FI90026C - Bil - Google Patents

Bil Download PDF

Info

Publication number
FI90026C
FI90026C FI901042A FI901042A FI90026C FI 90026 C FI90026 C FI 90026C FI 901042 A FI901042 A FI 901042A FI 901042 A FI901042 A FI 901042A FI 90026 C FI90026 C FI 90026C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tailgate
original
car
additional
base
Prior art date
Application number
FI901042A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI90026B (fi
FI901042A0 (fi
Inventor
Ingo Rappold
Original Assignee
Rappold Karosserie Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rappold Karosserie Gmbh filed Critical Rappold Karosserie Gmbh
Publication of FI901042A0 publication Critical patent/FI901042A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90026B publication Critical patent/FI90026B/fi
Publication of FI90026C publication Critical patent/FI90026C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60JWINDOWS, WINDSCREENS, NON-FIXED ROOFS, DOORS, OR SIMILAR DEVICES FOR VEHICLES; REMOVABLE EXTERNAL PROTECTIVE COVERINGS SPECIALLY ADAPTED FOR VEHICLES
    • B60J5/00Doors
    • B60J5/10Doors arranged at the vehicle rear
    • B60J5/101Doors arranged at the vehicle rear for non-load transporting vehicles, i.e. family cars including vans
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61GTRANSPORT, PERSONAL CONVEYANCES, OR ACCOMMODATION SPECIALLY ADAPTED FOR PATIENTS OR DISABLED PERSONS; OPERATING TABLES OR CHAIRS; CHAIRS FOR DENTISTRY; FUNERAL DEVICES
    • A61G21/00Funeral aspects of hearses or like vehicles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D33/00Superstructures for load-carrying vehicles
    • B62D33/08Superstructures for load-carrying vehicles comprising adjustable means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Lighting Device Outwards From Vehicle And Optical Signal (AREA)
  • Reciprocating, Oscillating Or Vibrating Motors (AREA)
  • Arrangement Or Mounting Of Propulsion Units For Vehicles (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

1 90026
Auto
Keksintö kohdistuu autoon, etenkin hautausautoon, käsittäen kuljetustilan, jonka perän puoleinen aukko voi-5 daan sulkea alas laskettavalla, kuljetustilan aukon tii-vistyslistaa vasten painettavalla takaluukulla ja jonka pohja on tuettu perän puoleiseen, korin osan muodostavaan poikkipalkkiin.
Autojen kuljetustilojen pituudet ovat useita tar-10 koituksia varten liian lyhyitä. Esimerkiksi tavallisia farmariautoja tai pakettiautoja ei useinkaan voida käyttää hautausautona tai sairaankuljetusautona, koska kuljetus-tila on liian lyhyt. Kuljetustilan pituuden tulisi hauta-usautoissa olla väliseinän takana n. 2100-2150 mm. Taval-15 liset kuljetustilan pituudet suurissa henkilöpakettiau-toissa ovat vain 1800-1900 mm. Jotta tällaisten autojen kohdalla aikaansaadaan kuljetuspituuden kasvua, on tunnettua erottaa näiden autojen kori taka-akselin takaa ja asettaa väliin ja hitsata tai liimata kiinni tai muulla 20 tavalla kiinnittää halutun pituisia välikappaleita pellistä tai muovista. Tällöin täytyy katto, sivuseinät ja pohja pidentää kukin erikseen, mikä on huomattavan työlästä.
Lisäksi on tunnettua pidentää kuljetuspituutta siten, että ainoastaan takaluukkua tai vain takalasia kaar-25 retaan ulospäin selkärepunomaisesti. Tällaisesta menettelystä on kuitenkin se haitta, että kuljetustilan pohjaa ei pidennetä ja takaluukun kuormittaminen on poissuljettu rakenteellisista syistä. Tällä tavalla muutetut autot ovat siten riittämättömiä moneen käyttötarkoitukseen.
30 Sitä vastoin keksinnön tehtävänä on parantaa edellä kuvatun tyyppistä autoa siten, että aikaansaadaan kuljetuspituuden mukaan lukien kuljetuspinnan kasvaminen yksinkertaisin keinoin.
Tämä tehtävä ratkaistaan siten, että alkuperäiseen 35 poikkipalkkiin on tietylle etäisyydelle kiinnitetty oleel- 2 90026 lisesti identtinen lisäpoikkipalkki samalle tasolle, joka on varustettu vaakasuorat tiivistyslistat käsittävällä lisäpohjalla, ja siten, että takaluukun saranan puolelta pidennetty takaluukku on varustettu sisältä alkuperäiseen 5 kuljetustilan aukon tiivistyslistaan asti ulkonevilla tii-vistystaitelistoilla.
Periaatteellisen tärkeätä keksinnön kannalta on, että tarvitaan muutetun takaluukun lisäksi oleellisesti ainoastaan yksi ylimääräinen poikkipalkki, jossa on joi-10 takin häikäisynsuojaosia. Kori säilyy käytännössä muuttumattomana, jos ei oteta huomioon joitakin vähäisiä muutoksia. Etenkin takaluukku on muodostettu siten, että kuljetustilan yläosassa ja sivulla olevia tiivistyslistoja voidaan käyttää entiseen tapaan.
15 Auton muuttamistyö suoritetaan esivalmistettujen rakenneosien avulla, jotka muodostavat rakennussarjan. Siten on mahdollista, että ei-ammattilaiset asentavat tämän rakennussarjan rakenneosat. Myös rakennussarjan osien poistaminen on yhtä helppoa. Tämän johdosta auto voidaan 20 tarpeen vaatiessa muuttaa jälleen alkuperäiseksi. Mikäli muutettu auto otetaan pois käytöstä, voidaan sen rakennus-sarjaosat purkaa ja käyttää ne toisen auton muuttamiseen.
Asennus ja purku helpottuu siten, että ylimääräinen poikkipalkki on varustettu useilla välikkeillä, jotka on . 25 kiinnitetty alkuperäiseen poikkipalkkiin irrotettavasti.
Erityisen edullista on suunnitella auto siten, että lisäpohjassa on pohjanpidennyspelti, joka on sijoitettu alkuperäisen poikkipalkin yläpuolelle aina kuljetustilan pohjasta erotettuun, ylimääräiseen poikkipalkkiin kuulu-V 30 vaan pohjakappaleeseen saakka. Tästä suoritusmuodosta on se etu, että auton takaosa säilyy ulkoa päin päättymisalu-eella muuttumattomana. Ei siis ole tarpeen suorittaa uusia muutoksia tai jälkiparannuksia, esimerkiksi pohjakappaleen ja sen viereisen luukuntiivisteen poisruuvaamista ja jäl-35 leenasennusta.
3 90026
Lisäpohjassa on erillisen pohjakappaleen ja siihen kuuluvien vaakasuorien tiivistyslistojen molemmilla puolilla aina yksi pohjapelti- Nämä pohjapellit peittävät ylimääräisen poikkipalkin ja alkuperäisen korin väliin 5 j äävät syvennykset.
Jotta alkuperäistä iskunvaimenninta voidaan käyttää edelleen, on auto suunniteltu siten, että alkuperäinen iskunvaimennin on kiinnitetty ylimääräiseen poikkipalkkiin ja auton nokan sivuilta ulkonevien sivuosien välityksellä 10 koriin, ja että molemmin puolin on kiinnitetty iskunvai-menninliitoskappaleita koriin ja/tai iskunvaimentimeen. Iskunvaimenninliitoskappaleet on muodostettu siten, että korin muotoilu ei häiriinny vaikka iskunvaimentimia siirretään taaksepäin.
15 Auton toinen suoritusmuoto pöhjapeltien ja auton takaosan yläpuolella sijaitsevan tilan päättämiseksi saavutetaan siten, että takaluukku käsittää sivulle ja katon pidennyksessä ulkonevat, tiivistystaitelistat sivuttain peittävät ja samalla tasolla korin sivuihin liittyvät si-20 vuposket. Täten aikaansaadaan etenkin optinen sovitus, joka saa auton näyttämään takaa päin ikään kuin koria ei olisi muutettu ollenkaan.
Autossa, jossa takavalot sijaitsevat molemmilla puolilla takaosassa, on takaluukku muodostettu siten, että 25 se jättää takavalot vapaiksi. Tämä on yksinkertaisin rakenteellinen mahdollisuus käyttää alkuperäisiä takavaloja muuttumattomina valosäädösten täyttämiseksi. Tämä rakenteellinen suoritusmuoto ei kuitenkaan optisesti ole hou-kutteleva, koska takaluukku ulkonee molempien takavalojen 30 tason ylitse. Siten autossa, jossa takavalot sijaitsevat molemmilla puolilla takaosassa, on erityisen edullista, että takaluukkuun on rakennettu sisään takavalot, ja että alkuperäiset takavalot korvataan sivulle heijastamattomil-la takavaloilla, tai että takaluukku tai lisäksi takaluuk-35 kuun tai suoraan autoon kiinnitetyt suojaluukut peittävät 4 90025 ne. Takaluukkuun rakennetut takavalot täydentävät auton julkisivua takaa päin, jolloin tämä näyttää takaa päin siltä, kuin muutosta ei olisi tehtykään. Alkuperäisten takavalojen tilalle asetetut takavalot tai takaluukun ja 5 suojaluukkujen peittämät alkuperäiset takavalot aikaansaavat takaluukun ollessa nostettuna ylös määräysten mukaisen auton valaistuksen.
Keksintöä tarkastellaan yksityiskohtaisemmin piirustuksessa kuvatun suoritusmuotoesimerkin pohjalta. Ku-10 viot esittävät: kuvio 1 perspektiivinen kuva autokorin takaosasta, kuvio 2 kuvion 1 näkymä A perspektiivisenä esityksenä, kuvio 3 sivukuva muutetun auton takaosasta, ja 15 kuvio 4 auton takaosa ylhäältä katsottuna ilman takaluukkua.
Auto 10 on muutettu henkilöpakettiauto, jonka muutokset rajoittuvat takaosaan. Sen tähden kuvataan ainaos-taan korin 16 takaosaa. Kori 16 ympäröi kuljetustilan 11 20 ja siinä on takapuolella aukko 12, joka voidaan sulkea takaluukun 14 välityksellä. Takaluukku 14 on kiinnitetty saranoilla 32 laskettavasti korin 16 ylempään taaimmaiseen katon reunaan. Kuvio 1 esittää osittain ylös nostettua takaluukkua 14, ja kuvio 3 kuvaa takaluukkua 14 aukon 12 25 ollessa suljettu. Kuljetustilan aukon 12 tulee olla tiivistetty ja se käsittää tätä varten tiivistyslistat 13, jotka katon ja pystysuorien korinosien alueella ovat alkuperäiset.
Kuljetustilassa 11 on kuljetustilan pohja 15, joka 30 kuviossa 3 on esitetty ainoastaan kaavamaisesti ja joka ulottuu ilman alas tai ylöspäin olevaan porrasta iskunvai-mentimen 27 korkeudelle, joka ympäröi korin 16 takana poikittain ja sivuilla sivuosien 27 välityksellä.
Kuljetustilan pohjassa 15 on sitä taaksepäin piden-35 tävä lisäpohja 20, joka käsittää vaakasuorat tiivistyslistat 21,21'. Vaakasuuntainen, poikittaisesti koriin nähden 5 90025 sijaitseva tiivistyslista 21 on poistettu kahden takavalon 30 väliseltä alueelta ja siirretty lisäpohjan 20 ylimenoa vastaavasti taaksepäin. Poikittaisen tiivistyslistan 21 ja pystysuorien tiivistyslistojen 21 välissä sijaitsevat vaa-5 kasuorat, väliin sijoitetut tiivistyslistat 21'.
Takaluukku 14 on muodostettu siten, että se on tuettu kuljetustilan aukon 12 tiivistäen tiivistyslistoi-hin 13,21,21'. Tätä varten se on muutettu kuvioiden 1,3 mukaisesti. Ensiksi sitä on pidennetty takaluukun saranoi-10 den puolelta. Se käsittää luukkukappaleen 14', joka ulko-nee taaksepäin niin pitkälle, että takaluukku 14 siirtyy alkuperäiseltä paikaltaan tiivistyslistoilla 13 kuvion 3 kuvaamaan paikkaan, jossa sen etäisyys alkuperäisestä paikasta on esimerkiksi 150. Luukun sisäpuoli on varustettu 15 lastaustilan aukkoon 12 ulkonevalla tiivistystaiterimoilla 22, jotka nojaavat alkuperäisiin tiivistyslistoihin 13 ja muodostavat yhdessä jatkopellin 14' kanssa kuljetustilan aukon tiivistyksen ylhäältä ja sivuilta. Tiivistys alhaalta vaakasuoriin tiivistyslistoihin 21,21' tapahtuu taka-20 luukun 14 alareunan 14'' ja tiivistystaiterimojen 22 alapuolten välityksellä, jotka nojaavat mainittuihin tiivistyslistoihin 21,21', kun takaluukku 14 on kiinni.
Jotta kuljetustilan pohja 15 on kuormitettavissa lisäpohjansa 20 alueella, täytyy sitä tukea. Tähän käyte-25 tään poikkipalkkia 19 lisäpohjan 20 alapuolella. Tämä ylimääräinen poikkipalkki 19 on sijoitettu samalle tasolle alkuperäisen poikkipalkin 17 kanssa, joka toimii korin kantavana loppuosana. Poikkipalkki 17 voi auton rakenteen mukaan olla myös loppupelti tai muutoin muodostettu kanta-30 va autokorin 16 rakenne-elementti. On erityisen edullista, että ylimääräinen poikkipalkki 19 on käytännössä identtinen alkuperäisen poikkipalkin 17 kanssa, koska tällä tavalla hyväksi todetut rakenne-elementit tulevat käyttöön.
Ylimääräinen poikkipalkki 19 on kuvion 3 mukaisesti 35 sijoitettu tietylle etäisyydelle 18 alkuperäisestä poikki- 6 90026 palkista 17, joten kaiken kaikkiaan saavutetaan 150:n pidennys, esimerkiksi 150 mm. Ylimääräisen poikkipalkin 19 kiinnitys poikkipalkkiin 17 suoritetaan välikkeiden 23 avulla, jotka on esimerkiksi hitsattu poikkipalkkiin 19.
5 Välikkeiden 23 kiinnitys alkuperäiseen poikkipalkkiin 17 on irrotettava, esimerkiksi ruuvauksen 34 avulla. Tätä varten välttämättömät välikkeet 23 ovat kuvauksen mukaisesti hatun- tai kulmanmuotoisia.
Ylimääräisen poikkipalkin 19 yläpuolelle on sijoi-10 tettu lisäpohja, joka koostuu kuljetustilan pohjasta 15 erotetusta pohjakappaleesta 25. Tämän pohjakappaleen 25 ja kuljetustilan pohjan 15 välisen välitilan peittää pohjan-jatkepelti 24, esimerkiksi jaloteräspelti, joka voidaan ruuvata kiinni kumpaankin poikkipalkkiin 17,19.
15 Ylimääräisen poikkipalkin 19 alkuperäisen poikki palkin kanssa identtinen muodostus tekee mahdolliseksi iskunvaimentimen 27 sijoittamisen uuden poikkipalkin 19 alkuperäiskiinnitysporareikiin. On ainoastaan välttämätöntä kiinnittää auton nokan suuntaan sivulle ulkonevat sivu-20 osat 27' koriin 16. Tätä varten voidaan käyttää joka tapauksessa olemassa olevia korin syvennyksiä 35, joihin kiinnityslistat asetetaaan, joihin sivuosat 27' tulee kiinnittää normaalilla tavalla.
Koska iskunvaimennin 27 on siirretty taaksepäin, 25 täytyy täten paljaaksi jäävät korin 16 osat verhota, mikä tapahtuu iskunvaimenninliitoskappaleiden 28 välityksellä, jotka kiinnitetään iskunvaimentimeen 27 esimerkiksi ruu-vaamalla. Sivulla oleva iskunvaimennin tuetaan koriin alkuperäisten sulku- ja liukukenkien välityksellä.
30 Kuviosta 2 näkyy, että takavalojen 30 ja ylimääräi sen poikkipalkin 21 väliin jää kummallekin puolelle välitila, jonka peittää lisäpohjan 20 osana oleva pohjapelti 26. Pohjapellin 26 kiinnitys tapahtuu esimerkiksi haarukan välityksellä välikkeeseen 23 ja kiinnittämällä pohjakappa-35 leeseen 25 ja/tai pohjanjatkepeltiin 24.
Il 7 90025
Tila pohjapellin 26 yläpuolella voidaan ulkonäkö-syistä peittää. Tätä varten ovat olemassa kuviossa 1 näkyvät sivuposket 29, jotka ympäröivät tiivistystaiterimat 22 ulkoa päin sivuilta ja liittyvät tiiviisti korin 16 sivui-5 hin 16'. Täten syntyvä rako 37 korissa voidaan tarvittaessa tiivistää.
Kuviot 1-3 esittävät auton takaosan suoritusmuotoa, jossa takavalot 30 on rakennettu takaluukun 14 sisään valojen käsittäessä esimerkiksi ajovalon, jarruvalon, vilkun 10 jne. Nämä voivat olla korista 16 poistettuja alkuperäisiä takavaloja 30. Tässä tapauksessa alkuperäisten takavalojen 30 tilalle on asennettava säteilemätön takavalo, jotta auton valaistus on takaluukun 14 ollessa ylös nostettuna sääntöjen mukainen. Kuviossa alkuperäiset takavalot 30 on 15 kuitenkin jätetty koriin 16, mikä tosin edellyttää sivu-suojuksen rakentamista sikäli kuin muutettu takaluukku 14 ei suojaa sivuja. Tätä sivusuuntaista suojausta varten on kuvion 3 mukaisesti suunniteltu joko ylimääräinen suojus-kansi 31, tai sitten joka tapauksessa takavaloja 30 suo-20 jäävissä sivuposkissa 29 on suojusluukut 31' kuvion 1 mukaisesti .
Myös henkilöauto-limusiiniajoneuvoksi suunniteltuja autoja voidaan keksinnön mukaisesti muuttaa kuljetustilan suurentamiseksi tai pidentämiseksi. Pidentäminen tapahtuu 25 samalla tavalla asettamalla saman tyyppinen loppupalkki halutulle etäisyydelle ja käyttämällä uudelleen valmistettua kuljetustilan kantta, joka käyttää matkustajien puolella olevaa sekä vasenta että oikeaa tavaratilan luukun taitetta kuten ennenkin. Taaimmaista alimmaista tavarati-30 lan luukun kiinnitysreunaa siirretään halutun etäisyyden verran, ja tällöin suoritetaan tarvittavat ylimääräiset sivujen ja pohjapuolen tiivistykset. Myös tällöin voidaan alkuperäinen iskunvaimennin sijoittaa ylimääräisen identtisen poikkipalkin alkuperäisiin kiinnityskohtiin, ja myös 35 jälkeenpäin tapahtuva muuttaminen on mahdollista.
8 90026
Keksintöä voidaan soveltaa edullisesti myös moni-käyttöajoneuvoissa, jotka on tarkoitettu sekä henkilö-että tavaraliikenteeseen. Tavallisia näiden ajoneuvojen nimityksiä ovat APV-(all purpose vehicle) tai VAN-ajoneu-5 vot.

Claims (8)

9 90026
1. Auto (10), etenkin hautausauto, käsittäen kulje-5 tustilan (11), jonka takaosan aukon (12) voi sulkea alas laskettava, kuljetustilan aukon (12) tiivistyslistaa (13) vasten painettava takaluukku (14) ja jonka pohjaa (15) tukee takaosaan sijoitettu, korin (16) yhden osan muodostava poikkipalkki (17), tunnettu siitä, että al-10 kuperäiseen poikkipalkkiin (17) on tietylle etäisyydelle (18) kiinnitetty oleellisesti identtinen ylimääräinen poikkipalkki (19) samalle tasolle, jolloin tämä palkki on varustettu vaakasuorat tiivistyslistat (21) käsittävällä lisäpohjalla (20), ja että luukun saranapuolelta piden-15 netty takaluukku (14) on sisäpuolelta varustettu kuljetus-tilan aukon (12) alkuperäiseen tiivistyslistaan (13) saakka ulkonevalla tiivistystaiterimoilla (22).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen auto, tunnettu siitä, että ylimääräinen poikkipalkki 20 (19) on varustettu useilla välikkeillä (23), jotka on kiinnitetty alkuperäiseen poikkipalkkiin (17) irrotettavasta .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen auto, tunnettu siitä, että lisäpohjassa (20) on pohjan- 25 jatkepelti (24), joka on sijoitettu alkuperäisen poikkipalkin (17) yläpuolelle aina kuljetustilan pohjasta (15) erotettuun, ylimääräiseen poikkipalkkiin (19) kuuluvaan pohjakappaleeseen (25) saakka.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen auto, 30 tunnettu siitä, että lisäpohjassa (20) on erotetun pohjakappaleen (25) ja siihen kuuluvien vaakasuorien tii-vistyslistojen (21') molemmilla puolilla aina yksi pohja-pelti (26).
5. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-4 mu-35 kainen auto, tunnettu siitä, että alkuperäinen 10 9GQ26 iskunvaimennin (27) on kiinnitetty ylimääräiseen poikkipalkkiin (19) sekä sivulle auton nokkaa kohti ulkonevien sivuosien (27') välityksellä koriin (16), ja että molemmin puolin on koriin (16) ja/tai iskunvaimentimeen (27) kiin-5 nitetty iskunvaimenninliitoskappaleita (28).
6. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-5 mukainen auto, tunnettu siitä, että takaluukku (14) käsittää sivulle ja katon pidennyksessä ulkonevat, tiivistystä! terimat (22) sivulta peittävät ja samaan tasoon ko- 10 rin (16) sivuihin (16') liittyvät sivuposket (29).
7. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-6 mukainen auto, käsittäen takaosan molemmille puolille sijoitetut takavalot, tunnettu siitä, että takaluukku (14) on muodostettu siten, että se jättää takavalot (30) 15 vapaiksi.
8. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-6 mukainen auto, käsittäen takaosan molemmille puolille sijoitetut takavalot, tunnettu siitä, että takaluukun (14) sisään on rakennettu takavalot (30'), ja että alku- 20 peräiset takavalot (30) on korvattu sivuille säteilemättö- millä takavaloilla tai että takaluukku (14) ja lisäksi takaluukkuun (14) tai suoraan autoon (10) kiinnitetyt suo-juskannet (31,31') peittävät ne. 11 9*026
FI901042A 1989-03-01 1990-03-01 Bil FI90026C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE8902413U DE8902413U1 (de) 1989-03-01 1989-03-01 Kraftwagen
DE8902413 1989-03-01

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901042A0 FI901042A0 (fi) 1990-03-01
FI90026B FI90026B (fi) 1993-09-15
FI90026C true FI90026C (fi) 1993-12-27

Family

ID=6836533

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901042A FI90026C (fi) 1989-03-01 1990-03-01 Bil

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0385229B1 (fi)
AT (1) ATE84477T1 (fi)
DE (2) DE8902413U1 (fi)
FI (1) FI90026C (fi)
NO (1) NO171262C (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9201615U1 (de) * 1992-02-10 1992-05-21 Rappold Gmbh & Co Kg Karosserie- Und Fahrzeugbau, 5603 Wuelfrath Kraftwagen, insbesondere Bestattungswagen
DE4317823A1 (de) * 1993-05-28 1994-12-01 Hugo Seegatz Personenkraftwagen
DE29903080U1 (de) * 1999-02-22 1999-05-20 Reitter & Schefenacker GmbH & Co. KG, 73730 Esslingen Leuchtenanordnung für Kraftfahrzeuge
DE102004049033B4 (de) * 2004-10-08 2008-11-20 Audi Ag Tragstruktur eines Endbereiches einer Fahrzeugkarosserie
JP5493838B2 (ja) 2009-12-25 2014-05-14 スズキ株式会社 車体後部構造

