FI111742B - Puhdistuslaite - Google Patents

Puhdistuslaite Download PDF

Info

Publication number
FI111742B
FI111742B FI973436A FI973436A FI111742B FI 111742 B FI111742 B FI 111742B FI 973436 A FI973436 A FI 973436A FI 973436 A FI973436 A FI 973436A FI 111742 B FI111742 B FI 111742B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
nozzle
conveyor belt
suction
belt
cleaning
Prior art date
Application number
FI973436A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI973436A0 (fi
FI973436A (fi
Inventor
Wolfgang Schneider
Hans-Peter Sollinger
Karlheinz Straub
Juergen Banning
Original Assignee
Voith Sulzer Papiermasch Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=7755860&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI111742(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Voith Sulzer Papiermasch Gmbh filed Critical Voith Sulzer Papiermasch Gmbh
Publication of FI973436A0 publication Critical patent/FI973436A0/fi
Publication of FI973436A publication Critical patent/FI973436A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI111742B publication Critical patent/FI111742B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G9/00Other accessories for paper-making machines
    • D21G9/0063Devices for threading a web tail through a paper-making machine
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/32Washing wire-cloths or felts
    • D21F1/325Washing wire-cloths or felts with reciprocating devices
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/04Paper-break control devices

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Surgical Instruments (AREA)
  • Cleaning Or Drying Semiconductors (AREA)
  • Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)

