FI98665C - Signaalin ohjelmalaite - Google Patents

Signaalin ohjelmalaite Download PDF

Info

Publication number
FI98665C
FI98665C FI911396A FI911396A FI98665C FI 98665 C FI98665 C FI 98665C FI 911396 A FI911396 A FI 911396A FI 911396 A FI911396 A FI 911396A FI 98665 C FI98665 C FI 98665C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
output
outputs
clock signal
memory
Prior art date
Application number
FI911396A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI911396A (fi
FI911396A0 (fi
FI98665B (fi
Inventor
Dominique Castel
Original Assignee
Alcatel Radiotelephone
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alcatel Radiotelephone filed Critical Alcatel Radiotelephone
Publication of FI911396A0 publication Critical patent/FI911396A0/fi
Publication of FI911396A publication Critical patent/FI911396A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98665B publication Critical patent/FI98665B/fi
Publication of FI98665C publication Critical patent/FI98665C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05BCONTROL OR REGULATING SYSTEMS IN GENERAL; FUNCTIONAL ELEMENTS OF SUCH SYSTEMS; MONITORING OR TESTING ARRANGEMENTS FOR SUCH SYSTEMS OR ELEMENTS
    • G05B19/00Programme-control systems
    • G05B19/02Programme-control systems electric
    • G05B19/04Programme control other than numerical control, i.e. in sequence controllers or logic controllers
    • G05B19/07Programme control other than numerical control, i.e. in sequence controllers or logic controllers where the programme is defined in the fixed connection of electrical elements, e.g. potentiometers, counters, transistors

Landscapes

  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electrophonic Musical Instruments (AREA)
  • Stereo-Broadcasting Methods (AREA)
  • Tone Control, Compression And Expansion, Limiting Amplitude (AREA)
  • Details Of Television Scanning (AREA)
  • Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
  • Signal Processing For Digital Recording And Reproducing (AREA)
  • Electronic Switches (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Television Signal Processing For Recording (AREA)
  • Control Of El Displays (AREA)
  • Control Of Electric Motors In General (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)
  • Circuits Of Receivers In General (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)

Description

. 98665
Signaalin ohjelmalaite
Esillä oleva keksintö kohdistuu ohjelmalaitteeseen, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaama-, na.
5 Ohjelmalaitteet ovat laitteita, joiden lähtösignaalit ohjaavat erilaisten laitteistojen toimintaa määrätyn sekvenssin mukaan. Tämä sekvenssi on yleensä tallennettu ohjelmalaitteeseen itseensä ja sekvenssi etenee ulkoisen tahtisignaalin määräämän tahdin mukaan.
10 Ensimmäisessä tunnetussa ratkaisussa, jossa tahtisignaalina on kellosignaali, käytetään jokaista ohjattavaa laitetta varten ensimmäistä vähentävää laskuria, johon on ladattu ennakolta lähtöarvo, ja toista vähentävää laskuria, johon on ladattu ennakolta loppuarvo, kaikkien laskurien saadessa 15 tämän kellosignaalin. Asianomainen lähtösignaali alkaa, kun ensimmäinen laskuri saavuttaa nollan, ja se päättyy toisen laskurin saavuttaessa nollan.
Toisessa tunnetussa ratkaisussa, jossa tahtisignaalina on digitaalinen signaali, jonka antaa laskuri, jota itseään 20 inkrementoi kellosignaali, on jokaista ohjattavaa laitetta varten ensimmäinen ja toinen komparaattori, jotka vertaavat alkuarvoa ja loppuarvoa tahtisignaalin arvoon. Vastaava lähtösignaali alkaa, kun ensimmäinen komparaattori havaitsee tuloissaan yhtäläisyyden, ja signaali päättyy, kun 25 toinen komparaattori havaitsee vastaavasti yhtäläisyyden.
Nämä kaksi ratkaisua soveltuvat hyvin silloin, kun ohjelmalaite kehittää harvoja lähtösignaaleja. Kun ohjattavien laitteiden lukumäärä kasvaa, lähtösignaaleihin liittyvien modulien (komparaattori, laskuri) lukumäärä suurenee tämän 30 seurauksena ja ohjelmalaitteen toteutuksessa tarvitaan suuri määrä alkiosoluja, kuten loogisia portteja. Seurauksena on sen integrointiin tarvittavan piipinta-alan kasva- 98665 2 minen, sen energiankulutuksen kasvaminen ja siten sen kustannusten nousu.
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on siten tahtisignaalin ohjaama lähtösignaaleja kehittävä ohjelmalaite, jossa on 5 vähemmän alkiosoluja, jo kun lähtösignaalien lukumäärä on muutamaa yksikköä suurempi.
Keksinnön mukaiselle ohjelmalaitteelle, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja aikavälit yksilöivän tahtisignaalin ohjaamana siten, että jokainen lähtösignaali alkaa 10 ja päättyy määrättyjen aikavälien aikana, on tunnusomaista, että siinä on muisti, jossa on jokaista lähtösignaalia varten osoitteen osoittama alkumuistipaikka ja osoitteen osoittama loppumuistipaikka, lukuvälineet, jotka mahdollistavat näissä muistipaikoissa olevien digitaalisten arvojen 15 lukemisen, ohjausvälineet, jotka määräävät lukuvälineiden toiminnan osoitegeneraattorin avulla siten, että kaikki muistipaikat luetaan jokaisen aikavälin aikana, vertailuvä-lineet, jotka antavat yhtäläisyyssignaalin, kun muistipaikan ensimmäisellä kentällä on sama arvo kuin sen aikavälin, 20 missä lukeminen tapahtuu, ensimmäisellä kentällä, ja dekoodausvälineet, jotka kehittävät tai katkaisevat läh-tösignaalin, joka vastaa muistipaikkaa, jota varten yhtä-läisyyssignaali on annettu, sen mukaan onko muistipaikka alkumuistipaikka tai loppumuistipaikka.
25 Ohjelmalaitteen, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, eräässä toteutusvaihtoehdossa vertailuvälineet kehittävät yhtäläisyyssignaalin, jos lisäksi tämän muistipaikan toisella kentällä on määrätty arvo, jota kutsutaan jaksollisuusarvoksi.
30 Ohjelmalaitteessa, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, dekoodausvälineet sisältävät edullisesti lisäksi tahdistusrekisterin siten, että kaikki lähtösignaalit, jotka ovat muuttamassa tilaa mainitussa . 98665 3 aikavälissä, tekevät sen synkronisesti.
Ohjelmalaitteen, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, eräässä erikoisessa muodossa tahtisignaali tulee ensimmäisestä laskurista.
5 Kun ohjelmalaitteessa, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, muisti on luku-kirjoi tusmuisti, laitteessa on lisäksi kirjoitusvälineet, jotka mahdollistavat digitaalisten arvojen kirjoittamisen tähän muistiin, ja ohjausvälineet, jotka kehittävät ohjaus-10 signaalin, joka on tarkoitettu ohjaamaan kirjoitusvälineitä tai lukuvälineitä.
Ohjelmalaitteessa, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, ohjausvälineet sisältävät lisäksi osoitevalitsimen, joka asettaa muistin joko osoitegeneraat-15 torin osoittamaan osoitteeseen tai kirjoitusosoitteeseen siitä riippuen ohjaako ohjaussignaali lukuvälineitä tai kirjoitusvälineitä.
Ohjelmalaitteen, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, eräässä toteutusmuodossa oh-20 jausvälineet vastaanottavat kellosignaalin, osoitegeneraat-tori sisältää toisen laskurin, joka vastaanottaa tämän kellosignaalin ja antaa osoitteeksi tämän toisen laskurin osoittaman arvon ensimmäisen kentän.
Ohjelmalaitteessa, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja 25 tahtisignaalin ohjaamana, ohjausvälineet määräävät lisäksi ohjaussignaalin arvon toisen laskurin toisen kentän arvon funktiona.
Ohjelmalaitteessa, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, kellosignaalin taajuus ja 30 toisen laskurin kapasiteetti on lisäksi sovitettu sellaisiksi, että toinen laskuri voi suorittaa täydellisen jakson 98665 4 jokaisen aikavälin aikana.
Ohjelmalaitteen, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, erään lisäpiirteen mukaan dekoo-dausvälineet sisältävät kelpoisuusrekisterin, joka antaa 5 lähtösignaalin vain, jos sille tarkoitettu kelpoisuusinfor-maatio on olemassa.
Keksinnön eri tavoitteet ja ominaisuudet selviävät tämän jälkeen yksityiskohtaisemmin keksintöä rajoittamattomien toteutusesimerkkien selityksestä, jossa viitataan oheisiin 10 kuvioihin, jotka esittävät: kuvio 1 kaaviota keksinnön mukaisesta ohjelmalaitteesta, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohj aamana, kuvio 2 kaaviota ohjelmalaitteen muistin ohjausvälineistä, 15 kuvio 3 kaaviota ohjelmalaitteen vertailuvälineistä, kuvio 4 kaaviota ohjelmalaitteen dekoodausvälineistä.
Eri kuvioissa mahdollisesti esiintyvät samat osat on merkitty samalla viitenumerolla.
Keksinnön ohjelmalaite, joka on esitetty kuviossa 1, on 20 sovitettu vastaanottamaan luonteeltaan digitaalisen tahti-signaalin R, joka yksilöi sovitulla tavalla aikavälit. Ohjelmalaite kehittää kaksitilaisia lähtösignaaleja S.
Ohjelmalaite käsittää pääasiassa muistin 1, johon on tallennettu eri lähtösignaaleihin liittyvää informaatiota, 25 tämän muistin ohjausvälineet 2, vertailuvälineet 3, jotka mahdollistavat yhtäläisyyden havaitsemisen muistin informaation ja aikavälin välillä, ja dekoodausvälineet 4, jotka mahdollistavat lähtösignaalin S kehittämisen tai katkaise- 98665 5 misen, kun vertailuvälineet ovat tunnistaneet lähtösignaa-lia koskevan informaation.
Muisti 1 on voi olla mielivaltaista tyyppiä. Se voi olla erikoisesti ROM-tyyppinen lukumuisti tai PROM-tyyppinen 5 ohjelmoitava muisti. Seuraavassa toteutusesimerkissä muisti on RAM-tyyppinen luku-kirjoitusmuisti. Se on siten sovitettu vastaanottamaan lukusignaalin RD, joka asettaa sen lukutoimintamuotoon, ja kirjoitussignaalin WR, joka asettaa sen kirjoitustoimintamuotoon. Nämä kaksi signaalia muodos-10 taa analyysiyksikkö 5, joka vastaanottaa ohjaussignaalin C, jonka luonne selitetään yksityiskohtaisesti myöhemmin.
Muisti sisältää osoitteen yksilöimiä muistipaikkoja, joiden lukumääräksi on tässä määrätty 2n. Muistipaikat on sovitettu sisältämään digitaalisia arvoja, jotka muodostuvat k 15 bitistä. Muisti on siten järjestetty vastaanottamaan n johtimella osoitesignaalin A ja k johtimella tulotiedon Di ja antamaan lähtötiedon Do samoin k johtimella.
Lukutoimintamuodossa muisti antaa lähtötietona Do osoite-signaalin A yksilöimään muistipaikkaan tallennetun digitaa-20 lisen arvon, kun taas kirjoitustoimintamuodossa muisti kirjoittaa tulotiedon Di tähän muistipaikkaan.
Jokaiseen lähtösignaaliin liittyy kaksi muistipaikkaa, joista ensimmäinen vastaa tämän signaalin alkua ja toinen sen loppua. Voidaan siten olettaa, että muistin kaikkiin 25 muistipaikkoihin liittyy lähtösignaali. Tämän selityksen selventämiseen tarkoitetun oletuksen ei ole katsottava rajoittavan keksintöä, joka on täysin käyttökelpoinen päinvastaisessa tapauksessa.
Tahtisignaali R yksilöi peräkkäin aikavälit, jotka jokainen 30 voivat Hipaista yhden lähtösignaalin tilan muutoksen, jos aikavälin arvo on sama kuin jomman kumman tälle signaalille määrätyn kahden muistipaikan sisältämä arvo. Tämän muistin 98665 6 ohjausvälineet 2, jotka on esitetty kuviossa 2, on sovitettu siten, että kaikkiin muistipaikkoihin kirjoitetut digitaaliset arvot ovat osoitettavissa jokaisen aikavälin kuluessa. Ohjausvälineisiin sisältyy osoitegeneraattori 21, 5 joka kehittää lukuosoitesignaalin Ar, joka saa peräkkäin kaikki välillä 0 ja 2"-l olevat arvot, jotka vastaavat muistin kaikkien muistipaikkojen osoitteita. Generaattori voi olla esimerkiksi laskuri, jota inkrementoi kellosignaali Ck.
10 Ohjausvälineet 2 on samoin sovitettu mahdollistamaan digitaalisen arvojen kirjoittamisen muistiin jokaisen aikavälin aikana. Tätä varten laskurin kapasiteetti on osoitteiden lukumäärää suurempi.
Laskurin kapasiteetti voi olla asetettu esimerkiksi yhtä 15 suureksi kuin 2n + 2"'1, mikä edellyttää, että laskurissa on n+1 bitin lähtö. Eniten merkitsevää bittiä eli bittiä, joka ilmaisee arvot, jotka ovat suurempia tai yhtä suuria kuin 2n, käytetään kehittämään ohjaussignaali C, joka ollessaan ykkönen tai nolla, määrää kirjoitus- ja vastaavasti luku-20 toimintamuodon. Muistin ohjausvälineet 2 sisältävät lisäksi multiplekserin 22, joka kehittää osoitesignaalin A, jolla on sama arvo kuin lukuosoitesignaalilla Ar tai ohjelmalait-teen vastaanottamalla kirjoitusosoitesignaalilla Aw, siitä riippuen onko ohjaussignaali C nolla tai ykkönen.
25 Siten laskurin 21 täyden jakson aikana muistin 1 kaikki muistipaikat valitaan lukutoimintamuodossa osoitteillaan, jotka määrää laskurin n vähiten merkitsevää bittiä vastaava kenttä, ja tämän jälkeen kun eniten merkitsevä bitti on ykkönen, tulotiedot Di kirjoitetaan kirjoitusosoitesignaa-30 Iin Aw yksilöimiin muistipaikkoihin. Jos kellosignaali Ck on jaksollinen ja sen taajuus on sellainen, että laskurin jakso kestää täsmälleen yhden aikavälin, kaksi kolmannesta tästä aikavälistä käytetään lukemiseen ja jäljellä oleva kolmannes kirjoittamiseen.
98665 7
Edellä selitetyt muistin 1 ohjausvälineet 2 on esitetty esimerkkinä eikä keksintö sulje pois muita toteutusmuotoja.
Erikoisesti välineet, jotka mahdollistavat kirjoituksen aikavälin aikana, eivät ole ehdottoman välttämättömiä 5 keksinnön toiminnan kannalta, erikoisesti jos muisti on lukumuisti. On myös mahdollista käyttää muita välineitä digitaalisten arvojen kirjoittamiseen muistiin joko aikavälien aikana tai sellaisena aikana, jolloin ohjelmalaite ei suorita lähtösignaalin S ohjaustoimintaansa.
10 Ohjelmalaite sisältää lisäksi vertailuvälineet 3, jotka vastaanottavat k bitistä muodostuvat tahtisignaalin R ja samoin k bitistä muodostuvan muistin 1 lähtötiedon Do. Ensimmäisessä muodossa vertailuvälineet kehittävät yhtäläi-syyssignaalin E, kun aikaväli ja lähtötieto ovat identti-15 siä, ja vertailuvälineet muodostuvat siten yksinkertaisesta yhtäläisyyskomparaattorista. Verrattavat arvot voidaan jakaa kenttiin, tässä tapauksessa tutkittavat kentät muodostuvat arvoista kokonaisuudessaan. Eräässä kehit-tyneemmässä muodossa, joka on esitetty kuviossa 3, vertai-20 luvälineet muodostavat yhtäläisyyssignaalin lähtötiedon Do ja aikavälin osittaisen identtisyyden eli näiden arvojen yhden kentän identtisyyden tapauksessa. Esitetyssä esimerkissä ne käsittävät 16 bittiä (k=16). Lähtötieto ja aikaväli sisältävät kumpikin ensimmäisen kentän, jonka muodosta-25 vat 11 vähiten merkitsevää bittiä (kuviossa ylhäällä), ja toisen kentän, jonka muodostavat 5 eniten merkitsevää bittiä (kuviossa alhaalla). Yhtäläisyyssignaali kehitetään siinä tapauksessa, jos ensimmäiset kentät ovat yhtäläisiä ja jos jaksollisuussignaali P on olemassa. Tämän signaalin 30 muodostaa jaksollisuusilmaisin 31, kun toiset kentät ovat yhtäläisiä tai kun lähtötiedon toisella kentällä on tietty erikoinen arvo, jota kutsutaan jaksollisuusarvoksi. Jaksollisuusilmaisin sisältää viisi EKSKLUSIIVISTA TAI-EI-porttia 32, jotka jokainen saavat aikavälin ja lähtötiedon 35 toisen kentän yhden bitin ja antavat tällöin ykkösen yhtä- 98665 8 läisyystapauksessa. Näiden viiden portin lähdöt syötetään ensimmäisen JA-EI-portin 33 tuloihin, joka antaa tällöin nollan tapauksessa, jossa toiset kentät ovat yhtäläisiä. Ilmaisin sisältää lisäksi toisen JA-EI-portin 34, joka 5 antaa nollan, jos ja vain jos lähtötiedon toisen kentän viisi bittiä ovat ykkösiä, toisin sanoen jos jaksollisuus-arvo P muodostuu viidestä ykkösestä. Jaksollisuussignaalin P antaa kolmas JA-EI-portti 35, joka saa kahden muun saman tyyppisen portin 33, 34 lähdöt.
10 Lähtötiedon ja aikavälin ensimmäisten kenttien vertailu tapahtuu samalla tavalla, molempien bittejä verrataan pareittain EKSKLUSIIVISTEN TAI-EI-porttien 32 avulla. Kolme JA-EI-porttia 36 vastaanottavat kukin osan edellisten porttien lähdöistä, yhden näistä JA-El-porteista vastaanot-15 taessa lisäksi jaksollisuussignaalin P. Jos ensimmäiset kentät ovat identtisiä ja jos jaksollisuussignaali P on lisäksi olemassa ja vain tässä tapauksessa, kolmen JA-EI-portin 36 lähdöt ovat tällöin nollia. TAI-EI-portti 37 muodostaa yhtäläisyyssignaalin E näistä kolmesta lähdöstä 20 lähtien.
Tahtisignaalin antaa edullisesti laskuri, vaikka tämä ei ole keksinnön mukaan välttämätöntä. Tässä tapauksessa tahtikellon inkrementoima laskuri liipaisee yhtäläisyyssignaalin E kehittämisen jokaiselle muistipaikalle, jonka 25 toisen kentän jaksollisuusarvo valitsee toistotaajuudella, joka vastaa f2 taajuisen tahtikellon 211 pulssia. Eräässä edullisessa ratkaisussa f2 asetetaan samoin kuin ohjausvälineiden 2 laskurin 21 taajuus fj tämän saman laskurin kapasiteettia vastaavaksi.
30 Edellä selitetyt vertailuvälineet 3 ja erikoisesti välineet, jotka kehittävät yhtäläisyyssignaalin toistuvasti käyttämällä jaksollisuusarvoa, on esitetty esimerkkinä eikä niitä ole katsottava keksintöä rajoittaviksi.
98665 9
Dekoodausvälineitä 4, jotka muodostavat ohjelmalaitteen viimeisen elimen, selitetään seuraavassa kuvioon 4 viitaten. Dekoodausvälineet sisältävät yhtäläisyyssignaalin E ohjaaman dekooderin 40, joka on kytketty ensimmäisellä 5 yhteydellä ensimmäiseen rekisteriin 41, jossa on yksi bitti muistin 1 jokaista muistipaikkaa varten, esimerkiksi 2n. Dekooderi 40 asettaa luettavana olevaa muistipaikkaa vastaavan ensimmäisen rekisterin bitin ykköseksi, kun yhtäläisyyssignaali on olemassa.
10 Ensimmäinen rekisteri 41 on kytketty toisella yhteydellä L2 toiseen rekisteriin 42, jossa on 2n_1 bittiä. Tämän rekisterin jokainen bitti, joka liittyy lähtösignaaliin, asetetaan ykköseksi, kun tämän lähtösignaalin alkumuistipaikkaa vastaava ensimmäisen rekisterin 41 bitti on ykkönen, ja 15 bitti asetetaan nollaksi, kun tämän lähtösignaalin loppu-muistipaikkaa vastaava ensimmäisen rekisterin 41 bitti on ykkönen. Toinen rekisteri 42 voi mahdollisesti olla synkronoitu tahtisignaaliin R ja sitä nimitetään tämän vuoksi synkronointirekisteriksi.
20 Ensimmäisen rekisterin 41 palautusvälineet, joita ei ole esitetty kuviossa, on sovitettu palauttamaan nollaan kaikki tämän rekisterin bitit, kun toinen rekisteri 42 on ottanut ne huomioon. Näitä välineitä ohjataan jaksollisesti tahti-signaalin taajuudella esimerkiksi jokaisen aikavälin alussa 25 tai lopussa.
Eräässä valinnaisessa toteutusvaihtoehdossa kolmas rekisteri 43, jossa on 2n_l bittiä, jotka jokainen liittyvät yhteen lähtösignaaliin, vastaanottaa toisesta rekisteristä 42 tulevan informaation kolmannen yhteyden L3 välityksellä.
30 Lähtösignaali S kehitetään, jos sitä toisessa 42 ja kolmannessa 43 rekisterissä vastaavat bitit ovat ykkösiä. Tätä kolmatta rekisteriä voidaan edullisesti käyttää jokaisen lähtösignaalin kelpaavuuden määräämiseen yksilöllisesti ja sitä kutsutaan tämän vuoksi kelpoisuusrekisteriksi.
98665 10
Esimerkiksi kun muisti 1 asetetaan jännitteelliseksi, sen sisältämät digitaaliset arvot ovat epämääräisiä. Tämän vuoksi on järkevää määrätä lähtösignaali kelpaavaksi vain silloin, kun se on todellisuudessa kirjoitettu tähän 5 muistiin.
Käytettäessä muistia, jossa on 2n k-bittistä sanaa, selitetty ohjelmalaite voi ohjata 2n_1 lähtösignaalia sekvenssin mukaan, jossa on 2k askelta. Se mahdollistaa myös tiettyjen signaalien ohjaamisen jaksollisesta tämän sekvenssin 10 aikana.
Ohjelmalaitteen eräässä hieman erilaisessa muodossa sama osoite osoittaa lähtösignaalin alku- ja loppumuistipaikat. Vertailuvälineet 3 on konstruoitu vertaamaan näitä kahta muistipaikkaa ja kehittämään kaksi dekoodausvälineille 15 tarkoitettua signaalia, jotta nämä voivat päätellä onko kyseessä tämän osoitteen yksilöimän lähtösignaalin alku tai loppu. Tätä muunnosta, jonka alan ammattimies voi toteuttaa helposti, ei selitetä yksityiskohtaisesti.

Claims (10)

98665 11
1. Ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja (S) aikavälit yksilöivän tahtisignaalin (R) ohjaamana siten, että jokainen lähtösignaali alkaa ja päättyy määrät-5 tyjen aikavälien aikana, tunnettu siitä, että siinä on muisti (1), jossa on jokaista lähtösignaalia (S) varten osoitteen osoittama alkumuistipaikka ja osoitteen osoittama loppumuistipaikka, lukuvälineet, jotka mahdollistavat näissä muistipaikoissa olevien digitaalisten arvojen 10 lukemisen, ohjausvälineet (2, 5), jotka määräävät lukuväli-neiden toiminnan osoitegeneraattorin avulla siten, että kaikki muistipaikat luetaan jokaisen aikavälin aikana, vertailuvälineet (3), jotka antavat yhtäläisyyssignaalin (E), kun muistipaikan ensimmäisellä kentällä on sama arvo 15 kuin sen aikavälin, missä lukeminen tapahtuu, ensimmäisellä kentällä, ja dekoodausvälineet (4), jotka kehittävät tai katkaisevat lähtösignaalin (S), joka vastaa muistipaikkaa, jota varten yhtäläisyyssignaali on annettu, sen mukaan onko muistipaikka alkumuistipaikka tai loppumuistipaikka.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että vertailuvälineet (3) kehittävät yhtäläisyyssignaalin (E), jos lisäksi tämän muistipaikan toisella kentällä on määrätty arvo, jota 25 kutsutaan jaksollisuusarvoksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin ohjaamana, tunnettu siitä, että dekoodausvälineet (4) sisältävät edullisesti lisäksi tahdistusrekisterin (42) siten, että 30 kaikki lähtösignaalit (S), jotka ovat muuttamassa tilaa mainitussa aikavälissä, tekevät sen synkronisesti.
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja 98665 12 tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että tahtisignaali (R) tulee ensimmäisestä laskurista.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja 5 tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että muistin (1) ollessa luku-kirjoitusmuisti, laitteessa on lisäksi kirjoitusvälineet, jotka mahdollistavat digitaalisten arvojen kirjoittamisen tähän muistiin, ja että ohjaus-välineet (2) kehittävät ohjaussignaalin (C), joka on 10 tarkoitettu ohjaamaan kirjoitusvälineitä tai lukuvälineitä.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että ohjausvälineet sisältävät lisäksi osoitevalitsimen (22), joka asettaa muistin joko 15 osoitegeneraattorin (21) osoittamaan osoitteeseen (Ar) tai kirjoitusosoitteeseen (Aw) siitä riippuen ohjaako ohjaussignaali (C) lukuvälineitä tai kirjoitusvälineitä.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) 20 ohjaamana, tunnettu siitä, että ohjausvälineiden (2) vastaanottaessa kellosignaalin (Ck), osoitegeneraattori (21) sisältää toisen laskurin, joka vastaanottaa tämän kellosignaalin ja antaa osoitteeksi (Ar) tämän toisen laskurin osoittaman arvon ensimmäisen kentän.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että ohjausvälineet (2) määräävät lisäksi ohjaussignaalin (C) arvon toisen laskurin toisen kentän arvon funktiona.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että kellosignaalin (Ck) 98665 13 taajuus ja toisen laskurin (21) kapasiteetti on lisäksi sovitettu sellaisiksi, että toinen laskuri voi suorittaa täydellisen jakson jokaisen aikavälin aikana.
10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen ohjelmalaite, joka kehittää binäärisiä lähtösignaaleja tahtisignaalin (R) ohjaamana, tunnettu siitä, että dekoodaus välineet (4) sisältävät kelpoisuusrekisterin (43), joka antaa lähtösignaalin vain, jos sille tarkoitettu 10 kelpoisuusinformaatio on olemassa. 15
FI911396A 1990-03-26 1991-03-22 Signaalin ohjelmalaite FI98665C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9003815A FR2660087B1 (fr) 1990-03-26 1990-03-26 Programmateur produisant des signaux de sortie binaires en reponse a un signal de rythme.
FR9003815 1990-03-26

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI911396A0 FI911396A0 (fi) 1991-03-22
FI911396A FI911396A (fi) 1991-09-27
FI98665B FI98665B (fi) 1997-04-15
FI98665C true FI98665C (fi) 1997-07-25

Family

ID=9395098

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI911396A FI98665C (fi) 1990-03-26 1991-03-22 Signaalin ohjelmalaite

Country Status (10)

Country Link
EP (1) EP0449190B1 (fi)
AT (1) ATE127247T1 (fi)
AU (1) AU643512B2 (fi)
DE (1) DE69112462T2 (fi)
DK (1) DK0449190T3 (fi)
ES (1) ES2076394T3 (fi)
FI (1) FI98665C (fi)
FR (1) FR2660087B1 (fi)
GR (1) GR3017644T3 (fi)
NO (1) NO301446B1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2697650B1 (fr) 1992-10-29 1994-12-09 Alcatel Radiotelephone Programmateur de signaux de sortie binaires.
JP6499441B2 (ja) * 2014-12-24 2019-04-10 カルソニックカンセイ株式会社 車両用空調装置

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2743857A1 (de) * 1977-09-29 1979-04-12 Siemens Ag Elektronischer programmgeber
US4575583A (en) * 1981-10-01 1986-03-11 At&T Bell Laboratories Programmable digital controller for generating instructions
DE3417816A1 (de) * 1984-05-14 1985-11-14 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Programmierbares schaltnetz

Also Published As

Publication number Publication date
FR2660087B1 (fr) 1992-05-29
ATE127247T1 (de) 1995-09-15
GR3017644T3 (en) 1996-01-31
FI911396A (fi) 1991-09-27
FI911396A0 (fi) 1991-03-22
ES2076394T3 (es) 1995-11-01
FI98665B (fi) 1997-04-15
EP0449190A1 (fr) 1991-10-02
DK0449190T3 (da) 1995-11-27
NO911215L (no) 1991-09-27
DE69112462D1 (de) 1995-10-05
AU7371391A (en) 1991-10-03
FR2660087A1 (fr) 1991-09-27
AU643512B2 (en) 1993-11-18
NO911215D0 (no) 1991-03-25
NO301446B1 (no) 1997-10-27
DE69112462T2 (de) 1996-02-08
EP0449190B1 (fr) 1995-08-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JPH02745B2 (fi)
KR900005456A (ko) 직렬 억세스 메모리 내장형 반도체 메모리 장치
JP2918007B2 (ja) 並列型時間スイッチ
SU1408439A1 (ru) Устройство адресации дл автоматической конфигурации пам ти ЭВМ
US4999807A (en) Data input circuit having latch circuit
FI98665C (fi) Signaalin ohjelmalaite
JPH10125095A (ja) 半導体メモリ試験装置
KR920702512A (ko) 메모리 억세스 시스템
JPS60258792A (ja) ダイナミツクram
JPH1027497A (ja) メモリ試験装置
SU1357978A2 (ru) Устройство дл определени надежности объектов
SU1589288A1 (ru) Устройство дл выполнени логических операций
SU1608675A1 (ru) Устройство дл контрол выполнени программ ЭВМ
JPH10340596A (ja) データ記憶装置および半導体記憶装置
SU1443141A1 (ru) Генератор псевдослучайных последовательностей
SU746488A1 (ru) Устройство дл сопр жени
SU1183957A1 (ru) Устройство сортировки данных
SU943731A1 (ru) Устройство дл анализа последовательных кодов
SU1661754A1 (ru) Устройство дл определени экстремальных чисел
SU1053161A1 (ru) Устройство управлени дл доменной пам ти
JPS6319027B2 (fi)
SU1195364A1 (ru) Микропроцессор
JP2915912B2 (ja) 半導体試験装置のパターンシーケンス制御回路
JPH0243645A (ja) 記憶装置
US5584021A (en) Binary output signal programmer using stored start and end location and timing signal states

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application