FI12256U1 - Muotti betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten - Google Patents

Muotti betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten Download PDF

Info

Publication number
FI12256U1
FI12256U1 FIU20184117U FIU20184117U FI12256U1 FI 12256 U1 FI12256 U1 FI 12256U1 FI U20184117 U FIU20184117 U FI U20184117U FI U20184117 U FIU20184117 U FI U20184117U FI 12256 U1 FI12256 U1 FI 12256U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mold
heating element
heating
recess
mechanical connection
Prior art date
Application number
FIU20184117U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Werner Schneider
Bernd Renz
Original Assignee
Peri Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Peri Gmbh filed Critical Peri Gmbh
Application granted granted Critical
Publication of FI12256U1 publication Critical patent/FI12256U1/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G9/00Forming or shuttering elements for general use
    • E04G9/10Forming or shuttering elements for general use with additional peculiarities such as surface shaping, insulating or heating, permeability to water or air
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B28WORKING CEMENT, CLAY, OR STONE
    • B28BSHAPING CLAY OR OTHER CERAMIC COMPOSITIONS; SHAPING SLAG; SHAPING MIXTURES CONTAINING CEMENTITIOUS MATERIAL, e.g. PLASTER
    • B28B7/00Moulds; Cores; Mandrels
    • B28B7/40Moulds; Cores; Mandrels characterised by means for modifying the properties of the moulding material
    • B28B7/42Moulds; Cores; Mandrels characterised by means for modifying the properties of the moulding material for heating or cooling, e.g. steam jackets, by means of treating agents acting directly on the moulding material
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G11/00Forms, shutterings, or falsework for making walls, floors, ceilings, or roofs
    • E04G11/06Forms, shutterings, or falsework for making walls, floors, ceilings, or roofs for walls, e.g. curved end panels for wall shutterings; filler elements for wall shutterings; shutterings for vertical ducts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)

Abstract

1. Muotti (44) betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten, tunnettu siitä, että muotissa (44) on järjestelmämuottielementti (22), jossa on muottipinta (28) ja lämmityselementti (10), joka on asennettu järjestelmämuottielementtiin (22), jolloin lämmityselementti (10) on liitettävissä käytön ajaksi järjestelmämuottielementtiin (22) ja jossa on lämmityslaite (18) lämmön tuottamiseksi, jossa lämmityselementissä (10) on mekaanisen liitoksen (34) ensimmäinen osa (32) lämmityselementin (10) liittämiseksi järjestelmämuottielementtiin (22) ja jossa järjestelmämuottielementissä (22) on mekaanisen liitoksen (34) toinen osa (40), joka on liitetty lämmityselementissä (10) olevan mekaanisen liitoksen (34) ensimmäiseen osaan (32), jossa mekaanisen liitoksen (34) toisessa osassa (40) on läpiruuvattava syvennys (42). Lisäksi suojavaatimukset 2-10.

Description

MUOTTI BETONISTA PAIKALLAVALETTAVAN RAKENTEEN TUOTTAMISTA VARTEN
Keksinnön kohteena on järjestelmämuottielementin lämmittämiseen tarkoitettu, lämmityselementin muodossa oleva lisäosa, jossa lämmityselementti voidaan liittää järjestelmämuottielementtiin käytön ajaksi ja jossa sillä on lämmityslaite lämmön tuottamista varten. Keksintö liittyy siis betonivalumuottiin, joka on toteutettu järjestelmä-muottielementeillä ja johon on mahdollista liittää keksinnönmukainen lisäosa.
On tunnettua, että lämmitettäviä muotteja käytetään valamiseen betonista, esimerkiksi betoniseinien tai -pilareiden valamiseen. Lämmitettävät muotit mahdollistavat paikallavalettavien rakenteiden valmistamisen paikallavalettavasta betonista alhaisissa lämpötiloissa ja erityisesti pakkasella.
Esimerkiksi julkaisusta DD 32 711 A3 on esimerkiksi tullut tunnetuksi käyttää lämmitettävää muottielementtiä, jossa on sähköllä kuumennettava höyryntuottokammio, valmistettavaksi tarkoitetun betoniseinän muovaamiseksi. Höyryntuottokammio on tässä tapauksessa integroitu muottielementtiin ts. liitetty muottielementtiin ei-irrotettavalla tavalla. Muottielementtiä ei näin ollen ole mahdollista käyttää kuumalla säällä ilman höyryntuottokammiota.
Julkaisussa DE 196 04 835 AI esitetään myös laite kanavan seinämien tiivistämiseksi. Laite käsittää kimmoisesti laajennettavan kannen, johon sähköiset säteilylämmittimet on järjestetty. Säteilylämmittimet voidaan rakentaa hehkulamppujen muotoon. Tämän laitteen haittapuolena on, että sitä pitää aina käyttää tai se on aina kuljetettava ja koottava yhdessä sähköisten säteilylämmitinten kanssa.
Julkaisussa DE 2 061 394 A esitetään muotti käytettäväksi paikallavalettavan betonin käsittelyyn. Muotti käsittää muottielementin, joka on varustettu vastuslämmityslangoilla, jotka on sisällytetty muottielementtiin. Myös vastuslämmityslangat on kuljetettava ja rakennettava muottielementin mukana kuumalla säällä toimittaessa.
Julkaisussa CA 1 158 119 A esitetään siirrettävä lämmitin paikallavalettavasta betonista vastavalettujen elementtien kovettamiseksi. Tässä tapauksessa neste kuumennetaan lämmittimessä ja ohjataan joustavissa putkissa eri puolille elementtiä. Muotin kuumentamista ei julkaisussa CA 1 158 119 A esitetä.
Lopuksi julkaisusta JP 2008095434 on tullut tunnetuksi järjestää sähkölämmitin teräksiseen muottiin palautuvasti irrotettavalla tavalla magneettiliitäntää käyttäen. Teräksistä muottia voidaan siten käyttää myös kuumalla säällä ilman sähkölämmitintä. Tunnettu lämmitin on lämmittimen täysin levymäisen rakenteen ja suorakulmaisen magneettiliitännän vuoksi suhteellisen painava, minkä johdosta lämmittimen kuljettaminen on hankalaa. Lisäksi lämmittimen ja teräksisen muotin välinen magneettiliitäntä voidaan vapauttaa vain monimutkaisella tavalla. Tämän mukaisesti keksintö ratkaisee - sekä korkeissa että alhaisissa ulkoisissa lämpötiloissa tapahtuvan betonirakenteiden valamisen haasteet, sekä samanaikaisesti tekee helpoksi muotin kuljettamisen ja käsittelyn.
Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on tarjota lämmityselementti, joka on sekä helposti kuljetettavissa että helposti liitettävissä järjestelmämuottielementtiin sekä helposti irrotettavissa siitä.
Tarkoitus saavutetaan keksinnön mukaisesti lämmityselementillä, jolla on suojavaatimuksen 1 mukaiset piirteet. Epäitsenäisissä suojavaatimuksissa määritellään edullisia kehitysmuotoja.
Keksinnönmukainen tarkoitus saavutetaan näin ollen järjestelmämuottielementin lämmittämiseen tarkoitetulla lämmityselementillä siten, että lämmityselementti voidaan siinä liittää järjestelmämuottielementtiin käytön ajaksi ja että siinä on lämmityslaite lämmön tuottamista varten, sekä siten, että lämmityselementissä on mekaanisen liitoksen ensimmäinen osa lämmityselementin kokoamiseksi järjestelmämuottielementtiin.
Keksinnön mukaisesti lämmityselementti voidaan vastaavasti liittää käytön ajaksi järjestelmämuottielementtiin mekaanista liitosta käyttäen. Lämmityselementissä on mekaanisen liitoksen ensimmäinen osa ja järjestelmämuottielementissä mekaanisen liitoksen toinen osa. Tässä tapauksessa mekaanisen liitoksen toisena osana käytetään mieluummin sitä teknistä elementtiä, joka on joka tapauksessa jo valmiina järjestelmämuottielementissä. Näin ollen on myös mahdollista, että jo olemassa olevaan järjestelmämuottielementtiin voidaan liittää lämmityselementti.
Mekaaninen liitos ei mieluummin perustu magneettiliitäntään. Mekaaninen liitos on toteutettu, siten että siinä ei käytetä magneettia tai magnetismia.
Mekaaninen liitos voidaan tässä tapauksessa rakentaa uros-naarasponttiliitoksen muodossa. Lisäksi mekaaninen liitos voidaan rakentaa koukku-silmukkaliitoksen muodossa. Mekaanisen liitoksen ensimmäinen osa voidaan rakentaa ensimmäisen ulokkeen muodossa siten, että tämä uloke kiinnittyy mekaanisen liitoksen toisen osan taakse toisen ulokkeen muodossa. Mekaaninen liitos mahdollistaa lämmityselementin nopean ja yksinkertaisen asennuksen järjestelmämuottielementtiin kiinni sekä lämmityselementin nopean ja yksinkertaisen purkamisen järjestelmämuottielementistä irti. Samanaikaisesti mekaaninen liitos tuottaa yhtäjaksoisen ja pitävän liitoksen lämmityselementin ja järjestelmämuottielementin välille. Korkeissa lämpötiloissa lämmityselementin liittäminen järjestelmämuottielementtiin voidaan tässä tapauksessa jättää tekemättä. Lämmityselementin kuljetus ja kokoaminen tapahtuvat siten ainoastaan lämpötilan ollessa alhainen tai pakkassäällä.
Mekaanisen liitoksen ensimmäisessä osassa on läpi ruuvattava syvennys, johon on mahdollista ruuvata järjestelmämuottielementin ruuvi. Vaihtoehtoisesti tai lisäksi mekaanisen liitoksen ensimmäisessä osassa on ruuvi, jolla kiinnitetään lämmityselementti järjestelmämuottielementin läpi ruuvattavaan syvennykseen. Ruuvi on tässä tapauksessa järjestetty kierrettäväksi lämmityselementtiin. Lämmityselementin paino pienenee entisestään ja sen käsittely helpottuu, kun lämmityselementissä on sähköinen lämmityslaite. Sähköisessä lämmityslaitteessa voi olla lämmityslanka. Sähköinen lämmityslaite on mieluummin rakennettu lämmitysmatoksi. Lämmityselementin erityisen alhainen paino ja hyvä stabiilius saavutetaan, kun lämmitysmatossa on yhteen punottuja lämmityslankoja.
Keksinnönmukaisessa lämmityselementissä on runko, mikä tekee lämmityselementtistä rakenteellisesti yksinkertaisen ja kevytrakenteisen. Yksinkertainen hallittavuus ja alhainen paino yksinkertaistavat merkittävästi muotin rakentamista, purkamista ja kuljettamista.
Eräässä toisessa edullisessa tavassa lämmityslaite on yhdistetty lämmityselementin runkoon jousielementin avulla. Lämmityslaite siis voidaan tässä tapauksessa taivuttaa runkoon. Lämmityselementtistä tulee tällä tavoin kevytrakenteinen, ja venytetystä lämmityslaitteesta saadaan hyvin tehokas.
Keksinnön eräässä erityisen edullisessa muodossa runko on perusmuodoltaan suorakulmainen. Tässä tapauksessa voidaan järjestää useita lämmityselementtejä vierekkäin yksinkertaisella ja aukottamalla tavalla.
Runko on mieluummin rakennettu metallista, erityisesti teräksestä. Lisäksi rungossa voi olla tukitanko tai tukitankoja. Rungosta saadaan tällä tavoin luja ja samalla kevyt. Lämmityselementissä on syvennys, jota runko rajaa. Kyseinen syvennys on ainakin osittain eristeen sulkema. Syvennys on siis rungossa oleva aukko, jota runko rajaa. Eriste on mieluummin rakennettu levymaisesti. Eriste voidaan esimerkiksi toteuttaa vaahtomuovilevystä. Eriste on mieluummin toteutettu polyuretaanilevystä. Eriste lisää lämmön siirtymisen lämmityslaitteesta muottielementtiin.
Eriste on mieluummin toteutettu niin, että se ei kosketa lämmityslaitetta. Ensimmäinen ilmarako sijaitsee tässä tapauksessa eristeen ja lämmityslaiteen välissä. Lämmityselementin runko on toteutettu siten, että lämmityslaiteen ja järjestelmämuottielementin välissä on toinen ilmarako, silloin kun lämmityselementti on yhdistetty järjestelmämuottielementtiin. Lämmityselementissä voi lisäksi olla eristettä suojaava levy. Kyseinen levy on siis eristeen siinä puolella mihin ei kiinnitetä järjestelmämuottielementtiä. Levy on mieluummin rakennettu metallilevystä. Lämmityselementissä voi olla ulkonemia ja/tai syvennyksiä lisävarusteiden kiinnittämistä varten. Ulkonemat ja/tai syvennykset ovat siinä puolella mihin järjestelmämuottielementtiä ei kiinnitetä ja niihin on hyvä pääsy. Ne ovat peittämättömänä. Ulkonema voidaan tässä tapauksessa rakentaa tukitangon muotoon. Lisävarusteena voidaan käyttää erilaisia rakenteita tai lisäosia, kuten vinotukia tai betonointi- ja/tai työtasoja. Lämmityselementissä ei tässä tapauksessa tarkoituksellisesti ole aukkoja, jotta lisävaruste voidaan kiinnittää suoraan järjestelmämuottielementtiin, sillä tällainen aukko aiheuttaisi lämpöhäviön. Lämmityselementissä on muottisidepultin läpivientisyvennys / läpivientisyvennyksiä muottisidepultin kiinnittämisestä varten. Lämmityselementissä on reuna-alueella syvennys / syvennyksiä useiden samanlaisten lämmityselementein varustettujen järjestelmä-muottielementtien kytkemiseksi toisiinsa. Lämmityselementissä on erityinen vastepinnallinen kulmatukiuloke järjestelmämuottielementtiä varten. Vastepinta suuntaa tässä tapauksessa lämmityselementtistä järjestelmämuottielementtiin päin.
Keksinnönmukainen tavoite saavutetaan, kun muotti betonisia paikallavalurakenteita varten tuotetaan siten, että, että muotissa on järjestelmämuottielementti ja lämmityselementti, joka on kiinnitetty järjestelmämuottielementtiin ja jota on kuvattu edellä, ja että järjestelmämuottielementissä on mekaanisen liitoksen toinen osa, joka on liitetty lämmityselementissä olevan mekaanisen liitoksen ensimmäiseen osaan.
Mekaanisen liitoksen toisessa osassa on mieluummin läpiruuvattava syvennys vastaanottamaan mekaanisen liitoksen ensimmäinen osa ruuvin muodossa ja/tai ruuvi vietäväksi mekaanisen liitoksen ensimmäisen osan läpi läpiruuvattavan syvennyksen muodossa. Ruuvi voidaan tässä tapauksessa asentaa kiertämällä kiinni järjestelmämuottielementtiin.
Mekaanisessa liitoksessa voi siten olla lämmityselementissä läpiruuvattava syvennys sekä ruuvi, joka ohjataan järjestelmämuottielementissä olevan läpiruuvattavan syvennyksen läpi, ja/tai mekaanisessa liitoksessa voi olla järjestelmämuottielementissä läpiruuvattava syvennys ja ruuvi, joka ohjataan lämmityselementissä olevan läpiruuvattavan syvennyksen läpi. Lämmityselementissä on tuki, johon on toteutettu läpivientisyvennys, joka on kohdakkain järjestelmämuottielementin rungossa olevan läpi ruuvattavan syvennyksen kanssa. Järjestelmämuottielementissä on mieluummin läpivientisyvennys muottisidepultin kiinnittämiseksi siten, että se on kohdakkain lämmityselementin muottisidepultin läpivientisyvennyksen kanssa. Läpivientisyvennys on tässä tapauksessa rakennettu erityisesti siten, että se on kohtisuorassa järjestelmämuottielementin runkoon nähden.
Muotissa voi olla jännitelähde, joka on kotelossa siten, että kotelo on liitetty lämmityselementtiin käytön ajaksi. Jännitelähteessä on mieluummin useita sähkölähtöjä syöttämään useita lämmityselementtejä. Jännitelähde voidaan tässä tapauksessa rakentaa liitäntäkotelon muotoon. Muotissa voi lisäksi olla säädin lämmityselementin lämpötilan säätämiseksi tai säätelemiseksi. Säädin voidaan järjestää koteloon. Useiden lämmityselementtien keskitetty säädin on järjestetty koteloon.
Keksinnön muut piirteet ja edut käyvät ilmi seuraavasta keksinnön yhdestä toteutusmuodon yksityiskohtaisesta kuvauksesta, jossa viitataan piirustuksissa sisältäviin kuvioihin, joissa esitetään yksityiskohtia, joilla on merkitystä keksinnön kannalta, sekä suojavaatimuksista.
Keksinnössä esitetyt ominaisuudet havainnollistetaan siten, että keksinnön mukaiset ominaisuudet voidaan tuoda selvästi esiin. Erilaiset ominaisuudet voidaan toteuttaa itsessään kukin erikseen tai yhdessä millaisena tahansa keksinnön muunnelmien yhdistelmänä.
KUVIOT
Kuvio 1 on perspektiivinen tasokuva lämmityselementtistä;
Kuvio 2 on pohjakuva kuvion 1 mukaisesta lämmityselementtistä;
Kuvio 3 on perspektiivikuva järjestelmämuottielementistä;
Kuvio 4 on perspektiivikuva kuvioiden 1 ja 2 mukaisen lämmityselementtiin sijoittamisesta Kuvion 3 mukaiseen järjestelmämuottielementtiin;
Kuvio 5 on perspektiivikuva lämmityselementillä varustetusta järjestelmämuotista, jossa lämmityselementti on sijoitettu kuvion 3 mukaiseen järjestelmämuottielementtiin; kuvio 6 on perspektiivikuva kuvion 5 mukaisen järjestelmämuotin yksityiskohdasta; kuvio 7 on perspektiivikuva kuvion 6 mukaisesta järjestelmämuotista, johon on kiinnitetty nostoapuväline muotin pystyttämistä varten; kuvio 8 on perspektiivikuva kuvion 7 mukaisesta pystytetystä järjestelmämuotista, joka on varustettu koteloon toteutetulla jännitelähteellä; kuvio 9 on sivukuva kuvion 8 mukaisesta järjestelmämuotista; ja kuvio 10 on perspektiivikuva useista vastakkain asetetusta muoteista seinän valamista varten kuvioiden 8 ja 9 mukaisesti;
Kuviossa 1 on esitetty lämmityselementti 10. Lämmityselementissä 10 on metallirungon muodossa oleva nelisivuinen kehys 12, joka edustaa lämmityselementin 10 "kantavaa runkoa". Kehyksen 12 ansiosta lämmityselementti 10 on erityisen kevyt ja helposti kuljetettavissa. Lämmityselementti 10 on sen suojaamiseksi päällystetty useilla levyillä 14, joista selvyyden vuoksi vain yksi levy 14 on merkitty viitenumerolla kuvioon 1. Levyt 14 ovat rakennettu metallista, mieluummin sinkki levystä.
Kuviossa 2 näkyy lämmityselementti 10 katsottuna toisesta suunnasta kuin kuviossa 1. Kuviossa 2 näkyy, että kehyksessä 12 on sitä jäykistettäviä tukitankoja 16, joista selvyyden vuoksi vain yksi tukitanko 16 on merkitty viitenumerolla kuvioon 2. Tukitangot 16 on mieluummin toteutettu metallista.
Kehyksessä 12 on kiinnipuristettuna useiden lämmitysosien muodossa oleva lämmityslaite 18. Lämmitysosat on rakennettu lämmitysmattojen muotoon. Lämmitysmatoissa on levymäinen alusta, jolle ainakin yksi lämmityslanka on toteutettu. Lämmityselementit on kiinnipuristettu jousielementtien 20 avulla - erityisesti tukitankoja 16 käyttäen - tai suoraan kiinni kehykseen 12. Selvyyden vuoksi vain yksi kimmoinen elementti 16 on merkitty viitenumerolla kuvioon 2.
Kuviossa 3 on esitetty järjestelmämuottielementti 22. Järjestelmämuottielementillä 22 on kehys 24. Kehys 24 on rakennettu suorakulmaiseksi, ja sillä on sama leveys B ja korkeus H kuin kehyksellä 12 (ks. kuvio 1). Kehys 12 (ks. kuvio 1) voidaan näin ollen asettaa tasaisesti levymuottikehykseen 24. Järjestelmämuottielementissä 22 on muotin tukitangot, joista selvyyden vuoksi vain kaksi muotin tukitankoa 26a, jotka ulottuvat pituussuuntaan (pitkittäistukitangot), ja kaksi muotin tukitankoa 26b, jotka ulottuvat poikittaissuuntaan (poikittaistukitangot), on merkitty viitenumerolla kuvioon 3. Muotin tukitangot 26a, 26b on - samalla tavoin kuin levymuottikehys 24 - rakennettu metallista, ja ne vahvistavat kehystä 24. Muotin tukitangot 26a, 26b tukevat lisäksi muottilevyä 28. Muottilevy 28 on päällystetty puulla ja/tai muovimateriaalilla. Muottilevy 28 on rakennettu ei-magneettisista materiaaleista, jotta järjestelmämuottielementin 22 paino voidaan pitää pienenä.
Muotin tukitangoilla 26a, 26b on läpivientisyvennykset 30 muottisidepultin (ei esitetty) kiinnittämiseksi kussakin tapauksessa. Lämpimällä säällä järjestelmämuottielementtiä 22 voidaan käyttää ilman lämmityselementtiä 10 (ks. kuvio 1).
Kuviossa 4 näkyy lämmityselementin 10 sijoittelu järjestelmämuottielementtiin 22. Lämmityselementissä 10 on tässä tapauksessa järjestelmämuottielementtiin 22 liittämistä varten mekaanisen liitoksen 34 ensimmäinen osa 32. Ensimmäisessä osassa 32 on liuskat 36, joihin on rakennettu liuskojen läpivientisyvennykset 38. Järjestelmämuottielementissä 22 on mekaanisen liitoksen 34 toinen osa 40. Toisessa osassa 40 on läpi ruuvattavat syvennykset 42, jotka lämmityselementin 10 ollessa koottuna järjestelmämuottielementille 22 ovat kohdakkain liuskan läpivientisyvennysten 38 kanssa. Kuviossa 4 näkyy tässä tapauksessa vain osa mekaanisesta liitoksesta 34. Liuskoja ja läpivientisyvennyksiä on lisää lämmityselementin 10 ja järjestelmämuottielementin 22 ulommalla puolella kuviossa 4.
Kuviossa 5 näkyy muotti 44 lämmityselementti 10 järjestelmämuottielementtiin 22 sijoitettuna. Kuviosta 5 näkyy, että lämmityselementillä 10 on tukijalka 46. Tukijalka 46 toimii vastepintana 48 kehyksen 24 tukemista varten (vrt. kuvio 4). Tukijalka 46 on mieluummin rakennettu metallista ja kiinnitetty tukevasti lämmityselementin 10 kehykseen 12. Tukijalassa 46 on tukijalan läpivientisyvennykset 50 lämmityselementin 10 kiinnittämiseksi järjestelmämuottielementtiin 22. Tukijalan läpivientisyvennykset 50 on liitetty mekaanisen liitoksen 34 ensimmäiseen osaan 32 (ks. kuvio 4). Muotti 44 on kokoamisen helpottamiseksi asetettu puurimojen 52 päälle. Kun useita muotteja 44 järjestetään toinen toisensa päälle, vain alimmainen (alimmaiset) muoteista varustetaan alustalla seisovalla tukijalalla. Alimmaisen muotin päälle järjestetyssä lämmityselementissä sen sijaan ei ole tukijalkaa.
Kuviossa 6 näkyy muotti 44 lämmityselementin 10 järjestelmämuottielementtiin 22 kiinnittämisen aikana. Muotissa 44 on tätä varten ruuvit 54. Ruuvit 54 ohjataan kussakin tapauksessa tukijalan läpi läpivientisyvennyksen 50 tai läpi ruuvattavan syvennyksen 42 ja laipan läpivientisyvennyksen 38 läpi (ks. kuvio 4). Ruuvit 54 ovat osa mekaanisen liitoksen 34 ensimmäistä osaa 32 (ks. kuvio 4). Lämmityselementin 10 mekaaninen kiinnittäminen järjestelmämuottielementtiin 22 suoritetaan kehyksen 12 kaikista neljästä nurkasta, jotka osoittavat ulospäin päärungon tasossa.
Kuviossa 7 näkyy muotti 44 sekä vinotuet 56, jotka on kiinnitetty lämmityselementtiin 10. Lämmityselementtiin 10 on lisäksi kiinnitetty betonointi-/työtaso 58.
Kuviossa 8 näkyy kuvion 7 mukainen muotti 44 pystytettynä. Kuviosta 8 näkyy, että lämmityselementissä 10 on muottisidepultin läpivientisyvennykset 60. Muottisidepulttien läpivientisyvennykset 60 ovat kohdakkain läpivientisyvennysten 30 kanssa (ks. kuvio 3).
Kuviosta 8 voidaan lisäksi nähdä, että lämmityselementissä 10 on syvennyksiä 62, joista selvyyden vuoksi vain yksi syvennys 62 on merkitty viitenumerolla kuvioon 8. Syvennyksiä 62 käytetään kussakin tapauksessa muottikiinnikkeiden (ei esitetty) kiinnittämiseen useita muotteja 44 toisiinsa liitettäessä. Muotissa 44 on lisäksi ulkonemia 64, joista selvyyden vuoksi vain yksi ulkonema 64 on merkitty viitenumerolla kuvioon 8. Ulkonemia 64 käytetään muotin lisäosien (ei esitetty) kiinnittämiseen.
Kuvio 9 on sivukuva kuvion 8 mukaisesta muotista 44. Kuviosta 9 näkyy, että koottua ja pystytettyä lämmityselementtiä 10 tuetaan alapäästä tukijalalla 46.
Kuviossa 9 ei ole esitetty lämmityselementin 10 kehystä 12 (vrt. kuvio 1) lämmityselementin 10 rakenteen selkeyttämiseksi. Kuviosta 9 näkyy näin ollen, että muotin 44 ollessa koottuna lämmityslaite 18 on järjestetty eristeen 66 ja kehyksen 24 väliin. Lämmityslaite 18 ulkonee samansuuntaisesti eristeen 66 kanssa. Eriste 66 on mieluummin toteutettu polyuretaanilevystä.
Kuviossa 10 näkyy useita muotteja 44 toisiinsa nähden vastakkain järjestettynä. Muottikiinnikeitä muottien 44 toisiinsa liittämiseksi ei ole esitetty kuviossa 10. Kuviosta 10 näkyy, että muotissa 44 on kotelo, jonka sisällä on jännitelähde (ei näkyvissä). Kotelo 68 on tuettu kiinni, erityisesti kiinnitetty, lämmityselementtiin 10 käytön ajaksi. Jännitesyötössä on mieluummin liitäntäkotelo, johon voidaan liittää useita kaapeleita 70 tai johon ne on liitetty siten, että jännitesyöttö voi syöttää jännitettä useisiin lämmityselementteihin 10. Kuviossa 10 näkyvät kaapelit syöttävät tulojännitteet 72 lämmityselementteihin 10. Kotelon 68 suojaamiseksi lämmityselementissä 10 on katto 74. Kummallakin puolella betonoitavaksi aiottavaa seinää on jännitesyötön sisältävä kotelo.
Yhteenvetona keksinnön kohteena on muotin järjestelmämuottielementtiä varten tarkoitettu, lämmityselementin muodossa oleva lämmitin. Lämmityselementissä on lämmityslaite, ja se voidaan liittää mekaanisesti järjestelmämuottielementtiin. Mekaaninen liitos käsittää ensimmäisen osan, joka on järjestetty tai muodostettu lämmityselementtiin, ja toisen osan, joka on järjestetty tai muodostettu järjestelmämuottielementtiin. Mekaaninen liitos voidaan erityisesti suunnitella ruuviliitoksen, uros-naarasponttiliitoksen, koukku-silmukkaliitoksen, puristusliitoksen tai kiilaliitoksen muotoon. Lämmityselementillä on mieluummin runko, jonka läpivientisyvennykseen lämmityslaite on ainakin osittain järjestetty. Mekaanisen liitoksen ensimmäinen osa on erityisen mieluummin järjestetty tai rakennettu runkoon.

Claims (10)

  1. SUOJAVAATIMUKSET
    1. Muotti (44) betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten, tunnettu siitä, että muotissa (44) on järjestelmämuottielementti (22), jossa on muottipinta (28) ja lämmityselementti (10), joka on asennettu järjestelmämuottielementtiin (22), jolloin lämmityselementti (10) on liitettävissä käytön ajaksi järjestelmämuottielementtiin (22) ja jossa on lämmityslaite (18) lämmön tuottamiseksi, jossa lämmityselementissä (10) on mekaanisen liitoksen (34) ensimmäinen osa (32) lämmityselementin (10) liittämiseksi järjestelmämuottielementtiin (22) ja jossa järjestelmämuottielementissä (22) on mekaanisen liitoksen (34) toinen osa (40), joka on liitetty lämmityselementissä (10) olevan mekaanisen liitoksen (34) ensimmäiseen osaan (32), jossa mekaanisen liitoksen (34) toisessa osassa (40) on läpi ruuvattava syvennys (42).
  2. 2. Suojavaatimuksen 1 mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että mekaanisen liitoksen (34) ensimmäisessä osassa (32) on ruuvi (54).
  3. 3. Suojavaatimuksen 1 tai 2 mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityslaitteessa (18) on sähköinen lämmityselementti erityisesti lämmitysmaton muodossa.
  4. 4. Minkä tahansa edellä olevan suojavaatimuksen mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityselementillä (10) on kehys (12), johon lämmityslaite (18) on toteutettu.
  5. 5. Suojavaatimuksen 4 mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityslaitetta (18) pitää kehyksessä (12) lämmityselementtiin (10) asennettu jousielementti (20).
  6. 6. Suojavaatimuksen 4 tai 5 mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että kehys (12) on perusmuodoltaan suorakulmainen.
  7. 7. Minkä tahansa edellä olevan suojavaatimuksen mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityselementti (10), erityisesti kehyksen läpivientisyvennys, jota kehys (12) rajaa, on ainakin osittain päällystetty lämmityselementin (10) eristeellä (66).
  8. 8. Suojavaatimuksen 7 mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityselementissä (10) on suojalevy (14), joka on toteutettu lämmityselementtiin (10) suojaamaan eristettä (66) eristeen (66) lämmityslaitteesta (18) poispäin olevalla puolella.
  9. 9. Minkä tahansa edellä olevan suojavaatimuksen mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että lämmityselementissä (10) on ulkonema (64) ja/tai syvennys (62) muottiosan kiinnittämistä varten, jossa ulkonema (64) ja/tai syvennys (62) on/ovat käytössä lämmityselementin (10) ulkopuolelta.
  10. 10. Minkä tahansa edellä olevan suojavaatimuksen yhdessä suojavaatimuksen 3 kanssa mukainen muotti (44), tunnettu siitä, että muotissa (44) on jännitelähde, joka on järjestetty koteloon (68), joka kotelo (68) on liitetty lämmityselementtiin (10) käytön ajaksi.
FIU20184117U 2015-02-18 2016-02-15 Muotti betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten FI12256U1 (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102015202933.6A DE102015202933A1 (de) 2015-02-18 2015-02-18 Anbauteil für eine Schalung und Schalung mit einem Anbauteil
EP16704240.7A EP3259418B1 (de) 2015-02-18 2016-02-15 Schalung mit einem anbauteil

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI12256U1 true FI12256U1 (fi) 2019-01-15

Family

ID=55353218

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20184117U FI12256U1 (fi) 2015-02-18 2016-02-15 Muotti betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP3259418B1 (fi)
CA (1) CA2973046C (fi)
DE (1) DE102015202933A1 (fi)
DK (1) DK3259418T3 (fi)
FI (1) FI12256U1 (fi)
PL (1) PL3259418T3 (fi)
RU (1) RU2664081C1 (fi)
WO (1) WO2016131746A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR3101093B1 (fr) * 2019-09-20 2021-12-17 Outinord St Amand Banche adaptee a la polarisation electrique de facilitation du decoffrage d’une paroi en beton arme banche
CH717849B1 (fr) 2020-09-15 2024-06-14 Graphenaton Tech Sa Dispositif de chauffage d'un bâtiment.
FR3114336B1 (fr) 2020-09-22 2023-12-22 Outinord St Amand Coffrage chauffant pour realiser un element d’ouvrage en beton
DE102021106157A1 (de) 2021-03-12 2022-09-15 Peri Se Induktionsschalung
CN114482531B (zh) * 2022-03-21 2024-01-23 安徽开盛津城建设有限公司 一种混凝土构造柱施工用钢模板

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1344377A (fr) * 1962-10-15 1963-11-29 Coignet Construct Edmond Dispositif de moulage pour toutes matières, béton, béton armé, produits plastiques, céramiques et autres
DE2061394A1 (de) 1970-12-12 1972-06-15 Albers, Karsten, Dr.Rer.Nat., 7501 Wolfartsweier Schalung zur Verwendung bei der Verarbeitung von Ortbeton
FR2253381A5 (en) * 1973-12-03 1975-06-27 Auxiliaire Entreprises Soc Heat treatment acceleration of the setting of concrete - employs basally insulated electric elements in sheet form laid externally on shutters
CA1158119A (en) 1982-05-07 1983-12-06 Norman C. Young Portable heater (heat hoser)
JPH01115884A (ja) * 1987-10-29 1989-05-09 Penta Ocean Constr Co Ltd コンクリートの初期養生方法
DE4426257C2 (de) * 1993-08-02 1995-09-21 Berndt Boesch Einrichtung zur Aufnahme und zum Transport von Schalungszubehör
DE19604835C2 (de) 1996-02-12 1998-09-03 D T I Dr Trippe Ingenieurgesel Vorrichtung zum Abdichten von Kanalwandungen
DE19608534C1 (de) * 1996-03-06 1998-01-02 Horst Glaser Vorrichtung zur Herstellung von prismatischen Bauteilen, insbesondere Säulen und Stützen aus Stahlbeton, bei welcher zum Zwecke der Umfangserweiterung das Schalungsrohr erwärmt wird.
RU2119025C1 (ru) * 1997-07-17 1998-09-20 Александр Алексеевич Афанасьев Способ возведения монолитных бетонных и железобетонных конструкций
JP2003293380A (ja) * 2002-03-29 2003-10-15 Daiwa House Ind Co Ltd 基礎コンクリートの養生方法及び養生カバー
JP2008095434A (ja) 2006-10-13 2008-04-24 Cds:Kk コンクリートの養生方法、鋼製の型枠
JP2008114376A (ja) * 2006-10-31 2008-05-22 Asami Seisakusho:Kk コンクリート用型枠、コンクリート用型枠の電気ヒータ装置及びコンクリートの養生方法
RU100116U1 (ru) * 2010-06-30 2010-12-10 Открытое акционерное общество "Научно-исследовательский центр "Строительство" (ОАО "НИЦ "Строительство") Съемный нагреватель для тепловой обработки монолитных бетонных конструкций
JP5749096B2 (ja) * 2011-06-28 2015-07-15 岡部株式会社 鋼製型枠装置

Also Published As

Publication number Publication date
CA2973046C (en) 2019-02-26
RU2664081C1 (ru) 2018-08-15
WO2016131746A1 (de) 2016-08-25
DK3259418T3 (en) 2019-03-25
DE102015202933A1 (de) 2016-08-18
CA2973046A1 (en) 2016-08-25
EP3259418B1 (de) 2018-12-12
PL3259418T3 (pl) 2019-06-28
EP3259418A1 (de) 2017-12-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI12256U1 (fi) Muotti betonista paikallavalettavan rakenteen tuottamista varten
US4348841A (en) Outer heat insulating structure on a building roof
KR20140016135A (ko) 고주파 유도가열을 이용한 콘크리트 양생 장치 및 방법
KR20180099316A (ko) 히팅 패널을 구비한 거푸집
KR20200037528A (ko) 갱폼 히팅 구조
KR101042015B1 (ko) 발열거푸집
KR101685960B1 (ko) 난연성 탄소 압축발포폼재를 이용한 온돌패널 시공방법
KR101611802B1 (ko) 봉상 탄소 발열체가 설치된 온돌패널
JP2008114376A (ja) コンクリート用型枠、コンクリート用型枠の電気ヒータ装置及びコンクリートの養生方法
KR20160065355A (ko) 차량용 프리히터 장치
JP2540408B2 (ja) 歯科用炉
KR101694712B1 (ko) 차량용 프리히터 장치
RU2483381C2 (ru) Удерживающее устройство для трансформаторной обмотки с литьевой изоляцией
KR950023818A (ko) 가열 양생에 의한 콘크리트 구조물 연결공법
CN211548746U (zh) 适用于混凝土冬期施工的保温模板
KR101161002B1 (ko) 전기온돌 황토패널
KR100975142B1 (ko) 개선된 열교환구조와 발열구조를 가지는 전기보일러용온수가열장치 및 그 제조방법
JP2008281320A (ja) 蓄熱式床暖房装置
KR102313237B1 (ko) 증착 장비의 증발원 노즐의 히팅 장치
KR200476921Y1 (ko) 도장부스용 원적외선 건조히터
JPH01115884A (ja) コンクリートの初期養生方法
KR20210022353A (ko) 매설형 전열장치 시공용 바닥판 구조
FI85611B (fi) Uppvaermningselement foer golvvaermningen.
KR101436230B1 (ko) 저탕식 급탕장치
KR20070028889A (ko) 판상 히터의 체결구조

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 12256

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1