FI110885B - Tuenta ylärakenneosaa varten - Google Patents

Tuenta ylärakenneosaa varten Download PDF

Info

Publication number
FI110885B
FI110885B FI951512A FI951512A FI110885B FI 110885 B FI110885 B FI 110885B FI 951512 A FI951512 A FI 951512A FI 951512 A FI951512 A FI 951512A FI 110885 B FI110885 B FI 110885B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
spring
spring element
support according
support
characteristic
Prior art date
Application number
FI951512A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI951512A0 (fi
FI951512A (fi
Inventor
Sebastian Benenowski
Albrecht Demmig
Hans-Ulrich Dietze
Alfred Kais
Erich Nuding
Original Assignee
Butzbacher Weichenbau Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Butzbacher Weichenbau Gmbh filed Critical Butzbacher Weichenbau Gmbh
Publication of FI951512A0 publication Critical patent/FI951512A0/fi
Publication of FI951512A publication Critical patent/FI951512A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI110885B publication Critical patent/FI110885B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B9/00Fastening rails on sleepers, or the like
    • E01B9/68Pads or the like, e.g. of wood, rubber, placed under the rail, tie-plate, or chair
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B9/00Fastening rails on sleepers, or the like
    • E01B9/62Rail fastenings incorporating resilient supports
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B9/00Fastening rails on sleepers, or the like
    • E01B9/38Indirect fastening of rails by using tie-plates or chairs; Fastening of rails on the tie-plates or in the chairs
    • E01B9/40Tie-plates for flat-bottom rails
    • E01B9/42Tie-plates for flat-bottom rails of two or more parts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Railway Tracks (AREA)
  • Springs (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Beans For Foods Or Fodder (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Vibration Prevention Devices (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Train Traffic Observation, Control, And Security (AREA)
  • Rolling Contact Bearings (AREA)

Description

! 110885
Tuenta ylärakenneosaa varten - Stöd för en Övre konstruktion
Keksinnön kohteena on tuenta kiskoajoneuvojen, joilla on pyöräkuormitus, ohiajettavaa, kisko-osan vastaanottavaa ja tuen kanssa välittömästi tai välilli-5 sesti yhdistettyä ylärakenneosaa, kuten kiskonkiinnitys- tai ripalevyä varten, jolloin tukipuolella ylärakenneosa on tuettu ensimmäisen elastisen elementin varaan ja kiskopuolelle on järjestetty välittömästi tai välillisesti ylärakenne-osan vasten tukea esijännittävä, vähintään toisen elastisen elementin omaava esijä n n i tyslaite ja jolloin ensimmäinen ja toinen jousielementti kulloinkin 10 omaavat (ensimmäisen ja toisen) ominaiskäyrän, jotka jousielementit muodostavat jousijärjestelmän, jolla on kokonaisominaiskäyrä, jossa on työalue, joka on tavanomaisten pyöräkuormien voimansiirtymisalueella.
Julkaisusta DE 30 33 607 C2 tunnetaan ääntävaimentava kiskon alusta, joka 15 muodostuu peruslevystä, kiskonkannatuslevystä ja peruslevyn ja kiskokanna-tuslevyn väliin järjestetystä elementistä.
Lisä-äänenvaimennuksen aikaansaamiseksi on peruslevyn ja kiskonkannatus-levyn väliin järjestetty sivusuunnassa välin päähän ensimmäisestä vaimen-20 nuselementistä kiskonkannatuslevyä vasten peruslevyä jännittävät esijänni-tyslaitteet, jotka muodostuvat kierrepulttien kannattamista vastatuista, joiden ja peruslevyn väliin on jäljestetty kimmoisesti muovautuva esijännitysele-mentti. Tällaisen kiskoalustan tarkoituksena on muuttaa syntyviä ominaistaajuuksia siten, että epäsuotavan melun syntyminen estyy.
25
Vaimennuselementtien rakenteen ja järjestelyn avulla saadaan vaimennus-elementeistä muodostuvan kokonaisjäijestelmän jousiominaiskäyrä, jolla on oleellisesti vakio jyrkkyys. Tämä merkitsee sitä, että jousimatkan ja voiman siirtymisen välillä on lineaarinen suhde.
30 Jäljestettyjen toimenpiteiden avulia ei kuitenkaan aina voida estää sitä, etteivätkö kiskoajoneuvon aikaansaamat värähtelyt siirtyisi siten ratapölkkyihin ja perustukseen, että värähtelyt eivät voisi välittyä erityisesti silloin, kun kyseiset kiskoalustat ovat käytössä suurnopeusreiteillä.
Lisäksi koko ylärakenne on riippuen käytettyjen vaimennuselementtien jou-siominaiskäyristä aina yhtä "kova" tai "pehmeä". Viimeksi mainittu on erityi- 35 2 110885 sesti silloin epäedullinen, kun rakennustoimenpiteet ylä- tai alarakenteessa ovat tarpeellisia.
Oheisen keksinnön tarkoituksena on edelleenkehittää alussa mainitunlaista 5 tuentaa siten, että siirretyistä voimista riippuen kimmoisuuden kannalta tarkasteltuna säädetään optimaaliset olosuhteet sille, että kiskoa esimerkiksi kohdistettaessa ja tapattaessa ylärakenne muodostuu näennäisesti jäykäksi yksiköksi, kun sitä vastoin kiskoajoneuvon ajaessa ohi aikaansaadaan elastisuus, mikä mahdollistaa voimakkaan vaimennuksen.
10 Tähän päästään keksinnön mukaisesti siten, että jousijärjestelmän kokonais-ominaiskäyrällä on taitettu kulku siten, että voiman, joka on pienempi kuin työalueella vaikuttavat voimat, siirtyessä jousijärjestelmään, ominaiskäyrä kulkee jyrkästi nousevasti ja työalueella loivasti.
15
Keksinnön mukaisesti ehdotetaan jousijärjestelmää, joka alhaisen kuormituksen yhteydessä on kova ja valittavalla alueella (työalue) on dynaamisesti pehmeä. Ensimmäinen merkitsee sitä, että ylärakenne toimii jäykkänä yksikkönä silloin, kun esimerkiksi työt, kuten kohdistus ja toppaus, ovat tarpeen.
20
Kiskoa pitkin ajettaessa, erityisesti ajettaessa suurnopeusjunilla, vaimennetaan kuitenkin värähtelyjä voimakkaasti johtuen loivasta tasannemaisesta ; ; ominaiskäyrän kulusta, jolloin epäsuotavat värähtelyjen siirtymät alaraken- : * teeseen estyvät, f: 25 .: ; Näin voidaan keksinnön mukaisen jousijärjestelmän, esimerkiksi kokonais- ominaiskäyrä, muodostaa siten, että jousijärjestelmän kokonaisjousimatka voimien ollessa välillä 0 ja 50 kN on pienempi kuin 0,5 mm, jolloin tällä omi-‘ : naiskäyrän jyrkällä osalla muodostuu lineaarinen suhde voiman ja jousi- 30 matkan välille.
I » ·
I I
; · ’ Edelliseen liittyvällä osalla välillä 50 kN ja 100 kN ominaiskäyrällä on loiva : ’ ’: kulku, jolloin saadaan toivottu vaimennus. Myös tällä loivalla osalla tulisi suu- : ·; ressa määrin olla lineaarinen suhde voiman ja jousimatkan välillä. Siten jou- 35 simatka voi olla noin 2,5 mm voiman muuttuessa välillä 50 kN -100 kN.
Keksinnön mukaisella kokonaisominaiskäyrällä on sen seurauksena työalueella, ts. sillä alueella, jossa tavanomaiset pyöräkuormat esiintyvät, alhaisempi 3 110885 jousijäykkyys ja siten vaimennus on parempi, kun sitä vastoin ennen työaluetta on staattisesti kova jäijestelmä.
Tämä ns. taitettu kokonaisominaiskäyrä ilmenee erityisesti siten, että esijän-5 nityslaite vastaanottaa toisen jousielementin siten, että se tietyllä voimalla on kaikilta puolilta kokoonpuristuneena ja lisäksi tietyllä voimalla, joka on ennen työaluetta.
Työalueen sisäpuolella, ts. kokoonpuristumisalueen ulkopuolella toisella jou-10 sielementillä on alhainen jousijäykkyys, mikä oleellisesti määrää kokonaisjärjestelmän ominaisuuksien dynaamisen pehmeyden.
Itse ensimmäisellä jousielementillä on ominaiskäyrä, joka kulkee toisen jousielementin kimmoisen alueen suhteen jyrkemmin.
15
Toisin sanoen toista, eli ylempää jousielementtiä kokonaisjärjestelmän ei-työalueella on pidettävä lohkoksi vedettynä, ts. se on kovalla alueella. Toinen jousielementti joutuu kuitenkin välittömästi kimmoiselle alueelleen, jos kokonaisjärjestelmä on työalueella, koska pyöräkuormituksen vaikutuksesta •, ; 20 kuormituksen poisto tapahtuu siten, että toinen jousielementti ei enää ole » · · j joka puolelta kokoonpuristuneena, ts. sen jousiominaisuudet voivat vaikut taa. Kokonaisominaiskäyrä saadaan vähentämällä vaikuttavat yksittäisvoimat : ; riippuen kulloisestakin voimansiirtymästä ja siitä resultoivista kulloisistakin jousimatkoista.
25 .: i Tästä aiheutuu myös, että kokonaisominaiskäyrä sen työalueella on hieman jyrkempi kuin ensimmäisen jousielementin ominaiskäyrä.
* ' ♦ * ♦ * •' ‘'. Materiaaleina jousielementtejä varten voidaan käyttää samoja materiaaleja, 30 kuten kumiseoksia, polyuretaania tai muuta elastomeerijousille sopivia mate- » * » • riaaieja. Erilaisten ominaiskäyrien aikaansaamiseksi on valittava sopivat muo- · ·: dot tai materiaalikovuudet.
* » > ..: Suositeltavan sovellutusmuodon mukaisesti voi olla järjestetty siten, että toi- 35 nen jousielementti on muodostettu vähintään yhdeksi ylärakenneosasta poispäin suunnatuksi ulkonemaksi, joka ulottuu esijännityslaitteen vastaanotto-kohdan sisäpuolelle, jolloin vastaanottokohdan tilavuus on yhtä suuri tai hieman pienempi kuin ulkoneman tilavuus.
4 110885 Tämän toimenpiteen vuoksi havaitaan, että silloin, kun esijännityslaite vedetään ylärakenneosan alatuen suuntaan, toinen jousielementti otetaan täysin vastaanottokohtaan ja siten se puristuu joka puolelta. Tästä johtuen toinen jousielementti menettää jousiominaisuutensa. Tästä puolestaan seuraa koko-5 naisominaiskäyrän jyrkkä nousu.
Jotta varmistettaisiin, että silloin, kun pyöräkuormasta johtuen esijännitys kevenee ja pyöräkuormituksen poisjäämisen jälkeen vastaanottokohta voi iskeä vasten ylärakenneosaa, melunmuodostus estyy, on keksinnön eräässä 10 sovellutusmuodossa esitetty, että ulkonema lähtee tasomaisesta, yhdensuuntaisesti ylärakenneosan yläpintaan nähden ulottuvasta, sopivimmin pitkin sitä ulottuvasta kolmannesta jousielementistä. Toinen ja kolmas jousielementti muodostavat siten yksikön sinänsä, mistä seuraa ominaiskäyrä, jossa normaalisti toisen jousielementin kokoonpuristumisalueella yhdensuun-15 taisesti ordinaattaan nähden kulkeva ominaiskäyrän osa on hieman kallistettuna.
Erityisesti toisessa jousielementissä voi olla useita ulkonemia, jotka on peitetty ulkonemia varten järjestetyillä vastaanottokohdilla varustetulla peitteellä, • 20 joka puolestaan kiinnityselimien avulla on liitettävissä tuen kanssa ja vedet- ··,··: tävissä sitä vasten, jotta saavutettaisiin tarvittava esijännitys.
• > · . ..: Sikäli kuin ylärakenneosa on kiskonkiinnityslevy, kuten ripalevy, voi olla jär- : jestetty siten, että se ainakin osittain on kimmoisen välikerroksen muodossa 25 olevan ensimmäisen jousielementin sisäpuolella. Siten ensimmäinen jousielementti voi olla vulkanoitu kiskonkiinnityslevyn päälle.
' ‘:· Toisen jousielementin ulkonemat voivat olla kupumaisia ja omata sylinterin \: tai katkaistun kartion muoto.
30 . * · ·. Keksinnön muut yksityiskohdat, edut ja tunnusmerkit ilmenevät vaatimusten "·’ ohella myös seuraavasta piirustukseen viittaavasta sovellutusesimerkistä.
» » · * ·
Kuvio 1 esittää yksittäisominaiskäyrien periaate-esitystä kokonaisominais-35 käyrän muodostamiseksi.
Kuvio 2 esittää leikkausta jousijärjestelmällä varustetusta ripalevystä.
5 110885
Kuvio 3 esittää kuvion 2 oikeanpuoleisen osan järjestelyä räjäytyskuvantona.
Kuvio 4 esittää kuvion 2 mukaisen järjestelyn päällikuvantoa.
5 Kuvioissa on esitetty ripalevyn 10 muodossa olevan ylärakenneosan tuenta ja sen ominaiskäyrä, jonka ripalevyn päälle esittämättä jätetty kisko tavanomaisella tavalla voidaan kiinnittää.
Jotta ripalevy olisi tuen, esim. ratapölkyn suhteen tuettavissa siten, että toi-10 saalta saataisiin staattisesti kova ylärakenteen yksikkö voimansiirtymistapa-uksissa, joissa voimat ovat pienempiä kuin tavanomaiset pyöräkuormat, ja toisaalta dynaamisesti pehmeä yksikkö silloin, kun tavanomaiset pyöräkuormat vaikuttavat, jotta värähtelyt voitaisiin riittävästi vaimentaa, vastaanottaa ripalevyn 10 seuraavassa esitettävänlainen jousijärjestelmä ja ripalevy tukeu-15 tuu alatukeen, jolloin saadaan ominaiskäyrä, joka on esitetty kuviossa 1 oikealla alhaalla.
Viitenumerolla 12 varustetussa ominaiskäyrässä on jyrkkä nousu 14, joka vaihtuu tasannemaiseksi osaksi 16, joka on loivasti nouseva ja vastaa siirty-.· 20 vien voimien P suhteen tavanomaisia pyöräkuormia.
; ·: Jyrkkä nousu 14, joka on oleellisesti lineaarinen, esiintyy voimilla 30 - 50 kN.
. Työosa 16 ulottuu tästä arvosta noin arvoon 100 kN. Työalueen yläpuolella : ·. kokonaisjousijärjestelmän ominaiskäyrän kulku on oleellisesti merkityksetön, ' .. ] 25 joten sitä myöskään ei ole esitetty.
Jotta saavutettaisiin vastaava taitettu ominaiskäyrä 12, on keksinnön mukai-: ’ i sesti jäljestetty siten, että ripalevyn ja esittämättä jätetyn tuen, kuten rata- pölkyn, väliin on järjestetty kimmoisen väli- tai alakerroksen 18 muodossa : . : 30 oleva ensimmäinen jousielementti. Tällöin välikerros 18 voi olla vulkanisoitu . · ·. ripalevyn 10 pääiie ja se voi ainakin osittain peittää sitä pitkin sen pitkittäis- ·’ reunoja.
': Ensimmäinen jousielementti tai välikerros 18 omaa ominaiskäyrän, joka on 35 kuviossa 1 esitetty oikealla ylhäällä ja varustettu viitenumerolla 20. Voidaan havaita, että väli- tai alakerros 18 omaa lineaarisen ominaiskäyrän, ts. että voiman siirtyminen ja joustomatka ovat keskenään verrannollisia.
6 110885
Ripalevyn 10 yläpuolelle on järjestetty toinen jousielementti, joka sovellutusesimerkissä muodostuu kahdesta kupumaisesta tai katkaistun kartion muotoisesta ulkonemasta 22, 24.
5 Toisilla jousielementeillä 22 ja 24 on ominaiskäyrä, joka on esitetty kuviossa 1 ylhäällä vasemmalla, ja lisäksi sikäli kuin on kyseessä loivasti nouseva osa 26, joka on esitetty edelleen katkoviivoilla.
Keksinnön mukaisesti on nyt järjestetty siten, että toinen jousielementti 22 10 tai 24 ja siten ripalevyn 10 ja alakerroksen 18 sisältävä järjestelmä on esijännitetty siten ratapölkyn suhteen, että saadaan loivasta osasta 26 sekä jyrkästi nousevasta osasta 30 muodostuva kokonaiskulku 28. Tämä osa 30 saavutetaan siten, että jousielementti 22 tai 24 esijännitetään siten, että se puristuu kaikilta puolilta kokoon. Tässä tapauksessa jousielementillä 22 ei varsinaisesti 15 voi olla jousto-ominaisuuksia, joten saadaan jyrkkä osa 30, jonka ideaalitapauksessa tulisi olla yhdensuuntainen ordinaatan (voima P) kanssa.
Kokoonpuristusalueen saavuttamiseksi peitetään kupumaiset ulkonemat 22, 24 vastaanottokohdat 32, 34 omaavalla kiinnityslaatalla 36, joka kuviossa 2 i 20 on esitetty ainoastaan osittain, oikealla puolella.
Jos kiinnityslaattaa 36 kiristetään esittämättä jätetyn kiinnityselementin, ku-, · ten pultin avulla tuen suhteen ja siten ripalevyn 10 suuntaan, muovautuu jousielementti 22 siten, että vastaanottokohta tai ontelotila 32 täyttyy täysin, .’ 25 jolloin enempi kokoonpuristuminen ei enää ole mahdollista. Edellytyksenä tälle on se, että vastaanottokohdan 32, 34 tilavuus on sama tai hieman pienempi kuin kupumaisen ulkoneman 22,24 tilavuus.
..Tämän esijännityksen vuoksi saadaan ensimmäisestä jousielementistä 18, ts.
: . 30 alakerroksesta, ja toisesta jousielementistä 22, 24, ts. ulkonemista, muodos- ’,··, tuva kokonaisjousijärjesteimä, joka nyt omaa kuvion 1 mukaisen ominais- käyrän 12. Tällöin esijännitetyn toisen jousielementin 22 ja 24 ominaiskäyrä : on valittu siten, että kokonaisominaiskäyrän jyrkästi nouseva osa 14 on en- ‘:nen varsinaista työaluetta, jossa ripalevyn päälle kiinnitettyä kiskoa pitkin 35 ajetaan ja jolloin siis tavanomaiset pyöräkuormat vaikuttavat.
Kokonaisominaiskäyrään päästään seuraavasti: 7 110885 Lähtötilanteessa O on kokonaisjärjestelmä esijännitetty. Tällöin ensimmäiseen ja toiseen jouseen 18 tai 22 vaikuttaa voima x, jonka vaikutuksesta tapahtuvat kuviossa 1 esitetyt yksittäisten jousielementtien 18 ja 22 ja 24 jousto-matkat (yhdensuuntaisesti ordinaattaan nähden piirretyt katkoviivat).
5
Jos nyt kokonaisjärjestelmään vaikuttaa voima y, joka vastaa tavanomaisella työalueella olevaa pyöräkuormitusta, puristuu ensimmäinen jousielementti tai alakerros 18 matkan z verran edelleen kokoon. Samassa yhteydessä tapahtuu toisen jousielementin 22 ja 24 kevennys.
10
Jos vähennetään alakerrokseen vaikuttavasta voimasta y esijännitettyyn jou-sielementtiin 22, 24 vaikuttava voima yi, saadaan vastaavat arvoparit jousi-matka/voima P kokonaisominaiskäyrälle 12. Tästä saadaan myös, että koko-naisominaiskäyrän alue 14 on voimansiirtymisalueella, jossa toiset jousiele-15 mentit 22 ja 24 vielä ovat tai ovat oleellisesti vielä kokoonpuristuneina, ts. eivät ole vielä kimmoisella alueella, jossa jousiominaisuudet tulevat kyseeseen, eli ominaiskäyrän 28 alueella 26. Kokonaisjärjestelmään vaikuttava pyöräkuorma P on pienempi kuin alakerrokseen vaikuttava voima K, ja lisäksi aina sellaisen määrän, jonka esijännitys aikaansaa.
20 ,··: Vasemmanpuoleisessa esityksessä kuviossa 2 on ulkonema 24 esitetty kuor- : mittamattomassa tilassa. Samanaikaisesti ilmenee leikkauksesta vastaanotto- : kohta 34, jotta selvennettäisiin, että ulkoneman 24 ja vastaanottokohdan 34 , . tilavuudet on määrätty toistensa suhteen siten, että kaikilta puolilta tapahtu- :25 va kokoonpuristuminen voi tapahtua, minkä vuoksi ulkonema 24 ei omaa enää jousiominaisuuksia ja on näin jäykkä kuin vaste.
Jotta kiinnityslaatta voitaisiin vetää kiinni, ulottuu alakerroksen 18 ja ripale-•. ·: vyn 10 lävitse holkki 38, joka voi muodostaa yksikön alakerroksen 18 ja ripa- !’*: 30 levyn 10 kanssa.
Holkki 38 jatkuu hylsymäisessä jäykistetyssä osassa 40 kiinnityslaatassa 36. Tällöin hylsyn ja hoikin 38 mitat on sovitettu keskenään siten, että kiinnitys-: laatta 36 vedetään siten, että saadaan toivottu ominaiskäyrä 12, ts. esijänni- 35 tys ei johda kokonaisjousijärjestelmän vaikutukseen luvattomasti vaikuttavaan voiman siirtymiseen.
8 110885
Jotta vältettäisiin, että kiinnityslaatta 36 ei iske silloin, kun kiskoajoneuvon ohi kulkiessa mainittu kuormituksenpoisto tapahtuu, on kiinnityslaatta tuettu kolmanneksi jousielementiksi nimetylle levylle 42, jolla on suuri jous-tojäykkyys. Kolmas jousielementti 42 vaikuttaa muuten myös siten, että omi-5 naiskäyrän 28 osa 30 ei ole yhdensuuntainen ordinaattaan nähden vaan kallistettu sen suhteen.
Materiaaleina jousielementteihin 18, 22, 24 ja mahdollisesti 42 voidaan käyttää tavanomaisia kumiseoksia, polyuretaania tai muuta, mikä sopii elasto-10 meerijousiin. Tällöin materiaalit ensimmäistä jousielementtiä 18 ja toista jou-sielementtiä 22, 24 varten voivat olla samoja, joten pelkästään muodon tai materiaalikovuuden avulla voidaan määrätä kulloinkin haluttu jousiominais-käyrä.
15 Kuviossa 4 on vielä puhtaasti kaavallisesti esitetty ripalevy 10 sekä sitä vastapäätä olevaan, esittämättä jätettyyn ratapölkkyyn tukeutuva keksinnön mukainen jousijärjestelmä. Kuviosta voidaan havaita kulloinkin reunaosassa olevat kiinnityslaatat 36 tai 44, jotka on yhdistetty pulteilla 46 tai 48 ratapölkyn tukiin ja vedetty kiinni niiden suhteen. Katkoviivoilla on esitetty myös . , i 20 ulkonemat 22, 24 tai 50, 52, jotka työalueen ulkopuolella esijännitetään kiin- . nityslaattojen 36 ja 44 avulla siten, että ne ovat kokoonpuristusalueellaan, ts.
• . omaavat vasteen vaikutuksen.
t

Claims (11)

  1. 9 110885
  2. 1. Tuenta kiskoajoneuvojen, joilla on pyöräkuormitus, ohiajettavaa, kisko-osan vastaanottavaa ja tuen kanssa välittömästi tai välillisesti yhdistettyä yläraken- 5 neosaa, kuten kiskonkiinnitys- tai ripalevyä (10) varten, jolloin tukipuolella ylä-rakenneosa on tuettu ensimmäisen elastisen elementin (18) varaan ja kisko-puolelle on jäljestetty välittömästi tai välillisesti ylärakenneosan vasten tukea esijännittävä, vähintään toisen elastisen elementin (22, 24, 50, 52) omaava esijännityslaite (36, 44, 46, 48) ja jolloin ensimmäinen ja toinen jousielementti 10 kulloinkin omaavat (ensimmäisen ja toisen) ominaiskäyrän (20, 28), jotka jou-sielementit muodostavat jousijärjestelmän, jolla on kokonaisominaiskäyrä, jossa on työalue (16), joka on tavanomaisten pyöräkuormien voimansiirtymis-alueella, tunnettu siitä, että jousijärjestelmän kokonaisominaiskäyrällä (12) on taitettu kulku siten, että voiman, joka on pienempi kuin työalueella (16) 15 vaikuttavat voimat, siirtyessä jousijärjestelmään, ominaiskäyrä kulkee jyrkästi nousevasti ja työalueella (16) loivasti.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tuenta, tunnettu siitä, että esijännityslaite (36, 44) vastaanottaa toisen jousielementin (22, 24) siten, että voiman siir- , · 20 tyessä jousijärjestelmään, joka voima on pienempi kuin työalueella, on jou- ; siominaisuuksien poistamiseksi toinen jousielementti (22, 24) kaikilta puolilta . tai oleellisesti kaikilta puolilta kokoonpuristuneena. «
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen tuenta, tunnettu siitä, että toisella 25 jousielementillä (22, 24) on kokoonpuristumisalueen (30) ulkopuolella vähäisempi jäykkyys kuin ensimmäisellä jousielementillä (18). . · 4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, ' ’ ’: että toinen jousielementti (22, 24) on muodostettu vähintään yhdeksi ylära- ·, 30 kenneosasta (10) poispäin suunnatuksi ulkonemaksi, joka ulottuu esijännitys- laitteen (36) vastaanottokohdan (32, 34) sisäpuolelle, jolloin vastaanottokohdan tilavuus on yhtä suuri tai hieman pienempi kuin ulkoneman tilavuus.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen tuenta, tunnettu siitä, että ulkonema on 35 muodostettu lieriön tai katkaistun kartion muotoiseksi. 10 110885
  6. 6. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, että ulkonema (22, 24) lähtee tasomaisesta, yhdensuuntaisesti ylärakenne-osan (10) yläpinnan kanssa ulottuvasta kolmannesta jousielementistä (42).
  7. 7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, että toisessa jousielementissä (22, 24) on useita ulkonemia, jotka on peitetty ulkonemia varten järjestetyt vastaanottokohdat (32, 34) omaavalla peitteellä (36), kuten kiinnityslaatalla, joka puolestaan on yhdistetty liitoselimillä (46, 48) tuen kanssa. 10
  8. 8. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, että peite (36) on tuettu kolmannen jousielementin (42) varaan.
  9. 9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, 15 että ylärakenneosa on kiskonkiinnitysosa, kuten ripalevy.
  10. 10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen tuenta, tunnettu siitä, että kiskonkiinnityslevy ainakin osittain on kimmoisen alakerroksen muodossa olevan ensimmäisen jousielementin (18) sisäpuolella. ; 20
  11. 11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen tuenta, tunnettu siitä, että alakerros (18) on vulkanisoitu kiskonkiinnityslevyn (10) päälle. H 110885 Patenkrav
FI951512A 1992-10-01 1995-03-30 Tuenta ylärakenneosaa varten FI110885B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4232990 1992-10-01
DE4232990A DE4232990C1 (de) 1992-10-01 1992-10-01 Lagerung für ein Oberbauteil
EP9302658 1993-09-30
PCT/EP1993/002658 WO1994008093A1 (de) 1992-10-01 1993-09-30 Lagerung für ein oberbauteil

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI951512A0 FI951512A0 (fi) 1995-03-30
FI951512A FI951512A (fi) 1995-03-30
FI110885B true FI110885B (fi) 2003-04-15

Family

ID=6469366

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951512A FI110885B (fi) 1992-10-01 1995-03-30 Tuenta ylärakenneosaa varten

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5645216A (fi)
EP (1) EP0666938B1 (fi)
KR (1) KR100276033B1 (fi)
AT (1) ATE156545T1 (fi)
AU (1) AU5110093A (fi)
DE (2) DE4232990C1 (fi)
DK (1) DK0666938T3 (fi)
ES (1) ES2107052T3 (fi)
FI (1) FI110885B (fi)
NO (1) NO304491B1 (fi)
PL (1) PL172614B1 (fi)
WO (1) WO1994008093A1 (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4406105B4 (de) * 1994-02-25 2006-03-09 Bwg Gmbh & Co. Kg Befestigungsanordnung für eine Schiene
DE4441561C2 (de) * 1994-11-22 1999-03-25 Draebing Kg Wegu Schalldämmendes Schienenlager
FR2737511B1 (fr) * 1995-08-02 1997-10-24 Regie Autonome Transports Dispositif pour la pose d'un rail sur une assise en beton
BR9611195A (pt) 1995-10-20 1999-04-06 Butzbacher Weichenbau Gmbh Construção de superestrutura
DE19545341A1 (de) 1995-12-05 1997-06-12 Butzbacher Weichenbau Gmbh Gleitstuhl
DE29807791U1 (de) * 1998-04-30 1998-07-30 Bwg Butzbacher Weichenbau Gmbh, 35510 Butzbach Lagerung für einen Gleisabschnitt
US6017780A (en) * 1998-07-06 2000-01-25 Chartered Semiconductor Manufacturing, Ltd. Passivation scheme for LCD and other applications
DE19914837A1 (de) 1999-04-01 2000-10-05 Butzbacher Weichenbau Gmbh Lagerung für einen Gleisabschnitt
DE19914822A1 (de) 1999-04-01 2000-10-05 Butzbacher Weichenbau Gmbh Lagerung für einen Gleisabschnitt
DE19924891C1 (de) * 1999-06-01 2000-10-12 Draebing Kg Wegu Schalldämmendes Schienenlager
DE10331135B4 (de) * 2003-05-28 2014-12-31 Bwg Gmbh & Co. Kg Lagerung und Befestigung für einen Schienenabschnitt sowie Montage einer Weiche oder ähnliches
WO2004106634A2 (de) 2003-05-28 2004-12-09 Bwg Gmbh & Co Kg Lagerung und befestigung für einen schienenabschnitt sowie montage einer weiche oder ähnliches
DE102012100957A1 (de) 2012-02-06 2013-08-08 Voestalpine Bwg Gmbh & Co. Kg Gleisabschnitt für eine Schiene sowie Verfahren zur Erhöhung der elastischen Lagerung
WO2013117325A1 (de) 2012-02-06 2013-08-15 Voestalpine Bwg Gmbh & Co. Kg Gleisabschnitt für eine schiene sowie verfahren zur erhöhung der elastischen lagerung
DE102012100947A1 (de) 2012-02-06 2013-08-08 Voestalpine Bwg Gmbh & Co. Kg Gleisabschnitt für eine Schiene sowie Verfahren zur Erhöhung der elastischen Lagerung
ES2419554B1 (es) * 2012-02-17 2014-03-20 Administrador De Infraestructuras Ferroviarias (Adif) Traviesa aerodinámica de ferrocarril
US9141738B2 (en) * 2012-06-04 2015-09-22 Reveal Design Automation Sequential non-deterministic detection in hardware design

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE956687C (de) * 1954-09-14 1957-01-24 Deutsche Bundesbahn Elastische Polsterauflagerung des Eisenbahngleises auf Bruecken, insbesondere auf staehlernen Eisenbahnbruecken
DE3033607C2 (de) * 1980-09-06 1986-10-30 Phoenix Ag, 2100 Hamburg Schalldämmende Schienenunterlage
DE3403235A1 (de) * 1984-01-31 1985-08-01 Phoenix Ag, 2100 Hamburg Elastisches lager fuer schienen
EP0229409B1 (fr) * 1985-12-16 1989-05-10 Joseph Grunenwaldt Procédé et dispositif de fixation élastique de rail de voie ferrée

Also Published As

Publication number Publication date
PL308235A1 (en) 1995-07-24
EP0666938A1 (de) 1995-08-16
NO951261D0 (no) 1995-03-31
AU5110093A (en) 1994-04-26
DK0666938T3 (da) 1998-03-02
NO304491B1 (no) 1998-12-28
PL172614B1 (en) 1997-10-31
NO951261L (no) 1995-03-31
WO1994008093A1 (de) 1994-04-14
EP0666938B1 (de) 1997-08-06
KR950703684A (ko) 1995-09-20
FI951512A0 (fi) 1995-03-30
FI951512A (fi) 1995-03-30
KR100276033B1 (ko) 2000-12-15
DE4232990C1 (de) 1994-02-10
US5645216A (en) 1997-07-08
ATE156545T1 (de) 1997-08-15
DE59307088D1 (de) 1997-09-11
ES2107052T3 (es) 1997-11-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI110885B (fi) Tuenta ylärakenneosaa varten
US4266719A (en) Track mounting assembly and sound-damping system therefore
CN109312544B (zh) 用于轨道车辆轨道固定点的弹性元件和固定点
KR102393149B1 (ko) 레일 체결 시스템
US6027034A (en) Superstructure construction
US3358927A (en) Rail tie down assembly
KR0144516B1 (ko) 프리캐스트판에 의한 플로우팅 슬랩
EP0968331B1 (en) Rail pads
KR100397870B1 (ko) 철도레일 방진체결장치
US3351283A (en) Sound-absorbent railway track
KR101005106B1 (ko) 레일고정시스템
KR100408823B1 (ko) 철도 레일 방진장치
US6619558B1 (en) Support for supporting rail of railway
EP1321577B1 (en) Under-ballast damping device for railroads
KR20020033337A (ko) 철도 궤도장치
GB2554648A (en) A pad for a railway rail fastening assembly
HU209162B (en) Railroad building
JPH11140801A (ja) 低弾性直結分岐器軌道
CA2311905C (en) Sleeper for railway tracks
KR100642345B1 (ko) 연약지반 침하방지를 위한 충격흡수형 철로
IT9020986A1 (it) Isolamento elastico antivibrante, particolarmente studiato per binari ferroviari
JP4222931B2 (ja) 防振構造
KR100321819B1 (ko) 철도레일 지지용 완충판
RU216093U1 (ru) Рельсовая плита
KR200337972Y1 (ko) 콘크리트 침목 등의 레일 방진체결구조

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed