NO325024B1 - Kommunikasjonssystem - Google Patents

Kommunikasjonssystem Download PDF

Info

Publication number
NO325024B1
NO325024B1 NO20004524A NO20004524A NO325024B1 NO 325024 B1 NO325024 B1 NO 325024B1 NO 20004524 A NO20004524 A NO 20004524A NO 20004524 A NO20004524 A NO 20004524A NO 325024 B1 NO325024 B1 NO 325024B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
terminal
exchange
connection
user
called
Prior art date
Application number
NO20004524A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20004524L (no
NO20004524D0 (no
Inventor
Bartel Johannes Verkruijssen
Original Assignee
Privacom Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Privacom Bv filed Critical Privacom Bv
Publication of NO20004524D0 publication Critical patent/NO20004524D0/no
Publication of NO20004524L publication Critical patent/NO20004524L/no
Publication of NO325024B1 publication Critical patent/NO325024B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W84/00Network topologies
    • H04W84/02Hierarchically pre-organised networks, e.g. paging networks, cellular networks, WLAN [Wireless Local Area Network] or WLL [Wireless Local Loop]

Landscapes

  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Eye Examination Apparatus (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Facsimiles In General (AREA)
  • Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Iron Core Of Rotating Electric Machines (AREA)
  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Cyclones (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)
  • Facsimile Transmission Control (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte for tilbakeringing i et kommunikasjonssystem omfattende en eller flere sentrale og et antall terminaler (telefoner, faksapparater, etc.) som hver er i stand til å kommunisere via minst en av sentralene med minst en av de andre terminalene, hvorved minst en del av terminalene omfatter en bufferkrets for å lagre nummeret til en terminal som skal oppringes, så vel som en elektronisk krets for å kontrollere tilbakeringing. Oppfinnelsen vedrører også en terminal tilpasset til å utføre denne tilbakeringingsmetoden.
En slik metode er omtalt i WO 9201350. Ulike utførelser av tilbakeringingsmetoder er blitt beskrevet i denne publikasjonen. Ulempene skal beskrives i det følgende. I hovedsak trenger disse kjente fremgangsmåtene betydelig innsats fra brukeren som må være aktiv under minst de to første av de ovennevnte trinnene.
Et slikt system som i bruk utfører en såkalt tilbakeringingsprosedyre, er kjent som sådan for kabelkommunikasjonssystemer. Fordelen med slike systemer er i mange tilfeller at kommunikasjonskostnadene for den virkelige kommunikasjonen mellom den oppringte terminalen og den ønskede terminalen blir kalkulert på basis av data som blir tilgjengelig fra sentralen som var involvert ved å etablere forbindelsen.
I hovedsak er et antall sentraler involvert med å etablere en forbindelse, spesielt hvis vi snakker om riks- eller internasjonal kommunikasjonstrafikk. I hovedsak vil derved kostnadene bli kalkulert av den første sentralen i seriene hvori den oppringte terminalen forbindes. Dette kan være en sentral som kalkulerer i henhold til en forholdsvis høy tariff.
Ved å anvende en tilbakeringingsprosedyre kan en vilkårlig sentral hvor som helst i verden, som foretrukket beregner ifølge en relativt lav tariff, anvendes for å etablere den aktuelle forbindelsen. Kontakt må noen ganger etableres med tilbakeringingssentralen med en relativt høy tariff for en kort tid, mens tidsforbruket for denne forbindelsen er svært begrenset. I mange tilfeller under etablering av forbindelsen vil imidlertid bruken kunne utføres kun med signalering hvor kostnadene er mye lavere eller til og med null.
En praktisk ulempe med en slik tilbakeringningsprosedyre er for det første at brukeren må ringe nummeret til tilbakeringingssentralen, deretter vente inntil tilbakeringingssentralen rapporterer tilbake og så slå inn nummeret til den ønskede terminalen. Denne fremgangsmåten er svært arbeidskrevende. Hvis automatisk nummeroppringning anvendes vil dette føre til praktiske eller noen ganger til og med uoverstigelige problemer.
Det er noen ganger mulig ved hjelp av en forhåndsbestemt nummeroverføring å beordre sentralen til direkte å ringe opp et begrenset nummer av forhånsdefinerte numre. Dette har imidlertid ulempene at en ekstra manipulering (løfte opp røret) fremdeles er nødvendig, antall elementer er begrenset og det må alltid stoles på hukommelsen til oppringeren for å etablere den korrekte forbindelsen.
I mellomtiden er automatisk tilbakeringing utviklet for terminaler i kabelsystemer som ved hjelp av de ovenfor nevnte manipuleringene kan automatiseres. For trådløs forbindelse fra en mobilterminal (mobiltelefon, faks, modem, etc.) er ingen korresponderende løsninger kjent.
Formålet med oppfinnelsen er å vise på hvilken måte systemet kan modifiseres slik at brukeren av en mobilterminal (som blant annet omfattes av terminalene som i mange hjemmesentraler eller bedriftssentraler samvirker på en trådløs måte med en fast sentralstasjon) ikke utsettes lenger for den ovenfor nevnte arbeidskrevende prosedyren, men, som i et kabelsystem, kun trenger å slå inn nummeret til den ønskede terminalen for å oppnå en forbindelse med den ønskede terminalen.
Således er fremgangsmåten i følge den foreliggende oppfinnelsen kjennetegnet ved at den omfatter omfatte de følgende trinnene:
- av brukeren:
a) å lagre nummeret til den oppringte terminalen i bufferen,
- av den elektroniske kretsen:
b) å etablere en forbindelse minst delvis via trådløse baner med en forhåndsbestemt sentral, c) overføre signaler til sentralen som indikerer at terminalen må ringes tilbake,
d) bryte forbindelsen og vente på at sentralen ringer tilbake,
e) når forbindelsen er gjenetablert hente det lagrede nummeret fra bufferen og
sende det til sentralen,
f) vente på at sentralen etablerer forbindelsen mellom den oppringte terminalen og den oppringte terminalen og omsvitsjing for brukerkontroll av terminalen.
Den ekstra kretsen ifølge oppfinnelsen utfører derfor en stor del av fremgangsmåten ved at det eneste brukeren må gjøre er å slå inn nummeret til den ønskede terminalen.
Ifølge en videre utvikling av oppfinnelsen er kretsen videre i stand til å undertrykke ringesignalet som ellers vil høres når forbindelsen er opprettet av sentralen til den oppringte terminalen.
Dermed vil den oppringte terminalen virke i forhold til brukeren som en konvensjonell terminal og brukeren vil ikke merke at en
tilbakeringingsprosedyre er anvendt.
Oppfinnelsen vedrører ikke bare hele systemet som omtalt ovenfor, men vedrører også separate terminaler. Således er terminalen i følge den foreliggende oppfinnelsen kjennetegnet ved at den omfatter en bufferkrets for å lagre nummeret til en terminal som skal oppringes, så vel som en elektronisk krets for å kontrollere tilbakeringingsmetoden.
Terminalen omfatter en buffer hvori nummeret til den ønskede andre terminalen er lagret og som omfatter en krets som, etter at nummeret er tastet inn av brukeren og lagret i bufferen,
- etablerer forbindelsen med sentralen,
- rapporterer som den oppringte terminalen,
- etter at forbindelsen er brutt venter inntil sentralen har etablert forbindelsen igjen, og mottar nummeret fra bufferen og overfører det til sentralen.
I mange av de kjente mobilterminalene gjøres det bruk av en avtakbar modul kjent som en SIM-modul eller en dertil korresponderende avtakbar enhet hvori en del av de elektroniske kretsene (som blant annet anvendes for identifi-kasjonsformål) er montert. Det har vist seg at kretsen, som er ifølge oppfinnelsen må legges til terminalen for å utføre den ovenfor nevnte identifikasjonsfunksjonen, kan monteres på SIM-modulen. Dette frembringer muligheten for å tilpasse eksisterende mobilterminaler på en enkel måte slik at de kan anvendes i et kommunikasjonssystem ifølge oppfinnelsen.
I relasjon til de hovedsakelig høye tariffene som benyttes for mobilkommunikasjon over et trådløst nettverk (f.eks. GSM, Inmarsat, etc.) kan et riktig valg av tilbakeringingssentral føre til betydelige økonomiske fordeler.
Fig. 1 viser et kommunikasjonssystem ifølge kjent teknikk.
Fig. 2 viser et kommunikasjonssystem hvori de karakteristiske trekkene ifølge oppfinnelsen er vist. Fig. 1 viser en terminal 10, f.eks. en mobiltelefon, som via en trådløs kommunikasjonsbane 12 er i stand til å etablere en forbindelse med en passende sentral 30. Via sentralen 30 er terminalen 10 i stand til å etablere en forbindelse med en annen terminal, f.eks. via den trådløse banen 14 med en mobiltelefon 20 eller via et kabelnettverk 24 med en kabelforbundet terminal 22.
Hvis terminalen 10 f.eks. ønsker å etablere en forbindelse med terminalen 20, vil deretter terminalen 10 sende et signal via den trådløse banen 12 til sentralen 30. Deretter vil nummeret til den ønskede terminalen 20 bli overført til sentralen 30 hvoretter sentralen vil sørge for at terminalen 20 oppringes via kommunikasjonsbanen 14. Straks terminalen 20 rapporterer tilbake etableres forbindelsen fra terminalen 10 til terminalen 20 via sentralen 30. På en lignende måte er terminalen 10 i stand til å etablere en forbindelse med kabelterminalen 22.
I denne kjente fremgangsmåten er kostnadene for kommunikasjonsforbindelsen mellom terminalen 10 og terminalen 20, respektivt 22, beregnet ut i fra standardverdier som håndteres av sentralen 30.
Fig. 2 viser en oppstilling hvorved en annen sentral 40 er involvert utenom terminalene 10 og 20 og sentralen 30. Terminalene 10 og 20 er f.eks. igjen utført som mobiltelefoner som er i stand til å etablere en forbindelse med sentralen 30 respektivt via den trådløse kommunikasjonsbanen 12 og den trådløse kommunikasjonsbanen 14. Det kabelforbundede apparatet 22 er forbundet til sentralen 30 via nettverket 24. Systemet omfatter videre en annen sentral 40 hvorigjennom en kommunikasjonsbane 16 er i stand til å komme i kommunikasjon med sentralen 30. Kommunikasjonsbanen 16 går i hovedsak gjennom kabler. I kommunikasjonsbanen 16 vil i hovedsak en eller flere videre sentraler medvirke, imidlertid kun for å utføre gjennomsvitsjingsfunksjoner og disse sentralene er derfor innenfor rammen av oppfinnelsen lite relevante. Det skal kun klargjøres at sentralene 30 og 40 kan ha i geografisk sammenheng en stor innbyrdes avstand.
Det blir nå antatt at terminalen 10 ikke har et abonnentsforhold med sentralen 30, men har et abonnentsforhold med sentralen 40. For øyeblikket er imidlertid terminalen 10 plassert innenfor virkeområdet til sentralen 30. Straks mobilapparatet 10 indikerer, ved å sende nummeret til sentralen 40, at han
ønsker å opprette en forbindelse med en annen terminal, vil deretter nummeret bli mottatt av sentralen 30 og overført til sentralen 40. Sentralen 40 gjenkjenner identiteten til den oppringte terminalen 10 (f.eks. ved hjelp av oppringingsidenti-fikasjon, Calling Line Identification) hvoretter den videre forbindelsen forhindres eller en eventuell etablert forbindelse avbrytes via den oppringte terminalen
eller gjennom sentralen. Sentralen 40 vil deretter etablere forbindelse med terminalen 10, motta fra terminalen 10 nummeret til den ønskede abonnenten, så som mobilterminalen 20 eller det kabelforbundede apparatet 22 og etablerer
forbindelsen med terminalen 20, respektivt apparatet 22. Det er dermed ikke nødvendig at de samme kommunikasjonsrutene brukes. Det er svært tenkelig at avhengig av tilgjengelige frie kanaler sluttforbindelsen vil føres langs andre baner.
I denne oppstillingen ifølge fig. 2 vil faktisk sentralen 40 frembringe de data som danner grunnlag for beregning av kostnadene for kommunikasjonsforbindelsen mellom terminalene 10 og 20. Hvis sentralen 40 anvender en lavere tariff enn sentralen 30, vil abonnenten 10 som må betale for forbindelsen ha fordelen.
For å utføre hele fremgangsmåten slik at brukeren av terminalen 10 ikke er klar over hvordan forbindelsen etableres, er det nødvendig å legge til en buffer 18 til terminalen 10 hvori nummeret til den oppringte abonnenten 20 (eller 22) er lagret så vel som nummeret til sentralen 40 og videre en elektronisk krets 19 som reagerer på returoppringningen fra sentralen 40 ved å akseptere denne returoppringningen og ved å overføre nummeret til terminalen 20 eller 22 som er lagret i bufferen 18. Brukeren av terminalen 10 er ikke klar over dette og venter inntil den oppringte terminalen 20 (eller 22) rapporterer tilbake. Faktisk får brukeren av terminalen 10 følelsen av at forbindelsen opprettes på samme måte som oppstillingen ifølge fig. 1. Den viktige forskjellen er imidlertid at kostnadene ved å etablere forbindelsen som i tilfellet med oppstillingen i fig. 2 kan være betydelig lavere. Kostnadene er avhengig av tariffen som benyttes ved beregningene i sentralen 40.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte for tilbakeringing i et kommunikasjonssystem omfattende en eller flere sentrale (30, 40) og et antall terminaler (10, 20, 22) (telefoner, faksapparater, etc.) som hver er i stand til å kommunisere via minst en av sentralene med minst en av de andre terminalene, hvorved minst en del av terminalene omfatter en bufferkrets (18) for å lagre nummeret til en terminal som skal oppringes, så vel som en elektronisk krets (19) for å kontrollere tilbakeringing, karakterisert ved å omfatte de følgende trinnene: - av brukeren: a) å lagre nummeret til den oppringte terminalen i bufferen (18), - av den elektroniske kretsen (19): b) å etablere en forbindelse minst delvis via trådløse baner (12) med en forhåndsbestemt sentral, c) overføre signaler til sentralen som indikerer at terminalen må ringes tilbake, d) bryte forbindelsen og vente på at sentralen ringer tilbake, e) når forbindelsen er gjenetablert hente det lagrede nummeret fra bufferen og sende det til sentralen, f) vente på at sentralen etablerer forbindelsen mellom den oppringte terminalen og den oppringte terminalen og omsvitsjing for brukerkontroll av terminalen.
2. Terminal tilpasset til å utføre tilbakeringingsmetoden ifølge krav 1, karakterisert ved at terminalen omfatter en bufferkrets (18) for å lagre nummeret til en terminal som skal oppringes, så vel som en elektronisk krets (19) for å kontrollere tilbakeringingsmetoden.
3. Terminal i samsvar med krav 2, hvor den elektroniske kretsen rommes av SIM-modulen.
NO20004524A 1998-03-11 2000-09-11 Kommunikasjonssystem NO325024B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1008563A NL1008563C2 (nl) 1998-03-11 1998-03-11 Communicatiestelsel.
PCT/NL1999/000133 WO1999046944A1 (en) 1998-03-11 1999-03-10 Communication system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO20004524D0 NO20004524D0 (no) 2000-09-11
NO20004524L NO20004524L (no) 2000-11-10
NO325024B1 true NO325024B1 (no) 2008-01-14

Family

ID=19766722

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20004524A NO325024B1 (no) 1998-03-11 2000-09-11 Kommunikasjonssystem

Country Status (27)

Country Link
US (1) US6819753B1 (no)
EP (1) EP1062822B1 (no)
JP (1) JP2002507103A (no)
KR (1) KR100712415B1 (no)
CN (1) CN1132456C (no)
AT (1) ATE253284T1 (no)
AU (1) AU757742B2 (no)
BR (1) BR9908681A (no)
CA (1) CA2323515C (no)
DE (1) DE69912407T2 (no)
DK (1) DK1062822T3 (no)
ES (1) ES2205786T3 (no)
HK (1) HK1035830A1 (no)
HU (1) HUP0101647A3 (no)
ID (1) ID27166A (no)
IL (1) IL138378A0 (no)
IS (1) IS5624A (no)
MX (1) MXPA00008869A (no)
NL (1) NL1008563C2 (no)
NO (1) NO325024B1 (no)
PL (1) PL342897A1 (no)
PT (1) PT1062822E (no)
RU (1) RU2214068C2 (no)
SK (1) SK13492000A3 (no)
TR (1) TR200002645T2 (no)
WO (1) WO1999046944A1 (no)
ZA (1) ZA992007B (no)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US8073403B2 (en) * 2003-10-08 2011-12-06 Research In Motion Limited Apparatus, and associated method, for facilitating formation of an apparent push-to-talk communication connection
US8045697B1 (en) 2004-06-02 2011-10-25 Nortel Networks Limited Method and apparatus for interfacing a customer with a call center
DE102004032608A1 (de) * 2004-07-05 2006-02-16 United Mobile Holding Ltd. Rückrufverfahren in einem Kommunikationssystem
GB0423326D0 (en) 2004-10-21 2004-11-24 Nortel Networks Ltd Improvements in or relating to call polarisation methods in a call center
US7756259B2 (en) 2004-11-22 2010-07-13 Nortel Networks Limited Enhanced caller identification using caller readable devices
EP1691567A1 (en) * 2005-02-14 2006-08-16 Sagem Orga GmbH Method of account selection in a roaming mobile terminal
CN100446592C (zh) * 2005-06-13 2008-12-24 大唐移动通信设备有限公司 一种移动网终端的集群通信方法
WO2007062545A1 (fr) * 2005-11-29 2007-06-07 Zte Corporation Procede pour l'acces du terminal d'appelant a un systeme de service prepaye
CN100450253C (zh) * 2006-10-25 2009-01-07 华为技术有限公司 一种阻止用户使用回呼业务的方法及关口设备

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5027387A (en) * 1990-02-26 1991-06-25 Moll Edward W Reverse direction calling system
WO1992001350A1 (en) * 1990-07-03 1992-01-23 Teller David M Method of establishing a cost-efficient communications path between internationally-remote parties
US5311574A (en) * 1991-10-23 1994-05-10 At&T Bell Laboratories Automatic customer call back for automatic call distribution systems
US5311583A (en) * 1992-08-05 1994-05-10 At&T Bell Laboratories International priority calling system with callback features
US5563931A (en) * 1994-08-16 1996-10-08 Sos Wireless Communications & National Dispatch Center Emergency wireless telephone and control system, and method
SE516006C2 (sv) * 1995-01-10 2001-11-05 Ericsson Telefon Ab L M Kommunikationssystem för ett företag/organisation
JPH0936966A (ja) * 1995-07-13 1997-02-07 Kozo Kaneko コールバックシステム
US5661790A (en) * 1995-11-03 1997-08-26 Ericsson, Inc. Call back service for a regulatory restrictive area
JPH09154174A (ja) * 1995-11-30 1997-06-10 Fujitsu Ltd コールバック処理方式
US5864755A (en) * 1996-06-11 1999-01-26 Siemens Business Communication Systems, Inc. Method for allowing a mobile phone to receive a call through a wireless network for which it is not registered, for emergency purposes
US5970126A (en) * 1996-08-09 1999-10-19 International Business Machines Corporation Communication method and system
US5987112A (en) * 1997-09-03 1999-11-16 At&T Corp. International call back technique with reduced post dialing delay

Also Published As

Publication number Publication date
EP1062822B1 (en) 2003-10-29
NO20004524L (no) 2000-11-10
ES2205786T3 (es) 2004-05-01
KR100712415B1 (ko) 2007-04-30
TR200002645T2 (tr) 2000-12-21
EP1062822A1 (en) 2000-12-27
CN1295770A (zh) 2001-05-16
AU757742B2 (en) 2003-03-06
WO1999046944A1 (en) 1999-09-16
SK13492000A3 (sk) 2001-05-10
DE69912407T2 (de) 2004-08-05
CA2323515C (en) 2009-05-26
ZA992007B (en) 1999-09-27
JP2002507103A (ja) 2002-03-05
PT1062822E (pt) 2004-01-30
MXPA00008869A (es) 2002-10-17
DE69912407D1 (de) 2003-12-04
HUP0101647A2 (hu) 2001-09-28
NO20004524D0 (no) 2000-09-11
CN1132456C (zh) 2003-12-24
CA2323515A1 (en) 1999-09-16
HUP0101647A3 (en) 2002-05-28
RU2214068C2 (ru) 2003-10-10
US6819753B1 (en) 2004-11-16
BR9908681A (pt) 2001-11-13
AU2862099A (en) 1999-09-27
PL342897A1 (en) 2001-07-16
NL1008563C2 (nl) 1999-09-14
IL138378A0 (en) 2001-10-31
DK1062822T3 (da) 2004-01-19
HK1035830A1 (en) 2001-12-07
KR20010041865A (ko) 2001-05-25
ID27166A (id) 2001-03-08
IS5624A (is) 2000-09-11
ATE253284T1 (de) 2003-11-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7020488B1 (en) Communications unit, system and methods for providing multiple access to a wireless transceiver
KR20010015828A (ko) 통합의 유선/무선 음성통신 서비스를 제공하는 방법과시스텀
NO325024B1 (no) Kommunikasjonssystem
JPH05236123A (ja) 呼び返し交換方式
KR100285716B1 (ko) 교환기에서아날로그가입자를위한발신번전송방법
JP2000049947A (ja) Isdn端末装置
JPH09163433A (ja) 構内交換機における着信転送方式
KR20010035929A (ko) 발신 가입자 전화번호 표시장치 및 방법
KR100239825B1 (ko) 안내대의 중계호 호전환시 과금정보처리장치 및그 방법
KR101139852B1 (ko) 자동 다이얼 장치에서 근거리 호와 원거리 호를 라우팅하는 방법
KR19980061510A (ko) 상대방 통화해제 후 사용자의 메세지를 자동전송해주는 서비스가 부가된 교환기
KR100210767B1 (ko) 전전자 교환기에서의 안내대 호전환제어방법
JP2768485B2 (ja) 着信メッセージの自動転送方式
JPH01212163A (ja) 通信制御方式
JPH06334757A (ja) 複数番号への電話着信接続方法
JPH0329447A (ja) Isdn端末装置
KR20030057096A (ko) 사설교환기에서 기본 회선망을 이용한 양방향 직접 다이얼서비스 방법
JPS59221061A (ja) 自動構内交換機のステツプコ−ル方式
KR19980037038A (ko) 전전자 교환기의 착신전환서비스방법
JPS6243631B2 (no)
JPH046148B2 (no)
KR20050112199A (ko) 유무선 단말기의 통화 가능 통보방법
JPS6119271A (ja) メツセ−ジ交換方式
KR19980063095A (ko) 국설 전전자교환기의 지연호 처리방법
KR19990017535A (ko) 발신측 전화번호 검출 착신호 전환 방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees