SE9300542A0 - Valskross - Google Patents

Valskross

Info

Publication number
SE9300542A0
SE9300542A0 SE9300542A SE9300542A SE9300542A0 SE 9300542 A0 SE9300542 A0 SE 9300542A0 SE 9300542 A SE9300542 A SE 9300542A SE 9300542 A SE9300542 A SE 9300542A SE 9300542 A0 SE9300542 A0 SE 9300542A0
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
recesses
roller
crusher according
recess
crushing
Prior art date
Application number
SE9300542A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9300542D0 (sv
Inventor
Dieter Chlebusch
Original Assignee
G Düsterloh Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE3910115A external-priority patent/DE3910115C3/de
Application filed by G Düsterloh Gmbh filed Critical G Düsterloh Gmbh
Publication of SE9300542A0 publication Critical patent/SE9300542A0/sv
Publication of SE9300542D0 publication Critical patent/SE9300542D0/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C19/00Other disintegrating devices or methods
    • B02C19/22Crushing mills with screw-shaped crushing means

Description

10 C O n n o ll nu a v _ .- ¿ g g g g, .g c u; coon! Ii! ha 2 av urtagningsraderna parallellt med valsaxlarna den nackdelen, att långsträckta avfallsmaterial då inte snedställer sig på det önskade viset och krossas av spiralerna, utan riktar sig parallellt med valsarna och inkläms. Detta sakíörhâllande leder maskinbetingat till ett automatiskt stillestånd såväl som reverseringsdrift av valsarna med målet att upphäva sönder- klämningen.
Utöver de genom upprepade reverseringar betingade långa dödtiderna, under vilka alltså inget ekonomiskt utbyte följer, -följer med det artpräglande byggsättet den vidare nackdelen, att genom de med blockeringen av valsarna tvångsmässigt upp- trädandeförhöjdatvärkrafternavalslagrentagesutomordentligt mycket i anspråk. Stilleståndstiden för valskrossen ökas härigenom märkbart. Härtill träder vidare de icke oansenliga belastningarna på driften genom det ständiga reverserandet vid sönderklämda avfallsmaterial och därvid särskilt när det handlar om elektromekanisk valsdrift.
Uppfinningen gäller, utgående från det i ingressen till patentkravet 1 beskrivna byggsättet tör en valskross, att förbättra denna så, att särskilt också långsträckta avfalls- material kan krossas utan invändning och utan flerfaldiga reverseringar av krossvalsarna med de därigenom betingade nackdelarna med avseende på dödtider och förhöjda mekaniska påkänningar.
Lösningen på detta problem består enligt uppfinningen i det i den kännetecknande delen av patentkravet 1 anförda.
Huvudtanke bildar härvid åtgärden, att numera integrera urtag- ningarna i spiralerna på sådant sätt, att de genom urtag- ningarna bildade kanalartade urtagningsraderna inte längre förlöper parallellt.med spiralaxlarna och därigenom inte heller de av urtagningarna bildade rivtänderna längre är anordnade parallellt med spiralaxlarna. På detta sätt kan alltid säker- ställas, att av rivtänderna fasthållna avlånga avfallsmaterial 'o- øoco .nå n once IQ 3 svänges från ett parallellt läge relativt valsaxlarna och därigenom tillförs krossningsprocessen på ett betydligt lämpligare sätt. Därigenom undvikes sönderklämningar och därigenom också de för undanröjande av sönderklämningarna tills nu nödvändiga reverseringarna.
En ytterligare fördel består däri, att de hittills genom stockningsprocesser betingade tvärkrafterna vidare bortfaller.
Valslagren skonas. Stilleståndstiden för valskrossen nedsätts.
De uppträdande maximalbelastningarna blir mindre. Vidare utjämnas därigenom driftsbelastningarna. I dessa sammanhang är det också att beakta, att det installerade effektbehovet kan sättas lägre, eftersonn krossningsförloppet totalt förlöper gynnsammare.
Integrationen av urtagningarna till kanalartade urtagnings- rader, vilka så att säga förlöper skruvlinjeformigt relativt spiralaxlarna, kan företas oavhängigt av om spiralerna sträcker sig över hela längden av krossvalsarna eller om åtminstone två motriktat anordnade spiralavsnitt är anordnade på åtminstone en krossvals, för att hålla det avfallsmaterial som ska krossas så mycket som möjligt i centralområdet. Också spiralernas grad av stigning är i princip av mindre betydelse. Vidare kan två eller flera spiraler löpa från en ände till den andra änden av en krossvals. Dessutom kan såväl antalet spiraler på krossval- sarna som också krossvalsarnas hastighet kombineras fritt med varandra.
En lämplig vidareutveckling av uppfinningen kännetecknas av kännetecknen i krav 2. Härigenom kan krossningseffekten ännu mer påskyndas, eftersom också avlånga avfallsmaterial endast kortvarigt förblir parallella med valsaxeln, eftersom redan vid två urtagningsrader liggande«diametralt mittemot varandravredan vid varje halva vridning av en krossvals rivtänderna förorsakar en vridning en/ avfallsmaterialen mn: parallelläget relativt valsaxeln. 4 Genom utföringsformen i patentkrav 3 förlöper samtliga urtag- Avlånga avfalls- material kan därigenom fattas i en ände av rivtänderna på en krossvals och i den andra änden av rivtänderna på den andra krossvalsen ningsrader i samma förskjutningsriktning. och på detta vis hindras från en förskjutning parallellt med vridningsaxlarna för krossvalsarna. Avfalls- materialen inspänns kvasiväxelsidigt, relativvrides härigenom i sitt läge och tillförs därefter utan fara för inklämning på lämpligt sätt krossningsprocessen.
Under användning av kännetecknen i patentkravet 4 förlöper urtagningsraderna på närbelägna krossvalsar V-formigt relativt varandra. Det är också härvid lämpligt, att rotera krossvalsar- na mot varandra och låta rivtänderna verka mot varandra.
Härigenom uppnås likaså på fördelaktigt sätt, avfallsmaterial, som eventuellt är nästan parallellt anordnade att avlånga relativt valsaxlarna, med säkerhet vrids och krossas på ett kraftmässigt lämpligt sätt mellan valsarna. Även om det ligger inom ramen för uppfinningen, att anordna urtagningarna för en urtagningsrad från varv till varv för- skjutna med från varandra avvikande vinklar i utbrednings- riktning, ses en föredragen utföringsfornxi kännetecknen enligt patentkrav 5, enligt vilka en likformig förskjutning med hela tiden samma vinkel följer.
I dessa sammanhang uppgår svarande mot kännetecknen i krav 6 med beaktande av praktiska fakta med avseende på dimensionsför- hållandena för en valskross en ändamålsenlig vinkel förskjutning till l0°. Över längden av en krossvals sett bör för garanti av en invändningsfri avfallsmaterialkrossning förskjutningen för den första till den sista urtagningen i en urtagningsrad inte uppgå till mer än l80°. Företrädesvis uppgår maximalvinkeln ändock inte till mer än 90° (patentkrav 7).
Verksamheten med krossning befordras ytterligare genom känne- tecknen i patentkrav 8. Dessutom kan material som ska krossas inte inklämmas utan«destt>mer problemfritt lämna urtagningarna.
Med kännetecknen enligt patentkrav 9 underlättas inträngningen av rivtänderna i avfallsmaterialen och förbättras vidare den härigenom eftersträvade krossningseffekten.
Verkan av rivtänderna under undertryckande av sönderklämningar förhöjs ytterligare vid användning av kännetecknen enligt patentkrav 10.
Enligt patentkrav 11 kan rivtändernas verkningsriktning för alla krossvalsar förlöpa likartat.
En ytterligare utföringsform förekommer i patentkrav 12, efter vilket verkningsriktningarna för rivtänderna på krossvalsarna förlöper motsatt nämligen på sådant sätt att avfallsmaterialen ständigt drages in i området mellan två krossvalsar.
Uppfinningen förklaras närmare i det följande i anslutning till i ritningarna gestaltade utföringsexempel. De visar: Fig. l i sidovy en krossvals enligt en första utföringsform; Fig. 2 ett vertikalt tvärsnitt genom krossvalsen i fig. 1 längs linjen II-II; Fig. 3 i förstorad framställning en delvy av framställningen enligt fig. 2 svarande mot pil III; Fig. 4 i sidovy en krossvals svarande mot en andra utförings- form och Fig. 5 ett vertikalt tvärsnitt genom en valskross med på botten anordnad krossrost.
II 0000 0 n q I I IQ! O I I I CO oo 1 IQ w O 6 Den i fig. 1 åskådliggjorda krossvalsen 1 bildar beståndsdel i en i fig. 5 schematiskt åskådliggjord valskross WB för att krossa av grova stycken bestående och skrymmande avfalls- material, såsom till exempel lastpallar eller skogs- och trädgårdsavfall.
Den består av ett centralt rör 2 med på frontsidor på röret 2 svetsade plattor 3 (fig. 1 och 2). Mellan de båda plattorna 3 sträcker sig en längs rörets 2 periferi påsvetsad spiral 4 med rektangulärt tvärsnitt. valsaxeln 5 på röret 2.
Spiralen 14 är svetsad radiellt mot Som figurerna 1 och 2 vidare låter veta, är i varje spiralvarv 6 två mittemot varandra liggande urtagningar 7 inarbetade.
Urtagningarna 7 är förskjutet anordnade relativt varandra i utbredningsriktning' WR från varv 6 till varv 6, motsvarande förloppet för spiral 4. Förskjutningen mellan två närbelägna varv 6 motsvarar exempelvis en vinkel a om l0°. Den nämligen maximala förskjutningen för den första urtagningen 7 till den sista urtagningen 7 uppgår till 90°. På detta vis bildas en kanalartad urtagningsrad 8, som inte förlöper parallellt med valsaxel 5, utan omsluter denna skruvlinjeformigt med avstånd.
I fig. 1 är urtagningarna 7 endast antydda i de båda första varven 6. Urtagningarna 7 i de andra varven 6 är endast åskåd- liggjorda genom en streckprickad linje för urtagningsraden 8.
Varje urtagning 7 bildar genom en underskärning en rivtand 9 med utbredningen 10 för spiralen 4. Djupet T för urtagningen 7 uppgår maximalt till 70% av höjden H för spiralen. De mot urtagningarna 7 vända frontsidorna ll av rivtänderna 9 är, som fig. 3 låter veta, kilformigt utbildade.
Pig. 1 och 2 visar, att det på krossvalsen 1 är utbildat två med l80° relativt varandra längs periferin förskjutna urtag- ningsrader 8.
C .OI Ü I I. ÛÛÛ. .ÛÛE '&)o. ..:. 0:a: Ifi) UI G I I 7 vid den i fig. 4 åskådliggjorda utföringsformen av en krossvals 1' är två motriktat anordnade spiralavsnitt 4', 4” påsvetsade ett rör 2 längs periferin. Man bör känna till, att det ena spiralavsnittet 4' sträcker sig över omkring två tredjedelar av valslängden och det andra spíralavsnittet 4” bara sträcker sig över omkring en tredjedel av längden för krossvalsen 1'.
Också byggnadssättet i. fig. »4 uppvisar urtagningar 7, som motsvarande framställningen enligt fig. 1 är relativt varandra förskjutet anordnade från varv 6 till varv 6 i riktning för krossvalsens 1' periferi. Det ska vidare inses, att relativt en första urtagningsrad 8 en ytterligare urtagningsrad 8 är förskjutet anordnad längs spiralavsnittets 4' periferi.
Urtagningsraderna 8 i spiralavsnittet 4' kan fortsätta till spiralavsnittet 4".
Pig. 5 åskådliggör den schematiska uppbyggnaden av en valskross WB med två krossvalsar 1' enligt fig. 4. Verkningsriktningen WR för de båda krossvalsarna 1' är motsatt.
Under krossvalsen 1' är en runt en horisontell sidoaxel 12 svängbar krossrost 13 anordnad. Krossrosten 13 består av enstaka tvärlister 14, vilka åtskiljs genom 1 tvärsnitt ungefär trapetsformiga distansstycken lï, Distansstyckena 15 sträcker sig ungefär i de valsaxlarna 5 skärande vertikalplanen. De uppvisar knivkanter 16 på ovansidan, vilka är riktade mot verkningsriktningen WR för krossvalsen 1'. Knivkanterna 16 förlöper ungefär i området för tvärlisternas 14 överkanter.
Tvärlisterna 14 är på översidan försedda med till konturen av krossvalsarna 1' respektive spiralerna 4 anpassade delnings- kilar 17. Takryggen 18 på delningskilen 17 sträcker sig i vertikalplanet mellan krossvalsarna 1'. Den förlöper något under horisontalplanet som skär valsaxlarna 5.
Vidare låter fig. 5 förstå, att bredvid krossvalsen 1' i kross- huset 19 kan finnas vertikalt utåtriktade krossribbor 20 med OO OIIC I 0 O Q CIO 0 0 1 0000 000 OQO O: 8 avstånd relativt varandra. Också dessa krossribbor 20 är i under krossvalsarna 5 förlöpande området anpassade till kross~ valsarnas 1' kontur. De uppvisar nära över tvärlisterna 14 knivkanter 21, som pekar mot verkningsriktningen WR för krossvalsarna l'.
I de vertikala mittlängdplanen för valskrossen WB kan utöver detta takformiga krøsselement 22 anordnas mellan tvärlisterna 14.
Krosshuset 19 är försett med en påfyllningstratt 23.
BJ O OO C I 0 Ott! Ibn I IQ Ca o ~ u - v v - _ _ cc O! I 01 lin!! Oil cl Hänvisniggsbeteckningsförteckning 1 ll 22 ä äš Q Z: Q Krossvals Krossvals Rör Plattor Spiral Spiralavsnitt Spiralavsnitt Valsaxel Spiralvarv Urtagning Urtagningsrad Rivtand Periferi för 4 Framsidor av 9 Svängningsaxel för 14 Xrossrost Tvärlister Distansstycken Skärkanter Delningskilar Takryggar för 17 Krosshus Krossribbor Knivkanter på 20 Krosselement Påfyllningstratt Förskjutningsvinkel Spiralhöjd Höjd för 7 Valskross Verkningsríktning

Claims (2)

1 PATENTKRAV 1. Valskross for krossning av foredragna ay groya stycken bestAende och/eller skrymmande ayfallsmaterial, som uppyisar Atminstone tvA i en krosslAda (19) parallella bredvid yarandra lagrade och Yid mittintag motlbpande driyna krossyalsar (1, 1') med langs krossvalsarnas (1,1') periferi motlopande spiraler (4), varyid det i spiralerna (4) Anda frAn yttre kanten är inarbetat urtagningar (7) med dArigenomformade rivtdnder (9), k annetecknadav att urtagningarna (7) over en vasentlig del av ldngden ay spiralerna (4) är kanalartat anordnade efter yarandra och är likartat forskjutet anordnade relativt yarandra frAn vary (6) till vary (6) i utbredningsriktning for spiralen (4). 2. Valskross enligt kray 1,kannetecknad :TOay att i yarje spiral (4) tyA eller flera kanalartade urtag- . ningsrader (8) är anordnade. 1. 0 0 • • 2. •• 3. • • ••• •••• 3. Valskross enligt Atminstone ett av kraven 1 eller 2, k annetecknaday att urtagningarna (7) i alla urtagningsrader (8) är forskjutna i samma yerkningsriktning (WR). I/0 • * • • 1. •• 2. • • 3. • • • 4. Valskross enligt Atminstone ett ay kraven 1 eller 21 k annetecknadav att urtagningarna (7) i urtagningsradernaangransande krossvalsar (1, 1') är forskjutna i motsatta utbredningsriktningar (WR). 9. Valskross enligt Atminstone ett av kraven 1 till 4, k linnetecknaday att urtagningarna (7) i en urtagningsrad (8) frAn vary (6) till vary (6) är fOrskjutna med samma vinkel (a) i yerkningsriktningen (WR). 1'1 " ; ; •• •• • ••• # no OD 2 6. Valskross enligt Atminstone ett ay kraven 1 till Si kAnnetecknaday att urtagningarna (7) fran vary (6) till vary (6) är forskjutna med en yinkel (a) ay oyerallt omkring ° i yerkningsriktning (WR). 7. Valskross enligt Atminstone ett av kraven 1 till 6, k Annetecknadav att fbrskjutningen for forsta urtagningen (7) relativt sista urtagningen (7) for en kanalartad urtagningsrad (8) maximalt uppgAr till 180°, fore- tradesvis 90°. 8. Valskross enligt Atminstone ett ay kraven 1 till 7, k Annetecknadav att de genom urtagningarna (7) bildade rivtanderna (9) Ar underskurna och urtagningarnas (7) bottnar loper ut med spetsig vinkel till spiralernas (4) periferi (10). .*:2 1. 0 4) • • • • 2. • • 3. • 0 4. • ••• 5. •• • 6. • 7. • • 8. *0 9. • • 10. 0 •• 11. • 12. •• 4 • • 13. • • • 9. Valskross enligt krav 8,kannetecknad av att rivtandernas (9) mot urtagningarna (7) yAnda frontsidor (11) Ar kilformigt utbildade. 10. Valskross enligt Atminstone ett av kraven 1 till 9, kannetecknaday att det mittre djupet (T) for urtagningarna (7) uppgAr till omkring 70% ay spiralhojden (H). 11. Valskross enligt atminstone ett ay kraven 8 eller 9, kAnnetecknaday att yerkningsriktningen for rivtdnderna (9) fOr alla krossvalsar (1, 1') Ar likartad. 12. Valskross enligt Atminstone ett av kraven 8 eller 9, k annetecknadav att verkningsriktningen for rivtanderna (9) for nArbelAgna krossvalsar (1, 1') Ar motsatt. •••• • •• •••• • ••• •• 5Ammanfattning (i fOrbindelse med fig. 1) Valskross valskrossen innefattar Atminstone tvA i ett over- och undersidigt Atminstone delvis Oppet hus roterbart lagrade krossvalsar (1). Krossvalsarna (1) Az. Overallt forsedda med en spiral (4) lAngs periferin. I spiralvarven (6) är urtagningar (7) anordnade med dArigenom bildade rivtAnder (9). Fran vary (6) till vary (6) är urtagningarna (7) forskjutet anordnade lAngs periferin. Dgrigenom bildas en kanalartad urtagningsrad (9), som inte forloper parallellt relativt valsaxel (5), utan utstrAcker sig skruvlinjeformigt runt denna valsaxel (5). •• 1. • 2. • • • • • • 3. • 00 e • • 4. •• • ••• • •• 00 •• • S• • • • 5. 0• • 6. • 0. • 0 1. • a ... 41: • :0 0 .:.. 2. • S .4100 • 3. • •• 4. • 04 • • 0 14. • • • 1. 0 • . . ..• • 04 7. • :: • 7 '01.d E 'Old tVB • • 1. • 2. • 0 • 3. • • 4. • • 5. • • • 6. • 7. 0 8. • • 9. • • • 1 10. • • 11. • • • 12. • • 8. • •
1. • •
2. • • I • • * • 12 FIG. 'AL / 1
SE9300542A 1988-04-13 1993-02-18 Valskross SE9300542D0 (sv)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3812200 1988-04-13
DE3910115A DE3910115C3 (de) 1988-04-13 1989-03-29 Walzenbrecher

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE9300542A0 true SE9300542A0 (sv) 1993-02-18
SE9300542D0 SE9300542D0 (sv) 1993-02-18

Family

ID=25866918

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8901328A SE8901328L (sv) 1988-04-13 1989-04-12 Valskross
SE9300542A SE9300542D0 (sv) 1988-04-13 1993-02-18 Valskross

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8901328A SE8901328L (sv) 1988-04-13 1989-04-12 Valskross

Country Status (3)

Country Link
CH (1) CH678927A5 (sv)
GB (2) GB2217232B (sv)
SE (2) SE8901328L (sv)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2260280A (en) * 1991-09-23 1993-04-14 John Henry Temple Rinfret Device for crushing objects.
US5799884A (en) * 1997-04-22 1998-09-01 Alavi; Kamal Universal shredder
GB9717452D0 (en) * 1997-08-19 1997-10-22 Turner Developments Shredder
JP3763376B2 (ja) * 1997-12-25 2006-04-05 株式会社日本触媒 親水性樹脂の製造方法
DE102006028869A1 (de) * 2006-06-23 2008-01-03 Forus Gmbh Vorrichtung zum Zerkleinern von verschiedenartigen Materialien
DE202010005582U1 (de) * 2010-06-08 2011-10-05 Amni Maschinenbau Gmbh Zerkleinerungsmaschine
CN104249018A (zh) * 2014-09-09 2014-12-31 湖南宝山高岭土科技开发有限公司 一种高岭土粉碎机螺旋叶片装置
DK3000531T3 (da) * 2014-09-25 2018-01-29 For Rec Srl Findelingsmaskine for affaldsmateriale
CN104264567B (zh) * 2014-10-16 2016-08-31 中铁三局集团有限公司 用于沥青混合料的强制搅拌破碎机
CN104437734A (zh) * 2014-12-04 2015-03-25 滁州市洪武报废汽车回收拆解利用有限公司 一种整车车架破碎系统
CN106944186B (zh) * 2017-01-19 2022-10-25 生命之友(宁夏)生物科技有限公司 一种结块化肥的颗粒粉碎机
CN110152813A (zh) * 2019-05-28 2019-08-23 南京淏源环保设备有限公司 用于处理下水道混合固体废弃物的高效破碎机
CN110227596A (zh) * 2019-06-18 2019-09-13 江苏鑫邦诚环保科技有限公司 提高物料破碎能力的侧浆
CN117563714B (zh) * 2024-01-15 2024-05-03 山东泰航环保新材料有限公司 一种混凝土残渣传送装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB684771A (en) * 1949-12-14 1952-12-24 Charles Goodall A method and means for pulverising and drying cut grass or other vegetable matter
GB723270A (en) * 1952-04-16 1955-02-02 Tomizo Saito A pulverizing mill for wood knots or wood pulp
GB917110A (en) * 1959-11-03 1963-01-30 Smidth & Co As F L Improvements relating to crushing apparatus
GB1003298A (en) * 1962-02-23 1965-09-02 American Mach & Foundry Stress plane pulverizer
US3529777A (en) * 1968-04-29 1970-09-22 Illinois Tool Works Process for granulating sheet-like material
GB2054406B (en) * 1979-07-11 1983-02-02 Fisons Ltd Comminuting apparatus
SE427624B (sv) * 1981-06-12 1983-04-25 Harry Wilhelm Wexell Sett och anordning for sonderdelning av grovt gods
WO1986000826A1 (en) * 1984-07-31 1986-02-13 Sven Haglund Screw type crusher
GB8432477D0 (en) * 1984-12-21 1985-02-06 Mmd Design Consultancy Ltd Feeder-breaker apparatus
DE3606273A1 (de) * 1986-02-27 1987-09-03 Duecker Gerhard Landmasch Zerkleinerungsvorrichtung fuer abfall

Also Published As

Publication number Publication date
GB8926583D0 (en) 1990-01-17
GB8908283D0 (en) 1989-05-24
GB2217232B (en) 1992-11-25
GB2227955A (en) 1990-08-15
GB2227955B (en) 1992-10-28
SE9300542D0 (sv) 1993-02-18
SE8901328D0 (sv) 1989-04-12
CH678927A5 (sv) 1991-11-29
GB2217232A (en) 1989-10-25
SE8901328L (sv) 1989-10-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE9300542A0 (sv) Valskross
US7644882B2 (en) Rotating mineral breaker
EP2205403B1 (de) Meissel insbesondere für motorgetriebene maschinen
US6626383B1 (en) Device for breaking, tearing, and crushing through plant material
EP2776194B1 (de) Frässtift
EP2665866A1 (de) Handstopfer zum unterstopfen eines gleises
DE3402528C2 (sv)
EP0719465B1 (de) Kohlebürste für einen elektromotor
DE625464C (de) Vorrichtung zum Vernichten von Schriftstuecken
CH681020A5 (sv)
DE202007007982U1 (de) Zerkleinerungsvorrichtung
DE202009010658U1 (de) Vorrichtung zum Massieren von Fleisch
EP1661471B1 (de) Trenn- und Überleitvorrichtung für Hackfrüchte
DE273209C (sv)
DE10352796A1 (de) Siebaggregat und Siebstern
US555953A (en) Henry s
DE2107919A1 (de) Zweirotoriger Prallbrecher
DE873787C (de) Fliehkraft-Staubabscheider
US1149791A (en) Knife-bar for beating-engines.
DE1759009C3 (de) Walzenfräser zum Bearbeiten von Straßendecken
DE50593C (de) Einrichtung an Getreide -Schälmaschinen
DE1601088B1 (de) Vorrichtung fuer Eiserzeugungsmaschinen zum Zerstueckeln von Eis
DE367178C (de) Schneidmaschine fuer Rueben u. dgl.
DE601132C (de) Aufloesehollaender
DE202007007981U1 (de) Zerkleinerungseinrichtung

Legal Events

Date Code Title Description
NAV Patent application has lapsed

Ref document number: 9300542-9