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE7526630U (de) * 1976-01-29 Stolle, Hermann, 3000 Hannover-Kirchrode Kraftfahrzeug mit Schrägheck, insbesondere Bestattungswagen
DE2724016A1 (de) * 1973-12-08 1978-12-07 Daimler Benz Ag Stossfaenger fuer kraftfahrzeuge
US4292296A (en) * 1978-09-12 1981-09-29 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Diagnostic method
DE2906307A1 (de) * 1979-02-19 1980-08-28 Geb Kiesewetter Britt Lippmann Loesbarer und austauschbarer laderaum und andere zusatzeinrichtungen fuer kraftwagen, insbesondere personenkraftwagen
US4305614A (en) * 1980-04-07 1981-12-15 Ford Motor Company Convertible vehicle body
DE3025145A1 (de) * 1980-07-03 1982-03-11 Carlos Dr. Madrid Knapp-Boetticher Personenkraftwagen mit in seiner form veraenderbarem heckteil
DE3202542A1 (de) * 1982-01-27 1983-08-04 Volkswagenwerk Ag, 3180 Wolfsburg Haube zum abdecken eines kofferraums eines fahrzeugs
DE3240291C2 (de) * 1982-10-30 1985-06-20 Audi AG, 8070 Ingolstadt Heckbereich einer Kraftfahrzeugkarosserie
FR2587941B3 (fr) * 1985-10-01 1987-12-18 Sanicar Dispositif de hayon arriere pour vehicule automobile, notamment du type ambulance
DE8601922U1 (de) * 1986-01-25 1986-03-13 Audi AG, 8070 Ingolstadt Heckbeleuchtungseinrichtung für ein Kraftfahrzeug
US4950031A (en) * 1987-07-04 1990-08-21 Mazda Motor Corporation Automobile rear underbody structure
DE3725985C1 (en) * 1987-08-05 1988-10-06 Opel Adam Ag Passenger car

Also Published As

Publication number Publication date
DE8902413U1 (de) 1989-07-13
NO892668D0 (no) 1989-06-27
ATE84477T1 (de) 1993-01-15
EP0385229B1 (de) 1993-01-13
EP0385229A1 (de) 1990-09-05
NO171262B (no) 1992-11-09
NO171262C (no) 1993-02-17
FI90026B (fi) 1993-09-15
NO892668L (no) 1990-09-03
DE59000729D1 (de) 1993-02-25
FI901042A0 (fi) 1990-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6846037B2 (en) Rear end module for passenger motor vehicles
US7494177B2 (en) Bulkhead construction
EP0561980B1 (de) Karosserie eines personenkraftwagens mit einem elektronikgehäuse
US4886312A (en) Automobile rear body structure
CN201217453Y (zh) 具有车身板件的车辆
US7044535B2 (en) Structural composite body closure panels for use with a vehicular space frame assembly
CN105730203B (zh) 汽车的后部车身结构
US6793273B1 (en) Bulkhead extension for cargo truck
BR9806844A (pt) Estrutura aperfeiçoada de cabine de tipo basculante para caminhões médios e cavalos mecânicos
FI90026C (fi) Bil
DE4318080A1 (de) System für den Bau von Sonderfahrzeugen
US7052072B2 (en) Sealing for an opening closure on a car body, especially in space-frame design
US5000501A (en) Vehicle body panel
JP3807202B2 (ja) 自動車の後部車体構造
US6733069B2 (en) Vehicle roof
JPH0292785A (ja) 車両のピラー取付構造
JPS6025305B2 (ja) 車体構造
JP2004168298A (ja) 自動車のための取外し可能なルーフ
CN210971060U (zh) 轨道车辆
JPH049270Y2 (fi)
JPH0712132Y2 (ja) サンルーフ型車のルーフ開口部構造
KR200155422Y1 (ko) 소형화물차의 캐빈 용접구조
JPH067945Y2 (ja) 自動車のルーフ構造
JP3891670B2 (ja) 車両の荷箱構造
JPS6349648B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: RAPPOLD GMBH & CO. KG KAROSSERIE- UND

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RAPPOLD GMBH & CO. KG KAROSSERIE- UND