DK153667B - Fremgangsmaade ved frembringelse af genbrugsglasmateriale paa basis af genbrugsglas. - Google Patents

Fremgangsmaade ved frembringelse af genbrugsglasmateriale paa basis af genbrugsglas. Download PDF

Info

Publication number
DK153667B
DK153667B DK036782A DK36782A DK153667B DK 153667 B DK153667 B DK 153667B DK 036782 A DK036782 A DK 036782A DK 36782 A DK36782 A DK 36782A DK 153667 B DK153667 B DK 153667B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
crushing
fracture
median
glass
class
Prior art date
Application number
DK036782A
Other languages
English (en)
Other versions
DK36782A (da
DK153667C (da
Inventor
Paul Genestie
Original Assignee
Saint Gobain Emballage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Saint Gobain Emballage filed Critical Saint Gobain Emballage
Publication of DK36782A publication Critical patent/DK36782A/da
Publication of DK153667B publication Critical patent/DK153667B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK153667C publication Critical patent/DK153667C/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B03SEPARATION OF SOLID MATERIALS USING LIQUIDS OR USING PNEUMATIC TABLES OR JIGS; MAGNETIC OR ELECTROSTATIC SEPARATION OF SOLID MATERIALS FROM SOLID MATERIALS OR FLUIDS; SEPARATION BY HIGH-VOLTAGE ELECTRIC FIELDS
    • B03BSEPARATING SOLID MATERIALS USING LIQUIDS OR USING PNEUMATIC TABLES OR JIGS
    • B03B9/00General arrangement of separating plant, e.g. flow sheets
    • B03B9/06General arrangement of separating plant, e.g. flow sheets specially adapted for refuse
    • B03B9/061General arrangement of separating plant, e.g. flow sheets specially adapted for refuse the refuse being industrial
    • B03B9/062General arrangement of separating plant, e.g. flow sheets specially adapted for refuse the refuse being industrial the refuse being glass
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B9/00Combinations of apparatus for screening or sifting or for separating solids from solids using gas currents; General arrangement of plant, e.g. flow sheets
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02WCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
    • Y02W30/00Technologies for solid waste management
    • Y02W30/50Reuse, recycling or recovery technologies
    • Y02W30/60Glass recycling
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S241/00Solid material comminution or disintegration
    • Y10S241/38Solid waste disposal

Landscapes

  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Glass Melting And Manufacturing (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Sorting Of Articles (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
  • Separation, Recovery Or Treatment Of Waste Materials Containing Plastics (AREA)

Description

Opfindelsen angår en fremgangsmåde ved frembringelse af genbrugsgiasmateriale ved knusning, tørsigt-ning, magnetisk frasortering og optisk frasortering af råmateriale på basis af genbrugsglas.
Der er mange grene af industrien, som nutildags søger at genbruge de producerede brugte genstande. Navnlig indenfor glasindustrien forsøger man i glassmelten at indføre en vis mængde genbrugsglas, der opnås ved indsamling og knusning af flasker og andre glasbeholdere.
Ved en sådan operation er der altid risiko for forringelse af produktionskvaliteten. Når det drejer sig om glasindustrien, indebærer det forhold, at genbrugsglasset ikke har ensartet beskaffenhed, ingen reel begrænsning af den mængde glasskår, der kan indsættes i glassmelten. Den store vanskelighed ligger i, at genbrugsglasset indeholder en ikke ubetydelig mængde fremmedlegemer, f.eks. usmeltelige sten eller potteskår, der hidrører fra operationerne til indsamling og især successive håndteringer, og som kan indebære en uacceptabel fejlprocent i glassmelten. Det er derfor nødvendigt at foretage sortering.
Endvidere er genbrug kun mulig ved rimelige omkostninger. Det er derfor helt umuligt at genvinde glasset ved sortering af husholdningsaffald fra en almindelig indsamling. Endvidere kan glasindustrien kun i ganske få undtagelsestilfælde foranstalte særindsamlinger. For at kunne opsamle en tilstrækkelig mængde er man nødt til at lade de foretagender, der tager sig af almindelig indsamling, sørge for speciel indsamling med de sædvanlige midler, hvorpå det opsamlede materiale opbevares og med mellemrum leveres til glasfabrikkerne.
På grund af de mange manipulationer under ikke særligt rene forhold er der i det opsamlede glas kun ganske få intakte genstande, idet materialet i hovedsagen består af glasskår blandet med en ikke ubetydelig mængde let materiale, såsom stumper af emballage, etiketter, diverse papirstykker, kapsler af plastmateriale, dele af andre metaller end jern, f.eks. bly, tin, aluminium, der især hidrører fra kapsellukker, samt andre urenheder, der i hovedsagen indføres under de andre opbevaringsmellemtrin, f.eks. dele eller stykker af metal andet end jern, sten eller endog diverse større genstande.
Selv om der foretages direkte indsamling under de bedste renlighedsforhold, er det umuligt at undgå tilstedeværelsen af fremmedlegemer, om ikke andet fordi selve glasgenstanden oprindeligt var forsynet med sin egen emballage. Man kan derfor ikke nøjes med blot at knuse dette rå materiale, og det er nødvendigt at sørge for rensning.
Fra det tyske offentliggørelsesskrift DE-A-2.638.608 er det kendt at bearbejde glasaffald ved knusning og derefter at fjerne metalliske urenheder ved magnetisk frasortering og efterfølgende sigtning. Med mindre glasaffaldet indsamles under helt usædvanlige renlighedsforhold, kan denne kendte teknik kun være effektiv, for så vidt den oprindelige frasortering, der foretages optisk, visuelt og manuelt,også er tilstrækkeligt effektiv.Det drejer sig dog her om en operation, der har tilfældighedens karakter på grund af risikoen for fejltagelser hos operatøren, og den er ret kostbar, fordi det er nødvendigt for at opnå en accepterbar renhedsprocent at foretage flere successive sorteringer, der har nogenlunde konstant virkningsgrad hvad angår de produkter, der skal fjernes, men som har i sig selv aftagende effektivitet.
Fra beskrivelsen til US patent nr. 3.650.396 kender man en metode, hvor der foretages knusning af affaldsmaterialet og hvor der derefter ved sigtning separeres den fraktil, der indeholder partikelstørrelser fra ca.
6 til ca. 18 mm, hvorpå der i en opadgående luftstrøm foretages vindsigtning for at adskille glasmaterialet fra sten og metalpartikler. En efterfølgende optisk frasortering adskiller hvidt glas fra farvet glas.
Udover det forhold, at det kan være problematisk at opnå en effektiv sortering, når partiklerne tilnærmelsesvis h'ar samme vægtfylde, er denne kendte teknik forbundet med et stort energiforbrug og den fører til, at en ret stor mængde materiale, nemlig partiklerne større end ca. 18 mm og mindre end ca. 6 mm, ikke bliver genbrugt. Denne materialemængde kunne genvindes ved en flotationsproces af f.eks. den art, der kendes fra de franske patentskrifter nr. 2.149.493 eller nr. 2.320.783, men metoden er for kostbar og slutproduktet får alt for fin form til, at det uden vanskeligheder kan anvendes i større mængder i en glassmelteovn.
Opfindelsen adskiller sig fra den ovenfor nævnte kendte teknik ved, at der foretages frasortering af det fine materiale og de større stykker, og derefter opdeling af råmaterialets mellemste klasse i flere partikelstørrelsesklasser, at der på hver af disse partikelstørrelsesklasser separat foretages knusning og derefter sigtning, og at nævnte knusning styres således, at der ved sigtningen opnås: - en genanvendelig nedre fraktil, - en øvre fraktil, der bortkastes, og - en mellemfraktil, der føres til yderrligere behandling.
Opfindelsen beror på den erkendelse, at den her definerede mekaniske rensning, der i parallel foretages på flere partikelstørrelsesklasser, på hvilke der foretages knusning og. efterfølgende sigtning, virker meget effektivt og giver mulighed for at tilsætte en glassmelte store mængder af genvundet materiale, f.eks. op til 50% eller mere.
Detaljerne om den ovenfor beskrevne række af behandlinger fremgår af vedlagte tegninger.
Fig. 1 viser i forenklet form strukturen i et anlæg til knusning og sortering i overensstemmelse med opfindelsen, med procentangivelse af den relative vægt fordeling og promilleangivelse af indholdet af urenheder.
Fig. 2 viser et funktionsdiagram for dette anlæg.
Fig. 1 viser, at råmaterialet føres gennem en sigte 1, hvor der foretages en første sigtning til separering af flasker eller andre hele genstande eller glasskår af større dimensioner. Denne operation kan hensigtsmæssigt foretages på en sigte, der består af et gitter 2 med divergerende gitterstænger, der tilbageholder alle elementerne med minimale dimensioner større end ca. 40 mm.
Erfaringen viser, at de store stykker, der holdes tilbage på gitteret 2, maksimalt andrager 15% af den behandlede mængde. Efter en visuel kontrol til manuel frasortering af de større fremmedlegemer ved en sorteringsstation 3 kan disse store stykker genbruges efter selektiv knusning i en knusemaskine 4 og efterfølgende sigtning i en sigte 5 med henblik på opnåelse af to fraktiler, nemlig en genanvendelig fraktil F41 fra 0 til 25 mm og en kassérbar fraktil F42, 25 til 40 mm (hovedmængden er glas, der er ca. 5% metal og ca. 2% letmateriale).
Knusningen foretages hensigtsmæssigt ved hjælp af en kæbeknuser, medens sorteringen foretages på en vibrations s igte.
Det materiale, som passerer gitteret 2, transporteres på et magnetisk transportbånd 6·, som fjerner næsten alle jernmetaldele, hvorpå materialet tilføres en sigte 7 med et sigtegitter 7a med 10 mm store åbninger og et sigtegitter 7b med ca. 5 mm store åbninger .
Det fine materiale T1, der har en partikelstørrelse mindre end 10 mm, og som derfor passerer gennem gitteret 7a, andrager lidt mindre end 10% af totalmængden med et glasindhold i hvert fald lig med glas-indholdet i råmaterialet. På gitteret 7b separeres det fine materiale i to fraktiler, nemlig F11, 0 til 5 mm, og F12, 5 til 10 mm, hvilke fraktiler nemt kan genanvendes og opbevares i sigtebeholderne 8 og 9 og derefter behandles periodisk.
Fraktilen F11, som andrager lidt mindre end 3% af det indsamlede materiale, gøres anvendelig ved almindelig knusning til en størrelse mindre end 2 mm i en knusemaskine 10. Fraktilen F12 andrager ca. 7% af det indsamlede materiale. Denne størrelsesmæssigt snævre fraktil og den relativt lille mængde, der skal behandles, bevirker, at der kan foretages optisk sortering ved en station 11 ved hjælp af et automatisk sorteringsapparat, der fjerner næsten alle sten og en ikke ubetydelig mængde glas. Såfremt arbejdsplanet gør det muligt, kan ca. 90% af dette glas senere genvindes ved recirkulation i apparatet, uden at der herved genindføres betydelige mængder sten i genbrugsglasset.
Det materiale, som ikke passerer gennem gitteret 7a, og som består af partikler af en størrelse fra 10 til 40 mm eller mere, kan andrage op til 80% af totalmængden. Dets indhold af fremmedlegemer, navnlig sten og andre usmeltelige produkter, der er meget skadelige for smelteprocessen, er lidt mindre end den oprindelige procentdel. Ved hjælp af en sigte 12 foretages der sigtning af denne klasse til flere separate, parallelle klasser. I praksis viser det sig at være mest hensigtsmæssigt at foretage sigtning i to medianklasser T2 og T3, således at grænseværdierne for partikelstørrelse danner en geometrisk progression med forhold omtrent lig med 2, nemlig dels 10-20 mm, dels 20-40 mm.
I princippet foretages der på begge disse klasser, den ene i stationen 13, den anden i stationen 14, en visuel kontrol med manuel sortering begrænset til fjernelse af de usmeltelige legemer, hvorved udbyttet ved den pågældende station forbedres. Den nedre medianklasse T2 andrager ca. 20% af den oprindelige mængde. Den øvre medianklasse T3, der har et større indhold af urenheder og navnlig usmeltelige legemer, andrager mindre end 60% af den oprindelige mængde, men på grund af størrelsen af partiklerne i denne klasse er arbejdet for de operatører, der sørger for den visuelle kontrol og den manuelle sortering af de fundne usmeltelige legemer, nogenlunde den samme for begge disse klasser. Under disse forhold vil sorteringen, begrænset til disse sten og de usmeltelige legemer, give en teoretisk effektivitet større end 70%.
Hver enkelt af disse medianklasser opbevares derefter i hver sin beholder 15 og 16 med henblik på regulering af ydelse, inden de udsættes for knus-ning, med konstant strømningsmængde i to knusemaskiner henholdsvis 17 og 18. Det drejer sig om stødknusemaski-ner, der har en rotor, hvis vinger kaster materialepartiklerne mod et antal tværgående blade i det indre af rotorhuset.
Knusningen foregår med moderat rotationshastighed og med en rotorspalte af omtrent samme størrelse som de partikler, der skal knuses, og.den tilførte materialemængde bør være noget mindre end den nomi?* nelle mængde, som fabrikanten angiver for knusemaskinen til normalt brug, nemlig knusning af mineraler.
De to medianklasser sigtes derefter i tre respektive klasser ved hjælp af sigter 19 og 20.
Hvad angår den Øvre klasse T3 af nævnte to klasser kan sigtningen foregå således, at man får tre fraktiler, hvis grænseværdier igen danner en geometrisk progression med forhold omtrent lig med 2, nemlig - en fraktil F31, 0 til 10 mm, der andrager godt og vel en trediedel af den oprindelige mængde, og som er direkte genanvendelig, - en fraktil F32, 10 til 25 mm, der andrager lidt mere end 20% af mængden, og hvor partikelstørrelsen og beskaffenheden i hovedsagen er som i den nederste del af medianklassen T2, og - en fraktil F33, 25 til 40 mm, der kun andrager 1% af den oprindelige mængde, men som indeholder op til 35% urenheder og derfor skal smides væk.
På grund af sine karakteristika skal fraktilen F32, 10 til 25 mm, igen sorteres. Den kan hensigtsmæssigt blandes med den nedre medianklasse T2, hvorpå blandingen underkastes en selektiv knusning efterfulgt af sigtning i tre fraktiler. Den mængde, der skal behandles under denne anden knusning, er derfor lidt mindre end den mængde, der blev behandlet ved den forudgående knusning, hvilket giver mulighed for at anvende to knusemaskiner af nogenlunde samme kapacitet.
Grænseværdierne for de valgte fraktiler kan hensigtsmæssigt danne en geometrisk progression med forhold på ca. 1,5: - fraktilen F21, 0 til 10 mm, andrager ca. 40% af den oprindelige mængde og er tilstrækkelig ren til direkte genbrug, - fraktilen F22, 10 til 15 mm, andrager kun ca. 4% af den oprindelige mængde. På samme måde som for fraktilen F12 er der her tale om en snæver fraktil og da der kun er en lille mængde, der skal behandles, kan fraktilen optisk sorteres i stationen 21 ved hjælp af et automatisk sorteringsapparat på samme måde som for stationen 11, - fraktilen F23, 15 til 25 mm, andrager ca.. 1% af den oprindelige mængde og indeholder op til 15% fremmedlegemer, hvorfor den også skal smides vask.
-I den afsluttende del af behandlingen grupperes de genvundne frafctiler, der føres til et magnetisk sorteringsapparat 22, som fjerner de metalpartikler, der kan skyldes slitagen i knusemaskinerne.
Man har tidligere sagt, at selektiviteten i sigtningen og valget af fraktilinddelingen til opnåelse af denne selektivitet afhænger af knusningskvaliteten, dvs. af de valgte driftsparametre.
Den efterfølgende Tabel I giver for hver af de to klasser T2 (10-20 mm) og T3 (20-40 mm) tre eksempler på partikelstørrelsesfordeling som funktion af periferihastigheden i m/s for de anvendte rotorer i knusemaskiner af typen APq fra firmaet HAZEMAG, hvilke maskiner arbejder med en ydeevne på 2,5 ton pr. time og af ro tor spalten (der angives i can og her er et underordnet kriterium). For hver af disse klasser svarer de driftsbetingelser, man har valgt i det ovenfor angivne eksempel til forsøgene henholdsvis nr. 22 og nr. 32.
Der kan vælges andre sigteklasser end de ovenfor angivne, men for almindelige materialer viser det sig, at disse klasser svarer til det bedste kompromis mellem fordeling og effektivitet i den mekaniske sortering.
Fig. 2 viser den måde, hvorpå de forskellige bestanddele i det oprindelige råmateriale i det netop givne eksempel fordeler sig mellem de forskellige fraktiler, der kan genbruges eller skal smides væk.
I overensstemmelse med den ovenfor givne forklaring inddeles bestanddelene i fem kategorier: 1 - glas, 2 - usmeltelige legemer, 3 - ikke-jernmetaller, 4 - lette produkter, 5 - jemmetaller.
Fordelingen af den totale mængde og dens inddeling i kategorier er angivet i de forskellige blokke i diagrammet, i successive søjler, 0 til 5, i en og sårerne rækkefølge, hvilke søjler gengives nedenfor i tabellen. De jernholdige materialer, der fjernes ved den magnetiske frasortering i begyndelsen af operationen, ses kun i den øvre del af diagrammet.
De angivne vægtmængder svarer til behandlingen af 25 ton genbrugsmateriale med glasindhold. Tallene er opnået på basis af målinger, der er foretaget i et prøveanlæg på‘ forsøgsprøver, der svarer til behandlingen af 2 ton produkt under anvendelse af ovennævnte knusemaskiner af typen APq fra firmaet HAZEMAG. Glasindholdene bestemmes ved subtraktion.
Den nedenfor givne tabel angiver de opnåede resultater :
Figure DK153667BD00101
Det vil således ses, at opfindelsen giver anvisning på en metode til mekanisk sortering med en sikkerhed og effektivitet, som man ved en manuel sortering i flere trin kun kunne opnå på bekostning af et besværligt arbejde med stort mandskab. Denne metode, hvadenteniman anvender den alene eller i kombination med en manuel sortering, alt efter hvor forurenet det opsamlede materiale kan være, dvs. afhængigt af den måde, hvorpå materialet samles, gør det muligt i en glas smelte at indføre genbrugsglas i en mængde på op til 50% eller mere af smeltemængden.
Uden at afvige fra det beskrevne princip kan der foretages diverse ændringer i den beskrevne proces, og efter fjernelse af det fine materiale og de store stykker kan man dele medianparten af materialet op i to klasser, der efter knusning delvis recirkuleres til lavere frakti-ler. I de gunstige tilfælde er det navnlig muligt at afskaffe den manuelle sortering forud for den selektive knusning. Dette er for eksempel tilfældet, hvis den mængde genbrugsglas, der skal tilsættes smelten, er relativ lille, eller hvis man starter fra et råmateriale, der stammer fra en direkte og omhyggelig opsamling. I andre tilfælde kan nogle af disse sorteringsoperationer placeres foran knuseoperationerne. Man kan også komplettere den magnetiske sortering, der foretages ved stationen 6 eller behandlingen af det fine materiale, med en opsugning af de lette produkter, hvilket er en fordelagtig mulighed, selv om den ikke er taget med i de ovenfor givne opgørelser, for eventuelt at behandle de to fraktiler F12 og F22 i ét og samme automatiske apparat til optisk sortering eller lade fraktiien F42 recirkulere til klassen i sigten 16.
Det skal også bemærkes, at en mere selektiv sigtning af fraktiien F23 kan opnås på det øvre sigtegitter 19, hvis dette gitter har sine sigtehuller formet som spalter, der løber på tværs af gitterhældningen, f.'eks. spalter af størrelse 10 x 25 mm.
TABEL I - KNUSNINGSBETINGELSER
Partikélstørrélsésfordéliiig j akkum. % (afrundede værdier)
Figure DK153667BD00121

Claims (7)

1. Fremgangsmåde ved frembringelse af genbrugsglasmateriale ved knusning, tørsigtning, magnetisk frasortering og optisk frasortering af råmateriale på basis af genbrugsglas, kendetegnet ved, at der foretages frasortering af det fine materiale og de større stykker, og derefter opdeling af råmaterialets mellemste klasse i flere partikelstørrelsesklasser, at der på hver af disse partikelstørrelsesklasser separat foretages knusning (17,18) og derefter sigtning (19,20), og at nævnte knusning styres således, at der ved sigtningen opnås: - en genanvendelig nedre fraktil (F21,F31,...), - en øvre fraktil (F23,F33,...) , der bortkasteå,-og - en mellemfraktil (F22,F32,...), der føres til yderligere behandling.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1,kendetegnet ved, at der for partikelstørrelsesklasserne vælges sådanne grænseværdier, at de danner en geometrisk progression med forhold omtrent lig med 2, at mellem-fraktilen sorteres.i to medianklasser (T2,T3),og at der på hver af disse medianklasser foretages en manuel, optisk frasortering (13,14) af de usmeltelige legemer forud for knusningen og sigtningen.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 2, kendetegnet ved, at den øvre medianklasse (T3) efter knusning sigtes i tre fraktiler med respektive partikelstørrelser 0-10 mm (F31), 10-25 mm (F32) og 25-40 mm (F33), og at den nedre medianklasse (T2) sigtes i tre fraktiler med respektive partikelstørrelser 0-10 mm (F21), 10-15 mm (F22) og 15-25 mm (F23).
4. Fremgangsmåde ifølge krav 3, kendetegnet ved, at der mellem den optiske frasortering (13) og knusningen (17) foretages genblanding af den øvre medianklasses (T3) mellemfraktil (F32) med den nedre medianklasse (T2) , og efterfølgende sigtning (19).
5. Fremgangsmåde ifølge krav 3 og 4, kend e-tegnet ved, at den nedre medianklasses (T2) mel-lemfraktil (F22) renses ved optisk frasortering (21).
6. Fremgangsmåde ifølge ethvert af de foregående krav, kendetegnet ved, at de større stykker underkastes en styret knusning (4) og en efterfølgende sigtning (5) til opnåelse af en genanvendbår nedre fraktil (F41) og en øvre fraktil (F42), der smides væk.
7. Fremgangsmåde ifølge krav 6, kendetegne t ved, at det fine materiale (T1) deles op i to fraktiler, nemlig en nedre fraktil (F11), der underkastes knusning (10) til partikelstørrelse mindre end 2 mm, og en øvre fraktil (F12), der renses ved optisk frasortering (11).
DK36782A 1981-01-28 1982-01-27 Fremgangsmaade ved frembringelse af genbrugsglasmateriale paa basis af genbrugsglas. DK153667C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8101563 1981-01-28
FR8101563A FR2498489A1 (fr) 1981-01-28 1981-01-28 Procede et dispositif pour l'epuration du verre de recuperation

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK36782A DK36782A (da) 1982-07-29
DK153667B true DK153667B (da) 1988-08-15
DK153667C DK153667C (da) 1988-12-27

Family

ID=9254581

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK36782A DK153667C (da) 1981-01-28 1982-01-27 Fremgangsmaade ved frembringelse af genbrugsglasmateriale paa basis af genbrugsglas.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4583695A (da)
EP (1) EP0057642B1 (da)
JP (1) JPS57188430A (da)
AT (1) ATE13021T1 (da)
DE (1) DE3263333D1 (da)
DK (1) DK153667C (da)
ES (1) ES509109A0 (da)
FI (1) FI70696C (da)
FR (1) FR2498489A1 (da)
GR (1) GR74723B (da)
IE (1) IE52737B1 (da)
NO (1) NO159015C (da)
PT (1) PT74351B (da)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2568488A1 (fr) * 1984-07-31 1986-02-07 Manhes Claude Procede pour la recuperation du verre, installation et granules pour sa mise en oeuvre
DE3709179C1 (de) * 1987-03-20 1988-03-10 Sorg Gmbh & Co Kg Verfahren und Vorrichtung zur Wiedergewinnung von Glas aus Altglas
DE9316325U1 (de) * 1993-10-26 1994-02-03 Sueddeutsche Altglas Rohstoff Aufbereitungsanlage
FR2731368A1 (fr) * 1995-03-09 1996-09-13 Ind Propres D Aquitaine Sa Ipa Procede et installation de traitement du verre.
DE19608045A1 (de) * 1996-03-02 1997-09-04 Tzn Forschung & Entwicklung Verfahren zum Trennen von Glas und Folien insbesondere von Verbundscheiben
US6464082B1 (en) * 1997-08-20 2002-10-15 Eftek Corporation Cullet sorting using density variations
US5950936A (en) * 1998-01-21 1999-09-14 Bergart; David Process and system for recycling glass
DE10042268C1 (de) * 2000-08-29 2002-01-03 Fischer Recycling Muenchen Gmb Verfahren und Vorrichtung zur Aufbereitung eines Fehlstücke enthaltenden Glasscherben-Rohgemenges und Glasscherbengemenge
US8436268B1 (en) 2002-08-12 2013-05-07 Ecullet Method of and apparatus for type and color sorting of cullet
US7351929B2 (en) * 2002-08-12 2008-04-01 Ecullet Method of and apparatus for high speed, high quality, contaminant removal and color sorting of glass cullet
US7355140B1 (en) * 2002-08-12 2008-04-08 Ecullet Method of and apparatus for multi-stage sorting of glass cullets
DE10337087B4 (de) * 2003-08-12 2006-12-14 Saint-Gobain Isover G+H Ag Verfahren zur Erzeugung eines Granulates aus Altglas und Verwendung
US20060243301A1 (en) * 2005-04-29 2006-11-02 Lemond Shawn J System and process for producing clean glass aggregate from recycled glass
GB0515088D0 (en) * 2005-07-22 2005-08-31 Imerys Minerals Ltd Particulate glass compositions and methods of production
DE102006016324A1 (de) * 2006-04-06 2007-10-25 Wacker Chemie Ag Vorrichtung und Verfahren zum flexiblen Klassieren von polykristallinen Silicium-Bruchstücken
US20100230330A1 (en) * 2009-03-16 2010-09-16 Ecullet Method of and apparatus for the pre-processing of single stream recyclable material for sorting
BRPI1011560A2 (pt) * 2009-06-29 2016-03-29 Asahi Glass Co Ltd processo para produzir vidro derretido, forno de fusão de vidro, aparelho para produzir produtos de vidro e processo para produzir produtos de vidro

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2526519A (en) * 1946-12-24 1950-10-17 Separation Process Company Preparation of calcareous cement raw material
US3337139A (en) * 1965-01-13 1967-08-22 Kimberly Clark Co Treatment of hardwood chips for bark and wood separation
US3384310A (en) * 1966-02-16 1968-05-21 Cleveland Cliffs Iron Method of treating metalliferous ores
US3622089A (en) * 1969-12-04 1971-11-23 Johnson Welding & Equipment Co Crushing plant
US3650396A (en) * 1970-11-18 1972-03-21 Sortex North America Refuse separating and sorting method and apparatus
CA964773A (en) * 1971-08-18 1975-03-18 William R. White Flotation separation of glass from a mixture of comminuted inorganic materials
US4067502A (en) * 1974-05-08 1978-01-10 Occidental Petroleum Corporation Flotation separation of glass from a mixture of comminuted inorganic materials
US3905556A (en) * 1974-05-20 1975-09-16 Air Prod & Chem Method and apparatus for recovery of metals from scrap
FR2303600A1 (fr) * 1975-03-12 1976-10-08 Rech Geolog Miniere Procede mecanique de separation des constituants des rejets solides urbains apres degradation thermique ou de rejets industriels similaires
US4070273A (en) * 1975-08-11 1978-01-24 Occidental Petroleum Corporation Glass recovery
US4065282A (en) * 1975-10-10 1977-12-27 Occidental Petroleum Corporation Method of recovery of glass from municipal waste
DE2638608A1 (de) * 1976-08-27 1978-03-02 Friedrich Wilhelm Korff Verfahren und vorrichtung zur vorbereitenden aufbereitung von leerflaschen oder anderen altglasabfallgegenstaenden mit metallbestandteilen
DE2730671C2 (de) * 1977-07-07 1983-12-29 Fa. Matthias Trienekens, 4060 Viersen Anlage zur Aufbereitung von Haus- und Gewerbemüll

Also Published As

Publication number Publication date
DE3263333D1 (en) 1985-06-05
IE52737B1 (en) 1988-02-03
NO820235L (no) 1982-07-29
ES8302488A1 (es) 1982-12-16
FI70696C (fi) 1986-10-06
NO159015B (no) 1988-08-15
FI70696B (fi) 1986-06-26
EP0057642A1 (fr) 1982-08-11
GR74723B (da) 1984-07-10
ATE13021T1 (de) 1985-05-15
DK36782A (da) 1982-07-29
IE820171L (en) 1982-07-28
DK153667C (da) 1988-12-27
NO159015C (no) 1988-11-23
EP0057642B1 (fr) 1985-05-02
PT74351B (fr) 1983-07-06
FR2498489A1 (fr) 1982-07-30
JPS57188430A (en) 1982-11-19
FR2498489B1 (da) 1983-08-12
JPH0147410B2 (da) 1989-10-13
FI820259L (fi) 1982-07-29
ES509109A0 (es) 1982-12-16
PT74351A (fr) 1982-02-01
US4583695A (en) 1986-04-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK153667B (da) Fremgangsmaade ved frembringelse af genbrugsglasmateriale paa basis af genbrugsglas.
CA2267105C (en) Process for disaggregating waste materials which contain at least partially reusable elements
KR100396187B1 (ko) 폐기수지제포장용용기의회수.조립방법
JP2588062B2 (ja) プラスチック成形品廃棄物の再生処理方法ならびにその装置
US3973736A (en) System for assorting solid waste material and preparation of same for recovery
US3945575A (en) Recovery of salvageable components from waste materials
US3802631A (en) Waste separating and recycling system
JP6192084B1 (ja) 金属を含む廃プラスチック類の選別設備
JPH11188729A (ja) 混合プラスチックを軽プラスチック相と重プラスチック相に分離する方法
US3923256A (en) Apparatus for treating old tires
US6213306B1 (en) Process and facility for treating and sorting recyclable waste materials
JPH0999250A (ja) 乾式ガラス製品破砕粒度別選別収集方法及び装置
US4337900A (en) Method of recovery of aluminum from waste material
DK141318B (da) Anlæg til adskillelse af affald i en tung del og en let del.
JP2001300938A (ja) ペットボトル再生処理方法およびペットボトル再生処理設備
JP2007030462A (ja) ペットボトル分割分離装置
SE457149B (sv) Foerfarande foer avskiljning av kvicksilverhaltigt avfall
JP2017170653A (ja) 廃プラスチックの選別処理システムおよび選別処理方法
JPS5729424A (en) Method of reclamation of waste plastic container
KR20190074706A (ko) 재활용 폐전선을 파쇄하여 선별하는 장치
JPH10225934A (ja) 廃棄物の資源化方法
JPH0810743A (ja) 廃棄物の処理方法とその設備
KR100423204B1 (ko) 복합물 분리기술을 이용한 폐자원으로 부터의 자원 재생방법
KR100256991B1 (ko) 건식형 유리제품 파쇄, 그레이드화, 스크린 및 수집 방법 및 이에 사용되는 장치
JPH0194955A (ja) 銅線くずの湿式回収方法

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed