FI89580C - Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem - Google Patents

Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem Download PDF

Info

Publication number
FI89580C
FI89580C FI884919A FI884919A FI89580C FI 89580 C FI89580 C FI 89580C FI 884919 A FI884919 A FI 884919A FI 884919 A FI884919 A FI 884919A FI 89580 C FI89580 C FI 89580C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
computer
components
tuning
elevator
virtual
Prior art date
Application number
FI884919A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884919A0 (fi
FI884919A (fi
FI89580B (fi
Inventor
Seppo Ovaska
Matti Kaehkipuro
Original Assignee
Kone Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Oy filed Critical Kone Oy
Priority to FI884919A priority Critical patent/FI89580C/fi
Publication of FI884919A0 publication Critical patent/FI884919A0/fi
Priority to DE68917416T priority patent/DE68917416T2/de
Priority to ES89119770T priority patent/ES2058438T3/es
Priority to EP89119770A priority patent/EP0366097B1/en
Priority to US07/426,172 priority patent/US5042621A/en
Publication of FI884919A publication Critical patent/FI884919A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89580B publication Critical patent/FI89580B/fi
Publication of FI89580C publication Critical patent/FI89580C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/34Details, e.g. call counting devices, data transmission from car to control system, devices giving information to the control system
    • B66B1/3407Setting or modification of parameters of the control system
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/34Details, e.g. call counting devices, data transmission from car to control system, devices giving information to the control system
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/34Details, e.g. call counting devices, data transmission from car to control system, devices giving information to the control system
    • B66B1/3415Control system configuration and the data transmission or communication within the control system

Description

89580
MENETELMÄ JA LAITTEISTO HISSIJÄRJESTELMÄN MITTAAMISEKSI JA VIRITTÄMISEKSI - FÖRFARANDE OCH ANORDNING FÖR MÄTNING OCH AVSTÄMNING AV ETT HISSYSTEM
Tämän keksinnön kohteena on menetelmä ja laitteisto hissi-järjestelmän mittaamiseksi ja virittämiseksi, jossa järjestelmässä on ainakin yksi hissikorista ja sen käyttö- ja ohjauslaitteista muodostuva hissi, jossa menetelmässä järjestelmään on kytketty ainakin yksi tietokone.
Käyntiinajossa on tarvittu erillisiä mittalaitteita, jotka on kytkettty hissikomponentteihin. Lisäksi on tarvittu ohjekirjoja, jotka opastavat käyntiinajon suorittamisessa. Hissijärjestelmän käyntiinajamiseksi on hissikomponenttien piirikortit varustettu erilaisilla merkkivaloilla (LED), kytkimillä, potentiometreillä ja jännite/virtamittareilla. Hissikomponenttien, erityisesti piirikorttikokonaisuuksien testaaminen konehuoneolosuhteissa on tullut erittäin vaikeaksi, sillä korttien toiminto- ja integrointitiheys on kasvanut ja kasvaa edelleen voimakkaasti. Viritystyö, esimerkiksi pikahissin nopeusservon parametrien asettelu, vaatii kokeneen asentajan ja erillisiä mittalaitteita, esimerkiksi oskilloskoopin, piirturin ja spektrianalysaattorin.
Käyntiinajossa ja loppuvirityksessä tarvitut mittalaitteet ovat olleet kalliita. Lisäksi on tarvittu hyvinkoulutettua henkilökuntaa ja erillisiä käyntiinajo-ohjekirjoja. Viallisten piirikorttien paikallistaminen konehuoneolosuhteissa on yleensä aikaavievää ja vaikeaa. Virityksen laadun tarkistaminen muualta kuin hissin konehuoneesta on tunnettua tekniikkaa hyväksikäyttäen mahdotonta. Piirikorteille sijoitetut merkkivalot, kytkimet, potentiometrit jne. nostavat tuotteen kustannuksia.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellämainitut epäkohdat. Lisäksi keksinnön tarkoituksena on pienentää 2 89580 asennusaikaa, testausaikaa valmistusvaiheessa, dokumentointiin tarvittavaa paperimäärää, koulutustarvetta sekä tarvittavan laitteiston kustannuksia tekemättä kuitenkaan laitteistosta hankalaa tai monimutkaista käyttää. Vielä keksinnön tarkoituksena on käyttää yhtä ainoata viritys- ja mittauslaitteistoa koko hissijärjestelmässä sekä parantaa virityksen ja mittauksen laatua.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle ja laitteistolle tunnusomaiset piirteet on esitetty patenttivaatimuksissa.
Järjestelmän mukaiset virtuaaliset virityskomponentit mahdollistavat turvallisen ja hierarkisen viritysorganisaation, jossa rajataan viritystyön suorittajalle ammattitaidon mukaiset mahdollisuudet tehdä viritystoimenpiteitä, jolloin kukaan ei voi tietämättömyyttään valita mielettömiä viri-tysarvoja. Mitä alempi on käyttäjän hierarkiataso, sitä rajoitetummat mahdollisuudet hänellä on tehdä viritystoimenpiteitä.
Järjestelmä mahdollistaa etäistarkkailun ja -virittämisen puhelinlinjan välityksellä, jolloin spesialisti voi suorittaa viritystoimenpiteet menemättä konehuoneeseen. Konehuone voi olla jopa toisessa maassa tai maanosassa.
Suurten hissiryhmien tai toistensa kaltaisten hissien käyn-tiinajo nopeutuu, koska viritysparametrien siirtäminen hissistä toiseen on mahdollista. Kun hissiryhmästä on yksi hissi ajettu käyntiin, niin seuraavien hissien käyntiinajo voidaan suorittaa käyttämällä apuna ensimmäisen hissin parametrejä.
Käyntiinajossa ei tarvita erillisiä mittausinstrumentteja, vaan viritystietokone sisältää tarvittavat virtuaaliset instrumentit, jotka on sovitettu kuhunkin tarpeeseen erikseen. Virtuaalisten instrumenttien käyttö on helpompaa kuin 3 89580 yleiskäyttöisten instrumenttien käyttö. viritystehtävän suorittaminen ei edellytä syvällistä järjestelmän tuntemusta, koska tietokone opastaa vaiheesta toiseen.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin esimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio la esittää viritystyökalun liittymistä mikrotieto-konepohjaiseen hissijärjestelmään.
Kuvio Ib esittää ovikäyttöä.
Kuvio 2 esittää koulutustasoriippuvaista virityshierarkiaa.
Kuvio 3 esittää esimerkkiä systeemilohkokaaviosta.
Kuvio 4 esittää kuvion 3 virtuaalisen oskilloskoopin näyttö ikkunaa ja asetusikkunaa.
Kuvio 5 esittää esimerkkiä virtuaali-instrumenteista muodostuvasta viritysnäytöstä.
Kuvio 6 esittää tietokoneen liityntöjä.
Keksinnön pohjana on kuvion 1 hissijärjestelmän virtuaalinen virityslaite. Hissijärjestelmässä on hissikori 1, vastapaino 2, nostoköydet 3, vetopyörä, moottori (M) 5, moottoria syöttävä taajuusmuuttaja 6 ja sen säätäjä 7 sekä ohjausjärjestelmä S, joka on kytketty säätäjään 7 sekä hssikoriin 1 korikaapelin 10 välityksellä ja kerrosprosessoreihin 9 tasokaapeleiden 11 välityksellä. Hissikorin 1 ovea 12 liikutetaan ovikäytöllä 13, jossa on moottori (M') 14, moottori-käyttö 15 sekä sen säätäjä. Virityslaite koostuu erillisestä kannettavasta tietokoneesta (PC) 17, tietokoneen ohjelmistosta ja hierarkisesta, massamuistiin tallennetusta his-sijärjestelmän ohjekirjasta, jonka sivuja voidaan selailla tietokoneen näytöllä, sekä liitynnöistä 18-20 hissijärjes telmään.
4 89580
Se korvaa hissin virittämisessä tarvittavat erillismitta-laitteet ja toimii asiantuntijaohjelmistona opastaen viri-tystyön suorittajaa työvaiheesta toiseen. Ohjelmiston avulla tietokone, hissijärjestelmään kuuluvat komponentit sekä mittalaitteiden mukana olevat komponentit ohjataan yhdessä muodostamaan tarvittavat virtuaaliset mittalaitteet ja säätökomponentit. Toiminta tapahtuu joko paikallisesti konehuoneessa tai etäisesti puhelinlinjan välityksellä. Virittäminen ja mittaus voi tapahtua hissikorista, kerros-tasolta tai puhelinverkkoa pitkin. Kannettavassa henkilökohtaisessa tietokoneessa (PC) 17 on asynkroninen sarjaliitäntä RS232C-portin kautta. Liityntä hissijärjestelmään tapahtuu RS232-sarjakanavan välityksellä.
Valmistusvaiheessa voidaan mikrotietokonepohjäisten komponenttien, kuten ovikäytön, moottorikäytön ja hissin valvonnan, parametrit asetella etukäteen keksinnön mukaisella laitteella. Asennuksen aikana voidaan parametrejä virittää ja testata komponentteja. Normaalikäytössä voidaan esimerkiksi ajokäyrän arvojen parametrejä muuttaa, tehdä ajoaikaisia analyysejä tarvittavista toiminnoista sekä valvoa hissi-järjestelmää.
Kaikki järjestelmän koniigurointi tapahtuu lohkokaavioita ja tietokantaa hyväksikäyttäen. Hissin komponenttien tiedot syötetään käyttämällä interaktiivista lohkokaavioeditoria, joka on esimerkiksi hiiri/näppäimistöohjattu. Jokaisesta hissikomponentista on tallennettu tiedot muistiin. Samoin lohkokaavioeditorin avulla syötetään viritys- ja mittaus-näytöt. Lohkokaavion aikaansaamiseksi näyttöön käyttäjä valitsee lohkot toiminnallisten yksiköiden valikosta, määrittää niiden parametrit ja piirtää tarvittavat lohkoja yhdistävät viivat. Kun uusi komponentti talletetaan, se 5 89580 määritellään yhdessä siihen kuuluvien liityntöjen kanssa lohkokaaviotasolla. Komponenttien lohkokaavioita varten on systeemi-ikkuna, joka voi olla aktiivinen (näkyvissä) tai passiivinen (ei näkyvissä).
Lohkokaaviot koostuvat kuvion 2 mukaisesti useista, koulutustasosta riippuvista hierarkiatasoista, ja ne on tallennettu tietokannaksi, jossa kustakin komponentista on lyhyt toiminnallinen kuvaus ja tiedot lohkon parametreistä. Virityksen ja mittauksen kuvaruutunäytöt ovat käyttäjän konfiguroitavissa. Kukin käyttäjä voi nähdä vain ne virityslait-teet, jotka kuuluvat hänen hierarkiatasolleen.
Hierarkiatasoja voi olla esimerkiksi kolme: taso 1 perusvi-rityksiä varten kouluttamattomille käyttäjille, taso 2 rajoitettuja hienovirityksiä varten vähän koulutetuille käyttäjille ja taso 3 kaikkia virityksiä varten koulutetuille käyttäjille.
Parametrit siirretään hissistä toiseen siirtämällä paramet-ritiedostot esimerkiksi levykkeiden välityksellä, ja samalla levykkeellä voi olla useampia erilaisia viritysparametriyk-siköitä, joista yksi yksikkö on kerrallaan aktiivinen.
Virityksessä ja mittauksessa on erilliset kaaviot näytössä virtuaalisille viritystyökaluille, virtuaalisille mittauslaitteille, systeemilohkokaavioille sekä mitatuille ja lasketuille tiedoille. Viritys- ja mittaustoimenpiteet suoritetaan hiiren tai vastaavan avulla yhdessä toimenpidettä selittävän näytön kanssa, jolloin suurin osa informaatiosta on kuvamuodossa.
Virtuaalisia viritystyökaluja ovat potentiometri, kytkin, ristikytkentämatriisi sekä summeri (buzzer).
6 89580
Virtuaalisia mittaustyökaluja ovat mittauspiste, LED, jännitemittari, kaksikanavaoskilloskooppi, kaksikanavainen FFT-spektrianalysaattori, jossa on siirtofunktioanalysointi, signaalitallennin sekä signaali/kohinageneraattori.
Virtuaalinen mittaus perustuu käyttäjän valittavissa oleviin mittausinstrumentteihin, jotka voidaan yhdistää mihin tahansa yhdistysviivaan komponenttien lohkokaaviossa. Mittausvälineillä on ennaltamäärätyt lohkokaaviosymbolit ja yleinen näyttökaavio. Myös tämä ikkuna voi olla aktiivinen tai passiivinen. Sen lisäksi kuhunkin välineeseen liittyy ase-tusnäyttö, joka on sijoitettu asetusikkunaan. Se menee näyttöikkunaa lukuunottamatta muiden ikkunoiden päälle, ja se voidaan näyttää tilapäisesti välineen asetteluprosessin aikana. Mittausvälineiden näytteenottoaika on vastaavan hissikomponentin näytteenottoa jän kokonaislukukerrannainen.
Kuvio 3 esittää esimerkkiä systeemilohkokaaviosta (systeemi-ikkuna) , jossa takometrin 26 ulostuloon on liitetty virtuaalinen oskilloskooppi 27. Referenssiyksikössä 21 muodostetaan vertailuarvo, vähennysyksikössä 22 muodostetaan takometristä 26 saatavan oloarvon ja vertailuarvon erotus, joka ohjataan hissin 25 moottorikäyttöä 24 ohjaavaan kont-rolliyksikköön 23. Kuvio 4 esittää kuvion 3 virtuaalisen oskilloskoopin 27 näyttöikkunaa sekä asetusikkunaa. Näyt-töikkunassa näkyy hissin nopeuskäyrä ajan funktiona. Asetusikkunassa näkyy, että nopeuskäyrä on valittu MODE-va-litsimella oskilloskoopin kanavalle 1 (CHl). Lisäksi siinä on oskilloskoopin arvoja kahdelle kanavalle CHl ja CH2.
Virtuaalinen viritys perustuu käyttäjän määriteltävissä oleviin virityskaavioihin, joita on ainakin yksi hierarkiataso kutakin hissikomponenttia, jossa on viritettävät parametrit, varten. Kaaviot sisältävät virtuaaliset viritys-välineet ja vaihtoehtoiset virtuaaliset mittauslaitteet, joilla voidaan asetella käyttäjän määriteltävissä olevia 7 89580 hissikomponenttiparametrejä sekä valvoa määrättyjä signaaleja. Virityskaavioilla on kaksi itsenäistä viritysikkunaa, jotka voivat olla nähtävissä joko kukin omassa ikkunassaan tai yhdessä toisen ikkunan kanssa. Kukin ikkuna voi sisältää enintään yhden virityskaavion kerrallaan. Eri koulutustason omaavilla käyttäjillä on vaikeusasteeltaan erilaisia tasoja.
Kuviossa 5 on esitetty esimerkki virtuaali-instrumenteista muodostuvasta viritysnäytöstä (-ikkuna). Siinä on potentiometrit JERKl- JERK4 hidastuvuuden ja kiihtyvyyden jyrkkyyden asettelemiseksi sekä kiihtyvyys-, hidastuvuus- ja nopeuspotentiometrit. Valittu toiminto on esitetty katkoviivoilla, joka voidaan esittää näytössä esimerkiksi kirkkaammin valaistuna, ja se näkyy kuvion alalaidassa olevassa nopeuskäyrässä laatikon sisällä.
Viritys- ja mittauskaaviot on tallennettu määrittely- ja viritettävien laitteiden spesifikaatiot viritystiedostoon. Käyttäjäliityntä huolehtii ulkoiseen I/O-toimintaan kuuluvista näppäinsisääntulosta, hiiren sisääntulosta sekä gra-fiikkaulostulosta. Valvonta- ja tiedonkäsittely huolehtivat menun käsittelystä (hierarkian valvonta), ikkunankäsittelys-tä (aktivointi/passivointi), viritystiedon lähettämisestä käyttäjäliitynnälle sekä näyttögeneraattorista. Sisäinen I/O huolehtii käskyjen ohittamisesta ja informaation vastaanottamisesta.
Toiminnan valinta huolehtii haluttujen prosessien aktivoinnista. Jos jotain prosessia ei voida aktivoida välittömästi, lähetetään virheilmoitus käyttäjäliityntäprosessiin. Toiminnan valinnalla on seuraavat tehtävät: - valinnan vastaanottaminen - prosessin liipaiseminen - odota, kunnes tilan siirto on sallittu aktivoi prosessi passivoi prosessi 8 8 9 5 b ϋ - tiedota prosessin tila - virheilmoitusgeneraattori
Virtuaalinen viritysprosessi käsittelee virtuaalisia viri-tysvälineitä valittujen viritystoimintojen mukaisesti. Virityskaaviot määritetään järjestelmän generointivaiheessa ja talletetaan määrittelytiedostoon. Saatavissa olevat virityslaitteet on myös määritelty järjestelmän generointi-vaiheessa, ja niiden spesifikaatiot on tallennettu viritys-tiedostoon. Viritettävissä olevat parametrit on tallennettu hissiparametritiedostoon. Virtuaalisella virittämisellä vastaanotetaan virityskäskyt, tarkistetaan käskyjen oikeellisuus (viritettävien parametrien ylä- ja alarajat), muutetaan hissiparametrien arvoja ja viritetään automaattisesti seuraavat servoparametrit (off-line): tietokyselyn identifiointi, järjestelmän identifiointi sekä servoparametrien optimointi.
Virtuaalisessa mittauksessa suoritetaan halutut mittaukset käyttämällä älykkäitä virtuaalisia välineitä. Mittaukset voivat olla joko suoria mittauksia (esimerkiksi näyte tako-metrin signaalista), digitaalisen servon suorittamia tai käsiteltyjä mittauksia (esimerkiksi FFT takometrisignaalista) , jonka virtuaalinen mittausprosessi itse laskee. Virtuaalisella mittauksella on seuraavat tehtävät: - vastaanottaa mitattua/generoitua tietoa koskevat kyselyt - luokitella saatu kysely - kysellä tietoja digitaaliselta servotietokoneelta - käsitellä kyseltyjä tietoja: - laskea mitattujen näytteiden keskiarvo - punnita mitattu tieto (gain, offset) - etsiä huippuarvot - suorittaa keskiarvoista suodatusta (vähentää laajakaistaista heilahtelua) - mediaanien suodattaminen (vähentää impulsiivista kohinaa) - ikkuna (suorakulmainen, Hamming) 9 89580 - FFT (saatavat pituudet esim.: 64, 128, 256, 512 ja 1024) - siirtofunktion estimointi - generoida tietoa servotietokoneelle - lisäkohina (tasaisesti jakautunut) - askelfunktiotoiminto Järjestelmän generointi hoitaa yleisiä initialisointi- ja järjestelmän konfigurointitehtäviä. Yleinen initialisointi tarkoittaa: - laitteiston initialisointeja - prosessin rakenteen määrittelyä - tietoalueiden initialisointia Järjestelmän konfigurointi sisältää seuraavat tehtävät: - komponenttien lohkokaavioiden luominen - virityskaavioiden luominen - mittauskaavioiden luominen - hissikomponenttien alkuparametrien tallennus - nykyisten parametrien arkistointi - kielen valinta - omatoiminen toiminnan lopettaminen väärinkäytön yhteydessä
Parametrien käsittely vastaa tietokoneen ja hissijärjestelmän välisestä kommunikoinnista. Sen lisäksi se huolehtii parametrien ja tietojen arkistoinnista. Parametrien käsittelyllä on seuraavat erikoistehtävät: - kaksisuuntainen kommunikointi - viestinvälitys - levy/levyke operaatiot (save/retrieve) - sanoman koodaus/tulkinta - muilta prosesseilta tulevien kyselyjen vastaanottaminen - parametrien/tiedon kulku muihin prosesseihin
Kuvio 6 esittää vielä viritystietokoneen (VTLS) 28 kykentää hissijärjestelmässä tiedon suuntaa kuvaavien nuolien avulla. Operaattori 30 antaa käskyjä tietokoneelle ja näkee tulokset ίο 8 9 580 näytössä. Hissijärjestelmä 29 antaa tietokoneelle parametrit ja tarvittavat tiedot, ja se saa muutetut parametrit sekä kyselyt. Arkisto 31 antaa tietokoneelle alkuparametrit sekä saa tietokoneelta muutetut parametrit sekä mitatut tiedot.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellu-tusmuodot eivät rajoitu yksinomaan edelläesitettyyn esimerkkiin, vaan ne voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (14)

1. Menetelmä hissijärjestelmän mittaamiseksi ja virittämiseksi, jossa järjestelmässä on ainakin yksi hissikorista (1) ja sen käyttö- ja ohjauslaitteista (2-9,12-16) muodostuva hissi, jossa menetelmässä järjestelmään on kytketty ainakin yksi tietokone <17;28), tunnettu siitä, että his-sijärjestelmän mittaaminen ja virittäminen suoritetaan tietokoneen (17;28) ohjelmiston avulla käytettävillä virtuaalisilla mittaus- ja virityskomponenteillä (27), joiden toiminto on ainakin osittain tietokoneen sisäistä, ohjelmoitua toimintoa, ja jotka komponentit tietokoneen näytössä näkyvät ikoneina, jotka symbolisoivat sellaista toimintoa, joka vastaa funktionaalisesti todellisen, fyysisen instrumentin tai komponentin toimintaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet -t u siitä, että mainitut komponentit (27) muodostetaan hissi järjestelmän komponenteista ja virtuaalisista komponenteista, joista on tallennettu parametritietoja tietokoneen (17;28) muistiin.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että virtuaalinen mittaus tapahtuu kytkemällä lohkokaaviossa, jossa on järjestelmän komponentteja kuvaavia lohkoja (21-26) sekä niiden yhdistysviivoja, virtuaalisia mittauskomponentteja (27) komponenttien välisiin yhdistysviivoihin.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittauskomponenteilla (27) on lohkokaaviosymbolit ja yleinen näyttökaavio, ja että kuhunkin mittauskomponenttiin liittyy asetusnäyttö, joka on sijoitettu asetusikkunaan. 12 b 9 5 8 ϋ
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että virtuaalisessa virittämisessä käytetään käyttäjän määriteltävissä olevia virityskaavioita, joissa on ainakin virtuaaliset viritystyökalut sekä ainakin yksi viritysikkuna.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että virityksessä on erilaisia viri-tystasoja (TAS01-TAS03), joissa sallittuja ovat vain tietyt virity stoimenpiteet.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että parametritiedostoja tai niiden osia, joihin on tallennettu komponenttien parametritietoja, siirretään hissistä toiseen esimerkiksi levykkeiden välityksellä .
8. Patenttivaatimuksen 1 soveltamiseen tarkoitettu laitteisto hissijärjestelmän mittaamiseksi ja virittämiseksi, jossa järjestelmässä on ainakin yksi hissikorista (1) ja sen käyttö- ja ohjauslaitteista (2-9,12-16) muodostuva hissi, jossa laitteistossa järjestelmään on kytketty ainakin yksi tietokone (17;28), tunnettu siitä, että laitteistossa on hissijärjestelmän mittaamiseksi ja virittämiseksi tietokoneen (17;28) ohjelmiston avulla käytettäviä virtuaalisia mittaus- ja virityskomponentteja (27), joiden toiminto on ainakin osittain tietokoneen sisäistä, ohjelmoitua toimintoa, ja jotka komponentit tietokoneen näytössä näkyvät ikoneina, jotka symbolisoivat sellaista toimintoa, joka vastaa funktionaalisesti todellisen, fyysisen instrumentin tai komponentin toimintaa.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitteisto, tunnet-t u siitä, että tietokoneena (17; 28) käytetään kannettavaa henkilökohtaista tietokonetta. u 89580
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että virtuaalisia viritysvälineitä ovat potentiometri, kytkin, ristikytkentämatriisi sekä summeri.
11. Patenttivaatimuksen 8, 9 tai 10 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että virtuaalisia mittauskomponent-teja ovat mittauspiste, LED, jännitemittari, oskilloskooppi, spektrianalysaattori, signaalitallennin sekä signaali/kohi-nageneraattori.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 8-11 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että tietokone (17;28) on liitetty hissijärjestelmään puhelinlinjan välityksellä.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 8-12 mukainen laitteisto, tu nnettu siitä, että tietokoneeseen on tallennettu hierarkinen hissijärjestelmän ohjetiedosto.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 8 - 13 mukainen laitteisto, tu nnettu siitä, että laitteistossa on levykkeet, joilla parametritiedostoja tai niiden osia, joihin on tallennettu komponenttien parametritietoja, siirretään hissistä toiseen, ja että samalla levykkeellä on yksi tai useampia erilaisia viritysparametriyksiköitä, joista yksi yksikkö on kerrallaan aktiivinen. 14 8 9 5 80
FI884919A 1988-10-25 1988-10-25 Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem FI89580C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884919A FI89580C (fi) 1988-10-25 1988-10-25 Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem
DE68917416T DE68917416T2 (de) 1988-10-25 1989-10-24 Verfahren und Apparat für die Messung und Abstimmung eines Aufzugssystems.
ES89119770T ES2058438T3 (es) 1988-10-25 1989-10-24 Metodo y aparato para la medicion y sintonizacion de un sistema de ascensor.
EP89119770A EP0366097B1 (en) 1988-10-25 1989-10-24 Method and apparatus for the measurement and tuning of an elevator system
US07/426,172 US5042621A (en) 1988-10-25 1989-10-25 Method and apparatus for the measurement and tuning of an elevator system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884919A FI89580C (fi) 1988-10-25 1988-10-25 Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem
FI884919 1988-10-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884919A0 FI884919A0 (fi) 1988-10-25
FI884919A FI884919A (fi) 1990-04-26
FI89580B FI89580B (fi) 1993-07-15
FI89580C true FI89580C (fi) 1993-10-25

Family

ID=8527250

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884919A FI89580C (fi) 1988-10-25 1988-10-25 Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5042621A (fi)
EP (1) EP0366097B1 (fi)
DE (1) DE68917416T2 (fi)
ES (1) ES2058438T3 (fi)
FI (1) FI89580C (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8904375U1 (fi) * 1989-04-07 1989-07-27 Tuev Bayern E.V., 8000 Muenchen, De
US5157228A (en) * 1990-09-28 1992-10-20 Otis Elevator Company Adjusting technique for a digital elevator drive system
FI93339C (fi) * 1993-03-17 1995-03-27 Kone Oy Menetelmä hissin ohjaustietojen toimittamiseksi, tallentamiseksi ja näyttämiseksi
US5587566A (en) * 1994-04-29 1996-12-24 Otis Elevator Company Method for adjusting an elevator door
FI112199B (fi) * 1994-10-21 2003-11-14 Kone Corp Vapaasti ohjelmoitava hissikorin käyttöpaneeli
JPH09110326A (ja) * 1995-07-31 1997-04-28 Otis Elevator Co エレベータかごの制御方法およびエレベータの制御機構
US6199667B1 (en) 1996-12-31 2001-03-13 Inventio Ag Method and apparatus for operating an elevator drive in different performance modes
NO320087B1 (no) * 1997-02-10 2005-10-24 Inventio Ag Fremgangsmate og anordning ved installasjon og vedlikehold av heisanlegg
US6269893B1 (en) 1999-06-30 2001-08-07 Smith International, Inc. Bi-centered drill bit having improved drilling stability mud hydraulics and resistance to cutter damage
US6325179B1 (en) * 2000-07-19 2001-12-04 Otis Elevator Company Determining elevator brake, traction and related performance parameters
US6484849B2 (en) * 2001-02-28 2002-11-26 Otis Elevator Company Elevator speed measurement system including reflective signal technology for making speed determinations
US7613716B2 (en) * 2001-07-20 2009-11-03 The Mathworks, Inc. Partitioning for model-based design
US7983879B1 (en) * 2001-07-20 2011-07-19 The Mathworks, Inc. Code generation for data acquisition and/or logging in a modeling environment
JP2003300680A (ja) * 2002-04-10 2003-10-21 Takao Suzuki エレベータシステムおよびその制御方法
US6715586B1 (en) 2002-04-22 2004-04-06 William A. Shubin Upgraded elevator control circuit and method dealing with fire danger
US6984950B2 (en) * 2002-09-23 2006-01-10 Siemens Energy & Automation, Inc. System and method for configuring a motor controller with an external device
DK1510492T3 (da) * 2003-08-25 2007-09-10 Inventio Ag Fremgangsmåde til afprövning af et elevatoranlæg og elevatoranlæg
US7004289B2 (en) * 2003-09-30 2006-02-28 Shrum Iii William M Elevator performance measuring device and method
DE102004023200A1 (de) * 2004-05-11 2005-12-08 Siemens Ag Verfahren zum Erzeugen eines virtuellen Anzeige- oder Bediengeräts
MX2007010438A (es) * 2006-09-12 2009-02-03 Inventio Ag Procedimiento para modernizar el control de una instalacion de ascensor.
WO2009126140A1 (en) 2008-04-08 2009-10-15 Otis Elevator Company Remotely observable analysis for an elevator system
BRPI1013008A2 (pt) * 2009-05-20 2018-01-16 Inventio Ag "ativação de uma unidade de comando"
JP5156775B2 (ja) * 2010-03-10 2013-03-06 株式会社日立製作所 プラント監視・制御装置およびその保守支援方法
CN105164039B (zh) * 2013-02-26 2018-01-09 通力股份公司 电梯结构测试
EP3008006A4 (en) * 2013-06-10 2017-03-15 Otis Elevator Company Elevator noise monitoring
US10112801B2 (en) 2014-08-05 2018-10-30 Richard Laszlo Madarasz Elevator inspection apparatus with separate computing device and sensors
US20180150806A1 (en) * 2014-10-14 2018-05-31 Xicore Inc. Systems for Actively Monitoring Lift Devices and Maintaining Lift Devices, and Related Methods
US10547917B2 (en) 2017-05-12 2020-01-28 Otis Elevator Company Ride quality mobile terminal device application
EP3453667B1 (en) 2017-09-07 2022-05-11 Otis Elevator Company Elevator sound systems
US11597629B2 (en) 2018-12-27 2023-03-07 Otis Elevator Company Elevator system operation adjustment based on component monitoring

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5511418A (en) * 1978-07-07 1980-01-26 Hitachi Ltd Test operating apparatus of elevator
US4561093A (en) * 1983-02-22 1985-12-24 Otis Elevator Company Servicing a software-controlled elevator
US4512442A (en) * 1984-03-30 1985-04-23 Westinghouse Electric Corp. Method and apparatus for improving the servicing of an elevator system
US4697243A (en) * 1985-07-25 1987-09-29 Westinghouse Electric Corp. Methods of servicing an elevator system
FI72946C (fi) * 1985-09-24 1987-08-10 Kone Oy Automatisk inlaerning av hiss.
EP0252266B1 (de) * 1986-07-07 1990-07-18 Inventio Ag System zur Fernverwaltung von Aufzugsanlagen

Also Published As

Publication number Publication date
DE68917416D1 (de) 1994-09-15
EP0366097B1 (en) 1994-08-10
FI884919A0 (fi) 1988-10-25
US5042621A (en) 1991-08-27
EP0366097A1 (en) 1990-05-02
DE68917416T2 (de) 1994-12-01
FI884919A (fi) 1990-04-26
FI89580B (fi) 1993-07-15
ES2058438T3 (es) 1994-11-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89580C (fi) Foerfarande och anordning foer maetning och avstaemning av ett hissystem
US5854993A (en) Component machine testing using neural network processed vibration data analysis
US5761625A (en) Reconfigurable algorithmic networks for aircraft data management
US6591226B1 (en) Acoustic diagnostic system and associated method
CA1212475A (en) Servicing a software-controlled elevator
EP0758740A2 (en) Vibration monitor and monitoring method
DE102015009678A1 (de) Intelligente Konfiguration einer Anwenderschnittstelle eines Maschinenfunktionszustands-Überwachungssystems
CN1199463A (zh) 便携独立式数据采集系统和方法
JP2005067896A (ja) エレベータ装置の検査方法およびエレベータ装置
GB2277151A (en) Machine monitoring using neural network
CN112578760A (zh) 一种汽车环境风洞试验运行控制系统
WO2003096033A1 (en) Test apparatus
DE19855874A1 (de) System und Verfahren zur Projektierung und Durchführung von Prüfabläufen
Mallalieu et al. An inexpensive PC-based laboratory configuration for teaching electronic instrumentation
JPH0673978A (ja) 土圧系シールド機械の自動運転制御方法
JPH072438A (ja) エレベーターの群管理制御装置
WO1995006289A1 (en) Interpretive measurement instrument
JP2009541867A (ja) 試験設備を操作するための方法および装置
DE10116332A1 (de) System und Verfahren zur Generierung eines Prüfsystems mit temporär verschaltbaren Komponenten
CN106950066A (zh) 一种车辆传动系统测试装置
JP4016858B2 (ja) A/t検査装置の診断システム及び診断方法
Chan et al. Detection of changes in driving behaviour using unsupervised learning
CN113479734A (zh) 一种电梯楼层显示器检测装置
EP1530168B1 (en) Apparatus for remote diagnosis of motor vehicles
JPH0282123A (ja) スペクトラム三次元表示方法

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: KONE OY