FI67772C - Foerfarande och bidningslaemma foer bidande av korvskinn - Google Patents

Foerfarande och bidningslaemma foer bidande av korvskinn Download PDF

Info

Publication number
FI67772C
FI67772C FI763542A FI763542A FI67772C FI 67772 C FI67772 C FI 67772C FI 763542 A FI763542 A FI 763542A FI 763542 A FI763542 A FI 763542A FI 67772 C FI67772 C FI 67772C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
clamp
transverse
compression
transverse part
parts
Prior art date
Application number
FI763542A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI763542A (fi
FI67772B (fi
Inventor
Erik Madsen
Original Assignee
Erik Madsen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from GB5101575A external-priority patent/GB1572697A/en
Application filed by Erik Madsen filed Critical Erik Madsen
Publication of FI763542A publication Critical patent/FI763542A/fi
Publication of FI67772B publication Critical patent/FI67772B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67772C publication Critical patent/FI67772C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C15/00Apparatus for hanging-up meat or sausages
    • A22C15/001Specially adapted for hanging or conveying several sausages or strips of meat
    • A22C15/002Loops, hooks, cords for suspending single sausages; apparatus for making or conveying loops for sausages
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C11/00Sausage making ; Apparatus for handling or conveying sausage products during manufacture
    • A22C11/12Apparatus for tying sausage skins ; Clipping sausage skins

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Package Closures (AREA)
  • Sheet Holders (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)

Description

[73*^1 ΓΒΊ Μ1. KUULUTUSjULKAISU
®^3iS! Β 11 UTLÄGGNINGSSKRIFT 6// /Ζ (45) Pat:ηt ;J Joi't ^ ^ (51) Kv.lk.*/li»cCI.4 A 22 C 11/12 SUOMI — FINLAND (21) P*tenttlhak«mu$ — Patentin sftknlng 7635^*2 (22) HakemispMvi — AnsÄknlngsdag 09.12.76 (F») (23) Alkupllvi — Giltighetsdag 09.12.76 (41) Tullut |ulklteksl — Blivit ofTendig 13.06.77
Patentti- ja rekisterihallitus /44) Nähtäväkslpanon ja kuul.]ulkaisun pvm.— 20 02 85
Patent- och registerstyrelsen v ' Ansökan utlagd och utl.skrlften publlcerad · · 3 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird prloritet 12.12.75 23.03.76 Englanti-England(GB) 51015/75, 11700/76 (71)(72) Erik Madsen, Jens Juulsvej 13, 8260 Viby J, Tanska-Danmark(DK) (7*0 Oy Koister Ab (5*0 Menetelmä ja puristuspinne makkarankuorien sitomiseksi -Förfarande och bindningsklämma för bindande av korvskinn
Keksinnön kohteena on menetelmä makkarankuorien sitomiseksi, jossa kuoren kurotulle kohdalle asetetaan muovinen puristuspinne joka tiukennetaan sisäänkurotun kohdan ympärille ja jätetään paikalleen kiinnitettynä tiukennettuun tilaan, sekä puristuspinne menetelmän toteuttamiseksi. Aikaisemmin on tähän sitomiseen yleensä käytetty narua, jota käytettiin osaksi itse sidontaan ja osaksi sidonnan yhteydessä ripustussilmukan muodostamiseksi makkaran toisessa päässä. Naru-sidontaa on vaikeaa mekanisoida ja siksi käytetään yleisesti metalli-puristinta, joka puristetaan yhteen kurotun kohdan ympärille, jolloin ripustuspäässä asetetaan ripusutussilmukan alapää puristimen alle, niin että silmukan paksumpi solmuosa jää ripustettaessa puristimen alapuolelle ja estää siten makkaran vetämisen alaspäin silmukasta. Silmukoiden valmistus voi tällöin tapahtua koneellisesti. Lisäksi on tunnettua jäljentää silmukoita valamalla tekoaineista ripustussilmukka, varsi ja paksunnos varren ulkopäähän. Metallipuristimien ja silmukka-osien sijoitus voidaan suorittaa osaksi automaattisesti, jolloin sito-mistyö muodostuu paljon helpommaksi.
2 67772
Aikaisempaan sitomistekniikkaan liittyy kuitenkin paljon haittoja, varsinkin mainittujen metallipuristimien suhteen, jotka toisaalta voivat vahingoittaa makkarankuorta mekaanisesti ja joilla toisaalta -koska ne normaalisti sisältävät huomattavan määrän lyijyä - on haitallinen, myrkyllinen vaikutus. Lisäksi niiden pitokyky makkaroiden ri-pustuspäässä on usein riittämätön, kun makkarat ovat painavia, jolloin ripustussilmukan paksunnos makkaran riippuessa pyrkii tunkeutumaan lukitun puristimen läpi, jolloin paksunnos voi vaikuttaa tähän avaa-vasti ja siten saada makkaran putoamaan alas savustusuuniin ja menemään hukkaan. Tämä voidaan tietenkin estää panemalla useita puristimia peräkkäin ripustuspäähän, mutta tämä vaatii pitemmän asennusajan, enemmän puristimia ja pitemmän makkarankuoren.
Keksinnön tehtävänä on kehittää menetelmä, jolla aikaansaadaan helposti sekä sopiva että kestävä sidonta, ja tähän päästään keksinnön mukaisesti siten, että käytetään puristuspinnettä, jolla on sellainen ominaisuus, että se voidaan tiukentaa edullisesti portaattomalla tavalla jolloin pinne kiristetään ennaltamäärätyllä voimalla ja että erillisenä toimintana suoritetaan pinteen kiinteytys siihen lopulliseen muotoon, jonka se saa em. voiman vaikutuksesta.
Tämän menetelmän toteutus voi tosin vaatia hitsauslaitteen käyttöä, mutta tällaiset laitteet ovat erittäin yksinkertaisia, ja näin voidaan saavuttaa hyvin luja ja kestävä sidonta täysin suljetun muovi-puristusrenkaan avulla, joka ei ole myrkyllinen ja joka ei vahingoita makkarankuorta mekaanisesti. Menettelytapa toteutetaan mieluiten patenttivaatimuksen 2 mukaisesti, jolloin se soveltuu hyvin automatisoitavaksi.
Keksinnön kohteena oleva puristuspinne on puolestaan tunnettu siitä, että se koostuu keskinäisesti liikkuvista osista, jotka on järjestetty liukuvaan kosketukseen toisiinsa niin, että ne puristetaan yhteen kurotun kohdan ympärille muodostamaan suljettu mutta halkaistu puristusrengas, jolloin halkaisukohdassa tai -kohdissa olevat osat on varustettu pääasiassa tasaisilla tukipinnoilla sen mahdollistamiseksi, että puristusrengas esim. hitsauksella tai jollain muulla erillisellä työvaiheella voidaan kiinnittää täsmälleen siihen lopulliseen asentoon, jonka osat omaksuvat mainitussa yhteenpuristuk-sessa.
3 67772
Keksintöä kuvataan seuraavassa lähemmin viitaten piirustukseen, jossa: kuvio 1 esittää periaatteellista perspektlivikuvantoa keksinnön mukaisesta puristuspinteestä; kuvio 2 esittää osaksi läpileikkauksena sivukuvantoa siitä, kuinka puristuspinne asetetaan makkarankuorelle; kuvio 3 esittää kuvantoa ylhäältä samasta aiheesta; kuvio 4 esittää perspektlivikuvantoa ripustusvalmiista makkarasta, jonka molemmat päät on suljettu keksinnön mukaisesti; kuvio 5 esittää perspektlivikuvantoa puristuspinteen poikittais-osan muunnetusta muodosta; ja kuvio 6 esittää perspektlivikuvantoa keksinnön mukaisen puristuspinteen toisesta toteutusmuodosta.
Kuviossa 1 esitetty puristuspinne on tehty hitsattavasta muovista ja se koostuu kahdesta osasta, nimittäin U-muotoisesta osasta 2, jolla on rinnakkaishaarat 4, ja pohjaosasta 6 sekä irrallisesta poi-kittaisosasta 8, joka sopii haarojen 4 väliseen tilaan. Haarojen 4 ja pohjaosan 6 sisäsivut on muotoiltu kuperiksi ja poikittaisosan 8 ulommat päätypinnat 10 on muotoiltu vastaavasti koveriksi. Sitoja on suunniteltu käytettäväksi yksinkertaisesti niin, että U-osa 2 viedään sivuttain makkarankuoren kurotun kohdan päälle, minkä jälkeen poikit-taisosa 8 painetaan sisään U-osan haarojen väliseen tilaan ja painetaan U-osaan suljettua makkarankuoren kohtaa vasten, jolloin, samalla kun ylläpidetään tämä paine ja mieluiten lisäksi painetaan ϋ-osan haaroja sivuttain poikittaisosan 8 päitä vasten, syötetään hitsauslämpöä kosketusalueisiin poikittaisosan 8 päiden 10 kohdalla poikittaisosan hitsaamiseksi kiinni ko. asentoon, jossa osat 2,8 ovat kireästi makkarankuoren ympärillä, niin että osat tulevat kiinnitetyiksi tähän asentoon. HitsauslämmÖn voi syöttää helposti esim. aikaansaamalla poikittaisosan 8 puristus ultraäänihitsauspään avulla, jota voidaan käyttää lyhytaikaisesti vaaditun hitsauslämmön kehittämiseksi, jolloin poikittaisosan vastakkaisten päiden kiinnihitsaamiseksi tarvitaan vain yhtä hitsauspäätä.
Kuten kuviossa 1 on esitetty katkoviivoin, voidaan toiseen osaan 2 tai 8, mieluiten poikittaisosaan 8, muodostaa ripustuselin 12, ja nurkat haarojen 2 vapaiden päiden sisäsivujen kohdalla voidaan leikata poikki vinosti.
4 67772
Kuviossa, 3 on esitetty makkaran tai makkarankuoren pää 14 sijoitettuna puristuspinteitten kiinnitysasemaan, joka sisältää U-muotois-ten osien 2 säiliön 16, säiliön pohjalevyn 18 ja männän 20, joka sopivin, ei-näytetyin välinein on siirrettävissä edestakaisin pitkin pohjalevyä 18 osien 2 työntämiseksi peräkkäin kohti kiinnityspaikkaa. Tämän toiselle puolelle on sijoitettu ei lähemmin näytetty syöttölaite poikittaisosille 8, jotka asetetaan paikalleen tuelle 22 ja tuetaan hitsauspään 24 avulla, joka koskettaa poikittaisosan 8 takasivua vasten. Kun poikittaisosa 8 siis on pantu kohdalleen, työnnetään mäntää 20 eteenpäin, jolloin U-osa 2 tulee työnnetyksi makkarankuoren sisään-kurotun kohdan ympärille, kunnes U-osan pohjaosa 6 on lujasti makka-rakuorta vasten. U-osan haarojen ulkopäät ulottuvat välissä olevan poikittaisosan8 ohi, kuten kuviossa 3 on esitetty. Lisäksi kuviossa 3 on esitetty että pinteen pituussuunnassa tapahtuvan kokoonpuristuk-sen jälkeen aikaansaadaan U-osan haarojen poikittainen kokoonpuristus painekengän 26 avulla, niin että haarat painetaan lujasti poikittaisosan 8 päitä vasten. Tämän jälkeen käytetään hitsauspäätä 24, jolloin osat hitsataan yhteen poikittaisosan päiden kohdalla. Tässä vaiheessa lujasti sidotun makkarakuoren seuraavaa irrotusta varten voivat kuvion 2 mukaiset kaksi laitetta kiinnityskohdan vastakkaisilla puolilla olla siirrettävissä toisistaan poispäin tai toinen painekenkä 26 voidaan kääntää pois ja kun hitsauspää 24 ja mäntä 20 on vedetty taakse, mak-karankuori viedään ulos tukien 18 ja 22 välissä muodostuneesta raosta.
Kuvion 3 mukaisesti voidaan haarojen 4 ulkonevat päät leikata hitsauksen jälkeen poikki kahden veitsen 28 tai vastaavien leikkaus-lankojen avulla.
Poikittaisosan 8 sisäpuoli on mieluiten tehty kuperaksi kuvion 2 mukaisesti, jolloin muodostuu keskitetty, mutta kuitenkin varovainen pitopaine, ja on osoittautunut, että hitsauslämmön pehmentämä aine tunkeutuu jossain määrin makkarankuoren poimuihin ja siten entisestään parantaa puristuspinteen tehokasta kiinnipysyntistä.
Kuviossa 4 on esitetty valmiiksi sidottu makkara, joka ripustetaan savustustangolle. Kuvio esittää ripustuselimellä 12 varustetun poikittaisosan 8 parhaana pidetyn toteutusmuodon. On tietenkin mahdollista yhdistää ripustuselin U-osan 2 kanssa, mutta sitojaosien käsittelyn kannalta erityisesti kohdissa, joissa ne syötetään vastaavista säiliöistä, on edullista yhdistää ripustuselin verraten pienen poikittaisosan 8 kanssa.
5 67772
Kuviossa 5 on esitetty poikittaisosa 8 ilman ripustusvälinettä. Poikittaisosan ohjauksen helpottamiseksi säiliössä se on ylhäällä varustettu kahdella kohoumalla sivuissa, jolloin välissä oleva syvennys 30 voi toimia yhdessä ohjaustangon kanssa.
On selvää, että kurottujen kohtien ympärille voidaan muodostaa muovirengas muilla tavoin ja muunmuotoisilla rengasosilla kuin edellä on esitetty esim. kahdella taivutetulla tai kulman muotoisilla osilla U-osan ja suoran poikittaisosan sijasta. Kuvion 6 mukaisesti voidaan lisäksi käyttää puristuspinnettä, jossa on taipuisa silmukkaosa 32, joka toimii yhdessä pidätyspalan 34 kanssa, jolloin silmukanpäät vedetään palan reiän läpi ja sitten kiinnitetään palaan hitsaamalla. Toinen silmukkapää on näytetty katkoviivalla, koska silmukan voi kiinnittää etukäteen palaan toisen päänsä kohdalla, esim. muodostamalla se yhtenä kappaleena palan kanssa ruiskuvalamalla. Palaan voidaan lisäksi tehdä mainittu yhtenäisenä osana muodostettu ripustuselin.
Keksinnön mukainen menetelmä soveltuu hyvin mekanisoitavaksi, mutta po. keksinnön tarkoituksena ei ole osoittaa lähemmin menettelytapoja eikä laitteita, jotka ovat erityisen edullisia tässä suhteessa, ja mm. tämän vuoksi on kuvioiden 2 ja 3 mukaista konetta kuvattu ainoastaan ylimalkaisesti.
Ripustuselintä 12 ei tarvitse välttämättä valmistaa etukäteen yhtenä kappaleena puristuspinteen osan kanssa, vaan sen sijaan voidaan käyttää erillistä osaa, joka hitsataan kiinni pinteeseen esim. samalla kun tämä hitsataan kokoon. Muilta osin voidaan keksinnön mukaisen puristustenkaan selvästi kuvatun kiinnityksen yhteydessä saavuttaa erikoinen etu käyttämällä ripustuselimiä, jotka ulkonevat kootun renkaan vastaavasta osasta säteittäisesti eikä aksiaalisesti niin kuin kuviossa 4, jolloin rivi samanlaisia makkaroita voidaan siirtää suoraan sa-vustustangolle, josta ne riippuvat vapaasti ripustuselinten varsiosien ollessa vastaavasti taivutettuina, kuten on näytetty kuvion 4 kohdassa 12 ' .
Vaikka hitsausta pidetään parhaana kokoonpanotapana puristus-rengasta varten, voidaan kokoonpano kuitenkin suorittaa muilla tavoin, kuten liimaamalla tai niittaamalla tai - äärimmäisenä esimerkki 6 67772 nä - puristamalla metallipuristimella kokoon haarojen 4 vapaat päät poikittaisosan 8 ulkopuolella näiden osien kuvioiden 2 ja 3 näyttämässä keskinäisessä sijainnissa. Kuvion 6 näyttämä puristuspinne muistuttaa hieman kaapelikimppujen erästä tunnettua pidätintyyppiä, mutta silmukassa 32 olisi tällöin hampaita tai vastaavia, jotka toimivat yhdessä palassa 34 olevan pidätysreunan kanssa silmukan ulosvedon estämiseksi lukitsemalla. Samanlaista kiinnitysjärjestelmää voisi käyttää keksinnön mukaisessa puristuspinteessä, joskin tällaiset pinteet olisi luultavasti valmistettava hyvin suurella tarkkuudella, jotta ne pysyisivät erityisesti ripustuspäässä tiukasti suljettuina riippumatta siitä, käytetäänkö samaa kappaletta olevia tai erillisiä ripustus-välineitä.
Edellä on mainittu, että poikittaisosan 8 hitsauksessa voidaan saavuttaa se edullinen seuraus, että mieluiten muutoin nailonia oleva aine pehmenee ja tunkeutuu joissain määrin sisään makkarankuoren poimuihin pinteen kiinnipidon parantamiseksi. Tässä lisättäköön, että on yleinen ja itsenäinen etu saada aikaan muoviaineen tällainen sisään-juoksu tai -puristus poimuihin renkaan yksittäisissä tai kaikissa osissa, so. on edullista suorittaa kuumennus siitä riippumatta, suori-tetaanko renkaan kokoaminen hitsaamalla.

Claims (11)

67772
1. Menetelmä makkarakuorien sitomiseksi, jossa kuoren (14) kurotulle kohdalle asetetaan muovinen puristuspinne (2,8,32,34) joka tiukennetaan sisäänkurotun kohdan ympärille ja jätetään paikalleen kiinnitettynä tiukennettuun tilaan, tunnettu siitä, että käytetään puristuspinnettä (2,8,32,34), jolla on sellainen ominaisuus, että se voidaan tiukentaa edullisesti portaattomalla tavalla jolloin pinne kiristetään ennaltamäärätyllä voimalla ja että erillisenä toimintana suoritetaan pinteen kiinteytys siihen lopulliseen muotoon, jonka se saa em. voiman vaikutuksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään sen laatuista puristuspinnettä (2,8,32,34), jossa tiukentamisen aikana on toisiaan pitkin ilman kiinnitysvaikutusta liukuvat pintaosat ja että kiinnitys suoritetaan puristusrenkaan lopullisessa asennossa hitsaamalla nämä pintaosat yhteen tai deformoimalla yksi tai useampi ulompana oleva puristuspinteen kohta siten, että pintaosat lukkiutuvat takaisinliukumista vastaan.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, jossa käytetään puristuspinnettä, jossa on U-muotoinen osa (2), joka tarttuu kurottuun kohtaan ja poikittaisosaan (8), joka muodostaa sillan U-osan vastakkaisten haarojen (4) välille, tunnettu siitä, että kiinnityksen jälkeen poikittaisosa hitsataan kiinni haaroihin (4) tai aikaansaadaan poikittaisosasta (8) taakse suuntautuviin U-osan vapaisiin haaraosiin kiinteä deformaatio poikittaisosan ympärillä oleviin alueisiin niin, että ko. osa tämän jälkeen on lukittu suhteessa U-osaan.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään puristuspinnettä, jossa on kehänmuotoinen poikittaisosa (34), joka sijoitetaan kurotun kohdan toiselle puolelle, kun taas U-osan haaraosat viedään kurotun kohdan toiselta puolelta poikittaisosan aukon kautta ja kiinnitetään lopullisessa asennossa poikittaisosaan (34).
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa puristuspinteen yhteyteen asennetaan ripustuselin, tunnettu siitä, että käytetään puristuspinnettä, jonka toinen erillinen osa on muodostettu ripustuselimen kanssa yhtenäiseksi osaksi. 67772
6. Puristuspinne sidottujen makkaroiden tai makkarankuorien valmistamiseksi patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän mukaisesti, joka pinne koostuu muoviosista, jotka voidaan tiukentaa makkarankuoren kurotun kohdan ympärille ja joka jätetään paikalleen tiukennetussa tilassa, tunnettu siitä, että se koostuu keskinäisesti liikkuvista osista (2,8,32,34), jotka on järjestetty liukuvaan kosketukseen toisiinsa niin, että ne puristetaan yhteen kurotun kohdan ympärille muodostamaan suljettu mutta halkaistu puristusrengas, jolloin halkai-sukohdassa tai -kohdissa olevat osat on varustettu pääasiassa tasaisilla tukipinnoilla sen mahdollistamiseksi, että puristusrengas esim. hitsauksella tai jollain muulla erillisellä työvaiheella voidaan kiinnittää täsmälleen siihen lopulliseen asentoon, jonka osat omaksuvat mainitussa yhteenpuristuksessa.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puristuspinne käsittäen U-muotoisen osan työnnettäväksi mainitun kurotun kohdan yli sen toiselta puolelta ja poikittaisosan sijoitettavaksi kurotun kohdan vastakkaiselle sivulle U-osan vapaiden päiden keskinäiseen lukittuun liitäntään, tunnettu siitä, että U-osan vapaisiin haaroihin (4) on muodostettu pääasiassa sileät pinnat, jotka toimivat yhdessä poikittaisosan (8) sivujen kanssa.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen puristuspinne, tunnet-t u siitä, että poikittaisosa on muodostettu sulkuosaksi (8) sillan muodostamista varten U-osan vapaiden haarojen (4) sisäsivujen väliin.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen puristinpinne, tunnet-t u siitä, että poikittaisosa on muodostettu rengaselimeksi (34), jossa on aukko U-osan vapaiden haarojen (4) vastaanottamista varten.
10. Patenttivaatimuksen 7 mukainen puristuspinne, tunnet-t u siitä, että se lisäksi käsittää vastaosan kuten metallisen kiin-nittimen U-osan mekaanista kiinnittämistä varten suhteessa poikittais-osaan kiinnitettäessä vapaat haarat (4) keskinäisesti poikittaisosan ympäri tai taakse siten taivutettuun asentoon, että U-osa tällöin on estynyt työntymästä takaisin poikittaisosasta.
11. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puristuspinne, joka käsittää ripustuselimen, tunnettu siitä, että ripustuselin on puristus-pinteen muodostavien erillisten osien, edullisesti mainitun poikittaisosan (8,34), yhtenäinen osa, ja että ripustuselin ulkonee ko. puris-tuspinteestä välimatkan päässä siitä pintaosasta, joka asennettaessa on tarkoitettu painautumaan makkarankuorta vasten. 67772
FI763542A 1975-12-12 1976-12-09 Foerfarande och bidningslaemma foer bidande av korvskinn FI67772C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB5101575A GB1572697A (en) 1975-12-12 1975-12-12 Method of clamping device and an apparatus for clamping sausage casings
GB5101575 1975-12-12
GB1170076 1976-03-23
GB1170076 1976-03-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI763542A FI763542A (fi) 1977-06-13
FI67772B FI67772B (fi) 1985-02-28
FI67772C true FI67772C (fi) 1985-06-10

Family

ID=26248460

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI763542A FI67772C (fi) 1975-12-12 1976-12-09 Foerfarande och bidningslaemma foer bidande av korvskinn

Country Status (12)

Country Link
JP (1) JPS6022888B2 (fi)
AU (1) AU512643B2 (fi)
CA (1) CA1096696A (fi)
DE (1) DE2656581A1 (fi)
DK (1) DK160124C (fi)
ES (1) ES454599A1 (fi)
FI (1) FI67772C (fi)
FR (1) FR2334299A1 (fi)
IT (1) IT1065042B (fi)
NL (1) NL187333C (fi)
NO (1) NO154653C (fi)
SE (1) SE428414B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2950603A1 (de) * 1979-12-15 1981-06-19 Herbert Dipl.-Ing. 6240 Königstein Niedecker Vorrichtung zur uebergabe von wurstaufhaengeschlaufen in eine verschleissmaschine
DE4032750A1 (de) * 1990-10-16 1992-04-23 Kummerow Walter Verschliesselement
DE10312567B4 (de) * 2003-03-21 2006-08-24 Frans Vermee Gmbh Schlauchverpackungs-Verschlusseinrichtung

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE74590C (de) * E. WEISE in Freiberg, Sachsen, Dammstr. 52 L Klammer zum Aufhängen von Wurst
DE420216C (de) * 1924-08-09 1925-10-21 Franz Timmer Schliess- und Aufhaengevorrichtung fuer Wuerste
DE822525C (de) * 1950-04-04 1951-11-26 Hugo Stecher Sackverschluss
DE932651C (de) * 1953-06-30 1955-09-05 Hydra Chemie Verschluss fuer die Enden von Wursthuellen
DE1701082U (de) * 1954-04-07 1955-06-23 Bror Gustav Louis Andersson Vorrichtung zum verschliessen von beuteln.
DE964570C (de) * 1955-03-13 1957-05-23 Heinrich Klein Soetebier Vorrichtung zum Verschliessen von Wursthuellen, Tueten, Beuteln od. dgl.
DE1023693B (de) * 1955-09-03 1958-01-30 Heinrich Klein Soetebier Vorrichtung zum Verschliessen von Wursthuellen, Tueten, Beuteln od. dgl.
AT207721B (de) * 1958-06-06 1960-02-25 Fritz Rigoni Verfahren und Einrichtung zum Abbinden von Wurstwaren u. dgl.
FR1329631A (fr) * 1962-04-09 1963-06-14 Dispositif de serrage
DE1950897C3 (de) * 1969-10-09 1978-12-07 4804 Versmold Verfahren und Vorrichtung zum Abbinden des zusammengefassten Endes eines Kunstdarmes mittels eines Stückes Polyamiddraht
DE2414466C3 (de) * 1974-03-26 1978-03-23 Anton 3320 Salzgitter Buchholz Vorrichtung zum Verschließen der Hülle einer Wurstware

Also Published As

Publication number Publication date
SE7613890L (sv) 1977-06-13
DE2656581C2 (fi) 1989-10-26
NL7613765A (nl) 1977-06-14
FI763542A (fi) 1977-06-13
AU512643B2 (en) 1980-10-23
NO154653C (no) 1986-11-26
DK160124C (da) 1991-07-08
DK551876A (da) 1977-06-13
FR2334299A1 (fr) 1977-07-08
FI67772B (fi) 1985-02-28
AU2046576A (en) 1978-06-15
ES454599A1 (es) 1977-12-01
SE428414B (sv) 1983-07-04
IT1065042B (it) 1985-02-25
NL187333C (nl) 1991-09-02
JPS52105267A (en) 1977-09-03
FR2334299B1 (fi) 1982-06-18
DE2656581A1 (de) 1977-06-16
NL187333B (nl) 1991-04-02
NO764197L (fi) 1977-06-14
NO154653B (no) 1986-08-18
CA1096696A (en) 1981-03-03
JPS6022888B2 (ja) 1985-06-04
DK160124B (da) 1991-02-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20060248844A1 (en) Bar clip with flared legs
FI67772B (fi) Foerfarande och bindningsklaemma foer bindande av korvskinn
SK388687A3 (en) Method of closing of hose or bag packing
FI66725C (fi) Slangfolie med en glidsaeker avbindning foer foerpackning av livsmedel speciellt korv- och koettprodukter och foerfarande foer dess framstaellning
JPH0347821B2 (fi)
KR20180085886A (ko) 재사용이 가능한 케이블 타이
EP1459662A1 (en) Improved hanger
JP2000203514A (ja) 梱包機におけるバンド懸回操作機構
US4430789A (en) Method for manufacture of target boards for darts or archery
FI77568C (fi) Gardinhaengare.
AU564330B2 (en) Hanger loop assembly
WO2018142156A1 (en) Fasteners
GB2200140A (en) Method of tying together strands of binding material
JPH0735554Y2 (ja) ロープの緊結装置
FI61445B (fi) Klaembindning foer bindande av t ex korv och foerfarande foer montering av bindningen
JP3004069U (ja) 髪の毛束ね具
JPH0218531Y2 (fi)
JPH0650560Y2 (ja) ロープの締結装置
GB1572697A (en) Method of clamping device and an apparatus for clamping sausage casings
KR19980055975U (ko) 포장용밴드결속구구조
US20040089682A1 (en) Closet hanger apparatus
JPH10316160A (ja) 固定バンド
US228767A (en) Edwin s
JPS5913246Y2 (ja) 被表面処理材料の端部保持装置
KR200298213Y1 (ko) 묶음용 밴드케이블

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MADSEN, ERIK