NL8203062A - Werkwijze en inrichting voor het opsporen van fouten. - Google Patents
Werkwijze en inrichting voor het opsporen van fouten. Download PDFInfo
- Publication number
- NL8203062A NL8203062A NL8203062A NL8203062A NL8203062A NL 8203062 A NL8203062 A NL 8203062A NL 8203062 A NL8203062 A NL 8203062A NL 8203062 A NL8203062 A NL 8203062A NL 8203062 A NL8203062 A NL 8203062A
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- bottle
- data
- areas
- error
- signal
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/84—Systems specially adapted for particular applications
- G01N21/88—Investigating the presence of flaws or contamination
- G01N21/8851—Scan or image signal processing specially adapted therefor, e.g. for scan signal adjustment, for detecting different kinds of defects, for compensating for structures, markings, edges
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/84—Systems specially adapted for particular applications
- G01N21/88—Investigating the presence of flaws or contamination
- G01N21/90—Investigating the presence of flaws or contamination in a container or its contents
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/84—Systems specially adapted for particular applications
- G01N21/88—Investigating the presence of flaws or contamination
- G01N21/90—Investigating the presence of flaws or contamination in a container or its contents
- G01N21/9054—Inspection of sealing surface and container finish
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- Pathology (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Immunology (AREA)
- Analytical Chemistry (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Vision & Pattern Recognition (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Investigating Materials By The Use Of Optical Means Adapted For Particular Applications (AREA)
Description
* F £ ι ,______:______________________________..........
VO 3599 f t
Werkwij ze en inrichting voor het opsporen van fouten.
: De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het opsporen van een fout in een voorwerp, zoals een fles, en op een inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze.
Indien· een van glas gemaakte fles voor wijn, alcoholi-5 sake dranken,. niet-aleoholische dranken of voedingsmiddelen een fout heeft, • zoals krassen, scheuren en barsten aan de mond daarvan, is het onmoge-: lijk of moeilijk de mond volledig af te sluiten, en treden moeilijkheden ' op voor de hygiene van het voedsel. Het is dus nodig een fout op te spo-ren en de van een fout voorziene flessen uit te stoten- Het is ook nodig 10 hij anderee delen een fout op te sporen, zoal-s de bodem van een fles voor het. handhaven van de hygiene van het voedsel.
Een verscheidenheid aan werkwijzen voor het opsporen van fouten in flessen is op dit gebied voorgesteld, welke echter nog de volgende. moeilijkheden vertonen.
15 In een inrichting voor· het opsporen van fouten, zoals bijvoorbeeld geopenbaard in de Japanse ter inzagelegging 108881/1976, > ; wordt een door een transporteur getransporteerde fles stilgezet bij een . keurstation, waar zij met een hoge snelheld wordt rondgetold, en wordt gekeurd door een paar of een aantal licht-uitzendende en licht-ontvangende 20 eenheden, die rondom de mond van de fles zijn opgesteld. De inrichting is echter nadelig, doordat de mechanische constructie daarvan ingewikkeld is en de keursnelheid laag, bijvoorbeeld bij ongeveer 100 flessen per mi-nuut.
De Japanse openbaarmaking ^3218/197^- en de Japanse ter 25 inzagelegging 17779/1978 openbaren een werkwijze, waarbij tijdens het door een keurplaats voeren van een fles, licht wordt gericht op het mond-gedeelte daarvan, en vanaf het gehele oppervlak van het mondgedeelte te-ruggekaatst licht wordt waargenomen door het met een hoge snelheid draaien van een prisma en een dradenkruis, waardoor een fout wordt waargenomen.
. . 30 Het is in deze werkwijze niet nodig een fles met een hoge snelheid rond te tollen, maar het is nodig een mechanisme te vers chaffen voor het met een. hoge snelheid rondtollen van het prisma, of het dradenkruis. Derhalve is. het moeilijk de nauwkeurigheid gedurende een lange tijdsduur groot te houden,. en is het ook moeilijk de keursnelheid te verhogen.
820 3 0 62 ~ ! ; ’ 2 * * • In de stand van de techniek is ook een werkwijze be- ; kend, waarbij het van het mondgedeelte van een fles teruggekaatste licht : wordt waargenomen met een aantal lieht-uitzendende en licht-ontvangende eenheden. Deze werkwijze heeft echter een tekortkoming, doordat niet het l - ' v .
• 5 gehele mondgedeelte gelijkmatig kan worden gekeurd.' ' .
Dienovereenkomstig is een doel van de uitvinding het . verschaffen van een werkwijze voor het opsporen van'fouten, welke werk-wijze een verbeterde keurnauwkeurigheid en keursnelheid heeft, en een : inrichting voor het uitvoeren van. de verkwijze, welke inrichting een een- 10 voudige mechanische constructie heeft.
Dit doel en andere doeleinden zijn bereikt door het verschaffen van een verkwijze- voor. het opsporen van fouten en een inrichting voor het uitvoeren van de verkwijze,. waarbij licht. vanaf een voor-werp, date vordt- gekeurd,. vordt ontvangen voor. het vormen van het beeld '15 daarvan, velk beeld wordt verdeeld in een aantal beeldelementen, vaarvan de signalen vorden opgeslagen overeenkomstig de posities van de bijbeho— rende segmenten of gedeelten van. het beeld, dat denkbeeldig wordt verdeeld - : in. een aantal gebieden, waarbij de zodoende opgeslagen signalen. van de beeldelementen voor elk gebied worden geaccumuleerd, de resultaten van jt. * * ' ‘.. 20 de accumulaties· voor- dicht bi j elkaar liggende. gebieden met. elkaar worden vergeleken, en uit het. resultaat van de vergelijking. een fout in de fles wordt opgespoord.
De uitvinding wordt nader toegelicht aan de hand van de tekening, waarin: 25 Fig. 1 een hlokschema toont van. een uitvoeringsvorm van de inrichting, v fig. 2 een verklarend schema is van het beeld van het mondgedeelte van een fles, de fig. 3A - C verklarende · schema's zijn van de wijze 30 waarop het beeld van het mondgedeelte van een fles denkbeeldig wordt verdeeld in gebieden, fig. ^ een verklarend schema is van een voorbeeld van de wijze van het verdelen van de beeldelementen, die het beeld van het mondgedeelte- van een fles; vormen, 35 fig. 5 een hlokschema toont van een voorbeeld van een discriminatieketen in fig.‘ 1, 82T30 βΊΓ ' ..................
; * ' 3 * i fig* 6 een blokschema toont van een andere uitvoe-• · ; ringsvorm van de inricbting, de fig. TA. - B· voorbeelden tonen van een spiraalvor-i mige.lijn, die wordt gebruikt bij het bepalen van een reeks leesgegevens 5 in de inridating van fig. 6, fig. 8 een blokschema toont van een voorbeeld van de discriminatieketen in fig. 6, fig. 9 een blokschema toont van een ander voorbeeld van .
; de discriminatieketen in fig. 6» en 10 : de fig.'10A. - C grafiscbe voorstellingen zijn voor bet .
verduidelijken. van. de verking van de discriminatieketen in fig. 9.
Een- uitvoeringsvorm. van de inrichting is- afgebeeld in ; fig. T. Deze inricbting is voor bet opsporen van fouten in bet mondgedeel-. . te van. een fles.
15 Een te keuren fles 1: vordt getransporteerd door een .. transporteur Cniet. getoond).. Wanneer de fies een keurpunt of -plaats be-' : reikt, zoals veergegeven, wordt bet mondgedeelte la gelijkmatig verlicbt · . door een verlicbtingsinricbting 2,.. die een licbtbron. 2a bevat, zoals een ringvormige TL-buis, en een.verstrooiingsplaat 2b.
20 De-verlicbtingsinricbting 2 is op bet keurpunt boven de ' fles 1 opgesteld. De inricbting 2' beeft. een doorgaand gat 3 in' het midden, zodat vanaf bet mondgedeelte van de fles teruggekaatst, licbt naar boven gaat door bet gat 3. Een CCD-camera U is boven de verlicbtingsinricbting 2 geplaatst voor bet ontvangen van bet vanaf bet mondgedeelte terugge-25 kaatste licbt, d.tr.z. voor bet mogelijk maken van bet vormen van bet beeld van bet mondgedeelte door een lens !+a op het CCD-licbt-ontvangende op-pervlak. De CCD-camera 4 bestaat uit foto-elektrische omzetelementen, die zijn opgesteld volgens bijvoorbeeld 10Ό lijnen x 100 kolommen voor het zo-doende verschaffen van beeldelementsignalen, overeenkomende met de helder-30 beid van. een aantal kleine segmenten of gebieden, welke bet mondgedeelte van de fles vormen.
In bet algemeen is bet optiscbe beeld van bet mondgedeelte van een fles zoals getoond in fig. 2. In fig. 2 verscbijnt bet gear ceerde deel betrekkelijk dohker, vaarbij' bet niet-gearceerde deel be-35 trekkelijk helder verscbijnt. Zoals blijkt uit fig. 2 verscbijnt een ringvormig deel, dat een mondgedeelte van de fles vertegenwoordigt, helder*.
8203062 4 * * k
Een punt of een smal gebied Ds in bet ringvormige gebied vertegenwoor-; digt een fout in het mondgedeelte, Eenvoudigheidshalve bestaat bet opti-scbe beeld van fig. 2 uit bet donkere deel en bet beldere deel, zoals : hiervoor beschreven, waarbij echter moet worden opgemerkt,_ dat het opti- i .
5 scbe beeld. in de praktijk. bestaat uit delen met veranderlijke maten van helderbeid.
Het optisehe beeld, zoals getoond in fig. 2, wordt af-• .getast, zodat beeldelementsignalen.opeenvolgend worden geproduceerd. Elk beldelementsignaal wordt versterkt door een versterker 5 en omgezet in tO een digitaal signaal door een A/D-omzetter 6. Het digitale signaal wordt op bet bijbehorende adres in een gegevensgebeugen T opgeslagen. Het op-tische beeld wordt. lijn voor lijn afgetast,. beginnende met de bovenste :lijn·, ; Een impulsgenerator 8 wekt met tussenpozen een impuls 15 op voor bet syncbroniseren van bet door de CCD-eamera k lezen van bet beeldelementsignaal met het A/D-omzetten door de A/D-omzetter 6. Een adresteller 9. te-lt de uit gangs impuls en van de impulsgenerator, en de uit-; gang; van. de teller 9 wordt gebruikt als bet schrijfadres van bet ‘gegevens-geheugen T· - ' 20 De· in bet gebeugen T opgeslagen beeldelementsignalen • worden. beverkt om vast te stellen of de fles al of niet een fout beeft overeenkomstig de volgende techniek. Zoals getoond in fig. 3A wordt het •-optisebe beeld van bet mondgedeelte van een fles verdeeld door cirkels· CL, waarvan de middelpunten bet middelpunt 0 zijn van bet mondgedeelte,.
25 en. rechte- lijnen RL, die door het middelpunt 0 gaan in een aantal in ge-daante gelijke gebieden. De signalen. van de beeldelementen in elk gebied worden geaccumuleerd. voor bet verkrijgen.van de som, en de sommen of accu-mulatiewaarden voor naburige gebieden worden ondervorpen aan een verge-lijking. Wanneer de verbouding van de twee sommen buiten een voorafbepaald 30 bereik is, is vastgesteld dat de fles een fout beeft * De reden waarom deze. werkwijze. bet opsporen mogelijk maakt van een fout in een fles is, dat een abnormaal gebied, dat een fout. bevat, een heel andere helderbeid beeft - dan een normaal gebied, dat geen fout bevat, waarbij de helderheid van bet abnormale gebied bijvoorbeeld veel minder is dan die van bet normale 35 gebied·.
" ' . ' Aangezien de foto-elektriscbe omz et element en zijn opge- --8Τ0 3~0 6-2----------------------- “ * 0 l· : 5 i steld in de vorm. van een matrix, kunnen ehkele daarvan over de radiale ' lijnen RL of de amtrekken CL liggen. Dergelijke elementen worden beban-. deld. als behorende. tot een van de gebieden. In ieder geval wordt de ver-. deling van het beeld zodanig tot stand gebracht, dat de beeldelementen in 5 alle gebieden in aantal gelijk zijn, en de beeldelementen, die zich in hoofdzaak op gelijke afstand vanaf bet middelpunt van bet mondgedeelte van de fles bevinden, tussen de gebieden in aantal gelijk zijn. Fig. 2 toont een voorbeeld van de wijze van verdeling van de beeldelementen.
i ' .
Op te merken is, dat in fig. 4 alleen de beeldelementen zijn veergege-,10 ven, die behoren bij het beldere ringvormige gedeelte van de mond van de fles. In dit geval is bet gebied,. dab de. beeldelementen bevat, verdeeld in vierenzestig (64) gebieden, waarbij fig·; 4 ecbter slechts. 1/8 daar-: van. toont. '
Het bewerken van de beeldelementsignalen overeenkomstig; 15 de biervoor bescbreven techniek wordt als volgt uitgevoerd. Fanneer bet in bet gebeugen T scbrijven van gegevens is voltooid, wordt begonnen met ; bet uit bet gebeugen T lezen van- gegevens. Daarna. duidt een adres-aanduid-gebeugen 10 de adressen aan -van uit te lezen beeldelementsignalen over— • eenkomstig de uitgangen van· de adresteller 9· De adressen. worden zodanig 20 ; aangeduid, dat na hetuitlezen van.de signalen van alle beeldelementen ; in een gebied, wordt begonnen met. bet lezen van de signalen van de beeldelementen in bet naburige gebied. De. gegevens van de zodoende gelezen beeldelementen. worden geleverd aan een-discriminatieketen 11. Fanneer de discriminatieketen 11 vaststelt, dat. bet mondgedeelte van. een fles een 25 fout heeft, d.w.z. dat de fles moet worden uitgestoten, legt de discrimi-.natieketen 11 een foutsignaal DF aan een uitstootinrichting 12, zodat de . fles uit de transporteurlijn wordt .gestoten.
De discriminatieketen 11 heeft de inwendige construc-tie, zoals getoond in fig. 5* Een telwerk 21 wordt gebruikt als een accu-30 mulator, waarin. uit bet gebeugen. 7 gelezen gegevens worden opgeteld naar de- uitgang daarvan. Het aantal beeldelementen in de gebieden is vooraf ingesteld in een vooraf-instelteller 22. Bij het tot aan bet vooraf inge-stelde aantal tellen van impulsen van de impulsgenerator 8, maakt de vooraf-instelteller 22 het telwerk 21 schoon.en doet bet deze beginnen met 35 ; de volgende accumulatie. De uitgang van bet telwerk 21' wordt opgeslagen in een van te voren scboongemaakt. register 23. Si een analogs deler 2k 820 3 0 62 ------------------------------------------------ j - : ; 6 • I ' » .....
wordt. de- uitgang van het telwerk 21 gedeeld door de uitgang van het re« ; gister ‘23». d.v.z., door de som, die het gevolg is van de voorafgaande accumulatie, nadat- Let, telwerk 21 de gegevens, van de beeldelementen in ί ; de gebieden heeft geaccumuleerd.en.voordat het telwerk is schoongemaakt.
; 5 De verhouding van de accumulatiewaarden van. de gegevens van de beeldelementen in de naburige gebieden .wordt dus verkregen. Een discriminator 25 is werkzaam om vast, te stellen of de door de analoge del^r 2k verschafte . . ; verhouding zich al. of niet in een.voorafbepaald bereik bevindt. De boven— ! · ste grenswaarde en de onderste grenswaarde van het voorafbepaalde bereik ' 10 . zijn vooraf ingesteld door een insteller 26, bijvoorbeeld 1,2 en 1/1,2.
Wanneer de discriminator· 25 vaststelt ,, dat de verhouding' zich buiten i het' voorafbepaalde bereik bevindt,. voert de discriminator 25 het voor-noemde foutsignaal DF uit.
’ . / Hei^ vastatellen van,de-aanwezigheid of afwezigheid van :15 · een, fout kan op de hiervoor bescfireven wijze doeltreffend en: nauwkeurig ! worden opgespoord.. Wanneer echter een'fput (zoals in fig. k aangegeven ; bij DXl zich uitstrekt over twee gebieden SQ en S +;| en nagenoeg gelijke.
! , · gedeelteuvan.de twee, gebieden inneemt,. wordt het resultant van de-ver-geli jking van. de. accumulatiewaarden van de naburige gebieden S en 20 nauwelijks beihvloed door de fout. DX. Aan de andere kant worden de ver— houdingen. van de accumulaties van de- gebieden en ,. die respectie— velijk de helffcen van de fout bevatten, en de gebieden Sn_^ en grenzende aan de gebieden en SQ+^ door de fout bexnvloed, waarbij . echter de uitwerking van de fout in dit geval. slechts de helft is van 25 de uitwerking indien dezelfde fout zich in haar geheel in een gebied bevindt. Dienovereenkomstig is discriminatie opgrond van het verschil in accumulatiewaarden moeilijk. Teneinde deze moeilijkheid op te heffen wordt de· volgende werkwijze toegepast. De beeldelementen worden verdeeld zoals aangegeven door de getrokken lijnen in fig. k. Accumulatiewaarden 30 van- de gebieden,, die door. deze. verdeling worden verschaft, worden onder-worpen aan vergelijking. Verier worden de beeldelementen verdeeld zoals aangegeven door de: onderbroken lijnen in fig. De accumulatiewaarden . - van de. gebieden S'^ ^,. S-r ,. srn+-j *··-*, lie door de verdeling zijn ver-, schaft, worden onderworpen, aan: een vergeli jking. Wanneer in een van de· . . -35 -hiervoor beschreven vergelijkingen wordt vastgesteld,, dat de verhouding van de accumulatiewaarden zich buiten een voorafbepaald bereik bevindt,, 820 3 0 62 .......
τ wordt vastgesteld dat de fles een fout heeft, d.w.z·. dat zij moet worden uitgestoten. Voor het toepassen Tan de werkwijze wordt het uit het geheu-gen T in de. rolgorde, zoals bierroor besehreren,. lezen van de gegevens ,: uitgeroerd TOOEr .de: gehele .omtrek ran bet. mondgedeelte Tan de fles ,. en ; 5- wordt bet adres-aanduidgebeugen gedwongen de adressen in het gebeugen T in Tolgorde zodanig aan te duiden, dat na bet onderwerpen aan een rerge-lijking Tan de aceumulatiewaarden Tan. de door getrokken lijnen aangegeTen ; gebieden, de accumulatiewaarden Tan beeldelementgegeTens Tan elk. der : door de; onderbroken lijnen aangegeTen gebieden, wordt .werkregen. Dan 10 : wordt* een Tergelijking" van_ de aceumulatiewaarden Tan beeldelementgegeTens Tan. de door de onderbroken lijnen aangegeTen gebieden uitgeroerd Toor de gebele orntrek Tan bet mondgedeelte Tan de fles. In dit geral rerschijnt bet gerolg Tan. de fout DX duidelijk in de Tergelijking Tan de accumula-; tiewaarden Tan. de door de onderbroken lijnen aangegeTen gebieden,. en. is t5 derbalTe bet opsporen Tan de- fout Terzekerd.. - t *
De wijze ran het rerdelen. ran .het beeld. is niet be-: perkt tot die,, getoond. in fig. 3A. In. plaats daarran. kan bet·beeld wor- : den Terdeeld in sectorrormige gebieden,. zoals getoond in fig.· 3B, of . ‘ trapezoxde gebieden, zoals getoond in fig.. 3C. Verder kan bet beeld wor— 20 den Terdeeld in gebieden, die in gedaante Terschillen Tan de bierroor beschreTen gebieden. Het is eebter in ieder geral essentieel, dat de f rerdeellijnen zodanig· zijn geplaatst, dat de aceumulatiewaarden ran beeld— elementgegerens ran naburige gebieden in hoofdzaak gelijk zijn of in een in hoofdzaak gelijke rerhouding wanneer een. beeld wordt gerormd ran een 25 roorwerp, dat geen fout beeft.
In de bierroor besebreren uitroeringsrorm wordt. de aan-wezigheid of afwezigheid ran een fout rastgesteld aan de band ran de Tergelijking ran de gegerens ran twee gebieden, die naast elkaar liggen, welke fout eehter kan worden rastgesteld aan de band ran de rergelijking 30 ran gegerens ran twee gebieden, waartussen zicb althans een ander gebied berindt. Dienorereenkomstig ornrat de uitdrukking "diebt bij elkaar liggend" met betrekking. tot gebieden in de conclusies, niet alleen gebieden, die naast elkaar liggen,. maar ook die, waartussen zicb althans een of enkele-gebieden berinden. .. .
35 In de· bierroor besebreren uitroeringsrorm,. worden de aceumulatiewaarden ran de gegerens. ran alle beeldelementen in de- gebieden ^ 8-20 3 062 ————— — ------------------ : 8 ; onderworpen'aan een vergelijking, waarbij ecbter wanneer de beeldelemen- : i : tea ia de gebieden ia aaatal niet gelijk zijn, een werkwijze kan worden • toegepast, waarbij een aceumulatiewaarde wordt gedeeld door bet aantal _ beeldelementen voor bet verkrijgen van eea gemiddelde waarde, die wordt 5 ' gebruikt voor de vergelijking. Derhalve. moet de uitdrukking "resultaat van de accumulatie" in de conclusies zodanig worden begrepen, dat deze de som of aceumulatiewaarde en de gemiddelde waarde dekt.
. In de hiervoor besebreven uitvoeringsvorm wordt de : verhouding van de accumulatiewaarden of gemiddelde waarden van de gebie-·' 10 den verkregen, waama. wordt vastgesteld of de verbouding. zicb al of niet buitea bet voorafbepaalde bereik bevindt, waarbij ecbter een werkwijze kan worden toegepast,. waarbij bet verscbil tussen de* accumulatie-; waarden.of gemiddelde waarden wordt verkregen en wordt vastgesteld of bet- verscbil. zicb aL of niet buiten een voorafbepaald bereik bevindt* 15- De uitdrukking "voorafbepaald bereik,r is bedoeld om niet alleen een bereik te. omvatten, dat de bovenste grenswaarde en de onderste grenswaarde. bevat, maar 00k een bereik, dat de bovenste of de onderste grenswaarde bevat.
> : Fig. 6 toont een andere uitvoeringsvorm van de inricb- .
20 ^ ting. Deze inriebting wordt gebruikt: voor bet opsporen van een fout in de bodem van een fLes. Een liebtbron 2' is aangebraebt onder de bodem van • een fles 1, en een verstrooiingsplaat 2bf is aangebraebt tussen de bodem van de- fles en de liebtbron 2'., Een camera. U is boven.de fles 1 opge-steld. Wanneer liebt wordt gericht- op de bodem van de fles 1 vanaf de 25 liebtbron. 2’, wordt bet beeld van de bodem gevormd op bet liebt-ontvan-gende oppervlak van de camera k. Signalen, die de belderbeid van elk ge-deelte van de bodem vertegenwoordigen, worden opgeslagen in een gege-. vensgeheugen 7 op een soortgelijke wijze als bij de eerste uitvoeringsvorm van fig. 1. De inriebting beeft een eerste discriminatieketen 11, 30 gelijk. is aan die in fig* 1r en een tweede discriminatieketen 31'.
Bij bet uit het gegevensgeheugen 7 lezen van gegevens, duiden een adres-teller 9 en een adresaanduidgebeugen 10' gegevensadressen aan. op een soortgelijke wijze als. bij de.inriebting, getoond in fig. 1, waarna bet adres-' seren zodanig wordt uitgevoerd* dat- de beeldelementgegevens worden. uitge— . 35 lezen in de· volgorde, waarin segmenten of gedeelten van een voorwerp, be-borende· bij de beeldelementen,. worden doorkruisd door een in boofdzaak 820 3 0 62 ----------------- ---------------------------- V i j »" ' ; _ - I' — — ·ττ- —— " ! 9 ' spiraalvormige denkbeeldige lijn, die is getekend. op het voorwerp, dat wordt gekeurd (hieraa gedetailleerder beschreven). De spiraalvormige lijn kan zijn, zoals getoond in fig. JA. Zoals getoond in fig. JAy valt I ; bet, middelpunt van de spiraalvormige lijn samen met het middelpunt van : 5 de bodem. van een fles, en is de afstand tussen de naburige gedeelten van. de lijn gelijk.. Voor het verwezenlijken hiervan, worden de adressen van de gegevens in het gegevensgehengen 7 opgeslagen in het adresaanduid— : geheugen 10 in de volgorde van het lezen, waarbij wanneer het adres (de : ingang) , geleverd. vanaf de adresteller 9 aan hefc adresaahduidgeheugen 10 10 wordt vergroot, de inhoud van het adres, dat het. adres vormt van. het ge- gevensgeheugen 7, wordt uitgevoerd.. Deze techniek is beschreven in de
Japanse octrooi-aanvragen 87510/1980 en 8-7511/'19δ0 ♦
De in een dergelijke volgorde uitgelezen gegevens wor- ; den bewerkt in de discriminatieketen’3iwaarvan een voorbeeld is· weer- 15. gegeven in fig- 8.. Gegevens D^,. gelezen uit het geheugen 7,. worden in een schuifregister 31Γ gevoerd. In het schuifregister 311‘ warden inge- voerde gegevens opeenvolgend opgeslagen en verschoven. Wanneer twee lees— ' kringlopen sinds dan. zijn verlopen, produceert het schuifregister ’3Π 'de laatstgenoerade gegevens als D In een analoge deler 312 worden de
- 21—dL
20 gegevens D , die uit het geheugen 7 worden. gelezen, gedeeld door de gegevens D^ 2 uit het schuifregister 31T, d.w.zv dat de analoge deler 312 de verhouding van de twee gegevens uitvoert, te weten Vh = D^/D ^). De discriminator 313' stelt vast of de verhouding V zich al of niet bevindt in een bereik, voorzien van waarden (bijvoorbeeld 1,5) en (bij-25 voorbeeld 1/1,5) als de bovenste en onderste grenswaarden, die zijn ingest eld door een grenswaarde-insteller 31 Indien de: verhouding V zich buiten het bereik bevindt, voert de discriminator 313 een signaal DF2 uit.
Het signaal DF2 wordt gelegd aan een ingangsaansluiting van een M-poort 33 , aan de andere ingangsaansluiting waarvan een uitgang wordt gelegd van 30 een poortregelketen 32v De uitgang van de’ M-poort 33 wordt gelegd aan. een ingangsaansluiting van een OF-poort 3^.
De poortregelketen 32 spreekt aan op de uitgang van het . adresaanduidgeheugen 10 voor het leggen van een. signaal.met een H-niveau - . .·. aan. de M-poort 35 tijdens- het tijdvak, dat het. adresseren. voor het accu- 35 - muleren van. beeldelement gegevens van. de gebieden wordt uitgevoerd,. en..
' ' - voor het leggen van het signaal: met een H-nibeau aan de M-poort. 33 ti j— ! ; 10 • dens het ti.jdvak, dat heir langs de spiraalvormige lijn lezen van de ! beeldelementgegevens wordt uitgevoercL. Ann de andere kant wordt de uit-•i · gang DF1 van de discriminatieketen 11 (over eenkomende met het signaal | ; DF in·, fig. T) via de EN-poort 35 gelegd aan de andere ingangs aansluiting 5 van. de OF-keten 3^. De uitgang van de OF-keten 3^ wordt gebruikt als het foutsignaal DF, overeenkomstig welk signaal het lichaam, dat wordt gekeurd, uit de keurlijn wordt gestoten. 5 ! ; . Een ander voorheeld van de discriminatieketen 31 is afgebeeld in fig. 9. De. discriminatieketen 31 omvat een. schuifregister 10 311,. een analoge deler 312'* eeh discriminator 313 en een grenswaarde- insteller 31^, die alle gelijk zijn aan die in fig. 8. De uitgang van de discriminator· 313 is· aangegeven door het. verwijzingsteken DF21 in plaats.
; van. DF2, zoals hierna duidelijk:wordt . De. discriminatieketen 31 omvat verder een tweede schuifregister 315>. waarin de, uit het geheugen. 7- gele— 15 zen gegevens: worden opgeslagen en verschoven. De: zodoende: verschoven j . gegevens worden na vier leeskringlopen uitgevoerd. als de gegeven D^ : In een. tweede analoge deler 316,. worden de gegevens Dq, die uit het .: geheugen 7 worden gele zen, 'gedeeld door.de gegevens D^ ^ uit het schuif— register 315*. d.w.z. dat een verhouding 7'^ (- D^/D^ wordt verschaft. . 20 In een tweede discriminator wordt vastgesteld of de verhouding 7’ zich al of niet hevindt. in een bereik, voorzien van de bovenste grenswaarde V'y (bijvoorbeeld ’1,1) en de.onderste grenswaarde V’^ (bijvoorbeeld 1/1,1), die zijn ingesteld door een tweede grenswaarde-insteller.. De bovenste grenswaarde 7’ en de onderste grenswaarde V1 zijn dichter bij een (1) U il 25 gekozen dan de waarde 7^. en 7^, zoals uit de voorgaande beschrijving blijkt. Een vooraf-instelteller 319 telt de uitgangsimpulsen Pd van de discriminator 317, en verschaft een uitgang DF22. Een van de signalen DF21 en DF22 gaat door een OF-keten 320 en. wordt het signaal DF2.
Het verschaffen van het schuifregister 31-3, de analoge 30 deler 316, de discriminator 317, de grenswaarde-insteller 31S en de vooraf-instelteller 319 maakt het opsporen mogelijk van een fout, waarvan de vermindering van de helderheid. klein is, maar die zich. uitspreidt over ' een groot. gebied of over een lange af stand.
Fanneer bi jvoorbeeld. het betrekkeli jk grote gebied van .• 35-:'^bod'emi^'.van een fles enigszins. is verkleurd*.zoals in. fig.. IQiLaan-_gegeven bij FS, zijn. de opeenvolgend uit. het geheugen 7 gelezen. gegevens — 8 2D 3 0 62 “ ......... ............
: - it D^ zoals afgebeeld in fig. 10B. Zoals duidelijk is uit fig* 10B, bevindt ’ de verhouding van de twee gegevens zich niet'. buiten bet bereik (V^ ^ V » , . V^.)* Dienovereenkomstig produceert de discriminator 313 geen signaal i . DF21. Enkele van de verhoudingen ecbter, die uit twee gegevens vorden 5 verkregen, &ie door- drie andere gegevens zijn gescbeiden) bevinden zich ’ buiten bet bereik (V^ < Vr < V*^) *. Derhalve produceert de discriminator· 31T een uitgangsimpuls met de in fig* 10C afgebeelde tijdbepaling. De uitgangsimpuls wordt geteld door de vooraf-instelteller 319· Wanneer-beeldelementgegevens, overeenkomende met bet enigszins verkleurde gedeel-10 te, viermaal opeenvolgend worden gelezen, worden vier impulsen verschaft bij bet begin alsmede aan bet einde van bet enigszins. verkleurde gedeelte. Wanneer bet tellen is uitgevoerd tot aan· de vooraf ingestelde waarde : (zea (¢)), voert de teller 3T9 bet signaal DF22 uit, dat wordt gelegd aan- i - ....
| de OF-keten 320. De· licbte, maar uitgebreide vlek, waarvoor de fles 15 moet worden uitgestoten, wordt dus ontdekt * Wanneer bet aantal uitgangs-impulsen van. de discriminator 317' kleiner is dan de vooraf ingestelde ; waarde (zes) (welk verschijhsel bijvoorbeeld wordt veroorzaakt wanneer : de.· gegevensafwijking bet gevolg is van de aanwezigbeid van kleine stenen in. bet glas), wordt geen signaal DF22 geproduceerd en wordt defles niet 20 uitgestoten.
Het aantal leeskringlopen,. dat plaats vindt tijdens •bet-interval, dat verloopt vanaf bet moment,.kdat bet scbuifregister 315 gegevens ontvangt, totdat bet scbuifregister 315 uitvoert, kan worden vastgesteld door bet kiezen van bet aantal trappen of een uitgangsaan-25 sluiting van het register*
Een aantal ketens, elk bestaande uit het scbuifregister 315, de analoge deler 316, de discriminator 317s de grenswaarde-insteller 318 en de vooraf-instelteller 319» 'zoals getoond in fig. 9s ban zijn voorzien, waarbij de ketens voor wat betreft de bovenste grensvaarden 30 IT* ), de· onderste grenswaarden (V^, V’^) en de vooraf ingestelde waarde verschillend zijn uitgevoerd (de schuifregisters kunnen al of niet verscbillend· zijn in bet aantal trappen), en-de· uitgangen van deze ketens , worden gelegd aan een OF-keten, soortgelij.k aan de OF-keten 320* In een dergelijk geval verdient bet in bet. algemeen de.· voorkeur een lagere voor— -35 · af-instelwaarde van de teller te combineren met bogere bovenste grens-_waarden (Ty, Tr^). Wanneer deze beschreven ketens zijn voorzien, kunnen 8203062 .
: 12 : alle fouten, zoals verkleuringen en vreemd materiaal (waarvoor flessen • moeten worden uitgestoten) worden opgespoord.
; Xnplaats van het verschaffea van een aantal combina- ., ties», elk bestaande ait een schaifregister (311, 315) en een analoge de- ·' 5 · ler' (312,. 316), kan sledhts een van deze combinaties zijn voorzien, waarbij de nitgang daarvan wordt: gebruikt als' ingangen naar een aantal - discriminatoren (313, 31?).
i
In de hiervoor beschreven aitvoeringsvora wordt vastge-: steld of de verhouding van twee signalen al of n’iet kleiner is dan de 10 bovenste grenswaarde en groter dan de. onderste grenswaarde, waarbij ech~ ; ter- een werkwijze kan worden. toegepast, waarbij de verhoading wordt ver-geleken met alleen. de bovenste of: de onderste grenswaarde, ; . Inplaats' van de verhoading van. twee signalen kan het : verschi'l tassen. twee signalen worden gebraikt bij het vaststellen van 15 ' de- afwijklng van een; signaal met betrekking. tot een. ander signaal.
; Het bereik van signaalafwijking en de vooraf ingestelde . waarde van de- teller,, overeenkomstig waarmee de aanwezigheid of afwezig-: heid van een font:, wordt opgespoord, kan worden veranderd in afhankelijk-y ; .,'heid van de plaatsen (zoals het.middelpant en de omtrek van de bodem van , i ' ’ · · . * 20 , een fles) op het voorwerp, dat wordt gekeard.
In de hiervoor beschreven aitvoeringsvorm, wordt een .fles radiaal vanaf het middelpunt van de bodem afgetast, waarbij de fles : echter radiaal kan worden afgetast,. beginnende met de omtrek van de bodem.
Indien de spiraalvormige lijn, zoals getoond in fig.
25 7A,. wordt toegepast bij het aft as ten, kan. de volgorde van leesgegevens uit het geheugen 7 gemakkelijk worden vastgesteld. Ook kan echter· een spiraalvormige lijn, zoals getoond in fig. 7B worden toegepast.
De volgorde van het lezen. van gegevens kan zodanig zijn, dat wanneer de spiraalvormige lijn een segment of gedeelte van een 30 voorwerp, dat wordt gekeurd, welk segment of gedeelte overeenkomt met een beeldelement, doorkruist, de gegevens van het beeldelement worden uit-gelezen, of dat de gegevens,. die eenmaal zijn uitgelezen door het aftasten langs de spiraalvormige lijn, niet opnieuw worden uitgelezen.
De plaats van de: lichtbron. voor het richten van licht . , ; 35 op een voorwerp,. dat wordt gekeurd, en de· uitvoering van de televisie- camera voor het ontvangen van licht vanaf het voorwerp, kunnen worden 8I03F6Z ——— - - • 13 " ·' ί veranderd voor aanpassing aan de gedaante en optische eigenschappen van ‘ het voorwerp. Inplaats van de CCD-camera, kan een camera, waarin gebruik f . wordt gemaakt van beeldopneemelementen in vaste stoftoestand, zoals BBD’en, I . worden toegepast als de heeldopneemcamera of kan een beeld-orthicon-I 5 camera of een -vidicon-camera worden toegepast.
In de hiervoor beschreven uitvoeringsvorm, wordt het analoge videosignaal omgezet- in het digitale signaal en opgeslagen in het digitale geheugenorgaan, waarbij het echter zonder te worden omgezet .
: in een digitaal signaal,.kan worden opgeslagen in een analoog geheugen.
10 Het is uit de voorgaande besehrijving' duidelijk, dat- de uitvinding een stelsel verschaft, waarbij de gegevens van de beeld-, element en. in elk gebied van· een voorwerp, dat wordt gekeurd, worden ge- accimuleerd,.de accumulatiewaarden.voor nahijliggende gebieden worden ; onderworpen aan een vergelijking, en de aan—of afwezigheid van een fout ;15 ' wordt. vastgesteld aan. de. hand van het. vergelijkingsresultaat. De aan-of afwezigheid van een fout. kan derhalve snel en nauwkeurig worden be-Ϊ paald zonder een mechanisme-te gebruiken. voor het rondtollen van een . ; voorwerp, dat wordt. gekeurd. Bovendien kan..keuring regelmatig worden , . . uitgevoerd over het gehele gedeelte (zoals het mondgedeelte of de bodem 20 van een fles) van een voorwerp, dat.. wordt gekeurd.
De- hiervoor beschreven werkwijze, waarbij de aan-of afwezigheid van een fout wordt vastgesteld aan de hand van de vergelijking· van. accumulatiewaarden van naburige gebieden (hierna aangeduid als de "gebiedvergeli jkingswerkwi j ze"), kan worden gecomhineerd met andere fout-25 opspoorwerkwijzen voor het verbeteren van de nauwkeurigheid van het op-sporen van fouten.
Indien, zoals beschreven aan de hand van fig. 6, de gebiedsvergelijkingsverkwijze wordt toegepast in combinatie met de werkwijze (deze laatste werkwijze wordt aangeduid als ,Tspiraalvormige lijn-30-' werkwijze1' J in de· volgorde van het laten kruisen door de spiraalvormige lijn van gedeelten, waarin de beeldelementsignalen worden uitgelezen in de volgorde, waarin de hijbeharendesegmenten of gedeelten door een spi-' raalvormige lijn'worden doorkruisd, en de aan- of afwezigheid van een . fout;, wordt vastgesteld overeenkomstig het .resultaat van de· vergelijking.
. 35 van de- beeldelementsignalen,..die in leesvolgorde. dichter bij. elkaar lig- _^ gen, kunnen de volgende voordelen worden verkregen bij het keuren van de 32TjT6-2 — —- 1 ' ’ - — --- ...... -- ---- 1 ' ; ι · : bodem van een fles. De spiraalvormige lijnverkwijze is bijzonder doel-treffend voor het keuren van het middengedeelte van de bodem. van een:. fles,. .· ; waarbij indien echter de verkwij ze wordt toegepast voor· het keuren van ! t - I ; het onrbreksgedeelte van de bodem, de .vaststelling. soms foutief kan zijn 5 als gevolg van de donkere ring, die als gevolg van de meniscus verschijnt. Dit is het gevolg van het feit, dat de donkere ring-'.niet altijd gelijk is aan en coaxiaal met de gedaante van de bodem van de fles,. en de spi-: j * raalvormige lijn derhalve soms de donkere ring onder een betrekkelijk : grote hoek kruist. Aan de andere kaiit is het in de gebiedsvergelijkings-10 werkwijze alleen nodig de grenzen van het: gebied zodanig te bepalen,. dat een donkere ring en dergelijke waarvan een nauwkeurige plaatsbepaling voorafmoeili jk is, in: de gebieden.ligt- Indien dus de spiraalvormige lijnwerfcwijze wordt toegepast .voor· het keuren van het middengedeelte.
; van de bodem: van de fles». en de gebiedsvergelijkingswerkwijze wordt toe— :t5 ; gepast voor het. keuren van het omtreksgedeelte daarvan, kan een werkwijze ' voor het opsporen van fouten worden verkregen, die de voordelenvan deze . twee werkwijzen heeft.. ! *- . V ' J - . j \ 82 0T0T2 ~ ~
Claims (1)
11. Inrichting volgens conelusie 8, gekenmerkt door midde- 30 len voor bet lezen van de signalen van de beeldelementen in.de· volgorde,. waarin de bijbehorende segmenten 'worden doorkruisd door een in boofdzaak spiraalvormige lijn,. die denkbeeldig op bet beeld is getekend, en door middelen. voor bet opsporen van een font in. bet voorwerp overeenkomstig . de. onderlinge betrekking tussen. het signaal van een van de. beeldelementen .35 . en bet signaal van een.ander beeldelement, dat lets vdorafgaande aan bet . lezen van bet signaal van dit ene beeldelement, is. uitgelezen.. 8. ff 3T5”2 ~
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
JP11860781 | 1981-07-30 | ||
JP56118607A JPS5821146A (ja) | 1981-07-30 | 1981-07-30 | 欠陥検査方法および装置 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL8203062A true NL8203062A (nl) | 1983-02-16 |
Family
ID=14740740
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL8203062A NL8203062A (nl) | 1981-07-30 | 1982-07-30 | Werkwijze en inrichting voor het opsporen van fouten. |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4454542A (nl) |
JP (1) | JPS5821146A (nl) |
AU (1) | AU550122B2 (nl) |
CA (1) | CA1189951A (nl) |
DE (1) | DE3228010C2 (nl) |
DK (1) | DK156924C (nl) |
FR (1) | FR2510757B1 (nl) |
GB (1) | GB2104651B (nl) |
NL (1) | NL8203062A (nl) |
Families Citing this family (54)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2114285B (en) * | 1982-01-29 | 1985-08-29 | Warren Peter Neal Bailey | Optical inspection of machined surfaces |
US4488648A (en) * | 1982-05-06 | 1984-12-18 | Powers Manufacturing, Inc. | Flaw detector |
ATE36194T1 (de) * | 1982-05-27 | 1988-08-15 | I2S | Verfahren und vorrichtung zur automatischen kontrolle von behaeltern durch transparenzvergleich. |
GB2129547B (en) * | 1982-11-02 | 1986-05-21 | Cambridge Instr Ltd | Reticle inspection |
GB2135768A (en) * | 1983-02-22 | 1984-09-05 | Ti Fords Ltd | Bottle inspection method and apparatus |
US4532650A (en) * | 1983-05-12 | 1985-07-30 | Kla Instruments Corporation | Photomask inspection apparatus and method using corner comparator defect detection algorithm |
US4598420A (en) * | 1983-12-08 | 1986-07-01 | Mts Systems Corporation | Optical grid analyzer system for automatically determining strain in deformed sheet metal |
JPS60159637A (ja) * | 1984-01-31 | 1985-08-21 | Kirin Brewery Co Ltd | 欠陥検出方法および装置 |
NL8401416A (nl) * | 1984-05-03 | 1985-12-02 | Thomassen & Drijver | Inrichting voor het opsporen van houders met een afwijkende eigenschap. |
JPS60249204A (ja) * | 1984-05-24 | 1985-12-09 | 肇産業株式会社 | 照明装置 |
US4633504A (en) * | 1984-06-28 | 1986-12-30 | Kla Instruments Corporation | Automatic photomask inspection system having image enhancement means |
JPS6180374A (ja) * | 1984-09-21 | 1986-04-23 | インタ−ナショナル ビジネス マシ−ンズ コ−ポレ−ション | 可変走査領域による細線化処理の方法及び装置 |
JPH0616013B2 (ja) * | 1984-11-22 | 1994-03-02 | 肇産業株式会社 | 自動検査装置 |
US4655349A (en) * | 1984-12-27 | 1987-04-07 | Brockway, Inc. | System for automatically inspecting transparent containers for sidewall and dimensional defects |
JPS61193009A (ja) * | 1985-02-22 | 1986-08-27 | Toyo Glass Kk | 容器の開口天面欠陥検査方法 |
JPS61207952A (ja) * | 1985-03-12 | 1986-09-16 | Hajime Sangyo Kk | 透明材よりなるビンの欠陥検査方法 |
JPS61223542A (ja) * | 1985-03-28 | 1986-10-04 | Eisai Co Ltd | アンプルの溶閉不良検出方法及び装置 |
US4697088A (en) * | 1985-06-24 | 1987-09-29 | Beltronics, Inc. | Method of and apparatus for discriminating sharp edge transitions produced during optical scanning of differently reflective regions |
JPS6212845A (ja) * | 1985-07-10 | 1987-01-21 | Kirin Brewery Co Ltd | 壜のねじ口部欠陥検出装置 |
JPS6269154A (ja) * | 1985-09-21 | 1987-03-30 | Hajime Sangyo Kk | 壜口欠陥検査装置 |
US4731649A (en) * | 1986-09-11 | 1988-03-15 | Vistech Corp. | Oblique illumination for video rim inspection |
US4759074A (en) * | 1986-10-28 | 1988-07-19 | General Motors Corporation | Method for automatically inspecting parts utilizing machine vision and system utilizing same |
JPS63133045A (ja) * | 1986-11-25 | 1988-06-04 | Matsushita Electric Works Ltd | 検査用照明器具 |
US4786801A (en) * | 1987-07-21 | 1988-11-22 | Emhart Industries Inc. | Finish Leak Detector having vertically movable light source |
US4972494A (en) * | 1988-02-26 | 1990-11-20 | R. J. Reynolds Tobacco Company | Package inspection system |
JPH0641924B2 (ja) * | 1988-05-27 | 1994-06-01 | 株式会社キリンテクノシステム | 壜胴部の欠陥検出装置 |
DE3819183A1 (de) * | 1988-06-06 | 1989-12-07 | Sick Optik Elektronik Erwin | Verfahren zur fehlererkennung bei laufenden materialbahnen |
EP0356680A1 (de) * | 1988-08-11 | 1990-03-07 | Siemens Aktiengesellschaft | Optische Aufnahmeeinrichtung für Bildverarbeitungssysteme |
US5113454A (en) * | 1988-08-19 | 1992-05-12 | Kajaani Electronics Ltd. | Formation testing with digital image analysis |
WO1990002326A1 (en) * | 1988-08-23 | 1990-03-08 | Bio-Mediq (Australia) Pty. Ltd. | Optical fluid analysis imaging and positioning |
US4931632A (en) * | 1988-10-07 | 1990-06-05 | Brandt Manufacturing Systems, Inc. | Variable parameter optical bottle checker |
US4914289A (en) * | 1988-10-26 | 1990-04-03 | Inex-Vistech Technologies Incorporated | Article inspection system for analyzing end and adjacent sides |
US4945228A (en) * | 1989-03-23 | 1990-07-31 | Owens-Illinois Glass Container Inc. | Inspection of container finish |
DE3938471A1 (de) * | 1989-11-20 | 1991-05-23 | Freudenberg Carl Fa | Verfahren zur optischen oberflaechenkontrolle |
JPH0739999B2 (ja) * | 1991-01-24 | 1995-05-01 | 肇産業株式会社 | 欠陥検出方法 |
JPH07102978B2 (ja) * | 1991-03-13 | 1995-11-08 | 石塚硝子株式会社 | ガラス壜の検査方法 |
GB2262339B (en) * | 1991-12-13 | 1995-09-06 | Honda Motor Co Ltd | Method of inspecting the surface of a workpiece |
GB9219550D0 (en) * | 1992-09-16 | 1992-10-28 | British Nuclear Fuels Plc | The inspection of cylindrical |
US5354984A (en) * | 1993-09-03 | 1994-10-11 | Emhart Glass Machinery Investments Inc. | Glass container inspection machine having means for defining the center and remapping the acquired image |
US5422476A (en) * | 1993-09-15 | 1995-06-06 | Emhart Glass Machinery Investments Inc. | Glass container inspection machine |
GB9321850D0 (en) * | 1993-10-22 | 1993-12-15 | Roke Manor Research | Improvements relating to optical measuring system |
US5566244A (en) * | 1993-11-22 | 1996-10-15 | Honda Giken Kogyo Kabushiki Kaisha | Method of inspecting a workpiece surface including a picturing system with a shortened focal plane |
CH688663A5 (de) * | 1994-10-20 | 1997-12-31 | Elpatronic Ag | Verfahren und Vorrichtung zur Inspektion von Gegenstaenden, insbesondere von Flaschen. |
DE59914803D1 (de) * | 1998-09-16 | 2008-08-21 | Mannesmann Praezisrohr Gmbh | Einrichtung zur optischen Qualitätsprüfung einer Rohrinnenoberfläche |
FR2860873B1 (fr) * | 2003-10-13 | 2008-10-17 | Bsn Glasspack | Procede et dispositif optoelectronique d'inspection d'une surface de revolution d'un recipient |
US20080013820A1 (en) | 2006-07-11 | 2008-01-17 | Microview Technology Ptd Ltd | Peripheral inspection system and method |
KR100863700B1 (ko) * | 2008-02-18 | 2008-10-15 | 에스엔유 프리시젼 주식회사 | 비전 검사 시스템 및 이것을 이용한 피검사체의 검사 방법 |
US8621194B2 (en) | 2010-08-31 | 2013-12-31 | Conexant Systems, Inc. | Processor NAND flash boot system and method |
CA2829595C (en) * | 2011-03-09 | 2019-01-15 | Rolls-Royce Corporation | Illumination system with illumination shield |
US9188545B2 (en) * | 2011-10-28 | 2015-11-17 | Owens-Brockway Glass Container Inc. | Container inspection apparatus and method |
JP5974575B2 (ja) * | 2012-03-26 | 2016-08-23 | 凸版印刷株式会社 | 口栓検査装置および口栓検査方法 |
CN103257144A (zh) * | 2013-05-15 | 2013-08-21 | 华南理工大学 | 一种基于机器视觉的塑料瓶瓶口余料检测方法及装置 |
FR3027391B1 (fr) * | 2014-10-17 | 2024-05-24 | Msc & Sgcc | Procedes, dispositif et ligne d'inspection pour visualiser la planeite d'une surface de bague de recipient |
JP6556848B2 (ja) * | 2015-08-18 | 2019-08-07 | 荏原実業株式会社 | 蛍光可視化装置、蛍光可視化方法ならびにコンピュータプログラム |
Family Cites Families (17)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS51108881A (ja) * | 1975-03-20 | 1976-09-27 | Yamamura Glass Co Ltd | Garasubinnochobukensahohoto sonosochi |
JPS5317779A (en) * | 1976-08-02 | 1978-02-18 | Mitsubishi Heavy Ind Ltd | Bottle mouth chipping detector |
DE2706726A1 (de) * | 1977-02-17 | 1978-08-24 | Kronseder Hermann | Vorrichtung zum ueberpruefen von getraenkeflaschen auf sauberkeit |
GB1585919A (en) * | 1977-08-11 | 1981-03-11 | Ti Fords Ltd | Bottle inspection apparatus |
FR2401415A1 (fr) * | 1977-08-24 | 1979-03-23 | Emballage Ste Gle Pour | Inspection et controle d'objets transparents |
JPS54140791U (nl) * | 1978-03-24 | 1979-09-29 | ||
JPS5520123A (en) * | 1978-07-17 | 1980-02-13 | Nippon Pirooburotsuku Seizou K | Crack detector for bottle head |
JPS5546172A (en) * | 1978-09-29 | 1980-03-31 | Kirin Brewery Co Ltd | Detector for foreign material |
US4213702A (en) * | 1978-10-02 | 1980-07-22 | Powers Manufacturing, Inc | Glass inspection method and apparatus |
JPS5650682A (en) * | 1979-09-11 | 1981-05-07 | Nippon Keisoku Kogyo Kk | Image-split type television video test device |
IT1129509B (it) * | 1980-01-14 | 1986-06-04 | Tasco Spa | Procedimento ed apparecchiatura per il ritrovamento in tempo reale di difetti in oggetti industriali |
DE3014191A1 (de) * | 1980-04-14 | 1981-10-15 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Schaltungsanordnung zum feststellen von flecken auf einem von einer elektrooptischen abtasteinrichtung in ein videosignal umgesetzten objektbild |
US4448526A (en) * | 1980-06-27 | 1984-05-15 | Kirin Beer Kabushiki Kaisha | Defect detecting method and device |
DE3031120A1 (de) * | 1980-08-18 | 1982-04-01 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Anordnung zum feststellen von unregelmaessigkeiten des randes von prueflingen |
US4492476A (en) * | 1981-02-20 | 1985-01-08 | Kirin Beer Kabushiki Kaisha | Defect detecting method and apparatus |
US4385233A (en) * | 1981-03-18 | 1983-05-24 | Owens-Illinois, Inc. | Fused glass detector |
US4414566A (en) * | 1981-04-03 | 1983-11-08 | Industrial Automation Corporation | Sorting and inspection apparatus and method |
-
1981
- 1981-07-30 JP JP56118607A patent/JPS5821146A/ja active Pending
-
1982
- 1982-07-23 AU AU86353/82A patent/AU550122B2/en not_active Ceased
- 1982-07-23 US US06/401,180 patent/US4454542A/en not_active Expired - Lifetime
- 1982-07-27 DE DE3228010A patent/DE3228010C2/de not_active Expired
- 1982-07-27 DK DK334382A patent/DK156924C/da not_active IP Right Cessation
- 1982-07-28 FR FR8213173A patent/FR2510757B1/fr not_active Expired
- 1982-07-28 GB GB08221844A patent/GB2104651B/en not_active Expired
- 1982-07-29 CA CA000408380A patent/CA1189951A/en not_active Expired
- 1982-07-30 NL NL8203062A patent/NL8203062A/nl not_active Application Discontinuation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
GB2104651B (en) | 1985-04-11 |
DE3228010C2 (de) | 1986-05-28 |
JPS5821146A (ja) | 1983-02-07 |
DK334382A (da) | 1983-01-31 |
FR2510757B1 (fr) | 1985-11-22 |
AU550122B2 (en) | 1986-03-06 |
DK156924C (da) | 1990-03-12 |
DK156924B (da) | 1989-10-16 |
US4454542A (en) | 1984-06-12 |
FR2510757A1 (fr) | 1983-02-04 |
DE3228010A1 (de) | 1983-02-17 |
GB2104651A (en) | 1983-03-09 |
CA1189951A (en) | 1985-07-02 |
AU8635382A (en) | 1983-02-03 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
NL8203062A (nl) | Werkwijze en inrichting voor het opsporen van fouten. | |
CN109791043B (zh) | 用于透明主体的光学检查的方法和装置 | |
US4305661A (en) | Method and apparatus for determining physical characteristics of objects and object surfaces | |
US3894806A (en) | Method and apparatus for testing transparent containers | |
NL7907068A (nl) | Inrichting voor het detecteren van ongerechtigheden op voorwerpen, waarbij langs optische weg wordt vastgesteld of op te controleren voorwerpen, zoals bierflessen of sapflessen, ongerechtigheden zoals stof, vuilresten of scheuren, voorkomen. | |
NL194894C (nl) | Inrichting en werkwijze voor het inspecteren van de zijwand van een doorzichtige houder. | |
JPH06100555B2 (ja) | 透明物体の欠陥検査方法とその装置 | |
US4493554A (en) | Method and apparatus for determining physical characteristics of objects and object surfaces | |
JP2000055829A (ja) | 単一領域のアレイセンサと交互のストロボ光源を使用する容器の検査装置及びその方法 | |
TW201522933A (zh) | 用於檢查潮溼眼用鏡片的系統及方法 | |
NL8200682A (nl) | Werkwijze en inrichting voor het detecteren van defecten. | |
JPH06229876A (ja) | 眼レンズを検査する方法およびシステム | |
JPH01299444A (ja) | 壜胴部の欠陥検出装置 | |
JPH01262448A (ja) | 壜の胴部検査装置 | |
JPH08226902A (ja) | 容器検査機械 | |
US20170038308A1 (en) | Apparatus and method for inspecting containers | |
JPS6098340A (ja) | 壜検査装置 | |
JPH08210990A (ja) | 対象物の検査方法および装置 | |
JP3102925B2 (ja) | 粒子分析装置 | |
JP2000241363A (ja) | 物品の外観検査装置及び外観検査方法 | |
JPH0634573A (ja) | 瓶検査装置 | |
JPH0634574A (ja) | 瓶検査装置 | |
US10408766B2 (en) | Inspection device and inspection system | |
JP3406795B2 (ja) | 光学部材検査装置 | |
JPH0634575A (ja) | 瓶検査方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
A85 | Still pending on 85-01-01 | ||
BA | A request for search or an international-type search has been filed | ||
BB | A search report has been drawn up | ||
BC | A request for examination has been filed | ||
CNR | Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection) |
Free format text: KIRIN TECHNO-SYSTEM. KABUSHIKI KAISHA - |
|
BV | The patent application has lapsed |