NO170928B - Fremgangsmaate for fremstilling av pyrimidintrionderivater - Google Patents

Fremgangsmaate for fremstilling av pyrimidintrionderivater Download PDF

Info

Publication number
NO170928B
NO170928B NO841438A NO841438A NO170928B NO 170928 B NO170928 B NO 170928B NO 841438 A NO841438 A NO 841438A NO 841438 A NO841438 A NO 841438A NO 170928 B NO170928 B NO 170928B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
group
stated
compound
formula
febarbamate
Prior art date
Application number
NO841438A
Other languages
English (en)
Other versions
NO170928C (no
NO841438L (no
Inventor
Philippe Gold-Aubert
Diran Melkonian
Jindrich Vachta
Karel Valter
Stephane Hugentobler
Bernard Siegfried
Original Assignee
Sapos Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sapos Sa filed Critical Sapos Sa
Publication of NO841438L publication Critical patent/NO841438L/no
Publication of NO170928B publication Critical patent/NO170928B/no
Publication of NO170928C publication Critical patent/NO170928C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D239/00Heterocyclic compounds containing 1,3-diazine or hydrogenated 1,3-diazine rings
    • C07D239/02Heterocyclic compounds containing 1,3-diazine or hydrogenated 1,3-diazine rings not condensed with other rings
    • C07D239/24Heterocyclic compounds containing 1,3-diazine or hydrogenated 1,3-diazine rings not condensed with other rings having three or more double bonds between ring members or between ring members and non-ring members
    • C07D239/28Heterocyclic compounds containing 1,3-diazine or hydrogenated 1,3-diazine rings not condensed with other rings having three or more double bonds between ring members or between ring members and non-ring members with hetero atoms or with carbon atoms having three bonds to hetero atoms with at the most one bond to halogen, directly attached to ring carbon atoms
    • C07D239/46Two or more oxygen, sulphur or nitrogen atoms
    • C07D239/60Three or more oxygen or sulfur atoms
    • C07D239/62Barbituric acids

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Plural Heterocyclic Compounds (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
  • Pyrrole Compounds (AREA)

Description

Denne oppfinnelse angår en fremgangsmåte for frem-
stilling av pyrimidintrion-derivater. Administrasjon av slike pyrimidintrion-derivater til aggressive geriatriske pasienter kan bidra til å forbedre deres mentale tilstand i retning av en mer sosial holdning.
Forbindelsen, 1-(3-butoksy-2-karbamoyloksypropyl)-5-etyl-5-fenyl-(1H,3H,5H)-pyrimidin-2,4,6-trion, kjent, og her-etter omtalt, som febarbamat er tidligere fremstillet og beskrevet for eksempel i Helvetica Chimica Acta, XLIV,
s. 105-113, (1960) og Britisk patent 1.581.834. Disse publikasjoner beskriver også beslektede forbindelser og deres fremstilling. Fremstillingen har vanligvis bestått i alkylering av fenobarbital (eller andre 5,5-disubstituerte pyrimidintrioner) ved å danne natriumsaltet av den passende malonyl-ureaforbindelse og omsette denne med et alkyleringsmiddel, for eksempel et 1-halogen-2-karbamoyloksy-3-n-butoksypropan, vanligvis klorforbindelsen. Dette fører bestandig til en blanding av uomsatt utgangsmateriale, N'-monosubstituert 5,5-disubstituert pyrimidintrion-derivat og N,N'-disubstituert 5,5-disubstituert pyrimidintrion-derivat. Slike derivater er beskrevet i Britisk patent 1.193.438. Forskjellige andre biprodukter oppnås også under omsetningen. Utbyttet av for eksempel febarbamat er i alminnelighet ca. 50 % eller mindre.
Vi har nå funnet frem til en variasjon av fremgangsmåten som fører til en betydelig økning i utbyttet av N-monosubstituert-5,5-disubstituert pyrimidintrion.
Fremgangsmåten i henhold til oppfinnelsen fører til forbindelser med formel I hvor R<1> og R<2>, som kan være like eller forskjellige, hver betyr en C 5 alkylgruppe, en C2- 5 alkenvl<?ruPPe/ en aralkylgruppe som i alkyldelen inneholder 1-4 karbonatomer, eller en karbocyklisk arylgruppe, og R 3 betyr en gruppe med formel -CH2CH(OCONH2)-CH2OX, hvor X er hydrogen eller en Calkyl-gruppe, ved omsetning av et monoalkalimetallsalt av
3
en forbindelse med formel (I), hvor R er et hydrogenatom, med en tilnærmet ekvimolar mengde av et alkyleringsmiddel R 3Hal, hvor R<3> er som ovenfor angitt og Hal betyr et halogenatom. Fremgangsmåten karakteriseres ved at omsetningen foretas i nærvær av minst 0,2 mol av en syre med formel (I), hvor R <3>er et hydrogenatom, pr. mol alkalimetallsalt. Den oppnådde forbindelse (I) kan deretter befris fra uønskede biprodukter og/eller uendret utgangsmateriale.
Gruppene R 1 og R 2 utgjør fortrinnsvis slike alkylgrupper som etyl, propyl eller isopentyl; slike alkenylgrupper som allyl; slike aralkylgrupper som benzyl; og slike arylgrupper som karbocykliske arylgrupper, så som fenyl. X er fortrinnsvis en C2_4 alkylgruppe, så som n-butyl.
Den anvendte syre bør helst foreligge i vannfri form og være valgt slik at den lett kan fjernes under påfølgende vasking av produktet. Det er også spesielt fordelaktig å benytte en svak syre for å unngå bireaksjoner. Syren er i alminnelighet det korresponderende N-usubstituerte malonyl- • urea-derivat, dvs. en forbindelse med formel (I), hvor R3 er et hydrogenatom.
Den N-usubstituerte barbitursyre selv synes ved bruk som syren, å virke som en buffer i reaksjonsmediet, hvorved den annen dissosiasjon av barbiturforbindelsen hindres og disub-stituering derved unngås.
Gruppen Hal i alkyleringsmidlet er fortrinnsvis et kloratom, men brom- og jodatomer kan være aktuelle.
Som alkalimetallsalt av forbindelse (I) når R<3> er hydrogen, er natriumsaltet å foretrekke.
Ved å inkludere syren i reaksjonsblandingen, har vi fast-slått at mengden av N-monosubstituert derivat økes betydelig. For febarbamafs vedkommende øker det fra 41 % uten syre, til 51 % ved bruk av 0,172 mol syre, 59 % ved bruk av 0,25 mol syre og til 62,5 % ved bruk av 0,5 mol syre. Dette utgjør en økning på mer enn 50 %. Utbytteøkningen skjer på bekostning av det disubstituerte derivat som avtar, for febarbamat/ difebarbamat<1>s vedkommende fra ca. 39 % uten syre til ca. 23,4 % med 0,5 mol syre. Det synes å ha liten hensikt å tilsette mer enn 1 mol syre pr mol monoalkalimetallsalt, og produktutbyttet synes å nå et maksimum ved 0,5-0,6 mol syre.
Andre blandingsforhold enn ekvimolare mengder av hoved-reagensene bør unngås da de fremmer bireaksjoner, og fordi omkostningene raskt tiltar dersom reagensoverskudd benyttes.
Reaksjonen utføres forøvrig på lignende måte som tidligere forslag. Reagensene bringes således i nær kontakt, enten ved oppløsning i et tørt organisk oppløsningsmiddel, for eksempel et hydrokarbon, amid, eter, sulfoksyd eller alkohol, eksempel-vis toluen, benzen, dimetylformamid, dioksan eller etanol eller blandinger derav med påfølgende varmebehandling, eller ved sammensmelting og oppvarming. Smeltereaksjonen foretas fortrinnsvis ved 100-110°C, mens reaksjonen i oppløsning fortrinnsvis utføres ved en temperatur like under oppløsnings-midlets kokepunkt. Monoalkalimetallsaltet av' forbindelse (I), hvor R 3 er hydrogen, tilsettes dråpevis eller i små porsjoner, til en blanding av syren og forbindelse R<3>Hal ved reaksjons-start for å unngå plutselige temperaturøkninger som følge av den eksoterme reaksjon.
Mengden av anvendt oppløsningsmiddel bør helst være akkurat tilstrekkelig til å løse opp og holde alle reagenser i flytende fase.
De dannede N-monosubstituerte forbindelsene kan adskilles og isoleres fra reaksjonsblandingen ved hjelp av en lignende fremgangsmåte som den beskrevet i det ovenfor nevnte britiske patentskrift. Dette kan illustreres ved separasjonen av febarbamat som utføres på følgende måte: Febarbamat er selv oppløselig i alkalihydroksyder, mens de tilsvarende disubstituerte derivater ikke er det. Den oppnådde produktblanding, enten den oppnås som en viskøs masse etter smelting, eller som en oppløsning, kan ekstraheres ved tilsetning av 5-10 vektprosent alkalisk oppløsning av for eksempel et alkalimetallhydroksyd eller saltet av et alkali-metall med en svak syre, for eksempel et karbonat, bikarbonat eller fosfat. Fortrinnsvis velges natriumkarbonat i en konsentrasjon på for eksempel 3-7,5 % som er tilstrekkelig svak til å hindre hydrolyse av produktets karbamatgruppe.
Det nødvendige ekstraksjonsantall for å isolere febarbamat fra reaksjonsproduktblandingen avhenger til en viss grad både av det anvendte alkalis natur og konsentrasjon. Generelt vil de første ekstraksjonene fjerne fenobarbitalet. Deretter oppnås en blanding av fenobarbital og febarbamat, hvorpå det normalt oppnås i det vesentlige ren febarbamat i de øvrige ekstraktene. Den disubstituerte forbindelse eller andre disubstituerte biprodukter, blir igjen som en uløselig deig. Bestanddelene i hvert enkelt ekstrakt kan fastslås ved tynn-skiktkromatografi (TLC).
Karbonatekstrakter som inneholder febarbamat, kan kombineres og utfelles ved surgjøring med for eksempel 10-15 % saltsyre. Den deigaktige utfelling kan vaskes flere ganger med vann inntil vaskevannet blir tilnærmet nøytralt.
Det resulterende faststoff kan deretter løses opp i et polart organisk oppløsningsmiddel, for eksempel etanol. Etter avkjøling av oppløsningen, oppnås en krystallmasse med smelte-punkt fra 98 til 107°C.
Vi har funnet ut at denne masse inneholder diastereoisomere former av febarbamat, og har klart å spalte de to diastereoisomerene. Spaltingen av disse kan følges ved hjelp av høytrykks væskekromatografi (HPLC), som leder til en separasjon og gir et visst forhold mellom de to diastereoisomere former, mens spalting kan oppnås ved fraksjonert krystallisasjon fra etanol. Blandingen kan deretter løses opp i varm 95 volumprosent etanol og settes til langsom avkjøling. Ved passende kombinasjon av oppløsningsmiddel, oppvarmings-
og avkjølingstrinn i passende tidsrom, kan a- og.3-former av febarbamat oppnås.
Febarbamat selv har formelen
hvor Ph, Et og <n>But står for henholdsvis fenyl-, etyl- og n-butylgrupper. Stjernene angir asymmetrisentra. De to formene som vi har isolert har følgende NMR-spektrum (5 verdier): 0,92 (t); 2,40 (q); 9,4 (s); 4,23 (q); 3,89 (q);
5,02 (m); 3,49 (d); 3,41 (m); 1,48 (m); 1,32 (m); 0,90 (t);
5,17 (s) og 7,35 (s) (a-form) og
0,92 (t); 2,40 (q); 9,5 (s); 4,28 (q); 3,83 (q); 5,09 (m) ;
3,48 (d); 3,41 (m); 1,48 (m); 1,32 (m) 0,89 (t); 5,12 (s) og 7,34 (s) (3-form) og smeltepunkter på henholdsvis 122,1° og 113,7°C. Til sammenligning er smeltepunktet for blandingen av begge diastereoisomere former 99-102°C. Disse diastereoisomerene antas å ha en diastereoisomerisk renhet på 99 og 98 %. Som en følge av deres renhet, er isomerene av spesiell terapeutisk verdi, idet de i det vesentlige er fri for uønskede forurensninger, a- og 3-formene av febarbamat og farmasøytiske preparater omfattende slike a- og 3-former, sammen med farmasøytisk akseptable bæremidler eller hjelpestoff, utgjør et ytterligere aspekt av oppfinnelsen.
Den generelle klasse av N-substituerte pyrimidintrioner som febarbamat tilhører, har gode thymoanaleptiske egenskaper uten hypnotiske eller sedative sider, og forbindelsen som sådan gjør det mulig å bryte den onde sirkel av stadig beruselse og tilflukt til alkohol for å unngå skjelving.
I tillegg til disse generelle egenskaper, har det vist seg at febarbamat er til meget stor hjelp i den generelle pleie av geriatriske pasienter. Disse pasientene har lett for å få anfall av opprømthet, opphisselse og aggressivitet, og blir ofte ytterst antisosiale. I en rekke kliniske under-søkelser har vi funnet at febarbamat har en betydelig for-bedrende virkning på geriatriske pasienters mentale velvære. Dette er ikke en følge av noen mild sedativ virkning. Febarbamat synes faktisk å ha bedre virkning enn de beste klinisk anvendte forbindelser for behandling av irritable geriatriske pasienter.
I motsetning til andre psykotropiske midler, påvirker
febarbamat ikke personligheten og nedsetter ikke pasientens årvåkenhet eller andre psykiske reaksjoner. Dette er en viktig side ved produktet siden eldre mennesker ofte psykisk er ganske svake. Vi har sett at febarbamat gir en fin og relativt langvarig psykisk stimulering, som gjør pasienten mer sosial,
mentalt våken og generelt mottagelig for inntrykk.
Utprøving på geriatriske pasienter har vist at virkningen av febarbamat er å foretrekke både fremfor det beroligende pipamperon (1- (p-fluorfenyl)-4-(4-piperidino-4-karbamoyl-piperidino)-1-butanon) eller den antikolinerge forbindelse biperiden (a-5-norbornen-2-yl-ot-fenyl-1 -piperidinpropanol) . Det-har generelt vist seg at ved en foretrukket behandling med tre enhetsdoser på 150 mg pr dag, forbedres en rekke dysforiske tilstander uten at sekundærvirkninger har kunnet påvises. Spesielt har pasientens stemningsleie blitt i den grad for-bedret at pasienter som tidligere ikke har vært samarbeids-villige, generelt er blitt meget mer medgjørlige. Symptomer på oppfarenhet, aggressivitet og opphisselse er blitt vesentlig dempet. Vurderingen av slike undersøkelser foretas nå eksternt.
En fremgangsmåte for behandling av eldre mennesker for
å motvirke irritabilitet og annen antisosial oppførsel, består i å gi febarbamat i en mengde som reduserer irritabilitet og antisosial oppførsel uten vesentlig svekkelse av bevisstheten og/eller nedstemthet.
Febarbamat kan gis som sådant eller som sammensatte preparater. Preparatene kan ha form av tabletter, overtrukne
tabletter, kapsler, pastiller, injeksjonsampuller eller opp-løsninger.
Bæremidlene eller hjelpestoffene i preparatene kan være de som konvensjonelt benyttes i slike preparatformer, som for eksempel stivelse, laktose, magnesiumstearat, talkum, gelatin, sterilt, pyrogenfritt vann, eller suspenderingsmidler, emulgeringsmidler, dispergeringsmidler, fortykningsmidler eller aromastoffer.
Enhetsdoser som tabletter, kapsler eller ampuller er å foretrekke og inneholder hver 50-500 mg febarbamat, fortrinnsvis 100-300 mg, for eksempel 150 mg. En total daglig dosering på 150 til 1500 mg, for eksempel 350 til 1200 mg, fortrinnsvis fordelt på tre ganger daglig tilførsel, er passende.
Det foretrekkes å gi forbindelsen oralt og preparater
for peroral administrasjon er derfor foretrukket.
En mer detaljert beskrivelse av oppfinnelsen er gitt i
de etterfølgende eksempler, hvor alle temperaturangivelser er
grader C. HPLC står for høytrykks væskekromatografi og er foretatt på en Partisil 5 kolonne med 25 cm lengde og 4 mm indre diameter og med pentan-.diety leter -.metanol (59:40:1)
med en hastighet på 2 ml/min. som mobil fase. Som detektor benyttes UV ved 254 nm med en følsomhet på a.u.f.s.
Eksempel 1: Fremstilling av febarbamat
5,5 -fenyletylmalonylurea (58 g) (0,25 mol) ble blandet med 1-klor-3-n-butoksypropan-2-ol-karbamat (209,5 g) (1 mol). Blandingen ble oppvarmet til 70° og ble dråpevis tilsatt natrium-5,5-fenyletylmalonylurea (254 g) (1 mol) i løpet av 2 timer under omrøring for å hindre plutselig temperatur-økning og at reaksjonstemperaturen overskred 100-110°. Blandingen ble holdt ved denne temperatur i 6 timer, hvorpå det ble oppnådd en gummiaktig masse som hardnet ved avkjøling.
Den smeltede masse ble tatt opp i en blanding av vann:toluen (1:1) (600 ml), hvorpå det vandige lag ble kassert. Toluenoppløsningen ble ekstrahert med 5 vektprosent natrium-karbonatoppløsning (3 x 100 ml). Natriumfenobarbital ble oppnådd med disse første tre karbonatekstraksjoner.
Toluenoppløsningen ble deretter vasket suksessivt med
nye 100 ml porsjoner 5 % natriumkarbonatoppløsning. De første fem ekstraksjoner resulterte i en blanding av natriumfenobarbital og natriumfebarbamat med avtagende utbytte av først-nevnte .
Etter 6 ekstraksjoner er i alminnelighet, bare difebarba-mat igjen i toluenoppløsningen, men ekstraksjonen fortsettes inntil HPLC-analyse av en liten prøve av oppløsningen ikke oppviser noen febarbamat-topp.
De siste febarbamat-hoIdige ekstrakter ble samlet og behandlet med 15 % saltsyre. Det ble oppnådd et deigaktig bunnfall som ble vasket med vann inntil vaskevannet hadde en pH på ca. 7. De siste spor av fuktighet kan fjernes ved vakuumdestillasjon, og mindre mengder av biprodukt kan fjernes ved omkrystallisasjon fra varm etanol ved 9 5°. Smeltepunktet for febarbamatproduktet var 98-104°. Utbyttet var 59 %.
For fremstilling av febarbamat ved omsetning i opp-løsning, benyttes nøyaktig samme mengder av reagensene oppløst i 60 vektprosent av blandingen i det ønskede oppløsnings-middel. Blandingen oppvarmes til like oppunder kokepunktet
for det anvendte oppløsningsmiddel. Utbyttet er praktisk talt identisk med det som oppnås ved den tilsvarende smelte-reaksjon.
Ved anvendelse av fremgangsmåten beskrevet i eksempel 1, ble det fremstillet forbindelser med formel (I), hvor R1 og R 2representerer etyl-, allyl-, n-propyl- eller fenyl-grupper
og X er en etyl-, propyl- eller n-butyl-gruppe.
Eksempel 2
Fremstilling av barbamat
Barbital (46 g, 0,25 mol) blandes med l-klor-3-n-butoksy-propan-2-ol-karbamat (209 g, 1 mol). Blandingen oppvarmes til 70'C, og vannfritt natriumbarbital (206,2 g, 1 mol) tilsettes dråpevis over 2 timer med omrøring eller risting. Den samme fremgangsmåte foretas derefter som beskrevet i eksempel 1.
Eksempel 3
Fremstilling av pentobarbamat
Pentobarbital (56,6 g, 0,25 mol) blandes med l-klor-3-n-butoksypropan-2-ol-karbamat (2 09 g, 1 mol). Blandingen oppvarmes til 70°C, og vannfritt natriumpentobarbital (248,3 g, 1 mol) og tilsettes dråpevis over 2 timer med omrøring eller risting. Den samme fremgangsmåte foretas derefter som beskrevet i eksempel 1.
Eksempel 4
Fremstilling av isoamvl- febarbamat
Fénobarbital (58 g, 0,25 mol) blandes med l-klor-3-isoamylpropan-2-ol-karbamat (223 g, 1 mol). Blandingen oppvarmes til 70°C, og vannfritt natriumphenobarbital tilsettes dråpevis over 2 timer med omrøring eller risting. Den samme fremgangsmåte foretas derefter som beskrevet i eksempel 1.
Den følgende tabell viser % utbytte av henholdsvis barbamat, pentobarbamat og isoamyl-febarbamat med forskjellige mengder av syre i reaksjonsblandingen.
Tabell 2 viser maksimum økning av utbyttet som kan oppnås ved innføring av en passende mengde syre i reaksjonsblandingen.

Claims (7)

1. En fremgangsmåte for fremstilling av pyrimidintrioner med formel (I) hvor R<1> og R<2>, som kan være like eller forskjellige, hver betyr en Ci-5 alkylgruppe, en C2-5 alkenylgruppe, en aralkylgruppe som i alkyIdelen inneholder 1-4 kårbonatomer, eller en karbocyklisk arylgruppe, og R<3> betyr en gruppe med formel -CH2CH(OCONH2)-CH2OX, hvor X er hydrogen eller en Ci-salkylgruppe, ved omsetning av et monoalkalimetallsalt av en forbindelse med formel (I) , hvor R<3> er et hydrogenatom, med en tilnærmet ekvimolar mengde av et alkyleringsmiddel R<3>Hal, hvor R3 er som ovenfor angitt og Hal betyr et halogenatom, karakterisert ved at omsetningen foretas i nærvær av minst 0,2 mol av en syre med formel (I), hvor R<3> er et hydrogenatom, pr. mol alkalimetallsalt.
2. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at den anvendte syre er vannfri og benyttes i mengder på 0,2-0,6 mol pr. mol alkalimetallsalt.
3. Fremgangsmåte som angitt i kravene 1-2, karakterisert ved at monoalkalimetallsaltet av forbindelse (I) , hvor R<3> er hydrogen, er natriumsaltet og at gruppen Hal x alkyleringsmidlet R 3 er et kloratom.
4. Fremgangsmåte som angitt i kravene 1-3, karakterisert ved at reaksjonen utføres i smelte ved en temperatur på 100-110"C.
5. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at det benyttes forbindelser 1 2 hvor R og R er valgt fra etyl, propyl, isopentyl, allyl, benzyl og fenyl.
6. En fremgangsmåte som angitt i et av kravene 1-5, karakterisert ved at det benyttes forbindelser hvor X i gruppen R 3 representerer en butylgruppe.
7. En fremgangsmåte som angitt i et av kravene 1-6, for fremstilling av forbindelsen 1(3-n-but-oksy-2-karbamoyloksypropyl)-5-etyl-5-fenyl-(1H,3H,5H)-pyrimidin-2,4,6-trion, karakterisert ved at det anvendes tilsvarende substituerte utgangsmaterialer.
NO841438A 1983-04-12 1984-04-11 Fremgangsmaate for fremstilling av pyrimidintrionderivater NO170928C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB838309813A GB8309813D0 (en) 1983-04-12 1983-04-12 Pyrimidinetrione derivatives

