FI72142B - Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros - Google Patents

Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros Download PDF

Info

Publication number
FI72142B
FI72142B FI824204A FI824204A FI72142B FI 72142 B FI72142 B FI 72142B FI 824204 A FI824204 A FI 824204A FI 824204 A FI824204 A FI 824204A FI 72142 B FI72142 B FI 72142B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
glucose
catalyst
activity
fructose
solution
Prior art date
Application number
FI824204A
Other languages
English (en)
Other versions
FI72142C (fi
FI824204L (fi
FI824204A0 (fi
Inventor
Guenter Weidenbach
Dirk Bonse
Boris Meyer
Original Assignee
Kali Chemie Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kali Chemie Ag filed Critical Kali Chemie Ag
Publication of FI824204A0 publication Critical patent/FI824204A0/fi
Publication of FI824204L publication Critical patent/FI824204L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI72142B publication Critical patent/FI72142B/fi
Publication of FI72142C publication Critical patent/FI72142C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H3/00Compounds containing only hydrogen atoms and saccharide radicals having only carbon, hydrogen, and oxygen atoms
    • C07H3/04Disaccharides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C12BIOCHEMISTRY; BEER; SPIRITS; WINE; VINEGAR; MICROBIOLOGY; ENZYMOLOGY; MUTATION OR GENETIC ENGINEERING
    • C12PFERMENTATION OR ENZYME-USING PROCESSES TO SYNTHESISE A DESIRED CHEMICAL COMPOUND OR COMPOSITION OR TO SEPARATE OPTICAL ISOMERS FROM A RACEMIC MIXTURE
    • C12P19/00Preparation of compounds containing saccharide radicals
    • C12P19/24Preparation of compounds containing saccharide radicals produced by the action of an isomerase, e.g. fructose

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Immobilizing And Processing Of Enzymes And Microorganisms (AREA)

Description

x 72142
Menetelmä ja laite isomeroosin valmistamiseksi.
Förfarande och anordning för framställning av isomeros.
Keksintö käsittelee menetelmää, jolla valmistetaan glukoosia ja fruktoosia sisältävää liuosta glukoosiliuoksesta Si02~poh-jaiselle kantajalle valmistetulla glukoosi-isomeraasiaktii-visuutta omaavalla katalysaattorilla.
Tämä glukoosin entsymaattinen muuttaminen glukoosi-fruktoosi-seokseksi on saanut kasvavaa merkitystä. Seos myydään useimmiten siirapin, isomeroosin, muodossa ja se korvaa ennen kaikkea elintarvike- ja juomateollisuudessa maailmanlaajuisesti niukemmin käytetyn ja kalliimman kristallisokerin (ruokosokeri, juurikassokeri, sakkaroosi), joka on valmistettu sokeriruo'-osta tai sokerijuurikkaasta. Glukoosi-fruktoosiseoksen valmistamiseen tarvittavan glukoosin lähteenä voivat olla luonnolliset tärkkelykset, esim. maissi- tai perunatärkkelys, jotka muutetaan glukoosiksi happo- tai entsymaattisella hydrolyy-sillä.
Glukoosin muuttamiseksi entsymaattisesti fruktoosiksi lisätään glukoosivesiliuokseen toimivaa glukoosi-isomeraasia, mahdollisesti myös isomerointia edistäviä yhdisteitä (esim. koboltteja magnesium-ioneja), kun haluttu isomeroitumisaste on saavutettu, erotetaan liuoksesta siihen mahdollisesti lisätyt yhdisteet ja liuos tiivistetään siirapiksi.
Aikaisemmin on työskennelty panosmenetelmin ja käytetty joko eristettyä glukoosi-isomeraasia tai glukoosi-isomeraasia, joka on jätetty luonnollisessa solusidoksessa sitä tuottaviin mikro-organismeihin. Koska näin lisättynä glukoosi-isomeraasi ei ole, tai on vain vaikeasti kerättävissä takaisin ja uudelleenkäytettävissä, käytetään nykyään lisääntyvässä määrin solusidoksessa kiinnittämällä veteen liukenemattomaksi tehtyä ja lisäyksin mekaanisesti lujitettua glukoosi-isomeraasia. Edelleen voidaan glukoosi-isomeraasi sitoa epäorgaaniseen tai 721 42 2 orgaaniseen kantajaan adsorptiolla tai kovalenttisesti ja tehdä se siten veteen liukenemattomaksi. Tällä tavoin kiinnitettyä ja lujitettua tai kantajaan sidottua glukoosi-isomeraasia voidaan käyttää useasti ja tällöin voidaan käyttää jatkuvia menetelmiä, esim. täyttämällä reaktori kantajaan sidotulla glukoosi-isomeraasilla ja antamalla glukoosiliuoksen (substraatin) virrata reaktorin läpi.
Tällaiseen jatkuvaan menetelmään tarvittava, kantajaan sidottu glukoosi-isomeraasi, jota kutsutaan myöhemmin glukoosi-iso-meraasiaktiivisuutta omaavaksi katalysaattoriksi tai kantaja-katalysaattoriksi, edustaa sinänsä tekniikan tasoa. Esimerkkinä mainittakoon DE-patenttijulkaisu 27 26 188, jossa kuvataan erityisesti SiC>2-kantajaan perustuva glukoosi-isomeraa-siaktiivisuutta omaava katalysaattori.
Keksinnön mukainen menetelmä glukoosia ja fruktoosia sisältävän liuoksen valmistamiseksi perustuu sellaiselle jatkuvasti toimivalle menetelmälle, jossa glukoosiliuos (substraatti) virtaa reaktorin läpi, joka sisältää glukoosi-isomeraasiak-tiivisuutta omaavan kantajakatalysaattorin.
Keksintö perustuu lisäksi seuraaville tiedoille:
Isomeroosin kilpailukelpoisuus määräytyy suhteessa luonnolliseen sakkaroosiin paitsi hintansa, pääasiassa sen fruktoosi-pitoisuuksien mukaan, sillä tämä on ratkaiseva tekijä sen makeudessa. Päinvastoin kuin luonnollisessa sakkaroosissa, joka on glukoosin ja fruktoosin muodostama disakkaridi, jossa glukoosi ja fruktoosi esiintyvät molekyylisuhteessa 1:1, vaih-televat glukoosin ja fruktoosin pitoisuudet isomeroosissa ja siten sen makeus on ensisijaisesti riippuvainen ajasta, jonka glukoosi-isomeraasi vaikuttaa glukoosiliuokseen, sekä lämpötilasta, jossa reaktio tapahtuu. 60 °C:ssa, riittävän pitkän reaktioajan jälkeen saavutettava maksimaalinen termodynaaminen tasapaino on suunnilleen 51%:ssa isomeroitumisasteessa, s.o.
Il 72142 3 lOOista käytetystä glukoosimolekyylistä on 51 muuntunut fruktoosiksi. Nykyään hyväksytään kaupan isomeroosi, jonka kuiva-ainepitoisuudesta on fruktoosia 42%. Koska teknisen lähtöaineen glukoosipitoisuus on tavallisesti 90 - 95%, on käytännössä isomeroitumisaste 44 - 46% pakollinen, jotta saavutettaisiin em. fruktoosipitoisuus. Jotta em. isomeroitumisaste saavutettaisiin, voidaan glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta omaavia kantajakatalysaattoreita käyttää vain tietyllä tila-vuusnopeudella, joka on riippuvainen niiden silloisesta aktiivisuudesta. Nykyaikaisia, korkea-aktiivisia katalysaattoreita, joita voidaan esim. valmistaa DE-patenttijulkaisussa 27 26 188 kuvatulla menetelmällä, voidaan käyttää alkutilavuus-nopeudella 10 - 20 tilavuus/tilavuutta tunnissa.
Käyttöajan lisääntyessä laskee tunnettujen katalysaattoreiden aktiivisuus riippuen reaktiolämpötilasta ennemmin tai myöhemmin .
DE-patenttijulkaisun 27 26 188 mukainen tunnettu katalysaattori omaa vielä 670 käyttötunnin jälkeen reaktiolämpötilan ollessa 60 °C 50% lähtöaktiivisuudestaan. Jotta saavutettaisiin sama isomeroitumisaste kuin alussa, voidaan sellaista katalysaattoria käyttää enää vain puolella lähtötilavuusno-peudella. 20% loppuaktiivisuus, jota pidetään alimpana taloudellisena rajana, saavutetaan 1700 käyttötunnin jälkeen.
Yllättäen havaittiin, että glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta omaavan Si02~kantajalle perustuvan katalysaattorin käyttöaikaa voidaan lisätä yli kaksinkertaiseksi, kun glukoosiliuos ennen muuntamista kantajakatalysaattorilla saatetaan kosketukseen Si02_ tai alumiinisilikaattikappaleiden kanssa. Massasuhde katalysaattori:kappaleet vaihtelevat välillä 3:1 ja 1:3, esim. 1:1. Näin menetellen lisääntyy katalysaattorin tuottoisuus kaksinkertaiseksi. Tuottoisuus on laskettu substraatti-määränä, substraattikuiva-aineena (kg), joka yhdellä kilolla katalysaattoria tietyllä isomeroitumisasteella voidaan käyttää 20% loppuaktiivisuuteen lähtöaktiivisuudesta.
4 72142
Laitteistossa, joka on erityisesti tarkoitettu jatkuvatoimiseen glukoosin muuntamiseen fruktoosiksi ja jossa laitteistossa on glukoosi-isomeraasiaktiivisuuden omaavan kantajakata-lysaattorireaktorin lisäksi tarvittavat lisälaitteet kuten varasto- ja keräyssäiliöt, liitäntäjohdot, pumput, mittauslaitteet, lämpötilansäätölaitteet ja vastaavat, on keksinnön mukaisesti reaktorin asennettu esikolonni, S1O2- tai alumiini-silikaattikappaleita vasten. Esikolonnin tilavuus on suhteutettu reaktorin tilavuuteen siten, että huomioimalla katalysaattorin ja esikolonnimateriaalin syöttöpainot voidaan saavuttaa yllä mainitut massasuhteet.
Keksinnön mukaisen menetelmän toteutus tapahtuu erityisesti jatkuvatoimisesti työskennellen siten, että glukoosin vesi-liuos, esim. kuiva-ainepitoisuus 40 - 50 p-%, säädetään pH- arvoon, joka on sopiva kantajaan sidotulle glukoosi-isomeraa-siile, lämmitetään sopivaan isomeroimislämpötilaan ja sitten pumpataan S1O2 tai alumiinisilikaatilla täytetyn esikolonnin läpi ja sitten glukoosi-isomeraasiaktiivisuuden omaavalla SiC>2-kanta jakatalysaattorilla täytetyn reaktorin läpi. Ulos tulevan glukoosi-fruktoosiliuoksen fruktoosipitoisuus mitataan säännöllisin väliajoin, esim. polarometrisesti tai HPLC:llä. Virtausnopeus, jolla katalysaattoria käytetään, asetetaan sellaiseksi, että ulos tulevan liuoksen fruktoosipitoisuus on 42 p-%, kuiva-aineeksi laskettuna.
Esikolonnimateriaalin raekoko on 0,5 - 5,0 mm ja kantajaka-talysaattorin raekooksi 0,08 - 0,5 mm on osoittautunut erityisen sopivaksi.
Kun glukoosi-isomeraasiaktiivisuuden omaavan kantajakataly-saattorin valmistamiseen on käytetty S treptomyces albus'en glukoosi-isomeraasia, on erittäin sopivaksi osoittautunut glukoosiliuoksen pH:n säätö 7,0 -8,5:ksi ja sen lämpötilan säätäminen 55 - 65 °C:een.
Il 5 721 42
Lisäksi Streptomyces albus'en glukoosi-isomeraasille on osoittautunut isomeroitumista edistäväksi tekijäksi Co(II)- ja Mg (11)-ionien lisääminen glukoosiliuokseen pitoisuuksin 0,1 -2 ppm Co(ll):ta ja 10 - 200 ppm Mg(II):ta niiden vesiliukoisina suoloina kuten klorideina tai sulfaatteina.
Edelleen on hyödyllistä lisätä glukoosiliuokseen stabiloiva määrä antioksidanttia, esim. SC^Jta, pitoisuudessa 100 -600 ppm alkalimetallisulfiittina tai -bisulfiittina.
Ennen kuin saatu glukoosi-fruktoosiliuos haihdutetaan siirapiksi tai tehdään käyttötarkoitukseensa sopivaksi liuokseksi, on suositeltavaa poistaa siitä ei-toivotut ioniset komponentit kuten esim. makua antavat ionit kationi- ja anionivaihdon avulla.
Keksintöä selvennetään seuraavien esimerkkien avulla:
Esimerkki 1.
5 g glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta omaavalla kantajakata-lysaattorilla, joka oli valmistettu DE-patenttijulkaisun 27 26 188 mukaisesti, ja jolla on alla esitetyt ominaisuudet, täytettiin reaktori, jonka eteen oli asennettu kolonni, joka oli täytetty 5 g:11a kaupallisesti saatavaa pallomuotoista veden kestävää, huokoista alumiinisilikaattia (esim. Typ KCT-WS der Kali-Chemie AG, koostumukseltaan 97 p-% SiC>2 ja 3 p-% AI2O3). Tämän esikolonni-reaktorijärjestelmän läpi pumpattiin 60 °C:sta glukoosiliuosta. Läpivirtausnopeus säädettiin sellaiseksi (laskettuna katalysaattorille, huomioon ottaen vaaditut reaktiotilavuudet), että isomeroitumisaste pysyi koko käyttöajan vakiona 46,5%:na. Ulosvirtaavan substraatti-liuoksen isomeroitumisaste mitattiin polarometrisesti. Yksityiskohdittain ovat katalysaattori, esikolonnin täyte ja menetelmä tunnettuja seuraavista parametreistä: 6 72142 1. Katalysaattori 1.1 Kantaja: S1O2 1.2 Aktiivisuusaste: 9000 U/g 1.3 Raekoko: 0,1 - 1»2 mm 1.4 Tärypaino (kuiva) 0,45 kg/1 2. Esikolonnin täyte 2.1 Täyttömateriaali: KCT-WS (Kali-Chemie AG) 2.2 Raekoko: 1-2 mm 2.3 Tärypaino (kuiva) 0,7 kg/1 3. Menetelmä 3.1 Substraatti: 45 p-% glukoosin vesiliuos 3.2 Kofaktorit: 120 ppm Mg(ll) 1 ppm Co(II) 200 ppm SO2 (Na2S03:na) 3.3 pH: 7,5 3.4 Substraattitiheys: 1,2 kg/1 3.5 Substraatin syöttö-
lämpötila 60 °C
3.6 Isomeroitumisaste 46,5% 3.7 Aloitussyöttönopeus: 13,0 h~l 4. Glukoosi-isomeraasiliuoksen aktiivisuuden määritys Katalysaattorin valmistukseen käytetyn glukoosi-isomeraasiliuoksen aktiivisuus määritettiin Takasakin menetelmällä (vrt.
Y. Takasaki: Agr. Biol. Chem. Voi. 30, nro 12, s. 1247-1253 ja Z. Dische ja E. Borenfreud: J.Biol. Chem. 192, 583, 1951). Aktiivisuusyksikkö on määritelty entsyymimääränä, joka inku-baatio-olosuhteissä muodostaa 1 mg:n fruktoosia.
Inkubaatio-olosuhteet:
Lämpötila: 65 °C
Reaktioaika: 1 h
Substraatti: 0,1 mol glukoosi χ H2O (Merck 8342) 0,05 mol fosfaattipuskurissa, pH 8,0, jossa 0,0004 mol MgSC>4 7 721 42
Esimerkillä saatiin seuraavat tulokset:
Puolikäyttöaika: 1300 h Käyttöaika 20%:n loppuaktiivisuuteen: 3800 h
Keskimääräinen aktiivisuus 3800 käyttötunnin jälkeen: 44,4% (laskettuna 100%:n lähtöaktiivisuudesta)
Tuottoisuus 3800 h:n jälkeen: 26000 kg kuiva-aineena 46,5% fruktoosia/kg katalysaattoria
Esimerkki 2.
Reaktori täytettiin 5 g:11a esimerkin 1. mukaista kantajaka-talysaattoria ja sen eteen oli asennettu esikolonni, jossa oli 10 g kaupallista, pallomuotoista vedenpitävää, huokoista Siesta (esim. Typ AF 125 der Kali-Chemie AG, Si02~pitoisuus suurempi kuin 99 p-%). Muut työmenetelmät olivat esimerkin 1. mukaiset. Esikolonnin parametrit olivat seuraavat: 1. Täyte: AF 125 (Kali-Chemie AG) 2. Raekoko: 1 - 2 mm 3. Tärypaino (kuiva): 0,45 kg/1
Koetulokset olivat identtiset esimerkin 1. kanssa.
Esimerkki 3.
Vertailuksi toistettiin esimerkki 1. samanlaisella katalysaattorilla, ilman esikolonnia, mutta muuten samanlaisissa koeolosuhteissa .
Esimerkissä 3. saatiin seuraavat tulokset:
Puolikäyttöaika: 670 h Käyttöaika 20%:n loppuaktiivisuuteen: 1700 h 8 72142
Keskimääräinen aktiivisuus 1700 h:n käytön aikana: 47.2% (laskettuna 100%:n alkuaktiivisuudesta)
Tuottoisuus 1700 h:n jälkeen: 12500 kg kuiva-ainetta 46,5% fruktoosia/kg katalysaattoria
Esimerkkien 1., 2. ja 3. mukaisten tulosten havainnollista miseksi esitettiin akviivisuuden vähenemisen riippuvuus käyttöajasta kuvassa 1. Näin esitettynä käy selvästi ilmi, että keksinnön mukaisen alumiinisilikaatti- tai SiC>2-helmillä täytetyn esikolonnin käyttö (esimerkit 1. ja 2.) stabiloi katalysaattorin aktiivisuuden pitkän käyttöjakson aikana.
Kuvassa 2 on esitetty menetelmän ratkaiseva vaikutus tuottoisuuteen verrattuna käyttöaikaan. Keksinnön mukaisissa mene-telmäolosuhteissa toteutetut esimerkit 1. ja 2. nostivat katalysaattorin taloudellisesti käyttökelpoista, spesifistä suorituskykyä kertoimella 2,08, s.o. tietyn isomeroosimäärän valmistamiseksi tarvitaan vähemmän kuin puolet katalysaattorin määrästä. Koska keksinnön mukaisesti tarvittavan esikolonni-materiaalin kustannukset ovat vain murto-osa katalysaattorin kustannuksista, on keksinnön mukaisen menetelmän taloudellinen etu huomattava.
FI824204A 1981-12-09 1982-12-07 Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros. FI72142C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3148603 1981-12-09
DE3148603A DE3148603C1 (de) 1981-12-09 1981-12-09 Verfahren und Anlage zur Herstellung von Isomerose

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI824204A0 FI824204A0 (fi) 1982-12-07
FI824204L FI824204L (fi) 1983-06-10
FI72142B true FI72142B (fi) 1986-12-31
FI72142C FI72142C (fi) 1987-04-13

Family

ID=6148207

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI824204A FI72142C (fi) 1981-12-09 1982-12-07 Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros.

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4533633A (fi)
EP (1) EP0081185B1 (fi)
KR (1) KR870001933B1 (fi)
AR (1) AR228218A1 (fi)
AT (1) ATE9167T1 (fi)
AU (1) AU559865B2 (fi)
CA (1) CA1194826A (fi)
CS (1) CS239934B2 (fi)
DD (1) DD205697A5 (fi)
DE (2) DE3148603C1 (fi)
DK (1) DK158363C (fi)
ES (2) ES517978A0 (fi)
FI (1) FI72142C (fi)
HU (1) HU191480B (fi)
MX (1) MX7436E (fi)
PL (1) PL141192B1 (fi)
RO (1) RO87007B (fi)
SU (1) SU1194286A3 (fi)
YU (1) YU42612B (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3405035C1 (de) * 1984-02-13 1985-04-25 Kali-Chemie Ag, 3000 Hannover Verfahren zur Herstellung von lsoglucose
DE3719324C1 (de) * 1987-06-10 1988-12-15 Kali Chemie Ag Verfahren zur Herstellung traegergebundener Enzyme
US5952205A (en) * 1998-02-06 1999-09-14 Neose Technologies, Inc. Process for processing sucrose into glucose and fructose
US5998177A (en) * 1998-11-19 1999-12-07 Neose Technologies, Inc. Process for processing sucrose into glucose
EA017266B1 (ru) * 2009-06-17 2012-11-30 Институт Катализа Им. Г.К. Борескова Сибирского Отделения Российской Академии Наук Биокатализатор, способ его приготовления и способ получения глюкозофруктозных сиропов

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5141450A (en) * 1974-10-04 1976-04-07 Cpc International Inc Iseikatoyobudotoganjueki no shorihoho
JPS51110048A (en) * 1975-02-21 1976-09-29 Toray Industries Toruino bunrihoho
US4040861A (en) * 1976-03-15 1977-08-09 Cpc International Inc. Process of refining enzymatically produced levulose syrups
IL51672A0 (en) * 1976-04-05 1977-05-31 Miles Lab Process and apparatus for carrying out enzymatic reactions in serially connected reactors
US4373025A (en) * 1976-05-27 1983-02-08 Uop Inc. Process for the isomerization of glucose
DE2726188C2 (de) * 1977-06-10 1979-05-10 Kali-Chemie Ag, 3000 Hannover Verfahren zur Herstellung eines wasserunlöslichen Enzympräparats
US4226639A (en) * 1979-05-25 1980-10-07 Uop Inc. Silica guard bed for adsorbent used in an aqueous system
US4288548A (en) * 1979-11-15 1981-09-08 Standard Brands Incorporated Process for isomerizing glucose to fructose

Also Published As

Publication number Publication date
YU42612B (en) 1988-10-31
KR870001933B1 (ko) 1987-10-22
DE3148603C1 (de) 1983-07-21
FI72142C (fi) 1987-04-13
CS239934B2 (en) 1986-01-16
PL239403A1 (en) 1983-08-01
ES8308588A1 (es) 1983-09-01
CA1194826A (en) 1985-10-08
RO87007A (ro) 1985-06-29
RO87007B (ro) 1985-06-30
ATE9167T1 (de) 1984-09-15
FI824204L (fi) 1983-06-10
US4533633A (en) 1985-08-06
ES517978A0 (es) 1983-09-01
YU270782A (en) 1985-03-20
HU191480B (en) 1987-02-27
AU559865B2 (en) 1987-03-19
DK158363C (da) 1990-10-15
AU9151982A (en) 1983-06-16
EP0081185A1 (de) 1983-06-15
ES8308587A1 (es) 1983-09-01
AR228218A1 (es) 1983-01-31
EP0081185B1 (de) 1984-08-29
DK544582A (da) 1983-06-10
DD205697A5 (de) 1984-01-04
FI824204A0 (fi) 1982-12-07
DK158363B (da) 1990-05-07
DE3260637D1 (en) 1984-10-04
PL141192B1 (en) 1987-07-31
SU1194286A3 (ru) 1985-11-23
MX7436E (es) 1988-11-09
ES517977A0 (es) 1983-09-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Takeshita et al. Mass production of D-psicose from D-fructose by a continuous bioreactor system using immobilized D-tagatose 3-epimerase
JP6835825B2 (ja) 甘美質および結晶化が改善されたプシコース混合糖組成物
KR0161973B1 (ko) N-아세틸뉴라민산의 효소적 제조방법
US5472860A (en) Method for preparing N-acetylneuraminic acid by N-acetylneuraminic acid lysase at a pH of 10-12
FI72142B (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros
EP4321619A1 (en) Method for producing tagatose from biomimetic silicon mineralized microcapsule immobilized multi-enzyme
JP2002530116A (ja) スクロースをグルコースへと処理する方法
FI72345B (fi) Foerfarande foer framstaellning av isomaltulos (6-0- -d-glukopyranosido-d-fruktos) med tillhjaelp av immobiliserade bakterieceller.
FI79558B (fi) Foerfarande foer isomerisering av glukos till fruktos.
CA1067437A (en) Conversion of aldose to ketose in the presence of a complexing reagent
FI79557B (fi) Foerfarande foer isomerisering av glukos till fruktos.
KR830000546B1 (ko) 말투로오스함유 시럽 제조방법
US3847741A (en) Temperature-programmed process for the production of levulose-bearing syrups
US4463093A (en) Process for isomerizing L-glucose to L-fructose
FI80474B (fi) Foerfarande foer framstaellning av isoglukos.
JPS62208264A (ja) 米糖液の製造法
WO2008062780A1 (en) Deoxyketohexose isomerase and method for producing deoxyketohexose and derivative thereof using the same
EP0193925A2 (en) Stabilization of extracellular enzymes
US5466795A (en) Process for the manufacture of mannitol
JPH0339B2 (fi)
CA1060824A (en) Heavy metal ion removal from dextrose solutions
EP0036662B1 (en) An immobilized glucose isomerase system and a process for the isomerization of glucose using said system
JPS60145095A (ja) 固定化微生物によるキシリト−ルの製造法
KR950012619B1 (ko) 새로운 복합감미료의 제조방법
JPS5937959B2 (ja) ブドウ糖濃度向上法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: KALI-CHEMIE AKTIENGESELLSCHAFT