TR202006280A2 - Bi̇r isitici - Google Patents

Bi̇r isitici

Info

Publication number
TR202006280A2
TR202006280A2 TR2020/06280A TR202006280A TR202006280A2 TR 202006280 A2 TR202006280 A2 TR 202006280A2 TR 2020/06280 A TR2020/06280 A TR 2020/06280A TR 202006280 A TR202006280 A TR 202006280A TR 202006280 A2 TR202006280 A2 TR 202006280A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
heater
light source
light
heating element
high pressure
Prior art date
Application number
TR2020/06280A
Other languages
English (en)
Inventor
Ustaoğlu Mustafa
Turguter Utku
Original Assignee
Ser Dayanikli Tueketim Mallari Ic Ve Dis Ticaret Sanayi Anonim Sirketi
Ser Dayanikli Tüketi̇m Mallari İç Ve Diş Ti̇caret Sanayi̇ Anoni̇m Şi̇rketi̇
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ser Dayanikli Tueketim Mallari Ic Ve Dis Ticaret Sanayi Anonim Sirketi, Ser Dayanikli Tüketi̇m Mallari İç Ve Diş Ti̇caret Sanayi̇ Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Ser Dayanikli Tueketim Mallari Ic Ve Dis Ticaret Sanayi Anonim Sirketi
Priority to TR2020/06280A priority Critical patent/TR202006280A2/tr
Publication of TR202006280A2 publication Critical patent/TR202006280A2/tr

Links

Landscapes

  • Central Heating Systems (AREA)

Abstract

Bu buluş, iç veya dış ortamlarda elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek ortamların ısıtılmasını sağlayan bir ısıtıcı (1) ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME BIR ISITICI Teknik Alan Bu bulus, iç veya dis ortamlarda kullaiiilaii ve elektrik enerjisinin isitma için kullanilmasini saglayan bir isitici ile ilgilidir.
Onceki Teknik Elektrikli Isiticilar, ortam sicakliginin arttirilmasi ya da belirli bir alaiiin isitilmasinda sikça kullanilmaktadirlar. Elektrikli Isiticilar, elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek bulundugu bölgeyi istan, kullaiiinii kolay ve nispeten güvenli cihazlardir.
Elektrikli isiticilar, çalismalari ve isitma için gerekli enerjiyi elektrik enerjisiiiden saglamaktadir. Gelisen teknoloji ile elektrikli isiticilarin enerji açisindan daha tasarruflu bir yapiya sahip olmalari yönünde birçok teknik gelistirilmistir.
Enerji sarfiyatini düsürme yönünde isiticilara dâhil edilen en önemli parçalardan biri termostattir. Isiticilara yerlestirilen termostat, tercih edilen sicaklik degerine ulasilmasi durumunda isiticiyi kapatmaktadir. Ortam sicakligi ön tanimli sicaklik degerinin altina düstügünde ise termostat araciligi ile isitici yeniden çalistirilmaktadir. Böylece sürekli kullanim durumunda meydana gelen yüksek enerji sarfiyati, kesikli kullanim ile düsürülmektedir.
Mevcutta, termostatli elektrikli isiticilara termostatin yani sira bir zamanlayici eklenerek isiticinin taiiimlanan zamana göre çalismasi ve sürenin dolmasi haliiide isiticinin durdurulmasi saglanmaktadir.
Algilayicilar, otomatik kontrol sistemlerinin duyu organi görevi gören elemanlaridir. Algilayicilar, insanlarin duyu organlarinin inantigiyla çalismaktadir.
Algilayicilar, makinalarin sicakligi, basinci, hizi ya da benzer baska durumlari algilayabilmesini saglamaktadirlar. Algilayiciya sahip olan bir makine, sicaklik degisimine göre kendisini durdurabilmekte, algilayici alani içerisinde yer alan hareketi al gilayabilmektedir. Algilayicilar sayesinde, sistemlerin otomatik ve tercih edilen set degerlerine göre davranmasi saglanmakta, gerekli durumlarda uyari sinyalleri üretilebilmektedir.
Mevcut tekiiikte kullanilan bir diger yöntem ise elektrikli isiticiya bir hareket algilayici yerlestirilmesidir. Hareket algilayiciya sahip isiticilar, bulundugu ortamdaki harekete duyarli hale gelerek ortamdaki harekete göre devreye girinektedirler.
Mevcut teknikte yer alan sicaklik sensörleri, isiticinin çalismasini ön tanimli degere göre saglamaktadir. Sicaklik sensörü, ortam sicakligi ön tanimli degerin altina düstügünde isiticiyi çalistirinakta ve ortam sicakligini tercih edilen seviyede tutmaktadir. Hareket algilayicilara sahip elektrikli isiticilarda ise ortamda bir hareket algilandigi durumda isitici devreye alinarak isitma islemi yapilmaktadir.
Hareket algilayicisina sahip isiticilarda, tercih edilen ön tanimli sicaklik degerine bakmaksizin isitici devreye almaktadir.
Yukarida bahsi geçen isitici teknik özellikleri genel olarak enerji sarfiyatini düsürmeye yönelik çözümler üretmektedir. Mevcut teknikte kullanilan sensörler genellikle isiticinin tercih edilen kosullarda çalismasi için uyarlanmasi için gelistirilmislerdir. Günümüz tekniginde yer alan isiticilara fazla yaklasilmasini önlemek veya söz konusu isiticilarin hizalanmasi için uyarlanan herhangi bir teknik özellik bulunmamaktadir.
Günümüzde kullanilan söz konusu isiticilariii bir gövdesi ve bu gövdede açilan bir açikligi bulunmaktadir. Bahsedilen bu açiklik içerisinde bir isitici eleman yerlestirilmekte ve bu isitici eleman araciligiyla isitma islemi gerçeklestirilmektedir. Bu açiklik genellikle gövde içerisine gömülü hale buluiimakta ve bu sebeple isitici çalisir veya çalismaz halde olsa dahi isitici gövdesinin yan taraflarindan veya gövdenin arkasindan isiticinin çalisip çalismadigi görülememektedir. lsiticiya yan taraftan veya arka taraftan yaklasan bir kullanici isiticinin çalisip çalismadigini fark edemeinekte ve isiticiya temas etmesi durumunda ciddi yaniklara maruz kalabilmektedir. Bunlara ek olarak söz konusu isiticilardan bir ortama birden fazla monte edilmesinin tercih edilmesi durumunda her birinin nizami olarak yerlestirilmesi mevcut teknikte karsilasilan diger bir teknik sorundur. Dis ortamlarda isil perforinansin maksimum düzeyde olusturulabilmesi içiii söz konusu isiticilarin belirli araliklarla ve nizami olarak yerlestirilmesi gerekmektedir. Ancak bu isiticilarin birbirine göre nizami yerlestirilmesi için ihtiyaç duyulan teknik etki günümüzde kullanilan herhangi bir isiticida bulunmamaktadir.
Tekiiigin bilinen durumunda yer alan TR201515962 sayili patent basvuru dokümaninda, sahip oldugu hareket algilayici ile bulundugu ortamda bir kullanicinin varligini/yoklugunu algilayan, ortamda kullanici varsa ön tanimli sicaklik degerini baz alarak ortamdaki sicaklik degisikliklerine göre devreye giren veya devreden çikan, sicaklik algilayiciiiin ve hareket algilayicinin kolektif bir sekilde çalistigi bir isiticidan bahsedilmektedir. Ancak basvuru konusu bulusta yer alan isiticida isitici yan veya arka kisimlarinda isiticiiiiii aktif olarak çalistigini gösteren herhangi bir teknik özellige rastlanmamaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan CA2646809 sayili Kanada Patent basvuru dokümaninda yüksek verimli bir oda isiticisindan bahsedilmektedir. Söz konusu isitici, genellikle isitma ve sogutinaya dayanacak sekilde formüle edilmis bir malzemeden yapilmis en az bir plaka içerir. Plakanin içine yerlestirilmis elektrik dirençli isitma elemani gibi bir isitma elemani, güç uygulandiginda plakanin isininasina neden olur. Oda isiticisi bir standa veya bir duvara inoiite edilebilir.
Böylece, oda isitici koiiveksiyon ile oda isitir. Ozellikle, soguk plaka ile duvar arasinda bir bosluga girer. Soguk hava isindikça yükselir ve yerini daha soguk hava alir, bu da isitilinaya ve dolasima devain eder. Ancak basvuru konusu bulusta yer alan isiticida isitici yan veya arka kisimlarinda isiticinin aktif olarak çalistigini gösteren herhangi bir teknik özellige rastlanmamaktadir.
Teknigin bilinen durumunda yer alan U55805767 sayili Birlesik Devletler patent dokümaninda isiticiyi kapatabilen veya bir alarmi ya da her ikisini birden tetikleyebilen bir tasinabilir elektrikli alan isiticisindan bahsedilmektedir. Ayrica söz konusu basvuruda bir nesnenin güvenli olmayan bir mesafe içinde olup olmadigini belirlemek için hareket sensörleri bulunmasi, isiticinin iç sicakliginin çok hizli bir sekilde yükselip yükselmedigini veya güvenli olmayan bir durumu temsil etmesi veya Önceden ayarlanmis bir güvenli seviyenin 'üzerinde olmasi için ortam sicakliginin çok üstünde olup olinadigini belirleinek için sicaklik sensörleri bulunmasi koruma altina alinmaya çalisilmaktadir. Ancak basvuru konusu bulusta yer alan isiticida isitici yan veya arka kisimlarinda isiticinin aktif olarak çalistigini gösteren herhangi bir teknik özellige rastlanmamaktadir.
Bulusun Amaçlari Bu bulusun amaci, birden fazla yerlestirilmesi durumunda birbirine göre nizami hizalama saglanabilmesi için olusturulan bir isik kaynagina sahip bir isitici gerçeklestirmektir.
Bu bulusun bir diger amaci, tüm yüzeylerinden en az bir tanesine konumlandirilabilen ve isik huzmesi olusturarak isaret verebilen bir isik kaynagina sahip bir isitici gerçeklestirmektir.
Bu bulusun bir diger amaci, tüm yüzeylerinden en az bir tanesine konumlandirilabilen ve kullanicinin isitici eleinani göremedigi koiiumlarda isiticinin yaniyor oldugunu belirtecek bir uyari olusturan bir isik kaynagina sahip bir isitici gerçeklestirmektir.
Bu bulusun bir diger ainaci, tüm yüzeylerinden en az bir tanesine koiiumlaiidirilabileii ve görsel algi olusturarak kullanicinin isitici eleinani göreinedigi konumlarda kullanicinin uyarilmasini saglayan bir isik kaynagina sahip bir isitici gerçeklestirmektir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Bu bulusuii amacina ulasmak için gerçeklestirilen, ilk istem ve bu isteine bagli diger istemlerde taniinlanan isitici tercihen bir gövde, bir bosluk, bir isitici eleman ve bir de isik kaynagindan olusmaktadir. Bahsedilen isik kaynagi ise bulusun önceki teknikten farkli olan kisini olup bulusun bir uygulainasinda isitilinasi tercih edilen bir ortama birdeii fazla gövdenin iiizanii olarak koiiunilaiidirilniasi için düzenlemeye yardimci olmak üzere gövdelerde bulunan, bir gövdeden bir isik göndererek diger bir gövdenin isik gönderilen gövde ile nizami olarak ayni hizada konumlandirilmasina yardimci olmasi için uyarlanmistir. Söz konusu isik kaynagi bulusun diger bir uygulamasinda ise gövdede yer alan yüzeylerden birine veya birkaçina yerlestirilmekte ve ayrica gövdenin bulundugu konumun isitici elemanin çalismasina veya çalisinainasina bakilmaksizin anlasilmasi için bir isik olusturmaktadir.
Bulusun Ayrintili Açiklamasi Bu bulusun amacina ulasmak için gerçeklestirilen isitici (1), ekli sekillerde gösterilmis olup bu sekiller; Sekil 1. Isiticiiiin perspektif görünüsüdür.
Sekil 2. Isiticinin bir baska açidan perspektif görünüsüdür.
Sekil 3. Sekil 2”de yer alan A bölgesinin büyütülmüs görünüsüdür.
Sekil 4. Isiticiiiin kesit perspektif görünüsüdür.
Sekil 5. Isiticinin önden görünüsüdür.
Sekil 6. Sekil 5”te yer alan B bölgesinin büyütülmüs görünüsüdür.
Sekillerdeki parçalar tek tek numaralandirilinis olup, bu nuinaralarin karsiligi asagida verilmistir. 1. lsitici 2. Gövde 2.1. Kanal Bosluk Yansitici eleman Kontrol ünitesi Sensör 9:49??? Iç veya dis ortamlarda elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek ortainlarin isitilmasini saglayan isitici (l) en temel halinde, en az bir gövde (2), - gövdede (2) açilan ve elektrik enerjisini isi enerjisine çeviren isitici elemaiiin (4) yerlestirildigi en az bir bosluk (3), - isitilmasi tercih edilen bir ortama birden fazla gövdenin (2) nizami olarak konumlandirilmasina yardimci olinak üzere gövdelerde (2) bulunan, bir gövdeden (2) bir isik göndererek diger bir gövdenin (2) isik gönderilen gövde (2) ile nizami olarak ayni hizada konumlandirilmasina yardimci olmasi için uyarlanan en az bir isik kaynagi (8) içermektedir.
Bulusun bir uygulamasinda yer alan isiticida (l) en az bir gövde (2) bulunmaktadir.
Söz konusu gövde (2), isiticinin (l) dis yapisini olusturmakta olup bahsedilen bu gövdede (2) bir bosluk (3) açilmistir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan gövde (2) tercihen silindirik bir formdadir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan gövde (2) silindirik bir formda olabilecegi gibi bulusun farkli uygulamalarinda söz konusu gövde (2) dikdörtgen prizmasi geometrik formunda olabilmektedir. Gövdenin (2) hangi formda olduguna bakilmaksizin gövde (2) içerisine bir bosluk (3) açilmaktadir. Bahsedilen bu bosluk (3) ise hemen hemen gövde (2) boyutunda olup gövdeden (2) bir miktar daha küçük olacak sekilde açilmistir. Gövdede (2) yer alan bu bosluk (3) içerisine ise isitici eleman (4) yerlestirilmektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan söz konusu isitici eleman (4) bir infrared isitici rezistans tel grubudur. Bahsedilen bu isitici eleinan (4), gövde (2) inerkez eksenine paralel formda hemen hemen gövde (2) uzunlugunda olacak sekilde bosluk (3) içerisine konumlandirilmaktadir. isitici eleman (4), elektrik akimina direnç göstererek üzerinden geçen elektrik akimini isi eiierjisiiie çevinnekte ve bu sekilde isitma islemini saglamaktadir. Bulusun bu uygulamasinda ayrica bosluk (3) içerisinde yer alan isitici elemanin (4) olusturdugu isi enerjisini dis ortama yansitmak için bosluk (3) içerisine konumlandirilaii en az bir yansitici eleman (5) bulunmaktadir.
Bahsedilen bu yansitici eleman (5) ise bosluk (3) içerisinde bosluk (3) yüzeyini tamamen kaplamakta, isitici elemanin (4) islevini yerine getirdigi durumlarda üzerine gelen isiyi yansitarak isinin gövde (2) disina yönleiidirilmesine yardiinci olmaktadir. Bulusun bu uygulamasinda ayrica bir ortama birden fazla isiticinin (l) nizami olarak yerlestirilmesi için gövdede (2) bulunan bir isik kaynagi (8) yer almaktadir. Bahsedileii bu isik kaynagi (8), gövdede (2) monte edildigi yerde bir isik olusturmakta ve bu isik ile söz konusu gövdenin (2) nereye konuinlandirildiginin tam olarak tespit edilmesini saglamaktadir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan gövde (2) silindirik geometrik formunda olup isik kaynagi (8) ise gövdenin (2) dairesel formda olmayan bir veya her iki kösesine monte edilmektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8), tercihen bir kontrol ünitesi (6) (sekillerde gösterilmemistir) araciligiyla çalistirilmaktadir.
Kontrol ünitesi (6), isik kaynagini (8) isitici elemandan (4) bagimsiz olarak çalistirmaktadir. Bir baska ifade ile isitici elemanin (4) çalismasina gerek kalmadan kontrol ünitesi (6) isik kaynagini (8) çalistirabilmektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercihen bir lazerdir. Gövdenin (2) dairesel formda olinayan bir veya her iki kösesine monte edilen isik kaynagi (8), gönderdigi lazer isini ile bir diger gövdenin (2) dis ortamda lazer isini gönderileii gövde (2) ile ayni hizada nizaini olarak hizalanmasini saglamaktadir. Bulusun bir diger uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercihen isik olusturabilecek yapida olan, Akkor Flamanli, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide içeren bir gruptan seçilebilecek bir isik vericidir. Bu sayede gövdenin (2) her iki yaninda insan algisini üzerine çekebilecek birer isik kaynagi (8) olusturulabilmektedir. Bulusun bir diger uygulainasinda yer alan isik kaynaginin (8) orta kisminda lazer, lazerin dis kisminda ise insanin algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek bir yapi (led, Akkor Flamanli, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide gibi) bulunmaktadir.
Bu sayede isik kaynagi (8) lazeri sayesinde bir isik huzmesi gönderebilmekte ve ayrica bulundugu koiiumun nerede oldugu disaridan iiet olarak görülebilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda yer alan gövde (2), tercihen silindirik formda olup kenarlarinda ise bir veya birden fazla kanal (2.1) bulunmaktadir. Bahsedilen bu kanal (2.1) isik kaynaginin (8) gövdenin (2) bütün çevresinden görülebilecegi sekilde açilmistir. Bir baska ifade ile söz konusu kanal (2.1) silindirik formda olan gövdenin (2) 3600 çevresinden isik kaynaginin (8) görülebilecegi bir sekilde olusturulinustur. Bulusun bu uygulamasinda yer alan gövdede (2) birden fazla kanal (2.1) açilmis olup tüm kanallar (2.1) içerisinden isik kaynagi (8) görülebilmektedir.
Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercihen bir lazer veya bir led veya iiisaniii algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek bir isikli yapidir (Akkor Flamanli, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide gibi). Bulusun bu uygulainasinda gövdede (2) yer alan boslugun (3) her iki tarafinda bes adet kanal (2.1) buluiimakta olup bu kanallarin (2.1) içerisinden isik kaynagi (8) görülebilmektedir. Söz konusu isik kaynagi (8) kanallarin (2.1) arasinda görülebildigi gibi ayni zamanda gövdenin (2) dairesel formda olinayan her iki kösesinden de görülebilmektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynaginin (8) kanallarin (2.1) arasiiidan da görülebilmesi sayesinde diger gövdelerin (2) isitilacak ortamda inonte edilmesi sürecinde 360O isik yayilimi gerçeklestirilmekte ve bu sekilde hizalama daha kolay bir sekilde yapilabilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda yer alan isik kaynaginin (8) kullaiiimi ise bir sensör (7) (sekillerde gösterilmemistir) ve bir de koiitrol ünitesi (6) araciligiyla gerçeklestirilmektedir. Bulusun bu uygulamasinda ise hizalama için bir sensör (7) kullanilmaktadir. Birden fazla gövdenin (2) isitilacak ortama yerlestirilmesi durumunda bir gövdenin (2) diger bir gövde (2) ile etkilesimi söz konusu sensörler (7) araciligiyla saglanmaktadir. Bir gövde (2) üzerinde yer alan sensör (7) diger bir gövdenin (2) uygun monte edilecegi alani tarayabilinektedir. Bu durumda söz konusu diger gövde (2) uygun alan içerisine yerlestigi durumda bahsedilen sensör (7) aktif olmakta ve kontrol ünitesi (6) araciligiyla isik kayiiagiiiiii (8) yaiiinasiiii saglamaktadir. Bu durumda ise nizami montaj saglanmaktadir. Bahsedilen bu sensör (7), isik kaynagi (8) ile beraber olabilecegi gibi isik kaynagindan (8) bagimsiz olarak gövdenin (2) dairesel formda olmayan bir veya her iki kösesine veya kanallarin (2.1) en az bir veya birkaçinm içine de monte edilebilinektedir.
Bulusuii bir baska uygulamasinda yer alan gövde (2) tercihen dikdörtgenler prizinasina benzer bir yapida köseleri ise bir miktar yuvarlatilmis sekildedir.
Bahsedilen bu gövdede (2) de benzer sekilde bir bosluk (3) ve bosluk (3) içerisinde ise bir isitici eleman (4) bulunmaktadir. Gövdenin (2) bir veya her iki yaninda birer isik kaynagi (8) bulunmaktadir.
Bulusun bir baska uygulamasinda yer alan isitici (1) ise iç veya dis ortamlarda elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek ortamlarin isitilmasiiii saglamasinin yaninda en az bir gövdeye (2) sahiptir. Bunun yaiii sira isiticida (l) gövdede (2) açilan ve elektrik enerjisini isi enerjisine çeviren isitici elemanin (4) yerlestirildigi en az bir bosluk (3) bulunmaktadir. Söz konusu isiticida (l) ayrica gövdede (2) yer alan yüzeylerden en az birine yerlestirilmis, gövdenin (2) varliginin algilanabilmesi için isitici elemanin (4) çalistirilmasi ile ayni anda veya çalistirilmasindan bagimsiz olarak gövdeden (2) disari dogru bir isik olusturmak için uyarlaiiaii en az bir isik kaynagi (8) bulunmaktadir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynaginin (8) temel ainaci isiticiiiiii (1) inevcut konumunun insanlar tarafindan fark edilebilmesiiie yardinici olinak içiii bir isik üretinektir. Bulusun bu uygulamasinda, isitici elemani (4) aktif durumda ve sicak olan bir isiticiya (1) boslugun (3) oldugu taraf haricinde herhaiigi bir taraftan yaklasan bir kisinin (bu durumda bu kisinin isiticinin (l) yanip yanmadigi ile ilgili bilgisi olmasi mümkün degildir) isiticiiiin (l) varligindan haberdar edilmesi için kisinin algisini uyandirici isik olusturan bir isik kaynagi (8) bulunmaktadir. Söz konusu isik kaynagi (8) tercih edilmesi durumunda isitici eleman (4) aktifken çalisabildigi gibi tercih edilmesi durumunda isitici elemanin (4) çalisip çalisinadigina bakilmaksizin isik üretebilmekte ve bu sekilde kisilerde bir algi olusmasina yardiinci olabilinektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercih edilinesi durumunda sürekli yaiiik kalabildigi gibi tercih edilmesi durumunda ise yanip söiiebilecek sekilde uyarlanabihnektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercihen gövdenin (2) her iki yanina konumlandirilmaktadir ve bu sayede gövdeye (2) gövde (2) her iki yanindan veya arka-ön çapraz taraflardan yaklasan bir kisinin isiticiyi (1) algilainasini saglamaktadir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan isik kaynagi (8) tercihen bir lazer veya bir led veya iiisanin algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek bir isikli yapidir (Akkor Flamanli, Florasaii, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide gibi).
Bulusuii bir baska uygulamasinda yer alan isitici (1) bir önceki uygulamada yer alan teknik özelliklere ek olarak bir kontrol ünitesi (6) ve bir de sensöre (7) sahiptir.
Bulusuii bu uygulamasinda yer alan sensör (7), gövdeye (2) inonte edilmekte olup gövdenin (2) herhangi bir tarafindan gövdeye (2) yaklasan kisilerin algilaninasiiii ve bu verinin koiitrol ünitesine (6) iletilmesini saglainaktadir. Bulusuii bu uygulainasinda yer alan isik kaynagi (8) da kontrol ünitesi (6) araciligiyla çalismakta olup kontrol ünitesinin (6) sensörden (7) veri almasina bagli olarak aktive edilinektedir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan sensör (7), gövdeye (2) yaklasan bir kisiyi algiladiginda kontrol ünitesini (6) uyarmakta ve kontrol ünitesi (6) ise isik kaynagini (8) aktive ederek isik kaynaginin (8) bir isik göndermesini saglamaktadir. Bu duruinda isik kaynagi (8) araciligiyla kisinin gövdeye (2) çarpmasi engellenmektedir. Bulusun bu uygulamasinda seiisör (7) deaktif edilebilmekte ve isik kaynaginin (8) sürekli veya kesik kesik yanmasi da saglanabilmektedir.
Bulusun bir baska uygulamasinda yer alan isitici (1) ise iç veya dis ortamlarda elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek ortamlarin isitilmasini saglamasinin yaiiiiida en az bir gövdeye (2) sahiptir. Bahsedileii bu gövdenin (2) kenarlarinda ise bir veya birden fazla kanal (2.1) buluiimaktadir. Bunun yani sira isiticida (l) gövdede (2) açilan ve elektrik enerjisini isi enerjisine çeviren isitici elemanin (4) yerlestirildigi en az bir bosluk (3) bulunmaktadir. Söz konusu isiticida (1) ayrica gövdede (2) yer alan yüzeylerden en az birine yerlestirilmis, gövdenin (2) varliginin algilanabilmesi için isitici elemanin (4) çalistirilmasi ile ayni anda veya çalistirilmasindan bagimsiz olarak gövdeden (2) disari dogru bir isik olusturmak için uyarlanan en az bir isik kaynagi (8) bulunmaktadir. Bulusun bu uygulamasinda yer alan kaiial (2.1), isik kaynaginin (8) gövdenin (2) bütün çevresinden görülebilecegi sekilde açilmistir. Bir baska ifade ile söz konusu kanal (2.1) silindirik formda olan gövdeiiiii (2) 3600 çevresinden isik kaynaginin (8) görülebilecegi bir sekilde olusturulmustur. Bulusun bu uygulamasinda yer alan gövdede (2) birden fazla kanal (2.1) açilmis olup tüm kanallar (2.1) içerisinden isik

Claims (2)

ISTEMLER . Iç veya dis ortamlarda elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek ortamlarin isitilmasini saglayan, en temel halinde, en az bir gövde (2), gövdede (2) açilan ve elektrik enerjisini isi enerjisine çeviren isitici elemanin (4) yerlestirildigi en az bir bosluk (3), isitilmasi tercih edilen bir ortama birden fazla gövdenin (2) nizami olarak konumlandirilinasina yardimci olinak 'uzere gövdelerde (2) bulunan, bir gövdeden (2) bir isik göndererek diger bir gövdenin (2) isik gönderilen gövde (2) ile nizami olarak ayiii hizada konuirilandirilmasina yardimci olmasi için uyarlanan en az bir isik kaynagi (8) ile karakterize edilen isitici (1). . Silindirik bir formda olusturulan gövde (2) ile karakterize edilen istem 1°deki gibi isitici (l). . Dikdörtgen prizmasi geometrik formunda olusturulan gövde (2) ile karakterize edilen istem l°deki gibi isitici (l). . Hemen hemen gövde (2) boyutunda olup gövdeden (2) bir miktar daha küçük olacak sekilde açilan bosluk (3) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici . Bir infrared isitici rezistans tel grubu olan isitici eleman (4) ile karakterize edilen istem 15deki gibi isitici (l). . Gövde (2) merkez ekseniiie paralel formda hemen hemen gövde (2) uzunlugunda olacak sekilde bosluk (3) içerisine konumlandirilan isitici eleman (4) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici (l). Elektrik akimina direnç göstererek üzerinden geçen elektrik akimini isi enerjisine çevirmekte ve bu sekilde isitma islemini saglayan isitici eleman (4) ile karakterize edilen istein 1°deki gibi isitici (1). Bosluk (3) içerisinde yer alan isitici elemanin (4) olusturdugu isi enerjisini dis ortama yansitmak için bosluk (3) içerisine konuinlandirilan yansitici eleinan (5) ile karakterize edilen isteni l”deki gibi isitici (l). Bosluk (3) içerisinde bosluk (3) yüzeyini tamamen kaplayan ve isitici elemanin (4) islevini yerine getirdigi durumlarda üzerine gelen isiyi yansitarak isinin gövde (2) disina yönlendirilmesine yardimci olan yansitici eleman (5) ile karakterize edilen istem lideki gibi isitici (l). Gövdede (2) monte edildigi yerde bir isik olusturarak bu isik ile söz konusu gövdenin (2) nereye konumlandirildiginin tam olarak tespit edilmesini saglayan isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici (1). Silindirik geometrik formunda olan gövdenin (2) dairesel formda olmayan bir veya her iki kösesine monte edilen isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici (1). Bir kontrol ünitesi (6) araciligiyla isitici elemandan (4) bagimsiz olarak çalistirilan isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem l°deki gibi isitici (1). Bir lazer olan isik kayiiagi (8) ile karakterize edilen istem 1°deki gibi isitici Bir gövdeye (2) monte edilen ve gönderdigi lazer isini ile bir diger gövdenin (2) dis ortamda lazer isini gönderilen gövde (2) ile ayni hizada nizaini olarak hizalaninasini saglayan isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem 1”deki gibi Bir led veya insanin algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek yapida olan, Akkor F lamanli, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide içeren bir gruptan seçilebilecek isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istein 1 ”deki gibi isitici (1). Orta kisminda lazer, lazerin dis kisininda ise insanin algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek yapida olan, Akkor Flamaiili, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide içeren bir gruptan seçilebilecek isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istein 1”deki gibi isitici (1). Silindirik formda olup kenarlarinda ise bir veya birden fazla kanal (2.1) bulunan gövde (2) ile karakterize edilen istem 1”deki gibi isitici (1). açilan kanal (2.1) ile karakterize edilen istem 17”deki gibi isitici (1). Silindirik formda olan gövdenin (2) 360° çevresinden isik kaynaginin (8) görülebilecegi bir sekilde olusturulan kaiial (2.1) ile karakterize edilen istem 17'deki gibi isitici (l). Kanallarin (2.1) arasinda görülebildigi gibi ayni zamanda gövdenin (2) dairesel formda olmayan her iki kösesinden de görülebilecek sekilde uyarlanan isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici (l). Kullaniini bir sensör (7) ve bir de koiitrol ünitesi (6) araciligiyla gerçeklestirilen isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem 1 ”deki gibi isitici (1). Birden fazla gövdenin (2) isitilacak ortama yerlestirilmesi durumunda bir gövdeiiiii (2) diger bir gövde (2) ile etkilesimini saglayan sensör (7) ile karakterize edilen istem l”deki gibi isitici (1). Bir gövde (2) üzerinde yer alan ve diger bir gövdenin (2) uygun monte edilecegi alaiii tarayabilen sensör (7) ile karakterize edilen istem 1”deki gibi isitici (1). Bir gövde (2) üzerinde yer alan ve diger bir gövdenin (2) 'uygun monte edilecegi alanda oldugu durumda aktif olan ve koiitrol `ünitesi (6) araciligiyla isik kaynaginin (8) yanmasini saglayan sensör (7) ile karakterize edilen istem 1”deki gibi isitici (1). olarak gövdenin (2) dairesel formda olmayan bir veya her iki kösesine veya kanallarin (2.1) en az bir veya birkaçinin içine monte edilebilen sensör (7) ile karakterize edilen istein 1”deki gibi isitici (1). . Iç veya dis ortamlarda elektrik enerjisini isi enerjisine çevirerek ortamlarin isitilinasini saglayan, en az bir gövde (2), gövdede (2) açilan ve elektrik enerjisini isi enerjisine çeviren isitici elemanin (4) yerlestirildigi en az bir bosluk (3), gövdede (2) yer alan yüzeylerden en az birine yerlestirilmis, gövdenin (2) varliginin algilanabilinesi için isitici elemanin (4) çalistirilmasi ile ayiii aiida veya çalistirilmasindan bagimsiz olarak gövdeden (2) disari dogru bir isik olusturmak için uyarlanan en az bir isik kaynagi (8) ile karakterize edilen oldugu taraf haricinde herhangi bir taraftan yaklasan bir kisinin isiticinin (l) varligindan haberdar edilmesi için kisinin algisini uyarici isik olusturan isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem 26”daki gibi isitici ( l). Çalismadigina bakilmaksizin isik üretebilen ve bu sekilde kisilerde bir algi olusniasina yardimci olan isik kayiiagi (8) ile karakterize edilen istem 267daki gibi isitici (1). Sürekli yanik kalabildigi gibi yanip sönebilecek sekilde uyarlanabilen isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem 1 veya 26°daki gibi isitici (l). Bir lazer, bir led veya insanin algilayabilecegi sekilde isik olusturabilecek yapida olan, Akkor Flamanli, Florasan, Akkor Halojen, Yüksek Basinçli sodyum Buharli, Yüksek Basinçli Civa Buharli, Yüksek Basinçli Metal Halide içeren bir gruptan seçilebilecek isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istem 26”daki gibi isitici (l). Gövdeye (2) nionte edilmekte olup gövdenin (2) herhangi bir tarafindan gövdeye (2) yaklasan kisilerin algilanmasini ve bu verinin kontrol "ünitesine (6) iletilmesini saglayan sensör (7) ile karakterize edilen istem 26”daki gibi isitici Kontrol 'ünitesi (6) araciligiyla çalistirilan ve kontrol 'ünitesinin (6) sensörden (7) veri alinasina bagli olarak aktive edilen isik kaynagi (8) ile karakterize edilen istein 26”daki gibi isitici (l). Gövdenin (2) kenarlarinda ve isik kaynaginin (8) gövdenin (2) bütün çevresinden görülebilecegi sekilde açilan en az bir kanala (2.1) sahip gövde (2) ile karakterize edilen istem 263daki gibi isitici (1). Silindirik formda olan gövdenin (2) 3600 çevresinden isik kaynaginin (8) görülebilecegi bir sekilde olusturulan en az bir kanala (2.
1) sahip gövde (
2) ile karakterize edilen istem 26”daki gibi isitici (1).
TR2020/06280A 2020-04-21 2020-04-21 Bi̇r isitici TR202006280A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2020/06280A TR202006280A2 (tr) 2020-04-21 2020-04-21 Bi̇r isitici

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2020/06280A TR202006280A2 (tr) 2020-04-21 2020-04-21 Bi̇r isitici

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR202006280A2 true TR202006280A2 (tr) 2021-11-22

Family

ID=85113088

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2020/06280A TR202006280A2 (tr) 2020-04-21 2020-04-21 Bi̇r isitici

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR202006280A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP6876375B2 (ja) ヒートポンプ装置のファン駆動回路
JP2018128161A (ja) センサ装置とガスコンロ
JP2015206523A (ja) 空気調和機
TR202006280A2 (tr) Bi̇r isitici
US20140232876A1 (en) Thermal imaging beacon, smoke detector and system
KR200408393Y1 (ko) 인공지능을 갖는 후드장치
EP2911742B1 (en) Infra-red device for focused heating
JP2000338261A (ja) 人体検知装置及び人体検知方法並びにその設置方法
WO2018207237A1 (ja) 空気調和機及び空気調和システム
JP4051023B2 (ja) 人体検出装置およびそれを備えた電子機器、並びに人体検出システム
JP6438143B2 (ja) 空気調和装置の室内機
KR20170108776A (ko) 센서가 부착된 가스레인지 및 그 제어 방법
CN209048710U (zh) 用于控制消毒灯的控制系统、消毒灯及包括消毒灯的系统
KR100947059B1 (ko) 불꽃감지기
JP2007232297A (ja) 浴室暖房装置
JP2925897B2 (ja) 空気調和機
KR20130074382A (ko) 비상유도형 화재감지기 및 이를 적용한 화재감지 통합 모니터링 시스템
KR200268860Y1 (ko) 인체감지센서를 이용한 방열히터
JP5273347B2 (ja) 電気ストーブの安全装置
JP6227458B2 (ja) 赤外線ヒータを用いた暖房装置における警報装置及び警報方法
JP2010091166A (ja) 換気装置
JPH01277796A (ja) 光学的物体検出装置
JP2006010230A (ja) 暖房装置
JP6785072B2 (ja) 赤外線源検出システムおよび赤外線源検出方法
KR20220116720A (ko) 열감지 위험정보 알림시스템