NL8602396A - Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen. - Google Patents

Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen. Download PDF

Info

Publication number
NL8602396A
NL8602396A NL8602396A NL8602396A NL8602396A NL 8602396 A NL8602396 A NL 8602396A NL 8602396 A NL8602396 A NL 8602396A NL 8602396 A NL8602396 A NL 8602396A NL 8602396 A NL8602396 A NL 8602396A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
memory
data
time
signal
output
Prior art date
Application number
NL8602396A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Ando Electric
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ando Electric filed Critical Ando Electric
Publication of NL8602396A publication Critical patent/NL8602396A/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F1/00Details not covered by groups G06F3/00 - G06F13/00 and G06F21/00
    • G06F1/04Generating or distributing clock signals or signals derived directly therefrom

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Tests Of Electronic Circuits (AREA)
  • Pulse Circuits (AREA)
  • Manipulation Of Pulses (AREA)

Description

* *
-1- 25868/JF/tV
'*fr _£’ _
Korte aanduiding: Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen.
De uitvinding heeft betrekking op een tijdsignalen opwekkend..,.
5 apparaat dat asynchroon met een referentiesignaal een aantal tijdsignalen kan voortbrengen, omvattende een signaalgenerator voor het vóórtbrengen ' i" van het referentiesignaal, een eerste geheugen voor het;opslaan van data, · een teller voor het tellen van de inhoud van data voor het daardoor .voort- ” ' . brengen van de tijdsignalen met vertragingen met betrekking tot het refe-10 rentiesignaal, die respectievelijk overeenkomen met de tijden die de ; teller nodig heeft om de inhoud van de data te tellen en een besturings-orgaan voor het besturen van de signaalgenerator, het eerste geheugen: en ; de teller. ; '
Een apparaat van de zojuist genoemde soort is bekend.
15 Voor het beschrijven van het bekende apparaat zal reeds nu worden verwezen naar fig. 2 en 3 van de te bespreken, bijbehorende tekening.
In het bijzonder is fig. 2 van de tekening een blokschema dat een inrich- / ting van een tot nu toe bekend tijdsignalen opwekkend apparaat laat zien t* -· · - - en"toont figC 3 tijddiagrammen voor hét illustreren van het bedrijf van 20 het in fig. 2 getoonde apparaat.
In fig. 2 geeft een verwijzingsgetal 1 een besturingsorgaan aan, geeft 2 een signaalgenerator aan, geeft 3 een geheugen aan en geeft een getal 4 een teller aan. Het besturingsorgaan 1 voert een adressignaal 11 toe aan de signaalgenerator 2 en het geheugen 3. In responsie brengt 25 de signaalgenerator 2 een referentiesignaal 12 voort, dat voorziet in een basis voor een testcyclus. De teller 4 telt de inhoud van uit het geheugen 3 gelezen data in responsie op het adressignaal 11 van het besturingsorgaan 1, beginnend bij het stijgen van de referentiesigndalpuls 12 en brengt een tijdsignaal 14 aan de uitgang daarvan voort. Dientengevolge ondergaat het 30 tijdsignaal 14 een hoeveelheid vertraging die overeenkomt met de tijd die de teller 4 nodig heeft om de uit het aangewezen adres van het geheugen 3 uitgelezen datainhoud te tellen. Op deze manier kan een aantal discrete tijdsignalen 14 worden afgeleid, welk aantal overeenkomt met dat van de in het geheugen 3 opgeslagen datainhoud.
35 Fig. 3 laat golfvormen of signaalreeksen zien die optreden op verschillende schakelingspunten van de in fig. 2 getoonde inrichting.
Specifieker laat fig. 3 bij (a) het adressignaal 11 zien, dat door het
33Q23SS
7 % v -2- besturingsorgaan 1 is voortgebracht, waarin adres A1 en A2 bij wijze van voorbeeld zijn aangegeven. Fig. 3 toont bij (b) een golfvormdiagram van het referentiesignaal 12, dat door de signaalgenerator 2 is voortgebracht, waarbij referentiepulsen P1 en P2 zijn getoond. Bij (c) laat fig. 3 de 5 data 13 zien, die in het geheugen 3 is opgeslagen, welke data datainhoud D1 en D2 omvat, zoals zal worden gezien. Specifieker is de datainhoud D1 op het adres A1 in het geheugen 3 opgeslagen, terwijl de datainhoud D2 zich bevindt op het adres A2 van het geheugen 3.
Terugverwijzend naar fig. 2 wordt de teller synchroon met de 10 puls P1 van het referentiesignaal 12 geladen met de inhoud D1 van data 13. Daaropvolgend wordt de datainhoud D2 synchroon met de tijdpuls P2 in de teller 4 geladen.
Fig. 3 toont bij (d) de door de teller 4 afgegeven tijdsignalen die respectievelijk puls T1 en T2 bevatten. Het zal worden ingezien dat de 15 tijdsignaalpuls T1 wordt voortgebracht met een vertraging met betrekking tot het opkomen van de referentiesignaalpuls P1, welk vertraging overeenkomt met de tijd die de teller 4 nodig heeft om de datainhoud D1 van de data 13 te tellen. Anderzijds is de tijdsignaalpuls T2 vertraagd met betrekking tot het opkomen van de referentiesignaalpuls P2 met een tijd die 20 nodig is om de datainhoud D2 te tellen. In dit verband wordt aangenomen dat de datainhoud D1 "100” vertegenwoordigt. Dan wordt de tijdsignaalpuls T1 voortgebracht nadat de teller 4 ”100” heeft geteld. Verder wordt, aannemende dat de datainhoud D2 ”150" vertegenwoordigt, de tijdsignaalpuls T2 voortgebracht, wanneer de teller 4 150 tellingen heeft uitgevoerd. Op 25 deze wijze worden bij de tot nu toe bekende, in fig. 2 getoonde tijdsignalen opwekkende schakeling de pulsen T1 en T2 voortgebracht als de tijdsignalen 14 met vertragingen met betrekking tot het referentiesignaal 12, die respectievelijk overeenkomen met de tijd die nodig is voor het tellen van de in het geheugen 3 opgeslagen datainhoud Dl en D2.
30 Opgemerkt wordt echter dat de hoeveelheid data die in het geheugen 3 kan worden opgeslagen eindig is, hetgeen op zijn beurt betekent dat moeilijkheden worden tegengekomen bij het voortbrengen van een grote verscheidenheid van tijdpulssignalen 14 (T1, T2) met perioden die verschillen van die van het referentiesignaal 12.
35 Sommige van de geheugens die in de vorm van een IC (geïnte greerde schakeling) zijn geïmplementeerd zijn voorzien van een extra ingang of vrijmaakklem met het doel het mogelijk te maken dat informatie of data 8602396 __________—--—- * ·* -3-.
met een grote snelheid en met een hoog rendement uit het IC-geheugen kunnen worden uitgelezen, naast de gebruikelijke inschrijf- en uitleesvrijmaak-klemmen. In een dergelijke geheugeninrichting wordt vaak een test uitgevoerd voor het controleren van de wederzijds invloed tussen de twee uit-5 leesvrijmaakklemmen, Hiertoe wordt een tijdvolgordeklok aan de extra vrij-maakklem gelegd, die volkomen onafhankelijk is van het tijdsignaal dat aan de andere gebruikelijke uitleesvrijmaakklem wordt gelegd. In dat geval is een extra tijdsignalenopwekkend apparaat nodig voor het opwekken van het tijdsignaal met een periode die kan variëren binnen een van tevoren bepaald 10 traject, naast de gebruikelijke tijdsignaalgenerator die inherent voor de test in kwestie is ontworpen.
Het aantal verschillende tijdsignalen kan natuurlijk worden vergroot door het dienovereenkomstig vergroten van de oscillatiefrequentie van de signaalgenerator 2 en de capaciteit van het geheugen 3. In dat geval 15 zal echter het probleem zich voordoen dat een grote hoeveelheid data voorafgaand aan de test in het geheugen 3 moet worden geladen, hetgeen onwenselijk vergezeld gaat van een vergroot aantal adressen 11, waardoor de besturingsprocedure dienovereenkomstig gecompliceerd wordt, hetgeen een ander nadeel is.
20 Het is dan ook een doel van de onderhavige uitvinding te voor zien in een tijdsignalen opwekkend apparaat, waarin de tijdsignalen die respectieve perioden hebben die verschillen van die van het referentie-signaal, arbitrair kunnen worden voortgebracht door het optellen of aftrekken van data bij of van die, welke in het geheugen is opgeslagen, 25 zonder de capaciteit daarvan te vergroten.
Hiertoe voorziet de uitvinding in een apparaat van de in de aanhef genoemde soort, dat het kenmerk heeft, dat het apparaat verder een uitkiesorgaan omvat, dat twee ingangen heeft voor het uitkiezen van een van de twee ingangen, waarbij een van de twee ingangen met het eerste 30 geheugen is gekoppeld, een tweede geheugen voor het opslaan van rekenkundig te verwerken data, een rekenkundige eenheid die respectievelijk met de uitgang van het uitkiesorgaan en de uitgang van het tweede geheugen gekoppelde ingangen heeft en een tijdelijk geheugen dat een ingang met de uitgang van de rekenkundige eenheid heeft gekoppeld en een uitgang 35 met de andere ingang van het uitkiesorgaan heeft gekoppeld, waarbij de teller de inhoud van door de rekenkundige eenheid afgegeven data telt en het besturingsorgaan ook het tweede geheugen, het uitkiesorgaan en het 8602398
v V
-4- tijdelijke geheugen bestuurt, waardoor het apparaat asynchroon met het referentiesignaal een aantal tijdsignalen met van elkaar verschillende perioden kan voortbrengen.
Met het oog op het bovenstaande doel wordt er in overeen-5 stemming met een algemeen aspect van de onderhavige uitvinding voorzien in een tijdsignalen opwekkend apparaat dat is gevormd door een besturingseenheid, een signaalgenerator, een eerste geheugen en een teller, welk apparaat verder een selector omvat voor het selecteren van een of twee uit te voeren invoeren, een tweede geheugen voor het opslaan van reken-10 kundig te verwerken data, een rekenkundige eenheid met ingangen waaraan de uitvoer van de selector wordt toegevoerd en de uitvoer van het tweede geheugen, en een tijdelijk geheugen aan een ingang waarvan de uitvoer van de rekenkundige eenheid wordt toegevoerd, waarbij de uitvoeren van het eerste geheugen en het tijdelijke geheugen de invoeren van de selector 15 vormen, waarbij de tijdsignalen,die asynchroon met de uitvoer van de signaalgenerator zijn,worden afgeleid van de uitvoer van de teller die de ingang heeft gekoppeld met de uitgang van een rekenkundige eenheid.
De uitvinding zal nu nader worden toegelicht aan de hand van de bijbehorende tekening, waarin: 20 Fig. 1 een blokschema is, dat een algemene inrichting van een tijdsignalen opwekkend apparaat in overeenstemming met een voorbeelds-uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding laat zien;
Fig. 2 een blokschema is, dat een inrichting van een tot nu toe bekend tijdsignalen opwekkend apparaat laat zien; 25 Fig. 3 tijddiagrammen toont voor het illustreren van het bedrijf van het in fig. 2 getoonde apparaat;
Fig. 4 tijddiagrammen laat zien voor het illustreren van het bedrijf van het in fig. 1 getoonde apparaat; en
Fig. 5 een tijddiagram is voor het illusteren van het bedrijf 30 van het in fig. 1 getoonde apparaat in een cyclus die volgt op het in fig.
4 geïllustreerde bedrijf.
De in fig. 1 getoonde inrichting verschilt van de in fig. 2 getoonde, tot nu toe bekende, doordat er extra is voorzien in een uitkies-orgaan 5, een geheugen 6, een rekenkundige eenheid of rekenorgaan 7 en een 35 tijdelijk geheugen 8.
Aan het uitkiesorgaan 5 wordt data 13 en 24 van respectievelijk het geheugen 3 en het tijdelijke geheugen 8 toegevoerd en het uitkiesorgaan - 8602396 -5- 5 brengt aan de uitgang daarvan een van deze ingangsdata voort onder de besturing van het besturingsorgaan 1, waarbij de uitgekozen data dan wordt toegevoerd aan het rekenorgaan of de rekenkundige eenheid 7. Het geheugen 6 slaat daarin data 22 op die als een opteller aan het rekenorgaan 7 moet 5 worden taegevoerd.
De rekenkundige eenheid of het rekenorgaan 7 telt de door het uitkiesorgaan 5 en het geheugen 6 toegevoerde data 21 en 22 bij elkaar op. Alternatief kan het rekenorgaan 7 zijn gerealiseerd als een aftrekker.
De uitgangsdata 23 van het rekenorgaan 7 wordt in de teller 4 geladen en 10 tegelijkertijd toegevoerd aan het tijdelijke geheugen 8.
Fig. 4 laat signalen zien, die optreden.op verschillende schakelingspunten in het in fig. 1 getoonde apparaat. Specifieker laat fig. 4 bij (a) een adressignaal 11 zien, dat door het besturingsorgaan 1 net zoals in het geval van het in fig. 3 bij (a) getoonde signaal wordt voort-15 gebracht. Een herhaling van adressen A1 en A2 is geïllustreerd. Fig. 4 laat bij (b) een golfvorm van hetzelfde referentiesignaal 12 zien als dat, welk in fig. 3 bij (b) is getoond en dienovereenkomstig de tijdpulsen P1 en P2 omvat. Fig. 4 laat bij (c) de uitgangsdata 13 van het geheugen 3 zien, net zoals het geval van de in fig. 3 getoonde golfvorm (c). Het zal 20 worden ingezien dat de data 13 de inhoud D1 en D2 bevat. Verder illustreert fig. 4 bij (d) de uitgangsdata 21 van het uitkiesorgaan 5 onder de aanneming dat het uitkiesorgaan 5 naar het geheugen 3 is gesloten. Dienovereenkomstig bevat de uitgangsdata 21 dezelfde inhoud D1 en 02 als die, welke is getoond in fig. 4 bij (c). In fig. 4 is er bij (e) de uitgangsdata 22 van het 25 geheugen 6 getoond, die datainhoud S1 en S2 bevat. Fig. 4 laat bij (f) de uitgangsdata 23 van de rekenkundige eenheid 7 zien. Deze data kan worden voorgesteld door een som (D1+S1) voor het adres A1 dat in fig. 4 bij (a) is getoond, terwijl deze wordt gegeven door een som (D2+S1) voor het adres A2. Fig. 4 laat bij (g) het tijdsignaal 14 zien, dat door de in fig. 1 getoonde 30 teller 4 wordt voortgebracht. Het zal worden ingezien dat een tijdsignaal-puls T3 wordt voortgebracht met een vertraging met betrekking tot het stijgen oftewel opkomen van de referentiesignaalpuls PT, welke vertraging overeenkomt met de tijd die de teller 4 nodig heeft om de sominhoud (D1+S1) van de data 23 te tellen. Anderzijds is de opwekking van de puls T4 van het tijdsignaal 35 14 vertraagd met betrekking tot het opkomen van de puls P2 van het referentiesignaal 12 met een tijd die de teller 4 nodig heeft om de inhoud (D2+S1) van de data 23 te tellen. Zoals in fig. 4 zal worden gezien is het mogelijk 360233ö «r* % -6- de tijdsignaalpulsen T3 en T4 af te leiden met perioden die respectievelijk verschillen van die van de referentiesignaalpulsen P1 en P2.
Vervolgens wordt aangenomen dat het uitkiesorgaan 5 is gesloten naar het tijdelijk geheugen 8 onder de besturing van het besturingsorgaan 5 1. Verwijzend naar fig. 5 is bij (a) het adressignaal 11 dat door het besturingsorgaan 1 is voortgebracht samengesteld uit de herhaling van adressen A1 en A2 zoals in het geval van het bij (a) in fig. 4 getoonde adressignaal. Het dient echter te worden opgemerkt dat deze adressen behoren tot de cyclus die volgt op de bedrijfscyclus die in fig. 4 is 10 geïllustreerd. Het adressignaal 11 wordt gelegd aan het tijdelijk geheugen 8 op de data 24 daaruit uit te lezen. Fig. 5 laat bij (b) de golfvorm van het referentiesignaal 12 zien, die identiek is aan die, welke in fig. 4 bij (b) is getoond en dienovereenkomstig de pulsen P1 en P2 omvat. Fig. 5 laat bij (c) de uitgangsdata 24 van het tijdelijk geheugen 8 zien. Het 15 dient te worden opgemerkt dat de inhoud (D1+S1) van de in fig. 4 bij (f) getoonde data 23 op het adres A1 in het tijdelijk geheugen 8 is geplaatst, dat is aangewezen door het adres 11, terwijl de inhoud (D2+S1) op het adres A2 in het tijdelijk geheugen 8 is opgeslagen. Dienovereenkomstig is de in fig. 5 bij (d) getoonde data 21 identiek aan de bij (c) in dezelfde 20 figuur getoonde data 24. Fig. 5 laat bij (e) de uitgangsdata 22 van het geheugen 6 zien, die gegevensinhoud S2 bevat, die in deze volgende cyclus wordt uitgelezen, zoals zal worden gezien in fig. 4 bij (e). Fig. 5 laat bij (f) de uitgangsdata 23 van het rekenorgaan of de rekenkundige eenheid 7 zien, die een somwaarde (D1+S1+S2) voor het door het adressignaal 11 aan-25 gewezen adres A1 aanneemt, terwijl voor het adres A2 (D2+S1+S2) wordt aangenomen. De in fig. 5 bij (f) getoonde data 23 wordt in het tijdelijk geheugen 8 opgeslagen. Fig. 5 laat bij (g) het tijdsignaal 14 zien, dat door de in fig. 1 getoonde teller 4 is af gegeven. Het zal worden ingezien dat de tijdsignaalpuls T5 wordt opgewekt met een vertraging met betrekking 30 tot het opkomen van de puls P1 van het referentiesignaal 12, welke vertraging overeenkomt met de tijd die de teller 4 nodig heeft om de inhoud (D1+S1+S2) van de data 23 te tellen. Anderzijds ondergaat de tijdsignaalpuls T6 een vertraging met betrekking tot het opkomen van de puls P2 van het referentiesignaal 12, die overeenkomt met de tijd die de teller 4 35 nodig heeft om de inhoud (D2+S1+S2) van de data 23 te tellen. Zoals zal worden gezien uit fig. 5 kunnen de tijdsignaalpulsen T5 en T6 worden afgeleid die respectieve perioden hebben, die niet- alleen van die van de 8802396 4 -7- Λ W -)it referentiesignaalpulsen P1 en P2 verschillen maar eveneens van de in fig.
4 bij (g) getoonde tijdpulssignalen T3 en T4.
Het dient verder te worden opgemerkt dat na aanduiding oftewel aanwijzing van het adres A1 door het besturingsorgaan 1 zoals 5 geïllustreerd aan de rechterzijde van (a) van fig. 5, de inhöud (D1+S1+S2) van de data 23 die in het tijdelijk geheugen 8 is opgeslagen, als de data 24 wordt afgegeven. Wanneer op dat tijdstip het uitkiesorgaan 5 is gesloten naar het tijdelijk geheugen 8, wordt de inhoud (D1+S1+S2) opgewekt als de uitgangsdata 21 van het uitkiesorgaan 5· Dientengevolge 10 geeft het rekenorgaan 7 de data 23 af, die overeenkomt met de inhoud (D1+ S1+2xS2) die het resultaat is van de optelling van de data 23 en 22.
Aangezien het uit te lezen adres van het geheugen 3 en de in het geheugen 6 op te slane data, alsmede de opslagopeenvolging vrij kan worden uitgekozen, is het mogelijk de tijdsignalen tot stand te brengen 15 met perioden die verschillen van die van de pulsen P1 en P2 van referentie-signaal 12, naast de tijdsignalen T3, T4 die in fig. 4 bij (g) zijn getoond en T5, T6 die in fig. 5 bij (g) zijn getoond.
Zoals nu zal worden ingezien uit de voorgaande beschrijving maakt de onderhavige uitvinding het mogelijk dat de tijdsignalen respec-20 tieve perioden hebben die verschillen van die van het referentiesignaal 12 en ter beschikking kunnen worden gesteld dank zij een inrichting waarbij het uitkiesorgaan 5, het geheugen 6, het rekenorgaan 7 en het tijdelijk geheugen 8 zijn toegevoegd aan het in fig. 2 getoonde gebruikelijke tijdsignalen opwekkend apparaat om de verbinding van het uitkies-25 orgaan 5 en het uitlezen van het geheugen te besturen. Door het tijdsignalen opwekkend apparaat in overeenstemming met de uitvinding te gebruiken, kan de test van IC’s met meer dan 2 vrijmaakingangsklemmen wat betreft beïnvloeding tussen klemmen van tijdsignalen tegelijkertijd worden volbracht zonder dat het nodig is de test te herhalen door het veranderen van de 30 tijdvolgorde zoals in het geval van het bekende apparaat.
Gemeend wordt dat de onderhavige uitvinding en vele van de daaraan klevende voordelen zullen worden begrepen uit de voorgaande beschrijving en het zal duidelijk zijn dat verscheidene veranderingen kunnen worden uitgevoerd In de vorm, opbouw en inrichting van de hierin beschreven 35 delen zonder buiten de geest en strekking van de uitvinding te komen of alle van de materiële voordelen daarvan op te offeren, waarbij de hiervoor beschreven vorm louter een voorkeurs- of voorbeelduitvoeringsvorm daarvan SS0239Ö -8- is.
Samenvattend voorziet de uitvinding in een tijdsignalen opwekkend apparaat dat is gevormd door een besturingseenheid, een signaal-generator voor het opwekken van een referentiesignaal, een eerste geheugen 5 en een teller. Het apparaat omvat verder een selector voor het selecteren van een van twee uit te voeren invoeren, een tweede geheugen voor het opslaan van rekenkundig te verwerken data, een rekenkundige eenheid met ingangen waaraan de uitvoer van de selector en de uitvoer van het tweede geheugen worden toegevoerd en een tijdelijk geheugen dat een ingang heeft, 10 waaraan de uitvoer van de rekenkundige eenheid moet worden toegevoerd. De uitgangen van het eerste geheugen en een tijdelijk geheugen zijn gekoppeld met respectieve ingangen van de selector. De ingang van de teller is gekoppeld met de uitgang van de rekenkundige eenheid. De tijdsignalen worden asynchroon met het referentiesignaal van de uitgang van de teller 15 afgeleid.
8ί> Λ o "f Λ { o 0 i o 9 'Q - ______d

Claims (3)

1. Tijdsignalen opwekkend apparaat dat asynchroon met een re ferentiesignaal een aantal tijdsignalen kan voortbrengen, omvattende een 5 signaalgenerator voor het voortbrengen van het referentiesignaal, een eerste geheugen voor het opslaan van data, een teller voor het tellen van de inhoud van data voor het daardoor voortbrengen van de tijdsignalen met vertragingen met betrekking tot het referentiesignaal, die respectievelijk overeenkomen met de tijden die de teller nodig heeft om de in-10 houd van de data te tellen en een besturingsorgaan voor het besturen van de signaalgenerator, het eerste geheugen en de teller, met het kenmerk, dat het apparaat verder een uitkiesorgaan omvat, dat twee ingangen heeft voor het uitkiezen van een van de twee ingangen, waarbij een van de twee ingangen met het eerste geheugen is gekoppeld, een tweede geheugen voor het 15 opslaan van rekenkundig te verwerken data, een rekenkundige eenheid die respectievelijk met de uitgang van het uitkiesorgaan en de uitgang van het tweede geheugen gekoppelde ingangen heeft en een tijdelijk geheugen dat een ingang met de uitgang van de rekenkundige eenheid heeft gekoppeld en een uitgang met de andere ingang van het uitkiesorgaan heeft gekoppeld, 20 waarbij de teller de inhoud van door de rekenkundige eenheid afgegeven data telt en het besturingsorgaan ook het tweede geheugen, het uitkiesorgaan en het tijdelijke geheugen bestuurt, waardoor het apparaat asynchroon met het referentiesignaal een aantal tijdsignalen met van elkaar verschillende perioden kan voortbrengen.
2. Tijdsignalen opwekkend apparaat volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de rekenkundige eenheid wordt gevormd door een opteller.
3. Tijdsignalen opwekkend apparaat volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de rekenkundige eenheid wordt gevormd door een aftrekker. Eindhoven, september 1986. 3 9 6
NL8602396A 1985-10-02 1986-09-23 Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen. NL8602396A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP21966785 1985-10-02
JP60219667A JPS6279379A (ja) 1985-10-02 1985-10-02 タイミング信号発生装置

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8602396A true NL8602396A (nl) 1987-05-04

Family

ID=16739091

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8602396A NL8602396A (nl) 1985-10-02 1986-09-23 Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4775954A (nl)
JP (1) JPS6279379A (nl)
DE (1) DE3633461A1 (nl)
FR (1) FR2588088B1 (nl)
GB (1) GB2181282B (nl)
NL (1) NL8602396A (nl)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2582250B2 (ja) * 1986-10-03 1997-02-19 日本電信電話株式会社 タイミング信号遅延回路装置
US5321700A (en) * 1989-10-11 1994-06-14 Teradyne, Inc. High speed timing generator
DE4143468C2 (de) * 1990-10-30 2000-03-16 Teradyne Inc Schaltungsanordnung zur Erzeugung von Ausgangsimpulsen und Zeitsteuerschaltung für eine Schaltungsprüfvorrichtung
US5333154A (en) * 1992-03-02 1994-07-26 Tektronix, Inc. Digital data generation system including programmable dominance latch
JPH06242188A (ja) * 1993-02-16 1994-09-02 Mitsubishi Electric Corp 半導体集積回路及びそのテスト方法
JP3524967B2 (ja) * 1994-09-22 2004-05-10 株式会社アドバンテスト 複数基準発振器用タイミング発生器
US6058486A (en) * 1994-09-22 2000-05-02 Advantest Corp. Timing generator for plural reference clock frequencies
DE19707365C2 (de) * 1997-02-25 1999-01-07 Lucent Tech Network Sys Gmbh Digitaler Oszillator
JP4514028B2 (ja) * 2004-05-20 2010-07-28 ルネサスエレクトロニクス株式会社 故障診断回路及び故障診断方法

Family Cites Families (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3668560A (en) * 1970-07-09 1972-06-06 Research Corp Pulse-width frequency modulation device
US3772600A (en) * 1972-07-14 1973-11-13 Us Air Force Digital bit synchronizer
JPS5434579B2 (nl) * 1974-06-25 1979-10-27
US3952253A (en) * 1974-11-21 1976-04-20 The United States Of America As Represented By The United States Energy Research And Development Administration Method and means for generating a synchronizing pulse from a repetitive wave of varying frequency
JPS52122733A (en) * 1976-04-07 1977-10-15 Toshiba Corp Pulse line converter
US4131855A (en) * 1977-08-03 1978-12-26 Toyo Jihoki Manufacturing Co., Ltd. Digital time signalling device
JPS5493951A (en) * 1978-01-06 1979-07-25 Hitachi Ltd Frequency digital variable pulse generator
GB2020071B (en) * 1978-04-21 1982-12-08 Gen Electric Co Ltd Frequency divider
DE2850082A1 (de) * 1978-11-18 1980-05-29 Licentia Gmbh Anordnung zur aufbereitung periodischer signale
JPS5693079A (en) * 1979-12-27 1981-07-28 Iwatsu Electric Co Ltd Measurement of time duration
DE3105554C2 (de) * 1980-02-25 1983-07-14 Tektronix, Inc., 97077 Beaverton, Oreg. Schaltungsanordnung zur Abtastung mehrerer Signalabschnitte eines Analogsignals mit unterschiedlichen Abtastraten
US4450560A (en) * 1981-10-09 1984-05-22 Teradyne, Inc. Tester for LSI devices and memory devices
JPS5865493A (ja) * 1981-10-15 1983-04-19 松下電器産業株式会社 波形発生装置
JPS5994086A (ja) * 1982-11-19 1984-05-30 Advantest Corp 論理回路試験装置
JPS5997065A (ja) * 1982-11-25 1984-06-04 Advantest Corp 論理回路試験装置の試験パタ−ン発生装置
US4573175A (en) * 1983-09-12 1986-02-25 Case Communications Inc. Variable digital frequency generator with value storage
JPS6067869A (ja) * 1983-09-22 1985-04-18 Hitachi Ltd タイミング信号発生器
JP2561644B2 (ja) * 1983-10-31 1996-12-11 株式会社日立製作所 タイミング信号発生器
JPS6175615A (ja) * 1984-09-21 1986-04-18 Nec Corp デイジタル遅延回路
JP2539600B2 (ja) * 1985-07-10 1996-10-02 株式会社アドバンテスト タイミング発生装置
US4680479A (en) * 1985-07-29 1987-07-14 New England Digital Corporation Method of and apparatus for providing pulse trains whose frequency is variable in small increments and whose period, at each frequency, is substantially constant from pulse to pulse
US4719375A (en) * 1986-05-09 1988-01-12 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy High resolution digital delay timer

Also Published As

Publication number Publication date
DE3633461A1 (de) 1987-04-02
FR2588088A1 (fr) 1987-04-03
FR2588088B1 (fr) 1990-01-12
GB8623534D0 (en) 1986-11-05
US4775954A (en) 1988-10-04
JPS6279379A (ja) 1987-04-11
GB2181282B (en) 1989-05-04
GB2181282A (en) 1987-04-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4809221A (en) Timing signal generator
KR900702473A (ko) 뉴로 컴퓨터
NL8602396A (nl) Tijdsignalen opwekkend apparaat voor het asynchroon met een referentiesignaal opwekken van tijdsignalen.
KR100216415B1 (ko) Ic 테스터의 타이밍 발생장치
TW510976B (en) Delta time event based test system
JP3252678B2 (ja) 同期式半導体メモリ
US7843743B2 (en) Data output circuit for semiconductor memory apparatus
KR980006247A (ko) 지연 소자 시험 장치 및 시험 기능을 갖는 집적 회로
NL8202138A (nl) Programmeerbare pulsgenerator.
NL8102511A (nl) Golfvormgenerator.
US7466622B2 (en) Method for controlling time point for data output in synchronous memory device
JP4330284B2 (ja) テストパターンやストローブ信号の発生装置及びタイミングデータへの遅延時間の挿入方法
JPS63271625A (ja) タイミングシステム
NL192355C (nl) Digitale ketentestinrichting.
JPH11163689A (ja) クロック逓倍回路
JP2926002B2 (ja) レーザ測距器用高速データレジスタ
TW459171B (en) Data transmission circuit
JP3693930B2 (ja) Pll回路のシミュレーション方法およびシミュレーション・プログラム
JP3119388B2 (ja) Ic試験装置
US6321291B1 (en) Method of measuring the speed of a memory unit in an integrated circuit
JP3128195B2 (ja) 半導体集積回路の論理シミュレーション結果表示方法及び装置
JP3396147B2 (ja) 半導体集積回路のアクセスタイム測定装置および方法
EP1662267B1 (en) Shift clock generator
KR100247857B1 (ko) 메모리 기능 테스트 타이밍신호 발생장치
KR0147334B1 (ko) 리프레쉬 발생회로

Legal Events

Date Code Title Description
BV The patent application has lapsed