NO129039B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO129039B
NO129039B NO69771A NO77169A NO129039B NO 129039 B NO129039 B NO 129039B NO 69771 A NO69771 A NO 69771A NO 77169 A NO77169 A NO 77169A NO 129039 B NO129039 B NO 129039B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
shipping container
container according
beams
wall elements
frame
Prior art date
Application number
NO69771A
Other languages
English (en)
Inventor
H Gerhard
H Reichmann
Original Assignee
Westerwaelder Eisen Gerhard
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DEW41737U external-priority patent/DE1987638U/de
Priority claimed from DE19681808755 external-priority patent/DE1808755C3/de
Application filed by Westerwaelder Eisen Gerhard filed Critical Westerwaelder Eisen Gerhard
Publication of NO129039B publication Critical patent/NO129039B/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D88/00Large containers
    • B65D88/02Large containers rigid
    • B65D88/12Large containers rigid specially adapted for transport
    • B65D88/128Large containers rigid specially adapted for transport tank containers, i.e. containers provided with supporting devices for handling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Rigid Containers With Two Or More Constituent Elements (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)

Description

Rettvinklet fraktbeholder for flytende gods.
Oppfinnelsen angår en rettvinklet fraktbeholder for flytende gods eller rislegods med en i seg selv lukket, av profilbjelker bestående ramme som har hjornebeslag for stabling og ldf-ting, og en over det hele væsketett beholder, hvis tilkoblinger og armaturer er anbragt innenfor rammens omriss.
En kjent beholder av denne art skal tjene til å gi en transportmulighet for brennstoff og andre væsker som tillater en rasjonell anvendelse av normale lastevogner eller deres tilhengere og eventuelt tillate pålasting også av annet gods. Enhver slik beholder skal også kunne fylles, tommes og kontrolleres i det tilfelle hvor den ligger stablet ved siden av eller over hverandre med andre beholdere av denne art på en lastevogn eller i et lagerrom. For dette formål er væskebeholderen anbragt i en selvbærende ramme. Rammen opptar folgelig de ytre trykk- og boyekrefter, mens den egentlige væskebeholder ikke kommer i betraktning med hensyn til bæreevne og stivhet.
Det er nærliggende også å utnytte de slik oppnådde for-deler med hensyn til tidsbesparelse og rom- og vektutnyttelse samt ut-skiftbarheten av transportmidlene til væsketransport. Transporten av væske og andre flytende stoffer gir imidlertid, sammenlignet med transport av stykkgods eller grovkornet massegods, noen spesielle proble-mer. Disse beror særlig på den i forhold til stykkgods i alminnelighet hoye spesifikke vekt, frigivelsen av massekrefter inne i beholderen ved akselerasjon, bremsing og svingning i kurver som folge av den tran-sporterte væskes egenvekt, samt den dkte risiko for kipping på grunn av den hbye spesifikke vekt og treghetskreftene, hvis tyngdepunktet for den samlede transportmasse, særlig ved automobiler, ligger for hbyt.
De hittil kjente væskecontainere er konstruert på den oven-for beskrevne måte og består altså av en rettvinklet selvbærende ramme med standardiserte dimensjoner, hvori er bygget inn en sylindrisk eller oval væskebeholder.
Slike beholdere har den ulempe at det rom som står til disposisjon innenfor standarddimensjonene ikke er helt utnyttet, fordi det ved de åtte hjorner utenfor de bueformet krumme béholderveggdeler som avgrenser væskebeholderen, forblir fritt uutnyttede, kileformede rom. Det uutnyttede rom okes ytterligere med en avstand som består mellom de ytre avgrensningslinjer av containeren og de tilsvarende ytters-te punkter av det sylindriske eller ovale tanklegeme. Av det til rådig-het stående samlede volum forblir således 1+ 0 til 50% ikke utnyttet.
Til grunn for oppfinnelsen ligger den oppgave å utforme
en rettvinklet fraktbeholder for væsker av den til å begynne med beskrevne art på en slik måte at den tillater en bedre utnyttelse av det innenfor de standardiserte dimensjoner disponible rom og allikevel opp-fyller de strenge statiske og dynamiske fasthetskrav som stilles til en transcontainer.
Dette oppnås ifolge oppfinnelsen ved at rammen er sammensatt av hjornestotter, mellomstotter og vertikale avstivere og horisontale langsgående hjornebjelker, tverrgående bjelker og horisontale avstivere slik at veggflåtene av stottene, bjelkene og avstiverne er delt opp i enkelte felter, og at det i feltene er satt inn respektive et delsylindrisk svakt utover buet veggelement på en slik måte at rammens horisontale bjelker forloper rettvinklet på sylinderaksen for det tilstotende veggelement og at veggelementene sammen med rammen danner en væsketett, boye- og vridningsstiv kassebærer, hvis bjelker og stotter er medregnet i de indre veggflater.
Ved stasjonære beholdere og også ved transportbeholdere for rislegods, hvilke særlig er bestemt for fast innbygning i skip, er det kjent å sette s%mmen veggflatene av delsylindrisk, utover buede veggelementer. De kjente beholdere har folgelig ingen selvbærende konstruksjon, men stotter seg med sine mellom veggelementene anordnede støtteelementer til de omgivende vegger hhv. til avstivninger. En slik konstruksjon ville for en transportabel, selvbærende container være for kostbar og kreve for meget plass og kunne folgelig ikke bidra til å lose den stilte oppgave.
Ved losningen ifolge oppfinnelsen derimot, danner de delsylindrisk buede veggelementer på den ene side en væsketett beholder og avstiver på den annen side den rettvinklede ytre ramme på en slik måte at den konstruksjon som oppstår av sammensetningen av rammen med veggelementene, tilsammen kan oppfylle de strenge belastningskrav som stilles til en transcontainer. I dette tilfelle er ikke bare det disponible prismatiske rom utnyttet på en ideell måte, men ved oppdelingen av sideveggene i enkelte felter, hvis kantområder stadig springer frem innover, oppnås dessuten en ytterst virksom dynamisk flomdempning, fordi de enkelte felter frembringer kraftig stedlig turbulens i væsken, ved hjelp av hvilken den ved start og bremsing hhv. ved slingring frem-bragte bevegelsesenergi brukes opp på en meget effektiv måte.
på den annen side er hele beholderens innvendige rom fritt for forstyrrende innbygninger og de indre veggflater forloper glatte, slik at tomming og rengjdring av beholderen ikke stoter på noen hind-ringer .
Veggflatene kan fremstilles på forhånd og være montert enkeltvis eller seksjonsvis. Avstivningene består fortrinnsvis av utenfra på veggelementene festede profillister. Disse kan sammen med veggelementene danne lukkede tverrsnitt og deretter anvendes til oppvarming av beholderens innhold.
Også beholderens tak og bunn består fortrinnsvis av buede veggelementer. Til fullstendig tomming hhv. utlufting kan i dette tilfelle de tverrgående, innvendige bjelker i taket og bunnen være forsynt med gjennombrudd. For mest mulig fullstendig å utnytte det disponible rom, er fortrinnsvis beholderens fylle- og tommestusser anbragt i en innbuktning i en beholdervegg. Hvis denne innbuktning befinner seg i en beholderendevegg, er den nedre tverrbjelke på dette sted fortrinnsvis forsynt med et gjennombrudd, gjennom hvilket slangetilkoblingen for fylle- og tommestussen er tilgjengelig.
For også mest mulig fullstendig å utnytte beholderens tverrsnitt i hoyden blir fortrinnsvis anvendt et innoverbuet deksel, i hvis hulning de forskjellige armaturer er anbragt.
Som materiale for veggelementene kommer°forst og fremst på tale edelstål eller lettmetall. I det minste de deler av rammeelementene som vender mot beholderens indre skulle likeledes helst bestå av edelstål eller være belagt med dette for å unngå korrosjonsanlegg. Et kunststoffbelegg er også mulig.
Utforelseseksempler av oppfinnelsen skal beskrives nærmere i det fdlgende under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 er et pers-pektivriss av en foretrukket utforelsesform av fraktbeholderen ifolge oppfinnelsen, fig. 2 er et snitt av denne etter linjen A-B på fig. 1, fig. 3 er et tilsvarende snitt av en noe forandret utfbrelse, fig. 4 et horisontalt delsnitt etter linjen C-D på fig. 2, fig. 5 et loddrett delsnitt etter linjen E-F på fig. 2, fig. 6 et snitt gjennom beholderens tommemekanisme i storre målestokk, fig. 7 et snitt gjennom mann-hullsdekslet i storre målestokk, fig. 8 og 9 detaljer i forbindelse med beholderens stotter og veggelementer, fig. 10 viser en variant for transport av styrtegods, fig. 11 til 14 forskjellige utforelsesformer for stottekonstruksjoner og fig. 15 til 19 viser forskjellige metoder for sammensetning av veggelementene.
Den på fig. 1 til 7 viste fraktbeholder for strommende materiale har en lukket ramme som består av fire stabelbelastningen opptagende boyestive hjornestotter 1, to nederste tverrvanger 2, to overste tverrvanger 3, to nederste lengdevanger 4 og to overste lengdevanger 5- Åtte hjornebeslag 6 ifolge ISO-TC 104 av stålstbpegods, som tjener til lofting og forankring av fraktbeholderen, danner knutepunk-ter for de på disse steder med hjornestottene sammenstbtende lengde-og tverrvanger. I avhengighet av lengden og hoyden av fraktbeholderen kan lengdevangene 4> 5 dessuten være forbundet innbyrdes ved hjelp av nederste innvendige vanger 7 og overste innvendige vanger 8 i horison-tal retning og ved hjelp av innvendige stotter 9 i vertikal retning.
Stottene og vangene består i den viste utforelsesform av rektangulære hulprofillister, idet de nederste lengdevanger 4 ved sine underste, utvendige kanter er boyd innover ved 10, slik at disse vanger har et tverrsnitt som en omvendt L for å muliggjore transport med portal-loftevogner som griper beholderen ved disse partier.
Stottene og vangene kan eventuelt, i det min&te delvis, også være utfort som åpne eller lukkede ikke-rektangulære profillister. F.eks. består hjornestottene 11 på fig. 11 således av én åpen vinkel-profillist og på fig. 12 har hjornestottene 12 sirkelformet tverrsnitt, mens hjornestottene 13 på fig. 13 har halvsirkelformet tverrsnitt med avstivningsbeslag 14» og hjornestottene 15 på fig. 14 har trekantet tverrsnitt. Som innvendige stotter kan der også f.eks. anvendes profillister 16 med sirkelformet tverrsnitt som vist på fig. 17 og 18, eller vinkelprofillister 17 som vist på fig. 19.
I de av rammens stotter og vanger dannede felter er der sveiset fast utover buede veggelementer 18 som oker motstandsmomentet i begge akseretninger og oker stivheten betydelig. Boyeaksen for veggelementene ved side- og endeveggene forloper fortrinnsvis vertikalt og boyeaksene for veggelementene ved beholdertaket forloper fortrinnsvis i beholderens lengderetning. Hvert veggelement er til alle sider omgitt av rammeelementer (stotter og vanger), idet hvelvingens akse i alle veggelementer forloper vinkelrett på elementenes krumme ytterkanter og de dermed sammenstøtende ytterflater av rammeprofilene. I forskjellige retninger hvelvede veggelementer stoter altså ikke noe sted sammen, men mellom to slike veggelementer befinner seg alltid et rammeelement.
Ved forbindelsen av de ovre og nedre lengdevanger, de lodd-rette innvendige stotter og de utover buede veggelementer har frakt-beholderens sidevegger egenskaper som en stiv bjelke og forhindrer med sikkerhet enhver udnsket gjennombdyning under full belastning. Storre veggelementer 18 er forsterket ved ekstra avstivere. Disse består i den foretrukne utforelsesform av utenfra påsveisede U-formede profillister 19. Isteden kan de også som vist på fig. 15 og 16, bestå av i veggelementene utformede buede partier med sterkere krumning og enten, som vist på fig. 15, av buede partier 20 med utenfor beholderen liggende krumningsakse, eller, som vist på fig. 16, av buer 21 med inne i beholderen liggende krumningsakse. Også lister med sirkelformet eller vinkelformet tverrsnitt, som vist på fig. 18 og 19, eller med et vil-kårlig annet tverrsnitt kan anvendes som stotter, som er fastsveiset på veggelementene 18. På lignende måte kan der oppnås en ekstra avstiv-ning av hjornestottene ved utformning av kantede eller bueformede flenser 22 som vist på fig. 11. De sammensto.tende flenser er i dette tilfelle sveiset sammen med hverandre ved 23.
Veggelementene er i alminnelighet ved stumpsveis forbundet med rammeelementene. Veggflatene kan da prefabrikeres og monteres enkeltvis eller i seksjoner. En hel veggflate kan imidlertid også bestå av gjennomgående, seksjonsvis utover hvelvede stålplatebånd 18, til hvilke stottene eller avstiverne er sveiset fast. Denne byggemåte er blant annet fordelaktig ved enklere korrosjonsbeskyttelse.
Også ved beholderkantene kan veggelementene 18 gå somlost
over i hverandre, slik som dette f.eks. er vist ved 23 på fig. 13.
Videre er det, som vist på fig. 14, mulig å feste veggelementene 18 til den skrå flate 24 på en trekantet hjornestotte 15-
Fraktbeholderéns tak består av den på fig. 1 og 2 viste utforelsesform av tre like i lengderetningen buede veggelementer 18 som hvert er forsterket ved hjelp av to avstivere 25. Ved denne form oppnås en volumreserve for termisk betinget ekspansjon under transporten av den fylte beholder. De innvendige vanger 8 er for trykkutjev-ning forsynt med gjennombrudd 26.
Beholderens bunn består ved den på fig. 2 viste utforel-sesf orm av i to trinn mot bunnlinjen fallende, hvelvede veggelementer 27 som hviler på i lengderetningen forlopende bunnavstivere 28. Også bunnavstiverne 28 består i det foreliggende eksempel av U-formede, utenfra på veggelementene fastsveisede U-profillister. Bunnavstiverne kan eventuelt (likesom de dvrige avstivere og også rammens hulprofil) ut-nyttes til oppvarming av beholderens indre. Rammens tverrgående innvendige vanger 7 er for oppnåelse av fullstendig tomming forsynt med gjennombrudd 29 ved bunnen.
I avhengighet av den belastning som skal opptas, kan ret-ningen og formen av hvelvingen og antallet av hvelvede veggelementer såvel som avstiverne ved taket og bunnen varieres. Ved den på fig. 3 viste variant består beholderens bunn og tak således av enkle, hvelvede veggelementer 27a hhv. l8a. Ved anvendelse av en enkelt hvelving blir de langsgående bunnavstivere også overflodige. Disse er bare nodvendige når hvelvingen utfores i flere trinn. Hvis nodvendig kan bunnens hvelvede veggelementer forsterkes ved påsveising av et eller flere trekkbånd som folger hvelvingens omkrets.
Ved ikke oppdelte væskebeholdere må bunnelementets boye-akse av hensyn til fullstendig tomming forlbpe parallelt med beholderens lengdeakse. Ved væskebeholdere som er oppdelt av skillevegger 30 i området ved de innvendige vanger 7, 8 og de innvendige stotter 9, slik at der dannes enkelte kamre (fig. 4), og ved énkammerbeholdere for rislegods, som skal tommes ved skråstilling av beholderen, er det derimot hensiktsmessig å la bunnveggelementenes bbyeakse forlbpe på tvers av beholderens lengdeakse.
Ved bunnen kan det dessuten være anbragt tverrgående utvendige ribber, under hvilke en gaffeltruck kan gripe.
Da taket videre må konstrueres for de samme innvendige påvirkninger som bunnen, gjelder disse utformningsmuligheter også ana-logt for beholdertaket.
I de av de innvendige vanger og innvendige stotter dannede felter kan man uten videre bygge inn ekstra flate eller hvelvede skillevegger 30 (fig. 4) eller stående eller hengende dempningsplater 51 (fig. 5)- Slike hengende dempningsplater er særlig fordelaktige til å forminske den såkalte frie overflate av flytende beholderinnhold som er avgjorende for de opptredende massekrefter ved bremsing og akselerasjon og særlig ved et skips bevegelser. Forovrig har allerede de innvendige vanger en stromningsdempende virkning.
Alle innvendige kanter og sveisesommer er avrundet og slipt, slik at det er mulig å foreta en upåklagelig rengjoring og eventuelt en innvendig inspeksjon.
Som materiale for veggelementene benyttes på grunn av korrosjonsfastheten særlig rustfrie krom-nikkelstållegeringer. Rammeelementene kan, hvis de ikke vender mot fyllgodset, også fremstilles av billigere carbonstål. For å beskytte de mot beholderens indre vendende deler av rammeelementene mot korrosjon, kan disse deler være fremstilt av spesialstål. På fig. 8 kan således f.eks. hjornestottene 1 være sammensatt av en ytre vinkellist 31 av carbonstål og en indre vinkellist 32 av spesialstål, som er sammensveiset med hverandre ved hjornene. Til de indre vinkellister 32 er også fastsve.iset de likeledes av spesialstål bestående veggelementer 18. I stedet for denne utformning kan de tilsvarende deler av de av carbonstål bestående rammeelementer dekkes med plater av spesialstål. På fig. 9 består således f.eks. hjornestotten 1 av en rektangulær lukket hullist av carbonstål og til kantene av de av spesialstål bestående veggelementer 18 er festet likeledes av spesialstål bestående flenser 33 som strekker seg frem til det indre hjorne av hjornestotten 1, hvor de er sveiset sammen med hverandre.
Den nodvendige åpning for adgang til og rengjoring av beholderen og forbindelsene for tomming, fylling, oppvarming og kjdling og for måleformål, er av hensyn til optimal romutnyttelse og for be-skyttelse mot beskadigelse anbragt på fra yttersiden tilbaketrukne steder av veggflatene hhv. ved beholderens hjorner.
Til forbindelse for fylling og tomming finnes fortrinnsvis i en endeflate av beholderen en innbuktning 34 med halvrund eller hvelvet, eventuelt etter det indre trykk avpasset utformning, som ved sin nederste ende bærer en fylle- og tommestuss 35, hvorpå en hane 36 med slangekobling 37 er påskrudd. Slangekoblingen 37 er tilgjengelig gjennom en tilsvarende utsparing 38 i beholderens nederste tverrgående vange 2. Dette forsenkede arrangement av fylle- og tbmmearmaturene har den ytterligere fordel at innbuktningen 34 lett kan lukkes av tollvesenet .
Det hvelvede lokk er likeledes' slik utformet at det opptar minst mulig plass og på enkel måte kan forsegles av tollvesenet. For dette formål er lokket 39 hvelvet innover og forsynt med tilsvarende stusser 40, 41 for lufttilførsel og utluftning og for en sikkerhets-ventil 42. Det hvelvede lokk er anbragt mellom en pakning 43 på overkanten av en kort mannhullsstuss 44 som bare skal ha en slik hoyde at den gir plass for festeorganene 45, 46- Beholdertaket 47 er omkring mannhullet noe forsenket som vist på fig. 5, slik at overkanten av det buede lokk ikke kommer til å ligge hbyere enn rammevangene 3 og 8. Det buede lokk og de på dette anbragte, i hvelvingen beliggende armaturer er innelukket ved hjelp av en flat plate 48, slik at de er sikret mot uvedkommende beroring. I lokkets hvelving kan eventuelt samle seg væskemengder som siver ut gjennom ventilen.
Hvis beholderen skal anvendes for rislegods, forsynes innbuktningen 34 med en tilsvarende storre avlbpsåpning 49 (fig- 10), og beholderen tommes fortrinnsvis ved å tippes. For å unngå at det derved oppstår dode vinkler på begge sider av avlopsåpningen, er der i dette tilfelle* bygget inn skrå ledeplater 50 på begge sider av åpningen og eventuelt i området ved de nederste tverrgående vanger 2.

Claims (23)

1.. Rettvinklet f raktbeholder for flytende gods eller rislegods med en i seg selv lukket, av profilbjelker bestående ramme som har hjornebeslag for stabling og lafting, og en over det hele væsketett beholder, hvis tilkoblinger og armaturer er anbragt innenfor rammens omriss, karakterisert ved at rammen er sammensatt av hjornestotter (1), mellomstotter (9) og vertikale avstivere (19) og horisontale, langsgående hjornebjelker (2-5), tverrgående bjelker (7, 8) og horisontale avstivere (25, 28), slik at veggflatene av stottene, bjelkene og avstiverne er delt opp i enkelte felter og at det i feltene er satt inn respektive et delsylindrisk svakt utover buet veggelement (18) på en slik måte at rammens horisontale bjelker forloper rettvinklet på sylinderaksen for det tilstotende veggelement og at veggelementene sammen med rammen danner en væsketett, boye- og vridningsstiv kassebærer, hvis bjelker og stotter er medregnet i de indre veggflater.
2. Fraktbeholder ifolge krav 1, karakterisert ved at veggflatene er på forhånd fremstilt og montert enkeltvis eller som seksjoner.
3. Fraktbeholder ifolge krav 1 eller 2, karakterisert ved at flere tilstotende veggelementer består av gjennomgående, avsnittsvis utover buede stålplatebånd som innenfra er festet til avstiverne (19, 25, 28).
4. Fraktbeholder ifolge krav 1 eller 3, karakterisert ved at avstiverne (19, 25, 28) består av utenfra på veggelementene festede profillister.
5. Fraktbeholder ifolge krav 2 eller 3, karakterisert ved at avstiverne (19, 25, 28) sammen med veggelementene (18) danner lukkede tverrsnitt.
6. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at rammeelementene (1 - 5, 7, 8) i det vesentlige består av rettvinklede hullister.
7. Fraktbeholder ifolge krav 6, karakterisert ved at de nedre langsgående bjelker (4) er forsynt med i lengderetningen forlbpende utsparinger (10) som gripekanter.
8. Fraktbeholder ifolge krav 1, karakterisert ved at hjornestottene (1) består av profillister med sirkelformede, halvsirkelformede eller trekantede tverrsnitt (12, 13, 15).
9. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at beholdertaket består av i lengde-eller tverretningen buede veggelementer (18, l8a).
10. Fraktbeholder ifolge krav 9, karakterisert ved gjennombrudd (26) i de ovre tverrgående bjelker (8) i rammen.
11. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at beholderbunnen består av i lengde-eller tverretningen buede veggelementer (27, 27a).
12. Fraktbeholder ifolge krav 9, karakterisert ved at bunnen består av buede veggelementer (27) som i et eller flere trinn faller inn mot en sålelinje, og hviler på i lengderetningen forlopende bunnavstiver (28).
13. Fraktbeholder ifolge krav 11 eller 12, karakterisert ved at de buede veggelementer (27, 27a) i bunnen er forsterket ved hjelp av et eller flere strekkbånd som folger bueom-kretsen. ,
14. Fraktbeholder ifolge krav 11, karakterisert ved at de på tvers forlopende innvendige bjelker (7) i bunnen er forsynt med gjennombrudd (29) i sålens hoyde for fullstendig tomming.
15. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, k a r a k terisert ved fortrinnsvis buede skillevegger (30) i de felter som dannes av de indre bjelker og indre stotter.
16. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at avstiverne, bjelkene eller stottene består av til veggelementene (18) formede veggdeler (20, 21) med sterkere krumning.
17. Fraktbeholder ifolge krav 4, karakterisert ved at avstiverne består av U- eller vinkelprofillister (17).
18. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at beholderens fylle- og tbmmestusser (35) er anbragt i en innbuktning (34) i en beholdervegg.
19. Fraktbeholder ifolge krav 18, hvor innbuktningen befinner seg i en endevegg, karakterisert ved et gjennombrudd (38) i den nederste tverrgående bjelke (2), gjennom hvilket gjennombrudd fylle- og tommestussens (35) slangekobling (37) er tilgjengelig.
20. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved et innad hvelvet kuppeldeksel (39), i hvis hulrom er anbragt en trykkutjevningsventi1 (40) , en sikkerhets-ventil (42) og/eller andre armaturer.
21. Fraktbeholder ifolge krav 20, karakterisert ved en lukkbar flat ytterhette (48) for kuppeldekslet.
22. Fraktbeholder ifolge et av de foregående krav, karakterisert ved at veggelementene består av spesialstål eller lettmetall.
23. Fraktbeholder ifolge krav 22, karakterisert ved at i det minste de mot beholderens indre vendende deler av rammeelementene består av spesialstål eller er dekket med slikt materiale.
NO69771A 1968-02-27 1969-02-25 NO129039B (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DEW41737U DE1987638U (de) 1968-02-27 1968-02-27 Fluessigkeitsfrachtbehaelter.
DE19681808755 DE1808755C3 (de) 1968-11-14 Rechteckiger Frachtbehälter zum Befördern fließfähiger Güter im kombinierten See-Land-Verkehr

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO129039B true NO129039B (no) 1974-02-18

Family

ID=25756403

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO69771A NO129039B (no) 1968-02-27 1969-02-25

Country Status (9)

Country Link
US (1) US3661293A (no)
JP (1) JPS521122B1 (no)
BE (1) BE728427A (no)
DK (1) DK129086B (no)
FR (1) FR2002660A1 (no)
GB (1) GB1234724A (no)
NL (1) NL6902918A (no)
NO (1) NO129039B (no)
SE (1) SE347936B (no)

Families Citing this family (46)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE361457B (no) * 1972-02-29 1973-11-05 Westerwaelder Eisen Gerhard
US4378190A (en) * 1978-02-10 1983-03-29 Sargent Industries, Inc. Refuse compaction apparatus
DE2828349C2 (de) * 1978-06-28 1983-02-24 Westerwälder Eisenwerk Gerhard GmbH, 5241 Weitefeld Frachtcontainer für fließfähige Stoffe
DE3024410C2 (de) * 1980-06-28 1986-10-09 Aluminium-Walzwerke Singen Gmbh, 7700 Singen Frachtbehälter, insbesondere für Lufttransporte
US4872625A (en) * 1984-07-30 1989-10-10 Filley Charles C Universal module assembly for space structures
DE8704690U1 (de) * 1987-03-30 1988-08-04 Westerwälder Eisenwerk Gerhard GmbH, 57586 Weitefeld Tankcontainer
US4909564A (en) * 1988-04-29 1990-03-20 Peabody International Corporation Front loading refuse truck body
DE8901105U1 (de) * 1989-02-01 1990-06-21 Westerwälder Eisenwerk Gerhard GmbH, 5241 Weitefeld Druckfester Tank
US5582311A (en) * 1993-08-02 1996-12-10 Baker Tanks, Inc. Portable liquid storage tank with external frame
WO2000041950A1 (fr) * 1999-01-11 2000-07-20 Nippon Aluminium Co. Ltd. Conteneur-reservoir pour pastilles de resine de polycarbonate, et procede de transport l'utilisant
ITBA20020014A1 (it) * 2002-04-04 2003-10-06 Caracciolo Alessio Maria Metodo per eseguire la sanificazione ovvero la disinfezione e/o sterilizzazione e/o disinfestazione di spazi confinati con difficolta' o pre
GB0310587D0 (en) * 2003-05-08 2003-06-11 Tec International Ltd Container
DE202006008574U1 (de) * 2006-05-30 2007-10-11 WEW Westerwälder Eisenwerk GmbH Tankcontainer
US20100025407A1 (en) * 2008-08-04 2010-02-04 Lynn Benson Method Of Converting Shipping Containers To Fluid Tanks
US8820559B2 (en) 2010-08-10 2014-09-02 Lake Effect Advisors, Inc. Shipping containers for flowable materials
US10538381B2 (en) 2011-09-23 2020-01-21 Sandbox Logistics, Llc Systems and methods for bulk material storage and/or transport
US8827118B2 (en) 2011-12-21 2014-09-09 Oren Technologies, Llc Proppant storage vessel and assembly thereof
US9809381B2 (en) 2012-07-23 2017-11-07 Oren Technologies, Llc Apparatus for the transport and storage of proppant
US8622251B2 (en) 2011-12-21 2014-01-07 John OREN System of delivering and storing proppant for use at a well site and container for such proppant
US10464741B2 (en) 2012-07-23 2019-11-05 Oren Technologies, Llc Proppant discharge system and a container for use in such a proppant discharge system
US9718610B2 (en) 2012-07-23 2017-08-01 Oren Technologies, Llc Proppant discharge system having a container and the process for providing proppant to a well site
USD703582S1 (en) 2013-05-17 2014-04-29 Joshua Oren Train car for proppant containers
CA2967885C (en) * 2012-03-22 2018-12-18 Oren Technologies, Llc Method of storing and moving proppant for use at a well site
US20190135535A9 (en) 2012-07-23 2019-05-09 Oren Technologies, Llc Cradle for proppant container having tapered box guides
EP2885157A4 (en) * 2012-07-23 2016-05-18 Oren Technologies Llc SUPPORTING APPARATUS FOR MOVING A CONTAINING AGENT FROM A CONTAINER IN A SUPPLY AGENT DISCHARGE SYSTEM
US9340353B2 (en) 2012-09-27 2016-05-17 Oren Technologies, Llc Methods and systems to transfer proppant for fracking with reduced risk of production and release of silica dust at a well site
US9421899B2 (en) 2014-02-07 2016-08-23 Oren Technologies, Llc Trailer-mounted proppant delivery system
USD688772S1 (en) 2012-11-02 2013-08-27 John OREN Proppant vessel
USD688351S1 (en) 2012-11-02 2013-08-20 John OREN Proppant vessel
USD688350S1 (en) 2012-11-02 2013-08-20 John OREN Proppant vessel
USD688349S1 (en) 2012-11-02 2013-08-20 John OREN Proppant vessel base
USRE45713E1 (en) 2012-11-02 2015-10-06 Oren Technologies, Llc Proppant vessel base
US9446801B1 (en) 2013-04-01 2016-09-20 Oren Technologies, Llc Trailer assembly for transport of containers of proppant material
USD688597S1 (en) 2013-04-05 2013-08-27 Joshua Oren Trailer for proppant containers
US9758082B2 (en) 2013-04-12 2017-09-12 Proppant Express Solutions, Llc Intermodal storage and transportation container
USD694670S1 (en) 2013-05-17 2013-12-03 Joshua Oren Trailer for proppant containers
CA2925607A1 (en) * 2013-09-30 2015-04-02 Flextank International Limited Closure assembly
CA2925604A1 (en) * 2013-09-30 2015-04-02 Flextank International Limited Fluid container assembly with corner reinforcing posts
KR101423434B1 (ko) * 2013-11-14 2014-07-24 오씨아이 주식회사 분체 이송용 컨테이너
USD741981S1 (en) 2014-06-17 2015-10-27 Meridian Manufacturing, Inc. Liquid mobile tank
US11873160B1 (en) 2014-07-24 2024-01-16 Sandbox Enterprises, Llc Systems and methods for remotely controlling proppant discharge system
US9670752B2 (en) 2014-09-15 2017-06-06 Oren Technologies, Llc System and method for delivering proppant to a blender
US9676554B2 (en) 2014-09-15 2017-06-13 Oren Technologies, Llc System and method for delivering proppant to a blender
CA3008905C (en) 2016-01-06 2020-07-07 Oren Technologies, Llc Conveyor with integrated dust collector system
US10518828B2 (en) 2016-06-03 2019-12-31 Oren Technologies, Llc Trailer assembly for transport of containers of proppant material
US10618744B2 (en) 2016-09-07 2020-04-14 Proppant Express Solutions, Llc Box support frame for use with T-belt conveyor

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2675682A (en) * 1954-04-20 Tank fob transporting liquid
US2271660A (en) * 1938-01-04 1942-02-03 Nat Fitch Corp Demountable freight container for liquids
US2477831A (en) * 1945-01-29 1949-08-02 Smith Corp A O Low pressure container
US2952922A (en) * 1955-01-13 1960-09-20 Walter Jordan Apparatus for vacuum-drying temper-ature-sensitive goods
US3310070A (en) * 1961-04-21 1967-03-21 Pullman Inc Selective valve actuating mechanism for vessels
US3271089A (en) * 1963-10-29 1966-09-06 Harry I Krellen Dehumidifying breather system for mobile cargo container
US3406855A (en) * 1966-06-17 1968-10-22 Andrews Of Aintree Ltd Containers for the transportation of liquid in bulk
FR1532254A (fr) * 1966-08-19 1968-07-12 Container de grande dimension à ossature
US3414155A (en) * 1966-08-25 1968-12-03 Mcmullen John J Walls for liquefied gas storage tanks

Also Published As

Publication number Publication date
DK129086B (da) 1974-08-19
NL6902918A (no) 1969-08-29
BE728427A (no) 1969-07-16
SE347936B (no) 1972-08-21
GB1234724A (en) 1971-06-09
US3661293A (en) 1972-05-09
JPS521122B1 (no) 1977-01-12
FR2002660A1 (no) 1969-10-31
DK129086C (no) 1975-02-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO129039B (no)
US3386605A (en) Three purpose container
EP0013624B1 (en) Land storage tank arrangement for liquids
NO124959B (no)
NO116253B (no)
ES2404063T3 (es) Suelo vibratorio modular
US10845002B2 (en) Liquid natural gas storage tank design
JP2008540272A (ja) 座屈強度補強船積みコンテナ
CN106678535A (zh)
RU68467U1 (ru) Сборный резервуар (варианты)
NO134231B (no)
RU76639U1 (ru) Крупнотоннажный контейнер
US9821954B2 (en) Box for reinforcing a shipping container
CN108349576B (zh) 储罐容纳系统
RU151328U1 (ru) Контейнер для битума
ES2535263T3 (es) Contenedor frigorífico
NO310282B1 (no) Frakt-container og fremgangsmåte for å opprettholde en last i kjölt tilstand
NO844364L (no) Trykkbeholder.
RU204633U1 (ru) Контейнер - цистерна
RU205252U1 (ru) Контейнер-цистерна
CN218432933U (zh) 一种公铁联运铝合金冷藏集装箱
US4109823A (en) Insulation system for liquefied gas tanks
SU533713A1 (ru) Емкость дл хранени сыпучего материала
US1422900A (en) Ash hopper
RU190654U1 (ru) Двухкамерное многоцелевое плоское зернохранилище с функциями хранения, проветривания, перемешивания, вентилирования и сушки зерновых продуктов