NO851328L - Transportkjoeretoey - Google Patents

Transportkjoeretoey

Info

Publication number
NO851328L
NO851328L NO851328A NO851328A NO851328L NO 851328 L NO851328 L NO 851328L NO 851328 A NO851328 A NO 851328A NO 851328 A NO851328 A NO 851328A NO 851328 L NO851328 L NO 851328L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
loading
vehicle
transport vehicle
unloading device
lifting
Prior art date
Application number
NO851328A
Other languages
English (en)
Inventor
Eduard Angele
Original Assignee
Eduard Angele
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eduard Angele filed Critical Eduard Angele
Publication of NO851328L publication Critical patent/NO851328L/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F9/00Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes
    • B66F9/06Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks
    • B66F9/07Floor-to-roof stacking devices, e.g. "stacker cranes", "retrievers"

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Cephalosporin Compounds (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører et transportkjøretøy av den type som er angitt i innledningen til patentkrav 1.
Fra den vest-tyske patentsøknad nr. P 32 47 906.3-22 er det
kjent et transportkjøretøy med en laste- og losseinnretning som er forbundet med selve kjøretøyet ved hjelp av en saksfør-ing. Innretningen kan ikke oppta eller avlevere stykkgods uavhengig av transportkjøretøyets stilling. Dessuten krever denne til kjøretøyet hørende laste- og losseinnretning ekstra plass,
noe som fremfor alt øker kjøretøyets lengde.
Det er videre kjent, for intern stykkgodstransport, å benytte gaffelstablere, slepekjettingtransportører, induktivt styrte kjøretøyer eller takstyrte kjøretøyer, alt etter behov. Gaffelstablere kan bare oppta eller avlevere en eller flere stykkgodsd-enheter. Med en målrettet tur kan en gaffelstabler bare betjene et sted. Opptaket og avleveringen av stykkgodset krever om-stendelige kjøretøymanøvreringer. Som følge herav er en gaffelstabler plasskrevende, har liten transportkapasitet og har høy uhellfrekvens. De kjente slepekjdttingvogner, induktivt styrte kjøretøyer, takstyrte kjøretøyer og gulvstyrte, via en slepe-ledning med energi forsynte kjøretøyer blir i de fleste til-feller lastet eller losset ved hjelp av stasjonære og til kjøre-tøyet hørende innretninger. Fremfor alt ved induktivt styrte kjøretøyer er det mulig å kjøre under de på støtter avstilte stykkgodsenheter.
Ved hjelp av en til kjøretøyet hørende løfteinnretning kan stykkgodset overtas eller avsettes på støttene. Andre kjøre-tøyer er i tillegg forsynt med gaffelinnretninger. Også disse innretninger er beheftet med den ulempe at de bare kan oppta eller avlevere en stykkgodsenhet eller flere slike samlet.
En avsetting på stasjonære støtter medfører den ulempe at det
er nødvendig med ekstra innretninger i form av slike støtter,
og at en slik stabling for det meste bare er mulig på forut-bestemte steder. Dessuten vil det ved påbyggede gaffelløfte-
innretninger bare være mulig med plasskrevende løsninger. Det er også kjent å forsyne et transportkjøretøy med en sidestabler-innretning som kan innkjøres og utkjøres bare på den ene kjøre-tøysiden. Også her har man i hovedsaken de foran nevntge ulemp-er .
Hensikten med oppfinnelsen er å tilveiebringe et transportkjøre-tøy som har en til kjøretøyet hørende laste- og losseinnretning, hvilket transportkjøretøy kan gis en kortere byggelengde, samtidig som den fra stykkgodset stammende belastning på laste- og losseinnretningen kan overføres direkte til kjøreunderlaget og ikke til transportkjøretøyet. Dessuten skal det være mulig å kunne avsette eller oppta godset i en vilkårlig vinkel i forhold til kjøretraséen og i en variabel avstand relativt kjøre-tøyet .
Dette oppnås med et transportkjøretøy som angitt i patentkrav
1, med de der i karakteristikken angitte kjennetegn.
Ved at laste- og losseinnretningen er utformet som et satelitt-kjøretøy, som i parkeringsstillingen kan overføres til avsett-ingsområdet for stykkgodset, kan særlig byggelengden til det totale transportkjøretøy reduseres. Derved muliggjøres en an-bringelse av transportkjøretøyet også i små som, eksempelvis også i transportheiser. Dessuten bedres også transportkjøre-tøyets manøvrerbarhet. Kjøretøyhøyden kan reduseres, dersom ved anvendelse av et reollager den øverste stykkgodsplass ikke er belagt. Stykkgodset kan avsettes i en ønsket vinkel i forhold til kjøretraséen, og kan tas opp igjen derfra. Stykkgodset kan videre avsettes i en vesentlig større avstand fra kjøretøyet enn hittil mulig. Videre vil samtlige fra stykkgodset stammende belastningskrefter overføres direkte til kjøre-underlaget og vil således ikke overføres fra satelittkjøretøyet og til transportkjøretøyet, med tilhørende kippmomenter. Man bibeholder samtidig de fordeler som den kjente utførelse har, nemlig at man med transportkjøretøyet kan gjennomføre en mål rettet tur med flere ulike stykkgodsenheter, at transportkapa-siteten pr. kjøretøy kan økes, at energiforbruket reduseres,
at uhellfaren reduseres, at nytteflaten for arbeidsplasser mellom lager og lager kan økes, og at det muliggjøres en opti-malisering av transporten ved hjelp av mini-regnemaskiner. Dessuten kan stykkgodset som klargjøres avsettes uten rangering på samme sted hvor like før laste- og losseinnretningen har tatt opp det stykkgods som skal transporteres bort.
Når ifølge en utførelsesform av oppfinnelsen transportkjøretøy-ets grunnramme er utformet som en U på tvers av lengderetningen, så kan satelittkjøretøyet plasseres i den mot en kjøretøyside rettede åpning i grunnrammen. Denne utførelsesform gir en kon-struktiv forenkling og egner seg særlig for langt stykkgods.
Ifølge oppfinnelsen er det mulig å løfte opp satelittkjøre-tøyet til en parkeringsstilling klar av kjøreunderlaget og således la transportkjøretøyet bære med seg satelittkjøretøyet.
Ytterligere utførelser av oppfinnelsen vil gå frem av under-kravene.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere under henvisning til tegningene som viser utførelseseksempler. På tegningene viser: Fig. 1 et sideriss av transportkjøretøyet med satelittkjøretøy, fig. 2 viser et grunnriss av transportkjøretøyet i fig. 1,
fig. 3 viser et riss sett bakfra av kjøretøyet med satelitt-kjøretøyet kjørt ut mot høyre til en overleveringsstilling relativt et reollager,
fig. 4 viser et sideriss av et transportkjøretøy ifølge en annen utførelsesform, hvor et satelittkjøretøy bare
kan kjøres sideveis ut og inn,
fig. 5 viser et grunnriss av transportkjøretøyet i fig. 4, og fig. 6 viser et riss sett bakfra, med et sideveis mot høyre utkjørt satelittkjøretøy i en overleveringsstilling.
Transportkjøretøyet 1 har en grunnramme 2 som er bygget opp av vridningsstivt forbundne profilskinner 3. Denne lavtliggende grunnramme 2 danner et opplager 4 for en stableinnretning, eksempelvis i form av et reollager 5.
Lageret 5 kan også være fast forbundet med opplageret 4.
Grunnrammen 2 har parvist anordnede ruller 6 som er svingbart forbundne med rammen 2. Ved den fremre ende er det i fig. 1 anordnet en svingbar styre- og drivanordning 7. Denne anordning er ved hjelp av en styrestang 8 forbundet med en føringsvogn 9 som løper i en i taket anordnet styreskinne 10. Anordningen 7 innbefatter en svingbart opplagret ramme 11 med ruller 12 og en drivrulle 13 med drivmotor 14.
I reollageret 5 kan stykkgodsenheter 15 settes inn over hverandre og/eller ved siden av hverandre.
Transportkjøretøyet 1 kan også ha en annerledes utformet styre-drift. Det kan eksempelvis også ha automatisk styring, eksempelvis induktiv styring eller en annen egnet styring. Kjøre-tøyet kan også være et adresse- eller følerstyrt kjøretøy.
Transportkjøretøyet 1 har i tillegg til kjøretøydelen med lageret 5 et uavhengig satelittkjøretøy 20. Dette har en grunnramme 21 som er utformet vridningsstivt. På den lavtliggende grunnramme 21 er det montert et svingbart kjøredrivverk 22 med drivhjul 23, som samvirker med kjøreunderlaget 24.
Parallelt med drivhjulet 23 er det anordnet en svingerulle 25
i grunnrammen 21. I grunnrammens 21 andre ende er det anordnet bæreruller 26.
Satelittkjøretøyets 20 ramme 21 bærer en teleskopmast 27 hvor en løftegaffel 28 kan heves og senkes ved hjelp av et ikke vist
drivverk.
Satelittkjøretøyet 20 har en registreringsinnretning for sin posisjon og for løftegaffelens 28 posisjon, samt en styreinnretning for de tilhørende drivverk.
Denne innretning innbefatter en forbindelsesinnretning 30, med leddforbundne leddstenger 31 og 32, vinkelgivere 33, 34, 35 og en høydeforskyvbar stang 36, hvilken stang eksempelvis ved hjelp av lagre 37 er forbundet med baksiden av reollageret 5 eller med en med grunnrammen 2 fast forbundet, opptrukket rammedel 38. Dessuten har kjøredrivverket 22 for satelittkjøretøyet 20
en stillmotor 39 med en integrert vinkelgiver som registrerer vinkelstillingen til stillmotoren 39 og dermed vinkelstillingen til drivhjulet 23. Forbindelsesinnretningen 30 tjener i tillegg som holder for ikke viste ledninger for energi- og dataoverføring mellom transportkjøretøyet 1 og satelittkjøre-tøyet 20.
Ved en utkjøring av teleskopmasten 27 for løfting av løfte-gaf felen 28 løftes også forbindelsesinnretningen 30. En ikke vist løfteføler kan under dette samvirke med stangen 36, slik at man kan få registrert løftegaffelens 28 stilling.
Kjørebanekurven for satelittkjøretøyet 20 bestemmes av vinkelen a , som er innstilt via stillmotoren 39 med integrert vinkelgiver. Vinkelen a er vinkelen mellom lengdemidtplanet gjennom drivhjulets 23 vertikale dreieakse og midtplanet til drivhjulet i den respektive stilling. Sirkelmidtpunktet M, henholdsvis M', som satelittkjøretøyet 20 beveger seg om, er skjæringspunktet mellom den forlengede tenkte drivhjulakse 40 og senter-aksen 41 gjennom bærerullene 26.
Kontrollen av banekurven gjennomføres med bruk av er-verdiene til vinklene 3, y og £. Ved hjelp av en kontinuerlig SKAL-ER-sammenlignig, med tilsvarende etterstilling av kjøredrivverket 22 via stillmotoren 39, kan man få en nøyaktig måleinnstyring til et hvert lagret overleveringspunkt for en stykkgodsenhet 15.
Lastingens helautomatiske bevegelsesforløp gjennomføres på følg-ende måte:
kjøring mot målet
kjøretøyposisjonering på målstedet
nedsetting av satelittkjøretøyet 20
rygging helt til løftegaffelen 28 er kjørt ut av området
til lagerinnretningen 5
løfting av løftegaflene 28 til i høyde med stykkgodsenheten
15 i lagerinnretningen 5
fremkjøring av satelittkjøretøyet 20 slik at løftegaflene
28 kjøres inn under stykkgodset 15
løfting av stykkgodset 15 ved hjelp av løftegaflene 28
retur av satelittkjøretøyet med stykkgodset 15 på løfte-gaflene 28 frem til et bestemt sted i banen
- dreiing av kjøredrivverket 22 og drivhjulet 23 på satelitt-kjøretøyet 20 en vinkel a^, dersom satelittkjøretøyet 20 skal avlevere stykkgodset mot den høyre side, og en vinkel a> dersom stykkgodset skal settes av til venstre
kjøring av satelittkjøretøyet 20 om skjæringspunktet M<1>
henholdsvis M
- rettstilling av kjøredrivverket 22 og drivhjulet 23 etter
at satelittkjøretøyet 20 har nådd den ønskede vinkelstill-ing
rettkjøring frem til stykkgodsets overleveringspunkt nedsetting av stykkgodslasten 15
returbevegelse av satelittkjøretøyet 20 helt til parkeringsstillingen i transportkjøretøyet 1 igjen er inntatt.
Istedenfor forbindelsesinnretningen 30 kan man naturligvis også benytte en hvilken som helst annen innretning for bestemmelse av satelittkjøretøyets 20 og løftegaffelens 28 stilling. Istedenfor en som her vist mekanisk forbindelsesinnretning kan sateliggkjøretøyet også styres til den respektive posisjon ved hjelp av en annen, eksempelvis helelektrisk innretning. Eksempelvis er det også mulig å gjennomføre fullt ut forprogram-merte bevegelser av satelittkjøretøyet, slik man kjenner det fra sleidebevegelser i vertøymaskiner eller lignende. Det er ikke nødvendig å ha en mekanisk styreinnretning. Forbindelsesinnretningen 30 oppfyller således bare en funksjon som en ER-verdi-giver og virker ikke som en mekanisk føring.
Befinner sateliggkjøretøyet 20 seg i parkeringsstillingen, i hvilken stilling det er kjørt inn i transportkjøretøyet 1, så kan en løsbar holdeinnretning forbinde satelittkjøretøyet 20 med transportkjøretøyet 1, slik at satelittkjøretøyet tas med av transportkjøretøyet 1 ved dettes bevegelse.
Fortrinnsvis bringes imidlertid satelittkjøretøyets løftegafler 28 til anlegg mot det nederste lagerplass-opplager i parkeringsstillingen. Deretter betjenes gaffelløftedriften slik at sate-littkjøretøyet 20 løfter seg fra underlaget. Satelittkjøre-tøyet avstøtter seg da mot transportkjøretøyet 1 utelukkende ved hjelp av løftegaflene 28.
Det i fig. 1-3 viste transportkjøretøy muliggjør opptak av stykkgods til venstre eller høyre for kjøretraséen, i en vilkårlig vinkel og i en variabel kjøretøyavstand, alt etter behov, og muliggjør også en lagring av stykkgodset i kjøretøyet, samt en avsetting igjen på målstedet.
Det i fig. 4-6 viste, forenklede transportkjøretøy egner seg særlig for ekstra store stykkgodsdimensjoner, eksempelvis langstrakte godsgjenstander, og muliggjør opptak av stykkgods bare på venstre side eller bare på høyre side av kjøretraséen i en variabel kjøretøyavstand, avlegging på kjøretøyet og av-levering på målstedet.
Transportkjøretøyet 50 har også her en forholdsmessig lavtliggende grunnramme 51. Den har form av en på tvers av kjøre-tøyets lengderetning liggende U. Som vist i fig. 5 peker den åpne U-siden mot høyre. Oversidene til de på tvers av kjøretøy-ets lengderetning liggende sidegrener 52, 53 er plane.
Disse oversider danner avleggingsflater 54, særlig beregnet for lange stykkgodsgjenstander. De to sidegrenene 52, 53 er vridningsstivt forbundne med hverandre ved hjelp av en åkbærer 55.
Ved den fremre enden av sidegrenen 52 er en styreinnretning
56 forbundet med grunnrammen 51 ved hjelp av en opptrukket bærer 57. Svingelagerne 58, 59 på bæreren 57 opptar en styrestang 60. Denne styrestang er forbundet med en føringsvogn 61
som går i styreskinner 62 i taket.
Den svingbare styrestang 60 har en drivrulle 63 som drives ved hjelp av en drivmotor 64. Videre er bæreren 57 forbundet med i retning bakover forlagte, svingbare ruller 65.
Grunnrammen 51 har ved sin bakre ende to parallelle ruller 66.
På samme måte som for det i fig. 1-3 viste transportkjøretøy kan man også her ha en annen type og utforming av transport-kjøretøyets styring.
Vertikale støtter 69, 70 er fast forbundne med grunnrammen 51.
Den tverrliggende U-åpning 67 tjener for opptak av et satelitt-kjøretøy 80. Dette har en lavtliggende kjøreramme 81 som fortrinnsvis innbefatter to parallelle og gaffelformede bæreramme-deler 82, 83. En rammeformet mast 85 er fast forbundet med åkdelen 84. I denne masten er en på vanlig måte utformet løfte-gaffel 86 anordnet bevegbar i høyden. Denne løftegaffel drives opp og ned ved hjelp av et løftegaffeldrivverk 87. På de frie endene til bærerammedelene 82, 83 er det anordnet respektive tandemruller 88, 89. En tverrdel 71 er fast forbundet med løftegaffelen 86 og kan avstøtte seg mot støttene 69, 70.
På åkdelen 84 er det lagret en i forhold til satelittkjøretøyet 80 tverrgående drivaksel 90 som bærer sideveis plasserte drivhjul 91, 92. Denne aksel 90 drives av en drivmotor 93 over en kjededrift 94.
Forbindelsesinnretningen 100 mellom transportkjøretøyet 1 og satelittkjøretøyet 80 består av styrestenger 101 og 102, samt av en teleskopstang 103 som er leddforbundet med satelitt-kjøretøyet 80, eksempelvis i leddstedet 104 på en arm 105 i masten 85.
Forbindelsesinnretningen 100 tjener også for holding av energi-og informasjonsledninger, samt for holding av en endebryter for bevegelsesstrekningens endebegrensning.
I det viste utførelseseksempel er det bare mulig å kjøre satelittkjøretøyet 80 ut og inn på høyre side. Fig. 6 viser med strekpunkterte linjer hvordan satelittkjøretøyet med stykkgods 106 kan kjøres ut.
I den i fig. 4 viste parkeringsstilling overtas satelittkjøre-tøyet 80 av transportkjøretøyet 1.
Satelittkjøretøyets løftegaffel 86 kjøres opp helt til løfte-gaf felens tverrdel 71 befinner seg over støttene 69, 70.
Deretter kjøres satelittkjøretøyet 60 inn i transportkjøretøyet, til en endestilling der, hvoretter løftegaffelen senkes ned slik at løftegaffelens tverrdel 71 hviler mot støttene 69, 70.
Veden ytterligere betjening av løftegaffelens drivverk i senke-retningen vil kjørerammen 81 løftes til en på forhånd bestemt-endestilling, se fig. 4. Rullene 88, 89 og drivhjulene 91
92 vil da være løftet fri fra underlaget 108.
Styringen av satelittkjøretøyet for inn- og utkjøring skjer på samme måte som for transportkjøretøyet 1 i fig. 1-3, dvs. ved hjelp av tilsvarende givere eller på annen måte. Eksempelvis kan inn- og utkjøringsbevegelsen til satelittkjøretøyet 80 relativt transportkjøretøyet 50 være forprogrammert i driv-verkene for kjørebevegelse og løftegaffelbevegelse. I et slikt tilfelle kan forbindelsesinnretningen 100 bortfalle.

Claims (6)

1. Transportkjøretøy med et kjørbart reollager for stykkgods, og med en derfra fjernbar, drevet laste- og losseinnretning, som oppviser en i et bærestativ ført, høydebevegelig drevet løftesleide med løftegaffel for overføring av stykkgods til reollageret eller i reolfag, og som har en grunnramme som strekker seg over lengden til løftegaffelen, karakterisert ved at den bare med løfteinnretningen og løftegaffel (28,-86) utførte laste- og losseinnretning (20;80) er utformet sporuavhengig styrbar, og ved at reollageret (5) og laste- og losseinnretningen har en slik utformet ramme (2; 51) at de kan kjøres inn i hverandre med løftegaffelen vendt mot lageret.
2. Transportkjøretøy ifølge krav 1, karakterisert ved at laste- og losseinnretningen (20; 80) har givere (33,34,35,39) for forskyvningsbevegelsene og/eller dreiebe-vegelsene i forhold til parkeringsstillingen.
3. Transportkjøretøy ifølge krav 2, karakterisert ved at laste- og losseinnretningen (20;80) er for bundet med lageret (5) ved hjelp av en forbindelsesinnretning (30,100) med flerledd-armer (31,32;101,102,103), og ved at armleddene såvel som drivaksene i laste- og losseinnretningen er forsynt med vinkelgivere (33,34,35,29).
4. Transportkjøretøy ifølge krav 1, karakterisert ved at grunnrammen (51) er U-formet og at laste- og losseinnretningen (80) bare har et frem- og tilbakebevegende drivverk (93,94,91,92).
5. Transportkjøretøy ifølge krav 4, karakterisert ved at grunnrammen (51) har støtter (69,70) for relativt underlaget (108) løftet parkering av laste- og losseinnretningen, og at løftegaffelen (86) har en mot disse støtt-er oppsettbar tverrdel (71).
6. Transportkjøretøy ifølge et eller flere av de foregående krav, karakterisert ved at laste- og losseinnretningen har drivruller (23;91,92) og bæreruller (26;88, 89) .
NO851328A 1983-08-04 1985-04-01 Transportkjoeretoey NO851328L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19833328241 DE3328241C2 (de) 1983-08-04 1983-08-04 Förderfahrzeug

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO851328L true NO851328L (no) 1985-04-01

Family

ID=6205820

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO851328A NO851328L (no) 1983-08-04 1985-04-01 Transportkjoeretoey

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0151624B1 (no)
JP (1) JPS60501949A (no)
DE (1) DE3328241C2 (no)
DK (1) DK130085D0 (no)
NO (1) NO851328L (no)
WO (1) WO1985000796A1 (no)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3531444A1 (de) * 1985-08-14 1987-02-26 Ohra Regalanlagen Gmbh Vorrichtung zur ein- oder auslagerung von guetern in oder aus einem wabenregal
DE3725896C2 (de) * 1987-08-05 2001-03-08 Frank Sinn Verfahren und Vorrichtung zur Bestimmung der Position eines Fahrzeugs
AT396586B (de) * 1989-07-19 1993-10-25 Lager Technik Gmbh Schienengeführtes fahrzeug zur bedienung von hochregalen
AT501062B1 (de) 2004-06-04 2007-06-15 Katt Transp Gmbh Verfahren zum fördern von gütern und anlage zur verwirklichung des verfahrens
DE102004031581B4 (de) * 2004-06-29 2015-02-05 Sew-Eurodrive Gmbh & Co Kg Spurgeführtes Transportsystem
AT509305B1 (de) * 2009-12-15 2012-03-15 Amx Automation Technologies Gmbh Fahrerlose transporteinrichtung
AT519463B1 (de) 2017-01-28 2018-07-15 Fahrwerk
DE102022104012A1 (de) 2022-02-21 2023-08-24 Lippert Gmbh & Co. Kg Ladeeinrichtung für einen Ofenwagen

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3189205A (en) * 1962-11-08 1965-06-15 Yale & Towne Inc Stacking mechanism
FR1428891A (fr) * 1965-03-24 1966-02-18 Lansing Bagnall Ltd Chariot de manutention industrielle
DE2051585A1 (de) * 1970-10-21 1972-05-04 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Seitenhublader
US3841503A (en) * 1971-07-08 1974-10-15 Drexel Ind Inc Material handling system
AU4759272A (en) * 1971-10-11 1974-04-26 Robson Shipley John Loading machine
GB1429785A (en) * 1972-04-19 1976-03-24 Miller D M Lifting and loading device
GB1453387A (en) * 1974-12-16 1976-10-20 Miller D M Lifting and loading device for use in combination with a power driven lift truck
DE2914404C2 (de) * 1979-04-10 1983-09-08 psb GmbH Förderanlagen und Lagertechnik, 6780 Pirmasens Regalbedieneinrichtung für ein Hochregal
DE2945052C2 (de) * 1979-11-08 1984-06-14 Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG, 4300 Essen Umgebungsluft-Wärmetauscher für eine Wärmepumpen-Heizungsanlage
EP0030111A1 (en) * 1979-11-29 1981-06-10 I.D.C. Group Limited Apparatus for loading goods into storage racks and for unloading goods therefrom
DE3017456C2 (de) * 1980-05-07 1986-08-28 Jungheinrich Unternehmensverwaltung Kg, 2000 Hamburg Frei verfahrbarer Hochregalstapler
GB2080265A (en) * 1980-07-03 1982-02-03 Farr Kenneth Warehousing
DE3247960C2 (de) * 1982-12-23 1986-02-13 Eduard 7502 Malsch Angele Förderfahrzeug

Also Published As

Publication number Publication date
JPS60501949A (ja) 1985-11-14
WO1985000796A1 (fr) 1985-02-28
EP0151624A1 (de) 1985-08-21
EP0151624B1 (de) 1988-09-21
DK130085A (da) 1985-03-22
DE3328241C2 (de) 1986-04-30
DE3328241A1 (de) 1985-02-21
DK130085D0 (da) 1985-03-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN111137808A (zh) 搬运小车
US7575407B2 (en) Article storage facility
US7077615B2 (en) Apparatus for loading and unloading a cargo compartment of an aircraft
EP1785224B1 (en) Work transport apparatus and method
CN1880193B (zh) 物品运送设备及其操作方法
US4485910A (en) Container handling system
CN108217537B (zh) 物品搬送车
CA2795022A1 (en) System for storing and transporting transporting containers
TW200819367A (en) Article storage facility and method for controlling the same
NO851328L (no) Transportkjoeretoey
CN117730040A (zh) 用于存入或者取出存储辅助装置的方法
US20020085903A1 (en) Vehicle loading and unloading system
JP2994263B2 (ja) 自転車駐車装置
CN114955594B (zh) 装卸车系统
US4781514A (en) Material handling vehicle load retention apparatus
CN217498014U (zh) 装卸车系统
CN214875821U (zh) 一种瓷砖自动打包系统的上料装置
CN213323216U (zh) 一种自适应调平搬运小车
JPS6014724B2 (ja) 同一棚への大小巾の異なる荷の格納方法
JP2013189185A (ja) コンテナ搬送装置
JP2001130462A (ja) 自動二輪車の受け渡し装置
CN216189113U (zh) 一种仓储物流用夹取搬运设备
CN218260674U (zh) 自动装卸机
CN218023497U (zh) 运载机器人及仓储系统
EP1599083B1 (en) Assembly of a grip and set down apparatus for pot plants and a supporting apparatus for supporting thereof