NO160772B - Datamaskinstyrt lagersystem. - Google Patents

Datamaskinstyrt lagersystem. Download PDF

Info

Publication number
NO160772B
NO160772B NO85854716A NO854716A NO160772B NO 160772 B NO160772 B NO 160772B NO 85854716 A NO85854716 A NO 85854716A NO 854716 A NO854716 A NO 854716A NO 160772 B NO160772 B NO 160772B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
transport
storage
rails
goods
carriage
Prior art date
Application number
NO85854716A
Other languages
English (en)
Other versions
NO854716L (no
NO160772C (no
Inventor
Seppo Suominen
Original Assignee
Seppo Suominen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=8518878&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO160772(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Seppo Suominen filed Critical Seppo Suominen
Publication of NO854716L publication Critical patent/NO854716L/no
Publication of NO160772B publication Critical patent/NO160772B/no
Publication of NO160772C publication Critical patent/NO160772C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G1/00Storing articles, individually or in orderly arrangement, in warehouses or magazines
    • B65G1/02Storage devices
    • B65G1/04Storage devices mechanical
    • B65G1/06Storage devices mechanical with means for presenting articles for removal at predetermined position or level

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Memory System Of A Hierarchy Structure (AREA)
  • Debugging And Monitoring (AREA)
  • Signal Processing For Digital Recording And Reproducing (AREA)
  • Information Retrieval, Db Structures And Fs Structures Therefor (AREA)
  • Stereo-Broadcasting Methods (AREA)
  • Hardware Redundancy (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører et datamaskinstyrt lagersystem som angitt i den innledende del av krav 1.
Datamaskinstyrte lagerhus ifølge kjent teknikk er basert f.eks. på en stableløfter som beveger seg mellom lagerhyl-lene, eller på transportvogner som beveger seg langs lager- eller transportlinjer, eller en kombinasjon av nevnte.
Fra US 3 182 823 er der kjent et system for overføring av godsenheter til og fra et lager, spesielt fra en transportør til en mottaks- og leveringsstasjon som befinner seg i nærheten av en lagerreol som har en mekanisert ov-erføringsvogn som leverer godsenhetene til selekterte godslokasjoner i lagerreolen. Denne overføringsvogn eller transportvogn kommuniserer med individuelle reolåp-ninger til høyre og venstre for reolgangene og har form av en stablekran som kan løfte godsenheten til forskjellige reolnivåer. Systemet omfatter imidlertid ikke noen transportvogn som benytter lagringslinjer i form av langs-gående skinner til å sette fra seg godset på, avhengig av transportvognens løfteorgan.
SE 325 826 omhandler et transport- og lagersystem som betegnes som drevne eller bevegelige lageranordninger,
og omfatter en flerhet av rette baner som hver omfatter en transportvogn, hvor drivmotoren er plassert på vognen. Med andre ord er det her tale om et drivorgan som ikke er plassert utenfor vognen, hvilket innebærer de ovenfor angitte ulemper med krafttilførsel etc.
SE 415 345 vedrører et lageranlegg som hvor godsenheter kan stables oppå hverandre for dannelse av selvstendige godsstabler, noe som ikke finner anvendelse ved lagersystemet ifølge den foreliggende oppfinnelse.
Se 348 432 omhandler et lagersystem for stabling i flere høyder, og SE 377 316 vedrører en transportvogn som drives av en kabel som er innrettet til å spoles opp og av på en trommel på vognen, og som leverer elektrisk effekt til vognen via slepeskinner.
I finsk publisert skrift nr. 47559 er der omtalt et system hvor transportvogner som beveger seg langs lagerlinjene, transporterer godsstykker i varehuset. Transportvognene omfatter en kraftenhet for forflytning av vognen og en kraftenhet for løfting av stykket. Kraftenhetene får sin drivkraft ved hjelp av elektriske kabler.
En ulempe ved denne type system er den kostbare og kompliserte konstruksjon av transportvognen og hele systemets kompleksitet og mottagelighet for feil. Transportvognene omfatter et løfteorgan med kraftenhet og et transportorgan med kraftenhet idet deri et stort multilinje-varehus behø-ves et stort antall av kostbare transportvognkonstruksjon-er . En ulempe innebærer også den elektriske strøm som er nødvendig for transportvognene, noe som innebærer lange, fleksible og kompliserte ledningsopplegg. Fordi kablene som er forbundet med vognene er mobile, vil de elektriske kabler lett bli slitt ut, og konstruksjonen kan bli satt under spenning.
Dessuten vil feilsøking være vanskelig i tilfelle av feil, når transportvognene har stoppet på en lagerlinje blandt godsstykkene. På samme måte vil en flerhet av følere som er nødvendig for lokalisering av' transportvognene og lagerplassene, øke konstruksjonen og vedlikeholdskostnadene såvel som mulighetene for feil.
På grunn av bruken av følere blir lagerlokasjonene for-håndsbes.temt hva angår deres størrelse og plassering, og systemet er derfor ikke meget fleksibelt hva angår lagring av grupper av godsstykker med forskjellig størrelse. Videre kreves der stor plass ved endene av lagerlinjene for transport av gods inn og ut av varehuset.
Hensikten med den foreliggende oppfinnelse er å eliminere de nevnte ulemper. Spesielt går hensikten med oppfinnelsen ut på å skaffe et nytt datamaskinstyrt lagersystem hvor alle elektriske funksjoner finner sted utenfor lagerlinjene, på steder som har lett adkomst for vedlikehold, hvilket innebærer at systemet er rimelig og pålitelig i drift.
Med hensyn til de karakteriserende trekk vedrørende oppfinnelsen, skal der vises til de etterfølgende krav.
Ved en fordelaktig utførelsesform for oppfinnelsen er to eller flere transportvogner forbundet med en felles kraftenhet ved hjelp av et kjede, rep eller lignende. Derved vil de innbyrdes forbundne vogner bevege seg samtidig i parallell, men fordi løftefunksjonen er uavhengig av hver vogn, vil fullt ut de samme funksjoner kunne utføres som i det tilfelle hvor hvert spor har sin egen kraftenhet.
Ved en hensiktsmessig utførelsesform kan der på endene av transportlinjene plassert over hverandre, være anordnet f.eks. beltetransportører som godspakkene kan overføres via på en vertikal transportør eller en vertikal transportlinje .
Ved en annen hensiktsmessig utførelsesform er beltetran-sportørene erstattet med "truch fark" løftere som godsstykkene i grupper blir løftet fra horisontal lagring eller transportlinjer for å transporteres vertikalt.
En fordelaktig utførelsesform kan gå ut på at jbo transportvogner som drives uavhengig, blir plassert på en transport-eller lagringslinje. Det innebærer en mer fleksibel og raskere sortering og transport av gods.
Fordelene med oppfinnelsen i forhold til kjent teknikk går med hensyn til transportvognen ut på: plassering av de forskjellige kraftenheter utenfor lagringslinjene, forsterket i forbindelse med lett adkomst for vedlikehold; fravær av lange elektriske ledninger som beveger seg på lagringslinjenej fravær av følere for identifikasjon av lagringssteder; og muligheten til å variere størrelsene og lokasjonene for lagerplassene etter behov.
Oppfinnelsen vil i det følgende bli beskrevet mer detalj-ert, idet der henvises til de vedføyde tegningskopier. Fig. 1 anskueliggjør en lagerlinje i henhold til oppfinnelsen, på hvilken godsstykkene er blitt lagret. Fig. 2 viser et snitt tatt etter linjen II-II på fig. 1. Fig. 3 anskueliggjør en modell som viser driften av løffe-delen ved en annen utførelsesform av oppfinnelsen. Fig. 4 viser driftsdiagrammet for transportvognen ved en tredje utførelsesform for oppfinnelsen. Fig. 5 viser kraftoverføringsarrangementene på lagringsni-vået ved en fjerde utførelsesform for oppfinnelsen. Fig. 6 viser et offriss av en lagerlinje ved en femte ut-førelsesform for oppfinnelsen. Fig. 7 viser lager- og transportlinjesystemet ved en sjette utførelsesform for oppfinnelsen. Fig. 8 viser lagersystemet ved en syvende utførelsesform for oppfinnelsen. Fig. 1-2 anskueliggjør en enkelt lagersystem i henhold til oppfinnelsen, idet lager- og transportlinjen som er omfat-tet av systemet, består av parallelle, ved siden av hverandre anordnede skinner 1 som vist på fig. 1, og på hvilke
godsstykker 2 er lagret. Skinnen 1 består av et åk 3, en nedre flens 4 og en øvre flens 5. På fig 2 beveger transportvognen 6 seg på hjul 7 på den nedre flens 4 av skinnen 1. Transportvognen omfatter en ramme 8 og en løftedel 9, ved hjelp av hvilken godsstykket 2 kan løftes fra skinnen 1, for å kunne beveges ved bæring av transportvognen, og senket tilbake på skinnen for lagring.
Fig. 3 representerer en funksjonell anskueliggjørelse av løftedelen 9. Den nødvendige løftebevegelse kan fremskaf-fes fordelaktig ved hjelp av en kraftenhet 10 som befinner seg utenfor transportvognen, plassert f.eks. ved enden av lagerlinjen, og f.eks. drevet elektrisk, pneumatisk, hydraulisk eller mekanisk. Ved en utføreselsesform for oppfinnelsen, slik det er vist på fig. 3, finner løftebeveg-elsen sted ved hjelp av en hydraulisk sylinder 10. Til sylinderen er der forbundet en wirekabel 11, idet den annen ende er festet til den ene ende 12 av lagerlinjen.
Wirekabelen 11 er blitt båret frem og tilbake rundt avbøy-nings-trinser 13 som bæres dreibart på den sveiv-lignende aksel 14 for hjulene 7. Når sylinderen 10 trekker wirekabelen 11 stram, dreier aksel 14 seg, slik at sveivarmene 15 som er forbundet med akselen 14, hever seg oppover og fremskaffer den ønskede løftevirkning. Avbøyningstrinsene 13 kan dreie seg fritt på akslene 14, slik at graden av stramhet av wirekabelen 11 ikke har noen påvirkning på bevegelsen av transportvognen, samtidig som bevegelsen av transportvognen ikke influerer på driften av løftedelen.
Fig. 4 representerer prinsippet for drift av transportvognen 6. Transportorganet for transportvognen består av en kraftenhet 16, f.eks. en elektomotor, en kraftover-føringsmekenisme 17, f.eks. en wiretrommel, og en wiredel 18. Kraft overføringsmekanismen 17 er montert fast med hensyn til skinnene. En ende av wiredelen 18 forløper rundt kraftoverføringsmekanismen og er festet, direkte til transportvognen mens den annen ende er festet til transportvognen over en avbøyningstrinse 19 ved den motsatte ende av skinnene. I sammenheng med kraftoverføringsmeka-nismen er der forbundet et opptøyningsorgan 20, ved hjelp av hvilket lokasjonen av transportvognen for et hvert øye-blikk blir lagret i lageret i en datamaskin 21.
Videre er transportvognen 6 forbundet med en løftemekanis-me, f.eks. som vist på fig. 3. På lignende måte omfatter systemet også en drivenhet 22 for kraftenheten 16, og en drivenhet 23 som er nødvendig for løftemekanismen for transportvognen. Drivenheten 22 er ofte en frekvensomform-er , ved hvis hjelp bevegelsen av transportvognen kan akse-lereres og retarderes jevnt.
På fig.'5 er der vist en lagerkonstruksjon-utførelse hvor en og samme kraftenhet 16 driver alle transportvogner 6 på lagerlinjene på et nivå. I den forbindelse er krafttrans-misjonsmekariismen 17 forbundet med akselen 24 til et felles kraftorgan 16 og transportvognen 6 er forbundet med kraftoverføringsmekanismene ved hjelp av wirene 18 som omtalt ovenfor. Derved vil alle transportvogner 6 bevege seg samtidig, side om side. På fig. 5 er transportvognene 6 på parallelle lagerlinjer forbundet med wiredel 18 hovedsake-lig ved deres midtpartier 25.
Transportvognene 26 på de kryssende transportlinjer som forbinder de parallelle lagerlinjer ved deres ender, er
forbundet med wiredeler 2 7 som beveger vognene ved deres ytre kanter 28 i nærheten av lagerlinjeendene av transportvognene. Således vil wiredelene 18 og 27 ikke forstyrre beveg-elsene av transportvognene 6 og 26 ved krystningspunktene for overføring og lagerlinjene.
Ved endene av transportlinjene er der anordnet beltetran-sportører 30, som transportvognene '26 på transportlinjene overfører gods til, og således kan gods overføre på en
vértikal transportlinje 29 forsynt f.eks. med en lignende beltetransportør 30 og ved hjelp av hvilken gods kan sen-kes eller løftes for lagring på et gitt lagernivå, eller transporteres ut av lageret. Når gods blir plassert i lageret, blir godsstykkene transportert til den vertikale
transportlinje 29 på beltetranportøren 30, ved hjelp av hvilken de blir løftet til et visst lagringsnivå, og over-ført på beltetransportøren ved enden av transportlinjen og derfra videre med transportvognene 26 og 6 til lagerplassen .
Driften av lagerlinjen på fig. 6 er som følger. Når informasjon vedrørende et stykke som er plassert på lagerplass Ln føres inn i datamaskin 21 vil datamaskinen 21 starte kraftenheten 16 ved hjelp av en drivenhet slik at transportvognen beveger seg til lagerplassen Ln. På basis av de data som er ført inn i opptegningsorganet 20, gjenkjen-ner datamaskinen ankomsten av transportvognen ved lagerplassen Ln og stopper vognen. Deretter starter datamaskinen løftedelen 9, og stykket blir løftet av fra skinnene. Deretter blir transportvognen dirigert til lagerplass L3, hvor lasten blir satt ned og vognen blir ventende på den neste kommando. Det er essensielt for driften av enheten at datameskinen husker hvilke lagerplasser som er ledige, og hvilke som er opptatt, og hva slags gods som befinner seg i hver lagerplass, og at den er i stand til ved hjelp av transportvognen og ved løfting av stykket av fra lager-skinnene, å bevege stykket til den ønskede, datamaskinstyrte lokasjon.
Ved hjelp av systemet på fig. 7 er der oppnådd et fleksibelt og fullstendig gjenkjennelig lager. I den forbindelse har lagerlinjene VL 1 - VL 5 ved begge sine ender blitt forbundet innbyrdes ved hjelp av vertikale transportlinjer SL 1 respektive SL 2.
Ved en fordelaktig utførelsesform for oppfinnelsen, som vist på fig. 8, foreligger der horisontale, parallelle lagerlinjer både over hverandre, VL 11 - VL 41, og side om side, VL 41 - VL 45. De lagerlinjer som er plassert side om side er ved begge ender innbyrdes forbundet ved hjelp av horisontale transportlinjer PSL. På denne måte kan lageret . benyttes effektivt fordi når lageret blir tømt ved den ene ende, kan transportlinjene ved den annen ende transportere ytterligere godsstykker for lagring. Det skal noteres at når lagerlinjene blir fylt helt opp kan transportlinjene også benyttes for lagring av godsstykker.
Lagersystemet ifølge oppfinnelsen kan anvendes på mange forskjellige måter, idet noen få eksempler vil bli omtalt i det følgende.
I et ferskvarelager vil automatisk det først lagrede gods bli tatt først ut, slik at for gamle produkter blir unn-gått. Det er videre mulig å programmere datamaskinen til å kvitte seg med for gamle produkter fra lageret.
Systemet er konstruert for å utgjøre et produktlager i en produksjonsbedrift som fremstiller nesten like kvantiteter av fem forskjellige produkter. Når et stykkgods blir transportert til entringspunktet for lageret, blir informasjon vedrørende dette ført inn i datamaskinen. Transportlinjen vil deretter overføre stykkgodset til begynnelsen av den lagringslinje som er tillagt det godsstykket som er aktu-elt, hvorfra lagringslinjen transporterer det til en passende, ledig lagerplass. På lignende måte vil lagringsin-formasjon vedrørende gods som blir tatt ut av lageret for skipning, bli ført inn i datamaskinen, hvilket innebærer at de respektive lagerlinjer vil trasportere godsstykket til en transportlinje som avleverer det til utgangspunkt-et .
Systemet blir brukt som lager i en forretning som fører en flerhet av forskjellige produkter. Når produktenen skal bringes til lagring, transporterer systemet dem til en vilkårlig ledig lagerplass, men innholdet av hver lagerplass med passende nødvendige data blir lagret i datama-skinens minne.
Dersom det nå er ønsket å trekke ut en vare som befinner seg på midten av en lagerlinje, vil systemet automatisk bevege varene foran den ønskede vare til andre lagerlinjer, idet der utføres en forflytning på disse lagerlinjer også, alt etter behov. På denne måte blir den ønskede vare plukket ut av lageret. For å utføre operasjonene raskere, kan all informasjon om varene som skal taes ut av lager på den følgende dag, føres inn i datamaskinen, og datamaskinen blir da gjort i stand til å bringe lagrene i orden over natten, slik at de nødvendige varer blir lett tilgjenge-lige.
I det foregående er det blitt omtalt noen eksempler på ut-førelsesformer for lagersystemer ifølge oppfinnelsen. Imidlertid er oppfinnelsen ikke begrenset til disse eksempler, idet oppfinnelsens anvendelser kan variere innenfor den oppfinneriske ramme som er fremkommer av patentkrav-ene.
Betegnelsen "datamaskinstyrt" som er brukt i den foreliggende søknad, skal forståes i sitt videste perspektiv og omfatte ikke bare datamaskinene som sådan, enten de er store eller små, men også forskjellige programerbare logikksystemer, mikrokretser eller lignende ved hjelp av hvilke lagersystemet kan styres.

Claims (4)

1. Datamaskinstyrt lagersystem for håndtering og lagring av godsemner, idet lagersysternet omfatter: en flerhet av horisontale, side om side og parallelle lagringslinjer (VL1-VL5, VL41-VL45) forsynt med skinner (1) eller tilsvarende styreorganer, idet lagringslinjene er forbundet med en kryssende, horisontal transportlinje (SLI, SL2, SLIV), en flerhet av horisontale parallelle lagringslinjer (VL11-VL41) som er anbragt over hverandre og forsynt med skinner eller tilsvarende styreorganer, idet lagringslinjene er forbundet med en loddrett transportlinje (29, PSL), en transportvogn (6) for hver linje, idet transport vognen (6) omfatter en ramme (8) og et løfteorgan (9) og kan bevege seg langs skinnene, - et drivorgan for transportvognen (6) omfattende en kraftenhet (16) utenfor transportvognen (6), en kraft-overføringsmekanisme (17) og en wire (18) som forbinder vognen (6) med mekanismen (17), - en kraftenhet (10, 11, 13) for løfteorganet (9), idet hver transportvogn (6) i lagersystemet er anordnet på skinnene (1) eller de tilsvarende styreorganer på en slik måte at den med løfteorganet (9) i den neder-ste posisjon uhindret kan beveges langs skinnene, mens godsemnene hviler på skinnene og anbringes et hvilket som helst sted på lagerlinjen, karakterisert ved at et lokaliserings- og kon-trollorgan i forbindelse med kraftoverføringsmekanism-en (17) har et opptegningsorgan (20) som er forbundet med mekanismen (17), og ved hjelp av hvilket lokali-seringen av transportvognen til enhver tid er opptegn-et i en datamaskins minne for identifisering av lagerplassene, samtidig som lagringslinjene er uten elektriske ledere og følere, og at kraftenheten (10, 11, 13) omfatter et kraftorgan (10) utenfor transportvognen (6) og en wire (11) som påvirkes ved trekk i kraftorganet (10) og er innrettet til derved å påvirke løfteorganet (9) til å løfte et godsemne på vognen (6).
2. Lagersystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at drivorganet for transportvognen omfatter en elektrisk motor (16), en wiretrommel (17), en avbøyningstrinse (19) og en wire (18) som strekker seg fra den ene ende av transportvognen (6) over avbøynings-trinsen (19) og wiretrommelen (17) til den annen ende av transportvognen.
3. Lagersystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at kraftoverføringsmekanismen (17) for transportvognene (6) for minst to parallelle lagringslinjer er forbundet med en felles kraftenhet (16) og et felles opptegningsorgan (20), slik at transportvognene (6) beveger seg samtidig parallelt.
4. Lagersystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at løfteorganet (9) omfatter krankorgan-er (14, 15) som wiren (11) er forbundet med for påvirkning av løfteorganene (9).
NO85854716A 1984-04-09 1985-11-25 Datamaskinstyrt lagersystem. NO160772C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI841385A FI841385A0 (fi) 1984-04-09 1984-04-09 Datorstyrt lagersystem.
PCT/FI1985/000038 WO1985004638A1 (en) 1984-04-09 1985-04-09 Computer-controlled storage system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO854716L NO854716L (no) 1985-11-25
NO160772B true NO160772B (no) 1989-02-20
NO160772C NO160772C (no) 1989-05-31

Family

ID=8518878

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO85854716A NO160772C (no) 1984-04-09 1985-11-25 Datamaskinstyrt lagersystem.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4732524A (no)
EP (1) EP0179830B1 (no)
JP (1) JPH0613367B2 (no)
AT (1) ATE40334T1 (no)
DE (1) DE3567838D1 (no)
DK (1) DK152277C (no)
FI (1) FI841385A0 (no)
NO (1) NO160772C (no)
WO (1) WO1985004638A1 (no)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI874631A (fi) * 1986-11-25 1988-05-26 Seppo Kalervo Suominen Arrangemang vid lindragningsanordning anordnad i aendan av en upplaeggnings- och/eller transportlinje.
GB8800129D0 (en) * 1988-01-05 1988-02-10 Sills A W Card feeder
DE4230698A1 (de) * 1992-09-14 1994-03-17 Abs Parksysteme Gmbh Lagersystem
WO1999061355A1 (en) 1998-05-29 1999-12-02 Ridg-U-Rak, Inc. Powered conveyor system
FI990882A (fi) * 1999-04-20 2000-10-21 Permar Oy Palletoidun tavaran varastojärjestelmä
US6435099B2 (en) 2000-04-07 2002-08-20 Ridg-U-Rak, Inc. Powered pushing unit
US6652213B1 (en) 2000-09-08 2003-11-25 California Natural Products Automated warehousing system and method
DE102004041045A1 (de) * 2004-08-25 2006-05-11 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Automatisiertes Bodenblocklager zur Aufnahme von auf Paletten positionierten Gütern
SE530713C2 (sv) * 2007-02-09 2008-08-19 Texo Applic Ab Vagn med höjdnivåreglerande arrangemang
SE535646C2 (sv) 2010-03-25 2012-10-30 Texo Applic Ab Tredimensionellt kompakt godsförvaringsarrangemang
US9796527B1 (en) 2015-09-29 2017-10-24 Amazon Technologies, Inc. High density automated storage and retrieval system

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3182823A (en) * 1962-08-15 1965-05-11 Triax Co Transfer equipment
GB1155601A (en) * 1965-10-22 1969-06-18 Gough Equip Ltd B A Improvements in or relating to Transporting and Storage Systems
US3608750A (en) * 1969-03-03 1971-09-28 Kaiser Ind Inc Storage means and load-handling equipment therefor
JPS5250488B1 (no) * 1971-04-28 1977-12-24
FR2137081B1 (no) * 1971-05-12 1976-03-19 Mills Const Sa
US3799057A (en) * 1972-01-26 1974-03-26 Palmer Shile Co Electrical control system
US3746148A (en) * 1972-03-08 1973-07-17 Logan Co Shuttle car mechanism for transferring loads between two stations
US3809268A (en) * 1972-08-30 1974-05-07 D Lutz Load-transfer device
US3779395A (en) * 1972-11-15 1973-12-18 Heyl & Patterson Clamshell bucket unloader with rope operated trolley
SU691359A1 (ru) * 1977-09-20 1979-10-15 Предприятие П/Я А-3307 Проходной автоматизированный стеллаж
SE415345B (sv) * 1978-12-04 1980-09-29 Siegfried Delius Lageranleggning
CA1102752A (en) * 1979-02-07 1981-06-09 John C. Martin Freight transporter with load shifting mechanism
JPS567806A (en) * 1979-05-01 1981-01-27 Rezurii Piginzu Jiyooji Method of and apparatus for conveying artice

Also Published As

Publication number Publication date
EP0179830B1 (en) 1989-01-25
EP0179830A1 (en) 1986-05-07
FI841385A0 (fi) 1984-04-09
JPS61501771A (ja) 1986-08-21
WO1985004638A1 (en) 1985-10-24
DK152277B (da) 1988-02-15
DK566185A (da) 1985-12-06
DK152277C (da) 1988-07-11
NO854716L (no) 1985-11-25
DE3567838D1 (en) 1989-03-02
ATE40334T1 (de) 1989-02-15
NO160772C (no) 1989-05-31
DK566185D0 (da) 1985-12-06
JPH0613367B2 (ja) 1994-02-23
US4732524A (en) 1988-03-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2555083C2 (ru) Подвесная роботизированная система и способ ее работы
EP3272680B1 (en) Article rearranging device and article storage facility including same
US9026243B2 (en) Order-picking station, and method for the order-picking of articles from loading aids
CN1923640B (zh) 物品搬送设备
US7809467B2 (en) System and method for order picking of articles into order containers
WO2016031351A1 (ja) ピッキングシステムとピッキング方法
NO160772B (no) Datamaskinstyrt lagersystem.
ITMI982736A1 (it) Dispositivo di movimentazione a gravita',per magazzini automatizzati
EP2960184A1 (en) Automatic store, suitable in particular for automatic pharmacies
NO970442L (no) Transportsystem for transportkasse
KR101005317B1 (ko) 무인차량 적재 로봇 시스템
JPS58220049A (ja) 新聞紙移動保管緩衝装置
JP2013136447A (ja) 搬送装置
CN209684554U (zh) 可移动设备及其具有所述可移动设备的物流系统
JP6070448B2 (ja) パレット交換装置
CN208932205U (zh) 无人配送站
US3053377A (en) Method and device for an automatic conveying arrangement
JP6798250B2 (ja) 走行車
KR102484910B1 (ko) 이동라인 기반의 자동화 물류창고시스템
KR20120087075A (ko) 트레이 대기 및 반출 장치
JP4521663B2 (ja) 物品収納設備
JPS60258007A (ja) エンドレス搬送装置
FI76989C (fi) DATORSTYRT LAGERSYSTEM. SIIRRETTY PAEIVAEMAEAERAE-FOERSKJUTET DATUM PL 14 ç 14.12.84
JP2003004574A (ja) 回転体の釣合わせ装置
JPS5815370Y2 (ja) 搬入装置