NO167208B - Fremgangsmaate for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (lmv-heparin). - Google Patents

Fremgangsmaate for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (lmv-heparin). Download PDF

Info

Publication number
NO167208B
NO167208B NO871783A NO871783A NO167208B NO 167208 B NO167208 B NO 167208B NO 871783 A NO871783 A NO 871783A NO 871783 A NO871783 A NO 871783A NO 167208 B NO167208 B NO 167208B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
heparin
molecular weight
lmv
depolymerization
average molecular
Prior art date
Application number
NO871783A
Other languages
English (en)
Other versions
NO871783L (no
NO167208C (no
NO871783D0 (no
Inventor
Joergen Ilum Nielsen
Per Bjoern Oestergaard
Original Assignee
Novo Nordisk As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Novo Nordisk As filed Critical Novo Nordisk As
Publication of NO871783D0 publication Critical patent/NO871783D0/no
Publication of NO871783L publication Critical patent/NO871783L/no
Publication of NO167208B publication Critical patent/NO167208B/no
Publication of NO167208C publication Critical patent/NO167208C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B37/00Preparation of polysaccharides not provided for in groups C08B1/00 - C08B35/00; Derivatives thereof
    • C08B37/006Heteroglycans, i.e. polysaccharides having more than one sugar residue in the main chain in either alternating or less regular sequence; Gellans; Succinoglycans; Arabinogalactans; Tragacanth or gum tragacanth or traganth from Astragalus; Gum Karaya from Sterculia urens; Gum Ghatti from Anogeissus latifolia; Derivatives thereof
    • C08B37/0063Glycosaminoglycans or mucopolysaccharides, e.g. keratan sulfate; Derivatives thereof, e.g. fucoidan
    • C08B37/0075Heparin; Heparan sulfate; Derivatives thereof, e.g. heparosan; Purification or extraction methods thereof
    • C08B37/0078Degradation products

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte for produksjon av lavmolekylvekt-heparin (LMV-heparin) ved enzymatisk depolymerisering av heparin.
Konvensjonell heparin er en heterogen blanding av mucopoly-sakkarider som dekker et molekylvektområde fra 5000-50.000 dalton med en antallsmidlere molekylvekt på 10-14000 dalton.
Heparin virker direkte eller indirekte på funksjonen av en rekke proteiner, spesielt enzymene i koaguleringsprosessen.
Virkningene av heparin er influert av en rekke faktorer, slik som fordelingen av funksjonelle grupper i molekylet og molekylvekten. Således er det med sikkerhet bevist at den sistnevnte spiller en viktig rolle for aktiviteten av heparin, spesielt inaktivering av Thrombin og Faktor Xa formidlet ved Antithrombin III.
Antithrombin-aktivitet krever en minimums-heparinmolekylvekt som tilsvarer omtrent 18 monosakkarider, dvs. omtrent 5400 dalton, mens antifaktor Xa-aktivitet kan uttrykkes ved heparin-molekyler så små som 5-6 sakkaridenheter, 1500-1800 dalton.
En rekke andre virkninger av heparin, f.eks. antitrombotisk virkning (heparinoligosakkarider som inneholder 18 monosakkarider eller mindre, synes å ha dårlig antitrombotisk virkning) virker på ADP-indusert trombocytt-aggregering, biologisk tilgjengelighet etter s.c. administrering, inhibering av PF4 og HRG, såvel som virkningen mot koaguleringsenzymer i den intrinsiske syklus som er ansvarlig for dannelse av faktor Xa, er sterkt influert av molekylvekten til heparin.
I senere år er interessen blitt sentrert om heparin-fragmenter eller -fraksjoner med høy Xal/antitrombin-aktivitet med molekylvekt fra 4000 dalton til opptil 6000, siden slike stoffer er blitt rapportert å ha god antitrombotisk virkning og på samme tid ingen eller liten tendens til å forårsake blødnings-komplikasjoner. De viser også forbedret biologisk tilgjengelighet spesielt etter subkutan administrering.
