SE453344B - Tvapoligt skyddskontaktstickuttag - Google Patents

Tvapoligt skyddskontaktstickuttag

Info

Publication number
SE453344B
SE453344B SE8501662A SE8501662A SE453344B SE 453344 B SE453344 B SE 453344B SE 8501662 A SE8501662 A SE 8501662A SE 8501662 A SE8501662 A SE 8501662A SE 453344 B SE453344 B SE 453344B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
socket
plug
switch
push rod
housing
Prior art date
Application number
SE8501662A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8501662L (sv
SE8501662D0 (sv
Inventor
W Bracht
L Mittler
Original Assignee
Bbc Brown Boveri & Cie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bbc Brown Boveri & Cie filed Critical Bbc Brown Boveri & Cie
Publication of SE8501662D0 publication Critical patent/SE8501662D0/sv
Publication of SE8501662L publication Critical patent/SE8501662L/sv
Publication of SE453344B publication Critical patent/SE453344B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/66Structural association with built-in electrical component
    • H01R13/70Structural association with built-in electrical component with built-in switch
    • H01R13/703Structural association with built-in electrical component with built-in switch operated by engagement or disengagement of coupling parts, e.g. dual-continuity coupling part
    • H01R13/7036Structural association with built-in electrical component with built-in switch operated by engagement or disengagement of coupling parts, e.g. dual-continuity coupling part the switch being in series with coupling part, e.g. dead coupling, explosion proof coupling
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R24/00Two-part coupling devices, or either of their cooperating parts, characterised by their overall structure
    • H01R24/76Two-part coupling devices, or either of their cooperating parts, characterised by their overall structure with sockets, clips or analogous contacts and secured to apparatus or structure, e.g. to a wall
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R2103/00Two poles

Landscapes

  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)

Description

10 15 20 25 30 35 453 344 2 Det är uppfinningens uppgift, att anvisa ett skyddskontaktsstickuttag av det i ingressen till kravet l nämnda slaget, som kan användas i våt och explo- sionsfarlig omgivning och kännetecknas av en enkel konstruktion och av en åt- minstone delvis användning av kommersiella konstruktionsdelar.
Denna uppgift löses av de i kravet l angivna kännetecknen. Ytterligare ändamålsenliga utföranden och vidarebildningar av uppfinningsföremålet är nämnda i de osjälvständiga kraven.
Eftersom husets monteringssida är anordnad snett i förhållande till fram- sidan, fås ett nedåt lutande instickshus, vars övre kant skjuter ut över den undre kanten och därigenom förhindrar, att damm faller in och samtidigt också underlättar att vatten droppar av. Brytandet av strömtillförseln till kontakt- hylsorna uppnås med hjälp av en kommersiell, snabbrytande momentbrytare, som ge- nom snabbt slutande och öppnande av sina kontakter minskar uppträdandet av bryt- ningsgnistor. Momentbrytaren är monterad på baksidan av en likaledes kommersiell stickuttagssockel, varvid dess påverkningsorgan inte direkt utan via en i stick- uttagets instickshus fästad stötstång träder i påverkningsförbindelse med stick- proppens framsida. Härigenom undviks, att momentbrytarens påverkningsorgan måste anpassas till stickuttagssockeln resp. att denna måste anpassas till påverk- ningsorganet. I stället utnyttjas det redan i sockeln förevarande centrala hålet för insättning av en stötstång. Stötstångens längd och påverkningselementets för påverkan av brytaren erforderliga väg är avstämda så till varandra, att brytaren alltid först då öppnas eller sluts, när kontaktstiften befinner sig djupt inuti kontakthylsorna.
En vidarebildning av uppfinningsföremålet anvisar en särskilt enkel sam- manbyggnad av stickuttagssockeln med brytaren. En vinkeldel med en längsgående bärdel, på vilken stickuttagssockeln är monterad, och med en i 90° förskjuten tvärgående bärdel, som är fäst under brytaren, bildar av de båda kommersiella konstruktionsdelarna en för tillverkning lämpad monteringsenhet- En ytterligare vidarebildning av uppfinningsföremålet utgörs av, att den så bildade monteringsenheten kan infogas i kåpans underdel, genom att de båda ändarna av den längsgående bärdelen monteras på i kåpans underdel utformade kon- soler.
Vinkeldelen har i sin mitt ett hål och är upphöjd vid sin längsgående bärdel till en U-formig brygga, som erbjuder plats för brytarens påverknings- element.
Om man bortser från det sneda området av kåpans monteringsyta och från dess avrundade kanter, har kåpans underdel ett rektangulärt tvärsnitt. Pâ båda sidorna bredvid de vid de motstående sidorna anordnade kånsolerna finns skruv- kanaler, som är avsedda för fastskruvning av kåpans överdel vid kåpans underdel. s I I i . . i 10 15 20 25 30 35 453 344 På grund av tillverkningstoleranser finns mellan instickshuset och sticknttags- sockeln en fog, som emellertid hålls liten för att hålla toleranserna för bry- tarens inkopplingspunkt små.
Stötstången är ändamålsenligt försedd med ett relativt brett huvud i riktning mot stickproppens framsida för att åstadkomma en säker påverkan. På detta sätt påverkas stötstången först då av stickproppen, när denna är försedd med en skyddskontaktbygel, som ligger i en försänkning mellan kontaktstiften.
För att det tallriksformade huvudet å andra sidan inte skall utgöra något hinder för stickproppen, finns i bottnen av instickhuset en urtagning, i vilken det kan införas.
Den i instickshuset fästade stötstången kan skjuta ut igenom stickuttag.- sockeln och verka direkt eller via en däremellan anbragt spiralfjäder på en tryckknapp på brytaren. För att underlätta monteringen av kåpans överdel på kå- pans underdel, kan det emellertid också vara ändamålsenligt att förse stickut- tagssockeln med en egen mellanstötstång, eftersom i detta fall den i instickshu- set fästade stötstången inte måste träs in i stickuttagssockeln, utan med sin ände anligger mot mellanstötstången. Denna kan omvänt direkt eller via en spi- ralfjäder utgöra påverkningsförbindelsen med brytarens tryckknapp. Änden av den på brytarens tryckknapp verkande stötstången är med fördel slitsad, eftersom härigenom möjliggörs insnäppandet av den något förtjockade stötstångsänden bakom det hål, i vilket stötstången vilar. Dessutom kan slitsen tjäna för upptagande av änden av en spiralfjäder, som är monterad på stötstången och anligger med sin andra ände mot brytarens tryckknapp.
För sammansättningen av stötstången med en spiralfjäder är det av väsent- lig betydelse, att spiralfjädern är så dimensionerad, att denna vid ett anpress- ningstryck, som utlöser en påverkan av brytaren, ännu har kvar en ytterligare fjäderförskjutning. Genom den kvarvarande fjäderförskjutningen kan stickpropps- toleranserna utjämnas, vilka leder till en olika djup intryckning av stötstången i instickshuset. Genom fjädern säkerställs ett införande av brytaren också med sådana stickproppar, vars framsida inte når fram till instickshusets botten.
Stickproppar, som tränger djupare in i instickshuset, medför bara en ytterliga- re sammanpressning av fjädern, utan att detta har några ytterligare effekter- För att göra huset vattentätt, är det av fördel, om instickshuset skjuter ut över kåpans plan och på sin framsida är försett med en utåt utskjutande fläns. Ett vid husets överdel med en led upphängt lock med inåtliggande förslut- ningstappar, som ingriper i flänsens spår, bildar en bajonettförslutning- Utföringsexempel av uppfinningen beskrivs närmare i det följande och visas i ritningarna.
Pig. 1 visar hela stickuttaget med brytare i sektion från sidan, 10 15 20 25 30 35 453 544 Fig. 2 visar en sektion genom kåpans överdel längs linjen AB i fig. 4, Pig. 3 visar kåpans överdel från sidan, Pig. 4 visar kåpans överdel uppifrån, Pig. 5 visar hela stickuttaget från sidan, Fig. 6 visar hela stickuttaget uppifrån, Pig. 7 visar kåpans underdel sedd in i det inre, Fig. 8 visar kåpans underdel i sektion från sidan längs linjen CD, Fig. 9 visar vinkeldelen uppifrån, Fig. 10 visar vinkeldelen i sektion från sidan längs linjen EF i fig. 9, Fig. 11 visar fjädern från sidan, Fig. 12 visar fjädern uppifrån, Pig. 13 visar mellanstötstången uppifrån och Fig. 14 visar mellanstötstången från sidan.
Som fig. 1 visar består stickuttagets kåpa av en underdel 14 och en över- del 16. I kåpans underdel 14 ligger en av en brytare 1 och av en stickuttagssoc- kel 4 med hjälp av vinkelskenor 33 bildad monteringsenhet. Brytaren 1 och stick- uttagssockeln 4 hålls på avstånd med hjälp av vinkelskenorna 33, så att ett till brytaren 1 hörande påverkningsorgan 5 får plats med sin tryckknapp 23 i mellan- rummet.
I kåpans överdel 16 är ett instickshus 3 utformat, i vars mitt finns ett hål, vilket genomträngs av en stötstång 2, som hålls av en låsring 40 och vidare passerar genom ett hål 26 i stickuttagets sockel 4 och anligger med sin ände mot påverkningsorganets S tryckknapp 23. Den andra inuti instickshuset 3 liggande änden av stötstången 2 är försedd med ett tallrikslikt huvud 20, som griper mot en stickpropps 6 framsida 9 och trycks in i stickuttaget. En urtagning 21 tjänar för upptagande av det på stötstången 2 utformade huvudet 20, så snart stickprop- pens 6 framsida 9 framtränger ända till instickshusets bottenyta. Där de till stickproppen 6 hörande kontaktstiften 7 berör de i sockeln 24 liggande kontakt- hylsorna 19, börjar kontaktstiftens 7 kontaktväg, som först slutar, när stick- proppen 6 inte längre kan tränga djupare in i stickuttaget. Härur uppstår kon- taktvägen 8, inom vars hälft 18 brytarens 1 öppnande resp. slutande fullbordas.
På instickshuset 3 är påskruvat ett lock 29 med hjälp av en bajonettför- slutning. För detta ändamål är instickshusets 3 yttre kant försedd med en fläns 27, vilken såsom visas i fig. 3 och 4 har spår 28. I dessa kan på insidan av locket 29 utformade utsprång 42 ingripa och vid locket kan den i lockets-vrid- riktning allt tjockare flänsen 27 fasthakas. För hermetisk tätning mot vatten är mellan locket 29 och instickshuset 33 infogad en locktätning 36. En ytterligare tätning 37 ligger emellan kåpans överdel 16 och kåpans underdel 14. 10 15 20 25 30 453 344 I fig. 5 och 6 ses lätt, att kåpans underdel 14 inte utgår vinkelrätt mot sin anliggningsyta utan snett i en vinkel av 60°. Vid överdelen 16 är ett lock 29 fäst med hjälp av en led 35. På locket 29 är vridriktningen för att öppna och sluta locket markerad.
De i fig. 7 till 14 visade olika delarna skiljer sig delvis genom kon- struktiva detaljer från det i fig. 1 visade stickuttaget. För övrigt har för teckningarna inte använts någon enhetlig skala, utan denna har valts så att ock- så små delar kan visas. Fig. 7 och 8 visar den inre uppbyggnaden av en underdel 14 av kåpan med konsoler 13a, l3b och skruvpelare 15a - l5d. Härutöver är den övre kabelutgången 38 och den nedre kabelutgången 39 synliga.
Vid den beskrivna underdelen 14 av kåpan vilar på konsolerna 13 den 1 fig. 9 och 10 visade vinkeldelen 10 med änden av sin längsgående bärdel ll. På den längsgående bärdelen ll är sockeln 4 fäst, medan i rät vinkel härtill ligger anordnad en tvärgående bärdel, som uppbär den på sinundersida fästa brytaren l.
Den längsgående bärdelen ll och den tvärgående bärdelen ll är inte bara horison- tellt förskjutna i 90° utan också vertikalt i förhållande till varandra. Häri- genom bildar den längsgående bärdelen ll i sin mitt en U-formad brygga 32, som erbjuder plats för brytarens l påverkningsorgan 5.
Medan den i fig. l visade stötstången 2, som är fäst i instickshuset, också tränger igenom stickuttagssockeln, fungerar den i fig. 13 och 14 visade stötstången 24 som mellanstötstång, som bara är tillordnad stickuttagssockeln 4.
I detta fall påverkas den i instickshuset 3 fästa stötstången 2 av stickproppens 6 framsida 9 och överlämnar sin skjutkraft till mellanstötstången 24, som å sin sida trycker på tryckknappen 23 för det till brytaren l hörande påverkningsorga- net 5. En sådan konstruktion underlättar monteringen av delarna, eftersom infö- randet av stötstången 2 genom stickuttagssockeln 4 bortfaller.
En ytterligare förbättring uppnås med hjälp av en mellan stötstången 24 och tryckknappen 23 infogad fjäder 34. Fjädern 22 är utbildad så, att dess ände 34 är instucken i en vid stötstången 24 utformad slits 25 och på detta sätt kan fasthållas. Slitsen 25 möjliggör dessutom i förbindelse med en vid stötstångens 24 anordnad vulst 42 en låsning av stötstången, efter att den har stuckíts in i stickuttagssockeln 4.

Claims (11)

10 15 20 25 30 35 453 344 Patentkrav
1. Tvåpoligt skyddskontaktstickuttag för potentialfritt slutande och öpp- nande av en stickproppsförbindelse med hjälp av en i ledningsvägen före de strömförande hylsorna liggande brytare, vilken sluts av en 1 stickuttagets cent- rum anordnat påverkningselement vid införande av en stickpropp i stickuttaget, k ä n n e t e c k n a t av att stickuttaget är vattentätt och explosionsskyddat och uppvisar ett vid montergng snett nedåt riktat instickshus (3) och att på baksidan av väsentligen kommersiell stickuttagssockel (4) är monterad en kommer- siell, snabbrytande momentbrytare (1), vars påverkningselement (5) står via en stötstång (2) i instickshuset (3) och i förekommande fall via ytterligare mel- lanorgan i förbindelse med stickproppens (6) framsida (9), så att brytaren (1) vid instickning och utdragning av stickproppen (6) bryter strömmen i den hälft (18) av den av kontaktstiften (7) tillryggalagda kontaktväg, vilken inte uppvi- sar någon öppning, som leder till stickproppsförbindelsen.
7. Skyddskontaktstickuttag enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t av att stickuttagssockeln (4) är förbunden medelst en vinkeldel (10) med brytaren (1), varvid stickuttagssockeln (4) hålls av en längsgående bärdel (11) och bry- taren (1) av en i rät vinkel därtill anordnad tvärgående bärdel (12).
3. Skyddskontaktstickuttag enligt krav l eller 2, k ä n n e t e c k - n a t av att den längsgående bärdelen (11) med sina båda ändar ligger på två i stickuttagets kåpas underdel (14) anordnade konsoler (13) och av att konsolerna (13) är anordnade vid två sidor av kåpans underdel (14).
4. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att för upptagande av påverkningselementet (5) för bryta- ren är anordnat ett hål (31) i mitten av vinkeldelen (10) och av att den längs- gående bärdelen (ll) bildar en U-formíg brygga (32) över tryckknappen (23).
5. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att kåpans underdel (14) uppvisar ett väsentligen rektang- ulärt tvärsnitt och på båda sidorna bredvid de båda konsolerna (3) är försedd med skruvpelare (15), som är avsedda för fastskruvning av den instickshuset (3) innehållande överdelen (16) av huset på kåpans underdel (14) och att fogen (17) mellan instickshuset (3) och stickuttagssockeln (4) är liten-
6- Skyddskontalistickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att den mellan de båda kontakthylsorna (19) i instickshu- set (3) anordnade stötstången (2) har ett tallrikslikt huvud (20), vilket vid instucken stickpropp (6) får plats i en urtagning (21) i bottnen av instickshu- set (3). 10 15 20 25 i ä 453 344
7. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att stötstången (2) passerar genom stickuttagssockeln (4) och direkt eller via en spiralfjäder (22) ingriper mot en tryckknapp ( 23) på brytaren (1).
8. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att stickuttagssockeln (4) har en egen mellanstötstång (24), vilken bringar instickshuset (3) stötstång (2) direkt eller via en spiral- fjäder (22) i påverkningsförbindelse med brytarens (1) tryckknapp (23).
9. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att änden av den på brytarens (1) tryckknapp (23) verkande stötstången (24 eller 2) är slitsad, varigenom slitsen (25) medger både ett in- snäppande av den förtjockade stötstångsänden bakom ett hål (26) 1 stickuttags- sockeln (4) och tjänar till upptagande av en ände (34) av en spiralfjäder (22), med hjälp av vilken stötstången (24 eller 2) anligger mot brytarens (l) tryck- knapp (3).
10. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att spiralfjädern (22) är så dimensionerad, att denna vid ett anpressningstryck, vid vilken detännu finns kvar en ytterligare fjäderför- skjutning, trycker in brytarens (1) påverkningselement (5) och härigenom inkopp- lar brytaren (I).
11. Skyddskontaktstickuttag enligt minst ett av föregående krav, k ä n - n e t e c k n a t av att instickhuset (3) skjuter ut över kåpans plan och på sin framsida med en utåt utskjutande fläns (27), i vilken två spår (28) finns, och ett vid husets överdel (16) ledbart upphängt lock (29) med i spåren (28) passande förslutningstappar (30) bildar en bajonettförslutning-
SE8501662A 1984-04-03 1985-04-03 Tvapoligt skyddskontaktstickuttag SE453344B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19843412346 DE3412346C2 (de) 1984-04-03 1984-04-03 Zweipolige Schutzkontaktsteckdose zum potentialfreien Schließen und Öffnen der Steckverbindung

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8501662D0 SE8501662D0 (sv) 1985-04-03
SE8501662L SE8501662L (sv) 1985-10-04
SE453344B true SE453344B (sv) 1988-01-25

Family

ID=6232445

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8501662A SE453344B (sv) 1984-04-03 1985-04-03 Tvapoligt skyddskontaktstickuttag

Country Status (4)

Country Link
AT (1) AT395223B (sv)
DE (1) DE3412346C2 (sv)
FI (1) FI83372C (sv)
SE (1) SE453344B (sv)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102009039653A1 (de) * 2009-09-02 2011-03-17 Elektro-Bauelemente Gmbh Vorrichtung und Verfahren zur Bereitstellung elektrischer Energie
DE102018209304A1 (de) * 2018-06-12 2019-12-12 Rwth Aachen Adaptiver Geräteanschluss

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE634693C (de) * 1934-09-22 1936-09-03 Stotz Kontakt Gmbh Schlagwettersichere Schaltsteckdose
DE859039C (de) * 1950-12-01 1952-12-11 Adolf Schuch K G Explosions- und schlagwettergeschuetzte elektrische Steckvorrichtung
DE1787284U (de) * 1957-07-01 1959-04-23 Carl Kalde Elektrotechn Fabrik Steckverbindung.
DE1164534B (de) * 1961-08-11 1964-03-05 Schaltbau Gmbh Aus einem Stecker und einer Steckdose bestehende Steckvorrichtung mit mechanisch-elektrischer Sicherheitseinrichtung
DE7015186U (de) * 1970-04-24 1970-11-19 Brenner Hermann Sicherheitssteckdose.
DE2104364A1 (de) * 1971-01-30 1972-08-17 Aloys Mennekes Elektrotechn Elektrische Rundsteckvorrichtung
DE2111593C2 (de) * 1971-03-11 1983-01-05 Aloys Mennekes Anlagengesellschaft, 5942 Kirchhundem Mehrpolige Kraftsteckvorrichtung, insbesondere nach DIN 49 450/51 und 49 462/63
JPS5250718B2 (sv) * 1973-05-23 1977-12-27
DE2359752C3 (de) * 1973-11-30 1984-09-27 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Explosionssichere Kupplungssteckvorrichtung
DE2418634A1 (de) * 1974-04-18 1975-10-30 Schaltbau Gmbh Elektrische steckvorrichtungen
DE2522438A1 (de) * 1975-05-21 1976-12-09 Windheim Geb Lintz Katharina Stromlose steckdose
DE2643668A1 (de) * 1976-09-28 1978-03-30 Busch Geb Schmid Therese Sicherheitssteckdose
DE7712839U1 (de) * 1977-04-23 1977-08-11 Nowak, Josef, 5135 Selfkant Elektrische Steckdose oder Kupplung
FR2412181A1 (fr) * 1977-12-16 1979-07-13 Richier Paul Prise de courant femelle anti-electrocution
US4198110A (en) * 1978-06-08 1980-04-15 General Energy Development Corp. Connector
DE2908517C3 (de) * 1979-03-05 1981-10-08 Heinz 5300 Bonn Konen An einem Kraftfahrzeug befestigbare Anhänger-Steckdose mit einer Abschalteinrichtung für Nebelschlußleuchte
DE3220839C2 (de) * 1982-06-03 1985-04-18 Brown, Boveri & Cie Ag, 6800 Mannheim Explosions- oder schlagwettergeschützte Steckvorrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
SE8501662L (sv) 1985-10-04
FI851293L (fi) 1985-10-04
FI83372B (fi) 1991-03-15
FI83372C (sv) 1991-06-25
FI851293A0 (fi) 1985-04-01
DE3412346A1 (de) 1985-10-10
SE8501662D0 (sv) 1985-04-03
ATA96385A (de) 1992-02-15
AT395223B (de) 1992-10-27
DE3412346C2 (de) 1995-12-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9997860B1 (en) Coverplate and method for electrical outlet
US9853429B2 (en) Modular push switch mechanism
US6753755B2 (en) Electrical safety connector fuse
EP2797174B1 (en) Safe electrical outlet
RU2597238C2 (ru) Электрическое/электронное установочное устройство скрытого монтажа системотехники домов и зданий или технических средств связи для дома
EP0241318A2 (en) Low voltage distribution system with two-conductor track
US5629496A (en) Device for adapting an electrical mechanism to a raceway means for electrical conductors
EP2897236B1 (en) Electrical outlet module
US20040142601A1 (en) Adapter wall plate assembly with integrated electrical function
PT1404170E (pt) Combinação de aparelhos
US4105884A (en) Electrical toggle switch lever extender
US7063042B2 (en) Continuous gear hinge with electrical conductor
US3963294A (en) Electrical current supply installations
SE453344B (sv) Tvapoligt skyddskontaktstickuttag
KR101420123B1 (ko) 안전 콘센트
ES2251041T3 (es) Regulador electrico de potencia, en particular para aparato de calentamiento electrico.
KR101912896B1 (ko) 슬라이딩 구조의 프론트 커버를 구비한 매립형 콘센트
SE461122B (sv) Anordning foer starkstroemsdistribution och/eller foer kommunikations- eller regleringstekniska aendamaal innefattande en som uttagsskena utformad stroemlist, och ett anslutningsdon haerfoer
TR200001663T1 (tr) Kurşun ile mühürlenebilen kilitleme cihazı.
EP0982501B1 (en) Embedded air extractor
PT1336227E (pt) Sistema eléctrico
US2671162A (en) Automatic closet light fixture
KR200297076Y1 (ko) 안전 콘센트
KR960002440Y1 (ko) 안전 콘센트
EP3608643B1 (de) Elektronischer raumtemperaturregler

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8501662-4

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed