FI100903B - Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline sekä betonisein ärakenne - Google Patents

Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline sekä betonisein ärakenne Download PDF

Info

Publication number
FI100903B
FI100903B FI934243A FI934243A FI100903B FI 100903 B FI100903 B FI 100903B FI 934243 A FI934243 A FI 934243A FI 934243 A FI934243 A FI 934243A FI 100903 B FI100903 B FI 100903B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rod
base
hole
concrete
sleeve
Prior art date
Application number
FI934243A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI934243A0 (fi
FI934243A (fi
Inventor
Motokatsu Funaki
Noboru Yamasaka
Chikara Funaki
Satoru Watanabe
Original Assignee
Gantan Beauty Kogyo Kk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP26225392A external-priority patent/JPH0692694B2/ja
Priority claimed from JP34459192A external-priority patent/JPH0692695B2/ja
Application filed by Gantan Beauty Kogyo Kk filed Critical Gantan Beauty Kogyo Kk
Publication of FI934243A0 publication Critical patent/FI934243A0/fi
Publication of FI934243A publication Critical patent/FI934243A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI100903B publication Critical patent/FI100903B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G17/00Connecting or other auxiliary members for forms, falsework structures, or shutterings
    • E04G17/06Tying means; Spacers ; Devices for extracting or inserting wall ties
    • E04G17/065Tying means, the tensional elements of which are threaded to enable their fastening or tensioning
    • E04G17/0655Tying means, the tensional elements of which are threaded to enable their fastening or tensioning the element consisting of several parts
    • E04G17/0658Tying means, the tensional elements of which are threaded to enable their fastening or tensioning the element consisting of several parts remaining completely or partially embedded in the cast material

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
  • Artificial Filaments (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)

Description

100903
Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitvsväline sekä betoniseinärakenne Tämä keksintö koskee välinettä lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään sekä betonista seinärakennetta, jossa 5 tätä kiinnitysvälinettä käytetään.
Nykyisin tunnetaan työmenetelmä, jossa muottiin valetun betonirungon (joka sisältää myös eristekerroksen) pinnalle (lämmöneristekerrokseen) kiinnitetään päällystemateriaali siten, että kun betonirakenne on jähmettynyt ja kovettunut, ίο siihen upotetaan kiinnitysankkurit, joihin päällystemateriaa li sitten kiinnitetään.
Kiinnitysankkureita upotettaessa on kuitenkin välttämätöntä tehdä merkintöjä päällystemateriaalin kiinnityspinnalle, mikä vaatii kaksinkertaisen työmäärän, eikä työskentely siten is ole tehokasta.
Välyksen muodostavat kappaleet (esim. pultit) puolestaan, jotka perinteisessä muottivalumenetelmässä upotetaan betoniin, toimivat lämmön- tai kylmänjohtimina, sillä kukin pultti lävistää betonirakenteen ja heikentää siten lämmönkö eristysominaisuuksia.
Lisäksi pulttiin kiinnitetty pidikekappale, tai osittain pultista koostuva pidikekappale, joka on yhdistetty edellä selostettuun, perinteisessä muottivalumenetelmässä käytettyyn pulttiin, poistetaan yhdessä puristimien, kuten esim. lan-25 kuista tai teräsputkista tehtyjen vaaka- ja pystytukien kans sa, jotta betonin pinnasta tulisi valun jälkeen tasainen, ei-kä siinä olisi ulkonemia. Näiden pidikekappaleiden poistamisen jälkeen täytetään betonin pinnassa olevat kolot jollain täyteaineella betonin pinnan tasoittamiseksi. Nämä toimenpi-30 teet ovat olleet varsin hankalia.
Välineessä lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tulee edellä selostettujen ulkoiseen lämmöneristyskykyyn, kolojen täyteaineella täyttämiseen sekä päällystemateriaalin kiinnitysankkurien upotukseen liittyvien ongelmien lisäksi 35 ottaa huomioon myös seuraavat ongelmat.
1. Kiinnitysvälineen murtumiseen liittyvä ongelma
Betonin valun aikana syntyvät työntö- ja vetovoimat kohdistuvat muottien välityksellä kiinnitysvälineeseen, joten jos kiinnitysvälineen keskikohtaan sekoitetaan lämmöneristyk-
Z
100903 sen takia hartsia tai vastaavaa, on olemassa vaara, että kiinnitysväline murtuu näille työntö- ja vetovoimille riittämättömän mitoituksen vuoksi.
2. Päällystemateriaalin asennukseen liittyvä ongelma 5 Koska päällystemateriaalit (ulkoseinän pintamateriaalit) ovat eri paksuisia, saattaa tapauksissa, joissa käytetyn pultin pituus on sopimaton, esimerkiksi liian pitkä, olla mahdotonta kiristää pulttia tehdasvalmisteisella muottilukolla, tai saattaa olla välttämätöntä korvata se toisella sopivan ίο pituisella pultilla. Lisäksi päällystemateriaalin asentamisen helpottamiseksi on toivottavaa, että pultti työntyy ulos ennalta määrättyyn ulkopuoliseen paikkaan ja pysyy vakaasti siinä paikassa.
3. Pultin asennustarkkuuteen liittyvä ongelma 15 Mikäli käytetty pultti ei ole tarkalleen ennalta määrätys sä asennossa, aiheuttaa tämä poikkeaman pultin aksiaalisessa suunnassa, joka siten tekee mahdottomaksi vaaditun betonin valutilan leveyden varmistamisen.
Tämän keksinnön tarkoituksena on kehittää väline lämmönkö eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään, joka ratkaisee kaikki edellä selostetut ongelmat, jotka ovat ulkoiseen lämmön-eristyskykyyn liittyvä ongelma, kolojen täyteaineella täyttämiseen liittyvä ongelma, päällystemateriaalin kiinnitysankku-rien upotukseen liittyvä ongelma, kiinnitysvälineen murtumi-25 seen liittyvä ongelma, päällystemateriaalin asennukseen liittyvä ongelma sekä pultin asennustarkkuuteen liittyvä ongelma.
Tämän keksinnön toinen tarkoitus on kehittää erinomainen betoniseinärakenne käyttämällä kyseistä lämmöneristeen kiinni tysvälinettä.
30 Keksinnön mukainen väline lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään, saavuttaakseen edellä esitetyn tarkoituksen, koostuu jalustasta sekä tankomaisesta kiinnityselimestä, jos-sa jalustan lävitse on tehty reikä ulkopinnan puoleisen muotin takapintaa vasten tukeutuvasta jalustan etuosasta tämän 35 takaosaan, jossa tämän jalustan lävistävän reiän takaosa on sisäläpimitaltaan suurempi kuin sen etuosa, jossa tankomaisen kiinnityselimen ulkopuolisessa päässä on kierteitetty osa sekä kierrettävä osa ja sisäpuolisessa päässä on laajentuva pääosa, jonka läpimitta on pienempi kuin läpimitaltaan suuren 100903 3 reiän läpimitta, jossa tankomaisen kiinnityselimen ulkopuolinen pää työntyy ulos jalustan lävistävästä reiästä tämän etupuolelle ja jossa välyksen pitävä tankomainen kappale, joka on upotettu betoniin, on yhdistetty tankomaisen kiinnityseli-5 men sisäpuoliseen päähän siten, että niiden välinen liitos voidaan irrottaa kiertämällä kierrettävää osaa. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska tankomaisen kiinnityselimen ja välyksen pitävän tankomaisen kappaleen välinen liitos voidaan irrottaa kiertämällä lä tankomaisen kiinnityselimen kierrettävää osaa, voidaan tankomaiset kappaleet erottaa toisistaan irrottamalla niiden välinen liitos betonin valun jälkeen, jolloin riittävä läm-möneristyskyky varmistuu lämmön- tai kylmän johtimen vaikutuksen puuttuessa ja ulkopuoliseen eristyskykyyn liittyvä ongel-15 ma voidaan ratkaista.
Koska lämmön- ja kylmänjohtimen aiheuttama lämmöneristys-ongelma on ratkaistu, voidaan päällystemateriaalin kiinnitys toteuttaa ilman erillisiä kiinnitysankkureita käyttämällä betonin valun jälkeen tankomaisen kiinnityselimen ulkonevaa 20 pääosaa päällystemateriaalin kiinnityskappaleena, jolloin kolojen täyteaineella täyttämiseen liittyvä ongelma sekä päällystemateriaalin kiinnitysankkurien upotukseen liittyvät ongelmat voidaan ratkaista.
Lisäksi, koska tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolinen 25 pää ja välyksen pitävä tankomainen kappale on yhdistetty suoraan toisiinsa, kohdistuvat työntö- ja vetovoimat kumpaankin tankomaiseen kappaleeseen betonin valun aikana, joten ei ole vaaraa, että jalusta vahingoittuisi ulkoisen paineen johdosta betonin valun aikana ja siten on mahdollista ratkaista kiin-30 nitysvälineen murtumiseen liittyvä ongelma.
Edelleen, koska lämmön- ja kylmänjohtimen aiheuttama läm-möneristysongelma on ratkaistu ja tankomaisen kiinnityselimen .·' laajentuva pääosa on vasten läpimitaltaan suuren osan pohjaa, mikä estää tankomaisen kiinnityselimen irrottamisen jalustas-35 ta, voidaan päällystemateriaalin asennuksessa käyttää tankomaisen kiinnityselimen ulkonevaa osaa päällystemateriaalin kannatinkappaleena; lisäksi tankomaisen kiinnityselimen ulkopinnan puoleisesta muotista ulos työntyvää osuutta on mahdollista säätää vapaasti, joten ulos työntyvän osan pituutta 4 100903 voidaan helposti säätää käytetyn päällystemateriaalin päällysteen paksuuden mukaan ja siten päällystemateriaalin asennukseen liittyvä ongelma voidaan ratkaista.
Toinen keksinnön tunnusomainen piirre on, että osassa ja-5 luetan lävistävää reikää on sisäpuoliset kierteet ja että tankomaisen kiinnityselimen se osa, jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään kierteiden avulla reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan, jolloin tankomaisen kiinnitys-elimen ulkonevan osan pituutta suhteessa jalustaan voidaan io säätää. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska tankomaisen kiinnityselimen ulkonevan osuuden pituutta voidaan säätää tarkasti samaista kappaletta kiertämällä, voidaan tämä hienosäätö tehdä päällystemateriaalin päällysteen paksuuden mukaan.
15 Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että osassa jalus tan lävistävää reikää on sisäpuoliset kierteet, että tankomaisen kiinnityselimen ulkopuolisin kiertein varustettu osa yhdistetään kierteiden avulla reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan, että tankomaisessa kiinnityselimessä on 20 sisäpuolisin kiertein varustettu osa sen laajentuvan pääosan sisäpinnalla sekä kansiosa, joka asetetaan siten, että se sulkee jalustan takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän suuaukon ja että välyksen pitävä tankomainen kappale yhdistetään kansiosan keskellä olevan reiän lävitse läpimitaltaan 25 suureen reikään asetetun laajentuvan pääosan sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan siten, että tämä liitos voidaan irrottaa kiertämällä tankomaisen kiinnityselimen kiertyvää osaa. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska jalustan takapinnalla oleva, läpimitaltaan suuri 30 reikä suljetaan kannella siten, että tankomainen kiinnitys-elin työntyy sitä sisäänpäin siirrettäessä vasten kantta, jolloin sen pyörimisliike estyy, voida tankomaisen kiinnityselimen sisäänpäin suuntautuvan liikkeen lisäksi estää tankomaisen kiinnityselimen pyörimisliike sisäänpäin ja li-35 säksi myös sen pyöriminen välyksen pitävän tankomaisen kappaleen mukana muottien asennuksen aikana, jolloin on mahdollista varmistaa halutun levyinen betonin valutila etukäteen määrättyyn asennustarkkuuteen perustuen.
5 100903
Koska jalustan läpimitaltaan suuri reikä on suljettu kannella, on mahdollista estää betonin ja lisäksi myös veden kulkeutuminen jalustan lävistävään reikään betonin valun aikana, joten tankomaista kiinnityselintä voidaan vaivatta 5 pyörittää sen irrottamiseksi.
Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että osassa jalustan lävistävää reikää on sisäpuoliset kierteet, että tanko-maisen kiinnityselimen se osa, jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään kierteiden avulla tähän reiän sisäpuolisin ίο kiertein varustettuun osaan ja että jalustan lävistävän reiän takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän osan sisäpuolelle asetetun tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajentuvan pääosan ulkopuoleiselle pinnalle on tehty vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävä osa, johon kuuluu pi-15 dättimet, jotka voivat hammastua sitä aksiaalisessa suunnassa vastakkain sijaitsevan läpimitaltaan suuren reiän pohjaosan kanssa.
Vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävän osan pidättimet voidaan tehdä kiinteästi pidätinosan ulkokehälle tai ne voi-20 daan tehdä aluslaatasta, joka on tavallisesti kartiomaisen levyjousen mallinen, jossa on säteittäisesti ulkonevat pidättimet, jotka on taivutettu myötäpäivään ulokkeiden suuntaisten akselien ympäri ja jotka hammastuvat sekä pidätinosan ulkopinnan että läpimitaltaan suuren reiän pohjan kanssa. Mikä-25 li vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävä osa on tällainen tavallisesti kartiomaisen levyjousen mallinen aluslaatta, voidaan jotkut pidättimistä taivuttaa taaksepäin läpimitaltaan suuren reiän pohjaa kohden, jotta hammastuminen jalustan kanssa vahvistuu. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat 30 edut.
Koska vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävän osan pidättimet, jotka voivat hammastua aksiaalisessa suunnassa vastak- * käin sijaitsevan, läpimitaltaan suuren reiän pohjaosan kanssa, on tehty tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa pääs-35 sä olevan laajentuvan pääosan ulkopinnalle, hammastuvat pi dättimet läpimitaltaan suuren reiän pohjan kanssa pultti-maista kiinnityselintä ulospäin siirrettäessä, ja estävät täten tankomaisen kiinnityselimen vastakkaissuuntaisen pyörimisen, jolloin tankomainen kiinnityselin voidaan lukita uiko- 6 100903 asentoonsa ja siten tankomaisen kiinnityselisten lukituslait-teisto voidaan jättää huomiotta sen ollessa tässä ulkoasen-nossaan.
Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että osassa jalus-5 tan lävistävää reikää on sisäpuoliset kierteet, että tankomaisen kiinnityselimen se osa, jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään kierteiden avulla tähän reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan ja että siinä on tankomaisen kiinnityselimen vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävä osa, ίο jossa laajentuvan pääosan ja kannen, joka asetetaan siten, että se sulkee jalustan takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän ja jossa on reikä, jonka lävitse välyksen säätävä tankomainen osa työnnetään, vastakkaisilla pinnoilla on parilliset, toisiinsa tarttuvat kiinnitysuloke ja kiinnitys-15 lovi, jossa tämä kiinnitysuloke on tehty siten, että se murtuu pakotetun kiertovoiman vaikutuksesta. Tästä syystä kiinnitysulokkeen lujuus on mitoitettu heikommaksi kuin tan-komaiseen kiinnityselimeen kohdistuva keinotekoisesti aikaansaatava pakottava kiertoliike. Tällä rakenteella saavutetaan 20 seuraavat edut.
Koska läpimitaltaan suuri reikä on jalustan sisäpinnan puolelta suljettu kannella, joka on varustettu tankomaisen kiinnityselimen pyörimisen estävällä osalla, jossa kannen ja tankomaisen kiinnityselimen pidätinosan vastakkain asetetta-25 villa pinnoilla on parilliset, keskenään toisiinsa tarttuvat kiinnitysuloke ja kiinnityslovi, on mahdollista estää myös tankomaisen kiinnityselimen liikkuminen ulospäin ja lisäksi voidaan tankomaisen kiinnityselimen pyöriminen sekä sisään-että ulospäin estää ja siten myös sen pyöriminen välyksen 30 säätävän tankomaisen osan mukana silloin, kun välinettä asen netaan muotteihin.
Lisäksi, koska pyörimisen estävän osan kiinnitysuloke on tehty siten, että se murtuu pakotetun kiertovoiman vaikutuksesta, se murtuu ja sen pyörimistä estävä toiminto vapautuu, 35 kun tankomaiseen kiinnityselimeen kohdistetaan keinotekoinen pakotettu kiertovoima, mikä mahdollistaa siten tankomaisen kiinnityselimen liikuttamisen ulospäin.
Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että jalusta on jaettu ulkopinnan puoleiseen etuosaan ja takapinnan puolei- 7 100903 seen takaosaan, jossa etuosa on sopivan pituinen ja voidaan irrottaa aksiaalisessa suunnassa takaosasta. Pintapuolisen osan pituus valitaan betonin valumuotin paksuuden mukaan sopivaksi. Pinta- ja takapuolisten osien liittämiseksi ja 5 irrottamiseksi voidaan valita sovelias keino, esim. sovite-tai kierreliitos. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska jalusta on jaettu ulkopinnan puoleiseen etuosaan ja takapinnan puoleiseen takaosaan ja koska etuosa on sopivan ίο pituinen ja voidaan irrottaa aksiaalisessa suunnassa takaosasta, vaaditaan betonin valussa ainoastaan, että pintapuolinen osa vaihdetaan sopivan pituiseksi muotin paksuuden mukaan.
Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että jalustan lä-15 vietävän reiän takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän suuaukkoon on tehty uloke, joka sopii yhteen ja muodostaa puristussovitteisen liitoksen tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajentuvan pääosan kanssa. Tämä uloke voi valinnaisesti olla rengasmainen tai katkonaisesti 20 rengasmainen. Jälkimmäisessä tapauksessa ulokkeiden korkeus tulee asettaa sellaiseksi, ettei se mahdollista betonin pääsyä suuaukon ja laajentuvan pääosan välissä olevaan rakoon. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska jalustan lävistävän reiän takaosassa olevan läpimi-25 taltaan suuren reiän suuaukkoon on tehty uloke, joka sopii yhteen ja muodostaa puristussovitteisen liitoksen tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajentuvan pääosan kanssa, rajoittavat jalustan ja tankomaisen kiinnitys-elimen pyörimisliikkeet omien akseliensa ympäri löyhästi toi-30 siaan, jolloin jalusta on tilapäisesti kiinnittynyt siten, ettei se liiku iskujen ja tärinän vaikutuksesta betonin valun aikana ja betonin valutila saadaan pidettyä ennalta määrätyn kokoisena.
Keksinnölle on edelleen tunnusomaista, että tankomaisen 35 kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan, jalustan lävistävään reikään asetetun laajentuvan pääosan läpimitta on suurempi kuin jalustan etuosan ulkohalkaisija. Laajentuva pääosa voi valinnaisesti olla tehty joko yhtenäisenä osana tai eril- 8 100903 lisenä kappaleena. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajentuvan pääosan läpimitta on suurempi kuin jalus-5 tan etuosan ulkohalkaisija, voidaan tankomaisen kiinnityselimen suurinta ulostyöntymispituutta rajoittaa, ja erityisesti silloin, kun jalusta on valmistettu hartsista ja sulaa tulen johdosta esimerkiksi betonin valun jälkeen, työntyy laajentuva pääosa vasten betonissa jalustan etuosan kohdalla olevaa io reikää ja on siten estynyt siirtymästä paikaltaan, ja siten se kykenee edelleen kannattamaan päällystemateriaalia siten, ettei päällystemateriaali irtoa betoniseinästä.
Keksinnön mukainen jalusta voidaan tehdä sopivan muotoiseksi, kuten esim. sylinterin tai nelisärmäisen pilarin mal-15 liseksi, jonka ulkopinnalla voi olla ulokkeita tai vastaavia, jotka vahvistavat jalustan liitosta betonin kanssa. Jalusta voidaan valmistaa metallista tai synteettisestä hartsista, ja mikäli tankomainen kappale on pultti, se voidaan valmistaa metallin ja synteettisen hartsin yhdistelmästä, jossa ainoas-20 taan sisäpuolisin kiertein varustettu jalustan lävistävän reiän osa on metallia, tai osaan jalustan lävistävää reikää voidaan upottaa mutteri.
Jalustassa olevan läpimitaltaan suuren reiän pituus asetetaan sellaiseksi, että tankomainen kiinnityselin voidaan ir-25 rottaa välyksen säätävästä tankomaisesta kappaleesta ja siirtää ulospäin. Tankomaisen kiinnityselimen kierrettävän osan muotoa ei ole erityisesti rajoitettu, kunhan sitä voidaan käyttää minkä tahansa välineen kanssa siten, että tankomaista kiinnityselintä voidaan siirtää ulospäin betonin valun jäl-30 keen. Esimerkiksi mahdollistaakseen mutteriavaimen tai vas taavan käytön, voi kierrettävä osa olla särmikäs, kuten kuusikulmainen tai neliön mallinen, tai sen kierteitten etupuolelle on voitu tehdä sopivanlainen särmikäs kolo, tai mahdollistaakseen ristipäisen ruuviavaimen tai vastaavan J5 käytön, voi kierrettävässä osassa olla ristiura. Täten sopiva malli voidaan valita tunnetuista malleista. Mitä tulee tankomaisen kiinnityselimen pituuteen, valitaan tapauksissa, joissa betonisessa seinärakenteessa käytetään lämmöneristys- 9 100903 materiaalia, pitkä tank omainen kiinnityselin, joka mahdollistaa läramöneristeen välysholkin asentamisen.
Tapaa, jolla kansi asetetaan jalustaan, ei ole erityisesti rajattu. Osat voidaan esimerkiksi lukita toisiinsa lukitus-5 ulokkeen ja lukitusuran avulla, tai ne voidaan kiinnittää toisiinsa sidosainetta käyttäen. Lisäksi kansi voidaan sovittaa jalustan takapinnalle siten, että se täyttää takapinnan ääriään myöten, tai se voidaan tehdä tavallisesti kupumaisek-si siten, että se peittää jalustan takapinnan. io Toisen tankomaisen kiinnityselimen pyörimisen estävän osan sovellutusesimerkin mukaan tämä osa tehdään murskaamalla osa kierteiden avulla sisäpuolisin kiertein varustettuun jalustaan kiinnitetyn tankomaisen kiinnityselimen ulkopuolisista kierteistä, jolloin tankomaista kiinnityselintä ei voi pyö-15 rittää, ellei sitä käännetä tarkoituksellisen suurella voimalla.
Edelleen eräässä tämän keksinnön sovellutuksessa valmistetaan betoniseinärakenne ulkopinnan puoleisen muotin ja takapinnan puoleisen muotin väliin edellä kuvatun mukaista kiin-20 n ity s välinettä käyttäen muodostettuun betonin valutilaan, jol le on tunnusomaista, että jalustan etuosa ja kannatinkappa-leen takaosa ovat betonin valutilassa vastaavassa järjestyksessä ulkopinnan ja takapinnan puoleisten muottien sisäpintoja vasten, että välyksen pitävä tankomainen kappale on sijoi-25 tettu jalustan ja kannatinosan väliin, että välyksen pitävän tankomaisen osan jalustan puoleinen pää on liitetty jalustan lävitse tankomaisen kiinnityselimen sisäpuoliseen päähän, että tämä tankomainen kiinnityselin ulkonee ulkopinnan puoleisen muotin ulkopinnalta ja että sen jälkeen, kun betoni on 30 laskettu betonin valutilaan ja betoni on kovettunut, tanko-maista kiinnityselintä käännetään sen irrottamiseksi välyksen pitävästä tankomaisesta kappaleesta, minkä jälkeen tankomai-.· nen kiinnityselin vedetään ulos sopivalle pituudelle ja pääl lystemateriaali asetetaan tankomaisen kiinnityselimen ulko-35 puoliseen, ulos työntyvään päähän. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Koska ei ole vaaraa, että jalusta vahingoittuu tai betonin valutila huonontuu betonin valun aikana aiheutuneiden työntö-tai vetovoimien johdosta, on mahdollista valmistaa ennalta- 10 100903 määrätynlainen betoniseinä; lisäksi, koska tankomainen kiin-nityselin ja välyksen pitävä tankomainen kappale irrotetaan ja erotetaan toisistaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, saavutetaan erinomainen ulkoinen eristyskyky, eikä läm-5 mön- tai kylmänjohtimet vaikuta betoniin.
Koska tankomaista kiinnityselintä kierretään betonin kovettumisen jälkeen sen irrottamiseksi välyksen pitävästä tankomaisesta kappaleesta, koska tankomaista kiinnityselin vedetään ulospäin sopivalle pituudelle ja koska päällystema-10 teriaali asetetaan tämän saman tankomaisen elimen ulkoseinästä ulkonevaan päähän, voidaan betonin pinta päällystää eri paksuisilla päällystemateriaaleilla yksikertaisesti säätämällä tankomaisen kiinnityselimen ulos työntyvää osuutta.
Koska tankomaisen kiinnityselimen ulkonevaa osuutta käyte-25 tään päällystemateriaalin tukikappaleena, paranee työskente-lytehokkuus merkittävästi ja työvaiheen kesto lyhenee aiemmin tunnettuun ankkureita käyttävään menetelmään verrattuna. Lisäksi, koska päällystemateriaalin tankomainen kiinnityselin on upotettu betoniin jalustan lävitse, voidaan saavuttaa kor-20 kea asennuslujuus jälkikäteen asennettuja ankkureita käyttävään seinärakenteeseen verrattuna.
Eräälle toiselle tämän keksinnön mukaiselle seinärakenteen sovellutukselle on tunnusomaista, välyksen pitävän tankomaisen kappaleen jalustan puoleinen pää on työnnetty jalustan 25 takapuolisessa osassa olevaa, läpimitaltaan suurta reikää peittämään asetetussa kannessa olevan reiän lävitse ja että tämä pää on sitten liitetty kierteiden avulla tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajentuvan pääosan, joka on kosketuksissa kannen kanssa, sisäpinnalle teh-30 tyihin sisäpuolisiin kierteisiin.
Tankomaisen kiinnityselimen pyörimistä on rajoitettu siten, että sen pyöriminen välyksen pitävän tankomaisen osan tai muottilukon kanssa on estynyt, jolloin muottilukon asentaminen on helppoa, ja koska ennalta määrätyn levyinen beto-35 nin valutila on varmistettu, on mahdollista saada aikaan suunnitellun paksuinen seinärakenne.
Edelleen eräälle tämän keksinnön mukaiselle seinärakenteen sovellutukselle on tunnusomaista, että ulkopinnan puo- 11 100903 leisen muotin ja päällystemateriaalin väliin muodostetaan ilmakerros. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
Vaikka päällystemateriaali kiinnitettäisiinkin ennen betonin täydellistä kovettumista, jatkuu betonin kuivuminen 5 ilmakerroksen läsnäollessa ja päällyste voidaan asentaa il man, että täytyy odottaa niin sanotun betonin kovettumista säätävän ajanjakson kulumista. Tällä voidaan lyhentää työvaiheen kestoa tehokkaasti.
Edelleen eräälle tämän keksinnön mukaiselle seinäraken-10 teen sovellutukselle on tunnusomaista, että lämmöneristeen välysholkki asetetaan ulkopinnan puoleisen muotin ja jalustan väliin sama-akselisesti tankoina is en kiinnityselimen kanssa, ja että lämmöneristeen välysholkin sisäpää kiinnitetään kierteiden avulla jalustan etuosaan. Tällä rakenteella saavute-15 taan seuraavat edut.
Koska lämmöneristeen välysholkki asennetaan . ulkopinnan puoleisen muotin ja jalustan väliin sama-akselisesti tanko-maisen kiinnityselimen kanssa ja sen sisäpinta kiinnitetään kierteiden avulla jalustan etuosaan, voidaan jalustan sijain-20 tiin vaikuttaa helposti jopa silloin, kun seinärakenteeseen kuuluu lämmöneriste.
Edelleen eräälle tämän keksinnön mukaiselle seinärakenteen sovellutukselle on tunnusomaista, että lämmöneristeen välysholkki on asennettu ulkopinnan puoleisen muotin ja jalustan 25 väliin sama-akselisesti tankomaisen kiinnityselimen kanssa ja että jalustan etuosaan tehdään pidätysurat, kun lämmöneristeen välysholkkiin taas puolestaan tehdään pidätyshakaset näitä pidätysuria vastaaviin, aksiaalisesti niihin liitettäviin kohtiin. Tällä rakenteella saavutetaan seuraavat edut.
30 Koska lämmöneristeen välysholkki on asennettu ulkopinnan puoleisen muotin ja jalustan väliin sama-akselisesti tankomaisen kiinnityselimen kanssa ja koska jalustan pintaosaan tehdään pidätysurat ja lämmöneristeen välysholkkiin puolestaan tehdään pidätinhakaset näitä pidätysuria vastaaviin, 35 aksiaalisesti niihin liitettäviin kohtiin, voidaan jalustan sijaintiin vaikuttaa helposti sekä estää jalustan pyöriminen myös silloin, kun seinärakenteeseen kuuluu lämmöneriste.
Kukin muotti on tehty lämmöneristeestä, kuten esim. vaah-tomaisesta polystyreenistä, uretaanivaahdosta, vaahtolevystä 12 100903 tai yhdistelmälevystä, tai tavallisesta vanerista, tai näiden molempien yhdistelmästä, ja betonin valun aikana muotit on puristettu yhteen esim. särmikkäiden lankkujen tai metalli-putkien, kuten esim. teräsputkien, avulla, joita kutsutaan 5 vaaka- ja pystytuiksi. Pinnoitemateriaalin asennusta varten kiinnitetään tankomaiseen kiinnityselimeen tason säädin tai vastaava, ja sintrausmenetelmällä valmistettu kaakeliseinä tai metallinen ulkoseinä liitetään tähän tason säätimeen kiinnitettyyn selkäpuuhun tai listalautaan. Lämmöneristeen 10 välysholkille valitaan sopiva pituus betonin valussa käytetyn lämmöneristysmateriaalin paksuuden mukaan.
Betoniseinärakenteessa, jonka molemmin puolin asennetaan pinnoite, voidaan kannatinkappale korvata jalustalla, eli tällöin voidaan asettaa jalustat sekä ulkopinnan puoleista 15 että takapuolista muottia vasten ja yhdistää ne toisiinsa välyksen pitävän tankomaisen osan välityksellä.
Keksintöä ja sen yksityiskohtia selostetaan lähemmin seuraavassa viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää sivulta nähtynä, osittain leikattuna ja 20 osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen ensimmäistä sovellutusesimerkkiä, kuvio 2 esittää samaa kuvion 1 linjaa (2)-(2) pitkin leikattuna , 25 kuvio 3 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen toista sovellutusesimerkkiä, kuvio 4 esittää samaa kuvion 3 linjaa (4)-(4) pitkin leikattuna, 30 kuvio 5 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen kolmatta sovellutusesimerkkiä, .· kuvio 6 esittää samaa kuvion 5 linjaa (6)-(6) pitkin lei kattuna , 35 kuvio 7 esittää samaa kuvion 5 linjaa (7)-(7) pitkin lei kattuna , kuvio 8 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen neljättä sovellutusesimerkkiä, 13 100903 kuvio 9 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen viidettä sovellutusesimerkkiä, kuvio 10 esittää samaa kuvion 9 linjaa (10)-(10) pitkin 5 leikattuna, kuvio 11 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen kuudetta sovellutusesimerkkiä, kuvio 12 esittää samaa kuvion 11 linjaa (12)-(12) pitkin ίο leikattuna, kuvio 13 esittää sivulta nähtynä, osittain leikattuna ja osittain suurennettuna ulkoasentoonsa vedettyä kiinnityspult-tia kuvio 14 esittää yläviistosta nähtynä kansiosaa, 15 kuvio 15 esittää toista esimerkkiä aluslaatasta, kuvio 16 esittää sivulta nähtynä ja osittain leikattuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen seitsemättä sovellutusesimerkkiä, 20 kuvio 17 esittää sivulta nähtynä ja osiinsa hajoitettuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoni-seinään tarkoitetun välineen kahdeksatta sovellutusesimerkkiä, kuvio 18 esittää yläviistosta nähtynä ja osittain suuren-25 nettuna kiinnityspulttia, kuvio 19 esittää yläviistosta nähtynä ja osittain suurennettuna jalustaa ja lämmöneristeen välysholkkia, kuvio 20 esittää sivulta nähtynä ja leikattuna keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tar-30 koitetun välineen yhdeksättä sovellutusesimerkkiä, kuvio 21 esittää yläviistosta nähtynä ja osittain suurennettuna jalustaa ja kansiosaa, kuviot 22 ja 23 esittävät työvaiheiden suoritusjärjestyksessä keksinnön mukaisen seinärakenteen ensimmäistä sovellu-35 tusesimerkkiä, joista kuvio 22 esittää sivulta nähtynä ja pystysuunnassa leikattuna ensimmäistä työvaihetta ja kuvio 23 esittää samoin nähtynä neljättä työvaihetta, 14 100903 kuvio 24 esittää sivulta nähtynä ja pystysuunnassa leikattuna tämän keksinnön mukaisen seinärakenteen toista sovellutusesimerkkiä , kuviot 25-27 esittävät työvaiheiden suoritusjärjestyksessä 5 tämän keksinnön mukaisen seinärakenteen kolmatta sovellutusesimerkkiä, joista kuvio 25 esittää sivulta nähtynä ja pystysuunnassa leikattuna ensimmäinen työvaihe, kuvio 26 esittää samoin nähtynä kolmatta työvaihetta ja kuvio 27 esittää samoin nähtynä neljättä työvaihetta, ja 10 kuviot 28 ja 29 esittävät työvaiheiden suoritusjärjestyk sessä tämän keksinnön mukaisen seinärakenteen neljättä sovellutusesimerkkiä, joista kuvio 28 esittää sivulta nähtynä ja pystysuunnassa leikattuna ensimmäistä työvaihetta ja kuvio 29 esittää samoin nähtynä neljättä työvaihetta.
15 Kuvioissa 1 ja 2 on esitetty keksinnön mukaisen, lämmön- eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen ensimmäinen sovellutusesimerkki, joissa kiinnitysväline, merkitty numerolla 1, koostuu jalustasta 2 sekä kiinnityspultis-ta 3. Jalustassa 2, joka on valmistettu valamalla hartsista 20 sopivan pituinen sylinterimäinen kappale, on reunalaippa 4 sen läpimitaltaan pienen etuosan 2Ά etureunassa, kun taas sen läpimitaltaan suuren takaosan 2B takareunassa on takalaippa 5, ja takaosan 2B ulkokehälle on tehty akselin suuntaiset harjat 6. Betoniin upotetussa tilassa pitävät etu- ja taka-25 laipat 4, 5 betonin välissään ja rajoittavat jalustan 2 ak siaalista liikkumista ja samanaikaisesti betoniin sitoutuvat harjat 6 rajoittavat jalustan 2 pyörimistä akselinsa ympäri.
Etuosan 2A etupinnalle 2a on tehty jalustan lävistävä reikä 7 takaosan 2B takapinnalle 2b. Jalustan lävistävään rei-30 kään 7 on etuosan 2A kohdalle tehty sisäpuoliset kierteet 8 ja sen takaosan 2B kohdalle on puolestaan tehty läpimitaltaan suuri reikä 9. Läpimitaltaan suuren reiän 9 läpimitta on suurempi kuin etuosan 2A ulkopinnan läpimitta ja myös suurempi kuin myöhemmin kuvattavassa kiinnityspultissa 3 olevan laa-35 jentuvan pääosan 10 läpimitta, ja se on riittävän pitkä, jotta laajentuvaa pääosaa 10 voidaan liikuttaa aksiaalisessa suunnassa. Läpimitaltaan suuren reiän 9 takapinnalla 2b olevaan suuaukkoon on tehty ulokkeet 11, jotka toimivat puris-tussovitteena laajentuvan pääosalle 10.
15 100903
Jalustan 2 lävistävän reiän 7 lävitse asetetun kiinnitys-pultin 3 ulkopinnalla on ulkopuolisin kiertein varustettu osuus 12, joka yhdistetään kierteiden avulla sisäkiertein varustettuun osaan 8. Kiinnityspultin 3 ulkopuoliseen päähän, 5 joka voi työntyä ulos ulkopinnan puoleisen muotin lävitse tämän ulkopinnalle, on tehty kierteitetty osa 13 sekä kuusikulmainen kierrettävä osa 14 siten, että puristinta tai tason säädintä 16 kannattava pultti 15, joka kuvataan myöhemmin keksinnön mukaisen betonisen seinärakenteen yhteydessä, voi-io daan asentaa kierteitettyyn osaan 13. Lisäksi kierrettävää osaa 14 kääntämällä voidaan kiinnityspultin 3 ulkonevan osan pituutta säätää jalustan 2 suhteen ja kiinnityspultti 3 voidaan irrottaa myöhemmin selostettavasta välyksen pitävästä pultista 17.
15 Kiinnityspultin 3 sisäpuolisessa päässä on laajentuva pääosa 10, jonka läpimitta on suurempi kuin sen ulkopinnan puoleisen osan läpimitta, jolloin kiinnityspultin ulkonevaa osuutta voidaan säätää, kunnes laajentuva pääosa 10 työntyy vasten läpimitaltaan suuren reiän 9 pohjaa 9a ja kiinnityskö pultin irrottaminen jalustasta 2 estyy, kun ulos työntynyt osuus on pisimmillään. Kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 sisäpuoliselle pinnalla 10a on sisäpuolisin kiertein varustettu osuus 18, johon kierteiden avulla liitetään jäljempänä selostettavan välyksen pitävän pultin 17 toinen pää 17a.
25 Välyksen pitävän pultin 17 vastakkainen pää 17b voidaan kiinnittää jäljempänä selostettavaan kannatinkappaleeseen 52.
Koska jalustan 2 lävistävän reiän 7 lävitse asetetun kiinnityspultin 3 sisäpuolinen pää ja betonin valutilaan upotettu välyksen pitävä pultti 17 on liitetty suoraan toisiinsa, koh-30 distuu betonin valun aikana syntyvät työntö- ja vetovoimat molempiin pultteihin 3 ja 17, joten ei ole vaaraa, että jalusta 2 vahingoittuisi ulkoisen paineen vaikutuksesta betonin «« valun aikana.
Lisäksi, koska kiinnityspultin 3 ja välyksen pitävän pul-35 tin välinen liitos voidaan irrottaa kääntämällä kiinnitys-pultin kierrettävää osaa 14, voidaan pultit 3 ja 17 erottaa toisistaan irrottamalla niiden välinen liitos betonin valun jälkeen, jolloin lämmön- ja kylmänjohtimen vaikutusta ei esiinny ja tyydyttävä lämmöneristyskyky voidaan saavuttaa.
16 100903
Lisäksi, koska lämmön- ja kylmänjohtimen aiheuttama läm-möneristysongelma on ratkaistu, voidaan päällystemateriaalin asentaminen toteuttaa käyttämällä kiinnityspultin 3 kiertei-tettyä osaa 13 tai ulkopuolisin kiertein varustettua osuutta 5 12 päällystemateriaalin kannattimena, jolloin erillisiä kiin- nitysankkureita ei tarvitse käyttää. Lisäksi, koska kiinnityspultin 3 ulkopinnan puoleisen muotin ulkopuolelle työntyvän osuuden pituus voidaan säätää sopivaksi kiinnityspultin 3 kierrettävää osaa 14 kiertämällä, voidaan tämä pituus 10 helposti säätää päällystemateriaalin päällysteen paksuutta vastaavaksi.
Lisäksi, koska laajentuva pääosa 10 on tehty kiinnityspultin 3 sisäpuoliseen päähän siten, että sen ulkoläpimitta on suurempi kuin jalustan 2 etuosan 2A läpimitta, jolloin laa-15 jentuvan pääosan 10 työntyminen jalustan 2 lävistävän reiän 7 takaosassa 2B olevan läpimitaltaan suuren reiän 9 pohjaa vasten estää kiinnityspultin 3 siirtymisen paikaltaan, voidaan kiinnityspultin 3 ulkonevan osuuden suurinta pituutta rajoittaa. Erityisesti silloin, kun jalusta 2 on valmistettu 20 hartsista ja sulaa tulen johdosta esimerkiksi betonin valun jälkeen, työntyy laajentuva pääosa 10 vasten betonissa jalustan etuosan 2A kohdalla olevaa reikää ja on siten estynyt siirtymästä paikaltaan, ja siten se kykenee edelleen kannattamaan päällystemateriaalia siten, ettei päällystemateriaali 25 irtoa betoniseinästä.
Koska jalustan 2 lävistävän reiän 7 takapinnalla 2b olevaan suuaukkoon on tehty ulokkeet 11 siten, että ne sopivat yhteen ja toimivat puristussovitteena kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosalle 10, rajoittavat jalusta 2 ja kiinnityskö pultti 3 löyhästi toistensa pyörimistä akseliensa ympäri siten, että jalusta on tilapäisesti kiinnittynyt siten, ettei se liiku iskujen ja tärinän vaikutuksesta betonin valun ai- • « .< kana, jolloin betonin valutila pysyy ennalta määrätyn kokoi sena .
35 Kun jalusta 2 upotetaan betoniin, pitävät etu- ja taka- laippa betonin välissään ja rajoittavat samalla jalustan aksiaalisia liikkeitä, kun harjakset 6 puolestaan sitoutuvat betonin kanssa ja rajoittavat jalustan 2 pyörimistä akselinsa ympäri, ja täten voidaan saavuttaa korkea asennuslujuus jäi- 17 100903 kikäteen asennettuja ankkureita käyttävään seinärakenteeseen verrattuna.
Kuviot 3 ja 4 esittävät tämän keksinnön mukaisen, lämmön-eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen 5 toista sovellutusesimerkkiä. Tämän toisen, sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin edellisen ensimmäisen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa. ίο Kiinnityspultti 3 ja välyksen pitävä pultti 17 kiinnite tään toisiinsa metallisella mutterimaisella liitoskappaleella 19. Liitoskappale 19 on puristesovitteinen ja se on kiinnitetty läpimitaltaan suuren reiän 9 takapinnalle 2b ja siinä on sisäpuoliset kierteet 19a sen ulkopinnan puolella sekä 15 sisäpuoliset kierteet 19b sen takapinnan puolella. Kiinnitys-pultin 3 sisäpuolinen pää sekä välyksen pitävän pultin 17 toinen pää 17a on yhdistetty kierteiden avulla sisäpuolisiin kierteisiin 19a ja 19b vastaavassa järjestyksessä, jolloin pultit 3 ja 17 on liitetty yhteen toistensa kanssa. Laajentu-20 va pääosa 10' on tehty lähelle kiinnityspultin 3 sisäpuolista päätä siten, että pultin pituuden säätö on mahdollista, mutta ettei se olisi esteenä kierreliitännässä sisäpuolisten kierteiden 19a kanssa.
Edellä kuvatulla toisen sovellutusesimerkin rakenteella 25 saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin ensimmäisessäkin so vellutusesimerkissä.
• Kuviot 5-7 esittävät tämän keksinnön mukaisen, lämmöneris- teen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen kolmatta sovellutusesimerkkiä. Tämän kolmannen sovellutuksen ra-30 kenne on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäisen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
Jalustassa 2 olevan läpimitaltaan suuren reiän 9 pohjalle 35 9a upotetaan metallinen mutteri 20 sisäpuolisin kiertein varustetuksi osaksi 8. Tässä ratkaisussa mutteri 20 toimii pohjana 9a, eikä ulokkeita 11 käytetä, toisin sanoen läpimitaltaan suuri reikä 9 ja laajentuva pääosa 10 on tehty puristus-sovitteisina toistensa suhteen.
18 100903 Tällä kolmannen sovellutusesimerkin rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin ensimmäisessäkin sovellutusesimerkissä; lisäksi kiinnityspultin 3 ja jalustan 2 välinen kierreliitos vahvistuu ja tekee rakenteesta vahvan.
5 Kuvio 8 esittää tämän keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen neljättä sovellutusesimerkkiä. Tämän neljännen sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäisen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten rakenteellisten 10 piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
Jalustan 2 etulaipan 4 ulkokehälle on tehty uloke, joka haarautuu vinosti ulospäin, ja kiinnityspultin 3 kierrettävä osa 14 asettuu ulkonevan osan 4a sisäpuolella olevaan syven-15 nykseen 21. Kierrettävä osa 14 muodostuu mutterista, joka on kiinnitetty suurinpiirtein keskelle kiinnityspulttia 3.
Lisäksi jalustassa 2 olevan läpimitaltaan suuren reiän 9 takaosan 2b sisäpuolelle on tehty rengasmainen uloke 22 ja lähelle kiinnityspultin 3 sisäpäätä tehty levymäinen laajen-20 tuva pääosa 10' työntyy vasten rengasmaisen ulokkeen ulkopinnan puoleista osaa ja erityisen muottilukon 23 umpimutteriosa 23a asetetaan vasten tämän rengasmaisen ulokkeen takapinnan puoleista osaa. Samanaikaisesti kiinnityspultin 3 sisäpinnan puoleinen pää liitetään kierteiden avulla umpimutteriin 23a.
25 Tällaisella neljännen sovellutusesimerkin rakenteella saa vutetaan samat toiminnot ja edut kuin ensimmäisessäkin sovellutusesimerkissä. Lisäksi kiinnityspultti 3 ja erityinen välystä pitävä muottilukko 23 voidaan liittää yhteen ja irrottaa toisistaan. Lisäksi tässä sovellutuksessa, jotta kiinni-30 tyspultin 3 irrottaminen betonin valun jälkeen helpottuu, tehdään lämmöneristeen 50 reikä, jonka lävitse kiinnityspultti 3 työnnetään, riittävän suureksi, jotta se mahdollistaa .· mutterin mallisen kierrettävän osan 14 käsittelyyn käytetyn työkalun asentamisen ja irrottamisen.
35 Kuviot 9 ja 10 esittävät tämän keksinnön mukaisen, lämmön eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen viidettä sovellutusesimerkkiä. Tämän viidennen sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäisen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten raken 19 100903 teellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
Jalusta 2 on jaettu etuosaan 2A ja takaosaan 2B, ja etuosan 2Ά takapuolelle liitettävä osa 25 kiinnitetään yhdistä-5 mällä se takaosan 2b etupuolella olevaan liitososaan 24. Etuosaksi 2A asennetaan aksiaaliselta pituudeltaan sopiva osa siten, että se voidaan tarvittaessa vaihtaa. Sisäpuolisin kiertein varustettua osuutta 8 ei tehdä jalustan lävistävän reiän 7 etuosaan 2A vaan takaosassa 2B olevaan läpimitaltaan io suureen reikään. Sisäpuolisin kiertein varustettu osuus 8 yhdistetään kierteiden välityksellä kiinnityselimen 3 sisäpuolisessa päässä, jolla on tankomainen ulkopinta, olevan laajentuvan pääosan 10 ulkopinnalle tehtyihin ulkopuolisiin kierteisiin.
is Tällaisella viidennen sovellutusesimerkin mukaisella ra kenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin ensimmäi-sessäkin sovellutusesimerkissä. Lisäksi etuosa 2A voidaan vaihtaa toiseen, sopivan pituiseen vastaavanlaiseen etuosaan kulloinkin käytetyn betonin valumuotin paksuuden mukaan.
20 Kuviot 11-14 esittävät tämän keksinnön mukaisen, lämmön- eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen kuudetta sovellutusesimerkkiä. Tämän kuudennen sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäisen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten raken-25 teellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
Jalustan 2 takaosan 2B takapinnalle on tehty liitososa 27 sama-akselisesti jalustan lävistävän reiän 7 kanssa, ja kun kansiosa 28 asetetaan liitososaan 27 siten, että se sulkee 30 läpimitaltaan suuren reiän 9 suuaukon 9a, estyy kiinnityspul- tin 3 liikkuminen sisäänpäin.
Liitososan 27 sisäkehälle on tehty säteittäissuuntaiset kolot 27a, ja kun kansiosan 28 ulkokehällä olevat ulokkeet 28a yhdistetään koloihin 27a, estyy kansiosan 28 pyöriminen.
35 Lisäksi kansiosan 28 ulkopinnan puolella oleva kiinnitysuloke 30 yhdistetään läpimitaltaan suuren reiän 9 suuaukkoon 9a tehtyyn kiinnitysuraan 29, ja näin ollen on kansiosan 28 pyörimisen esto kaksinkertaisesti varmistettu. Kiinnitysuloke 30 yhdistetään myös kiinnityspultin 3 laajentuvaan pääosaan 20 100903 10 tehtyyn kiinnityskoloon 31, jolloin kiinnityspultin 3 pyöriminen rajoittuu ja samalla myös sen liikkuminen ulospäin estyy.
j
Jalustan 2 takalaipan 5 ulkokehälle on tehty tasaisin vä-5 lein urat 32, ja kun jalusta upotetaan betoniin, pitävät etu ja takalaipat betonin välissään rajoittaen jalustan aksiaalista liikettä, kun urat 32 puolestaan sitoutuvat betoniin ja estävät jalustan pyörimisen akselinsa ympäri.
Läpimitaltaan suuri reikä tehdään riittävän syväksi siten, ίο että laajentuvaa pääosaa 10 voidaan liikuttaa akselin suunnassa sisäasennostaan, jossa se on vasten kansiossa 28, ulko-asentoonsa, jossa se välyksen pitävän pultin 17 irrottamisen jälkeen on vasten läpimitaltaan suuren reiän 9 pohjaa 9a.
Kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 takapinnalle 10a 15 on neljään kohtaan tehty kiinnityskolo 31, ja kun kansiosan 28 kiinnitysuloke 30 yhdistetään läheiseen kiinnityskoloon 31, estyy kiinnityspultin 3 pyöriminen. Tälle liitokselle on tunnusomaista, että laajentuvan pääosan 10 kiinnityskolojen 31 ja kansiosan 28 kiinnitysulokkeen 30 välinen kiinnitys 20 voidaan irrottaa kiinnityspultin 3 kierrettävää osaa 14 voimallisesti kääntämällä ja rikkomalla siten kiinnitysuloke 30, minkä jälkeen kiinnityspultti 3 voidaan siirtää sisäasen-nosta ulkoasentoonsa.
Laajentuvan pääosan 10 ulkopinta 10b on tehty saman muo-25 toiseksi kuin läpimitaltaan suuren reiän 9 tavallisesti huhmaren mallinen pohja 9a ja aluslaatta 33, joka on tavallisesti kartiomaisen levyjousen mallinen, asetetaan kiinni ulkopintaan 10b. Aluslaatassa 33 on säteittäisesti ulkonevat pidättimet 33a, jotka on taivutettu myötäpäivään ulokkeiden 30 suuntaisen akselin ympäri. Kun laajentuva pääosa 10 siirtyy ulkoasentoonsa, hammastuvat pidättimet 33a sekä pohjan 9a että ulkopinnan 10b kanssa estäen kiinnityspultin 3 vastak-! kaissuuntaisen pyörimisen.
Jotkut pidättimistä 33a voidaan taivuttaa taaksepäin poh-35 jän 9a puolelle (kts. kuvio 15), jotta hammastuminen pohjan 9a kanssa vahvistuu.
Kansiosa 28 tehdään liitososan 27 muotoisen lautasen malliseksi siten, että ulokkeet 28a ulkonevat sen ulkokehältä yhdistyen koloihin 27a, jolloin se on yhtenäisesti kiinni ja- 21 100903 lustassa 2. Kansiosan 28 kiinnitysuloke 30 yhdistetään sisä-asennossaan olevan laajentuvan pääosan 10 kiinnityskoloon 31, jolloin kiinnityspultin 3 pyöriminen estyy. Kiinnitysuloke 30 on valmistettu siten, että sen suunnittelulujuus mahdollistaa 5 sen murtumisen kantaansa myöten ja rikkoutumisen, kun siihen kohdistetaan pakotettu kiertovoima. Yksityiskohtaisemmin selitettynä, kun kiinnityspultti 3 kierretään voimallisesti si-säasentoonsa, vaikuttaa tämä kiertovoima kiinnitysulokkeeseen 30 kiinnityskolon 29 välityksellä, jolloin uloke 30 murtuu ja io vapauttaa edellä selostetun pyörimisen estävän toiminnon.
Kansiosassa 28 on reikä 34 keskellä sen lautasmaista, suu-aukon 9b peittävää osaa. Välyksen pitävä pultti 17 työnnetään reiän 34 lävitse ja yhdistetään kierteiden avulla laajentuvan pääosan 10 sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan 18, ja 15 täten se voidaan liittää yhteen kiinnityspultin 3 kanssa.
Tällaisella kuudennen sovellutusesimerkin mukaisella rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin toisessakin sovellutusesimerkissä. Lisäksi, koska jalustan 2 takapinnalla 2b oleva suuaukko 9b suljetaan kansiosalla 28 siten, 20 että kun kiinnityspulttia 3 liikutetaan sisäänpäin, se työntyy vasten kansiossa 28, jolloin sen pyöriminen estyy, voidaan kiinnityspultin liikkuminen sisäänpäin estää.
Koska jalustan 2 suuaukko 9b suljetaan kansiosalla 28, on mahdollista estää betonin ja veden kulkeutuminen läpimital-25 taan suureen reikään 9 betonin valun aikana, jolloin kiinnityspultin pyörittäminen sitä ulospäin siirrettäessä on vaivatonta .
Koska sen lisäksi, että jalustan 2 takapinnalla 2b oleva suuaukko 9b suljetaan kansiosalla 28, on myös kansiosan 28 ja 30 kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 vastakkaisille pinnoille tehty parilliset, keskenään kiinnittyvät uloke 30 ja kolo 31 rajoittamaan kiinnityspultin pyörimistä, on mahdollista estää myös kiinnityspultin siirtyminen ulospäin.
Koska kansiosan 28 kiinnitysuloke 30 on tehty siten, että 35 se murtuu pakotetun kiertovoiman kohdistuessa siihen, se rikkoutuu ja sen pyörimistä estävä toiminto vapautuu, kun kiinnityspulttia 3 kierretään keinotekoisella pakottavalla kiertovoimalla, mikä mahdollistaa siten kiinnityspultin siirtämisen ulkoasentoonsa.
22 100903
Koska kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 ulkopinnalle on asetettu aluslaatta 33, hammastuvat aluslaatan 33 pi-dättimet 33a, siirrettäessä kiinnityspultti ulkoasentoonsa, läpimitaltaan suuren reiän 9 pohjan 9a sekä laajentuvan pää-5 osan 10 ulkopinnan 10b kanssa estäen kiinnityspultin pyörimisen ja toimien myös löystymistä estävinä osina, jolloin kiinnityspultti 3 voidaan lukita ulkopuoliseen paikkaan.
Kuvio 16 esittää tämän keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen seitse-lo mättä sovellutusesimerkkiä. Tämän seitsemännen sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin kuudennen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
15 Lämmöneristeen välysholkki 35 on kiinnitetty jalustan 2 etuosan 2Ά etupintaan 2a sama-akselisesti sen kanssa. Tätä liitosta varten on etulaipan 4 ulkopinnalle tehty ulkopuoliset kierteet 36 ja lämmöneristeen välysholkin 35 sisäpuoliseen päähän vastaavasti sisäpuoliset kierteet 37, ja nämä 20 kierteitetyt osat on yhdistetty toisiinsa. Lämmöneristeen välysholkissa 35 on sylinterimäinen osa 38, joka työnnetään jäljempänä seinärakenteen yhteydessä selostettavan lämmöneristeen 50 lävitse, sekä myös tukilaippa 39, joka asetetaan vasten lämmöneristeen 50 sisäpintaa. Sylinterimäinen osa 38 25 voi olla erillinen osa.
Tällä seitsemännen sovellutusesimerkin mukaisella rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin kuudennessa-kin sovellutusesimerkissä. Lisäksi myös silloin, kun seinärakenteeseen kuuluu lämmöneriste 50, voidaan lämmöneristeen vä-30 lysholkki 35 vaihtaa sopivan pituiseen lämmöneristeen välys- hoikkiin 35 lämmöneristeen 50 paksuuden mukaan.
. Kuviot 17-19 esittävät tämän keksinnön mukaisen, lämmön eristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun välineen kahdeksatta sovellutusesimerkkiä. Tämän kahdeksannen sovellu-35 tukeen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin seitsemännen sovellutuksen rakenne, joten näille molemmille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
23 100903
Jalustan 2 etulalpan 4 ulkokehälle on neljään kohtaan tehty aksiaaliset pidätinurat 40 ja lämmöneristeen välysholkin 35 sisäpäähän on tehty vastaavasti koukkumaiset pidättimet 41, jotka yhdistetään pidätinuriin 40 lämmöneristeen välys-5 hoikin 35 kiinnittämiseksi pintaan 2a sama-akselisesti tämän kanssa.
Kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 ulkopinnalle 10b, joka on tehty saman muotoiseksi kuin läpimitaltaan suuren reiän 9 tavallisesti huhmaren mallinen pohja 9a, on tehty io säteittäissuuntaiset ja poikkileikkaukseltaan tavallisesti jatkuvat sahan hampaiden muotoiset pidättimet. Kun laajentuva pääosa 10 siirretään ulkoasentoonsa, hammastuvat pidättimet 42 pohjan 9a kanssa estäen kiinnityspultin vastakkaissuuntaisen pyörimisen.
is Tällä rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin seitsemännessäkin sovellutusesimerkissä. Lisäksi, koska aiemmassa sovellutuksessa käytettyä aluslaattaa 33 ei käytetä, saavutetaan vähennystä tarvittavien osien lukumäärässä sekä säästöä asennusvaiheen työmäärässä. Lisäksi, koska lämmönkö eristeen välysholkki 35 kiinnitetään jalustaan 2 ja sen pyöriminen on estetty, ei ole vaaraa sen löystymisestä tai irtoamisesta .
Kuvioissa 20 ja 21 esitetään tämän keksinnön mukaisen, lämmöneristeen kiinnittämiseksi betoniseinään tarkoitetun 25 välineen yhdeksäs sovellutusesimerkki. Tämän yhdeksännen sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin kahdeksannen sovellutuksen rakenne, paitsi että edellisessä sovellutuksessa käytettyjä pidättimiä 42 ei käytetä tässä sovellutuksessa. Sen tähden näille molemmille yhteisten ra-30 kenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
: Jalustassa 2 on rengas, joka on asetettu etulaipan 4 etu puolelle sen kanssa sama-akselisesti sekä siitä ulkonevasti, ja lämmöneristeen välysholkin 35 sylinterimäisen osan kanta 35 liitetään työntämällä se tähän renkaaseen 43 sama-akselisesti tämän kanssa.
Jalustan 2 takalaipan 5 ulkokehän pinnalle ylä- ja alakohtaan tehdään pidätinurat 44 ja kansiosan 28 pidättimet 45 24 100903 liitetään niitä vastaaviin ylempään ja alempaan pidätinuraan 44.
Kansiosa 28 on tehty saman muotoiseksi jalustan 2 takapinnan 2b kanssa, ja pidättimet 45 ulkonevat vaakasuorasti kan-5 siosan 28 ulkokehän ylä- ja alakohdista ja ne yhdistetään ta-kalaipan 5 pidätinuriin 44. Lisäksi kunkin pidättimen etupäähän tehty koukkuinainen osa asetetaan vastaavan pidätinuran 44 ylitse, jolloin se kiinnittyy joustovoiman avulla uran etu-puoliseen reunaan, ja näin kansiosan 28 irtoaminen ja pyöri-io minen laipan takapinnan 2b suhteen estyy.
Tällä rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin kahdeksannessakin sovellutusesimerkissä. Lisäksi työtehoa voidaan parantaa, koska kansiosan 28 asennusmenetelmä on ulkoinen sovitemenetelmä.
is Kuviot 22 ja 23 esittävät, työvaiheiden suoritusjärjestyk sessä, tämän keksinnön mukaisen seinärakenteen ensimmäistä sovellutusesimerkkiä, jossa käytetään edellä esitetyn ensimmäisen sovellutusesimerkin mukaista kiinnitysvälinettä 1.
Ensimmäinen vaihe (kuvio 22) 20 Lämmöneriste 50 ja ulkopinnan puoleinen muotti 48 on ase tettu ulkopinnan puolelle ja takapinnan puoleinen muotti 49 puolestaan on asetettu takapuolelle siten, että muottien 48 ja 49 väliin muodostuu betonin valutila 51. Betonin valuti-lassa 51 asetetaan jalustan 2 etuosa 2a vasten lämmöneristeen 25 50 sisäpintaa ja kannatinkappaleen 52 takaosa 52a puolestaan asetetaan takapinnan puoleisen muotin 49 sisäpintaa vasten. Lisäksi välyksen pitävän kappaleen 17 vastakkainen pää 17b yhdistetään kierteiden avulla kannatinkappaleen 52 sisäkier-tein varustettuun osaan 53 ja pultin 17 toinen pää 17a puo-30 lestaan liitetään kierteiden avulla jalustan 2 lävistävän reiän 7 lävistävän kiinnityspultin 3 sisäpäähän.
Puristimia kannattava pultti 15 on yhdistetty kierteiden avulla kiinnityspultin 3 kierteitettyyn osaan 13, joka lävistää ulkopinnan puoleisen muotin 48 työntyen ulos sen etupuo-35 lelta ja pultin 15 puristimien kannattimen 54 irtoaminen on estetty kiinnittämällä ulkopinnan puoleiset puristimet 56, kuten vaaka- ja pystytuet, mutterin 55 avulla ulkopinnan puoleista muottia 48 vasten. Samalla tavoin on puristimia kannattava pultti 15 yhdistetty kierteiden avulla siihen pultin 25 100903 osaan 57, joka työntyy ulos kannatusosan takapinnalta 52a takapinnan puoleisen muotin lävitse, ja myös pultin 15 puristimien kannattimen irtoaminen on estetty kiinnittämällä takapinnan puoleiset puristimet 56, kuten vaaka- ja pystytuet, 5 mutterin 55 avulla ulkopinnan puoleista muottia 49 vasten.
Toinen vaihe
Betonin 58 kovetuttua irrotetaan puristimia kannattava pultti 15 kiinnityspultin 3 kierteitetystä osasta 13 ulkopinnan puolelta, ja samanaikaisesti irrotetaan pultin osa 57 ja 10 puristimia kannattava pultti 15 takapinnan puoleisesta kanna-tinosasta 52, minkä jälkeen etu- ja takapinnan puoleiset muotit otetaan pois.
Kolmas vaihe
Seuraavaksi asetetaan kiristystyökalu lämmöneristeestä 50 15 ulkonevaan kiinnityspultin 3 kierrettävään osaan 1, jota käännetään kiinnityspultin irrottamiseksi välyksen pitävästä pultista 17 sekä kierteitetyn pultin osan 13 pituuden säätämiseksi. Sitten tason säädin 16 yhdistetään kierteiden avulla kierteitettyyn osaan 13.
20 Neljäs vaihe (kuvio 23) Päällysteen 59 aluslevy 60 kiinnitetään kiinnityspultin 3 kierteitettyyn osaan 13 samalla kun sen pystyasento säädetään tason säätimellä 16, minkä jälkeen kaakeli 62 kiinnitetään aluslevyn 60 etupuoliselle pinnalle asennettuun kannatinosaan 25 61. Lämmöneristeen 50 ulkopinnan ja päällysteen 59 takapinnan väliin muodostuu ilmakerros 63.
Näin valmistetussa betoniseinärakenteessa ei ole vaaraa, että jalusta 2 rikkoutuisi ja että betonin valutila 51 huonontuisi betonin valun aikana esiintyvien työntö- ja vetovoi-30 mien vaikutuksesta. Lisäksi betonin kovetuttua, koska kiinni-tyspultti 3 ja välyksen pitävä pultti 17 irrotetaan ja erotetaan toisistaan, on betoniseinärakenteen ulkoinen lämmöneris- • : tyskyky erinomainen, eikä lämmön- ja kylmänjohtimet vaikuta betoniin 8 asti.
35 Lisäksi, koska kiinnityspulttia 3 on käännetty ja siirret ty sopivasti ulospäin, minkä jälkeen päällyste 59 on kiinnitetty kiinnityspultin etupuolisen pään kierteitettyyn osaan 13, voidaan betonin pinta päällystää minkä tahansa halutun 26 100903 paksuisella päällysteellä 59 ainoastaan säätämällä pultin 3 ulkonevan osuuden pituutta.
Jopa silloin, kun jalusta 2 on valmistettu hartsista ja se sulaa tulessa esimerkiksi betonin valun jälkeen, painuu laa-5 jentuva pääosa 10 betonissa jalustan etuosan 2Ά kohdalla olevaa reikää vasten ja on siten estynyt irtoamasta, eikä päällyste 59 siten voi pudota betoniseinästä ja täten betoniseinän rakenne on erittäin turvallinen.
Koska päällyste 59 asetetaan siten, että kiinnityspultin io 3 kierteitetty osuus 13 toimii päällysteen 59 kannattimena, paranee työtehokkuus huomattavasti ja johtaa siten työvaiheen kestoajan lyhenemiseen tunnettuun, ankkureita käyttävään tekniikkaan verrattuna. Lisäksi, koska päällysteen 59 kiinnitys-pultti 3 on upotettu betoniin 58 jalustan 2 lävitse, voidaan 15 saavuttaa korkea asennuslujuus jälkikäteen asennettuja ankkureita käyttävään seinärakenteeseen verrattuna.
Lisäksi, koska kiinnityspultin 3 kierteitettyä osuutta 13 käytetään asennusosana pultille 15, jonka tarkoituksena on kannattaa puristimia 56, kuten vaaka- ja pystytukia, muuttuu 20 rakenne yksinkertaisemmaksi ja työteho paranee.
Koska lämmöneristeen 50 ja päällysteen 59 väliin muodostetaan ilmakerros 63, jatkuu betonin kuivuminen ilmakerroksen 63 läsnäollessa edelleen jopa silloin, kun päällyste 59 asennetaan ennen betonin täydellistä kovettumista, joten päällys-25 te voidaan asentaa ilman, että täytyy odottaa niin sanotun betonin kovettumista säätävän ajanjakson kulumista. Tällä voidaan lyhentää työvaiheen kestoa tehokkaasti.
On mahdollista saada aikaan betoniseinärakenne, jossa on kaakelipäällyste.
30 Kuvio 24 esittää tämän keksinnön mukaisen seinärakenteen toista sovellutusesimerkkiä, jossa käytetään edellä esitetyn ensimmäisen sovellutusesimerkin mukaista kiinnitysvälinettä 1. Tämän sovellutuksen rakenne on periaatteessa samanlainen kuin ensimmäisen seinärakenteen sovellutuksen rakenne, joten 35 näille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen kohdat esitetään seuraavassa.
Aluslevy 6 sekä päällyste 59 kiinnitetään kiinnittimillä, kuten koneruuveilla tai vastaavilla, lämmöneristeestä 50 ui- 27 100903 konevaan kiinnityspultin 3 kierteitettyyn osuuteen 13 asennettuiin tason säätimeen 16 ja neliömäisen aallon malliseksi taivutettu metallilevy 66 kiinnitetään aluslevyn 64 ulkopinnan puolelta kiinnittimillä 67, kuten koneruuveilla tai vas-5 taavilla. Lämmöneristeen 50 ja päällysteen takapinnan väliin muodostetaan ilmakerros 63.
Tällä rakenteella saavutetaan samat toiminnot ja edut kuin edellisessäkin sovellutusesimerkissä. Lisäksi on mahdollista tehdä betoniseinärakenne, jonka pinta muodostuu neliömäisen 10 aallon mallisesta metallilevystä 66.
Kuviot 25-27 esittävät, työvaiheiden suoritusjärjestyksessä, tämän keksinnön mukaisen betoniseinärakenteen kolmatta sovellutusesimerkkiä, jossa käytetään edellä esitetyn kuudennen sovellutusesimerkin mukaista kiinnitysvälinettä. is Ensimmäinen vaihe (kuvio 25)
Ulkopinnan puoleinen muotti 48 ja takapinnan puoleinen muotti 49 on asetettu vastaavasti ulkopinnan ja takapinnan puolille siten, että muottien väliin muodostuu betonin valu-tila 51. Betonin valutilassa 51 asetetaan jalusta 2 vasten 20 ulkopinnan puoleista muottia 48 ja samalla kannatinkappale 52 asetetaan takapinnan puoleisen muotin 49 sisäpintaa vasten. Lisäksi välyksen pitävän kappaleen 17 ulkopää 17b yhdistetään kierteiden avulla kannatinkappaleen 52 sisäkiertein varustettuun osaan 53, jonka jälkeen pultin 17 sisäpää 17a työnnetään 25 kannessa 28 olevan reiän 34 lävitse ja liitetään kierteiden avulla kiinnityspultin 3 laajentuvan pääosan 10 sisäkiertein varustettuun osaan 18.
Puristimia kannattava pultti 15 on yhdistetty kierteiden avulla kiinnityspultin 3 kierteitettyyn osaan 13, joka lävis-30 tää ulkopinnan puoleisen muotin 48 työntyen ulos sen etupuolelta ja pultin 15 puristimien kannattimen 54 irtoaminen on estetty kiinnittämällä ulkopinnan puoleiset puristimet 56, kuten vaaka- ja pystytuet, mutterin 55 avulla ulkopinnan puoleista muottia 48 vasten. Samalla tavoin on puristimia kan-35 nattava pultti 15 yhdistetty kierteiden avulla pultin osaan 57, joka ulkonee kannatusosasta 52 kulkien takapinnan puoleisen muotin lävitse, ja pultin 15 puristimien kannattimen irtoaminen on estetty kiinnittämällä takapinnan puoleiset puristimet, kuten vaaka- ja pystytuet, mutterin 55 avulla uiko- 28 100903 pinnan puoleista muottia 49 vasten. Tämän jälkeen betoni lasketaan betonin valutilaan 51.
Toinen vaihe
Betonin, ilmaistu numerolla 58, kovetuttua irrotetaan pu-5 ristimiä kannattava pultti 15 kiinnityspultin 3 kierteitetys-tä osasta 13 ulkopinnan puolelta, ja samanaikaisesti irrotetaan puristimia kannattava pultti 15 takapinnan puoleisesta kannatinosasta 52, minkä jälkeen etu- ja takapinnan puoleiset muotit 48, 49 otetaan pois. ίο Kolmas vaihe (kuvio 26)
Seuraavaksi asetetaan kiristystyökalu betoniseinän pinnasta ulkonevan kiinnityspultin 3 kierrettävään osaan 14 ja tätä kierrettävää osaa 14 käännetään niin voimallisesti, että laajentuvan pääosan 10 kiinnityskoloon yhdistetty kansiosan 15 28 kiinnitysuloke 30 rikkoutuu.
Neljäs vaihe (kuvio 27)
Kiinnityspultti 3 irrotetaan välyksen pitävästä pultista 17 ja siirretään ulkoasentoonsa sekä kiinnitetään tähän asentoon aluslaatalla 33, joka on kosketuksissa sekä läpimital-20 taan suuren reiän 9 pohjan 9a että laajentuvan pääosan 10 ulkopinnan 10b kanssa.
Tason säädin 16 yhdistetään kierteiden avulla kiinnitys-pultin 3 kierteitettyyn osaan 12, ja sekä päällyste 59 että aluslevy 60 kiinnitetään tason säätimeen 16, minkä jälkeen 25 kaakeli 62 asennetaan aluslevyn 60 etupinnalla olevaan kan-nattimeen 61. Lisäksi betoniseinän ulkopinnan ja päällysteen 59 väliin muodostuu ilmakerros 63.
Näin valmistetulla betoniseinärakenteella on samat edut kuin ensimmäiselläkin seinärakenteen sovellutusesimerkillä.
20 Lisäksi kiinnityspultin 3 pyöriminen on rajoitettu ja sen pyöriminen välyksen pitävän pultin 17 sekä puristimia kannattavan pultin 15 mukana on estynyt, joten pultin 15 asentaminen on helppoa ja vaivatonta. Edelleen betonin valutilan 51 pysyminen ennalta määrätyn levyisenä on varmistettu ja siten 35 on mahdollista valmistaa suunnitellun levyinen betoniseinära-kenne.
Koska ulkoasennossaan olevan kiinnityspultin 3 pyöriminen vastakkaiseen suuntaan on estetty aluslaatan 33 avulla, on päällysteen 59 asentaminen helppoa.
29 100903
Lisäksi, koska päällyste 59 asennetaan siten, että kiinni-tyspultin 3 kierteitetty osuus 12 toimii päällysteen 59 kan-nattimena, paranee työskentelytehokkuus merkittävästi ja johtaa siten työvaiheen lyhenemiseen tunnettuun, ankkureita 5 käyttävään tekniikkaan verrattuna.
Kuviot 28 ja 29 esittävät tämän keksinnön mukaisen seinä-rakenteen neljättä sovellutusesimerkkiä, jossa käytetään edellä esitetyn seitsemännen sovellutusesimerkin mukaista kiinnitysvälinettä. Tämän sovellutuksen rakenne on periaat- 10 teessä samanlainen kuin kolmannen seinärakenteen sovellutuk sen rakenne, joten näille yhteisten rakenteellisten piirteiden selittäminen jätetään huomiotta ja ainoastaan erilaiset rakenteen piirteet esitetään seuraavassa.
Ensimmäinen vaihe (kuvio 28) 15 Betonin valutilassa 51 työnnetään jalustan 2 lämmöneris- teen välysholkki 35 lämmöneristeen lävitse.
Toinen vaihe
Betonin kovetuttua otetaan muotit 48, 49 pois.
Kolmas vaihe 20 Kiristystyökalu asetetaan lämmöneristeestä ulkonevaan kiinnityspultin 3 kierrettävään osaan 14 ja tätä kierrettävää osaa 14 käännetään niin voimallisesti, että kansiosan 28 kiinnitysuloke 30 rikkoutuu.
Neljäs vaihe (kuvio 29) 25 Kiinnityspultti 3 irrotetaan välyksen pitävästä pultista 17 ja siirretään ulkoasentoonsa, minkä jälkeen se kiinnitetään tähän asentoon aluslaatan 33 avulla. Päällyste 59 kiinnitetään kiinnityspultissa 3 olevaan tason säätimeen 16.
Näin valmistetulla betoniseinärakenteella on samat edut 30 kuin kolmannellakin seinärakenteen sovellutusesimerkillä.
Lisäksi jalustan 2 sijaintiin voidaan helposti vaikuttaa jopa silloinkin, kun seinärakenteeseen kuuluu lämmöneriste 50.
• * * «

Claims (13)

30 100903
1. Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline (1), tunnettu siitä, että se koostuu jalustasta (2) sekä tan-komaisesta kiinnityselimestä (3) , jolloin jalustan lävitse on S tehty reikä (7) ulkopinnan puoleisen muotin (48) takapintaa vasten tukeutuvasta jalustan etuosasta (2A) tämän takaosaan (2B), jolloin tämän jalustan lävistävän reiän takaosa (9) on sisäläpimitaltaan suurempi kuin sen etuosa, jolloin tankomai-sen kiinnityselimen (3) ulkopuolisessa päässä on kierteitetty io osuus (13) sekä kierrettävä osa (14) ja sisäpuolisessa päässä on laajennettu päätyosa (10, 10'), jonka läpimitta on pienempi kuin läpimitaltaan suuren reiän (9) läpimitta, jolloin tankomaisen kiinnityselimen (3) ulkopuolinen pää työntyy ulos jalustan lävistävästä reiästä (7) tämän etupuolelle ja jol-15 loin välyksen pitävä tankomainen kappale (17), joka upotetaan betoniin, on yhdistetty tankomaisen kiinnityselimen (3) sisäpuoliseen päähän siten, että niiden välinen liitos (18) voidaan irrottaa pyörittämällä kierrettävää osaa (14).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnet- 20 tu siitä, että osassa (8) jalustan (2) lävistävää reikää (7) on sisäpuoliset kierteet ja että tankomaisen kiinnityselimen (3) se osa (12), jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään kierteiden avulla reiän siihen osaan (8), jossa on sisäpuoliset kierteet, jolloin tankomaisen kiinnityselimen (3) ulko-25 nevan osan pituutta suhteessa jalustaan (2) voidaan säätää.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnettu siitä, että osassa (8) jalustan (2) lävistävää reikää (7) on sisäpuoliset kierteet, että tankomaisen kiinnityselimen (3) ulkopuolisin kiertein varustettu osa (12) yhdistetään 30 kierteiden avulla reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan (8), että tankomaisessa kiinnityselimessä, sen laajennetun päätyosan (10) sisäpinnalla on sisäpuolisin kiertein > varustettu osa (18) sekä kansi (28), joka asetetaan siten, että se sulkee jalustan takaosassa (2B) olevan läpimitaltaan 35 suuren reiän (9) suuaukon (9b), ja että välyksen pitävä tankomainen kappale (17) yhdistetään kannen keskellä olevan reiän (34) lävitse läpimitaltaan suureen reikään (9) asetetun laajennetun päätyosan (10) sisäpuolisin kiertein varustettuun 31 100903 osaan (18) siten, että tämä liitos voidaan irrottaa pyörittämällä tankomaisen kiinnityselimen kierrettävää osaa (14).
4. Stödanordning enligt krav 1, kännetecknad därav, 5 att sagda hylsa (2) har en pä insidan gängad häldel (8) utbildad i sagda genomgäende häl (7), en pä utsidan gängad (12) fixeringsstäng (3), som via gänggängen är förbundna med sagda pä insidan gängade häldel (8), och ett rotationsförhindrande element (33) innefattande spärrhukar (33a) avsedda att kugga med bottnen av sagda hälparti (9) med stor diameter, vilket element är placerat mitt emot detta i axiell riktning och är utbildat i en yttre yta av sagda förstorade huvud 10 vid den inre änden av sagda fixeringsstäng (3) inom det bakre hälpartiet med stor diameter pä baksidan av sagda genomgäende häl (7).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnettu siitä, että osassa (8) jalustan (2) lävistävää reikää (7) 5 on sisäpuoliset kierteet, että tankomaisen kiinnityselimen (3) se osa (12), jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään kierteiden avulla tähän reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan (8) ja että jalustan lävistävän reiän (7) takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän (9) osan sisäpuolel-10 le asetetun tankomaisen kiinnityselimen sisäpuolisessa päässä olevan laajennetun päätyosan (10) ulkopinnalle (10b) on tehty vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävä osa (33) , johon kuuluu pidättimet (33a), jotka voivat hammastua sitä aksiaalisessa suunnassa vastakkain sijaitsevan, läpimitaltaan suuren reiän is pohjaosan (9a) kanssa.
5. Stödanordning enligt krav 1, kännetecknad därav, 15 att sagda hylsan (2) har en pä insidan gängad häldel (8) i sagda genomgäende häl (7), en pä utsidan gängad (12) fixeringsstäng (3) som är via gänggängen förbunden med sagda pä insidan gängade häldel (8), och är där försedd med ett rotationsförhindrande element (33) lör sagda fixeringsstäng (3), sagda rotationsförhindrande element (33) innefattar ett par ömsesidigt in i varandra gripbara utskott (30) och urtag (29) utbildade pä motsatta ytor av sagda förstorade 20 huvuddei, och ett tillslutningsorgan (28) anordnat att stänga sagda häldel med stor diameter pä . baksidan av sagda hylsan (2) och med ett häl för insättning av distansorganet därigenom, sagda utskott (30) är utbildat sä att det bryts dä det undergär en forcerad rotationskraft.
5. Patenttivaatimuksen l mukainen kiinnitysväline, tunnettu siitä, että osassa (8) jalustan (2) lävistävää reikää (7) on sisäpuoliset kierteet, että tankomaisen kiinnityselimen (3) se osa (12), jossa on ulkopuoliset kierteet, yhdistetään 20 kierteiden avulla tähän reiän sisäpuolisin kiertein varustettuun osaan (8) ja että siinä on tankomaisen kiinnityselimen vastakkaissuuntaisen pyörimisen estävä osa, joka koostuu laajennetun päätyosan (10) ja kannen (28), joka asetetaan sulkemaan jalustan takaosassa (2B) olevan läpimitaltaan suuren 25 reiän (9) ja jossa on reikä (34), jonka lävitse välyksen säätävä tankomainen osa (17) työnnetään, vastakkaisilla pinnoil- ·' la olevista parillisista, toisiinsa tarttuvista kiinnitys- ulokkeesta (30) ja kiinnityslovesta (29), jolloin tämä kiin-nitysuloke (30) on tehty siten, että se murtuu pakotetun 30 kiertovoiman vaikutuksesta.
6. Stödanordning enligt krav 1, 25 kännetecknad därav, att sagda hylsa (2) är delad i en främre hylsdel (2A) och en bakre hylsdel (2B), vilken främre ” hylsdel har en lämplig längd och är axiellt borttagningsbar i relation till den bakre hylsdelen.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnet tu siitä, että jalusta (2) on jaettu ulkopinnan puoleiseen etuosaan (2A) ja takapinnan puoleiseen takaosaan (2B), jolloin etuosa (2A) on sopivan pituinen ja voidaan irrottaa ak- 35 siaalisessa suunnassa takaosasta.
7. Stödanordning enligt krav 1, 30 kännetecknad därav, att öppningen av sagda häldel (9) med stor diameter vid bakänden av sagda genomgäende häl av 36 100903 hylsan (2) är utbildad med ett utskott korresponderande med och i passningsförhällande till sagda förstorade huvud (10) utbildad vid inre änden av sagda fixeringsstäng (3).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnettu siitä, että jalustan (2) lävistävän reiän (7) takaosassa olevan läpimitaltaan suuren reiän (9) suuaukkoon on tehty uloke (11), joka sopii yhteen ja muodostaa puristussovittei- 32 100903 sen liitoksen tankomaisen kiinnityselimen (3) sisäpuolisessa päässä olevan laajennetun päätyosan (10) kanssa.
8. Stödanordning enligt krav 1, 5 kännetecknad därav, att det förstorade huvud (10) av sagda fixeringsstäng (3), som är placerad inom det genomgäendet hälet (7) av sagda hylsa (2), har en diameter större än ytterdiametern av hylsans (2) ändsida.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnitysväline, tunnettu siitä, että tankomaisen kiinnityselimen (3) sisäpuolisessa 5 päässä olevan jalustan (2) lävistävään reikään (7) asetetun laajennetun päätyosan (10) läpimitta on suurempi kuin jalustan etuosan (2A) ulkohalkaisija.
9. Betongväggsstruktur tillverkad genom anordnandet av ett utrymme för placering av betong mellan en framsideform (41) och en baksideform (49) med användning av nägon av stödanordningarna beskrivna i föregäende krav, kännetecknad därav, att inom sagda utrymme för betong, frontdelen (2a) av sagda hylsa (2) och bakdelen (52a) av ett mothäll (52) är förbundna med innerytorna av sagda framside- och baksideformar (48, 49), 15 respektive, att distansorganet (17) är anordnat mellan hylsan (2) och sagda mothäll (52), att ena änddelen (17a) av distansorganet (17) är förbunden via hylsan (2) med den inre änden av sagda fixeringsstäng (3), vilken är anordnad att sträcka sig frän ytan av framsideformen, och efter betongfyllning (58) av sagda betongutrymme och härdning av betongen, sagda fixeringsstäng (3) roteras för avskiljande av distansorganet (17), varefter fixeringsstängen (3) är utdragbar tili 20 lämplig längd och en ytdel (59) är anordnad pä den utskjutande delen av fixeringsstängens (3) fria ände.
9. Betoni seinärakenne, joka on valmistettu ulkopinnan puoleisen muotin (48) ja takapinnan puoleisen muotin (49) väliin io jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukaista kiinnitysvälinettä käyttäen muodostettuun betonin valutilaan (51), tunnettu siitä, että jalustan (2) etuosa (2a) ja kannatinkappaleen (52) takaosa (52a) ovat betonin valutilassa (51) ulkopinnan ja takapinnan puoleisten muottien (48, 49) sisäpintoja vasten 15 vastaavassa järjestyksessä, että välyksen pitävä tankomainen kappale (17) on sijoitettu jalustan (2) ja kannatinosan (52) väliin, että välyksen pitävän tankomaisen osan (17) jalustan puoleinen pää on liitetty jalustan (2) lävitse tankomaisen kiinnityselimen (3) sisäpuoliseen päähän, että tämä tankomai-20 nen kiinnityselin (3) ulkonee ulkopinnan puoleisen muotin (48) ulkopinnalta ja että sen jälkeen, kun betoni (58) on laskettu betonin valutilaan (51) ja betoni on kovettunut, tankomaista kiinnityselintä (3) käännetään sen irrottamiseksi välyksen pitävästä tankomaisesta kappaleesta (17), minkä jäl-25 keen tankomainen kiinnityselin (3) vedetään ulos sopivalle pituudelle ja päällystemateriaali (59) asetetaan tankomaisen * kiinnityselimen (3) ulkopuoliseen, ulos työntyvään päähän.
10. Betongväggsstruktur enligt krav 9, kännetecknad därav, 25 att den mot hylsan vända änddelen av distansorganet är förd genom ett häl (34) i sagda tillslutningsorgan (28) som är anordnad att stänga hälets (9) öppning, som är utbildat i bakdelen av sagda hylsan (2), och att sagda änddel är via gängor förbunden med det inre gängade hälet (18) i stänghuvudets (10) ändyta vid inre änden av sagda fixeringsstäng (3), vars huvud är i kontakt med tillslutningsorganet (28). 30
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen betoniseinärakenne, tunnettu siitä, että välyksen pitävän tankomaisen kappaleen 30 (17) jalustan (2) puoleinen pää on työnnetty jalustan taka puolisessa osassa olevaa, läpimitaltaan suurta reikää (9) peittämään asetetussa kannessa (28) olevan reiän (34) lävitse - ja että tämä pää on sitten liitetty kierteiden avulla tanko maisen kiinnityselimen (3) sisäpuolisessa päässä olevaan laa-35 jennettuun päätyosaan (10) , joka on kosketuksissa kannen (28) kanssa, sisäpinnalle tehtyihin sisäpuolisiin kierteisiin.
11. Betongväggsstruktur enligt krav 9, 37 100903 kännetecknad därav, att ett luftlager finns mellan sagda frontsideform och sagda ytbeläggning (59).
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen betoniseinärakenne, tunnettu siitä, että ulkopinnan puoleisen muotin (48) ja päällystemateriaalin (59) väliin muodostetaan ilmakerros (63). 33 100903
12. Betongväggsstruktur enligt krav 9, 5 kännetecknad därav, att ett värmeisolerande avständsorgan (35) är koaxiellt placerat mellan frontsideformen och hylsan (2) pä sagda fixeringsstäng 10 (3) , och att en inre ändel av sagda värmeisolerande avständsorgan (35) är via gängor förbunden med hylsans (2) ändparti. 10
12. Patenttivaatimuksen 9 mukainen betoniseinärakenne, tunnettu siitä, että lämmöneristeen (50) välysholkki (35) asetetaan ulkopinnan puoleisen muotin (48) ja jalustan (2) väliin sama-akselisesti tankomaisen kiinnityselimen (3) 5 kanssa, ja että lämmöneristeen välysholkin (50) sisäpää kiinnitetään kierteiden (37) avulla jalustan etuosaan (2Λ) .
13. Patenttivaatimuksen 9 mukainen betoniseinärakenne, tunnettu siitä, että lämmöneristeen välysholkki (35) on asetettu ulkopinnan puoleisen muotin (48) ja jalustan (2) väliin ίο sama-akselisesti tankomaisen kiinnityselimen (3) kanssa ja että jalustan (2) etuosaan on tehty pidätysurat (40) ja lämmöneristeen välysholkkiin (35) on puolestaan tehty pidätysha-kaset (41) näitä pidätysuria vastaaviin, aksiaalisesti niihin yhteen liitettäviin kohtiin. « 34 100903 l.Stödanordning (1) för användning vid tillverkning av en betongvägg, kännetecknadav, 5 en hylsa (2) och en fixeringsstäng (3), vilken hylsa (2) är utformad med ett genomgäende häl (7) som sträcker sig frän en frontdel (2a), vilken är förbunden med en främre hylsdel (2A), tili en bakre hylsdel (2B), sagda genomgäende häl (7) har ett hälparti (9) i den bakre hylsdelen, vilket har större inre diameter än den främre hylsdelen (2a), att sagda fixerings- stäng (3) är försedd med en gängad del (12) och en roterbar del (14) vid en utskjutande ände av stängen och med ett 10 förstorat huvud (10,10’) vid motsatta änden, vilket är mindre i diameter än sagda bakre hälparti (9) med stor diameter, att yttre änden pä sagda stäng (3) skjuter ut frän sagda genomgäende häl (7) i frontdelen (2a), och ett distansorgan (17), som är avsedd att inbäddas i betong, är anordnad att förbindas med inre änden av sagda fixeringsstäng (3) pä sädant sätt att förbindelsen kan frigöras genom rotation av sagda roterbara del (14). 15 2.Stödanordning enligt krav 1, kännetecknad därav, att sagda hylsa (2) har en pä insidan gängad häldel (8) utbildad i dess genomgäende häl (7), och att fixeringsstängen stär i gängingrepp med häldelen (8) för justering av den utskjutande längden 20 av fixeringsstängen (3) i förhällande tili hylsan (2). 3.Stödanordning enligt krav 1, kännetecknad därav, att sagda hylsa (2) har en pä insidan gängad häldel (8) utbildad i sagda genomgäende häl (7), att 25 en pä utsidan gängad (12) fixerringsstäng är via gänggängen förbunden med sagda pä insidan gängade häldelen (8), att fixeringsstängen (3) är utbildad med ett invändigt gängat häl (18) vid den inre ytan (10a) av sagda förstorade huvudet (10), att ett tillslutningsorgan (28) är anordnat för att stänga öppningen av sagda bakre hälparti (9) med stor diameter utbildad i bakre delen av sagda hylsan (2), och att sagda distansorgan (17) är förbundet, via ett centralt häl (34) i sagda 30 tillslutningsorgan (28), med sagda invändigt gängade hälet (18) i det förstorade huvudet (10), vilket är anordnat i det bakre hälpartiet med stor diameter pä sädant sätt, att förbindelsen kan 35 100903 frigörs genom rotation av sagda roterbara del i fixeringsstängen (3).
13. Betongväggsstruktur enligt krav 9, kännetecknad därav, att det värmeisolerande avständsorganet (35) är placerat mellan hylsans (2) främre hylsände (2A) och koaxiellt med sagda fixeringsstäng (3), och att arreterande spär (40) är utbildadc i hylsans 15 (2) ändparti, medan sagda värmeisolerande avständsorgan är utbiidat med motsvarande arreteringsorgan (41) vilka kan bringas i en axiellt samverkande relation ined sagda spär (40). •
FI934243A 1992-09-30 1993-09-27 Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline sekä betonisein ärakenne FI100903B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP26225392 1992-09-30
JP26225392A JPH0692694B2 (ja) 1992-09-30 1992-09-30 コンクリート壁の断熱支持具とこの支持具を用いたコンクリート壁構造
JP34459192 1992-12-24
JP34459192A JPH0692695B2 (ja) 1992-12-24 1992-12-24 コンクリート壁の断熱支持具とこの支持具を用いたコンクリート壁構造

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI934243A0 FI934243A0 (fi) 1993-09-27
FI934243A FI934243A (fi) 1994-03-31
FI100903B true FI100903B (fi) 1998-03-13

Family

ID=26545465

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI934243A FI100903B (fi) 1992-09-30 1993-09-27 Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline sekä betonisein ärakenne

Country Status (7)

Country Link
US (1) US5415510A (fi)
EP (1) EP0591080B1 (fi)
AT (1) ATE135791T1 (fi)
AU (1) AU668761B2 (fi)
CA (1) CA2107426C (fi)
DE (1) DE69301888T2 (fi)
FI (1) FI100903B (fi)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5636486A (en) * 1994-01-04 1997-06-10 Hall; John S. Brick tie
US5653078A (en) * 1995-09-29 1997-08-05 Erico International Corporation Variable embedment anchor and method
US6526789B1 (en) * 1999-03-29 2003-03-04 Industri Ab Thule Lockable anti-wobble hitch pin
DE20314003U1 (de) * 2003-09-09 2003-11-13 Böllhoff GmbH, 33649 Bielefeld Toleranzausgleichsanordnung
US7481032B2 (en) * 2004-04-22 2009-01-27 Neil Tarr Stud system for insulation of concrete structures
CN1298947C (zh) * 2005-03-02 2007-02-07 中国建筑第八工程局技术中心 一种墙体保温施工方法
KR100675520B1 (ko) 2006-07-10 2007-01-30 주식회사 동우 이앤씨 건축사사무소 건축단지 내 비탈면 토사유실 방지구조물
US7891379B2 (en) * 2007-06-28 2011-02-22 Albrecht David E Mechanical fastening and locking of structural, fluid, and electrical components and systems
US7828015B2 (en) * 2007-06-28 2010-11-09 Albrecht David E Adapter plate for fastening and locking of components
WO2010090736A1 (en) * 2009-02-04 2010-08-12 Espinosa Thomas M Concrete anchor
DE102009044286A1 (de) * 2009-10-19 2011-04-21 Pinta Production S.A. Isolationsanordnung
CA2745797A1 (en) * 2011-07-08 2013-01-08 Mark Van Dalen Multi-piece anchor system for use with masonry over stud back-up walls
CA2849628C (en) 2011-09-21 2018-03-06 Lehigh University Ductile chord connectors for use in connecting rods in structures
US9081029B2 (en) * 2012-01-30 2015-07-14 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Apparatus for mechanically robust thermal isolation of components
US8863469B2 (en) * 2012-02-23 2014-10-21 Heckmann Building Products Inc. Thermal clip attachment apparatus for masonry anchors and methods thereof
DE102012203678A1 (de) * 2012-03-08 2013-09-12 Peri Gmbh Ankerstabbefestigungsvorrichtung, Schalungsanker sowie Betonwandschalung
US20130305517A1 (en) * 2012-05-16 2013-11-21 Laith Anthony Vincent Captured threaded connector system and method for mechanically coupling components
WO2014025760A2 (en) * 2012-08-06 2014-02-13 Espinosa Thomas M Holder and concrete anchor assemblies
US9068347B2 (en) 2012-12-07 2015-06-30 Illinois Tool Works Inc. Curtain wall panel bracket leveling system
US9010065B2 (en) * 2013-01-07 2015-04-21 Shimfast, Llc Method, apparatus, and kit for installation of construction items within a rough opening
US9003662B2 (en) 2013-01-31 2015-04-14 B/E Aerospace, Inc. Insert and method for anchoring in a cored panel
US20150121792A1 (en) 2013-11-06 2015-05-07 Owens Corning Intellectual Capital, Llc Composite thermal isolating masonry tie fastener
KR101498850B1 (ko) * 2014-01-06 2015-03-04 한전케이피에스 주식회사 강성 조절형 지지대 장치
IN2014MU03674A (fi) * 2014-04-03 2015-10-09 Hong Nam Kim
DE102016100739A1 (de) 2015-01-16 2016-07-21 Technische Universität Dresden Verankerungs- und Dämmsystem für eine Verblendschale
CN105888245A (zh) * 2016-06-28 2016-08-24 深圳汇林达科技有限公司 一种墙体模板的拉杆和拉片结构
US10697173B2 (en) * 2017-06-22 2020-06-30 SR Systems, LLC Specialized connection devices and method of use
US11306475B2 (en) 2017-07-14 2022-04-19 SR Systems, LLC Specialized connection devices and method of use
JP6310132B1 (ja) * 2017-10-04 2018-04-11 株式会社祥起 金属樹脂混合型接着補助器具及び当該金属樹脂混合型接着補助器具を用いたコンクリート壁に対するモルタル壁の施工方法
US10633861B2 (en) * 2017-11-14 2020-04-28 C&M Machines LLC Post-tension tendon pocket former with a ribbed formwork securing mechanism and method of use thereof
CN108360715A (zh) * 2018-04-28 2018-08-03 温州博旺联科建筑工程有限公司 一种墙体施工方法
CN113366178A (zh) * 2018-12-21 2021-09-07 L·罗杰斯 改进的连接器
CN112609961B (zh) * 2020-12-13 2022-05-20 福州市第三建筑工程公司 砼墙支模中的整装水平拉杆组件
US11927012B2 (en) 2020-12-24 2024-03-12 C & M Machines LLC One piece molded post-tension tendon pocket former with push in retention tabs and method of use thereof
CN113863668A (zh) * 2021-09-26 2021-12-31 中国建筑第八工程局有限公司 可以有效控制二结构导墙截面尺寸的工具

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE128779C (fi) *
US2625815A (en) * 1943-10-23 1953-01-20 Eric A Black Adjustable anchorage
US2879660A (en) * 1955-04-25 1959-03-31 George P Reintjes Adjustable lining support
DE1288779B (de) * 1964-08-28 1969-02-06 Klaiss Hans Dieter Vorrichtung zum gegenseitigen Verspannen und Abstandhalten von zwei einander gegenueber aufgestellten Schalungswaenden
US3367620A (en) * 1965-03-29 1968-02-06 Holt Henry Jack Concrete form anchor and tie
NL143310B (nl) * 1965-06-21 1974-09-16 Reddingius N H & Zn Vof Afstandhouderconstructie voor een betonbekisting met bijbehorend uittrekgereedschap voor daarbij toegepaste conussen.
FR1547267A (fr) * 1966-12-27 1968-11-22 Dispositif de serrage, notamment pour coffrages de béton ou analogues
US3715850A (en) * 1971-08-25 1973-02-13 J Chambers Adjustable mounting device
AU501370B2 (en) * 1974-10-11 1979-06-21 Eilor Nominees Pty. Ltd Method & apparatus for forming holes during article formation
DE2911157A1 (de) * 1979-03-22 1980-10-16 Babcock Brown Boveri Reaktor Gebaeudewand aus beton mit darin eingegossenen befestigungselementen und verfahren zur herstellung einer solchen gebaeudewand
IT224173Z2 (it) * 1991-01-18 1996-02-09 Fischer Italia Di Paolo Morasu Elemento adattatore per dispositivi di ancoraggio di lastre per il rivestimento di pareti
US5251993A (en) * 1992-08-25 1993-10-12 Sigourney James W Connecting structure
US5333423A (en) * 1992-12-23 1994-08-02 Propst Robert L Floor system

Also Published As

Publication number Publication date
FI934243A0 (fi) 1993-09-27
ATE135791T1 (de) 1996-04-15
AU4872193A (en) 1994-04-14
AU668761B2 (en) 1996-05-16
CA2107426A1 (en) 1994-03-31
US5415510A (en) 1995-05-16
EP0591080A1 (en) 1994-04-06
EP0591080B1 (en) 1996-03-20
DE69301888T2 (de) 1996-11-14
DE69301888D1 (de) 1996-04-25
FI934243A (fi) 1994-03-31
CA2107426C (en) 2004-12-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI100903B (fi) Betoniseinän valmistuksessa käytettävä kiinnitysväline sekä betonisein ärakenne
US8453412B2 (en) Spring bolt hanger
WO2003033836A1 (en) A tie-rod assembly for a concrete forming structure and a method of constructing concrete walls employing the same
JP2007070879A (ja) アンカー作用を有する型枠用セパレーター及びその使用方法
BR112012023745B1 (pt) método de assentamento de um fundamento
CN211873851U (zh) 一种对拉螺栓组件、施工支护体系及现浇自保温围护墙
JP2012007326A (ja) コンクリート浮かし型枠の支持装置
HU183796B (en) Method for producing and using concrete, reinforced concrete slabs respectively constructions exposed to dynamic or static action secured flexible or rigid quickconnection provided with sunk armatures
KR102062843B1 (ko) 폼타이에 결합되는 거푸집 고정구
KR100939120B1 (ko) 철근 지지 스페이서
JP2004225286A (ja) 外断熱壁構造およびその形成方法
KR20040027856A (ko) 단열재용 인서트
KR20090000525U (ko) 건축용 관통슬리브
JP2009280958A (ja) 鋼板コンクリート構造体および鋼板コンクリート構造体の構築方法
KR200391765Y1 (ko) 앵커볼트 및 그 조립체
JP3878146B2 (ja) コンクリート型枠の施工構造及びセパレータコーン
KR20180001114U (ko) 슬래브 중공재의 부상 방지 구조
JPH0692694B2 (ja) コンクリート壁の断熱支持具とこの支持具を用いたコンクリート壁構造
JPS629054Y2 (fi)
KR200342749Y1 (ko) 거푸집 고정장치
JP4151810B2 (ja) 型枠装置
JPH03202314A (ja) 鋼管コンクリート電柱用埋込ナットのアダプター
JP2005273363A (ja) 支柱支持用コア孔形成装置並びにコア孔形成工法
AU2007216651B2 (en) Prop anchor
JPH0810128Y2 (ja) アンカーボルトの保持具

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired