FI64096B - Anordning foer att vika ihop och faella ut en roerlig lastningsbrygga - Google Patents

Anordning foer att vika ihop och faella ut en roerlig lastningsbrygga Download PDF

Info

Publication number
FI64096B
FI64096B FI773974A FI773974A FI64096B FI 64096 B FI64096 B FI 64096B FI 773974 A FI773974 A FI 773974A FI 773974 A FI773974 A FI 773974A FI 64096 B FI64096 B FI 64096B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
outer element
bridge
vessel
loading bridge
end element
Prior art date
Application number
FI773974A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI64096C (fi
FI773974A (fi
Inventor
Henri Kummerman
Original Assignee
Mac Gregor International Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mac Gregor International Sa filed Critical Mac Gregor International Sa
Publication of FI773974A publication Critical patent/FI773974A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI64096B publication Critical patent/FI64096B/fi
Publication of FI64096C publication Critical patent/FI64096C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B27/00Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers
    • B63B27/14Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers of ramps, gangways or outboard ladders ; Pilot lifts
    • B63B27/143Ramps

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)
  • Transmission Devices (AREA)
  • Structure Of Telephone Exchanges (AREA)
  • Instructional Devices (AREA)
  • Bridges Or Land Bridges (AREA)
  • Hinges (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Pivots And Pivotal Connections (AREA)
  • Actuator (AREA)

Description

[VESF^I [B] (11)KUU«-UTUSjULKAISU .
flgTA U v1/ UTLAGGNI NGSSKRI FT 04U70 C (45) Prt:n 11i ay:,ru LLy I) 10 1933 ^ (51) Kv.Ut.3/int.c»? B 63 B 27/14 SUOMI — FINLAND (21) Patenttihakemus - PatentwwBknln* 77397*+ (22) Hakemlapilvä —Anaeknlnjsdag 29.12.77 (23) Alkupiivi—Giltlghetsdag 29.12.?'7 (41) Tullut |u)klseksl — Blivit offentllg 30.06.78
Patentti· ja rekisterihallitus (44) Nlhttvitalpanon Ja kuul.Julkalaun pvm.--
Patent- och registerstyrelsen Anaökan utlagd och utl.skrlften publlcerad 30.06.83 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus —Begärd prlorltet 29.12.j6
Ranska-Frankrike(FR) 7639*+2*+ (71) MacGregor International S.A., St. Jakobs-strasse 9, *+002 Bale,
Sveitsi-Schweiz(CH) (72) Henri Kummerman, Geneve, Sveitsi-Schweiz(CH) (7*+) Oy Borenius & C:o Ab (5*+) Laite liikkuvan kuormaussillan kokoontaittamiseksi ja ulos-työr.tämiseksi - Anordning för att vika ihop och fälla ut en rörlig lastningsbrygga
Keksinnön kohteena on laite liikkuvan sisäänvedettävän kuormaus-sillan kokoontaittamiseksi ja ulostyöntämiseksi esim. kulkuneuvon, kuten aluksen, ja ulkopuolisen korokkeen, kuten laiturin, välillä, joka kuormaussilta on pystysuunnassa kääntyvä ja nostettavissa toimettomaan lepoasentoon aluksessa ja laskettavissa toiminnalliseen käyttöasentoon leoäämään osittain mainitulla korokkeella, jossa kuormaussillassa on ainakin yksi ensimmäinen sisäouolinen ääri-elementti, joka on kääntyvästi yhdistetty vähintään yhdessä kohdassa sisäpäästään alukseen ja yhdistetty vähintään yhdessä kohdassa ainakin yhteen ohjausköyteen, joka kelautuu vähintään yhdelle vintturille, joka on kiinnitetty alukseen, toinen ulkopuolinen ääri-elementti, joka on sovitettu alasDäin kääntyvästi siten, että se pääsee sijoittumaan mainittua ensimmäistä sisäpuolista äärielement-tiä vasten ja tätä pitkin, kun nämä molemmat elementit on taitettava kokoon yhdessä, ja 1iitoselementti, joka on niveltyvästä sovitettu mainitun sisäpuolisen äärielementin ja ulkopuolisen äärielementin väliin.
Aluksen takapäähän eli perään on yleensä sijoitettu pystysuunnassa kääntyvää tyyppiä oleva kuormaussilta, joka voidaan nostaa toimettomaan lepoasentoon tässä kulkuneuvossa, ja laskea toiminnalliseen 2 64096 käyttöasentoon lepäämään varsinkin korokkeella. Kuormaussilta on muodostettu esim. vähintään kahdesta peräkkäisestä oääelementistä, jotka on pituussuunnassa oäit-täisnivelletty toisiinsa, ja joista ensimmäinen, joka muodostaa sisäpuolisen ääri-elementin, on nivelletty kulkuneuvoon ja kiinnitetty vähintään yhdestä kohdasta vähintään yhteen ohjausköyteen, joka pidetään jatkuvasti kiristettynä, ja joka kelautuu vähintään yhdelle kulkuveuvoon sijoitetulle vintturille, kun taas toinen elementti voidaan laskea alaspäin pitkin mainittua sisäpuolista äärielementtiä.
Tätä tyyppiä olevan kuormaussillan ulostyöntämiseksi ohjataan niitä köysiä, jotka toisaalta on kiinnitetty sisäpuoliseen äärielementtiin ja toisaalta aluksessa sijaitsevaan ohjausvintturiin, kulkusillan kääntämiseksi. Tämän jälkeen ia yleisesti samanaikaisesti työnnetään kulkusillan ulkopuolinen äärielementti ulospäin tämän saattamiseksi liikkumaan sisäpuolisen äärielementin pituussuuntaiseksi. Tähän tarkoitukseen käytetään yleensä toisia ohjausköysiä ulkopuolisen äärielementin nostamiseksi ainakin likimain sisäpuolisen äärielementin pidennykseksi alaslasket-tuun käyttöasentoon.
Keksintö ehdottaa ulkopuolisen äärielementin ulostyöntämiseksi uudentyyppistä laitetta, jossa ei tarvita ylimääräisiä köysiä, ja joka näin ollen johtaa varsinkin kuormaussillan ja aluksen välisen liitoslaitteiston yksinkertaistamiseen, mutta samalla säilyttää aikaisemmin tunnettujen laitteiden toiminnan luotettavuuden ja yksinkertaisuuden.
Keksintö tunnetaan siitä, että mainittu 1iitoselementti on sovitettu sisäpuolisen äärielementin yhteyteen ensimmäisen nivelakselin ympäri kääntyväksi, ja ulkopuoliseen äärielementtiin toisen nivelakselin ympäri kääntyväksi, jolloin mainitussa kokoontaittamis- ja ulostyöntämislaitteessa on samoin ensimmäiset ohjausvälineet, jotka on toisaalta yhdistetty mainittuun liitoselementtiin ja toisaalta mainittuun sisäpuoliseen äärielementtiin liitoselementin ja ulkopuolisen äärielementin muodostaman yhdistelmän kääntämiseksi ensimmäisen nivelakselin ympäri, ja toiset ohjaus-välineet, jotka on yhdistetty toisaalta mainittuun toiseen ulkopuoliseen äärielementtiin ja toisaalta mainittuun liitoselementtiin tämän ulkopuolisen äärielementin kääntämiseksi liitoselementtiin nähden toisen nivelakselin yirpäri.
Keksinnön muut edut, tunnusmerkit, ja yksityiskohdat selitetään seuraavassa lähemmin oheisten piirustusten perusteella, jotka kuvaavat keksinnön eräitä sovellutusesimerkkejä.
Kuvio 1 esittää pituusleikkauksena liikkuvan,sisäänvedettävän kuormaussillan erästä ensimmäistä suoritusesimerkkiä toimettomassa lepoasennossa olevana, jossa se on 3 64096 taitettu kokoon alusta vasten.
Kuvio 2 esittää pituusleikkauksena kuormausslltaa osittain alaslaske-tussa asennossa olevana.
Kuvio 3 esittää kuormaus s iltaa pituusleikkauksena täysin ulostyönnelyssä asennossa olevana aluksen ja esim. laiturin välillä.
Kuvio 4 esittää pituusleikkauksena kuormausslltaa ulostyönnettynä,jossa ulkopuolinen äärielementti on käännetty pitkin sisäpuolista äärielement-tia, joka yksistään riittää aluksen ja laiturin väliseksi yhteydeksi.
Kuvio 5 esittää osittaisena pituusleikkauksena ja eräiden osien ollessa poisleikattuina liikkuvan, sisäänvedettävissä olevan kuormaussillan erästä toista suoritusesimerkkiä ulostyönnetyssä väliasennossa sijaitsevana.
Kuvio 6 näyttää kuvion 5 mukaisena esityksenä kuormausslltaa täysin ulostyönnettynä.
Kuvioiden 1....4 näyttämän ensimmäisen suoritusmuodon mukaan on viitenumerolla 1 yleisesti merkitty alus, josta vain sen takapää eli perä on näytetty. Aluksen 1 takapää on varustettu liikkuvalla sillalla, 2, joka koostuu kahdesta peräkkäisestä pääelementistä, eli sisäpuolisesta äärielementistä 3 ja ulkopuolisesta äärielementistä 4. Nämä koa> maussillan peräkkäiset elementit 3»4 on yhdistetty toisiinsa vähintään yhdellä välillä olevalla liitoselementilla 5, joka on nivelletty kuannaussillan molempiin elementteihin 3,4» vastaavien nivelsaranoiden 6,7 varaan siten, että nämä molemmat elementit voivat olla keskenään likimain samalla linjalla toistensa pidennyksenä, kun kuormaussilta on laskettu alas.
Sisäpuolinen äärielementti 3 ja ulkopuolinen äärielementti 4 on molemmin puolin reunustettu kahdella pitkittäispalkilla 8,9. Sisäpuolinen äärielementti 3 on kiinnitetty sopivasti ulkopuolisen elementin 4 vieressä olevan päänsä luona ohjausköysiin 10 aluksen pylvään 12 varassa kääntyväksi asennettujen taittorullien välityksellä moottorikäyttöiseen vintturiin 13, joka on sijoitettu esim. aluksen 1 yläkannelle. Näiden köysien 10 päätehtävänä on kääntää kuormaussiltaa 2 tämän sillan sisäpuolisen äärielementin 3 välityksellä, joka elementti on tätä varten nivelletty aluksen 1 perään nivelakselin 14 varassa 4 64096 kääntyväksi. Tämä akseli on likimain kohtisuorassa kulkusillan pituusakselia vastaan, loin taas ulkopuolisen äärielementin 4 kääntyminen on riippumaton ohjausköysistä 10.
Seuraavassa selitetään yksityiskohtaisesti välineet, joiden avulla ulkopuolinen äärielementti 4 voidaan työntää ulos ja kääntää sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden, toisin sanoen välineet, jotka liittyvät liitoselementin 5 ja kuormaussillan molempien elementtien 3, 4 nivelsaranoihin 6, 7.
Erään sovellutusmuodon mukaan on kuormaussillan molempien elementtien 3,4 välinen liitos aikaansaatu kahdella liitoselementiilä 3, jotka on sovitettu näiden molempien elementtien 3,4 viereisiin päihin yhdensuuntaisina näiden elementtien kanssa. Kumpikin liitoselementti 5 on esim. muodostettu kahdesta laakakappaleesta 15, jotka on hiukan taivutettu polveen ja yhdensuuntaisina asennettu näiden molempien kuormaus-sillan 2 elementtien 3,4 pitkittäispalkkien 8 ja 9 molemmin puolin.
Nämä molemmat kappaleet on yhdistetty toisiinsa polviensa kohdalla levyllä 16, joka muodostaa vaateen, jonka tehtävä seuraavassa selitetään. Liitoselementti 5 on nivelletty sisäpuolisen äärielementin 3 päähän nivelsaranan 6 avulla, joka sijaitsee vastaavan pitkittäis-palkin 8 vapaan pään luona. Liitoselementti 5 on myös nivelletty toisesta päästään ulkopuoliseen äärielementtiin 4 nivelsaranan 7 varaan, joka sijaitsee pitkittäispalkin 9 pään luona tämän alaosassa.
Molempiin nivelsaranoihin 6, 7 on liitetty kaksi ohjausvälinettä 17, 18, jotka on muodostettu esim. kahdesta väkivivusta kumpaakin liitoselementtiä varten. Kummankin väkivivun 17 sylinteri 19 on nivelletty sisäpuolisen äärielementin 3 vastaavaan pitkittäispalkkiin 8, ja sen varren 20 vapaa pää on nivelletty liitoselementin levyyn 15. Kumpikin väkivipu 18 on sovitettu liitoselementin 5 molempien levyjen 15 väliin, ja väkivivun sylinteri 21 on nivelletty liitoselementtiin 5, ja sen varren 22 vapaa pää on nivelletty vastaavan ulkopuolisen äärielementin 4 pitkittäispalkkiin 9.
Seuraavassa selitetään eri kuvioiden 1...3 perusteella tällaisen kucrmaua-slllan 2 ‘toiminta, jolla voidaan aikaansaada aluksen 1 ja korokkeen 24, esim. laiturin välinen yhteys.
Oletetaan* että kuarmaussilta 2 aluksi on kokoontaitettuna ja täydelli- 5 64096 sesti nostettu pystyasentoon, kuten kuviossa 1 on näytetty jolloin kuor-maussillan ulkopuolinen äärielementti 4 on käännetty sisäpuolisen äärielementin 3 alle. Kuormaus sillan 2 laskemiseksi käännettyyn käyttö-asentoon irroitetaan ei-kuvattu lukitus järjestelmä, jonka avulla kucrtoaie-silta voidaan lukita liikkumattomaksi tähän asentoon. Vintturi 13 saatetaan toimimaan sellaiseen suuntaan, että köydet kelautuvat siltä ohjausköysissä 10 vaikuttavan jännityksen poistamiseksi, minkä ansiosta kulkusilta 2 pääsee kääntymään aluksen 1 perässä kiinni olevan nivelakselinsa 14 ympäri. On huomattava, että kuvion 1 näyttämässä alkuasennossa on nivelsaranaan 6 liittyvän väkivivun 17 varsi 20 sisäänvetäytyneenä, kun taas nivelsaranaan 7 liittyvän väkivivun 18 varsi 22 on ulostyöntyneenä. Kumpikin liitoselementti 5 on sellaisessa asennossa, että levyt 16 muodostavat vasteen, joka sijaitsee loitontuneessa asennossa kulkusillan 2 sisäpuolisen äärielementin 3 pitkit-täispalkin 8 vastaavasta päästä 23.
Ennen kuin vintturi 13 saatetaan toimimaan ohjataan kuitenkin sopivasti väkivipuja 17 ulkopuolisen äärielementin 4 kääntämiseksi hiukan sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden. Tämän ansiosta voidaankuamBus-sillan 2 painopiste saada siirtymään nivelakselin H ohitse aluksesta ulospäin, mikä näin ollen helpottaa kuormaus s illan kääntymistä, eikä tarvitse käyttää voimakkaita väkivipuja aluksessa kuormaussillan kääntymisen aloittamiseksi.
Kuvion 2 mukaan saatetaan, samanaikaisesti kun kuormaussilta 2 kääntyy nivelakselinsa H varassa ja tämä kuormaussilta sijaitsee aluksen perän ja laiturin 4 välisessä väliasennossa, väkivipu 17 toimimaan, mikä ensikädessä aiheuttaa ulkopuolisen äärielementin 4 kääntymisen kuormaus-sillan sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden. Väkivipujen 17 vaikutuksesta kuormaussillan ulkopuolinen äärielementti 4 tulee kääntymään nivelsaranoiden 6 ympäri, jolloin liitoselementit 5 eivät pääse kiertymään sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden väkivipujen 18 vaikutuksesta.
Väkivipujen 17 toimittua kuormaussilta sijaitsee kuvion 2 käyttämässä asennossa, ja tämän ensimmäisen nivelsaranoiden 6 ympäri tapahtuvan kiertymisen jälkeen joutuvat liitoselementtien 5 levyt 16 painautumaan sisäpuolisen äärielementin 3 pitkittäispalkkien 8 vastaaviin päihin 23. Kämä levyt 16 toimivat vasteina, jotka rajoittavat väki-vipujen 17 varsien 20 kulkumatkaa. Kuvion 3 näyttämän kääntyneen 6 64096 asennon saavuttamiseksi, jolloin toisin sanoen kulkusilta 2 toimii aluksen 1 ja laiturin 24 välisenä yhteytenä, on kulkusilta 2 kokonaisuutena jatkanut kääntyrnistään nivelakselin 14 ympäri, ja väkivivut 18 on saatettu toimimaan kuormauseillan ulkopuolisen äärielementin 4 saattamiseksi tämän kuormaus s illan 2 sisäpuolisen äärielementin 3 likimain suoraviivaiseksi pidennykseksi. Tämän liikkeen aikana liitos-elementit 5 on saatettu liikkumattomiksi väkivipujen 17 avulla kuarmaus-sillan 2 sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden, ja väkivivut 18 kiertävät ulkopuolista äärielementtiä 4 sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden toisten nivelsaranoiden 7 varassa.
Väkivipujen 18 avulla voidaan kuormaussillan ulkopuolinen äärielementti 4 saattaa sisäpuolisen äärielementin 3 linjalle, mutta näiden väki-vipujen avulla voidaan myös muuttaa näiden molempien elementtien välistä kulmaa siten, että voidaan ottaa huomioon korokkeen eli laiturin 24 ja aluksen kuormaussillan välinen korkeusero.
Edellä selitetyssä toimintamuodossa on nivelsaranoiden 6 ja 7 kiertoliikkeet jaettu kahtia, mutta kiertoliikkeet näiden saranoiden varassa voivat tietenkin tapahtua samanaikaisesti.
Kuviossa 4 on kuarmaussilta näytetty työnnettynä aluksen 1 ja laiturin 24 väliin, mutta tässä tapauksessa näiden välinen etäisyys ei pakota kääntämään ulkopuolista äärielementtiä 4 sisäpuoliseen äärielementtiin 3 nähden. Tässä tapauksessa kuormaussillan työntäminen tapahtuu ainoastaan ohjausköysien 10 välityksellä, ja ulkopuolinen äärielementti 4 jää käännettynä sisäpuolisen äärielementin 3 alle, toisin sanoen väki-vipuja 17 ja 18 ei saateta toimimaan.
Kuormaussilta 2 nostetaan suorittamalla edellä selitetyt toimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä.
Niin kuin varsinkin nähdään kuvioissa 2 ja 3: - ulkonee sisäpuolisen äärielementin 3 vierintäpinta pitkittäispalk-kien 8 ohitse vierintäkorokkeella 25, joka aikaansaa yhteyden sillan ulkopuolisen äärielementin 4 pintaan, - liitoselementeissä 5 kiinni olevat vasteet 16 yhteistoimivat kuomia»· sillan sisäpuolisen äärielementin 3 pitkittäispalkkien 8 yläpuolisten ääripintojen kanssa. Tämä yhteistoiminta rajoittaa nivelsara-noihin 6 liittyvien ensimmäisten ohjausvälineiden 17 vaikutusta joka säilyy, ainoastaan näiden välineiden toimiessa.
7 64096 Tämä suoritusmuoto toimii menestyksellisesti siinä tapauksessa, että kuormaussilta ei ole kovin pitkä.
Kim sen sijaan on kysymys suhteellisen pitkistä kuormaussilloista, on ongelmana hallita taivutusvoimia siinä tapauksessa, että Jcuormaussilta on täysin ulostyönnettynä, ja tämä koskee varsinkin kuormaussillan liitoselementtejä.
Niinpä erään toisen sovellutusmuodon mukaan on taivutusrasituksia vähennetty sijoittamalla vasteena toimivat elementit sisäpuolisen äärielementin alaosaan.
Seuraavassa selitetään kuvioiden 5 ja 6 perusteella keksinnön eräs suositeltu sovellutusmuoto, joka erottuu ensimmäisestä sovellutus-muodosta välikappaleiden ja vasteina toimivien elementtien alueella, minkä lisäksi kuormaus sillan sisäpuolisen äärielementin rakenne on muutettu ulkopuolisen äärielementin luona, kun taas ohjausväkivivut toimivat täysin samalla tavoin kuin ensimmäisessä suoritusmuodossakin.
Sisäpuolinen äärielementti 3 on reunustettu molemminpuolisesti ensimmäisellä pitkittäispalkilla 30, joka ulottuu pitkin vierintäpinnan erästä osaa alkaen aluksen luona olevasta päästä, ja toisella pitkittäispalkilla 31, joka on yhdensuuntainen palkin 30 kanssa, ja joka sijaitsee kuormaussillan sisäsivulla ja ulottuu alkaen sisäpuolisen äärielementin 3 siitä päästä, joka on alusta 1 vastapäätä ja edelleen selvästi pitkittäispalkin 30 lähipäan ohitse.
Kucrmaussillan mctomat elementit on nytkin yhdistetty molemmilla sivuilla liitoselementin 5 avulla, joka kiertyy kahden nivelsaranan 6, 7 ympäri. Kumpikin liitoselementti 5 on muodostettu esim. kahdesta yhdensuuntaisesta levystä 32, jotka sijaitsevat välin päässä toisistaan, ja jotka molemmat ovat esim. kolmionmuotoiset, jonka kolmion kulmista yksi on suurempi kuin 90°. Tätä kulmaa vastapäätä olevien päiden luona sijaitsevat molemmat nivelsaranat 6,7, jotka on kiinnitetty vastaavasti sisäpuoliseen äärielementtiin 3 ja ulkopuoliseen äärielementtiin 4. Tarkemmin selitettynä nivelsarana 6 on kannatettu molemmissa pitkittäispalkeissa 30, 31 näiden toisiaan peittävien osien alueella ja niiden yläosan luona. Nivelsarana 7 on puolestaan kannatettu ulkopuolisen äärielementin 4- luona tämän alaosassa. Molemmat levyt 32, jotka muodostavat liitoselementin, ovat lisäksi yhdistetyt 6 64096 yhdistelmänä akselilla 33, joka on kohtisuorassa näitä levyjä vastaan ja sijaitsee lähellä kummankin levyn 32 tylppää kulmaa ja pistää esiin ulkopuolisesta varsinkin sisäpuolella sijaitsevan levyn 32 alueella.
Molempiin niveisaranoihin 6, 7 on liitetty, kuten edellisessä tapauksessakin, kaksi ohjausvälinettä 17, 18, joina on kaksi väkivipua kumpaakin liitoselementtiä 5 varten. Kummankin väkivivun 17 sylinteri 19 on nivelletty pitkittäispalkkiin 30, joka liittyy sisäpuoliseen äärielementtiin 3 tämän sisäsivulla, ja väkivivun varren 20 vapaa pää on nivelletty esim. toiseen levyistä 32, jotka kuuluvat vastaavaan liitoselementtiin, jolloin tämä varsi menee molempien pitkittäispalk-kien 30 ja 31 välistä. Kummankin väkivivun 18 sylinteri 21 on nivelletty nivelsaranaan 6, ja sen varren 22 vapaa pää on nivelletty pitkittäispalkkiin 9, joka liittyy ulkopuoliseen äärielementtiin 4 lähellä tämän yläosaa.
Kuormaussillan sisäpuolisessa äärielementissä 3 on sen vierintäpinnan alueella vastekenkä 34, joka on asennettu kummankin pitkittäispalkin 31 ulkopuolelle toimimaan vasteena, jolloin liitoselementin 5 akseli 33 on sijoitettu siihen. Akseli 33 on lukittu vastekenkään 34 sormella 35, joka on nivelletty pitkittäispalkin 31 päähän, ja jonka liikettä ohjataan esim. apuväkivivun 36 varren avulla, jonka väkivivun sylinteri on nivelletty pitkittäispalkkiin 31 ja palautusjousen 37 avulla.
Tämän kuormaussillan toiminta selitetään seuraavansa. Ensimmäisessä vaiheessa saatetaan, kuten edellä mainitussa sovellutusmuodossakin, ensimmäiset ohjausvälineet 19 toimimaan siten, että ne saattavat liitoselementit 5 ja kulkusillan ulkopuolisen äärielementin 4 kääntymään nivelsaranan 6 varassa. Tämän liikkeen aikana akselit 33 lähestyvät vastekenkiä 34 (kuvio 5)* Ensimmäisten ohjausvälineiden 19 toiminta pysähtyy, kun akselit ovat sovittuneet vastekenkiin. Samanaikaisesti tämän liikkeen kanssa apuväkivivut 36 pysyttävät sormet 35 likimain nostetussa asennossa vapaan pääsyn sallimiseksi vastekenkiin 34. Sen jälkeen, kun akselit 33 ovat sovittuneet vastekenkiin 34, lopetetaan apuväkivipujen 36 toiminta, jolloin sormet 35 kokoonpuristuneiden palautusjousien 37 vaikutuksesta lukitsevat akselit 33 vastekenkiin 34.
Apuväkivivut 36 voivat tietenkin olla kaksitoimisia väkivipuja, jolloin voidaan tulla toimeen ilman palautusjousia 37.
Tämän jälkeen saatetaan, kuten edellisessä sovellutusmuodossakin, 64096 9 toiset ohjausvälineet eli väkivivut 18 toimimaan kuormaussillan ulkopuolisen äärielementin 4 kääntämiseksi nivelsaranan 7 varassa siten, että tämä äärielementti asettuu likimain sisäpuolisen äärielementin 3 pidennykseksi.
Kuormaussillan taittamiseksi kokoon menetellään kuten ensimmäisessä sovellutusmuodossakin saattamalla väkivivut 18 toimimaan, minkä jälkeen, ennen kuin väkivivut 19 saatetaan toimimaan, liitoselementtien akselit 33 irroitetaan lukituksesta saattamalla apuväkiviut 36 paineen-alaisiksi siten, että ne vapauttavat sormet 35 vastekengistä 34 akselin 33 päästämiseksi vapaasti siirtymään.
On tärkeää havaita, että tässä toisessa sovellutusmuodossa nämä vaste-kengat 34 toimivat sekä vasteina että myös yhdessä sormien 35 kanssa muodostavat lukituselementit, jotka lukitsevat liitoselementit 5 sillan sisäpuoliseen äärielementtiin 3· Kun näin ollen ensimmäiset ohjausvälineet eli väkivivut 17 ovat siirtäneet liitoselementtien 5 akselit 33 niiden vastaaviin vastekenkiin 34, ja sormet 35 on laskettu alas, on liitoselementit 5 saatu täysin kiinnitetyiksi kuormaussillan sisäpuoliseen äärielementtiin 3. Sen sijaan ensimmäisen sovellutus-muodon mukaan ainoastaan väkivivut 17 pysyttävät liitoselementit 5 painautuneina pitkittäispalkkien 8 vastaaviin yläpäihin.
Kuvion 6 näyttämässä ulostyönnetyssä asennossa ei myöskään ole välttämätöntä käyttää apuvierintäpintaa 25, kuten ensimmäisessä sovellutus-muodossa, kuormaussillan molempien elementtien välisen liitoksen aikaansaamiseksi , koska kuormaussillan näiden molempien elementtien vastakkain olevat päät sijaitsevat moitteettomasti vierekkäin. Tämä johtuu pääasiallisesti siitä, että tämän toisen sovellutusmuodon mukaan nivel-saranat 5 on porrastettu sisäänpäin, verrattuna ensimmäiseen sovellu-tusmuotoon. Täten liitoselementit 5 eivät koskaan ulkone sisäpuolisen äärielementin 3 ohitse, kuten ensimmäisessä sovellutusmuodossa.
Liikkuvan kuormaus.sillan keksinnön mukainen kokoontaittamis- ja ulostyöntä-mislaite on rakenteeltaan yksinkertainen siten, että tullaan toimeen minimimäärällä liitoselementtejä ja ohjausvälineitä itse kuormaussillan ja aluksen välillä. Köydet ovat tarpeen ainoastaan aluksen ja lähinnä tätä olevan kuormaussillan ensimmäisen elementin välillä. Lisäksi voidaan ne hydrauliset tai paineilmakäyttöiset ohjausvälineet, joiden avulla kuor-maussillan ulkopuolinen äärielementti käännetään sisäpuoliseen ääri-elementtiin nähden, muodostaa esim. kahden pääväkivivun yhdistelmästä, 10 64096 jonka tilantarve on mahdollisimman pieni, ja joka ei aiheuta mitään asennusongelmia, minkä lisäksi siihen helposti päästään käsiksi korjausta varten.
Tällainen laite voidaan sovittaa mitä tahansa tyyppiä olevaan kuormaus-siltaan, jossa on vähintään kaksi pääelementtiä, joista toinen voidaan laskea toista vasten, ja laite on myös riippumaton kuormanasilian ja aluksen välisestä kiinnitystavasta.
Keksintö ei tietenkään rajoitu tässä selitettyihin suoritusesimerkkei-hin, vaan keksinnön piiriin kuuluvat kaikki selitettyjen välineiden tekniset vastaavaisuudet samoin kuin niiden yhdistelmät, mikäli ne lankeavat oheisten patenttivaatimusten puitteisiin.

Claims (6)

11 64096
1. Laite liikkuvan sisäänvedettävän kuormaussillan kokoontaitta-miseksi ja ulostyöntämiseksi esim. kulkuneuvon, kuten aluksen, ja ulkopuolisen korokkeen, kuten laiturin, välillä, joka kuormaussilta (2) on pystysuunnassa kääntyvä ja nostettavissa toimettomaan lepoasentoon aluksessa (1) ja laskettavissa toiminnalliseen käyttö-asentoon lepäämään osittain mainitulla korokkeella (24), jossa kuormaussillassa (2) on ainakin yksi ensimmäinen sisäpuolinen äärielementti (3), joka on kääntyvästi yhdistetty vähintään yhdessä kohdassa sisäpäästään alukseen (1) ja yhdistetty vähintään yhdessä kohdassa ainakin yhteen ohjausköyteen (10), joka kelautuu vähintään yhdelle vintturille (13) , joka on kiinnitetty alukseen (1) , toinen ulkopuolinen äärielementti (4) , joka on sovitettu alaspäin kääntyvästi siten, että se pääsee sijoittumaan mainittua ensimmäistä sisäpuolista äärielementtiä (3) vasten ja tätä pitkin, kun nämä molemmat elementit on taitettava kokoon yhdessä, ja liitoselementti, joka on niveltyvästi sovitettu mainitun sisäpuolisen äärielementin ja ulkopuolisen äärielementin (3, 4) väliin, tunnettu siitä, että mainittu liitoselementti (5) on sovitettu sisäpuolisen ääri-elementin (3) yhteyteen ensimmäisen nivelakselin (6) ympäri kääntyväksi, ja ulkopuoliseen äärielementtiin (4) toisen nivelakselin (7) ympäri kääntyväksi, jolloin mainitussa kokoontaittamis- ja ulos-työntämislaitteessa on samoin ensimmäiset ohjausvälineet (17), jotka on toisaalta yhdistetty mainittuun liitoselementtiin ja toisaalta mainittuun sisäpuoliseen äärielementtiin (3) liitoselementin ja ulkopuolisen äärielementin (4) muodostaman yhdistelmän kääntämiseksi ensimmäisen nivelakselin (6) ynqpäri, ja toiset ohjausvälineet (18), jotka on yhdistetty toisaalta mainittuun toiseen ulkopuoliseen äärielementtiin (4) ja toisaalta mainittuun liitoselementtiin tämän ulkopuolisen äär ielement in (4) kääntämiseksi liitoselementtiin (5) nähden toisen nivelakselin (7) ympäri.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, t unnettu siitä, että liitoselementti (5) on pysytetty kiinni mainitussa ulkopuolisessa äärielementissä (4) mainittujen toisten ohjausvälineiden (18) välityksellä, joina välineinä ovat esim. vähintään yksi paineväli-ainekäyttöinen väkivipu (21, 22). 12 64096
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että kuormaussillan ulkopuolista äärielementtiä (4) kierretään toisen nivelakselin (7) ympäri toisten mainittujen ohjaus-välineiden (18) avulla, joina ovat esim. vähintään yksi paineväli-ainekäyttöinen väkivipu (21, 22), ja että liitoselementti (5) on pysytetty kiinni sisäpuolisessa äärielementissä (3) ensimmäisten ohjausvälineiden (17) avulla, joina ovat esim. vähintään yksi paineväliainekäyttöinen väkivipu (19, 20).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tun nettu siitä, että liitoselementti (5) on pysytetty kiinni sisäpuolisessa äärielementissä (3) vähintään yhden lukituselimen (16, 34, 35) välityksellä, joka on nivelletty kuormaussillan sisäpuoliseen äärielementtiin (3) .
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että ulkopuolisen äärielementin (4) ja liitos-elementin (5) kääntöliike voidaan toteuttaa samanaikaisesti ensimmäisten (17) ja toisten (18) ohjausvälineiden avulla.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tun nettu siitä, että siinä on kaksi liitoselementtiä (5) , jotka kumpikin on nivelletty pitkittäispalkkeihin (8, 9), jotka liittyvät kuormaussillan molempiin elementteihin (3, 4) kahden mainitun nivelakselin (6, 7) välityksellä ja ulottuvat yhdensuuntaisina näiden kanssa.
FI773974A 1976-12-29 1977-12-29 Anordning foer att vika ihop och faella ut en roerlig lastningsbrygga FI64096C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7639424 1976-12-29
FR7639424A FR2377347A1 (fr) 1976-12-29 1976-12-29 Dispositif de repliage et de deploiement d'une rampe d'acces mobile

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI773974A FI773974A (fi) 1978-06-30
FI64096B true FI64096B (fi) 1983-06-30
FI64096C FI64096C (fi) 1983-10-10

Family

ID=9181674

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI773974A FI64096C (fi) 1976-12-29 1977-12-29 Anordning foer att vika ihop och faella ut en roerlig lastningsbrygga

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4142640A (fi)
JP (1) JPS5389193A (fi)
BR (1) BR7708720A (fi)
CA (1) CA1093260A (fi)
DD (1) DD133693A5 (fi)
DE (1) DE2757537A1 (fi)
DK (1) DK585977A (fi)
ES (1) ES465405A1 (fi)
FI (1) FI64096C (fi)
FR (1) FR2377347A1 (fi)
GB (1) GB1603840A (fi)
IN (1) IN148612B (fi)
IT (1) IT1089223B (fi)
NL (1) NL7714050A (fi)
NO (1) NO147590C (fi)
PL (1) PL116591B1 (fi)
SE (1) SE7714823L (fi)
YU (1) YU310577A (fi)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO142030C (no) * 1978-07-04 1980-06-18 Kvaerner Brug Kjoleavdelning Laste- og losse-anordning for skip.
US4257137A (en) * 1979-08-23 1981-03-24 Rite-Hite Corporation Dock leveler
US4590634A (en) * 1984-12-20 1986-05-27 The Boeing Company Marine transfer device
DE3609333A1 (de) * 1986-03-14 1987-09-17 Kvaerner Brug Deutschland Gmbh Vorrichtung zur verbindung wenigstens einer ladeebene eines fahrzeugs oder dgl. mit mindestens einer abtransportbahn oder -ebene
DE3742949C2 (de) * 1987-12-18 1994-04-14 Max Rabenbauer Vorrichtung zum Festmachen von Schiffen durch Aufbringen eines Teils des Schiffsgewichtes auf das Ufer oder ein Bauwerk am Ufer, ohne dabei das Schiff auf Grund zu setzen
US5161104A (en) * 1988-01-11 1992-11-03 The Walt Disney Company Amusement ride having pivotable ingress-egress bridges
US5021954A (en) * 1988-01-11 1991-06-04 The Walt Disney Company System and method of providing passenger ingress and egress in an amusement ride
JPH021377U (fi) * 1988-06-13 1990-01-08
DE9420874U1 (de) * 1994-04-28 1995-02-23 Hoffmann Heinz Rainer Dr Ing Aufklappbare Auffahrrampe
DE19747109C2 (de) * 1997-10-24 1999-11-11 Univ Magdeburg Tech Vorrichtung zum Falten einer aus zwei Brückenabschnitten bestehenden Klappbrücke
US7216391B2 (en) * 2003-12-18 2007-05-15 Rite-Hite Holding Corporation Constant radius dock leveler hinge
US8032963B2 (en) * 2007-05-04 2011-10-11 Lift-U, A Division Of Hogan Mfg., Inc. Fold out ramp
US20080313826A1 (en) * 2007-06-20 2008-12-25 Hans Josef Kloppenburg Stationary dock leveler
SE535396C2 (sv) * 2008-02-19 2012-07-24 Cargotec Sweden Ab Lastramp för fartyg
US8544130B2 (en) 2010-07-14 2013-10-01 Rite-Hite Holding Corporation Curved transition plates for pivotal dock leveler decks
CN102251466B (zh) * 2011-04-27 2012-10-03 武桥重工集团股份有限公司 一种固定转轴式液压开启桥
RU2598681C1 (ru) * 2015-03-04 2016-09-27 Открытое акционерное общество "Невское проектно-конструкторское бюро" Кормовое высадочное устройство
WO2021145781A1 (en) * 2020-01-17 2021-07-22 Maurice John Bryham Amphibious landing craft

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3596623A (en) * 1967-05-31 1971-08-03 Litton Systems Inc Double-hinged flotation ramp
SE380226B (sv) * 1973-05-07 1975-11-03 Navire Cargo Gear Int Ab For ett fartyg avsedd lastramp

Also Published As

Publication number Publication date
FI64096C (fi) 1983-10-10
YU310577A (en) 1982-08-31
FI773974A (fi) 1978-06-30
JPS6141796B2 (fi) 1986-09-17
NL7714050A (nl) 1978-07-03
SE7714823L (sv) 1978-06-30
IN148612B (fi) 1981-04-18
ES465405A1 (es) 1979-01-01
DK585977A (da) 1978-06-30
GB1603840A (en) 1981-12-02
NO147590B (no) 1983-01-31
FR2377347B1 (fi) 1980-08-08
DD133693A5 (de) 1979-01-17
FR2377347A1 (fr) 1978-08-11
PL203430A1 (pl) 1978-07-17
CA1093260A (en) 1981-01-13
BR7708720A (pt) 1978-08-22
PL116591B1 (en) 1981-06-30
NO774474L (no) 1978-06-30
US4142640A (en) 1979-03-06
DE2757537A1 (de) 1978-07-06
IT1089223B (it) 1985-06-18
JPS5389193A (en) 1978-08-05
NO147590C (no) 1983-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI64096B (fi) Anordning foer att vika ihop och faella ut en roerlig lastningsbrygga
EP0081388B1 (en) Transportable bridge structure
US5460460A (en) Scissors lift dock leveler
US4765792A (en) Surface mounted truck leveler
US3799479A (en) Loading and unloading equipment for aircraft
JP7191945B2 (ja) フレットナロータのための起伏用機構
US4569293A (en) Freight car construction
FI58287B (fi) Anordning foer att manoevrera ett transportflak pao ett fordon
US4663793A (en) Methods of deploying a bridge of a particular construction
NO162128B (no) Stempelring anordn et sylinderstempels nedre ende.
GB1593870A (en) Device for operating hatch covers or the like composed of panels
EP0879171A1 (en) Substructure for a crane arranged on a vessel
JPS6366714B2 (fi)
US5443353A (en) Automatic ramp car
US3952790A (en) Arrangement for hatch covers
EP1663772B1 (en) Device for a mechanism for hatch cover sections of a ship
EP0165712B1 (en) Bridge construction
DE60113119T2 (de) Mechanismus für scharniergelenk von frachtschiffs-lukendeckeln
EP1062150B1 (en) Rotating mechanism for cargo ship hatch cover
WO2001068442A1 (en) Device at a loading ramp on ships
RU2598681C1 (ru) Кормовое высадочное устройство
US3106900A (en) Special purpose railway car
CN214356022U (zh) 一种两段式折叠渡板装置
FI129604B (fi) Rahtilaivan lastiluukkujen operointimekanismi
KR200382370Y1 (ko) 부두의 승하선용 복합식 선교

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MACGREGOR INTERNATIONAL S.A.