FI66327B - Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole - Google Patents

Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole Download PDF

Info

Publication number
FI66327B
FI66327B FI811962A FI811962A FI66327B FI 66327 B FI66327 B FI 66327B FI 811962 A FI811962 A FI 811962A FI 811962 A FI811962 A FI 811962A FI 66327 B FI66327 B FI 66327B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
winding
spool
coil
angle
measuring device
Prior art date
Application number
FI811962A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI66327C (fi
FI811962L (fi
Inventor
Gerhard Seibert
Original Assignee
Rosendahl Masch Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rosendahl Masch Gmbh filed Critical Rosendahl Masch Gmbh
Publication of FI811962L publication Critical patent/FI811962L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66327B publication Critical patent/FI66327B/fi
Publication of FI66327C publication Critical patent/FI66327C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H54/00Winding, coiling, or depositing filamentary material
    • B65H54/02Winding and traversing material on to reels, bobbins, tubes, or like package cores or formers
    • B65H54/28Traversing devices; Package-shaping arrangements
    • B65H54/2848Arrangements for aligned winding
    • B65H54/2854Detection or control of aligned winding or reversal
    • B65H54/2869Control of the rotating speed of the reel or the traversing speed for aligned winding
    • B65H54/2875Control of the rotating speed of the reel or the traversing speed for aligned winding by detecting or following the already wound material, e.g. contour following
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H2553/00Sensing or detecting means
    • B65H2553/40Sensing or detecting means using optical, e.g. photographic, elements
    • B65H2553/42Cameras

Landscapes

  • Winding Filamentary Materials (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Apparatus For Radiation Diagnosis (AREA)
  • Measurement Of Optical Distance (AREA)
  • Insulating Bodies (AREA)
  • Shaping By String And By Release Of Stress In Plastics And The Like (AREA)
  • Treatments For Attaching Organic Compounds To Fibrous Goods (AREA)
  • Storing, Repeated Paying-Out, And Re-Storing Of Elongated Articles (AREA)

Description

! 66327
Kelauskone lankamaisen kelaustavaran puolalle kelaamiseksi. -Upplindningsmaskin för upplindninq av en tradartad lindnings-produkt pä en spole.
Tämän keksinnön kohteena on kelauskone lankamaisen kelaustavaran puolalle kelaamiseksi, jota kelaustavaraa johdetaan langanohjaimen välityksellä, jossa kelauskoneesa on siirto-laite puolan ja langanohjaimen edestakaista suunnanvaihto-liikettä varten ja ohjauslaite muuttumattoman kelauskulman säilyttämiseksi kierrosten täsmällistä siirtoa varten jokaisessa kelauskerroksessa.
Tällaisissa kelauskoneissa on tunnettua tehdä lanqanohjain pystysuoran akselin ympäri kääntyväksi siirtohaarukaksi (DE-PS 1 574 425), joka kelaustavaran puolalle tulokohdan liikkeen vaikutuksesta tekee käännöksen sivulla ja tällöin paiheer toimimaan päätekatkaisimet, jotka kytkevät siirto-käyttölaitteen puolan aksiaalista siirtoa varten siksi, kunnes määrätty tulokulma, joka on ylipäänsä "pidätyskulma", vastaava puolan ja siirtohaarukan vastaava suhteellinen asema on jälleen saavutettu. Kuitenkin tällaisen toimintatavan mukaan täytyy sallia päätekatkaisimen laukaisemiseksi tulokulman riittävä poikkeama annetusta arvosta, jolloin menetellään siten, että myöskin enemmän poikkeavalla tulokulmalla kierros asettuu toisen viereen eikä sattumalta nouse seuraavaan kelauskerrokseen. Kuitenkaan tämä edellytys aina ei ole luotettavasti täytetty. Siirto ei ole muuttumaton, koska täsmällisessä siirrossa ensimmäinen kierros laipan vieressä kulkee aina yhdensuuntaisesti laipan kanssa. Siten myöskään muut kierrokset eivät tule kelatuksi puolalle jatkuvan kierukan mukaan, vaan ortosyklisesti, ts. kulloinkin 360° jälkeen on edessä kierroksen sivuttainen hyppäys, joka kierros muuten kulkisi yhdensuuntaisesti päälaipan kanssa. Siirtoliike täyty sovittaa siis jokaisen kierroksen tähän hyppäykseen. Tällaisessa hyppäyskohdassa voi kuitenkin -- varsinkin kun annettu tulokulma eli pidätyskulma on tullut liian suureksi tai kun kelaustavara on altis liimautumaan tai sillä on luisumaton, kumimainen 2 66327 pinta — kierros nousta lähinnä korkeampaan kelauskerrokseen. Kuitenkaan tällaista virhetilaa ei voida korjata tunnetuissa, kääntyvällä siirtohaarukalla toimivissa kelauskoneissa automaattisesti, vaan käyttöhenkilön toimenpiteillä.
Tämän keksinnön tehtävän on poistaa alussa mainitulaisessa kelauskoneessa, jossa kelauskerroksen viereisten kierrosten välisen välimatkan tai kosketuspaineen määrää yksinomaan puolan ja langanohjaimen välinen suhteellinen liike, tulokulman heilahtelut kulloinsenkin kelauskerroksen muodostuksen aikana.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi on järjetetty siten, siitä, että ohjauslaite koostuu ensimmäisestä mittauslaitteesta, joka määrittää kulloinkin viimeksi kelatun kerroksen aseman puolan tietyn kiertokulman verran kelaustavaran kelauskohdan edessä sijaitsevassa mittauskohdassa, toisesta mittauslaitteesta puolan ja langanohjaimen kulloisenkin suunnanmuutos-aseman määrittämiseksi ja laskimesta, joka laskee molempien mittauslaitteiden mittausarvoista sen suhteellisen aseman ja käyttää siirtolaitetta puolan siirtämiseksi vastakkaiseen suuntaan niin kauan kunnes kelauskulma puolan edellämainitun kiertokulman kiertymisen jälkeen on saavutettu. Keksinnön mukaan siis pysyvästi ajallisesti ennalta määritetään myöhemmän kelauskohdan asema ja puolan sekä langanohjaimen välistä suhteellista liikettä ohjataan väliaikana siten, että saavutettaessa ennakolta määritetty kelauskohta halutun kelauskulman tosiasiallisessa kelaustavaran kelauskohdassa haluttu kelauskulma säilyy aina. Jos siis esimerkiksi hypähdys viimeksi asetetussa kierroksessa on esimerkiksi 60° todellisen kelauskohdan edessä, kytketään suunnanmuutoslaite vastaavasti siten, että 60° puolan kiertymisen jälkeen puolan ja langanohjaimen suhteellinen asema on jälleen sama kuin aikaisempana mittausaikana. Koska tämän työtavan mukaan kelauskohta aina määritetään riippuvaisena viimeksi kelatusta kierroksesta, suunnanmuutos!iikkeitä laskettaessa ei saada 3 66327 mitään kokonaisvirhettä. Kuten käytännölliset tutkimukset ovat osoittaneet, suunnanmuutoslaitteen tämän laatuinen ennenaikainen ohjaus aikansaa suuren luotettavuuden ja siirtotarkkuuden sekä edustaa huomattavaa edistysaskelta yleisissä pyrkimyksissä täysautomaattisten kelauskoneiden aikaansaamiseksi, jotka eivät enää vaadi käyttöhenkilön valvontaa eikä korjaustoimenpiteitä.
Keksinnön mukaan on järjestetty siten, että ensimmäisen mittauslaitteen muodostaa sivulle päin liikkuva, viimeksi kelatun kierroksen sivulta tunteva kosketuselin, joka riippuvaisena sivupoikkeamastaan toimittaa mittausarvon kierroksen asemaa varten langanohiaimeen nähden.
Tällaisen mekaanisen tunnustelun sijasta keksinnön mukaan kuitenkin pidetään parempana viimeksi kelatun kierroksen kosketuksetonta, ei mekaanista määritystä. Tällöin eimer-kiksiensimmäisenä mittauslaitteena voi olla valosähköinen, tangentiaalisesti ylimpää kierrosta kohti suunnattu televisiokamera, joka valvoo juuri kelatun kerroksen etupään kulkau. Tämän televisiokameran lähtömerkki käytetään hyväksi siten, että kelauskerroksen etusivun asema määritetään paikallaan olevaan koordinaattiin nähden, joka on yhdensuuntainen puolan akselin knssa. Samana ajankohtana pidetään myöskin puolan hetkellinen asema tällä paikallaan olevalla koordinaatilla, jos puola suorittaa suunnanmuutos-liikkeen tai muuten langanohjaimen hetkellinen asema, jossa se suorittaa suunnanmuutosliikkeen. Siten molemmista mittausarvoista voidaan laskea kelaustavaran tunnetulla paksuudella se suhteellinen aeraa, joka puolalla ja langan-ohjaimella täytyy olla, kun viimeisen kierroksen mitattu asema on saavuttanut kelaustavaran kelauskohdan. Jonkin kerroksen viimeisen kierroksen mittaus voidaan suorittaa esimerkiksi 10 kertaa puolan kierrosta kohti. Vastaavasti puolan kierrosta kohti on olemassa 10 puolan (tai langan-ohjaimen) 10 annettua asemaa, jotka suunnanmuutoslaitteen täytyy saavuttaa puolan kiertymisen vastaavan osan jälkeen.
4 66327 ts. aina sen mukaan, kuinka kauas mittauskohta on etääntynyt kelauskohdasta.
Kulloistakin annettua asemaa laskettaessa voidaan luonnollisesti ottaa huomioon kulloinenkin aseteltava pidätyskulma. Paras mahdollinen pidätvskulma, joka riippuu kelaustavarasta, on aseteltaviss laskimen ohjelmoinnilla.
Keksinnön mukaisen työtavan mukaan käytetään siis kulloinkin viimeistä kierrosta mallineena seuraavalle kierrokselle.
Tällöin mittauskohdan ajallinen erotus kelauskohdasta antaa vielä sen suuren edun, että siirtoliikkeet, joltka kärsivät inertiasta, voidaan aloittaa samanaikaisesti ja laskimen avulla jopa nopeudesta riippumatta niin, että kelaustavaran vahingossa sattuva kiipeäminen voidan varmasti välttää.
Keksinnön erään vaihtoehtoisen sovellutusmuodon mukaan ensimmäisen mittauslaitteen voivat muodostaa säteet täisestä puolaa kohti suunnatut etäisvydentuntoelimet, esim. ultraääniä untoelimet . Keksinnön toisen vaihtoehdon mukaan voi olla järjestetty vielä myöskin siten, että ensimmäinen mittauslaite koostuu säteettäisesti puolaa kohti suunnatusta televisiokamerasta ja siihen nähden kallistetusta, puolan kelaustavaran kelauskohdan yli ulottuvalla valoksista 11a valaiseva valonheitin.
Keksinnön mukaan voidaan järjestää myöskin siten, että ensimmäinen mittauslaite koostuu kelattavaan kelaustavara-lankaan välin päähän kelauskohdan eteen suunnatusta, pidätyskulman määrittävä televisiokamera tai kelaustavaran pidätyskulman määrittävä kosketus laite , jonka mittausarvoista laskin laskee kelauskohdan todellisen aseman ja siten kelauskohdan annetun arvon edelleen kiertymisen jälkeen. Myöskin näissä sovellutusmuodoissa viimeisen kierroksenaema mitataan epäsuorasti edellä sijaitsevassa — tässä 360° puolan kierrosta edellä kohdassa ja lasketaan suunnan— 5 66327 muutosasema sekä annetaan käsky, /joka asema suunnanmuutos-aseman puolan ja langanohjaimen täytyy saavuttaa vielä puolan täyden kierroksen jälkeen.
Puolan ja langanohiaimen kulloisenkin suunnanmuutosaseman määrittämiseksi käytetään toista mittauslaitetta, jona voi olla sykäystakometri, joka kulkee siirtokäyttölait-teen mukana ja näennäisesti asteittaa siirtokäyttölaitteen tien.
Taipuisan kelaustavaran kysymyksessä ollessa, joka kelattaessa täytyy poikkeuttaa sivulle päin ohjausrullien ympäri, suunnanmuutos liike voi tapahtua tunnnetulla tavalla siirtämällä lanqanohjainta aksiaalisesti paikallaan olevaa puolaa pitkin. Toisenlaisen kelaustavaran, esim. paksun sähkökaapelin kysymyksessä ollessa sitä vastoin on tarpeellista, että lanqanohjain pysyy paikallaan ja että puola suorittaa suunnanmuutosliikkeen. Keksintö on käyttökelpoinen samalla tavalla molemmissa tapauksissa. Tämän lisäksi keksinnön mukaan voidaan vielä järjestää siten, että puola on käytetty muuttumattomalla nopeudella suun-nanmuutosliikettä varten ja että langanohjaimella on lisäkäyttölaite ja se suorittaa korjausliikkeitä riippuvaisena laskimen lähtökäskyistä. Tällainen sovellutusmuoto osoittautuu varsinkin silloin erittäin edulliseksi, kun kelaus täytyy suorittaa hyvin suurilla nopeuksilla.
Keksintöä selitetään lähemmin seuraavassa kelauskoneen eräänä esimerkkinä, jossa puolaa siirretään edestakaisin langanohja intä pitkin omasiirtotavan mukaan.
Piirustuksissa :
Kuvio 1 esittää sivulta nähtynä keksinnön mukaista kelaus-konetta .
Kuvio 2 esittää kelauskonetta nähtynä nuolen II suuntaan kuviossa 1.
6 66327
Kuvio 3 esittää päältä nähtynä kuvion 2 mukaisen kelauskoneen osaa.
Kuviot 4 ja 5 esittävät mittauslaitteen ensimmäistä sovellutusesimerkkiä kulloinkin viimeksi kelatun kierroksen aseman määrittämiseksi.
Kuviot 6 ja 7 esittävät laitteen toista sovellutusesimerkkiä kulloinkin viimeksi kelatun kierroksen määrittämiseksi.
Kuviot 8 ja 9 esittävät kolmatta sovellutusesimerkkiä viimeks kelatun kierrokesn määrittämiseksi.
Kuviot 10 ja 11 esittävät neljättä sovellutusesimerkkiä viimeksi kelatun kierroksen määrittämiseksi.
Kuviot 12 ja 13 esittävät viidettä ja kuudetta sovellutusesimerkkiä, joissa viimeksi kelatun kierroksen asema määritetään epäsuorasti.
Kuvioissa 1-3 esitetyssä kelauskoneessa on nelijalkainen, pyörillä 1 kulkeva runko 2, jonka yläosaan on ripustettu kaksi vartta 3, 4, joiden alaosiin 3, 6 on sovitettu puola 7, jossa on laipat 8. Puolalle 7 johdetaan paikalleen sovitetun langanohjaimen 9 välityksellä lankamaista kelaus-tavaraa 10, joka täytyy kelata tiiviisti vierekkäisiksi kierroksiksi ja tarkalleen päällekkäisiksi kelauskerroksiksi. Kelausvaiheen aikana kelaustavaran tulo- eli kelauskohta 11 liikkuu edestakaisin kelan laippojen 8 välissä, jolloin vierekkäisten kierrosten tiiviin sijainnin saavuttamiseksi kelaustavaran täytyy juosta puolalle muuttumattomassa tulokulmassa a . Tässä sovellutusesimerkissä kulman a säilyttämiseksi kelauskonetta siirretään edestakaisin siirtokäyttölaitteen 12 välityksellä lanqanohjaimen 9 edessä olevia kiskoja pitkin, jolloin sykäystakometriksi muodostettu mittauslaite määrittää kelauskoneen ja puolan 7 66327 7 aseman paikallaan olevaan koordinaation nähden, loka on yhdensuuntainen puolan akselin 14 kanssa ia toimittaa tässä sovellutusesimerkissä langanohjaimeen 9 sovitetttuun laskimeen 15.
Laskin 15 sisältää edelleen toisesta mittauslaitteesta 16 tulevat viimeksi kelatun kierroksen 17 kulloisenkin aseman arvot, jolloin tämä mittaus tapahtuu todelliseen kelaustavaran tulokohtaan nähden tietyn kääntökulman, tässä 180°, edeltävässä kohdassa.
Koskien kuvioiden 1-5 mukaista mittauslaitetta 16 on kysymyksessä tangentiaalisesti puolaan suunnattu televisiokamera, joka sijaitsee vastapäätä vastakkaisella puolella olevaa kontrastipintaa 18. Mittauslaitetta 16 käytetään sopivimmin jaksottaisesti, ja se toimittaa esimerkiksi kymmenen tai kaksikymmentä kertaa jokaisella puolan kierroksella merkin viimeksi kelatun kierroksen 17 sivun 17a asemasta 180° todelliseen tulokohtaan nähden siirretyssä kohdassa. Laskin 15 laskee molempien mittauslaitteiden 13 ja 16 toimittamista mittausarvoista suhteellisen aseman, joka voi olla olemassa puolan 7 ja lanqanohjaimen . 9 välillä edelleen 180° puolan kiertymisen jälkeen, jotta haluttu tulokulma a säilyisi. Tällöin suunnanmuutos 1iikkeen ohjaus voi tapahtua hyvin tarkasti niin, että suunanmuu-tosliike voi seurata tiukasti kuviossa 10 suurennetussa esityksessä esitettyä yksittäisten kierrosen epäsäännöllistä kulkua. Se vaara, että kelaustavara kiipeää tällaisen kierroshyppäyksen Z kohdalla sattumalta lähinnä korkeampaan kelauskerrokseen, on vältetty keksinnön mukaisessa ohjauksessa. Kuviossa 5 samoinkuin myöhemmin vielä selitetyissä kuvioissa 7, 9 ja 13 kulloinkin vasemmanpuoleinen puolan laippa 8 on jätetty pois.
Kuviot 6 ja 7 esittävät sovellutusesimerkkiä, jossa laitteena viimeksi kelatun kierroksen aseman määrittämiseksi ovat säteettäisesti puolaa kohti suunnatut etäisyydentuntoelimet 19, jotka voivat olla esimerkiksi ultraäänituntoelimiä.
8 66327
Kuviot 8 ja 9 esittävät toisena vaihtoehtona mittauslaitetta, jonka muodostaa suunnilleen säteettäisesti puolaa kohti suunnattu televisiokamera 20 ja siihen nähden kallistettu valonheitin 21, joka valaisee valokaistoilla 22a, 22b puolan 7 koko pituudeltaan. Valonheittimen 21 ja kameran 20 erilaisen suuntauksen johdosta kameraa varten tarkoitettu valoksista hypähtää kahden päällekkäisen kelauskerroksen rajan kohdalla, ja kamera 20 voi seurata tarkasti ylemmän kelauskerroksen etupinnan muodostusta ja kulkua.
Kuviot 10 ja 11 esittävät mekaanista kosketuselintä 23, joka nojaa noin 90° kelaustavaran tulokohtaa 11 edeltävässä kohdassa viimeksi kelatun kierroksen 17a sivupintaan.
Kosket use Iin 23 on siirrettävissä puolan akselin kanssa yhdensuuntaista ohiainta 24 pitkin. Kelattaessa esimerkiksi kierroksen hypähdyksen Z vinoudella kosketuselin 23 tulee siirtymään lyhyeksi aikaa ohjaimen 24 suunnassa, jolloin tämä liike kuitenkin mitataan ja käytetään käyttökäskyn laskemiseksi ja aiheuttamiseksi suunnanvaihtolaitteeseen seurauksella, että puola 90 kiertymisen jälkeen on jälleen samassa suhteellisessa asemassa lanqanohjaimeen nähden, ja siis kosketuselin 23 voi palata takaisin esitettyyn perusasemaan.
Kuvion 12 mukaisessa sovellutusesimerkissä viimeksi kelatun kierroksen asema mitataan epäsuorasti tulevan kelaustavara-langan 10 vinoasemasta tai pidätyskulmasta televisiokameran 25 avulla ja toimitetaan laskimeen 26. Televisiokamera on suunnattu vinosti eteenpäin ja sijaitsee kontrastoivan kentän 27 tai valokaistan vastapäätä kelauslangan helpommin havaitsemiseksi. Kun kierroksen hypähdys Z tulee kelaustavaran kelauskohtaan 11, kelauskulma muuttuu tietyn määrän. Laskin rekisteröi tämän tiedotuksen ja ohjaa suunnanmuutos-laitteen siten, että puolan seuraavan kierroksen jälkeen suunnanmuutoslaite on asetettu kelaustavaran läpimitan verran.
, 66327
Kuvion 13 mukaisessa sovellutusesimerkissä kelauskulma määritetään jatkuvasti kosketusrullalla 29 varustetulla mekaanisella tunnustelulaitteella 28. Tässä tulkinta tapahtuu samalla tavalla kuin kuvion 12 mukaisessa edellisessä sovellutusesimerkissä.

Claims (8)

1. Kelauskone lankamaisen kelaustavaran (10) puolalle (7) kelaa-miseksi, jota kelaustavaraa johdetaan langanohjaimen (9) välityksellä, jossa kelauskoneessa on siirtolaite (12) puolan (7) ja langaohjaimen (9) edestakaista suunnanvaihtoliikettä varten ia ohjauslaite muuttumattoman kelauskulman (o0 säilyttämiseksi kierrosten täsmällistä siirtoa varten jokaisessa kelauskerrok-sessa, tunnettu siitä, että ohjauslaite koostuu ensimmäisestä mittauslaitteesta (16), joka määrittää kulloinkin viimeksi kelatun kerroksen (17) aseman puolan tietyn kiertokul-man verran kelaustavaran kelauskohdan (11) edessä sijaitsevassa mittauskohdassa, toisesta mittauslaitteesta (13) puolan (7) ja langanohjaimen (9) kulloisenkin suunnanmuutosaseman määrittämiseksi ja laskimesta (15), joka laskee molempien mittauslaitteiden mittausarvoista sen suhteellisen aseman ja käyttää siirto-laitetta (12) puolan siirtämiseksi vastakkaiseen suuntaan niin kauan kunnes kelauskulma {«) puolan edellämainitun kiertokulman kiertymisen jälkeen on saavutettu.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että ensimmäisen mittauslaitteen muodostaa sivulle päin liikkuva, viimeksi kelatun kerroksen sivulta tunteva kosketus-elin (23) joka riippuvaisena sivupoikkeamastaan toimittaa mittausarvon kierroksen (17) asemaa varten langanohjaimeen (9) nähden.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että ensimmäisenä mittauslaitteena (16) on valosähköinen tangentiaalisesti ylimpää kierrosta kohti suunnattu televisiokamera .
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että ensimmäinen mittauslaite koostuu säteettäisesti puolaa kohti suunnatusta etäisyydentuntoelimistä (19) esiin, ultraäänituntoelimistä. n 66327
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että ensimmäisen mittauslaitteen muodostavat säteet-täisesti puolaa kohti suunnattu televisiokamera (20) ja siihen nähden kallistettu, puolan (7) kelaustavaran kelauskohdan yli ulottuvalla valokaistalla (22a, 22b) valaiseva valonheitin (21) .
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että ensimmäinen mittauslaite kooostuu kelattavaan kelaustavaralankaan (10) välin päähän kelauskohdan eteen suunnatusta, pidätyskulman (oi) määrittävästä televisiokamerasta tai kelaustavaran pidätyskulman määrittävästä kosketus-laitteesta, jonka mittausarvoista laskin laskee kelauskohdan todellisen aseman ja siten kelauskohdan annetun arvon edelleen kiertymisen jälkeen.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että toisena mittauslaitteena (13) on sykäystakometri, joka kulkee siirtolaitteen mukana.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen kelauskone, tunnettu siitä, että puola (7) on käytetty muuttumattomalla nopeudella suunnanmuutosliikettä varten ja että langanohjaimella (9) on lisäkäyttölaite ja se suorittaa korjausliikettä riippuvaisena laskimen lähtökäskyistä. 12 6 632 7
FI811962A 1980-06-27 1981-06-23 Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole FI66327C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3024095 1980-06-27
DE19803024095 DE3024095A1 (de) 1980-06-27 1980-06-27 Wickelmaschine zum aufwickeln von strangfoermigem wickelgut auf eine spule

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI811962L FI811962L (fi) 1981-12-28
FI66327B true FI66327B (fi) 1984-06-29
FI66327C FI66327C (fi) 1984-10-10

Family

ID=6105597

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI811962A FI66327C (fi) 1980-06-27 1981-06-23 Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4456199A (fi)
EP (1) EP0043368B1 (fi)
JP (3) JPS5777168A (fi)
AT (1) ATE25837T1 (fi)
BR (1) BR8104079A (fi)
DE (1) DE3024095A1 (fi)
ES (1) ES8204389A1 (fi)
FI (1) FI66327C (fi)

Families Citing this family (37)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH650996A5 (fr) * 1982-10-28 1985-08-30 Gerard Andre Lavanchy Procede et dispositif de trancannage automatique a asservissement.
DE3308283C2 (de) * 1983-03-09 1987-04-23 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Vorrichtung und Verfahren zum Aufwickeln von Kabeln oder biegsamen Leitungen auf Trommeln und ein Verfahren zum Justieren der Vorrichtung von Beginn des Wickelvorganges
CH653654A5 (fr) * 1983-06-24 1986-01-15 Maillefer Sa Dispositif de commande automatique d'une operation de trancanage.
US4685631A (en) * 1983-06-24 1987-08-11 Fairchild Semiconductor Corporation Apparatus for feeding bonding wire
US4623100A (en) * 1985-03-11 1986-11-18 North American Philips Corporation Spooling machine, especially for flat wire
EP0226547A3 (fr) * 1985-12-20 1988-07-06 Maillefer S.A. Dispositif de commande d'une opération de trancannage
US4655410A (en) * 1985-12-23 1987-04-07 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Device for controlling optical fiber lag angle for fiber wound on a bobbin
US4920738A (en) * 1987-03-31 1990-05-01 The Boeing Company Apparatus for winding optical fiber on a bobbin
US4838500A (en) * 1987-06-18 1989-06-13 United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Process and apparatus for controlling winding angle
CH674259A5 (fi) * 1987-09-30 1990-05-15 Textilma Ag
DE3810532C2 (de) * 1988-03-28 1993-11-11 Werner Henrich Vorrichtung zum Aufwickeln von strangförmigem Gut
IT1219381B (it) * 1988-06-16 1990-05-11 Ceat Cavi Spa Macchina bobinatrice automatica per cavi elettrici e simili comprendente un sistema di visione artificiale per il controllo della stratificazione delle spire e procedimento di controllo per tale macchina
US4928904A (en) * 1988-10-05 1990-05-29 The Boeing Company Gap, overwind, and lead angle sensor for fiber optic bobbins
US4951889A (en) * 1989-06-12 1990-08-28 Epm Corporation Programmable perfect layer winding system
SE466702B (sv) * 1990-02-23 1992-03-23 Maillefer Nokia Holding Styranordning foer en spolmaskin foer straengformat gods
US5009373A (en) * 1990-04-16 1991-04-23 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Device and method for detecting and displaying crossover pattern in precision winding
DE4036370A1 (de) * 1990-11-15 1992-05-21 Rheinmetall Gmbh Verfahren und vorrichtung zur kontrolle des wicklungsverlaufes orthozyklisch gewickelter spulen
DE4127319C2 (de) * 1991-08-17 1996-04-18 Kabelmetal Electro Gmbh Vorrichtung zur Wegregelung bei einem Aufwickler für langgestrecktes Gut
JP2564761Y2 (ja) * 1991-11-25 1998-03-09 住友電装株式会社 線材巻取機
US5590846A (en) * 1992-07-20 1997-01-07 State Of Israel, Ministry Of Defence, Armament Development Authority System and method for monitoring progress of winding a fiber
DE4243595A1 (de) * 1992-12-22 1994-06-23 Mag Masch App Verfahren und Vorrichtung zum Aufwickeln von Rundmaterial auf eine mit Endflanschen versehene Spule
DE4304956C2 (de) * 1993-02-18 1998-09-24 Mayer Textilmaschf Verfahren und Vorrichtung zum Schären von Fäden
DE4304955A1 (de) * 1993-02-18 1994-08-25 Mayer Textilmaschf Verfahren zum Umbäumen von Fäden auf einen Kettbaum und zugehörige Bäummaschine
DE19508051A1 (de) * 1995-02-23 1996-08-29 Hermann Jockisch Vorrichtung zur Erfassung des Zeitpunktes für die Umkehr des Wickelsinnes
EP0825624B1 (de) * 1996-08-23 2001-04-11 W.C. Heraeus GmbH & Co. KG Verfahren zum lagenweisen Aufwickeln von strangförmigem Wickelgut sowie Vorrichtung
DE19726285A1 (de) * 1997-06-20 1998-12-24 Siemens Ag Verfahren und Einrichtung zum Aufwickeln von strangförmigen Wickelgut auf eine Spule
EP0930626A1 (en) * 1998-01-20 1999-07-21 DEA TECH MACHINERY S.p.A. Method and apparatus for coil winding control of a wire shaped element
US6247664B1 (en) * 1999-06-25 2001-06-19 Siecor Operations, Llc Reel monitor devices and methods of using the same
US20040155140A1 (en) * 2003-02-11 2004-08-12 Stephen Mast Rewinder method and apparatus
CA2608460C (en) * 2005-05-27 2012-08-07 Great Stuff, Inc. Reciprocating mechanism for a reel assembly
NO339902B1 (no) * 2012-11-02 2017-02-13 Rolls Royce Marine As System for å regulere av- eller pålessing av en kabel eller lignende på en trommel
EP3181743B1 (de) * 2015-12-16 2021-09-08 KARL MAYER STOLL R&D GmbH Schärmaschine
FR3060227B1 (fr) * 2016-12-13 2019-01-25 Airbus Operations (S.A.S.) Procede et machine de fabrication de frettes
NO344472B1 (en) * 2018-07-10 2020-01-13 Stimline As A winding apparatus
CN110316612A (zh) * 2018-11-20 2019-10-11 海南中坚实业有限公司 一种提高效率的电线自动化生产流水线工艺
CN112222256B (zh) * 2020-09-23 2023-07-18 四川合一电气科技有限公司 一种电炉感应线圈成型工艺
CN115432517B (zh) * 2022-08-19 2024-10-15 国网江苏省电力有限公司连云港市赣榆区供电分公司 一种输配电施工用线缆收放装置

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE925413C (de) * 1942-04-01 1955-03-21 Siemens Ag Vorrichtung zum Aufwickeln von Kabeln oder Seilen auf eine Trommel
US2900145A (en) * 1957-09-26 1959-08-18 Western Electric Co Variable speed distributor
GB935084A (en) * 1959-03-06 1963-08-28 Thomas Henry Palmer Improvements in and relating to coil winding machines
NL232575A (fi) * 1959-09-25 1900-01-01
US3319070A (en) * 1964-04-02 1967-05-09 Western Electric Co Photoelectric device for distributing strands on a reel
DE1574425C3 (de) * 1967-12-15 1978-04-27 Rosendahl, Walter, 5600 Wuppertal Wickelmaschine zum Aufwickeln von strangförmigem Wickelgut auf eine Trommel
US3544035A (en) * 1968-07-24 1970-12-01 Kaiser Aluminium Chem Corp Apparatus for coiling a web of rod-like material
FR2082547A5 (fi) * 1970-03-19 1971-12-10 Telecommunications Sa
DE2153697B2 (de) * 1971-10-28 1979-07-26 Fa. Heinrich Schuemann, 2400 Luebeck Vorrichtung zum lagenweisen wickeln von spulen
JPS5233269B2 (fi) * 1971-12-18 1977-08-26
FR2263970B1 (fi) * 1974-03-13 1980-06-20 Stein Kg Drahtzug Drahtfab
AU495293B2 (en) * 1974-08-27 1976-03-04 Sumitomo Electric Industries, Ltd. Automatic cable winding apparatus
US3997128A (en) * 1974-12-18 1976-12-14 The Furukawa Electric Co., Ltd. Wire take up apparatus
DE2524411A1 (de) * 1975-06-03 1976-12-09 Sikora Ind Harald Vorrichtung zur steuerung der verlegung von bandfoermigem material
JPS6039620B2 (ja) * 1977-03-01 1985-09-06 住友電気工業株式会社 線状体巻取機のトラバ−ス装置
JPS548352A (en) * 1977-06-21 1979-01-22 Ikegai Corp Method of contrtolling traverser in taking-up motion and controller of traverser moving quantity
JPS5842101B2 (ja) * 1978-05-31 1983-09-17 株式会社日立製作所 整列巻線方法およびその装置
US4195791A (en) * 1979-05-18 1980-04-01 Western Electric Company, Incorporated Catenary controller

Also Published As

Publication number Publication date
ES503447A0 (es) 1982-05-16
EP0043368A2 (de) 1982-01-06
DE3024095C2 (fi) 1989-01-26
US4456199A (en) 1984-06-26
EP0043368A3 (en) 1982-01-13
JPS5777168A (en) 1982-05-14
ATE25837T1 (de) 1987-03-15
JPH0235727Y2 (fi) 1990-09-28
JPH038674Y2 (fi) 1991-03-04
FI66327C (fi) 1984-10-10
DE3024095A1 (de) 1982-01-21
ES8204389A1 (es) 1982-05-16
EP0043368B1 (de) 1987-03-11
JPH0243872U (fi) 1990-03-27
JPH0246774U (fi) 1990-03-30
BR8104079A (pt) 1982-03-16
FI811962L (fi) 1981-12-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI66327B (fi) Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole
FI66326B (fi) Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole
US5364043A (en) Arrangement in a coil winding machine for a cable or a similar strandlike product
US6405966B1 (en) Process and cross-winding device for laying a thread
US3967787A (en) Wire winding apparatus
CA1061761A (en) Automatic winding machine for wire-like object
KR20170142095A (ko) 선재 권취장치
FI66325C (fi) Upplindningsmaskin foer upplindning av en traodartad lindningsprodukt pao en spole
GB1461884A (en) Winding apparatus
US6603887B1 (en) Process and apparatus for detecting printed marks
US4623100A (en) Spooling machine, especially for flat wire
CN110820091B (zh) 操作环锭纺纱机的维修机器人的方法和用于执行该方法的环锭纺纱机
EP1787935B1 (en) A yarn length measuring device for a yarn winding device
NO151740B (no) Fremgangsmaate og apparat for aa regulere samtidig opprulling av to lineaere elementer
JP2011046472A (ja) シート終端検出装置
JPS604108B2 (ja) 線材巻取り装置
JPS604107B2 (ja) 線材巻取り制御方式
US20230192438A1 (en) Method and system for detecting a traverse winding defect
FI76045B (fi) Anordning och foerfarande foer upplindning av ett metallband.
JPS617176A (ja) 線条体のドラム巻付け案内方法
SU965539A1 (ru) Устройство дл контрол диаметра намота рулонов
JP2002173268A (ja) 糸条巻取機
JPH0328175U (fi)
JPH037587B2 (fi)
KR20110080331A (ko) 리코일 장치 및 리코일 방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ROSENDAHL MASCHINEN GESELLSCHAFT M.B.H.