FI57633C - Vignolesraelvaexel - Google Patents

Vignolesraelvaexel Download PDF

Info

Publication number
FI57633C
FI57633C FI2568/72A FI256872A FI57633C FI 57633 C FI57633 C FI 57633C FI 2568/72 A FI2568/72 A FI 2568/72A FI 256872 A FI256872 A FI 256872A FI 57633 C FI57633 C FI 57633C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rail
knee
rails
articulated
tip
Prior art date
Application number
FI2568/72A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI57633B (fi
Inventor
Hannes Lindner
Original Assignee
Oesterr Alpine Montan
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oesterr Alpine Montan filed Critical Oesterr Alpine Montan
Application granted granted Critical
Publication of FI57633B publication Critical patent/FI57633B/fi
Publication of FI57633C publication Critical patent/FI57633C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B7/00Switches; Crossings
    • E01B7/10Frogs
    • E01B7/14Frogs with movable parts
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61LGUIDING RAILWAY TRAFFIC; ENSURING THE SAFETY OF RAILWAY TRAFFIC
    • B61L5/00Local operating mechanisms for points or track-mounted scotch-blocks; Visible or audible signals; Local operating mechanisms for visible or audible signals
    • B61L5/02Mechanical devices for operating points or scotch-blocks, e.g. local manual control

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Railway Tracks (AREA)
  • Seats For Vehicles (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)

Description

I55F^1 [B] (11)KWU«.UTUS|ULKAISU 57,7, 11 } UTLÄGGNINGSSKRIFT 0'0 0 0 ^ v ^ (51) Kv.ik.3/Int.ci.3 E 01 B 7/14- SUOMI —FINLAND (21) Ptt*«»ttlh«k*mu· —P»*nt**etoln* 2568/72 (22) H»k*ml*pllvl —An*eknlng*dig ΐθ.09·72 (23) Alkupllvl—GHtlgtetadag 18.09-72 (41) Tullut lulklMkal — Bllvlt offwitllg 22.03.73
Patentti, ja rekl.t«rIh*IHtu. NthUvtiuIpron ]. kuuLJullutam pvm.-
Patent- och ragisteretyrMMHI AimöIcm utltjd och utl.tkrlftMi fKibllcvnKJ 30.05.80 (32)(33)(31) Pyydetty «tuoUctut —Begird prlorlttt 21.09.71
Itävalta-Österrike(AT) A 8186/71 (71) Oesterreichisch-Alpine Montangesellschaft, Friedrichstrasse k, Wien I, Itävalta-Österrike(AT) (72) Hannes Lindner, Leoben, Itävalta-Österrike(AT) (7M Berggren Oy Ab (5*0 Vinjolikiskovaihde - Vignolesrälväxel
Tavanomaiset vinjolikiskovaihteet käsittävät nk. risteyskappa-leen, joka koostuu olennaisesti kahdesta polvikiskosta, risteystä! sydänkärjestä, kahdesta liitinkiskosta ja erilaisista täyte-kappaleista. Nämä osat on ruuvattu kiinni toisiinsa erityis-ruuveilla. Täytekappaleet huolehtivat polvikiskojen ja sydänkär jen oikeasta etäisyydestä pyörän raidereunuksen läpimenon takaamiseksi. Ajoreuna on katkaistu sydänkärjen kohdalta. Pyö-räparin pakottamiseksi haluttuun ajosuuntaan ja sydänkärjen vahingoittumisen estämiseksi asennetaan ulompiin ajokiskoihin niin sanotut suojakiskot, jotka vetävät pyöräparin pois sydänkärjestä ja synnyttävät siten niin sanotun sysäyksen, joka taas suurilla nopeuksilla haittaa ajomukavuutta.
Eräs mahdollisuus polvikiskon ja sydänkärjen välisen ajoreuna-katkeaman tasoittamiseksi perustuu liikkuvien polvikiskojen asennukseen. Nämä liikkuvat polvikiskot on tähän asti tunnetuissa vaihteissa lukittu sydänkärkeen sulkimen avulla, mutta ovat vaihteen alusta suojaamatta sivusysäyksiä vastaan kiinnityskohtaan 57633 asti, niin että vastakiskojen asentaminen liikkuvien polvikisko-jen ja sydänkärjen koko alueelle on tarpeen näiden sivusysäyksien vastaanottamiseksi. Vastakiskojen epäkohdat ajomukavuuteen nähden tulivat jo mainituiksi. On ehdotettu sitä, että liikkuvat polvikiskot tuettaisiin liikkuvilla, pölkkyihin kiinnitetyillä tukikappaleilla kiskon akselin suunnassa niiden pääteasennossa, jossa ne ovat sydänkärkien vieressä. Tässä tunnetussa ehdotuksessa tukikappaleet muodostavat samalla polvikiskojen siirto-laitteen. Tällöin tukikappaleet on muodostettu kiskojen pituussuunnassa siirrettäviksi kiiloiksi, joiden tulee siirtyessään saattaa polvikiskot sydänkärkiin tukeutuvaan asentoon. Tällainen sovellutus vaatii suurien liukupintojen johdosta, joiden voitelua ei voida taata, kohtuuttoman suuret siirtovoimat. Kulumisen edistyessä polvikiskon asema sydänkärjen vieressä ei ole enää taattu, ja polvikiskot on lukittu riittämättömästi asemapaikkaansa. Tällaiset sovellutukset eivät ole siksi osoittautuneet kelvollisiksi, eivätkä ne ole lisäksi ajanmukaisen liikenteen vaatimuksia vastaavia.
Keksintö kohdistuu lähemmin sanottuna vinjokiskovaihteeseen, jossa on kiinteä risteyskappale ja siinä kiinteä risteyskärki ja kaksi polvikiskoa, jotka on laakeroitu kääntyviksi välimatkan päässä risteyskärjestä olevan pisteen ympäri, jotka polvikiskot ovat ohjauslaitteen välityksellä pakko-ohjatusti yhteenkytketyt, joiden vapaat päät kummassakin pääteasennossaan tukeutuvat vuorotellen risteyskärkeen ja joita kannattavat pölkkyihin sovitetut liukulaatat, minkä ohessa kummassakin polvikiskossa on joukko yhteisellä ohjauselimellä toisiinsa yhdistettyjä, ohjattavia tuki-elimiä, jotka toisesta päästään on yhdistetty liukulaattojen kään-tötappeihin ja toisella päällään ovat kosketuksessa polvikiskojen kiskonkaulaan, minkä ohessa ohjauselin saattaa kulloinkin risteyskärkeen tukeutuvan polvikiskon tukielimet siihen kosketus-asemaan, jossa ne tukevat tätä polvikiskoa.
Keksinnön tarkoituksena on välttää tunnettujen tätä lajia olevien vaihteiden epäkohdat. Sille on tunnusmerkillistä, että polvikiskojen kääntämiseksi ja tukielimien ohjaamiseksi on kaksi eri toisiinsa pakko-ohjatusti kytkettyä liikuttelulaitetta, minkä ohessa risteyskärkeen tukeutuvan polvikiskon kääntäminen tapahtuu 3 57633 ainoastaan tuen poistettuna ollessa, ja että kummankin polvi-kiskon tukielimien yhteinen ohjauselin on sovitettu välimatkan päähän polvikiskosta.
Siitä syystä, että tukielimet eivät itse muodosta polvikiskojen ohjauslaitetta, vaan ovat laakeroidut tästä riippumatta, voidaan polvikiskojen siirto suorittaa tarkoituksenmukaisen ohjauslaitteen avulla ja polvikiskojen liikutteleminen käyttöasentoon voi tapahtua tällä ohjauslaitteella riippumatta tukielimillä tapahtuvasta polvikiskojen tuennasta. Kun tukielimien ohjauslaite on pakkko-ohjatusti kytketty polvikiskon ohjauslaitteeseen, varmistetaan, että tukielimet tulevat automaattisesti tukiasentoon. Tukielimien ohjaus tapahtuu kuitenkin vaihesiirretysti kulloinkin kyseessä olevan polvikiskon ohjauksen suhteen, siten että tukielimet vasta sitten tukevat polvikiskoa, kun tämä tukeutuu sydänkärkeen, ja vapauttavat polvikiskon, kun se ohjauslaitteella on siirrettävä pois sydänkärjestä.
Keksinnöllä aikaansaadaan siis erityisiä etuja sellaisessa vinjo-kiskovaihteessa, jossa polvikiskoja esim. pinnekärkilukitsimella liikutellaan siten vaihesiirretysti, että kulloinkin risteyskär-keen tukeutumatonta polvikiskoa liikutellaan edellä käyvästi risteyskärkeen tukeutuvaan polvikiskoon nähden. Tällaiselle vaihteelle, jota keksintö erityisesti koskee, on tunnusmerkillistä, että toista polvikiskoa tukevat tukielimet on kytketty yhteen toisen polvikiskon kanssa. Tällä tavalla tukielimet saatetaan kulloinkin automaattisesti polvikiskojen kääntämisellä tuki-asentoihinsa, ilman että siihen tarvittaisiin mitään lisätoimintaa. Tarkoituksenmukaisesti on useita tukielimiä asennettu sille pituudelle, jolla vaihteen polvikiskot ovat liikkuvia. Siten se polvikisko, jota kulloinkin ajetaan, tulöe sivusuunnassa varmasti tuetuksi, niin että se voi vastaanottaa sivuvoimat samalla tavalla kuin raiteessa oleva ohjauskisko.
Keksinnön erään ensisijaisen suoritusmuodon mukaan tukielimet ovat pölkkyihin tai niihin yhdistettyihin liukulaattoihin nivellettyjä vipuvarsia. Nämä vipuvarret ovat tukiasennossa itselu-kittuvassa asennossa, jossa ne ovat esimerkiksi kohtisuorassa kiskojen pituussuunnan suhteen. Siten saavutetaan se etu, että 4 57633 vivusto on käyttöasennossa täysin kuormittamaton. Keksinnön mukaisesti ovat kaikki polvikiskoon liitetyt tukielimet edullisimmin kytketty keskenään samanvaiheiseen liikkeeseen vivustolia.
Keksinnön erään toisen tunnusmerkin mukaan kummassakin polvikis-kossa ainakin yksi tukielin, edullisimmin lähinnä risteyskärkeä oleva tukielin, on muodostettu kaksivartiseksi vivuksi, jonka toinen varsi tukee polvikiskoa ja jonka toinen varsi on kytketty toiseen polvikiskoon kytkinelimen välityksellä.
Piirustuksessa keksintöä on selvitetty kaaviomaisesti erään sovellutusesimerkin avulla.
Kuvio 1 esittää vaihteen risteys- eli sydänkärkeä päältä päin katsottuna, kuvio 2 esittää leikkausta pitkin kuvion 1 viivaa II-II, kuvio 3 esittää leikkausta pitkin kuvion 1 viivaa Hiili ja kuvio 4 keksinnön mukaisella vaihteella ja sydänkärjellä varustettujen kiskojen asennussuunnitelmaa.
Kiinteäksi asennettu risteys- eli sydänkärki on merkitty numerolla 1 ja vaihteen liikkuvia polvikiskoja on merkitty numeroilla 2 ja 3. Kuviossa 1 esitetyssä asennossa polvikisko 2 tukeutuu sydänkärkeen 1 ja sitä pitkin tullaan ajamaan, kun taas polvikisko 3 on siirretty pois sydänkärjestä 1 eikä ole käytössä. Vaihteen siirtäminen tapahtuu niin sanotun pinnekärkilukit-simen luistinvarren 4 välityksellä. Tämä pinnekärkilukitsin muodostuu luistinvarresta 4, lukituskappaleista 5 ja 6 ja lukitus-pinteistä 7 ja 8, jotka on nivelpulteillä 9 ja 10 nivelletty polvikiskoihin 2 ja 3.
Kuviossa 1 esitetyssä asennossa lukituspinne 8 tarttuu luistin-varren 4 pykälään 12. Tässä pykälässä lukituspinnettä 8 pidetään lukituskappaleella 6. Kun luistinvartta 4 liikutetaan nuolen 11 suuntaan, niin polvikisko 3 tulee lukituspinteen 8 ja nivelpul-tin 10 välityksellä liikutetuksi nuolen suuntaan niin pitkälle, että lukituskappale 6 päästää lukituspinteen 8 irti ja että lukituspinne 8 tulee painetuksi pois pykälästä 12, kuten on esitetty lukituspisteen 7 suhteen. Tällä tavalla polvikisko 3 saatetaan tukeutumaan sydänkärkeen 1. Polvikiskon 3 ollessa vielä liikkeessä menee lukituspinteen 7 lohenpyrstön muotoinen pää luistin-varren 4 pykälään 13 ja se voidaan tässä asennossa vetää 5 57633 lukituskappaleen 5 sisään. Liikkeen edetessä polvikisko 2 tulee nivelpultin 9 välityksellä siirretyksi pois sydänkärjestä 1. Nyt ovat molemmat polvikiskot samanaikaisesti liikkeessä nuolen 11 suuntaan. Vaihteen siirtämisessä käytetään siten polvikisko ja sillä tavoin vaihesiirretysti, että kulloinkin sydänkärjen vierestä pois oleva polvikisko (piirustuksessa polvikisko 3) siirretään edellä käyvästi sydänkärkeen tukeutuvaan polvikiskoon nähden (kuviossa kisko 2).
Pölkkyihin 14 on kiinnitetty liukulaatat 15 ja 15', joilla polvi-kiskot 2 ja 3 liukuvat siirtyessään. Liukulaattaan 15 on hitsattu sylinterimäiset jalustat eli kääntötapit 16 ja 17, joiden ympäri kaksivartiset vivut 18, 19 ja 20, 21 ovat käännettävissä. Vipuvarteen 19 on kohdassa 22 nivelletty kytkentäelin 23, joka on taas puolestaan nivelletty nivelpultin 24 avulla polvikiskon 3 kiskonjalkaan 25. Vipuvarteen 21 on kohdassa 26 nivelletty kytkentäelin 27, joka taas puolestaan on nivelpultin 28 avulla nivelletty polvikiskon 2 kiskonjalkaan 29. Toiset vipuvarret 18 ja 20 ovat tukielimiä.
Liukulaattoihin 15' on hitsattu kiinni kääntötapit eli sylinterimäiset jalustat 29 ja 30, joiden ympäri on käännettävissä yksi-vartiset vipuvarret 31 ja 32, jotka samoin ovat tukielimiä. Varret 31 on yhdistetty toisiinsa kytkintangolla 33, kun taas vivut 32 on yhdistetty toisiinsa kytkintangolla 34. Näihin kytkintan-koihin on kohdissa 35 ja 36 nivelletty yhdistystangot 37 ja 38, jotka on puolestaan kohdissa 39 ja 40 nivelletty varsiin 18 ja 20.
Vaihteen toimintatapa on seuraava:
Kuviossa 1 esitetyssä asennossa tullaan ajamaan polvikiskoa 2, joka tukeutuu sydänkärkeen 1. Tässä asennossa kaikki vipuvarret 18 ja 31 ovat suurin piirtein kohtisuorassa kiskojen pituussuunnan suhteen ja tukevat polvikiskoa 2 sydänkärjen 1 suuntaan. Varret 18 ja 31 ovat tällöin itselukittuvassa asennossa, niin että tukireaktiot tulevat siirretyiksi kääntötappeihin 16 ja 29, kun taas vivusto on käytännöllisesti katsoen kuormittamaton.
Tässä asennossa on polvikisko 2 siten varmistettu sivuvoimia vastaan .
57633
Kun luistinvartta 4 liikutetaan nuolen 11 suuntaan, polvikisko 3 tulee ensiksi liikutetuksi sydänkärjen 1 suuntaan, kun taas vaihteen polvikisko 2 pysyy vielä paikallaan. Tällöin kaksivar-tinen vipu 18, 19 kääntyy kytkinelimen 23 välityksellä myötäpäivään ja päästää polvikiskon 2 irti. Samaten tulevat varret 31 yhdistystangon 37 ja kytkintangon 33 välityksellä käännetyiksi myötäpäivään ja päästävät samaten polvikiskon 2 irti. Luis-tinvarren liikkuessa edelleen polvikisko 2 tulee, sen jälkeen kun varret 18 ja 31 ovat päästäneet sen irti, siirretyksi pois sydänkärjestä 1. Polvikiskoon 2 on nyt kytketty kytkinelimen 27 välityksellä kaksivartinen vipu 20, 21, joka polvikiskon 2 liikkuessa tulee kierretyksi niin pitkälle vastapäivään, että vipuvarsi 20 pääsee suurin piirtein kohtisuorassa kiskojen pituussuuntaan nähden olevaan asentoonsa, jossa se tukee polvikis-koa 3 sydänkärjen 1 suuntaan. Samalla varret 32 tulevat otetuiksi mukaan yhdistystangon 38 ja kykintangon 34 välityksellä ja kierretyiksi samaten vastapäivään kiskojen pituussuuntaan nähden kohtisuorassa olevaan tukiasentoonsa. Tässä asennossa polvi-kisko 3 on siis tuettu sivuvoimia vastaan ja varmistettu sydän-kärkeen 1 tukeutuvaan asentoonsa.
Kun vaihde luistinvartta 4 työntämällä tulee siirretyksi nuolen 11 suuntaa vastaan, tapahtuu analoginen toimitus päinvastaiseen suuntaan, jolloin tukielimet 18, 31 ja 20, 32 pääsevät taas piirustuksessa esitettyyn asentoon.
Kuten piirustus esittää, varret 18, 31 ja 20, 32 tarttuvat kiskon-jalkaan ja yhdistystangot 37 ja 38 kuten myös kytkintangot 33 ja 34 on laakeroitu näiden varsien yläpuolelle. Tästä on se etu, että yhdistystangot ja myös varret ovat mahdollisimman korkealla, niin että lumi ja jää ei voi juututtaa niitä kiinni. Kytkintangot 33 ja 34 on nivelletty varsiin 31 ja 32 lähelle niiden vapaita päitä, niin että ne ovat lähellä kiskoja eivätkä estä raiteensul-lomiskoneen hyväksikäyttämistä.
Nivelpultit 39 ja 40 (ks. kuviota 2) on yhdistetty jäykästi yhdis-tystankoihin 37 ja 38 ja viety nivelöidysti vipujen 18 ja 20 reikiin.
7 57633
Varsiin 31 ja 32 on yhdistetty kytkintangot 33 ja 34 niveltapeil-la 41 ja 42. Näiden niveltappien päät 43 ja 44 on muodostettu laatoista, jotka on jännitetty kiinni kierremutterien 45 ja vast.
46 väliin (ks. kuviota 3). Tässä tarkoituksessa on kytkintan-koihin 33 ja 34 hitsattu kierrekappaleet 47 ja 48. Tällä tavalla mahdollistetaan varsien 31 ja 32 aseman tarkka säätäminen.
Sekä tapit 16 ja 29, vast, 17 ja 30, että myös tapit 39 ja 41, vast. 40 ja 42, voivat olla laakeroidut muovikiristysholkkeihin, jolla tavoin saavutetaan täydellinen huollottomuus.
Tukielimillä saavutetaan tuenta sivusuunnassa. Tuennan täydentämiseksi voi vielä olla vastelistat 49, jotka tarttuvat vaihteen polvikiskojen kiskonjalkojen 25 ja 29 vierekkäisiin laippoihin ja jotka hitsataan liukulaattaan 15'.
Kuviossa 4 on esitetty keksinnön mukaisella vaihteella ja sydän-kärjellä varustettujen kiskojen asennussuunnitelma. Numero 1 on tässäkin sydänkärki, johon tukeutumaan voidaan vuorotellen saattaa polvikiskot 2 tai 3. Samaten kuin kuvion 1 mukaisessa esityksessä polvikisko 2 tukeutuu sydänkärkeen 1. On siis ajettava raidetta A pitkin. Kun polvikisko 2 poistetaan sydänkärjestä 1 ja polvikisko 3 asetetaan tukeutumaan sydänkärkeen 1, ajetaan raidetta B pitkin.
Kun ajetaan polvikiskoa 2 ja raidetta A pitkin, pyöräpaine vaikuttaa polvikiskoon 2 nuolen A' suuntaan. Kun ajetaan raidetta B ja siten polvikiskoa 3 pitkin, pyöräpaine vaikuttaa nuolen B' suuntaan. Pyöräpaineen A' vastaanottavat varret 31 ja pyöräpaineen B* varret 32. Varsia 31 ja 32 ja niihin kuuluvaa vivustoa ei ole esitetty kuviossa 4 pienen mittakaavan vuoksi.
Kiskokieliä 50 ja 51 siirrellään tavanomaisella tavalla. Tämä voi tapahtua erillisellä laitteella. Kiskokielien 50 ja 51 siirtolaite voi mahdollisesti myös olla kytketty kuvioiden 1-3 yhteydessä esitettyyn polvikiskojen 2 ja 3 siirtolaitteeseen, kuvioissa esittämättä jätetyn vivuston välityksellä.

Claims (13)

57633 8
1. Vinjolikiskovaihde, jossa on kiinteä risteyskappale ja siinä kiinteä risteyskärki (1) ja kaksi polvikiskoa (2, 3), jotka on laakeroitu kääntyviksi välimatkan päässä risteyskärjestä olevan pisteen ympäri, jotka polvikiskot ovat ohjauslaitteensa välityksellä pakko-ohjatusti yhteenkytketyt, joiden vapaat päät kummassakin pääteasennossaan tukeutuvat vuorotellen risteyskärkeen (1) ja joita kannattavat pölkkyihin (14) sovitetut liukulaatat (15, 15'), minkä ohessa kummassakin polvikiskossa (2, 3) on joukko yhteisellä ohjauselimellä toisiinsa yhdistettyjä, ohjattavia tukielimiä (31, 18 ja 32, 20), jotka toisesta päästään on yhdistetty liukulaattojen (15, 15') kääntötappeihin (16, 29, 17, 30) ja toisella päällään ovat kosketuksessa polvikiskojen (2, 3) kis-konkaulaan, minkä ohessa ohjauslaite saattaa kulloinkin risteyskärkeen tukeutuvan polvikiskon tukielimet siihen kosketusasemaan, jossa ne tukevat tätä polvikiskoa, tunnettu siitä, että polvikiskojen (2, 3) kääntämiseksi ja tukielimien (31, 18 ja 32, 20. ohjaamiseksi on kaksi eri toisiinsa pakko-ohjatusti kytkettyä liikuttelulaitetta, minkä ohessa risteyskärkeen (1) tukeutuvan polvikiskon (2 vast. 3) kääntäminen tapahtuu ainoastaan tuen poistettuna ollessa, ja että kummankin polvikiskon tukielimien yhteinen ohjauselin (33 vast. 34) on sovitettu välimatkan päähän polvikiskosta.
2. Vaatimuksen 1 mukainen vinjolikiskovaihde, jossa polvikiskoja (2, 3) esim. pinnekärkilukitsemalla liikutellaan siten vaihesiir-retysti, että kulloinkin risteyskärkeen (1) tukeutumatonta polvi-kiskoa liikutellaan edellä käyvästi risteyskärkeen tukeutuvaan polvikiskoon nähden, tunnettu siitä, että toista polvi-kiskoa (2 vast. 3) tukevat tukielimet (31, 18 vast. 32, 20) on kytketty yhteen toisen polvikiskon (3 "vast. 2) kanssa.
3. Vaatimusten 1 tai 2 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että tukielimet (31, 18 vast. 32, 20) ovat pölkkyihin (14) tai niihin yhdistettyihin liukulaattoihin (15, 15. nivellettyjä vipuvarsia.
4. Vaatimuksen 3 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että vipuvarret (31, 18 vast. 32,20) ovat tukiasennossa itselukittuvassa asennossa, edullisimmin kohtisuorassa kiskojen pituussuunnan suhteen. 9 57633
5. Jonkin vaatimuksista 1-4 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että vipuvarsien (31, 18 vast. 32, 20) kääntötapit (29,16 vast. 30, 17) ovat liukulaattoihin (15,15') hitsattuja jalustoja.
6. Jonkin vaatimuksista 1-5 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että kummassakin polvikiskossa (2, 3) ainakin yksi tukielin, edullisimmin lähinnä risteyskärkeä (1) oleva tukielin, on muodostettu kaksivartiseksi vivuksi (18, 19 vast. 20, 21), jonka toinen varsi (18, 20) tukee polvikiskoa ja jonka toinen varsi (19, 21) on kytketty toiseen polvikiskoon kyt-kinelimen (23, 27) välityksellä.
7. Vaatimuksen 6 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että kytkinelin (23, 27) alittaa polvikiskot (2, 3) ja on nivelletty toisen polvikiskon kiskonjalkaan.
8. Jonkin vaatimuksista 1-7 mukainen vinjolikiskovaihe, tunnettu siitä, että kaksivartinen vipu (18, 19 vast. 20, 21) on yhdistystangon (37 vast. 38) välityksellä yhdistetty nivelle-tysti kytkintankoon (33 vast. 34), johon on nivelletty kaikki muut yhteen polvikiskoon (2, 3) kuuluvat vipuvarret.
9. Vaatimuksen 8 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että yhdistystanko (37, 38) ja kytkintanko (33, 34) sijaitsevat vipuvarsien (31, 32) yläpuolella.
10. Vaatimuksen 8 tai 9 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että nivelpultit (39, 40) on yhdistetty jäykästi kytkintankoon (33, 34) vast, yhdistystankoon (37, 38) ja että ne työntyvät vipuvarsien (18, 20) reikiin.
11. Vaatimuksen 10 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että kytkintangossa (33, 34) on ruuvikierre ja että vipu-varsien nivelpultit (39, 40) on kiinnitetty säädeltävästi kytkin-tangossa olevien mutterien (45, 46) väliin. 10 57633
12. Jonkin vaatimuksista 1-11 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että kytkintanko (33, 34) on nivelletty tukieliminä oleviin vipuvarsiin (31, 32) läheltä niiden vapaata päätä.
13. Jonkin vaatimuksista 1-12 mukainen vinjolikiskovaihde, tunnettu siitä, että polvikiskojen (2, 3) kiskcnjalkojen (25, 29) toisiinsa päin oleviin laippoihin on ylhäältä tartunnassa vastelista (49), joka on sovitettu pölkylle (14) vast, pölkkyyn kiinnitetylle liukulaatalle (15’).
FI2568/72A 1971-09-21 1972-09-18 Vignolesraelvaexel FI57633C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT818671 1971-09-21
AT818671A AT314577B (de) 1971-09-21 1971-09-21 Vignolschienenweiche

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57633B FI57633B (fi) 1980-05-30
FI57633C true FI57633C (fi) 1980-09-10

Family

ID=3603302

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2568/72A FI57633C (fi) 1971-09-21 1972-09-18 Vignolesraelvaexel

Country Status (10)

Country Link
US (1) US3819935A (fi)
AT (1) AT314577B (fi)
BG (1) BG20396A3 (fi)
CH (1) CH545883A (fi)
DE (1) DE2245719C3 (fi)
FI (1) FI57633C (fi)
NO (1) NO132650C (fi)
RO (1) RO60866A (fi)
SE (1) SE371229B (fi)
YU (1) YU34921B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3910534A (en) * 1974-01-03 1975-10-07 Acieries De Paris Ct D Outreau Great-length frogs for very high speed traffic railway tracks
AT344769B (de) * 1977-02-11 1978-08-10 Voest Ag Vignolschienenweiche
GB2144467A (en) * 1983-08-05 1985-03-06 Grant Lyon Eagre Limited Railway switch
DE3543403A1 (de) * 1985-12-07 1987-06-11 Laeis Gmbh Vorrichtung zum verriegeln von schienenspitzen, insbesondere von weichenzungen mit den zugehoerigen backenschienen
AT388198B (de) * 1987-06-09 1989-05-10 Voest Alpine Ag Weichenbetaetigungsvorrichtung
AT391500B (de) * 1987-11-05 1990-10-10 Voest Alpine Ag Umstellvorrichtung fuer bewegliche teile einer schienenweiche
DE19622463A1 (de) * 1996-06-05 1997-12-11 Frank Zurheide Verfahren zur Lärmreduzierung eines Eisenbahnzuges
PT920554E (pt) * 1996-08-21 2001-06-29 Innovatiestichting High Rail T Peca de cruzamento para agulhas e cruzamentos

Also Published As

Publication number Publication date
AT314577B (de) 1974-04-10
DE2245719B2 (de) 1979-11-22
US3819935A (en) 1974-06-25
SE371229B (fi) 1974-11-11
YU231472A (en) 1979-10-31
BG20396A3 (fi) 1975-11-05
CH545883A (fi) 1974-02-15
NO132650C (fi) 1975-12-10
YU34921B (en) 1980-04-30
NO132650B (fi) 1975-09-01
DE2245719C3 (de) 1980-07-24
DE2245719A1 (de) 1973-03-29
FI57633B (fi) 1980-05-30
RO60866A (fi) 1976-09-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI57633C (fi) Vignolesraelvaexel
DE2107152C2 (de) Weiche für eine Einschienen-Standbahn
EP0283808B1 (de) Duale Weichenanordnung zur gemeinsamen Benutzung durch spurgeführte Schienen- und Magnetfahrzeuge
US3977635A (en) Railway switch for Vignoles rails
DE2014915C3 (de) Schleppkettenkreisförderanlage
EP0308605A2 (de) Einrichtung zum Verriegeln der Formhälften einer Form für Streckblasmaschinen zum Blasformen von Hohlkörpern aus thermoplastischem Kunststoff
AT391500B (de) Umstellvorrichtung fuer bewegliche teile einer schienenweiche
DE3130052C2 (de) Einrichtung zum Aussortieren fehlerhafter Behälter
DE2002025C3 (de) Herzstück mit beweglicher Spitze
DE2164042C3 (de) Schienengebundene Bahn
DE2748777C3 (de) Vignolschienenweiche mit einer Herzspitze und verschwenkbar angeord neten Fliigelschienen
EP0315619B1 (de) Umstellvorrichtung für schwenkbare Schienen oder bewegliche Herzstücke im Kreuzungsbereich einer Weiche
DE3838415C2 (fi)
EP0060484B2 (de) Führungseinrichtung für einen starren Kaltstrang
DE1431032B2 (de) Förderanlage mit Haupt- und Nebenförderbahnen
EP1312530A2 (de) Anordnung zur Endlagensicherung und/oder -überprüfung einer Schiene
DE29917312U1 (de) Federnde Weichen-Schaltmechanik
CH111897A (de) Schaukelförderanlage mit selbsttätiger Kippvorrichtung.
DE1964080A1 (de) Wendevorrichtung an Kettenschweissmaschinen
DE1965767C (de) Schleppwagenfbrderanlage
DE10133755A1 (de) Verfahren und Einrichtung zum Transportieren eines Anfahrelementes in eine Verschliessstellung am Ausgang einer Stranggiesskokille für flüssiges Metall, insbesondere für flüssigen Stahl
DE3744028A1 (de) Einrichtung zur verankerung der antriebs- oder umkehrstation von foerderbandanlagen, insbesondere in bergbau-untertagebetrieben
DE2360155A1 (de) Vorrichtung zum foerdern von stallmist
DE2850715A1 (de) Ausbaugestell fuer untertaegige strebbetriebe
DE19732477A1 (de) Vorrichtung für den Ausgleich von Längsbewegungen von Weichenzungen an Stell-oder Überwachungseinrichtungen