FI94716C - Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi - Google Patents

Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI94716C
FI94716C FI883901A FI883901A FI94716C FI 94716 C FI94716 C FI 94716C FI 883901 A FI883901 A FI 883901A FI 883901 A FI883901 A FI 883901A FI 94716 C FI94716 C FI 94716C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hay
organisms
bales
bacillus
quality
Prior art date
Application number
FI883901A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI94716B (fi
FI883901A0 (fi
FI883901A (fi
Inventor
Nancy Jane Tomes
Original Assignee
Pioneer Hi Bred Int
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pioneer Hi Bred Int filed Critical Pioneer Hi Bred Int
Publication of FI883901A0 publication Critical patent/FI883901A0/fi
Publication of FI883901A publication Critical patent/FI883901A/fi
Publication of FI94716B publication Critical patent/FI94716B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94716C publication Critical patent/FI94716C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K30/00Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs
    • A23K30/10Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder
    • A23K30/15Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder using chemicals or microorganisms for ensilaging
    • A23K30/18Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder using chemicals or microorganisms for ensilaging using microorganisms or enzymes
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S426/00Food or edible material: processes, compositions, and products
    • Y10S426/807Poultry or ruminant feed

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Micro-Organisms Or Cultivation Processes Thereof (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Food Preservation Except Freezing, Refrigeration, And Drying (AREA)

Description

94716
Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi - Förfarande för bevarande av kvaliteten pä hö
Noin 150 miljoonan tonnin heinäsato korjataan vuosittain 5 talteen Yhdysvalloissa. Tuotantotappiot tämän sadon kohdalla johtuvat epäedullisesta sinimailasen (Medcago sativa) kypsymisestä, sateiden aiheuttamasta vahingosta, peltosato-tappiosta ja varastotappiosta. Tappiot ovat tyypillisesti 20 - 40 %, mutta ne voivat olla jopa 70 %, mikäli sääolo-10 suhteet ovat epäedulliset. Nämä tappiot aiheutuvat kasvien jatkuvasta hengityksestä, mekaanisesta vauriosta lehtien rikkoutuessa ja sateen aiheuttamasta liuottamisesta. Jos heinä paalitaan normaalia korkeamman kosteuspitoisuuden vallitessa (25 - 30 %), ovat sadevahingot ja mekaaniset 15 lehtitappiot mahdollisimman vähäiset. Heinän paalitus kosteuspitoisuuksissa, jotka ylittävät 20 %, lisää huomattavasti varastotappion vaaraa johtuen hapettumisen ja homeh-tumisen aiheuttamista tappioista.
20 Säilytystappiot ovat pääasiallinen, mutta hallitsevissa oleva ravintoainehukan lähde. Mikäli heinä säilytetään rakennuksessa, jossa kosteuspitoisuus on alle 20 %, sen normaali kuiva-ainehukka on 5 -10 % välillä. Korkeammat kosteuspitoisuudet lisäävät aerobisten, hapettavien mikro-25 organismien aktiivisuutta, joka johtaa lämmönmuodostukseen. Liiallinen kuumuus aiheuttaa kuiva-ainehukkaa johtuen hengityksestä, joka muodostaa C02:ta ja vettä. Kuumuus aiheuttaa myös ravintoaineiden hukkaa johtuen ei-entsymaattisista ruskettumisreaktioista. Kehitetyn lämmön määrä riippuu 30 heinän kosteuspitoisuudesta, ympäristön lämpötilasta, vallitsevista mikrobisista populaatioista ja paalien koosta ja ·1 tiheydestä.
Liiallinen kuumuusvahinko vähentää proteiinin sulavuutta ja 35 käytettävissä olevaa energiaa. Kuumuudessa vahingoittunut proteiini mitataan määrittelemällä kuidun typpipitoisuus . happamana puhdistavana kuitutyppenä (ADIN tai ADF-N). Nor- 94716 2 maaleissa olosuhteissa, vähemmän kuin 7 % kokonaistyppimää-rästä pitäisi olla kuidussa. Liiallinen kuumuusvahinko on sattunut tämän arvon ylittäessä 15 %.
5 Homevahinko varastoinnin aikana voi myös aiheuttaa huomattavia menetyksiä. Vain 5 % homeista tuottaa mykotoksiineja, ne voivat kuitenkin vaikuttaa haitallisesti makuun ja rehunnautintaan. Homeisen heinän syöttö eläimille aiheuttaa huomattavasti alemman kuiva-aineen nauttimisen, vähennetyn 10 painoniisäyksen ja huonomman rehun konversion. Nämä tappiot voivat olla joka 25 % enemmän kuin ei-homeisessa verranteessa.
Säilörehu sisältää luonnossa esiintyviä epifyyttejä. Nämä 15 epifyytit voivat olla hyödyllisiä tai haitallisia heinän laadulle ja ne voivat kilpailla keskenään säilötyn heinän ekologisesta valta-asemasta. Nämä epifyytit voivat olla joko bakteereja tai sieniä. Tavallisia bakteerisyntyisiä pilaantumista edistäviä organismeja ovat Sporosarcina- ja 20 Bacillus-sukujen jäsenet. Aspergillus-. Penicillium- ja
Mucor-sukuien jäsenet aiheuttavat usein sienisyntyistä pilaantumista.
On olemassa erilaisia tapoja näiden maataloustuotteita 25 pilaavien epifyyttien lisääntymisen rajoittamiseksi. Eräs yksinkertainen tapa on ruiskuttaa maatalousmateriaali säi-löönpantaessa homeenestoaineella, esim. propionihapolla. Pääasiallisena haittana tässä menettelytavassa on sen hinta, koska on käytettävä suuria happomääriä maatalousaineen 30 riittävään käsittelyyn. Sen lisäksi hapot, esim. propioni-hapot, ovat luonteeltaan myrkyllisiä ja syövyttävää, ja maanviljelijän on käytettävä erityisiä käsittelytekniikoita niitä käsittelevän henkilökunnan suojaamiseksi. Lisäksi on kaikki laitteet, jotka joutuvat kosketuksiin hapon kanssa, 35 puhdistettava huolellisesti korroosiovahingon välttämisek si. Eräs toinen menetelmä on kuvattu US-patentissa 4.743.454 nimeltään "HEINÄN SÄILÖNTÄAINE", sarja n:o 891.260, jätetty
II
94716 28. heinäkuuta 1986, jonka kohteena on sinkkioksidin, mag-nesiumoksidin ja veteen liukenevan kupari-ionilähteen epäorgaanisen suolaseoksen käyttö yhdessä orgaanisen hapon, esim. etikkahappo, propionihappo tai sorbiinihappo, kanssa.
5
Huolimatta laajamittaisesta tutkimustyöstä koskien eri tuotteiden kehittämistä käytettäväksi tuoteymppäysaineina, on heinän pilaantuminen edelleen ongelmana.
10 Keksinnön kohteena on menetelmä heinän säilymiseksi, jossa lisätään heinään vain luonnossa esiintyviä organismeja tasoilla, jotka estävät pilaantumisorganismien kasvua samanaikaisesti, kun ne laskevat korkean kosteuspitoisuuden omaavan heinän lämpötilaa.
15
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että heinä käsitellään pienellä, mutta heinän laadun säilyttävällä määrällä mikro-organismia Bacillus pumilus. kuten kantoja AT CC 53682, 53683, 53684, 53685, 53686, 53687, 20 53688 ja/tai 53689, tai sen tehokkaita mutantteja, joilla on vastaavat ominaisuudet, joka käsittelymäärä on noin 105 - 1015 elinkykyistä organismia heinätonnia kohden.
Keksinnön mukainen menetelmä ilmenee seuraavasta yksityis-25 kohtaisesta kuvauksesta.
Keksinnössä heinää käsitellään Bacillus pumilus-mikro-organismeilla heinän laadun säilyttämiseksi. Bacillus pumilus estää pilaantumista edistäviä organismeja, jotka 30 aiheuttavat heinän huononemisen pitkäaikaisessa säilytyksessä.
• · Täten tämän keksinnön avulla saadaan säilytystä parantava menetelmä heinän käsittelyä varten, joka käsittää Bacillus 35 pumilus-mikro-organismin tai mutanttien tai niitä vastaavien lisäämisen heinään.
4 94716
Keksinnön avulla saadaan myös heinänkäsittelyseos, joka sisältää Bacillus pumilus-mikro-organismeia. Seokset voivat olla kiinteitä tai nestemäisiä.
5 Heinän pilaantuminen johtuen pilaantumista edistävien organismien kasvusta on tärkeä ongelma maataloudessa. Tyypillisiä pilaantumista edistäviä organismeja ovat Aspergillus suku ja Aspergillus flavus-laji sekä Penicillium ja Mucor-suku.
10
Alan tutkimukset osoittavat, että noin 97 % heinästä, joka on paalitettu korkeammassa kuin noin 25 %:n kosteudessa kuumenee ja homehtuu. Näiden kuumentuneiden paalien väri ja ravintoarvo on huomattavasti huonompi ja ne näyttävät 15 enemmän homeisilta.
On huomattu, että Bacillus pumilus-bakteerikannat säilyttävät heinän laadun. Haluamatta olla sidottu mihinkään toimintateoriaan, uskotaan, että Bacillus pumilus voi tuottaa 20 inhibiitteja, jotka estävät sienikasvun ja myös bakteerien, esim. eristetyn Sporosarcina-bakteerin. Sporosarcina-bak-teeri aiheuttaa epämieluisan valkoisen kukinnan, joka voidaan havaita heinänruoissa vain muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Näitä organismeja havaitaan yleensä hyvin kuumissa 25 paaleissa. Näyttää siltä, että ne myös edistävät sienten kasvua joko samanaikaisesti niiden oman kasvun aikana tai myöhemmässä vaiheessa.
Mikrobisen vuorovaikutuksen ymmärtäminen on oleellista 30 tämän bakteerikannan käytössä säilöheinän laadun parantami-. seksi. Kun heinä on paalitettu, esiintyy säilytyksen alku- - vaiheessa suuri erään mikro-organismi- (gram-negatiiisten) huomattava kehitys. Tämä voidaan havaita ensimmäisinä 1-3 päivinä. Sen jälkeen tämän sijaan tulee toinen ryhmä (gram-35 positiivinen ryhmä). Bacillus pumilus kuuluu tähän gram-positiiviseen ryhmään. Jos valittujen Bacillus pumilus-i mikro-organismien lukumäärä on korkea, kuten jäljempänä 5 94716 on määritelty, ei heinä tässä vaiheessa kuumene eikä homehdu. Myöhemmin mikroflooran muut ryhmät hallitsevat, kun Bacillus pumilus-populaatiot vähentävät. Säilytysajan lopussa, kun heinä syötetään, Bacillus on osa mikroflooraa.
5 Jälleen, vaikka hakija ei halua sitoutua mihinkään teoriaan, on mahdollista, että Bacillus voi vaikuttaa heinän laatuun yksinkertaisesti vain kilpailemalla ravinnosta toisten läsnä olevien organismien kanssa.
10 Keksinnön mukaisessa menetelmässä heinää käsitellään heinän säilyttämiseksi tehokkaalla määrällä Bacillus pumilus-mikro-organismeja tai sen sellaisilla mutanteilla, joilla on mainittua mikro-organismia vastaavat ominaisuudet, säilytyksen parantamiseksi ja heinän laadun ylläpitämiseksi 15 sekä pilaantumista estävien organismien lisääntymisen vähentämiseksi. Keksinnön mukainen menetelmä on erityisen hyödyllinen, koska käytetty organismi ei ole patogeeninen ja esiintyy luonnollisesti heinässä alhaisessa määrässä eikä sen vuoksi aiheuta sairautta eläimessä, joka syö säi-20 lötyn maataloustuotteen. Toisin kuin muuntyyppiset säily-tysmenetelmät, jotka käyttävät kalliita, usein vaarallisia kemikaaleja, keksinnön mukainen menetelmä pohjautuu sen sijaan kolonisoimiseen, toivottavien, luonnollisesti esiintyvien organismien lisäämiseksi, parantamalla niiden kil-25 pailukykyä luonnollisesti esiintyvien pilaantumisorganismi-en esim. Aspergillus flavus. kanssa. Näiden vahingollisten organismien hallinta on tärkeä asia, koska useat näistä organismeista, jotka assosioidaan säilytettyjen maanvilje-lystuotteiden säilytyksen kanssa, ovat sieniä, joiden 30 tiedetään tuottavan voimakkaita mykotoksiineja. Näiden . mykotoksiinien tiedetään aiheuttavan sairauksia ja jopa kuolemaa eläimissä, jotka syövät rehua, joka on näiden sienten saastuttama.
35 Keksinnössä käytetään Bacillus pumilus-bakteerikantoia.
jotka on talletettu American Type Culture Collection:iin ; Rockville, Maryland, USA, talletusnumerolla ATCC 53682, 6 94716 53683, 53684, 53685, 53686, 53687, 53688 ja 53689 (baktee-rikantanumero: 288, 289, 290, 296, 299, 302, 305 ja 307).
Voidaan käyttää mitä tahansa näiden bakteerikantojen seosta tai yksinkertaisesti yksittäisiä bakteerikantoja.
5
Bacillus pumilus eristettiin säilytetystä heinästä käyttämällä tunnettua alan tekniikkaa, joka on yleisesti kuvattu yllä. Muita Bacillus pumilus-mikro-organismeja voidaan eristää ja testata rutiinikokeilla Bacillus pumilus-mikro-10 organismien tehokkuuden määräämiseksi heinän laadun säilytyksessä.
Termillä "mutantti" tarkoitetaan Bacillus pumilus-mutantte-ja, jotka demonstroituvat nykyisen bakteerikannan toivotta-15 via sieniä estäviä ominaisuuksia tai niiden tärkeitä ekvivalentteja. Sellaisia mutantteja pidetään ekvivalenttina määritellyn parentaalibakteerikannan kanssa. Alan ammattimies tietää, että spontaani mutaatio on tavallinen tapahtuma mikro-organismeissa ja että mutaatioita voidaan aikaan-20 saada myös tahallisesti erilaisilla menetelmillä. Mutantteja voidaan aiheuttaa kemiallisen, radioaktiivisen ja rekom-binaatiotekniikan avulla.
Riippumatta tavasta, jolla mutaatiot aikaansaadaan, ratkai-25 sevaa on, että mutantit toimivat maataloustuotteen säilyt-tämiseksi kuten edellä määritelty bakteerikanta. Toisin sanoen, nykyinen keksintö käsittää edellä mainittujen mutaatioiden käytön, jotka aiheuttavat pieniä muutoksia kuten esim. pieniä taksonomisia muutoksia, esim. määrätty-30 jen sokereiden fermentaatioita.
Termillä "heinä" tarkoitetaan kaikkia heinämuotoja, koska termiä käytetään yleisesti maataloudessa. Heinän muodostaa tavallisimmin alfalfa, ruoho tai alfalfan ja ruohon seok-35 set. On mahdollista, että tässä keksinnössä käytetyn heinän säilytysaineen seosta voidaan myös käyttää tehokkaana säi-. lörehun ymppäysaineena säilörehun pilaantumisen estämisek- li 94716 si. Toinen selvä mahdollisuus on, että seos voi toimita tehokkaasti jyvien, esim. maissin, vehnän, riisin ja soija-papujen, säilyttämisessä.
5 Keksinnössä heinän pilaantumista aiheuttavien organismien ehkäisy aikaansaadaan käsittelemällä heinää Bacillus pumi-lus-organismeilla, tai seoksilla, jotka sisältävät Bacillus pumilus-mikro-organismeia ja yhtä hyvin käsittelemällä tehokkailla mutanteilla Bacillus pumilus-mikro-organismeia 10 vastaavilla ja seoksilla, jotka sisältävät sitä.
Seokset, joita käytetään keksinnön mukaisessa menetelmässä voivat olla joko neste- tai kuivausmuodossa ja ne voivat sisältää muita bakteerikantoja. Kiinteissä käsittelymuo-15 doissa seos voi käsittää Bacillus pumilus-mikro-organismeja kantajineen. Kantaja voi olla vesi- tai ei-vesipitoinen neste tai kiinteä aine. Kiinteissä muodoissa seos voi sisältää kiinteitä kantajia tai fysikaalisia jatkoaineita. Esimerkkejä sellaisista kiinteistä kantajista, kiinteistä 20 laimennusaineista tai fysikaalisista jatkoaineista ovat maltodekstriini, tärkkelykset, kalsiumkarbonaatti, selluloosa, hera, jauhetut maissitähkät ja silikonididoksidi.
Lyhyesti sanoen kantaja voi olla orgaaninen tai epäorgaaninen fysikaalinen jatkoaine. Kiinteä seos voidaan lisätä 25 suoraan heinään kevyenä jauhepölytyksenä tai jos se on dispergoitu nestekantajaan sitä voidaan tuloksekkaasti ruiskuttaa heinään.
Tyypilliset seokset, joita voidaan käyttää heinän käsitte-30 lyyn tämän keksinnön mukaisesti sisältävät 102-1012 elinvoimaisia organismeja/g, mieluimmin 104-1010 elinvoimaisia organismeja/g ja kaikkein mieluimmin 105-107 elinvoimaisia organismej a/g.
35 Heinän käsittelyalue on tyypillistä 105-1015 elinvoimaisia organismeja/tonni, mieluimmin 107-1310 elinvoimaisia orga- β 94716 nismeja/tonni ja kaikkein mieluimmin 108-1010 elinvoimaisia organismeja/tonni.
Keksinnön mukaan saatuun seokseen voi kuulua Bacillus 5 pumilus-mikro-organismien tai mutanttien lisäksi, muita yleisiä maataloustuotteiden säilytysorganismeja, esim. Lactobacillus. Sterptococcus ja Pediococcus ja määrättyjä entsyymejä sienistä bakteereihin.
10 Alan ammattimiehelle sopivat kantajat ja annostusmuodot ovat tuttuja, tai ne voidaan selvittää rutiinikokeilulla. Edelleen voidaan erilaisten seosten administraatio suorittaa tunnetuilla menettelytavoilla.
15 Edellä oleva selitys antaa yleisen kuvauksen käsillä olevasta keksinnöstä. Lisätietoja on esitetty seuraavissa esimerkeissä, jotka valaisevat keksintöä sitä rajoittamatta.
ESIMERKKEJÄ 20
Heinää käsiteltiin ymppäysaineella, joka oli valmistettu Bacillus pumilus-bakteerikannasta numerot 288, 289, 290, 296, 299, 302, 306 ja 307 seoksena.
25 Heinän laatu määriteltiin lämpötilan, mikroflooran ja ravintoanalyysin perusteella. Visuaaliset pistemäärät määriteltiin kaikille käsittelyille, mukaanluettuna väri, valkoisuusaste ja homeitiöt.
30 Alfalfa leikattiin ruohonleikkurilla ja sen annettiin kuivua niityllä normaaleissa niittyolosuhteissa. Niitetty heinä pantiin karhoihin ja haravoitiin vain kerran ennen paalitusta. Kuivausnopeus, kypsyminen ja säätiedot merkittiin muistiin. Heinä paalutettiin kaikissa kokeissa 22-34 % 35 kosteuspitoisuudella, mutta määrätyssä kokeessa heinän kosteus vaihteli vain 2-5 % käsittelyn ja verrannepaalien välillä.
9 94716
Seuraavaa menetelmää seurattiin pienien nelikulmaisten paalien kohdalla. Heinä käsiteltiin veteen liuotetulla heinän säilytysaineella suihkutintä käyttäen. Pitempään kestävissä kenttäkokeissa käsiteltiin 15-20 45 kg paalia. Vertailupaa-5 leja, joita ei ympätty valmistettiin myös. Kaiken kaikkiaan 15-20 paalia valmisteltiin vertailua varten. Heinä kuljetettiin niityltä, pantiin latoon ja säilytettiin betonilattialla olevilla puisilla lavoilla katetussa ladossa. Lämpötilan mittareita asetettiin jokaisen heinäsuovan keskelle 10 ja lämpötila mitattiin tunneittain.
Pienimuotoisempi koemenetelmä oli seuraava. 0,45 kg heinää pakattiin styroksimuoviseen kuljetuslaatikkoon (5 cm paksuiset seinät), jonka likimääräiset mitat ovat 15 15 x 25 x 15 cm. Heinä puristettiin panemalla tiiliskivi heinän päälle sen jälkeen kun termistori on pantu heinämas-san keskiosaan. Styroksimuovinen kansi pantiin kevyesti paikalleen ja koko laatikko pantiin 37°C lämpökaappiin kuumennuksen aloittamiseksi. Heinää käsiteltiin ruiskutta-20 maila lasi-TLC-ruiskulla.
Paaleista otettiin näytteitä ottamalla kuusi ydinnäytet-tä/näytteenottoaika Penn State-rehunnäytteenottimella.
Jokaisesta heinäsuovasta otettiin myös kahdesta alimmasta, 25 kahdesta keskimmäisestä ja kahdesta ylimmästä paalista, » suovien välisen vaihtelevuuden minimoimiseksi. Näytteet asetettiin steriileihin Whril-Pak-pusseihin, ryhmiteltiin jokaisessa käsittelyssä ja varastoitiin jään päällä laboratorioon kuljetusta varten. Näytteidenotto mallipaalien 30 styroksimuovilaatikoista suoritettiin ottamalla yksi näyte jokaisen laatikon keskeltä. Näytteidenottoajät olivat suunnilleen 0, 2, 7, 14, 21, 30 ja 60 päivää.
Bacillus pumilus mikro-organismien lukumäärät, jotka lisät-35 tiin heinänäytteisiin ruiskuttamalla osoittivat organismi-lukumäärän 106/g heinää. Tämä vastaa organismilukumäärää 109/tonnia heinää. Organismit muodostivat seoksen, jossa I ____ 10 94716 oli yhtäsuuret määrät Bacillus pumilus-bakteerikantoia 288, 289, 290, 296, 299, 302, 305 ja 307. Bacillus pumilus-käsittelyt valmistettiin kasvattamalla kahdeksan erillistä bakteerikantaa trypsiinisoijaliemessä 24 tuntia 37°C:ssa.
5 Solut poistettiin sentrifuugilla 4°C:ssa ja solupalloset suspendoitiin uudelleen 0,04 fosfaattipuskuriaineessa.
Solut kuljetettiin kentälle jään päällä, jotta ne voitiin välittömästi lisätä tai jäädyttää lämpötilaan -70°C tulevaa käyttöä varten. Ennen heinään lisäämistä solut lisättiin 10 18,9 litraan vettä ja levitettiin (18,9 1/tonni) paalaimeen kiinnitetyllä ruiskulla. Bakteeripesäkkeitä muodostavat yksiköt/käsittely määriteltiin levityksen yhteydessä.
Näytteiden kuiva-aine-, ADP-, ADF-N, NDF- ja N-pitoisuus 15 analysoitiin. Lämpötila tarkistettiin tunneittain käyttämällä lämpötilatermistoreja, jotka mittaavat ±0,2°C tarkkuudella. Tiedot analysoitiin käyttäen yhteisvariantin kuiva-ainetta (DM) ja 0-päivän lämpötilaa.
20 Heinää tarkkailtiin visuaalisesti kokeen aikana ja säily-tysajan lopussa, tarkkaillen mahdollista home- tai valko-pilaantumista osoittavan mikroflooran esiintymistä. Heinä arvioitiin home- ja valko-pilaantumisesimerkkien suhteen käyttäen asteikkoa yhdestä kymmeneen, 10 ollessa huonoin 25 laatu. Värierot määriteltiin varastointiajän lopussa värinauhoihin verraten. Värit vaihtelivat vihreä l:stä ruskea 23:een.
Pienimmissä koejärjestelmissä lämpötilan erot kokeiden 30 välillä edustavat kaikkein parhaimpia tietoja, koska ter-mistorit toimivat +0,2°C tarkkuudella ja lukevat otettiin tunneittain. Tämä johti noin 500 tietopisteeseen/käsitte-ly/koe. Huomattavasti viilein käsittely kaikissa koemalleissa oli Bacillus (taulukot 1 & 2). Tässä käsittelyssä 35 oli yleensä alimmat hiiva- ja homepopulaatiot. Bacillus-käsittelyillä oli myös huomattavasti korkeammat ravintoarvot (alempi ADF). NDF, ADF-N, WSC, N ja saatavana oleva 94716 proteiinimäärittelyt olivat myös yleensä korkeampia ravintoarvoltaan, vaikka nämä erot eivät olleet huomattavia.
Bacillus-käsittelyt saivat myös huomattavasti paremmat visuaaliset pistemäärät osoittaen vähemmän visuaalisesti 5 havaittavaa homehtumista. Väripistemäärät eivät olleet yhtä johdonmukaisia eikä näiden pienten mallipaalien välillä ollut eroa.
Taulukko 1 10
VALITUN KÄSITTELYN VAIKUTUS KOEMALLIPAALIEN KESKILÄMPÖTILAAN LQGIQ-MIKROBIEN LUKUMÄÄRÄN JA HEINÄN LAADUN SUHTEEN
Käsittelyt Toistot Lämpöt. Aerobit YM1 Väri Home2 15 Bacillus 3 36,57* 8,10 2,72 10,5 4,5*
Verranne 5 37,28 8,36 3,30 9,25 7,5 1YM (yeast mold = hiivahome)-arvot ovat kokeen loppua varten 20 2 Homeisuus; visuaalisesti huomioitu määrä hometta paaleis sa asteikko 1 (ei homeinen) - 10 (huvin homeinen) *Käsittelyarvot, joita seuraa tähti ovat huomattavasti erilaiset P<0,1 verranteesta.
25
Taulukko 2 VALITTUJEN KÄSITTELYJEN VAIKUTUS HEINÄN LOPULLISEEN KEMIALLISEEN KOKOONPANOON KOEMALLIPAALEISSA 30
Puoli- Käsittelvt Toistot N NDF ADF ADF-N sellul. AP1
Bacillus 3 3,01 55,11 39,60* 0,25 15,51* 17,25
Verranne 5 2,80 57,30 43,58 0,33 13,72 15,50
1 Käytettävissä oleva proteiini (N%) (%ADF-N) (6,25) = AP
t . · · 35 12 94716 *Käsittelyarvot, joita seuraa tähti ovat huomattavasti erilaiset P<0,1 verranteesta.
Samoja trendejä, jotka näkyvät taulukoiden 1 ja 2 mallisys-5 teemissä, huomioitiin suuremmissa heinäpaaleissa kuten ilmenee alla olevista taulukoista 3, 4 ja 5. Toisin sanoen Bacillus-käsittely heinä oli viileämpää kuin verrannekäsi-telty. Hiiva ja homemäärät olivat samanlaisia kaikissa paaleissa, mutta visuaalisesti havaittavaa homeen muodos-10 tusta oli vähemmän Bacillus pumilus-käsittelvissä ja väri oli vihreämpi. Ravintoanalyysi osoitti myös samanlaisia trendejä kuin mallisysteemeissä huomioidut, joka ilmenee taulukoissa 1 ja 2. Saatavana oleva proteiini (AP) oli korkeampi Bacillus-käsitellyissä paaleissa ja ADF- ja NDF-15 arvot osoittavat korkeinta ravintolaatua näissä käsitellyissä paaleissa.
Heinän käsittely Bacillus pumilus-bakteerikannoilla johti viileämpiin, vähemmän homeisiin paaleihin kuin ei-ympätyt 20 paalit. Bacillus pumilus-käsittelyn avulla saatiin myös paaleja, joiden proteiininotto, sulavan kokonaisravinnon ja päivittäinen energian otto olivat korkeampia.
Taulukko 3 25
KÄSITTELYJEN VAIKUTUS KESKIMÄÄRÄISEEN LÄMPÖTILAAN. HEINÄN MIKROBIOLOGISEEN (LOGIO) JA VISUAALISEEN LAATUUN PIENISSÄ NELIÖMÄISISSÄ PAALISUOVISSA
30 Koe n:o 590 PAALIT (TOINEN LEIKKAUS)
Kokon.
: määrä Käsittely Lämpöt.°C aerobeia YM1 Väri Valk. Home Bacillus 19,921 8,82 3,33 6,5 0,0 0,01 35 Verranne 24,92 9,00 3,00 10,5 3,5 2,5 li · · is 94716 1YM (yeast mold = hiivahome)-arvot ovat kokeen loppua varten *Käsittelyarvot, joita seuraa tähti ovat huomattavasti erilaiset P<0,1 verranteesta.
5
Taulukko 4
VALITTUJEN KÄSITTELYJEN VAIKUTUS HEINÄN LOPULLISEEN KEMIALLISEEN KOKOONPANOON PIENISSÄ NELIÖMÄISISSÄ PAALISUOVISSA
10
Koe n:Q 590 PAALIT
Puoli- Käsittelyt N NDF ADF ADF-N sellul. AP 15 Bacillus 3,42 52,70 38,32 0,221 14,38 19,99*
Verranne 3,23 56,30 40,49 0,246 15,81 18,65 N alku = 3,61 NFD alku = 51,42 20 ADF alku = 12,76
Puoliselluloosa = 12,76 ADF-N = 0,276 AP = saatavissa oleva proteiini = 20,83 DM =70,15 25 *Käsittelyarvot, joita seuraa tähti ovat huomattavasti erilaiset P<0,1 verranteesta.
Jos näytettyjen esimerkkien ruiskukäsittely korvataan jauhepölykäsittelyllä, jotta saadaan organismitasoja niiden 30 alueiden puitteissa, jotka ilmenevät erityisissä näytetyissä esimerkeissä, samanlaisia tuloksia saadaan siinä, että * paalit ovat viileämpiä, että kuumuus vähenee, pilaantu- misorganismien kasvua estetään mikrofloorassa ja heinän ravintoarvo on todistettavasti korkeampi.
35 Tämä osoittaa, että keksintö toteuttaa ainakin kaikki . mainitut kohteet.
• · >

Claims (3)

94716
1. Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi, tunnet -t u siitä, että heinä käsitellään pienellä, mutta heinän 5 laadun säilyttävällä määrällä mikro-organismia Bacillus pumilus. kuten kantoja ATCC 53682, 53683, 53684, 53685, 53686, 53687, 53688 ja/tai 53689, tai sen sellaisilla mutanteilla, joilla on mainittua mikro-organismia vastaavat ominaisuudet, joka määrä on noin 105 - 1015 elinkykyistä 10 organismia heinätonnia kohden.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet -t u siitä, että mainittu käsittely tapahtuu ruiskuttamalla. 15
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet -t u siitä, että mikro-organismia tai sen mutanttia lisätään tuoreeseen heinään olosuhteissa, jotka edistävät organismien kasvua, jolloin estetään ennen luonnollisesti 20 esiintyvien pilaantumisorganismien kasvua. « is 94716
FI883901A 1987-10-22 1988-08-24 Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi FI94716C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/111,300 US4820531A (en) 1987-10-22 1987-10-22 Bacterial treatment to preserve hay quality by addition of microorganisms of the genus bacillus
US11130087 1987-10-22

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI883901A0 FI883901A0 (fi) 1988-08-24
FI883901A FI883901A (fi) 1989-04-23
FI94716B FI94716B (fi) 1995-07-14
FI94716C true FI94716C (fi) 1995-10-25

Family

ID=22337698

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI883901A FI94716C (fi) 1987-10-22 1988-08-24 Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi

Country Status (25)

Country Link
US (1) US4820531A (fi)
JP (1) JPH01108944A (fi)
CN (1) CN1031542C (fi)
AR (1) AR243737A1 (fi)
AT (1) AT400283B (fi)
AU (1) AU611193B2 (fi)
BE (1) BE1002196A3 (fi)
CA (1) CA1301060C (fi)
CH (1) CH680184A5 (fi)
DD (1) DD282843A5 (fi)
DE (1) DE3829020C2 (fi)
DK (1) DK170134B1 (fi)
ES (1) ES2014534A6 (fi)
FI (1) FI94716C (fi)
FR (1) FR2622086B1 (fi)
GB (2) GB8820079D0 (fi)
HU (1) HU204177B (fi)
IL (1) IL87562A (fi)
IT (1) IT1224733B (fi)
MX (1) MX170652B (fi)
NL (1) NL8802126A (fi)
NO (1) NO175182C (fi)
NZ (1) NZ225976A (fi)
RU (1) RU1829907C (fi)
SE (1) SE8803071L (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI82354C (fi) * 1988-11-14 1991-03-11 Valio Meijerien Konservering av faerskfoder.
US5371011A (en) * 1989-07-10 1994-12-06 Zeneca Corp. Mold control in forage
US4981705A (en) * 1989-11-06 1991-01-01 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Bacterial treatment to preserve silage
CA2049588A1 (en) * 1990-09-07 1992-03-08 Ann Louise Gray Forage composition
US5799366A (en) * 1996-10-29 1998-09-01 Zocco; Jay A. Locking swivel caster apparatus and method
JP2001505906A (ja) * 1996-12-10 2001-05-08 ハダジット メディカル リサーチ サービシズ アンド ディベラップメント カンパニー リミテッド 細胞の分化を誘導する血清由来因子およびその医薬的使用
US7718415B1 (en) * 2003-09-23 2010-05-18 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Acetyl esterase producing strains and methods of using same
CA2566617C (en) * 2004-05-14 2013-12-31 Agtech Products, Inc. Method and composition for reducing e.coli disease and enhancing performance using bacillus
EP2186422B1 (en) * 2004-09-01 2012-02-29 Pioneer-Hi-Bred International, Inc. Ferulate esterase producing strains and methods of using same
US7754469B2 (en) * 2005-11-30 2010-07-13 Agtech Products, Inc Microorganisms and methods for treating poultry
US20090028992A1 (en) * 2006-12-11 2009-01-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1286 and its use to improve aerobic stability of silage
US20080138463A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN5689 and its use to improve aerobic stability of silage
US20080138461A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1297 and its use to improve aerobic stability of silage
US20090028991A1 (en) * 2006-12-11 2009-01-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1284 and its use to improve aerobic stability of silage
US20080138462A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN5665 and its use to improve aerobic stability of silage
US8021654B2 (en) 2008-03-14 2011-09-20 Danisco A/S Methods of treating pigs with Bacillus strains
WO2009146205A1 (en) 2008-04-17 2009-12-03 Agtech Products, Inc. Bacillus strains useful for animal odor control
US8540981B1 (en) 2008-07-07 2013-09-24 Dupont Nutrition Biosciences Aps Bacillus strains useful against calf pathogens and scours
WO2012077232A1 (ja) * 2010-12-10 2012-06-14 株式会社ヤギ ブラジャー
US8557234B1 (en) 2011-05-18 2013-10-15 Dupont Nutrition Biosciences Aps Methods of controlling pit foam
CA2845576C (en) 2011-08-24 2020-09-15 Dupont Nutrition Biosciences Aps Enzyme producing bacillus strains
US9822334B2 (en) 2014-03-07 2017-11-21 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Rapid acting lactobacillus strains and their use to improve aerobic stability of silage
WO2016060935A2 (en) * 2014-10-08 2016-04-21 Novozymes A/S Compositions and methods of improving the digestibility of animal feed
EP3023490A1 (en) * 2014-11-24 2016-05-25 Danstar Ferment AG Hay preservative and methods for preservation of hay

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1245271B (de) * 1962-02-22 1967-07-20 Kaken Kagaku Kk Verfahren zur Beschleunigung der Vergaerung von Gruenfuttermassen
US3899594A (en) * 1971-09-13 1975-08-12 Dirigo Corp Food preservation
DE2446756A1 (de) * 1973-10-08 1975-04-10 Astra Nutrition Ab Futtermittel
US3968259A (en) * 1975-03-06 1976-07-06 M & M Livestock Products Co., Inc. Silage preservative
FR2361828A1 (fr) * 1976-08-17 1978-03-17 Deral Sa Conservation et valorisation de vegetaux en vert et de sous-produits humides des industries agro-alimentaires
IT1109471B (it) * 1976-08-17 1985-12-16 Deral Sa Procedimento e prodotto per la conservazione e la valorizzazione di vegetali a verde e dei sotto prodotti umidi delle industrie agro alimentari
JPS5539727A (en) * 1978-09-13 1980-03-19 Fumiyoshi Onodera Preparation of nourishing food from water oat
SU751382A1 (ru) * 1979-04-16 1980-07-30 Украинская Ордена Трудового Красного Знамени Сельскохозяйственная Академия Способ борьбы с плесневением кормов
US4743454A (en) * 1986-07-28 1988-05-10 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Hay preservative

Also Published As

Publication number Publication date
ES2014534A6 (es) 1990-07-16
FI94716B (fi) 1995-07-14
IL87562A (en) 1992-01-15
RU1829907C (ru) 1993-07-23
BE1002196A3 (fr) 1990-10-09
AU611193B2 (en) 1991-06-06
MX170652B (es) 1993-09-03
GB8820079D0 (en) 1988-09-28
SE8803071D0 (sv) 1988-09-02
SE8803071L (sv) 1989-04-23
DK482888D0 (da) 1988-08-30
HUT50599A (en) 1990-03-28
CH680184A5 (fi) 1992-07-15
JPH0448413B2 (fi) 1992-08-06
AR243737A1 (es) 1993-09-30
CN1033226A (zh) 1989-06-07
NZ225976A (en) 1990-05-28
ATA216788A (de) 1995-04-15
FI883901A0 (fi) 1988-08-24
IL87562A0 (en) 1989-01-31
GB2211068B (en) 1991-07-03
FR2622086A1 (fi) 1989-04-28
NO883829L (no) 1989-04-24
DK482888A (da) 1989-04-23
FR2622086B1 (fi) 1991-01-25
DE3829020C2 (de) 1994-09-01
CN1031542C (zh) 1996-04-17
HU204177B (en) 1991-12-30
GB8821016D0 (en) 1988-10-05
DD282843A5 (de) 1990-09-26
JPH01108944A (ja) 1989-04-26
DE3829020A1 (de) 1989-05-03
GB2211068A (en) 1989-06-28
NO883829D0 (no) 1988-08-26
NO175182C (no) 1994-09-14
NL8802126A (nl) 1989-05-16
FI883901A (fi) 1989-04-23
IT1224733B (it) 1990-10-18
IT8848329A0 (it) 1988-09-08
AT400283B (de) 1995-11-27
CA1301060C (en) 1992-05-19
AU2165088A (en) 1989-04-27
DK170134B1 (da) 1995-06-06
US4820531A (en) 1989-04-11
NO175182B (fi) 1994-06-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94716C (fi) Menetelmä heinän laadun säilyttämiseksi
EP1372384B1 (en) A novel antagonistic yeast useful in controlling spoilage of agricultural produce, methods of use thereof and compositions containing same
DK2197296T3 (en) silage Mediterranean
AU2002255715A1 (en) A novel antagonistic yeast useful in controlling spoilage of agricultural produce, methods of use thereof and compositions containing same
US20070231311A1 (en) Method for preserving grain by-products
GB2237723A (en) Preservation of silage
US4863747A (en) Bacterial treatment to preserve hay quality by addition of microorganisms of the genus Bacillus
EP3027734B1 (en) Isolated microorganism strain lactobacillus plantarum tak 59 ncimb42150 and its use
Marciňáková et al. A new probiotic and bacteriocin-producing strain of Enterococcus faecium EF9296 and its use in grass ensiling
US4983406A (en) Preservation of feed
Auerbach et al. Prevention of Penicillium roqueforti—associated aerobic deterioration of maize silage by various additives
Guan et al. The effects of two inoculants applied to forage sorghum at ensiling on silage characteristics
Olstorpe et al. Controlling fungal growth and mycotoxins in animal feed
Filya et al. Improving the aerobic stability of whole-crop cereal silages
AU7513496A (en) Bacterial treatment to preserve silage
Clevström et al. Effect of nitrogen fertilization on fungal flora of different crops before and after storage
O’Brien Mycotoxigenic fungi on baled grass silage in Ireland
Cizeikiene et al. Antimicrobial activity of lactic acid bacteria and their application on wheat seeds decontamination.
AU6030796A (en) Bacterial inoculants to preserve silage

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: PIONEER HI-BRED INTERNATIONAL, INC.