Siden selektiviteten av heparinvirkning er korrelert med molekylvekten, er det sannsynlig at det eksisterer et relativt snevert molekylvektområde, hvor heparinaktivitet er optimal.
En fremgangsmåte for fremstilling av LMV-heparin med en spesifikk, ønsket molekylvekt og en snever moleky1vektfordeling, dvs. lav polydispersitet, ville derfor være fordelaktig.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen muliggjør oppnåelse av et hvilket som helst molekylvektområde for depolymeriserings-produkt fra heparin. LMV-heparin kan fremstilles i lavt utbytte fra konvensjonell heparin ved fraksjonering (DOS 2.944.792 og 2.945.595). Det meste LMV-heparin blir imidlertid fremstilt ved depolymerisering av heparin enten ved kjemiske eller enzymatiske fremgangsmåter, fulgt av fraksjonering, om nødvendig (kfr. A. Homer, Heparin, Kakkar, utg. Thomas, 1976 og Perlin et al. Carbohydrate Res.
18, 185 (1971.).
Kjemisk depolymerisering av heparin er beskrevet i publiserte EP-patentsøknader nr. 0037319, 0076279 og 0014184, US-patent nr. 4.351.938 og GB-patent nr. 2.002.406.
Enzymatisk depolymerisering er beskrevet i US-patent
nr. 3.766.167, GB-patent nr. 2.002.406, publisert EP-patentsøknad nr. 0014184, og US-patent nr. 4.396.762.
Et hovedproblem som følger med alle dé kjente depolymeri-seringsprosessene som gjennomføres porsjonsvis, er å stoppe depolymeriseringsreaksjonen ved den riktige gjennomsnittsmolekylvekt. Videre: resulterer depolymeriseringsreaksjonen i heparin-fragmenter med mindre eller større størrelse enn den ønskede molekylvekt, selv i fravær av sidereaksjoner.
I de kjente depolymeriseringsprosesser for depolymerisering av heparin som bruker uorganiske depolymeriseringsreagenser (salpetersyrling, hydrogenperoksyd, etc), eksisterer det ikke noe fortrinn når det- gjelder størrelse av molekyl som blir angrepet eller når det gjelder stilling inne i molekylet av bindingen som skal brytes. I henhold til R.J. Linhardt et al., Biochem. Biophys.Acta 702 (1982) 197-203 gjør selv ikke enzymet heparinase noen slik, distinksjon, idet virkningsmåten av heparinase er tilfeldig endolytisk.
Dette betyr at polydispersiteten av en hvilken som helst heparin-depolymeriseringsblanding utvikler seg på en statistisk forutsigbar måte som en funksjon av graden av depolymerisering. Spesielt på det tidspunktet når gjennomsnittsmnoleky1vekten ér like over den ønskede verdi, har en stor del av fragmentene den ønskede molekylvekt, men på grunn av den tilfeldige endolytiske natur av depolymeriseringen har de også en forholdsvis stor sjanse for å bli videre depolymerisert til å gi fragmenter av suboptimal størrelse. En depolymerisering gjennomført porsjonsvis bør stoppes omtrent på dette tidspunkt.
Imidlertid er det til nå på fagområdet ikke blitt utviklet tilfredsstillende metoder for å kontrollere depolymeriseringen av heparin for å oppnå høye utbytter av et forutbestemt LMV-hepaarinprodukt.
Et mål for denne oppfinnelse er å gi en fremgangsmåte for
å kontrollere en enzymatisk depolymerisering av heparin ved heparinase i en reaksjonsblanding i vandig medium. Det er et vidsere mål for den foreliggende oppfinnelse å gi en fremgangsmåte for produksjon av LMV-heparin med en ønsket gjennomsnitts-moleky1vekt.
Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (LMV-heparin) hvorved heparin blir delvis depolymerisert med heparinase i et vandig medium, og den er karakterisert ved at økningen i lysabsorpsjon forårsaket av dannelse av umettede nedbrytningsr-LMV-produkter, ved innvirkning av heparinase på heparin, blir målt i løpet av depolymeriseringsreaksjonen, idet reaksjonen blir stoppet når økningen i lys-absorpsjon har nådd en verdi som tilsvarer den ønskede antallsmidlere molekylvekt Mn og den tilsvarende vektsmidlere molekylvekt Mw, og LMV-heparin blir utvunnet fra reaksjonsblandingen.
Gjennomsnittsmolekylvekten av en heparin-depolyraeri-seringsreaksjonsblanding kan bestemmes på en rekke måter,
basert på f.eks. GPC-HPLC, viskositetsmåling, lysspredning eller kjemisk eller fysisk-kjemisk bestemmelse av funksjonelle grupper dannet i depolymeriseringsprosessen.
De fleste av de nevnte fremgangsmåter, slik som GPC-HPLC, er tidkrevende og ikke lette å tilpasse til produksjon i stor skala, og faktisk er majoriteten av de kjente fremgangsmåter som anvendes ved fremstilling av LMV-heparin, basert på empiriske metoder som er avhengige av nøye kontroll og startsammensetning og reaksjonsbetingelser for å oppnå den ønskede molekylvekt ved slutten av depolymeriseringsreaksjonen. Imidlertid, på grunn av uunngåelige variasjoner i løpet av depolymeriseringsreaksjonen, f.eks. variasjoner i enzymaktivitet, kan molekylvekten av sluttproduktet varierer fra en porsjon til en annen og gjøre det vanskelig å oppnå et jevnt produkt med høyt utbytte.
Hvis et produkt med den riktige gjennomsnittsmolekylvekt skal produseres i hver produksjonsporsjon, må depolymeriseringsreaksjonen stoppes øyeblikkelig, når den ønskede gjennomsnittsmolekylvekt er nådd i depolymeriseringsreaksjonsblandingen. Dette krever at forandringen i gjennomsnittsmolekylvekt følges av målinger for molekylvektbestemmelse som har liten eller ingen forsinkelsestid.
Inntil nå har det ikke eksistert noen praktisk metode for molekylvektbestemmelse av en depolymeriseringsreaksjonsblanding (som inneholder LMV-heparin). Et aspekt av den foreliggende oppfinnelse gir en slik metode.
Gjennomsnittsmolekylvekten av heparin eller LMV-heparin kan gis som antallsmidlere molekylvekt (Mn), dvs. vekt/antall mol, eller som vektsmidlere molekylvekt (Mw,) eller toppmolekyl-vekt (Mt0pp)• Mw eller M^opp blir normalt anvendt for å karakterisere heparin eller LMV-heparinprodukter.
Det er blitt bekreftet eksperimentelt at polydispersiteten
(D), dvs. Mw/Mn av en gitt heparin-depolymeriseringsreaksjonsblanding forandrer seg på en konstant måte i løpet av den
enzymatiske depolymeriseringsreaksjon av heparin, som vist i
Fig. 1.
Den foreliggende oppfinnelse er basert på det faktura at det er blitt utviklet en rask og sikker metode for å bestemme Mn i løpet av depolymeriseringen av heparin med heparinase. Idet fig. 1 gir korrelasjonen mellom Mw og Mn, kan depolymeriseringen av heparin til LMV-heparin med en gitt, ønsket Mw, oppnås ved depolymerisering til en tilsvarende antallsmidlere molekylvekt Mn.
