NO164713B - Toert karboneringsmiddel, dets fremstilling og anvendelse i en toerr drikkeblanding. - Google Patents

Toert karboneringsmiddel, dets fremstilling og anvendelse i en toerr drikkeblanding. Download PDF

Info

Publication number
NO164713B
NO164713B NO870965A NO870965A NO164713B NO 164713 B NO164713 B NO 164713B NO 870965 A NO870965 A NO 870965A NO 870965 A NO870965 A NO 870965A NO 164713 B NO164713 B NO 164713B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
bicarbonate
dry
glucosamine
galactosamine
aqueous solution
Prior art date
Application number
NO870965A
Other languages
English (en)
Other versions
NO870965L (no
NO870965D0 (no
NO164713C (no
Inventor
Teh-Kuei Chen
Dorothy Jean Muffett
Karen G Tandy
Original Assignee
Nestle Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nestle Sa filed Critical Nestle Sa
Publication of NO870965D0 publication Critical patent/NO870965D0/no
Publication of NO870965L publication Critical patent/NO870965L/no
Publication of NO164713B publication Critical patent/NO164713B/no
Publication of NO164713C publication Critical patent/NO164713C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H5/00Compounds containing saccharide radicals in which the hetero bonds to oxygen have been replaced by the same number of hetero bonds to halogen, nitrogen, sulfur, selenium, or tellurium
    • C07H5/04Compounds containing saccharide radicals in which the hetero bonds to oxygen have been replaced by the same number of hetero bonds to halogen, nitrogen, sulfur, selenium, or tellurium to nitrogen
    • C07H5/06Aminosugars

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Non-Alcoholic Beverages (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)
  • General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår et tørt karboneringsmiddel. Oppfinnelsen angår også en fremgangsmåte for fremstilling av et slikt karboneringsmiddel samt anvendelse" derav ved rekonstituering med vandig væske for å danne et karbonert drikke.
Et tørt karboneringsmiddel er et stoff som frigjør karbondioksyd ved kontakt med vann. Slike midler kan benyttes i næringsmidler, drikker og farmasøytiske preparater der effervescens er ønsket. Et tørt karboneringsmiddel kan dannes med andre stoffer slik som fortynningsmidler , bærere og smaksstoffer og kan derefter rekonstitueres som en karbonert drikke.
Tørre karboneringsmidler med god effervescerende virkning uten ugunstige smakspåvirkninger har lenge vært søkt. Primært har de eksisterende tørre karboneringsmidler inkludert de metalliske salter av uorganiske karbonater eller bikarbonater, vanligvis natriumbikarbonat. Imidlertid har disse uorganiske karboneringsmidler generelt gitt en ugunstig og eventuell saltsmak til produktet på grunn av de metalliske ioner som frigis ved reaksjon mellom karboneringsmidlet og vann.
Visse oksygen-, nitrogen- og svovelkarboksyanhydrIdforbindel-ser er beskrevet i US-PS 3.441.417 og 3.649.298, som organiske karbondioksydbærere i tørre karboneringsmidler. Imidlertid krever fremgangsmåtene som beskrives for å fremstille disse organiske karboneringsmidler, fosgengass som på grunn av eventuelle toksikologiske problemer er uønsket i nærings-middelanvendelser.
En fremgangsmåte for fremstilling av et L-lysinkarbamat som en organisk karbondioksydbærer for effervescente preparater, er beskrevet i GB-søknad 2.037.760.
Foreliggende oppfinnelse unngår i det vesentlige de ovenfor angitte mangler. Oppfinnelsen inkluderer den oppdagelse at bikarbonater av to aminosukkere, glukosamin og galaktosamin, kan benyttes som tørrkarboneringsmidler. 2-aminosukkerbikarbonatene frigir lett karbondioksyd ved kontakt med vann og gir en mild søt smak til den resulterende karbonerte vandige væske. I henhold til dette er slike tørre karboneringsmidler spesielt godt egnet for bruk i drikkeblandinger.
I henhold til dette angår foreliggende oppfinnelse et tørt karboneringsmiddel og dette karakteriseres ved at det er fremstilt ved å omsette bikarbonat-ioner med aminodelen av glucosamin eller galactosamin i vandig oppløsning for der å danne et, bikarbonat„ øig' så å isolere produktet ved tørking.
Oppfiiinsnielsen angår også en fremgangsmåte for fremstilling av et slikt karboneringsmiddel og denne karakteriseres ved at den omfatter å omsette bikarbonationer med aminodelen av glukosamin eller galaktosamin I vandig oppløsning for der å danne et bikarbonat, og å isolere produktet ved tørking.
Oppfinnelsen angår også en tørr drikkeblanding i stand til å rekonstitueres med vandig væske for å danne et karbonert drikke og denne blanding karakteriseres ved at den som karbonerende bestanddel inneholder glucosaminbikarbonat eller galactosaminbikarbonat.
I en utførelsesform av oppfinnelsen blir bikarbonationene omsatt med aminogruppen ved fremstilling av en vandig oppløsning av fritt 2-aminosukker og så innføre karbondioksyd i oppløsningen. En annen utførelsesform av oppfinnelsen blir omsetningen av bikarbonatibner med aminodelen gjennomført ved å bringe i kontakt et salt av 2-aminosukkere med en sterkt basisk ionebytteharpiks som er ladet med bikarbonationer. Anionen i saltet fjernes fra 2-aminosukkere og erstattes med bikarbonationet, for derved å danne 2-aminosukkerbikar-Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen benytter et av de naturlige forekommende 2-aminosukkere, dvs. 2-amino-2-deoksy-D-glukose (glukosamin) eller 2-amino-2-deoksy-D-galaktose (galaktosamin). Disse 2-aminosukkere oppnås vanligvis fra naturlige polysakkaridkilder slik som kitin (glukosamin) og kolagenholdig materiale slik som sener og brusk (galaktosamin). Slike 2-aminosukkere gjenvinnes karakteristisk i form av mineralsyresaltene slik som hydrokloridene.
Således kan glukosaminhydroklorid oppnås ved den velkjente prosedyre omfattende mineralhydrolyse av kitin som er et polysakkarid hvori en primær repiterende enhet er N-acetyl-glukosamin. Kitin fremstilles lett ved velkjente metoder ut fra skall av Crustasea slik som krabber, reker, hummer, kreps og lignende.
En vandig oppløsning av det frie aminosukker kan så fremstilles ved nøytralisering av den sure hydrokloridoppløsning, fortrinnsvis ved å føre den gjennom en ionebyttekolonne. En hvilken som helst egnet svakt basisk anionbytteharpiks kan benyttes Ifølge oppfinnelsen for å fremstille den frie amino-sukkeroppløsning, som for eksempel "DOWER MWA-1" (The Dow Chemical Company). Kolonnen chargeres til hydroksydform med en egnet hydroksydoppløsning slik som en 5#-Ig vandig oppløsning av natriumhydroksyd. Dette chargerer de aktive seter i ionebytteharpiksen med hydroksyd for å preparere den for ionebyttereaksjonen.
Den vandige oppløsning av aminosukkersaltet føres så gjennom den preparerte kolonne i en hastighet tilstrekkelig til å tillate at ionebyttereaksjonen inntrer. Kolonnen elueres så med deionisert vann. Eluatfraksjonene som har en alkalisk pH-verdi vil inneholde 2-aminosukker fri base. Det er foretrukket å samle fraksjoner som har en pH-verdi større enn 8. Senere eluatfraksjoner som har en lavere pH-verdi viser mindre total omdanning til fri base. Dette resulterer i nærvær av syresaltet i tilstrekkelig konsentrasjon til å avvike fra smakskvaliteten til det ferdige bikarbonatprodukt.
Glukosamin- og galaktosaminhydroklorider er lett oppløselige i vann, og vandige oppløsninger kan lett fremstilles ved å oppløse hydrokloridet i vann. Konsentrasjoner for for eksempel glukosaminhydrokloridet kan være opptil 25 vekt-#, avhengig av den ønskede viskositet. Hvis den vandige hydrokloridoppløsning skal føres gjennom en ionebytteharplks for å fremstille den frie base kan lavere konsentrasjoner tildannes for å forhindre problemer i forbindelse med høy viskositet av oppløsninger som føres gjennom ionebytte-harpikser. I basiske ionebytteprosedyrer som for eksempel benytter glykosaminhydroklorid øker graden av uønsket brunfarvingsreaksjoner av de frie aminosukker med økende konsentrasjon. Det er således spesielt viktig at, for høyere konsentrasjoner, strømningshastigheten gjennom kolonnen, såvel som etterfølgende behandling av 2-aminosukkere, er så hurtig som praktisk gjennomførbart. Avkjøling av kolonnen under ionebyttingen, for eksempel til under 15°C, vil ytterligere minimalisere uønskede nedbrytende reaksjoner.
De vandige oppløsninger av fritt aminosukker omsettes så med en egnet kilde for bikarbonationer for å fremstille 2-aminosukkerbikarbonatet ifølge oppfinnelsen. I en foretrukken utførelsesform ifølge oppfinnelsen skjer dette ved karbonering av aminosukkeroppløsningen, for eksempel ved å bringe denne i kontakt med karbondioksyd. Slik karbonering kan gjennomføres med enten gassformig CO2 eller tørris. Opp-løseligheten til karbondioksyd i vandige oppløsninger og de forskjellige karbonatarter som dannes, påvirker reaksjonen med aminosukkeret. For enkle, vandige karbpnatoppløsninger kan den interavhengige art av likevektskonsentrasjonene for de fire oppløste bestanddeler være:
Ved pH-verdier på 7 til 10 overveier bikarbonatet, HC03~, i vandig oppløsning. Da videre pKa-konstantene for aminogruppen i 2-aminosukrene er ca. 10 (glukosamin = 9,7), og da pH-verdien faller under dette nivå, vil fler eller færre aminogrupper reagere med bikarbonationene for å danne aminosukkerbikarbonatet. Etterhvert som karboneringen av de samlede eluatfraksjoner ved pH 8-10 fortsetter, faller pH-verdien i oppløsningen og flere bikarbonationer dannes og reagerer med aminosukkeret. Ved slutten av karboneringstrinnet har oppløsningen nådd en pH-verdi i området ca. 6-7.
For å øke oppløseliggjøringen av karbondioksydet og omsetningen med 2-aminosukkeret er det foretrukket å holde oppløsnin-gen ved en temperatur under omgivelsesstemperatur, fortrinnsvis under ICC. En 5-1056's økning i karboneriirgsutbytte kan oppnås ved å opprettholde oppløsningene ved 0-2°C i stedet for 25°C. Tilsetning av tørris vil både redusere temperaturen i oppløsningen og innføre karbondioksyd i oppløsningen. Utbyttet av bikarbonat økes også ved å øke trykket under karboner ingen opp til ca. 690 kPa. Ved 690 kPa forbedres utbyttet med økende varighet av karboneringstrinnet opp til ca. 90 minutter. Høyere trykk eller lengere tidsrom ble ikke funnet å gi vesentlige fordeler.
I en alternativ utførelsesform av oppfinnelsen kan den vandige oppløsning inneholdende det ønskede aminosukkerbikarbonat, dannes direkte fra et aminosukkersalt ved en ione-bytteprosedyre. I denne utførelsesform blir en vandig oppløsning av saltet av 2-aminosukkeret, for eksempel hydrokloridet, bragt i kontakt med en sterkt basisk ionebytteharpiks, chargért med bikarbonationet. Dette kan skje ved først å eluere en kolonne av harpiksen med natrium- eller kaliumbikarbonat. Den vandige oppløsning av aminosukkerhydro-kloridet føres så gjennom kolonnen. Kloridet fjernes så fra saltet og erstattes av bikarbonationet slik at det resulterende e^uat inneholder aminosukkerbikarbonatet.
Aminosukkerbikarbonat i vandig oppløsning kan isoleres ved å tørke oppløsningen, for eksempel ved frysetørking, spray-tørking eller vakuumtørking. Aminosukkerbikarbonatet i oppløsningen er følsomt for varme som kan forårsake avgivelse av CC>2 såvel som andre uønskede nedbrytende reaksjoner. På grunn av slik termisk instabilitet bør tørkeprdsedyren som benyttes unngå forlenget eksponering til forhøyede temperaturer eller ekstremt høye temperaturer. Den foretrukne tørketeknikk er å frysetørke den vandige oppløsning. Det er også foretrukket å opprettholde temperaturen i blandingen av karbondioksyd og aminosukker, og den resulterende bikarbonat-oppløsning, til under 15°C og å fryse bikarbonatoppløsningen så hurtig som mulig ved preparering for frysetørking.
Frysetørketrinnet gjennomføres inntil produktet har et fuktighetsinnhold på mindre enn 8 vekt-$ og fortrinnsvis mindre enn 5 vekt-#. Det resulterende tørre aminosukkerbikarbonat er et hvitt pulver. Det tørre aminosukkerbikarbonat som således isoleres er stabilt ved romtemperatur og har en karakteristisk mild smak. Det kan også absorbere fuktighet, eksponert til luft. Det frysetørkede produkt er spesielt hygroskopisk.
I henhold til dette, må man ved pakking av produktet ifølge oppfinnelsen passe på å unngå produktfuktighet. Således bør tørre drikkevarepreparater som inkluderer bikarbonatet ifølge oppfinnelsen som bestanddel, lagres i lufttette og fuktig-hetsfrie beholdere.
Tilsetningen av bærere til oppløsningen av 2-aminosukkerbi-karbonater kan tjene til å redusere den hygroskopiske art for sluttproduktet, såvel som å understøtte tørketrinnet. Gode bærere bør kunne binde vann slik at dette ikke forårsaker klebrighet eller tilskynder C02-tap eller brunfarving. Sure betingelser fremmer frigivelse av CO2 fra bikarbonatet. Som et resultat er bærere slik som maltodekstrin og miarabikum mindre foretrukket på grunn av lav pH-verdi og redusert CO2-retensjon. Visse modifiserte dekstriner har imidlertid en lkke-sur pH-verdi og synes å være mere egnet for slike anvendelser. Et slikt modifisert dekstrin, det kommersielt tilgjengelige "N-Zorbit" ble funnet spesielt brukbar som bærer.
Ved rekonstituering i en vandig oppløsning frigir aminosukkerbikarbonatet karbondioksyd. Generelt kan denne karbondi-oksydfrigivelse representeres ved ligningen:
der R er 2-aminosukkere, uten aminogruppen. Fortrinnsvis er pH-verdien i oppløsningen sur for å fremme frigivelse av karbondioksyd.
I tillegg til å frigi karbondioksyd gir karboneringsmidlet ifølge oppfinnelsen også en mild, søt smak til den således karbonerte oppløsning. Således kan karboneringsmidlet ifølge oppfinnelsen være spesielt egnet i drikkeanvendelser der en søt smak ofte er ønskelig. Ved slike bruksområder vil anvendelse av aminosukkerbikarbonatene som karboneringsmiddel gjøre det mulig med en reduksjon i mengden sukker som ellers vil tilsettes. Egnede tørre fortynningsmidler, bærere og smaksstoffer kan blandes med bikarbonatet for derved å gi et drikkepreparat. Mens oppfinnelsen er spesielt brukbar som en del av et tørt drikkepreparat, kan karboneringsmidlet ifølge oppfinnelsen også benyttes ved at andre anvendelsesformer der frigjøring av karbondioksyd er ønskelig ved tilsetning av vann.
De følgende eksempler skal Illustrere oppfinnelsen uten å begrense den. Alle prosentandeler er på vektbasls.
EKSEMPEL I
"Dowex MWA-1" makroporøs basisk ionebytteharpiks vaskes med 6N HC1 og så med deionlsert vann. Harpiksen pakkes så i 9,5 cm glasskolonne opptil 80 cm høyde. Denne pakkede kolonne vaskes grundig med deionlsert vann. Deretter føres 12 1 5% NaOH-oppløsning gjennom kolonnen, fulgt av tilstrekkelig deionlsert vann slik at eluatet har den samme pH-verdi som det deioniserte vann. Hele kolonnen avkjøles så til under 8°C.
1200 ml av en 18$-ig oppløsning av glukosaminhydroklorid i 15°C varmt deionlsert vann føres gjennom kolonnen i en mengde av 25 ml/min., fulgt av 15°C varmt deionlsert vann ved samme elueringshastighet. 300-500 ml eluatfraksjoner med en pH-verdi på over 8,3 samles og karboniseres ved 276 kPa CO2 ved 10°C i 1 time. Den resulterende oppløsning fryses for frysetørking til et sluttfuktighetsinnhold på 5,0-6,5$. Det totale utbyttet er 155g. Det ferdige frysetørkede glukosaminbikarbonat har et kloridinnhold på mindre enn 0,6$. Det midlere CO2 utbyttet fra produktet er 75-88 ml/g, korrigert til standardbetingelser 0°C og 760 mm Hg, sammenlignet med et teoretisk C02-innhold for glukosaminbikarbonat på 93 ml/g. Smeltepunktsbestemmelser for det 88 ml/g produkt, gir en dekomponeringsbegynnelse ved 93°C. IR-spektra er konsistente med dannelsen av amino-bikarbonatsaltbindlngen.
EKSEMPEL II
Glukosaminbikarbonat fremstilt ifølge prosedyren som beskrevet i eksempel I og med et C02-innhold på 75 ml/g blandes med de andre tørrbestanddeler som angitt i tabellen ovenfor for å oppnå en enhetlig blanding. 21 g resulterende tørr drikkeblanding omrøres i 120 ml koldt vann. Det tar ca. 30-40 sekunder for totaloppløsning og drikken fortsetter å utvikle C02-bobler i 3-4 minutter. Den fremstilte drikk utviklet 3 volumer CO2 pr. volum væske.
EKSEMPEL III
Formuleringen som inneholder de ovenfor angitte bestanddeler fremstilles ved bruk av glukosaminbikarbonat, oppnådd på samme måte som i eksempel I. 18,5 g blanding benyttes for å fremstille 120 ml karbonert drikke. En ferdig oppløsning oppnås i løpet av 30-45 sekunder og den observerbare bobling varer i ca. 3 minutter.
Den fremstilte drikk utvikler ca. 2 volmer CO2 pr. volum væske.
EKSEMPEL IV
"Dowex MSA-2" ionebytteharpiks (sterk basis type II, makro-porøse S-DVB-speriske kuler) vaskes med 6N HC1 og skyldes med deionlsert vann. Harpiksen pakkes i en 9,5 cm kolonne opptil 80 cm høyde. Kolonnen eluerer så grundig med deionlsert vann. 8 liter av en 5$ oppløsning NaHC03 føres gjennom kolonnen, fulgt av eluering med deinoisert vann Inntil eluatet har samme pH-verdi som vannet.
700 ml 20$-ig oppløsning av glukosamlnhydroklorid i deionlsert vann føres gjennom kolonnen i en hastighet av 25 ml/minutt, fulgt av eluering med deionlsert vann. Eluatfraksjonene, 500-600 ml, med en pH-verdi på 6,85-7,40, samles, fryses og frysetørkes til et sluttfuktighetsinnhold på 5,8-7,2$. Det kombinerte utbyttet er 98 g. Det frysetørkede produkt har et kloridinnhold på 2,0-2,5$. Det midlere C0£-innhold 1 produktet er 60 ml/g.

Claims (8)

1. Tørt karboneringsmiddel, karakterisert ved at det er fremstilt ved å omsette bikarbonationer med aminodelen av glukosamin eller galaktosamin i vandig oppløsning for der å danne et bikarbonat, og å isolere produktet ved tørking.
2. Fremgangsmåte for fremstilling av et tørt karboneringsmiddel ifølge krav 1, karakterisert ved at den omfatter å omsette bikarbonationer med aminodelen av glukosamin eller galaktosamin i vandig oppløsning for der å danne et bikarbonat, og å isolere produktet ved tørking.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at bikarbonatet isoleres ved frysetørking.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at bikarbonationene omsettes med aminodelen ved å chargere en sterkt basisk Ionebytteharpiks med bikarbonat-ioner og å bringe den chargerte harpiks i kontakt med en vandig oppløsning av et mineralsyresalt av glukosamin eller galaktosamin.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 2, karakterisert ved at bikarbonationer omsettes med aminodelen ved innføring av karbondioksyd i en vandig oppløsning av glykos-amin eller galaktosamin.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 5, karakterisert ved at den vandige oppløsning oppnås ved å føre en vandig oppløsning av et hydroklorid av glukosamin eller galaktosamin gjennom en svakt basisk ionebyttekolonne og å samle eluatfraksjoner med en pH-verdi over 8.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 5, karakterisert ved at oppløsningen holdes i kontakt med gassformig COg ved et trykk fra 276 til 690 kPa i 60 til 90 minutter.
8. Tørr drikkeblanding istand til å kunne rekonstitueres med vandig væske for å danne et karbonert drikke, karakterisert ved at den som karbonerende bestanddel inneholder glukosaminbikarbonat eller galaktosaminbikarbonat.
NO870965A 1986-03-10 1987-03-09 Toert karboneringsmiddel, dets fremstilling og anvendelse i en toerr drikkeblanding. NO164713C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/837,718 US4766209A (en) 1986-03-10 1986-03-10 Amino sugar carbonating agents and their preparation

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO870965D0 NO870965D0 (no) 1987-03-09
NO870965L NO870965L (no) 1987-09-11
NO164713B true NO164713B (no) 1990-07-30
NO164713C NO164713C (no) 1990-11-07

Family

ID=25275222

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO870965A NO164713C (no) 1986-03-10 1987-03-09 Toert karboneringsmiddel, dets fremstilling og anvendelse i en toerr drikkeblanding.

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4766209A (no)
EP (1) EP0236771B1 (no)
JP (1) JPS62216910A (no)
CN (1) CN1017246B (no)
AR (1) AR242220A1 (no)
AT (1) ATE63314T1 (no)
AU (1) AU586536B2 (no)
CA (1) CA1268457A (no)
DD (1) DD284588A5 (no)
DE (1) DE3769814D1 (no)
ES (1) ES2022171B3 (no)
FI (1) FI83879C (no)
GB (1) GB2187736B (no)
GR (1) GR3001921T3 (no)
HK (1) HK21490A (no)
IN (1) IN169314B (no)
MX (1) MX165470B (no)
MY (1) MY101153A (no)
NO (1) NO164713C (no)
NZ (1) NZ219548A (no)
OA (1) OA08677A (no)
PH (1) PH23026A (no)
PT (1) PT84435B (no)
ZA (1) ZA871190B (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2316851A (en) * 1996-09-09 1998-03-11 Timothy John Parsons Carbonated tea
US6391864B1 (en) * 1998-08-19 2002-05-21 Joint Juice, Inc. Food supplement containing a cartilage supplement
US6706309B1 (en) 1998-11-25 2004-03-16 William F. Aftoora Liquefied water soluble acidity-reducing formulation for food and beverage products
US7851458B2 (en) 1999-06-22 2010-12-14 Joint Juice, Inc. Cartilage enhancing food supplements and methods of preparing the same
AU2005203619B2 (en) * 1999-06-22 2009-02-26 Premier Nutrition Corporation Cartilage enhancing food supplements and methods of preparing the same
MXPA02011940A (es) * 2000-06-02 2003-04-22 Procter & Gamble Estuches y metodos para optimizar la eficacia de composiciones condroprotectoras.
US20030069202A1 (en) * 2000-06-02 2003-04-10 Kern Kenneth Norman Compositions, kits, and methods for promoting defined health benefits
AU2001268129A1 (en) * 2000-06-02 2001-12-17 The Procter And Gamble Company Aqueous chondroprotective compositions having defined dosage requirements for efficacious delivery
CA2408023C (en) * 2002-10-15 2012-01-03 Purepharm Inc. Glucosamine as a food and beverage additive
US20070259094A1 (en) * 2002-10-21 2007-11-08 Willem Wassenaar N-acetylglucosamine as a food and beverage additive
US9089156B2 (en) * 2006-06-05 2015-07-28 Stokely-Van Camp, Inc. Reducing muscle soreness with glucosamine compositions
CN102415596A (zh) * 2011-10-14 2012-04-18 宁波大学 一种碳酸饮料

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2297734A (en) * 1940-12-26 1942-10-06 Trojan Powder Co Stabilization of nitrated carbohydrates
FR1295343A (fr) * 1959-08-03 1962-06-08 Chugai Pharmaceutical Co Ltd Procédé de fabrication de dérivés de glucosamine
US3441417A (en) * 1965-10-05 1969-04-29 Gen Foods Corp Beverage product and process
US3518343A (en) * 1967-10-02 1970-06-30 Miles Lab Effervescent tablet and process for making same
US3649298A (en) * 1970-04-16 1972-03-14 Gen Mills Inc Carbonation concentrates for beverages and process of producing carbonated beverages
US4127645A (en) * 1976-05-21 1978-11-28 Life Savers, Inc. Effervescent tablet and method
US4371616A (en) * 1981-08-26 1983-02-01 Hydrocarbon Research, Inc. Process for producing L-sugars
NZ207813A (en) * 1983-06-24 1986-12-05 Dridrinks Nv Effervescent mixture:component(s)coated with water-soluble polysaccharide composition
US4579285A (en) * 1984-04-19 1986-04-01 Hunter Edwin J Adjustable sprinkler system
DE3585503D1 (de) * 1984-12-13 1992-04-09 Nestle Sa Karbonatisierende mittel und ihre zubereitung.
DE3505150A1 (de) * 1985-02-15 1986-08-21 Basf Ag, 6700 Ludwigshafen Verfahren zur herstellung von zuckerketalen
JPS61225280A (ja) * 1985-03-30 1986-10-07 Agency Of Ind Science & Technol セルロ−ス含有バイオマスの液化方法

Also Published As

Publication number Publication date
EP0236771A2 (en) 1987-09-16
AU6902587A (en) 1987-09-17
CA1268457C (en) 1990-05-01
PT84435B (pt) 1989-10-04
DD284588A5 (de) 1990-11-21
OA08677A (fr) 1989-03-31
US4766209A (en) 1988-08-23
MX165470B (es) 1992-11-12
GB8704548D0 (en) 1987-04-01
HK21490A (en) 1990-03-30
ES2022171B3 (es) 1991-12-01
GB2187736A (en) 1987-09-16
CN87101874A (zh) 1987-10-14
NZ219548A (en) 1989-03-29
FI870685A0 (fi) 1987-02-19
CA1268457A (en) 1990-05-01
AU586536B2 (en) 1989-07-13
NO870965L (no) 1987-09-11
AR242220A1 (es) 1993-03-31
IN169314B (no) 1991-09-28
NO870965D0 (no) 1987-03-09
PT84435A (en) 1987-04-01
FI83879B (fi) 1991-05-31
MY101153A (en) 1991-07-31
DE3769814D1 (de) 1991-06-13
FI870685A (fi) 1987-09-11
GR3001921T3 (en) 1992-11-23
JPH0564959B2 (no) 1993-09-16
GB2187736B (en) 1989-11-15
EP0236771A3 (en) 1989-03-15
CN1017246B (zh) 1992-07-01
ATE63314T1 (de) 1991-05-15
FI83879C (fi) 1991-09-10
NO164713C (no) 1990-11-07
JPS62216910A (ja) 1987-09-24
ZA871190B (en) 1987-09-30
PH23026A (en) 1989-03-10
EP0236771B1 (en) 1991-05-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO164713B (no) Toert karboneringsmiddel, dets fremstilling og anvendelse i en toerr drikkeblanding.
JP3733585B2 (ja) 食品の風味増強用素材の製造法
US3441417A (en) Beverage product and process
CN109527325A (zh) 一种运动型泡腾片及其制备方法
CA1254793A (en) Pulverulent water-soluble non-hygroscopic composition for preparing beverages having a lasting effervescence and method for preparing same
CN106135574A (zh) 果茶混合饮料及其制造方法
EP0233839B1 (fr) Procédé pour la préparation d'une composition pulvérulente hydrosoluble non hygroscopique destinée à la préparation de boissons à dégagement gazeux prolongé
JP2004129596A (ja) 飲料及びその製造方法
FR2530422A1 (fr) Production de gelee de pectine
CN106834551B (zh) 一种蔗糖转化糖浆的制备方法及蔗糖转化糖浆
JPH02303468A (ja) アルギン酸類飲料及びその製造法
JPH1175788A (ja) 発酵野菜ジュースの製造方法
US7901717B1 (en) Alkalizing compositions and methods for using the same
RU2040188C1 (ru) Подслащивающая композиция и способ ее получения
JPS62296851A (ja) 気泡性食品の製法
CN107006738A (zh) 一种低糖度碳酸饮料及其制备方法
GB1138124A (en) Process for preparing a solid substance containing ethyl alcohol
JPH1175787A (ja) 低塩発酵野菜ジュースの製造方法
JPS5945837A (ja) 炭酸入りゼリ−の製造法
Dulal et al. Prevention of cap-locking of syrup product by treating the manufacturing process of sugar syrup with citric acid monohydrate
RU2077230C1 (ru) Способ получения солевой приправы
JP3772233B2 (ja) 凍結解凍耐性ゼリー
WO2020138332A1 (ja) 粉末食品
KR20020028976A (ko) 어성초 탄산음료 제조방법
JPS6348210A (ja) 易溶性顆粒

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees