DK176673B1 - Fremgangsmåde og apparat til at udtage knogler fra lårbensköd - Google Patents

Fremgangsmåde og apparat til at udtage knogler fra lårbensköd Download PDF

Info

Publication number
DK176673B1
DK176673B1 DK199300875A DK87593A DK176673B1 DK 176673 B1 DK176673 B1 DK 176673B1 DK 199300875 A DK199300875 A DK 199300875A DK 87593 A DK87593 A DK 87593A DK 176673 B1 DK176673 B1 DK 176673B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
bone
meat
cutting
thigh
thigh meat
Prior art date
Application number
DK199300875A
Other languages
English (en)
Other versions
DK87593D0 (da
DK87593A (da
Inventor
Shinzou Manmoto
Yasutaka Iwasaki
Original Assignee
Maekawa Seisakusho Kk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP20352892A external-priority patent/JP3408559B2/ja
Application filed by Maekawa Seisakusho Kk filed Critical Maekawa Seisakusho Kk
Publication of DK87593D0 publication Critical patent/DK87593D0/da
Publication of DK87593A publication Critical patent/DK87593A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK176673B1 publication Critical patent/DK176673B1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C21/00Processing poultry
    • A22C21/0069Deboning poultry or parts of poultry
    • A22C21/0076Deboning poultry legs and drumsticks

Description

, DK 176673 B1
FREMGANGSMÅDE OG APPARAT TIL AT UDTAGE KNOGLER FRA
lArbenskød
Baggrund for opfindelsen 5
Opfindelsens område
Denne opfindelse vedrører en fremgangsmåde og et apparat til at udtage knogler fra kød af spiseligt fjerkræ og dyr og mere bestemt en fremgangsmåde og et 10 apparat egnet til at udtage knogler fra lårbenskød.
Beskrivelse af den kendte teknik.
Hidtil er avl, slagtning og behandling af slagtet fjerkræ og dyr blevet udført med 15 udstyr, som er blevet meget omfangsrigt, og forskellige operationer er blevet automatiseret. Operationen med at tjerne knoglen fra lårbenskød udføres for det meste stadig manuelt og tager en hel del arbejdstimer.
Endvidere kan en erfaren arbejder ved fjernelse af knoglen fra lårbenskød af 20 fjerkræ ved at skære knoglen over ved lårknogleleddet og også afskære endedelen med sporen behandle 720 lår (det vil sige 360 stykker fjerkræ) om dagen i gennemsnit. Eftersom arbejdet udføres ved at berøre det spiselige kød med hånden, kræver det høje omkostninger af hensyn til renlighed.
25 For at undgå sådanne ulemper er en fremgangsmåde til fjernelse af knogler fra lårbenskød blevet foreslået i hollandsk patentansøgning nr. 8,700,213 (eksempel nr. 1 på kendt teknik).
Kort forklaret anvender denne fremgangsmåde et filmelement, som er lavet af 30 polyuretan eller et lignende sejt, stræk bart materiale og har en cirkulær åbning med en diameter lidt mindre end den gennemsnitlige diameter på knoglen i et DK 176673 B1 fjerkrælårben, der skal behandles. På den cirkulære åbnings bagside er der anbragt en optagesektion til at optage kødet med knogle. Kød med knogle trykkes fra optagesektionens bagside med et stempel, medens knogledelen trækkes ud af den cirkulære åbning. Den udtrukne knogledel klemmes med en klemme, og 5 trykningen med stemplet og udtrækningen med klemmen udføres samtidig for udtagning af knoglen.
Ved denne fremgangsmåde knuses kødet imidlertid under udtagningen af knoglen, og det er umuligt at udtage kød med en tiltalende tilstand.
10
En af grundene hertil er trykningen af kødet med stemplet. Når kødet trykkes med stemplet, klemmes det, når det bliver strøget af.
En anden grund er, at eftersom knogleudtagningen sker ved direkte gennemgang 15 af afstrygeren, der består af det elastiske filmelement, kan en god udtagning ikke opnås, hvis kødet er fast forbundet til knoglen. Fjerkræets benmuskel er forbundet til knoglen ved hjælp af senerne ved den øverste og nederste ende på modsatte sider af knæleddet, og derfor bliver kødet, der er forbundet til senerne, trukket fra hinanden under udtagningen af knoglen, hvilket resulterer i, at kød forbliver tilbage 20 på knoglen uden at blive strøget af.
Da afstrygeren er et filmelement, bliver den nemt ødelagt ved gentagen brug.
For at undgå ovennævnte ulemper har ansøgeren foreslået en fremgangsmåde, 25 ved hvilken et bæltelignende skæreværktøj, der vikles på den ene ende af kødet med knogle, bringes ind mellem kødet og knoglen for udtagning af knoglen, som beskrevet i japansk patentoffentliggørelsesskrift nr. S59- 21337 (eksempel nr. 2 på kendt teknik).
. DK 176673 B1
O
Ved denne fremgangsmåde kan bæltet imidlertid ikke bevæges langs knogleoverfladen, men trænger ind i knoglen, eller det kan ikke frigøre ledbåndene i leddet tilfredsstillende, men trænger ind i ledbåndene eller brusken.
5 Der er blevet foreslået teknikker til at forhindre den ovennævnte indtrængning ved at anvende et bæltelignende skæreværktøj med et udad buet tværsnit. Med denne konstruktion forbliver der imidlertid kød tilbage på knoglen, som ikke stryges af.
Ved begge ovennævnte tilfælde ved fremgangsmåden med kun et bæltelignende 10 skæreværktøj er det vanskeligt at opnå en god udtagning af knoglen, og det tager også lang tid at fuldføre udtagningen af knoglen på grund af tilstedeværelsen af sener i området ved leddet.
Kort beskrivelse af opfindelsen 15 (Formål) I betragtning af ovennævnte tekniske problemer er det formålet med opfindelsen at frembringe en fremgangsmåde og et apparat til udtagelse af knogler, som 20 muliggør udtagning af knogler fra kød af spiseligt fjerkræ og andre dyr, som for eksempel kvæg og svin, især lårbenskød, udført automatisk på kort tid.
Et andet formål med opfindelsen er at frembringe en fremgangsmåde og et apparat til udtagning af knogler, som muliggør en nøjagtig og tilfredsstillende 25 adskillelse af kød og knogler, uden at der forbliver kød tilbage på knoglen og også uden mulighed for, at skæreværktøjet eller lignende trænger ind i knoglen.
Et yderligere formål med opfindelsen er at frembringe en fremgangsmåde og et apparat til udtagning af knogler, som tillader afstrygning af kødet i pæn tilstand, 30 uden at det er knust eller deformeret.
, DK 176673 B1 4 (Udformning)
Med konstruktionen, der anvender et bæltelignende skæreværktøj som i eksempel nr. 2 på kendt teknik, er en glat udtagning af knoglen vanskelig på grund af 5 tilstedeværelsen af sener på den side, der skal behandles.
Som endvidere vist ved eksempel nr. 1 på kendt teknik, kan der med afstrygeren bestående af et tyndt lamineret element lavet af polyuretan eller lignende ikke opnås tilstrækkelig afstrygning af kød. Endvidere kan afstrygeren ikke anvendes i 10 ret lang tid på grund af nedbrydning af det elastiske element.
Ved konstruktionen, hvor knogledelen af kød med knogle trækkes ud gennem et hul i et stempellignende værktøj for at stryge det spiselige kød af knoglen, mangler hullet i det stempellignende værktøj fleksibilitet. Endvidere har knoglen en u-15 definerbar form, og dens tværsnitsprofil varierer uregelmæssigt afhængig af snittets beliggenhed.
Derfor er det umuligt at udføre knogleudtagningen med et værktøj, der har form med et fast hul som udtagerstemplet, der er nævnt ovenfor.
20
Fra EP 0 399 855 A1 og EP 0 439 780 A1 kendes apparater til udtagning af ledforbundne knogler ved hjælp af en afstrygermekanisme idet knoglens ene ende fastholdes mens en knogleudtrækningsmekanisme trækker knoglen ud gennem en åbning i afstrygermekanismen, der bruges til at stryge kød af en 25 knogle. Åbningen i afstrygermekanismen er begrænset af to afstrygerelementer med en halvcirkelformet indskæring på hvert element, således at de to afstrygerelementer tilsammen danner afgrænsningen omkring en åbning. Afstrygere le me nterne, der er bevægelige i retning til at forøge åbningens areal, er forspændt elastisk mod åbningens centrum.
30 5 DK 176673 B1
En fremgangsmåde ifølge opfindelsen til at udtage knogle fra lårbenskød 5, som vist i fig. 14, vil nu blive beskrevet med henvisning til fig. 13.
Ved en indledende behandling, det vil sige ved en afskæring, Ijernes lårkødet 5 5 med knogle fra fjerkræet, og dette lårkød med knogle overskæres på et sted svarende til midten af mellemfodsknoglen.
Fremgangsmåden består af følgende trin (a) til (h).
10 (a) Skæring af et i det væsentlige ringformet eller C-formet snit, der når til skinnebensknoglen i lårkødet med knogle, (b) Langsgående opsnitning af lårkødet, 15 (c) Indsættelse af skinnebensknoglen fra lårkødet med knogle gennem åbningen i afstrygermekanismen, (d) Afstrygning af lårkødet på skinnebensknoglen for at blotte senen nær knæleddet ved at trække lårkødet med knogle fra ankelsiden indtil 20 knæleddet af lårkødet med knogle kommer i nærheden af afstrygermekanismen, (e) Overskæring af den blottede sene, 25 (f) Afstrygning af kødet nær knæleddet, (g) Blotning af senen i en øvre del af knæleddets lårside og overskære denne sene langs hele lårknoglens omkreds, og 30 (h) Afstrygning af kødet af lårknoglen ved at føre lårknoglen gennem afstrygermekanismens åbning, e DK 176673 B1 o hvor udtagningen af knoglerne fra lårkødet med knogle udføres i rækkefølge ved trinene c til h, efter først at have udført trin a eller trinene a og b.
I dette tilfælde kan afstrygningen af kødet omkring knæleddet 7 udføres ved hjælp 5 af den før nævnte bælteskæremekanisme i stedet for afstrygermekanismen ifølge opfindelsen.
Trinnet med at skære kødet langs lårkødet 5 er ikke væsentligt, men nødvendigt for at opnå pænt kød under knogleudtagningen.
10
Som udstyr nødvendigt til at udføre en knogleudtagning som ovenfor beskrevet foreslog opfinderen et knogleudtagningsapparat, som består af den ovenfor nævnte afstrygermekanisme, en knogleudtrækningsmekanisme til trække at knoglen ud med en ende af denne holdt fastspændt gennem åbningen i afstry-15 germekanismen, hvor man benytter en skæremekanisme, der har et skivelignende blad, til at overskære den blottede sene, under fortsættelse af afstrygningen af kødet med knogleudtrækningsmekanismen.
I modsætning til den kendte teknik udføres afstrygningen af kødet ikke ved 20 stempelekstrudering, men enden af knoglen, der rager ud gennem åbningen, trækkes ud med knogleudtrækningsmekanismen. Således er der ingen mulighed for at kødet knuses.
Skæremekanismens skæreflade anbringes på egnet måde på åbningens 25 udtrækningsside i et plan vinkelret på udtrækningsretningen.
Fremgangsmåden til knogleudtagning ifølge opfindelsen er egnet til at udføre knogleudtagning på spiseligt fjerkræ og dyr, med automatisk udstyr, og den muliggør, at sikker og fuldendt udtagning kan udføres uden behov for særlig træ-30 ning. Desuden er det muligt at opnå en ydelse, der er sammenlignelig med den ydelse, der præsteres af en meget trænet operatør ved kendt teknik. Endvidere DK 176673 B1 kan arbejdet udføres med større effektivitet end arbejde, der udføres af en meget trænet operatør.
Det ovenfor beskrevne apparat til udtagning af knogler har egenskaber, som 5 muliggør, at den ovennævnte fremgangsmåde nemt kan gennemføres, og gør det muligt at opnå fremgangsmådens virkninger. Apparatet er således i høj grad gavnligt for udviklingen af fødevareindustrien.
Opfindelsen vil nu blive beskrevet mere detaljeret.
10
Fig. 2 viser den ovenfor nævnte afstrygermekanisme, som blev anvendt til et grundlæggende forsøg. Betegnet med 1 i fig. 2 og 3 er der et bord, som har en åbning 2. Otte tråde 4a til 4h lavet af fjederstål er strakt over åbningen 2 krydsende hinanden på en sådan måde, at de afgrænser et kvadrat med en tænkt 15 indskrevet cirkel 3 koncentrisk med åbningen 2. Ved dette grundlæggende forsøg blev den tænkte cirkels 3 diameter sat til 15 mm.
Ved afstrygermekanismen 1 (eller kødseparatoren) af ovennævnte konstruktion bøjede trådene 4a til 4h elastisk ud for at tillade passage af knoglen i 20 friktionskontakt med denne, når knoglen med kød indførtes gennem den tænkte cirkel 3, og strøg således det spiselige kød af knoglen. Denne funktionsmåde er vist i fig. 3.
I dette forsøg blev lårkød med knogle af tamijerkræ brugt som prøve.
25 Indledningsvis blev en endedel af lår med kød skåret af foran sporen, et i det væsentlige ringformet snit blev lagt i anklen, og et langsgående snit blev lagt i låret. Så blev en endedel af skinnebensknoglen, kaldet den lille lårknogle, indsat gennem den ovenfor nævnte tænkte cirkel 3 og trukket igennem i retning af pilen U i fig. 3.
30 8 DK 176673 B1
Fig. 4 til 6 er skematiske billeder til at forklare fremgangsmåden ved det grundlæggende forsøg. Som vist i fig. 4, kan kødet forholdsvis let stryges af den lille lårknogle (det vil sige skinnebensknoglen), indtil trådene når til en lårkøddel lidt foran knæleddet 7. Når trådene når i nærheden af den lille lårknogle, bliver den 5 efterfølgende operation vanskelig, som vist i fig. 4, på grund af senens tilstedeværelse i nærheden af den lille lårknogle (eller skinnebensknogle) ved leddet. At tvinge låret igennem ved at gribe den lille lårknogle (eller skinnebensknoglen) kunne resultere i, at leddet brydes eller i at kødet bliver revet af. At trække emnet med et ryk resulterer i, at der bliver meget kød 8 tilbage, som 10 vist i fig. 5.
Derfor blev senen skåret igennem ved at lægge et snit nær ved linien C2 lige bag knæleddet 7 (på siden nærmest lårknoglen) ved at anvende et skæreværktøj (ikke vist). Ved at gøre dette blev udtagningen af knoglen forholdsvis meget lettere. Det 15 resulterede i tilbageværende kød 9 ved leddet, som vist i fig. 6. Der udførtes forsøg for at finde ud af en forholdsregel til at formindske tilbageværende kød ved leddet, og det viste sig, at tilbageværende kød 9 ved led det kunne formindskes meget ved at lægge et andet snit nær ved linie Ci (det vil sige nærmere sporen end seneforbindelsen), som vist i fig. 5.
20
Ved at gå et trin videre i forhold til ovennævnte grundlæggende forsøg udførte opfinderen følgende anvendte forsøg. Fig. 7(A) og 7(B) er projektioner, der viser en afstrygermekanisme brugt til det anvendte forsøg. Afstrygermekanismen 11 består afen stationær og en bevægelig plade 11a og 11b, der har i det væsentlige 25 halvcirkulære indskæringer 11 ai henholdsvis 11bt. Som vist i fig. 7(A), kan de to plader bevæges fra hinanden, så at de i det væsentlige halvcirkulære indskæringer 11a! og 11bi danner en cirkulær åbning med diameteren D. Den bevægelige plade 11b tvinges af en fjeder 12 mod den stationære plade 11a. Den bevægelige plade 11b kan af fjederen 12 skubbes til venstre i figuren, så at den 30 cirkulære åbning med diameteren D ændres til et mellemrum med dimensionen d, som vist i fig. 7(B).
Q DK 176673 B1 y
Denne anvendte forsøgsopstilling var beregnet til bearbejdning af fjerkrækød, og D og d var ansat til D = 34 mm og d = 10 mm.
Fig. 8 er et skematisk billede, der viser hele den anvendte forsøgsopstilling. En 5 sjækkel, der er betegnet 13, er forbundet til en wiresnor 14 til at trække i skinnebensknoglen. Wiresnoren er ført omkring en skive 15 og trukket afen motor 16. I dette anvendte forsøg havde motoren 16 en ydelse på 90 W, og den havde et reduktionsgear med et udvekslingsforhold 1/30 og trak wiresnoren med en hastighed på 3,6 m/sek.
10
Dette anvendte forsøg udførtes i følgende trin: (a) Ved en indledende behandling blev der lagt et langsgående snit i lårkødet, og anklen blev skåret af. Skæringen udførtes med en rund bladskærer 17, vist i fig. 8.
15 Enten ankelafskæringen eller snittet kan udføres først, eller begge trin kan gennemføres samtidig.
(b) Som en yderligere indledende behandling blev brusken, almindeligvis kaldet overknoglen, der forbinder lårknoglen og kødet, skåret igennem.
20 (c) Derefter sattes sjækkelen 13 på lårkødets ankel 60.
(d) Så blev lårkødet sat i opstillingen, således at afstrygermekanismen 11 kunne klemme den fjernere ende af anklen fast. På dette tidspunkt skal der passes på, at 25 lægbensknoglen, også kaldet den lille knogle, ikke hægtes fast i afstrygermekanismen 11.
(e) Afstrygningen (eller knogleudtagningen) blev så udført op til omkring knæleddet.
30 10 DK 176673 B1 (f) Så blev senen overskåret et sted lidt foran knæleddet (som vist med linie Ci i fig. 5) med den ovenfor nævnte runde bladskærer 17 (første snit).
(g) Afstrygningen fortsattes indtil knæleddet var frigjort.
5 (h) Så blev senen skåret igen i positionen for linie C2, som vist i fig. 5, med den runde bladskærer 17 (andet snit).
(i) Så blev lårkødet indsat igen ved snitpositionerne i afstrygermekanismen 11, og 10 sjækkelen blev trukket op, indtil kødet var strøget helt af.
Dette anvendte forsøg indebærer noget manuelt arbejde, og det er vanskeligt at måle nøjagtig arbejdstid. Stort set varer en cyklus 20 til 30 sekunder, hvorved effektiviteten absolut er højere end arbejdseffektiviteten for en trænet operatør ved 15 kendt teknik. Desuden trættes operatøren ikke. Endvidere er arbejdet sikkert, fordi der ikke bruges en skarp håndkniv. Kødudbyttet var væsentligt bedre sammenlignet med udbyttet ved manuelt arbejde udført af en operatør med kendt teknik.
Endvidere havde kødet, der fremkom efter knogleudtagningen, en meget pæn 20 form.
Selvom ovennævnte forsøg blev udført med fjerkrækød, kan rammerne for anvendelse af opfindelsen udstrækkes til alt spiseligt fuglevildt og til alle spiselige dyr. For eksempel kan opfindelsen anvendes ved okselårkød med knogle.
25
Kort beskrivelse aftegningerne.
Fig. 1 er et billede til forklaring af fremgangsmåden til udtagning af knogler ifølge opfindelsen, 30 11 DK 176673 B1 fig. 2 er en projektion, der viser en afstrygermekanisme anvendt til et grundlæggende forsøg med opfindelsen, fig, 3 er et perspektivbillede, der viser opstillingen til det grundlæggende 5 forsøg, fig. 4 er et delbillede fra siden, der viser den grundlæggende opstilling, fig. 5 er et billede til forklaring af et problem i det grundlæggende forsøg, 10 fig. 6 er et billede til forklaring af et andet problem i det grundlæggende forsøg, fig. 7(A) og 7(B) er projektioner, der viser en afstrygermekanisme brugt til 15 anvendt forsøg vedrørende fremgangsmåden til knogleudtagning ifølge opfindelsen, fig. 8 er et skematisk billede til at forklare det anvendte forsøg, 20 fig. 9(A) og 9(B) viser en første udformning af apparatet til udtagning af knogler ifølge opfindelsen, hvorved fig. 9(A) er en planprojektion og fig.
9(B) er et billede set fra siden, fig. 10 er et billede fra siden, delvis bortskåret for at vise det samme 25 knogleudtagningsapparat, fig. 11 er et perspektivisk delbillede, der viser en afstrygermekanisme som vist i fig. 10, 30 fig. 12(A) til 12(C) er skematiske projektioner til at forklare virkemåden for et skæreværktøj i samme knogleudtagningsapparat, DK 176673 B1 fig. 13 er et skematisk billede, der viser forskellige skærepositioner for lårkødet med knogle, og fig. 14 er et skematisk billede, der viser profilet for lårkød med knogle.
5
Detaljeret beskrivelse af de foretrukne udformninger
Foretrukne udformninger af opfindelsen vil nu blive beskrevet detaljeret med henvisning til tegningerne. Medmindre der er en særlig beskrivelse er størrelse, 10 materiale, form, gensidig anbringelse og så videre på komponenterne i ud formningerne ikke begrænset til, hvad der anføres, men er kun eksempler.
Før konstruktionen af apparatet ifølge opfindelsen beskrives, vil hovedkomponenterne, der bruges til apparatet, blive beskrevet.
15
Fig. 1 viser eksempel 1 på fremgangsmåden ifølge opfindelsen til at udtage knoglen fra fjerkrælår.
Under tidsforløbet af arbejdet ifølge fremgangsmåden flyttes behandlingsstedet fra 20 den fjernere ende af lårkødet med knogle (det vil sige øverst på figuren) til hoveddelen af lårkødet (det vil sige nederst på figuren). I trinnet E fra ankeloverskæringen 31 til det første snit 32 (det vil sige overskæringen af senen på skinnebenssiden) udføres afstrygningen på skinnebensknoglen 6.1 trinnet F fra det første snit 32 til det andet snit 33 (det vil sige overskæringen af senen på 25 lårknoglesiden) udføres afstrygningen på knæleddet. I trinnet G fra det andet snit 33 til fuldførelsen af knogleudtagningen 34 udføres afstrygningen på lårknoglen 10 (det vil sige den øverste knogle). Denne udformning vedrører behandling af et enkelt fjerkrælår (herunder den tynde ende) skåret af det slagtede, spiselige stykke fjerkræ, men opfindelsen kan anvendes på samme måde til andet fuglevildt 30 som til fjerkræ og endvidere til spiselige dyr (for eksempel kvæg og svin). Samtidig 13 DK 176673 B1 med eller før eller efter ankeloverskæringen 31 lægges der endvidere et langsgående snit i lårkødet.
Ved denne operation kan der til ankeloverskæringen på det spiselige fjerkræ 5 passende anvendes et cirkelformet skæreværktøj som foreslået af opfinderen i det japanske offentliggørelsesskrift nr. S60-89883, brugsmodel, og det langsgående snit i lårkødet udføres formålstjenligt ved at anvende et skæreværktøj som beskrevet i det japanske offentliggørelsesskrift nr. S60-89882, brugsmodel, ved hvilket et skærehoved tvinges mod overfladen af lårkødet med knogle langs et 10 styr. Hvis senen, der er forbundet til lægknoglen i dette tilfælde lades uberørt ved lægningen af det i det væsentlige ringformede snit (gående ind til knoglen) omkring anklen, gør det den efterfølgende operation lettere, som vist i de ovenfor nævnte skrifter.
15 At lægge et snit, som ikke er fuldstændig cirkulært, men C- formet, ved at lade senen stå tilbage uden at blive skåret, var velkendt, da nærværende opfindelse blev gjort færdig, at lægge et C-formet snit, som det i det væsentlige ring formede snit, hører altså til inden for de tekniske rammer for nærværende opfindelse.
20 Ved anvendelse af afstrygermekanismen 1 vist i fig. 2 eller afstrygermekanismen 11 vist i fig. 7{A) og 7(B) gøres knogleudtagningen i trin E ved at indsætte knoglen ved anklen ind gennem åbningen med variabel størrelse i afstrygermekanismen.
Afstrygermekanismen 11 vist i fig. 7 består af to plader 11a og 11b, der har i det 25 væsentlige halvcirkulære udskæringer 11ai og 11b-i. De to plader 11a og 11b er anbragt sådan, at udskæringerne 11 ai og 11 bi ligger over for hinanden. Pladen 11b kan bevæges i retning, så arealet, der begrænses af udskæringerne 11ai og 11 bi, forøges, og den tvinges afen fjeder 12 mod centrum for udskæringerne 11 ai og 11 bi. Medens der i denne udformning anvendes to plader 11a og 11b, er det 30 muligt at anvende tre eller flere plader til at udgøre afstrygermekanismen.
DK 176673 B1 14
Derefter gennemskæres senen på skinnebenssiden, som blev blottet ved den forudgående afstrygning af kødet, som vist ved 32 (første snit), og i trinnet F gøres knogleudtagningen kontinuert op til det andet snit 33, hvorved senen på lårsiden blottes ved knogleudtagningen i området ved leddet. Knogleudtagningen i trinnet F 5 kan udføres ved at anvende den kendte teknik med det ovenfor omtalte, bæltelig nende skæreværktøj, selvom det også kan udføres med den ovenfor nævnte afstrygningsmekanisme.
Det første snit 32 før knogleudtagningen i trin F gøres fordelagtigt, i tilfælde af 10 fjerkræ, ved at lægge et snit, der når til knoglen ved en position på fra 5 til 20 mm fra knæleddet imod anklen. I tilfælde af fjerkræ, udføres det andet snit 33 efter knogleudtagningen i trin F fordelagtigvis ved at lægge et snit indtil knoglen over hele omkredsen i en position på fra 5 tiM 5 mm fra knæleddet mod lårknoglen 10.
15 Før afslutningen 34 af knogleudtagningen i trin G er lårkødet 5 forbundet til lårknoglen 10 af brusk.
Brusken kan gennemskæres i en indledende eller en efterfølgende behandling.
20 Nu vil et knogleudtagningsapparat til at udføre den ovenfor beskrevne knogleudtagning blive beskrevet i detaljer.
Fig. 9(A) og 9)B) viser en udformning af knogleudtagningsapparatet ifølge opfindelsen, hvorved fig. 9(A) er en skematisk planprojektion og fig. 9(B) er et 25 billede set fra siden. I fig. 9(A) er en bundplade betegnet med 21, og midt på denne er der en midtersøjle 22. Stationerne S1 til S7 er anbragt rundt om midtersøjlen 22. 23 betegner en transportør til fremføring af lårkød 5 med knogle.
Selvom det ikke er vist, findes der også en transportør til at bortskaffe lårkød efter udtagning af knogle. Som vist i fig. 9(B), findes der en spændeindretning 27 for 30 stationerne S1 til S7. Spændeindretningerne 27 kan hver gribe og frigive ankeldelen på lårkødet 5 med knogle. Ved denne udformning er spændeind- 15 DK 176673 B1 retningen 27 en velkendt halvautomatisk spændeindretning, der anvender en knæledsmekanisme og en fjeder. Den spænder omkring ankeldelen af lårkødet, når lårkødet trykkes mod den af operatørens hånd, og den slipper låret ved tryk på en vippearm. For at udføre fremgangsmåden ifølge opfindelsen, kan 5 spændeindretningen 27 være af en velkendt konstruktion. Den bæres af en løftestang 28, så den kan drives lodret, som vist med dobbeltpilen i-j. Den kan også roteres intermittent omkring midtersøjlen 22 i trin på 360°/8, det vil sige 45°.
Hver gang den fuldfører et forudbestemt arbejdstrin i hver station, roteres den 45° 10 til næste stations arbejdstrin.
Hver af stationerne S1 til S7 har en kødafstrygermekanisme og/eller en skæremekanisme, som beskrives senere. Imidlertid er det for at gennemføre opfindelsen muligt at anbringe en station, der ikke har hverken 15 afstrygermekanisme eller skæremekanisme, men værktøj til en anden operation.
Afstrygermekanismen betegnet med 26 består af afstrygermekanismen 11, vist i fig. 7, og den er vist detaljeret i større målestok i fig. 10 og i et perspektivisk delbillede i fig. 11.
20
Fig. 10 viser mekanismen skematisk for at lette forståelsen af konstruktionen og dens funktion, og den viser ikke den faktiske form.
Mekanismen har en drejetap 26a, som bærer et par arme 26b og 26c, så de kan 25 svinges. Armene 26b og 26c har afstrygerelementer 26d henholdsvis 26e fastgjort til deres frie ender, og de tvinges af en fleder SP, som vist med punkteret linie, mod hinanden, som vist med pile n og n'. Armene 26b og 26c har drivarme 26f henholdsvis 26g. Når der påføres kræfter på disse drivarme 26f og 26g i pilenes k og k’ retning, åbnes armene 26b og 26c, det vil sige, de svinges væk fra hinanden 30 i pilenes m og m' retning til positionerne, der er vist med punkterede linier ved 26b' og 26c'. Når kræfterne, der er påført i pilenes k og k’ retning, forsvinder, lukkes de 16 DK 176673 B1 til positionerne, der er vist med fuldt optrukne linier ved 26b og 26c, hvorved lårkødets 5 ankel fastspændes mellem parret af afstrygerelementer 26d og 26e.
Fig. 11 er et perspektivisk delbillede, der viser parret af afstrygningselementer 26d 5 og 26e. Elementerne 26d og 26e har elastiske dele 26d2 og 26β2 lavet af gummi eller plast og anbragt sådan, at deres halvcirkulære udskæringer 26di og 26ei vender mod hinanden. Parret af elastiske dele 26d2 og 26e2 er fastgjort til og understøttet af forstærkningselementer 26d3 og 26θ3, der hver har centrale udskæringer, som står overfor hinanden, Med denne opbygning kan mekanismen 10 tilpasse sig til skinnebensknoglen 6, som kan have stærkt varierende dimensioner, og også tilpasse sig til den mindre diameter på skinnebensknoglen 6 og den større diameter på lårknoglen 10. Eftersom forstærknings/understøtningselementerne 26d3 og 26e3 kan rokkes elastisk af fjederen SP kan knogleudtagningsoperationen udføres pålideligt uden mulig hed for, at lårkødet hager sig fast eller, at der skæres 15 ind i knoglen i lårkødet.
Som vist i fig. 9(A), har stationen S2 et par skæreværktøjer 24a og 24b og et selvstændigt skæreværktøj 25, stationerne S3 og S4 har hver et selvstændigt skæreværktøj 24, og stationerne S6 og S7 har et par skæreværktøjer 24a og 24b 20 og et selvstændigt skæreværktøj 25. Skæreværktøjet 24 er vist set fra siden i fig.
9(B) og i forstørret målestok i fig. 10. Som vist i fig. 9 er skæreværktøjerne 24 (25) alle et skiveagtigt, roterende blad, der er anbragt i et plan, der i det væsentlige står i en ret vinkel på lårbenets ankel, når denne er spændt fast i spændeindretningen 27. De drives alle roterende af en drivindretning 29 og føres frem og tilbage i et 25 plan i det væsentlige vinkelret på anklen (det vil sige, som vist med dobbeltpilen t- t'). Som vist i fig. 12(A) til 12(C) er en understøtning, der bærer drivindretningen 29, tvunget af et fjederelement 209 i retning r2 eller q2, så den kan bevæges i retningerne r2 og q2. De roterende blade 24 og 25 kan således bevæges begge fra positionen bestemt af et stop 207, som er vist med fuldt optrukne linier, i retning π 30 eller qi langs knoglens omkreds imod fjederkraften. Banen, hvori 17 DK 176673 B1 skæreværktøjernes roterende blade 24 (24a, 24b) og 25 drives, vil nu blive beskrevet med henvisning til fig. 12.
I tilfældet i fig. 12(A) spænder parret af afstrygerelementer 26d og 26e først 5 knoglen 6 i et lår med knogle. I dette tilfælde fremføres det roterende blad 25 i den selvstændige skæreindretning, som vist med pilen r, samtidig med, at det kan forskydes i retning η vinkelret på pilen r ved hjælp af kraften fra en fjeder 209, der giver en tvingende kraft i retningen r2. Når det roterende blad 24 går fremad i retningen r, medens det skærer muskelkødet i låret med knogle (som ikke er vist), 10 bringes det i kontakt med knoglen 6, og går ind i en undvigelsesbane i retningen qi langs knoglens 6 omkreds, som vist med u.
På denne måde kan der, ved blot at drive skæreindretningen lige som vist med pilen r, lægges et snit langs knoglens 6 halve omkreds, og i stationerne S3 og S4 15 kan den blottede sene overskæres.
Fig. 12(B) viser et tilfælde, hvor der lægges et ikke komplet men i det væsentlige ringformet snit langs knoglens 6 omkreds. Også i dette tilfælde spænder parret af afstrygningselementer 26d og 26e om knoglen 6 i lårkødet med knogle. Her 20 fremføres et par roterende skæreblade 24a og 24b side om side, som vist med pile q og r. Disse roterende blade 24a og 24b kan bevæges omkring deres tappe 208 i retninger n og qi vinkelrette på retningerne for pilene q og r.
Når de roterende blade 24a og 24b skrider fremad i retning af pilene q og r 25 samtidig med, at de skærer muskelkødet i lårbenet med kød (som ikke er vist), bringes de i kontakt med knoglen 6, og gennemløber baner omkring knoglen 6, som vist med pilene qi og Γ|. Ved på denne måde simpelthen at drive parret af roterende blade 24a og 24b i pilenes q og r parallelle, lige retninger kan der lægges et ikke komplet, men i det væsentlige ringformet snit langs knoglens 6 om-30 kreds. Således kan der i stationerne S2, S6 og S7 lægges et snit i den blottede sene eller i kødet. Med konstruktionen og virkemåden i tilfældet i fig. 12(B) „0 DK 176673 B1 18 forbliver området ved to punkter M og N omkring knoglen 6 tilbage uden at blive skåret. For eksempel i tilfælde af lårben med kød fra fjerkræ kendes positionerne for muskel og sene zootomisk, den påtænkte skæringsfunktion kan opnås ved at vælge en passende stilling, i hvilken lårkødet med knogle holdes (afhængig af 5 knogleudtagningsmidlets tilstand).
Fig. 12(C) viser en modifikation af udformningen i fig. 12(B). Parret af roterende blade 24a og 24b vist med stiplede linier er de samme som beskrevet før i forbindelse med fig. 12(B). I udformningen i fig. 12(C) findes der et roterende blad 10 25, som er uafhængigt af de roterende blade 24a og 24b. Medens parret af skæreblade 24a og 24b vandrer fremad i retning af pilene q og r, standses det roterende blad 25, når det er bragt i kontakt med knoglen. Således kan der lægges et C-formet snit (det vil sige delvis ringformet) på knoglens 6 omkreds ved at lade området ved M stå tilbage, som vist. Denne virkemåde er hensigtsmæssig, når et 15 C-formet eller i det væsentlige ringformet snit lægges langs knoglens omkreds ved at efterlade senen, der er forbundet til lægbensknoglen i lårkødet med knogle.
I fig. 9(A) befinder en operatør sig ved stationen S1 og et stykke lårkød 5 med knogle, der kommer fra transportøren 23, sættes i stationen S1, det vil sige, det 20 spændes i spændeindretningen 27 i stationen S1 (se fig. 9(B)). Som ovenfor anførte trin (B) lægges et langsgående snit med den automatiske maskine, ved at skærehovedet tvinges mod overfladen af kødet med knogle langs styret, som er nævnt i forbindelse med station S1. Det er muligt at lægge snittet ved manuel udførelse, før den ene ende af knoglen spændes fast.
25
Derefter lægges der i station S2 et i det væsentlige ringformet snit, der når ind til knoglen i nærheden af brusk leddet på ankelsiden. Denne operation udføres ved at kombinere parret af roterende blade 24a og 24b og det uafhængige skæreblad 25 vist i fig. 12(C). Derfor er snittet ikke fuldstændig ring-formet men C-formet, og 30 efterlader senen, der er forbundet til skinnebensknoglen og fører til lægbens knoglen, ubeskåret.
19 DK 176673 B1 I stationen S3 overskæres så senen, der er forbundet til lægbensknoglen, med de roterende blade 24a og 24b, som beskrevet før i forbindelse med fig. 12(A).
I stationen S3 spændes den ene ende af knoglen ved anklen med parret af 5 afstrygerelementer 26d og 26e, der hver har i det væsentlige halvcirkulære udskæringer. Der frembringes så en tilstand, hvor den ene ende af knoglen er indspændt.
Imellem stationerne S3 og S4 hæves så spændeindretningen 27, der holder 10 anklen på lårbenet med knogle (se fig. 9(B)) for at trække lårkødet af anklen ved hjælp af afstrygermekanismen, indtil knæleddet når til i nærheden af afstryger-mekanismen, hvorved kødet stryges af skinnebensknoglen, så senen blottes.
I stationen S5 registreres så positionen for midten af leddet i lårkødet.
15 I stationen S6 skæres derefter den blotlagte sene, og så stryges kødet ved knæleddet af, så senen på lårknoglesiden af leddet blottes.
Så overskæres senen på lårknoglesiden over hele knoglens omkreds, og kødet 20 stryges af lårknoglen, hvorved knogleudtagningen er afsluttet.
Efter færdiggørelsen af afstrygningen, føres knogle og lårkød bort på en afgangstransportør 23' (vist overlappende oven over indføringstransportøren 23) eller ad en sliske (ikke vist).
25
Med de enkelte stationer anbragt i en ring, som i denne udformning, kræves der kun et lille installationsområde til apparaturet, og lårkød med knogle kan nemt føres til, behandles ved udtagning af knoglen og føres bort igen som færdigt arbejde. Desuden kan tilførsels- og afgangsoperationen udføres af en enkelt 30 operatør.
20 DK 176673 B1
Selvom det ikke er vist, er det muligt at anbringe de enkelte stationer ikke i en ring, men langs en ret linie. Dette arrangement er egnet til ved installationen at anvende en smal, overskydende plads i fabrikslayoutet. Endvidere tillader den en nem vedligeholdelse af apparaterne i de enkelte stationer.
5

Claims (11)

21 DK 176673 B1
1. Fremgangsmåde til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ved anvendelse af en afstrygermekanisme (11, 26), der har en åbning (2), hvoraf en indre diameter 5 (D) er i stand til at blive forøget elastisk når afstrygermekanismen (11, 26) bevæges i en retning langs lårkødet (5), hvilken fremgangsmåde omfatter følgende trin: (a) Skæring af et i det væsentlige ringformet eller C-formet snit, der når 10 til skinnebensknoglen (6) i lårkød (5) med knogle, (b) Langsgående opsnitning af lårkødet (5), (c) Indsættelse af skinnebensknoglen (6) fra lårkødet (5) med knogle 15 gennem åbningen (2) i afstrygermekanismen (11,26), (d) Afstrygning af lårkødet (5) på skinnebensknoglen (6) for at blotte senen nær knæleddet (7) ved at trække lårkødet (5) med knogle fra ankelsiden indtil knæleddet (7) af lårkødet (5) med knogle kommer i 20 nærheden af afstrygermekanismen (11, 26), (e) Overskæring af den blottede sene, (f) Afstrygning af kødet (9) nær knæleddet (7), 25 (g) Blotning af senen i en øvre del af knæleddets (7) lårside og overskære denne sene langs hele lårknoglens (10) omkreds, og (h) Afstrygning af kødet (8) af lårknoglen (10) ved at føre lårknoglen (10) 30 gennem afstrygermekanismens (11, 26) åbning (2), kendetegnet ved, at udtagningen af knoglerne (6, 10) fra lårkødet (5) med knogle udføres i rækkefølge ved trinene c til h, efter først at have udført trin a eller trinene a og b. 22 DK 176673 B1
2. Fremgangsmåde til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 1, k e n d e t e g n e t ved, at overskæringen af skinnebenssenen gøres ved at lægge et i det væsentlige ringformet eller C-formet snit i skinnebensknoglens (6) omkreds i en position med en afstand fra knæleddet (7) mod anklen på 5 til 20 mm, og 5 overskæringen af senen på den øverste side mod lårknoglen (10) gøres ved at lægge et i det væsentlige ringformet eller C-formet snit langs lårknoglens (10) omkreds i en position med en afstand fra knæleddet (7) mod lårknoglen (10) på fra 5 til 12 mm.
3. Fremgangsmåde til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 1, k e n d e t e g n e t ved, at overskæringen af skinnebenssenen gøres ved at lægge et C-formet snit, der efterlader en del af senen, der er forbundet til skinnebensknoglen (6) og fører til lægbensknoglen, uberørt.
4. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) bestående af: en afstrygningsmekanisme (11, 26), der har en åbning (2) til afstrygning af kød fra lårkød (5) med knogle, hvorved denne åbning (2) er begrænset af et antal afstrygerelementer (11, 26), hvoraf mindst et kan bevæges i en retning, der 20 forøger åbningens (2) areal, og som er forspændt i retning mod åbningens (2) midte, en knogleudtrækningsmekanisme (27) til at trække knoglen (6, 10) ud gennem åbningen i afstrygermekanismen, medens en knogle (60) holdes fast i 25 den ene ende, og en skæremekanisme (24, 25), kendetegnet ved, at skæremekanismen (24, 25) haret skivelignende blad.
5. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 4, k e n d e t e g n e t ved, at den nævnte skæremekanisme (24, 25) har et skæreblad anbragt i 30 et plan på afstrygningsmekanismens (11, 26) åbnings (2) udtrækningsside vinkelret på knogleudtrækningens retning.
23 DK 176673 B1
6. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 4, k e n d e t e g n e t ved, at afstrygermekanismen (11, 26) omfatter et antal afstrygerelementer (11, 26) med i det væsentlige halvcirkulære eller U-formede udskæringer (11a1t 11 bi,), der afgrænser den nævnte åbning, hvorved disse afstrygerelementer (11, 5 26) kan bringes imod og bort fra hinanden,
7. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 4, k e n d e t e g n e t ved, at apparatet har et antal arbejdsstationer (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7), hvorved afstrygermekanismen (11,26) og/eller skæremekanismen (24, 25) er 10 anbragt i nogle af disse stationer (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7), den nævnte knogleudtrækningsmekanisme (27) er forsynet med en spændeindretning (13), hvorved denne spændeindretning (13) er i stand til at fremføre lårkødet (5) med knogle under forløbet af knogleudtagningen ved at spænde en ende af lårkødet (5) med knogle til hver af stationerne (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7). 15
8. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 6, k e n d e t e g n e t ved, at antallet af stationer (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7) er anbragt i en cirkel, idet spændeindretningen (13) intermittent bringer lårkødet (5) med knogle til den ene station efter den anden (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7) ved at spænde om 20 den ene ende deraf.
9. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 6, k e n d e t e g n e t ved, at antallet af arbejdsstationer (S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7) er anbragt langs en ret linie. 25
10. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 4, k e n d e t e g n e t ved, at afstrygermekanismen (11, 26) omfatter et par forstærknings-/understøtningselementer (26d3, 26e3), der understøtter elastiske plader af gummi eller plast, som er fastgjort dertil og har i det væsentlige halvcirkulære 30 udskæringer, hvorved disse forstærknings-/understøtningselementer (26d3, 26e3) kan bevæges imod og bort fra hinanden, og et fjederelement (SP) tvinger disse
24 DK 176673 B1 forstærknings- /understøtningselementer (26d3, 26e3), så udskæringerne bringes mod hinanden, hvorved forstærknings/understøtningselementerne (26d3, 26e3) kan bevæges bort fra hinanden mod fjederkraften fra fjederelementet (SP),
11. Apparat til udtagning af knogler (6, 10) fra lårkød (5) ifølge krav 4, k e n d e t e g n e t ved, at skæremekanismen (24, 25) omfatter et antal skæreelementpar (24a, 24b), idet mindst et af disse skæreelementpar (24a, 24b) består af et par skæreelementer (24a, 24b), der kan roteres i et plan i det væsentlige vinkelret på anklen i lårkødet (5) med knogle, der er fastspændt i det nævnte transportmiddel, 10 hvorved dette par skæreelementer (24a, 24b) er forspændt af en forspændingskraft i en retning, der formindsker afstanden mellem dem, og midler til at bevæge dette par skæreelementer (24a, 24b) i en retning vinkelret på forspændingskraftens retning.
DK199300875A 1992-07-30 1993-07-26 Fremgangsmåde og apparat til at udtage knogler fra lårbensköd DK176673B1 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP20352892 1992-07-30
JP20352892A JP3408559B2 (ja) 1991-07-30 1992-07-30 脱骨方法

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK87593D0 DK87593D0 (da) 1993-07-26
DK87593A DK87593A (da) 1994-01-31
DK176673B1 true DK176673B1 (da) 2009-02-09

Family

ID=16475652

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK199300875A DK176673B1 (da) 1992-07-30 1993-07-26 Fremgangsmåde og apparat til at udtage knogler fra lårbensköd

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5401210A (da)
DK (1) DK176673B1 (da)
NL (1) NL194692C (da)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1001226C2 (nl) * 1995-09-18 1997-03-20 Stork Pmt Werkwijze en inrichting voor het ontbenen van een poot.
NL1012703C2 (nl) 1999-04-06 2000-10-09 Stork Pmt Werkwijze en inrichting voor het bewerken van een gevogeltepoot.
NL1019293C1 (nl) * 2001-11-05 2003-05-07 Stork Pmt Werkwijze en inrichting voor het verwijderen van een bot uit een extremiteit van een slachtdier.
BRPI0720609B1 (pt) * 2006-12-20 2020-12-22 Robotic Technologies Limited aparelho para extrair uma seção de uma carcaça de animal, seu método e sistema
CN101692844B (zh) * 2009-10-28 2011-08-17 天津市华茂科技有限公司 鸡腿筋环切机
US8157625B2 (en) * 2010-01-26 2012-04-17 Foodmate Bv Method and apparatus for collecting meat from an animal part
US8632380B2 (en) * 2010-01-26 2014-01-21 Foodmate B.V. Method and apparatus for removing a sleeve of meat from an animal part having bone with knuckles on each of its opposite ends
KR101777184B1 (ko) * 2010-03-30 2017-09-11 마에카와 매뉴팩쳐링 캄파니 리미티드 뼈있는 다리의 발골 방법 및 장치
US8777704B2 (en) * 2012-06-27 2014-07-15 Foodmate Bv Method and apparatus for removing the knee cap from a deboned poultry part
NL2009718C2 (en) * 2012-10-29 2014-05-01 Foodmate B V Method of mechanically removing skin from animal parts.
NL2009717C2 (en) 2012-10-29 2014-05-01 Foodmate B V Method of and system for automatically removing meat from an animal extremity.
CN103081977B (zh) * 2013-02-22 2015-03-04 山东凤祥股份有限公司 一种鸡腿骨的剔除方法
US8961274B1 (en) 2013-12-18 2015-02-24 Foodmate Bv Selective tendon cutter and method
AU2014381838B2 (en) * 2014-02-07 2016-10-20 Baader Food Systems Denmark A/S Positioning device for positioning poultry legs conveyed in single file in the conveying direction along a conveyor section and the method comprising said positioning for removing the thigh meat from poultry legs
US9326527B2 (en) * 2014-03-06 2016-05-03 Mayekawa Mfg. Co., Ltd. Device and method for deboning bone-in leg
JP6081019B2 (ja) * 2014-04-23 2017-02-15 株式会社前川製作所 骨付き肉の脱骨装置及び脱骨方法
CN104757089A (zh) * 2015-03-12 2015-07-08 重庆交通大学 全自动凤爪去骨机
US9615591B1 (en) * 2015-11-20 2017-04-11 Foodmate B.V. Meat stripper with articulating stripper plate assembly
JP6946169B2 (ja) * 2017-12-25 2021-10-06 株式会社前川製作所 骨付き肉の軟骨切断装置及び軟骨切断方法
NL2022799B1 (en) * 2019-03-25 2020-10-02 Meyn Food Processing Tech Bv Apparatus and method for harvesting meat from poultry thighs
JP2021177709A (ja) * 2020-05-12 2021-11-18 株式会社前川製作所 筋入れ装置
NL2027999B1 (en) * 2021-04-16 2022-10-31 Meyn Food Processing Tech Bv Deboner for poultry parts

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO870070L (no) * 1987-01-07 1988-07-08 Norsk Naeringsmiddelforskning Fremgangsmaate og anordning for filetering av kjoett.
US4216565A (en) * 1979-02-26 1980-08-12 Anthony J. Volk Meat stripping machine for fowl
US4380849A (en) * 1981-03-17 1983-04-26 Oscar Mayer Foods Corporation Apparatus for removing meat from poultry drumsticks
US4446600A (en) * 1982-05-17 1984-05-08 Hooley Eldon R Machine for stripping meat from fowl leg and thigh bones
WO1985002321A1 (en) * 1983-11-29 1985-06-06 Mayekawa Mfg. Co., Ltd Method and apparatus for boning dark meat of chicken by belt-shaped cutter
US4639974A (en) * 1985-07-02 1987-02-03 Cagle's Inc. Thigh deboner
US4843682A (en) * 1986-12-05 1989-07-04 Bowen David G Poultry deboner
NL8700213A (nl) * 1987-01-28 1988-08-16 Meyn Maschf Inrichting voor het scheiden van het bot en het vlees van de poten van gevogelte of een gedeelte daarvan.
US4893378A (en) * 1988-10-31 1990-01-16 Systemate Holland B.V. Revoving poultry thigh deboner
US4993113A (en) * 1989-04-03 1991-02-19 Hazenbroek Jacobus E On-line thigh deboner
FR2680081B1 (fr) * 1991-08-09 1993-12-17 Victor Sarl Charles Machine pour le traitement de la chair des ailes de volaille.

Also Published As

Publication number Publication date
NL9301238A (nl) 1994-02-16
NL194692C (nl) 2004-02-10
DK87593D0 (da) 1993-07-26
NL194692B (nl) 2002-08-01
DK87593A (da) 1994-01-31
US5401210A (en) 1995-03-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK176673B1 (da) Fremgangsmåde og apparat til at udtage knogler fra lårbensköd
JP2898002B2 (ja) 死体部分特に切断された動物の頭部より食肉を回収する方法および装置
US4016624A (en) Poultry cut-up machine
US3348261A (en) Method for removing meat from poultry legs
US4495675A (en) Method and apparatus for removing meat from the knuckled end of a bone
US4843682A (en) Poultry deboner
JP2009515519A (ja) 骨除去装置
EP0687416A1 (en) Device for deboning meat pieces with an articulated bone assembly
JP2002540776A (ja) 家禽の脚を加工するための方法と装置
US3249139A (en) Skinning machine having automatic blade pitch control
KR20200112969A (ko) 가금류 다리를 넓적다리와 드럼스틱으로 분리하기 위한 자동화 방법 및 장치
WO1985002321A1 (en) Method and apparatus for boning dark meat of chicken by belt-shaped cutter
JPH07506480A (ja) 脚肉剥し器を備えた黒身肉用骨除去器
EP0297114B1 (en) Device for filleting of meat
JP3408559B2 (ja) 脱骨方法
GB2124884A (en) Apparatus for removing meat from poultry drumsticks
US3216056A (en) Apparatus for removing meat from poultry legs
JP4908147B2 (ja) 骨付き肉の脱骨方法及び装置
NO165862B (no) Apparat for fjerning av ribben fra en kjoettside.
DK176590B1 (da) Fremgangsmåde og anordning til bearbejdning af fiskefileter (strakt filetudlevering)
DE10222754C1 (de) Maschine zum Heraustrennen von Rippen aus Schweinebäuchen
CS226704B2 (en) Apparatus for cropping slaughterhouse pigs
CN113040207A (zh) 一种鸡肉加工工艺
US5437572A (en) Method and apparatus for deboning meat
AU2016101953A4 (en) Improved frenching device and method of use

Legal Events

Date Code Title Description
A0 Application filed
PBP Patent lapsed

Country of ref document: DK