FI85577C - Foerfarande foer montering av halldoerr foer hiss. - Google Patents

Foerfarande foer montering av halldoerr foer hiss. Download PDF

Info

Publication number
FI85577C
FI85577C FI873385A FI873385A FI85577C FI 85577 C FI85577 C FI 85577C FI 873385 A FI873385 A FI 873385A FI 873385 A FI873385 A FI 873385A FI 85577 C FI85577 C FI 85577C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
door
elevator shaft
elevator
rope
string
Prior art date
Application number
FI873385A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI85577B (fi
FI873385A (fi
FI873385A0 (fi
Inventor
Alain Marie Roger Penicaut
Jean Claude Chapelain
Original Assignee
Otis Elevator Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Otis Elevator Co filed Critical Otis Elevator Co
Publication of FI873385A0 publication Critical patent/FI873385A0/fi
Publication of FI873385A publication Critical patent/FI873385A/fi
Publication of FI85577B publication Critical patent/FI85577B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85577C publication Critical patent/FI85577C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B13/00Doors, gates, or other apparatus controlling access to, or exit from, cages or lift well landings
    • B66B13/30Constructional features of doors or gates
    • B66B13/303Details of door panels
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B19/00Mining-hoist operation
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04FFINISHING WORK ON BUILDINGS, e.g. STAIRS, FLOORS
    • E04F17/00Vertical ducts; Channels, e.g. for drainage
    • E04F17/005Lift shafts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Elevator Door Apparatuses (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)

Description

1 85577
Menetelmä hissin käytäväoven asentamiseksi
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä hissin käytäväoven asentamiseksi välitilaan, joka yhdistää 5 kerroksen ja hissikuilun rakennuksessa, jossa on useita kerroksia hissikuilun vieressä.
Tavanomaisesti hissin käytävän liukuoven asentaminen rakennuksessa, joka ovi voi olla keskeltä tai sivulta aukeava ovi, aloitetaan käyttömekanismin asennuksesta ko-10 nehuoneeseen, joka saattaa sijaita hissikuilun yläosassa, sen sivulla, tai sen pohjalla. Tämän jälkeen hissin oh-jainkiskot asennetaan käyttäen mallinetta, joka tilapäisesti sovitetaan hissikuiluun, kiskojen kohdistamiseksi suhteessa käyttöön. Käyttäen hissikiskoja ja toista malli-15 netta käytäväovi kussakin kerroksessa tai porrastasanteella asennetaan kohdistamalla se mallineessa sijaitsevien kohdistusmerkkien avulla. Malline kohdistaa käytäväoven ja kiskon asennot toistensa suhteen. Oikea suhde käytäväovien ja tämän jälkeen nostokuiluun asennettavan hissikorin vä-20 Iillä aikaansaadaan täten. Tietenkin on myös mahdollista asentaa hissikori ennen käytäväovien asennusta, ja tämän jälkeen kohdistaa käytäväovet sovittamalla hissikori kuhunkin kerrokseen, joka on kuitenkin kalliimpi ja monimutkaisempi menetelmä.
. 25 On huomattava, että tavanomaista asennusmenetelmää voidaan käyttää ainoastaan täysin valmiissa rakennuksessa, jossa kerrokset ovat olennaisesti lopullisessa muodossaan ja konehuone on valmis siten, että siihen voidaan asentaa käyttö. Tämä voi olla taloudellisesti epäedullista siksi, '30 että rakennusta ei voida käyttää osittain. Monissa rakennusprojekteissa on mahdollista käyttää rakennuksen alempia kerroksia, ja on usein toivottavaa nopeuttaa rakennuksen ·;··: käyttöönotto rakennuskustannusten pienentämiseksi. Mutta tämän aikaansaamiseksi hissikuilun aukot, kulkutie lattia-. 35 tason ja hissikuilun välillä, on suljettava ja vaikkakin 2 85577 tämä voidaan tehdä väliaikaisesti, on parempi, mikäli oikeat hissin käytäväovet asennetaan lopulliseen muotoonsa, oikein kohdistettuina oven käyttömekanismin ja kytkennän osalta siten, että käytävä voidaan saattaa valmiiksi.
5 Keksinnön tarkoituksena on mm. aikaansaada edul linen, yksinkertainen ja luotettava tapa hissin käytävä-ovien asentamiseksi rakennuksen rakennustöiden alkuvaiheissa. Keksinnön tarkoituksena on myös aikaansaada menetelmä, jolla hissin käytäväovet pystytään asentamaan lo-10 pulliseen paikkaansa hissijärjestelmän rakentamisen yhteydessä, jolloin mahdollistetaan rakennuksen ainakin osan hyvin aikainen käyttöönotto. Edelleen, siinä määrin kuin on mahdollista asentaa hissikäyttö mutta ei koko kiskoa, keksinnön tarkoituksena on mahdollistaa hissikorin asennus 15 ja käytäväovien asennus hissirakennuksen rakentamisen aikana siten, että ainakin osaan kerroksista, ne jotka on saatettu valmiiksi, päästään hissikorilla.
Keksinnön mukaisesti tähän päämäärään päästään menetelmällä, jolle on tunnusomaista, että se käsittää vai-20 heet, joissa: a. sovitetaan kohdistusmerkit oven vaakasuoria pintoja pitkin; b. ripustetaan kerroksen yli kohdasta, joka sijaitsee yhden tai useita kerroksia kauempana hissikuilussa, 25 useita toisistaan erotettuja luotinaruja, jotka sijaitsevat yhteisellä viivalla (LI) ja tietyllä vertailuetäi-syydellä (SD) hissikuilun seinämästä, yhteisesti kullekin kerrokselle oven ja hissikuilun välisen etäisyyden säätämiseksi, joka kukin luotinaru vastaa käytäväovessa olevaa 30 kohdistusmerkkiä, ja joka narujen paikka perustuu hissi kuilun kokoon ja hissikorin tulevaan sijaintiin, joka his-sikori asennetaan hissikuiluun sen jälkeen, kun ovi on asennettu; . : c. sovitetaan ovi lattialle asentoon, joka on vas- 35 takkainen luotinarujen suhteen, ja säädetään sen asento I; 3 85577 suhteessa näihin naruihin siten, että kukin naru sijaitsee suoraan vastaavaa ovessa olevaa merkkiä vastaan, ja että kukin naru sijaitsee samalla etäisyydellä vastaavasta merkistä, ja tämän jälkeen kiinnitetään ovi rakennukseen.
5 Keksinnön erään suoritusmuodon mukaisesti narut roikkuvat ulokkeesta, joka kohdistetaan kuilun seinämään käyttäen mallinetta, joka merkitään ulokkeen oikean sijainnin löytämiseksi kiskojen kohdistamiseksi, jotka asennetaan, kuten myös hissikori, sen jälkeen kun käytäväovi 10 on asennettu. Narut roikkuvat hissikuilussa tästä ulokkeesta toiseen ulokkeeseen alempana hissikuilussa, joka alempi uloke käsittää reiän kunkin narun vastaanottamiseksi .
Keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisesti asenne-15 taan alempi uloke hissikuiluun kohdassa, joka sijaitsee asennuskerroksen alapuolella, käyttäen mallinetta, joka sopii hissikuiluun, ja joka on sovitettu lopulliseen kiskon kohtaan. Käyttäen mallinetta löydetään ulokkeen oikea asento, ja uloke kiinnitetään kuilun seinämään. Tämä ulo-20 ke sisältää reiän kutakin luotinarua varten. Narut ripustetaan toisesta ulokkeesta, ja tämä uloke sovitetaan kui-luseinämään kohdassa, jossa kukin luotinaru roikkuu vastaavan reiän keskikohdan läpi ensimmäisessä asennetussa ulokkeessa. Narujen väliset välit vastaavat näiden reikien 25 keskikohtien välejä ja nämä keskikohdat sijaitsevat vii valla, joka määrittää oikean syvennyksen.
Keksinnön muut edut ja suoritusmuodot ilmenevät seuraavasta selostuksesta, jossa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin kuvioihin, 30 joissa kuvio 1 on yksinkertaistettu leikkauskuva hissikuilusta, jossa on useita kerroksia tai porrastasanteita, kuvio 2 on tasokuva hissikuilusta pitkin kuvion 1 viivaa 2-2, : 35 kuvio 3 on tasokuva hissikuilusta pitkin kuvion 1 viivaa 3-3.
4 85577
Kuviossa 1 esitetty hissikuilu 1 yhdistää useat kerrokset tai porrastasanteet 2 rakennuksessa 3 toisiinsa, ja yhdessä kerroksessa 2.1, asennuskerros, esitetään hissin käytäväoviosa 10, jossa on pari keskeltä aukeavaa ovea 5 11. Konehuone 12 sijaitsee hissikuilun yläosassa, ja kä sittää hissin käyttömoottorin, jota ei esitetä. Koko hissi järjestelmää, kuten kiskot, vastapainot ja käytöt, ei esitetä, koska keksintö kohdistuu yhden tai useamman liukuoven 11 asentamiseen ennen kuin nämä osat on asennettu. 10 Tietyt tavanomaisen kiskohissin osat on jätetty pois, koska keksintö kohdistuu käytäväovien asennukseen ennen kuin muut hissikomponentit on asennettu. Täysin asennetussa hissijärjestelmässä moottori on sovitettu konehuoneeseen, ja vaijerit ulottuvat ylös ja alas hissikuiluun hissikorin 15 ja vastapainon välillä. Näitä komponentteja, kuten myös muita, kuten hissin ja vastapainon kiskoja, ja käytäväpä!-nikkeita ei ole esitetty. Eräissä hissijärjestelmissä, erityisesti hydraulisissa hisseissä, sijaitsee konehuone alaosassa 14. Eräissä kiskohissijärjestelmissä käytön sy-20 vennys voi sijaita kuilun vieressä ylhäällä tai alhaalla. Riippumatta käytön tyypistä, olkoon se vetotyyppinen tai hydraulinen, voidaan keksintöä soveltaa ovien asentamiseksi heti kun hissikuilualue (osa tästä mutta ei välttämättä koko hissikuilu) sijaitsee kerroksen kohdalla, kuten esim.
' : : 25 osittain valmiissa rakennuksessa. Kuviossa 1 esitetään tilanne, jossa koko hissikuilu ja konehuone ovat valmiit, mutta voidaan kuvitella, että konehuone ja jokin ylemmistä kerroksista ei ole valmis, ja keksinnön mukaisesti on mahdollista asentaa ovi tällaiseen "osittain valmiiseen" ra-30 kennukseen.
Kuviossa 1 nähdään kolme luotinarua 20, jotka kulkevat hissikuilussa, kunkin kerroksen yli. Kuviossa 2 nähdään, että narut on kiinnitetty narun ripustusulokkeella 22 hissikuilun seinämään 1.1 hieman konehuoneen lattian 35 alapuolella, jolloin ulokkeeseen ylletään konehuoneesta.
Narut kulkevat ripustusulokkeesta narun pidätysulokkeeseen
II
5 85577 24, ja tämä uloke, kuten kuvio 3 esittää, on kiinnitetty hissikuiluun kohdassa, joka sijaitsee asennuskerroksen alapuolella, erityisesti syvennyksen 1.2 seinämään. Kuviossa 3 nähdään, että narun pidätysuloke 24 sisältää uran 5 24.1, joka on paljon leveämpi kuin jokin naruista, ja jo hon luotinaru 20 sovitetaan. Kukin luotinaru pysyy kireänä syvennyksessä sijaitsevan painon 25 kautta.
Kolme narua 20 sijaitsevat erillään ennalta määrätyllä (säädetyllä) mallilla, jonka määrittää ulokkeen 22 10 narun kiinnityspisteet, ja urien 24.1 keskikohdat esittävät tämän mallin, joka muodostuu kolmesta pisteestä, jotka sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan ja yhteisellä viivalla LI. Tämä viiva LI määrittää ennalta määrätyn etäisyyden tai välin joka on kuviossa 3 esitetty etäisyy-15 tenä SD hissikuilun seinämän ja kunkin narun välillä.
Etäisyys SD sovitetaan oikean syvennysetäisyyden aikaansaamiseksi kuilunpuoleisen oven ja korin oven välillä, joka asennetaan hissikuiluun tämän jälkeen. Hissikorin ovet ja käytäväovet kytketään toisiinsa kun hissikori saa-20 vuttaa tietyn kerroksen, jossa hissikorin ovi avaa ja sulkee käytäväoven, ja tämän syvennysetäisyyden on oltava oikea jotta aikaansaadaan sopiva liikeväli, eli korin ja käytäväoven välillä, jota tarvitaan luotettavan ja hyvän • oven toiminnan aikaansaamiseksi.
25 Kuvioista 1, 2 ja 3 nähdään, että narut täten ai kaansaavat pystysuoran tason, joka kulkee alaspäin hissikuilussa tietyllä etäisyydellä kuilun seinämästä, ja joka kulkee viivan Li läpi ja etäisyydellä SD kuilun seinämästä. Kukin naru vastaa tiettyä merkkiä tai kohdistuspistet-30 tä 30 ovessa, joka tässä suoritusmuodossa on lovi oven kynnyksessä 10.5.
Narun ripustusuloke 22 kohdistetaan ensin käyttämällä mallinetta 40, joka, kuten kuvio 2 esittää, sovite-.·. : taan hissikuiluun konehuoneesta käsin. Malline sovitetaan 35 hissikuilun koon mukaisesti, ja malline ulokkeen 22 oikean sijainnin hissikuilun seinämässä. Kun malline on paikal- • · 6 B5577 laan, kiinnitetään uloke pulteilla (siten että se myöhemmin voidaan poistaa) paikalleen seinämään oikealle tasolle. Malline sisältää jonkin tyyppisiä merkkejä, ulokkeen vaakatasoista kohdistamista varten, ja täten voidaan olet-5 taa, että merkit seuraavat ulokkeen ääriviivoja siten, että mikäli uloke ei ole paikallaan, määräytyy suorakulmio, joka on samankokoinen kuin uloke. Narut roikkuvat tämän jälkeen alaspäin ja narun pidätysuloke 24 kiinnitetään seinämään oikeaan kohtaan, jossa kukin naru kulkee 10 kunkin uran keskikohdan 24.2 läpi.
Käytäväovi sovitetaan suurinpiirtein paikalleen aukossa 3.1 käytävän ja kuilun välillä, ja pidetään pystysuunnassa paikoilllaan säädettävillä ulokkeilla, jotka kiinnitetään ruuveilla seinämään 3.2, joka ympäröi aukon. 15 Nämä ulokkeet ei ole esitetty kuvioissa. Vaikkakaan tapahtumajoukko oven kohdistamiseksi käyttäen naruja ei ole kovin kriittinen, on ovi siirrettävä edestakaisin suunnissa AI ja A2, kunnes kukin merkki 30 ja siihen liittyvä luotinaru sijaitsee kohdakkain ja kukin naru on etäisyy-20 dellä SI oven kynnyksestä. Tämän jälkeen ovi kohdistetaan pystysuoraksi käyttäen tasainta ja luotinarua, jolla varmistetaan, että oven asema (kynnyksen yläpuolella) on samalla syvennysetäisyydellä, tai ts. yhdensuuntainen naru- • jen 20 määrittämän tason kanssa.
• .'· 25 Kuviossa 3 esitetään, että syvennysetäisyys tavan omaisesti voidaan mitata käyttäen erikoista ristimäistä mittatyökalua 42, joka toimii sekä viivoittimena että kul-maviivoittimena. Tässä työkalussa on kädensija 42.2, väli-osa 42.4 ja kohdistusosa 42.6. Kukin kädensijan ja väli-30 osan reuna on yhdensuuntainen toisensa kanssa, ja väliosa on kohtisuora kummankin suhteen. Työkalua "viedään yli" kynnyksen narusta toiseen. Kädensija sovitetaan siten, että sen toinen reuna sijaitsee suoraan merkin 30 yläpuo-.·. : lella, ja ovea siirretään siten, että naru hädin tuskin , . 35 koskettaa väliosan ja kohdistusosan välistä leikkausta.
Työkalua voidaan käyttää narun jommaltakummalta puolelta, li 7 85577 koska se on symmetrinen (sen oikea ja vasen puoli ovat identtiset, kuten nähdään kuviossa 3).
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa, joka on erityisen käyttökelpoinen ratkaisu, kun ainoastaan muutama 5 ensimmäinen kerros on riittävän valmis jotta sitä voidaan käyttää ja yleensä viimeistellä, luotinarut 20 asennetaan sovittamalla ensin narun pidätysuloke 24 paikalleen syven-nysalueella käyttäen mallinetta tämän oikean vaakasuoran asennon löytämiseksi syvennysalueen seinämässä. Tämän jäl-10 keen narut ripustetaan narun pisätysulokkeesta 22 konehuoneessa ja uloke kiinnitetään kohtaan, jossa kukin naruista sijaitsee uran keskellä pidätysulokkeessa. Kun rakennukseen lisätään kerroksia, pidennetään narut ylöspäin hissikuilussa siirtämällä uloke 22 toiseen pisteeseen, jossa ne 15 riippuvat alas suoraan urien 24.2 keskiosan läpi. Voidaan tarvita välilevyjä ulokkeen 22 korkeuden siirtämiseksi kuilun seinämästä siten, että aikaansaadaan haluttu suhde narujen ja pidätysulokkeen välillä, erityisesti koska kuilun pinta saattaa olla epäsäännöllinen.
20 Edellä esitetyn keksinnön selostuksen perusteella alan ammattimies pystyy modifioimaan ja muuntamaan keksintöä kuitenkin pysyen keksinnön puitteissa.

Claims (6)

8 B5577
1. Menetelmä hissin käytäväoven asentamiseksi välitilaan, joka yhdistää kerroksen ja hissikuilun (1) raken- 5 nuksessa, jossa on useita kerroksia hissikuilun (1) vieressä, tunnettu siitä, että se käsittää vaiheet, joissa: a. sovitetaan kohdistusmerkit oven (10) vaakasuoria pintoja pitkin; 10 b. ripustetaan kerroksen yli kohdasta, joka sijait see yhden tai useita kerroksia kauempana hissikuilussa (1), useita toisistaan erotettuja luotinaruja (20), jotka sijaitsevat yhteisellä viivalla (LI) ja tietyllä vertailu-etäisyydellä (SD) hissikuilun (1) seinämästä, yhteisesti 15 kullekin kerrokselle oven (10) ja hissikuilun välisen etäisyyden säätämiseksi, joka kukin luotinaru (20) vastaa käytäväovessa (10) olevaa kohdistusmerkkiä, ja joka narujen paikka perustuu hissikuilun kokoon ja hissikorin tulevaan sijaintiin, joka hissikori asennetaan hissikuiluun 20 sen jälkeen, kun ovi on asennettu; c. sovitetaan ovi (10) lattialle asentoon, joka on vastakkainen luotinarujen (20) suhteen, ja säädetään sen asento suhteessa näihin naruihin siten, että kukin naru . .·. sijaitsee suoraan vastaavaa ovessa olevaa merkkiä vastaan, 25 ja että kukin naru sijaitsee samalla etäisyydellä vastaavasta merkistä, ja tämän jälkeen kiinnitetään ovi rakennukseen .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kohta b. käsittää: •. .‘30 - mallineen (40) sovittamisen hissikuiluun (1) ker roksen yläpuolella olevaan kohtaan siten, että kohdistetaan narun (20) ripustusuloke (22), joka kiinnitetään hissikuilun seinämään, ja josta narut riippuvat.
. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, t u n- ‘ ; 35 n e t t u lisävaiheesta, jossa: l; 9 85577 d. sovitetaan narun pidätysuloke (24) hissikuilun (1) seinämään kerroksen alapuolella olevassa kohdassa, jossa narun pidätysulokkeessa (24) on erillinen reikä (24.1) kutakin narua (20) varten, säätämällä sen asentoa 5 siten, että kukin naru kulkee vastaavan reiän (24.1) keskikohdan (24.2) läpi narun (20) pidätysulokkeessa, jolloin yksittäiset reiät (24.1) sijaitsevat viivalla, joka sijaitsee syvennysetäisyydellä, ja sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan kuin narun ripustusulokkeessa (24) 10 sijaitsevat narut (20).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kohta b. käsittää seuraavat vaiheet: - asennetaan narun (20) pidätysuloke (24) hissikui-15 lun (1) seinämään kerroksen alapuolella, joka narun pidätysuloke sisältää useita reikiä (24.1) yhteisellä viivalla, toivotulla luotinarujen välisellä etäisyydellä toisistaan; ja - asennetaan narun (20) ripustusuloke (22) hissi-20 kuiluun (1) kerroksen yläpuolella kohtaan, jossa kukin luotinaru ulottuu vastaavan reiän (24.1) läpi narun pidätysulokkeessa, jolloin luotinarut riippuvat narun ripustusulokkeessa olevista kohdista, jotka vastaavat narun pidätysulokkeissa olevien reikien sijaintia.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että kohta b. käsittää vaiheen, jossa: - sovitetaan malline (40) hissikuiluun (1) narun pidätysulokkeen (24) oikean asennon löytämiseksi, joka malline sisältää merkit, jotka osoittavat narun pidätys- 30 ulokkeen (24) oikean sijainnin hissikiskojen tai hissiko-rin aiottua sijaintia varten, jotka asennetaan hissikuiluun sen jälkeen kun ovi (10) on asennettu.
:: - 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen .·] ; menetelmä, tunnettu siitä, että kohta c. käsit- : 35 tää: 10 85577 - oven (10) sijoittamisen oikealle syvennysetäisyydelle sovittamalla välielin (42) kunkin narun (20) ja oven (10) välille, joka välielin (42) on muodoltaan sellainen, että se on yhteensopiva oven (10) vaakasuoran pinnan kans-5 sa, ja ulottuu kohtisuoraan ovesta kohti narua. 11 85577
FI873385A 1986-09-11 1987-08-04 Foerfarande foer montering av halldoerr foer hiss. FI85577C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8612714A FR2603876B1 (fr) 1986-09-11 1986-09-11 Procede pour l'installation de portes d'ascenseur
FR8612714 1986-09-11

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI873385A0 FI873385A0 (fi) 1987-08-04
FI873385A FI873385A (fi) 1988-03-12
FI85577B FI85577B (fi) 1992-01-31
FI85577C true FI85577C (fi) 1992-05-11

Family

ID=9338854

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI873385A FI85577C (fi) 1986-09-11 1987-08-04 Foerfarande foer montering av halldoerr foer hiss.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4819403A (fi)
JP (1) JPH07115817B2 (fi)
AU (1) AU585172B2 (fi)
BR (1) BR8704693A (fi)
CA (1) CA1279466C (fi)
CH (1) CH676114A5 (fi)
DE (1) DE3721930A1 (fi)
ES (1) ES2005313A6 (fi)
FI (1) FI85577C (fi)
FR (1) FR2603876B1 (fi)
GB (1) GB2194984B (fi)
IT (1) IT1211710B (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI86625C (fi) * 1990-09-14 1992-09-25 Kone Oy Foerfarande foer montering av stannplansdoerrar till hiss.
JP2504326B2 (ja) * 1990-11-08 1996-06-05 三菱電機株式会社 エレベ―タ乗場用三方枠の位置決装置及びエレベ―タ乗場用三方枠の取付方法
ATE178564T1 (de) * 1993-01-14 1999-04-15 Inventio Ag Verfahren und einrichtung für den schachttüreinbau bei aufzügen
DE19536994C2 (de) * 1995-10-04 2001-07-05 Wittur Ag Aufzugsystem und Verfahren zur Montage des Aufzugsystems
FI109291B (fi) * 1997-03-07 2002-06-28 Kone Corp Menetelmä ja laitteisto hissin asentamiseksi
US6317996B1 (en) * 1999-02-09 2001-11-20 Schlage Lock Company Installation template for a door closer
JP2001058783A (ja) * 1999-07-12 2001-03-06 Inventio Ag 昇降路ドア付きエレベータ設備
JP2008273644A (ja) * 2007-04-25 2008-11-13 Mitsubishi Electric Building Techno Service Co Ltd エレベータ装置の更新方法およびそのエレベータ装置
US7886454B2 (en) 2008-12-31 2011-02-15 Kone Corporation Elevator hoistway installation guide systems, methods and templates
JP2011051795A (ja) * 2009-09-04 2011-03-17 Toshiba Elevator Co Ltd 油圧エレベータのリニューアル方法
EP2736829B1 (de) * 2011-07-28 2015-03-18 Inventio AG Verfahren und einrichtung zum ausrichten von schachttüren eines aufzuges
FI125266B (fi) * 2013-06-07 2015-08-14 Kone Oyj Menetelmä hissin asennuksessa ja menetelmässä käytettävä työväline
ES2669435T3 (es) * 2013-12-19 2018-05-25 Inventio Ag Procedimiento para la instalación de un sistema de ascensor y un dispositivo
DE102015003429B3 (de) * 2015-03-17 2016-07-07 Günther Zimmer Montagehilfsvorrichtung zum Einstellen einer Selbsteinzugsvorrichtung
CN107683252B (zh) 2015-05-06 2020-01-07 奥的斯电梯公司 用于从电梯轿厢内部调整层站门锁的设备和方法
CN105314511B (zh) * 2015-12-04 2017-04-05 中国矿业大学 一种可水平移动式立井绳罐道及调节方法
DE102017223649A1 (de) * 2017-12-22 2019-06-27 Thyssenkrupp Ag Verfahren zum Einrichten einer Aufzugsanlage
CN109573780A (zh) * 2018-12-26 2019-04-05 宁国东方碾磨材料股份有限公司 一种高性能电梯用电机基座
EP4382470A1 (en) * 2022-12-05 2024-06-12 Kleemann Hellas S.A. Alignment system for installing an elevator
CN116202398B (zh) * 2023-05-06 2023-07-21 蒂升电梯(中国)有限公司成都分公司 一种电梯安装间隙测量装置

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2735183A (en) * 1956-02-21 taylor
US1060284A (en) * 1911-09-14 1913-04-29 Henry Platt Plumb-rule.
US2991557A (en) * 1958-04-25 1961-07-11 John P Bongiovanni Gable line holders and the like
US3015890A (en) * 1958-09-23 1962-01-09 Mccaskill Donald Angus Corner bead installation device
US2969595A (en) * 1959-03-02 1961-01-31 Charles H Songer Door jamb straightedge bracket
CH416991A (de) * 1963-09-13 1966-07-15 Schweiz Wagons Aufzuegefab Verfahren zur Befestigung von Führungsschienen, Türen oder anderen Teilen einer Aufzugsanlage im Aufzugsschacht
ES313709A1 (es) * 1964-06-02 1966-02-16 Brick-Quick Applicances Ltd Procedimiento para señalar en el terreno los limites de un edificio.
US3741351A (en) * 1971-03-05 1973-06-26 Westinghouse Electric Corp Integrated elevator construction
US3740907A (en) * 1971-08-27 1973-06-26 C Loomis Gauge frame for elevator shaft entrance opening
US3984952A (en) * 1975-11-28 1976-10-12 Loomis Charles M Gauge panel structure for elevator shaft rough entrance opening
CH647037A5 (fr) * 1982-04-02 1984-12-28 Inventio Ag Porte coulissante a deux vantaux, notamment porte d'ascenseur.
CH649125A5 (fr) * 1982-08-03 1985-04-30 Inventio Ag Huisserie de porte paliere d'ascenseur.
US4530189A (en) * 1983-04-25 1985-07-23 Westinghouse Electric Corp. Door entrance

Also Published As

Publication number Publication date
JPH07115817B2 (ja) 1995-12-13
FI85577B (fi) 1992-01-31
FI873385A (fi) 1988-03-12
CH676114A5 (fi) 1990-12-14
FR2603876A1 (fr) 1988-03-18
DE3721930A1 (de) 1988-03-24
JPS6371091A (ja) 1988-03-31
ES2005313A6 (es) 1989-03-01
BR8704693A (pt) 1988-04-26
FI873385A0 (fi) 1987-08-04
GB8721298D0 (en) 1987-10-14
GB2194984A (en) 1988-03-23
GB2194984B (en) 1990-01-17
US4819403A (en) 1989-04-11
CA1279466C (en) 1991-01-29
AU585172B2 (en) 1989-06-08
IT1211710B (it) 1989-11-03
IT8748292A0 (it) 1987-08-10
AU7820887A (en) 1988-03-17
FR2603876B1 (fr) 1991-01-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI85577C (fi) Foerfarande foer montering av halldoerr foer hiss.
KR100935900B1 (ko) 트랙션 시브 엘리베이터
CN1056471A (zh) 电梯升降滑道工作平台
CA2148423C (en) Traction sheave elevator, hoisting unit and machine space
US6651780B1 (en) Traction sheave elevator, hoisting unit and machine space
KR101994433B1 (ko) 직각 관통형 엘리베이터
US6619433B1 (en) Elevator system using minimal building space
US6857508B2 (en) Elevator hoist machine installation apparatus
EP1396457B1 (en) Elevator device
EP1405812A1 (en) Method for installing hoist
KR100438994B1 (ko) 엘리베이터장치
EP1520831A1 (en) Elevator with reduced head and pit, even without machine room
US6364067B1 (en) Method and apparatus for installing elevator components
KR100714941B1 (ko) 엘리베이터 카의 위치 검출 장치
JP4142009B2 (ja) エレベータ装置
EP1571112B1 (en) Elevator apparatus
CN216038060U (zh) 一种对重后置的无机房曳引驱动电梯
CN2651217Y (zh) 电梯升降滑道工作平台
KR200303249Y1 (ko) 엘리베이터의 벨런싱을 맞추기가 용이한 카
JP2859811B2 (ja) 設備機器運搬方法及び運搬用カゴ付エレベータ
CN114585580A (zh) 电梯的门厅地坎装置以及具备其的电梯装置
JP4489879B2 (ja) 中低層集合住宅用エレベータ装置
KR930004744Y1 (ko) 엘리베이터의 승강차 및 균형추 승강안내장치
JP2004010328A (ja) エレベーター昇降路ピット部材の据付工法
JPS61127586A (ja) 斜行エレベ−タ−の据付け工事工法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: OTIS ELEVATOR COMPANY