FI80474B - Foerfarande foer framstaellning av isoglukos. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av isoglukos. Download PDF

Info

Publication number
FI80474B
FI80474B FI850601A FI850601A FI80474B FI 80474 B FI80474 B FI 80474B FI 850601 A FI850601 A FI 850601A FI 850601 A FI850601 A FI 850601A FI 80474 B FI80474 B FI 80474B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
glucose
solution
catalyst
activity
sio
Prior art date
Application number
FI850601A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI850601A0 (fi
FI850601L (fi
FI80474C (fi
Inventor
Dirk Bonse
Boris Meyer
Guenter Weidenbach
Original Assignee
Kali Chemie Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kali Chemie Ag filed Critical Kali Chemie Ag
Publication of FI850601A0 publication Critical patent/FI850601A0/fi
Publication of FI850601L publication Critical patent/FI850601L/fi
Publication of FI80474B publication Critical patent/FI80474B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI80474C publication Critical patent/FI80474C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07HSUGARS; DERIVATIVES THEREOF; NUCLEOSIDES; NUCLEOTIDES; NUCLEIC ACIDS
    • C07H3/00Compounds containing only hydrogen atoms and saccharide radicals having only carbon, hydrogen, and oxygen atoms
    • C07H3/02Monosaccharides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C12BIOCHEMISTRY; BEER; SPIRITS; WINE; VINEGAR; MICROBIOLOGY; ENZYMOLOGY; MUTATION OR GENETIC ENGINEERING
    • C12PFERMENTATION OR ENZYME-USING PROCESSES TO SYNTHESISE A DESIRED CHEMICAL COMPOUND OR COMPOSITION OR TO SEPARATE OPTICAL ISOMERS FROM A RACEMIC MIXTURE
    • C12P19/00Preparation of compounds containing saccharide radicals
    • C12P19/24Preparation of compounds containing saccharide radicals produced by the action of an isomerase, e.g. fructose

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Diaphragms For Electromechanical Transducers (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

1 80474
Menetelmä isoglukoosin valmistamiseksi Förfarande för framställning av isoglukos
Keksintö kohdistuu menetelmään glukoosia ja fruktoosia sisältävän liuoksen valmistamiseksi siten, että glukoosia sisältävä liuos muunnetaan Si02~kantoaineeseen perustuen valmistetulla katalysaattorilla, jolla on glukoosi-isomeraa-siaktiivisuutta.
Tämänkaltainen menetelmä tunnetaan patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 perusteella. Tämän kirjallisuuslähteen mukaan tunnettujen, Si02-kantoaineeseen perustuen valmistettujen, kantoaineessa olevien katalysaattorien, joilla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta, tuottavuutta voidaan parantaa huomattavasti, kun ennen kantoaineessa olevalla katalysaattorilla suoritettavaa muuntamista tämä glukoosia sisältävä liuos saatetaan kosketuksiin Siiasta tai alumiinisilikaa-tista valmistettujen puristeiden kanssa.
Tämän keksinnön tavoitteena on saada aikaan muita mahdollisuuksia tunnettujen, Si02“kantoaineessa olevien katalysaattorien, joilla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta, tuottavuuden kohottamiseksi.
Käsitteillä "Si02-kantoaineeseen perustuen valmistettu katalysaattori, jolla on glukoosi-isomeraasiakt i ivisuutta" tai "tunnetut, Si02”kantoaineessa olevat katalysaattorit, joilla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta" tarkoitetaan sellaisia katalysaattoreita, joissa glukoosi-isomeraasientsyymiä on saatu pidättymään (esimerkiksi yhteissaostuksen avulla) tai kiinnittymään (esimerkiksi adsorptiivisella sitoutumisella tai kovalenttisella sidoksella, tai muodostamalla entsyymistä ja kantoaineesta verkkomainen rakenne) johonkin Siipeen, kuten huokoiseen silikageeliin, perustuvaan kantoaineeseen tai jonkin tällaisen kantoaineen pinnalle. Näillä käsitteli- 2 80474 lä tarkoitetaan mieluiten sellaisia katalysaattoreita, joissa glukoosi-isomeraasientsyymi on sidottu huokoiseen silika-geeliin adsorptiivisesti tai kovalenttisesti tai se on saatu pidättymään tämän huokoisen silikageelin pinnalle muodostamalla entsyymistä ja kantoaineesta verkkomainen rakenne, jolloin tämänkaltaisten sitomismenetelmien yhdistelmiäkin voidaan käyttää. Tässä mielessä suositeltavimmat katalysaattorit tunnetaan esimerkiksi patenttijulkaisun DE-C-2 726 188 perusteella.
Keksinnön tavoitteen mukainen toinen mahdollisuus tuottavuuden parantamiseksi käsittää keksinnön mukaisesti Si02:n lisäämisen tähän glukoosia sisältävään liuokseen oheisten patenttivaatimusten määrittämällä tavalla.
Si02=ta voidaan tällöin lisätä millaisessa muodossa tahansa, kunhan se vain on riittävän vesiliukoista, ja kunhan tämän Si02:n kanssa glukoosiliuokseen joutuneet vieraat ionit eivät vaikuta haitallisesti entsyymin aktiivisuuteen. Mikäli näin saatua glukoosi-fruktoosi-liuosta ei erityisemmin puhdisteta, esimerkiksi ioninvaihdolla, ennen sen käyttöä edelleen, niin huomiota tulisi kiinnittää siihen, etteivät Si02:n mukana liuokseen mahdollisesti joutuneet vieraat ionit haittaa tämän glukoosi-fruktoosi-liuoksen myöhempää käyttöä. Erityisen hyviksi ovat osoittautuneet alkalimetal-lisilikaatit.
SiC>2:n lisätty määrä ei ole erityisen kriittinen. Jotta patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisessa, tunnetussa menetelmässä esitetyn suuruinen tuottavuuden paraneminen saavutettaisiin, ei lisätyn määrän tulisi alittaa 30 ppm:ää. Edullisesti tähän glukoosiliuokseen lisätään Si02'.ta määränä, joka on 30 ja 80 ppmm välillä.
Si02:n lisääminen on erityisen yksinkertaista ja taloudellista, mikäli käytetään vesilasi-liuosta, mieluiten natron-vesilasin liuosta.
3 80474
Mitä tuottavuuden paranemiseen tulee, tämän keksinnön mukaisesti työskenneltäessä saavutetaan sellaisia arvoja, joihin päästään myös patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisella menetelmällä. Yllättävästi kuitenkin Si02:n lisäyksellä, sen sijaan, että liuos saatettaisiin edeltä käsin kosketuksiin Si02:sta tai alumiinisilikaatista valmistettujen puristeiden kanssa, on edullinen vaikutus katalysaattorin stabiilisuu-teen seisokkien aikana. Nimittäin on osoittautunut, että tunnettujen menetelmien, olivatpa ne patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisia tai muita menetelmiä, mukaisesti työskenneltäessä katalysaattorin aktiivisuus seisokkien aikana, johtuvatpa nämä seisokit sähkökatkoksista tai muista häiriöistä, heikkenee irreversiibelisti, mikäli ei huolehdita siitä, että katalysaattori jäähdytetään mahdollisimman nopeasti huoneen lämpötilaan. Toisaalta esimerkiksi sähkökatkon aikana eivät ainoastaan pumput pysähdy, vaan myös kuumennin substraatin lämmittämiseen lakkaa toimimasta. Kuitenkin katalysaattorin ja sitä ympäröivän substraattiliuoksen lämpökapasiteetti estää tämän välttämättömän nopean jäähtymisen ja riittää vahingoittamaan katalysaattoria. Tällaisten vahingoittumisten välttämiseksi on varotoimenpiteenä käytettävä esimerkiksi sähkön varageneraattoria, jotta toimintakat-kosten sattuessa reaktorin läpi voidaan pumpata kylmää subs-traattiliuosta, täten herkän katalysaattorin välttämättömän nopean jäähdyttämisen mahdollistamiseksi. Kuitenkin keksinnön mukaisesti työskenneltäessä voidaan tällaisista varotoimenpiteistä luopua täysin.
Keksinnön mukainen menetelmä toteutetaan, erityisesti työskentelytavan ollessa jatkuvatoiminen, tarkoituksenmukaisesti siten, että glukoosin vesiliuokseen, jonka kuiva-ainepitoisuus on noin 40-50 paino-%, lisätään keksinnön mukaisella tavalla Si02:ta, tämän liuoksen pH asetetaan sellaiseen arvoon, joka soveltuu kantoaineessa olevalle glukoosi-iso-meraasientsyymille, ja tämä liuos lämmitetään kantoaineessa olevalle glukoosi-isomeraasientsyymille sopivaan isomeroin-tilämpötilaan. Näin esikäsitelty glukoosiliuos pumpataan 4 80 474 sellaisen reaktorin läpi, joka reaktori on täytetty S1O2-kantoaineessa olevalla katalysaattorilla, jolla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta. Reaktorista ulosvirtaavan glukoosi-fruktoosi-liuoksen fruktoosipitoisuutta tarkkaillaan jatkuvasti tai säännöllisin väliajoin, esimerkiksi polarimetri-sellä analyysillä tai HPLC:n avulla. Se tilavuusnopeus (v/vh = glukoosiliuoksen tilavuus katalysaattorin vaatimaa reaktoritilavuutta kohden tunnissa), jolla katalysaattoria ajetaan, asetetaan tällöin sellaiseksi, että ulosvirtaavan liuoksen fruktoosipitoisuus, kuiva-aineeseen perustuen ja tämän pitoisuuden vaihteluvälin pysyessä pienempänä kuin esimerkiksi +1 %-yksikköä, on vakio, esimerkiksi 42 paino-%. Koska katalysaattori käyttöajasta ja erityisesti käyttölämpötilasta riippuen jatkuvasti menettää aktiivisuuttaan, tarkoittaa tämä sitä, että tätä tilavuusnopeutta on jatkuvasti pienennettävä vakiona pysyvän isomeroitumisasteen saavuttamiseksi. Tämä isomeroitumisaste ilmoittaa tällöin prosentteina niiden fruktoosimolekyylien lukumäärän sataa lähtöliuoksen sisältämää glukoosimolekyyliä kohden sen jälkeen, kun tämä liuos on virrannut reaktorin läpi ja kun muuntuminen katalysaattorin vaikutuksesta on tapahtunut, jotka fruktoosimolekyylit ulosvirtaava glukoosi-fruktoosi-liuos sisältää. Aina tämän glukoosiliuoksen valmistamiseen käytetyn glukoosin puhtaudesta tai vaihtoehtoisesti laadusta riippuen on katalysaattoria ajettava sellaisella tilavuus-nopeudella, jolla isomeroitumisasteeksi saavutetaan noin 44-47%, jotta ulosvirtaavan glukoosi-fruktoosi-liuoksen fruktoosipitoisuudeksi saavutettaisiin mainittu arvo 42 paino-% kuiva-aineesta.
Mikäli kantoaineessa olevan katalysaattorin, jolla on glu-koosi-isomeraasiaktiivisuutta, valmistuksessa käytettiin Streptomyces albus-bakteerista peräisin olevaa glukoosi-isomeraasientsyymiä, niin tällöin glukoosiliuoksen pH:n asettaminen arvoon noin 7,0-8,5 ja glukoosiliuoksen lämmittäminen noin 55-65 °C: n lämpötilaan on osoittautunut erityisen edulliseksi.
5 8Q474
Lisäksi käytettäessä Streptomyces albus-bakteerin glukoosi-isomecaasientsyymiä on Co(II)- ja Mg (11)-ionien lisääminen tähän glukoosi1iuokseen noin 0,1-2 ppm Co(II)- ja noin 10-200 ppm Mg (II)-ioneja olevina määrinä, tarkoituksenmukaisesti näiden ionien vesiliukoisina suoloina kuten esimerkiksi kloridina tai sulfaattina, osoittautunut edistävän isomeroitumista.
Edelleen jonkin hapettumista estävän aineen stabiloivan määrän lisääminen, mieluiten SÖ2:n lisääminen 100-600 ppm:ää olevana määränä ja alkalimetallisulf i itin tai -bisulfiitin muodossa, on myös edullista.
Ennenkuin saatu glukoosi-fruktoosi-liuos johdetaan lopulliseen käyttöönsä, on edelleen suositeltavaa poistaa tästä glukoosi-fruktoosi-1iuoksesta epätoivotut, mahdollisesti esimerkiksi makuun haitallisesti vaikuttavat ioniset komponentit kationin- ja anioninvaihtajilla. Tämä liuos voidaan myös mahdollisesti haihduttaa siirapiksi. Markkinoilla tällaista siirappia käsitellään nimikkeellä isosiirappi, iso-meroosi tai isoglukoosi.
Seuraavat esimerkit havainnollistavat tätä keksintöä.
Esimerkki 1 Yleisesimerkki
Kaikissa esimerkeissä käytettiin "Si02~kantoaineeseen perustuen valmistettuna katalysaattorina, jolla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta" katalysaattoria, joka oli valmistettu patenttijulkaisun DE-C-2 726 188 mukaisesti. Tätä katalysaattoria laitettiin kulloinkin 5 g reaktoriin. Tämän reaktorin läpi virtasi glukoosi-liuosta, joka oli lämmitetty 60 °C:n lämpötilaan. Tilavuusnopeus (katalysaattorin tarvitseman reaktoritilavuuden suhteen) asetettiin siten, että isomeroitumisaste oli koko käyttöajan vakio, 46,5%. Ulos- 6 80474 virtaavan substraattiliuoksen isomeroitumisaste mitattiin polarimetrisesti. Toisistaan erillään tarkasteltuina katalysaattori ja tämä menetelmä ovat tunnettuja seuraavista olennaisista parametreistä:
Katalysaattori:
Kantoaine S1O2
Aktiivisuuden lisääntyminen 9000 U/g
Raekoko 0,1-0,2 mm
Jauheen tiheys (kuivana) 0,45 kg/1
Menetelmä:
Substraatti Glukoosin 45 paino-% vesiliuos
Lisätekijät 120 ppm Mg(II) 1 ppm Co (11) 200 ppm SO2 (Na2SC>3:na) pH-arvo 7,5
Substraatin tiheys 1,2 kg/1
Substraatin sisäänmeno- 60 °C
lämpötila
Isomeroitumisaste 46,5%
Tilavuusnopeus alussa 13,0/h
Glukoosi-isomeraasiliuoksen aktiivisuuden määrittäminen
Katalysaattorin valmistamiseen käytettävän glukoosi-isome-raasientsyymin liuoksen aktiivisuus määritettiin Takasaki-menetelmällä (Y. Takasaki: Agr. Biol. Chem. Voi. 30, Nr. 12, 1247-1253, 1966 sekä Z. Dische ja E. Borenfreund: J.-Biol. Chem. 192, 583, 1951). Yksi aktiivisuusyksikkö (U) on määritelty siksi entsyymimääräksi, joka inkubointiolosuh-teissa muodostaa 1 mg:n fruktoosia.
Il 7 80474
Inkubointiolosuhteet:
Lämpötila 65 °C
Reaktioaika 1 h
Substraatti 0,1 m Glukoosi x H2O
(Merck 8342) 0,05 m fosfaattipuskurissa, pH 8,0, joka sisälsi 0,0004 m MgS04:ia
Katalysaattorin laadun tai vaihtoehtoisesti sen menetelmän, jossa tätä katalysaattoria käytettiin, laadun ratkaiseva kriteeri aktiivisuuden alenemisen puoliintumisajan sekä sen käyttöajan, jonka kuluttua jäännösaktiivisuus on 20% alkuperäisestä aktiivisuudesta (20%:nen jäännösaktiivisuus alkuperäiseen 100 prosentin aktiivisuuteen verrattuna on osoittautunut vielä taloudellisesti kannattavan katalysaattoriaktii-visuuden alarajaksi) ohella on ennen kaikkea tuottavuus. Tuottavuus määritellään tällöin siksi substraattimääräksi, kuiva-aineena ja kiloina laskettuna, joka tietyllä isomeroi-tumisasteen arvolla voidaan 1 kg:lla katalysaattoria käsitellä siten, että jäännösaktiivisuudeksi saadaan 20% alkuperäisestä aktiivisuudesta.
Esimerkki 1.1
Keksinnön mukainen esimerkki
Yleisesimerkki 1 toteutettiin siten, että glukoosiliuos keksinnön mukaisesti sisälsi 50 ppm:ää Si02:ta natronvesi-lasiliuoksen muodossa. Saadut tulokset olivat seuraavat: 8 80474
Puoliintumisaika 1300 h Käyttöaika, kunnes jäännös- 3800 h aktiivisuus oli 20%
Tuottavuus 3800 tunnin kuluttua 26000 kg kuiva- ainetta, jossa 46,5 paino-% fruktoosia/ 1 kg kataly-saattor ia
Esimerkki 1.2
Vertailuesimerkki patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisesti
Yleisesimerkki 1 toteutettiin siten, että glukoosiliuos ei sisältänyt keksinnön mukaista Si02~lisäystä, ja että tämä liuos kuitenkin patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisesti pumpattiin ennen reaktoriin johtamista ennen reaktoria kytketyn esikolonnin läpi. Tämä esikolonni oli täytetty 5 grammalla erästä kaupallisesti saatavaa, pallon muotoista, vettä sietävää, huokoista alumiinisilikaattia (koostumus suurin piirtein 97 paino-% Si02:ta ja 3 paino-% Α^Οβ.θ; raekoko 1-2 mm, jauheen paino kuivana 0,7 kg/1; Kali-Chemie AG:n tyyppi KCT-WS)
Saadut tulokset (puoliintumisaika, käyttöaika, tuottavuus) olivat samat, kuin esimerkissä 1.1 saadut tulokset.
Esimerkki 1.3 Vertailuesimerkki Tämä esimerkki vastaa yleisesimerkkiä 1, toisin sanoen glukoosiliuos ei sisältänyt keksinnön mukaista Si02~lisäystä eikä tätä glukoosi-liuosta johdettu Si02:sta tai alumiini-silikaatista valmistetuilla puristeilla täytetyn esikolonnin läpi. Tulokset ovat seuraavat: 9 80474
Puoliintumisaika 670 h Käyttöaika, kunnes jäännös- 1700 h aktiivisuus on 20%
Tuottavuus 1700 tunnin kuluttua 12500 kg kuiva-ainetta, jossa 46,5 paino-% fruk-toosia/1 kg katalysaattoria
Esimerkki 2 Käyttöseisokin lavastamiseksi esimerkit 1.1, 1.2 ja 1.3 toistettiin siten, että 300 käyttötunnin jälkeen glukoosi-liuoksen läpivirtaus keskeytettiin kolmeksi tunniksi reaktorin lämpötilaa muuttamatta. Tällä oli seuraavat seuraukset:
Esimerkki 2.1
Esimerkkiin 1.1 verrattuna mitään muutoksia ei todettu. Esimerkki 2.2
Kun läpivirtaus jälleen käynnistettiin, katalysaattorin aktiivisuus oli pudonnut 81%:sta 64%:iin alkuperäisestä aktiivisuudesta, mikä vastaa 21%:n suhteellista aktiivisuus-tappiota. Lisäksi saatiin seuraavat tulokset:
Puoliintumisaika 800 h Käyttöaika, kunnes jäännös- 2900 h aktiivisuus on 20%
Tuottavuus 2900 tunnin kuluttua 19200 kg kuiva-ainetta, jossa 46,5 paino-% fruk-toosia/1 kg katalysaattoria 10 8 G 474 'Esimerkki 2.3 Tässä esimerkissä läpivirtauksen uudelleenkäynnistämisen jälkeen katalysaattorin aktiivisuus oli pudonnut 75%:sta 59%:iin alkuperäisestä aktiivisuudesta, mikä myös vastaa 21%:n suhteellista aktiivisuustappiota. Lopputulosten arvot olivat seuraavat:
Puoliintumisaika 480 h Käyttöaika, kunnes jäännös- 1300 h aktiivisuus oli 20%
Tuottavuus 1300 tunnin kuluttua 9600 kuiva- ainetta, jossa 46,5 paino-% fruktoosia/1 kg katalysaattoria Nämä esimerkit osoittavat, että tällä keksinnöllä voidaan saavuttaa yhtä hyvä tuottavuuden paraneminen kuin työskenneltäessä patenttijulkaisun DE-C-3 148 603 mukaisesti, ja ettei keksinnön mukaisesti työskenneltäessä käytön keskeytymisen seurauksena ole kuitenkaan katalysaattorin aktiivisuuden minkäänlaista heikkenemistä, jopa pidettäessä reaktorin lämpötila vakiona.
Näiden esimerkkien havainnollistamiseksi seuraavissa diagrammeissa esitetään aktiivisuuden heikkenemisen (kuva 1) sekä tuottavuuden kehittymisen (kuvat 2 ja 3) riippuvuus kulloinkin käyttöajasta. Kaikissa diagrammeissa on abskissa-na käyttöaika tunteina. Kuvan 1 koordinaattana on aktiivisuus prosentteina ja kuvan 2 sekä kuvan 3 koordinaattana on tuottavuus tonneina kuiva-ainetta (TS) katalysaattorikiloa kohden. Yksittäisten käyrien mittapisteet on esitetty seuraavasti : 11 80474
Esimerkeissä 1.1, 1.2 ja 2.1 symbolilla "._."
Esimerkissä 1.3 symbolilla "x_x"
Esimerkissä 2.2 symbolilla ".---."
Esimerkissä 2.3 symbolilla "x---x"

Claims (3)

12 80 474
1. Menetelmä glukoosia ja fruktoosia sisältävän liuoksen valmistamiseksi siten, että glukoosia sisältävä liuos muunnetaan Si02~kantoaineeseen perustuen valmistetulla katalysaattorilla, jolla on glukoosi-isomeraasiaktiivisuutta, tunnettu siitä, että tähän glukoosiliuokseen lisätään Siiatta vesiliukoisen alkalimetallisilikaatin muodossa siten, että Si02:n kanssa glukoosiliuokseen joutuneet vieraat ionit eivät vaikuta haitallisesti entsyymin aktiivisuuteen tai glukoosi-fruktoosiliuoksen myöhempään käyttöön.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että SiC^ta lisätään tähän glukoosiliuokseen määränä, joka on 30...80 ppm.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että Si02:ta lisätään tähän glukoosi-liuokseen vesilasiliuoksen muodossa.
FI850601A 1984-02-13 1985-02-13 Foerfarande foer framstaellning av isoglukos. FI80474C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3405035 1984-02-13
DE3405035A DE3405035C1 (de) 1984-02-13 1984-02-13 Verfahren zur Herstellung von lsoglucose

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850601A0 FI850601A0 (fi) 1985-02-13
FI850601L FI850601L (fi) 1985-08-14
FI80474B true FI80474B (fi) 1990-02-28
FI80474C FI80474C (fi) 1990-06-11

Family

ID=6227553

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850601A FI80474C (fi) 1984-02-13 1985-02-13 Foerfarande foer framstaellning av isoglukos.

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4665025A (fi)
EP (1) EP0152036B1 (fi)
JP (1) JPS60188090A (fi)
KR (1) KR900006210B1 (fi)
AT (1) ATE47606T1 (fi)
AU (1) AU568910B2 (fi)
BG (1) BG40970A3 (fi)
CA (1) CA1241286A (fi)
CS (1) CS271310B2 (fi)
DD (1) DD232311A5 (fi)
DE (2) DE3405035C1 (fi)
DK (1) DK162238C (fi)
ES (1) ES8602131A1 (fi)
FI (1) FI80474C (fi)
HU (1) HU196240B (fi)
PL (1) PL144926B1 (fi)
RO (1) RO91651B (fi)
SU (1) SU1407401A3 (fi)
YU (1) YU44252B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3719324C1 (de) * 1987-06-10 1988-12-15 Kali Chemie Ag Verfahren zur Herstellung traegergebundener Enzyme
US5182114A (en) * 1990-11-20 1993-01-26 Jacobs Suchard Ag Sugar compositions with molasses-containing fraction of cane sugar as a source of fluoride ion
ES2447820T3 (es) * 2009-06-03 2014-03-13 Aptalis Pharma U.S. Inc. Agente de limpieza del colon a base de L-azúcar y usos del mismo

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3910821A (en) * 1972-10-04 1975-10-07 Cpc International Inc Enzymatic isomerization product
US4310628A (en) * 1976-02-26 1982-01-12 A. E. Staley Manufacturing Company Fructose production
JPS52120190A (en) * 1976-04-02 1977-10-08 Cpc International Inc Fixing method of glucose isomerase and cotinuous isomerization of glucose
DE2726188C2 (de) * 1977-06-10 1979-05-10 Kali-Chemie Ag, 3000 Hannover Verfahren zur Herstellung eines wasserunlöslichen Enzympräparats
DE2911776A1 (de) * 1979-03-26 1980-10-09 Basf Ag Verfahren zur herstellung von in kieselgel eingebetteten enzymatisch aktiven praeparaten
DE2912827A1 (de) * 1979-03-30 1980-10-09 Basf Ag Verfahren zur immobilisierung von enzymatisch aktiven praeparaten
US4288548A (en) * 1979-11-15 1981-09-08 Standard Brands Incorporated Process for isomerizing glucose to fructose
US4382121A (en) * 1981-05-08 1983-05-03 Uop Inc. Pretreatment of glucose feedstock
US4381345A (en) * 1981-05-08 1983-04-26 Uop Inc. Pretreatment of glucose feedstock with reducing agents
DE3148603C1 (de) * 1981-12-09 1983-07-21 Kali-Chemie Ag, 3000 Hannover Verfahren und Anlage zur Herstellung von Isomerose

Also Published As

Publication number Publication date
DK162238C (da) 1992-03-02
US4665025A (en) 1987-05-12
JPS60188090A (ja) 1985-09-25
KR900006210B1 (en) 1990-08-25
DK63485D0 (da) 1985-02-12
EP0152036B1 (de) 1989-10-25
ATE47606T1 (de) 1989-11-15
YU44252B (en) 1990-04-30
EP0152036A3 (en) 1987-01-21
DD232311A5 (de) 1986-01-22
CS271310B2 (en) 1990-09-12
HU196240B (en) 1988-10-28
EP0152036A2 (de) 1985-08-21
YU3585A (en) 1987-06-30
PL144926B1 (en) 1988-07-30
KR850005848A (ko) 1985-09-26
RO91651B (ro) 1987-07-01
DE3405035C1 (de) 1985-04-25
FI850601A0 (fi) 1985-02-13
FI850601L (fi) 1985-08-14
DK63485A (da) 1985-08-14
ES539153A0 (es) 1985-11-16
SU1407401A3 (ru) 1988-06-30
DK162238B (da) 1991-09-30
CA1241286A (en) 1988-08-30
AU568910B2 (en) 1988-01-14
AU3868885A (en) 1985-09-12
PL251912A1 (en) 1985-11-19
HUT39478A (en) 1986-09-29
DE3573931D1 (en) 1989-11-30
FI80474C (fi) 1990-06-11
CS98985A2 (en) 1989-12-13
RO91651A (ro) 1987-06-30
BG40970A3 (en) 1987-03-14
ES8602131A1 (es) 1985-11-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Eaton et al. Correlation between the inhibition of the acto-heavy meromyosin ATPase and the binding of tropomyosin to F-actin. Effects of Mg2+ ion, potassium chloride troponin I, and troponin C
Dimroth et al. Subunit composition of oxaloacetate decarboxylase and characterization of the α chain as carboxyltransferase
FI85285B (fi) Tvaerbundet, vattenoloesligt glukosisomeras och foerfarande foer framstaellning daerav.
KR0161973B1 (ko) N-아세틸뉴라민산의 효소적 제조방법
FI80474B (fi) Foerfarande foer framstaellning av isoglukos.
CA1067437A (en) Conversion of aldose to ketose in the presence of a complexing reagent
Matsuo et al. Four types of β-xylosidases from Penicillium wortmanni IFO 7237
Soda et al. Crystalline lysine decarboxylase
Svensson et al. Peroxidase and peroxidase-oxidase activities of isolated human myeloperoxidases
US4252899A (en) Process for immobilizing glucose isomerase and a method of continuous isomerization of glucose
FI79557B (fi) Foerfarande foer isomerisering av glukos till fruktos.
FI72142C (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av isomeros.
US3992329A (en) Support of alumina-magnesia for the adsorption of glucose isomerase enzymes
EP0050007A2 (en) A heat-resistant adenylate kinase, a stable immobilized adenylate kinase composite material, and processes for their production
US5177005A (en) Method for maintaining immobilized glucose isomerase activity during continuous isomerization of glucose to fructose
Norrman et al. Partial purification of L-glutamine: D-fructose 6-phosphate aminotransferase from zoospores of Blastocladiella emersonii
Wintzerith et al. Purification and characterization of a nicotinamide deamidase released into the growth medium of neuroblastoma in vitro
Buffoni et al. [229] Amine oxidase (pig plasma)
FI91279B (fi) Menetelmä reaktorissa olevan immobilisoidun entsyymin aktiivisuuden pitämiseksi vakiona
Unemoto et al. Effect of free magnesium and salts on the inorganic pyrophosphatase purified from a slightly halophilic Vibrio alginolyticus
Yokote et al. Immobilized aminoacylase on porous glass beads
KR860000306B1 (ko) 글루코오스의 이성화 방법
Zimmermann et al. Regulation of the intracellular potassium concentration in Escherichia coli B 525
EP0036662B1 (en) An immobilized glucose isomerase system and a process for the isomerization of glucose using said system
Höjeberg et al. [29] Purification of mitochondrial nicotinamide nucleotide transhydrogenase from beef heart

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: KALI-CHEMIE AG