Den enzymatiske^ depolymeriseringsprosess som bruker heparinase, egner seg til måling av spektrofotometrisk, antallsmidlere molekylvekt (Mn), siden den enzymatiske prosess er eliminerende, idet den danner en reduserende endegruppe og en endegruppe som består av A4,5-umettet-iduronsyrederivat som har en distinkt UV-absorpsjon ved 230-235 nm. Den molare absorp-sjonskoeffisient for en rekke LMV-heparinfragmenter av di-, tetra-, heksa- og oligosakkarider ble publisert av Linker og Hovingh (Biochem. 11(1972), 563-568). Gjennomsnittsverdien av de publiserte molare absorpsjonskoeffisienter er 5500.
En ligning slik som
som gir relasjonen mellom antallsmidlere molekylvekt (Mn) og økning i absorpsjon ved 235 nm er lett å utlede.
I formel (1) er Mn antallsmidlere molekylvekt av det depolymeriserte produkt, Mn>u er antallsmidlere molekylvekt av heparinsubstratet, c er substratkonsentrasjonen (g/l), AA235 er økningen i absorpsjon ved 235 nm og c er den molare absorpsjons-koef f isient.
Beregning av Mn er mulig når Mn i heparinsubstratet (Mn,u)» substratkonsentrasjon (c, g/l) og,absorpsjonskoeffisienten (c) av de umettede depolymeriseringsprodukter er kjente og A<A>235 blir målt.
I en rekke eksperimenter ble heparin depolymerisert med delvis renset heparinase ved å anvendte hydroksylapatitt-kromatografering i henhold til Linker og Hovingh (Methods in Enzymology 28(1972) , 902-911).
Den antallsmidlere molekylvekt Mn ble beregnet ved å bruke ligning (1) og anvende den publiserte verdi av c = 5500 og sammenlignet med Mn, bestemt ved GPC-HPLC.
Det ble ved sammenligning imidlertid funnet at den beregnede verdi av Mn (Mn(AA)) var forskjellig fra verdien av Mn som ble funnet ved å bruke HPLC (Mn(HPLC)), med opp til 20%.
Omflytting av (1) til
muliggjør beregning av en absorpsjonsøkning AA235 som tilsvarer en ønsket antallsmidlere molekylvekt Mn. Men igjen viste eksperimenter at hvis depolymeriseringen ble stoppet ved den beregnede verdi av AA235» var c*en aktuelle Mn bestemt ved HPLC, betraktelig høyre enn den ønskede Mn, hvis verdien av c= 5500, funnet av Hovingh og Linker, ble anvendt.
Det ble konkludert at det dårlige samsvar mellom Mn(AA) og Mn(HPLC) var forårsaket av anvendelsen av verdien av c = 5500.
Omflytting av ligning (1) til
viser at c kan beregnes ved å bruke kjente verdier av c og Mn>u og samtidig bestemte verdier av AA235 og Mn(HPLC).
På denne måte ble en verdi av c = 7600 funnet, som ga nært samsvar mellom beregnet Mn(AA) og observert Mn(HPLC) i en rekke eksperimenter.
Muligheten for beregning av en riktig verdi av Mn, basert på en lettvint målt AA235 er basis for praksis av den foreliggende oppfinnelse i henhold til hvilken enzymatisk depolymerisering av heparin, gjennomført porsjonsvis, tillates å gå fram inntil den beregnede verdi av AA235 er nådd, hvoretter depolymeriseringsreaksjonen av heparin blir stoppet, og reaksjonsblandingen blir utformet.
Heparinasen som anvendes i henhold til den foreliggende oppfinnelse, fremstilles på en kjent måte, som beskrevet av Hovingh og Linker (Methods in Enzymology 28 (1972), 902-911 og J.Biol.Chem. 245 (1970), 6170-6175) ved å dyrke Flavobacterium heparium på et heparin-holdig substrat, celleinnhøsting og celleruptur ved ultralydbehandling og rensing ved hjelp av blant annet kromatografering på hydroksyapatitt.
Nedbrytningen av heparin med heparinase utføres i et vandig medium som beskrevet f.eks. av Hovingh og Linker (J.Biol.Chem. 240 (1965), 3724-3728). Når den ønskede Mn-verdi av depolymeriseringsblandingen er nådd, blir heparinasen inaktivert på kjent måte, f.eks. ved å senke pH eller ved en kort varmebehandling. LMV-heparinproduktet blir så utfelt på kjent måte, f.eks. utfelling med alkohol og renset ved fremgangsmåter som er velkjent på fagområdet, f.eks. bleking, steril-filtrering og a1koholutfe11ing.
Beregning av økningen i absorpsjon ved 230-235 nm AA235 som tilsvarer den ønskede Mw av produktet, gjøres som følger:
a) avlesning på figur 1 av Mn som tilsvarer den ønskede
Mw og
b) beregning av AA235 som tilsvarer Mn fra a) ved hjelp av formel (2) ovenfor og ved å anvende verdien 7600
for c.
AA235 måles med spektrofotometer etter surgjøring av
prøven, fortrinnsvis til pH < 2,5. Det er innlysende for fagmannen på området at økningen i UV-absorpsjon forårsaket av dannelse av umettede nedbrytnihgsprodukter ved virkning av heparinase på heparin, kan måles ved andre bølgelengder enn det som er angitt her. Absorpsjonskoeffisienten blir imidlertid målt ved 235 nm fordi den har sitt maksimum ved denne bølge-lengde.
Depolymeriseringen stoppes når AA235 har nådd den beregnede verdi, hvoretter LMV-heparinproduktet blir utfelt ved tilsetning av alkohol (fortrinnsvis 0,6-10 vol/vol).
Heparin-depolymeriseringsreaksjonen blir fortrinnsvis
utført ved en temperatur på 25-40 °C og ved en pH på 6-8. Selv om den foreliggende oppfinnelse er illustrert ved hjelp av en prosess hvor heparinase anvendes i fri form, kan immobilisert heparinase også anvendes.
Eksempel 1 illustrerer samsvaret mellom Mn som bestemt ved
A og AA-målinger og ved HPLC-målinger (Mn (AA) til Mn (HPLC))
av prøver i løpet av en porsjonsvis depolymerisering av heparin.
Eksempel 1
2,5 g heparin-natrium (USP, Mw = 17300, Mn = 12400 dalton ble løst i 25 ml 0,1 M natriumacetat, 0,01 M kalsiumacetat,
pH 7,0.
Heparinase, 0,8 ml, 1500 u/ml, spesifikk aktivitet
1050 u/mg ble løst i 25 ml 0,1 M natriumacetat.
En heparinaseenhet er definert i henhold til Hovingh og Linker, Methods in Enzymol., 28(1972), 902-911.
Heparin-substratet og enzymløsningen ble blandet og
inkubert med svak røring i et vannbad, med termostat på 30°C.
En prøve tatt umiddelbart etter blanding ble fortynnet med 1,7 M perklorsyre, pH mindre enn 2,5, filtrert, og absorpsjonen ble målt ved 235 nm.
Absorpsjonsmålingen ble gjentatt en rekke ganger, som vist i tabellen nedenfor, og prøver som ble tatt samtidig, ble oppvarmet en kort stund i et kokende vannbad for å ødelegge enzymaktivitet, avkjølt, fortynnet 5 ganger med 0,5 M natriumsulfat og filtrertj og molekylvekten ble analysert ved GPC-HPLC.
GPC-HPLC-analysen ble utført ved å bruke Waters 1-125 og I-60-kolonner i serie med 0,5 M natriumsulfat som eluerings-middel, 0,5 ml/min., målt ved refraktiv indekspåvisning, og molekylvekten ble beregnet ut i fra tilbakeholdelsestid, ved å bruke en ikke-lineær standardkurve basert på dekstran og heparinfragmentstandarder.
Antallsmidlere molekylvekt, Mn, ble beregnet fra ligning (1) ved å anvende absorpsjonsøkningen ved 235 nm, c = 7600, c = 50 og Mn>u = 12400.
Resultatene er gitt i tabellen nedenfor, og som det sees, ble det oppnådd nært samsvar mellom de beregnede og observerte antallsmidlere molekylvekter.
Eksempel 2
Formålet med eksperimentene som er beskrevet nedenfor, var å produsere LMV-heparin med en vektsmidlere molekylvekt (Mw) på 6500 ± 500 dalton.
Fra figur 1 ble antallsmidlere molekylvekt (Mn) som tilsvarte Mw = 6500 dalton, funnet å være omtrent 3500 dalton.
Fem forskjellige hepariner (se tabellen nedenfor) ble
valgt for enzymatisk depolymerisering. Forandringen i optisk tetthet ved 235 Mn (AA235) (beregnet)) som tilsvarte en Mn i reaksjonsblandingen på 3500 dalton (i et eksperiment 3400 dalton) ble beregnet for hver heparin fra ligning 2 ved å anvende c = 50 mg/ml, c = 7600 og Mn u-verdiene av de aktuelle heparin-mengder (se tabell).
Den enzymatiske nedbrytning av heparinene ble utfort som følger: Heparin ble løst i en konsentrasjon på 50 mg/ml i 0,1 M natriumacetatbuffer, pH 7,0 som inneholdt spor av kalsium (0,0005 til 0,01 M). Løsningen ble oppvarmet til 30°C, og heparinase ble tilsatt i den mengde som var nødvendig for å depolymerisere heparin til den ønskede Mn i løpet av omtrent 48 timer.
Forandringen i optisk tetthet ved 235 nm (AA235) ble målt gjentatte ganger i prøver av reaksjonsblandinger etter fortynning med 1,7 M perklorsyre, pH under 2,5. Når A<A>235 var lik AA235 (beregnet), ble den enzymatiske depolymerisering stoppet.
Når AA235 hadde nådd den beregnede verdi, ble LMV-heparinproduktet utfelt ved tilsetning av alkohol,og det depolymeriserte produkt ble renset ved fremgangsmåter som er velkjente på fagområdet, f.eks. bleking, steril-filtrering og alkohol-utfelling. Karakteristika for produktene fra fem uavhengige eksperimenter er vist i den følgende tabell.
Det viser seg fra tabellen ovenfor at alle slutt-LMV-heparinproduktene har en vektsmidlere molekylvekt (Mw) innen det ønskede område.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (LMV-heparin) hvorved heparin blir delvis depolymerisert med heparinase i et vandig medium, karakterisert ved at økningen i lysabsorpsjon forårsaket av dannelse av umettede nedbrytnings-LMV-produkter ved innvirkning av heparinase på heparin, blir målt i løpet av depolymeriseringsreaksjonen, idet reaksjonen blir stoppet når økningen i lys-absorpsjon har nådd en verdi som tilsvarer den ønskede antallsmidlere molekylvekt Mn og den tilsvarende vektsmidlere molekylvekt Mw, og LMV-heparin blir utvunnet fra reaksjonsblandingen.
2. Fremgangsmåte i henhold til krav 1, karakterisert ved at økningen i absorpsjons-koeffisient måles ved 230-235 nm.
3. Fremgangsmåte i henhold til krav 1, karakterisert ved at heparinasen anvendes i fri form.
NO871783A 1986-04-30 1987-04-29 Fremgangsmaate for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (lmv-heparin). NO167208C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK196986A DK196986D0 (da) 1986-04-30 1986-04-30 Fremstilling af polysaccharider

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO871783D0 NO871783D0 (no) 1987-04-29
NO871783L NO871783L (no) 1987-11-02
NO167208B true NO167208B (no) 1991-07-08
NO167208C NO167208C (no) 1991-10-16

Family

ID=8109197

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO871783A NO167208C (no) 1986-04-30 1987-04-29 Fremgangsmaate for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (lmv-heparin).

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0244236A3 (no)
JP (1) JPS62283103A (no)
AU (1) AU588102B2 (no)
CA (1) CA1334081C (no)
DK (1) DK196986D0 (no)
FI (1) FI90090C (no)
NO (1) NO167208C (no)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1214609B (it) * 1985-05-17 1990-01-18 Opocrin Spa Esosaminoglicani solfati depolimerizzati ad attivita'antitrombotica, fibrinolitica, antinfiammatoria, loro procedimento di preparazione e composizioni farmaceutiche che li contengono.
DK196886D0 (da) * 1986-04-30 1986-04-30 Novo Industri As Fremstilling af polysaccharider
IT1213384B (it) * 1986-11-24 1989-12-20 Lab Derivati Organici Mediolan Processo per la preparazione controllata di gilcosaminoglicani a basso peso molecolare.
NL8900119A (nl) * 1989-01-19 1990-08-16 Akzo Nv Werkwijze voor het afsplitsen van (delta)4-onverzadigd uronzuur in glycosaminoglycaan fragmenten.
USRE38743E1 (en) 1990-06-26 2005-06-14 Aventis Pharma S.A. Mixtures of particular LMW heparinic polysaccharides for the prophylaxis/treatment of acute thrombotic events
IL129877A (en) * 1996-11-27 2004-08-31 Aventis Pharm Prod Inc A pharmaceutical preparation containing a component having an Xa antagonist activity and an antifouling agent
US7056504B1 (en) 1998-08-27 2006-06-06 Massachusetts Institute Of Technology Rationally designed heparinases derived from heparinase I and II
WO2001066772A2 (en) * 2000-03-08 2001-09-13 Massachusetts Institute Of Technology Heparinase iii and uses thereof
CA2422059C (en) 2000-09-12 2012-05-15 Massachusetts Institute Of Technology Methods and products related to low molecular weight heparin
CA2423469A1 (en) 2000-10-18 2002-04-25 Massachusetts Institute Of Technology Methods and products related to pulmonary delivery of polysaccharides
EP2402753A1 (en) 2002-03-11 2012-01-04 Momenta Pharmaceuticals, Inc. Analysis of sulfated polysaccharides
EP1582531A1 (en) 2004-03-24 2005-10-05 Aventis Pharma S.A. Process for oxidizing unfractionated heparins and detecting presence or absence of glycoserine in heparin and heparin products
ATE552004T1 (de) 2005-11-30 2012-04-15 Istituto G Ronzoni Oral verabreichbare heparinderivate
CA2652205A1 (en) * 2006-05-25 2007-12-06 Mallik Sundaram Low molecular weight heparin composition and uses thereof
US9139876B1 (en) 2007-05-03 2015-09-22 Momenta Pharmacueticals, Inc. Method of analyzing a preparation of a low molecular weight heparin
EP2526122B1 (en) 2010-01-19 2020-06-10 Momenta Pharmaceuticals, Inc. Evaluating heparin preparations
WO2012115952A1 (en) 2011-02-21 2012-08-30 Momenta Pharmaceuticals, Inc. Evaluating heparin preparations
CN103214596A (zh) * 2013-05-14 2013-07-24 枣庄赛诺康生化股份有限公司 由肝素钠粗品直接生产低分子量肝素钠的方法
CN103323416A (zh) * 2013-07-04 2013-09-25 苏州良辰生物医药科技有限公司 一种肝素浓度的测定方法
CN108117614B (zh) * 2016-11-29 2020-09-04 北京碧澄生物科技有限公司 低分子量肝素
WO2022015794A1 (en) 2020-07-14 2022-01-20 Optimvia, Llc Methods for synthesizing non-anticoagulant heparan sulfate
WO2021007429A1 (en) 2019-07-09 2021-01-14 Optimvia Llc Methods for synthesizing anticoagulant polysaccharides

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4351938A (en) * 1980-05-19 1982-09-28 Riker Laboratories, Inc. Anticoagulant substance
US4396762A (en) * 1981-08-24 1983-08-02 Massachusetts Institute Of Technology Heparinase derived anticoagulants
DK196886D0 (da) * 1986-04-30 1986-04-30 Novo Industri As Fremstilling af polysaccharider

Also Published As

Publication number Publication date
FI871910A (fi) 1987-10-31
FI871910A0 (fi) 1987-04-29
JPH0542919B2 (no) 1993-06-30
EP0244236A2 (en) 1987-11-04
DK196986D0 (da) 1986-04-30
NO871783L (no) 1987-11-02
NO167208C (no) 1991-10-16
AU7225587A (en) 1987-11-05
JPS62283103A (ja) 1987-12-09
CA1334081C (en) 1995-01-24
FI90090C (fi) 1993-12-27
FI90090B (fi) 1993-09-15
NO871783D0 (no) 1987-04-29
AU588102B2 (en) 1989-09-07
EP0244236A3 (en) 1988-09-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO167208B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av heparin med lav molekylvekt (lmv-heparin).
Zhang et al. Wheat bran arabinoxylans: Chemical structure and film properties of three isolated fractions
Wu et al. Physicochemical characteristics and anticoagulant activities of low molecular weight fractions by free-radical depolymerization of a fucosylated chondroitin sulphate from sea cucumber Thelenata ananas
US5106734A (en) Process of using light absorption to control enzymatic depolymerization of heparin to produce low molecular weight heparin
KR0185586B1 (ko) 저 분자량 다당류 혼합물, 그의 제조 방법 및 그로 구성된 치료 조성물
NO820136L (no) Fremgangsmaate for fremstilling av forbedret antikoagulerende substans
US10704068B2 (en) Method of producing heparan sulfate having anticoagulant activity
Gao et al. Purification, structural characterization and anticoagulant activities of four sulfated polysaccharides from sea cucumber Holothuria fuscopunctata
Fu et al. Structure and activity of a new low-molecular-weight heparin produced by enzymatic ultrafiltration
CA1334080C (en) Process for the preparation of lmw-heparin
NO300277B1 (no) Fremgangsmåte for fremstilling av en blanding inneholdende N,O-sulfatert heparosan
EP2729500A2 (en) Process of extraction of hemicellulose from corn fiber
HUT64087A (en) Process for producing n,o-sulfated heparosanes of high molecular weigh and pharmaceutical compositions comprising such compounds
Patova et al. Physicochemical and rheological properties of gelling pectin from Sosnowskyi's hogweed (Heracleum sosnowskyi) obtained using different pretreatment conditions
AU2005224415A1 (en) Oligosaccharides, preparation method and use thereof, and pharmaceutical compositions containing same
Park et al. Optical characteristics of carboxyl group in relation to the circular dichroic properties and dissociation constants of glycosaminoglycans
Rychlý et al. Unexplored capabilities of chemiluminescence and thermoanalytical methods in characterization of intact and degraded hyaluronans
NZ202996A (en) Production of low molecular weight heparin
Wolff et al. Production of clinical-type dextran-Partial hydrolytic depolymerization and fractionation of the dextran from Leuconostoc mesenteroides strain NRRL B-512
US20040167243A1 (en) Method for producing low molecular weight glycosaminoglycan by ultraviolet ray irradiation
Takahara et al. Anticoagulant activity of enzymatically synthesized amylose derivatives containing carboxy or sulfonate groups
DK156402B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af lmw-heparin
CA3236567A1 (en) Methods for the chemoenzymatic synthesis of low molecular weight heparin from low molecular weight heparosan
Delattre et al. Production of O-acetylated oligouronides by depolymerization of a natural highly acetylated anionic bacterial polysaccharide
Wu et al. An Optimize Adaptable Method for Determining the Monosaccharide Composition of Pectic Polysaccharides

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees