NO159856B - Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive salter av penicillansyre-1,1-dioksyd. - Google Patents

Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive salter av penicillansyre-1,1-dioksyd. Download PDF

Info

Publication number
NO159856B
NO159856B NO820289A NO820289A NO159856B NO 159856 B NO159856 B NO 159856B NO 820289 A NO820289 A NO 820289A NO 820289 A NO820289 A NO 820289A NO 159856 B NO159856 B NO 159856B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
dioxide
salt
penicillanic acid
salts
acid
Prior art date
Application number
NO820289A
Other languages
English (en)
Other versions
NO159856C (no
NO820289L (no
Inventor
William Wellesley Armstrong
Charles Edward Moppett
Wendell William Windisch
Original Assignee
Pfizer
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pfizer filed Critical Pfizer
Publication of NO820289L publication Critical patent/NO820289L/no
Publication of NO159856B publication Critical patent/NO159856B/no
Publication of NO159856C publication Critical patent/NO159856C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring
    • C07D499/04Preparation
    • C07D499/14Preparation of salts
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P31/00Antiinfectives, i.e. antibiotics, antiseptics, chemotherapeutics
    • A61P31/04Antibacterial agents

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Communicable Diseases (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Oncology (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

Denne oppfinnelsen gjelder en fremgangsmåte for fremstilling av lite vannoppløselige salter av beta-laktamase-inhibitoren penicillansyre-1,l-dioksyd, som hensiktsmessig kan brukes sammen med beta-laktam-antibiotika ved kjemoterapeutisk behandling av bakterieinfeksjoner hos pattedyr.
En av de mest kjente og anvendte av de forskjellige
grupper av midler mot bakterier, er den gruppen som er kjent som beta-laktam-antibiotika. Disse forbindelsene karakteriseres ved at de har en kjerne som består av en 2-azetidinon (beta laktam)-ring kondensert med enten en tiazolidin- eller en dihydro-1,3-tiazin-ring. Når kjernen inneholder en tiazolidin-ring, refereres det gjerne til forbindelsene med fellesnavnet penicilliner, mens når kjernen inneholder en dihydrotiazinring, refereres det til forbindelsene som cefalosporiner. Typiske eksempler på penicilliner som er vanlig brukt i klinisk praksis, er benzylpenicillin (penicillin G), fenoksymetyl-penicillin (penicillin V), ampicillin og carbenicillin; typiske eksempler på vanlige cefalosporiner er cefalotin, cefalexin og cefazolin.
Imidlertid, på tross av den omfattende bruk og anerkjennelse av beta-laktam-antibiotika som verdifulle kjemoterapeutiske midler, har de den store ulempe at visse medlemmer ikke er aktive mot visse mikroorganismer. Det er antatt at denne motstanden som visse mikroorganismer har mot gitte beta-laktam-antibiotika, i mange tilfelle skyldes at mikroorganismen produserer beta-laktamase. Disse siste forbindelser er enzymer som spalter beta-laktam-ringen i penicillinene og cefalo-sporinene, og gir produkter som ikke har antibakteriell virkning. Imidlertid har visse forbindelser evnen til å motvirke beta-laktamaser, og når en beta-laktamase-inhibitor brukes i forbindelse med et penicillin eller cefalosporin, kan det øke eller forsterke den antibakterielle virkning av penicillinet eller cefalosporinet mot visse mikroorganismer.
En nyttig beta-laktamase-inhibitor er penicillansyre-1,1-dioksyd, forbindelsen med formel I:
US-patent nr. 4.234.579 beskriver fremstillingen av penicillansyre-1,l-dioksyd og metoder for dets anvendelse som beta-laktamase-inhibitor i forbindelse med beta-laktam-antibiotika. I tillegg omtaler US-patent nr. 4.234.579 salter av penicillansyre-1,l-dioksyd, også inkludert aminsalter. Imidlertid er aminsaltene som er omtalt i US-patent 4.234.579, relativt lett oppløselige i vann, og de skilles hurtig ut fra pattedyret etter parenteral administrering. Det er nå funnet at visse aminsalter av penicillansyre-1,l-dioksyd er bare lite oppløselige i vann, og at de etter parenteral administrering til et pattedyr gir forlenget blodinnhold av penicillansyre-1,l-dioksyd. Disse lite oppløselige salter av penicillansyre-1,l-dioksyd er 1:2 N,N'-dibenzyletylendiamin-salter, N-benzyl-2-fenylamin-saltet og dibenzylamin-saltet.
1:2 N,N'-dibenzyletylendiamin-, N-benzyl-2-fenyletylamin-og dibenzylamin-saltene av flere penicillin-antibiotika, f.eks. benzylpenicillin, er fremstilt. Se videre: US-patenter nr. 2.627.491 og 2.585.432, og britisk patent nr. 732.559.
Denne oppfinnelsen frembringer de følgende salter:
(a) 1:2 N,N'-dibenzyletylendiamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd; (b) N-benzyl-2-fenyletylamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd; og (c) dibenzylamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd. Saltene ovenfor er tungt oppløselige i vann, og derfor er de verdifulle ved kjemoterapeutisk behandling av bakterieinfeksjoner hos pattedyr, fordi den velkjente beta-laktamase-inhibitor, penicillansyre-1,l-dioksyd, i denne form frigjøres sakte.
Det foretrukne salt fremstilt ifølge denne oppfinnelsen, er 1:2 N,N'-dibenzyletylendiamin-saltet av penicillansyre-1,1-dioksyd.
Forbindelsene fremstilt ifølge denne oppfinnelsen er salter av penicillansyre-1,l-dioksyd, som er forbindelsen med formel
1:2 N,N'-dibenzyletylendiamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd er saltet som dannes av N,N'-dibenzyletylendiamin og to molekvivalenter penicillansyre-1,l-dioksyd; N-benzyl-2-fenyletylamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd er saltet som dannes av N-benzyl-2-fenyletylamin og en molekvivalent penicillansyre-1,l-dioksyd; dibenzylamin-saltet av penicillansyre-1,l-dioksyd er saltet som dannes av dibenzylamin og en molekvivalent penicillansyre-1,l-dioksyd. N,N'-dibenzyletylendiamin er også kjent som benzatine og DBED; N-benzyl-2-fenetyletylamin er også kjent som benetamine.
De nye salter fremstilles ved konvensjonelle metoder, vel kjent for en med kunnskaper innen faget. F.eks. kan penicillansyre-1, 1-dioksydet og aminet bringes i kontakt med hverandre i omtrent støkiometriske forhold, i et passende inert opp-løsningsmiddel, eller en blanding av inerte oppløsningsmidler, ved en temperatur i området fra -2 0 til 3 0°C. Dannelsen av saltet finner sted raskt, og er fullstendig i løpet av få minutter. Egnede inerte oppløsningsmidler er de som løser opp penicillansyre-1,1-dioksydet og aminet nesten fullstendig, og som verken reagerer med penicillansyre-1,1-dioksydet, aminet eller saltet på uheldig vis. Typiske oppløsningsmidler er de lavere alkanoler, såsom metanol og etanol; ketoner med lav molekylvekt, såsom aceton og metyl-isobutylketon; etere med lav molekylvekt, såsom dietyleter og diisopropyleter, estere med lav molekylvekt, såsom etylacetat og butylacetat; acetonitril, formamid, N,N-dimetylformamid, N,N-dimetylacetamid, dimetylsulfoksyd, og blandinger av disse. Saltet som er produktet, fåes simpelthen ved filtrering, ved å dampe bort oppløsnings-midlet eller ved utfelling fulgt av filtrering, ettersom det passer, og det kan renses videre om ønsket, ved klassiske teknikker såsom omkrystallisering. Selv om det kan brukes oppløsningsmidler som saltet er både lett oppløselig og tungt oppløselig i, er oppløsningsmidler som saltet er tungt oppløselig i å foretrekke.
En variant av den tidligere nevnte fremstillingsmåten for de nye salter innebærer at omtrent støkiometriske mengder av et vannoppløselig salt av penicillansyre-1,l-dioksyd og et vannoppløselig salt av aminet bringes i kontakt i et hovedsakelig vandig oppløsningsmiljø, ved en temperatur i området fra -20
til 30°G, og i en konsentrasjon slik at omtrent alt saltet som fremstilles felles ut. Saltet, som er produktet, kan så fåes ved filtrering. Salter av penicillansyren som kan brukes til dette formål, er alkalimetall-saltene, såsom natrium- og kalium-saltene; og aminer med lav molekylvekt, såsom trietylamin-og tributylamin-saltene. Saltene av amin-reaktanten som kan brukes, er hydrogenhalogenidene, såsom hydrokloridet og hydrobromidet; og salter med enkle alifatiske karboksylsyrer, såsom eddiksyre og propionsyre.
En videre variant av fremstillingsmåten for de nye salter som er mulig, omfatter at omtrent støkiometriske mengder av penicillansyre-1,l-dioksyd og et salt av amin-reaktanten dannet av en svak syre, bringes i kontakt ved en temperatur i området fra -20 til 30°C, i et oppløsningsraiddel som løser opp penicillansyre-1,1-dioksydet og amin-salt-reaktanten, men som saltet, fremstilt ifølge denne oppfinnelsen, er tungt oppløselig i. Typiske salter av aminreaktanten som kan brukes til dette formålet, er salter med enkle alifatiske karboksylsyrer, såsom eddiksyre, propionsyre, smørsyre, isokapronsyre, kapronsyre og 2-etylheksansyre. Typiske oppløsningsmidler som kan benyttes, er lavere alkanoler, såsom metanol og etanol; ketoner med lav molekylvekt, såsom aceton og metyletylketon; etere med lav molekylvekt, såsom dietyleter og diisopropyleter; estere med lav molekylvekt, såsom etylacetat og butylacetat; acetonitril; og blandinger av disse. Som tidligere nevnt, virker saltene fremstilt ifølge denne oppfinnelsen slik at penicillansyre-1,1-dioksyd i denne form frigjøres sakte. På den måten vil administrering av et salt fremstilt ifølge denne oppfinnelsen, til et pattedyr, gi forlenget blodinnhold av penicillansyre-1,l-dioksyd. Som følge av dette er saltene fremstilt ifølge denne oppfinnelsen særlig nyttige for administrering til pattedyr, sammen med typer av beta-laktam-antibiotika som frigjøres sakte, såsom penicillin- og cefalosporin-forbindelser som er lite oppløselig i vann. Derfor kan saltene fremstilt ifølge denne oppfinnelsen hensiktsmessig administreres til et pattedyr som én enkel dose, omtrent samtidig som pasienten får den første dosen av et lite vannoppløselig penicillin- eller cefalosporin-antibiotikum. Videre doser kan om nødvendig gis for å opprettholde det ønskede blodinnhold av penicillansyre-1,l-dioksyd, samtidig som penicillin- eller cefalosporin-forbindelsen fortsatt blir gitt med passende mellomrom. Som et alternativ kan det lages et preparat med et salt fremstilt ifølge denne oppfinnelsen og den penicillin- eller cefalosporin-forbindelse som det skal gis sammen med, og derved gis de to midlene samtidig. Dosen gis om igjen når det er nødvendig for å opprettholde det ønskede blodnivå i det nødvendige tidsrom. Vektforholdet mellom de aktive ingredienser er vanligvis fra 1:6 og til 6:1, fortrinnsvis 1:3 til 3:1.
Forsøksrapport
Oppløseliqhet av salter av penicillansvre- 1. l- dioksyd
Oppløseligheter ved romtemperatur ble beregnet for 5 salter ved den følgende metode, med de angitte resultater.
Salt A: 1:2 N,N'-dibenzyletylendiaminsaltet av penicillansyre-1,l-dioksyd (herefter "benzatin-penicillanat-1,1-dioksyd").
Salt B: N-benzyl-2-fenyletylaminsaltet av penicillansyre-1,1-dioksyd (herefter "benzetamin-penicillanat-1,1-dioksyd").
Salt C: dibenzylaminsaltet av penicillansyre-1,l-dioksyd (herefter"dibenzylammonium-penicillanat-1,l-dioksyd").
Salt D: 2-dietylaminoetyl-4-aminobenzoatsaltet av penicillansyre-1 , l-dioksyd (herefter "prokain-penicillanat-1,1-dioksyd").
Salt E: 2-dietylaminoetyl-4-amino-4-klorbenzoatsaltet av penicillansyre-1,l-dioksyd (herefter "klorprokain-penicillanat-1,l-dioksyd").
Saltene A, B og C fremstilles ifølge oppfinnelsen.
Metode
For saltene A, B og C ble 200-300 mg av saltet under prøvning satt til ca. 10 ml citrat-buffer (0,1M, pH 6,0; ionestyrke 0,54), og derefter ble oppslemningen omrørt kraftig i 1 time ved romtemperatur. En porsjon av oppslemningen ble derefter fjernet og filtrert gjennom en "Millex" GS membran med porestørrelse 0,22 ixm. En utmålt porsjon av filtratet ble fortynnet nøyaktig med ytterligere buffer. Konsentrasjonen av saltet under prøvning i denne siste oppløsning ble målt ved høytrykk-væskekromatografi. Kvantifisering ble oppnådd ved sammenligning av høyden på toppene med prøvene i forhold til de man fikk med nyfremstilte standardoppløsninger av penicillansyre-1,l-dioksyd.
For saltene D og E ble ca. 100 mg av saltet under prøvning veiet inn i et prøverør. Citrat-buffer (0,1M, som før) ble tilsatt i 0,1 ml porsjoner til prøveforbindelsen. Efter hver ytterligere tilsetning av buffer ble innholdet i prøverøret forsiktig omrørt og iakttatt for å se hvorvidt oppløsningen var fullstendig. Oppløselighet ble beregnet ved å notere det minimums-volum av buffer som medførte at prøven ble fullstendig oppløst.
Basert på disse resultater kan man slutte seg til at benzatin-penicillanat-1,l-dioksyd, benetamin-penicillanat-1,1-dioksyd og dibenzylammonium-penicillanat-1,l-dioksyd kan ansees som lite oppløselig i vann, men at prokain-penicillanat-1,1-dioksyd og klorprokain-penicillanat-1,l-dioksyd er for oppløselig i vann til å bli ansett som lite oppløselige i vann. Prokain og klorprokain er organiske baser som i almindelighet ansees som baser som danner lite oppløselige salter med klassiske penicillin-forbindelser.
Benzatin-penicillanat-1,l-dioksyd, benetamin-penicillanat-1,l-dioksyd og dibenzylammonium-penicillanat-1,l-dioksyd var tørre, frittflytende pulvere som var lette å håndtere; mens prokain-penicillanat-1,l-dioksyd og klorprokain-penicillanat-1,l-dioksyd på den annen side var hygroskopiske, faste stoffer. De hygroskopiske egenskaper hos prokain-penicillanat-1,l-dioksyd og klorprokain-penicillanat-1,l-dioksyd ville i vesentlig grad redusere deres anvendelighet ved antibakteriell kjemoterapi.
De følgende eksempler fremlegges for videre å illustrere denne oppfinnelsen. Infrarøde spektre ble målt som kaliumbromid-skiver, og store absorbsjoner er angitt i bølgetall (cm-<1>). Proton-magnetiske resonansspektre ble målt som oppløsning i perdeutero-dimetylsulfoksyd, ved 100 MHz, og absorbsjonene er angitt i "parts per million" nedover i feltet fra internt trimetylsilan. De følgende forkortelser for toppenes form er brukt: s, singlett; m, multiplett. Proton-dekoblet <13>C magnetiske resonansspektre ble målt som oppløsninger i perdeutero-dimetylsulfoksyd, og absorbsjonene er angitt i "parts per million" nedover i feltet fra internt tetrametylsilan.
EKSEMPEL 1
1:2 N. N/- dibenzyletylendiamin- salt av penicillansyre- 1. l- dioksyd
En oppløsning av 201,7 g natriumpenicillanat-1,l-dioksyd i 1.000 ml destillert vann ble avkjølt til ca. 8°C, og deretter ble en avkjølt (ca. 10°C) oppløsning av 156,2 g N,N'-dibenzyletylendiamin-diacetat i 1.4 00 ml destillert vann tilsatt dråpevis under kraftig røring i løpet av 12 til 15 minutter. Røringen fortsatte videre i 20 minutter ved 5-8°C etter at tilsetningen var avsluttet, og deretter ble bunnfallet samlet ved filtrering. Det faste stoffet som ble samlet, ble vasket godt med kaldt vann og deretter ble det tørket ved 4 0°C under vakuum. Dette ga 255,6 g av tittelsaltet, med smeltepkt. 165-66°C (dek.). Ved Karl Fischer-titrering inneholdt dette materialet 5,03 % vann. Det infrarøde spektret viste absorbsjon ved 3346, 3333, 2666, 2409, 1769, 1626, 1562, 1398, 1111 og 754 cm-<1>. Det proton-magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 1,31 (s, 6H), 1,38 (s, 6H), 3,04 (s, 4H), 3,08 (m, 2H),
3,26 (m, 2H), 3,90 (s, 2H), 4,04 (s, 4H), 4,93 (m, 2H) og 7,42 (m, 10H) ppm. Det proton-dekoblede <13>C magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 18,4831, 19,9920, 36,9787, 43,6649, 50,6570, 60,6107, 62,6252, 64,7556, 128, 129,627, 133,507, 169,961 og 172,023 ppm.
EKSEMPEL 2
N- benzyl- 2- fenvletvlamin- salt av penicillansvre- 1. l- dioksyd
En oppløsning av 885 mg penicillansyre-1,l-dioksyd i
125 ml dietyleter ble under røring i løpet av 2 0 minutter tilsatt til en oppløsning av 828 mg N-benzyl-2-fenyletylamin i 100 ml dietyleter. Blandingen ble rørt i ytterligere 20 minutter, og det faste stoffet ble filtrert fra. Det faste
stoffet ble vasket med eter og deretter ble det tørket i vakuum. Dette ga 1,57 g av tittelforbindelsen med smeltepkt. 161-3°C (dek.). Ved Karl Fischer-titrering inneholdt dette materiale 1,33 % vann. Det infrarøde spektret viste absorbsjoner ved 3067, 2816, 2380, 1785, 1600, 1298, 1111, 784, 751 og 699 cm-<1>. Det proton-magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 1,38 (s, 3H), 1,52 (s, 3H), 3,04 (s, 4H),
3,12 (m, 1H), 3,54 (m, 1H), 3,90 (s, 1H), 4,10 (s, 2H),
4,94 (m, 1H) og 7,28 (m, 10H) ppm. Det proton-koblede <13>C magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 18,5835, 20,0678, 31,9754, 36,8485, 47,7418, 50,0436, 60,5537, 62,6515, 65,1919, 126,547, 128,506, 129,710, 133,008, 137,697, 169,570
og 171,986 ppm.
EKSEMPEL 3
Dibenzvlamin- salt av penicillansvre- 1, l- dioksyd
En oppløsning av 1,275 g natriumpenicillanat-1,l-dioksyd i ca. 3 ml vann ble tilsatt til en oppløsning av dibenzylamin-hydroklorid i 37 ml vann under røring. Røringen fortsatte i 20 minutter, og det faste stoff ble filtrert fra. Det faste stoffet ble vasket med vann og deretter ble det tørket ved romtemperatur i vakuum. Dette ga 1,102 g av tittelforbindelsen med smeltepkt. 159-60°C. Ved Karl Fischer-titrering inneholdt produktet 2,95 % vann. Det infrarøde spektret viste absorbsjoner ved 4347, 3333, 2985, 2777, 2597, 2439,. 1769, 1587, 1398, 1111, 775 og 669 cm-<1>. Det proton-magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 1,34 (s, 3H), 1,38 (s, 3H), 3,30 (m, 2H), 3,90 (s, 1H), 4,06 (s, 4H), 4,94 (m, 1H) og 7,40 (m, 10H) ppm. Det proton-koblede <13>C magnetiske resonansspektret viste absorbsjoner ved 18,5613, 20,0192, 36,9093, 50,0135, 60,5833, 62,6788, 65,0384, 128,457, 129,703, 133,388, 169,426 og 171,936 ppm.
EKSEMPEL 4
Dibenzylamin- salt av penicillansvre- 1. l- dioksyd
En blanding av 38,4 ml dibenzylamin, 500 ml destillert vann og 15 ml eddiksyre ble rørt i 2 timer ved romtemperatur,
og oppløsningen som ble dannet, ble dråpevis, under rask røring og i løpet av ca. 20 minutter, tilsatt til en oppløsning av 62 g natriumpenicillanat-1,l-dioksyd i 300 ml destillert vann. Røringen fortsatte videre i 10 minutter, deretter ble bunnfallet samlet ved filtrering. Det faste stoffet ble tørket ved romtemperatur over natten, og det ga 68 g av tittelforbindelsen med smeltepkt. 149-51°C (dek.). Ved Karl Fischer-titrering inneholdt dette materiale 6,11 % vann.

Claims (1)

  1. Analogifremgangsmåte for fremstilling av et terapeutisk
    aktivt salt med formelen
    hvor n er 2 og X er N,N'-dibenzyletylendiamin eller n er 1 og X er N-benzyl-2-fenyletylamin eller dibenzylamin, karakterisert ved at enten: (I) tilnærmet støkiometriske mengder av penicillansyre-1,l-dioksyd og enten N,N'-dibenzyletylendiamin, N-benzyl-2-fenyletylamin eller dibenzylamin bringes i kontakt i et inert oppløsningsmiddel; eller at (II) tilnærmet støkiometriske mengder av et vannoppløselig salt av penicillansyre-1,l-dioksyd og et vannoppløselig salt av enten N,N'-dibenzyletylendiamin, N-benzyl-2-fenyletylamin eller dibenzylamin, bringes i kontakt i et hovedsakelig vandig oppløsningsmiljø, i en konsentrasjon slik at nesten alt saltet som dannes, felles ut; eller at (III) tilnærmet støkiometriske mengder av penicillansyre-1,l-dioksyd og et salt, dannet av en svak syre med enten N,N'-dibenzyletylendiamin, N-benzyl-2-fenyletylamin eller dibenzylamin, bringes i kontakt i et oppløsningsmiddel som reaktantene er oppløselige i, men som saltet som er produkt, er tungt oppløselig i.
NO820289A 1981-02-02 1982-02-01 Analogifremgangsm te for fremstilling av terapeutisk aktive salter av penicillansyre-1,1-dioksyd. NO159856C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/230,779 US4331599A (en) 1981-02-02 1981-02-02 Sparingly water-soluble salts of penicillanic acid 1,1-dioxide

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO820289L NO820289L (no) 1982-08-03
NO159856B true NO159856B (no) 1988-11-07
NO159856C NO159856C (no) 1989-02-15

Family

ID=22866550

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO820289A NO159856C (no) 1981-02-02 1982-02-01 Analogifremgangsm te for fremstilling av terapeutisk aktive salter av penicillansyre-1,1-dioksyd.

Country Status (27)

Country Link
US (1) US4331599A (no)
EP (1) EP0057606B1 (no)
JP (1) JPS57146784A (no)
KR (1) KR850001353B1 (no)
AR (1) AR228175A1 (no)
AT (1) ATE13060T1 (no)
AU (1) AU528128B2 (no)
CA (1) CA1178948A (no)
DE (1) DE3263337D1 (no)
DK (1) DK159781C (no)
EG (1) EG15905A (no)
ES (1) ES509240A0 (no)
FI (1) FI76346C (no)
GR (1) GR74718B (no)
GT (1) GT198273511A (no)
IE (1) IE52287B1 (no)
IL (1) IL64908A (no)
MX (3) MX6982E (no)
MY (1) MY8700500A (no)
NO (1) NO159856C (no)
NZ (1) NZ199620A (no)
PH (1) PH16679A (no)
PT (1) PT74363B (no)
SG (1) SG23087G (no)
YU (1) YU43064B (no)
ZA (1) ZA82623B (no)
ZW (1) ZW382A1 (no)

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2585432A (en) * 1948-10-19 1952-02-12 Bristol Lab Inc Dibenzylamine salts of penicillin
US2547782A (en) * 1948-10-26 1951-04-03 Lilly Co Eli 2-chloroprocaine salt of penicillin
US2627491A (en) * 1950-07-15 1953-02-03 Wyeth Corp Penicillin salts of substituted alkylene diamines
GB732559A (en) 1952-08-27 1955-06-29 Glaxo Lab Ltd A new amine salt of penicillin g
US3594368A (en) * 1969-06-11 1971-07-20 American Home Prod Preparation of n,n'-dibenzylethylene-diamine bis d(-) - alpha - aminobenzylpenicillin trihydrate
ES397477A1 (es) * 1971-11-29 1975-03-16 Antibioticos Sa Procedimiento de preparacion de la sal dibenciletilenodia- minica del acido 6-(d - 2 - amino - 2 - fenilacetamido) - 3,3-dimetil - 7 - oxo - 4 - thio - 1 - azabiciclo (3,2,0)hep- tano-2-carboxilico poco soluble en agua y activa tera.
US4234579A (en) * 1977-06-07 1980-11-18 Pfizer Inc. Penicillanic acid 1,1-dioxides as β-lactamase inhibitors
JPS6056160B2 (ja) * 1977-06-07 1985-12-09 フアイザ−・インコ−ポレ−テツド β−ラクタマ−ゼ阻害剤としてのペニシラン酸1,1−ジオキシド
IE50650B1 (en) * 1979-10-11 1986-06-11 Leo Pharm Prod Ltd Method for producing penicillanic acid derivatives
US4392081A (en) * 1981-07-31 1983-07-05 General Electric Company Lighting unit

Also Published As

Publication number Publication date
PT74363B (en) 1984-10-22
IL64908A0 (en) 1982-04-30
FI76346B (fi) 1988-06-30
GT198273511A (es) 1983-07-23
US4331599A (en) 1982-05-25
AU7997182A (en) 1982-08-12
YU21382A (en) 1985-03-20
DE3263337D1 (de) 1985-06-05
DK159781B (da) 1990-12-03
DK42882A (da) 1982-08-03
DK159781C (da) 1991-04-22
EP0057606B1 (en) 1985-05-02
KR850001353B1 (ko) 1985-09-21
ES8304991A1 (es) 1983-03-16
EG15905A (en) 1986-12-30
JPH0310632B2 (no) 1991-02-14
MX5826A (es) 1993-11-01
FI76346C (fi) 1988-10-10
FI820313L (fi) 1982-08-03
SG23087G (en) 1987-07-10
MY8700500A (en) 1987-12-31
AU528128B2 (en) 1983-04-14
IE820224L (en) 1982-08-02
ES509240A0 (es) 1983-03-16
GR74718B (no) 1984-07-09
YU43064B (en) 1989-02-28
IE52287B1 (en) 1987-09-02
ATE13060T1 (de) 1985-05-15
NO159856C (no) 1989-02-15
PH16679A (en) 1983-12-13
NZ199620A (en) 1985-07-12
MX5825A (es) 1993-11-01
EP0057606A1 (en) 1982-08-11
MX6982E (es) 1987-01-19
ZA82623B (en) 1982-12-29
NO820289L (no) 1982-08-03
KR830009108A (ko) 1983-12-17
JPS57146784A (en) 1982-09-10
ZW382A1 (en) 1982-05-26
CA1178948A (en) 1984-12-04
AR228175A1 (es) 1983-01-31
IL64908A (en) 1984-12-31
PT74363A (en) 1982-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4647659A (en) Clavulanic acid amine salts, their preparation and use
NO743777L (no)
IE51028B1 (en) Derivatives of 6beta-hydroxyalkylpenicillanic acids as beta-lactamase inhibitors
EP0049119B1 (en) Cephalosporin derivatives, a process for their preparation and compositions containing them
EP0047671B1 (en) Penicillanoyloxymethyl penicillanate 1,1,1&#39;-tetraoxide
EP0061313B1 (en) Bis-esters of 1,1-alkanediols with 6-beta-hydroxymethylpenicillanic acid 1,1-dioxide and beta-lactam antibiotics
EP0329008B1 (de) Cephalosporinderivative und Verfahren zu ihrer Herstellung
EP0236231B1 (en) Novel cephem compounds
US3579501A (en) 6-(alpha-(3 - guanyl - 1 - ureido)phenyl- or thienyl-acetamido)penicillanic acids
US20080287673A1 (en) Cefdinir process
DE69314072T2 (de) Cephalosporin-Derivat
US3647781A (en) Imines of nitroheterocyclic aldehydes and compounds of the penicllanic acid or cepham series
NO160080B (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av en ny terapeutisk aktiv syn-isomer av en 3-vinyl-3-cefem-forbindelse og farmasoeytisk godtagbare salter og estere derav.
NO159856B (no) Analogifremgangsmaate for fremstilling av terapeutisk aktive salter av penicillansyre-1,1-dioksyd.
AU773013B2 (en) Beta-lactamase inhibiting compounds
NO162470B (no) Analogifremgangsm te for fremstilling av terapeutisk aktiv ester av 7beta-(2-(2-amino-tiazol-4-yl)acetamido)-3-(((1-(2-dimetylamino-etyl)-1h-tetrazol-5-yl)tio)metyl)-cef-3-em-4-karboksylsyre.
EP0083977A1 (en) 6-Alpha-hydroxymethylpenicillanic acid sulfone as a beta-lactamase inhibitor
US4203993A (en) 6α-Bromopenicillanic acid sulfone
JPS6126548B2 (no)
US4376076A (en) Bis-esters of 1,1-alkanediols with 6-beta-hydroxymethylpenicillanic acid 1,1-dioxide
EP0070331A2 (de) Cephalosporinderivate, entsprechende Präparate, die Verwendung dieser Produkte bei der Behandlung von Krankheiten sowie die Herstellung der Werkstoffe
JPH0534336B2 (no)
LU83588A1 (de) Cephalosporinderivate
NO770956L (no)
NO801977L (no) Fremgangsmaate for fremstilling av klavulansyrederivater