FI65533B - Foerfarande foer behandling av bakverk avsedda att lagras i djpfryst tillstaond - Google Patents

Foerfarande foer behandling av bakverk avsedda att lagras i djpfryst tillstaond Download PDF

Info

Publication number
FI65533B
FI65533B FI794029A FI794029A FI65533B FI 65533 B FI65533 B FI 65533B FI 794029 A FI794029 A FI 794029A FI 794029 A FI794029 A FI 794029A FI 65533 B FI65533 B FI 65533B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
deep
water
genome
plant
pastry
Prior art date
Application number
FI794029A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65533C (fi
FI794029A (fi
Inventor
Werner Ratjen
Original Assignee
Werner Ratjen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Werner Ratjen filed Critical Werner Ratjen
Publication of FI794029A publication Critical patent/FI794029A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65533B publication Critical patent/FI65533B/fi
Publication of FI65533C publication Critical patent/FI65533C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A21BAKING; EDIBLE DOUGHS
    • A21DTREATMENT, e.g. PRESERVATION, OF FLOUR OR DOUGH, e.g. BY ADDITION OF MATERIALS; BAKING; BAKERY PRODUCTS; PRESERVATION THEREOF
    • A21D15/00Preserving finished, partly finished or par-baked bakery products; Improving

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Bakery Products And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Polyethers (AREA)
  • Storage Of Fruits Or Vegetables (AREA)
  • Confectionery (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)

Description

G2Sr*1 ΓΒ1 kuulutusjulka.su () UTLÄCGNINCSSKMFT 6553 3 ieSf? c (45) ' ' i ·"·' ,11 :6
Patent r&eddelat T (51) Kv.lk?/IntCI.3 A 21 D 15/02 SUOM I —FI N LAN D (21) Paunttihaktimu —PttMtametuilng 79^029 (22) H»k«ml»ptlyi — Ameknlngtdag 21.12.79 * (23) Alkuptlvt — GlltlghMidag 2| 79 (41) Tulkit |ulklt*k*l — Bllvlt offwwHg 9o -, «n ^Η· w"**·*-"*'**·*-'-·- 28·"6·80
Patent- och ragittaratyralMn ' ' AiuMcm uttagd odi utUkrtften puMInrad 29.02.81) (32)(33)(31) ttty «tuoilMus—Baglrrf prior** 27.12.78
Saksan L i i ttotasavalta-Förbundsrepubliken
Tyskland(DE) P 2856272.3 Toteennäytetty-Styrkt (71)(72) Werner Ratjen, Freeweid 12-11), 2302 Flintbek, Saksan Lii ttotasaval ta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (71*) Oy Kolster Ab (5ΐ») Menetelmä syväjäädytettyinä varastoitavien leivonnaisten käsitte lemiseksi - Förfarande för behandling av bakverk avsedda att lagras i djupfryst tillständ
Keksintö kohdistuu menetelmään syväjäädytettynä varastoitavien leivonnaisten käsittelemiseksi, jolloin kulloinenkin leivonnainen leipomisen jälkeen syväjäädytetään syväjäähdytyslaitoksessa ja poistetaan laitoksesta käsiteltäväksi syömistä varten ja sulatetaan.
Leivonnaisilla on tunnetusti se ominaisuus, että ne jo noin 15 minuutin kuluttua leipomisesta ja 40-50°C lämpötilan saavuttamisen jälkeen "vanhentuvat". Tässä niinsanotussa "palautumistapahtu-massa" vapautuu leipomisen aikana taikinaveteen sitoutunut tärkkelys uudestaan. Tällöin muuttuu leivonnaisen alunperin hauras kuori vähitellen pehmeämmäksi ja sitkeämmäksi niin, että valmisteen laatu ei määrätyn ajan jälkeen tyydytä enää kuluttajaa.
Koska leipomoissa ei ymmärrettävistä syistä ole aina mahdollista tarjota jatkuvasti uunituoretta valmistetta myyntiin, on jo muutamia vuosia sitten siirrytty siihen, että leivonnaiset mahdollisimman nopeasti leipomisen jälkeen syväjäähdytetään ja varastoidaan, 2 65533 jolloin tuotteet sitten tarpeen mukaan poistetaan syväjäädytys-laitteesta ja sulattamisen jälkeen myydään. Tällöin on periaatteessa kyse tuoreesta vanhentumattomasta tuotteesta, koska syväjäädytys estää mainitun palautumistapahtuman tai keskeyttää sen jäädyttämällä tärkkelykseen sitoutuneen veden.
Käytäntö osoittaa, että tällöin kaikenlaisia leivonnaisia, kuten esimerkiksi leipiä, sämpylöitä ja muita pienleivonnaisia, kuten kakkuja voidaan syväjäädytettyinä säilyttää valmiiksileivottuina lyhyempiä tai pitempiä aikoja ilman, että maun suhteen on odotettavissa periaatteellista heikentymistä. Tämä varastointi-menettely tekee myös mahdolliseksi täten ajanmukaisen rationalisoinnin kotileipomoissa ja myös teollisuusleipomoissa.
Käytäntö on tosin osoittanut myös, että erikoisesti vesi-leivonnaisilla on usein epämiellyttävä seurausilmiö ja erikoisesti se, että leivän kuori ja sisus jäädytyksessä irtoavat toisistaan niin, että leivonnaista ei enää voida tarjota myytäväksi asiakkaalle. Siten ovat leipomot kuten ennenkin pakotettuja leipomaan erikoisesti tällä epäkohdalle alttiit sämpylät ja leivät erittäin aikaisin aamuisin sekä öisin jättäen osittain huomiota yöleipomiskielto ja lisäksi leipomaan useita kertoja päivisin voidakseen tarjota asiakkailleen aina moitteettomia tuotteita.
Kuoren irtoaminen esimerkiksi syväjäädytetyissä valkoisissa leivissä ja vesisämpylöissä on ongelma, joka on tunnettu jo pitkän aikaa ja jota tähän mennessä ei ole voitu ratkaista. Tämä ilmiö, siis syväjäädytyksessä esiintyvä kuoren ja sisuksen irtoaminen toisistaan, aiheutuu siitä, että jäädytyksessä esiintyy eri suuria tilavuudenmuutoksia toisaalta kuoressa ja toisaalta sisuksessa, jolloin kuoreen muodostuu jännityksiä ja tämä irtoaa sisuksesta, toinen selitys tälle ilmiölle on se, että kuoreen muodostuu jännityksiä kuivumisen aikana sublimoitumalla, jolloin ei niinkään kuivu vesirikas sisus vaan pikemmin hygroskooppinen kuori ja irtoaa siten sisuksesta. Muuten on yleensä otettava huomioon, että tämä irtoaminen ei tapahdu välittömästi kuoren ja sisuksen liittymiskohdassa, vaan tavallisesti välittömästi kuoren alapuolella olevassa sisus-kerroksessa, joten tämän irtoamisen syynä voi olla myös se, että ennen kaikkea uloimman sisuskerroksen kuivuminen aiheuttaa koko 3 65533 sisusosan kutistumisen, jolloin tämä irtoaa oleellisesti jäykästä kuoresta.
Riippumatta siitä, mikä syy voi aiheuttaa tämän syväjäädytetyissä leivonnaisissa esiintyvän ilmiön, on todettava, että tähän mennessä ei ole voitu löytää mitään ratkaisua esiintyvän vaikeuden poistamiseksi. On muun muassa yritetty säilyttää leivonnaiset tuoreina taikinassa olevien lisäaineiden avulla, jolloin lisäaineina on käytetty hedelmien siemenjauhoa, emulgaattoreita, modifioituja tärkkelyksiä, rasvaa ja vastaavanlaisia aineita. On myös kokeiltu sämpylöiden tai valkoisen leivän varastointia noin yhden tai kahden tunnin ajaksi suoraan leipomisen jälkeen nostatuskaapissa 30-35°C lämpötilassa ja noin 90% suhteellisessa kosteudessa ja jäädyttämistä vasta sen jälkeen. Tällöin on kyse niinsanotusta kondi-tiointikäsittelystä.
Mainittujen lisäaineiden käyttö ei tähän mennessä yhdessäkään tapauksessa ole johtanut positiivisiin tuloksiin. Konditiointi-käsittely ei myöskään huolimatta huomattavista työ- ja laitetar-peesta ole ollut tyydyttävä, koska kuoret konditioinnin jälkeen ovat velttoja ja sitkeitä. Useissa tapauksissa on tosin voitu saavuttaa se, ettei esiinny kuoren irtautumista sisuksesta. Tämäkään vain ajoittain esiintyvä etu ei ole riittävä, jos leivonnaisten kuoret eivät täytä kuluttajan vaatimuksia.
DE-kuulutusjulkaisusta 1 090 603 tunnetaan menetelmä, jossa leivän vanhenemisprosessia ehkäistään ruiskuttamalla leivän sisälle vettä kosteuspitoisuuden nostamiseksi ennen leivän pakkausta.
Lisäksi DE-julkaisuista DE 957 654 ja 2 205 987 on tunnettua tehdä vanhentuneita leivonnaisia tuoreamman tuntuisiksi ruiskuttamalla leivonnaisten sisukseen vettä tai vesihöyryä esim. injektioneuloilla.
Keksinnön tehtävä perustuu menetelmän löytämiseen syväjäädytettyinä varastoitavien leivonnaisten esikäsittelemiseksi, mikä menetelmä käytettäessä sitä varastoinnin jälkeen uudestaan sulatettuun tuotteeseen tekee leivonnaisen tuoreen tuntuiseksi ja parantaa sen makua, ja jolloin ennen kaikkea estetään, että jäädytettäessä tai varastoitaessa syväjäädytettynä esiintyisi kuoren ja sisuksen eroittumista toisistaan.
4 65533
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että ennen syväjäädytystä ruiskutetaan kuoren lävitse sisukseen noin 4 g vettä tai vesihöyryä 100 g:aa kohti valmista leivonnaista.
Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä eroaa edellä mainittujen DE-julkaisujen mukaisista tunnetuista menetelmistä siinä, että yksityiset menetelmävaiheet ovat erilaisia ja että vesi tai vesihöyry injektoidaan ennen syväjäädytystä.
Käytännön kokeet tätä menetelmää sovellettaessa sämpylöihin ja leipään ovat osoittaneet, ettei joko aluksi suoritetussa syväjäädytyksessä ja tällöin esiintyvässä kylmäshokissa tai leivonnaisten useampiviikkoisen varastoinnin aikana syväjäähdytyslaitteessa esiinny kuoren repeytymistä tai irtautumista sisuksesta.
Sama koskee vastaavasti sulatettua tuotetta, joka sen lisäksi vaikuttaa vielä tuoreemmalta ja on maultaan parempi kuin tavanomaisesti käsitellyt ja myös syväjäädytettyinä varastoidut leivonnaiset.
Nämä edut johtuvat ennen kaikkea siitä, että esimerkiksi vesihöyryn ruiskuttamisen jälkeen sisukseen sen kosteuspitoisuus lisääntyy tai se jopa kyllästyy niin, että on olemassa määrätty ylimääräinen vesipitoisuus, joka huolimatta pitkästä tuotteen varastointia jasta ja huolimatta tällöin luonnollisista syistä esiintyvistä kosteushäviöistä takaa sen, että koskaan ei saavuteta kuoren ja sisuksen välisiä jännityksiä aiheuttavaa minimaalista kosteuspitoisuutta, jolloin myös todellinen kosteuspitoisuus on aina suurempi.
Kuoren ominaisuuksiin ei ruiskuttamalla vettä, vesihöyryä tai hygroskooppista ainetta vaikuteta haitallisesti, kuten esimerkiksi konditioinnissa, koska ei ruiskuteta kuoreen vaan suoraan sisukseen.
Tällöin voidaan menetellä siten, että edullisesti käsiteltävän leivonnaisen pohja tai pohjakuori lävistetään samanaikaisesti useammalla injektioneulalla tai ohuella putkella ja esimerkiksi vesihöyryä sopivassa paineessa johdetaan sisukseen asti työnnettyjen neulojen kautta sisukseen ja se jakautuu siellä sisusosaan leipomisen jälkeen jääneen kosteuspitoisuuden suurentamiseksi. Useamman injektioneulan samanaikainen käyttö on nopeamman käsittelyn ja tasaisemman kosteuden jakautumisen vuoksi edullista. Toisaalta ei ole suljettu pois myöskään mahdollisuutta vain yhden ainoan neulan käyttämiseen, jos tämä työteknisistä syistä on tarpeen.
5 65533 Tämä sisuksen "rokotus" voidaan suorittaa myös ilman neuloja, jos kyseessä olevaa ainetta iskunomaisesti syötetään kuoren lävitse sisukseen, esimerkiksi lääketieteellisessä tekniikassa tunnetun periaatteen mukaan suuttimien avulla riittävän korkeita paineita käyttäen. Kokeet tätä ruiskutusmenetelmää käytettäessä ovat tähän mennessä osoittaneet, että se on tosin periaatteessa mahdollinen, mutta että yhdessä työvaiheessa lisättävän aineen määrä on rajoitettu ja että tähän vaadittava laitteisto on verrattain monimutkainen ja kallis.
Vaikka sisuksen neulatonta rokotusta ei etukäteen ole suljettu pois, on tähän mennessä käytetty kuitenkin yksinkertaisempia ja tehokkaampia injektioneuloja tai ohuita putkia, koska niiden avulla voidaan aina ruiskuttaa tarvittavat ainemäärät nopeasti. Esimerkiksi vesileivonnaisiin kuten sämpylöihin tai valkoiseen leipään täytyy nimittäin ruiskuttaa vettä tai vesihöyryä noin 4 gramman suuruinen määrä 100 grammaa kohti valmiiksileivottua leivonnaista ja tämä voidaan käytettäessä samanaikaisesti useampia injektioneiloja saavuttaa yhdellä kertaa, jos näihin neuloihin voidaan sopivien liitosten avulla syöttää aina riittävästi vesihöyryä tai vettä.
Viitattakoon vielä siihen, että kosteuspitoisuutta suurentavien aineiden asemasta tai niiden lisäksi voidaan samaan tarkoitukseen käyttää myös kosteutta sitovia tai kosteuspitoisuuden säilyttäviä aineita, kuten esimerkiksi dekstrooseja. Sama koskee myös muita aineita, esimerkiksi liuoksia ja nesteitä kuten uutteita, emulsioita, sorbitolia ja glyseriiniä.

Claims (4)

6 65533
1. Förfarande för behandling av bakverk avsedda att lagras i djupfryst tillständ, varvid bakverken efter bakningsprocessen djup-fryses i en djupfrysningsanläggning och för slutlig användning avlägs-nas fr&n anläggningen och upptinas, kännetecknat därav, att före djupfrysningen insprutas cirka 4 g vatten eller vattenänga per 100 g färdigt bakverk genom skorpan in i inkrimet.
1. Menetelmä syväjäädytettyinä varastoitavien leivonnaisten käsittelemiseksi, jolloin leivonnainen leivontatapahtuman jälkeen syväjäädytetään syväjäädytyslaitoksessa ja lopullista käyttöä varten poistetaan laitoksesta ja sulatetaan, tunnettu siitä, että ennen syväjäädytystä ruiskutetaan kuoren lävitse sisukseen noin 4 g vettä tai vesihöyryä 100 g:aa kohti valmista leivonnaista.
2. Förfarande enligt patentkravet 1, kännetecknat därav, att vatten eller vatteninga insprutas genom bakverkets botten-skorpa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesi tai vesihöyry ruiskutetaan leivonnaisen pohjakuoren lävitse.
3. Förfarande enligt patentkravet 2, kännetecknat därav, att bakverkets botten och en därtill anslutande del av inkri-met genomsticks med injekstionsnälar, genom vilka vattnet eller vattenängan införs i inkrimet.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että leivonnaisen pohja ja siihen liittyvä osa sisustaa läpäistään injektioneuloilla, joiden kautta johdetaan vettä tai vesihöyryä sisukseen.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että vesi tai vesihöyry ruiskutetaan neulattomasti ruis-kutussuuttimien avulla.
4. Förfarande enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat därav, att vattnet eller vatteningan insprutas utan nil medelst sprutmunstycken.
FI794029A 1978-12-27 1979-12-21 Foerfarande foer behandling av bakverk avsedda att lagras i djpfryst tillstaond FI65533C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2856272 1978-12-27
DE2856272A DE2856272C3 (de) 1978-12-27 1978-12-27 Verfahren zur Behandlung von tiefgefroren einzulagernden Backwaren

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI794029A FI794029A (fi) 1980-06-28
FI65533B true FI65533B (fi) 1984-02-29
FI65533C FI65533C (fi) 1984-06-11

Family

ID=6058455

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI794029A FI65533C (fi) 1978-12-27 1979-12-21 Foerfarande foer behandling av bakverk avsedda att lagras i djpfryst tillstaond

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4303687A (fi)
EP (1) EP0013724B1 (fi)
JP (1) JPS5588649A (fi)
AT (1) ATE2474T1 (fi)
DE (1) DE2856272C3 (fi)
DK (1) DK150631C (fi)
FI (1) FI65533C (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4366178A (en) * 1981-04-27 1982-12-28 Liquid Carbonic Corporation Freezing baked bread goods
US4657770A (en) * 1985-06-27 1987-04-14 General Foods Corporation Accelerated staling of starch based products
DE3700532A1 (de) * 1986-08-12 1988-07-21 Ernst Kirchhoff Vorrichtung zum wiedererwaermen und/oder fertigbacken von lebensmitteln
DE3627332A1 (de) * 1986-08-12 1988-02-18 Ernst Kirchhoff Verfahren und vorrichtung zum wiedererwaermen und fertigbacken von lebensmitteln, insbesondere von back- und grillgut
DE3777281D1 (de) * 1986-08-12 1992-04-16 Vaporina Back Und Gefriergerae Verfahren und vorrichtung zum wiedererwaermen und fertigbacken von lebensmitteln, insbesondere von back- und grillgut.
DE3711117C2 (de) * 1986-10-28 1996-03-28 Ernst Kirchhoff Behälter zum Einfrieren von Backwaren
US4746526A (en) * 1987-05-29 1988-05-24 Liqui-Dri Foods, Inc. Method for preparing prebaked, oven ready, chemically leavened frozen biscuits
JPH02182145A (ja) * 1989-01-06 1990-07-16 Takaki Beekarii:Kk パンの製造方法
US5277925A (en) * 1992-01-30 1994-01-11 The Pillsbury Company Process of making misted microwavable pancakes
US5281433A (en) * 1992-07-16 1994-01-25 The Quaker Oats Company Process for preparing a pre-cooked, microwaveable frozen baked food product
IT1269707B (it) * 1994-01-31 1997-04-15 Luciano Piergiovanni Procedimento e dispositivo per incrementare la conservabilita' di pani, pani speciali, prodotti da forno lievitati, cotti e parzialmente cotti, confezionati in atmosfera modificata
US5472724A (en) * 1994-03-30 1995-12-05 Interstate Brands Company-Licensing Co. Process for reducing the staling of bakery goods
US6419971B1 (en) 1999-12-01 2002-07-16 Fmc Corporation Process for injecting thermal fluids for food processing
JPWO2005107480A1 (ja) * 2004-05-07 2008-07-31 株式会社前川製作所 焼成食品の冷凍保存方法及び装置
US20100151092A1 (en) * 2008-04-07 2010-06-17 Sus Gerald A Steam injection cooking device and method
US20090252855A1 (en) * 2008-04-07 2009-10-08 Ewald Henry T Steam injection cooking device and method

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL39965C (fi) * 1900-01-01
DE957654C (de) * 1957-01-17 Maatschappij· tot Exploitatie van Willem Stuve s Patenten N V, Amsterdam (Niederlande) Verfahren zum Auffrischen von altem Brot u dgl
US1181317A (en) * 1914-05-29 1916-05-02 Johan Rudolf Katz Process for treating bread and other pastries.
FR746057A (fr) * 1932-02-11 1933-05-22 Carnaud & Forges Procédé pour la préparation et la conservation du pain
FR921521A (fr) * 1945-11-22 1947-05-09 Procédé destiné à conserver un certain degré d'humidité dans des produits alimentaires tels que : pain, cakes, etc.
DE1090603B (de) * 1957-03-04 1960-10-13 Rudolf Dehne Verfahren zur Vermeidung von Alterungserscheinungen (Trockenriss) bei Brot
FR2077037A5 (en) * 1970-01-28 1971-10-15 Pillsbury Co Pressurised container contg dough - with improved keeping properties
US3830948A (en) * 1970-07-01 1974-08-20 Dca Food Ind Method for improving shelf-life of baked goods
US3821441A (en) * 1971-05-10 1974-06-28 T Tomita Method for making a frozen cake
DE2205987A1 (de) * 1972-02-09 1973-08-16 Manfred Hanisch Verfahren zum frisc1b 13-04 3a1 13-04 !2206282 at 10.02.72 bez: windelhose
DE2511847C3 (de) * 1975-03-18 1978-06-29 Zuckerfabrik Franken Gmbh, 8703 Ochsenfurt Frischhalten von saccharosehaltigen Dauerbackwaren

Also Published As

Publication number Publication date
DK150631C (da) 1987-10-26
EP0013724B1 (de) 1983-02-16
JPS5588649A (en) 1980-07-04
FI65533C (fi) 1984-06-11
US4303687A (en) 1981-12-01
DE2856272B2 (de) 1981-02-19
EP0013724A3 (en) 1981-04-22
DK551279A (da) 1980-06-28
ATE2474T1 (de) 1983-03-15
EP0013724A2 (de) 1980-08-06
JPS5629495B2 (fi) 1981-07-08
DE2856272A1 (de) 1980-07-03
FI794029A (fi) 1980-06-28
DE2856272C3 (de) 1981-12-17
DK150631B (da) 1987-05-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI65533B (fi) Foerfarande foer behandling av bakverk avsedda att lagras i djpfryst tillstaond
CN105685355A (zh) 一种即食冻干加糖草莓的加工方法
WO2016141871A1 (zh) 一种柿饼的加工方法
CN111296764A (zh) 一种腊肉的加工方法
CN105558875A (zh) 一种鸭肉的制作方法
CN104382075A (zh) 一种烟熏鸭的制作方法
CN105076374B (zh) 一种山药的保鲜方法
JPH0332336B2 (fi)
US20100247720A1 (en) Method of Cooking Frozen Meat
Sair et al. Effect of precooling and rate of freezing on the quality of dressed poultry
CN105707753A (zh) 一种基于低温嫩化的鲍鱼产品制备方法
CN107772318A (zh) 一种黄鱼鲞加工工艺
WO2021025385A1 (ko) 무설탕 청무화과 잼 제조방법
CN106931728A (zh) 一种蛹虫草的真空冷冻干燥方法
RU2448531C1 (ru) Способ производства сырокопченых и сыровяленых мясных кусковых бескостных изделий
CN108902751A (zh) 一种腊肉的制作方法
CN108783372A (zh) 一种黄鱼鲞腌制剂及其应用
CN108606263A (zh) 一种富硒肉干的生产工艺
CN103652284A (zh) 芒果慕斯粉
WO2018088930A1 (ru) Способ производства влажного корма для непродуктивных животных
CN107981268A (zh) 一种桑芽菜的制作方法
RU2140159C1 (ru) Пирог длительного хранения и способ его приготовления
CN104783179A (zh) 一种干紫菜
CN107279802A (zh) 一种腊肠的干燥方法
CN106417575A (zh) 一种无花果保鲜方法

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: RATJEN, WERNER