FI97905C - Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen - Google Patents
Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen Download PDFInfo
- Publication number
- FI97905C FI97905C FI960168A FI960168A FI97905C FI 97905 C FI97905 C FI 97905C FI 960168 A FI960168 A FI 960168A FI 960168 A FI960168 A FI 960168A FI 97905 C FI97905 C FI 97905C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- injection
- tube
- hose
- injection hose
- inner tube
- Prior art date
Links
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04B—GENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
- E04B1/00—Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
- E04B1/62—Insulation or other protection; Elements or use of specified material therefor
- E04B1/66—Sealings
- E04B1/68—Sealings of joints, e.g. expansion joints
- E04B1/6816—Porous tubular seals for injecting sealing material
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04B—GENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
- E04B1/00—Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
- E04B1/62—Insulation or other protection; Elements or use of specified material therefor
- E04B1/66—Sealings
- E04B1/68—Sealings of joints, e.g. expansion joints
- E04B1/6807—Expansion elements for parts cast in situ
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Electromagnetism (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Coating Apparatus (AREA)
- On-Site Construction Work That Accompanies The Preparation And Application Of Concrete (AREA)
- Building Environments (AREA)
Description
97905
Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen Injektionsslang för tätning av fogar i konstruktioner och motsvarande 5
Keksinnön kohteena on injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen, joka injektointiletku on tarkoitettu asennettavaksi tiivistettävään kohteeseen jäämään siihen pysyvästi ja jonka injektointiletkun kautta tiivistettävään kohteeseen, kuten rakenteiden välisen sauman tiivistämiseen tarkoitettu injektointiaine on jäljestetty 10 syötettäväksi olennaisesti injektointiletkun koko pituudelta.
Rakentamisessa on eräänä ongelmana ollut se, miten rakenteen pohjalaatan ja seinän tai seinäelementtien välinen sauma saataisiin luotettavasti tiivistettyä. Tätä ongelmaa on aikaisemmin pyritty ratkaisemaan monellakin eri tavalla. Eräs ratkaisu tiiviin sauman 15 aikaansaamiseksi on ollut se, että saumassa on käytetty erillistä, ns. vesisulkutiivistettä, joka on materiaaliltaan ollut joko muovia tai peltiä. Vaikka tällaisella tiivisteellä saataisiinkin sauma pitäväksi, ei kyseinen ratkaisu kuitenkaan tiivistä saumaa koko rakenteen paksuudelta. Saumojen tiiviyttä on aikaisemmin korjattu myös siten, että sauma on jouduttu osittain poraamaan auki ja tämän jälkeen on saumaan injektoitu 20 polyuretaania.
Koska yllämainitut ratkaisut eivät ole riittävän hyvin täyttäneet rakentamiselle asetettavia vaatimuksia, on joitakin aikoja sitten ongelman ratkaisemiseen kehitetty uusi menetelmä, jossa käytetään hyväksi ns. injektointiletkua, joka rakentamisen yhteydessä 25 jätetään saumaan ja jonka letkun kautta injektoidaan saumaan tarvittava tiivistysaine. Tällaisia ratkaisuja on esitetty mm. suomalaisissa patenttihakemuksissa nrot 910698, 914141, 923345 ja 923163 sekä saksalaisessa hakemusjulkaisussa nro 4340845.
FI-hakemuksessa 923163 on esitetty useasta kappaleesta koostuva injektointiletku, joka 30 käsittää ensinnäkin runkokappaleen, johon on muodostettu useita ulostuloaukkoja injektionestettä varten. Näiden ulostuloaukkojen päälle on sovitettu tiivistyskappaleet ja koko rakenne on ympäröity suodatinkankaalla tai vastaavalla. Tämän julkaisun 2 97905 mukaisessa ratkaisussa injektionesteen ulostuloaukot avautuvat letkun sisäisestä ylipaineesta ja vastaavasti sulkeutuvat sisäisestä alipaineesta. Letkun toimintaa voitaneen näin ollen pitää varsin hyvänä, mutta ratkaisun haittapuolena on kuitenkin se, että rakenteestaan johtuen on kyseinen letku varsin kallista.
5 FI-hakemuksessa 914141 on kuvattu injektioletku, joka käsittää sisäkerroksen ja sitä ympäröivän ulkopäällystekerroksen, johon on muodostettu läpimenoaukot injektoin-tinestettä varten.
10 FI-hakemuksessa 923345 on esitetty injektioletku, joka käsittää ruuviviivan muotoisen haijaprofiilin omaavan letkun perusrungon, johon on muodostettu ulostuloaukot injektionestettä varten. Perusrunko on ympäröity suojaavalla kalvolla.
FI-hakemuksessa 910698 on kuvattu injektointimenetelmää, jossa injektointiin käyte-15 tään betonivalun aikana valuun jätettyä ehytseinäistä injektointiputkea, jonka sisään syötetään injektointiainetta ja kyseisen injektointiaineen avulla nostetaan injektointiput-ken sisäinen paine yli putken laukeamispaineen, jolloin injektointiaine pääsee valuun.
DE-hakemusjulkaisussa 4340845 on esitetty profiilin muodossa oleva injektointiletku, 20 joka käsittää profiiliin muodostetun aukon, jonka kautta injektointineste pääsee purkautumaan valuun injektoitaessa. Profiili on edelleen varustettu sulkijaelimellä, joka kyseisen aukon sulkee silloin, kun injektointia ei suoriteta estäen letkun tukkeutumisen. Haittapuolena näissä kahdessa viimeksi mainitussa ratkaisussa on se, että koska letku jää valuvaiheessa valun sisään, tulee se periaatteessa tiiviisti betonin ympäröimäksi. 25 Tällöin esim. FI-hakemuksen 910698 mukaisessa ratkaisussa putken laukeaminen ei ole lainkaan varmaa, koska putki ei pääse laajenemaan sisäisestä paineesta huolimatta. Periaatteessa näin on asianlaita myös DE-julkaisun 4340845 mukaisessa tapauksessa, koska valuvaiheessa profiilissa oleva sulkijaelin on tiiviisti painautunut vasten profiilissa olevaa aukkoa, jolloin injektointinesteen pääsy profiilista saumaan edellyttäisi olennaista 30 muodonmuutosta profiilin rakenteessa.
3 97905
Ennestään tunnetaan lisäksi sellainen injektointiletku, joka käsittää injektointiletkun runkona toimivan revitetyn muoviletkun tai terässpiraalin, joka on ympäröity suodatin-kankaalia. Suodatinkangas estää betonin pääsyn tukkimaan letkua, mutta sallii injek-tointinesteen pääsyn lävitseen tiivistämään saumaa.
5 FI-patentissa nro 94157 on esitetty rakenteeltaan kolmikerroksinen injektointiletku, joka käsittää sisäkerroksen muodostavan spiraalimaisen, esim. muovia tai kumia olevan letkun, sisäkerroksen päälle sovitetun ja tiivistävän kerroksen muodostavan välikerroksen sekä esim. verkkomaisesta kudonnasta muodostuvan ja rakenteen koossa pitävän 10 päälikerroksen. Toiminnan kannalta tämä ratkaisu onkin erittäin hyvä, mutta valmistettavuuden kannalta eräänä heikkoutena voidaan pitää sitä, että kyseinen letku koostuu kolmesta erillisestä ja toisiinsa liitettävästä osasta.
Nyt esillä olevan keksinnön päämääränä on saada aikaan uudenlainen ja parannettu 15 injektointiletku rakenteiden saumojen tiivistämiseen. Keksinnön päämäärään pääsemiseksi on keksinnön mukaiselle injektointiletkulle pääasiassa tunnusomaista se, että injektointiletku koostuu yhtenäisestä profiilista käsittäen sisäputken, johon on sama-aineisesti liitetty hetuloista muodostuva päälikerros siten, että kyseiset hetulat menevät osittain limittäin muodostaen sisäputkea suojaavan ulkoputken, jolloin sisäputken ja 20 hetuloiden väliin jää tyhjä ontelotila.
Keksintö tuo mukanaan tekniikan tason ratkaisuihin nähden etuja ja näistä eduista voidaan mainita mm. seuraavat. Keksinnön mukainen injektointiletku on valmistettu yksikappaleisena profiilista, minkä ansiosta valmistuksessa voidaan käyttää nykyaikaisia 25 ja automatisoituja valmistustekniikoita. Letkun rakenne on näin ollen erittäin yksinkertainen ja tämän johdosta ovat letkun valmistuskustannukset edullisia. Keksinnön mukainen letku on edelleen rakenteensa ansiosta erittäin toimintavarma siten, että siinä ' ei ole vastaavanlaisia haittatekijöitä kuin esim. edellä selostetuissa FI-hakemuksen 910698 ja DE-julkaisun 4340845 mukaisissa injektointiletkuissa on, jotka liittyvät 30 erityisesti injektointinesteen pääsyyn tiivistettävään kohteeseen. Rakenteestaan johtuen voidaan letkua käyttää useaan otteeseen jälkitiivistämiseen, mikäli tällaista tarvetta 4 97905 esiintyy. Keksinnön muut edut ja ominaispiirteet käyvät ilmi jäljempänä seuraavasta keksinnön yksityiskohtaisesta selostuksesta.
K
Seuraavassa keksintöä selitetään esimerkinomaisesti oheisen piirustuksen kuvioihin 5 viittaamalla.
Kuvio 1 esittää kaaviomaisena leikkauskuvana injektointiletkun sijoitusta rakenteissa.
Kuvio 2 esittää yksityiskohtaisempaa poikkileikkauskuvaa keksinnön mukaisesta 10 injektointiletkusta.
Kuvio 3 esittää kaaviomaisesti liikuntasaumanauhan sovitusta kahden rakenneosan väliin.
15 Kuvio 4 esittää kaaviomaisesti leikkauskuvana liikuntasaumanauhaa, johon on integroitu keksinnön mukainen injektointiletkurakenne.
Kuvio 4A esittää variaatiota kuvion 4 mukaiselle rakenteelle.
20 Piirustuksen kuvioihin viitaten ja kuten jo aiemmasta selityksestä on käynyt ilmi, käytetään keksinnön mukaista injektointiletkua rakenteiden saumojen tiivistämiseen siten, että esimerkiksi rakennetta pystytettäessä, kun pohjalaatta on valettu, asetetaan keksinnön mukainen injektointiletku pohjalaatan päälle kohtaan, johon seinä on tarkoitettu valettavaksi tai johon seinäelementti on tarkoitettu sovitettavaksi ja tämän 25 jälkeen suoritetaan seinän valu tai asennetaan seinäelementti paikalleen siten, että injektointiletku jää pysyvästi pohjalaatan ja seinän/seinäelementin väliseen saumaan.
Tätä on erityisesti havainnollistettu kuvion 1 avulla, jossa injektointiletku 10 on sovitettu pohjalaatan 1 ja valettavan seinän 2 tai vastaavasti seinäelementin väliseen saumaan. Vaakasaumojen lisäksi voidaan keksinnön mukaista injektointiletkua 10 30 käyttää myös pystysaumojen tiivistämiseen.
-I H t *ll< IUf« ' « 5 97905
Kuviossa 2 on kaaviomaisena leikkauskuvana esitetty keksinnön mukaisen injektointilet-kun 10 rakenne. Injektointiletku 10 koostuu kuvion 2 mukaisesti yhtenäisestä profiilista, joka on materiaaliltaan esim. muovia, kuten PVC-muovia tai termoplastista muovia, kumia tai jotain muuta tarkoitukseen sopivaa materiaalia. Injektointiletku 10 käsittää 5 sisäputken 11, johon on yhtenäisesti kannaksella 12 liitetty päälikerros, joka koostuu hetuloista 13,14, jotka kuvion 2 esityksen mukaisesti menevät osittain limittäin siten, että päälikerros muodostaa sisäputkea 11 suojaavan ulkoputken. Olennaisen tärkeä ominaisuus keksinnön mukaisessa injektointiletkussa 10 on se, että sisäputken 11 ja "ulkoputken" eli hetuloiden 13,14 väliin jää tyhjä ontelotila 15,16. Tämän ontelothan 10 15,16 merkitys ilmenee seuraavasta selostuksesta.
Sauman tiivistys suoritetaan siten, että sauman tiivistämiseen tarkoitettua tiivistysainetta, kuten injektointihartsia, mikrosementtiä tai vastaavaa syötetään injektointiletkun 10 sisäputkeen 11, kunnes sisäputki 11 on koko pituudeltaan täyttynyt injektointiaineesta. 15 Tämän jälkeen injektointiletku 10 suljetaan toisesta päästään ja injektointiainetta syötetään injektointiletkuun 10 sellaisella paineella, että sisäputki 11 rikkoutuu. Sisäputkeen 11 voi olla tehty heikennyksiä, jotta rikkoutuminen tapahtuisi jo suhteellisen pienellä injektointipaineella. Sisäputken 11 rikkoutuessa injektointiaine pääsee esteettä purkautumaan sisäputken 11 ja hetuloiden 13,14 väliseen tyhjään ontelotilaan 20 15,16, eikä injektointiletkun 10 päälle muodostunut betonikuori muodosta purkautu miselle mitään estettä. Betonin valupaine ei koskaan umpeuta ontelotilaa 15,16 kokonaan, vaan suuremman valupaineen vaikutuksesta hetulat 13,14 menevät pelkästään enemmän limittäin. Sisäputken 11 rikkouduttua injektointipaineen vaikutuksesta injektointiaine siis pääsee purkautumaan ontelotilaan 15,16. Injektointiaine purkautuu 25 edelleen ontelotilasta 15,16 hetuloiden 13,14 väliin avautuvasta raosta ulos ja edelleen ' tiivistettävään saumaan.
Hetuloiden 13,14 rajoittama ontelotila 15,16 toimii täten injektointiaineen purkautumiskanavana injektointiletkun 10 pituussuunnassa, jolloin sisäputken 11 rikkoutumiskohdas-30 ta riippumatta injektointiaine pääsee täyttämään ontelothan 15,16 injektointiletkun 10 koko pituudelta. Tämän seurauksena on edelleen se, että vaikka hetuloiden 13,14 6 97905 rajoittamaan ontelotilaan 15,16 pääsisikin tunkeutumaan betonia, joka muodostaisi ontelotilassa 15,16 tukkeutuman, sisäputki 11 voi puhjeta tukkeutuneen alueen kummalta puolelta tahansa, jolloin injektointiaine pääsee edelleen vapaasti purkautumaan ja menemään tiivistettävään kohteeseen.
5
Mikäli tiivistettävässä saumassa on suuria rakoja tai aukkoja, joista injektointiaine pääsee liian helpolla läpi, voidaan injektointiletku 10 tyhjentää imemällä. Kun injektointiletku 10 tyhjennetään imemällä eli siis alipaineella, hetulat 13,14 menevät limittäin ja tiivistyvät toisiaan vasten estäen täten jo rakenteisiin injektoidun injektointi- 10 aineen pääsyn takaisin letkuun 10. Injektointiletkun 10 tyhjennys on tärkeää sen vuoksi, että injektointiaine ei kovetu injektointiletkun 10 sisään. Kun jo rakenteisiin päässyt injektointiaine on kovettunut, voidaan tiivistystoimenpiteet suorittaa uudelleen jo edellä kuvatulla tavalla.
15 Keksinnön mukainen injektointiletku 10 soveltuu käytettäväksi kaikkien tunnettujen injektointiaineiden yhteydessä. Näin ollen keksinnön mukaisella injektointiletkulla 10 voidaan injektoida kaikkia tunnettuja injektiohartseja. Sitä voidaan käyttää myös mikrosementin injektointiin ja edelleen tätä karkeamman sementin injektointiin.
20 Kuvioissa 3-4A on keksinnöstä esitetty sovellusmuodot keksinnön hyödyntämiseen liikuntasaumanauhan yhteydessä. Kuvio 3 esittää täysin kaaviomaisesti liikun-tasaumanauhan 20 sovitusta kahden rakenne-elementin 3,4 väliin. Liikuntasaumanauhan 20 asennus on yleensäkin varsin työläs ja vaikeasti tehtävä betonirakenteiden työvaihe. Tästä johtuen se on myös arka virheille. Useimmiten asennus- ja betonointivirheet ovat 25 liikuntasaumanauhan juuressa. Syitä tähän ovat mm. se, että valu on hankalasti suoritettavissa, raudoituksen johdosta liikuntasaumanauhan sovitus on vaikeaa jne. Tämän vuoksi on useissa tapauksissa liikuntasaumanauha jouduttu varmistamaan injektoimalla liikuntasaumanauhan juureen injektointiainetta. Tähän asti tähän on käytetty tavanomaisia erillisiä injektointiletkuja.
30 : u i biie i:na 7 97905
Nyt esillä olevassa keksinnössä liikuntasaumanauhan varmistus on ratkaistu siten, että keksinnön mukainen injektointiletkun rakenne on integroitu itse liikuntasaumanauhaan 20 ja tätä on kaaviomaisesti havainnollistettu kuvioiden 4 ja 4A avulla. Kuvion 4 % ratkaisussa injektointiletkun sisäputki 21 on muodostettu liikuntasaumanauhan 20 kanssa 5 yhtenäisestä materiaalista ja sisäputkea 21 suojaamaan ja ympäröimään edelleen yhtenäisestä aineesta on muodostettu hetulat 22. Jäijestelmän toiminta on täysin vastaavanlainen kuin kuvion 2 yhteydessä selostettiin. Kuviossa 4A on kuvion 4 ratkaisua modifioitu siten, että sisäputkena käytetään erillistä putkea 25, joka on sovitettu kuviota 4 vastaavalla tavalla hetuloiden 22 suojaamaksi. Keksinnön mukaisessa 10 ratkaisussa näin ollen injektointiletkurakenne on liikuntasaumanauhaan 20 nähden aina sellaisessa paikassa, josta injektointiaine pääsee helposti tunkeutumaan kriittiselle alueelle.
Edellä on keksintöä selitetty esimerkinomaisesti oheisen piirustuksen kuvioihin viittaa-15 maila. Keksintöä ei kuitenkaan ole rajoitettu koskemaan pelkästään kuvioissa esitettyä esimerkkiä, vaan keksinnön eri suoritusmuodot voivat vaihdella oheisissa patenttivaatimuksissa määritellyn keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
Claims (7)
1. Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen, joka injektointilet-ku (10) on tarkoitettu asennettavaksi tiivistettävään kohteeseen jäämään siihen 5 pysyvästi ja jonka injektointiletkun (10) kautta tiivistettävään kohteeseen, kuten rakenteiden välisen sauman tiivistämiseen tarkoitettu injektointiaine on järjestetty syötettäväksi olennaisesti injektointiletkun (10) koko pituudelta, tunnettu siitä, että injektointiletku (10) koostuu yhtenäisestä profiilista käsittäen sisäputken (11), johon on sama-aineisesti liitetty hetuloista (13,14) muodostuva päälikerros siten, että 10 kyseiset hetulat (13,14) menevät osittain limittäin muodostaen sisäputkea (11) suojaavan ulkoputken, jolloin sisäputken (11) ja hetuloiden (13,14) väliin jää tyhjä ontelotila (15,16).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että sisäputki 15 (11) on jäljestetty injektointipaineen vaikutuksesta rikkoutumaan päästäen injektointiai- neen purkautumaan ontelotilaan (15,16), josta injektointiaine on edelleen sovitettu siirtymään hetuloiden (13,14) välistä tiivistettävään kohteeseen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että 20 hetuloiden (13,14) rajoittama ontelotila (15,16) muodostaa injektointiaineelle purkautumiskanavan, jonka kautta injektointiaine pääsee kulkemaan injektointiletkun (10) pituussuunnassa olennaisesti koko injektointiletkun (10) pituudelta.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että 25 sisäputken (11) seinämä on varustettu heikennyksin tarvittavan rikkoutumispaineen pienentämiseksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että injektointiletku (10) on tyhjennettävissä alipaineen avulla siten, että alipaineen vaikutuk- 30 sesta hetulat (13,14) on järjestetty uudelleen painautumaan tiivistetysti toisiaan vasten betonin pääsyn estämiseksi injektointiletkun (10) sisään. 97905
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että injektointiletku (10) on muodostettu yhtenäisenä osana liikuntasaumanauhaa (20) ollen samaa materiaalia kyseisen liikuntasaumanauhan (20) kanssa.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen injektointiletku, tunnettu siitä, että liikun-tasaumanauhaan (20) on integroitu useita injektointiletkurakenteita yhtenäisenä materiaalina liikuntasaumanauhan kanssa. 97905
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI960168A FI97905C (fi) | 1996-01-15 | 1996-01-15 | Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen |
PCT/US1996/017646 WO1997026420A1 (en) | 1996-01-15 | 1996-10-31 | Injection tube device for sealing structural joints |
AU76049/96A AU7604996A (en) | 1996-01-15 | 1996-10-31 | Injection tube device for sealing structural joints |
ZA9609417A ZA969417B (en) | 1996-01-15 | 1996-11-08 | Injection tube device for sealing structural joints. |
TW085114149A TW329443B (en) | 1996-01-15 | 1996-11-16 | Injection tube device for sealing structural joints |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI960168A FI97905C (fi) | 1996-01-15 | 1996-01-15 | Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen |
FI960168 | 1996-01-15 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI960168A0 FI960168A0 (fi) | 1996-01-15 |
FI97905B FI97905B (fi) | 1996-11-29 |
FI97905C true FI97905C (fi) | 1997-03-10 |
Family
ID=8544845
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI960168A FI97905C (fi) | 1996-01-15 | 1996-01-15 | Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
AU (1) | AU7604996A (fi) |
FI (1) | FI97905C (fi) |
TW (1) | TW329443B (fi) |
WO (1) | WO1997026420A1 (fi) |
ZA (1) | ZA969417B (fi) |
Families Citing this family (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP1012417B1 (de) * | 1997-09-11 | 2002-04-10 | Betomax Kunststoff- und Metallwarenfabrik GmbH. & Co. KG. | Verpressschlauch zum herstellen von wasserundurchlässigen oder nur gering wasserdurchlässigen, gasdichten und/oder kraftschlüssigen bauwerksfugen und verfahren zu seiner herstellung |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB8333722D0 (en) * | 1983-12-19 | 1984-01-25 | Raychem Gmbh | Expansible seal |
DE3427110A1 (de) * | 1984-07-23 | 1986-01-23 | Gleit- Und Lagertechnik Nell Gmbh, 5620 Velbert | Vorrichtung zum abdichten von fugen zwischen zwei bauteilen |
US5290045A (en) * | 1991-03-01 | 1994-03-01 | C.I. Kasei Co., Ltd. | Seal for joint, and method of installing same seal |
-
1996
- 1996-01-15 FI FI960168A patent/FI97905C/fi active
- 1996-10-31 WO PCT/US1996/017646 patent/WO1997026420A1/en active Application Filing
- 1996-10-31 AU AU76049/96A patent/AU7604996A/en not_active Abandoned
- 1996-11-08 ZA ZA9609417A patent/ZA969417B/xx unknown
- 1996-11-16 TW TW085114149A patent/TW329443B/zh active
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
AU7604996A (en) | 1997-08-11 |
FI960168A0 (fi) | 1996-01-15 |
WO1997026420A1 (en) | 1997-07-24 |
FI97905B (fi) | 1996-11-29 |
TW329443B (en) | 1998-04-11 |
ZA969417B (en) | 1998-05-08 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US7614826B2 (en) | Method and device for waterproofing and draining off infiltrated water in hydraulic structures | |
KR102542256B1 (ko) | 몰딩 인서트 및 이와 같은 인서트를 갖는 외장 블럭 | |
ITMI950063A1 (it) | Sistema per formare sott'acqua rivestimenti impermeabili protettivi di opere idrauliche | |
US5290045A (en) | Seal for joint, and method of installing same seal | |
FI97905C (fi) | Injektointiletku rakenteiden ja vastaavien saumojen tiivistämiseen | |
RU2254416C2 (ru) | Способ забивания шпунтовых свай и устройство для закрытия и уплотнения внутренней полости замка шпунтовой сваи | |
EP0501004B1 (en) | Seal for joint, and method of installing same seal | |
NL7906713A (nl) | Inklapbare rubber dam. | |
JP4182548B2 (ja) | シールドトンネル | |
LT4229B (en) | Contraction joint rail | |
FI94157C (fi) | Injektointiletku rakenteiden saumojen tiivistämiseen | |
JP4143793B2 (ja) | トンネル構造体の覆工構造 | |
JP4117426B2 (ja) | トンネルの止水構造 | |
JP3954771B2 (ja) | 二重鋼管の接合構造における経時硬化性充填材の漏洩防止装置 | |
DE2804814A1 (de) | Betonrohr | |
KR100582747B1 (ko) | 파형강판 저류장치 및 파형강판 저류시설 | |
JP3908416B2 (ja) | 高水圧対応暗渠の継手 | |
JP3332507B2 (ja) | 地下構造物の構築方法 | |
JPH0579768B2 (fi) | ||
KR100362758B1 (ko) | 배수로관 | |
KR970001826Y1 (ko) | 합성수지 수로관 | |
JPH0351441Y2 (fi) | ||
JPH0310460Y2 (fi) | ||
JP4672208B2 (ja) | 耐蝕シール構造およびその構造を有する既設管きょの更生管 | |
JP4037818B2 (ja) | 二次覆工省略型暗渠の継手 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application |