DK142974B - Fremgangsmaade til fremstilling af rynket celluloseskind - Google Patents

Fremgangsmaade til fremstilling af rynket celluloseskind Download PDF

Info

Publication number
DK142974B
DK142974B DK243173AA DK243173A DK142974B DK 142974 B DK142974 B DK 142974B DK 243173A A DK243173A A DK 243173AA DK 243173 A DK243173 A DK 243173A DK 142974 B DK142974 B DK 142974B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
skin
water
sausage
skins
solution
Prior art date
Application number
DK243173AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK142974C (da
Inventor
H S G Chiu
Original Assignee
Union Carbide Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Union Carbide Corp filed Critical Union Carbide Corp
Publication of DK142974B publication Critical patent/DK142974B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK142974C publication Critical patent/DK142974C/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C13/00Sausage casings
    • A22C13/0013Chemical composition of synthetic sausage casings
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C13/00Sausage casings
    • A22C13/02Shirring of sausage casings

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
  • Cosmetics (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Treatments For Attaching Organic Compounds To Fibrous Goods (AREA)
  • Confectionery (AREA)
  • Jellies, Jams, And Syrups (AREA)
  • Edible Seaweed (AREA)
  • Formation And Processing Of Food Products (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)

Description

142974
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde til fremstilling af et rynket celluloseskind med et forudbestemt ensartet fugtindhold, hvorved celluloseskindet på en hul dorn fremføres til og gennem rynkningszonen i et rynkningsapparat og heri rynkes, og at 5 der pi indersiden af celluloseskindet forud for indføringen i rynkningszonen og med en ensartet forudbestemt hastighed og i en ensartet forudbestemt mængde påføres en vandig opløsning.
Syntetiske pølseskind, især pølseskind fremstillet af regenereret cellulose, fremstilles som hule, tyndvæggede rør med meget stor 10 længde. Af håndteringshensyn reduceres længden af sådanne pølseskind ved rynkning fra flere meter til nogle centimeter. Rynkningsmaskiner og produkter fremstillet ved hjælp af disse er blandt andet omtalt i beskrivelserne til USA-patenterne nr. 2.983.949 og 2.984.574.
Ved fremstillingen og brugen af syntetiske pølseskind, især 15 pølseskind fremstillet ud fra regenereret cellulose, har pølseskindenes fugtighedsindhold været af overordentlig stor betydning. Når pølseskindene først er fremstillet, har det været nødvendigt, at de tørres til et forholdsvis lavt vandindhold, sædvanligvis i området fra ca. 8 til 11%. Et lavere vandindhold i pølseskindet resulterer almindeligvis i 20 en beskadigelse af pølseskindet under rynkningsbehandlingen og gør undertiden rynkning fuldstændig umulig. På tilsvarende måde har et højt vandindhold resulteret i beskadigelse af pølseskindet under rynkning, sædvanligvis som følge af, at pølseskinet klæber til rynkningsdornen.
25 Efter at et pølseskind er rynket, emballeres det og forsen des, eventuelt til et kødoparbejdningsfirma, hvor en individuel rynket enhed anbringes på et stoppehorn, og en kødemulsion ekstruderes til udfyldning af pølseskindet i hele dets strakte længde. Stopningen af pølseskindet finder sædvanligvis sted i løbet af nogle få sekunder med 30 det resultat, at det strækkes fra en rynket længde på ca. 25 til ca.
68 cm til en strakt længde på ca. 17 til ca. 48 m eller mere i løbet af 10 til 30 sekunder. Denne hurtige forlængelse af pølseskindet under stopningen kræver, at det er særligt stærkt og modstandsdygtigt over for revnedannelse. Selv hvis der udvikler sig mindre huller i pølse-35 skindet, kan det revne eller brække under stopningen og medføre spild af en stor mængde kød.
Ved rynkningen af syntetiske pølseskind er de læg, der dannes, undertiden tæt sammenknyttede og er næsten altid samlet på 142974 2 en konkav mide for at tilvejebringe en tæt sammenpresset streng af hensyn til forsendelse og håndtering. De tæt sammenpressede og undertiden tæt sammenknyttede læg kræver et større fugtighedsindhold for at tillade forlængelse af pølseskindet under stopningsbehandlfngen, 5 uden at det rives eller brækker. Almindeligvis har det været nødvendigt med et gennemsnitligt fugtighedsindhold på ca. 14 til 17%. Hvis det rynkede pølseskind har et fugtighedsindhold, der er væsentligt mindre end ca. 14%, er der en tendens til overdreven ødelæggelse under stopningen. På tilsvarende måde er pølseskindet, hvis dette 10 har et fugtighedsindhold, der er væsentligt større end ca. 17%, alt for plastisk. Det er derfor væsentligt, at rynkede pølseskind er forsynet med et fugtighedsindhold indenfor et forholdsvis snævert kritisk fugtighedsområde, der er meget ensartet i hele pølseskindets længde, for at muliggøre stopning uden overdreven ødelæggelse.
15 Tidligere har rynkede, syntetiske pølseskind været emballe ret i kartoner eller beholdere, der i modstående ender er forsynet med åbninger for at muliggøre cirkulation af fugtig luft gennem de rynkede strenge for at frembringe det ønskede fugtighedsindhold i pølseskindene. En emballage, der er udviklet til brug for rynkede 20 pølseskind, er beskrevet i beskrivelserne til USA-patenterne nr.
2.181.329 og 3.028.952, hvilken emballage har flere åbninger i modstående ender, og som kan indeholde et stort antal rynkede pølseskind.
Disse emballager er udformet til at tillade emballering af et antal rynkede strenge, medens der sørges for cirkulation af fugtig luft 25 gennem og om strengene for at tilvejebringe det fugtighedsindhold, der er nødvendigt af hensyn til tilfredsstillende stopning. De har været udsat for væsentlig kritik i forbindelse med kommerciel anvendelse. De er dyre at fremstille som følge af de rumligt adskilte perforeringer, der er nødvendige i kartonernes ender, og som følge af de 30 perforerede endevægge er de mekanisk svage, hvilket fra tid til anden resulterer i ødelæggelse af endevæggene.
Da der har været en tendens til at fremstille længere og længere rynkede strenge, f.eks. rynkes for nærværende strenge på op til ca. 48 m, er problemet med fugtiggørelse af pølseskindene til det 35 kritiske fugtighedsindhold, der er nødvendigt til tilfredsstillende stopning, i stadig stigende grad blevet vanskeligt. Der er en betydelig modstand mod gennemstrømning af fugtig luft gennem hullet i pølseskindet med det resultat, at pølseskindets ender har en tendens til at blive mere fugtig og pølseskindets midte mindre fugtig. Fugtig- 3
K297A
gørelsesteknikken ved hjælp af fugtig luft har heller ikke været fuldt ud praktisk anvendelig i forbindelse med fugtiggørelse af pølseskind med stor tykkelse og fibrøse pøiseskind, der anvendes til emballering af større pølser samt større eller mindre kødstykker. Endvidere er 5 som følge af den tiltagende anvendelse af pølseskind med "lukket ende" denne fremgangsmåde til fugtiggørelse eller befugtning af pølseskind blevet mindre anvendelig i praksis.
Det er blevet forsøgt at overvinde disse ulemper ved at tilføre pølseskindet fugtighed under rynkningsbehandlingen. I beskrivel-10 sen til USA-patent nr. 3.222.192 er det foreslået at tilføre vand til pølseskindet ved rynkningshovedet. For at lette hurtig fordeling af vandet over pølseskindet benyttes der er befugtningsmiddel sammen med vandet. Ifølge ovennævnte beskrivelse er den foretrukne fremgangsmåde påføring på pølseskindets yderside. Den ydre påføring har 15 været forbundet med vanskelighed med hensyn til afmåling af vandet, og dette har en tendens til at frembringe ikke-ensartethed. I nævnte beskrivelse er det også foreslået, at blandingen af vand og befugtningsmiddel kan påføres pølseskindets inderside gennem rynkningsdornen.
20 Forsøg har imidlertid vist, at ved kommercielle rynkningsbe handlinger er pølseskindets opsugning af vand, der tilføres enten udvendig eller indvendig i overensstemmelse med den fremgangsmåde, der er beskrevet i ovennævnte beskrivelse til USA-patent nr. 3.222.192, alt for hurtig og forårsager de problemer, der er omtalt 25 ovenfor, d.v.s. at pølseskindet sætter sig fast på dornen, og at der sker beskadigelse af pølseskindet. Under normale kommercielle rynkningsbehandlinger forekommer der almindeligvis mindst tre afbrydelser ved rynkning af hver rulle af plant udgangsmateriale, f.eks. som følge af splejsninger af det plane pølseskind, og hver gang, rynknin-30 gen standses, får pølseskindet tid til at opsuge vand. Tilsætning af selv små mængder befugtningsmiddel til vandet hindrer ikke alt for hurtig opsugning af vand under sådanne afbrydelser. Den ønskede kontrol af fugtiggørelsen har således været vanskelig at opnå under rutinemæssige kommercielle driftsformer.
35 Det er følgelig blevet foreslået at påføre vand til det rynke de materiale forud for eller efter dens fjernelse fra rynkningsdornen, men der opnås herved kun en efter-rynkningsbehandling, uden at der opnås de teoretiske fordele ved fugtiggørelse under rynkningen.
Formålet med opfindelsen er at tilvejebringe en fremgangs- 4 U2974 mide til befugtning eller fugtiggørelse af syntetiske celluloseskind under en rynkningsbehandling.
Dette opnås ifølge opfindelsen ved anvendelse af en opløsning, som indeholder mindst 25% fugtighedsabsorberende middel.
5 Ved udtrykket "fugtighedsabsorberende middel", som det her er anvendt, forstås et materiale med fysisk-kemisk tiltrækning overfor vand. Ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse hæmmer det fugtighedsabsorberende middel, der er mere modtageligt overfor vand end udgangsmaterialet, skindets opsugning af vand. Ved 10 på passende måde af afpasse vandmængden i opløsningen i forhold til størrelsen af det skind, der skal behandles, og den hastighed, hvormed skindet rynkes, opnås der helt præcis kontrol af fugtiggørelsen, uden at der forekommer de problemer, der hidtil har plaget industrien.
15 Til brug ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfin delse ml et fugtighedsabsorberende middel have en række egenskaber. Selvfølgelig må det være hydrofilt, og det mi ikke reagere kemisk med vand. Det skal være vandopløseligt, og den dannede opløsning skal være inaktiv overfor celluloseskindet og må ikke have høj viskosi-20 tet eller være klæbrig. Opløsningen, der skal anvendes i forbindelse med levnedsmidler, skal være en, der er godkendt til anvendelse i forbindelse med sådanne. Den må ikke frembyde risici, såsom brandeller eksplosionsfare under anvendelsen, og den må ikke bibringe celluloseskindet nogen ubehagelig lugt, og celluloseskindet, der er 25 behandlet med den, må ikke bibringe det levnedsmiddel, der skal indføres heri, nogen uheldig smag.
Fugtighedsabsorberende midler, der er egnede til brug ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse, omfatter polyoler, såsom glycerin, triethylenglycol, propylenglycol og polyethylenglyco-30 ler, estere af polyoler, f.eks. glycerol monoacetat, glyceroldiacetat ("diacetin") og polysaccharider, såsom sucrose, dextrose, fructose og glucose. Af de nævnte materialer foretrækkes propylenglycol, da den opfylder de anførte krav og er forholdsvis billigere end de andre materialer. Endvidere kan mængden af propylenglycol i vandig opløs-35 ning varieres mere, end det er tilfældet med de andre fugtighedsabsorberende midler, f.eks. sucrose, og der kan således opnås en bedre kontrol af celluloseskindets vandopsugning. Der kan selvfølgelig anvendes en blanding af to eller flere fugtighedsabsorberende midler.
''Selv om det som anført antages, at det fugtighedsabsorbe- 5 142974 rende middel i den vandige opløsning hæmmer celluloseskindets vandopsugning ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse, er det overraskende forhold det, at celluloseskindet, når det er fremstillet, indeholder en væsentlig mængde glycerin, der er et godt fugtig-5 hedsabsorberende middel til brug i forbindelse med den foreliggende opfindelse. Dette glycerin er til stede i den plane udgangsmateriale som følge af dets anvendelse som blødgører under fremstillingen. Hvis vand alene tilføres celluloseskindet under rynkningen, vil skindet uanset glycerinindholdet (der selvfølgelig ligger indenfor de kommer-10 delle grænser) opsuge vandet alt for hurtigt med de deraf følgende ovenfor omtalte ulemper.
Celluloseskind, der fremstilles ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse, adskiller sig i forhold til det efterrynke-de, fugtiggjorte celluloseskind ved tilstedeværelsen af den sædvanlige 15 glycerinblødgører samt fugtighedsabsorberende middel, idet den samlede mængde glycerin og fugtighedsabsorberende middel er større end glycerinmængden i det plane udgangsmateriale, hvoraf det rynkede skind fremstilles. Et rynket skind, der er fremstillet ved hjælp af fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse under anvendelse 20 af glycerin som fugtighedsabsorberende middel, vil således indeholde mere glycerin end det plane udgangsmateriale, hvoraf produktet er fremstillet. Det er imidlertid fuldt ud muligt, afhængig af vand- og glycerinindholdet i det plane udgangsmateriale, at et rynket skind, der er fremstillet ved hjælp af den foreliggende opfindelse under 25 anvendelse af glycerin som fugtighedsabsorberende middel, kan indeholde mindre glycerin end et rynket skind, der ikke er blevet fugtig-gjort ifølge den foreliggende opfindelse men fremstillet ud fra et andet plant udgangsmateriale. Ved beregning af glycerinindholdet i celluloseskind er det praksis at foretage beregningen på "tør" basis, d.v.s.
30 at der bortses fra vandindholdet.
Da det primære formål ifølge den foreliggende opfindelse er at forøge vandindholdet i celluloseskind med en nærmere bestemt ensartet mængde og med en kontrolleret hastighed over hele udgangsmaterialets længde, er vandkoncentrationen i behandlingsopløsningen af 35 væsentlig betydning. Behandling alene med vand fører til alt for hurtig opsugning i skindet. Hvis på den anden side behandlingsopløsningen har et for ringe vandindhold, kan mængden af opløsning, der nødvendigvis ml anvendes, være så stor, at der opstår problemer med ensartetheden i de senere rynkningstrin. En sådan vanskelighed 6 14297Λ kan mere end opveje de fordele, der søges opnået.
Dette er en vigtig årsag til, at propylenglycol foretrækkes. Opløsninger, der indeholder 30 til 60% propylenglycol og 70 til 40% vand, kan anvendes, idet ca. 60% propylenglycol foretrækkes. I 5 tilfælde af, at sucrose anvendes, er området mere begrænset, da opløsningens viskositet og klæbrighed, hvis sucroseindholdet er over ca. 30%, bliver så store, at der opstår håndteringsproblemer.
Ved udvælgelsen af en behandlingsopløsning til brug ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse mi fugtighedsind-10 holdet i det plane udgangs materiale tages i betragtning. Hvis f.eks. fugtighedsindholdet ligger i den nedre ende af det sædvanlige område, er det nødvendigt med tilsætning af en væsentlig mængde vand. I et sådant tilfælde skal behandlingsopløsningen indeholde mindre fugtig-hedsabsorberende middel end det ville være tilfældet, hvis fugtigheds-15 indholdet i det plane udgangsmateriale var højere.
Ved behandling af sædvanlige celluloseskind under rynkning med sædvanlig hastighed, ca. 304 m pr. minut, pi kommercielt tilgængelige maskiner, er det konstateret, at for at forøge vandindholdet i 2 skindet med 1% må der tilføres skindet ca. 0,062 mg vand pr. cm cel-20 luloseskind. For en opløsning, der indeholder 40% vand, skal der således påføres 0,155 mg opløsning pr. cm indvendig overflade på celluloseskindet for at forøge fugtighedsindholdet i celluloseskindet med 1%. For at anføre et specielt eksempel i form af et celluloseskind, der indeholder ca. 11% vand forud for rynkning, og hvis fugtigheds-25 indhold skal forøges til 14,5% under anvendelse af en vandig opløsning af propylenglycol indeholdende 40% vand, skal der påføres 0,53 mg opløsning pr. cm indvendig overflade på skindet ved fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse. Det skal bemærkes, at ved beregning af den procentvise mængde vand i skindet er det sædvanligt at 30 anføre vandet i forhold til den samlede mængde skind, herunder blødgører eller andre materialer, i eller på skindet.
Effektiviteten af det fugtighedsabsorberende middel i vandig opløsning med hensyn til at hæmme skindets vandopsugning kan bestemmes i laboratoriet ved en enkel prøve. Der fremstilles således 35 en indikatoropløsning af dipicrylamin i dioxan. Denne opløsning ændrer farve fra lysegul til rød-orange i nærværelse af vand. Ved bestemmelse af skindets befugtningshastighed tilføres opløsningen, der skal afprøves, indvendig på skindet, og på ydersiden påføres indikatoropløsningen. Det tidsrum, der forløber, inden der sker en farveændring, er 142974 7 en indikatipn for opsugningshastigheden. I nedenstående tabel er der anført resultater, der er opnået ved hjælp af sådanne forsøg med forskellige opløsninger:
5 TABEL I
Opløsning Tidspunkt for farveændring f^O 7,4 sekunder 25% propylenglycol, rest H^O 16,3 " 10 30% " " 17,0 40% " " 26,0 " 50% " " 36,0 60% " " 96,0 11 30% sucrose 11 12,0 " 15
Af forsøgsresultaterne i tabel I fremgår det, at celluloseskindets vandopsugning hæmmes på effektiv måde ved tilførsel af en vandig opløsning af et fugtighedsabsorberende middel, og at graden af hæmning kan reguleres ved at ændre koncentrationen af den benyt-20 tede opløsning. Det vil også bemærkes, at den foretrukne opløsning, 60% propylenglycol - 40% vand, er langt mere effektiv end en opløsning af 30% sucrose og 70% vand, idet den kræver 8 gange så lang tid til, at der sker farveændring.
De følgende eksempler tjener til at belyse den foreliggende 25 opfindelses principper såvel som at vise dennes fleksibilitet. I eksemplerne blev opløsningen påført undersiden af skindet lige før rynkerullerne i en rynkningsmaskine af den type, der er omtalt i beskrivelsen til USA-patent nr. 2.983.949. Opløsningen blev påført skindet ved udpumpning gennem rynkedornen i form af en fin tåge. Dette er den 30 foretrukne fremgangsmåde til tilførsel af opløsningen til skindets indre.
Eksempel 1
Et celluloseskind med en bredde i plan tilstand på 3,3 cm 35 blev anvendt til fremstilling af rynkede længder på 28,9 m. Til dets indre tilførtes der lige forud for dets overførsel til rynkningszonen en vandig opløsning indeholdende 25% propylenglycol og 75% vand.
Opløsningen blev tilført i en gennemsnitlig mængde på 0,91 mg pr.
2 cm . Der var vanskelighed forbundet med at "trække", d.v.s. at 142974 8 starte skindet over dornen efter en afbrydelse. Skindet havde en tendens til at sætte sig fast pi dornen, og det var vanskeligt at fjerne det rynkede skind fra dornen.
5 Eksempel 2
Et skind af samme type og størrelse som det, der er anvendt i eksempel 1, blev rynket under de samme betingelser med undtagelse af, at der tilførtes en vandig opløsning indeholdende 30% propylengly-col og 70% vand i en gennemsnitlig mængde pi 0,34 mg pr. cm . Der 10 var ingen form for vanskelighed forbundet med at rynke 100 emner under normale produktionsbetingelser.
Eksempler 3-5
Samme type skind som det, der er benyttet i eksemplerne 1 15 og 2, blev rynket under anvendelse af en vandig opløsning af 40% propylenglycol og 60% vand. I et tilfælde (eksempel 3) blev opløsningen 2 påført i en gennemsnitlig mængde på 0,40 mg pr. cm . Der opstod ingen problemer. I et andet tilfælde (eksempel 4) blev opløsningen tilført i en gennemsnitlig mængde på 0,50 mg pr. cm , og i et tredie 20 (eksempel 5) blev opløsningen piført skindets inderside i en gennem- 2 snitlig mængde på 0,56 mg pr. cm . I eksempel 4 blev skindets fug-tighedsindhold forøget fra ca. 11,3% til 14,4%-15%. I eksempel 5 blev skindets fugtighedsindhold forøget fra 10% til 14,8%-16%. Der var ingen problemer forbundet med eksemplerne 3, 4 eller 5.
25
Eksempel 6
Den samme type skind blev benyttet på den samme maskine, som er benyttet i eksemplerne 1-5. Den fugtighedsfremkaldende opløsning indeholdt 40% propylenglycol og 60% vand. Den blev påført 30 skindet i en gennemsnitlig mængde på 1,26 mg pr. cm . Fugtigheds-indholdet i skindet blev forøget fra ca. 12% til mere end 17%. I dette tilfælde forekom der nogle trækproblemer efter rynkningsafbrydelser, hvilke viser, at der er tilført for meget væske.
35 Eksempel 7
Celluloseskind af den samme type og størrelse, som er benyttet i de forudgående eksempler, blev benyttet til at fremstille strenge med en længde på 26,7 m på en anden maskine. Den fugtighedsfremkaldende opløsning indeholdt 25% glycerin og 75% vand. Den 142974 9 blev piført skindet i en mængde på ca. 5,3 g pr. streng. Der opstod ingen problemer.
Eksempel 8 5 Eksempel 7 blev gentaget under anvendelse af en opløsning indeholdende 30% glycerin og 70% vand tilført i en mængde på ca, 5,95 g pr. streng. Der opstod ingen problemer.
Eksempel 9 10 Et skind af samme type og størrelse som det, der er anvendt i eksemplerne 7 og 8, blev rynket pi den samme maskine under anvendelse af en fugtighedsfremkaldende opløsning indeholdende 30% polyethylenglycol (der er kommercielt tilgængelig under handelsbetegnelsen "Carbowax 400") og 70% vand i en gennemsnitlig mængde pi 15 5,55 g pr. streng. Der var ingen problemer forbundet med rynkning.
Eksempel 10
En opløsning indeholdende 15% propylenglycol, 15% sorbitol og 70% vand blev anvendt i en gennemsnitlig mængde på 5,65 g pr.
20 streng for at tilføre fugtighed til skind af samme type og størrelse som det, der er anvendt i eksemplerne 7 til 9. Der opstod ingen rynkningsproblemer, men opløsningen var ret klæbrig.
Eksempel 11 25 Skind af samme type og størrelse som det, der er benyttet i eksemplerne 6 til 10, blev rynket på den samme maskine under dannelse af en streng af samme længde. Befugtningsopløsningen indeholdt 40% diacetin (glycoldiacetat) og 60% vand. Den blev påført i en gennemsnitlig mængde pi 9,97 g pr. streng. Der opstod ingen problemer.
30
Eksempel 12 På den samme maskine som den, der er benyttet i eksemplerne 1-6 og under anvendelse af skind af samme type og størrelse, blev der fremstillet strenge med en længde pi 31 m. En befugtnings-r 35 opløsning, der indeholdt 30% sucrose og 70% vand, blev anvendt i en gennemsnitlig mængde pi 6,8 g pr. streng. Under fremstillingen af 50 strenge blev skindet med fortsæt brudt for at undersøge, om der ville være nogen trækproblemer. Dette var ikke tilfældet.
142974 10
Af de ovenstående eksempler på den praktiske gennemførelse af fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse under aktuelle, kommercielle betingelser ses det, at der opnås effektiv befugtning, uden at denne er forbundet med rynkningsproblemer. Selv om skind 5 med forholdsvis lille diameter er blevet behandlet i disse eksempler, er opfindelsen anvendelig på alle celluloseskind, herunder skind med stor diameter og skind af et fibrøst væv. Den er særlig egnet ved behandling af et udvendigt belagt skind. Selv om fremgangsmåden ifølge den foreliggende opfindelse kan anvendes uden anvendelse af et 10 indvendigt tilført smøremiddel, kan smøremiddel tilføres skindets underside pi sædvanlig måde, hvis dette ønskes.
DK243173A 1972-05-05 1973-05-03 Fremgangsmaade til fremstilling af rynket celluloseskind DK142974C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/250,583 US3981046A (en) 1972-05-05 1972-05-05 Process for production of shirred moisturized food casings
US25058372 1972-05-05

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK142974B true DK142974B (da) 1981-03-09
DK142974C DK142974C (da) 1981-10-12

Family

ID=22948340

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK243173A DK142974C (da) 1972-05-05 1973-05-03 Fremgangsmaade til fremstilling af rynket celluloseskind

Country Status (21)

Country Link
US (1) US3981046A (da)
JP (1) JPS5310144B2 (da)
AR (1) AR200401A1 (da)
AT (1) AT334727B (da)
BE (1) BE799146A (da)
BR (1) BR7303217D0 (da)
CA (1) CA1014413A (da)
CH (1) CH580389A5 (da)
DE (1) DE2322049C3 (da)
DK (1) DK142974C (da)
ES (1) ES414409A1 (da)
FI (1) FI57524C (da)
FR (1) FR2184297A5 (da)
GB (1) GB1425767A (da)
IE (1) IE37675B1 (da)
IT (1) IT987136B (da)
NL (1) NL179867C (da)
NO (2) NO138430C (da)
PH (1) PH12131A (da)
SE (2) SE395597B (da)
ZA (1) ZA733041B (da)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK152682C (da) * 1976-05-13 1997-07-07 Viskase Corp Stor, rørformet klar-til-brug celluloselevnedsmiddelkunsttarm med reguleret fugtighedsindhold og et indhold af antimykotisk middel samt fremgangsmåde til fremstilling af samme

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1052620A (en) * 1974-07-15 1979-04-17 Douglas J. Bridgeford Process for humidifying and shirring artificial sausage casing
US4062980A (en) * 1976-03-22 1977-12-13 Teepak, Inc. Humidifying and shirring edible collagen sausage casing
CA1060258A (en) * 1976-03-01 1979-08-14 Noel I. Burke Process for humidifying and shirring artificial sausage casing
US4867204A (en) * 1976-05-13 1989-09-19 Viskase Corporation Moisturized tubular cellulosic food casing and process for preparing
FI63661B (fi) * 1976-10-15 1983-04-29 Union Carbide Corp Stort utan bloetning fyllbart cellulosahoelje foer foedoaemnen
JPS5748214Y2 (da) * 1978-05-11 1982-10-22
JPS5849337Y2 (ja) * 1978-06-23 1983-11-10 昭和アルミニウム株式会社 自在扉のクロ−ザ
DE2827862A1 (de) * 1978-06-24 1980-01-03 Hoechst Ag Schlauchfoermige huelle mit ueberzug auf ihrer innenseite sowie verfahren zu ihrer herstellung
JPS5813022Y2 (ja) * 1978-09-21 1983-03-12 日本軽金属株式会社 開き窓等の開放保持装置
DE2912720A1 (de) * 1979-03-30 1980-10-09 Hoechst Ag Funktionelle einheit, umfassend einen hohlstab aus laengsweise geraffter, flexibler, schlauchfoermiger verpackungshuelle auf basis von cellulosehydrat mit hohem wassergehalt und den hohlstab umgebende stuetz- und schutzhuelle
EP0025923B1 (de) * 1979-09-22 1984-07-18 Teepak Produktie N.V. Verfahren und Vorrichtung zum automatisierten Herstellen von Würsten im Strang unter Verwendung von synthetischem Schlauchmaterial für die Wursthüllen
US5038832A (en) * 1981-05-01 1991-08-13 Viskase Corporation Cored high density shirred casings
NZ200366A (en) * 1981-05-01 1986-07-11 Union Carbide Corp Cored high density shirred food casing
US4409251A (en) * 1982-03-25 1983-10-11 Union Carbide Corporation Controllably moisturized mold resistant cellulosic food casings
US4489114A (en) * 1983-03-14 1984-12-18 Teepak, Inc. Arabinogalactans as release additives for cellulose containing casings
US4664861A (en) * 1985-02-04 1987-05-12 Teepak, Inc. Method for making preserved, high moisture, ready-to-stuff food casings
US4818551A (en) * 1986-08-05 1989-04-04 Viskase Corporation Method of making a liquid smoke impregnated shirred casing stick
US4844129A (en) * 1987-05-06 1989-07-04 Teepak, Inc. Polydextrose compounds as anti-pleat lock additives for cellulose containing casings
US4972547A (en) * 1989-04-04 1990-11-27 Townsend Engineering Company Encased product and method and apparatus for encasing same
US5089307A (en) * 1989-05-23 1992-02-18 Mitsubishi Rayon Co., Ltd. Edible film and method of making same
US5156567A (en) * 1990-06-15 1992-10-20 Brechteen Co. Gathering device for meat stuffing machine
US5230933A (en) * 1990-07-11 1993-07-27 Viskase Corporation Acid resistant peelable casing
US5256458A (en) * 1990-09-18 1993-10-26 Viskase Corporation Shirred thermoplastic casing having external non-oil based lubricating coating
USH1592H (en) * 1992-01-17 1996-09-03 Viskase Corporation Cellulosic food casing
FI106913B (fi) 1992-03-04 2001-05-15 Viskase Corp Olefiinioksidipolymeeria sisältävä selluloosatuote sekä menetelmä sen valmistamiseksi
US5449318A (en) * 1994-08-08 1995-09-12 Teepak, Inc. Regenerated food casing having food release properties due to an internal surface comprising viscose with PEG
US5603884A (en) * 1994-11-18 1997-02-18 Viskase Corporation Reinforced cellulosic film
US5782683A (en) * 1996-08-27 1998-07-21 Alfacel S.A. Cold temperature shirring
US5914141A (en) * 1997-03-11 1999-06-22 Alfacel S.A. Easy peeling wiener casings via use of enzymes
US6086929A (en) * 1998-09-15 2000-07-11 Alfacel S.A. Shirring solution for cellulosic sausage casings
ATE237945T1 (de) 1999-01-08 2003-05-15 Becker & Co Naturinwerk Nichtessbare füllfertige kollagenhülle
US6991836B1 (en) 1999-01-11 2006-01-31 Teepak Properties, Llc Food casing release coating comprising polyglyceryl esters
ES2304846B1 (es) * 2006-05-11 2009-10-23 Viscofan, S.A. Tripa coloreante para embutidos carnicos y procedimiento de obtencion.
ME00818B (me) 2008-07-07 2012-03-20 Becker & Co Naturinwerk Stabilizovani dugotrajni ne-jestivi kolagenski omotač spreman za punjenje
ES2401284B1 (es) 2011-08-26 2014-02-19 Viscofan, S.A. Composición de plisado y aplicaciones de la misma.
ES2791063B2 (es) 2019-04-30 2021-05-11 Viscofan Sa Envoltura de celulosa, método de obtención de la misma y producto embutido en dicha envoltura

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1868203A (en) * 1926-04-14 1932-07-19 Visking Corp Sausage casing and method of preparing the same
DE566121C (de) * 1931-04-30 1932-12-10 Kalle & Co Akt Ges Verfahren zur Behandlung von Kunstdaermen aus regenerierter Cellulose
US2346417A (en) * 1941-05-17 1944-04-11 Sylvania Ind Corp Shrinkable article and process of producing the same
NL130708C (da) * 1963-06-14
US3383223A (en) * 1964-09-16 1968-05-14 Tee Pak Inc Casing for dry sausages
US3451827A (en) * 1965-11-22 1969-06-24 Tee Pak Inc Method of coating the interior of a sausage casing
CA862042A (en) * 1968-02-29 1971-01-26 H. Cameron Andrew Release agents for cellulose casings
US3533808A (en) * 1968-04-18 1970-10-13 Union Carbide Canada Ltd Release agents for cellulose casings
US3657769A (en) * 1969-12-29 1972-04-25 Tee Pak Inc Humidification of synthetic sausage casings
US3657768A (en) * 1970-02-24 1972-04-25 Food Equipment Inc Vaporizing technique for treatment of animal carcasses
CA972213A (en) * 1971-06-10 1975-08-05 David Voo Food casings

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK152682C (da) * 1976-05-13 1997-07-07 Viskase Corp Stor, rørformet klar-til-brug celluloselevnedsmiddelkunsttarm med reguleret fugtighedsindhold og et indhold af antimykotisk middel samt fremgangsmåde til fremstilling af samme

Also Published As

Publication number Publication date
DE2322049B2 (de) 1981-04-02
AR200401A1 (es) 1974-11-08
DE2322049A1 (de) 1973-11-15
US3981046A (en) 1976-09-21
BR7303217D0 (pt) 1974-07-25
PH12131A (en) 1978-11-07
FI57524C (fi) 1980-09-10
CA1014413A (en) 1977-07-26
ES414409A1 (es) 1976-02-01
BE799146A (fr) 1973-11-05
NL7306274A (da) 1973-11-07
AU5522873A (en) 1974-11-07
IE37675B1 (en) 1977-09-14
NL179867C (nl) 1986-12-01
NO138430B (no) 1978-05-29
GB1425767A (en) 1976-02-18
CH580389A5 (da) 1976-10-15
NL179867B (nl) 1986-07-01
FI57524B (fi) 1980-05-30
DE2322049C3 (de) 1981-11-19
SE395597B (sv) 1977-08-22
SE7706198L (sv) 1977-05-26
IE37675L (en) 1973-11-05
NO774113L (no) 1973-11-06
ZA733041B (en) 1974-04-24
SE419154B (sv) 1981-07-20
ATA392973A (de) 1976-05-15
AT334727B (de) 1976-02-10
NO138430C (no) 1978-09-06
JPS5310144B2 (da) 1978-04-11
DK142974C (da) 1981-10-12
FR2184297A5 (da) 1973-12-21
IT987136B (it) 1975-02-20
JPS4961356A (da) 1974-06-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK142974B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af rynket celluloseskind
US2999756A (en) Method for producing cellulosic sausage casings and product
US3222192A (en) Process of shirring synthetic sausage casings
FI57340C (fi) Veckat slangformigt foedoaemneshoelje med ett oeverdrag
DE2300338A1 (de) Leicht abziehbare, innen beschichtete kuenstliche wursthuelle
DK146113B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af et spiseligt kollagenovertraek indeholdende flydende roeg, og ekstruderingsmasse til udoevelse af fremgangsmaaden
US3106471A (en) Method of producing sausage and meat casing employed therein
US20080311256A1 (en) Method and apparatus for the automatic stuffing of meat products into a double casing comprising a sheet and a net
US2401798A (en) Process of forming and pretesting casings
CA1052620A (en) Process for humidifying and shirring artificial sausage casing
US3158488A (en) Dry sausage preparation and casings therefor
CH618325A5 (en) Tubular cellulose jacket for food emulsion
US4556708A (en) Smoke-permeable, non-reinforced film based on regenerated cellulose for manufacturing sausage casings
DE19504704B4 (de) Eßbare Kollagenhülle, Verfahren zur Herstellung sowie die Verwendung derselben
DK152877B (da) Slangeformet cellulose-levnedsmiddelhylster med forudfastlagt fugtighedsindhold, fremgangsmaade til fremstilling af samme og anvendelse heraf til frembringelse af et levnedsmiddelprodukt indesluttet heri.
DE1570119A1 (de) Kollagenwursthuellen und Verfahren zu ihrer Herstellung
JPS58500004A (ja) 薄壁の可塑剤含有量の低い再生セルロ−ス製ソ−セ−ジケ−シング
US2275348A (en) Cellulosic film and method of making
US5885634A (en) Collagen film having improved extensibility
US2005811A (en) Method of preparing and maturing alkali cellulose
DE2710257C2 (de) Ringhaut aus thermoplastischem Kunststoff
US3658561A (en) Treatment of sausage casing for easy peeling
DE69907126T2 (de) Nichtessbare füllfertige Kollagenhülle
US1548504A (en) Method for producing seamless artificial sausage skins
DE1757867C2 (de) Verfahren zur Herstellung von schlauch förmigen Faserstoffhullen fur Nahrungs mittel

Legal Events

Date Code Title Description
PUP Patent expired