FI83735B - Foerfarande foer utgallring av foervaringskonstruktioner fraon lager och foervaringskonstruktion foer detsamma. - Google Patents

Foerfarande foer utgallring av foervaringskonstruktioner fraon lager och foervaringskonstruktion foer detsamma. Download PDF

Info

Publication number
FI83735B
FI83735B FI842047A FI842047A FI83735B FI 83735 B FI83735 B FI 83735B FI 842047 A FI842047 A FI 842047A FI 842047 A FI842047 A FI 842047A FI 83735 B FI83735 B FI 83735B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
marking
storage structure
storage
construction
bottle
Prior art date
Application number
FI842047A
Other languages
English (en)
Other versions
FI83735C (fi
FI842047A0 (fi
FI842047A (fi
Inventor
Hans Umiker
Original Assignee
Ecci
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ecci filed Critical Ecci
Publication of FI842047A0 publication Critical patent/FI842047A0/fi
Publication of FI842047A publication Critical patent/FI842047A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83735B publication Critical patent/FI83735B/fi
Publication of FI83735C publication Critical patent/FI83735C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07CPOSTAL SORTING; SORTING INDIVIDUAL ARTICLES, OR BULK MATERIAL FIT TO BE SORTED PIECE-MEAL, e.g. BY PICKING
    • B07C5/00Sorting according to a characteristic or feature of the articles or material being sorted, e.g. by control effected by devices which detect or measure such characteristic or feature; Sorting by manually actuated devices, e.g. switches
    • B07C5/34Sorting according to other particular properties
    • B07C5/3412Sorting according to other particular properties according to a code applied to the object which indicates a property of the object, e.g. quality class, contents or incorrect indication

Description

1 83735
Menetelmä säilytysrakenteiden erottamiseksi varastosta ja säilytysrakenne tätä varten - Förfarande för utgallring av förvaringskonstruktioner frän lager och förvaringskonstruk-tion för detsamma 5
Keksintö koskee kappaletavarakuljetuksen alaa ja sen kohteena on menetelmä käyttökelvottomien säilytysrakenteiden, kuten laatikoiden, pullokorien, teollisuussäiliöiden tai 10 vast, erottamiseksi säilytysrakennevarastossa olevasta joukosta erilaisiin eriin kuuluvia säilytysrakenteita, jolloin kuhunkin erään kuuluvat säilytysrakenteet on siten varustettu merkinnällä, joka sisältää tiedot valmistusajan-kohdasta ja erityisesti valmistajasta, että niiden yhteen-15 kuuluvuus on todettavissa ja ne ilmaistaan optisesti ja lajitellaan säilytysrakennevarastosta, sekä säilytysrakenne tämän menetelmän toteuttamiseksi.
Pullokorit määrätyn pullomäärän sisältävänä laatikkona 20 kuuluvat jälleenkäytettävien laatikoiden tyyppiin, joissa kiertotekijä, so. jälleenkäyttöjen määrä voi saada hyvin suuria arvoja. Viiden päivän keskimääräisessä kiertoajassa ja kahdeksan vuoden muovipullokorin keskimääräisessä kes-toiässä voidaan keskimääräiseksi kiertotekijäksi odottaa lä-25 hes arvoa 600. Tämä koskee ihanteellisella tavalla kappaletta ja sen kestoikää, jona nämä kierrot eivät tietenkään tapahdu tasaisesti, so. aika-akselilla tarkasteltuna lyhyemmät ja pidemmät jaksot ovat epähomogeenisen jakautuman syynä. Jos esimerkiksi 1000 laatikon kokonaisuus saatetaan 30 samana ajankohtana kiertoon, niin alunperin järjestetty määrä joutuu hyvin nopeasti pois tahdista, niin että jo laatikon keskimääräisen kestoiän ensimmäisena kolmanneksena on odotettavissa staattisia lakeja noudattava laaja yksilöllisten kiertotekijoiden jakautuma.
35
Ylimääräisen ongelman tuottaa se vaatimus, että laatikkoa, esim. pullokoria ei tule käyttää viallisuuteen eikä myöskään 2 83735 ulkonäön huononemiseen asti, vaan tällaiset pullokorit on voitava poistaa oikeaan aikaan liikenteestä. Edelleen on otettava huomioon vielä pullokorivaraston pullokorien huomattavan suuri lukumäärä, joka voi helposti saavuttaa mil-5 joonien kappalemäärän. Yksittäisten jakoerien (issues) liikenteeseen laskettavien uusien pullokorien tahdista pois joutumisen kanssa ja erilaisten lähetysten tahdista pois joutuminen keskenään aiheuttaa ajan oloon hyvin sekoittuneen uusien, mutta myös useiden kiertojen johdosta nopeas-10 ti vanhentuneiden pullokorien määrän, jossa on uusia mutta useiden kiertojen johdosta nopeasti vanhentuneiden ja vanhojen, mutta säästeliään käsittelyn johdosta ehjinä säilyneiden pullokorien varasto. Esiintyy myös yhä uudelleen kaikenlaisia ja -määräisiä virhesarjoja. Näin on esimerkiksi 15 pullokorien yhteydessä tärkeää voida eliminoida määrätyt virhesarjät, jotka koskevat pääasiassa puutteellista, mekaanista stabiliteettia, koska tämän tyyppiset kuljetussäi-liöt pinotaan hyvin korkeiksi ja tällaiset virheelliset kappaleet voivat saattaa tällaisen pinojärjestelmän kaatu-20 maan. Tällaisen kokonaisvaraston saavuttaminen erottamalla vahingoittuneet, virheelliset ja epätyydyttävät pullokorit määrätyssä määrin käyttökelpoisessa tilassa on kuitenkin monimutkaista ja melko kallista.
25 Siitä huolimatta esimerkiksi yhä useammin panimot yrittävät valikoida pullokorivarastonsa ja erottaa vanhentuneet pullo-korit. Tämä pätee samoin kuitenkin myös muilla aloilla, joiden laatikkovarasto saavuttaa näin huomattavia kappalemääriä.
30
Keksinnön tehtävänä on esittää menetelmä, jonka mukaisesti vanhentuneiden ja/tai virheellisten, sekä ajoissa virheellisesti valmistetuiksi havaittujen laatikoiden, kuten teolli-suussäiliöiden, pullokorien jne. erottaminen onnistuu mieli-35 valtaisen suuresta laatikkovarastosta, so. mielivaltaisen suuresta määrästä mahdollisimman pienellä aikapanoksella ja taloudellisella tavalla.
3 83755
Edelleen keksinnön tehtävänä on saada aikaan ottaen huomioon suuret kappalemäärät mahdollisimman halpa laite, jonka avulla voidaan suorittaa erotusmenetelmä.
5 Edelleen keksinnön tehtävänä on muodostaa laite niin, että voidaan käyttää tavanomaisia ja osaksi jo olemassa olevia välineitä erotuksessa.
Keksinnön mukainen menetelmä ilmenee patenttivaatimuksen 1 10 tunnusmerkkiosasta ja säilytysrakenne patenttivaatimuksen 3 tunnusmerkkiosasta.
Oheisten kuvioiden avulla keksintöä selitetään yksityiskohtaisesti juomien suurvalmistajien käyttämän pullokorivaras-15 ton esimerkillä. Kuvioissa kuvio 1 on kaaviomainen esitys keksinnön mukaisesta menetelmästä, kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen pullokoriin sijoitetun 20 laitteen ensimmäistä suoritusmuotoa, kuvio 3 esittää erästä toista edullista laitteen suoritusmuotoa laatikossa, joka voi olla pullokori tai teollisuus-laatikko, ja kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaisen suoritusmuodon koodijär-25 jestystä.
Erotettaessa viallisia, rikkoontuneita, ylivanhoja tai ulkonäkönsä menettäneitä pullokoreja on periaatteessa olemassa kaksi mahdollisuutta; systemaattinen erotus, jossa 30 on koottu lopuksi koko varaston läpitutkimisen jälkeen käytännössä kaikki erotettavat kappaleet; tai sporadinen erotus, jossa poistetaan luonnollisen satunnaismenetelmän mukaan olemassa olevalle kontrolliasemalle tai -asemille saapuvat kokonaismäärän kappaleet.
35
Epäilemättä systemaattiseen menettelyyn liittyy kustannus-panos, joka kasvaa pienemmissä tutkittavissa määrissä lineaarisesti määrän suuruuden mukaan ja suuremmissa määrissä 4 83755 ei enää lineaarisesti kasvavassa suhteessa määrän suuruuteen. Keskikokoisen panimon pullokorivarasto lienee suuruusluokkaa , jossa erotuskustannukset kasvavat ylisuhteellises-ti.
5
Sporadisessa erotuksessa riippuu valinnan laatu siitä, miten kauan kestää, kunnes koko varasto on kulkenut kerran kontrolliaseman tai -asemien ohi. Hyvin suurissa määrissä, siis useiden satojentuhansien pullokorien ollessa kyseessä täl-10 lainen jakso voi ylittää pullokorin keskimääräisen kestoiän, so. muodostuu enemmän erotusta tarvitsevia pullokoreja kuin erotetaan, minkä johdosta tietenkin koko varasto ylivanhenee jatkuvasti. Jos kuitenkin järjestetään samalla tämän helpottamiseksi suurempi määrä kontrolliasemia läpivirtauksen 15 korottamiseksi, tai vast, kontrollijakson pienentämiseksi ajoittain niin, että se on olennaisesti pullokorin keskimääräisen kestoiän alapuolella, niin tämä tuottaa hyvin pian tuloksena kannattamattoman panoksen, jolloin olisi sitten vielä harkittava, eikö olisi järjestettävä käytännössä 20 samansuuruisessa panoksessa systemaattinen kontrolli, kuten edellä on esitetty.
Systematisointi tuottaa varmasti parempia tuloksia, mutta se on joka tapauksessa kallis eikä tätä saa jättää huomiot-25 ta, jos systematiikkaa ei vaaranneta, niin ennalta määrätty minimipanos on välttämätön. Toisin sanoen päin vastoin kuin edellä esitetyssä läpivirtaus- ja satunnaismenetelmässä ero-tuspanosta ei saa vaihdella mielivaltaisesti, koska määrätyn minimipanoksen alapuolella, joka riippuu tutkittavasta 30 määrästä, systematisointi menee nurin.
Keksinnöllisen menetelmän tarkoituksena on tukea systemaattista erotusmenetelmää ja minimoida siihen tarvittava panos, mikä tähtää suoraan suurempaan taloudellisuuteen. Keksinnön 35 mukainen laite mahdollistaa menetelmän suorittamisen olemassa olevien välineiden puitteissa ja avulla. Jos nykyään kyseiset firmat eivät ole vielä suorittaneet pullovaraston jatkuvaa uudistusta, niin tämä johtuu siitä, että tähän mennessä ei ole tunnettu mitään menetelmää, joka on tehokas ja samalla kannattava.
5 83735
Eräs menetelmän tunnusmerkki on merkitä erityisesti pulloko-5 rien yksittäiset jakoerät (issues) siten, että optisesti mekaanisella prosessilla saman jakoerän pullokorit voidaan ohjata varsinaisen pullokorivaraston määrästä automaattisesti alamääräksi. Erityinen jakoerä koskee mm. tuotesarjoja, joissa periaatteessa voi esiintyä virheitä: näin voi toises-10 sa sarjassa olla muovin UV-stabilointi riittämätön, toisessa sarjassa voi olla valmistus- tai vast, lähtömateriaali huono, jossain toisessa sarjassa ei pigmentointi ole tyydyttävä, tai jossakin sarjassa on määrätyt tuotantotiedot väärin valittuja jne. Tällaisia virheitä ei useimmiten 15 todeta ajoissa, vaan ne nähdään vasta tällaisia synnynnäisiä puutteita sisältävän esineen pitkähkön käyttöajan jälkeen, so. ne ovat havaittavissa tavanomaisilla välineillä, so. useimmiten ainoastaan näkökontrollilla. Kuvion 1 mukainen kaaviomainen esitys esittää mielivaltaisen kokoista pullova-20 rastoa F, jossa on merkittyihin ryhmiin Fxxl, Fxxl ...
Fyzl ... Fzzl, Fzz2 jaetut kappaleet. Kiertovirrasta Z saapuvat palaavat pullokorit varastoon, joka on tässä esitetty varastotilana tai puskurivarastona. Erilaisten merkittyjen ryhmien kappaleet on sekoitettu keskenään täysin ja 25 ne on yhdistettävä jälleen kerran valinnaisesti alkuperäisellä tavalla. Tätä varten toimii tässä kuviteltu kontrolliasema KS1, joka lajittelee sopivaan kohtaan järjestettynä esimerkiksi valmistuspuutteita sisältävän ryhmän Fxxl kappaleet. Sopivia kohtia ovat esimerkiksi sisäiset kierrot, 30 jotka esiintyvät täytettäessä, puhdistettaessa jne. Lajitte lemattoman ryhmän jäsenet saapuvat jälleen takaisinkiertoon RZ.
Lajitellun ryhmän Fxxl kanssa voidaan menetellä kahdella 35 tavalla. Jos lähdetään siitä, että lähes saman kulutusrasi-tuksen ollessa kyseessä koko jakoerä on lähes kokonaan saapunut määrätyn kestoiän päähän, niin joko vielä kelvolliset ryhmän Rxxl korit voidaan erottaa esim. käsin, tai kun 6 83755 tämä ei enää kannata pienen määrän huomioonottaen, voidaan eliminoida koko vuosikerta. Arviointi, kelpaako pullokori edelleen ja miten kauan se voi kelvata vielä tässä tilassa, voidaan antaa todennäköisesti vain vastaavan kokemuksen 5 omaavan ihmisen tehtäväksi. Tällöin helpottaa asiaa keksin nön eräs toinen tunnusmerkki, tällä kertaa laite menetelmän suorittamiseksi; vielä kelvolliseksi arvioitu pullokori on johdettava toiseen, siis vielä nuorempaan ryhmään.
10 Kuten edellä mainittiin, voidaan erotettu ryhmä Fxxl, koska sitä ei heitetä pois sellaisenaan, toisessa kontrollikohdas-sa KS2 erottaa ryhmän Rxxl kelvollisiin palautettaviin kappaleisiin ja ryhmän Axxl kelvottomiin erotettaviin kappaleisiin. Kuten jo mainittiin, on toisen kontrollin kriteeri 15 taloudellinen, etenkin siitä syystä, koska ihmisen on suori tettava tämä kontrolli.
Nopein ja olosuhteista riippuen myös taloudellisin menetelmä olisi suurelta osalta kelvottomiksi muodostuvina kappaleina 20 arvioidun ryhmän erottaminen, jolloin "kelvottomuus" on statistinen jako. Jos tämä jakauma on suhteellisen laaja, niin kannattaa ryhmän jälkikontrolli, jolloin vielä kelvolliset kappaleet palautetaan nuorempiin ryhmiin, esimerkiksi ryhmä Rxxl ryhmään Fxx2. Tällöin on voitava muuttaa ryhmää 25 merkitsevä merkki vastaavasti.
Kuvio 2 esittää nyt keksinnön mukaisen laitteen erästä suoritusmuotoa juuri esitetyn menetelmän suorittamiseksi. Pullokorissa 1, josta vain osa on esitetty, nähdään merkin-30 tä, joka muodostuu päällekkäin olevien reikien 2a, 2b ... 2k rivistä. Jokainen reikä vastaa määrättyä korkeutta ja sitä koskevaa vuosikertaa. Merkintä on järjestetty esim. pulloko-rien kapeille sivuille ja jotta tämä voidaan lukea varmasti riippumatta työasennosta, jolloin liukuhihnalla on tässä 35 tapauksessa kaksi asentoa mahdollisia, sama merkintä on sijoitettu diagonaalisesti siirretysti pullokorin toiselle kapealle sivulle vielä kerran. Merkintä on korin osa ja se sijoitetaan korin valmistuksen yhteydessä esimerkiksi ruis- 7 83755 kutusvaiheessa. Tällä tavalla voidaan selvittää korin vuosikerta yksinkertaisella, korkeudeltaan säädettävällä valoken-nolaitteella optisesti helposti ja kori voidaan vastaavasti lajitella. Jos pullokori on järjestettävä nuoremmalle vuosi-5 kerralle, niin se saa yhden reiän enemmän ja näin on järjestetty, että reikien määrä kasvaa jakovuosien mukaan.
Kuvio 3 esittää toista keksinnön mukaisen laitteen olennaisesti erilaista suoritusmuotoa, jossa on samoin pullokoriin 10 tai vast, sen materiaaliin 5 painettu optisesti luettava merkintä 4, jossa on useita listamaisia kohoumia 6, 6', 6" jne. Jokainen pituuden L omaava yksittäinen lista on jaettu kolmeen yhtä suureen osaan o, m, p niin, että yksi ainoa merkintäpalkki pystyy osoittamaan kuusi tilaa siten, että 15 listan korkeus H voidaan alentaa kolmanneksittain. Näin voivat sitten kaksi listaa esittää 36 tilaa ja n listaa 6n; riittävä mahdollisuus tallentaa muita informaatioita pullokorin iän lisäksi, kuten esimerkiksi materiaali, pigmentti, alkuperä ja muut yksittäistiedot. Koska lista voi-20 daan poistaa puhtaasti aineellisesti, voidaan organisatorisesti järjestää koodaus niin, että esimerkiksi hiomalla tai muuttamalla yksinomaan optisesti listaosa o, m, p voidaan saavuttaa uudelleenmerkinnät. Lisäinformaatio toimii erotettavien pullokorien yhteydessä organisatorisena vä-25 lineenä jälleenhankintaa varten. Tämän koodauksen avulla on nyt mahdollista poistaa ja eliminoida sellaiset yllä esitetyt virhesarjat, esimerkiksi 2000 kappaletta, myös kuten sanottu miljoonia kappaleita sisältävässä varastossa, ilman että tarvitaan periaatteessa statistisesti katsottuna 30 vähemmän tehokasta, mutta siitä huolimatta panoksellista ja kallista ihmisten suorittamaa näkökontrollia. Miten tärkeää voi olla poistaa määrätyt virhe-erät varastosta, esitettiin jo alussa.
35 Pullokorimateriaaliin liitetyn merkinnän lukeminen tapahtuu optisilla laitteilla, jotka ovat joko olemassa tai jotka ovat helposti saatavissa markkinoilta. Tässä esitetty suoritusmuoto sopii erittäin hyvin tietokoneella tapahtuvaan β 83755 selvitykseen ja ohjaukseen. Merkinnän tavanomainen mitoitus näyttää esimerkiksi seuraavalta: merkintäpalkin pituus : L = 20 mm 5 kuvion korkeus : H = 1 mm merkintäpalkin leveys : B = 1,5 mm etäisyys toistensa suhteen : A = 2,5 mm
Merkintäpalkin organisaation esimerkki pullokorissa ja 10 suhteessa sen tietoihin näyttää seuraavalta: ryhmä A: ruiskutusmuottinumero ja korityyppi palkki 1+2+3 ryhmä B: tuotantovuosi tai vast, päivämäärä palkki 4+5 ryhmä C: raaka-aine ja takuutiedot palkki 6+7 15 ryhmä D: korin omistustiedot palkki 8+9 ryhmä E: tuotanto/valmistaja jne. palkki 10 Tällaiset ryhmitelmät ovat tietenkin vapaita ja ne voidaan valita ja järjestää mielivaltaisesti tarpeen mukaan. Myös-20 kään ei ole tarpeen valita 10 merkintälistaa 6; ottaen huomioon suhteellisen korkean tietotiheyden riittää useimmiten pienempi määrä listoja. Jos työskennellään tosin tietokoneen avulla, niin ei ole edullista käyttää maksimaalista tietotiheyttä, koska uudelleenmerkintä on vaikeampaa, mitä 25 suurempi käyttö on.
Kuvio 4 esittää kokonaisuuden osaa, joka voidaan saavuttaa yksinomaan kolmella merkintälistalla. Esimerkkinä on nämä koodit annettu yllä esitetylle ryhmälle A, jotka informoivat 30 ruiskutusmuotin ja korityypin. Uudelleenmerkinnässä ei puututa tämän ryhmän koodeihin, mutta sitä vastoin ryhmän B koodeihin, joka ilmoittaa valmistuspäivämäärän. Tällöin poistetaan sitten uudelleenmerkinnässä kolmiosainen listaosa o, m, p, mikä vastaisi kuvion 4 kuvassa esimerkiksi valkoi-35 siä palkkiosia.
Kuten keksinnön mukaisesti on järjestetty, on ensimmäisen suoritusmuodon merkintä 3 ja toisen suoritusmuodon merkintä 9 83755 4 pullokorin osana, so. ne on järjestetty sen materiaaliin samalla pysyvästi. Ensimmäisessä suoritusmuodossa 3 on yksinkertaisia, myös jälkikäteen vielä sijoitettavia reikiä, joiden ei välttämättä tarvitse olla pyöreitä, siis poraus-5 reikien muodossa. Edullisesti jokainen "vuosikerta" merkitään kuitenkin valmistuksen yhteydessä mukaan, koska tällä yksinkertaisella tavallahan voidaan osoittaa vain vuosikerta, ja käyttää lisärei'itystä yksinomaan uudelleenmerkin-nässä. Tällä tavalla varmistetaan päämääränä ollut taloudel-10 lisuus. Toisessa, olennaisesti hienommin eritellyssä suori tusmuodossa on monipalkkimerkintä merkittävä joka tapauksessa pullokorin valmistuksen yhteydessä. Tätä varten toimii työkalussa yksinkertainen kuviointilisäosa, jossa on tarvittavat informaatiot, jotka on organisoitu korkeudella H 15 olevassa kuvioinnissa niin, että se on listaosien poistami sen jälkeen ainakin ajallisesti eteenpäin sopiva.
Vielä kerran yhteenvetona keksintö perustuu menetelmään tietynlaisten laatikoiden, kuten pullokorien ja teollisuus-20 säiliöiden, erottamiseksi laatikkovarastosta optisen il maisun avulla, joka menetelmä on tunnettu siitä, että yhteisen jakoerän laatikot tehdään erityisesti merkittyinä tunnistettaviksi yhteenkuuluviksi, että levittämisen jälkeen käytössä yhteisen jakoerän laatikot yhdistetään jälleen, 25 ja että yhteisen jakoerän yhdistetty määrä erotetaan koko naismäärästä. Edelleen, että merkintä ilmaistaan optisesti ja saadulla informaatiolla ohjataan päätösmekanismia yhteiseksi tunnistetun alamäärän kappaleiden erottamiseksi kokonaismäärästä, sekä, että erotettu määrä tarkastetaan toises-30 sa menetelmän vaiheessa jälleenkäytettävien laatikoiden suhteen ja nämä ohjataan jälleen ajallisesti nuorempaan jakoon.
Edelleen voidaan merkintä muuttaa ennen erotetun osamäärän 35 kappaleiden palauttamista koko määrään.
Keksinnön kohteena on myös laatikkoon sijoitettu laite erotetun laatikon tunnistamiseksi yllä esitetyn menetelmän 10 83735 suorittamiseksi ja se on tunnettu siitä, että jokaisessa laatikossa on merkintä 3, 4, joka on järjestetty sen omille tunnusmerkeille, ja tämä merkintä sisältää laatikkoa koskevan informaation, merkinnällä tallennettu informaatio sisäl-5 tää tiedot laatikon valmistuksesta ja/tai valmistajasta, jolloin merkintä 3, 4 merkitään laatikon osaksi sen valmistuksen yhteydessä laatikon materiaaliin ja sillä on merkinnän informaation suhteen muutettava muoto.
10 Laitteelle on edelleen tunnusomaista, että liitetty merkintä 3, 4 voidaan muuttaa ajallisesti vanhentuneen 2a valmistusajan osoittavasta merkinnästä ajallisesti nuoremman 2b valmistusajan osoittavaksi merkinnäksi 3. Myös että merkintä vastaa laatikon materiaalissa olevien optisesti luet-15 tavien rei'itysten riviä 2a ... 2k.
Merkintä 4 muodostuu useista laatikon pinnalla olevista optisesti luettavista listamaisista kohoumista 6, 6' ja se voi olla monipalkkimerkintä (kuvio 4), jolloin merkintä-20 palkissa 6, 6' on vähintään kaksi korkeusporrastusta H
puoliksi tai kolme tai useampi korkeusporrastus H kolmas-osittain o, m, p jne.

Claims (6)

11 83755
1. Menetelmä käyttökelvottomien säilytysrakenteiden, kuten laatikoiden, pullokorien, teollisuussäiliöiden tai vast, erottamiseksi säilytysrakennevarastossa olevasta joukosta 5 erilaisiin eriin kuuluvia säilytysrakenteita, jolloin kuhun kin erään kuuluvat säilytysrakenteet on siten varustettu merkinnällä, joka sisältää tiedot valmistusajankohdasta ja erityisesti valmistajasta, että niiden yhteenkuuluvuus on todettavissa ja ne ilmaistaan optisesti ja lajitellaan 10 säilytysrakennevarastosta, tunnettu siitä, että erotettu säilytysrakenteiden erä tarkastetaan jälleenkäytettävien säilytysrakenteiden suhteen ja nämä ohjataan jälleen takaisin ajallisesti nuorempaan säilytysrakenne-erään säilytysrakennevarastossa . 15
2. Förfarande enligt patentkravet, kttnnetecknat av att före äterföring av de äteranvändbara förvaringskonstruktion-erna avpassas deras markering efter en grupp av tidsmässigt yngre förvaringskonstruktioner. 25
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen jälleenkäytettävien säilytysrakenteiden palauttamista näiden merkintä sovitetaan ajallisesti nuorempien säilytysrakenteiden erään. 20
3. Förvaringskonstruktion för utföring av förfarandet enligt patentkravet 1 eller 2, kHnnetecknad av att mar-keringen (4) bestär av ett antal optiskt läsbara listliknan-de upphöjningar (6) pä det 1jusogenomträngliga materialet 30 (5) av förvaringskonstruktionen (1).
3. Säilytysrakenne patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisen menetelmän toteuttamiseksi, tunnettu siitä, että merkintä (4) muodostuu joukosta optisesti luettavia listamaisia kohoumia (6) säilytysrakenteen (1) valoa läpäisemättömässä 25 materiaalissa (5).
4. Förvaringskonstruktion enligt patentkravet 3, k&nne-tecknad av att markeringen (4) är en flerbalkmarkering. 35 5. Förvaringskonstruktion enligt patentkravet 4, känne- tecknad av att markeringsbalken (6) uppvisar minst tvä höjd-steg (H) tili hälften (o, m) eller tvä eller flera av höjd-stegen (H) tili tredjedelar (o, m, p) osv. anordnade. i3 83755
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen säilytysrakenne, tunnet tu siitä, että merkintä (4) on monipalkkimerkintä.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen säilytysrakenne, tunnet tu siitä, että merkintäpalkissa (6) on vähintään kaksi kor-keusporrastusta (H) puoliksi (o, m) tai kolme tai useampi korkeusporrastus (H) kolmasosittain (o, m, p) jne. järjestettynä .
6. Jonkin patenttivaatimuksista 3-5 mukainen säilytys-rakenne, tunnettu siitä, että merkintä (4) on pidennettävis- 35 12 837ό5 sä ja toiseen merkintään sovitettavissa esimerkiksi osittaisella korjauspiirroksella. 5 1. Förfarande för utgallring av obrukbara förvarings- konstruktioner, säsom lädor, flasklädor, industribehällare eller liknande frän en mängd av tili olika upplagor hörande förvaringskonstruktioner i ett förvaringskonstruktionslager, varvid förvaringskonstruktionerna som tillhör sanuna upplaga 10 har sä utrustats med en markering som innehäller data om deras ti 1Iverkningstidpunkt och i synnerhet om tillverkare, att deras sammanhörighet kan konstateras och desamma detek-teras optiskt och sorteras frän förvaringskonstruktions-lagret, k&nnetecknat av att mängden av förvaringskonstruk-15 tioner, som utgallrats, inspekteras i förhällande tili förvaringskonstruktioner som kan äteranvändas och desamma ledes äter tillbaka tili en tidsmässigt yngre grupp av förvaringskonstruktioner inom förvaringskonstruktions-lagret. 20
6. Förvaringskonstruktion enligt nägot av patentkraven 3-5, kHnnetecknad av att markeringen (4) kan förlängas och kan avpassas efter en annan markering tili exempel genom en delvis korrigeringsritning. 5
FI842047A 1983-08-08 1984-05-22 Foerfarande foer utgallring av foervaringskonstruktioner fraon lager och foervaringskonstruktion foer detsamma. FI83735C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH430383 1983-08-08
CH4303/83A CH668718A5 (de) 1983-08-08 1983-08-08 Verfahren zur aussonderung bestimmter gebinde, wie industriebehaelter, flaschenkaesten aus einem gebindepark und vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI842047A0 FI842047A0 (fi) 1984-05-22
FI842047A FI842047A (fi) 1985-02-09
FI83735B true FI83735B (fi) 1991-05-15
FI83735C FI83735C (fi) 1991-08-26

Family

ID=4273561

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI842047A FI83735C (fi) 1983-08-08 1984-05-22 Foerfarande foer utgallring av foervaringskonstruktioner fraon lager och foervaringskonstruktion foer detsamma.

Country Status (20)

Country Link
US (1) US4690751A (fi)
JP (1) JPH0643209B2 (fi)
AT (1) AT394505B (fi)
AU (1) AU580965B2 (fi)
BE (1) BE900307A (fi)
BR (1) BR8407005A (fi)
CH (1) CH668718A5 (fi)
DE (1) DE3337831C3 (fi)
DK (1) DK160236C (fi)
ES (1) ES534937A0 (fi)
FI (1) FI83735C (fi)
FR (1) FR2550473B1 (fi)
GB (1) GB2156561B (fi)
IT (1) IT1174563B (fi)
LU (1) LU85490A1 (fi)
NL (1) NL8402408A (fi)
NO (1) NO167961C (fi)
SE (1) SE457857B (fi)
WO (1) WO1985000763A1 (fi)
ZA (1) ZA846145B (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3510755A1 (de) * 1985-03-25 1986-09-25 H & K Verpackungstechnik GmbH, 4600 Dortmund Einrichtung zum erkennen von kennzeichenelementen an transportanlagen fuer stueckgueter und dgl.
DE3837657A1 (de) * 1988-11-05 1990-05-10 Conto Control Herbert Heiden Gebindekasten mit einem markierungsfeld und verfahren sowie vorrichtung zum lesen dieser markierungen
US5072822A (en) * 1990-06-20 1991-12-17 Fabri-Check, Inc. Article sorting system
DE4220272C2 (de) * 1992-06-20 1995-10-12 Peguform Werke Gmbh Verfahren zum Kennzeichnen und Wiedererkennen von Transportbehältern, insbesondere Flaschenkästen
DE4305328A1 (de) * 1992-11-03 1994-05-05 Kronseder Maschf Krones Verfahren zur Kontrolle von Flaschenkästen und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens
FR2698849B1 (fr) * 1992-12-09 1995-02-24 Soplatherm Plateau support agencé pour le conditionnement et le transport d'articles entre au moins deux sites.
US5396074A (en) * 1993-03-19 1995-03-07 The Titan Corporation Irradiation system utilizing conveyor-transported article carriers
DE4312180C2 (de) * 1993-04-14 1995-04-20 Ultrakust Electronic Gmbh Verfahren zur Entsorgung von Fertigungsgegenständen und Entsorgungssystem für Fertigungsgegenstände
NL9302090A (nl) * 1993-12-01 1995-07-03 Maximinus Anthonius Josephus M Retoursysteem en verpakking bestaande uit een buitenverpakking en een binnenverpakking met identificatiemiddelen.
US6076683A (en) * 1997-10-29 2000-06-20 Sandvik Sorting Systems, Inc. Sorter mechanism
AUPQ838300A0 (en) * 2000-06-27 2000-07-20 Rosebay Terrace Pty Ltd Article adapted for use in sorting apparatus and associated apparatus
US20030000871A1 (en) * 2001-07-02 2003-01-02 Fitzgibbons Patrick J. Sorting system
US6583423B2 (en) * 2001-11-16 2003-06-24 Ion Beam Applications, S.A. Article irradiation system with multiple beam paths
US6777689B2 (en) * 2001-11-16 2004-08-17 Ion Beam Application, S.A. Article irradiation system shielding
DE10207404A1 (de) * 2002-02-21 2003-09-18 Prokent Ag Verfahren und Anordnung zum Erfassen von Leergutartikeln
US7250582B2 (en) * 2002-10-08 2007-07-31 Lockheed Martin Corporation Method and system for sequentially ordering objects using a single pass delivery point process
US20040251179A1 (en) * 2002-10-08 2004-12-16 Hanson Bruce H. Method and system for sequentially ordering objects using a single pass delivery point process
US6924451B2 (en) * 2002-10-08 2005-08-02 Lockheed Martin Corporation Method for sequentially ordering objects using a single pass delivery point process
US7671293B2 (en) * 2004-09-08 2010-03-02 Lockheed Martin Corporation System and method for dynamic allocation for bin assignment
US7252186B2 (en) * 2004-12-29 2007-08-07 Garvey Corporation Accumulation table
US7322459B2 (en) * 2006-05-01 2008-01-29 Garvey Corporation Differential speed conveyor accumulation system and method
US8269125B2 (en) * 2005-06-02 2012-09-18 Lockheed Martin Corporation Mixed product delivery point sequencer and method of use
US20070090028A1 (en) * 2005-10-25 2007-04-26 Lockheed Martin Corporation Sort mechanism and method of use
CA2984217C (en) 2016-11-02 2020-01-14 Njm Packaging Llc Conveyor with accumulation table
CN107350167B (zh) * 2017-08-24 2023-03-28 广州市贝云科技有限公司 踢废装置及踢废方法
CN109807071A (zh) * 2018-09-18 2019-05-28 红塔烟草(集团)有限责任公司 一种烟箱外观质量检测及离线查验系统及其方法
CN112222010A (zh) * 2020-09-30 2021-01-15 龙岩烟草工业有限责任公司 包装箱输送系统

Family Cites Families (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3033367A (en) * 1951-11-19 1962-05-08 Donald G Gumpertz Method and apparatus for identifying containers
US3021006A (en) * 1959-09-21 1962-02-13 Nat Broach & Mach Apparatus for sorting and identifying sources of workpieces
US3169874A (en) * 1960-09-07 1965-02-16 Thomas D Birchall Food canning system and process
JPS4935599B1 (fi) * 1969-12-22 1974-09-24
US3663802A (en) * 1970-03-09 1972-05-16 Ernest Wildhaber Record for machine scanning
US3803556A (en) * 1971-05-11 1974-04-09 Conveyor Systems Conveyor control system
US3745314A (en) * 1971-06-18 1973-07-10 Owens Illinois Inc Cavity identification
JPS5232132B2 (fi) * 1972-09-22 1977-08-19
US3923158A (en) * 1973-06-20 1975-12-02 Platmanufaktur Ab On-line multistation inspection device for machine moulded products
SE385988B (sv) * 1973-06-21 1976-07-26 Platmanufaktur Ab Identifieringsanordning for formnummerlesning pa maskinformade produkter exv. plast- eller glasprodukter
CA1042530A (en) * 1974-05-06 1978-11-14 Ross L. Hobler Method and apparatus for identifying a bottle
US4166673A (en) * 1975-06-16 1979-09-04 Mekontrol, Inc. Signal device having adjustable coding indicators
US4081991A (en) * 1976-08-09 1978-04-04 Powers Manufacturing, Inc. Apparatus for pressure testing frangible containers
DE2825354A1 (de) * 1976-10-13 1979-12-13 Peter Seitz Warenversandbehaelter mit aufgesetztem deckel fuer den warenversand vom grosshandlungslager zum abnehmer
JPS5385053A (en) * 1976-12-30 1978-07-27 Omron Tateisi Electronics Co Article kind discriminating device
GB2005885A (en) * 1977-05-05 1979-04-25 Schweppes Ltd Bottle sorting by code recognition
DE2728734A1 (de) * 1977-06-25 1979-01-11 Peter Seitz Warenversandbehaelter mit aufgesetztem deckel fuer den warenversand vom grosshandlungslager zum abnehmer
US4175236A (en) * 1977-12-23 1979-11-20 Owens-Illinois, Inc. Method and apparatus of cavity identification of mold of origin
US4248389A (en) * 1979-01-15 1981-02-03 Thompson Fremont G Container sorting and handling system
US4285426A (en) * 1979-01-25 1981-08-25 Pepsico Inc. Container redemption apparatus and process
DE2907265A1 (de) * 1979-02-24 1980-08-28 Beerwerth Ernst Walter Dipl Vo Vorrichtung zur automatischen erfassung und auswertung der kennzeichnung von bierfaessern o.dgl.
DE2913146A1 (de) * 1979-04-02 1980-10-23 Peter Seitz Vorrichtung zur ablesung binaer codierter dezimalzahlen
DE2914103A1 (de) * 1979-04-07 1980-10-23 Peter Seitz Bewegter transportbehaelter fuer verzweigte foerderwege in grosshandlungslagern, postverteilungsstellen o.dgl.
US4230266A (en) * 1979-04-25 1980-10-28 Owens-Illinois, Inc. Method and apparatus of cavity identification of mold of origin of a glass container
DE2937666A1 (de) * 1979-09-18 1981-04-02 Fritz Schäfer GmbH Fabriken für Lager- und Betriebseinrichtungen, Salchendorf bei Neunkirchen, Kreis Siegen, 5908 Neunkirchen Transport- und/oder lagerkasten, insbesondere aus kunststoff
US4349731A (en) * 1980-01-16 1982-09-14 Hobart Corporation Commodity key with on site encoding feature
DE3008745A1 (de) * 1980-03-07 1981-09-24 Heinz Till Verfahren zur ueberpruefung und gewaehrleistung der brauchbarkeit von kunststoffbehaeltern und vorrichtung zur durchfuehrung eines solchen verfahrens
DE3043557C2 (de) * 1980-11-19 1987-12-23 Hartmut 6900 Heidelberg Bernot Vorrichtung zum Erfassen, Übertragen und Verarbeiten von in optisch lesbaren Codes vorliegenden Daten
DE3120023A1 (de) * 1981-05-20 1982-12-09 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Kodierspeicher fuer transportbehaelter
JPS5814277A (ja) * 1981-07-17 1983-01-27 Yokohama Rubber Co Ltd:The タイヤの選別装置
US4454413A (en) * 1982-02-19 1984-06-12 Precision Monolithics, Inc. Apparatus for tracking integrated circuit devices
DE3226014C1 (de) * 1982-07-12 1983-07-07 Privates Institut für Physikalisch Technische Auftragsforschung GmbH, 6100 Darmstadt Vorrichtung zur Kontrolle des Ausganges und/oder Einganges von Waren
US4558212A (en) * 1983-01-17 1985-12-10 Can And Bottle Systems, Inc. Container redemption method and apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
ATA902584A (de) 1991-10-15
DE3337831C2 (fi) 1994-02-24
NO167961B (no) 1991-09-23
DK252384D0 (da) 1984-05-23
NL8402408A (nl) 1985-03-01
FR2550473A1 (fr) 1985-02-15
ZA846145B (en) 1985-03-27
SE457857B (sv) 1989-02-06
BR8407005A (pt) 1985-07-02
AT394505B (de) 1992-04-27
DE3337831A1 (de) 1985-02-28
BE900307A (fr) 1984-12-03
IT1174563B (it) 1987-07-01
FI83735C (fi) 1991-08-26
NO842045L (no) 1985-02-11
DE3337831C3 (de) 1994-02-24
FR2550473B1 (fr) 1987-10-02
AU3213584A (en) 1985-03-12
FI842047A0 (fi) 1984-05-22
DK160236C (da) 1991-07-22
GB2156561B (en) 1986-12-10
ES8601051A1 (es) 1985-10-16
WO1985000763A1 (en) 1985-02-28
SE8402809D0 (sv) 1984-05-24
LU85490A1 (fr) 1984-12-13
JPH0643209B2 (ja) 1994-06-08
DK160236B (da) 1991-02-18
GB8508535D0 (en) 1985-05-09
IT8421367A0 (it) 1984-06-12
DK252384A (da) 1985-02-09
CH668718A5 (de) 1989-01-31
NO167961C (no) 1992-01-02
AU580965B2 (en) 1989-02-09
JPS60106714A (ja) 1985-06-12
ES534937A0 (es) 1985-10-16
FI842047A (fi) 1985-02-09
IT8421367A1 (it) 1985-12-12
GB2156561A (en) 1985-10-09
SE8402809L (sv) 1985-02-09
US4690751A (en) 1987-09-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83735B (fi) Foerfarande foer utgallring av foervaringskonstruktioner fraon lager och foervaringskonstruktion foer detsamma.
US8024063B2 (en) Process and system for tracking of mail
US7941244B2 (en) Stow and sortation system
CN107716323B (zh) 一种柔性分拣机分拣包裹的方法
US20080046116A1 (en) System and method for random mixed palletizing of products
US20110066572A1 (en) System and method for sorting items
EP2399678A2 (en) A system for the processing of reusable gloves
DE102005032533A1 (de) Anordnung zur Abwicklung eines Warentransfers, insbesondere zur Generierung einer Warenzusammenstellung im Rahmen der Vorbereitung von Versandchargen
WO2010142625A1 (de) Verfahren und vorrichtung zum transportieren von gegenständen mittels einer transporteinrichtung
CN111080137A (zh) 一种生产包装追溯系统
JP2007000796A (ja) 搬送用コンテナ及びそれを用いた物品選別装置
US7080737B2 (en) Method and system for automatically sorting and packing products
US6912441B2 (en) Rule-based method for packaging spools of fiber
AU2005203187B2 (en) A method of handling mail items for preparing and separating delivery rounds
CN208172825U (zh) 一种订单整理出货管理系统
CZ20013622A3 (cs) Třídění jednoúčelových rukavic podle velikosti
CN115953106A (zh) 一种电子商务订单商品集中系统及方法
MXPA05004451A (es) Manufactura de lente de contacto.
US20220314286A1 (en) Method and device used for the separate treatment of individual components of packaging units formed by primary, secondary and tertiary packagings
NL1006668C2 (nl) Werkwijze voor het sorteren van herbruikbare en/of recyclebare houders.
JP2017030929A (ja) 仕分け設備及び仕分け設備における可逆性記録媒体の処理方法
IE990187A1 (en) A bottle processing method and system
Oost Improving the storage process of aluminum at Twentsche Kabelfabriek: reducing quality issues
US7366580B2 (en) Production line control using shift registers for contact lens manufacture
CN116101850A (zh) 方法、套筒输送装置以及纺织机

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ECCI ETABLISSEMENT DE CONSTRUCTION ET