FI95106B - Menetelmä ja hiontakone käytettäväksi erityisesti puukappaleiden hionnassa - Google Patents

Menetelmä ja hiontakone käytettäväksi erityisesti puukappaleiden hionnassa Download PDF

Info

Publication number
FI95106B
FI95106B FI925303A FI925303A FI95106B FI 95106 B FI95106 B FI 95106B FI 925303 A FI925303 A FI 925303A FI 925303 A FI925303 A FI 925303A FI 95106 B FI95106 B FI 95106B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grinding
sanding
rollers
arms
carriage
Prior art date
Application number
FI925303A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI925303A (fi
FI925303A0 (fi
FI95106C (fi
Inventor
Keld Otting Hundeboel
Original Assignee
Hh Patent As
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=8102980&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI95106(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Hh Patent As filed Critical Hh Patent As
Publication of FI925303A publication Critical patent/FI925303A/fi
Publication of FI925303A0 publication Critical patent/FI925303A0/fi
Publication of FI95106B publication Critical patent/FI95106B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95106C publication Critical patent/FI95106C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B7/00Machines or devices designed for grinding plane surfaces on work, including polishing plane glass surfaces; Accessories therefor
    • B24B7/10Single-purpose machines or devices
    • B24B7/12Single-purpose machines or devices for grinding travelling elongated stock, e.g. strip-shaped work
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B41/00Component parts such as frames, beds, carriages, headstocks
    • B24B41/04Headstocks; Working-spindles; Features relating thereto
    • B24B41/047Grinding heads for working on plane surfaces
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B7/00Machines or devices designed for grinding plane surfaces on work, including polishing plane glass surfaces; Accessories therefor
    • B24B7/20Machines or devices designed for grinding plane surfaces on work, including polishing plane glass surfaces; Accessories therefor characterised by a special design with respect to properties of the material of non-metallic articles to be ground
    • B24B7/28Machines or devices designed for grinding plane surfaces on work, including polishing plane glass surfaces; Accessories therefor characterised by a special design with respect to properties of the material of non-metallic articles to be ground for grinding wood

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Finish Polishing, Edge Sharpening, And Grinding By Specific Grinding Devices (AREA)
  • Debarking, Splitting, And Disintegration Of Timber (AREA)
  • Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
  • Grinding And Polishing Of Tertiary Curved Surfaces And Surfaces With Complex Shapes (AREA)
  • Grinding Of Cylindrical And Plane Surfaces (AREA)

Description

1 95106
MENETELMÄ JA HIONTAKONE KÄYTETTÄVÄKSI ERITYISESTI PUU-KAPPALEIDEN HIONNASSA
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 5 johdanto-osassa määritelty menetelmä. Edelleen keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 4 johdanto-osassa määritelty hiontakone.
Keksinnön kohteena on hiontamenetelmä, erityisesti puukappaleiden hiomiseksi hiontakoneessa, 10 missä kappaleita kuljetetaan tason päällä, kuten imu-tason päällä, samalla kun hiontatyökalut pyyhkivät kappaleiden pintaa, joihin työkaluihin kuuluu joukko hiontarullia, jotka kukin on kiinnitetty kiertoakse-liin, ja jossa kiertoakselit on asennettu säteittäi-15 sesti ulospäin käyttölaitteesta, ja siten, että yksittäiset hiontarullat pyörivät kiertoakselien akselien ympäri ja niitä myös pyöritetään pyörimisakselin ympäri, joka ulottuu suorassa kulmassa kiertoakseleiden suhteen, ja myös hiontakone käytettäväksi menetelmän 2 0 toteutuksessa.
Tällaisia menetelmiä tunnetaan, esim julkaisusta DK 156,703 ja käytetään erityisesti puukappaleiden pintojen hionnassa, joita tason päälle kiinnitettyinä työstetään hiontarullilla niiden yhdistelmä-25 liikkeen aikana yläpintojen yli.
Jotta voitaisiin työstää kappaleita, joilla on epäsäännöllisiä pintoja, kuten syvennyksiä, profiileja ja uria, työstäminen on suoritettava mahdollisimman huolellisesti huolimatta terävien reunojen säilyttämi-30 sestä, mutta samalla sen on oltava tarpeeksi tehokas sen varmistamiseksi, että kaikki pinnat, mukaanlukien epäsäännölliset pinnat, työstetään tarpeellisessa määrin.
Tätä tarkoitusta varten hiontarullat, joita 35 edullisimmin käytetään, on tehty yhtä pitkistä, taipuisista hiontalangoista tai hiontanauhoista, jotka ulkonevat säteittäisesti ytimestä ja jotka muodostavat 2 95106 hiontarullan.
Tällaiset hiontarullat on kiinnitetty yksittäisiin kiertoakseleihin, jotka on asennettu käyttölaitteeseen siten, että rullat ulkonevat käyttölait-5 teestä kuten pyörän pinnat napakeskiöstä.
Tällä tavalla asennettuina hiontarullat voidaan saada pyörimään kiertoakseleillaan kun samalla kaikki hiontarullat samanaikaisesti pyörivät akselin ympäri, joka akseli ulottuu suorassa kulmassa hionta-10 kiertoakseleihin nähden.
Hihnan päällä olevia kappaleita kyetään nyt syöttämään sisään hiontarullien alle, jotka yhdistel-mälrikkeellään työstävät kappaleita monista suunnista.
Oikein mitoitetuissa koneissa tämä menetelmä 15 johtaa tyydyttävään hiomiseen, mutta sellaisten kappaleiden kanssa tulee vaikeuksia, jotka kappaleet on sijoitettu hihnalle siten, että ne kulkevat läheltä hiontarullien pyörimisakselia, ja rullien ulomman kään-tymislinjan alueella.
20 Näissä asennoissa rullien suorittaman hionnan pääasiallinen suunta on poikittainen ja vastaavasti pitkittäinen hihnan syöttösuunnan suhteen. Edelleen hiontarullien päillä on suhteellisen suuri pyörimisnopeus, jolloin hiontatulos voi olla huono ulommissa 25 asennoissa.
Sen vuoksi jos esiintyy tarvetta täysin virheettömään viimeistelyyn, niin kappaleet on hiottava uudestaan tai asetettava toiseen asentoon, tai on käytettävä koneita, jotka on varustettu useilla hionta-30 päillä, jotka voidaan asentaa vuorottaisesti polveilevaan järjestykseen hihnan syöttösuunnan suhteen.
