FI81456B - Foerfarande och anordning foer att testa ett datorstyrt system. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer att testa ett datorstyrt system. Download PDF

Info

Publication number
FI81456B
FI81456B FI840683A FI840683A FI81456B FI 81456 B FI81456 B FI 81456B FI 840683 A FI840683 A FI 840683A FI 840683 A FI840683 A FI 840683A FI 81456 B FI81456 B FI 81456B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
test
diagnostic
computer
keyboard
overlay
Prior art date
Application number
FI840683A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI840683A (fi
FI81456C (fi
FI840683A0 (fi
Inventor
John C Doane
David L Hardenbrook
Original Assignee
Otis Elevator Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Otis Elevator Co filed Critical Otis Elevator Co
Publication of FI840683A0 publication Critical patent/FI840683A0/fi
Publication of FI840683A publication Critical patent/FI840683A/fi
Publication of FI81456B publication Critical patent/FI81456B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81456C publication Critical patent/FI81456C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05BCONTROL OR REGULATING SYSTEMS IN GENERAL; FUNCTIONAL ELEMENTS OF SUCH SYSTEMS; MONITORING OR TESTING ARRANGEMENTS FOR SUCH SYSTEMS OR ELEMENTS
    • G05B19/00Programme-control systems
    • G05B19/02Programme-control systems electric
    • G05B19/04Programme control other than numerical control, i.e. in sequence controllers or logic controllers
    • G05B19/10Programme control other than numerical control, i.e. in sequence controllers or logic controllers using selector switches
    • G05B19/106Programme control other than numerical control, i.e. in sequence controllers or logic controllers using selector switches for selecting a programme, variable or parameter
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B5/00Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators
    • B66B5/0006Monitoring devices or performance analysers
    • B66B5/0018Devices monitoring the operating condition of the elevator system
    • B66B5/0025Devices monitoring the operating condition of the elevator system for maintenance or repair
    • GPHYSICS
    • G05CONTROLLING; REGULATING
    • G05BCONTROL OR REGULATING SYSTEMS IN GENERAL; FUNCTIONAL ELEMENTS OF SUCH SYSTEMS; MONITORING OR TESTING ARRANGEMENTS FOR SUCH SYSTEMS OR ELEMENTS
    • G05B2219/00Program-control systems
    • G05B2219/20Pc systems
    • G05B2219/24Pc safety
    • G05B2219/24056Portable, detachable module to input test signals, read test results

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Indicating And Signalling Devices For Elevators (AREA)
  • Maintenance And Inspection Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Testing And Monitoring For Control Systems (AREA)
  • Test And Diagnosis Of Digital Computers (AREA)

Description

1 81456
Menetelmä ja laite tietokoneohjatun järjestelmän testaamiseksi Tämä keksintö koskee tietokoneohjattuja järjestelmiä, 5 kuten tietokoneohjattua hissiä ja koskee erityisesti tietokoneohjatun järjestelmän diagnostista testausta ja asetusta.
Mikrotietokoneohjattujen järjestelmien kasvu luo uusia huolto-ongelmia ja hissit muodostavat hyvän esimerkin.
Vanhemmissa hisseissä erillinen laitteisto, pääosin 10 suuret releistöt suorittavat hissin ohjauslogiikan toiminnot. Uudemmissa hisseissä hybridilogiikkapiirit ja releet suorittavat monet näistä relesuoritteisista logiikkafunk-tioista ja nykyisen tekniikan mukaisissa hisseissä miltei kaikki ohjaus suoritetaan mikroprosessorilla - ehkä jopa 15 useilla mikroprosessoreilla - yhdessä monimutkaisten ohjel-mistorutiinien kanssa laajan hissitoimintojoukon suorittamiseksi, joista monet eivät olleet realistisesti mahdollisia aikaisemmissa järjestelmissä.
Vanhemmat relejärjestelmät testataan manuaalisesti 20 usein yksinkertaisesti vaihtamalla piirikytkentöjä hyppy-tai kytkentälangoilla - tiettyjen releiden aktivoimiseksi -hissin toiminnan muuttamiseksi toimintakoetta varten. Tämä menettely ei vaadi erityisiä huoltotyökaluja ja on varsin yksinkertainen.
25 Myös hybridijärjestelmissä - niissä joissa käytetään releitä ja erillistä sähköpiiristöä - manuaalista testausta -piirimuuntelua - käytetään yleisesti järjestelmän testaukseen. Toki erillinen piirilogiikka tekee järjestelmän rakentamisen helpommaksi ja halvemmaksi, mutta näiden kompo-. . 30 nenttien eri toimintojen testaus järjestelmää käytettäessä ei ole helpompaa.
Mikroprosessoripohjaiset tai toisin ilmaistuna ohjelmistopohjaiset järjestelmät ovat tulossa yhä suosituimmiksi erityisesti korkeissa rakennuksissa. Ne ovat äärim-35 mäisen kompakteja ja halpoja konstruoida verrattuna vanhempiin järjestelmiin. Mutta niitä ei voida testata manuaalisesti 2 81 456 kovinkaan tehokkaasti. Yksi syy on, että piiristö on pieni -usein integroitu - ja sijoitettu lähekkäin sijaitsevien painokytkentälevyjen pinoihin. Mutta pääsyy on, että järjestelmän koko toiminnallinen ohjaus on "katoavaa" - oh-5 jelmistona. Siten voidaan sanoa, että tätä hissisukupolvea ei voida testata tavanomaisessa mielessä. Niille on tehtävä diagnoosi. Toisin sanoen ohjelmisto-operaatiot on tarkistettava kentällä tarkkailemalla todellista ja hypoteettista järjestelmän toimintaa, mahdollisesti kompleksi proseduuri 10 rippuen luonnollisesti ohjelmiston monimutkaisuudesta.
Joissakin tapauksissa käytetään logiikka-analysaat-toreita tietokonejärjestelmän toimivan mikroprosessorin diagnoosiin. Mutta ne eivät ole todella soveltuvia mikro-järjestelmän - prosessoria ympäröivän järjestelmän - tes-15 taamiseen. Mikroprosessori mikrosovellutuksessa ei ainoastaan käsittele informaatiota, vaan vastaanottaa informaatiota järjestelmän useista osista, joista jotkin ovat kaukanakin, kuten muuntimet, paikkailmaisimet, kuormanpunni-tuslaite, moottorin ohjaimet ja ohjausnapit, ja käyttää tätä 20 informaatiota uuden ohjausinformaation siirtoon muille laitteille hissin toiminnan ohjaamiseksi ohjelmistometodii-‘ kan mukaisella tavalla ja näistä toiminnoista - käsittely- sekvensseistä - täytyy tehdä diagnoosit järjestelmän huoltamiseksi läpikotaisin. Esimerkiksi tehtäessä diagnoosia 25 hissistä hissin koria voidaan joutua siirtämään eri olosuhteissa, jos havaitaan ohjelmistotoimintaa. Tämä prosessi vaatii poikkeuksetta prosessorin perustoiminnan tilapäistä muuttamista syrjäyttävillä komennoilla, jotka panevat korin liikekuvioon, jossa saadaan tietty informaatio-30 vuo ja prosessit suoritetaan prosessorin ohjauksen alaisina. Informaatio, jota mikroprosessori käyttää ohjatessaan hissiä ohjelmistorutiinin mukaisesti, tarjoaa tässä ensisijaisen diagnostisen arvon muodostamalla "näkymän" järjestelmän terveydestä sellaisena kuin se on. Suorittaessaan diagnos-35 tista sekvenssiä mikroprosessorin toimintaa on vahvistettava ja ohjattava ulkoisesti, informaatiovuota on tarkkailtava 3 81 456 ja on annettava erityisiä komentoja prosessorin yhteyslin-kille ja vastaanotettava. Lyhyesti informaatio on analysoitava ja näytettävä ja virheet tunnistettava.
Keksinnön mukaiselle laitteelle ovat tunnusomaisia 5 patenttivaatimuksessa 1 ja menetelmälle patenttivaatimuksessa 5 esitetyt tunnusmerkit.
Keksinnön mukaisesti tietokoneohjattu järjestelmä, kuten mikroprosessoripohjainen hissi, testataan diagnosti-sesti toisella mikroprosessoripohjaisella testilaitteella, 10 joka on ohjelmoitu itsenäisesti suorittamaan useita manuaalisesti valittavissa olevia erityisesti sekvenssejä syrjäyttämällä hissin mikroprosessoriohjaus. Näppäimistön kautta operaattori voi viedä sisään koodattuja testikyselyjä ja testiparametrejä, jotka diagnostinen mikroproses-15 sori muuttaa käskyiksi, jotka siirretään hissin mikroprosessorille testijärjestelmätoiminnan aloittamiseksi. Tuloksena oleva hissin toiminta havaitaan testilaitteella, joka käyttää tallennettuja testiohjelmia ja tuloksia ja näytetään numeerisilla näytöillä ja valoilla diagnoosilaitteella 20 osoittamalla koodattua informaatiota näppäimistöllä tai seuraamalla peräkkäin ohjelmoituja testijaksoja.
Testi on esitetty askel askeleelta peittonäytöllä, joka on avainnettu näytöille (numeroja ja valoja). Seuraten käskyjä peittokuvalla operaattori vie sisään käskyjä 25 näppäimistöltä ja vastaanottaa järjestelmästä visuaalista informaatiota, joka näytetään. Peittokuvassa on koodeja, jotka korreloivat käskyjä ja tuloksia virheiden ja tulosten esittämiseksi. Operaattori voi valita useista testeistä valitsemalla ja sijoittamalla peittokuvan näppäimistöl-30 le ja valitsemalla sitten testit ja parametrit identifioivat käskyt. Kukin peittokuva avaintaa näytöt testiin tulosten, esim. myönteisten, visuaaliseksi ilmaisemiseksi. Valo, joka on peittokuvan numeroima tai koodaama voi vastata laitetta, esim. painonappia järjestelmässä ja se voi-35 daan sytyttää testin aikana sen tilan ilmaisemiseksi.
4 81456
Hissiä voidaan ohjata ulkoisesti diagnoosiprosesso-rilla ohjelmoimalla muistilaite asennettavaksi hissiin. Viemällä sisään diagnoosilaitteen käskyt, jotka saavat korin siirtymään kerroksesta toiseen kerrosasennot korin siir-5 tymään kerroksesta toiseen kerrosasennot korin asentomuut-timesta voidaan tallentaa esimerkiksi muistilaitteeseen ja muistilaite voidaan sitten asentaa järjestelmään pysyväksi kerrosrekisteriksi, joka on räätälöity todelliseen rakenteeseen.
10 Kuvio 1 on esillä olevan keksinnön mukaisen diagnoo silaitteen perspektiivikuva esittäen diagnoosilaitteen, jossa on yksi avainnettu peittokuva paikoillaan kansilevyl-lä, joka sisältää kaksi numeerista näyttöä, näppäimistön ja useita valoa emittoivia diodeja riveissä ja sarakkeissa, 15 jotka on avainnettu peittokuvaan, kuvio 2 on perspektiivikuva diagnoosilaitteesta esittäen erilaisen peittokuvan, joka sisältää useita sivuja käskyjä, kuvio 3 on diagnoosilaitteen toiminnallinen lohkokaa-20 vio, ja kuvio 4 on yksinkertainen vuokaavio kerrosmuistin ohjelmointijaksosta, joka on suoritettavissa diagnoosilait--- teella.
V Kuvio 1 esittää hissin diagnoosilaitteen, joka kek- 25 sinnön mukaisesti on sovitettu yleisesti suorakulmaiseen (salkkumaiseen) koteloon 10, jossa on kahva 12 ja poistettavissa oleva kansi (ei esitetty). Näppäimistö 14 ulottuu etulevyn 16 läpi samoin kuin useat valot (esim. valoa emittoivat diodit) 18, kolme numeerista näyttöä (esim. seitsen-: 30 segmenttejä) 20, integroitujen piirien (toisin sanoen DIP) : kannat 22 ja kantojen ohjauskytkimet 22a.
Testi - diagnoosisekvenssi - peittokuva 24 lepää kan-• silevyllä ja sisältää lävistykset näppäimistövaloja, nu meronäyttöjä ja kantoja varten. Neljä kohdistusnastaa 26, 35 jotka on kiinnitetty kansilevyyn 14, ulottuvat peittokuvan 24 läpi.
5 81456
Peittokuva 24 on joustava - valmistettu edullisesti kevyestä muovimateriaalista ja kirjoitetut käskyt, jotka liittyvät tiettyyn suoritettavaan diagnostiseen testiin on painettu sen yläosaan. Käskyt määrittävät numeroidut (toi-5 sin sanoen koodatut) sekvenssit, jotka operaattori vie sisään näppäimistöllä 16 diagnostisen testin aloittamiseksi. Peittokuvaa voidaan käyttää useisiin toisiinsa liittyviin testeihin. Sekvenssit ovat diagnoosilaitteeseen tallennettuja käskyjä, jotka toteuttavat testit, jotka on valittu 10 näppäimistöllä, välittämällä nämä käskyt järjestelmän CPU:lie (keskusyksikölle) - esimerkiksi hissinohjain CPU:lie US-patenttijulkaisussa 4 363 381 - kaapelilla 25 ja moninapaisella liittimellä 25a. Yksityiskohdat tästä seu-raavat. Mutta tässä yhteydessä on ainoastaan ymmärrettävä, 15 että keksinnön mukaisesti viedään sisään koodi näppäimistöllä peittokuvan mukaisesti johtaen yhteyteen ohjaimen CPU:hun - tutkittavaan järjestelmään - joka sitten toimii erityisellä tavalla testin suorittamiseksi ja tulokset ilmaistaan numeroilla ja numeronäytöillä riippuen testijak-20 sosta (esimerkiksi joissakin jaksoissa käytetään ehkä vain valoja).
Peittokuva 24 korreloi tulokset. Se sisältää painettuja numeroita - "tunnistimia" - jotka korreloivat kunkin valon 18 tiettyihin testituloksiin diagnostisesta proseduu-25 rista, joka on suoritettu testissä. Esimerkiksi yksi LED 18 on identifioitu peittokuvalla 24 "SPD":llä ehkä ylino-peustilan ilmaisemiseksi. Korrelaatio on luonnollisesti mielivaltainen riippuen valitusta testistä. Konseptina on avaintaa testitulokset valoihin. Erillistä korrelointisi-30 vua voidaan käyttää tähän tai korrelaatio voi ilmetä peit-tokuvasta.
Testin aikana tulokset voidaan muodostaa numeerisel-; le näytölle 20, kuten todelliset testitulokset esim. korin nopeus, korin paikka, pysäytysaika tai kerrospaikka joiden-35 kin nimeämiseksi. Kuvion 1 laitteella saavutetaan tämä kek-- sinnön oleellinen ominaisuus. Peittokuvan käytön avulla 6 81456 diagnostisen testin käsky tai koodi voidaan viedä sisään näppäimistöllä tallennetun - ohjelmoidun testin suorittamiseksi, muutoin yleiset tai sitomattomat näytöt (valot ja numeronäytöt) sidotaan peittokuvalla olevaan testiin ja 5 testitulokset korreloidaan. Huoltoteknikko voi kuljettaa mukanaan valikoimaa peittokuvia järjestelmän useiden eri testien suorittamiseksi automaattisesti - muuttamatta järjestelmää mekaanisesti - yksinkertaisesti valitsemalla peittokuvan, panemalla se paikoilleen etulevylle ja seuraa-10 maila sillä olevia käskyjä.
Kuvio 2 esittää saman testilaitteen, mutta jonkin verran erilaisen peittokuvan. Tässä peittokuvassa on myös tunnistimet, jotka liittyvät näytöllä oleviin useisiin valoihin, kuten aiemminkin järjestelmän testien tulosten esit-15 tämiseksi, jotka liittyvät erityiseen testiin, joka on suoritettu peittokuvalla olevien käskyjen mukaisesti. Mutta se sisältää myös "lehtiön" (kierreselkäinen) ja sen kukin sivu sisältää käskyjä tiettyä testiä tai alitestiä varten -vaikka käskyjä ei ole esitetty. Peittokuvan oleelliset 20 tunnusmerkit ovat kuten edellä: peittokuva 24 liittyy eri-·.·. tyiseen testiin tai diagnoosisekvensseihin, jotka voidaan suorittaa ja korreloida peittokuvaan sisältyvien käskyjen ^ ja koodien mukaisesti.
Kuvio 3 esittää testilaitteen peruspiirikomponentit 25 ja nämä on luonnollisesti sovitttu koteloon 10. Laitteella on oma CPU tai mikroprosessori 32 ja monikirjoittuva muisti (EPROM) 34, joka sisältää käskyt CPU:n toimintaa varten niiden testien suorittamiseksi, jotka valitaan näppäimistöllä. Seuraten tavanomaista menettelyä RAM 36 on asennet-30 tu datan tallentamiseksi CPU:n toiminnan aikana ja CPU 32 hissinohjain kommunikoivat sarja-IO-portin 38 kautta, joka on liitetty dataväylään 32A. Sarja-IO vastaanottaa ja siirtää sarjainformaatiota kaksisuuntaisten linjojen (kaapeli ja pistoke) kautta testattavaan ohjaimeen. Analoginen ulos-35 tulo järjestelmä RAM 40 on kytketty dataväylään ja muodostaa digitaalisignaalin, joka muutetaan D-A muuntimella 42 ana- 7 81456 logiseksi ulostulosignaaliksi. Kaksi D-A muunninta 42 on esitetty - kahden analogisen ulostulokanavan 1 ja 2 muodostamiseksi. Nämä analogiset ulostulosignaalit voivat ohjata mittaria tai korttitallenninta. Osoiteväylä on liitetty 5 näppäimistöön 16 näytöllä ja näppäimistöliitännällä 44. Käskyt tai koodit, jotka viedään sisään näppäimistöllä 16, muutetaan liitännällä 44 digitaalisiksi käskyiksi, jotka syötetään sitten osoiteväylään ja vasteena CPU muodostaa EPROM:ille 34 osoitteet testijaksojen aloittamiseksi.
10 Digitaalinen informaatio dataväylällä ja osoiteväy- lällä 32A ja 32B syötetään näyttöliitäntään 46 ja se muuttaa informaation BCD-signaaliksi. Nämä syötetään sitten puskurivahvistimien kautta kaksidesimaalisille näytöille 20, joilla informaatio näytetään. Kolmas on kytketty näp-15 päimistöliitäntään 44. Se muodostaa visuaalisen indikaation - vahvistuksen näppäimistöllä 16 sisään viedyille käskyille .
Koskettimilla 22 isäntä-EPROM 50 ja kopio-EPROM 52 voidaan liittää hissijärjestelmään. Ne on liitetty CPU:hun 20 dataväylän ja osoiteväylän kautta EPROM-liitännän 54 läpi. CPU vastaanotettuaan "kooste"-käskykoodin näppäimistöltä lataa isäntä-EPROM:n 50 sisällön peräkkäisesti kopio-EPROM: iin 52 luoden kopion isäntä-EPROM:ista. Kopio voidaan poistaa ja asentaa järjestelmään tai säästää. EPROM:n "koos-25 taminen" on siten yksinkertainen prosessori ja kerrosasen-tomuisti voidaan kopioida tällä tavoin.
Voidaan tehdä uusi EPROM. Käskyt voidaan viedä sisään näppäimistöllä 16 ja syöttää CPU:hun, jotta saadaan informaatio, joka on dataväylällä testattavasta ohjaimesta tal-30 lentumaan kopio-EPROM:iin. Kuvio 4 esittää sekvenssin ker-rosmuistin luomiseksi, jonka yksi sovellutus on esitetty US-patenttijulkaisussa 4 256 203. Alkukäynnistysjaksoa 4.1 seuraten voidaan kohdassa 4.2 antaa käsky näppäimistöllä 16, jotta testattavana oleva ohjain saadaan siirtämään ko-35 ria eri kerrosten (UP/ΟΝ) välillä ja kun kukin kuori on pysäytetty lukemaan asennon primäärisentomuuttimelta. Paik- 8 81456 kainformaatio tältä muuttimelta vastaanotetaan kohdassa 4.6 testattavalta ohjaimelta ja koodataan kohdassa 4.7. Kerros koodataan kohdassa 4.8 ja EPROM-ohjelmoijän kautta paikka tallennetaan kerrosta varten kohdassa 4.9 kerrososoitteen 5 alle. Prosessori jatkuisi, kunnes kunkin kerroksen todellinen paikka on tallennettu, kunnes viedään sisään paluuko-mento ohjelmointijakson jättämiseksi. Kopio-EPROM tästä prosessorista sisältäisi siten tallennettua informaatioa, joka ilmaisee todellisen kerrosten sijainnin rakenteessa 10 ja tämä EPROM voidaan sitten asentaa todelliseen hissijär-jestelmään pysyväksi kerrososoitteeksi hissin pysäytystoi-mintojen ohjaamiseksi, kuten US-patenttijulkaisussa 4 256 203. Voidaan tehdä myöhempiä asetuksia käyttäen oh-jelmointitoiminaisuutta. Tämä voi olla hyvin hyödyllistä, 15 koska todellinen kerrosten sijainti voi muuttua seuraten rakennuksen konstruktiota. Yksi syy on, että rakennuksen mitat voivat muuttua.
Esillä olevan keksinnön muut kohteet ja edut samoin kuin muunnokset ja modifikaatiot ovat ilmeisiä alan ammat-20 timiehelle esitetystä selityksestä.

Claims (5)

9 81456
1. Diagnoosilaite tietokoneen ohjaaman järjestelmän diagnostista testaamista varten, joka laite on kytkettävis-5 sä järjestelmän tietokoneeseen, tunnettu diagnostisesta tietokoneesta (32) tallennettujen sek-venssoitujen diagnostisten testikäskyjen muodostamiseksi, jotka käskyt on muodostettu järjestelmän tietokoneeseen vasteena koodatulle diagnostiselle testisignaalille, joka 10 identifioi erityisen, suoritettavan diagnostisen testin, ja järjestelmän toimintainformaation vastaanottamiseksi järjestelmän tietokoneelta informaation käsittelemiseksi tallennetulle diagnostiselle testille ennalta määrätyllä tavalla ja informaatiosignaalien muodostamiseksi, jotka 15 ilmaisevat sekvenssoidun testin tulokset, koodinsisäänvientinäppäimistövälineistä (16) koodatun diagnostisen testisignaalin muodostamiseksi, näyttövälineistä (18,20), joihin sisältyy ainakin yksi numeerinen näyttö ja useita valoja, testitulosten vi-20 suaalisten indikaatioiden muodostamiseksi näyttösignaaleis-ta riippuvaisesti, jotka on muodostettu riippuvaisesti in-formaatiosignaaleista, jotka diagnostinen tietokone (32) on muodostanut, näytönohjausvälineistä (46) informaatiosignaalin 25 muuttamiseksi ohjaussignaaleiksi, jotka käyttävät näyttöjä, diagnostisen testin sekvenssipeittokuvasta (24), joka käsittää poistettavan levyn, joka sopii näppäimistön (16) ja näyttöjen (18,20) ympärille ja sisältää lävistyksen näppäimistöä (16) ja kutakin numeerista näyttöä (18,20) 30 varten ja kutakin valoa varten, koodatut testikäskyt, jotka voidaan viedä sisään näppäimistöllä (16) diagnostien testin suorittamiseksi, koodatut tunnistimet kutakin numeerista näyttöä (18,20) ja kutakin valoa varten diagnostisen testin tuloksen korreloimiseksi, joka on ilmaistu diagnostisessa 35 testissä, joka on suoritettu koodilla, joka on viety sisään näppäimistöllä (16). !<> 81456
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u välineistä (54), jotka on kytketty sähköisesti diagnostiseen tietokoneeseen (32) monikirjoittuvan lukumuisti-laitteen (50) ja toisen tällaisen laitteen (52) vastaanot-5 tamiseksi ja käytettäväksi ensimmäisen laitteen (50) sisällön kopioimiseen toiseen (52) diagnostisen tietokoneen (32) ohjauksen alaisena tallenntun ohjelman mukaisesti vasteena tallennetun ohjelman identifioivalle koodatulle käskylle, joka on viety sisään näppäimistöllä (16).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet- t u siitä, että mainittu peittokuva (24) sisältää käskyt useilla lehtiön sivuilla.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että diagnoosilaite on sovitettu suorakulmai- 15 seen salkkumaiseen koteloon (10), jossa on kantokahva ja poistettava kansi.
5. Menetelmä teitokoneohjatun järjestelmän testaamiseksi, tunnettu a) testiohjelmoidun diagnostisen testityökalun (10) 20 kytkemisestä tietokoneeseen (32), b) testipeittokuvan (24) asettamisesta testityökalulle, c) käskyjen viemisestä sisään testityökalulla (10) olevalla näppäimistöllä (16) peittokuvalla olevien käskyjen mukaisesti, ja 25 d) testityökalulla (10) olevilla näytöillä (18,20) olevan datan tarkkailemisesta. 11 81456
FI840683A 1983-02-22 1984-02-20 Foerfarande och anordning foer att testa ett datorstyrt system. FI81456C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/468,438 US4561093A (en) 1983-02-22 1983-02-22 Servicing a software-controlled elevator
US46843883 1983-02-22

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840683A0 FI840683A0 (fi) 1984-02-20
FI840683A FI840683A (fi) 1984-08-23
FI81456B true FI81456B (fi) 1990-06-29
FI81456C FI81456C (fi) 1990-10-10

Family

ID=23859811

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840683A FI81456C (fi) 1983-02-22 1984-02-20 Foerfarande och anordning foer att testa ett datorstyrt system.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4561093A (fi)
JP (1) JPS59172372A (fi)
AU (1) AU573138B2 (fi)
CA (1) CA1212475A (fi)
FI (1) FI81456C (fi)
FR (1) FR2541474B1 (fi)
GB (1) GB2136158B (fi)
HK (1) HK85988A (fi)
MY (1) MY102733A (fi)
PH (1) PH20907A (fi)

Families Citing this family (31)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4649515A (en) * 1984-04-30 1987-03-10 Westinghouse Electric Corp. Methods and apparatus for system fault diagnosis and control
US4685065A (en) * 1985-05-23 1987-08-04 Comsonics, Inc. Portable sampling spectrum analyzer
US4697243A (en) * 1985-07-25 1987-09-29 Westinghouse Electric Corp. Methods of servicing an elevator system
US4692298A (en) * 1985-10-18 1987-09-08 Westinghouse Electric Corp. Analog process control system testing
JPS62201864U (fi) * 1986-06-13 1987-12-23
DE3763766D1 (de) * 1986-07-07 1990-08-23 Inventio Ag System zur fernverwaltung von aufzugsanlagen.
JPS63272757A (ja) * 1987-04-30 1988-11-10 株式会社日立製作所 エレベ−タ−制御装置
GB2210999B (en) * 1987-10-09 1992-04-29 Fuji Heavy Ind Ltd Diagnostic system for a motor vehicle
JPH0776725B2 (ja) * 1988-02-18 1995-08-16 富士重工業株式会社 車輌診断装置
JPH01226678A (ja) * 1988-03-04 1989-09-11 Hitachi Ltd エレベーター制御装置
GB8808446D0 (en) * 1988-04-11 1988-05-11 Macmillan Intek Ltd Training/servicing kit
US5100621A (en) * 1988-09-20 1992-03-31 Hygeia Sciences, Inc. Test kit for diagnostic procedures
FI89580C (fi) * 1988-10-25 1993-10-25 Kone Oy Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem
US4930604A (en) * 1988-10-31 1990-06-05 United Technologies Corporation Elevator diagnostic monitoring apparatus
DE3911391C5 (de) * 1989-04-07 2010-04-29 TÜV SÜD Industrie Service GmbH Verfahren und Vorrichtung zum Überprüfen der Treibfähigkeit
DE8904375U1 (de) * 1989-04-07 1989-07-27 TÜV Bayern e.V., 8000 München Vorrichtung zum Erfassen von physikalischen Kenngrößen eines Aufzugs
US5039940A (en) * 1990-04-24 1991-08-13 Aeg Westinghouse Transportation Systems, Inc. Connector for verifying sequence of transit car controls
DE9015495U1 (de) * 1990-11-12 1992-01-02 Technischer Überwachungs-Verein Bayern e.V., 8000 München Meßwertaufnehmer zum Erfassen physikalischer Kenngrößen eines Personen- und/oder Lastenaufzugs
US5127012A (en) * 1991-02-19 1992-06-30 Eastman Kodak Company Diagnostic and administrative device for document production apparatus
DE4112626A1 (de) * 1991-04-18 1992-10-22 Fraunhofer Ges Forschung Ueberwachungseinrichtung fuer eine steuervorrichtung
FI112068B (fi) * 1992-12-22 2003-10-31 Kone Corp Kauko-ohjainliityntä hissijärjestelmään
JPH09110326A (ja) * 1995-07-31 1997-04-28 Otis Elevator Co エレベータかごの制御方法およびエレベータの制御機構
CA2412347C (en) * 1997-03-12 2008-08-05 Verticore Communications Ltd. Information display system
DE19713471C2 (de) * 1997-03-20 2001-03-01 Hans Warner Gmbh & Co Kg Prüfvorrichtung und -verfahren
DE50006791D1 (de) * 1999-05-03 2004-07-22 Inventio Ag Hilfesystem für Aufzüge
US6211634B1 (en) * 1999-07-29 2001-04-03 Otis Elevator Company Method and apparatus for initialization and operation of field-commutated motors and machines incorporating field-commutated motors
US7514917B2 (en) * 2003-09-19 2009-04-07 Automotive Systems Laboratory, Inc. Magnetic crash sensor
US7254827B1 (en) 2000-05-08 2007-08-07 Sunrise Telecom Incorporated Ingress monitoring system and method
US6715586B1 (en) 2002-04-22 2004-04-06 William A. Shubin Upgraded elevator control circuit and method dealing with fire danger
US7239126B2 (en) * 2003-06-23 2007-07-03 General Motors Corporation System bench wireless mapping board
CN101048330B (zh) * 2004-11-09 2011-08-31 因温特奥股份公司 用于维护电梯设备或自动扶梯设备的方法和装置

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1050462A (fi) *
DE1221831B (de) * 1958-03-21 1966-07-28 Standard Elektrik Lorenz Ag Platzauskunfts- und Reservierungssystem
GB1328978A (en) * 1970-06-17 1973-09-05 Plessey Co Ltd Electronic unit testing systems
US4055801A (en) * 1970-08-18 1977-10-25 Pike Harold L Automatic electronic test equipment and method
US4002973A (en) * 1975-12-23 1977-01-11 Armor Elevator Company Elevator testing system
US4106593A (en) * 1977-03-17 1978-08-15 Westinghouse Electric Corp. Methods and tools for servicing an elevator system
US4108358A (en) * 1977-03-22 1978-08-22 The Bendix Corporation Portable circuit tester
US4168796A (en) * 1978-04-13 1979-09-25 Ncr Corporation Tester with driver/sensor circuit having programmable termination devices
US4218745A (en) * 1978-09-11 1980-08-19 Lockheed Corporation Microcomputer assisted electrical harness fabrication and testing system
JPS55101565A (en) * 1979-01-29 1980-08-02 Hitachi Ltd Elevator maintenance apparatus
US4308615A (en) * 1979-09-17 1981-12-29 Honeywell Information Systems Inc. Microprocessor based maintenance system
US4348636A (en) * 1980-07-09 1982-09-07 Doundoulakis George J Integrated circuit tester
US4393498A (en) * 1981-01-22 1983-07-12 The Boeing Company Method and apparatus for testing systems that communicate over digital buses by transmitting and receiving signals in the form of standardized multi-bit binary encoded words

Also Published As

Publication number Publication date
AU573138B2 (en) 1988-05-26
FI840683A (fi) 1984-08-23
FR2541474B1 (fr) 1988-12-09
CA1212475A (en) 1986-10-07
AU2461984A (en) 1984-08-30
MY102733A (en) 1992-09-30
GB8404682D0 (en) 1984-03-28
GB2136158B (en) 1987-11-25
FI81456C (fi) 1990-10-10
HK85988A (en) 1988-10-28
US4561093A (en) 1985-12-24
GB2136158A (en) 1984-09-12
FR2541474A1 (fr) 1984-08-24
FI840683A0 (fi) 1984-02-20
JPS59172372A (ja) 1984-09-29
PH20907A (en) 1987-05-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81456B (fi) Foerfarande och anordning foer att testa ett datorstyrt system.
US3975622A (en) Programmable logic controller system
US4125763A (en) Automatic tester for microprocessor board
US4633469A (en) Method of indicating diagnostic results
JP4188833B2 (ja) コンピュータ制御式awa
CN1080698C (zh) 在电梯系统中用来检测门厅设备故障的装置和方法
RU2344431C2 (ru) Устройство для контроля монтажа
KR920004307B1 (ko) 컴퓨터에 의해 제어되는 시스템을 시험하는 장치 및 방법
EP0046393A2 (en) Numerical control devices
JPH0256947A (ja) パラメータ試験装置用制御装置及び方法
JP2524631B2 (ja) 遠隔監視システムの検査装置
CN220626917U (zh) 一种信号发生器
JPS6016653B2 (ja) 情報処理装置の自動試験方式
SU1645916A1 (ru) Устройство проверки топологии коммутационных плат
JPS57143650A (en) Diagnostic system for fault of microiprocessor device
SU690648A1 (ru) Система автоматической программной проверки аппаратуры св зи
JP2002131373A (ja) バーンイン試験プログラムのシミュレーション装置及び方法と記憶媒体
JPS63295979A (ja) 電子回路パッケ−ジ自己診断装置
CN118192503A (zh) 一种plc测试系统、方法及计算机可读存储介质
Spesock et al. Human factors aspects of digital computer programming for simulator control
JPS6078362A (ja) 自動試験装置の機能チエツク方式
JPH09274509A (ja) 水力発電所の自動制御盤
JPH0335695B2 (fi)
JPH09116626A (ja) 障害診断解析装置
JPH072446A (ja) エレベータ表示灯の点検装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: OTIS ELEVATOR COMPANY