FI75465B - Elektrisk vaermekropp foer uppvaermning av en platta och foerfarande foer framstaellning av densamma. - Google Patents

Elektrisk vaermekropp foer uppvaermning av en platta och foerfarande foer framstaellning av densamma. Download PDF

Info

Publication number
FI75465B
FI75465B FI822565A FI822565A FI75465B FI 75465 B FI75465 B FI 75465B FI 822565 A FI822565 A FI 822565A FI 822565 A FI822565 A FI 822565A FI 75465 B FI75465 B FI 75465B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
coil
heating
heating element
deformations
insulating
Prior art date
Application number
FI822565A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI75465C (fi
FI822565A0 (fi
FI822565L (fi
Inventor
Gerhard Goessler
Eugen Wilde
Bernhard Mikschl
Original Assignee
Ego Elektro Blanc & Fischer
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ego Elektro Blanc & Fischer filed Critical Ego Elektro Blanc & Fischer
Publication of FI822565A0 publication Critical patent/FI822565A0/fi
Publication of FI822565L publication Critical patent/FI822565L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75465B publication Critical patent/FI75465B/fi
Publication of FI75465C publication Critical patent/FI75465C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B3/00Ohmic-resistance heating
    • H05B3/68Heating arrangements specially adapted for cooking plates or analogous hot-plates
    • H05B3/74Non-metallic plates, e.g. vitroceramic, ceramic or glassceramic hobs, also including power or control circuits
    • H05B3/748Resistive heating elements, i.e. heating elements exposed to the air, e.g. coil wire heater
    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B2203/00Aspects relating to Ohmic resistive heating covered by group H05B3/00
    • H05B2203/017Manufacturing methods or apparatus for heaters

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)
  • Studio Devices (AREA)
  • Surface Heating Bodies (AREA)
  • Measuring Volume Flow (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Baking, Grill, Roasting (AREA)
  • Control Of Resistance Heating (AREA)
  • General Induction Heating (AREA)
  • Constitution Of High-Frequency Heating (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Inorganic Insulating Materials (AREA)
  • Ceramic Capacitors (AREA)

Description

75465 Sähkökuumennuskappale levyn kuumentamiseksi ja menetelmä sen valmistamiseksi
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen joh-5 dannon mukainen sähkökuumennuskappale ja menetelmä sen valmistamiseksi.
DE-kuulutusjulkaisusta 27 29 929 on tullut tunnetuksi sähkökuumennuskappale, jossa sähkökierukat on kiinnitetty spiraalinmuotoisesti levymäiselle eristys-10 kannattimelle siten, että ne on välien päässä upotettu tähdenmuotoisesti kulkeviin kohoutumiin tai ruoteisiin levymäisen eristyskannattimen pinnalla. Tämä suoritusmuoto on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi. Se vaatii kuitenkin, että eristyskannatin esipuristetaan 15 ennen kuumennuskierukoiden kiinnittämistä, niin että tarvitaan useita työvaiheita.
DE-hakemusjulkaisusta 23 39 768 on tullut tunnetuksi sähkökuumennuskappale, jossa kuumennuskierukat on kiinnitetty hiusneulantapaisesti taivutetuilla pin-20 teillä, jotka jälkeenpäin pistetään sisään eristysainee- seen. Tämä kiinnitys on epävarma ja erittäin työläs valmistuksen yhteydessä.
US-patenttijulkaisusta 3 612 828 on tullut tunnetuksi kuumennuselementtien samantapainen kiinnittäminen, 25 jotka kuumennuselementit muodostuvat aallonmuotoisesti taivutetuista levykaistaleista. Siinä pistetään U-muo-toisesti taivutetut levy- tai lankasangat eristyskappa-leen läpi ja kiinnitetään nipistimillä.
DE-hakemusjulkaisusta 25 51 137 on tullut tunne-30 tuksi säteilykuumennuskappale, jossa kuumennusjohdin muo dostuu meanderinmuotoisesti meistetystä ja aallotetusta nauhasta, jossa on sille muotoiltuja ulkonevia kaistaleita, jotka pistetään ohuen eristyskannatuslevyn läpi ja taivutetaan tämän alle. Nauhoista muodostuvilla kuumennusjohti-35 millä ei ole tuotantoon liittyviä epäkohtia langasta muo dostuviin kuumennuskierukoihin verrattuna ainoastaan 75465 2 meistämisen ja suuremman hukkamäärän vuoksi, vaan ne ovat ongelmallisempi myös kestävyysominaisuuksiltaan.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan sähkökuumen-5 nuskappale, joka on helppo valmistaa ja jonka yhteydes sä kuumennuskierukat ovat kiinnitettävissä varmasti ja siten eristyskannattimelle, että pisteittäisen termisen ylikuumenemisen vaara on erittäin pieni.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti 10 patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkillä. Muotopoikkeamat muodostuvat edullisesti aksiaaliselle etäisyydelle toisistaan sijoitetusta yksipuolisesta kierukan taivutuksesta, jolloin erityisesti kulloinkin ainoastaan yksi kierre on painettu alas muusta kierukan kulusta. Näin muodos-15 tetut "jalat" sijaitsevat aksiaalisella etäisyydellä toisistaan ja ne painetaan sisään muuten tasaiseen ja vast, profiloimattomaan eristyskappaleen pintaan, kun taas kuumennuskierukan jäljellä oleva osa kulkee käytännöllisesti ottaen vapaana ja upottamattomana tämän pinnan 20 päällä. Tämä merkitsee, että jäljempänä vielä kuvaillun puristustapahtuman aikana kuumennuskierukka voi muovautua hieman pinnassa, joten se saa myös hyvän sivusuuntaisen pidon, kuitenkin olisi estettävä se, että eristyskannat-timen materiaali ulottuu kierukan alalangan päälle ja ympä-25 röi tätä.
Erityisen edullinen on suoritusmuoto, jossa kuu-mennuskierukkaa kantava pinta tai pinnan osa on kyllästämisen tai kovettamisen vuoksi mekaanisesti lujempaa ja paremmin lämpöä johtavaa kuin muu eristyskannatin. Mekaa-30 nisen kiinnityksen ansiosta paranee toisaalta "jalan" pi-tovaikutus eristyskappaleessa ja toisaalta muotoutuu eris-tyskappale myös muuten kuljetusta ja asennusta ajatellen vähemmän herkäksi. Sitä paitsi voi muu eristysaine olla silloin mekaanisesti vähemmän lujaa ainetta, jolla voi 35 vastaavasti olla paremmat lämmöneristysominaisuudet. Sitä paitsi johtuu jonkin verran tiheämmän pintakerroksen
II
75465 ansiosta lämpö paremmin pois kierukan muotopoikkeute-tusta, upotetusta osasta, niin että siihen ei voi syntyä lämpöpätoa, joka ylikuumenemisen vuoksi johtaa langan poikkipalamiseen.
5 Sähkökuumennuskappaleen yksinkertaiseksi valmis tamiseksi myös suurina kappalelukuina voidaan edullisen valmistusmenetelmän mukaisesti kokoamismuodossaan työvälineeseen sovitettu kuumennuskierukka varustaa edullisesti listamaisten painimien välityksellä paikoitellen 10 muotopoikkeamilla. Kuumennuskierukka voidaan sen jälkeen sijoittaa kuumennuskierukkaa varten tarkoitetuilla pi-dikkeillä varustettuun puristustyövälineen osaan siten, että ainakin muotopoikkeamat kohoavat puristusvälineen osan pinnan yli ja löyhään muotoon tai mahdollisesti 15 yksittäisiin kerroksiin puristustyövälineeseen sijoitet tu eristysaine voidaan tiivistää samanaikaisesti muoto-poikkeamien sisäänpuristamisen kanssa. Tämä muovauspu-ristus voi tapahtua kuivana, niin että säästetään jäljessä seuraava kuivatustoimenpide.
20 Muovauspuristamisen jälkeen voidaan edullisesti kuumennuskierukkaa kantava pinta tai pintakerros kyllästää vahvistavalla aineella, edullisesti piisoolilla.
Täten saadaan aikaan mainittu mekaanisesti lujempi ja paremmin lämpöä johtava pintakerros. Vahvistusalueeseen 25 rajoittamiseksi pintakerrokselle voi kyllästettävä pin takerros muodostua edullisesti hydrofiilisestä eristys-aineesta ja sen alla oleva eristys vastaavasti hydrofobisesta eristysaineesta. Kuitenkin on myös mahdollista liittää jo pintakerrosta varten olevaan eristysaineeseen 30 kovetuskelpoinen aineosa, joka kovettuu esim. lämmössä.
Tällöin voi ensimmäisen koekuumennuksen yhteydessä kuumennuskierukka itse tuottaa lämmön, joka saa aikaan kovettumisen, niin että on mahdollista vahvistaa kovetusta jatkuvasti kuumennuskierukoiden läheisyydessä.
35 Keksinnön muut edut ja tunnusmerkit käyvät ilmi 75465 alipatenttivaatimuksista ja selityksestä piirustusten yh-täydessä. Kuumennuskappaleen suoritusesimerkki ja valmistuksen kulun kaavamainen esitys on esitetty piirustuksessa ja niitä selitetään seuraavassa lähemmin. Tällöin 5 esittää kuvio 1 sähkökuumennuskappaleen kaavamaista pääl-lyskuvantoa, kuvio 2 kuumennuskappaleen ja lasikeramiikkalevyn osan leikkausta, 10 kuvio 3 kuviossa 2 olevan ympyrän III leikkauksen voimakasta suurennusta, kuvio 4 kuumennuskierukan sivukuvantoa, kuvio 5 on kuumennuskierukan osan perspektiivinen esitys, 15 kuvio 6 esittää kuumennuskierukan muotopoikkeutuk- sen aikaansaamiseksi käytetyn työvälineen osaleikkausta, kuvio 7 ja 8 esittävät kuvion 6 viivan III-III tasossa otettuja leikkauksia kahdessa eri työvaiheessa ja kuvio 9 esittää puristustyövälineen leikkausta, 20 jossa kuumennuskappale muovauspuristetaan.
Kuvioissa 1 ja 2 esitetyssä sähkösäteilykuumennus-kappaleessa 11 on eristyskannatin 12, joka on sovitettu levystä tehtyyn kannatusmaljaan 13. Kuumennuskappale on painettu ei-esitetyn jousen avulla lasikeramiikkalevyn 25 14 alasivulle. Mutta sitä voidaan käyttää myös muiden pintojen, esim. metallilevyjen tai yksittäisten keitto-levyjen kuumentamiseen.
Eristyskappale 12 muodostuu kahdesta kerroksesta, nimittäin lämmönkestävää ja erittäin hyvin eristävää eris-30 tysainetta olevasta eristyskerroksesta 15 ja erittäin lämmönkestävää eristysainetta olevasta pintakerroksesta 16, joka on kuitenkin mekaanisesti lujempaa ja jolla on jonkin verran paremmat lämmönjohto-ominaisuudet kuin eristyskerroksella 15. Tämä mekaanisesti lujempi aine 35 muodostaa myös eristyskappaleen ylöskohoavan reunan 17',
II
5 75465 joka eristyskappale on siten paremmin suojattu vahingoittumisia vastaan.
Eritystyskappaleen pinnalle 17, joka on reunaan 17' nähden sisään vedetty ja siten muodostaa maljamaisen 5 syvennyksen, on sovitettu kuumennuskierukka 18. Se on asetettu kaksoisspiraalin muodossa (kuvio 1), niin että molempiin liitäntöihin päästään hyvin käsiksi ulkoalueelta.
Kuumennuskierukat 18 ovat pyöreää vastuslankaa 10 olevia ympyräisiä kierukoita, joissa on välien päässä toisistaan muotopoikkeamia 19, jotka ovat nähtävissä kuvioista 3-5. Tällöin on nähtävissä, että kuumennus-kierukan tavanomaisesta letkumaisesta tai sylinterimäi-sestä kulusta on painettu ulos kierre yhdelle sivulle, 15 että se sijaitsee osaksi kierukan normaalin kulun ulko puolella. Tällöin puristuvat molemmat viereiset kierteet jonkin verran kokoon.
Muotopoikkeamat 19 on sovitettu siten, että ne antavat päällyskuvannossa kuumennuskappaleelle (kuvio 1) 20 tähdenmuotoisen kuvion, joka on osoitettu katkopiste- viivoilla 20. Muotopoikkeamat 19 on upotettu eristyskap-paleen aineeseen pintakerrokseen 16, ts. että eristysaine ympäröi niitä täysin ja ne on siten pidetty muodon avulla lukittuina eristyskappaleessa. Kuumennuskierukan 18 muut 25 ja erityisesti ei-muotopoikkeutetut kierteet sijaitsevat oleellisesti vapaasti eristyskappaleen pinnalla 17, jolloin ne voivat, kuten kuvio 3 esittää, painua jonkin verran sisään pintaan, kuitenkaan eristysaine ei ympäröi niitä täysin, niin että ne voivat hyvin säteillä ulos niissä 30 syntyvän lämmön.
Muotopoikkeutetusta osasta ei ainakaan alaosassa lämpö voi upotuksen johdosta poistua suoraan. Osa johtuu vastuslangan välityksellä lämmönjohtumisen vuoksi. Pääosa johtuu kuitenkin pintakerroksesta 16 lämmönjohtumisen 35 seurauksena. Tätä tarkoitusta varten on edullista, että lämpökierukan muotopoikkeaman muodostaa ainoastaan yksi 6 75465 kierre, koska siten poisjohtuva lämpö on hyvin vähäinen ja se voi jakautua hyvin. Kuitenkin olisi myös mahdollista esim. vähemmän kuormitettujen kuumennuskieru-koiden yhteydessä muotoilla ja upottaa useita kierteitä.
5 Kuvioissa 6 - 8 on esitetty kuumennuskierukan muotopoikkeamien valmistus. Tätä tarkoitusta varten sijoitetaan tavanomaisesti kelaamalla ja sen jälkeen oikeaan pituuteen ja nousuun vetämällä valmistettu kuu-mennuskierukka muotin 22 uriin 21, jolla on kuviossa 1 10 esitetty kaksoisspiraalin muoto. Työvälineen osa 23 kan nattaa listamaisia painimia 24, jotka kuvion 1 viivoja 20 vastaavasti on sovitettu tähdenmuotoisesti. Nämä pyöristetyllä terällä varustetut listat 24 sijaitsevat työvälineen alaosassa 22 olevia vastaavia syvennyksiä 25 15 vastapäätä. Sisäänasettamisen jälkeen (kuvio 7) laske taan työvälineen yläosaa 23, niin että painimet 24 tunkeutuvat kuumennuskierukan kahden kierteen väliin ja muoto-poikkeuttavat nämä kuvioista 3-5 ilmikäyvällä tavalla.
Sen jälkeen asetetaan ennalta valmistettu kuumen-20 nuskierukka 18 muotopoikkeamat 19 ylöspäin alempaan pu- ristustyövälineen osaan 26 ja kiinnitetään siinä ennalta määrätyssä spiraalimuodossa uriin 27. Yhdessä liikkuvan puristustyövälineen yläosan 28 kanssa työväline sulkee sisäänsä muotin, joka vastaa valmista eristyskannatinta.
25 Onteloon sijoitetaan puristustyövälineen yläosan 28 olles sa ulosvedettynä eristysaine irrallisen soluvan aineen muodossa, jolla on aluksi vielä myöhemmän eristyskappa-leen moninkertainen tilavuus, nimittäin kerroksina vastaten myöhemmin haluttua kerrostuneisuutta. Eristysaine voi 30 rakentua esim. perusaineena tulenkestävästä piihaposta, jota toiminimi Degussa myy kauppanimellä Aerosil, ja edelleen sisältää samennusainetta infrapunasäteilyn absor-boimiseksi kuten esim. titaanioksidia, rautaoksidia, nokea tai jotakin lämmönkestävää pigmenttiä. Edelleen voidaan 35 käyttää vahvistuskuituina keraamisia kuituja, esim. alu- miinisilikaattikuituja. Erityisesti muotissa alemmassa 11 75465 kerroksessa, joka myöhemmin muodostaa pintakerroksen 16, voi olla lisäksi kovetinta, esim. korkeassa lämpötilassa sulavia lasiaineita, jotka mahdollistavat pintakerroksen kovettumisen kuumentamisen yhteydessä. Myös 5 tiettyjä metallioksideja voidaan käyttää kovettimina.
Muotin sulkemisen yhteydessä tiivistyy eristyskap-pale lopulliseen muotoonsa ja tällöin painuvat muotopoik-keamat 19 sisään eristysaineeseen ja uppoavat tähän, ts. tämä ympäröi niitä ja vast, puristaa ympäriltä. Spiraa-10 lien jäljellä oleva pinta toimii työvälineen yläpintana ja siitä on puristustapahtuman yhteydessä vielä se etu, että muotin helppo tuulettaminen on mahdollinen, kun esim. uran 27 uranpohjaan sovitetaan tuuletusporauksia 29. Edullisesti voidaan eristyskappale monikerroksisesta raken-15 teestaan huolimatta, joka saadaan aikaan valuttamalla sisään useita kerroksia erilaisia eristysaineita, puristaa valmiiksi yhtenä ainoana työvaiheena. Kuitenkin on mahdollista suorittaa kerroksellinen muovauspuristus, jos esim. eri kerroksia on puristettava erilaisella voimakkuudella. 20 Kun eristyskappaleen pintakerros sisältää lisäksi kovettimen, kappale on tehty valmiiksi. Se kovetetaan sitten pinnalta ainoastaan enää kuumentamalla, esim. syöttämällä virtaa kuumennuskierukoihin 18. Mekaanisesti tiiviimpi ja paremmin lämpöä johtava pintakerros 16 voi-25 daan valmistaa myös eristysaineiden sopivan koostumuksen avulla ilman jälkikäsittelyä. Erityisen edullista on kuitenkin puristeen poistamisen jälkeen muotista käsitellä pinta aineella, joka antaa sille toivotut ominaisuudet. Voidaan ruiskuttaa esim. piisoolia, silokinidioksidia 30 kolloidisessa muodossa tasaisesti sisään. Tämän asemesta tai lisäksi voidaan suorittaa tarkoituksenmukainen käsittely kuumennuskierukoiden 18 muotopoikkeamien 19 läheisyydessä, jolloin esim. ruiskusuuttimia on sovitettu vastaaviin kiinnityskohtiin. Siten on mahdollista saada ai-35 kaan haluttu mekaaninen lujuus ja parempi lämmön pois- 75465 8 johtuminen kiinnitysalueille vaikuttamatta muuten oleellisesti eristyskannattimen eristysominaisuuksiin.
Kyllästysaineen hyvän jakaantumisen aikaansaamiseksi, ilman että tämä tunkeutuu liian syvälle, tulee 5 pintakerroksen 16 olla hydrofiilinen, ts. vesihakuinen, koska piisooli on normaalisti lietetty veteen. Sen alla olevan eristyskerroksen 26 tulee kuitenkin olla hydrofobinen, jotta aine ei voi tunkeutua eristyskerrokseen 15 ja vähennä termistä eristyskykyä. Tulenkestävä piihap-10 po on normaalisti hydrofiininen, kun taas eristyskerrok sen 15 hydrofobiset ominaisuudet saadaan aikaan silikoni-käsittelyllä, esim. silikoniryhmien kerrostamisella.
Muovauspuristuksen yhteydessä, esim. kerrosten yhteisen muovauspuristuksen yhteydessä on tuloksena perus-15 teellinen yhdistäminen, niin että näitä kerroksia ei voi da erottaa toisistaan.
Kuumennuskappaleet, erityisesti säteilykuumennus-kappaleet, voidaan keksinnön mukaisesti valmistaa suuressa määrin automaattisesti. Muotopoikkeutetut kuumen-20 nuskierukat voidaan varustaa kaikilla ulkopuolisilla tulo- johdoilla ja sen jälkeen koko eristyskappale kiinnittäminen mukaan lukien voidaan valmistaa yhtenä työvaiheena.
Eri eristysseosten peräkkäinen kerrostaminen sallii päämääräksi asetetun soveltamisen haluttuun käyttötapaukseen. 25 Esim. ylimmän kerroksen tulee yhdistää hyvät säh- köeritysominaisuudet hyvään emissiokykyyn. Tällainen kerros sisältää silloin esim. titanidioksidia samennusaineena jossa on lisäksi A^O^. Syvemmille kerroksille voidaan silloin antaa erittäin suuri lämmöneristyskyky pyrittäessä 30 samalla alhaiseen hintaan.
Selitetyllä kuumennuskappaleella on erityisesti pinnan lujittamisen ansiosta kokonaan ei kannatinlevyn peittämältä alueelta se etu, että se ei ole arka ilman kosteudelle ja sillä on myös kylmässä tilassa erittäin 35 hyvä sähköeristyskyky. Kuumennuskierukka voidaan kuvaillun
II
9 75465 työvälineen ohella saada aikaan myös ohjelmakelauksella, jolloin yhdellä koneella kelataan muutamia kierteitä normaalisti ja sen jälkeen tehdään yksipuolisesti siirretty tai myös suurennettu kierre. Vaikka yksipuolisella 5 muotopoikkeamalla on se etu, että se on erittäin helposti valmistettavissa ja se vastaa parhaiten lämpöteknisiä ja kiinnitysvaatimuksia, on myös mahdollista valmistaa uloke suuremman halkaisijan omaavan, ympäri ulottuvan kierteen muotoon tai esim. vetää muotopoikkeama ulospäin ainoastaan 10 yhdelle sivulle ja jättää kierteen muun osan kuitenkin kierukan kokonaismuotoon, niin että muotopoikkeutetulla kierteellä on silloin munuaismainen muoto. Kuumennus-kierukan ohjaelmakelauksen yhteydessä tämä voitaisiin valmistaa myös saunalla nousulla, niin että tähän asti 15 tavanomainen kavalle kierrettyjen spiraalien vetäminen jää pois. Pyöreän kierukan poikkileikkauksen asemesta soveltuvat myös muut muodot, esim. soikea tai litistetty muoto. Muotoilu pyöreästä lankakierukasta voisi tapahtua esim. samassa muotoilutyövälineessä, jossa muotopoikkeama 20 valmistetaan.

Claims (11)

1. Sähkötoiminen säteilykuumennuskappale (11), jossa on eristyskannatin (12) , johon on kiinnitetty kuumennuskie- 5 rukka (18) muotopoikkeamien (19) avulla, jotka kuumennus-kierukan pituussuunnassa paikoitellen ulkonevat siitä ja ovat ainakin yhden kierukan kulusta ulostaivutetun kierteen tapaisia, joka ulottuu eristyskannattimen (12) sisään, tunnettu siitä, että muotopoikkeamat (19) on sillä 10 tavoin upotettu eristysmateriaaliin, joka muodostaa levyn (14) kuumentamiseen tarkoitetun kuumennuskappaleen (11) eristyskannattimen, että eristysmateriaali ympäröi tiiviisti kuumennuskierukan (18) lankaa eristyskannattimen (12) alueella ja tunkeutuu muotopoikkeutetun kierteen sisään, 15 ja että eristyskannatin (12) on plastisesti muovattavaa, mutta muotopoikkeamien (19) muodostamisen jälkeen kovettunutta eristysmateriaalia.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuumennuskappale, tunnettu siitä, että muotopoikkeamat (19) muodostu- 10 vat edullisesti kulloinkin vain yhdestä kierteestä, jota on muuten samalla kierteen suunnalla siirretty vähemmän kuin kierukan halkaisijan verran kuumennuskierukan (18) muun kierukan kulun suhteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kuumennus-25 kappale, tunnettu siitä, että muotopoikkeamat (19) on sovitettu siten, että ne kuumennuskierukan (18) spiraalimaisen sovituksen yhteydessä sijaitsevat eristyskannatti-mella (12) oleellisesti tähdenmuotoisesti.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen 30 kuumennuskappale, tunnettu siitä, että eristyskannatin (12) muodostuu useista keskenään puristetuista eristyskerroksista (15,16).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kuumennuskappale, tunnettu siitä, että kuumennus- 35 kierukkaa (18) kantava pinta (17) tai pintakerros (16) on II 11 75465 mekaanisesti lujempi ja paremmin lämpöä johtava kuin muu eristyskannatin.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kuumennuskappale, tunnettu siitä, että mekaaninen lujittaminen on 5 suoritettu pääasiassa muotopoikkeamien (19) upotusalueella.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen kuumennus-kappale, tunnettu siitä, että edullisesti kyllästämällä lujitettu pintakerros (16) on hydrofiilistä eris-tysainetta ja alla oleva eristyskerros (15) vastaavasti 10 hydrofobista eristysainetta.
8. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen kuumennus-kappale, tunnettu siitä, että pinta (17) tai pintakerros (16) sisältää kuumennuskierukan (18) ja varsinkin sen upotuksen alueella lämmön vaikutuksesta kovettumiskel- 15 poista ainetta.
9. Menetelmä jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukaisen kuumennuskappaleen valmistamiseksi, tunnet-t u siitä, että asennusmuodossaan työvälineeseen (22,23) sovitettu kuumennuskierukka (18) varustetaan edullisesti 20 listamaisten painimien (24) avulla paikoitellen muotopoik-keamilla (19), kuumennuskierukka (18) sijoitetaan kuumen-nuskierukkaa (18) varten tarkoitetuilla pidäkkeillä (27) varustettuun puristustyövälineen osaan (26) siten, että ainakin muotopoikkeamat (19) kohoavat puristustyövälineen 25 osan (26) pinnan yli ja että löyhässä muodossa tai mahdollisesti yksittäisinä kerroksina puristustyövälineeseen sijoitettu eristysaine tiivistetään ja kiinnitetään muoto-poikkeaminen (19) samanaikaisen sisäänpuristamisen kanssa syntyvän eristyskappaleen (12) pintaan (17).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuumennuskierukkaa (18) kantava pinta (17) ja vast, pintakerros (16) kyllästetään muovauspuristamisen jälkeen lujittavalla aineella, edullisesti piisoolilla.
10 75465
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, 12 75465 tunnettu siitä, että kovettuvalla aineella sekoitetun pinnan (17) ja vast, pintakerroksen (16) kovettuminen tapahtuu itse kuumennuskierukan (18) kuumentamisen seurauksena. Il 13 75465
FI822565A 1981-07-24 1982-07-20 Elektrisk vaermekropp foer uppvaermning av en platta och foerfarande foer framstaellning av densamma. FI75465C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19813129239 DE3129239A1 (de) 1981-07-24 1981-07-24 Elektrischer heizkoerper fuer die beheizung einer platte und verfahren zu seiner herstellung
DE3129239 1981-07-24

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822565A0 FI822565A0 (fi) 1982-07-20
FI822565L FI822565L (fi) 1983-01-25
FI75465B true FI75465B (fi) 1988-02-29
FI75465C FI75465C (fi) 1988-06-09

Family

ID=6137647

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822565A FI75465C (fi) 1981-07-24 1982-07-20 Elektrisk vaermekropp foer uppvaermning av en platta och foerfarande foer framstaellning av densamma.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4471214A (fi)
EP (1) EP0071048B1 (fi)
JP (1) JPS5826485A (fi)
AT (1) ATE11449T1 (fi)
AU (1) AU557733B2 (fi)
DE (2) DE3129239A1 (fi)
ES (1) ES274609Y (fi)
FI (1) FI75465C (fi)
GR (1) GR76857B (fi)
NO (1) NO154679C (fi)
YU (1) YU43961B (fi)
ZA (1) ZA825038B (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3315438A1 (de) * 1983-04-28 1984-10-31 E.G.O. Elektro-Geräte Blanc u. Fischer, 7519 Oberderdingen Heizelement zur beheizung von koch-, heizplatten oder dgl.
GB8414746D0 (en) * 1984-06-09 1984-07-11 Blease P A S Plunger
DE3502497A1 (de) * 1985-01-25 1986-07-31 Grünzweig + Hartmann und Glasfaser AG, 6700 Ludwigshafen Heizvorrichtung, insbesondere fuer eine strahlungsbeheizte kochplatte, sowie verfahren zu ihrer herstellung
DE3519350A1 (de) * 1985-05-30 1986-12-04 E.G.O. Elektro-Geräte Blanc u. Fischer, 7519 Oberderdingen Strahlungs-heizeinheit
DE3527413A1 (de) * 1985-07-31 1987-02-12 Ego Elektro Blanc & Fischer Elektrischer strahlheizkoerper zur beheizung von heizflaechen sowie verfahren und vorrichtung zu seiner herstellung
DE3539881A1 (de) * 1985-11-11 1987-05-14 Ego Elektro Blanc & Fischer Elektrischer strahlheizkoerper zur beheizung von heizflaechen sowie verfahren und vorrichtung zu seiner herstellung
DE3602541A1 (de) * 1986-01-29 1987-07-30 Rommelsbacher & Co Elektrowaer Heizwendeltraeger, damit versehene kochplatte und verfahren zu seiner herstellung
EP0234373A3 (de) * 1986-02-26 1988-03-02 E.G.O. Elektro-Geräte Blanc u. Fischer Kocheinheit mit Strahlheizkörper
JPS63252379A (ja) * 1987-04-08 1988-10-19 松下電器産業株式会社 電熱ユニツト
DE3828192A1 (de) * 1988-08-19 1990-02-22 Ego Elektro Blanc & Fischer Strahlheizkoerper sowie verfahren und vorrichtung zu seiner herstellung
DE4039501A1 (de) * 1990-12-11 1992-06-17 Ego Elektro Blanc & Fischer Elektrischer heizkoerper, insbesondere strahlheizkoerper
US5796075A (en) * 1992-03-09 1998-08-18 E.G.O. Elektro-Gerate Blanc Und Fisher Gmbh & Co. Kg Heater, particularly for kitchen appliances
DE4229375C2 (de) * 1992-09-03 2000-05-04 Ego Elektro Blanc & Fischer Strahlungs-Heizkörper
US5868564A (en) * 1992-07-28 1999-02-09 International Business Machines Corporation Sequential step belt furnace with individual concentric heating elements
DE4229373A1 (de) * 1992-09-03 1994-03-10 Ego Elektro Blanc & Fischer Heizkörper, insbesondere für Kochgeräte
DE9214270U1 (de) * 1992-10-22 1994-04-07 Eichenauer Gmbh & Co Kg F Elektrischer Strahlungsheizeinsatz für Glaskeramik-Kochfeld
GB2278261B (en) * 1993-05-21 1996-07-03 Ceramaspeed Ltd Method of manufacturing a radiant electric heater
DE19506685A1 (de) * 1995-02-25 1996-08-29 Ego Elektro Blanc & Fischer Elektrischer Strahlungsheizkörper und Verfahren zu seiner Herstellung
US6134386A (en) * 1996-07-12 2000-10-17 O'donnell; James Martin Panel heater for animal use
US5847362A (en) * 1996-10-16 1998-12-08 Interfic, Inc. Corrugated paperboard manufacturing apparatus providing controllable heat and related methods
US5837974A (en) * 1996-10-16 1998-11-17 Interfic, Inc. Corrugated paperboard manufacturing apparatus with board profile monitoring and related methods
US5902502A (en) * 1996-10-16 1999-05-11 Interfic, Inc. Corrugated paperboard manufacturing apparatus and related methods
DE19744555A1 (de) * 1997-10-09 1999-04-15 Ako Werke Gmbh & Co Heizeinrichtung
US6194689B1 (en) 1998-05-11 2001-02-27 Emerson Electric Co. Radiant heater element for use in grill and the like
US9952160B2 (en) 2014-04-04 2018-04-24 Packaging Corporation Of America System and method for determining an impact of manufacturing processes on the caliper of a sheet material
TWI791517B (zh) 2017-04-28 2023-02-11 美商康寧公司 包括內部加熱元件的邊緣導向器
ES2714427A1 (es) * 2017-11-28 2019-05-28 Bsh Electrodomesticos Espana Sa Dispositivo de campo de coccion

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA891673A (en) * 1972-01-25 General Electric Company Crystalline glass heating plate
US1831889A (en) * 1931-11-17 Electrically heated cooking
FR480320A (fi) *
DE554482C (de) * 1930-03-20 1932-07-11 Steatit Magnesia Akt Ges Elektrischer Heizkoerper mit einseitiger Strahlungswirkung und mit einer auf der Oberflaeche eines isolierenden Haltekoerpers befestigten, schraubenfoermig gewundenen Heizwicklung
US1921543A (en) * 1930-03-31 1933-08-08 Steatit Magnesia Ag Electrical radiation apparatus
US3316390A (en) * 1965-04-21 1967-04-25 Gen Motors Corp Electric hot plate
US3567906A (en) * 1969-04-14 1971-03-02 Gen Electric Planar surface heater with integral fasteners for heating element
US3612828A (en) * 1970-06-22 1971-10-12 Gen Motors Corp Infrared radiant open coil heating unit with reflective fibrous-ceramic heater block
GB1433478A (en) * 1972-08-05 1976-04-28 Mcwilliams J A Electrical heating apparatus
DE2551137C2 (de) * 1975-11-14 1986-04-24 E.G.O. Elektro-Geräte Blanc u. Fischer, 7519 Oberderdingen Elektrischer Strahlungsheizkörper für Glaskeramikkochplatten
GB1580909A (en) * 1977-02-10 1980-12-10 Micropore Internatioonal Ltd Thermal insulation material
ZA774922B (en) * 1977-03-09 1978-06-28 Emerson Electric Co Open coil heater
SE7806238L (sv) * 1977-07-02 1979-01-03 Fischer Karl Elektriskt stralningsvermeelement, serskilt for glaskeramikkokhell
DE2729929C3 (de) * 1977-07-02 1981-10-08 Karl 7519 Oberderdingen Fischer Strahlungs-Heizeinheit für Glaskeramik-Elektrokochgeräte
DE2820138A1 (de) * 1978-05-09 1979-11-15 Karl Fischer Strahlungs-heizeinheit insbesondere fuer glaskeramik-elektrokochgeraete
DE7805391U1 (de) * 1978-02-23 1978-06-15 Imperial-Werke Gmbh, 4980 Buende Glaskeramik-kochplatte mit einer oder mehreren kochstellen
JPS54164146U (fi) * 1978-05-10 1979-11-17

Also Published As

Publication number Publication date
FI75465C (fi) 1988-06-09
ATE11449T1 (de) 1985-02-15
JPH0449231B2 (fi) 1992-08-10
FI822565A0 (fi) 1982-07-20
ES274609Y (es) 1985-01-01
NO154679C (no) 1986-11-26
DE3129239A1 (de) 1983-02-10
EP0071048B1 (de) 1985-01-23
YU158082A (en) 1985-03-20
NO154679B (no) 1986-08-18
AU557733B2 (en) 1987-01-08
FI822565L (fi) 1983-01-25
AU8621582A (en) 1983-01-27
NO822532L (no) 1983-01-25
US4471214A (en) 1984-09-11
YU43961B (en) 1989-12-31
EP0071048A1 (de) 1983-02-09
GR76857B (fi) 1984-09-04
ZA825038B (en) 1983-04-27
DE3262043D1 (en) 1985-03-07
JPS5826485A (ja) 1983-02-16
ES274609U (es) 1984-05-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75465B (fi) Elektrisk vaermekropp foer uppvaermning av en platta och foerfarande foer framstaellning av densamma.
US6072259A (en) Stator for electric motor
US7034258B2 (en) Hot runner heater device and method of manufacture thereof
US3374536A (en) Incapsulation of electrical units
US10883694B2 (en) Method of manufacturing an LED lighting assembly
GB2148054A (en) Process for making electric coils having cured insulation
US11943846B2 (en) Heat-generating element and method for its production
US5048176A (en) Method of making a radiant heater
CN107004475B (zh) 绕线式电阻器及其制造方法
JP2011194473A (ja) 電磁成形用インダクター及びその製造方法
SE516941C2 (sv) Sätt att tillverka ett ankarsegment i en elektrisk maskin
DE4238825A1 (de) Flachheizkörper und Verfahren zu dessen Herstellung
JPS6315654A (ja) 樹脂モ−ルドモ−タの製造方法
JP2760641B2 (ja) 電磁石コイルの製造方法
JP2004119171A (ja) 電線接続部の絶縁方法、固定方法、絶縁構造及び固定構造
JP3045481U (ja) 絶縁被覆付き発熱線
JPH10255965A (ja) 誘導加熱コイル
JP2024029163A (ja) 被覆された構成部材およびその製造方法
KR830006853A (ko) 만곡형 계자선륜(灣曲形計磁線輪)의 제조방법
JPH028542B2 (fi)
JPH10225037A (ja) 回転電機のコイルエンドの絶縁構成
EP1291917A3 (de) Elektrische Schaltungseinheit, insbesondere Leistungsmodul, und Verfahren zu deren Herstellung
JPS6289319A (ja) 樹脂モ−ルドコイルの製造方法
JPS5885511A (ja) リアクトルの製造法
RU2058673C1 (ru) Способ изготовления греющего элемента электрогрелки

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: E.G.O. ELEKTRO-GERAETE BLANC U. FISCHER