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO841438L NO841438L (no) 1984-10-15
NO170928B true NO170928B (no) 1992-09-21
NO170928C NO170928C (no) 1992-12-30

Family

ID=10540932

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO841438A NO170928C (no) 1983-04-12 1984-04-11 Fremgangsmaate for fremstilling av pyrimidintrionderivater

Country Status (39)

Country Link
US (1) US4611057A (no)
EP (1) EP0125046B1 (no)
JP (1) JPS59205370A (no)
AR (1) AR240317A1 (no)
AT (1) AT388917B (no)
AU (1) AU554056B2 (no)
BE (1) BE899385A (no)
BG (1) BG65031A (no)
BR (1) BR8401679A (no)
CA (1) CA1247619A (no)
CH (1) CH658653A5 (no)
CS (1) CS276389B6 (no)
DD (1) DD222018A5 (no)
DE (1) DE3464910D1 (no)
DK (1) DK158726C (no)
EG (1) EG17794A (no)
ES (1) ES531498A0 (no)
FI (1) FI84348C (no)
FR (1) FR2544312B1 (no)
GB (1) GB8309813D0 (no)
GR (1) GR79890B (no)
HU (1) HU192548B (no)
IE (1) IE57321B1 (no)
IL (1) IL71515A (no)
IN (1) IN161291B (no)
IT (1) IT1177658B (no)
LU (1) LU85296A1 (no)
MA (1) MA20092A1 (no)
MX (1) MX159632A (no)
NO (1) NO170928C (no)
NZ (1) NZ207802A (no)
PH (1) PH24131A (no)
PL (1) PL144481B1 (no)
PT (1) PT78400B (no)
RO (1) RO89141A (no)
SU (1) SU1380611A3 (no)
UA (1) UA7040A1 (no)
YU (1) YU45607B (no)
ZA (1) ZA842687B (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9002890D0 (en) * 1990-02-08 1990-04-04 Sapos Sa Process for preparing pyrimidinetrione derivatives
JPH0436236A (ja) * 1990-05-30 1992-02-06 Mitsui Pharmaceut Inc 脳神経障害及び脳循環代謝障害の改善治療剤
RU2141322C1 (ru) * 1997-08-12 1999-11-20 Голощапов Николай Михайлович Иммуномодулятор с антимикобактериальной активностью "изофон", способ его получения и применения
WO1999061427A1 (fr) * 1998-05-26 1999-12-02 Rimma Iliinichna Ashkinazi Derives n-substitues d'acide 5-oxyiminobarbiturique

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3075983A (en) * 1963-01-29 -oconh
CA873891A (en) * 1971-06-22 Melkonian Diran Barbituric acid derivatives
GB1193438A (en) * 1966-10-26 1970-06-03 Phillipe Gold-Aubert Barbituric Acid Derivatives, preparation thereof and Pharmaceutical Compositions containing them
GB1581834A (en) * 1976-11-01 1980-12-31 Sapos Sa Complexes of barbituric acid derivatives
FR2424262A1 (fr) * 1978-04-24 1979-11-23 Sapos Sa Nouveaux complexes tetrameres de derives de la malonyl-uree a action psychotrope et procede de preparation

Also Published As

Publication number Publication date
PL144481B1 (en) 1988-05-31
GR79890B (no) 1984-10-31
IT8448019A1 (it) 1985-10-11
IT8448019A0 (it) 1984-04-11
NO170928C (no) 1992-12-30
IE840890L (en) 1984-10-12
BG65031A (en) 1996-09-30
JPH0432825B2 (no) 1992-06-01
ES8505973A1 (es) 1985-06-16
NO841438L (no) 1984-10-15
EP0125046B1 (en) 1987-07-22
EG17794A (en) 1990-10-30
ZA842687B (en) 1984-11-28
IT1177658B (it) 1987-08-26
UA7040A1 (uk) 1995-03-31
ES531498A0 (es) 1985-06-16
MA20092A1 (fr) 1984-12-31
DK158726C (da) 1990-12-03
AR240317A1 (es) 1990-03-30
LU85296A1 (fr) 1984-10-26
DE3464910D1 (de) 1987-08-27
IE57321B1 (en) 1992-07-29
AU2674984A (en) 1984-10-18
IL71515A0 (en) 1984-07-31
IL71515A (en) 1988-11-15
AU554056B2 (en) 1986-08-07
FI841430A (fi) 1984-10-13
PT78400A (en) 1984-05-01
YU45607B (sh) 1992-07-20
FI84348B (fi) 1991-08-15
DK186784D0 (da) 1984-04-11
IN161291B (no) 1987-11-07
HUT34168A (en) 1985-02-28
BE899385A (fr) 1984-07-31
RO89141A (ro) 1986-04-30
JPS59205370A (ja) 1984-11-20
CH658653A5 (de) 1986-11-28
PT78400B (en) 1986-05-28
DK186784A (da) 1984-10-13
YU66484A (en) 1986-12-31
US4611057A (en) 1986-09-09
CA1247619A (en) 1988-12-28
DD222018A5 (de) 1985-05-08
GB8309813D0 (en) 1983-05-18
FR2544312B1 (fr) 1987-02-20
ATA122084A (de) 1989-02-15
CS276284A3 (en) 1992-01-15
NZ207802A (en) 1986-07-11
FI841430A0 (fi) 1984-04-11
PH24131A (en) 1990-03-05
DK158726B (da) 1990-07-09
CS276389B6 (en) 1992-05-13
SU1380611A3 (ru) 1988-03-07
BR8401679A (pt) 1984-11-20
EP0125046A1 (en) 1984-11-14
PL247174A1 (en) 1985-03-26
FI84348C (fi) 1991-11-25
HU192548B (en) 1987-06-29
AT388917B (de) 1989-09-25
FR2544312A1 (fr) 1984-10-19
MX159632A (es) 1989-07-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1290756C (en) Quinazolinone derivative and processes for preparing the same
JP2002504916A (ja) 抗転移及び抗腫瘍活性を有するバルビツール酸誘導体
US6469168B1 (en) Piperazinylalkylthiopyrimidine derivatives, pharmaceutical compositions containing the same, and a process for the preparation of the active substance
DK165744B (da) Thienopyrimidinderivater, fremgangsmaader til fremstilling deraf og farmaceutiske praeparater
JPH09110830A (ja) N−メチル−n−[(1s)−1−フェニル−2−{(3s)−3−ヒドロキシピロリジン−1−イル}エチル]−2,2−ジフェニルアセトアミド
NO170928B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av pyrimidintrionderivater
US3565896A (en) Pyridinecarbonyl derivatives of 7-(omega-(n-alkyl-n-optionally hydroxyalkyl substituted amino) - hydroxyalkyl)theophylline
KR920005827B1 (ko) 벤조티아디아제핀 유도체
US3923792A (en) Sulfacytosine derivatives
JPS63295561A (ja) 2−キノロン誘導体
JP3032053B2 (ja) ウリジン誘導体及びこれを含有する医薬
CA1132983A (fr) Procedes de preparation de nouvelles piperazines monosubstituees
US3896129A (en) (2-pyrimidinylthio) alkanoic acids, esters, amides and hydrazides
GB2137999A (en) Pyrimidinetrione Derivatives
US4514407A (en) 1-Ethanamine-triazolo-benzodiazepines as diuretics
WO1991011434A1 (fr) Derive de bicyclolactame
JPS6223723B2 (no)
IE51008B1 (en) Novel oxazolines
US4254126A (en) 4-Carbethoxy-carbonilamino-pyrimidines and a process for their preparation
EP0806422A2 (en) Anti-cataract agent
JPS6026113B2 (ja) ベンゾジアゼピン誘導体の製造法
US4689413A (en) Triazolo-benzodiazepine-1-ethanamines as diuretics
JPH049375A (ja) チオ尿素誘導体及びage生成阻害剤
NO134152B (no)
KR20010013274A (ko) 2-(4-(4-(4,5-디클로로-2-메틸이미다졸-1-일)부틸)-1-피페라지닐)-5-플루오로피리미딘, 이것의 제조 방법 및 이것의치료적 용도