FI63308B - Brandtaetning av genomfoering foer ledning - Google Patents
Brandtaetning av genomfoering foer ledning Download PDFInfo
- Publication number
- FI63308B FI63308B FI813588A FI813588A FI63308B FI 63308 B FI63308 B FI 63308B FI 813588 A FI813588 A FI 813588A FI 813588 A FI813588 A FI 813588A FI 63308 B FI63308 B FI 63308B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- housing
- wall
- foamed material
- sleeve
- fastening element
- Prior art date
Links
Classifications
-
- F—MECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
- F16—ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
- F16L—PIPES; JOINTS OR FITTINGS FOR PIPES; SUPPORTS FOR PIPES, CABLES OR PROTECTIVE TUBING; MEANS FOR THERMAL INSULATION IN GENERAL
- F16L5/00—Devices for use where pipes, cables or protective tubing pass through walls or partitions
- F16L5/02—Sealing
- F16L5/04—Sealing to form a firebreak device
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04G—SCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
- E04G15/00—Forms or shutterings for making openings, cavities, slits, or channels
- E04G15/06—Forms or shutterings for making openings, cavities, slits, or channels for cavities or channels in walls of floors, e.g. for making chimneys
- E04G15/061—Non-reusable forms
-
- H—ELECTRICITY
- H02—GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02G—INSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
- H02G3/00—Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
- H02G3/22—Installations of cables or lines through walls, floors or ceilings, e.g. into buildings
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Installation Of Indoor Wiring (AREA)
- Building Environments (AREA)
- Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
Description
1 63308
Johtojen läpivientien palosulku
Tekniikan ala
Esillä oleva keksintö liittyy läpiviennin palosul-5 kuun johdon viemiseksi rakennusosan läpi, kuten valettu betoniseinä, katto tai lattia tai sen valettu osa. Rakennusosa voi myös koostua esimerkiksi suhteellisen ohuesta seinästä tulenkestävää ainetta, kuten terästä, esim. aluksen laipio. Termillä "johto” tarkoitetaan esimerkiksi sähkökaa-10 peliä, putkitusta, ilmastointiputkea, vesijohtoputkea tai vastaavaa ja termin on tarkoitus sisältää myös tällaisten elementtien ryhmä.
Läpivienti, ts. reikä seinässä tai lattiassa, mikä mahdollistaa sähkökaapelien, putkituksen, ilmastoinnin, 15 vesijohtojen tai muiden asennuskomponenttien viemisen huoneesta toiseen, muodostaa aina suuren vaaran tulen yhteydessä. Nämä läpiviennit muodostavat ilmeisen leviämisrei-tin sekä savulle että liekeille. Siten on usein ratkaisevan tärkeää paloturvallisuuden kannalta, että tällainen läpi-20 vienti on suljettu tavalla, joka tehokkaasti estää sekä savun että tulen leviämisen. Läpivienti on usein muodostettu jättämällä kanava seinään tai vastaavaan betonia valettaessa tai seinän tiilikerroksia muurattaessa. Vaihtoehtoisesti väylä voidaan leikata valmiiksi valettuun tai muurattuun 25 seinään. Myöhemmässä rakennusvaiheessa johdot viedään sitten näiden läpivientien läpi, mitkä seuraavaksi suljetaan tulta vastaan, ts. vapaa tila johtojen ja läpiviennin seinän välissä täytetään tulenkestävällä täyteaineella.
Tekninen tausta 30 On tunnettua asentaa läpivientiin kehys, joka täy tetään useilla suuntaissärmiön muotoisilla lohkoilla. Ainakin jotkin näistä lohkoista on jaettu ja niissä on keskenään vastakkaiset puolikaaren muotoiset ontelot kaapelia varten. Tämä sylinterimäinen tila näiden lohkopuoliskojen 35 välissä on täytetty sylinterimäisellä sulkukappaleella, joka voidaan siten poistaa tilan muodostamiseksi kaapelia varten. Kiristettäessä tai puristettaessa, puristuskehys 2 63308 muodostaa halutun tiiviin kosketuksen lohkojen ja kaapelien välille. Tällaisen puristuskehyksen haittana on kuitenkin, että käytetyt lohkot tiivistävät vain tietyn halkaisijäiset kaapelit ja tietyn lukumäärän kaapeleita. Tämä puolestaan 5 on johtanut siihen, että kun täydentävästi johdetaan kaapeli tällaisen puristuskehyksen läpi, koko lohko aivan yksinkertaisesti poistetaan, niin että sulku kaapelin ja viereisten lohkojen välillä menetetään. Lisäksi on usein havaittu, että lohkoja on irronnut käsittelyn aikana ja että niitä 10 ei ole asetettu paikoilleen, joten läpiviennissä on siten läpikulkevia aukkoja, jotka mitätöivät laitteen tulelta suojaavan vaikutuksen.
On edelleen jo tunnettua käyttää kumiholkkeja sulkemaan kaapelin läpivienti (GB-patenttijulkaisu nro 953 869), 15 jolloin putkimainen kumiholkki on painettu läpivientiin, minkä jälkeen kaapeliryhmä on pakotettu hoikin reiän läpi. Tällainen tekniikka ei ole erityisen käyttökelpoinen palon-estotarkoituksia varten, erityisesti, koska kaapelit useimmiten täytyy vetää pitkän matkaa hoikin läpi, ja että on 20 muodostettava uusi läpivienti ja asennettava uusi holkki, jos seinän läpi on vietävä toinen kaapeliryhmä.
Sen johdosta on muodostettu muovivalutekniikka, jolle on ominaista, että kaapelit tai johdot viedään läpivientiin, minkä jälkeen läpivienti väliaikaisesti suljetaan 25 luukuilla ja tulenkestävää silikonia vaahdotetaan paikan päällä läpivientiin. Tätä tekniikkaa tarjoaa Studsvik Energiateknik AB nimellä "Brandtätningssystem (palonesto-järjestelmä) FC-225", jossa käytetään silikonivaahtoa, joka on kaupallisesti saatavissa nimikkeellä "Dow Corning 30 3-6548 RTV". Jos johto halutaan viedä jälkikäteen esim.
seinän läpi, sitä varten on tehtävä toinen läpivienti ja läpivienti tulisi sulkea FC-225 tekniikalla. Tämä on hankalaa, erityisesti, jos seinä on betonia, ja kallista eikä vähiten sen johdosta, että seinäpinnoitteet, kuten panee-35 lit ja tapetit tällöin usein vaurioituvat ja ne täytyy vaihtaa.
3 63308
Vaihtoehtoisesti voidaan porata reikä läpi jo olemassa olevasta läpiviennistä ja kaapelin laskemisen jälkeen voidaan seuraavaksi sulkea rengasmainen rako reiän ja kaapelin välissä.
5 Keksinnön kuvaus
Esillä oleva keksintö liittyy erityisiin välineisiin johdon läpiviennin palosulkua varten rakenteen läpi, kuten valetun seinän, katon tai lattian tai sen valetun osan, esim. kevytbetoniharkkojen tai seinämodulien tai rakenteel-10 lisen lattianpäällysteen, joka on muodostettu ennaltavale-tuista betoni- tai kevytbetoniyksiköistä, jolloin yllä mainitut haitat merkittävästi vähenevät tai eliminoituvat keksinnön avulla ja lisäksi saavutetaan erityisiä etuja tuotannon yksinkertaisuuden ja taloudellisuuden, taloudelli-15 sen varastoinnin ja yksinkertaisen ja luotettavan käytön suhteen. Lisäksi keksintö mahdollistaa luotettavan palosu-lun myös rakentamisen aikana.
Keksinnön mukaiset välineet sisältävät ennalta valmistetun rungon, jossa on putkimainen kotelo, ja elasto-20 meerisen tulta estävän, vaahdotetun aineen, joka on sovitettu koteloon, jota ainetta kotelo puristaa poikittain kotelon pituussuuntaiseen akseliin nähden, jolloin johto on puristettu tiiviisti vaahdotettuun aineeseen jälkimmäisen puristuksen avulla. Keksinnölle on tunnusomaista, että ko-25 telon toinen pää on kiinnitetty kiinnityselementtiin, joka on liitetty vastakkaiseen tukiseinään rakennuselementin valamisen aikana, joka kiinnityselementti pysyy rakennusele-mentissä sen jälkeen, kun tukiseinä on poistettu.
Rakennuselementin, seinän tai vastaavan valamisen 30 aikana kahden tukiseinän väliin on oleellista, että rungot ovat tukevasti seinien välissä, kun raskas betoni kaadetaan sisään. Tämä palosulkurungon tuenta muottiin varmistetaan keksinnön mukaisen kiinnityselementin avulla. Koska lisäksi kiinnityselementti pysyy rakennuselementissä vala-35 misen jälkeen, saavutetaan automaattisesti ulkopuolinen sulku. Kiinnitysosalla voi olla eri suoritusmuotoja palosulkurungon rakenteeseen sovittamista varten. Kiinnitys 4 63308 voidaan suorittaa esimerkiksi lukitsemalla runko joustavasti kiinnityselementtiin, mutta edullisessa suoritusmuodossa, jossa kotelo on poikkileikkaukseltaan pyöreä ja varustettu ulkopuolisella kierteellä, kiinnityselementissä on 5 sisäpuolinen kierre, joka on sovitettu kotelon ulkopuoliseen kierteeseen. Runko voidaan silloin yksinkertaisesti ruuvata kiinnityselementtiin ja määrän, johon se ruuvataan, muodostaessa sovituksen oikeaan pituuteen suhteessa seinän vahvuuteen.
10 Edullisessa suoritusmuodossa kiinnityselementti on varustettu ulkopuolelle muodostetuilla naulauskanavilla, niin että naulat, jotka on lyöty naulauskanavien läpi, jäävät seinään, kun tukiseinät poistetaan. Toisessa edullisessa suoritusmuodossa kiinnityselementtiin on muodostettu 15 ulkopuoliset liitäntävälineet, joilla useita elementtejä voidaan kytkeä yhteen riviin yksinkertaistamaan useiden palosulkurunkojen asennusta rinnakkain.
Keksinnön edullisia suoritusmuotoja kuvataan nyt yksityiskohtaisesti seuraavassa viitaten samalla oheisiin 20 piirustuksiin.
Piirustusten lyhyt selitys
Kuvio 1 on leikkaus pitkin kuvion 2 linjaa I-I yhdestä palosulkurungon suoritusmuodosta.
Kuvio 2 on päätykuva rungosta nähtynä vasemmalta 25 kuviossa 1.
Kuvio 3 esittää osiin purettuna ja sivulta palosulkurungon sovitusta kahden tukiseinän väliin.
Kuvio 4 on kuviota 1 vastaava leikkaus ja esittää rungon sovitettuna paikoilleen tukiseinien väliin ja sen 30 jälkeen, kun tukiseinien väli on täytetty betonilla.
Kuvio 5 on päällikuva suurennetussa mittakaavassa kiinnityselementistä, joka on muodostettu sopivaksi kuvioiden 1 ja 2 mukaista palosulkurunkoa varten rungon kiinnittämiseksi valun aikana esim. valun, joka on esitetty 35 kuviossa 4.
Kuvio 6 on leikkaus kuvion 5 linjaa VI-VI pitkin.
Kuvio 7 on leikkaus kuvion 5 linjaa VII-VII pitkin.
5 63308
Kuviot 8-11 ovat kuviota 4 vastaavia leikkauksia, mutta tukiseinien poiston jälkeen, ja esittävät eri työvaiheina kaapelin viemistä rungon läpi tähän tarkoitukseen erityisesti suunnitellun työkalun avulla.
5 Kuvio 12 on perspektiivikuva suurennetussa mittakaa vassa työkaluun liittyvän kahvan päästä.
Kuviot 13 ja 14 ovat perspektiivikuvia kahdesta eri esimerkistä palosulkurungon kiinnittämisestä ennalta tehtyyn reikään esimerkiksi valetussa seinässä tai rakennus-10 elementissä.
Kuvio 15 on perspektiivikuva palosulkurungon kiinnittämisestä ohueen tulenkestävästä aineesta, kuten teräksestä, koostuvaan seinään.
Paras tapa keksinnön toteuttamiseksi 15 Kuviot 1 ja 2 esittävät palosulkurungon periaatteel lista rakennetta, joka runko on yleisesti merkitty numerolla 1 . Se koostuu kotelosta 2, johon on aksiaalisesti muodostettu kierre 3. Kuvatussa suoritusmuodossa kotelo 2 on muodostettu niin, että siinä on sekä ulkopuolinen että si-20 säpuolinen kierre. Kotelo voi koostua kestomuovista, kuten polyeteeni.
Kotelon sisäpuoli toisesta päästä lähtien pitkin sen osaa 3 on täytetty elastisella tulta estävällä vaahdotetulla aineella 4, joka on vaahdotettu kotelossa, niin 25 että kotelo pitää kovettuneen vaahdon puristuksessa. Vaahdotettu aine koostuu edullisesti silikonivaahdosta, joka on kaupallisesti saatavilla nimikkeellä "Dow Corning 3-6548 RTV", joka vaahto edullisesti muodostetaan suoraan kotelossa 2. Koska aine muodostettaessa laajenee, kun se 30 saa vaahtokumia vastaavan koostumuksen, myös kotelon sisä-kierteet täyttyvät, mikä lukuun ottamatta koteloa, joka pitää vaahdotetun aineen puristettuna kotelon aksiaaliseen suuntaan nähden poikittain, edesauttaa vaahdotetun aineen paikallaan pysymistä ja antaa edelleen merkittävästi tii-35 viyden, kuin jos kotelon sisäpuoli olisi pehmeä. Vaikka ei ole esitetty, yksi tai useampia tukiverkkoja voidaan asettaa vaahdotettuun aineeseen, osittain estämään aineen 6 63308 irtautumista seuraavan kaapelin asentamiseen (ks. kuviot 8-11) aikana ja osittain mahdollistamaan useiden kaapeleiden tiivistyksen palosulkurungon läpi murtamatta ainetta ja muodostamatta siihen halkeamia. Pituus 3a, joka on täytetty 5 vaahdotetulla aineella, on sovitettu kyseiseen palosulkuun sovellettavien määräysten mukaan, jotka ovat paloluokituk-sen muodossa määräten minimipituuden, ja sähköturvallisuusmääräysten muodossa, jotka määräävät maksimipituuden.
Palosulkurunkoon 1 on muodostettu täyttämätön osuus 10 5, jolla on edullisesti pituus, joka mahdollistaa palosul kurungon käytön eri kulloisillekin seinän vahvuuksille.
Osuus 5 voidaan helposti katkaista, sopivimmin sahalla, oikeaan pituuteen, esim. kuten on esitetty kuviossa 1 pitkin katkoviivaa 6. Kuviot 3 ja 4 esittävät, kuinka palosul-15 kurunko on valettu kahden tukiseinän 7 ja 8 väliin, jolloin rungolla on kuvioissa 1 ja 2 esitetty periaatteellinen rakenne .
Kuvio 3 esittää, kuinka kiinnityskehys, jota on yleisesti merkitty numerolla 10, on kiinnitetty nauloilla 9 20 toiseen tukiseinään 7, jolla kehyksellä on rakenne, jota tarkemmin kuvataan alla viitaten kuvioihin 5-7, ts. siinä on mm. kotelon 2 kierteeseen 3 sovitettu ulkopuolinen kierre. Rungon 1 katkaisemisen jälkeen ainakin summittaiseen pituuteen, runko on kiinnitetty tukiseinän 7 suhteen kier-25 tämällä se kiinnityskehykseen 10. Ruuvaamalla eri syvyyksiin saavutetaan säätömahdollisuus seinän vahvuuden suhteen. Seuraavaksi tukiseinä 8 nostetaan pystyyn ja seinät vedetään yhteen, jolloin palosulkurunko puristuu lujasti tukiseinien väliin. Säätö rungon pituudelle tietyn toleranssin 30 sisällä saavutetaan myös elastisuuden avulla, joka rungolla on pituussuunnassa kierteisen muotonsa ansiosta. Kuten nähdään kuviosta 3 (ja myös kuviosta 1) vaahdotettu aine työntyy ulos lyhyen matkan (joitakin millimetrejä) kotelon 2 ulkopuolelle. Tämä ulkoneva osuus on merkitty numerolla 11. 35 siten saavutetaan vaahdotetun aineen ja tukiseinän välisen kitkan avulla palosulkurungon tämän pään tuenta vasten tukiseinää. Lisävarmuus tämän pään pysymisestä paikoillaan 7 63308 voidaan saavuttaa naulaamalla sopiva suhteellisen litteä väline (ei esitetty) vasten tukiseinää 8, joka väline on varustettu sisäänpäin työntyvillä välineillä, esim. samankeskisten renkaiden muodossa, jotka tulevat kosketukseen 5 vaahdotetun aineen kanssa tukiseinän pystyyn nostamisen jälkeen. Tässä tapauksessa, vaihtoehtona, ulkoneva vaahdotettu aine 11 voitaisiin välttää. Käyttämällä kiinnityske-hystä ei enää vaadita rungon katkaisemista tarkasti eikä myöskään kohtisuoraan rungon pituusakselin suhteen.
10 Kuvio 4 esittää palosulkurunkoa 1 ja kiinnityskehys- tä 10 sen jälkeen, kun tukiseinien 7 ja 8 väli on täytetty betonilla 12. Koska palosulkurungon ulkopuoliset kierteet myös täyttyvät betonilla, saavutetaan rungon kiinnitys sen muodon avulla betoniin. Runko muodostaa kaasun-, palon-, 15 veden- ja äänenpitävän läpiviennin koko rakentamisen ajan sekä ennen että jälkeen kaapelin viennin sen läpi.
Kuviossa 3 esitettyä kiinnitysrungon 10 edullista suoritusmuotoa kuvataan nyt viitaten kuvioihin 5-7. Tämä kehys käsittää rengasmaisen seinän 13, jonka sisäpinnalle 20 on muodostettu kierre. Jälkimmäinen käsittää kuvatussa suoritusmuodossa kaksi suoraa ja käytännössä puolikaaren muotoista vakoa 14 ja 15, joiden vapaat päät päältä nähtynä eivät kohtaa. Seinän 13 ulkopinnalle on järjestetty neljä halkaisijan suhteen vastakkain sijaitsevaa naulanreikää 16 25 kehyksen naulaamiseksi tukiseinään (seinä 7 kuvioissa 3 ja 4). Naulan reiät 16 kaareutuvat ulospäin kehyksen seinän 13 reunan suuntaan, mikä on tarkoitettu kiinnitettäväksi vasten tukiseinää. Kun seinä 8 otetaan alas, naulat seuraavat mukana, mutta kehys pysyy betonissa. Kehyksen seinän 13 30 vastakkaisen reunan puolella neljä halkaisijan suhteen vastakkaista kulmaosaa 17 ja 18 ulkonevat suorassa kulmassa seinästä. Kulmaosiin 17 on tällöin muodostettu ulospäin avoimet kolot 19 ja kulmaosiin 18 on muodostettu napit 20, jotka voidaan painaa koloihin 19 viereisessä kehyksessä 35 halutun määrän kehyksiä 10 muodostamiseksi yhteen liitetyksi riviksi. Tällaisen varman yhteenliittymisen varmistamiseksi viereisen kehyksen kanssa kukin kehys on varustettu 8 63308 lukkoelimillä, jotka käsittävät lohenpyrstömäisen kielen 21, joka ulkonee kiinnityskehyksen rungosta ja on sijoitettu nappien 20 ja komplementaarisesta muodostetun, halkaisijan suhteen vastakkaisen kolon 22 väliin.
5 Kuviot 8-11 esittävät eri työvaiheita työnnettäessä johto läpi palosulkurungosta sen jälkeen, kun tukiseinät on purettu. Esimerkkinä esitetty runko vastaa kuvion 4 mukaista runkoa ja se on esitetty valettuna betoniseinään 23. Jotta saadaan johdolle tiivis väylä, käytetään erityistä 10 läpivientityökalua. Se käsittää kolme osaa, kartiomaisen kärjen 24, hoikin 25 ja kahvan 26, jossa on pää 27, jotka toimivat yhdessä seuraavasta kuvauksesta ilmenevällä tavalla.
Kuten on esitetty kuviossa 8, on sopivaa työntää 15 kärki 24 sinällänsä vaahdotettuun aineeseen 4, tai jos useita johtoja on vedettävä läpi, kutakin johtoa varten työnnetään kärki, jolloin eri johtojen sijoitus voidaan suunnitella kärkien avulla. Hoikin etupää 28 on viety sisään kärkeen kahvan avulla. Kärki ja holkki painetaan vaah-20 dotetun aineen läpi, ja kärki on kulkenut sen läpi, se putoaa pois itsestään. Tätä tunkeutumista varten kahva voidaan painaa vasten hoikin takapäätä 29, jolloin kahva on kuviossa 8 esitetyssä asennossa, jolloin kahvan päässä 27 on rengasmainen pohjautuva ura (ks. kuvio 12), johon hol-25 kin pää on viety työntämisen aikana. Vaihtoehtona, pään 27 erityismuodon avulla (esitetty yksityiskohtaisemmin kuviossa 12), jossa on ontelot 30, jotka salpautuvat kahteen neljästä korosta tai tuesta 31, jotka on jaettu tasaisesti hoikin kehän ympäri hoikin takapään läheisyydessä, kärjen 24 30 ja hoikin 25 tunkeutuminen läpi voi seurata tällaisen lu-kittumisen jälkeen sellaisessa kahvan 26 asennossa, joka on kulmassa hoikin suhteen, mikä voi olla arvokasta hanka-lapääsyisissä paikoissa.
Kuvio 9 esittää hoikin 25 asennon sen jälkeen, kun 35 se on painettu palosulkurungon läpi ja johto 32 on vedetty hoikin läpi. Koska rungon läpi muodostettu reikä on linjassa hokin kanssa ja siten sen suojaama, johto voidaan työntää 9 63308 rungon läpi vahingoittamatta jälkimmäistä. Kuten on esitetty, holkki on halkaistu päistään 28, 29 muodostamaan suppilomaiset aukot siten estäen johdon juuttumisen, kun sitä vedetään.
5 Kuvio 10 esittää hoikin 25 vetämistä takaisin vaah dotetusta aineesta sen jälkeen, kun johdon veto on lopetettu. Erityisesti tätä takaisin vetämistä varten holkki on varustettu tuilla 31 ja kahvan päätyosan 27 onteloilla 30. Neljän tuen 31 avulla, mitkä on järjestetty hoikin kehän 10 ympäri, saavutetaan kahden tuen ja onteloiden kiinnittyminen joka suunnasta hyvää luoksepäästävyyttä varten. Siten myös hoikin kiertäminen miellyttävimpään asentoonsa mahdollistuu. Lisäksi ontelot 30 ovat kaarevat ulospäin, niin että tuet 31 myös ohjautuvat onteloiden pohjiin kulmassa, jo-15 ka on suhteellisen suurella kulma-alueella kahvan ja hoikin keskiakseleiden välillä, jolloin vastaavan suuruinen suuri kulma-alue on mahdollinen kahvan ja hoikin välillä myös poisvetämisen aikana. Poisvetämisen jälkeen holkki täytyy poistaa johdosta. Tämän helpoksi suorittamiseksi hoikkiin 20 on muodostettu perforointi tai muu heikennetty väli (ei esitetty), joka sijaitsee halkaistujen päiden 28 ja 29 vastakkaisten pohjien välissä. Tämän perforoinnin leikkaamisen jälkeen holkki voidaan avata ja poistaa kaapelista. Kahvan pää 27 on erityisesti sovitettu käytettäväksi tämän 25 leikkaamisen aikana. Pään 27 takana suhteessa onteloihin 30 pää on varustettu leikkausosilla (ks. kuvio 12), jotka kumpikin käsittävät leikkausreunan 33, joka on sijoitettu ulospäin pyöristetyn liukupalan 34 sisäpuolelle. Pään 27 halkaisevan osan varma kiinnittyminen saavutetaan hoikin 30 päiden 28 ja 29 halkioihin, joiden välillä perforointi sijaitsee, joka halkaiseva osa on muodostettu myös siten, että kahvaa voidaan pitää suurella kulma-alueella hoikin suhteen esim. 15-55° tavoittamisen tekemiseksi miellyttäväksi. Luoksepäästävyys paranee edelleen, kun päähän 27 on muodos-35 tettu kaksi halkaisevaa osaa yksi kummankin ontelon 30 taakse, mikä siten myös lisää kahvan kestoaikaa. Pyöristetty liukupala 34 on sovitettu estämään leikkuureunaa 33 vaurioittamasta johtoa 32 halkaisun aikana.
10 63308
Kuvio 11 esittää läpivientiin vietyä johtoa 32 sen jälkeen, kun holkki 25 on poistettu. Koska vaahdotettua ainetta ei ole poistettu ja aine on ollut ainoastaan puristettuna, vaahdotettu aine 4 joustaa elastisesti takaisin 5 ja vaahdotetun aineen sulku syntyy johdon ympärille.
Kuten yllä on esitetty, kahvan pää 27 on selvemmin esitetty kuviossa 12, joka esittää onteloiden 30, leikkaus-reunan 33 ja liukupalan 34 muotoa. Rengasmainen ura on edelleen esitetty kuviossa, jolloin hoikin 25 pää 29 on 10 viety uraan painettaessa kärki 24 ja holkki 25 rungon 1 vaahdotetun aineen 4 läpi. Tämä ura on merkitty numerolla 35 kuviossa. Myös ura 36 on esitetty, minkä määrittää liukupalan 34 sivu, joka osoittaa ontelon 30 ja pohjaseinän suuntaan, jolloin kuviossa esitetty alempi reuna muodostaa 15 leikkausreunan 33. Tämä ura 36 ohjaa toista halkaistua reunaa hoikin 25 halkaisemisen aikana.
Viitaten kuvioihin 1-12 on yllä kuvattu palosulku-runkoa, joka on osittain täytetty vaahdotetulla aineella ja jolla on pyöreä poikkileikkaus ja kierteitetty kotelo.
2Q Monet tässä selityksessä samoin kuin otsikon "keksinnön kuvaus" alla esitetyssä johdannossa mainitut edut voidaan saavuttaa palosulkurungolla, jolla on toinen poikkileikkaus-muoto kuin pyöreä, esim. neliömäinen, suorakulmainen tai soikea, jolloin tällaisen rungon kotelollakin voi olla ul-25 kopuoliset kierteet tai muu rihlaus tai muita ulkonevia osia tai olla pehmeä ja sen sijaan, että se kierrettäisiin kiinnityskehykseen, se voidaan kiinnittää hölläkin muulla tavoin esim. työntämällä lukittuvasti sopivasti muovatun kiinnityskehyksen päälle. Toinen vaihtoehto on käyttää pa-30 losulkurunkoa, joka on täysin täytetty vaahdotetulla aineella ja jolla on pyöreä poikkileikkaus ja kierteitetty kotelo. Tällaisella rungolla on kaikki yllä mainitut edut lukuun ottamatta niitä, jotka syntyvät siitä, että rungon kotelo on vain osittain täytetty vaahdotetulla aineella.
35 Muita palosulkurunkojen esimerkkejä, jotka on koko naan tai osittain täytetty vaahdotetulla aineella, on esitetty kuvioissa 13-15, kuvioissa 13 ja 14 on esitetty 11 63308 ennalta tehtyyn seinän tai rakennuselementin reikään kiinnitettäviä runkoja ja kuviossa 15 on esitetty tulenkestävä sulkurunko verrattain ohutaineisen seinän, esim. aluksen laipion reiässä.
5 Kuviossa 13 on esitetty osa seinästä tai rakennus- elementistä 37, jossa on reikä 38. Vaahdotetusta aineesta koostuva ulkopuolinen holkki 39 on valettu halkioputken 40 päälle ja kuvatun sisäpuolisen kierteen 41 lisäksi putkessa voi olla ulkopuolinen kierre ja viettää sopivasti kohti 10 halkioiden reunoja. Putki 40, jossa on holkki 39, viedään sisään reikään 38. Läpivientirungon 43 kotelo, joka on kokonaan tai osittain täytetty vaahdotetulla aineella 4 ja varustettu ulkopuolisella kierteellä 42 edullisesti myös sisäpuolisella kierteellä, kierretään putkeen 40. Kierrettäes-15 sä rakoputkea 40 pakotetaan vasten ulompaa hoikkia 39 tätä laajentavasti, joka jälkimmäinen puolestaan puristuu vasten reiän 38 seiniä.
Kuviossa 14 on esitetty seinä tai rakennuselementti 44, joka on esitetty leikkauksena reiän läpi, joka on va-20 rustettu kierteellä 45. Kierre 45 voidaan muodostaa valamalla sisään holkki tai muodostaa itse aineeseen tiettyjen seinäaineiden yhteydessä. Läpivientirunko käsittää kaksi puoliskoa 46 ja 47, joilla on puolikaaren muotoinen poikkileikkaus ja vaippa, jossa on ulkopuolinen kierre 48 ja 25 edullisesti myös sisäpuolinen kierre, kuten on esitetty ja poikkileikkaukseltaan puolikaaren muotoiset urat 49. Puoliskot 46 ja 47 esimerkiksi ne, jotka on esitetty, on täytetty koko pituudeltaan vaahdotetulla aineella 4 ja painettu johdon 50 päälle ja puristettu vasten toisiaan, minkä 30 jälkeen kootut puoliskot on kierretty kierteellä 45 varustettuun reikään. Tämä palosulkurungon suoritusmuoto on tarkoitettu yhtä johtoa varten, erityisesti mitoiltaan suurta johtoa varten, ja on erityisen käyttökelpoinen johdoille, joita ei voida vetää palosulkurungon vaahdotetun aineen lä-35 pi, koska johto on varustettu esimerkiksi ulkonevilla liitoksilla. Vaihtoehtoisesti on mahdollista valaa palosulku-runko paikoilleen tavanomaisella tavalla ja ruuvata se sen 12 63308 jälkeen ulos sen sovittamiseksi johdon päälle ja ruuvata se sitten takaisin kierteitettyyn reikään. Tällä on se etu, että suljettu läpivienti voidaan muodostaa myös rakentamisen aikana. Toinen vaihtoehto on käyttää halkaistua palosul-5 kurunkoa kahden erillisen puoliskon 46 ja 47 asemesta.
Lopuksi, kuviossa 15 on esitetty läpivientirunko 51, jossa on ulkopuolisella kierteellä ja edullisesti myös sisäpuolisella kierteellä varustettu kotelo, joka sulkee sisäänsä vaahdotetun aineen 4 tavanomaisella tavalla. Palosulkurun-10 ko on kierretty kiinnityspalojen 54 läpi, mitkä on varustettu sisäpuolisilla kierteillä 53, jotka kiinnityspalat on ennalta kiinnitetty seinän 55 mollemille puolille kiinni-tyspalojen kauluksilla tai laipoilla 56, jotka tiiviisti ympäröivät seinän läpi tehtyä reikää.
15 Jos vain yksi johto on sovitettava läpivientirungon läpi kuvioiden 13-15 mukaisissa suoritusmuodoissa, runko voidaan jakaa puoliskoihin tai halkaista samalla tavoin kuin mitä on esitetty ja kuvattu kuvion 14 mukaisen suoritusmuodon yhteydessä.
Claims (7)
1. Laite läpiviennin sulkemiseksi tulta vastaan ainakin yhtä johtoa varten, mikä kulkee rakennuselementin lä- 5 pi, joka laite sisältää ennalta valmistetun rungon, jossa on putkimainen kotelo ja elastista tulta estävää vaahdotettua ainetta, joka on sijoitettu koteloon, joka vaahdotettu aine on kotelon puristama poikittain jälkimmäisen pituussuuntaiseen akseliin nähden, jolloin johto tiiviisti puris- 10 tuu vaahdotettuun aineeseen sen puristuksen johdosta, tunnettu siitä, että kotelon (2) toinen pää on kiinnitetty kiinnityselementtiin (10) , joka on liitetty vastakkaiseen tukiseinään (7) rakennuselementin (23) valamisen aikana, joka kiinnityselementti pysyy rakennuselemen- 15 tissä sen jälkeen, kun tukiseinä on poistettu.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jossa kotelo (2) on poikkileikkaukseltaan pyöreä, tunnettu siitä, että kotelo on varustettu ulkopuolisella kierteellä (3) ja kiinnityselementti (10) sisäpuolisella kierteellä 20 (14, 15), joka on komplementaarinen kotelon ulkopuolisen kierteen kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityselementti (10) on muodostettu rengasmaiseksi kiinnityskehykseksi (13), jossa 25 on ulkopuolelle muodostetut naulauskanavat (16).
4. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että kiinnityselementtiin (10) on muodostettu ulkopuoliset kytkentävälineet (19-22) kiinnityselementtien kytkemiseksi yhteen rinnakkain.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tun nettu siitä, että kytkentävälineet (19-22) sisältävät napin muotoiset elementit (20) napsahtamaan onteloihin (19), jotka on sovitettu elementteihin (20) ja avautuvat ulospäin.
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että kytkentävälineet (19-22) 14 63308 sisältävät ulospäin ulkonevan tuen (21) sovitettavaksi uraan (22), joka on sen kanssa komplementaarinen.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että tuki (21) ja ura (22) ovat niin sa-5 nottua lohenpyrstömuotoa. 6330 8
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8002046A SE420785B (sv) | 1980-03-14 | 1980-03-14 | Anordning for brandtetning av en genomforing for atminstone en ledning genom ett byggnadselement |
SE8002046 | 1980-03-14 | ||
SE8100083 | 1981-03-13 | ||
PCT/SE1981/000083 WO1981002816A1 (en) | 1980-03-14 | 1981-03-13 | Fire sealing of leads-through for conduits |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI813588L FI813588L (fi) | 1981-11-12 |
FI63308B true FI63308B (fi) | 1983-01-31 |
FI63308C FI63308C (fi) | 1983-05-10 |
Family
ID=20340525
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI813588A FI63308C (fi) | 1980-03-14 | 1981-11-12 | Brandtaetning av genomfoering foer ledning |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
DK (1) | DK504281A (fi) |
FI (1) | FI63308C (fi) |
FR (1) | FR2477890A1 (fi) |
NO (1) | NO813751L (fi) |
SE (1) | SE420785B (fi) |
WO (1) | WO1981002816A1 (fi) |
Families Citing this family (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2162218A (en) * | 1984-07-21 | 1986-01-29 | Nottingham County Council | Distribution device for one or more utilities |
EP0246219B1 (de) * | 1986-05-15 | 1989-10-25 | "Poloplast" Kunststoffwerk der Knoch, Kern & Co., OHG | Rohrdurchführung |
DE102005000146A1 (de) | 2005-10-27 | 2007-05-03 | Hilti Ag | Eingiessteil zum Durchführen von Leitungen |
DE202017104948U1 (de) * | 2017-08-17 | 2018-11-20 | Doyma Gmbh & Co | Vorrichtung zum Durchführen einer Leitung durch eine Bodenplatte und Bodenplatte für ein Gebäude |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1198624B (de) * | 1960-12-15 | 1965-08-12 | Anton Jensen & Co As A S F Bue | Futterrohr aus thermoplastischem Kunststoff zum Durchfuehren von Rohrleitungen durch Bauwerkswaende |
DE2414113A1 (de) * | 1974-03-23 | 1975-10-09 | Hauff Technik Kg | Dichte wanddurchfuehrung fuer kabel, leitungen oder dgl. |
GB1485621A (en) * | 1974-07-24 | 1977-09-14 | Oates M | Electrical wiring |
SE416253B (sv) * | 1978-09-15 | 1980-12-08 | Studsvik Energiteknik Ab | Verktyg for tredning av en ledning genom en kropp av elastiskt skummaterial |
SE412795B (sv) * | 1978-09-15 | 1980-03-17 | Studsvik Energiteknik Ab | Forfarande och medel for brandtetning av en genomforing for en ledning |
-
1980
- 1980-03-14 SE SE8002046A patent/SE420785B/sv not_active IP Right Cessation
-
1981
- 1981-03-13 WO PCT/SE1981/000083 patent/WO1981002816A1/en active IP Right Grant
- 1981-03-13 FR FR8105079A patent/FR2477890A1/fr not_active Withdrawn
- 1981-11-05 NO NO813751A patent/NO813751L/no unknown
- 1981-11-12 FI FI813588A patent/FI63308C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-11-13 DK DK504281A patent/DK504281A/da unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE8002046L (sv) | 1981-09-15 |
FI813588L (fi) | 1981-11-12 |
NO813751L (no) | 1981-11-05 |
FR2477890A1 (fr) | 1981-09-18 |
DK504281A (da) | 1981-11-13 |
SE420785B (sv) | 1981-10-26 |
WO1981002816A1 (en) | 1981-10-01 |
FI63308C (fi) | 1983-05-10 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
KR101354220B1 (ko) | 도관의 통과를 위한 주조부품 | |
US5442140A (en) | Conduit and cable sealer | |
DE60307078T2 (de) | Brandschutzvorrichtung | |
US4302917A (en) | Method and means for fire-sealing a penetration for a conduit | |
US5729938A (en) | Wall penetrator sleeve system | |
FI63307B (fi) | Brandtaetning foer genomfoering foer ledning | |
FI63308B (fi) | Brandtaetning av genomfoering foer ledning | |
FI63306B (fi) | Brandtaetning av genomfoering foer ledning | |
FI64481B (fi) | Anordning foer dragning av ledning genom brandtaetande genomfoering | |
US3787606A (en) | Connector assembly and method of use | |
KR100270749B1 (ko) | 합성수지제매립배선박스 | |
GB2185517A (en) | A clamp especially for an aerial bundled cable | |
NL2012176C2 (en) | Seal device, kit of parts, adapter, and method. | |
JP3797988B2 (ja) | Pc構造物のグラウト注入口、排出口あるいは排気口の構造及びそれに使用する栓体 | |
KR920002025Y1 (ko) | 해저용 광케이블의 결속장치 | |
JPS5832430Y2 (ja) | 電線管の端末部構造 | |
SE420787B (sv) | Anordning vid dragning av leding genom brandtetande genomforing genom ett byggnadselement | |
FI65346C (fi) | Anordning foer anslutning av en dosa foer infaellt montage till en spaerrfilm foer vaermeisoleringen i en byggnad | |
FI65116C (fi) | Foerfarande och medel foer brandtaetning av en genomfoering for en ledning | |
KR20020061750A (ko) | 파형관 연결용 어댑터 | |
JP3051654B2 (ja) | 埋設管内のガイド管固定装置及び方法 | |
JPH0240160Y2 (fi) | ||
JPH0821592A (ja) | パイプホルダー | |
JPS62239813A (ja) | 埋設管端部の防水処理に使用される防水用キヤツプ | |
JPH09311257A (ja) | 光ファイバケーブル |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: OY L M ERICSSON AB |