FI56611C - Aetbart korvskinn framstaellt av kollagen fraon skinn - Google Patents

Aetbart korvskinn framstaellt av kollagen fraon skinn Download PDF

Info

Publication number
FI56611C
FI56611C FI1037/74A FI103774A FI56611C FI 56611 C FI56611 C FI 56611C FI 1037/74 A FI1037/74 A FI 1037/74A FI 103774 A FI103774 A FI 103774A FI 56611 C FI56611 C FI 56611C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
caramel
collagen
sugar
shell
caramel sugar
Prior art date
Application number
FI1037/74A
Other languages
English (en)
Other versions
FI56611B (fi
Inventor
Alistair Gilmour Tanner
James Tarleton Wallace
Original Assignee
Devro Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Devro Inc filed Critical Devro Inc
Application granted granted Critical
Publication of FI56611B publication Critical patent/FI56611B/fi
Publication of FI56611C publication Critical patent/FI56611C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08HDERIVATIVES OF NATURAL MACROMOLECULAR COMPOUNDS
    • C08H1/00Macromolecular products derived from proteins
    • C08H1/06Macromolecular products derived from proteins derived from horn, hoofs, hair, skin or leather
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C13/00Sausage casings
    • A22C13/0013Chemical composition of synthetic sausage casings
    • A22C13/0016Chemical composition of synthetic sausage casings based on proteins, e.g. collagen

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)

Description

fäSr^l M (id^utusjulka.su
lJ V ' UTLÄGGNI NGSSKRIFT 300 I I
C (“^Patentti myönnetty 10 03 1930
Patent oeddelat (51) Kv.ik.'/int.ci.· A 22 C 13/00
SUOMI — FINLAND (21) P»t«nttlh»k«mu# — P*t*nt»rt»öknlng 1037/7U
(22) Hkkamltptlvft — AntBknlngidag OU.OU.7 U
(23) Alkupiivt — Glltighatsdag 0U.0U.7U
(41) Tullut |ulklMk>l — Bllvlt offtntllf 06.10.7 U
Patentti- ja rekisterihallitus NShtlviksip™. |. kuuLiuiiuiam pvm._
Patent-och registerstyrelsen An«ök>n utligd och utUkrifun publktnd 30.11.79 (32)(33)(31) Pyydetty etuolkeu» — Begird prlorltet 05 . oU. 7 3 - USA(US) 3U8375 Toteennäytetty-Styrkt (71) Devro, Inc., Somerville, New Jersey, USA(US) ^ (72) Alistair Gilmour Tanner, Milngavie, Scotland, James Tarleton Wallace,
Glasgow, Scotland, Englanti-England(GB) (7U) Oy Kolster Ab (5U) Syötävä makkarankuori, joka on valmistettu nahoista saadusta kollageenista - Ätbart korvskinn framställt av koHagen frän skinn Tämän keksinnön kohteena on syötävä makkarankuori, joka on valmistettu nahoista saadusta kollageenista.
Kollageenista valmistetut makkarankuoret ovat sinänsä tunnettuja ja tällaisia kuoria ja erilaisia menetelmiä niiden valmistamiseksi on kuvattu esimerkiksi US-patenteissa 3 123 653» 3 535 225» 2 852 812 sekä 3 627 542.
Kollageenia olevat kuoret ovat suuressa määrin korvanneet luonnon-kuoret. Kuitenkin makkarateollisuus valmistaa suuren valikoiman erilaisia tuotteita, jotka on valmistettu laajasta lihaseosvalikoimasta eri menetelmiä käyttäen sellaisten tuotteiden valmistamiseksi, joita keitetään eri 2 *6611 tavoin lopullista kulutusta varten. Täten ei ole yllättävää, että kollageenia oleva kuori, jota pidetään erityisen tyydyttävänä käytettäväksi erään tyyppisen makkaran valmistuksessa ei ole yhtä tyydyttävä muun tyyppisiä makkaroita varten. Eräs vaativimmista makkaroiden tyypeistä mitä tulee kollageenia olevaan kuoreen on katsottava olevan nakkimakkara (frankfurtilaistyyppinen makkara), joka tulee savustaa ja joka voidaan sitten purkittaa autoklaavissa tai mikäli sitä ei purkiteta se valmistetaan syötäväksi kuumentamalla se kotona kuumassa vedessä.
On jo pyritty valmistamaan parannettuja kollageenikuoria käytettäväksi nakki- eli frankfurttilaistyyppisissä makkaroissa. US-patentit 3 151 990 sekä 3 233 641 ovat esimerkkejä tällaisista parannetuista kollageenikuorista, jotka ovat käsitellyt syötävällä sokerilla ja ovat lämpökarkaistuja kuoria. Nämä valmistetaan puristevalamalla virtaavaa paisutetun kollageenin massaa niin että muodostuu putkimainen kuori, sitten putkimainen kuori kovetetaan ja sille tuodaan liuosta, joka sisältää pelkistävää sokeria ja sitten lämpökarkaistaan näin tuloksena oleva kuori. Syötävissä olevalla sokerilla käsitellyt ja lämmöllä kovetetut kuoret, jotka on täten valmistettu ovat todella usein parempia useissa suhteissa aikaisempiin kollageenikuoriin verrattuna käytettäväksi nakki- tai frankfurttilaistyyppisissä makkaroissa. On silti edelleen olemassa tilaa parannuksille erityisesti eräissä sovellutuksissa, esim. sellaisissa, joihin sisältyy tietyt savustetut makkaratuotteet, jotka kuumennetaan kuumassa vedessä juuri ennen syömistä. On havaittu, että kun tällaiset savustetut makkarat keitetään kuumassa vedessä niiden makkaroiden yhteenkierretyt päät, erityisesti ne, jotka on täytetty ja kierretty käyttäen Handtman tyyppistä liittämiskonetta pyrkivät kiertymään auki ja jäämään jonkin verran avoimiksi sen sijaan, että makkaroiden umpeenkierretyt päät pysyisivät kiinnitarttuvina ja pysyisivät suljettuina. Tämä makkaroiden päiden aukeaminen, jota joskus kutsutaan "kalansuuilmiöiksi" muodostaa kuluttajille epämiellyttävän ulkonäön erityisesti, koska luonnonkuoriin valmistetut makkarat yleensä omaavat päät, jotka pyrkivät pysymään suljettuina.
Toinen vakava ongelma savustetuilla makkaroilla on, että kun makkaroiden lenkkejä ripustetaan savuatuspuikoille kaasussa tapahtuvan $6611 3 savustustoimenpiteen aikana katon tavanomaisesti menetellään ne osat kuoresta niissä makkaroissa, jotka ovat kosketuksissa savutikun eivujen kanssa tai jotka ovat kosketuksissa muiden makkaroiden kanssa eivät tule savustetuiksi näistä kosketuskohdistaan* Seurauksena on bavustamat torni a alueita tässä kollageenia olevassa makkarankuoressa. Kun savustettu makkara myöhemmin käsitellään ja keitetään kuumassa vedessä nämä savuatumattomat alueet tulevat heikommiksi alueiksi, jossa kollageenin kuori näyttää hyytelöityvän, toisin sanoen se on pehmeätä, ulkonäöltään valkeata ja se näyttää enemmänkin pehmeältä hyytelömäiseltä massalta mikä piankin murtuu, mikäli sitä hangataan sormella, minkä lisäksi ee on vähemmän ruokahalua herättävän näköinen perheenemännän mielestä.
Molemmat näistä ongelmista esiintyvät myös savustetuilla makkaroilla, jotka purkitetaan autoklaavimenettelyä käyttäen.
Useita epäonnistuneita yrityksiä on tehty näiden ongelmien voittamiseksi. Nyt kyseessä olevan keksinnön mukaisella, oheisessa patenttivaatimuksessa 1 esitetyllä keinolla kuitenkin on yllättäen havaittu, että lopultakin voidaan valmistaa parempi kollageenikuori niin että umpeen kierretyt päät savustetusta makkarasta, joka on valmistettu tällaisesta kuoresta, kiinnittyvät itsestään eivätkä aukea lainkaan tai ainoastaan hyvin vähän kun ne sijoitetaan kuumaan veteen myöhemmin käytettäväksi kotitaloudessa tai kun ne purkitetaan autoklaavissa. Myös nyt on kyseessä olevan keksinnön mukaisen kuoren yllättäen havaittu lisäävän kollageenikuoren hydrotermistä stabiilisuutta kuumassa vedessä ja täten oleellisesti pienentävän savustamatta jääneen alueen taipumusta muuttua hyytelömäiseksi kuumaan veteen joutuessaan tai autoklaavissa.
Toinen etu karamelllsokeria sisältävästä kuoresta nyt kyseessä olevan keksinnön mukaan on, että kuoren käyttäytyminen nyt on vähemmän riippuvaista erityisestä käytettävästä savustamisen menetelmästä, niin että saavutetaan tasalaatuisempia tuloksia jopa savustamon olosuhteiden vaihdellessa kuten tapahtuu erilaisissa savustetun makkaran valmistamoissa.
Parhaat tulokset saavutetaan purkittamatta jätetyissä savustetuissa makkaroissa, kun käytetään kovettamatonta kuorta, kun taas lämmöllä kovetettu kuori toimii parhaiten purkitettujen savustettujen makkaroiden tapauksessa.
Tarkat teoreettiset syyt, miksi karamellisokeri, joka on suuren mole- 4 S66I1 kyylipainon ainetta, jonka voisi Olettaa olevan suhteellisen inerttiä mitä tulee kaikenlaiseen vuorovaikutukseen kollageenin kanssa täten on tyydyttävä ja onnistunut voittaessaan yllämainitut ongelmat ovat tuntemattomia, mutta karamellisokeri tässä kuoressa reagoi kollageenin kanssa kuoressa kun sitä kuumennetaan normaalin kuivaamisvaiheen aikana ja myöhempien keittovaiheiden aikana muodostaen lujasti sitoutuneen kompleksin rakenteen, jossa karamellisokeri ei helposti kollageenista erkane. Tämä uusi tuote on mahdollisesti vastuussa yllämainituista parannuksista.
Tuotettaessa karamellisokeria sisältäviä kuoria nyt kyseessä olevan keksinnön mukaan tämä karamellisokeri tuodaan happamen paisuneen kollageenin virtaavaan massaan ennen sen puristevalamista letfcumaiseen muotoon.
Kaikki muut kuoren osa-aineet, joita normaalistikin käytetään voivat myös olla läenä, toisin sanoen selluloosa mikäli sitä halutaan ja karamellisokeri voidaan tuoda yhdessä selluloosan kanssa tähän massaan. Karamellisokeria sisältävä paisuneen kollageenin massa puristevaletaan sitten letkumaiseen muotoon ja se kovetetaan ja sitä käsitellään normaaliin tapaan (mahdollisesti jättäen pois lämmöllä kovettamisen vaiheen kun halutaan kovettamattomia kuoria) aivan samoin kuin jos mitään karamellisokeria ei olisi läsnä, esim. sillä tavalla, mikä on esitetty jo aikaisemmin mainituissa patenteissa.
Mikäli halutaan lämmöllä kovetettua kuorta suuri lämpötilojen toimialue ja käyttöaika lämmöllä kovettamisen olosuhteisiin on mahdollinen toteuttaa, mutta edullisena pidettävä lämmöllä kovettaminen saavutetaan kuumentamalla kuori ympäristön lämpötilasta jopa 85°C lämpötilaan 12 tunnin aikana ja pitäen niitä 85°C lämpötilassa vielä ylimääräiset kolme tuntia, edullisimmin sen jälkeen kun tämä kuori on jähmettynyt. Karamallisokerin ottaminen mukaan tämän happamen ja paisuneen kollageenin virtaavaan massaan (edullisimmin nahasta saatujen kollageenikuitujen massaan, joka on paisutettu maito- tai suolahapolla) johtaa nyt karamellisokerin jakautumiseen oleellisesti tasaisesti koko kuoren alueelle vaikkakin jonkin verran pinnalla olevasta karamellisokerlsta saattaa vuotaa ulos pesemisen vaiheissa.
Kun karamellisokeriä sisältävät kuoret kerran on valmistettu ovat kalkki muut vaiheet, joita käytetään kunnes savustettu makkara siitä valmistettuna on valmiiksi tuotettu, tavanomaisia.
Karamellisokeri (poltettu sokeri) on sinänsä tunnettua ainetta, jota käytetään monissa teollisuusaloissa ja luonnollisena väriaineena ja jota useat yhtiöt valmistavat. Yleensä se on amorfista tummanruskeaa ainetta, jota saadaan lämpökäsittelemällä erilaisia hiilihydraatteja, mukaanluettuna dekstroosi, inverttisokeri, laktoosi, mallassiirappi, melas-sisiirappi, tärkkelyksen hydrolyysituotteet, sakkaroosi jne. Usein lisätään 5 see 11 kuumentamisen aikana pieni määrä alkalia, alkaaliata karbonaattia ja muita suoloja tai mineraalihapon hivenmäärä karamellisokerin muodostumisen auttamiseksi. On olemassa erilaisia laatuja ja tyyppejä karamelli-sokeria, joista toiset ovat saatavissa jauhemaisessa muodossa, mutta useimmat ovat saatavissa sitkeinä nesteinä. Kaikkia karamellisokereita voidaan käyttää nyt kyseessä olevassa keksinnössä. Eri karamellisokerit voidaan erottaa toinen toisistaan niiden isoelektristen pisteiden avulla. Kun pH-arvot ovat yli isoelektrisen pisteen on karamellisokeri negatiivisesti varautunutta, kun taas pH-arvoilla isoelektrisen pisteen alla karamellisokeri on positiivisesti varautunutta. Nyt kyseessä olevan keksinnön kannalta on pidettävä edullisimpana käyttää karamellisokeria, jolla on alhaiset isoelektriset pisteet, pH:n olleesa likimain 2,0 tai vieläkin vähemmän ja nämä ovat happamia karamellisokereita. Neutraaleja tai ammoniumkäsiteltyjä karamellisokereita, joilla on korkeammat isoelektriset pisteet voidaan käyttää, mutta pyrkivät ne vuotamaan ulos enemmän tämän käsittelymenetelmän aikana kuin mitä tapahtuu edullisena pidetyille happamille karamellisokereille. Lisäksi on molekyylipainoiltaan erilaista karamellisokeria ja vaikkakin kalkki ovat käyttökelpoisia on suuremman molekyylipainon omaavia laatuja pidettävä edullisempana nyt kyseessä olevassa keksinnössä. Yksinkertaisuuden vuoksi tarkoittavat kaikki viittaukset tässä selityksessä karamellisokerin määriin karamellisokerin kiinteän aineksen määrää, mikä on läsnä karamellisokerissa, jota kulloinkin käytetään. Esim. karamellisokerit nestemäisessä muodossa saattavat omata erilaisen kiinteiden aineiden määrän (eräs niistä, joita pidetään edullisena sisältää 55 $ kiinteitä aineita), niin että on helppoa laskea mikä määrä mitä tahansa erityistä karamellisokeria vastaa mitä muuta tahansa karamellisokerin määrää.
Esimerkiksi Hay-Lambert Limited of Great Britain yhtiön myymistä ^ karamellisokerilaaduista saavutettiin erityisen tyydyttäviä tuloksia laaduilla "T4" ja "T5"> jotka ovat happamia karamellisokereita, jotka on valmistettu glukoosista, kun taas hieman huonompia ja vähemmän tyydyttäviä tuloksia saavutettiin laaduilla "T15"* joka on ammonioitu karamelli-sokeri valmistettuna maissisiirapista sekä "T31”, joka on maissisiirapis-ta valmistetun ammonioidun karamellisokerin jauhemuoto.
Se karamellisokerin määrä, joka on nyt kyseessä olevan keksinnön mukaisissa kuorissa saattaa vaihdella alueella 1 - 10 i» kuoren kokonaispainosta. Edullisena pidetty alue kovettamattomille kuorille on 6 S6611 4 - Θ i» ja optimlarvo on 6 - 8 ia kun taas edullisena pidetty alue lämmöllä kovetetuille kuorille on 1 - 3 ja optimimäärä on 1,5 - 2
Karamellisokeriosuus lasketaan normaalisti läsnäolevan kuivan kollageenin kiinteiden aineiden painon prosenttiosuutena siinä hyytelön virtaavassa massassa, jota tulee puristevalaa. Täten kun halutaan hyytelöä, jossa on 4 ^ kollageenin kiinteiden aineiden pitoisuutena, lisätään tähän 0,6 i» karamelli sokeria (mikä on 15 kollageenin kiinteiden aineiden määrästä) ja tämä johtaa noin 6 # karamellisokerin määrään lopullisessa kuoressa, mikäli ei esiintyisi lainkaan karamellisokerin häviöitä valmistamisen aikana. Todelliset häviöt riippuvat karamelli-sokerin käytetystä laadusta ja käytetyistä käsittelyvaiheista, koska jonkin verran vuotoa saattaa esiintyä pesemisen aikana.
Nyt voidaan nähdä, että nyt kyseessä olevalla karamelllsokeria ja kollageenia kuoressa sisältävällä keksinnöllä on laaja käyttökelpoisuus, koska uskotaan, että karamelllsokeria voidaan tyydyttävästi ottaa mukaan kaikkiin aikaisemmin tunnettuihin kollageenimakkarankuoriin, olivat ne sitten säikeisiä tai kuituisia luonteeltaan ja saatiin tämä kollageeni sitten tuoreista nahkoista, kalkkikäsitellyistä tai kalkilla käsittelemättömistä nahkoista tai suolatuista nahoista ja riippumatta siltä ovatko nämä let-kumaieet kuoret puristevalun jälkeen koaguloltavissa kylpyjä käyttäen kuten esim. ammoniumsulfaattia, natriumsulfaattia jne. käyttäen tai ammoniakki-kaasussa tai muutoin ja riippumatta siitä käytetäänkö muita kovettamisen tai parkitsemisen vaiheita ja riippumatta siitä mitä muovituskylpyjä käytetään.
Karamelllsokeria sisältävät kollageenimakkarankuoret nyt kyseessä olevan keksinnön mukaan ovät käsiteltävissä tavanomaiseen tapaan niin että valmistetaan makkaroita ja erityisesti savustettuja makkaroita. Täten tämä kuori edullisesti rypytetyssä muodossaan täytetään lihatahnalla ja täytetty kuori muodostetaan sitten makkaran lenkeiksi. Tämä toteutetaan normaalisti automaattisesti tai puoliautomaattisesti suurella nopeudella kaupallisesti saatavissa olevilla laitteilla. Nämä makkaralenkit, jotka yleensä ovat lenkkisarjojen muodossa voidaan sitten savustaa tavanomaisessa savustus-laitteistossa edullisimmin nykyaikaisissa savuhuoneissa, jotka on varustettu höyryn, kuivan lämmön ja ilman käsittelyllä sekä kylmäveden suihkuilla. Näin tuloksena olevat savustetut makkarat myydään sitten käyttäjille valmistettavaksi millä tahansa halutulla tavalla. Myöskin eräitä savustettuja makkaroita voidaan purkittaa käyttäen autoklaavimenettelyä.
Nyt kyseessä olevaa keksintöä voidaan ymmärtää paremmin alempana seu- 7 5*611 raavan yksityiskohtaisen selityksen esimerkkien avulla, jotka on tarkoitettu pelkästään esimerkkitapauksiksi edullisena pidetyistä suoritusmuodoista ja selittäviksi ohjeiksi, eivätkä ne rajoita keksintöä siihen, mitä on oheisten piirustusten yhteydessä esitetty*
Kuvio 1 havainnollistaa karamellisokeria sisältävää makkarankuorta 11, joka on rypytetty ja osittain auki vedetty kummastakin päästä.
Kuvio 2 on kaaviokuva, joka esittää kuoren 11 täyttämistä makkaran-tahnalla puristussarvella tai suuttimella 13 ja makkaran osuuksien 13 ketjun muodostamista kiertämällä kohdasta 17 tätä tahnalla täytettyä kuorta.
Kuvio 3 havainnollistaa makkaran lenkkejä 13 riippumassa kaksi alaspäin ja kaksi ylöspäin T-tangon tyyppisellä savustustelineellä 19 ja kuinka nämä makkarat tulevat kosketuksiin savustustelineen ja toistensa kanssa eri ^ kohdissa.
Kuvio 4 havainnollistaa yhtä ainoata lenkkiä keitettyä ja savustettua makkaraa valmistettuna karamellisokeria sisältävästä kuoresta sen jälkeen kun se on eroitettu muista lenkeistä tässä ketjussa ja halutut suljetut kiertopäät 21 siitä on suljettu.
Kuvio 3 havainnollistaa yhtä ainoata lenkkiä aikaisemman tyyppistä tunnettua keitettyä ja savustettua makkaraa valmistettuna kuoresta, joka ei sisällä karamellisokeria, jossa on aukikiertyneet sulkukiertopäät 23 ja jossa savustamaton alue 23 on hyytelöitynyt.
Koko tässä selityksessä ja esimerkeissä on kaikki määrät ilmaistu paino-osuuksina, ellei muuta ole erityisesti mainittu.
Esimerkki 1
Nahkojen valmistus - kalkitsemattomat nahat
Ohennettiin ja kaavittiin naudan vuotia, jotka oli saatu vastateurastetuista eläimistä. Nämä pestiin ja niitä liotettiin yli yön vesijohtovedessä lämpötilan ollessa 13°C. Seuraavana päivänä ne kaavittiin ja pun-^ nittiin.
Melalla hämmennettävissä olevaan astiaan, jonka kapasiteetti oli 4160 litraa lisättiin 2890 kg vettä ja 1270 kg kaavittua vuotaa. Sitten lisätään 44 kg (3,5 #) hydrattua kalkkia, 26,8 kg (2*1 56) natriumrikkihydraattia ja 11,1 kg (0,873 £) natrlumsulfidia tähän astiaan ja melasekoitinta käytetään tunnin verran ja pysäytetään sitten yhdeksi tunniksi. Sitten melaa käytetään 3 minuutin ajan aina kustakin kolmesta tunnista. 24 tunnin kuluttua tämä astia valutetaan kuiviin ja nahakset pestään vesijhhtovedessä (13°C) 13 minuutin aikana, ne vanutetaan ja kalkki kaavitaan. Sitten kaavitut nahakset palautetaan tähän astiaan ja pestään puhtaaksi kaivovedellä 8 56611 15°C lämpötilassa. Nämä pestyt nahakset halkaistaan sitten nahanhalkaiaukoneessa ja kaljasta käsitellään edelleen jotta valmistettaisiin kollageenia puristamista varten.
Suuri puinen rumpu, (kapasiteetti 5460 litraa) ladataan 527 kg nahkojen heijasta valmistettuna kuten yllä on esitetty. Ealjaksia pestään tässä rummussa yhdeksän ja puolen tunnin aikana virtausnopeuden ollessa 13 litraa minuutissa. Pesuvesi valutetaan pois tästä nahkojen haljas osuudesta ja pesty haljas käsitellään rummussa käyttäen 1315 litraa vettä, mikä sisälsi 3*8 kg anhydridlstä sitruunahappoa ja 3,0 kg natrium-sitraattidihydraattia. Rumpua pyöritetään 8 tunnin ajan minkä lopusea sit-raattiliuos valutetaan pois ja nahat pestään 2 tunnin aikana käyttäen juoksevaa vettä.
Nahkojen haljas rummutetaan toisen kerran 8 tunnin aikana käyttäen liuosta, jossa on 3,8 kg anhydridlstä sitruunahappoa ja 3,0 kg natriumsitraat-tidihydraattia liuotettuna 1315 litraan vettä ja lopuksi ne pestään vedellä 8,5 tunnin aikana tässä rummussa. Nahka paloitellaan suikaleiksi ja jauhetaan hlukkaskokoon suuruudeltaan likimain 5 mm·
Esimerkki 2
Valun purietemassan valmistaminen
Viedään seosta, jossa on 47 kg (14»2 kg nahkojen kuivia kiinteitä aineita) 5 mm kokoon jauhettuja nahkojen palasia, jotka on valmistettu kuten ylläolevassa esimerkissä 1 on kuvattu ja 153 litraa vettä lämpötilaltaan 14°C suuren nopeuden leikkuumyllyn lävitse, jossa nahan palaset paloitellaan nopeasti pyörivillä veitsillä niin että muodostuu kuituisen luonteista hydrattua massaa.
Ruostumatonta terästä olevassa astiassa hajoitetaan 2,84 kg sellu-loosakuituja läpeensä 190 litraan vettä. Tähän selluloosaliuokseen lisätään 5,9 kg pitoisuudeltaan 88 i» maitohappoa ja 2,1 kg karamelli sokerin nestettä (joka oli ostettu Hay-Lambert Ltd yhtiöltä ja joka oli laatua "T-5", mikä on hapanta karamellisokeria, joka on valmistettu glukoosista, ja joka sisälsi 55 i karamellisokerin kiinteitä aineita) ja tämä sekoitettiin täydelleen. (Kamarnellisokerien kiinteät aineet joita käytetään ovat 8 # nahkojen kiinteistä aineista, joita on käytetty Ja selluloosa, jota on käytetty on 20 i» nahkojen kiinteiden aineiden määrästä). Kuituisen hydratun kollageenin massa suuren nopeuden leikkuumyllystä ja hapan karamellisokerin, selluloosan ja veden seos pumpataan keskenään yhtäsuurilla virtausnopeuksilla yhteisen putkijohdon kautta varastointiastiaan. Kollageenin hiukkasten sekoittuminen karamellisokerin ja selluloosan kanssa tapahtuu kun nämä kaksi 9 5*611 liuosta kulkevat yhdessä yhteisen putkijohdon kautta hapon paisuttamien kollageenin hiukkasten kanssa. Kun varastointia on suoritettu ajan väliltä 16 - 24 tuntia verran karamellisokerin, selluloosan ja hapolla paisutetun kollageenin seos hajoitetaan edelleen sopivalla homogenisoijalla, kuten esim. Manton-Gaulin tyypin homogenisoijalla (malli 125-K-5BS), joka on varustettu kakeiasteisella venttiilillä ja jota käytetään aikaansaaden 107 at paineen lasku kutakin vaihetta kohden. Homogenisoitu seos pumpataan varastointi-astiaan ja ilma poistetaan siitä tyhjiön alaisena. Furistevalettava massa tai täten aikaansaatu hyytelö on kokoomukseltaan seuraavaat
Prosenttimäärä
Nahan kiinteitä aineita 3*55
Kovaa puuselluloosaa 0,71
Maitohappoa 1,3
Karamellieokeria 0,28
Esimerkki 3
Puristevalaminen ja kuoren muodostaminen
Se homogenisoitu puristevalun massa, joka on valmistettu kuten on kuvattuna esimerkissä 2 yllä pompataan varastoinnin astiasta suodattimen kautta ja se puxistevaletaan levymäisen puristevalulaitteen kautta, joka on sellaista tyyppiä, joka on havainnollistettuna U.S.A. patentin 3,122,788 kuviossa 1. Käyttäen sen tyyppistä laitteistoa, joka on havainnollistettuna kuvioissa 1-6 U.S.A. patentissa 3»535·125 tämä karamellieokeria sisältävä hapolla paisutetun kollageenin puristevalettu letku täytetään ilmalla ja ammoniakkikaaeulla, joka reagoi tässä puristevalun massassa läsnä olevan hapon kanssa niin että muodostuu ammoniumsuoloja mikä poistaa kollageenin paisuntamäärän ja lisää tämän letkun murtolujuutta. Täten puristevalettua letkua kannatetaan liikkuvalla hihnalla, kunnes se joutuu erilaisiin vesi-^ pesuihin ja plastieointikylpyihin, jollaista on kuvattu ja havainnollis tettu edellämainitun U.S.A. patentin 3*535*125 esimerkissä VI. Tätä puris-tevalajaa jäähdytetään kierrättämällä väliainetta vaipan kautta lämpötilassa 9°C. Puristevalettu kollageenin kuori täytetään ilmalla ja anhydridistä ammoniakkia mitataan sen kuoren sisään nopeudella noin 1,6 grammaa minuutissa ja siihen ulkopuoliseen säiliötilaan, joka ympäröi kuorta nopeudella 3,4 grammaa minuutissa. Läpimitan säätöosa säädetään määräämään puristevaletun letkun kuoren halkaisija suuruuteen 26-1 mm.
Puristevalettu kuori litistetään puristetelojen välillä ja se laskeutuu hihnan päästä säilytyskoriin vesipesuastian sisällä. Tämä kuori viedään sarjan säiliöitä kautta tämän astian sisällä näillä telineillä ja 10 MS 11 ββ joutuu välittömästi kosketuksiin pesuveden kanssa, joka kiertää kunkin Bälliön seinissä olevien aukkojen kautta. Viipymäaika kokonaisuudessaan tämän kuorelle vesipesun astiassa on 35 minuuttia ja virtausmäärä tuoretta pesuvettä astian kautta on 13 litraa minuutissa.
Flastisoijan aineseos plastisointisäiliön sisällä on vesiliuosta, jossa on 4,5 # glyseriiniä ja 1,3 ^ natriumkarboksimetyyliselluloosaa, mikä kiertää astian kautta virtausnopeuden ollessa 6 litraa minuutissa.
Kuoren kokonaisviipymäaika tässä plastisointiastiassa on 7,5 minuuttia. Pystysuorien seinien aukot näissä säiliöissä ovat yhteydessä plaetisointi-liuoksen kanssa tässä säiliössä ja takaavat kuoren Joutumisen välittömään kosketukseen plastisointikylvyn kanssa.
Kuori tuotuna plastisoinnin kylvystä täytetään ilmalla Ja viedään suoraan kuuman ilman kuivaajaan. Kun kuori poistuu kuivaajasta se kurotaan laitteistolla, jollainen on kuvattu ja josta patenttivaatimus on esitetty U.S.A. patentissa 3#315»500. Tämä kurottu karamellisokeria sisältävä kuori (mitä ei myöhemmin lämpököveteta) on lopulliselta kokoomukseltaan likimain seuraavaai
Pro senttimäärä
Kollageenia 52,5
Selluloosaa 10,5
Glyseriiniä 16
Kosteutta 16
Karamellisokeria (kuiva-ainetta) 4
Natriumkarboksimetyyliselluloosaa 1
Esimerkki 4
Puristevalamlnen ja kuoren muodostaminen lämmöllä kovetetuksi kuoreksi Noudattaen esimerkkien 2 ja 3 mukaista menettelyä, mutta käyttäen vain 1,1 kg karamellisokeria nesteenä (Hay-Lambert Ltd, laatu T-5), toisin sanoen karamellisokereiden kiinteiden aineiden määrä, jota käytetään on 4 ^ käytetyistä nahasta olevista kiinteistä aineista kollageenia.
Tuloksena oleva kurottu karamellisokeria sisältävä kuori on lopulliselta kokoomukseltaan likimain seuraavaai
Prosenttimäärä
Kollageenia 54,2
Selluloosaa 10,8
Glyseriiniä 16
Kosteutta 16
Karamellisokeria (kuiva-ainetta) 2
Natriumkarboksimetyyliselluloosaa 1 S6611
Kurottu kuori karkaistaan ali kovetetaan sitten lämmöllä pakko-käyttöisen vedon uunissa kuumentsumalla se ympäristön lämpötilasta 85°C lämpötilaan yli 12 tunnin aikana ja pitäen sitä 85°C lämpötilassa vielä ylimääräiset kolme tuntia.
Esimerkki 5
Muuta kuin selluloosaa sisältävät kuoret
Noudattaen esimerkkien 1-4 mukaista menettelyä, mutta jättäen pois esimerkissä 2 oleva selluloosa ja käyttäen Hay-Lsunbert Ltd yhtiön laadun "T-4" karamellisokeria saatiin tyydyttäviä karamellisokeria sisäl-" täviä kovettamattomia sekä lämmöllä kovetettuja kuoria.
Esimerkki 6
Suolahappoa sisältäviä hyytelökuoria - Noudattaen esimerkkien 1-5 mukaista menettelyä, mutta käyttäen vastaavaa määrää suolahappoa maitohapon sijaan esimerkistä 2 saavutettiin tyydyttäviä karamellisokeria sisältäviä kuoria.
FI1037/74A 1973-04-05 1974-04-04 Aetbart korvskinn framstaellt av kollagen fraon skinn FI56611C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US348375A US3860728A (en) 1973-04-05 1973-04-05 Caramel-containing collagen sausage casing and smoked sausage
US34837573 1973-04-05

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI56611B FI56611B (fi) 1979-11-30
FI56611C true FI56611C (fi) 1980-03-10

Family

ID=23367754

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1037/74A FI56611C (fi) 1973-04-05 1974-04-04 Aetbart korvskinn framstaellt av kollagen fraon skinn

Country Status (17)

Country Link
US (1) US3860728A (fi)
JP (1) JPS57773B2 (fi)
AR (1) AR202644A1 (fi)
AT (1) AT349294B (fi)
BE (1) BE813385A (fi)
BR (1) BR7402742D0 (fi)
CA (1) CA1012407A (fi)
CH (1) CH591210A5 (fi)
DE (1) DE2416135C2 (fi)
DK (1) DK150561C (fi)
FI (1) FI56611C (fi)
FR (1) FR2224089B1 (fi)
GB (1) GB1429416A (fi)
IE (1) IE39356B1 (fi)
NL (1) NL185890C (fi)
NO (1) NO140252C (fi)
SE (1) SE410138C (fi)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2212399A1 (de) * 1972-03-15 1973-10-18 Becker & Co Naturinwerk Mit essbarem farbstoff eingefaerbte essbare wursthuelle und verfahren zu ihrer herstellung
US4061786A (en) * 1972-03-15 1977-12-06 Naturin-Werk Becker & Co. Dyed edible food casings
US3993790A (en) * 1976-03-22 1976-11-23 Tee-Pak Inc. Process of making collagen casings using mixed acids
CA1106678A (en) * 1977-06-28 1981-08-11 Union Carbide Corporation Smoke colored food casing and method of producing same by use of the maillard reaction
US4171381A (en) * 1978-01-27 1979-10-16 Union Carbide Corporation Smoke colored food casing and method of producing same by use of a Maillard reaction product and an albumin
US4219574A (en) * 1978-02-28 1980-08-26 Union Carbide Corporation Food casing
US4769246A (en) * 1986-04-04 1988-09-06 Devro, Inc. Dyed collagen sausage casing
US4728523A (en) * 1986-04-04 1988-03-01 Devro, Inc. Process for preparing dyed collagen sausage casing
US4778639A (en) * 1986-10-20 1988-10-18 Viskase Corporation Method of manufacturing a caramel-containing cellulosic article
US4781931A (en) * 1986-10-20 1988-11-01 Viskase Corporation Caramel-containing cellulosic article
US4756914A (en) * 1986-10-20 1988-07-12 Viskase Corporation Caramel-containing cellulosic article
GB9217223D0 (en) * 1992-08-13 1992-09-23 Devro Ltd Collagen-containing composition
EP1346649A3 (en) 1996-01-22 2003-12-10 Chr. Hansen A/S Water dispersible compositions containing natural hydrophobic pigment, method of preparing same and their use
US6667082B2 (en) 1997-01-21 2003-12-23 Cryovac, Inc. Additive transfer film suitable for cook-in end use
US5820812A (en) * 1997-06-03 1998-10-13 Nitta Castings, Inc. Process for strengthening collagen casings using ultraviolet irradiation
US6808728B2 (en) 1999-04-21 2004-10-26 Conagra Grocery Products Company Method for reducing color migration in multi-layered and colored gel-based dessert products and the products so produced
US6294213B1 (en) 1999-04-21 2001-09-25 Conagra Grocery Products Company Method for reducing color migration in multi-layered, caramel colored, gel-based dessert products and the products so produced
US6299917B1 (en) * 1999-09-13 2001-10-09 Teepak Investments, Inc. Food casing from viscose-smoke blend
US6488975B1 (en) 2000-09-25 2002-12-03 Conagra Grocery Product Company Cocoa powder for use in multi-layered gel-based dessert products and method for making same
DE10049178A1 (de) * 2000-10-05 2002-04-11 Guenter Kollross Geraffte Schlauchfolie sowie Verfahren und Vorrichtung zum Raffen
US20040197445A1 (en) * 2003-04-04 2004-10-07 Appleby Douglas Edward Caramel coated food casing and method of manufacture
US7867536B2 (en) * 2005-08-02 2011-01-11 Kargenian John H Method for producing an edible sausage-like food product
ES2283203B2 (es) * 2005-11-21 2008-08-01 Viscofan, S.A. Procedimiento de obtencion de un producto alimenticio ahumado con marcas y producto asi obtenido.
ES2304846B1 (es) * 2006-05-11 2009-10-23 Viscofan, S.A. Tripa coloreante para embutidos carnicos y procedimiento de obtencion.
ES2306577B1 (es) 2006-05-11 2009-09-28 Viscofan, S.A. Procedimiento de obtencion de una tripa con marcas y de un producto carnico con marcas, tripa y productos carnicos asi obtenidos.
US9999233B1 (en) * 2012-04-13 2018-06-19 Viskase Companies, Inc. Low moisture barrier film
DE102017005999A1 (de) 2017-05-28 2018-11-29 Entex Rust & Mitschke Gmbh Herstellung von essbaren Wurstpellen aus Kollagen oder gleichartigen Stoffen durch Extrudieren
CN109275690B (zh) * 2017-07-20 2023-11-28 维斯克凡科技(苏州)有限公司 获得圆形胶原肠衣的方法和通过所述方法获得的肠衣
EP3697225A4 (en) * 2017-10-16 2021-07-14 Viscofan Collagen USA Inc. COLLAGEN ENVELOPE FLAVORING PROCESSES

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3123482A (en) * 1961-01-16 1964-03-03 R lieberman
US3161990A (en) * 1961-06-05 1964-12-22 Jr Ewel J Morris Fallout shelter
GB1035001A (en) * 1961-11-15 1966-07-06 Gascoignes Reading Ltd Improvements in cleaning systems for milking installations
US3274005A (en) * 1964-04-01 1966-09-20 Tee Pak Inc Shirred sausage casing with end closure
US3235641A (en) * 1964-09-10 1966-02-15 Johnson & Johnson Method of producing a collagen casing

Also Published As

Publication number Publication date
NL7404712A (fi) 1974-10-08
FR2224089A1 (fi) 1974-10-31
GB1429416A (en) 1976-03-24
AR202644A1 (es) 1975-06-30
CH591210A5 (fi) 1977-09-15
AU6748874A (en) 1975-10-09
NO140252C (no) 1979-08-01
DE2416135A1 (de) 1974-10-24
JPS57773B2 (fi) 1982-01-07
CA1012407A (en) 1977-06-21
NO741240L (no) 1974-10-08
AT349294B (de) 1979-03-26
FI56611B (fi) 1979-11-30
DE2416135C2 (de) 1984-01-26
NL185890C (nl) 1990-08-16
NL185890B (nl) 1990-03-16
FR2224089B1 (fi) 1979-04-27
NO140252B (no) 1979-04-23
BE813385A (fr) 1974-10-07
IE39356B1 (en) 1978-09-27
SE410138B (sv) 1979-10-01
JPS49130954A (fi) 1974-12-16
ATA282574A (de) 1978-08-15
BR7402742D0 (pt) 1974-10-29
SE410138C (sv) 1987-11-09
US3860728A (en) 1975-01-14
IE39356L (en) 1974-10-05
DK150561C (da) 1987-12-07
DK150561B (da) 1987-03-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI56611C (fi) Aetbart korvskinn framstaellt av kollagen fraon skinn
US3123481A (en) Tanned edible collagen casing and method of producing same
JP3661037B2 (ja) 押出ソーセージストランドを硬化させるためのブライン調合物
CN106035598B (zh) 一种用胶原蛋白和其他可食用蛋白质制备的可食肠衣
CA1168505A (en) Collagen sausage casing
CN107259442A (zh) 作为脂肪替代物的复配凝胶及其制作的香肠
CN107897463A (zh) 一种糖衣生产工艺
US3682661A (en) Edible vegetable protein casing
FI113236B (fi) Selluloosahydraattiin perustuva, nestesavulla kyllästetty letkumainen ravintoainekuori
US4219574A (en) Food casing
US3620775A (en) Edible collagen casing
US3627542A (en) Edible collagen casing containing monoglyceride or acetylated monoglyceride softener
US3930036A (en) Edible collagen sausage casing and method of preparing same
US3533809A (en) Phosphate glutaraldehyde tanning of edible collagen casing
US3821439A (en) Coagulating and hardening bath for edible collagen sausage casings
US3408916A (en) Edible collagen sausage casing and method of preparing same
US4975040A (en) Apparatus for producing a shark fin analog
US3123483A (en) Edible collagen casing and method
US4110479A (en) Method of preparing collagen structures
JPS5834099B2 (ja) シヨクヨウコラ−ゲンケ−シングノセイホウ
US3505084A (en) Method of preparing a collagen sausage casing
US3579358A (en) Method of preparing an edible tubular collagen casing
US4154857A (en) Collagen dewatering with polysaccharides
US3634561A (en) Collagen products
WO2006051274A1 (en) Food product and method for its production