FI83879C - Aminosocker-karboneringsaemnen och deras framstaellning. - Google Patents

Aminosocker-karboneringsaemnen och deras framstaellning. Download PDF

Info

Publication number
FI83879C
FI83879C FI870685A FI870685A FI83879C FI 83879 C FI83879 C FI 83879C FI 870685 A FI870685 A FI 870685A FI 870685 A FI870685 A FI 870685A FI 83879 C FI83879 C FI 83879C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bicarbonate
glucosamine
galactosamine
aqueous solution
solution
Prior art date
Application number
FI870685A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI83879B (fi
FI870685A (fi
FI870685A0 (fi
Inventor
Karen G Tandy
Teh-Kuei Chen
Dorothy Jean Muffett
Original Assignee
Nestle Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nestle Sa filed Critical Nestle Sa
Publication of FI870685A0 publication Critical patent/FI870685A0/fi
Publication of FI870685A publication Critical patent/FI870685A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83879B publication Critical patent/FI83879B/fi
Publication of FI83879C publication Critical patent/FI83879C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H5/00Compounds containing saccharide radicals in which the hetero bonds to oxygen have been replaced by the same number of hetero bonds to halogen, nitrogen, sulfur, selenium, or tellurium
    • C07H5/04Compounds containing saccharide radicals in which the hetero bonds to oxygen have been replaced by the same number of hetero bonds to halogen, nitrogen, sulfur, selenium, or tellurium to nitrogen
    • C07H5/06Aminosugars

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Non-Alcoholic Beverages (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)
  • General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

1 83879
Aminosokeri-karbonointiaineet ja niiden valmistaminen. -Aminosocker-karboneringsämnen och deras framställning.
Tämän keksinnön kohteena ovat kuivakarbonointiaineet, niiden valmistusmenetelmät ja tällaisten aineiden käyttö ja tällaisia aineita sisältävät, tuotteet. Kuivakarbonointi-aine on aine, joka veden kanssa kosketuksessa vapauttaa hiilidioksidia. Tällaisia aineita voidaan käyttää elintarvike-, juoma- ja farmaseuttisissa sovellutuksissa, joissa kuohuminen on toivottavaa. Kuivakarbonointiaine voidaan sekoittaa muiden aineiden, kuten laimentimien, kantajien ja makuaineiden kanssa ja se voidaan tämän jälkeen rekonstituoida karbonoituna juomana.
Alalla on jo kauan etsitty kuivakarbonointiaineita, joilla on hyvät kuohumisominaisuudet ilman haitallisia makuomi-naisuuksia. Olemassa olevat kuivakarbonointiaineet ovat pääasiallisesti sisältäneet epäorgaanisten karbonaattien tai bikarbonaattien metallisuoloja, joista yleisin on natriumbikarbonaatti. Nämä epäorgaaniset karbonointiaineet antavat kuitenkin yleensä tuotteelle sivumakuja ja suola-maisia makuja johtuen metalli-ioneista, joita vapautuu karbonointiaineen reagoidessa veden kanssa.
US-patenteissa 3,441,417 ja 3,649,298 on kuvattu eräitä happi-, typpi- ja rikki-karboksianhydridiseoksia orgaanisina hiilidioksidin kantajina kuivakarbonointiaineiden sovellutuksissa. Näiden orgaanisten karbonointiaineiden valmistusmenetelmissä tarvitaan kuitenkin fosgeenikaasua, joka ei ole suotava elintarvikesovellutuksissa mahdollisten toksikologisten ongelmien vuoksi.
UK-patenttihakemuksessa GB 2,037,760 A on kuvattu menetelmä, jolla valmistetaan L-lysiinikarbamaattia kuohuvien seosten orgaanisena hiilidioksidin kantajana.
2 83879
Esillä olevalla keksinnöllä vältetään oleellisesti edellä käsitellyt haitat. Tähän keksintöön sisältyy havainto, että 2-aminosokerien eli glukosamiinin ja kalaktosamiinin bikarbonaatteja voidaan käyttää kuivakarbonointlaineina.
2-aminosokeribikarbonaatit vapauttavat helposti hiilidioksidia kosketuksessa veden kanssa ja antavat saadulle karbo-noidulle vesipitoiselle nesteelle lievästi makean maun. Tällaiset kuivakarbonointiaineet sopivat siten erityisen hyvin käytettäviksi juomasekoitteissa.
Esillä oleva keksintö tuo myös esiin kuivan, stabiilin karbonointiaineen valmistusmenetelmän, jossa glukosamiinin tai galaktosamiinin amino-osa saatetaan reagoimaan vesi-liuoksessa bikarbonaatti-ionien kanssa niin, että muodostuu glukosamiini- tai galaktosamiinibikarbonaatin liuos ja bikarbonaatti eristetään liuoksesta kuivaamalla.
Tämän keksinnön eräässä suoritusmuodossa bikarbonaatti-ionit saatetaan reagoimaan aminoryhmän kanssa valmistamalla vapaan 2-aminosokerin vesiliuos ja sen jälkeen johtamalla liuokseen hiilidioksidia. Toisessa tämän keksinnön suoritusmuodossa suoritetaan bikarbonaatti-ionien reaktio amino-osan kanssa saattamalla 2-aminosokerin suola kosketukseen vahvasti emäksisen ioninvaihtohartsin kanssa, joka on panostettu bikarbonaatti-ioneilla. Suolan anioni poistetaan 2-aminosokerista ja korvataan bikarbonaatti-ionilla, jolloin muodostuu 2-aminosokeri-bikarbonaatti.
Tämän keksinnön menetelmässä käytetään yhtä luonnossa esiintyvää 2-aminosokeria, so. 2-amino-2-deoksi-D-glukoosia (glukosamiini) tai 2-amino-2-deoksi-D-galaktoosia (galak-tosamiini). Nämä 2-aminosokerit saadaan tavallisesti luonnon polysakkaridilähteistä, kuten kitiinistä (glukosamiini) ja kollageenipitoisesta materiaalista, kuten jänteistä ja rustosta (galaktosamiini). Tällaiset 2-aminosokerit otetaan tyypillisesti talteen mineraalihapposuoloinaan, 3 83879 kuten hydrokloridina.
Glukosamiinihydrokloridi voidaan siten saada yleisesti tunnetulla menetelmällä, jossa kitiini hydrolysoidaan mineraalihapolla. Kitiini on polysakkaridi, jossa pääasiallinen toistuva yksikkö on N-asetyyliglukosamiini. Kitiiniä voidaan helposti valmistaa yleisesti tunnetulla tavalla äyriäiseläinten, kuten ravun, katkaravun, hummerin, jokiäyriäisen ja vastaavien kuorista.
Vapaan aminosokerin vesiliuos voidaan sen jälkeen valmistaa neutraloimalla hapan hydrokloridiliuos, parhaiten johtamalla se ioninvaihtopylvään läpi. Tässä keksinnössä voidaan käyttää vapaan aminosokeriliuoksen valmistamiseen mitä tahansa sopivaa heikosti emäksistä anioninvaihtohartsia, kuten esimerkiksi DOWEX MWA-1-hartsia (The Doiw Chemical Company). Pylväs panostetaan hydroksidimuotoon sopivalla hydroksidiliuoksella, kuten natriumhydroksidin 5-prosent-tisella vesiliuoksella. Tämä panostus aktivoi ioninvaihto-hartsin aktiiviset paikat hydroksidilla ja valmistaa sen ioninvaihtoreaktioon.
Aminosokerisuolan vesiliuos johdetaan sen jälkeen valmistetun pylvään läpi nopeudella, joka mahdollistaa ionin-vaihtoreaktion tapahtumisen. Tämän jälkeen pylväs eluoi-daan deionisoidulla vedellä. Eluaatin jakeet, joissa on alkalinen pH, sisältävät 2-aminosokerin vapaana emäksenä. Suositeltavaa on kerätä jakeet, joiden pH on yli 8. Myöhemmissä eluaattijakeissa, joissa on alhaisempi pH, on muuntuminen vapaaksi emäkseksi epätäydellisempää. Tämä johtaa siihen, että mukana on niin suuri konsentraatio hapanta suolaa, että tämä haittaa lopullisen bikarbonaattituot-teen flavorin laatua.
Glukosamiini- ja galaktosamimihydrokloridit liukenevat 4 83879 helposti veteen, ja vesiliuokset voidaan helposti valmistaa liuottamalla hydrokloridi veteen. Glukosamiinihydro-kloridin konsentraatiot voivat olla esimerkiksi 25 paino-asti riippuen halutusta viskositeetista. Jos vesipitoinen hydrokloridiliuos johdetaan ioninvaihtohartsin läpi vapaan emäksen valmistamiseksi, niin voidaan valmistaa alhaisempia konsentraatioita, jotta vältettäisiin ongelmat, jotka liittyvät ioninvaihtopylväiden läpi johdettujen liuosten korkeaan viskositeettiin. Emäksisissä ioninvaihtomene-telmissä, joissa käytetään esimerkiksi glukosamiinihydro-kloridia, vapaan aminosokerin ei-toivottujen ruskettumis-reaktioiden nopeus kasvaa konsentraation kasvaessa. Korkeammissa konsentraatioissa on siten erityisen tärkeää, että virtausnopeus pylvään läpi sekä myöhempi 2-aminosokerin käsittely on niin nopea kuin käytännössä on mahdollista. Jäähdyttäminen ioninvaihdon aikana, parhaiten alle 15°C, auttaa edelleen tällaisten ei-toivottujen haihdu-tusreaktioiden minimointia.
Vapaan aminosokerin vesiliuos saatetaan tämän jälkeen reagoimaan sopivan bikarbonaatti-ionilähteen kanssa niin, että saadaan esillä olevan keksinnön mukainen 2-amino-sokeri-bikarbonaatti. Esillä olevan keksinnön eräässä hyvänä pidetyssä suoritusmuodossa tämä suoritetaan karbo-noimalla aminosokeriliuos, so. saattamalla se kosketukseen hiilidioksidin kanssa. Tällainen karbonointi voidaan suorittaa joko kaasumaisella hiilidioksidilla tai kuiva-jäällä. Hiilidioksidin liukoisuus vesiliuoksiin ja eri muodostuneet karbonaattilajit vaikuttavat reaktioon aminosokerin kanssa, yksinkertaisille vesipitoisille karbonaat- tiliuoksille voidaan neljän liuoskomponentin 2- — (Χ>2, HjCO^, HCO^ , CO^ -- tasapainokonsentraatioiden toisistaan riippuvuus esittää seuraavilla tasapainoreaktioilla: 5 83879 C02(g) C02 (aq) C02 {ac3) + H2O^=iH2C03 H2C03 " H+ + HCO ~ HCO — H+ + CO, ~ J 3 pH-arvoissa 7-10 vesiliuoksessa valtalajina on bikar-bonaatti -- HCO^ --. Lisäksi, koska 2-aminosokerin amino-ryhmän pKa-vakiot ovat myös noin 10 (glukosamiini = 9,7), pH-arvon laskiessa alle tämän tason, yhä enemmän ja enemmän aminoryhmiä reagoi bikarbonaatti-ionien kanssa muodostaen aminosokeri-bikarbonaatteja. Talteenotettujen eluaattija-keiden (pH 8-10) karbonoitumisen edistyessä liuoksen pH laskee ja bikarbonaatti-ioneja muodostuu enemmän ja nämä reagoivat aminosokerin kanssa. Karbonointivaiheen lopussa liuos on saavuttanut pH-alueen noin 6-7.
Hiilidioksidin liukenemisen ja 2-aminosokerin kanssa tapahtuvan reaktion edistämiseksi on suositeltavaa pitää liuos alle ympäristön lämpötilojen lämpötiloissa, parhaiten alle 10°C:ssa. Karbonointisaantoa voidaan nostaa 5 - 10 % pitämällä liuokset 0 - 2°C:ssa 25°C asemesta. Kuivajään lisääminen sekä alentaa liuoksen lämpötilaa että tuo liuokseen hiilidioksidia. Bikarbonaattisaantoa parantaa myös paineen nostaminen karbonoinnin aikana noin 690 kPa:n (100 psi). 690 kPa paineessa saanto kasvaa karbonointivaiheen kestoajan kasvaessa noin 90 minuuttiin asti. Korkeampien paineiden tai pidempien aikojen ei havaittu enää merkitsevästi olevan edullisempia.
Esillä olevan keksinnön toisessa vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa voidaan vesiliuos, joka sisältää haluttua amino-sokeri-bikarbonaattia, muodostaa suoraan aminosokerisuo-lasta ioninvaihtomenettelyn avulla. Tässä suoritusmuodossa 2-aminosokerin suolan, kuten hydrokloridin vesiliuos, 6 83879 saatetaan kosketukseen bikarbonaatti-ionilla panostetun vahvasti emäksisen ioninvaihtohartsin kanssa. Tämä voidaan tehdä eluoimalla ensin hartsipylväs natrium- tai kalium-bikarbonaatilla. Sen jälkeen pylvään läpi johdetaan amino-sokeri-hydrokloridin vesiliuos. Kloridi-ioni poistuu suolasta ja korvautuu bikarbonaatti-ionilla, jolloin saatu eluaatti sisältää aminosokeri-bikarbonaattia.
, Vesiliuoksessa oleva aminosokeribikarbonaatti voidaan eristää kuivaamalla liuos, kuten pakkaskuivaamalla, spray-kuivaamalla tai tyhjökuivaamalla. Liuoksessa oleva aminosokeribikarbonaatti on arka lämmölle, joka voi aiheuttaa hiilidioksidin vapautumista sekä muita ei-toivottuja ha-joamisreaktioita. Tällaisen lämpöpysymättömyyden vuoksi käytetyssä kuivausmenetelmässä tulisi välttää pitkäaikainen kohdistaminen korotetuille lämpötiloille tai liian korkeille lämpötiloille. Parhaana pidetty kuivaustekniikka on vesiliuoksen pakkaskuivaaminen. Lisäksi on suotavaa pitää hiilidioksidin ja aminosokerin reaktioseoksen lämpötila ja saadun bikarbonaattiliuoksen lämpötila alle 15°C:ssa ja pakastaa bikarbonaattiliuos niin nopeasti kuin mahdollista pakkauskuivauksen esivaiheena.
Pakkaskuivausvaihetta jatketaan, kunnes tuotteen kosteuspitoisuus on alle 8 paino-% ja parhaiten alle 5 %.
Saatu kuiva aminosokeribikarbonaatti on valkoinen j auhe.
Näin eristetty kuiva aminosokeribikarbonaatti on pysyvä huoneen lämpötilassa ja sillä on luonteenomainen lievä makea maku. Se voi absorboida kosteutta ilmalle alttiina, sillä pakkaskuivattu tuote on erityisen hygroskooppista. Esillä olevan keksinnön mukaista tuotetta pakattaessa on siten pidettävä huoli, että vältetään tuotteen kostuminen. Kuivia juomaseoksia, jotka sisältävät 7 83879 tämän keksinnön mukaista bikarbonaattia ainesosana, tulisi siten säilyttää suljetuissa, ilmatiiveissä, kosteutta sisältämättömissä astioissa.
Kantajien lisääminen 2-aminosokeribikarbonaattien liuokseen voi pienentää valmiin tuotteen hygroskooppisuutta seka auttaa kuivausvaihetta. Hyvien kantajien tulisi kyetä sitomaan vesi niin, että se ei ole vapaata eikä aiheuta tarttumista tai edistä hiilidioksiditappiota tai ruskettumista. Happamet olosuhteet edistävät hiilidioksidin vapautumista bikarbonaatista. Sellaiset kantajat kuten maltodekstriini ja arabikumi alentavat hiilidioksidin pidättymistä alhaisen pH-arvonsa vuoksi, eivätkä ne ole siten suositeltavia. Eräillä modifioiduilla dekstriineillä on kuitenkin ei-hapan pH ja ne näyttävät siten sopivan paremmin tällaisiin sovellutuksiin.
Eräs tällainen modifioitu dekstriini, N-ZORBIT (National Starch & Chemical) havaittiin erityisen hyödylliseksi kantajaksi.
Vesiliuoksessa rekonstituoitaessa vapauttaa aminosokeri-bikarbonaattihiilidioksidia. Hiilidioksidin vapautuminen voidaan yleisesti esittää seuraavalla kaavalla RNH2 H2C03 ·* H* ^RNH 3+ + f^O f C02 jossa R on 2-aminosokeri ilman aminoryhmää. Liuoksen pH on parhaiten hapan hiilidioksidin vapautumisen eristämiseksi.
Hiilidioksidin vapauttamisen lisäksi tämän keksinnön mukainen karbonointiaine antaa näin karbonoidulle liuokselle lievästi makean maun. Esillä olevan keksinnön mukainen karbonointiaine sopii siten erityisen hyvin 8 83879 juomasovellutuksiin, joissa makea maku on usein toivottavaa. Aminosokeri-bikarbonaatin hyödyntäminen tällaisissa sovellutuksissa karbonointiaineena mahdollistaa tavallisesti lisättävän sokerimäärän vähentämisen. Sopivia kuivia laimentimia, kantajia ja makuaineita voidaan sekoittaa bikarbonaatin kanssa niin, että muodostuu kuiva juomaseos. Vaikkakin esillä olevan keksinnön mukainen karbonointiaine on erityisen hyödyllinen kuivan juomaseoksen osana, sitä voidaan myös käyttää muissa sovellutuksissa, joissa hiilidioksidin vapautuminen on toivottavaa vettä lisättäessä.
Seuraavat esimerkit on annettu tämän keksinnön eräiden suoritusmuotojen havainnollistamiseksi. Niitä ei kuitenkaan tule pitää keksintöä millään tavoin rajoittavina.
Kaikki prosenttimäärät ovat painoprosentteja ellei toisin ole mainittu.
ESIMERKKI I
DOWEX MWA-1 makrohuokoinen emäksinen ioninvaihtohartsi pestään 6N suolahapolla ja sen jälkeen deionisoidulla vedellä. Tämän jälkeen hartsi täytetään 9,5 cm lasipyl-vääseen 80 cm korkeuteen asti. Pakattu pylväs pestään hyvin deionisoidulla vedellä. Tämän jälkeen pylvään läpi johdetaan 12 litraa 5-prosenttista natriumhdyroksidi-liuosta ja tämän jälkeen niin paljon deionisoitua vettä, että eluaatilla on sama pH kuin deionisoidulla vedellä . Tämän jälkeen koko pylväs jäähdytetään alle 8°C.
1200 ml glukosamiini-hydrokloridin 18-prosenttista liuosta deionisoidussa vedessä (15°C) johdetaan pylvään läpi nopeudella 25 ml/min. ja tämän jälkeen pylvään läpi johdetaan samalla eluointinopeudella kylmää deionisoitua vettä (15°C). Talteenotetaan eluaattijakeet 9 83879 (kukin 300 - 500 ml), joiden pH on yli 8,3, ja sen jälkeen karbonoidaan 1 tunti 10°C:ssa 276 kPa (40 psi) CC^-paineessa. Saatu liuos pakastetaan ja pakkaskui-vataan 5,0 - 6,5 % loppukosteuteen. Kokonaissaanto on 155 g. Valmiin pakkaskuivatun glukosamiinibikarbonaa-tin kloridipitoisuus on alle 0,6 %. Keskimääräinen CC^saanto tuotteesta on 75 - 88 ml/g (korjattuna standardiolosuhteisiin: 0°C ja 760 mm Hg) verrattuna glukosamiini-bikarbonaatin teoreettiseen C02~pitoisuuteen 93 ml/g. 88 ml/g tuotteen sulamispisteen määritysten perusteella hajoaminen alkaa 93°C:ssa. IR-spektrit ovat yhtäpitäviä amino-bikarbonaattisuolasidoksen muodostumisen kanssa.
ESIMERKKI II
Ainesosat Kuiva juoma- Kulutus- sekoite pitoisuus _%_%_
Sokeri 61,79 9,20
Sitruunahappo 4,84 0,72
Omenahappo 4,84 0,72
Omenamehun kiintoaines 3,81 0,57
Pikateejauhe 0,46 0,07
Omeha-flavori 0,38 0,06
Persikka-flavori 0,08 0,01
Flukosamiini- bikarbonaatti 23,80 3,54
Vesi -- 85,11 100,00 100,00
Glukosamiini-bikarbonaattia, joka on muodostettu esimerkissä I kuvatulla menetelmällä ja jonka CO^-pitoisuus on 75 ml/g, sekoitetaan edellä olevassa taulukossa annettujen muiden kuivien ainesosien kanssa niin, 10 83879 että saadaan yhtenäinen seos. 21 g saatua kuivaa juomase-koitetaan sekotietaan 120 ml:aan kylmää vettä, täydelliseen liukenemiseen kuluu noin 30 - 40 sekuntia, ja juomasta kehittyy jatkuvasti CC^-kuplia 3-4 minuutin ajan. Valmistettu juoma kehittää 3 tialvuutta hiilidioksidia nestetilavuutta kohti.
ESIMERKKI IIII
Ainesosat Kuiva juoma- Kulutus- sekoite pitoisuus o o, o T>
Sokeri 78,71 10,51
Sitruunahappo 6,00 0,80
Monokalsiumfosfaatti 0,26 0,03
Mansikka-flavori 0,69 0,09
Red 40 (väri) 0,07 0,01
Glukosamiini-bikarbonaatti 14,27 1,91
Vesi -- 86,64 100,00 100,00
Edellä olevat ainesosat sisältävä formulaatio valmistetaan käyttämällä glukosamiini-bikarbonaattia, joka on saatu samalla tavoin kuin esimerkissä I.
Seosta käytetään 18,5 g valmistamaan 120 ml karbonoitua virvoitusjuomaa. Täydellinen liukeneminen saavutetaan noin 30 - 45 sekunnissa, ja havaittavissa oleva kupliminen jatkuu noin 3 minuuttia. Valmistettu juoma kehittää noin 2 tilavuutta hiilidioksidia kutakin nestetilavuutta kohti.
11 83879
ESIMERKKI IV
DOWEX MSA-2-ioninvaihtohartsi (vahva emästyyppi II, makrohuokoiset S-DVB pallomaiset helmet) pestään 6N suolahapolla ja huuhdellaan deionisoidulla vedellä. Hartsi pakataan 80 cm korkeuteen pylvääseen, jonka halkaisija on 9,5 cm. Sen jälkeen pylväs eluoidaan hyvin deionisoidulla vedellä. Pylvään läpi johdetaan 8 litraa natriumvetykarbonaatin 5-prosenttista liuosta ja sen jälkeen eluoidaan deionisoidulla vedellä, kunnes eluaatilla on sama pH kuin deionisoidulla vedellä.
700 ml glukosamiini-hydrokloridin 20-prosenttista liuosta deionisoidussa vedessä johdetaan pylvään läpi 25 ml/min. nopeudella ja sen jälkeen eluoidaan deionisoidulla vedellä. Eluaattijakeet (500-600 ml), joiden pH on 6,85-7,40, otetaan talteen, pakastetaan ja pakkaskuivataan 5,8 - 7,2 % loppukoeteuteen. Kokonaissaanto on 98 g. Pakkaskuivatun tuotteen kloridipitoisuus on 2,0 - 2,5 %. Tuotteen keskimääräinen COj-pitoisuus on 60 ml/g.

Claims (10)

12 83879
1. Menetelmä kuivakarbonointiaineen valmistamiseksi, tunnettu siitä, että bikarbonaatti-ionit saatetaan reagoimaan glukosamiinin tai galaktosamiinin amino-osan kanssa vesiliuoksessa niin, että siinä muodostuu bikarbonaatti, ja tuote eristetään kuivaamalla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että bikarbonaatti eristetään pakkaskuivaamalla.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että bikarbonaatti-ionit saatetaan reagoimaan amino-osan kanssa panostamalla vahvasti emäksinen ioninvaihtohartsi bikarbonaatti- ioneilla ja saattamalla panostettu hartsi kosketukseen ; glukosamiinin tai galaktosamiinin mineraalihapposuolan vesiliuoksen kanssa.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että bikarbonaatti-ionit saatetaan reagoimaan amino-osan kanssa tuomalla hiilidioksidia glukosamiinin tai galaktosamiinin vesiliuokseen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesiliuos saadaan johtamalla glukosamiinin tai galaktosamiinin hydrokloridin vesiliuosta heikosti emäksisen ioninvaihtopylvään läpi ja ottamalla talteen eluaattijakeet, joiden pH on yli 8.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuos pidetään kosketuksessa kaasumaisen hiilidioksidin kanssa paineessa 13 83879 noin 276 - noin 690 kPa noin 60 - noin 90 minuutin ajan.
7. Patenttivaatimuksen 1, 2, 3 tai 4 mukaisella menetelmällä valmistettu kuivakarbonointiaine.
8. Kuiva juomaseos, joka voidaan rekonstituoida vesipitoisella nesteellä niin, että muodostuu karbonoitu juoma, tunnettu siitä, että se sisältää karbonoivana ainesosanaan glukosamiini-bikarbonaattia tai galaktosamiini-bikarbonaat tia.
9. Glukosamiinibikarbonaatti.
10. Galaktosamiini-bikarbonaatti. h 83879
FI870685A 1986-03-10 1987-02-19 Aminosocker-karboneringsaemnen och deras framstaellning. FI83879C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/837,718 US4766209A (en) 1986-03-10 1986-03-10 Amino sugar carbonating agents and their preparation
US83771886 1986-03-10

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI870685A0 FI870685A0 (fi) 1987-02-19
FI870685A FI870685A (fi) 1987-09-11
FI83879B FI83879B (fi) 1991-05-31
FI83879C true FI83879C (fi) 1991-09-10

Family

ID=25275222

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI870685A FI83879C (fi) 1986-03-10 1987-02-19 Aminosocker-karboneringsaemnen och deras framstaellning.

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4766209A (fi)
EP (1) EP0236771B1 (fi)
JP (1) JPS62216910A (fi)
CN (1) CN1017246B (fi)
AR (1) AR242220A1 (fi)
AT (1) ATE63314T1 (fi)
AU (1) AU586536B2 (fi)
CA (1) CA1268457A (fi)
DD (1) DD284588A5 (fi)
DE (1) DE3769814D1 (fi)
ES (1) ES2022171B3 (fi)
FI (1) FI83879C (fi)
GB (1) GB2187736B (fi)
GR (1) GR3001921T3 (fi)
HK (1) HK21490A (fi)
IN (1) IN169314B (fi)
MX (1) MX165470B (fi)
MY (1) MY101153A (fi)
NO (1) NO164713C (fi)
NZ (1) NZ219548A (fi)
OA (1) OA08677A (fi)
PH (1) PH23026A (fi)
PT (1) PT84435B (fi)
ZA (1) ZA871190B (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2316851A (en) * 1996-09-09 1998-03-11 Timothy John Parsons Carbonated tea
US6391864B1 (en) 1998-08-19 2002-05-21 Joint Juice, Inc. Food supplement containing a cartilage supplement
US6706309B1 (en) 1998-11-25 2004-03-16 William F. Aftoora Liquefied water soluble acidity-reducing formulation for food and beverage products
US7851458B2 (en) * 1999-06-22 2010-12-14 Joint Juice, Inc. Cartilage enhancing food supplements and methods of preparing the same
AU2005203619B2 (en) * 1999-06-22 2009-02-26 Premier Nutrition Corporation Cartilage enhancing food supplements and methods of preparing the same
WO2001093832A2 (en) * 2000-06-02 2001-12-13 The Procter & Gamble Company Aqueous chondroprotective compositions having defined dosage requirements for efficacious delivery
US20030069202A1 (en) * 2000-06-02 2003-04-10 Kern Kenneth Norman Compositions, kits, and methods for promoting defined health benefits
CN1431908A (zh) * 2000-06-02 2003-07-23 宝洁公司 套盒及优化软骨保护组合物的效力的方法
CA2408023C (en) * 2002-10-15 2012-01-03 Purepharm Inc. Glucosamine as a food and beverage additive
US20070259094A1 (en) * 2002-10-21 2007-11-08 Willem Wassenaar N-acetylglucosamine as a food and beverage additive
US9089156B2 (en) * 2006-06-05 2015-07-28 Stokely-Van Camp, Inc. Reducing muscle soreness with glucosamine compositions
CN102415596A (zh) * 2011-10-14 2012-04-18 宁波大学 一种碳酸饮料

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2297734A (en) * 1940-12-26 1942-10-06 Trojan Powder Co Stabilization of nitrated carbohydrates
FR1295343A (fr) * 1959-08-03 1962-06-08 Chugai Pharmaceutical Co Ltd Procédé de fabrication de dérivés de glucosamine
US3441417A (en) * 1965-10-05 1969-04-29 Gen Foods Corp Beverage product and process
US3518343A (en) * 1967-10-02 1970-06-30 Miles Lab Effervescent tablet and process for making same
US3649298A (en) * 1970-04-16 1972-03-14 Gen Mills Inc Carbonation concentrates for beverages and process of producing carbonated beverages
US4127645A (en) * 1976-05-21 1978-11-28 Life Savers, Inc. Effervescent tablet and method
US4371616A (en) * 1981-08-26 1983-02-01 Hydrocarbon Research, Inc. Process for producing L-sugars
NZ207813A (en) * 1983-06-24 1986-12-05 Dridrinks Nv Effervescent mixture:component(s)coated with water-soluble polysaccharide composition
US4579285A (en) * 1984-04-19 1986-04-01 Hunter Edwin J Adjustable sprinkler system
DE3585503D1 (de) * 1984-12-13 1992-04-09 Nestle Sa Karbonatisierende mittel und ihre zubereitung.
DE3505150A1 (de) * 1985-02-15 1986-08-21 Basf Ag, 6700 Ludwigshafen Verfahren zur herstellung von zuckerketalen
JPS61225280A (ja) * 1985-03-30 1986-10-07 Agency Of Ind Science & Technol セルロ−ス含有バイオマスの液化方法

Also Published As

Publication number Publication date
NO164713B (no) 1990-07-30
JPH0564959B2 (fi) 1993-09-16
NO870965L (no) 1987-09-11
AR242220A1 (es) 1993-03-31
AU6902587A (en) 1987-09-17
HK21490A (en) 1990-03-30
AU586536B2 (en) 1989-07-13
NZ219548A (en) 1989-03-29
GB2187736B (en) 1989-11-15
PH23026A (en) 1989-03-10
FI83879B (fi) 1991-05-31
CN1017246B (zh) 1992-07-01
NO870965D0 (no) 1987-03-09
DD284588A5 (de) 1990-11-21
PT84435A (en) 1987-04-01
PT84435B (pt) 1989-10-04
GB8704548D0 (en) 1987-04-01
EP0236771B1 (en) 1991-05-08
EP0236771A2 (en) 1987-09-16
GR3001921T3 (en) 1992-11-23
ZA871190B (en) 1987-09-30
GB2187736A (en) 1987-09-16
CA1268457C (en) 1990-05-01
ATE63314T1 (de) 1991-05-15
US4766209A (en) 1988-08-23
CA1268457A (en) 1990-05-01
FI870685A (fi) 1987-09-11
MY101153A (en) 1991-07-31
FI870685A0 (fi) 1987-02-19
EP0236771A3 (en) 1989-03-15
ES2022171B3 (es) 1991-12-01
DE3769814D1 (de) 1991-06-13
IN169314B (fi) 1991-09-28
OA08677A (fr) 1989-03-31
NO164713C (no) 1990-11-07
MX165470B (es) 1992-11-12
JPS62216910A (ja) 1987-09-24
CN87101874A (zh) 1987-10-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83879C (fi) Aminosocker-karboneringsaemnen och deras framstaellning.
US4547377A (en) Stabilized solid compositions
LEE et al. Relative reactivities of sugars in the formation of 5‐hydroxymethylfurfural in sugar‐catalyst model systems 1
US3082091A (en) Effervescing composition in particle form
KR920021067A (ko) 서트르산 칼슘 응결화 방지제
TW349077B (en) Process for producing calcium carbonate particles having a size of 0.1 to 1.0 mu m
JPH05507692A (ja) カルシウムシトレートマレート組成物
US2463962A (en) Product for producing effervescing carbonated beverages
US4716046A (en) Pulverulent water-soluble nonhygroscopic composition for preparing beverages with a lasting effervescence and method for preparing the same
US4769244A (en) Non-hygroscopic water-soluble pulverulent composition for the preparation of drinks and process for its preparation
JPS647814B2 (fi)
EP2215915A1 (en) Citrulline-containing drink
JPH08224073A (ja) クレアチン飲料とその製造方法
FI86364C (fi) Torrt, stabilt karboneringsmedel och dess framstaellning.
ATE100210T1 (de) Lyophilisiertes mdm enthaltende zusammensetzung und verfahren zu deren herstellung.
US3625701A (en) Carbohydrate-gluconate products
GB1138124A (en) Process for preparing a solid substance containing ethyl alcohol
FI90937B (fi) Menetelmä kuohugranulaatin valmistamiseksi, sen mukaan valmistettu kuohugranulaatti ja sen käyttö
JP2677518B2 (ja) グリシンCa重炭酸塩またはその1水和物、それらの製法並びにそれらを含むCa補給用栄養剤
RU2077230C1 (ru) Способ получения солевой приправы
KR20060118908A (ko) 탄산가스를 함유하는 비타민 씨의 액상 조성물
CN111116390A (zh) 一种谷氨酸钙的制备方法
JPS62195265A (ja) アスパルテ−ム含有液状甘味料の製造法
Tan et al. Assay of bicarbonate content in certain effervescent formulations
JPH10248540A (ja) アスコルビン酸を含有する清涼飲料水の製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S.A.

MA Patent expired