NO164188B - Undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater. - Google Patents

Undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater. Download PDF

Info

Publication number
NO164188B
NO164188B NO872920A NO872920A NO164188B NO 164188 B NO164188 B NO 164188B NO 872920 A NO872920 A NO 872920A NO 872920 A NO872920 A NO 872920A NO 164188 B NO164188 B NO 164188B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
plate part
roof
gutter
thermal insulation
boards
Prior art date
Application number
NO872920A
Other languages
English (en)
Other versions
NO872920L (no
NO872920D0 (no
NO164188C (no
Inventor
Eugen Feil
Gerd Neumann
Wolfgang Graser
Horst Friedrich
Original Assignee
Eugen Feil
Gerd Neumann
Wolfgang Graser
Horst Friedrich
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eugen Feil, Gerd Neumann, Wolfgang Graser, Horst Friedrich filed Critical Eugen Feil
Publication of NO872920D0 publication Critical patent/NO872920D0/no
Publication of NO872920L publication Critical patent/NO872920L/no
Publication of NO164188B publication Critical patent/NO164188B/no
Publication of NO164188C publication Critical patent/NO164188C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B7/00Roofs; Roof construction with regard to insulation
    • E04B7/20Roofs consisting of self-supporting slabs, e.g. able to be loaded
    • E04B7/22Roofs consisting of self-supporting slabs, e.g. able to be loaded the slabs having insulating properties, e.g. laminated with layers of insulating material
    • E04B7/225Roofs consisting of self-supporting slabs, e.g. able to be loaded the slabs having insulating properties, e.g. laminated with layers of insulating material the slabs having non-structural supports for roofing materials

Description

Oppfinnelsen vedrører et undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater, i samsvar med det som er angitt i inn-ledningen til krav 1.
Til oppbygging av et undertak er det kjent en varmeisolasjonsplate (DE-GM 1 932 832), som henges med en øvre nese på en taklekt, idet en varmeisolasjonsplate som allerede ligger på takrennesiden blir noe overlappet i sitt øvre område. I
det nedre område på hver varmeisolasjonsplate forløper et tverrsteg for fasthaking av nesene på takstenene. Tverrstegene er avbrutt av vannføringer. På varmeisolasjonsplatenes sidekanter er der anbragt overlappende profileringer for å utforme sideovergangene vanntette.
Ved en undertaksoppbygging med de kjente varmeisolasjonsplater er det ufordelaktig at det allerede ved den beskadigelse som ofte forekommer ved den grove håndtering på byggesteder, vil fremkomme en beskadigelse av varmeisolasjonsplaten, f.eks.
ved avbrekking av de relativt tynne, overlappende sidekant-deler, slik at det fremkommer kuldebroer og at undertaket ikke.mer cr vanntett..Denne kjente takoppbygging er bare hen-siktsmessig med relativt tynne varmeisolasjonsplater. Ved de i dag ønskede større isolasjonsskikttykkelser ville det på grunn av overlappingen med den totale isolas j onsskik.ttykkelse fremkomme en trinnformet flate med store trinnhøyder svarende til varmeisolasjonsplateskikttykkelsen, slik at det ikke mere kan være tale om en ønsket, jevn totaltykkelse for isolasjonen, særlig i overlappingsområdet. En ytterligere ulempe fremkommer på grunn av at de enkelte varmeisolasjonsplater ved større skikttykkelser, ved leggingen på steile tak kan vippe ut fra takflaten, spesielt når takstenene henges på. Ved flat-ere tak derimot består problemet i at det ved større skikttykkelser på grunn av overlappingen fremkommer nesten vann-rette plasseringer av varmeisolasjonsplatene, som kan føre til at vannet trykkes tilbake og at man derved ikke mere har et tett tak. En videre ulempe må ses i den manglende vindtetthet, da overlappingen bare vil være liten i tverrområdet.
Ved en ytterligere, kjent utførelse av varmeisolas jonsp.later for oppbygging av et undertak (DE-PS 23 49 710) griper platene med hele sin, loddrett til takrennekanten målte bredde inn mellom taksperrene og avstøtter seg med sideflaten på takrennesiden mot sideflaten på mønesiden til den nedre taklekt. Dessuten er det ved området ved tverroverlappingen anordnet tverr-falser slik at det fremkommer en i det vesentlige plan overflate og underflate for undertaket. Ufordelaktig ved denne konstruksjon er at de sterkt profilerte sidekanter lett kan skades og med det resultat at man ikke mere har et tett og ved beskadigelsesstedene ikke mere varmeisolerende undertak. Ved tykkere varmeisolasjonsplater bestar dessuten fare for at de ved legging; eller tekking med taksten vil vippe ut fra takflaten... Eo-r en avvanning av undertaket er det nødvendig, ved det laveste punkt av trimn.falsew å anbringe vannføringsriller som må. føre derfra skrått over: på. den underliggende var.meisola-s j onspJiatte.'.. Ved. større; p I åtet y k k e Iser og; lite1 skråis.til.te1 tak-flater vdil diis.s-e'v a n ri f ø ri n g sr. i: 1.1 er au.'ltt:xd'.' ha* en; mere vannrett, tendens, slik at vannet kau» trykkes tilbake;.. Varøvi—©~g; viinrdittekt-heten må totalt sett f re mb ringjen vedl hrjje\Hgr av kompliserte', lett skadbare kantområdeutf orminger' som overlapper hverandre. En stqrmsikkerhet, f.eks. for en med varmeisolasjonsplater utformet, provisorisk tekking er bare mulig med kompliserte tilleggsmidler.
En spesielt stor ulempe består deri at det for forskjellige lektavstander må benyttes varmeisolasjonsplater med forskjellige dimensjoner. ' Som kjent adskiller lektavstandene seg hos de forskjellige takstenfabrikanter og ligger f.eks. ved en takstentekking mellom ca. 32 cm og 36 cm. Det er derfor nød-vendig å fremstille og å holde et lager av plater med sine øvre dimensjonstrinn innenfor dette området, ta hensyn til dette ved planleggingen og bestillingen, noe som er klart kompliserende. Gjenblivende xestpartier hos håndverkere og taktekkere kan bare vanskelig skilles fra hverandre, oppbe-vares i et lager og benyttes på nytt. På grunn av de kompliserte kantutforminger kan vanligvis heller ikke avfall eller delvis gjennomskårne varmeisolasjonsplater benyttes om igjen, slik at det fremkommer en relativt stor vrakprosent på grunn av tilskjæring.
Det kan ikke benyttes varmeisolasjonsplater som er bredere
enn de foreliggende lektavstander. Blir det benyttet varmeisolas j onsplater som i og for seg er uegnet, med en under-dimensjon i forhold til lektavstanden, så fremkommer det spalter i området ved trinnfalsoverlappingen og dermed svekkede steder i isolasjonen.
Den oppgave som ligger til grunn for oppfinnelsen er å tilveie-bringe et undertak som er slik utformet at de varmeisolasjonsplater som benyttes ved oppbyggingen kan gis en særlig enkel form som er lite utsatt for beskadigelser og som likevel gir en pålitelig tetting.
Denne oppgave blir løst ved hjelp av de kjennetegnende trekk som er angitt i krav 1.
Ifølge krav 1 er det foreslått et undertak for tak som tekkes med taktekkingsplater, som består av i fallretning innbyrdes overlappende, firkantede varmeisolasjonsplater, som hver har en planparallell, midtre del til hvilken det slutter seg en kileformet platedel på takmønesiden og på takrennesiden. Tykkelsen for de kileformede platedeler øker mot den midtre platedel, idet oversiden av platedelen på takmønesiden ligger i et plan sammen med overdelen av den midtre platedel og undersiden av platedelen på takrennesiden ligger i ett og samme plan som undersiden av den midtre platedel. Summen av lengdene for den midtre platedel og platedelen på takrennesiden - målt i fallretning - svarer minst til lengden for platedelen på takmønesiden. Platedelen på takmønesiden og på takrennesiden har hver, ved sin mot den midtre platedel vendte kant, minst tykkelsen for den midtre platedel, ved større tykkelser fremkommer en trinnformet overgang. Varmeisolasjonsplatene er dessuten lagt på en slik måte at de danner en forskutt dobbelt-tildekning eller flere gangers tildekning.
Som bredde for varmeisolasjonsplatene kan det velges enhver dimensjon som kan anses fordelaktig' fra et fremstillingstek-nisk og monteringsteknisk synspunkt. Platelengden innretter seg etter hvor mange festepunkter eller anleggspunkter, f.eks. lekter som skal overdekkes med én varmeisolasjonsplate; hvor mange overlappingsskikt som er ønsket; hvor stor den totale varmeisolasjonstykkelse skal være; o.s.v.
Vanntettheten for et undertak som utført med varmeisolasjonsplater ifølge oppfinnelsen blir på den ene side oppnådd ved hjelp av den i hvert fall doble tildekning eller overlapping mellom varmeisolasjonsplatene og på den annen side ved hjelp av en forskutt legging av sideovergangene. Ved hjelp av de meget lange og bredt gjennomførte overlappinger er det vidt-gående også sikret' vindtetthet.
Ved hjelp av de kileformet over hverandre forløpende overlappinger blir vannet fra en plateoverflate ledet direkte
videre til den underliggende varmeisolasjonsplate, idet vann-løpets skråstilling omtrent svarer til skråhelningen for tak-konstruksjonen, dvs. det opptrer ingen problemer med relativt flate tak pga. tilbaketrykket vann. Dessuten vil det pga.
den kileformede overlapping ikke fremkomme noen isolasjons-svekningssteder ved forskyvning av varmeisolasjonsplaterekken i kileretning og den totale isolasjonstykkelse forandres bare minimalt. Det er således ikke nødvendig med et stort antall i lengde avtrappede varmeisolasj;onsplater for forskjellige anvendelsesformål.
På grunn av de brede overlappinger fremkommer det bare små vippemomenter, slik at undertaket også er egnet for steile tak.
Da den midtre platedel av varmeisolasjonsplaten ved leggingen bestandig overlappes av den neste, overliggende varmeisolasjonsplate, kan det der ved hjelp av enkle festemidler, f.eks. nagler med brede hoder, foretas en stormsikkér befestigelse av varmeisolasjonsplaten uten kuldebroer eller fare for korro- sjon. Derved fremkommer også den mulighet å bygge opp et provisorisk, vanntett tak bare av varmeisolasjonsplater, før den senere tekking med taktekkingsplater, f.eks. taksten.
Hverken knekkede kantdeler eller hull i varmeisolasjonsplatene vil føre til vannlekkasje eller til et fullstendig tap av isolasjonen i dette område, da det derved i tillegg ville være høyst usansynlig at også de to andre, i overlappingen delaktige varmeisolasjonsplater ville være beskadiget i disse områder. Den store vanntetthet hhv. muligheten for bortføring av en stor vannmengde gjør at undertaket også er egnet for anvendelse på absorbsjonstak {varmevekslere i et soloppvarm-ingsanlegg mellom varmeisolasjon og taksten).
Kompliserte og lett skadbare sidefalsutforminger for vann-føringen er ikke nødvendig.pga. de forskutte og bredt overlappende partier av varmeisolasjonsplatene. Plateutforminger med glatt underside for platedelen på takmønesiden kan an-bringes direkte på forskalinger og ved tilsvarende bredde på sperrer, etc. Dessuten kan varmeisolasjonsplatene også benyttes som veggkledningsplater. Ved en glatt overflate på platedelen på takrennesiden kan det på den, alt i alt, glatte overflate av undertaket legges skiferplater eller asbest-plater, papp, blikkplater etc.
Ifølge krav 2 er platedelen på .takmønesiden og på takrennesiden av varmeisolasjonsplaten utformet identisk med hensyn til sitt tverrsnitt og anordnet punktsymmetrisk til platens midtparti. Derved har denne varmeisolasjonsplate ingen spesi-ell innside eller utside og kan således fremstilles på enkel måte og også stables, pakkes og legges på enkel måte.
Da de vanlige, nødvendige lektavstander for de fleste benyt-tede takstener ligger mellom 32 cm (for dobbelt "Biber-schwanz"- tekking 16 cm) og 38 cm, blir det i krav 3 foreslått for en universelt anvendbar varmeisolasjonsplate for disse lengder å velge fortrinnsvis ca. 36 cm for delen på takmøne-siden og på takrennesiden. Lengden for den midtre platedel skal for en to' og en halv gangs overlapping velges omtrent halvparten så lang.
En særlig foretrukket utførelsesform er- angitt i krav 4, hvor undersiden av varmeisolasjonsplaten er utformet for fasthenging på en taklekt og oversiden av varmeisolasjonsplaten for fasthenging av taktekkingsplater.
Med den i henhold til krav 5 på oversiden av delen på takrennesiden i tillegg utformede list eller spor, blir det opp-' nådd en universelt anvendbar varmeisolasjonsplate som er egnet for alle mulige, enkelt overlappende taksten, såsom takpanner, falset sten, etc. med forskjellig lektavstand og i tillegg for en "Biberschwanz"-tekking.
Ved hjelp av de i krav 6 angitte avvanningsriller blir det oppnådd at det. ikke blir stående vann i kiletrinnene. I tillegg tjener avvanningsrillene til underlufting av de påliggende taktekkingsplater.
I henhold til krav 7 skal aVvanningsrillene bli bredere ved enden som er rettet mot takrennen, slik at det fremkommer en dyselignende virkning og akselerasjon av en luftstrøm for taklufting på innsiden.
For å forbedre vindtettheten for undertaket blir det i krav 8 foreslått å'utstyre sidekantene med fremspring som ved en tekking står i inngrep med de hosliggende varmeisolasjonsplater. Derved kan vinden -ikke nå direkte inn i bygningens indre gjennom en rett overgangsfuge.
En ytterligere forbedring av vindtettheten'blir oppnådd med trekkene i henhold til krav 9, hvor fremspringene ved side-kanten av varmeisol.asjonsplaten er noe' -innbyrdes forskutt
i fallretning'. Derved fremkommer hakélignende forbindelser som ved en strekkbelastning sammenpresses lufttett ved virkningen fra de ovenpå anbragte taksten.
Oppfinnelsen blir i det følgende nærmere forklart ved hjelp
av utførelseseksempler som er fremstilt på tegningen, som viser: Fig. 1 et lengdesnitt (snitt A-A på fig. 3) gjennom en første utførelsesform for en varmeisolasjonsplate,
fig. 2 et sideriss av en andre utførelsesform for en varmeisolas jonsplate,
fig. 3 et oppriss av en varmeisolasjonsplate,
fig. 4 et skjematisk riss av grunnformen i siderisset av en varmeisolasjonsplate,
fig. 5 et oppriss av et antall ferdiglagte varmeisolasjonsplater, og
fig. 6 et snitt og et sideriss (snitt B-B på fig. 5) av et antall ferdiglagte varmeisolasjonsplater .
På fig. 1 er det i et lengdesnitt vist en varmeisolasjonsplate 1 sett fra siden. Man ser her grunnformen som har form av en Z, slik det er gjentatt abstrakt på fig. 4.
Varmeisolasjonsplaten 1 består av en (med henvisning til det med tekking belagte sideriss på fig. 6) platedel 2 på møne-siden, en midtre platedel 3 og en platedel 4 på takrennesiden.
Platedelen 2 på takmønesiden er kileformet med en underside 5 og en overside 6. Likeledes kileformet er platedelen 4 på takrennesiden, som har en overside 7 og en underside 8. Den midtre platedel 3 omfatter en overside 9 og en parallelt dertil liggende underside 10. Oversiden 9 er en forlengelse av oversiden 6 og undersiden 10 er en forlengelse av undersiden 8.
I området ved den tykkere kileenden er det såvel på under siden 5 som også på oversiden 7 i området ved den trinnformede kileansats utformet en forhøyning som trinn 11 og 12. (I den stiliserte form på fig. 4 er forhøyningen av tverrsteget ikke vist.) Disse trinn 11, 12 kan være utformet som påsatte ribber, eller slik det er vist på fig. 1 som krumninger i sidene 5
og 7, som går over i forhøyninger.
Den andre utførelsesform i henhold til fig. 2 svarer såvel
i grunnform som også i form for platedelen 2 på takmønesiden såvel som i form for den midtre platedel 3 til utførelsen på fig. 1. Bare på oversiden'7 er det i tillegg til trinn 12 i det midtre område av oversiden 7 utformet en list 13.
På fig. 3 er det vist et oppriss av varmeisolasjonsplaten
1, svarende til fig. 1. Det er igjen vist de tre områder, nemlig platedelen 2 på takmønesiden, den midtre platedel 3
og platedelen. 4 på takrennesiden, og pilen angir takets fallretning 14 for en tekket plate.
Avvanningsriller 15, 16 er ført gjennom det oppad, fremstående kileområde og trinnet 12 (henholdsvis også listen 13) i fall-retningen 14. Det er her bare inntegnet to avvanningsriller 15, 16, men det er klart at alt etter behov kan det anordnes flere, "slik at trinnene 12, 13 også kan fremstilles som i tverretningen liggende pukler. Avvanningsrillen 15 er ført i rett linje, mens avvanningsrillen 16 viser en annen utfør-elsesform, med en nedre, dyselignende utvidelse 17 for akselerasjon av en luftstrøm for takets indre lufting.
Sidekantene 18, 19 på varmeisolasjonsplaten 1 er utformet forskutt, idet et øvre, i opprisset til det høyere liggende sideområde 20 er forskutt i forhold til et nedre, på høyre side beliggende sideområde 21 i retning mot venstre, slik at det fremkommer skrå fremspring 22, 23. Av fig. 3 fremgår det at fremspringet 23 er anbragt noe lenger ned mot takrennesiden enn fremspringet 22. Hvis en andre plate griper med
sitt fremspring 23 inn i fremspringet 22 på den viste plate og det på grunn av taktekkingen utøves en trekkraft på den
andre plate, presses de to fremspring tett inn i hverandre.
Tekkingsmåte og virkningen av undertaket blir nærmere forklart ved hjelp av figurene 5 og 6.
På fig. 5 er det vist fire rekker 24, 25, 26, 27 av varmeisolas j onsplaten 1 på en underkonstruksjon av taklekter 28 (varmeisolasjonsplatene er utformet uten sidefremspringene 22, 23). Det er allerede ut fra denne figur tydelig at platedelen 2 på takmønesiden og platedelen 4 på takrennesiden er noe lengre enn taklektavstanden 29 og at den midtre platedel 3 har en størrelse som er omtrent halvdelen av taklektavstanden 29 slik at det alt i alt oppnås en bred overlapping såvel av den direkte under en varmeisolasjonsplate liggende varmeisolas j onsplate som også av den neste underliggende varmeisolas j onsplate , med omtrent halvdelen av platedelen på takrennesiden. Dette fremgår også av fig. 6, som viser et snitt langs linjen B-B på fig. 5, idet riktignok allerede taktekkings-platen 30 dekker varmeisolasjonsplaterekkene 24 til 29.
Av fig. 5 fremgår videre den ved lengdeovergangene 31 innbyrdes forskutte legging av varmeisolasjonsplaterekkene 24
til 27, ved hvilken det i forbindelse med den andre overlapping av de underliggende varmeisolasjonsplater sikres at hele undertaket er vanntett.
Undertaket blir lagt nedenfra rekke for rekke, idet de enkelte varmeisolasjonsplater ved behov festes stormsikkert og fast-nagles ved hjelp av festemidler, f.eks. nagler 32 med bredt hode. Festingen er derved fordelaktig anbragt omtrent i den midtre platedel, slik at varmeisolasjonsplatene heller ikke heves ved sterk vind og ikke kan brekkes ut. Befestigelsene 32 blir dessuten for å unngå kuldebroer og korrosjonsbeskadigelser igjen dekket av den neste platerekke.
Av fig. 6 fremgår uten videre at de enkelte varmeisolasjons-platerekker 24 til 27 ved en noe større eller mindre lektavstand 29 vil skyves noe sammen eller fra hverandre. På grunn av den brede kileformede overlapping vil imidlertid derved den midlere, virksomme isolasjonskikttykkelse 33 for undertaket i praksis bare endres umerkelig. Spalter eller sveknings-steder i isolasjonskiktet vil ikke opptre ved en slik tilpasning til forskjellige lektavstander.
I varmeisolasjonsplaterekken 25 (fig. 6) er det vist en varmeisolas j onsplate med en list 13. Ved anvendelse av slike varmeisolas j onsplater i henhold til den andre utførelsesform på fig. 2 er det mulig å legge en dobbelt "Biberschwanz"-tak-tekking .
Sammenfattende kan det fastslås at det med den relativt enkelt tilformede varmeisolasjonsplate kan fremstilles et vanntett undertak som er egnet såvel for flate som også for steile tak med forskjellige taklektavstander.

Claims (1)

1. Undertak, for tak som skal tekkes med taktekkingsplater, bestående av firkantede varmeisolasjonsplater (1) som overlapper hverandre i takets fallretning, hvilke plater har en planparallell midtre platedel (3) til hvilken det på takmøne-siden og på takrennesiden tilslutter seg respektive kileformede platedeler (2 og 4) og hvis tykkelse tiltar mot den midtre platedel (3), hvor oversiden av platedelen (2) på takmønesiden ligger i et plan sammen med oversiden av den midtre platedel (3) og hvor undersiden av platedelen (4) på takrennesiden ligger i et plan sammen med undersiden av den midtre platedel (3) og hvor summen av lengdene for den midtre platedel (3) og platedelen på takrennesiden (4) - målt i fallretning - minst svarer til lengden for platedelen (2) på takmønesiden,karakterisert vedat platedelene (2 hhv. 4) på takmønesiden og takrennesiden ved sin mot den midtre platedel (3) vendte kant har minst tykkelsen til den midtre platedel (3) og ved større tykkelse går over i denne via et trinn (11 hhv. 12), og at varmeisolasjonsplatene (1) legges på en slik måte at de danner en forskutt dobbelt-overdekkihg eller flere gangers dekking.
2. Undertak ifølge krav 1, karakterisert vedat varmeisolasjonsplatenes (1) deler (2 hhv. 4) på takmønesiden og takrennesiden er utformet identisk med hensyn til deres tverrsnitt og er■anordnet punktsymmetrisk til den midtre platedel (3).
3. Undertak ifølge krav 2, karakterisert vedat lengden til varmeisolas j onsplatenes (1) deler (2 hhv. 4) på takmønesiden og takrennesiden ligger mellom 32 cm og 38 cm og at lengden for den midtre platedel (3) er omtrent halvdelen av denne stør-relse.
4. Undertak ifølge et av kravene 1 til 3,karakterisert vedat trinnet (11) på undersiden ved overgangen fra delen (2) på takmønesiden til den midtre platedelen (3) av varmeisolasjonsplatene (i) er utformet for festing til en taklekt (28) og at trinnet (12) på oversiden ved overgangen fra den midtre platedel (3) til delen (4) på takrennesiden av varmeisolasjonsplatene (1) er utformet for påsetting av taktekkingsplater (30).
5. Undertak ifølge krav 4, karakterisert vedat varmeisolasjonsplatenes (1) deler (4) på takrennesiden på sin overside .(7) har en list (13) eller spor som er utformet for festing av ekstra taktekkingsplater (30).
6. Undertak ifølge et av kravene 1 til 5,karakterisert vedat varmeisolas j onsplatenes (1) del (4) på takrennesiden på sin overside (7) har avvanningsriller (15, 16) som utstrekker seg fra trinnet (12) mot platekanten på takrennesiden.
7. Undertak ifølge krav 6, karakterisert vedat avvanningsrillene (16) har en utvidelse (17) ved den ende som vender mot takrennesiden.
8. Undertak ifølge et av kravene 1 til 7,karakterisert vedat varmeisolasjonsplatenes (1) sidekanter (18, 19) har fremspring (22 hhv. 23), som er slik utformet at de står i inngrep med tilsvarende fremspring (23 hhv. 22) på sidekantene (19 hhv. 18) på de hosliggende varmeisolas j onsplat.er (1).
9. Undertak ifølge krav 8, karakterisert vedat fremspringene (22 hhv.
23) på sidekantene (18 hhv. 19) av varmeisolasjonsplatene (1) er noe innbyrdes forskutt i fallretning.
NO872920A 1986-07-11 1987-07-13 Undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater. NO164188C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19863623428 DE3623428A1 (de) 1986-07-11 1986-07-11 Dachplatte, insbesondere daemmplatte zum aufbau eines unterdachs

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO872920D0 NO872920D0 (no) 1987-07-13
NO872920L NO872920L (no) 1988-01-12
NO164188B true NO164188B (no) 1990-05-28
NO164188C NO164188C (no) 1990-09-05

Family

ID=6304974

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO872920A NO164188C (no) 1986-07-11 1987-07-13 Undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4854102A (no)
EP (1) EP0256263B1 (no)
AT (1) ATE53622T1 (no)
DE (2) DE3623428A1 (no)
DK (1) DK162307C (no)
ES (1) ES2015923B3 (no)
FI (1) FI83985C (no)
HU (1) HU204913B (no)
NO (1) NO164188C (no)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3908980A1 (de) * 1989-03-18 1990-09-20 Frigolit Gmbh Dachdaemmplatte
DE3919511C1 (no) * 1989-06-15 1990-09-13 Eugen 7084 Westhausen De Feil
DE4004305A1 (de) * 1990-02-13 1991-08-14 Frigolit Gmbh Dachdaemmplatte
DE4006772C2 (de) * 1990-03-03 1994-04-21 Heinz Wacker Dacheindeckung aus mit ihren Längs- und Querrändern einander überlappenden Dacheindeckungsplatten
DE4241053A1 (en) * 1991-12-13 1993-06-17 Thermodach Dachtechnik Gmbh Roof heat-insulating equipment - has hooks fixed to rafters and fitting horizontally round insulating plates at side towards ridge
DE4413220A1 (de) * 1994-04-15 1995-10-19 Thermodach Dachtechnik Gmbh Wärmedämmelement
DE4424976C1 (de) * 1994-07-15 1996-03-14 Eugen Feil Unterdach für mit Dacheindeckungsplatten eingedeckte Dächer
US6298625B1 (en) * 1998-11-24 2001-10-09 Vernon L. Sweet Roof covering and method of installation
FR2809431B1 (fr) * 2000-05-24 2002-08-30 Novitech Systeme de couverture a rangees de tuiles superposees
US6948288B1 (en) 2000-10-19 2005-09-27 Smith Gary E Roof tile support
US6907701B2 (en) 2001-06-07 2005-06-21 Gary Edward Smith Steel roofing panel support
US20050252140A1 (en) * 2004-05-14 2005-11-17 Faulkner David H Insulated pitched roof system and method of installing same
US7748189B2 (en) * 2004-06-08 2010-07-06 Cosmic Garden Co., Ltd. Tile and tack therefor
GB2424426A (en) * 2005-03-22 2006-09-27 Lafarge Roofing Technical Centers Ltd Insulated roof system
US20070068107A1 (en) * 2005-09-26 2007-03-29 Maurer Scott D Architectural interleaf for shingle roof

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US954520A (en) * 1909-03-27 1910-04-12 Malcolm R Kester Lap-joint.
US2110485A (en) * 1935-05-02 1938-03-08 Carey Philip Mfg Co Weather surfacing element
US3557180A (en) * 1968-07-02 1971-01-19 Du Pont 2,4-bis(isocyanatocyclohexylmethyl) cyclohexyl isocyanate
CH488987A (de) * 1969-05-22 1970-04-15 Zehnder Ag Geb Heizkörper
DE2325831A1 (de) * 1973-05-22 1974-11-28 Tillo Traub Isolierung fuer steildaecher
DE2349710B2 (de) * 1973-10-03 1976-11-18 Thermodach Dachtechnik Gmbh, 8591 Poppenreuth Unterdach
DE2842347C2 (de) * 1978-09-28 1982-08-19 Thermodach Dachtechnik GmbH, 8598 Waldershof Auf Dachsparren verlegbare Wärmedämmplatten
DE2917516A1 (de) * 1979-04-30 1980-11-06 Isopag Ag Schindelartiges bauelement
DE3001339A1 (de) * 1980-01-16 1981-07-23 Walter 8602 Bischberg Schiller Daemmstoffplatten fuer einen dachstuhl
FR2562588A1 (fr) * 1984-04-10 1985-10-11 Nord Comptoir Tuilier Moyens de fixation complementaires avec profiles pour elements plats, tels tuiles ou bardeaux et couvertures realisees avec ces elements
DE3441316A1 (de) * 1984-11-12 1986-05-22 Helfrecht, Manfred, 8598 Waldershof Waermedaemmendes unterdach

Also Published As

Publication number Publication date
ES2015923B3 (es) 1990-09-16
EP0256263B1 (de) 1990-06-13
NO872920L (no) 1988-01-12
FI83985B (fi) 1991-06-14
NO872920D0 (no) 1987-07-13
HU204913B (en) 1992-02-28
HUT45576A (en) 1988-07-28
DE3623428C2 (no) 1989-01-12
DK162307B (da) 1991-10-07
DE3623428A1 (de) 1988-01-28
FI872826A (fi) 1988-01-12
EP0256263A1 (de) 1988-02-24
DK343287D0 (da) 1987-07-03
FI83985C (fi) 1991-09-25
DK343287A (da) 1988-01-12
DE3763209D1 (de) 1990-07-19
ATE53622T1 (de) 1990-06-15
US4854102A (en) 1989-08-08
DK162307C (da) 1992-03-16
FI872826A0 (fi) 1987-06-26
NO164188C (no) 1990-09-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10947731B2 (en) Supporting a load on a roof
US5473847A (en) Ventilated insulated roofing system
NO164188B (no) Undertak for tak som skal tekkes med taktekkingsplater.
US8713864B1 (en) Skylight for metal panel roof
NO872921L (no) Takplate for takbeplanting.
US3411259A (en) Metal roofing
WO1988001328A1 (en) Cladding system
US3394506A (en) Roofing medium
EP0395290B1 (en) Roof structure
US4617773A (en) Cladding element
NO139750B (no) Tak av plateformete taktekningselementer, saasom teglstein, og med varmejisolasjonsplater av hardt skumstoff
EP2286041B1 (en) Building roof system
EP0255533B1 (en) Tiling
US2045707A (en) Roofing construction
CN211143517U (zh) 一种被动式钢结构房屋屋顶
FI129901B (en) GUTTER, GUTTER STRUCTURE, WHICH INCLUDES A GUTTER, AND A PROCEDURE FOR ASSEMBLING A GUTTER STRUCTURE
EP0814216A1 (en) A prefabricated composite structure for forming a pitched roof
EP2126235B1 (en) A firebreak roof divide system
GB2334980A (en) Roof valley strip
Sarı et al. Roofing Systems
CN114961138A (zh) 传统建筑木屋面保温的结构及其施工方法
JPS6139782Y2 (no)
GB2621532A (en) A roof waterproofing element
AU637740B2 (en) Valley roof gutter construction
GB2318595A (en) Roofing slab for supporting cladding, e.g.tiles