FI62560C - Foerfarande och maskin foer framstaellning av bandvaevnad - Google Patents

Foerfarande och maskin foer framstaellning av bandvaevnad Download PDF

Info

Publication number
FI62560C
FI62560C FI781006A FI781006A FI62560C FI 62560 C FI62560 C FI 62560C FI 781006 A FI781006 A FI 781006A FI 781006 A FI781006 A FI 781006A FI 62560 C FI62560 C FI 62560C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
capture
thread
weft
needle
loops
Prior art date
Application number
FI781006A
Other languages
English (en)
Other versions
FI62560B (fi
FI781006A (fi
Inventor
Johann Berger
Josef Berger
Konstantin Papageorgion
Original Assignee
Johann Berger
Josef Berger
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Johann Berger, Josef Berger filed Critical Johann Berger
Publication of FI781006A publication Critical patent/FI781006A/fi
Publication of FI62560B publication Critical patent/FI62560B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62560C publication Critical patent/FI62560C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D11/00Double or multi-ply fabrics not otherwise provided for
    • D03D11/02Fabrics formed with pockets, tubes, loops, folds, tucks or flaps
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D1/00Woven fabrics designed to make specified articles
    • D03D1/0005Woven fabrics for safety belts
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D47/00Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms
    • D03D47/02Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms wherein loops of continuous weft thread are inserted, i.e. double picks
    • D03D47/04Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms wherein loops of continuous weft thread are inserted, i.e. double picks by a reciprocating needle having a permanently-threaded eye

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Knitting Machines (AREA)
  • Looms (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Decoration Of Textiles (AREA)
  • Sewing Machines And Sewing (AREA)
  • Automotive Seat Belt Assembly (AREA)

Description

Ιμ£*»·Ι ΓβΙ /^KUUUUTUSJULKAISU
JSTe LBJ " UTLÄGGH.INCSSKIIIFT-0 z 5 6 0 •m* C Patentti myönnetty iö Ö1 1933 (latent rreidelat ^ v (51) Kv.ik.3/»«t.a.3 D D ^/00 SUOMI—Fl N LAN D (21) ρ»μλ«ιι*·ιμ«ιμ·—ρ*«*·η·βι«»*ηι 78ioo6 (22) H.k.ml^lvI-AmetcnlnpdM O3.OU.78 ' (23) AlkupUvt — GlItlghMdag 03.0U.78 (41) Tullut (ulklMkil — Bllvlt offuntNg .... .. _n hitmttl· ja rekisterihallitus ... ...... . , . ......
_ ' (44) NIhtivikslpanon |t kuuLJulkalsim pvm.—
Patent- och registeratyrelsan AimMcm uttafd ©eh utLskrHkwi publkarad Q2 (32)(33)(31) atuolkeua—Begird prtorltet 3() q^^jj
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2719382.U
(Tl) Johann Berger, Obere SchlossstrasseHU, D-7071 Alfdorf, Josef Berger Obere Schlossstrasse llU, D-7071 Alfdorf, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Johann Berger, Alfdorf, Josef Berger, Alfdorf, Konstantin Papageorgion, Urbach, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7U) Oy Kolster Ab (5k) Menetelmä ja kone nauhakudoksen valmistamiseksi - Förfarande och maskin för framställning av bandvävnad
Keksinnön kohteena on menetelmä nauhakudoksen valmistamiseksi, jossa on yksikerroksiseksi kudottu keskiosa ja kaksi onteloreunus-ta, jolloin nauhakudos valmistetaan neulanauhakutomakoneessa, jossa muodostetaan ensimmäinen onteloreunus kudelangasta ja siihen kuuluvista loimilangoista. Lisäksi keksintö kohdistuu nauhakudoksen valmistamiseen käytettävään neulanauhakutomakoneeseen, jossa on kude-langan syöttöneula, neuleneula ja sieppauslangan langanohjain. Tällaiset nauhakudokset ovat tunnettuja saksalaisesta hakemusjulkaisusta 25 08 732.
Esillä oleva keksintö käsittelee ongelmaa, miten yllä mainitunlaisia nauhakudoksia voidaan valmistaa suurella nopeudella ja niin ollen hinnaltaan edullisesti.
Kahdella onteloreunuksella varustetun nauhakudoksen kudonta suoritetaan teknisesti yksinkertaisimmalla tavalla syöstävänauha-kutomakoneessa. Suuri työskentelynopeus ei kuitenkaan ole mahdollinen syöstäväkoneissa johtuen syöstävän ja sitä liikuttavien osien 2 62560 massasta, syöstävän vaatimasta vireen koosta ja suhteellisen suuresta kaiteen liikkeestä. Lisäksi kudelangan puolaus syöstävää varten merkitsee lisätyövaihetta.
Siepparinauhakutomakonetta käyttämällä työskentelynopeutta voidaan nostaa vain vähän. Siepparin massa tosin on pienempi kuin syöstävän massa, mutta sen on kuitenkin oltava suhteessa kudotun nauhan leveyteen suhteellisen pitkä, jotta sieppauspuolalla olisi riittävästi läpikulkutilaa. Tästä on kuitenkin puolestaan seurauksena suuri vire ja suuri kaiteen liike. Siepparin massan lisäksi on liikutettava sieppauspuolan massaa, mikä kaikki estää työskente-lynopeuden huomattavaa lisäystä. Lopuksi sieppauslanka on kelattava.
Työskentelynopeutta voidaan keksinnön avulla huomattavasti nostaa patenttivaatimuksen 1 mukaisesti. Tässä käytetään sinänsä tunnettua neulanauhakutomakonetta, jolla seuraavassa ymmärretään konetta, joka toimii kudelangan syöttöneulalla. Tällainen rakenne on siepparikoneen sieppariin verrattuna lyhyempi ja ohuempi. Lisäksi koneessa on läpällinen neuleneula, jonka tehtävänä on kiinnittää kudelangan syöttöneulan muodostamat kudelankasilmukat nauhan toiseen reunukseen sieppauslankaa käyttämällä. Sieppauslankaa ei tarvitse erikseen puolata, vaan se voi juosta kartiolta tai koopilta.
Toinen onteloreunus kudotaan yksikerroksiseksi ja suljetaan joka toisen kaksoiskuteen (syöttöneulan edestakaisliikkeen) yhteydessä kudelankaa vetämällä onteloreunukseksi. "Toisella onteloreu-nuksella" tarkoitetaan tässä, kuten lisäsuoritusmuodossakin sitä reunusta, jonka syöttöneula kudelankaa syöttäessään muodostaa toisena.
Koska neulesilmukkarivi on pakostakin sijoitettava nauhan toiseen reunukseen, se joutuu siinä erityisen kovaan kulutukseen nauha-kudosta käytettäessä. Tämä kuluminen johtuu nauhan reunusten hankauksesta esineisiin, joita nauhakudos pitää koossa. Kun nauhakudos-ta käytetään ajoneuvojen turvavyönä, tämä merkitsee nauhan reunusten hankausta vyötä käyttävän henkilön vaatetukseen sekä turvavyöauto-matiikan kääntösilmukan hankausta. Mikäli neulesilmukkarivi hankautuu rikki, kudelankasilmukoiden kiinnitys sieppauslangan läpi irtoaa ja nauhakudos hajoaa. Hajoaminen tapahtuu aluksi paikoitellen ja jokseenkin huomaamatta, niin että nauhakudoksella ei sen jälkeen enää ole alkuperäistä murtolujuutta, josta voi olla kohtalokkaita seurauksia erityisesti nauhakudosta turvavyönä käytettäessä.
3 62560
Paksulla, voimakkaasti ylös kohoavalla neulesilmukkarivillä olisi lisäksi se haitta, että se tekisi toisen nauhareunuksen erittäin karheaksi. Tätä karheutta pyritään välttämään juuri ontelo-reunuksilla .
Ei riitä, että neulesilmukkarivi siirretään nauhakudoksen keskitasosta toisen onteloreunuksen ylempään tai alempaan liitosvii-vaan (ts. onteloreunuksen ylemmän tai alemman kudoskerroksen ja yksikerroksiseksi kudotun keskiosan yhtymäkohtaan), mikäli ko. sil-mukkarivi kohoaisi siellä voimakkaasti ylöspäin. Silloin se olisi itse kulumiselle alttiina ja kuluttaisi muita esineitä, esim. ajoneuvossa istuvan henkilön vaatteita.
Esillä olevan keksinnön eräänä tärkeänä tunnusmerkkinä on sen tähden, että kudelankasilmukat vetävät sieppauslankasilmukoita jonkin verran yksikerroksisen keskiosan sisään. Kudelangat on tällöin esim. 5 mm leveällä kaistalla keskiosassa korvattu sieppauslangoil-la, mikä ei periaatteessa lainkaan muuta keskiosan kudosta eikä näy ulospäin. Oleellista on kuitenkin, että neulesilmukkarivi vapautuu seuraavista osista: kudelankasilmukoiden päistä ja molemmista kutakin tällaista päätä varten sovitetuista sieppauslankasilmukan päistä. Nämä osat on sijoitettu yksikerroksiseen keskiosaan.
Tämä pienentää huomattavasti neulesilmukkarivin paksuutta. Niinpä saadaan nauhakudoksia, joissa neulesilmukkasirivi ei ulotu ulos karheana osana, Pehmeästä onteloreunuksesta saadaan näin ollen täysi hyöty. Neulesilmukkariviin ei kohdistu suurempaa kulumista kuin nauhakudoksen muihin osiin, eikä hankaus vahingoita muita esineitä, esim. nauhakudosta käyttävän henkilön vaatteita.
Neulesilmukkariveillä, jotka muodostetaan käyttämällä lisäksi vain yhtä siepppauslankaa, on se haitta, että ne voivat purkautua sieppauslangan kohdalla juoksusilmukan muodostuessa, jolloin ontelo-reunus ja koko nauhakudos menee rikki. Purkaantuminen estetään patenttivaatimuksen 2 mukaisesti käyttämällä lisälankaa, nimittäin sulkulankaa, jonka neuleneula sijoittaa lisäksi neulesilmukkariviin. Myös sulkulangan takia paksuneva neulesilmukkarivi voidaan keksinnön mukaisesti sijoittaa riittävän syvälle kudokseen, niin ettei se ul-kone näkyvästi.
Tavallisia neulanauhakutomakoneita ei voida käyttää patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisen menetelmän suorittamiseen, koska siep- 62560 pauslankaa ei voida syöttää riittävän nopeasti. Patenttivaatimuksen 3 mukaisesti tavallinen neulanauhakutomakone tehdään menetelmän suorittamiseen sopivaksi asentamalla sieppauslangan syöttölaitteeseen vaihteisto.
Keksinnön mukaista suoritusmuotoa selitetään seuraavassa esimerkin muodossa viitaten piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää poikkileikkauksena (loimileikkauksena) keksinnön mukaisen nauhakudoksen suoritusmuotoa, kuvio 2 esittää suurennettuna osapoikkileikkauksena (loimi-leikkauksena) nauhakudosta, josta näkyy toinen onteloreuna ja siihen rajoittuva keskiosan alue, kuvio 3 esittää kaaviollisena päällyskuvana erästä nauhakudoksen valmistusvaihetta.
Kuvion 1 mukaisessa nauhakudoksessa on ensimmäistä onteloreu-nusta merkitty viitenumerolla 1, toista onteloreunusta viitenumerolla 2 ja yksikerroksista keskiosaa viitenumerolla 4. Kudottaessa kudelangan syöttöneula liikkuu nuolen 6 suunnassa tässä esittämättä jätetyn vireen sisään ja vastakkaisessa suunnassa jälleen takaisin. Kaksoiskuteen aikana onteloreunus 1 muodostuu tunnetulla tavalla.
Onteloreunus 2 valmistetaan ensiksi suoraksi reunakaistaksi, jolloin tässä siis käytetään vain alusloimilankoja, ja kudelankaneu-lan paluun aikana se suljetaan onteloreunukseksi. Samalla valmistetaan neulesilmukkarivi 8, joka sijaitsee onteloreunuksen 2 ylemmän kudoskerroksen 2.1 ja yksikerroksisen keskiosan 4 yhtymäkohdassa.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 nauhakudoksen oikeanpuoleista osaa, jossa on leikatut loimilangat 10 yksikerroksisessa keskiosassa 4 ja leikatut loimilangat 12 toisessa onteloreunuksessa 2. Havaitaan, että neulesilmukkarivi 8 menee hyvin kudoksen sisään ulkonematta ylöspäin.
Nauhakuodoksen valmistusta sen toisen onteloreunuksen alueella selitetään yksityiskohtaisesti kuvioiden 2 ja 3 avulla. Keskiosan ja onteloreunuksen kudokset on esitetty yksityiskohtaisesti ottamatta huomioon sitä, että keskiosa kudotaan toimikassidoksena ja ontelo-reunus palttinaontelosidoksena.
Yksikerroksisen keskiosan muodostamiseen käytetään loimilanko-jen 12 ryhmää, josta on esitetty vain oikeanpuoleinen osa. Toisen onteloreunuksen 2 muodostamiseen käytetään loimilankojen ryhmää 12, 62560 jolloin nämä langat on sovitettu kaksi kertaa tiheämmin kuin ryhmän 10 loimilangat. Kuvion 3 alaosassa on esitetty kaaviollisesti valmis kudos ja sen toinen onteloreunus 2. Toisen onteloreunuksen valmistukseen käytetyt loimilangat 12 ovat vain alusloimilankoja, niin että ensiksi valmistetaan, kuten keskiosassakin 4 yksikerroksinen kudos, joka kaiteen liikkeen aikana kierretään ympäri ontelo-reunukseksi .
Vireen muodostuksen jälkeen kudelankaneula 14 viedään vasemmalle tai vireen läpi aivan oikealle, jolloin se muodostaa kudelan-gan 16 silmukan 16.1. Sieppauslanganohjäin 18 vie siepppauslangan 20 kudelangan silmukan 16.1 läpi ja sijoittaa sieppauslangan neule-neulan 21 avattuun koukkuun. Kuvio 3 esittää jälleen vasemmalle palaavaa syöttöneulaa 14.
Lisäksi sulkulanganohjäin 22, joka voidaan kiinnittää kaiteeseen, vie sulkulangan 24 neulesilmukkariviltä 8 neuleneulan 21 alapuolelle ja sulkulanganohjaimen 22 liikkuessa ylöspäin alhaalta ylöspäin neuleneulan 21 koukun sisään.
Silmukoiden 25 muodostuessa neuleneula 21 yhdistää kudelangat, sieppauslangat ja sulkulangat keskenään kaaviollisesti esitetyksi neulesilmukkariviksi.
Kun neula 14 viedään takaisin vasemmalle, kudelankasilmukka 16.1 vedetään vasemmalle, jolloin se vie mukanaan sieppauslangasta 20 juuri muodostetun sieppauslankasilmukan samoin kuin edellisen, nyt neuleneulan 21 yliheittämän silmukan 20.2. Taakse vedetyn kude-lankasilmukan 16.2 päässä riippuu tällöin kaksi sieppauslankasilmukan päätä 20.4 ja 20.6, kuten kuviossa 3 on esitetty. Päinvastoin kuin tavanomaisessa menetelmässä, tässä syötetään niin monta siep-pauslankaa, että kaiteen liikkeen aikana sieppauslankasilmukoiden päät 20.4 ja 20.6 kudelankasilmukasta 16.1 vedettynä vedetään esim.
5 mm:n verran yksikerroksisen keskiosan 4 kudoksen sisään. Kuvio 2 esittää, että sieppauslankasilmukka 20.5 menee lyhyellä matkalla yksikerroksisen keskiosan 4 sisään, kun taas sieppauslankasilmukka 20.7 muodostaa onteloreunuksen ja menee tällöin samalla neulesilmuk-karivin 8 sisään.
Kudelankasilmukka 16.1 (kuvio 3) on kiinnitetty reunaloimilan-goista 12.1 vasta muodostettuun yksikerroksisen reunuskaistan 2' (kuvio 1) ulkoreunukseen. Tämän johdosta reunuskaista 2' käännetään kudelangasta onteloreunukseksi 2.
62 5 60 6
Neulesilmukkarivi 8 on niin ollen vapaa sieppauslankasilmukoi-den 20,4 ja 20.6 päistä ja kudelankasilmukoiden 16.2 päistä. Se on ohut ja häviää kudokseen, kuten kuviot 1 ja 2 esittävät.
Tavallisissa neulakutomakoneissa sieppauslankaa syötetään vain sellaisella nopeudella, joka riittää neulesilmukkarivin muodostukseen. Koska keksinnön mukaisesti pitkien sieppauslankasilmukoiden 20.5 ja erityisesti 20.7 muodostukseen tarvitaan joka toisen kaksois-kuteen aikana huomattavasti enemmän sieppausainetta kuin normaalisti, on sieppauslangan syöttönopeuden oltava huomattavasti entistä suurempi, esim. nelinkertainen. Sen tähden sieppauslangan syöttölaitteeseen asennetaan vastaava vaihteistomekanismi.
Kudelankaa tarvitaan hieman normaalia vähemmän, koska kudelan-kasilmukat 16.1 ovat hieman tavallista lyhyemmät. Tähän päästään hieman pienemmällä kudelangan syötöllä.
Kude-, sieppaus- ja sulkulankaa ei puolata, vaan niitä syötetään kartioilta ja koopeilta.

Claims (3)

7 62560
1. Menetelmä nauhakudoksen valmistamiseksi, jossa on yksikerroksiseksi kudottu keskiosa (4) ja kaksi onteloreunusta (1, 2), jolloin nauhakudos valmistetaan neulanauhakutomakoneessa, jossa muodostetaan ensimmäinen onteloreunus (1) kudelangasta (16) ja siihen kuuluvista loimilangoista (12), tunnettu siitä, että toinen onteloreunus (2) muodostetaan sieppauslangasta (20) ja siihen kuuluvista loimilangoista (12), että toinen onteloreunus (2) kudotaan yksikerroksiseksi ja suljetaan joka toisen kaksoiskuteen jälkeen kudelankaa (16) vetämällä onteloreunukseksi (2), että neule-neulan (21) ja sieppauslangan (20) avulla muodostetaan neulesilmuk-karivi (8) yksikerroksisen keskiosan (4) ja toisen onteloreunuksen (2) kudoskerroksen yhtymäkohtaan ja että sieppauslankaa (20) syötetään sen verran enemmän ja kudelankaa (16) sen verran vähemmän, että kudelankasilmukat vetävät sieppauslankasilmukoiden päät neulesilmuk-karivistä (8) yksikerroksisen keskiosan (4) sisään.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että neulesilmukkarivin (8) purkaantuminen estetään sulku-langan (24) avulla.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisen menetelmän suorittamiseen käytettävä neulanauhakutomakone, jossa on kudelangan (16) syöttöneula (14), neuleneula (21) ja sieppauslangan (20) langanoh-jain (18), tunnettu siitä, että sieppauslangan (20) syöttölaitteeseen kuuluu vaihteisto, joka nostaa sieppauslangan (20) syöt-tönopeutta sieppauslangan lisääntynyttä kulutusta vastaavasti sieppauslankasilmukoiden muodostamista varten.
FI781006A 1977-04-30 1978-04-03 Foerfarande och maskin foer framstaellning av bandvaevnad FI62560C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2719382A DE2719382C3 (de) 1977-04-30 1977-04-30 Verfahren und Nadel-Bandwebmaschine zur Herstellung eines Gurtbandes mit Hohlkanten
DE2719382 1977-04-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI781006A FI781006A (fi) 1978-10-31
FI62560B FI62560B (fi) 1982-09-30
FI62560C true FI62560C (fi) 1983-01-10

Family

ID=6007731

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI781006A FI62560C (fi) 1977-04-30 1978-04-03 Foerfarande och maskin foer framstaellning av bandvaevnad

Country Status (27)

Country Link
US (1) US4174738A (fi)
JP (1) JPS53139861A (fi)
AR (2) AR217293A1 (fi)
AT (1) AT355523B (fi)
AU (1) AU497477B1 (fi)
BE (1) BE865896A (fi)
BR (1) BR7802664A (fi)
CA (1) CA1069802A (fi)
CH (1) CH635143A5 (fi)
CS (1) CS200549B2 (fi)
DD (1) DD136858A5 (fi)
DE (1) DE2719382C3 (fi)
DK (1) DK144891C (fi)
ES (2) ES469162A1 (fi)
FI (1) FI62560C (fi)
FR (1) FR2388908A1 (fi)
GB (1) GB1603572A (fi)
HU (1) HU176369B (fi)
IT (1) IT1156998B (fi)
MX (1) MX146890A (fi)
NL (1) NL7804714A (fi)
NO (1) NO142844C (fi)
PL (1) PL114156B1 (fi)
SE (1) SE425920B (fi)
SU (1) SU1050577A3 (fi)
YU (1) YU104078A (fi)
ZA (1) ZA782002B (fi)

Families Citing this family (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH636386A5 (de) * 1978-12-05 1983-05-31 Textilma Ag Bandgewebe, verfahren zu seiner herstellung und bandwebmaschine zur durchfuehrung des verfahrens.
FI67100C (fi) * 1979-06-23 1985-01-10 Berger Johann Foerfarande och traodinfoerare foer framstaellning av ett goerdelband med en i ett lag vaevd mittdel och tvao ihaoliga kanter pao en naolbandvaevmaskin
DE2925413C3 (de) * 1979-06-23 1981-11-05 Berger, Johann, 7071 Alfdorf Verfahren zur Herstellung eines Gurtbandes mit Hohlkanten
DE8304432U1 (de) * 1983-02-18 1983-08-11 Kühn, Vierhaus & Cie AG, 4050 Mönchengladbach Textilband, insbesondere sicherheitsgurt fuer kraftfahrzeuge
GB8310710D0 (en) * 1983-04-20 1983-05-25 Bonas Machine Co Woven fabric
GB2138455B (en) * 1983-04-20 1986-08-06 Bonas Machine Co Woven fabric
DE3413258A1 (de) * 1984-04-07 1985-11-21 Mageba Textilmaschinen Gmbh, 5550 Bernkastel-Kues Bandgewebe sowie verfahren und vorrichtung zur herstellung eines bandgewebes
JPH0243894Y2 (fi) * 1986-02-28 1990-11-21
JPH031493Y2 (fi) * 1986-03-17 1991-01-17
DE4009455A1 (de) * 1990-03-23 1991-09-26 Berger Johann Verfahren zum weben eines bandes
AU8446491A (en) * 1990-08-15 1992-03-17 Elizabeth Webbing Mills Co., Inc. Improved strap
CA2089577C (en) * 1990-08-15 1997-10-28 John L. Pinkos Cargo securement strap
US5436044A (en) * 1990-08-15 1995-07-25 Elizabeth Webbing Mills, Inc. Cargo securement strap
DE4029543C2 (de) * 1990-09-18 1994-09-29 Bosch Siemens Hausgeraete Sicherheitsvorrichtung für wasserführende Haushaltgeräte, insbesondere Haushalt-Geschirrspülmaschinen
EP0579938B1 (de) * 1992-07-04 2000-07-26 CARL STAHL GmbH & Co. KG. Verfahren zur Herstellung eines Gurtbandes und in diesem Verfahren hergestelltes Gurtband
GB9222207D0 (en) * 1992-10-22 1992-12-02 Ribbons Plc Weaving apparatus and method therefor
US6199597B1 (en) 1998-10-13 2001-03-13 Narricot Industries, Inc. Seat belt webbing double faced with ribs
US6112775A (en) * 1999-03-05 2000-09-05 Narricot Industries Incorporated Weft yarn selection mechanism and methods for weaving seat belt webbing
EP1345837B1 (de) * 2000-12-20 2004-12-01 Mammut Tec AG Hebeband
DE10326757A1 (de) 2003-06-13 2005-01-13 Bst Berger Safety Textiles Gmbh & Co. Kg Verfahren zur Herstellung eines Luftsacks
DE102005061351A1 (de) * 2005-12-21 2007-07-05 Bst Safety Textiles Gmbh Gewebe und Verfahren zum Herstellen desselben
DE102006010775A1 (de) * 2006-03-08 2007-09-13 Johann Berger Gurtband, Verfahren und Nadel-Bandwebmaschine zur Herstellung desselben
DE102006021082A1 (de) 2006-05-05 2007-11-15 Bst Safety Textiles Gmbh Nahtkonstruktion für ein Gewebe
US7960298B2 (en) * 2007-12-07 2011-06-14 Albany Engineered Composites, Inc. Method for weaving closed structures with intersecting walls
DE102010023825B3 (de) * 2010-06-15 2011-07-07 Berger, Johann, 73553 Aufblasbares gewebtes schlauchförmiges Gurtband
DE102011084336B4 (de) 2011-10-12 2013-12-05 Carl Stahl Gmbh & Co. Kg Gurtband und Verfahren zur Herstellung eines Gurtbands
US9408450B2 (en) 2012-04-17 2016-08-09 Mrm Hk Limited Reinforced textile carrying strap
US10582756B2 (en) 2015-10-05 2020-03-10 Mrm Hk Limited Reinforced textile strap
EP3168345B1 (de) * 2015-11-16 2017-09-13 Jörg Beutler Redundanter sicherheitsgurt
DE102017209051A1 (de) * 2017-05-30 2018-12-06 Volkswagen Aktiengesellschaft Sicherheitsgurt sowie Kraftfahrzeug mit einem derartigen Sicherheitsgurt
US11021346B2 (en) 2019-04-02 2021-06-01 Lift-All Company, Inc. Woven webbing combining edge and body weave design features for improved overall durability in lifting and restraint applications
US11788214B2 (en) * 2021-03-30 2023-10-17 American Cord & Webbing Co., Inc. Webbing construction
US11761125B2 (en) * 2022-01-21 2023-09-19 Lift-All Company, Inc. Wear and performance sling with hybrid material webbiing

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1995868A (en) * 1934-09-08 1935-03-26 Horace W Sidebotham Lingerie tape
FR1162961A (fr) * 1955-12-01 1958-09-19 Améliorations apportées au tissu des bâches devant être ou ne pas être enduites, notamment celles utilisées comme capotes pour voitures automobiles
DE1535298A1 (de) * 1963-03-21 1969-09-11 August Buenger Doppelgewebe
US3550642A (en) * 1969-01-28 1970-12-29 Crompton & Knowles Corp Catch cord lockstitch selvage method and mechanism for producing same
JPS538780Y2 (fi) * 1972-12-28 1978-03-07
AR206830A1 (es) * 1974-10-01 1976-08-23 Berger Ohg Elastic Cinta tejida para cinturones de seguridad

Also Published As

Publication number Publication date
ZA782002B (en) 1979-03-28
AR217293A1 (es) 1980-03-14
SE7804049L (sv) 1978-10-31
AR215977A1 (es) 1979-11-15
YU104078A (en) 1982-10-31
IT7867975A0 (it) 1978-04-28
FI62560B (fi) 1982-09-30
SU1050577A3 (ru) 1983-10-23
DD136858A5 (de) 1979-08-01
DE2719382C3 (de) 1980-04-10
DK144891C (da) 1982-11-15
GB1603572A (en) 1981-11-25
MX146890A (es) 1982-09-02
AT355523B (de) 1980-03-10
IT1156998B (it) 1987-02-04
SE425920B (sv) 1982-11-22
JPS53139861A (en) 1978-12-06
FI781006A (fi) 1978-10-31
AU497477B1 (en) 1978-12-14
FR2388908B1 (fi) 1981-10-30
HU176369B (en) 1981-02-28
NL7804714A (nl) 1978-11-01
CH635143A5 (de) 1983-03-15
BR7802664A (pt) 1978-11-14
PL206531A1 (pl) 1979-01-15
NO142844C (no) 1980-10-29
BE865896A (fr) 1978-10-11
CS200549B2 (en) 1980-09-15
DK162578A (da) 1978-10-31
NO781137L (no) 1978-10-31
PL114156B1 (en) 1981-01-31
DE2719382B2 (de) 1979-08-09
FR2388908A1 (fr) 1978-11-24
US4174738A (en) 1979-11-20
ATA234178A (de) 1979-07-15
ES469280A1 (es) 1979-01-01
DK144891B (da) 1982-06-28
ES469162A1 (es) 1979-01-01
DE2719382A1 (de) 1978-11-09
NO142844B (no) 1980-07-21
CA1069802A (en) 1980-01-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI62560C (fi) Foerfarande och maskin foer framstaellning av bandvaevnad
FI60419C (fi) Formningsvaevnad foer en pappersmaskin och foerfarande foer des framstaellning
US4344463A (en) Ribbon-type fabric and method of making
US4313473A (en) Process and thread inserter for the manufacture of belting with tubular edge portions
US7380573B2 (en) Method of producing on needle weaving looms a woven ribbon with the same edges in terms of weaving
HUT65006A (en) Method for ribbon weaving
US4202381A (en) Ribbon fabric, method for the manufacture thereof and ribbon loom for carrying out the method
US2194038A (en) Towel selvage construction
US3732708A (en) Knit pile carpet fabric
US5699836A (en) Method and apparatus for manufacturing slotted webbing on a needle loom
US4918793A (en) Zip fastener and a process for its manufacture
SU520018A3 (ru) Устройство дл изготовлени несущих лент застежки-молнии
JP2005530051A (ja) 織布ベルトストラップの製造方法
US1763074A (en) Fabric
ITFI990190A1 (it) Dispositivo e procedimento atto alla costruzione di tessuti a maglia con la formazione di pelo tagliato su maglia rovescia,i cui ranghi di m
CN106521777B (zh) 供绳方法与装置
FR2058440A5 (en) Non-woven fabric winding pattern with sometransverse yarns - lateral strength
US2133935A (en) Warp-knit fabric and method of making the same
KR101334473B1 (ko) 블라인드용 직물지 및 이의 제조방법
SU1668500A1 (ru) Способ выработки ткани
JPH0375652B2 (fi)
US1485059A (en) Method of making cloth and mechanism therefor
SU1622455A1 (ru) Способ изготовлени ткано-в заного материала
CN1066826C (zh) 用于感光带状材料卷的容器
SU1280065A1 (ru) Кулирный уточно-основный трикотаж и круглов зальна машина дл его изготовлени

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BERGER, JOHANN