Description

111742
Puhdistuslaite
Keksintö koskee laitetta paperikoneen kuljetushih-nan, esimerkiksi yhtäjaksoisen, pyörivän kuiva- tai märkä-5 viiran tai huopahihnan puhdistamiseksi laitteen käsittäes sä ainakin yhden kuljetushihnaa vasten suunnattavan, nimenomaan poikittain kuljetushihnaan nähden liikkuvan suut-timen kuljetushihnan varustamiseksi ilmalla tai nesteellä.
Paperikoneissa käytetään lukuisia kuljetushihnoja, 10 varsinkin tekstiilihihnoja. Paperikoneen käydessä ne likaantuvat; näiden hihnojen silmät tai huokoset täyttyvät esimerkiksi paperikuiduilla, liima-aineilla tai muilla lisäaineilla. Kuljetushihnan moitteettoman toiminnan takaamiseksi, etenkin paperikoneen kuivaosassa, kuljetushih-15 na on puhdistettava.
Tähän tarkoitukseen sopiva, alussa mainittua tyyppiä oleva puhdistuslaite tunnetaan julkaisusta G 9 208 909.7 Ui. Siinä on jo esitetty ajatus, että järjestetään poikittain kuljetushihnan liikesuuntaan nähden 20 liikkuvia sumutussuuttimia, jotka pyörivät, niin että suuttimen suihku ei liiku ainoastaan lineaarisena ratana sen liikkuessa poikittain kuljetushihnan liikesuuntaan ( * · • * nähden, vaan että tähän lineaariseen liikkeeseen liittyy ',*· lisäksi ympyrän muotoinen liike. Näin tehdyn puhdistus- *'**. 25 laitteen etuna on, että puhdistettavaan kuljetushihnaan :·. sumutettu neste voidaan saada jakautumaan tasaisesti kul- jetushihnan suuremmalle pinta-alalle. Toisin sanoen, pyörivä suutin peittää lineaarisen radan asemesta suhteelli- ,., sen leveän, liuskamaisen alueen kuljetushihnasta. Näin ! f t 13 0 taataan pyörivän kuljetushihnan koko pinnan tasainen puh- ’;** distus.
; Jo tunnetussa puhdistuslaitteessa kuljetushihnaan syötetään, kun se on käännetty 180°, ylhäältä ja kuljetus-sivuun nähden vastakkaiselta puolelta puhdistusnestettä.
* 35 Pyörivät suuttimet on siis järjestetty yhtäjaksoisen kul- 111742 2 jetushihnan silmukkarataan. Kuljetushihnan alapuolelle on järjestetty vastaanottokouruja puhdistusnesteen ja irronneen lian vastaanottamiseksi ja poisjohtamiseksi. Tässä laitteessa muodostuu kuitenkin suihkutusvettä ja likavet-5 tä, mikä johtuu suurella paineella pyörivästä sumutussuut-timesta tulevasta ja kuljetushihnalle ohjautuvasta neste-suihkusta. Lisäksi on epäedullista, että kuljetushihnan kangasmateriaaliin jää vettä, mikä aiheuttaa sen, että vähän myöhemmin liikkuvaan kuljetushihnaan koskettava pa-10 perirata kostuu uudestaan. Tämä voi taas aiheuttaa häiriöitä paperinvalmistuksessa varsinkin silloin, kun on kysymys sellaisista paperiradoista, joiden pintayksikkö-paino on alle 50 g/m2.
Jo aikaisemmin on ehdotettu sellaista puhdistuslai-15 tetta, jossa nestesuuttimiin liitetään puhalluslaite, jolla tekstiilihihnassa oleva neste puhalletaan pois paineilmalla. Tämän ratkaisun epäkohtana on kuitenkin, että tällöin muodostuu roiskevettä tai vesisumua, mikä saa taas aikaan paperiradan tai paperikoneen kostumisen. Jo tunne-20 tulla höyrypuhalluslaitteella, jossa on tekstiilihihnan kanssa samalle puolelle liitetty imulaite, ei myöskään päästä tyydyttäviin tuloksiin (DE 4 322 565 Ai) .
:’ l Tästä johtuen keksinnön tavoitteena onkin parantaa *!· alussa mainittua puhdistuslaitetta niin, ettei juuri se- j’.‘; 25 lostettuja epäkohtia esiinny ja että laite on kompakti ja se voidaan nimenomaan valmistaa taloudellisesti ja joka toimii myös luotettavasti.
Tähän tavoitteeseen päästään keksinnön mukaan si-,, , ten, että välittömästi suuttimen ympärille on järjestetty > t · (t;’ 30 imutila, niin että suutinsuihkun kuljetushihnasta irrotta- ma lika ja/tai vesisumu tai jäännösvesi voidaan imeä ly-; hintä tietä imutilaan ja johtaa sitten pois.
Suositettavassa puhdistuslaitteessa imutilan muodostaa suuttimen vaippamaisesti ympäröivä imukello. Näin 35 saadaan kompakti ja integraalinen rakenne yhdistettyyn 111742 3 suutin- ja imulaitteeseen. Imukello voidaan tällöin tehdä mieluimmin pääasiassa lieriömäisenä suuttimen ympärillä olevana vaippana, joka liikkuu jo tunnetulla tavalla poikittain kuljetushihnan yli. Poikkileikkaukseltaan ympyrän 5 muotoisen vaipan tilalla voidaan käyttää myös ellipsin muotoista tai soikeaa rakennemuotoa. Tällöin suutin tai suutinpää voidaan sijoittaa nauhan liikesuuntaan nähden epäkeskisesti.
Keksinnön suositettavassa rakenteessa imukello on 10 kuljetushihnan puoleiselta päätyalueeltaan tehty kellon-tai kartion muotoiseksi suurentuvaksi. Tällöin kuljetus-hihnan se pinta-ala, johon imukello tai imutila liittyy, tulee suuremmaksi.
On todettu olevan erittäin edullista, että suurin 15 kallistetaan kuljetushihnan pintaa vasten kohtisuoriin linjoihin nähden. Tällöin voidaan esimerkiksi järjestää useita eri suuntiin kallistettuja suuttimia, mutta niitä ei voida järjestää pyöriviksi imukelloon. Mieluimmin järjestetään kuitenkin ainakin yksi pyörivä ja kalteva suu-20 tin, koska suutinsuihku voi tällöin irrottaa paremmin kul-jetushihnaan tarttuvan lian, sillä suuttimen pyöriessä voidaan käyttää eri suunnista kuljetushihnalle tulevaa puhdistusimpulssia. On todettu, että puhdistusteho on suu-rin sillä pyörimisalueella, jossa suutin tai suutinsuihku 25 omaa kuljetushihnan liikesuuntaan nähden vastakkaisen no- • » ;·, peuskomponentin. Tämän vuoksi ehdotetaan, että toisessa \.. osassa, jossa pyörivällä suutinsuihkulla on kuljetushihnan ’ liikesuuntaa vastaava nopeuskomponentti, suutin deaktivoi- daan virtausteknisesti. Tätä varten voidaan järjestää vä- • ** 30 liosa, joka estää suihkusäteen kohdistumisen. Voidaan myös järjestää sellaisia suutinjohtoja, jotka on taloudellisen . vedenkäytön kannalta järjestetty edullisesti osastoittain.
Tässä yhteydessä voidaan myös mainita, että pyörivän suut-
> I I
timen tilalla voidaan käyttää pyörivää suutinpäätä, jossa 1 >’ 35 on useita suuttimia, joista yksi tai useampia suuttimia 111742 4 voi olla käyttösuuttimia suutinpään pyörimiskäyttöä varten. On myös mahdollista, että järjestetään ainakin yksi lisäsuutin, jonka virtaussuunta lähtee kuljetushihnasta ja joka toimii siis yksinomaan pyörimiskäyttölaitetta varten. 5 Keksinnön toisessa rakennemuodossa ehdotetaan ali paineen muodostamiseksi imutilaan, että imutilaan järjestetään virtausteknisesti yhdistettävä paineilmainjektori.
Mahdollisimman tehokkaan imuvaikutuksen kannalta on osoittautunut olevan erittäin edullista, että kuljetushih-10 nan puoleinen imukellon aukko muoudostetaan niin, että se sopii kuljetushihnan pintarataan tai sen telan lieriömuo-toon, jonka kautta kuljetushihna ohjataan.
Parhaat tulokset saatiin puhdistuslaitteella, joka pystyi synnyttämään 100 - 1 000 baarin vedenpaineet. Nes-15 teen kulutuksen pitämiseksi mahdollisimman pienenä, käytettiin nestesuuttimia, joiden halkaisija oli alle 0,3 mm. Suutinmateriaalina käytettiin timanttia, rubiinia tai keraamisia materiaaleja.
Keksinnön muita piirteitä, yksityiskohtia ja etuja 20 käy selville oheisesta piirustuksesta sekä seuraavasta selostuksesta, joka koskee erilaisia edullisia rakennemuo-: : : toja, jotka liittyvät keksinnön mukaiseen puhdistuslait- teeseen. Piirustuksessa kuvio 1 on eräs rakennemuoto keksinnön mukaisesta 25 puhdistuslaitteesta, ;·_ kuvio 2 on leikkaus kuvion 1 mukaisessa laitteessa * 1 > käytettävästä suutinpäästä, t i r • · 1 * Kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaista suutinpäätä altaalta, i > > I t t • ' 30 kuvio 4 on osaleikkaus keksinnön mukaisesta puhdis- tuslaitteesta keksinnön toisen rakenne-esimerkin mukaan, . .'· kuvio 5 on tasokuva kuvion 4 mukaisesta puhdistus- , laitteesta, kuvio 6 on leikkaus puhdistuslaitteesta keksinnön ; 35 erään rakenne-esimerkin mukaan, ja , 111742 b kuvio 7 on kaavio paperikoneen kuivaosasta varustettuna keksinnön mukaisilla puhdistuslaitteilla.
Kuvio 1 esittää sellaista puhdistuslaitteen 2 ra-kennemuotoa, joka on järjestetty kuivaviirahihnan 4 puh-5 distamista varten telan 6 alueella paperikoneeseen, jota ei ole esitetty. Puhdistuslaite 2 käsittää roottorisuutti-men 8, jossa on pyörivä suutinpää 10, joka käsittää puolestaan suutinlaitteen (ei esitetty). Tässä suutinlait-teessa voi olla yksi tai useampia tangentiaalisesti vir-10 taavia käyttösuuttimia, niin että saadaan aikaan pyörimisliike, joka on 2 000 - 3 000 kierrosta minuutissa, ja yksi tai useampia puhdistussuuttimia, jotka on tarkoitettu kui-vaviirarataa 4 varten.
Lisäksi on järjestetty lieriön muotoinen imukello 15 14, joka on suuttimen 8 ja suutinpään 10 ympärillä. Imu- kellon 14 sisäosa on yhdistetty virtausteknisesti poisto-johtoon 16 ja muodostaa suuttimeen liittyvän imutilan 18.
Puhdistuslaitteessa 2 on väliaineen syöttämistä varten energiaketju, josta on esitetty vain suurpainepump-20 puun yhdistettävä suurpaineletku 20, jolla suuttimeen syö- , tetään nestettä painealueen ollessa mieluimmin 150 - 300 • * · baaria, sekä imujohto 16 roiskeveden tai vesisumun poista- • * t • miseksi siinä olevine likahiukkasineen imutilasta 18.
Edellä esitetyt puhdistuslaitteen 2 laiteosat on i *.· 25 järjestetty vaunuun 11 poikittain kuivaviiran 4 liikesuun- • '·· taan nähden. Vaunu 11 on sijoitettu tällöin poikittaiskan- : : : nattimien 12 päälle ja sen käyttövoimana on moottori (ei esitetty), jonka nopeus voidaan säätää, jolloin liikeno-jV. peus on yleensä 3 m/min.
.···, 30 Kuvion 1 esittämällä tavalla kuivaviiran 4 puolei- • * · • nen imukellon 14 päätyalue 22 on mukautettu telan 6 lie- riömäiseen kehämuotoon, niin että imukellon 14 kuivaviiran ·,,,· 4 väliin jää tietty säädettävä rako, joka on suunnilleen vakio päätyalueen 22 reunan 24 kohdalla.
β 111742 6
Puhdistuslaitetta käytettäessä roottorisuuttimessa 8 tai suutinlaitteessa on suutinpäässä 10 puhdistusnes-tettä, nimenomaan suurpaineista vettä, joka tulee suurpai-neletkulla 20. Suutinpää 10 ja siinä oleva suutinlaite 5 siirtyy tällöin pyörimisliikkeenä käyttösuuttimien takais-kuvaikutuksesta johtuen. Tiettyyn kulmaan suuttimen pituusakseliin 26 nähden kallistetun puhdistuslaitteen nestesuihku liikkuu kartiomaisena ratana 27 ja tulee tietyssä kulmassa kuivaviiralle 4 ja irrottaa näin epäpuhtaudet sen 10 yläpinnasta. Puhdistussuuttimen poikittais- ja pyörimisliikkeestä johtuen puhdistussuuttimen nestesuihku kohdistuu likahiukkasiin eri suunnista ja ne voivat tällöin irrota helpommin kuin käytettäessä akselin suunnan 26 kanssa yhdensuuntaista suutinta. Kun puhdistussuutin tai neste-15 suihku kallistetaan, tuleva nestesuihku tulee imutilaan 18 ja tällöin syntyvä vesisumu ja siinä olevat likahiukkaset sekä jäännösvesi voidaa johtaa pois imujohdolla 16. Näin saadaan nuolilla esitetty imuvaikutus ja virtaus. Imukel-lon 14 ympärillä ei ole sen vuoksi roiskevettä, jolloin 20 lian tai veden ulostulo voidaan siis välttää hyvin tehokkaasti. On todettu olevan erittäin edullista, että alipai- • « · *·'·' ne saadaan aikaan imutilassa 18 ja imujohdossa 16 paineil- * · · : .· ma-injektorilla. Lisäksi on todettu olevan edullista, että » alipaine muuttuu imutilassa 18 ja se voidaan tällöin mu- • * * : 25 kauttaa erilaisia käyttöolosuhteita vastaavaksi.
Kuvioissa 2 ja 3 on esitetty pyörivää suutinpäätä 10 vastaava suutinpää 10' erilaisina kuvina. Suutinpää 10' on laakeroitu laippaan 30 ja kääntyy siinä laakerin 28 avulla. Laipan 30 sisällä on kiinteä suutinjohto 32, joka f » 30 päättyy painetilaan 34, jonka seinät 36 puristuvat tii- '1' viisti lieriömäisen rakenneosan 38 sisäpintaan. Rakenne- :,i,- osassa 38 on neljä keskenään 90° :n kulmaan järjestettyä : aukkoa. Niihin on liitetty suuttimen tulo johdot 40, jotka suuntautuvat säteittäisesti ulospäin ja jotka on loppu-3 5 päästään taivutettu mieluimmin 90° kuviossa 5 selvästi 7 111742 esitetyllä tavalla. Suuttimen tulojohdot 40 päättyvät lopuksi kalteville puhdistussuuttimen päätyalueille 42. Käyttösuuttimia ei ole esitetty. Kuten kuviosta 2 ja 3 käy myös ilmi, vain yksi suuttimen tulojohto 40 on kerrallaan 5 paineistettu muiden suutinjohtojen 40 ollessa tällöin pai-neettomia. Painetila 34 suunnataan sitten niin, että nestesuihkulla on kuivaviiran 4 liikesuuntaan nähden vastakkainen nopeuskomponentti, joten puhdistusteho on erittäin hyvä. Näin ollen ovat taas ne suuttimet, joiden nestesuih-10 kulia on nopeuskomponentti kuivaviiraradan 4 liikesuunnassa, pieneen veden kulutukseen nähden paineettornia ja näin ollen deaktivoituja.
Puhdistussuuttimet on tehty 150 - 300 baarin paine-aluetta varten, ja niiden halkaisija on 0,3 mm. Suutinma-15 teriaalina käytetään mieluimmin safiiria tai keraamisia materiaalej a.
Kuvioissa 4 ja 5 esitetään kaaviona toinen rakenne-esimerkki puhdistuslaitteesta. Se vastaa pääpiirteiltään kuvioihin 1-3 viittaamalla esitettyä puhdistuslaitetta, 20 joten toisiaan vastaavia osia ei selosteta enää uudestaan.
Eräs ero on imukellon 14 soikea poikkileikkaus suutinpään '10 ollessa järjestetty kuljetushihnan liikesuuntaan (nuoli ' .* P) nähden epäkeskisesti. Näin saadaan parempi imuvaikutus (likaa sisältävälle) vesisumulle.
; *,·’ 25 Tämän ja kuviossa 2 esitetyn puhdistuslaitteen toi- > · ; sena erona on, ettei siinä ole nyt painetilaa 34. Veden syöttöjohto 32 on yhdistetty jokaiseen kuviossa 5 esitet-tyyn neljään suutinjohtoon 40. Näin ollen kaikki neljä suutinjohtoa paineistetaan.
• » f*·^ 30 Suutinpään 10 ja kuivaviirahihnan 4 väliin on jär- • · *!' jestetty väliosa 61, jonka ulkoreuna 63 on muodostettu *,!,· tiettyyn kulmaan. Reuna 63 toimii kiinnitysreunana ulok- :ifi·’ keille 65, jotka on puolestaan yhdistetty imukellon 14 si- säseinään. Erillisten ulokkeiden 65, imukellon seinän 14 8 111742 ja väliosan reunan 63 väliin muodostuu aukot 67, joiden kautta on muodostettu yhteys imutilasta 18 ulos.
Väliosassa 61 on aukko 69, joka on pyörivien puh-distussuuttimien 71 toiminta-alueella. Tämän aukon mitoi-5 tus ja asento, nimenomaan väliosan 61 kehän suunnassa, on valittu niin, että ainakin yksi puhdistussuutin 71 menee tämän alueen läpi niin, että ainakin suuttimien suihkun suunta on siinä vastakkainen hihnan liikesuuntaan (nuoli P) nähden.
10 Näin saadaan edellä kuvattua painekammion 34 toi mintaa vastaavalla tavalla kuitenkin aikaan, että vain yksi suutin 71 liittyy kuivaviirahihnaan 4. Kolme muuta kuviossa 5 esitettyä puhdistussuutinta toimivat tosin myöskin, mutta nestesuihku ei kohdistu kuivaviirahihnaan 15 4, vaan väliosaan 61. Tämä neste imetään imutilaan 18, mikä on esitetty nuolilla kuviossa 4, jolloin väliosan 61 reunan 63 lisätehtävänä on vielä kääntötoiminto.
Kuivaviirahihnasta 4 suuntautunut nestesumu imetään imutilaan 18 joko väliosan 69 tai jo mainitun raon 67 20 kautta.
, Roottoripään 10 käyttö tapahtuu ensimmäistä rakensi * ne-esimerkkiä vastaavalla tavalla suuttimilla 73. Kuviosta • » · ' 4 voidaan nähdä, että nämä suuttimet 71 on suunnattu niin, .... että ulosvirtaavalla väliaineella on aksiaalinen virtaus- • * r • 25 komponentti, joka on suunnattu nestesuihkun aksiaalista • *·. komponenttia vasten. Näin voidaan tasoittaa takaiskuvoi- mat, mikä vapauttaa laakerin 28.
Varsinainen puhdistustoiminto vastaa kuitenkin ku-vioihin 1-3 viittaamalla selostettua. Tässä yhteydessä ,*>·, 30 sitä ei tämän vuoksi käsitellä enää.
·*’ Kuviossa 6 on vielä eräs rakenne-esimerkki keksin- nön mukaisesta puhdistuslaitteesta, jossa ei ole kuiten-kaan pyöriviä puhdistussuuttimia, vaan puhdistus suut timet t !·,·, 81 on yhdistetty kiinteinä imukelloon 14. Suuttimet 81 on 35 tällöin suunnattu imukellon 14 keskustaan niin, että nes- β 111742 tesuihkut 83 kohtaavat toisensa mieluimmin siinä pisteessä, joka on vastapäätä imukellon 14 avausaluetta. Jos tämä piste on kuljetushihnalla, saadaan tarkka syöttö yhteen pisteeseen. Jos suuttimien ja kuljetushihnan välinen etäi-5 syys muuttuu, myös nestesuihkujen leikkauspiste siirtyy. Pistekohtaisesta syötöstä tulee tällöin pintakohtainen.
Kuivaviirahihnasta 4 kimpoava nestesumu imetään edellä selostettuja tapauksia vastaavalla tavalla imuti-laan 18. Imuteho paranee suuttimien 81 alla olevasta imu-10 kellosta johtuen, joka päättyy vasta hyvin lähellä kulje-tushihnaa. Imukellon 14 ja kuljetushihnan 4 väliin muodostuneesta raosta 85 johtuen tällöin virtaa ilmaa, joka ottaa mukaansa nestesumun.
Edellä selostettuja rakenne-esimerkkejä vastaavalla 15 tavalla puhdistussuuttimet 81 suunnataan niin, että kuiva-viirahihnan 4 liikesuuntaa vastaava komponentti on mahdollisimman pieni.
Vaikka kuviossa 6 esitetäänkin vain kolme puhdis-tussuutinta 81, niitä voi kuitenkin olla enemmän.
20 Kuviossa 7 esitetään kaaviona leikkaus kuivaosasta, jolloin siinä nähdään kaksi riviä kuivaryhmiä 91 ja 93.
I I I
’J·' Kumpikin kuivaryhmä 91 ja 93 käsittää jo tunnetulla taval- » * * i ',· la useita kuivasylintereitä 95 ja kääntöteloja 97. Kuiva- sylinterit 95 ja kääntötelat 97 on järjestetty niin, että : * 25 paperirata menee vuorotellen kuivasylintereihin ja kääntö- teloihin, ja kuivaryhmä on meanderin muotoinen.
Kummassakin kuivaryhmässä 91 ja 93 on kuivaviira- t hihna 4, joka tulee kummankin kuivaryhmän alussa paperira- ;·/, dalle ja eroaa saman kuivaryhmän lopussa jälleen ja siir- • » 30 tyy takaisin.
Kuviosta 7 nähdään, että yksi puhdistuslaite 2 toi-·,·,·' mii aina yhden kuivaviirahihnan kanssa. Molemmat puhdis- : : tuslaitteet 2 on sijoitettu yhteen kuivaviirajohtotelaan 6 kuivaviirahihnan 4 paluuliikkeen alkualueelle. Näin pääs-35 tään siihen, että kuivaviirahihnalle 4 jäävä puhdistusnes- ίο 111742 te voi haihtua, ennen kuin kuivaviirahihna koskettaa jälleen paperirataan. Myös telan 6 perässä olevat paluuliik-keen johtotelat edistävät nesteen poistamista kuivaviira-hihnasta, yhtäältä jokaiseen "liiketilaan" syntyvästä yli-5 paineesta ja toisaalta nestehiukkasiin niiden mennessä telan ympäri syntyvästä keskipakovoimasta johtuen.
' » * * »

Claims (18)

1. Laite paperikoneen kuljetushihnan, esimerkiksi kuiva- tai märkäviirahihnan tai huopahihnan puhdistamisek- 5 si varustettuna ainakin yhdellä, kuljetushihnaa (4) vasten suunnattavalla suuttimella (8) tämän kuljetushihnan (4) syöttämiseksi ilmalla tai nestellä, jolloin on järjestetty suuttimen (8) kanssa toimiva imutila (18), joka on järjestetty suuttimeen (8) niin, että suutinsuihkun kuljetushih-10 nasta (4) irrottama lika- ja/tai vesisumu tai jäännösvesi johdetaan imutilaan (18) ja sieltä pois ja jolloin suutin (8) on kallistettu kuljetushihnan (4) pintaan nähden kohtisuoriin linjoihin nähden ja voi liikkua poikittain hihnan liikesuuntaan nähden, tunnettu siitä, että 15 suutin (8) pyörii akselissa.
2. Laite paperikoneen kuljetushihnan, esimerkiksi kuiva- tai märkäviirahihnan tai huopahihnan puhdistamiseksi varustettuna ainakin yhdellä, kuljetushihnaa (4) vasten suunnattavalla suuttimella (8) tämän kuljetushihnan (4) 20 syöttämiseksi ilmalla tai nestellä, jolloin on järjestetty suuttimen (8) kanssa toimiva imutila (18), joka on järjes- tetty suuttimeen (8) niin, että suutinsuihkun kuljetushih- : nasta (4) irrottama lika- ja/tai vesisumu tai jäännösvesi johdetaan imutilaan (18) ja sieltä pois nimenomaan patent- : 25 tivaatimuksen 1 mukaisesti, tunnettu siitä, että • * suuttimen (8) halkaisija on alle 0,3 mm ja/tai käytetään paineistettua väliainetta, jolla on 100 - 1 000 baarin paine, mieluimmin 150 - 300 baaria. ;.f.f
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, t u n - I » ’..I 30 n e t t u siitä, että suutinmateriaalina käytetään ti- * · ;· mänttiä, rubiinia tai keraamista materiaalia.
: 4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- nen laite, tunnettu siitä, että puhdistuslaite (2) on järjestetty kuljetushihnan (4) paluuradan alku-35 alueelle. 12 111742
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että puhdistuslaite (2) on järjestetty telan (6) alueelle.
6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai-5 nen laite, tunnettu siitä, että imutilan (18) muodostaa suuttimen (8) vaippamaisesti ympäröivä imukello (14) .
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että imukellossa (14) on kumivaipoitus 10 tai harjat.
8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että imukellon (14) se päätyalue (22), joka muodostaa imukellon (14) kuljetushih-nan puoleisen aukon, on mukautettu kuljetushihnan pinnan 15 liikerataan tai yhden telan (6) lieriömuotoon.
9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että imukellon (14) kuljetushihnan puoleinen päätyalue (22) on muodostettu kuljetushihnan suuntaan laajenevaksi.
10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että imukellon (14) kuljetushihnan puoleinen päätyalue (22) on korkeampi kuin : ',· suutin (8) kuljetushihnan (4) suunnassa.
11. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- 25 nen laite, tunnettu siitä, että suutin (8) on muodostettu akselin ympäri pyöriväksi.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen laite, tunnettu siitä, että pyörivä suutin (8) on kallistettu ;v. pyörimisakselia (26) vasten.
13. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai- *!’ nen laite, tunnettu siitä, että siinä osassa, jossa suuttimen (8) suutinsuihkulla on kuljetushihnan (4) liikesuuntaa vastaava nopeuskomponentti, suutin (8) on :v, virtausteknisesti toimimaton. 13 111742
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu siitä, että suuttimen (8) suojaamiseksi siihen osaan, jossa on kuljetushihnan (4) liikesuuntaan sijoitettu suutinsuihkun nopeuskomponentti, on järjestetty väli- 5 osa.
15. Patenttivaatimuksen 12 mukainen laite, tunnettu siitä, että siinä on osastottain syötettäviä suuttimien tulojohtoja (40).
16. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukai-10 nen laite, tunnettu siitä, että siinä on useita suuttimia käsittävä, pyörivä suutinpää (10).
17. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että imutilan (18) poikkileikkaus on soikea tai ellipsin muotoinen.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen laite, tun nettu siitä, että imutilan poikkileikkaus on hihnan liikesuunnan (nuoli P) mukainen ja että suutin (18) tai suutinpää (10) on järjestetty imutilaan (18) epäkeskisesti hihnan liikesuuntaa vastaan. • t I I • · * · t ♦ i i * F · • I • » I · • * • * I · I I | • t · * * « · • t «tl • I • ·
FI973436A 1995-02-24 1997-08-21 Puhdistuslaite FI111742B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19507938 1995-02-24
DE19507938A DE19507938C2 (de) 1995-02-24 1995-02-24 Reinigungsvorrichtung
PCT/EP1996/000691 WO1996026317A1 (de) 1995-02-24 1996-02-20 Reinigungsvorrichtung
EP9600691 1996-02-20

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI973436A0 FI973436A0 (fi) 1997-08-21
FI973436A FI973436A (fi) 1997-08-21
FI111742B true FI111742B (fi) 2003-09-15

Family

ID=7755860

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI973436A FI111742B (fi) 1995-02-24 1997-08-21 Puhdistuslaite

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0817884B1 (fi)
JP (1) JPH11502266A (fi)
CN (1) CN1176674A (fi)
AT (1) ATE186582T1 (fi)
CA (1) CA2213100A1 (fi)
DE (3) DE19507938C2 (fi)
FI (1) FI111742B (fi)
WO (1) WO1996026317A1 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19702196C5 (de) * 1997-01-23 2010-04-22 Voith Patent Gmbh Vorrichtung zum Reinigen eines Transportbandes
US6143092A (en) * 1997-06-25 2000-11-07 Voith Sulzer Papiermaschinen Gmbh Process for cleaning a transport belt
DE19726897C2 (de) * 1997-06-25 2000-01-13 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Verfahren zum Reinigen eines Transportbandes
DE10136467A1 (de) * 2001-07-26 2003-02-06 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Reinigen eines umlaufenden Bandes
DE102006042934A1 (de) * 2006-09-13 2008-03-27 Voith Patent Gmbh Bandreinhaltung
DE102009002567A1 (de) 2009-04-22 2010-10-28 Voith Patent Gmbh Vorrichtung zum Abführen von Schleuderwasser an einem Umlenkpunkt
JP6457753B2 (ja) * 2014-07-09 2019-01-23 岩谷産業株式会社 吸引装置、吸引方法
DE102015206747A1 (de) * 2015-04-15 2016-10-20 Voith Patent Gmbh Reinigungsvorrichtung
JP6879106B2 (ja) * 2017-07-31 2021-06-02 セイコーエプソン株式会社 解繊物製造装置、及びシート製造装置
CN114016320B (zh) * 2021-11-02 2022-09-06 常州凯捷特水射流科技有限公司 一种基于高压反冲的造纸机干网清洗组件及设备
CN113818275B (zh) * 2021-11-02 2022-08-23 常州凯捷特水射流科技有限公司 一种造纸生产线用干网清洗组件及装置
CN114277601A (zh) * 2021-12-31 2022-04-05 上海金旋旋转接头制造有限公司 一种造纸机在线干网气体清洗系统及其清洗方法

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1540454A (en) * 1920-02-02 1925-06-02 John T Ayers Process of cleaning conveying and supporting elements
DE745206C (de) * 1936-07-23 1944-03-31 Vickerys Ltd Vorrichtung zum Reinigen und Auffrischen der Filze in Papiermaschinen
BR7401161D0 (pt) * 1973-02-28 1974-11-05 Beloit Corp Condicionador de limpador de superficie porosa e processo de condicionador de limpador
DE2548432C2 (de) * 1974-10-30 1986-10-02 Bernard Eaton Salisbury Wiltshire Hart Vorrichtung zum Erzeugen eines gegen eine Fläche gerichteten rotierenden Sprühstrahls
DE7929277U1 (de) * 1979-10-16 1980-02-14 Pumpenfabrik Urach, 7432 Urach Rotationswaschkopf
DE8703442U1 (fi) * 1987-03-07 1987-05-21 Ludwig, Guenter, 5024 Pulheim, De
DE9014456U1 (fi) * 1990-10-18 1992-02-20 Storchwerke Gmbh, 5600 Wuppertal, De
DE9208907U1 (fi) * 1992-07-03 1992-09-24 Walter, Klaus, 8205 Kiefersfelden, De
SE500772C2 (sv) * 1992-11-25 1994-08-29 Staffan Sjoeberg Anordning för rengöring av föremål i rörelse
DE4322565A1 (de) * 1993-07-07 1993-12-09 Voith Gmbh J M Filzsauger mit feuchter Warmluftzufuhr von der Saugseite
DE29503752U1 (de) * 1995-02-24 1995-04-27 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Reinigungsvorrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
WO1996026317A1 (de) 1996-08-29
CA2213100A1 (en) 1996-08-29
JPH11502266A (ja) 1999-02-23
FI973436A0 (fi) 1997-08-21
DE59608227D1 (de) 2002-01-03
FI973436A (fi) 1997-08-21
CN1176674A (zh) 1998-03-18
EP0817884B1 (de) 1999-11-10
DE59603626D1 (de) 1999-12-16
EP0817884A1 (de) 1998-01-14
DE19507938A1 (de) 1996-09-12
ATE186582T1 (de) 1999-11-15
DE19507938C2 (de) 1997-11-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI111652B (fi) Puhdistuslaite
FI111742B (fi) Puhdistuslaite
US5964960A (en) Cleaning device
FI106782B (fi) Laite liikkeessä olevien kohteiden puhdistamiseksi
FI112099B (fi) Suihkutuslaitteisto
US6050392A (en) Cleaning device and process
US6135267A (en) Device for cleaning a transport belt
EP1826157A1 (en) Method and device for washing conveyor belts
JP2004058031A (ja) 液体吹付付与装置、それを使用した液体の吹き付け付与方法、及び薬液
US20070033764A1 (en) Cleaning apparatus for cylinder surfaces of a printing machine and spray nozzle for such a cleaning apparatus
CN113166998B (zh) 射流抽吸箱和射流抽吸方法
JPH06264390A (ja) ロールの表面を洗浄する方法及びロールの表面を洗浄する装置
FI67593C (fi) Foerfarande foer rengoering av en torkvira i en pappersmaskin
JP5037382B2 (ja) 洗浄装置
JP2001115383A (ja) 抄紙機、板紙抄紙機またはその同等物において使用されるワイヤもしくはフェルトのようなファブリックをクリーニングするためのクリーニング装置。
US6502434B1 (en) Effluent shower for pulp washer
US20080115812A1 (en) Device for Supporting and Cleaning a Felt in a Paper Production Plant
JPWO2005017255A1 (ja) 帯状用具の洗浄装置
FI111653B (fi) Menetelmä ja laite paperin valmistusprosessin tehostamiseksi
FI118692B (fi) Menetelmä ja laite pinnan puhdistamiseksi
CN111295476B (zh) 提供补偿力矢量的扇形喷嘴的系统和方法
JP2001064891A (ja) シャワー洗浄装置
FI57627B (fi) Anordning foer uppsamling av vatten vid rengoering av en torkvira medelst vattenbesprutning
EP0700471A1 (en) METHOD AND DEVICE FOR USE IN THE PRESSING OR DRYING SECTION OF A PAPER MACHINE OR THE LIKE
MXPA98009323A (en) Cleaning device for cleaning a de-scraping squeeze in a humid or dry section or a wet felt in a pressing section of a machine to manufacture pa

Legal Events

Date Code Title Description
MFDR Revocation of patent