FI67883C - Foerfarande och anordning foer levererande aotminstone en traodmaengd till ett arbetsstaelle av en framstaellningsmaskin foer en ytlik tekstilvaran - Google Patents

Foerfarande och anordning foer levererande aotminstone en traodmaengd till ett arbetsstaelle av en framstaellningsmaskin foer en ytlik tekstilvaran Download PDF

Info

Publication number
FI67883C
FI67883C FI810711A FI810711A FI67883C FI 67883 C FI67883 C FI 67883C FI 810711 A FI810711 A FI 810711A FI 810711 A FI810711 A FI 810711A FI 67883 C FI67883 C FI 67883C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
weft
loose
goods
trees
yarns
Prior art date
Application number
FI810711A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI67883B (fi
FI810711L (fi
Inventor
Johann Berger
Josef Berger
Original Assignee
Johann Berger
Josef Berger
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Johann Berger, Josef Berger filed Critical Johann Berger
Publication of FI810711L publication Critical patent/FI810711L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67883B publication Critical patent/FI67883B/fi
Publication of FI67883C publication Critical patent/FI67883C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D02YARNS; MECHANICAL FINISHING OF YARNS OR ROPES; WARPING OR BEAMING
    • D02HWARPING, BEAMING OR LEASING
    • D02H11/00Methods or apparatus not provided for in the preceding groups, e.g. for cleaning the warp
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D15/00Woven fabrics characterised by the material, structure or properties of the fibres, filaments, yarns, threads or other warp or weft elements used
    • D03D15/60Woven fabrics characterised by the material, structure or properties of the fibres, filaments, yarns, threads or other warp or weft elements used characterised by the warp or weft elements other than yarns or threads
    • D03D15/68Scaffolding threads, i.e. threads removed after weaving
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D23/00General weaving methods not special to the production of any particular woven fabric or the use of any particular loom; Weaves not provided for in any other single group
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D35/00Smallware looms, i.e. looms for weaving ribbons or other narrow fabrics

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Looms (AREA)
  • Warping, Beaming, Or Leasing (AREA)
  • Knitting Machines (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Preliminary Treatment Of Fibers (AREA)
  • Knitting Of Fabric (AREA)

Description

67883
Menetelmä ja laite ainakin yhden lankajoukon toimittamiseksi pintamaisen tekstiilitavaran valmistuskoneen toiminta-paikalle
Keksinnön kohteena on menetelmä ja laite ainakin yhden lankajoukon toimittamiseksi pintamaisen tekstiilitavaran 5 valmistuskoneen toimintapaikalle. Tällaisia koneita nimitetään seuraavassa "valmistavaravalmistuskoneiksi". Nämä voivat olla erityisesti kutomakoneita tai loimineulekoneita, yleisesti kaikkia koneita, joilla käsitellään yhdensuuntaisten lankojen joukkoa.
10 Termi "lanka" käsittää yksisäielangat, köydenlangat, kerratut langat, nauhat ja vastaavat samoin kuin elastisen materiaalin. Termi "pintamainen tekstiilitavara" käsittää kankaat ja neulokset, myös letkumaiset, sekä verkot. Neulokset voidaan valmistaa loimineulekoneissa tai vastaavissa 15 neulekoneissa.
On tunnettua johtaa valmistavaravalmistuskoneisiin yhdensuuntaisten lankojen joukko käyttämällä loimitukkia. Tunnettu tuote yhdensuuntaisten lankojen joukon valmiiksi panemiseksi on sitten loimitukille valmistettu loimilan-20 goista. Loimitukkien käyttäminen tuo epäkohtia mukanaan.
Niin pian kuin loimitukki on mennyt tyhjäksi, se täytyy vaihtaa uuteen, ja uuden loimitukin loimilangat täytyy sitoa tyhjäksi menneen loimitukin loimilankoihin, samalla kun valmistavaravalmistuskone on seisoksissa. Sol-25 miminen vie suhteellisen paljon aikaa, millä on paljon merkitystä nopeasti toimivissa valmistavaravalmistuskoneissa.
Kelattaessa loimilankoja loimitukilta muuttuu loimi-lankakerrosten vähetessä kulma, jolla loimilangat kulkevat seuraavaan ohjauselimeen, nimittäin kangastukkiin.
30 Tämän johdosta muuttuu loimitukin purkamisen aikana langan jännitys. Tai vaaditaan huomattavia mekaanisia ja/tai elektronisia toimenpiteitä lankajännityksen kompensoimiseksi.
Loimitukit vaativat varastotilaa ja aiheuttavat kuljetuskustannuksia .
35 67883
Lisäksi on tunnettua johtaa valmistavaravalmistus-koneisiin yhdensuuntaisten lankojen joukko suoraan rulla-telineeltä, ts. telineeltä, jossa on suurehko määrä puolia. Rullateline vaatii paljon tilaa ja huomattavia investointi-5 kustannuksia. Jokaista puolaa varten täytyy olla paikka, johon se pannaan, sekä jarru. Jokaista puolilta purkautuvaa lankaa varten on tarpeen erilaiset ohjaustoimenpiteet.
Puolat itse aiheuttavat kuljetus- ja varastointikustannuk-sia.
10 Keksinnön kohteena oleva menetelmä on ratkaistu siten, että a) langat ovat aluksi kudoksessa jolla on normaaleihin kudoksiin verrattuna pienempi kudetiheys kuin loimilangoil-la, jolloin löyhätavara sisältää ulos vedettäviä kudesil- 15 mukoita, b) löyhätavaraa jarrutetaan sen radan kohdassa (jar-rutuskohta), joka johtaa ainakin yhteen toimintapaikkaan; c) liikesuunnassa jarrutuskohdan takana kudelanka-silmukat vedetään avoimesta päästään ulos löyhätavarasta 20 ja kudelanka puolataan; d) jäljelle jäävä lankajoukko johdetaan välittömästi tämän jälkeen toimintapaikkaan.
Löyhätavara johdetaan ensiksi jarrulaitteeseen, niin että löyhätavara ja siitä myöhemmin vapautetut langat ovat 25 jarrulaitteen ja valmistavaravalmistuskoneen välissä kiris tettyinä .
Kiristetystä löyhätavarasta vedetään ulos kudelanka tai molemmat kudelangat sivusuunnassa ja puolataan. Tämän jälkeen voidaan lankajoukko johtaa kokonaisena valmistava-30 ravalmistuskoneen toimintapaikkaan. Tämän asemesta voidaan lankajoukko jakaa ja johtaa useampiin toimintapaikkoihin. Patenttivaatimuksen 2 mukaan voidaan käännetysti lankajoukot johtaa useista yhden ainoan toimintapaikan löyhätava-roista, erityisesti silloin, kun valmistettava valmistavara 35 on leveä, esimerkiksi tarvitsee 4000 loimilankaa, samalla kun löyhätavara valmistetaan vain 500 loimilangalla.
li 3 67883
Patenttivaatimuksen 3 mukaan ovat valmistavarat valmistettavissa ominaisuuksiltaan erilaisista langoista, siten että käytetään löyhätavaraa, jossa on ominaisuuksiltaan erilaiset langat. Tällaisia ominaisuuksia voivat olla värjäys, 5 kutistuvuus, kudonta, teksturointi tms.
Jos löyhätavara valmistettaisiin siten, että siinä on yksi tai kaksi purettavaa silmukkariviä, niin patenttivaatimuksen 4 mukaan on kiinnitettävä huomiota suuntaan, jossa lövhänauha johdetaan purkamista varten, sillä silmuk-10 karivit ovat purettavissa ainoastaan niiden valmistussuuntaa vasten.
Yhden loimitukin tyhjäksi tulemisen jälkeen voidaan loimilankojen päät solmia uuden loimitukin loimilankojen alkuihin ainoastaan pysäyttämällä valmistavaravalmistus-15 kone. Sitä vastoin patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukaan on löyhätavara, joka varastoidaan varastoon, esimerkiksi säiliöön, solmittavissa löyhätavaran kanssa, joka varastoidaan toiseen säiliöön, samalla kun valmistavaravalmistuskone on toiminnassa. Solmimista varten ei konetta siis tarvitse 20 pysäyttää. Toisessa varastossa varastoituna olevan löyhä-tavaran käyttämisen jälkeen vedetään ulos ilman keskeytystä siten solmittu löyhätavara seuraavasta varastosta ja johdetaan koneeseen.
Keksinnön kohteena olevan menetelmän toteuttamiseen 25 voidaan käyttää patenttivaatimuksen 7 mukaista laitetta.
Ilmaisu "jarrutuslaite" sisältää myös käyttölaitteet, jotka eivät ole kiihdytettävissä valmistavaravalmistuskoneen aiheuttaman vedon toimesta.
Keksintöä selostetaan seuraavassa oheisten piirustus-30 ten avulla.
Kuviot 1-4 esittävät kaavamaisesti sinänsä tunnettuja kudos- ja neulonnaislajeja, joita käytetään keksinnössä, kuvio 5 esittää perspektiivisesti ja kaavamaisesti jarrutuslaitetta ja purkauslaitetta, jotka kytketään löy-35 hätavaran varaston ja valmistavaravalmistuskoneen toiminta- paikan väliin.
4 67883 kuvio 6 on kahteen varastoon varastoidun löyhätava-ran päiden sitomisen periaatekuvaus, kuviot 7-9 ovat periaatekuvauksia löyhätavaran johtamisen eri lajeista valmistavaravalmistuskoneen toiminta-5 paikoille, kuviot 10 ja 11 ovat periaatekuvauksia löyhätavaran valmistuksesta, joka tavara käsittää kudelangasta muodostetun silmukkarivin, kahdessa valmistusvaiheessa, kuviot 12 ja 13 esittävät perspektiivisesti yksityis-10 kohtia löyhätavaran kudontakoneesta.
Löyhätavaraa kudotaan vielä kuvattavalla kutomakoneella. Käytetyt loimilangat voivat yksinkertaisimmassa tapauksessa kulkea yksittäisiltä puolilta, joita pidetään esimerkiksi rullatelineessä. Tällä tavalla voidaan valmis-15 taa sellaisessa käytössä löyhätavaraa, joka tuottaa myös valmistavaraa. Tämän sijasta voidaan löyhätavara kutoa langoista, jotka tulevat langanvalmistuskoneesta tai langan käsittelykoneesta, myös kumilla päällystämiskoneesta, jos halutaan elastisia lankoja. Jos tarvitaan löyhätavaraa, 20 jossa on enemmän loimilankoja kuin yksi mainituista koneista voi toimittaa, niin voidaan käyttää useita tällaisia koneita synkronisesti ja sitten yhdessä toimittaa tarvittavat loimilangat. Löyhätavara täytetään järjestyksessä tai epäjärjestyksessä varastoon, erityisesti säiliöön. Säiliöt 25 voidaan käytön toimesta, joka valmistaa löyhätavaraa, toimittaa käyttöihin, jotka valmistavat valmistavaraa. Tämän sijasta voidaan käytössä, joka valmistaa valmistavaraa, pystyttää ainakin yksi löyhätavaran kutomakone, joka puolilta kutoo löyhätavaraa ja täyttää sinne paikaltaan kiinteästi 30 kiinnitetyn suurehkon säiliön. Varastot voidaan sijoittaa huomattavalle etäisyydelle toisaalta löyhätavarakutomako-neesta, toisaalta valmistavaravalmistuskoneista ja löyhä-tavara voidaan johtaa varastoihin ja näistä pois valmista-varavalmistuskoneisiin ohjainten kautta. Jos täytetään usei-35 ta säiliöitä peräkkäin, niin löyhätavaraa ei tarvitse niiden välistä katkaista. Jos viimeksi täytetystä säiliöstä johde- il 5 67883 taan viimeksi valmiiksi pantu pää valmistavaravalmistus-koneeseen, niin tämä voi käsitellä useihin varastoihin varastoitua löyhätavaraa peräkkäin ilman keskeytystä ja sitomistapahtumia.
5 Kuviot 1-4 esittävät erilaisia mahdollisuuksia ku toa löyhänauhaa sinänsä tunnettujen menetelmien mukaisesti. Kuvion 1 mukaan loimilankojen joukkoon 1 tuodaan vasemmalta kudesilmukka 3 siten, että kudesilmukan suljetut päät 3.1 ovat oikealle yli 1-2 cm. Käytettäessä karkeita lankoja 10 on löyhänauhalla näin riittävä pito tahatonta purkautumista vastaan. Tämä menetelmä soveltuu kudetiheyksiin vähintään 1 kudesilmukka tavarapituuden senttimetriä kohden.
Kuvion 2 mukaan voidaan kudesilmukoita 3 tuoda vasemmalta ja samanaikaisesti samaan kohtaan kudesilmukoita 5 15 oikealta. Molemmat kudesilmukat tuodaan kulloinkin sisään-vientielimen toimesta samaan viriöön. Oikealta ja vasemmalta suljettuja päitä 3.1 ja 5.1 työntyy esiin kudoksesta. Tämä kudoslaji soveltuu löyhätavaraan, jonka kudetiheys on pienempi kuin kuvion 1 mukaan.
20 Kudetiheyksiin 1 kudesilmukka tavarapituuden cm saak ka ja mahdollisesti vielä vähäisemmille kudetiheyksille soveltuvat kuvioiden 3 ja 4 mukaiset kudontamenetelmät. Kuvion 5 mukaan varustetaan löyhätavara silmukkarivillä 7, joka muodostetaan itse kudelangoista 9 ja käyttämällä virk-25 kuuneulaa 11. Erittäin alhaisten kudetiheyksien saavuttamiseksi voidaan menetelmää käyttää molemminpuolisesti. Oikealta vasemmalle tuodut kudesilmukat voidaan vasemmalla puolella kiinnittää toisen silmukkarivin toimesta. Silmukkarivi on yhdessä kudesilmukkojen 3 kanssa purettavissa. Jos poiste-30 taan virkkuuneula 11 kuviossa 3, niin voidaan ylin kudesilmukka 3 purkaa vasemmalle. Sitten seuraa seuraavaksi alempi, jolloin siihen kuuluva rivin silmukka myös puretaan. Purku on siis aloitettava viimeksi kudotusta päästä.
Kuvio 4 esittää löyhätavaran valmistamista käyttämäl-35 lä apuneulaa 13. Tässä muodostetaan silmukkarivi 7' kudesil-mukoista 3 ja apulangasta. Purkamista varten täytyy toisaalta 67883 apulanka 13, toisaalta kudelanka 2 purkaa. Käyttämällä kahta kudelankaa voidaan oikealta ja vasemmalta tuoda sisään kudesilmukka, ja molemmat voidaan kiinnittää kulloinkin yhdellä apulangalla kulloinkin yhteen silmukkariviin.
5 Kuvio 5 esittää laitetta, joka on kytketty löyhätava- ran varaston ja valmistavaravalmistuskoneen toimintakohdan väliin ja jonka tarkoituksena on toisaalta kiristää johdettua loimilangoista muodostuvaa joukkoa 1, toisaalta vetää pois kudelanka 2. Kuvio 5 esittää tätä kuvion 3 mukaisen 10 löyhätavaran esimerkissä, jossa silmukkarivi 7 on kudottu käyttämällä kudelankaa 2.
Löyhätavara 17 johdetaan ensiksi jarrulaitteeseen, jossa on jarrutettavia teloja 31 ja 32 samoin kuin aputela 33 löyhän tavaran puristamiseksi molempiin muihin teloihin. 15 LOimilangat vedetään valmistavaravalmistuskoneen toiminta-kohdasta nuolen 50 suunnassa, niin että loimilankoja pidetään toimintakohdan ja jarrulaitteen välissä kiristettyinä.
Jarrulaitteeseen liittyen löyhänauha kulkee paikaltaan kiinteän rengassauvan 35 ympäri. Vähän tämän jälkeen 20 vedetään kudelanka 2 eteenpäin kuviossa 5, jolloin silmukka-rivi 7 puretaan.
Kudelanka 2 johdetaan lankaohjaimella 55 sinänsä tunnettuun langankuljetuslaitteeseen 57. Tämä huolehtii kude langan tietystä purkunopeudesta. Tämä purkunopeus on sopi-25 vasti valittu purettavan kudelankasilmukan 3 pituuden suhteen ja niistä muodostettujen silmukoiden 58 pituuden suhteen samoin kuin telojen 31, 32 kierrosluvun suhteen. Purettu kudelanka 2 puolataan puolalle 60 ja voidaan käyttää uudelleen. Se siis ei lisää materiaalikustannuksia.
30 Löyhätavarat, jotka ovat varastoituna kahteen säili öön 61, 62, voidaan ioimilangalta yhdistää toisiinsa samalla kun löyhätavaraa johdetaan varastosta valmistavaravalmis-tuskoneeseen. Jos löyhätavarassa on yksi tai kaksi silmukka-riviä, niin menetellään seuraavasti: Löyhätavarat täytetään 35 sisään niin, että niiden viimeksi valmistettujen päiden 17e, 17e' lisäksi myös niiden ensiksi valmistetut päät 17a, 17a' jäävät ulkopuolelta luokse päästäviksi. Viimeksi valmistettu 7 67883 löyhätavaran pää 17e varastossa 61 johdetaan jarrutuslait-teeseen 30 kuvion 5 mukaisesti. Tämän löyhätavaran ensiksi valmistettu pää 17a sidotaan varastossa 62 olevan löyhätavaran viimeksi valmistettuun päähän 17e' , jolloin sidotaan 5 loimilangat loimilankoihin ja kudelangat kudelankoihin ja mahdollisesti apulangat apulankoihin. Jos varasto 61 on tyhjentynyt, niin pää 17a ottaa mukaan pään 17e', niin että tähän liittyen varasto 62 tyhjentyy. Tämän löyhätavaran loimilangat kulkevat sidontakohdillaan 63 valmistavaravalmistus-10 koneen läpi. Jos on tarpeen, voidaan myöhemmin kappale val-mistavaraa sitomiskohtineen leikata pois.
Tyhjennetty varasto korvataan joko täytetyllä tai jätetään paikalleen ja täytetään jälleen löyhätavaran kudon-takoneella.
15 Kuviot 7-9 esittävät erilaisia mahdollisuuksia johtaa löyhätavaraa valmistavaravalmistuskoneiden toimintakohtiin 64.
Kuvion 7 mukaan johdetaan vuorottaisesti varastoista 61, 62 tai useammasta kuin kahdesta varastosta löyhätavaraa purkulaitteen 27 toimesta toimintakohtaan 64.
20 Purkulaitteen 27 eteen aina kytkettyä jarrulaitetta 30 ei kuvioissa 7-9 ole esitetty.
Kuvion 8 mukaan johdetaan valmistavaraa 17 varastoista 61, 62 toisesta jälleen purkulaitteeseen 27. Tästä lähtevä lankajoukko jaetaan kolmeen joukkoon la, 1b, 1c. Jokai-25 nen näistä osalankajoukoista johdetaan toimintakohtaan 64a, 64b, 64c.
Kuvion 9 mukaan käsitellään ominaisuuksiltaan erilaista löyhätavaraa. Varastot 61, 62 sisältävät erään tietyn ominaisuuden omaavaa löyhätavaraa 17a, varastot 65, 66 30 toisen ominaisuuden omaavaa löyhätavaraa 17b. Ominaisuuksina voi olla erilainen väritys, erilaiset murtovenymäominaisuudet, ts. erityisesti erilaiset loimilankojen kutistumiset tms. Löyhätavara 17a kulkee purkulaitteeseen 27a, löyhätavara 17b purkulaitteeseen 27b. Näistä vapautettu lankajoukko 1b kulkee 35 koko leveydellä toimintakohtaan 64. Purkulaitteesta 27a lähtenyt lankajoukko jaetaan kahteen joukkoon 1a1 ja 1a2. Molemmat osajoukot muodostavat reunaloimilankoja toimintakohdassa 67883 64 valmistettuun kudokseen tai neuleeseen tai vastaavaan. Viimeksi mainitulla sovituksella on merkitystä letkureu-noilla varustetuille ajoneuvojen turvavöille, jolloin reu-naloimilangat ovat voimakkaammin kutistetut kuin keskiosan 5 loimilangat.
Analogisesti voidaan toimintakohtaan 64 johtaa vierekkäin useita lankajoukkoja, jotka ovat peräisin eri löy-hätavaroista, niinpä voidaan esimerkiksi valmistaa tavara, jossa pituussuunnassa on useita värikaistoja.
10 Kuviot 10-13 esittävät suhteellisen kapean löyhäta- varan valmistamista neulanauhakutomakoneessa. Langan käsittelykoneesta tai rullatelineeltä viedään loimilankojen joukko 1 neulanauhakutomakoneeseen. Siinä on mm. kudelangan si-säänvientineula 70, virkkuuneula 11 ja pirta 74. Virkkuu-15 neula on nauhan pituussuunnassa pääteasentojensa välissä siirtyvä, jotka on esitetty kuvioissa 10 ja 11. Kiinnitettynä koneeseen ja kohtisuoraan nauhan tason suhteen on kiinnitetty keramiikkasylinterin muodossa oleva kääntäsauva 76 aivan virkkuuneulan kulkutien viereen aivan pirran 74 vas-20 tekohdan 77 taakse (kuvio 11).
Virkkuuneulaa vastapäätä olevalle tavararadan sivulle on sovitettu kulman muotoinen kudelangan pidin 78 (kuvio 13) vaakasuoran akselin 80 ympärille kääntyvästä. Tällaista lan-ganpidintä kutsutaan myös langanpistimeksi (englanniksi 25 Stitcher,ranskaksi piquer). Kuvio 13 esittää sen molempia ääriasentoja. Sillä on kuulamaisen päänsä 82 alapuolella kuroutuma 83 kudelangan 2 varmemmaksi ohjaamiseksi.
Toimintatapa:
Kuvion 10 mukaisessa asennossa kudoksesta peräisin 30 oleva kudelanka 2.1 kulkee kudelangan pitimen 78 kuroutuman ympäri, joka pidin ottaa yläasentonsa. Kudelangan si-säänvientineulassa 70 on kudelangan silmukka 3 oikealle sisään vietynä, ja virkkuuneulan 11 pää 11.1 on juuri tarttunut kudelangan kappaleeseen 2.2 ja alkaa liikkua poisveto-35 suunnassa (nuolet 85, 86). Virkkuuneulan 11 varrella sijaitsee edellä käyvästä silmukanmuodostuksesta vielä kudesilmuk-ka 3.2. Samalla kun kudottua löyhätavaraa 17 vedetään pois, 67883 virkkuuneula liikkuu kuvion 11 mukaiseen pääteasentoonsa, jolloin aikaisemmin muodostetusta silmukasta 3.2 muodostetaan silmukka (Masche) ja katkaistaan. Muodostetaan uusi silmukka 3.3, joka on kudesilmukan 3 oidennys. Silmukka 3.3 5 vedetään virkkuuneulan päällä 11.1 ohjaussauvan 76 ympäri poisvetosuunnassa (nuoli 85). Kudelangan pidin 78 on liikkunut takaisin päin ja vapauttanut kudelangan 2.1, niin että nyt kudoksessa ohimenevästi ja löyhä silmukka 92. Pirran iskun ja viriön muuttamisen jälkeen tapahtuma toistuu, 10 jolloin nopean tavaran pois vetämisen johdosta silmukka 92 tiukennetaan.
Leveydeltään suurempia löyhätavaroita valmistetaan samoin viemällä sisään kudesilmukoita. Tätä varten käytetään silloin kuitenkin kuvioissa 10 ja 11 kuvattujen si-15 säänvientineulojen 70 sijasta muita tunnettuja elimiä.

Claims (7)

67883
1. Menetelmä ainakin yhden lankajoukon (1) toimittamiseksi pintamaisen tekstiilitavaran valmistuskoneen 5 toimintapaikalle, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: a) langat ovat aluksi kudoksessa (löyhätavara 17), jolla on normaaleihin kudoksiin verrattuna pienempi kude-tiheys kuin loimilangoilla, jolloin löyhätavara sisältää 10 ulosvedettäviä kudesilmukoita, b) löyhätavaraa (17) jarrutetaan sen radan kohdassa (jarrutuskohta), joka johtaa ainakin yhteen toimintapaikkaan ; c) liikesuunnassa jarrutuskohdan takana kudelanka-15 silmukat (3, 5) vedetään avoimesta päästään ulos lövhäta- varasta ja kudelanka puolataan; d) jäljelle jäävä lankajoukko (1 —1b) johdetaan välittömästi tämän jälkeen toimintapaikkaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n -20 n e t t u siitä, että lankajoukot (1a1, 1a2, 1b) ainakin kahdesta löyhätavarasta (17a, 17b) johdetaan vierekkäin yhteen toimintapaikkaan (64).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistavaran valmistamiseen 25 käytetään löyhätavaraa, jossa on ominaisuuksiltaan erilaiset langat.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: a) löyhä tavara (17), jossa on ainakin yksi purettavis-30 sa oleva silmukkarivi (7, 7'), johdetaan alkaen sen viimeksi kudotulla päällä, ja jarrutetaan jarrutuskohdassa; b) tämän jälkeen vedetään ulos kudelanka tai kude-langat (2) ja mahdollisesti apulangat (13), jolloin silmukkarivi purkautuu.
5. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: 1 1 67883 a) useihin varastoihin (61, 62) varastoidaan kuhunkin määrä yhdessä riippuvaa löyhätavaraa (17) sillä tavoin, että niiden molemmat tavarapäät ovat helposti saavutettavissa ; 5 b) ensimmäiseen varastoon (61) varastoidun ensimmäi sen löyhätavaran ensiirmäinen pää (17e) johdetaan jarrutuspaikalle; c) tämän löyhätavaran toinen pää (17a) yhdistetään toiseen varastoon (62) varastoidun toisen löyhätavaran ensimmäisen tavarapään (17e’) kanssa siten, että löyhä- 10 tavaran yksittäiset loimilangat kiinnitetään toisiinsa; ja d) ensimmäiseen varastoon (61) varastoidun löyhä-tavaran käyttämisen jälkeen johdetaan jarrustuskohtaan it-setoimisesti löyhätavaraa toisesta varastosta (62) jne.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä käy- 15 tettäessä löyhätavaraa, jossa on ainakin yksi purettavissa oleva silmukkarivi, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä : a) löyhätavara (17) johdetaan jarrutuskohtaan sen valmistussuuntaan nähden vastakkaisessa suunnassa, ts. 20 alkaen sen viimeksi valmistetulla päällä (17e); b) tämän löyhätavaran ensiksi valmistettu pää (17a) yhdistetään toiseen varastoon (62) varastoidun löyhätavaran viimeksi valmistettuun päähän (17e ') ; c) tällöin kiinnitetään myös kudelangat (2, 4) ja 25 mahdollisesti apulangat (13) toisiinsa.
7. Laite ainakin yhden lankajoukon (1) toimittamiseksi pintamaisen tekstiilitavaran toimintapaikalle, tunnet-t u seuraavista tunnusmerkeistä: a) laitteessa on jarrustuslaite (30), jossa on ai- 30 nakin yksi jarrutettava tela (31, 32); b) johtamissuunnassa sen jälkeen on sovitettu purkulaite (27); c) purkulaitteessa on lankakuljetuslaite (57), joka on käytettävissä kierrosluvulla, joka on valittu 35 sopivasti ulos vedettävien silmukoiden (3) johtamisnopeu-den ja pituuden suhteen; 1 2 TT - 67883 d) langankuljetuslaitteen jälkeen on sovitettu puolauslaite (60) ulos vedettyä lankaa tai ulos vedettyjä lankoja varten. 5 13 Patentkrav 67883
FI810711A 1980-03-13 1981-03-06 Foerfarande och anordning foer levererande aotminstone en traodmaengd till ett arbetsstaelle av en framstaellningsmaskin foer en ytlik tekstilvaran FI67883C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3009610 1980-03-13
DE3009610 1980-03-13

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI810711L FI810711L (fi) 1981-09-14
FI67883B FI67883B (fi) 1985-02-28
FI67883C true FI67883C (fi) 1985-06-10

Family

ID=6097070

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI810711A FI67883C (fi) 1980-03-13 1981-03-06 Foerfarande och anordning foer levererande aotminstone en traodmaengd till ett arbetsstaelle av en framstaellningsmaskin foer en ytlik tekstilvaran

Country Status (35)

Country Link
US (1) US4761864A (fi)
EP (1) EP0036498B1 (fi)
JP (2) JPS56140133A (fi)
AR (1) AR225659A1 (fi)
AT (1) AT383624B (fi)
AU (1) AU539793B2 (fi)
BE (1) BE887971A (fi)
BR (1) BR8101469A (fi)
CA (2) CA1163529A (fi)
CH (1) CH654348A5 (fi)
CS (1) CS274713B2 (fi)
DD (1) DD156820A5 (fi)
DE (2) DE3165805D1 (fi)
DK (1) DK157692C (fi)
ES (3) ES8205893A1 (fi)
FI (1) FI67883C (fi)
FR (1) FR2478142B1 (fi)
GB (1) GB2071711B (fi)
GR (1) GR74165B (fi)
HU (1) HU185412B (fi)
IE (1) IE50824B1 (fi)
IN (1) IN154107B (fi)
IT (2) IT1172235B (fi)
MA (1) MA19093A1 (fi)
MT (1) MTP885B (fi)
MX (1) MX157621A (fi)
NO (1) NO151669C (fi)
NZ (1) NZ196478A (fi)
OA (1) OA06777A (fi)
PL (1) PL127899B1 (fi)
PT (1) PT72642B (fi)
RO (1) RO84377B (fi)
YU (1) YU45851B (fi)
ZA (1) ZA811575B (fi)
ZW (1) ZW5381A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4466163A (en) * 1981-05-11 1984-08-21 Long Barry W Wide fabric manufacturing method and apparatus
FR2554463B1 (fr) * 1983-11-03 1986-08-14 Faure Roux Sangles tissees avec retrecissements transversaux localises, obtenues sur metiers automatiques a faucilles et leur procede de realisation
JPS6139180U (ja) * 1984-08-16 1986-03-12 株式会社 関正 絣織物用綾形成具
AU596637B2 (en) * 1986-08-06 1990-05-10 Sumitomo Chemical Company, Limited Mulching film for repelling insect pests
US4870839A (en) * 1987-12-22 1989-10-03 Asheboro Elastics, Corp. Apparatus for deknitting elastic yarns
DE3910868A1 (de) * 1989-04-04 1990-12-13 Jungheinrich Kg Verfahren zur ermittlung des jeweiligen ladezustandes einer bleibatterie und einrichtung zur durchfuehrung des verfahrens
DE4004797A1 (de) * 1990-02-16 1991-08-22 Akzo Gmbh Gewebtes hohlfadenband
US5224522A (en) * 1990-02-16 1993-07-06 Akzo N.V. Manufacture of woven hollow fiber tape
US5429184A (en) * 1994-03-28 1995-07-04 Minntech Corporation Wound heat exchanger oxygenator
AT503434B1 (de) * 2006-06-29 2007-10-15 Wis Engineering Gmbh & Co Kg Vorrichtung zum entfernen von schussfäden aus einem geweberand
US8545754B2 (en) 2009-04-23 2013-10-01 Medtronic, Inc. Radial design oxygenator with heat exchanger
PT2532775E (pt) * 2011-06-07 2013-11-28 Gessner Ag Substrato têxtil feito de múltiplos e diferentes materiais descartáveis e/ou recicláveis, utilização de um tal substrato têxtil, e método para reutilização de um tal substrato têxtil
CN102534994A (zh) * 2011-12-02 2012-07-04 常熟市浩通市政工程有限公司 经编机纱杆安装座
CN103451833B (zh) * 2013-08-23 2015-01-07 绍兴县通用提花机械有限公司 一种麻袋编织机
DE102019101740B4 (de) * 2019-01-24 2021-08-05 Dr. Ing. H.C. F. Porsche Aktiengesellschaft Verfahren zur Herstellung eines Mikrokanalbündel-Wärmetauschers
EP4074871B1 (en) * 2021-04-14 2024-03-20 Calik Denim Tekstil San. Ve Tic. A.S. Method and station for forming a yarn rope and yarn rope

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2596246A (en) * 1949-08-16 1952-05-13 American Viscose Corp Apparatus for producing textile fabrics
US2857651A (en) * 1956-04-03 1958-10-28 Collins & Aikman Corp Curled yarns, curled yarn fabrics and method for making same
US3064689A (en) * 1959-02-26 1962-11-20 Brevitex Ets Weaving device for bands, belts and like articles
GB1163732A (en) * 1965-09-21 1969-09-10 Klinger Mfg Co Ltd Crimping Yarn
US3466718A (en) * 1967-06-16 1969-09-16 Thomas E Adamson Methods for producing textured fabric material
US3605225A (en) * 1969-08-26 1971-09-20 Kirkland H Gibson Method of treating yarns to provide kinking and/or mottled effects in fabric
US3842576A (en) * 1973-04-19 1974-10-22 N Rosenstein Method and apparatus of making crimped yarn
US3930357A (en) * 1975-01-16 1976-01-06 H. G. P. Corporation Recovery of filling yarns in a fabric woven on a double pick needle loom
US4006758A (en) * 1975-08-15 1977-02-08 Libby Carl F Narrow web loom
US4091512A (en) * 1976-06-15 1978-05-30 Champion International Corporation Deweaving apparatus for textile tapes
DE2726181A1 (de) * 1976-06-15 1977-12-29 Champion Int Corp Verfahren zum bilden eines gewebes
CH611353A5 (fi) * 1976-07-08 1979-05-31 Mueller Forsch Finanz Ag
US4118842A (en) * 1977-07-08 1978-10-10 Champion International Corporation Weave-de-weave process
US4173990A (en) * 1978-03-13 1979-11-13 Hitco Temporary fabric and method and apparatus for weaving same
DE2825537A1 (de) * 1978-06-10 1979-12-20 Olbo Textilwerke Gmbh Gewebebahn

Also Published As

Publication number Publication date
AT383624B (de) 1987-07-27
NZ196478A (en) 1983-06-17
JPS56140133A (en) 1981-11-02
MTP885B (en) 1983-04-27
IN154107B (fi) 1984-09-22
PL230141A1 (fi) 1981-11-13
DK157692C (da) 1990-06-25
IT8167343A0 (it) 1981-03-12
IE810536L (en) 1981-09-13
RO84377B (ro) 1984-08-30
DD156820A5 (de) 1982-09-22
AR225659A1 (es) 1982-04-15
NO810739L (no) 1981-09-14
ZW5381A1 (en) 1981-09-02
BE887971A (fr) 1981-09-16
DK111181A (da) 1981-09-14
ES500174A0 (es) 1982-08-16
IT1172235B (it) 1987-06-18
ES8205893A1 (es) 1982-08-16
EP0036498B1 (de) 1984-09-05
CS274713B2 (en) 1991-10-15
GB2071711B (en) 1984-06-27
ATA97381A (de) 1986-12-15
DK157692B (da) 1990-02-05
FR2478142B1 (fr) 1986-08-14
MA19093A1 (fr) 1981-10-01
YU65281A (en) 1984-10-31
MX157621A (es) 1988-12-07
JPH0126781Y2 (fi) 1989-08-10
HU185412B (en) 1985-02-28
US4761864A (en) 1988-08-09
CA1163530A (en) 1984-03-13
IT8153016V0 (it) 1981-03-12
YU45851B (sh) 1992-09-07
NO151669C (no) 1985-05-22
FI67883B (fi) 1985-02-28
PL127899B1 (en) 1983-12-31
BR8101469A (pt) 1981-09-15
RO84377A (ro) 1984-06-21
FI810711L (fi) 1981-09-14
PT72642B (de) 1982-03-19
CH654348A5 (de) 1986-02-14
EP0036498A1 (de) 1981-09-30
DE3108944A1 (de) 1982-04-08
CA1163529A (en) 1984-03-13
PT72642A (de) 1981-04-01
ES509934A0 (es) 1983-11-01
ZA811575B (en) 1982-03-31
DE3165805D1 (en) 1984-10-11
IE50824B1 (en) 1986-07-23
OA06777A (fr) 1982-06-30
AU539793B2 (en) 1984-10-18
ES263510Y (es) 1987-04-01
FR2478142A1 (fr) 1981-09-18
NO151669B (no) 1985-02-04
ES8400159A1 (es) 1983-11-01
GR74165B (fi) 1984-06-07
AU6828981A (en) 1981-09-17
ES263510U (es) 1986-04-01
GB2071711A (en) 1981-09-23
JPS63167180U (fi) 1988-10-31
DE3108944C2 (de) 1985-05-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI67883B (fi) Foerfarande och anordning foer levererande aotminstone en traodmaengd till ett arbetsstaelle av en framstaellningsmaskin foer en ytlik tekstilvaran
US6494235B1 (en) Bias-bound fabric, method for making same and weaving machine for continuously making such a fabric
KR101757678B1 (ko) 코아 네트 직조장치
RU2474627C2 (ru) Технологический процесс изготовления нераспускающегося трикотажного полотна
US3466718A (en) Methods for producing textured fabric material
ITFI960256A1 (it) Sistema per il rientro rapido del filo nei canali degli orditoi con sistema di orditura filo-filo
US3908247A (en) Apparatus for conveying elongated material such as textile material
JPH06270310A (ja) 繊維強化複合材料用プリフォームの製造方法および装置
KR870001725B1 (ko) 1군(群)의 평행한 사(絲)들을 공급하기 위한 직물재의 사들을 최종직물제조기의 작업위치에 공급하는 방법 및 장치
CN111020861B (zh) 一种经编机的储纱方法
CN213386944U (zh) 一种具有收卷结构的织带机
CN211466359U (zh) 塑料编织袋扁丝运输小车
JP3500138B2 (ja) 織機における緯糸供給装置
RU5660U1 (ru) Устройство для производства тканей и контроля показателей их изготовления
SU859497A1 (ru) Шпул рник
Mutschler Development of innovative inlay-insertion technologies for warp-knitting machines
IT202000006814A1 (it) Dispositivo alimentatore per alimentare una pluralità di fili ad un telaio, preferibilmente un telaio circolare e di una macchina tessile, preferibilmente del tipo circolare per tessuti a pelo
MX2012010090A (es) Maquina destejedora para recuperar hilos de los generos de tejido de punto de recogida circular.
CN108779592A (zh) 用于制造针织物品的针织设备和方法及根据这种针织方法制造的针织物品
GB2282610A (en) Yarn feed apparatus for loom
CZ306561B6 (cs) Způsob vytváření tkaniny a zařízení k jeho provádění
CS276948B6 (cs) Způsob vytváření soustavy příčně uložených nití a zařízení k provádění tohoto způsobu
CS225419B1 (cs) Způsob a zařízení pro zakládání rovnoběžně orientovaných útkových niti
DE1635288A1 (de) Verfahren und Vorrichtung zum kontinuierlichen Daempfen oder Schrumpfen und Faerben,Bedrucken oder Impraegnieren sowie Waschen und Trocknen von Fadenscharen
CS264677B1 (cs) Způsob kontinuálního vytváření výplňkové složky a zařízení k jeho provádění

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BERGER, JOSEF

Owner name: BERGER, JOHANN