Kuitenkaan nämä ratkaisut eivät ole tarkoi- » · tuksenmukaisia, koska ne vaativat joko ylimääräisen kulun koneen läpi, ja siten ylimääräisen hionta-ajan, 35 tai suuremmat koneet, joissa on useita hiontajärjes-telmiä, jotka ovat sekä kalliimpia että vaativat enemmän huoltoa.
it 3 95106
Keksinnön tarkoituksena on poistaa nämä tunnettujen menetelmien epäkohdat ja haitat.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 5 1. Keksinnön mukaiselle hiontakoneelle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 4.
Keksinnön menetelmän mukaisesti hiontarullia liikutetaan myös edestakaisella tavalla yhdensuuntaisesti tason suhteen poikittaissuunnassa kappaleiden 10 syöttösuuntaan nähden.
Vastaavasti keksinnön mukaiselle hiontakoneelle on ominaista, että kiertoakselikäyttölaite on järjestetty edestakaisen liikkeen aikana siirtämään hiontarullia yhdensuuntaisesti tason suhteen syntyvän lii-15 kekomponentin kanssa suunnassa, joka on poikittaisesti kappaleiden syöttösuunnan suhteen.
Yllättävän yksinkertaisella tavalla näin saavutetaan hiontarullien resultanttiliike, joka antaa tähän asti tuntemattoman hyvän työstöasteen, so täysin 20 tasaisen ja hellävaraisen hionnan monien erilaisten hiontasuuntien ansiosta, joista suunnista työkalu iskee kiinni kappaleeseen, sekä huomattavan suuren hiontaka-pasiteetin, ja kappaleilla voi olla suurempi ulottuvuus kuljetinhihnalla ja ne voivat myös olla sijoitettuna 25 hihnan päälle satunnaisemmalla tavalla.
' Yhdessä tämän hiontavaikutuksen ja sen myötä konekapasiteetin lisäyksen kanssa hiontarullien kuluminen tulee tasaisemmaksi, koska ne ovat tasaisemmin kuormitettuja, jolloin tehollinen hionta-aika tai kes-30 tävyys lisääntyy huomattavasti.
Lopuksi on korostettava sitä, että hiontatyö-. kalut, kun hiontatyökalut pyörivät, pysyvät ojennet tuina keskipakovoimalla ja siten toimivat parhaiten tangentiaalisessa hiontasuunnassa, so hiontasuunnassa, 35 joka ulottuu poikittaisesti hiontarulliin nähden. Tämä vaatimus täyttyy mitä parhaiten tällä menetelmällä, mihin on syynä, että hiontarullien resultanttiliike 4 95106 pienenee minimiin sinä aikana, kun kappaleet suhteellisesti liikkuvat pitkittäisesti hiontarulliin nähden verrattuina muihin tunnettuihin menetelmiin.
Kuten vaatimuksessa 3 on esitetty, sallimalla 5 hiontarullien liikuttaminen kappaleiden ulottuvuuden yli hionnan laatu tulee paremmaksi sen ansiosta, että resultanttihiontaliike kappaleiden ulkoalueiden yli tulee tasaisemmaksi.
Kuten on selostettu vaatimuksessa 7, liikutit) tamalla hiontarullia edestakaisella tavalla järjestelyn avulla, johon kuuluu vaunu, joka voi liukua johteilla koneessa, liike tulee vakaammaksi ja rakenne suhteellisen yksinkertaiseksi.
Kuten on selostettu vaatimuksessa 8, vaunun 15 liikuttaminen moottorikäyttöisen kampivarren avulla johtaa tarkoituksenmukaiseen vaunun liikkeeseen, koska se on matalampi sivuilla, missä liike kääntyy kuin keskellä, mikä antaa parhaan mahdollisen liikemallin hiontarullatominnoille. Ripustamalla kiertoakselikäyt-20 tölaite nivelellisesti saranoitujen varsien järjestelmään aikaansaadaan yksinkertainen ja jäykkä rakenne.
Kuten on selostettu vaatimuksessa 9, kykenemällä säätämään varsien keskinäistä kulmaa, käyttölaitetta, ja samalla hiontarullien etäisyyttä hihnas-25 ta, voidaan nostaa ja laskea.
* Lopuksi, kuten vaatimuksessa 10 on selostettu, on tarkoituksenmukaista antaa varsien muodostaa tasa-kylkisen kolmion toisessa pyöräparissa ja vastaavasti käyttölaitteesta ripustuksessa, jolloin varmistetaan, 30 että käyttölaite ja sen mukana kiertoakselit sijaitsevat aina samassa tasossa noston ja laskun aikana.
Keksintöä selostetaan nyt yksityiskohtaisemmin viitaten piirustukseen, jossa kuva 1 esittää hiontakonetta menetelmän suo-35 rittamiseksi nähtynä syöttö- taiulostulopäästä, kuva 2 esittää konetta nähtynä ylhäältä leikkauksena II-II kuvasta 1, ja ii 5 95106 kuvaa 3 esittää perspektiivisesti liikkuvaa konetta menetelmän toteuttamiseksi.
Esimerkki koneesta menetelmän toteuttamiseksi on esitetty kuvissa l ja 2.
5 Koneeseen kuuluu runko, joka on rakennettu koteloksi 1, jossa on läpimenevä kanava. Kanavan pohjalle on järjestetty kuljetinhihna 2. Esitetyssä esimerkissä hihna on yleisesti tunnettu päätön kumihihna, joka on varustettu joukolla imureikiä alapuolelta imua 10 varten siten, että hihnan päälle asetetut kappaleet 3 kiinnittyvät hihnan päälle ilman tarvetta lisäkiinni-tykseen.
Kuten näkyy, hihnaa voidaan liikuttaa koneen 1 läpi niin, että kappaleita voidaan koneistaa koneen 15 sisällä. Työstön suorittamista varten koneen yläosaan on asennettu työstölaite, johon kuuluu moottori 6 ja varsi 7, joka on kiinnitetty moottorin akseliin.
Varren 7 päähän on asennettu nivelakseli 8, joka kannattaa alapuolella olevaa liukukenkää (10) tai 20 sen tapaista, joka voi tarttua liukukiskon 11 ympärille, ja liukukisko 11 ulottuu pitkittäisesti koneen suhteen kuten on esitetty kuvassa 2.
Liukukisko 11 on kiinnitetty kannattimeen 12, ks kuva 1, joka puolestaan on kiinnitetty kiinteään 25 osaan 13 liikkuvassa hiontalaitteessa, mikä on periaatteellisesti esitetty kuvassa 3.
Nivelakselin 8 pyörimisakseli on olennaisesti yhtenevä kiertoakselikäytön 26 pyörimisakselin kanssa. Kiertoakselikäyttöön 26 kuuluu kotelo, josta kiertoak-30 selit ulkonevat ulospäin, ja joiden päälle rullien 29 muodossa olevat hiontaelementit voidaan kiinnittää, kuten on esitetty kuvissa 1 ja 2.
Kuten nuolilla on esitetty, kiertoakselit 28 pyörivät vuorotellen yhteen suuntaan ja toiseen suun-35 taan, kun samalla kaikkia kiertoakseleita käännetään ympäri käyttölaitteella 27 moottorin 25 avulla. Moottori 24 on asennettu pyörittämään kiertoakseleita 6 95106 vaihteen välityksellä.
Tämä kiertoakselikäyttölaitekokonaisuus 26 on ripustettu akselitapeilla 23 kahden kannatusvarren 22 päähän, jotka vastakkaisista päistään on kääntyvästä 5 yhdistetty pyöräakseliin 16, jossa on pyörät 5.
Varsien 22 keskelle on nivelletty pari lyhyempiä varsi 20, joiden vastakkaiset päät on varustettu pyöräakselilla 15 pyörineen 5.
Nämä pyörät voivat olla kahden johdekiskon 4 10 päällä, jotka ulottuvat poikittaisesta koneen 1 suhteen ja siten myös hihnan 2 liikereitin poikki, kuten on esitetty kuvassa 2.
Yksi pyöräakseli 15 ulottuu kiinteässä osassa 13 olevan kahden johdehahlon 14 läpi. Pyöräakseliin 15 15 on myös yhdistetty kehys 17, joka keskeltä on kierre-kosketuksessa kiertoakselin 18 kanssa, jota voidaan pyörittää moottorilla 19. Kiertoakselin 18 pää on vapaasti yhdistetty toiseen pyöräakseliin 16.
Näin on muodostettu nosto- ja laskujärjestely 20 kiertoakselikäyttölaitteelle, mikä kierteistettyä kier-toakselia 18 pyörittämällä johtaa joko varsien 20 ja 22 pitenemiseen ja siten kiertoakselikäyttölaitteen 26 nostamiseen tai lyhentymiseen kiertoakselikäyttölaitteen 26 laskemiseksi.
25 Varsien 20 ja 22 keskinäisen nivelliitoksen 21 etäisyys pyöräakseliin 15 on sama kuin etäisyys käyttölaitteen 26 akselitappiin 23, jolloin on varmistettu, että kiertoakselit 28 ovat aina samassa tasossa.
Kuten on mainittu, vaunun liikuttamisjärjeste-30 lyyn kuuluu pyörivä varsi 7, joka voi käyttää liuku-kenkää 10 liukukiskon 11 päällä ympäri ympyrämäiseen liikkeeseen, kuten esitetty kuvassa 2.
Vaunu voi tällöin pyörillä 5 rullata johde-kiskojen 4 päällä johteiden yhdestä päästä toiseen pää-35 hän kuvissa 1 ja 2 esitetyn ehyellä viivalla ja katkoviivalla esitettyjen asentojen välillä.
Kuten piirustuksesta ilmenee, hiontarullia 29 7 95106 liikutetaan etäisyyden päähän pitkin hihnan leveyttä olevien kappaleiden 3 ulottuvuuden ohi, jolloin aikaansaadaan hionta rullien 29 liikekuvion sisällä, ja edullisesti jonkin matkaa sisälle.
5 Kuvatun työstölaitteen, johon kuuluu vaunu johteilla, jotka ulottuvat poikittaisesti hihnan syöt-tösuuntaan nähden toimilaitteen avulla, asemesta voidaan käyttää muun muotoisia liikejärjestelyjä. Kier-toakselikäyttölaite on silloin yhdistetty kääntöjär-10 jestelyyn, joka antaa käyttölaitteelle pyörivän ympyrämäisen liikkeen hihnan yli, tai edestakaisen liikkeen kaarevalla radalla poikittaisesti hihnan syöt-tösuuntaan nähden.
Seuraava on menetelmän kuvaus.
15 Hiontarullat 29 saatetaan pyörimään mootto rilla 24, ja niitä pyöritetään pyörimisakselin 9 ympäri moottorin 25 avulla.
Vaunun liikejärjestely voidaan nyt saattaa toimintaan käynnistämällä koneessa oleva moottori 6, 20 jolloin vaunu liikkuu edestakaisella tavalla johdekis-koilla 4.
Kappaleet 3 voidaan nyt asettaa hihnan 2 päälle, jota hihnaa voidaan liikuttaa kulkemaan koneen läpi sopivan käyttöjärjestelyn avulla (ei esitetty).
25 Hiontarullia 29 voidaan nyt laskea alaspäin moottorin 19 avulla kunnes on luotu sopivaa kosketus rullilla olevien hiontaelementtien ja kappaleiden välille.
Hiontaliikkeeseen, joka on kuvattu yksittäi-30 sillä hiontaelementeillä rullien päällä 29, kuuluu sekä pyöriminen kiertoakselin ympäri että kiertoliike käyttölaitteen keskiakselin 9 ympäri, jolloin pyyhitään « ehyillä viivoilla esitettyä aluetta kuvissa 1 ja 2, ja myös edestakainen poikittainen liike pyyhkimään ehyellä 35 viivalla piirretyn alueen ja pistekatkoviivalla piirretyn alueen välillä.
Näin saavutettu tulos on erityisen tehokas g 95106 hionta, kuten mainittua, jolloin hionta aikaansaadaan suhteellisen vakiolla kosketusnopeudella kappaleen ja yksittäisten hiontaelementtien välillä, mikä on vaunun liikkeen suunnanvaihtojen aikana tapahtuvan nopeuskom-5 ponenttien edullisen tasauksen ansiota.
Tasaisemman hionnan hihnan 2 koko ulottuvuudella, mikä vähentää hiontavaurioitumista ja lisää tehoa, antaman edun lisäksi savutetaan yhdenmukaisempi hiontarullien 29 kuluminen, mikä sen vuoksi vaatii 10 harvemmin tapahtuvaa vaihtoa, mikä johtaa pienempiin käyttökustannuksiin.
ti

Claims (10)

1. Hiontamenetelmä, erityisesti puukappaleiden hiomiseksi hiontakoneessa (1) , missä kappaleita (3) 5 kuljetetaan tason (2) päällä, kuten imutason päällä, samalla kun hiontatyökalut (26, 28, 29) pyyhkivät kappaleiden (3) pintaa, joihin työkaluihin (26, 28, 29) kuuluu joukko hiontarullia (29), jotka kukin on kiinnitetty kiertoakseliin (28), ja jossa kiertoakselit 10 (28) on asennettu säteittäisesti ulospäin käyttölait teesta (26) , ja siten, että yksittäiset hiontarullat (29) pyörivät kiertoakselien (28) akselien ympäri ja niitä myös pyöritetään pyörimisakselin (9) ympäri, joka ulottuu suorassa kulmassa kiertoakseleiden (28) suhteen 15 ja vasten tason (2) pintaa, tunnettu siitä, että hiontarullia (29) liikutetaan myös edestakaisella tavalla yhdensuuntaisesti tason (2) suhteen poikittais-suunnassa kappaleiden (3) syöttösuuntaan nähden.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että hiontarullien (29) edestakainen liike tapahtuu progressiivisesti pienenevällä ja lisääntyvällä nopeudella kohti liikkeen ääriasentoja ja vastaavasti poispäin niistä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen mene-25 telmä, tunnettu siitä, että edestakaisen liikkeen pituus on niin suuri, että hiontarullat (29) liikkuvat tason (2) alueen yli edestakaisen liikkeen suunnassa.
4. Hiontakone, erityisesti puukappaleiden 30 hiomiseksi, johon hiontakoneeseen kuuluu taso (2) , kuten imutaso, jonka päällä kappaleita (3) syötetään eteenpäin samalla kun hiontatyökalut (26, 28, 29) pyyhkivät kappaleiden (3) pintaa, jolloin työkaluihin (26, 28, 29) kuuluu joukko hiontarullia (29), jotka kukin on 35 kiinnitetty kiertoakseliin (28), ja jossa kiertoakselit (28) on asennettu säteittäisesti ulospäin käyttölaitteesta (26) , ja siten, että yksittäiset hiontarullat 10 95106 (29) pyörivät kiertoakselien (28) akselien ympäri ja niitä myös pyöritetään pyörimisakselin (9) ympäri, joka ulottuu suorassa kulmassa kiertoakseleiden (28) suhteen ja vasten tason (2) pintaa, tunnettu siitä, 5 että kiertoakselikäyttölaite (26) on järjestetty edestakaisen liikkeen aikana siirtämään hiontarullia (29) yhdensuuntaisesti tason (2) suhteen syntyvän liikekom-ponentin kanssa suunnassa, joka on poikittaisesti kappaleiden (3) syöttösuunnan suhteen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen hiontakone, tunnettu siitä, että kiertoakselikäyttömekanis-miin (26) kuuluu moottori (6) ja varsi (7) , jota pyöritetään moottorilla (6) ja joka varsi on yhdistetty pyörimisakseliin (9).
6. Patenttivaatimuksen 1, 4, tai 5 mukainen hiontakone, tunnettu siitä, että kiertoakselikäyttölaite (26) on yhdistetty kääntölaitteeseen, joka antaa kiertoakselikäyttölaitteelle (26) pyörivän ympyrämäisen liikkeen tason (2) yli.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen hiontakone, tunnettu siitä, että hiontakoneeseen (1) kuuluu vaunu (5, 15, 16, 17, 20, 22), johon kiertoakselikäyttölaite (26) on asennettu, ja johon vaunuun kuuluu kaksi paria pyöriä (5), jotka kulkevat koneeseen tuet-25 tujen kahden johteen (4) varassa, ja käyttölaite (6, 7, 10, 11) vaunun liikuttamiseksi johteilla (4) , johon käyttölaitteeseen kuuluu moottori (6) , varsi (7) vaunun liikkumisreitin keskiön päällä, joka varsi on liukuvassa kosketuksessa liukujohteen (11) kanssa, joka on 30 kiinnitetty vaunuun (5, 15, 16, 17, 20, 22) siten, että varren (7) kääntyminen akselin (8) ympäri, joka akseli • on yhdensuuntainen tai yhtenevä kiertoakselikäytön (26) pyörimisakselin kanssa, aiheuttaa vaunun (5, 15, 16, 17, 20, 22) edestakaisen liikkeen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen hiontakone, tunnettu siitä, että kiertoakselikäyttölaite (26) on ripustettu kahden ensimmäisen varren (22) en- II 1X 95106 simmäiseen päähän (23), jotka varret vastakkaisissa päissään akselin (16) avulla kannattavat vaunun (5, 15, 16, 17, 20, 22) ensimmäistä pyöräparia (5, 16), ja jossa vaunun (5, 15, 16, 17, 20, 22) toinen pyöräpari 5 (5, 15) on asennettu akselin (15) avulla kaksien tois ten varsien (20) päähän, joiden toisten varsien vastakkaiset päät on nivelletty (21) ensimmäisiin varsiin (22), jotka kannattavat käyttölaitetta (26).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen hiontakone, 10 tunnettu siitä, että kahden varsiryhmän (20 ja 22. välinen kulma on muutettavissa käyttölaitteen (26) nostamiseksi ja laskemiseksi.
9 95106
10. Patenttivaatimuksen 8 ja 9 mukainen hiontakone, tunnettu siitä, että toisten varsien 15 (20) ja ensimmäisten varsien (22) välisen nivelen (21) ja käyttölaitteen (26) ensimmäisiin varsiin (22) ripustuksen (23) välinen etäisyys vastaa nivelen (21) ja toisissa varsissa (22) olevan pyöräparin (5, 15) vä listä etäisyyttä. 95106
FI925303A 1990-05-22 1992-11-20 Menetelmä ja hiontakone käytettäväksi erityisesti puukappaleiden hionnassa FI95106C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK127190 1990-05-22
DK127190A DK165549C (da) 1990-05-22 1990-05-22 Fremgangsmaade og bearbejdningsindretning til brug ved slibning af isaer traeemner i en slibemaskine
PCT/DK1991/000139 WO1991017863A1 (en) 1990-05-22 1991-05-21 Method and machining apparatus for use especially in the sanding of items of wood in a sanding machine
DK9100139 1991-05-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI925303A FI925303A (fi) 1992-11-20
FI925303A0 FI925303A0 (fi) 1992-11-20
FI95106B true FI95106B (fi) 1995-09-15
FI95106C FI95106C (fi) 1995-12-27

Family

ID=8102980

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI925303A FI95106C (fi) 1990-05-22 1992-11-20 Menetelmä ja hiontakone käytettäväksi erityisesti puukappaleiden hionnassa

Country Status (15)

Country Link
US (1) US5601481A (fi)
EP (1) EP0458727B1 (fi)
JP (1) JPH05506817A (fi)
AT (1) ATE109389T1 (fi)
AU (1) AU640027B2 (fi)
BR (1) BR9106491A (fi)
CA (1) CA2083053C (fi)
DE (2) DE9116648U1 (fi)
DK (1) DK165549C (fi)
ES (1) ES2057831T3 (fi)
FI (1) FI95106C (fi)
NO (1) NO179822C (fi)
PL (1) PL167137B1 (fi)
RU (1) RU2051019C1 (fi)
WO (1) WO1991017863A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9311339U1 (de) * 1993-07-29 1993-12-16 Behr Rainer Schleifmaschine
DE29508657U1 (de) * 1995-05-24 1995-09-14 Behr Rainer Schleifmaschine
AT407130B (de) * 1995-05-24 2000-12-27 Behr Rainer Schleifmaschine
TW362057B (en) * 1996-08-05 1999-06-21 Hh Patent As Method for the deburring of items
CA2306131C (en) 1997-11-03 2006-06-06 Hh Patent A/S Method for sanding surfaces on items
US6244933B1 (en) 1999-07-07 2001-06-12 Wolfgang Morkvenas Random orbital finishing apparatus
WO2003072304A1 (en) * 2002-02-28 2003-09-04 Nina Himmer Automated processing unit for a working station
ES2247891B1 (es) * 2003-11-12 2007-05-01 Miguel Igual Baselga Perfeccionamientos introducidos en maquinas lijadoras.
DE102007008648A1 (de) 2007-02-20 2008-08-21 Heesemann, Jürgen, Dipl.-Ing. Schleifaggregat mit mehreren Schleifköpfen
TWM367050U (en) * 2009-05-08 2009-10-21 Salida Industry Co Ltd All-purpose sander
KR101188842B1 (ko) * 2011-10-24 2012-10-08 한국항공우주산업 주식회사 디버링 장치
RU2690072C2 (ru) * 2015-04-23 2019-05-30 ХХ Патент А/С Инструмент для поверхностной обработки
CN105196154B (zh) * 2015-09-30 2018-10-02 佛山市南海富东机械设备有限公司 一种旋转式异型抛光机
CN112935964A (zh) * 2021-01-12 2021-06-11 中国石油天然气股份有限公司 一种吸尘法兰打磨装置及其控制方法
DE102021105394A1 (de) 2021-03-05 2022-09-08 Karl Heesemann Maschinenfabrik Gmbh & Co. Kg Aggregat zum Entgraten und Verrunden von Kanten in einer Flächenschleifmaschine
CN114734342A (zh) * 2022-05-19 2022-07-12 岳海芳 一种园林用根雕打磨装置及方法

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE35039C (de) * BOCK & OFFENBACHER in Markt Redwitz, Bayern Neuerung an Maschinen zum Schleifen, Poliren und Facettiren von Glas- und Steinplatten mittelst Walzen
DE41420C (de) * BOCK & OFFENBACHER in Markt Redwitz, Bayern Neuerung an der unter Nr. 35039 patentirten Schleifmaschine
DE186965C (fi) *
US1684029A (en) * 1926-12-11 1928-09-11 Hartford Empire Co Method and apparatus for polishing glass
FR761842A (fr) * 1932-12-22 1934-03-28 Procédé et machine pour dresser par pression les surfaces de matières dures
FR817795A (fr) * 1936-03-11 1937-09-10 Heuze Atel Perfectionnements aux doucissage et polissage des matières dures, tel le verre et aux appareils d'exécution
CH398354A (de) * 1959-11-07 1966-03-15 Colombi Luigi Vorrichtung zum Schleifen und Polieren von Kunst- und Natursteinen
US4646473A (en) * 1984-05-08 1987-03-03 Udviklingscentret Hansen Method and apparatus for finishing surfaces
DK156703B3 (da) * 1983-05-11 1991-01-21 Hh Patent Aps Fremgangsmåde og apparat til bearbejdning af overflader på træemner ved hjælp af roterende slibeelementer
IT1169618B (it) * 1983-10-27 1987-06-03 Dmc Div Mecc Cast Macchina levigatrice per pannelli di legno
FR2584965B1 (fr) * 1985-07-16 1989-10-27 Pele Cie Procede et appareil de polissage de plaques
US4719721A (en) * 1986-12-18 1988-01-19 Timesavers, Inc. Conveyor bed assembly and vacuum platen
US5291689A (en) * 1990-05-22 1994-03-08 Hh Patent A/S Method and machining apparatus for use especially in the sanding of items of wood in a sanding machine

Also Published As

Publication number Publication date
DE9116648U1 (fi) 1993-04-29
CA2083053A1 (en) 1991-11-23
EP0458727A1 (en) 1991-11-27
EP0458727B1 (en) 1994-08-03
FI925303A (fi) 1992-11-20
NO179822B (no) 1996-09-16
JPH05506817A (ja) 1993-10-07
PL167137B1 (pl) 1995-07-31
BR9106491A (pt) 1993-05-25
AU640027B2 (en) 1993-08-12
NO179822C (no) 1996-12-27
NO924334D0 (no) 1992-11-11
DK127190A (da) 1991-11-23
DE69103209D1 (de) 1994-09-08
DK165549B (da) 1992-12-14
WO1991017863A1 (en) 1991-11-28
ES2057831T3 (es) 1994-10-16
FI925303A0 (fi) 1992-11-20
US5601481A (en) 1997-02-11
RU2051019C1 (ru) 1995-12-27
CA2083053C (en) 2002-04-23
DK165549C (da) 1993-04-26
FI95106C (fi) 1995-12-27
DK127190D0 (da) 1990-05-22
NO924334L (no) 1992-11-23
AU7988191A (en) 1991-12-10
ATE109389T1 (de) 1994-08-15
DE69103209T2 (de) 1994-11-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95106B (fi) Menetelmä ja hiontakone käytettäväksi erityisesti puukappaleiden hionnassa
US5291689A (en) Method and machining apparatus for use especially in the sanding of items of wood in a sanding machine
US6089958A (en) Belt sander with orbitally translated abrasive belt
US5733180A (en) Sanding machine
JPH04226857A (ja) 複数のクランクピン・ジャーナルを研削する装置および方法
US4864775A (en) Cross-belt sanding machine with oscillating platen means
RU2360780C2 (ru) Шлифовальное устройство для обработки поверхности
HU212999B (en) Belt grinding aggregate and rail grinding machine for grinding the unevennesses of the railhead surface of one or both rails of a track
US4837984A (en) Wood surface treatment method and system employing tandemly oriented cross-belts and rotary abraders
CN116461018A (zh) 一种机械零部件制造用的模具平整装置
US5441440A (en) Method and machining apparatus for use especially in the sanding of items of wood in a sanding machine
US5558561A (en) Method and machining apparatus for use especially in the sanding of items of wood in a sanding machine
KR890002997B1 (ko) 1 프레스로부터 다른 프레스로 공작물을 이송하기 위한 장치
US2195340A (en) Abrading or sanding machine and method
US6059639A (en) Shot blast machine with improved tumbling capabilities
US3002323A (en) Surface grinder
US3434240A (en) Apparatus for finishing endless metallic belts
CN208132584U (zh) 一种托辊抛光打磨装置
US957283A (en) Sanding and rubbing machine.
US712772A (en) Grinding or polishing machine.
SU709336A2 (ru) Устройство дл шлифовани деталей круглого сечени из древесины
SU1080980A1 (ru) Заглаживающа машина дл отделки строительных изделий в формах
GB2029738A (en) Cutting machine
SU921803A1 (ru) Ленточно-шлифовальный станок
CN116276516A (zh) 一种液压机零部件表面打磨机

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application