SE425920B - Forfarande for framstellning av ett spensband med ihaliga kanter samt nal-bandvevstol for utovande av forfarandet - Google Patents

Forfarande for framstellning av ett spensband med ihaliga kanter samt nal-bandvevstol for utovande av forfarandet

Info

Publication number
SE425920B
SE425920B SE7804049A SE7804049A SE425920B SE 425920 B SE425920 B SE 425920B SE 7804049 A SE7804049 A SE 7804049A SE 7804049 A SE7804049 A SE 7804049A SE 425920 B SE425920 B SE 425920B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
thread
edge
crochet hook
needle
hollow
Prior art date
Application number
SE7804049A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7804049L (sv
Inventor
J Berger
K Papageorgion
Original Assignee
Berger Johann
Berger Josef
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Berger Johann, Berger Josef filed Critical Berger Johann
Publication of SE7804049L publication Critical patent/SE7804049L/sv
Publication of SE425920B publication Critical patent/SE425920B/sv

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D11/00Double or multi-ply fabrics not otherwise provided for
    • D03D11/02Fabrics formed with pockets, tubes, loops, folds, tucks or flaps
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D1/00Woven fabrics designed to make specified articles
    • D03D1/0005Woven fabrics for safety belts
    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D47/00Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms
    • D03D47/02Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms wherein loops of continuous weft thread are inserted, i.e. double picks
    • D03D47/04Looms in which bulk supply of weft does not pass through shed, e.g. shuttleless looms, gripper shuttle looms, dummy shuttle looms wherein loops of continuous weft thread are inserted, i.e. double picks by a reciprocating needle having a permanently-threaded eye

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Knitting Machines (AREA)
  • Looms (AREA)
  • Decoration Of Textiles (AREA)
  • Sewing Machines And Sewing (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Automotive Seat Belt Assembly (AREA)

Description

10 40 7894049-0 stort skäl och en stor rittrörelse. Förutom griparens massa måste även fångspolens massa sättas i rörelse, vilket tillsam- mantaget förhindrar en väsentlig ökning av arbetshastigheten.
Slutligen måste fångtråden spolas.
En betydande ökning av arbetshastigheten möjliggöres genom uppfinningen enligt patentkrav l nedan. I enlighet härmed används en i och för sig känd nâlbandvävmaskin, varmed avses en maskin, som arbetar med en väftinslagsnål, en skapelse, som i förhållande till griparen hos griparmaskinen är både kortare och tunnare.
Vidare har denna maskin en med tunga utrustad virknål, som tjänar till att binda de av väftinslagsnålen bildade väfttrådslingorna vid den ena bandkanten under användning av en fångtråd. Fångtråden behöver icke spolas särskilt utan kan löpa från en kona eller kops.
Den andra ihåliga eller slangvävda kanten vävs i ett lager och sluts i anslutning till vartannat dubbelskott (fram- och åter- gångsrörelse för inslagsnålen) genom dragning av väfttråden mot hålkanten. Med "andra hålkant" avses såväl här som vid en annan utföringsform av densamma den kant som nås av inslagsnålen vid väftinslaget som nummer två.
Eftersom stick- eller virkmaskraden nödvändigtvis måste anord- nas vid den ena bandkanten, utsättas den där för speciellt starkt slitage vid användning av spänsbandet, nämligen genom gnidning av bandkanten mot föremål, som hålls av spänsbandet. Vid användning av spänsbandet såsom säkerhetsbälte i fordon innebär denna gnidning av bandkanten mot den säkrade personens klädsel liksom gnidningen mot brytbygeln eller väggfästbygeln hos ett automatiskt säkerhets- bälte eller rullbälte. Ifall virkmaskraden nöts av, så förloras bindningen av inslagstrådslingorna, och då förstöras spänsbandet.
Förstöringen sker först fläckvis och till att börja med obemärkt, så att spänsbandet icke längre har kvar sin ursprungliga brotthâll- fasthet, vilket i synnerhet vid användning såsom säkerhetsbälte kan få ödesdigra följder.
En tjock och pösig virkmaskrad skulle dessutom ha den nackdelen att den skulle ge bandkanten en stark skrovlighet, vilket i synner- het bör undvikas hos de ihåliga kantpartierna.
Det torde icke vara tillräckligt att ta virkmaskraden ut ur spänsbandets medelplan och förlägga den vid den övre eller undre startlinjen för den andra ihåliga kanten (dvs. vid förbindelse- stället mellan det övre eller undre vävskiktet av den ihåliga kan- ten med det i ett skikt vävda mittpartiet), såvida virkmaskraden 40 7804049-0 på detta ställe skulle komma att puta ut eller ge en ökad tjock- lek. Virkmaskraden skulle i så fall själv utsättas för nötning och skulle orsaka nötning av andra föremål, exempelvis klädseln till den person som säkras medelst bandet.
Ett viktigt kännetecken för föreliggande uppfinning ligger därför i att fångtrådslingor av ínslagstrådslingorna dras ett stycke in i det i ett skikt vävda mittpartiet. Inom en exempelvis mm bred remsa hos mittpartiet är således inslagstràdarna ersat- ta av fångtrådar, vilket hos mittpartiets väv i grund och botten icke ändrar något och icke är förnimmbart från utsidan. Det är emellertid väsentligt, att virkmaskraden avlastas från följande delar: inslagstrådslingornas huvuden och de båda fångtrådsling- huvudena, som är anordnade vart och ett av de förstnämnda huvude- na. Dessa beståndsdelar är anbragta inuti det i ett skikt vävda mittpartiet av väven.
Härigenom blir tjockleken av virkmaskraden betydligt minskad.
Man erhåller således spänsband, vid vilka virkmaskraden icke skju- ter ut såsom en skrovlig beståndsdel. Därmed uppnår man full nytta av den mjuka ihåliga kanten. Virkmaskraden är icke utsatt för en större nötning än de övriga partier av spänsbandet, och andra före- mål, exempelvis klädseln till den person som skall säkras, kommer icke att skadas genom gnidning.
Sådana virkmaskrader som bildas under användning av en enda fångtrâd har den nackdelen att de bildar en löpmaska, som kan dras upp på fångtråden, varigenom den ihåliga kanten och hela spänsban- det förstörs. Detta uppdragande kan förhindras medelst en vidareut- veckling av uppfinningen genom att sâsom anges i patentkravet 2 utnyttja en ytterligare tråd, nämligen en spärrtråd, som även den inarbetas i virkmaskraden medelst virknålen. Även denna virkmask- rad, som blivit tjockare på grund av spärrtråden, låter sig enligt uppfinningen inarbetas tillräckligt djupt inuti Väven, så att den icke märkbart putar ut.
Normala nål-bandvävmaskiner låter sig icke användas för utövan- de av förfarandet enligt patentkrav l eller 2, eftersom fångtråden icke kan tillföras tillräckligt snabbt. Genom en vidareutveckling av uppfinningen kan enligt patentkravet U en normal nå1-bandväv- maskin göras lämplig genom inbyggnad av en utväxling i fângtråds- matningsanordningen för genomförande av förfarandet.
Fångtråden uppträder såväl inuti det i ett skikt vävda mitt- partiet som i den andra ihåliga kanten dubbelt så ofta som inslags- 40 7so4o49f0 tråden. Den måste därför ha dubbla finheten. Härigenom begränsas valet av inslagstrådar allt efter de egenskaper som bandet skall ges, eftersom alltid en tråd med dubbla finheten måste förefinnas.
Vid en vidareutveckling av uppfinningen enligt patentkravet 3 fram- ställes därför ett spänsband med ovannämnda erfordrade egenskaper utan användning av en fångtråd. Härvid hopvirkas inslagstråden vid varje tillfälle med den föregående inslagstråden och en spärrtrâd vid framställning av en vírkmaskrad. Det har något oväntat visat sig, att virkmaskraden kan inarbetas speciellt väl och djupt i bandväven, när spärrtrâden inlägges "ovanifrån" i nålhuvudet. Ut- trycket "ovanifrån" avser det normala arrangemanget vid en bandväv- maskin. Den först framställda ihåliga kanten i ett lager böjs såle- des uppåt och dras intill det i ett skikt vävda mittpartiet. "Ovan" betecknar alltså den sida av spänsbandet vid vilken den först i ett skikt vävda väven hos hålkanten är förbunden medelst virkmaskraden med det i ett skikt vävda mittpartiet.
Konventionella nål-bandvävmaskiner är icke konstruerade för en matning av spärrtråden ovanför virknålen och icke heller för en inläggning ovanifrån i virknêlens huvud. Genom en vidareutveckling av uppfinningen såsom patentkravet 5 anger göres en nål-bandväv- maskin lämplig för denna typ av inläggning. Vid den svängning som ändå erfordras av virknålen medelst dess nálhållare böjs den elas- tiska trådföraren, så att den inuti sin lângsträckta ögla förda spärrtråden inlägges på det rätta sättet ovanifrän i virknålens huvud.
I det följande kommer utföringsexempel enligt uppfinningen att beskrivas under hänvisning till bifogad ritning, på vilken figur l visar ett tvärsnitt (varpsnitt) genom en första utföringsform av ett spänsband enligt uppfinningen, figur 2 visar en förstorad partial- tvärsnittsvy (varpsnitt) av spänsbandet, varvid visas den andra ihåliga kanten och det angränsande omrâdet av mittpartiet, figur 3 visar en ovanifrån sedd schematisk vy av en fas av framställningen av spänsbandet ovan, figur H visar en schematisk planvy av en fas av framställningen av ett spänsband enligt en annan utföringsform och figur 5 visar en schematisk sidovy av vissa detaljer vid nål- bandvävmaskinen för inläggning av spärrtråden.
Hos spänsbandet enligt figur 1 är den första ihåliga kanten betecknad med l, den andra ihåliga kanten med 2 och det i ett skikt vävda mittpartiet med M. Vid vävningen rör sig väfttrådinförnings- nålen, som nedan kallas skyttelnålen, enligt den medelst en pil 6 Cïl H0 78040 49-0 angivna riktningen inåt inuti det här icke visade skälet och sedan tillbaka i motsatt riktning. Genom dubbelskott bildas den ihåliga kanten l på känt sätt.
Den ihåliga kanten 2 framställes till att börja med såsom en utsträckt kantremsa 2' i ett skikt, här alltså under användning av endast undervarptrádar, och vid âtergången av skyttelnâlen sluts den för bildning av den ihåliga kanten. Samtidigt framstäl- les virkmaskraden B, som är belägen vid förbindningsstället mel- lan det övre vävlagret 2.1 hos den ihåliga kanten 2 och det högra kantpartiet av det i ett skikt vävda mittpartiet 4.
Figur 2 visar det enligt figur 1 högra partiet av spänsbandet med de avskurna varptrádarna 10 hos det i ett skikt vävda mittpar- tiet U och de avskurna varptrådarna 12 hos den andra ihåliga kan- ten 2. Man ser, att virkmaskraden 8 är väl infogad i väven utan att skjuta ut uppåt.
Med hjälp av figur 2 och 3 skall framställningen av spänsban- det i området vid dess andra ihåliga kant beskrivas i detalj.
Väven hos mittpartiet och den ihåliga kanten är visad i förenklad framställning utan hänsyn till att mittpartiet är vävt enligt kypertbindning och den ihåliga kanten enligt en tuskaftbindning.
Till bildning av mittpartiet i ett skikt tjänar en skara varp- trådar 10, av vilka endast de som ligger till höger i bandet är visade. Till bildning av den andra ihåliga kanten 2 tjänar en ska- ra 12 av varptrådar, vilka är dubbelt så tätt anordnade som varp- trådarna i skaran 10. Nedtill i figur 3 visas schematiskt den fär- diga väven med den andra ihåliga kanten 2. De till framställningen av den andra ihåliga kanten tjänande varptrâdarna 12 utgöres en- dast av undervarptrådar, så att liksom hos mittpartiet H till att börja med bildas en väv i ett skikt, vilken väv sedan vid ritt- rörelsen böjs och dras intill hålkanten.
Efter det att skälbildningen ägt rum förs skyttelnàlen 14 från vänster helt igenom skälet till höger, varvid den bildar en slinga 16.1 på väft- eller inslagstråden 16. En fàngtràdförare 18 för fångtråden 20 genom inslagstrádens slinga 16.1 och lägger fângtråden inuti det då öppnade huvudet hos virknålen 21. Figur 3 visar skyttelnâlen 14 på väg tillbaka åt vänster.
Från en spärrtrâdförare 22, som lämpligen är fäst vid en väv- sked eller ritt, förs spärrtråden 24 från virkmaskraden 8 fram nedanför virknålen 21 och genom en uppåtriktad rörelse av spärr- trådföraren 22 nedifrån och uppåt och läggs härvid inuti virknå- H0 7804049-0 lens 21 huvud eller öga.
Från virknålen 21 avlägsnas väfttråden, fångtrâden och spärr- tråden gemensamt under det att maskor 25 bildas, vilka tillförs den schematiskt visade virkmaskraden 8.
Vid återförandet av skyttelnålen lä åt vänster dras inslags- trådslingan 16.1 åt vänster, varvid den bringar med sig såväl en ur fångtråden 20 nyss bildad fångtrådslinga som den föregående och nu från virknålen 21 avlagda slingan 20.2. Inuti ögat på den tillbakadragna inslagstrådslingan 16.2 hänger då två öglor 20.U och 20.6 av fångtrådslingor såsom utritats i figur 3 för det före- gående skottet. Till skillnad mot den konventionella metoden till- förs så mycket fångtråd att de båda öglorna 20.4 och 20.6 av fång- trådslingorna vid rittrörelsen och dragna av inslagstrådslingan 16.1 blir indragna ett stycke, exempelvis 5 mm långt, inuti väven i mittpartiet 4, som utgöres av ett skikt. Figur 2 visar, att fång- trådslingan 20.5 löper in i virkmaskraden 8 enligt den kortaste vägen, medan fângtrådslingan 20.7 bildar den ihåliga kanten 2 och först därefter likaledes löper in i virkmaskraden 8.
Inslagstrådslingan 16.1 (figur 3) är tillsammans med den medelst kantvarptrådarna 12.1 nybildade yttre kanten av den i ett skikt ut- förda kantremsan 2' (figur 1) förankrad medelst fångtråden 20 och spärrtråden 2u. Följaktligen dras kantremsan 2' av inslagstråden runt kring hålkanten 2.
Virkmaskraden 8 är därmed avlastad av fångtrådslingornas 20.4 och 20.6 öglor och inslagstrådslingornas 16.2 öglor. Den är tunn och försvinner inuti väven såsom framgår av figur 1 och 2.
Hos i handeln förekommande nål-bandvävmaskiner tillföres fång- tråden endast så snabbt som nätt och jämt räcker till för bild- ningen av en virkmaskrad. Eftersom enligt uppfinningen betydligt mera fångmaterial erfordras än konventionellt för bildning av de långa fångtrådslingorna 20.5 och i synnerhet 20.7 för vartannat dubbelskott, måste snabbheten hos fångtrådtillförseln höjas betyd- ligt, exempelvis till det fyrfaldiga värdet. Därför inbygges en motsvarande utväxling i matningsanordningen för fångtråden.
Det erfordras något mindre inslagstråd än i normala fall, efter- som inslagstrådslingorna 16.1 är något kortare än eljest. Detta uppnås genom en något minskad matníngshastighet för inslagstrâden.
Väft-, fång- och spärrtråden bobinas icke utan tillföres från kopsar eller koniska korsrullar.
Vid utföringsformen enligt figur H och 5 bildas även den andra 40 7804049-9 ihåliga kanten 2 av inslagstrâden 16. Även hos denna utförings- form bildas en vírkmaskrad 8 på det i figur l och 2 visade stäl- let. Denna säkras medelst invirkning av en spärrtrâd 24 mot löp- maskor. Virknålens 21 huvud är såsom figur H visar riktad uppåt och har en lutning av ungefär H50 mot en vågrät linje.
Figur 5 visar en framställning av detaljer hos nål-bandväv- maskinen sedd från höger enligt figur 4. Man ser återigen virk- nålen 21. Den är inspänd i en nålhållare 30, som själv är anord- nad svängbar kring en vågrät axel 32 vid maskinramen 3H. Vid ma- skinramen är, likaledes svängbar kring en vågrät axel 36, vävske- den eller ritten 38 anordnad. Axlarna 32 och 36 löper parallellt med varandra. Man ser dessutom varptrådskarorna 10 och 12.
För inläggning av spärrtråden ZH är en spärrtrådförare anord- nad, som fått hänvisningsbeteckningen H0. Den har dels en övre vågrät skänkel H2, vars vänstra ände är anordnad vridbar kring en axel UM vid nålhållaren 30, och dels en undre skänkel hö, vars vänstra ände är fastskruvad vid maskinramen 3H medelst en skruv H7.
Spärrtrådföraren H0 är tillböjd av fjädrande ståltråd och har dels ett lodrätt liv 50 och dels en upptill och till höger belägen lod- rätt förlöpande lángsmal ögla H8 för styrning av spärrtråden 24.
Vid drift utför nålhållaren 30 en svängningsrörelse enligt den riktning som utmärkts medelst en dubbelpil 52, varigenom virknálen 21 förs fram och åter ungefär 15 mm enligt den riktning som utmärkts medelst en dubbelpil 5H. Spärrtrådförarens H0 övre skänkel 42 föl- jer med i nålhâllarens 30 fram- och återgående rörelse, medan den undre skänkeln 46 hålls fast vid sin vänstra ände. Härigenom kommer spärrtrådföraren att böjas på ett sådant sätt att öglan 48 utför en upp- och nedrörelse enligt den riktning som visats medelst en dubbelpil 56.
Vid drift av maskinen rör sig skyttelnâlen lh (se figur U) åt höger genom det öppna skälet, medan virknálen 21 rör sig uppåt en- ligt figur 4 och åt höger enligt figur 5. Skyttelnålen lägger in- slagstråden 16 inuti virknålens 21 öppna huvud eller öga. Spärr- tråden 2h löper från virkmaskraden 8 över virknâlen till spärrtrâd- förarens H0 ögla 48 och inlägges av den då bakåt gående öglan in i det fortfarande öppna ögat hos virknâlen. Figur 5 visar en något senare fas av förloppet, när vírknålen 21 redan är i rörelse till- baka åt vänster och den föregående maskan 80 härvid har stängt virknålens 21 tunga för att sedan avläggas.
Den till att börja med enligt ett skikt bildade kantremsan 2' 7804049-0 (figur l) dras vid andragningen av inslagstrâden 16 efter skyttel- nålens 14 återgång till vänster enligt figur 4 runt och mot hål- kanten 2.
Genom inläggningen av spärrtråden 24 ovanifrån uppnås, att virkmaskraden 8 blir djupt indragen inuti mittpartiets 4 väv och hålkanten 2 och att den icke putar ut uppåt.

Claims (6)

    7804049-0 Patentkrav
  1. l. Pörfarande för framställning av ett spänsband med ett vävt mittparti med ett skikt och två ihåliga kanter, k ä n n e t e c k n a t av att spänsbandet framställes i en nål-bandvävmaskin, i vilken den ena (första) ihåliga kanten bildas medelst inslagstråden, medan den andra ihåliga kanten bildas medelst en fångtråd och de till bandets ifrågavarande kantparti hörande varptrådarna, varvid denna andra ihåliga kant vävs i ett skikt och sluts till en hålkant genom stram- ning av inslagstråden efter vartannat dubbelskott och en virkmaskrad bildas med hjälp av en virknål och fångtråden vid förbindningsstället mellan det i ett skikt vävda mittpartiet och det ena vävskiktet hos nämnda andra ihåliga kant, var- jämte så mycket mer fångtråd och så mycket mindre inslagstråd tillföres att fångtrådslingornas öglor av inslagstrådslingorna drages från virkmaskraden in i det i ett skikt utförda mittpartiet.
  2. 2. Förfarande enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a t av att virkmaskraden säkras mot uppdragning medelst invirkning av en spärrtråd.
  3. 3. Förfarande för framställning av ett spänsband med ett mittparti med ett skikt och två ihåliga kanter, k ä n n e - t e c k n a t av att spänsbandet framställes i en nål- bandvävmaskin, i vilken de båda ihåliga kanterna bildas av inslagstråden och de bandets kantpartier tillhörande varp- trådarna, varvid den ena ihåliga kanten vävs i ett skikt och slutes till en hålkant genom stramning av inslagstråden efter vartannat dubbelskott, och en virkmaskrad bildas av inslags- tråden och en spärrtråd med hjälp av en virknâl vid förbind- ningsstället mellan det i ett skikt framställda mittpartiet och det ena vävskiktet hos nämnda ena ihåliga kant, varjämte spärrtråden förs från virkmaskraden över virknålen och läggs ovanifrån in i nålens huvud eller öga.
  4. 4. Nål-bandvävmaskin för utövande av förfarandet enligt patentkravet 1 eller 2 med en inslagstrâdsinförningsnål (lä), , -._.,_. _. ”__ ,.__.._...._... 7804049-0 10 en virknål (21 och en trådförare (18) för fångtråden (20), k ä n n e t e c k n a d av att matningsanordningen för fång- trâden (20) innefattar en utväxling, som höjer matningshas- tigheten för fångtråden i enlighet med den förhöjda förbruk- ningen av fångtråden för bildningen av fângtrâdslingorna.
  5. 5. Nål-bandvävmaskin för utövande av förfarandet enligt patentkravet 3 och med en skyttelnål (lüå för inslagstråden (16), en vid den andra ihåliga kanten (2) av det band som skall vävas anordnad virknål (21) och en trådförare (H0) för spärrtråden (2H), k ä n n e t e c k n a d av att virknålen (21) är fäst vid en nålhållare (30), som är svängbar fram och åter kring en ungefär i inslagsriktningen nedanför det vävda bandets bana förlöpande axel (32) i förhållande till maskinramen (34), att trådföraren (40) för spärrtråden (ZH) har en av elastiskt material bildad i huvudsak U-formig slinga, vars skänklar (H2, H6) är belägna ovanför varandra och förlöper ungefär parallella med virknâlen (2l), att den fria änden av den övre skänkeln (H2) är anbragt vid nål- hållaren (30), medan den fria änden av den undre skänkeln (46) är anbragt vid maskinramen (SU), och att upptill hos den slutna sidan av trådföraren (RD) är anordnad en ungefär lod- rät, långsmal ögla (48) för styrning av spärrtråden.
  6. 6. k ä n n e - t e c k n a d fjädertrâd och har en extra, långsträckt trâdslinga till Nâl-bandvävmaskin enligt patentkravet 5, av att spärrtrâdföraren (40) är tillböjd av bildning av öglan (48). ANFURDÅ PUBLIKATIONER: DE 2 508 732 (A628 35/00)
SE7804049A 1977-04-30 1978-04-11 Forfarande for framstellning av ett spensband med ihaliga kanter samt nal-bandvevstol for utovande av forfarandet SE425920B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2719382A DE2719382C3 (de) 1977-04-30 1977-04-30 Verfahren und Nadel-Bandwebmaschine zur Herstellung eines Gurtbandes mit Hohlkanten

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7804049L SE7804049L (sv) 1978-10-31
SE425920B true SE425920B (sv) 1982-11-22

Family

ID=6007731

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7804049A SE425920B (sv) 1977-04-30 1978-04-11 Forfarande for framstellning av ett spensband med ihaliga kanter samt nal-bandvevstol for utovande av forfarandet

Country Status (27)

Country Link
US (1) US4174738A (sv)
JP (1) JPS53139861A (sv)
AR (2) AR217293A1 (sv)
AT (1) AT355523B (sv)
AU (1) AU497477B1 (sv)
BE (1) BE865896A (sv)
BR (1) BR7802664A (sv)
CA (1) CA1069802A (sv)
CH (1) CH635143A5 (sv)
CS (1) CS200549B2 (sv)
DD (1) DD136858A5 (sv)
DE (1) DE2719382C3 (sv)
DK (1) DK144891C (sv)
ES (2) ES469162A1 (sv)
FI (1) FI62560C (sv)
FR (1) FR2388908A1 (sv)
GB (1) GB1603572A (sv)
HU (1) HU176369B (sv)
IT (1) IT1156998B (sv)
MX (1) MX146890A (sv)
NL (1) NL7804714A (sv)
NO (1) NO142844C (sv)
PL (1) PL114156B1 (sv)
SE (1) SE425920B (sv)
SU (1) SU1050577A3 (sv)
YU (1) YU104078A (sv)
ZA (1) ZA782002B (sv)

Families Citing this family (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH636386A5 (de) * 1978-12-05 1983-05-31 Textilma Ag Bandgewebe, verfahren zu seiner herstellung und bandwebmaschine zur durchfuehrung des verfahrens.
FI67100C (fi) * 1979-06-23 1985-01-10 Berger Johann Foerfarande och traodinfoerare foer framstaellning av ett goerdelband med en i ett lag vaevd mittdel och tvao ihaoliga kanter pao en naolbandvaevmaskin
DE2925413C3 (de) * 1979-06-23 1981-11-05 Berger, Johann, 7071 Alfdorf Verfahren zur Herstellung eines Gurtbandes mit Hohlkanten
DE8304432U1 (de) * 1983-02-18 1983-08-11 Kühn, Vierhaus & Cie AG, 4050 Mönchengladbach Textilband, insbesondere sicherheitsgurt fuer kraftfahrzeuge
GB8310710D0 (en) * 1983-04-20 1983-05-25 Bonas Machine Co Woven fabric
GB2138455B (en) * 1983-04-20 1986-08-06 Bonas Machine Co Woven fabric
DE3413258A1 (de) * 1984-04-07 1985-11-21 Mageba Textilmaschinen Gmbh, 5550 Bernkastel-Kues Bandgewebe sowie verfahren und vorrichtung zur herstellung eines bandgewebes
JPH0243894Y2 (sv) * 1986-02-28 1990-11-21
JPH031493Y2 (sv) * 1986-03-17 1991-01-17
DE4009455A1 (de) * 1990-03-23 1991-09-26 Berger Johann Verfahren zum weben eines bandes
US5436044A (en) * 1990-08-15 1995-07-25 Elizabeth Webbing Mills, Inc. Cargo securement strap
CA2089577C (en) * 1990-08-15 1997-10-28 John L. Pinkos Cargo securement strap
AU8446491A (en) * 1990-08-15 1992-03-17 Elizabeth Webbing Mills Co., Inc. Improved strap
DE4029543C2 (de) * 1990-09-18 1994-09-29 Bosch Siemens Hausgeraete Sicherheitsvorrichtung für wasserführende Haushaltgeräte, insbesondere Haushalt-Geschirrspülmaschinen
DE59310080D1 (de) * 1992-07-04 2000-08-31 Stahl Carl Gmbh Co Kg Verfahren zur Herstellung eines Gurtbandes und in diesem Verfahren hergestelltes Gurtband
GB9222207D0 (en) * 1992-10-22 1992-12-02 Ribbons Plc Weaving apparatus and method therefor
US6199597B1 (en) 1998-10-13 2001-03-13 Narricot Industries, Inc. Seat belt webbing double faced with ribs
US6112775A (en) * 1999-03-05 2000-09-05 Narricot Industries Incorporated Weft yarn selection mechanism and methods for weaving seat belt webbing
EP1345837B1 (de) * 2000-12-20 2004-12-01 Mammut Tec AG Hebeband
DE10326757A1 (de) 2003-06-13 2005-01-13 Bst Berger Safety Textiles Gmbh & Co. Kg Verfahren zur Herstellung eines Luftsacks
DE102005061351A1 (de) * 2005-12-21 2007-07-05 Bst Safety Textiles Gmbh Gewebe und Verfahren zum Herstellen desselben
DE102006010775A1 (de) 2006-03-08 2007-09-13 Johann Berger Gurtband, Verfahren und Nadel-Bandwebmaschine zur Herstellung desselben
DE102006021082A1 (de) 2006-05-05 2007-11-15 Bst Safety Textiles Gmbh Nahtkonstruktion für ein Gewebe
US7960298B2 (en) * 2007-12-07 2011-06-14 Albany Engineered Composites, Inc. Method for weaving closed structures with intersecting walls
DE102010023825B3 (de) * 2010-06-15 2011-07-07 Berger, Johann, 73553 Aufblasbares gewebtes schlauchförmiges Gurtband
DE102011084336B4 (de) 2011-10-12 2013-12-05 Carl Stahl Gmbh & Co. Kg Gurtband und Verfahren zur Herstellung eines Gurtbands
US9408450B2 (en) 2012-04-17 2016-08-09 Mrm Hk Limited Reinforced textile carrying strap
US10582756B2 (en) 2015-10-05 2020-03-10 Mrm Hk Limited Reinforced textile strap
EP3168345B1 (de) * 2015-11-16 2017-09-13 Jörg Beutler Redundanter sicherheitsgurt
DE102017209051A1 (de) * 2017-05-30 2018-12-06 Volkswagen Aktiengesellschaft Sicherheitsgurt sowie Kraftfahrzeug mit einem derartigen Sicherheitsgurt
US11021346B2 (en) 2019-04-02 2021-06-01 Lift-All Company, Inc. Woven webbing combining edge and body weave design features for improved overall durability in lifting and restraint applications
US11788214B2 (en) * 2021-03-30 2023-10-17 American Cord & Webbing Co., Inc. Webbing construction
US11761125B2 (en) * 2022-01-21 2023-09-19 Lift-All Company, Inc. Wear and performance sling with hybrid material webbiing

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1995868A (en) * 1934-09-08 1935-03-26 Horace W Sidebotham Lingerie tape
FR1162961A (fr) * 1955-12-01 1958-09-19 Améliorations apportées au tissu des bâches devant être ou ne pas être enduites, notamment celles utilisées comme capotes pour voitures automobiles
DE1535298A1 (de) * 1963-03-21 1969-09-11 August Buenger Doppelgewebe
US3550642A (en) * 1969-01-28 1970-12-29 Crompton & Knowles Corp Catch cord lockstitch selvage method and mechanism for producing same
JPS538780Y2 (sv) * 1972-12-28 1978-03-07
AR206830A1 (es) * 1974-10-01 1976-08-23 Berger Ohg Elastic Cinta tejida para cinturones de seguridad

Also Published As

Publication number Publication date
CH635143A5 (de) 1983-03-15
JPS53139861A (en) 1978-12-06
AU497477B1 (en) 1978-12-14
DK144891B (da) 1982-06-28
SE7804049L (sv) 1978-10-31
FR2388908A1 (fr) 1978-11-24
DK162578A (da) 1978-10-31
IT1156998B (it) 1987-02-04
NO781137L (no) 1978-10-31
AR217293A1 (es) 1980-03-14
FI62560B (fi) 1982-09-30
DE2719382A1 (de) 1978-11-09
PL114156B1 (en) 1981-01-31
ES469280A1 (es) 1979-01-01
IT7867975A0 (it) 1978-04-28
MX146890A (es) 1982-09-02
AR215977A1 (es) 1979-11-15
NL7804714A (nl) 1978-11-01
ES469162A1 (es) 1979-01-01
YU104078A (en) 1982-10-31
DE2719382C3 (de) 1980-04-10
DE2719382B2 (de) 1979-08-09
FR2388908B1 (sv) 1981-10-30
AT355523B (de) 1980-03-10
GB1603572A (en) 1981-11-25
PL206531A1 (pl) 1979-01-15
FI781006A (fi) 1978-10-31
BR7802664A (pt) 1978-11-14
SU1050577A3 (ru) 1983-10-23
DD136858A5 (de) 1979-08-01
ATA234178A (de) 1979-07-15
FI62560C (fi) 1983-01-10
BE865896A (fr) 1978-10-11
CA1069802A (en) 1980-01-15
DK144891C (da) 1982-11-15
US4174738A (en) 1979-11-20
NO142844B (no) 1980-07-21
CS200549B2 (en) 1980-09-15
ZA782002B (en) 1979-03-28
NO142844C (no) 1980-10-29
HU176369B (en) 1981-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE425920B (sv) Forfarande for framstellning av ett spensband med ihaliga kanter samt nal-bandvevstol for utovande av forfarandet
US7380573B2 (en) Method of producing on needle weaving looms a woven ribbon with the same edges in terms of weaving
US4313473A (en) Process and thread inserter for the manufacture of belting with tubular edge portions
JP5004394B2 (ja) 細幅織機及び細幅織物
HUT65006A (en) Method for ribbon weaving
US4202381A (en) Ribbon fabric, method for the manufacture thereof and ribbon loom for carrying out the method
JPS61500126A (ja) 改良した細幅織物のニ−ドルル−ム製織装置
US3309900A (en) Knitting machines for the production of pile fabrics
US5398627A (en) Thread chain and method and apparatus for drawing out the thread chain on multiple needle sewing machines
JP2007050041A (ja) 偏平縫いミシン
US3646780A (en) Apparatus and method for making a stitch-bonded fabric
JPH0734360A (ja) シングルニット編地の製造方法
US3760607A (en) Apparatus for producing stitch bonded fabric
US4688598A (en) Ribbon and method and mechanism for making the same
US3710740A (en) Multiple stitch sewing system especially suitable for the manufacture of periwigs and the like
JP2006057201A (ja) 製網方法及び製網機
US4441530A (en) Ribbon loom or the like
US3986531A (en) Loom for weaving a slide-fastener element to a tape
US1362625A (en) Tuft-pile-fabric loom
JPS6111340B2 (sv)
US1125437A (en) Stitch-controller for crochet-machines.
JPH0510795Y2 (sv)
US3016927A (en) Filling carrier for shutterless looms
US2826224A (en) Needle for axminster carpet loom
US1335374A (en) Multiple-needle chain-stitching machine

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7804049-0

Effective date: 19941110

Format of ref document f/p: F