FI89505C - Foerfarande foer framstaellning av polyestrar - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av polyestrar Download PDF

Info

Publication number
FI89505C
FI89505C FI871564A FI871564A FI89505C FI 89505 C FI89505 C FI 89505C FI 871564 A FI871564 A FI 871564A FI 871564 A FI871564 A FI 871564A FI 89505 C FI89505 C FI 89505C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
polyester
solution
molecular weight
product
acid
Prior art date
Application number
FI871564A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI89505B (fi
FI871564A0 (fi
FI871564A (fi
Inventor
Francis Gowland Hutchinson
Original Assignee
Ici Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ici Plc filed Critical Ici Plc
Publication of FI871564A0 publication Critical patent/FI871564A0/fi
Publication of FI871564A publication Critical patent/FI871564A/fi
Publication of FI89505B publication Critical patent/FI89505B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89505C publication Critical patent/FI89505C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08GMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED OTHERWISE THAN BY REACTIONS ONLY INVOLVING UNSATURATED CARBON-TO-CARBON BONDS
    • C08G63/00Macromolecular compounds obtained by reactions forming a carboxylic ester link in the main chain of the macromolecule
    • C08G63/02Polyesters derived from hydroxycarboxylic acids or from polycarboxylic acids and polyhydroxy compounds
    • C08G63/06Polyesters derived from hydroxycarboxylic acids or from polycarboxylic acids and polyhydroxy compounds derived from hydroxycarboxylic acids
    • C08G63/08Lactones or lactides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08GMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED OTHERWISE THAN BY REACTIONS ONLY INVOLVING UNSATURATED CARBON-TO-CARBON BONDS
    • C08G63/00Macromolecular compounds obtained by reactions forming a carboxylic ester link in the main chain of the macromolecule
    • C08G63/91Polymers modified by chemical after-treatment
    • C08G63/912Polymers modified by chemical after-treatment derived from hydroxycarboxylic acids

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polyesters Or Polycarbonates (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Light Receiving Elements (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

1 39505
Menetelmä polyestereiden valmistamiseksi Tämä keksintö koskee polyestereiden valmistusta, ja erityisesti se koskee polyestereitä, joilla on tietty ha-5 luttu molekyylipaino ja molekyylipainojakauma tai polydis-persioaste.
Monilla polyestereillä on kyky hajota biologisesti eläimen ruumiissa, ja siten niiden on todettu olevan käyttökelpoisia monissa biolääketieteellisissä käyttömandolli-10 suuksissa, esimerkiksi resoboivissa haavan ompeleissa, siirrännäisissä ja proteeseissa, ja kantaja-aineina erilaisten lääkeaineiden pitkitetysti vapautuvissa koostumuksissa .
Erityisesti polyestereitä, joiden tiedetään olevan 15 käyttökelpoisia tällaisiin tarkoituksiin, ovat sellaiset, jotka on johdettu hydroksihapoista, kuten maito-, glykoleja 3-hydroksivoihaposta, tai laktoneista, kuten laktidis-ta, glykolidista ja epsilon-kaprolaktonista, tai kopolyes-terit, jotka on johdettu kahdesta tällaisesta monomeeris-20 ta, erityisesti poly(maito-ko-glykoli )hapot ja poly(lakti-di-ko-glykolidi).
Kun tällaisia polyestereitä käytetään biolääketieteellisiin tarkoituksiin eläimen ruumiissa ja erityisesti kun niitä käytetään ihmisruumiissa, niin luonnollisesti 25 niiden puhtaus, myrkyllisyys ja fysiologinen hyväksyttävyys määritetään tarkasti. Niissä ei saa olla vieraita, molekyylipainoltaan alhaisia epäpuhtauksia, ja niiden on oltava laadultaan yhdenmukaisia. Erityisesti kun tällaisia polyestereitä käytetään lääkeaineen kantaja-aineina 30 pitkitetysti vapautuvissa koostumuksissa, lääkeaineen va-putumisen muoto määritetään ja sitä seurataan muutamilla parametreillä, joista eräs tärkeimmistä on molekyylipaino ja polydispersioaste.
[Polydispersioaste on mitta, joka kuvaa molekyyli-35 koon jakaumaa, ja se määritetään painokeskimääräisen mole- 2 39505 kyylipainon (Mw) ja lukukeskimääräisen molekyylipainon (Mn) suhteena].
Tähän mennessä on ollut vaikeata tai mahdotonta valmistaa toistuvasti, ja hyvällä saannolla, biologisesti 5 hajaantuvia polyestereitä, joilla on tietty haluttu mole-kyylipaino, ja erityisesti sellaisia, joiden Mw on pienempi kuin noin 15 000 ja joilla on haluttu polydispersioas-te. Biologisesti hajaantuvia polyestereitä on valmistettu lukuisilla eri tavoilla, mutta näissä valmistuksissa ei 10 ole pystytty valvomaan polydispersioastetta eikä monissa tapauksissa puhdistetun polyesterin molekyylipainoa.
Esimerkiksi polyestereitä ja kopolyestereitä, jotka ovat maito- ja/tai glykolihappopohjaisia ja joilla on suhteellisen alhainen molekyylipaino, ts. M„ on suunnilleen 15 pienempi kuin 10 000, voidaan valmistaa hydroksihapon tai -happojen polykondensaatiopolymerisaatiolla. On kuitenkin todettu, että tässä menetelmässä tuote sisältää huomattavan määrän alhaisen molekyylipainon omaavaa polymeeriä ja polymeroitumatonta monomeeria, joita on vaikea poistaa. 20 Tätä on valaistu kokeella, jossa DL-maitohappoa kuumennettiin 200 °C:ssa 8 tunnin ajan typpiatmosfäärissä, ja näin saatiin tuote, jonka sisäinen viskositeetti oli 0,08 dl/g (mitattu 1 %:sena liuoksena kloroformissa 25 °C:ssa). Tämä tuote sisälsi polymeeriä, reagoimatonta maitohappoa ja DL-25 laktidia, joka muodostui DL-maitohappomonomeerin syklisessä dimerisaatiossa. DL-laktidia ei voida tyydyttävästi poistaa tuotteesta suurtyhjön avulla, koska vaikka tämä poistaa suurimman osan DL-laktidista, se johtaa myös jo muodostuneen polymeerin lisäpolymeroitumiseen, kuten si-30 säisen viskositeetin kasvu arvoon 0,12 dl/g osoittaa. Tämä viskositeetin kasvu viittaa polymeerituotteen Μ^,-arvon kasvuun arvosta noin 3 500 arvoon noin 6 000 tyhjökuivatussa tuotteessa. Molekyylipainon täsmällistä seurantaa ei selvästikään voida tällä menetelmällä saavuttaa.
35 Vaihtoehtoisilla puhdistusmenetelmilläkään, joihin 3 89505 liittyy polymeerituotteen seostaminen, ei pystytä saamaan polyestereitä, joilla on halutut ominaisuudet. Polymeerejä voidaan puhdistaa lisäämällä polymeerin liuos ylimäärään ainetta, joka ei liuota korkeamman molekyylipainon omaa-5 vaa polymeerilajia. Tämän avulla polymeeri voidaan fraktioida, korkeamman molekyylipainon omaavan lajin saostuessa samanaikaisesti, kun alemman molekyylipainon omaavat lajit pysyvät liuoksessa tai dispersiossa. Tällä menetelmällä voidaan saada vähäisiä saantoja puhdistettua poly-10 meeriä, kun kysymyksessä ovat polymeerit, joiden molekyy-lipaino on pienempi kuin noin 10 000, ja lisäksi polymee-rituotetta, jolla, kun se on saatu korkeamman molekyyli-painon omaavien komponenttien valikoivalla saostamisella, on siten tavallisesti huomattavasti korkeampi molekyyli-15 paino kuin käsittelemättömällä tuotteella, josta se on saatu.
Tätä on valaistu kokeella, jossa alhaisen molekyylipainon omaava poly(DL-laktidi ) valmistettiin DL-laktidin renkaanavauspolymerisaatiolla, käyttäen organotinakata-20 lyyttiä ja DL-maitohappoa ketjun päättäjänä polyesteri-tuotteen molekyylipainon seuraamiseksi. Tämän käsittelemättömän poly(DL-laktidi)-tuotteen sisäinen viskositeetti oli 0,108 dl/g (l-%:nen (paino/tilavuus) kloroformissa 25 °C:ssa), sen oli 5 500 ja Mn 2 400, joista saatiin 25 polydispersioasteen arvoksi 2,3. Tämä käsittelemätön polyesteri liuotettiin etikkahappoon ja liuos lisättiin voimakkaasti sekoittaen metanoliin, joka ei liuota korkeamman molekyylipainon omaavaa poly(DL-laktidia). Näin saadun puhdistetun polymeerin sisäinen viskositeetti oli 0, 16 30 dl/g (samat olosuhteet kuin edellä), oli 10 370 ja Mn 8 340, jolloin polydispersioasteen arvoksi tuli 1,24. Tällä puhdistusmenetelmällä saatiin vain vähäinen saanto puhdistettua tuotetta, ja puhdistetun tuotteen molekyylipai-no-ominaisuudet olivat aivan erilaisia verrattuna alkupe-35 räisen käsittelemättömän tuotteen ominaisuuksiin. Seiväs- 4 89505 tikään ei ole mahdollista valmistaa tällä menetelmällä polyesteriä, jolla on tietty haluttu molekyylipaino ja polydispersioaste.
Korkean molekyylipainon omaavia polyestereitä ja 5 maitohapon ja/tai glykolihapon kopolyestereitä voidaan valmistaa suorittamalla renkaanavauspolymerisaatio sopiville dimereille, DL-, L- tai D-laktidille tai glykolidil-le, käyttäen sopivia tunnettuja katalyyttejä. Mikäli käytetään sopivia ketjunsiirto- tai ketjunpäättäjäaineita, 10 voidaan saada polyestereitä, joilla on alhainen, mutta valvottu molekyylipaino, mutta vaikeaa tai mahdotonta on saada tasaisesti puhdistettu polyesteri, jonka M„ on pienempi kuin noin 10 000, käyttämällä saostusmenetelmiä.
Näitä keskiraskaista korkean molekyylipainon omaavia po-15 lyestereitä voidaan tyydyttävästi puhdistaa saostusmene-telmillä, mutta näin saatujen puhdistettujen polyesterei-den polydispersioaste on arvoltaan aina välillä 1,8 - 2,2, eli se on lähellä kaikkein todennäköisintä jakaumaa (polydispersioaste = 2). Siten tämän valmistusmenetelmän avulla 20 ei voida kontrolloidusti valmistaa polyestereitä, joiden polydispersioaste on enemmän kuin noin 2 tai joilla on tietyt ei-symmetriset tai monikeskuksiset molekyylipaino-jakaumat. Menetelmä ei myöskään sovellu yhdenmukaiseen ja toistuvaan polyestereiden valmistamiseen, joiden Mw on pie-25 nempi kuin noin 10 000.
Vastakohtana edellä olevalle, esillä oleva keksintö koskee menetelmää polyestereiden valmistamiseksi, joilla on mikä tahansa haluttu Mn, joka on pienempi kuin noin 20 000, ja joilla on mikä tahansa haluttu molekyylipaino-30 jakauma, ja yleensä saannon ollessa hyvä. Tämä keksintö perustuu siihen ymmärtämykseen, että korkeamman molekyyli-painon omaavia polyestereitä voidaan valmistaa vaivatta, ne voidaan puhdistaa helposti hyvin saannoin ja sitten ne voidaan valvotusti hydrolysoida polyestereiksi, joilla on 35 haluttu alehaisempi molekyylipaino ja molekyylipainojakauma .
i 5 A 9 5 C 5
Siten keksinnön mukaisesti käyttöön annetaan menetelmä polyesterin valmistamiseksi, jolla on mikä tahansa haluttu lukukeskimääräinen molekyylipaino Mn, joka on pienempi kuin noin 20 000 mitattu koon mukaan erottelevan 5 kromatografiän avulla polystyreenistandardien suhteen, ja menetelmälle on tunnusomaista hydrolyysi, joka tapahtuu hapon vesiliuoksella ja jolloin hydrolysoidaan polyesteri, jolla on sama kemiallinen koostumus kuin halutulla polyesterillä, mutta jolla on korkeampi lukukeskimääräinen mole-10 kyylipaino Mn°, mitattuna edellä määritetyllä tavalla, kuin halutulla polyesterituotteella, ja hydrolyysi tapahtuu aikajaksona t ja aika määritetään kaavasta: 1 _ 1 15 = Kt
Mn Mn° jossa K on vakio, joka on aikaisemmin määritetty kalib-rointikokeella käyttäen tiettyä polyesteriä, tiettyä ve-20 si-, happo- ja polyesterikonsentraatiota ja tiettyä haluttua hydrolyysilämpötilaa.
Koska polyesterin hydrolyysin nopeus on lämpötilasta riippuvainen, sen ollessa hyvin paljon nopeampi kohotetussa lämpötilassa kuin ympäristön lämpötilassa, niin 25 käytännössä on edullista suorittaa keksinnön mukainen menetelmä ympäristön lämpötilassa, jolloin tuotteen molekyy-lipainon seuranta on tarkinta. Mikäli tyydytään vähemmän tarkkaan molekyylipainon seurantaan, tuote voidaan saada nopeammin suorittamalla hydrolyysi kohotetussa lämpötilas-30 sa, esimerkiksi käytetyn vesitpitoisen hapon palautusjääh-dytyslämpötilassa.
Reaktion kalibrointi suoritetaan ensiksi valitsemalla lähtöainepolyesteri, hydrolyysissä käytettävä happo, niiden vastaavat suhteet ja reaktiolämpötila, sitten 35 aloittamalla reaktio tässä lämpötilassa, ottamalla näytteitä reaktioseoksesta sopivina aikaväleinä, määrittämällä 6 d 9 5 U 5
Mn kullekin näytteelle ja sitten piirtämällä käyrä 1/Mn ajan funktiona. Saadaan suora, ja tästä kuviosta voidaan määrittää reaktioaika t, joka vaaditaan minkä tahansa halutun Mn-arvon omaavan polyesterin saamiseksi, niissä tar-5 koin määritellyissä olosuhteissa ja tarkoin määritellystä polyesterilähtöaineesta.
Keksinnön mukainen menetelmä on erityisen käyttökelpoinen valmistettaessa polymaitohappoa tai poly(maito-ko-glykoli)happoa, joita tarvitaan polypeptidilääkeainei-10 den valvotussa vapautumisessa, ja valmistettaessa tällaisia polyestereitä, etikkahappo on edullinen happo hydro-lyysiin. Yleensä polyesterilähtöaineen molekyylipaino on välillä Mn = 20 000 - 100 000, ja etikkahapon kanssa suoritettava hydrolyysi kestää noin 0,5-4 tuntia palautus-15 jäähdytyslampötilassa valmistettaessa polyesteriä, jonka Mn on 5 000 - 30 000, tai se voi kestää useimpia viikkoja hydrolysoitaessa ympäristön lämpötilassa.
Jos polyesterilähtöaineen polydispersioaste on arvoltaan noin 2, joka vastaa tilastollisesti todennäköisin-20 tä molekyylilajien jakaumaa, polyesterituotteen polydispersioaste pysyy pääasiallisesti samana, koska hydrolyyt-tinen pilkkoutuminen on satunnainen prosessi. Hydrolyysi-reaktiota sopivasti valvomalla on kuitenkin mahdollista saada polyesterituotteita, joilla on erilainen polydisper-25 sioaste, kuten vaaditaan. Tämän saavuttamiseksi hydrolyy-sireaktio suoritetaan lisäämällä liuos, jossa on polyeste-rilähtöaine hapon vesiliuoksessa ympäristön lämpötilassa, reaktioastiaan, joka on kuumennettu riittävästi polyeste-riliuoksen kuumentamiseksi palautusjäähdytyslämpötilaan, 30 kun se lisätään. Polyesteri hydrolysoituu merkityksettömän hitaasti hapon vesiliuoksessa ympäristön lämpötilassa, mutta kun liuos viedään kuumennettuun reaktioastiaan, hydrolyysi tapahtuu paljon nopeammin. Siten valvomalla poly-esterihappoliuoksen lisäys nopeutta kuumennettuun reaktio-35 astiaan, voidaan saada polyesterituotteita, joilla on i 7 3 9 5 C 5 suunnilleen mikä tahansa haluttu polydispersioaste tai molekyylipainoj akauma.
Esimerkiksi, jos polyesteri-happoliuos lisätään vakionopeudella edeltä määritettynä aikana t, saadaan po-5 lyesterituote, jonka polydispersioaste on suurempi kuin noin 2,5 ja jonka molekyylipainojakauma on ei-symmetrinen, ja tuotteessa on "häntä", jonka molekyylipaino on oleellisen alhainen. Vastaavasti, jos polyesteri-happoliuos lisätään kuumennettuun reaktioastiaan kasvavalla nopeudella 10 aikana t, saadaan tuote, jonka molekyylipainojakauma on hyvin laaja ja jonka polydispersioaste on suurempi kuin noin 2,5.
Polyesterituotteita, joilla on monikeskuksiset molekyylipainoj akaumat , saadaan lisäämällä polyesteri-happo-15 liuos kuumennettuun reaktioastiaan kahtena tai useampana annoksena, sopivin aikavälein. Kunkin yhtymäkohdan mole-kyylipainoa voidaan seurata tässä kuvatulla tavalla.
Kun halutaan alhaisen molekyylipainon omaava polyesteri, jolla on alhainen polydispersioaste (pienempi kuin 20 noin 1,5), on välttämätöntä käyttää lähtöaineena vastaavanlaisen alhaisen polydispersioasteen omaavaa polyesteriä. Kuten edellä on osoitettu, polyesteri, jonka Mn on suurempi kuin noin 10 000, voidaan paljon tehokkaammin puhdistaa suorittamalla saostusfraktiointi, jolloin aine-25 hukka on paljon pienempi, verrattuna alhaisemman molekyylipainon omaaviin polyestereihin vastaavassa tilanteessa ja näin saadaan polymeerejä, joiden polydispersioaste on alhainen. Vaikka tällaisten polyestereiden hydrolyysi johtaakin jonkin verran rajoitettuun molekyylipainojakauman 30 laajenemiseen, polydispersioaste, joka on noin 1,5, voidaan säilyttää, erityisesti jos Mn° ei ole suurempi kuin 5 kertaa halutun tuotteen Mn.
Keksintöä valaistaan, muttei rajoiteta seuraavilla esimerkeillä. Molekyylipainot Mn, määritettiin koon mukaan 3b erottelevan kromatografiän avulla seuraavasti: 8 ö 9 5 U 5
Kromatografian kiinteä eli stationäärifaasi on ris-tiinsidottu polystyreenigeeli, jossa on kontrolloidut huokoskoot, ja koon mukaan tapahtuva erottelu perustuu liuot-teen partitioon geelipartikkeleiden sisäpuolella olevan 5 liuottimen ja geelipartikkeleiden välissä olevan liuottimen välillä. Suurten molekyylien koko (joka riippuu molekyylin rakenteesta ja solvatoitumisasteesta) liuoksessa on suurempi kuin joidenkin geelihuokosten koko. Sen vuoksi tällaiset suuret molekyylit pysähtyvät geelipartikkelei-10 den välillä olevaan liuottimeen, ja siten ne eluoituvat ensimmäiseksi. Pienemmät liuotemolekyylit pääsevät sekä geelipartikkeleiden sisäpuolella että ulkopuolella olevaan liuottimeen, ja siten niiden kulku kromatografiako-lonnissa hidastuu, ja hidastuminen on verrannollinen sii-15 hen määrään, missä määrin ne jakautuvat geelipartikkelien sisäpuolella olevaan liuottimeen. Siten liuotinmolekyylit eluoituvat kolonnista pienenevän molekyylikoon mukaan. Käyttämällä muutamia polystyreenistandardeja, joiden mole-kyylipainot ovat tunnettuja, kolonni voidaan kalibroida 20 yhdistämään retentioaika molekyylipainoon. Kolonnia voidaan sitten käyttää muiden polymeerien molekyylipainojen, Mn ja Μ„, määrittämiseen. Kromatogrammi voidaan laatia siten, että se osoittaa polymeerimolekyylien lukumäärän kullekin molekyylipainolle, ja ottamalla kalibroinnista pie-25 niä aikaosuuksia, jotka vastaavat tunnettuja molekyylipai-noja, kromatogrammista voidaan muodostaa kokonaisuus, josta saadaan luku- ja painokeskimääräiset molekyylipainot tutkimuksen kohteena olevalle polymeerille.
Näin määritetyt molekyylipainot, Mw ja Mn, eivät ole 30 absoluuttisia arvoja, mutta ne vastaavat polystyreenistandardeja. Viittauksena absoluuttisiin arvoihin, Mw, jonka arvo on 5 500, vastaa sisäistä viskositeettia, jonka arvo on 0,10 dl/g (l-%:nen (paino/tilavuus) liuos kloroformissa 25 °C:ssa), Mw, jonka arvo on 7 800, vastaa sisäistä visko-35 siteettia, jonka arvo on 0,13 dl/g (l-%:nen (paino/tila- I: 9 o9505 vuus) liuos kloroformissa 25 °C:ssa), Mw, jonka arvo on 20 000, vastaa sisäistä viskositeettia, jonka arvo on ~ 0,3 dl/g, jonka arvo on 50 000, vastaa luontaista viskositeettia, jonka arvo on ~ 0,45 dl/g, ja Ma jonka arvo 5 on 100 000, vastaa sisäistä viskositeettia, jonka arvo on - 1,0 dl/g.
Esimerkki 1
Korkean molekyylipainon omaava poly(D,L-laktidi) valmistettiin suorittamalla kuivalle, juuri valmistetulle 10 L,D-laktidille renkaanavauspolymerisaatio, käyttäen orga-notinakatalyyttiä. Näin saatu polyesteri puhdistettiin liuottamalla se jääetikkahappoon ja lisäämällä sitten tämä liuos voimakkaasti sekoitettuun metanoliin, ja eristämällä ja kuivaamalla polyesterituote. Näin saadulla polyesteri 1-15 lä oli arvot: Mn = 59 000, = 107 500, jotka oli saatu koon mukaan erottelevalla kromatografiällä polystyreeni-standardien suhteen, ja siten polydispersioasteen arvo oli 1,82.
Tämä polyesteri (10 g) ja vettä (1 ml) liuotettiin 20 jääetikkahappoon ja sitten liuos laimennettiin 100 ml:ksi jääetikkahapolla. Seos kuumennettiin nopeasti palautus-jäähdytyslämpötilaan ja pitäen lämpötila palautusjäähdy-tyslämpötilassa, seoksesta otettiin näytteitä 0,5, 1, 2, 3 ja 4:n tunnin kohdalla. Otetut näytteet jäädytettiin vä-25 littömästi, jäädytyskuivattiin ja kunkin näytteen mole-kyylipainot määritettiin koon mukaan erottelevalla kromatograf iällä edellä kuvatulla tavalla. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty t:n funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 7,4 x 10*5 h'1.
30 Tämän käyrän avulla määritettiin se, että poly(D,L- laktidi), jonka Mn on 17 300, hydrolysoituisi tarkoin määrätyissä olosuhteissa arvoon Mn on 7 000 yhden tunnin aikana. Kun tällaista polyesteriä todella hydrolysoitiin tunnin ajan näissä olosuhteissa, näin saadun polyesterituot-35 teen Mn oli 6 800, joka vastasi hyvin odotettua arvoa.
ίο 6 9 50 5
Samalla tavoin kalibrointikäyrästä saatiin ratkaistua, että polyesteriä varten, jonka Mn on 5 000, pitäisi lähtöainepolyesteriä, jonka Mn on 17 300, hydrolysoida kahden tunnin ajan. Kun tällaista polyesteriä todella hydro-5 lysoitiin määrätyissä olosuhteissa kaksi tuntia, polyesteri tuotteen Mn on 4 700, joka vastasi hyvin odotettua arvoa.
Esimerkki 2
Esimerkissä 1 kuvattu menetelmä toistettiin, mutta 1 ml:n sijaan käytettiin 2 ml vettä hydrolyysiväliainees- 10 sa, ja näytteet otettiin 0,25, 0,5, 1,0, 1,5 ja 2,0:n tunnin kohdalla. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 13,2 x 10'5h_1.
Kalibrointikäyrästä laskettiin, että poly(D,L-lak-tidi), jonka Mu on 64 000 ja Mn on 34 000, pitäisi pilkkou- 15 tua näissä olosuhteissa poly(D,L-laktidiksi), jonka Mn on 4 300, 1,5 tunnissa. Kun todellinen koe suoritettiin, tuotteen oli 8 300 ja Mn oli 4 050, jotka vastasivat hyvin odotuksia.
Esimerkki 3 20 Esimerkissä 1 kuvattu menetelmä toistettiin, mutta 1 ml:n sijaan käytettiin 3 ml vettä hydrolyysiväliainees-sa, ja näytteet otettiin 10, 20, 40, 60 ja 90 minuutin kohdalla. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 18,1 x 10~5 h'1.
25 Kalibrointikäyrästä laskettiin, että poly(D,L-lak- tidin), jonka Mn on 59 000, pitäisi pilkkoutua arvoon Mn on 5 000 yhdessä tunnissa. Kun todellinen koe suoritettiin, tuotteen Mn oli 5 200, joka vastasi hyvin odotusta.
Esimerkki 4 30 Esimerkissä 1 kuvattu menetelmä toistettiin, mutta 1 ml:n sijaan käytettiin 4 ml vettä hydrolyysiväliainees-sa, ja näytteet otettiin 10, 20, 30, 45 ja 60 minuutin kohdalla. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 25 x 10"5 h'1.
11 ·<9505 Tästä kalibroinnista laskettiin, että poly(D,L-lak-tidin), jonka Mn on 59 000, pitäisi pilkkoutua arvoon Mn on 12 000 tässä systeemissä 15 minuutissa. Kun todellinen koe suoritettiin, tuotteen Mn oli 13 500, joka vastasi hyvin 5 odotusta.
Esimerkki 5
Poly(D,L-laktidi-ko-glykolidi), joka sisälsi 50 mooli-% sekä D,L-laktidia että glykolia ja jonka Mw oli 68 000 ja Mn oli 34 000 (10 g), ja tislattua vettä (1 ml), 10 liuotettiin jääetikkahappoon ja laimennettiin sitten 100 ml:ksi samalla hapolla. Liuosta kuumennettiin palautus-jäähdytyksellä ja siitä otettiin näytteitä määräajoin tunnin aikana, kunkin näytteen Mn määritettiin ja käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulma-15 kerroin oli 20,8 x 10"5h_1.
Tästä kalibroinnista laskettiin, että kopolymeeri, jonka Mn on 67 000, pilkkoutuisi arvoon Mn on 8 300 tässä systeemissä 0,5 tunnissa. Kun koe suoritettiin, tuotteen Mn oli 8 200, vastaten hyvin odotettua arvoa.
20 Esimerkki 6
Poly(D,L-laktidi-ko-glykolidi), joka koostui 75 mooli-%:sta D,L-laktidia ja 25 mooli-%:sta glykolia ja jonka Mu oli 135 000 ja Mn oli 68 000 (10 g), ja tislattua vettä (1 ml), liuotettiin jääetikkahappoon ja laimennet-25 tiin sitten 100 ml:ksi samalla hapolla. Liuosta kuumennettiin palautusjäähdytyksellä ja siitä otettiin näytteitä määräajoin kahden tunnin aikana, ja näytteiden Mn-arvot määritettiin. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 13,3 x 10'5 h1.
30 Tämän kalibroinnin avulla määritettiin, että kopo lymeeri, jonka M„ on 36 000 ja Mn on 20 500, pilkkoutuisi tässä systeemissä tuotteeksi, jonka Mn on 8 500, 0,5 tunnissa. Kun koe todella suoritettiin, tuotteen Mn oli 8 700, joka oli lähellä odotettua arvoa.
12 o 9 50 5
Esimerkki 7
Poly(D,L-laktadi-ko-glykolidi), joka sisälsi 90 mooli-% D,L-laktidia ja 10 mooli-% glykolidia ja jonka Mu oli 100 000 ja Mn oli 58 000 (10 g), ja vettä (1 ml) liuo-5 tettiin jääetikkahappoon ja laimennettiin sitten 100 ml-:ksi jääetikkahapolla. Liuos kuumennettiin nopeasti palautus jäähdytyslämpötilaan ja näytteiden, jotka otettiin 5, 10, 15, 20, 30, 45, 60, 90 ja 120 minuutin kohdalla, mole-kyylipainot määritettiin. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty 10 ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 11,2 x 10'5h_1, perustuen seuraaviin numeroarvoihin:
Aika Mn Mw (minuutteja) 15 - 0 58 000 100 000 5 42 000 73 000 10 29 400 55 600 15 22 700 44 500 20 20 19 000 36 000 30 14 200 27 400 45 10 100 19 600 60 7 900 15 500 90 5 500 10 700 25 120 4 200 8 300 Näistä arvoista voidaan laskea, että jos lisättiin 50 ml lähtöaineoolyesteriliuosta kuumennettuun reaktioas-tiaan peräkkäin, ensin 10 ml hetkellä nolla, sen jälkeen 30 5 ml:n määrinä hetkillä 30, 60, 75, 90, 100, 105, 110 ja 115 minuuttia, polyesterituotteella pitäisi olla arvot Mw 29 890 ja Mn 8 985, jolloin saadaan, että Mu/Mn = 29 890/ 8 985 = 3,33.
Kun todellinen koe suoritettiin, polyesterituot-35 teella todettiin olevan arvot Mw 29 700, Mn 8 500 ja siten Mw/Mn = 29 700/8 500 = 3,49, jotka vastasivat loistavasti odotettuja arvoja.
13 -(9 505
Esimerkki 8
Poly(D,L-laktidi-ko-glykolidia ), joka sisälsi 90 mooli-% D,L-laktidia ja 10 mooli-% glykolia ja jonka Mv oli 100 000 ja Mn oli 58 000 (10 g), ja tislattua vettä 5 (1 ml) liuotettiin jääetikkahappoon ja sitten se laimen nettiin 100 mlrksi samalla hapolla.
50 ml tätä seosta kuumennettiin nopeasti palautus-jäähdytyslämpötilaan ja sitä pidettiin tässä lämpötilassa kaksi tuntia. Jäljelle jäänyt polyesteriliuos (50 ml) li-10 sättiin ja sitten seos jäädytettiin välittömästi ja jäädy-tyskuivattiin. Molekyylipainot määritettiin koon mukaan erottelevalla kromatografiällä ja tuotteella havaittiin olevan, kuten oli odotettavissa, kaksikeskuksinen molekyy-lipainojakauma. Tuotteen kokonais-Mw- ja Mn-arvot olivat: 15 Mu = 47 000 ja Mn = 9 000, jotka vastasivat hyvin laskettuja arvoja = 54 000 ja Mn = 8 000.
Esimerkki 9
Poly(D,L-laktidi-ko-glykolidia ), joka sisälsi 95 mooli-% D,L-laktidia ja 5 mooli-% glykolidia, ja jonka Mw 20 oli 22 500 ja Mn oli 15 100 (15 g), liuotettiin veteen (3,5 ml) ja jääetikkahappoon (31,5 ml) 20 °C:ssa, ja liuosta pidettiin 35 °C:ssa 7 päivää. Tasan meneviä määriä poistettiin 1, 2, 3, 4 ja 7 päivän kuluttua, jäädytettiin ja jäädytyskuivattiin välittömästi, ja otosten Mr-arvot määri-25 tettiin koon mukaan erottelevalla kromatografiällä. Käyrä, jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, oli suora, jonka kulmakerroin oli 3,9 x 10'5 päivä'1.
Tämä menetelmä toistettiin samanlaisella kopoly-meerillä, jota oli 95/5 ja jonka oli 25 200 ja Mn oli 30 15 200. Käyrän jossa 1/Mn oli esitetty ajan funktiona, kul makerroin oli tässä tapauksessa 4,1 x 10"5 päivä'1.
Näiden kalibrointien avulla määritettiin, että 95/5 - kopolymeeri, jonka Mw on 26 850 ja Mn on 17 300, pilkkoutuisi arvoon Mn on 6 000 kahdessa päivässä ja 16 tunnissa. 35 Kun koe suoritettiin, kopolymeerillä todettiin olevan arvo Mr 5 400, joka vastasi hyvin odotettua arvoa.

Claims (7)

14 o 9 505
1. Menetelmä polyesterin valmistamiseksi, jolla on mikä tahansa lukukeskimääräinen molekyylipaino Mn, joka on 5 pienempi kuin noin 20 000 mitattuna koon mukaan erottele-van kromatografiän avulla polystyreenistandardien suhteen, tunnettu siitä, että menetelmä käsittää hydrolyy-sin, joka tapahtuu hapon vesiliuoksella ja jossa hydrolysoidaan polyesteri, jolla on sama kemiallinen koostumus 10 kuin halutulla polyesterillä, mutta jolla on korkeampi lukukeskimääräinen molekyylipaino Mn°, mitattuna edellä määritetyllä tavalla, kuin halutulla polyesterituotteella, ja hydrolyysi tapahtuu aikajaksona t ja aika määritetään kaavasta: 15 1 _ 1 = Kt M M ° n n 20 missä K on vakio, joka on määritetty aikaisemmin kali-brointikokeella käyttäen tiettyä polyesteriä, tiettyä vesi-, happo- ja polyesterikonsentraatiota ja tiettyä haluttua hydrolyysilämpötilaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 25 tunnettu siitä, että polyesteri on polymaitohappo tai poly(maito-ko-glykoli)happo.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen happo on etikka-happo .
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä polyes- terituotteen valmistamiseksi, jonka polydispersioaste on suurempi kuin noin 2,5, tunnettu siitä, että liuos, jossa on polyesterilähtöainetta, jonka polydispersioaste on noin 2 ja joka on hapon vesiliuoksessa ympäristön 35 lämpötilassa, lisätään vakionopeudella edeltä määritettynä aikana reaktioastiaan, joka on kuumennettu riittävästi, i 15 9 5 ϋ 5 jotta polyesteriliuos saatetaan palautusjäähdytyslämpöti-laan, kun se lisätään.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä polyes-terituotteen valmistamiseksi, jolla on hyvin laaja-aluei- 5 nen molekyylipainojakauma ja jonka polydispersioaste on suurempi kuin 2,5, tunnettu siitä, että liuos, jossa on polyesterilähtöainetta, jonka polydispersioaste on noin 2 ja joka on hapon vesiliuoksessa ympäristön lämpötilassa, lisätään reaktioastiaan, joka on kuumennettu 10 riitävästi, jotta polyesteriliuos saatetaan palautusjääh-dytyslämpötilaan kun se lisätään, kasvavalla nopeudella aikana t.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä polyes-terituotteen valmistamiseksi, jolla on monikeskuksinen 15 molekyylipainojakauma, tunnettu siitä, että liuos, jossa on polyesterilähtöainetta hapon vesiliuoksessa ympäristön lämpötilassa, lisätään kahtena tai useampana annoksena tiettyinä aikaväleinä reaktioastiaan, joka on kuumennettu riittävästi, jotta polyesteriliuos saatetaan 20 palautusjäähdytyslämpötilaan, kun se lisätään.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä polyesteri tuotteen valmistamiseksi, jonka polydispersioaste on pienempi kuin noin 1,5, tunnettu siitä, että läh-töainepolyesterillä on samanlainen polydispersioaste kuin 25 halutulla tuotteella ja Mn° ei ole suurempi kuin 5 kertaa halutun tuotteen Mn. 16 4 9 505
FI871564A 1986-04-18 1987-04-09 Foerfarande foer framstaellning av polyestrar FI89505C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8609537 1986-04-18
GB868609537A GB8609537D0 (en) 1986-04-18 1986-04-18 Polyesters

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI871564A0 FI871564A0 (fi) 1987-04-09
FI871564A FI871564A (fi) 1987-10-19
FI89505B FI89505B (fi) 1993-06-30
FI89505C true FI89505C (fi) 1993-10-11

Family

ID=10596456

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI871564A FI89505C (fi) 1986-04-18 1987-04-09 Foerfarande foer framstaellning av polyestrar

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4789726A (fi)
EP (1) EP0244114B1 (fi)
JP (1) JP2553076B2 (fi)
AT (1) ATE52268T1 (fi)
AU (1) AU595594B2 (fi)
CA (1) CA1279148C (fi)
DE (1) DE3762421D1 (fi)
DK (1) DK167195B1 (fi)
ES (1) ES2014474B3 (fi)
FI (1) FI89505C (fi)
GB (1) GB8609537D0 (fi)
GR (1) GR3001199T3 (fi)
HU (1) HU197032B (fi)
IE (1) IE59961B1 (fi)
IL (1) IL82032A (fi)
NO (1) NO169017C (fi)
NZ (1) NZ220011A (fi)
PT (1) PT84682B (fi)
ZA (1) ZA872206B (fi)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3708915C2 (de) * 1987-03-19 1996-04-04 Boehringer Ingelheim Kg Verfahren zur Herstellung von Lactid
JPH0613602B2 (ja) * 1987-07-14 1994-02-23 三井東圧化学株式会社 d▲l▼−乳酸−グリコール酸共重合物の製造方法
US5180765A (en) * 1988-08-08 1993-01-19 Biopak Technology, Ltd. Biodegradable packaging thermoplastics from lactides
US5424346A (en) * 1988-08-08 1995-06-13 Ecopol, Llc Biodegradable replacement of crystal polystyrene
DE3936191C2 (de) * 1989-10-31 1996-10-17 Boehringer Ingelheim Kg Neue Copolymere aus Milchsäure und Weinsäure, ihre Herstellung sowie ihre Verwendung
JPH04226125A (ja) * 1990-06-23 1992-08-14 Boehringer Ingelheim Kg ポリ−d,l−ラクチドの製造方法及び活性物質の担体としてのそれらの使用
US5403595A (en) * 1991-05-07 1995-04-04 Dynagen, Inc. Controlled, sustained release delivery system for smoking cessation
US5486362A (en) * 1991-05-07 1996-01-23 Dynagen, Inc. Controlled, sustained release delivery system for treating drug dependency
ZA924811B (en) * 1991-06-28 1993-12-29 Endorecherche Inc Controlled release systems and low dose androgens
US6005067A (en) * 1992-01-24 1999-12-21 Cargill Incorporated Continuous process for manufacture of lactide polymers with controlled optical purity
US5247059A (en) * 1992-01-24 1993-09-21 Cargill, Incorporated Continuous process for the manufacture of a purified lactide from esters of lactic acid
US6326458B1 (en) 1992-01-24 2001-12-04 Cargill, Inc. Continuous process for the manufacture of lactide and lactide polymers
US5142023A (en) * 1992-01-24 1992-08-25 Cargill, Incorporated Continuous process for manufacture of lactide polymers with controlled optical purity
US5258488A (en) * 1992-01-24 1993-11-02 Cargill, Incorporated Continuous process for manufacture of lactide polymers with controlled optical purity
US5247058A (en) * 1992-01-24 1993-09-21 Cargill, Incorporated Continuous process for manufacture of lactide polymers with controlled optical purity
US5780051A (en) * 1992-04-02 1998-07-14 Dynagen, Inc. Methods and articles of manufacture for nicotine cessation and monitoring nicotine use
DE4218268C2 (de) * 1992-06-03 1997-01-16 Boehringer Ingelheim Kg Verfahren zur Reinigung bioresorbierbarer Polyester
US5922340A (en) * 1992-09-10 1999-07-13 Children's Medical Center Corporation High load formulations and methods for providing prolonged local anesthesia
US5338822A (en) * 1992-10-02 1994-08-16 Cargill, Incorporated Melt-stable lactide polymer composition and process for manufacture thereof
DE69330046T2 (de) * 1992-10-02 2001-11-15 Cargill Inc Schmelzstabiles lactidpolymergewebe und verfahren zu seiner herstellung
ES2123668T3 (es) * 1992-10-02 1999-01-16 Cargill Inc Papel que tiene un recubrimiento de polimero de lactida estable en estado fundido y procedimiento para su fabricacion.
US6005068A (en) 1992-10-02 1999-12-21 Cargill Incorporated Melt-stable amorphous lactide polymer film and process for manufacture thereof
TW333456B (en) * 1992-12-07 1998-06-11 Takeda Pharm Ind Co Ltd A pharmaceutical composition of sustained-release preparation the invention relates to a pharmaceutical composition of sustained-release preparation which comprises a physiologically active peptide.
JP3309502B2 (ja) * 1993-07-12 2002-07-29 大日本インキ化学工業株式会社 生分解性ポリエステル系ポリマーの連続製造法
DE69422053T2 (de) * 1993-10-15 2000-06-29 Fuller H B Licensing Financ Biologisch abbaubare bzw. kompostierbare hot melt-klebstoffe, enthaltend polyester auf basis von milchsäure
EP0778768B1 (en) 1995-06-09 2004-05-26 Euroceltique S.A. Formulations and methods for providing prolonged local anesthesia
US5747060A (en) * 1996-03-26 1998-05-05 Euro-Celtique, S.A. Prolonged local anesthesia with colchicine
WO1997049391A1 (en) 1996-06-24 1997-12-31 Euro-Celtique, S.A. Methods for providing safe local anesthesia
US6046187A (en) * 1996-09-16 2000-04-04 Children's Medical Center Corporation Formulations and methods for providing prolonged local anesthesia
PT839525E (pt) * 1996-10-31 2004-10-29 Takeda Chemical Industries Ltd Preparacao de libertacao prolongada
IL129951A0 (en) 1997-07-02 2000-02-29 Euro Celtique Sa Prolonged anesthesia in joints and body spaces
ES2256276T5 (es) * 2000-08-07 2011-02-22 Wako Pure Chemical Industries, Ltd. Polímero de ácido láctico y procedimiento para su producción.
JP2005065771A (ja) * 2003-08-20 2005-03-17 Jms Co Ltd 生体吸収性高分子の製造方法
US20050227101A1 (en) * 2004-04-12 2005-10-13 Carpenter Brandon C Wrapper for sandwiches and other products
ATE382337T1 (de) * 2005-04-28 2008-01-15 Nipro Corp Bioabsorbierbare pharmazeutische zusammensetzung enthaltend einen plga-copolymer
WO2009034942A1 (ja) * 2007-09-12 2009-03-19 Kureha Corporation 低溶融粘度ポリグリコール酸及びその製造方法、並びに該低溶融粘度ポリグリコール酸の使用
WO2022163035A1 (ja) * 2021-01-26 2022-08-04 株式会社カネカ ポリエステル生産システム、ポリエステル生産方法、及びプログラム
LU502257B1 (en) 2022-06-13 2023-12-13 Univ Hamburg Method for the depolymerization of a poly(alpha-hydroxy acid)

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3297033A (en) * 1963-10-31 1967-01-10 American Cyanamid Co Surgical sutures
DE1645629A1 (de) * 1966-05-16 1970-10-22 Wolfen Filmfab Veb Verfahren zur Molekulargewichtsregelung bei der Herstellung von Polyestern durch Polymerisation von Glykolid
US3773919A (en) * 1969-10-23 1973-11-20 Du Pont Polylactide-drug mixtures
US3839297A (en) * 1971-11-22 1974-10-01 Ethicon Inc Use of stannous octoate catalyst in the manufacture of l(-)lactide-glycolide copolymer sutures
DE2442387C3 (de) * 1974-09-04 1981-09-10 Bayer Ag, 5090 Leverkusen Verfahren zur kontinuierlichen hydrolytischen Aufspaltung von hydrolysierbaren Kunststoffabfällen
US4273920A (en) * 1979-09-12 1981-06-16 Eli Lilly And Company Polymerization process and product
DE3176533D1 (en) * 1980-10-20 1987-12-23 American Cyanamid Co Modification of polyglycolic acid to achieve variable in-vivo physical properties
IE52535B1 (en) * 1981-02-16 1987-12-09 Ici Plc Continuous release pharmaceutical compositions
US4443430A (en) * 1982-11-16 1984-04-17 Ethicon, Inc. Synthetic absorbable hemostatic agent
CA1256638A (en) * 1984-07-06 1989-06-27 Motoaki Tanaka Polymer and its production

Also Published As

Publication number Publication date
AU595594B2 (en) 1990-04-05
FI89505B (fi) 1993-06-30
NO871625L (no) 1987-10-19
DK167195B1 (da) 1993-09-13
GB8609537D0 (en) 1986-05-21
US4789726A (en) 1988-12-06
JP2553076B2 (ja) 1996-11-13
AU7115687A (en) 1987-10-22
NO169017B (no) 1992-01-20
DK179987D0 (da) 1987-04-08
EP0244114A1 (en) 1987-11-04
FI871564A0 (fi) 1987-04-09
GR3001199T3 (en) 1992-06-30
FI871564A (fi) 1987-10-19
ES2014474B3 (es) 1990-07-16
PT84682B (pt) 1989-12-29
IL82032A0 (en) 1987-10-20
IE59961B1 (en) 1994-05-04
DE3762421D1 (de) 1990-05-31
IE870766L (en) 1987-10-18
HU197032B (en) 1989-02-28
NO871625D0 (no) 1987-04-15
JPS62252421A (ja) 1987-11-04
NZ220011A (en) 1990-04-26
HUT44051A (en) 1988-01-28
EP0244114B1 (en) 1990-04-25
ZA872206B (en) 1987-12-30
NO169017C (no) 1992-04-29
PT84682A (en) 1987-05-01
ATE52268T1 (de) 1990-05-15
CA1279148C (en) 1991-01-15
DK179987A (da) 1987-10-19
IL82032A (en) 1990-12-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89505C (fi) Foerfarande foer framstaellning av polyestrar
Zhou et al. Synthesis and characterization of biodegradable low molecular weight aliphatic polyesters and their use in protein‐delivery systems
AU2006271727B2 (en) Resorbable polyether esters for producing medical implants
EP1404738B1 (en) Polyhydroxycarboxylic acid and its production process
US4859763A (en) Preparation process of dl-lactic acid-glycolic acid-copolymer
EP0664309B1 (en) Method for producing polylactic acid
US20060047088A1 (en) High-molecular aliphatic polyester and process for producing the same
Chen et al. A novel biodegradable poly (p-dioxanone)-grafted poly (vinyl alcohol) copolymer with a controllable in vitro degradation
JP7116169B2 (ja) 乳酸-グリコール酸共重合体及びその製造方法
CN111087596A (zh) 连续开环制备聚乙交酯的方法及催化剂和制备方法
JP3747563B2 (ja) ポリ乳酸組成物およびその製造方法ならびに該組成物の成形品
JP3765156B2 (ja) ポリ乳酸組成物およびその製造方法ならびに該組成物の成形品
JP2606260B2 (ja) ブロック共重合体
JP3144231B2 (ja) 脂肪族ポリエステルおよび/またはその共重合体
JP3339600B2 (ja) ポリ乳酸及び/又はその共重合体
JP3752776B2 (ja) ポリ乳酸組成物およびその製造方法ならびに該組成物の成形品
KR20200044085A (ko) 개선된 재흡수성 중합체 정제 방법
JP3144416B2 (ja) 脂肪族ポリエステルおよび/またはその共重合体
Lan et al. Study on synthesis and mechanism of melt polymerization of L-lactic acid
JP3353853B2 (ja) 実質的に全末端水酸基をエステル封鎖したポリ乳酸およびその製造法
WO2023059643A1 (en) Poly(ethylene brassylate-co-dioxanone) copolymers, method of synthesis and biomedical devices made therefrom
JPH03277628A (ja) 脂肪族ポリエステルの低分子量化方法およびその成型方法
JPH11116594A (ja) スズ化合物、その製法、及びこれを用いたポリ(3−ヒドロキシ酪酸)類の製造方法
Abe MASAHIRO TSUNOOKA

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: ASTRAZENECA UK LIMITED

MA Patent expired