SE416720B - Lyftsystem for en kranbom - Google Patents

Lyftsystem for en kranbom

Info

Publication number
SE416720B
SE416720B SE7714739A SE7714739A SE416720B SE 416720 B SE416720 B SE 416720B SE 7714739 A SE7714739 A SE 7714739A SE 7714739 A SE7714739 A SE 7714739A SE 416720 B SE416720 B SE 416720B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
boom
strut
short
pillar
cylinder
Prior art date
Application number
SE7714739A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7714739L (sv
Inventor
G T R Campbell
Y Morioke
Original Assignee
Algoship Int
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Algoship Int filed Critical Algoship Int
Publication of SE7714739L publication Critical patent/SE7714739L/sv
Publication of SE416720B publication Critical patent/SE416720B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/60Derricks
    • B66C23/605Derricks employing ships' masts
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/62Constructional features or details
    • B66C23/82Luffing gear

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)

Description

771473945 En annan typ av lyftsystem använder ett stelt stag, vilket är svängbart anslutet mellan bommen och ett block, som är glid- förskjutbart utmed pelaren. En hydraulisk cylinder är monterad utmed pelaren för att höja eller sänka blocket och följaktligen höja eller sänka bommen. Fastän cylindern är bättre skyddad från oavsiktlig skada vid detta system än vid tidigare system, och behöver inte verka såsom ett stag, måste den ändå ha ett långt slag för att kunna förflytta bommen vertikalt. Glidblocket, och ett styrorgan för detta, medför extra kostnad för systemet.
Arrangemanget erfordrar även användningen av ett mycket långt stag, om bommen skall höjas eller sänkas på rätt sätt.
Ett tredje, förut känt lyftsystem använder ett ledat stag, vilket är svängbart anslutet mellan bommen och pelaren vid ett ställe, som är anordnat på avstånd från den gångled, som förenar pelaren och bommen med varandra. En hydraulisk cylinder är sväng- bart ansluten mellan gångleden, som förenar pelaren och bommen med varandra, och gångleden i staget. Detta system är enkelt och eliminerar att cylindern måste verka som ett stag. Emellertid måste fortfarande cylinderslaget vara långt och även då begränsas bommens rörelseområde. Cylinderns kolvstång är också utskjuten då bommen är i lagringsläget och är följaktligen utsatt för korrosion, och cylindern är fortfarande fäst i ett läge, där den kan skadas av last, som hanteras.
I enlighet med föreliggande uppfinning åstadkommes ett lyft- system för en kranbom, vilket är enkelt till sin konstruktion och relativt billigt. Den hydrauliska cylindern, som används för att höja och sänka bommen, kan vara mindre till sin storlek än de cylindrar, som används vid andra system på grund av det nya arrangemanget av lyftsystemet. Dessutom erfordrar inte cylindern ett långt slag och är följaktligen mindre mottagligt för böjning. Även om ett kort slag används, medger arrangemanget fortfarande att bommen förflyttas över en relativt stor vinkel. Dessutom är cylindern fäst i ett läge, där den osannolikt skadas av svängande last. Kolvstången är också indragen i cylindern då bommen är i lagringsläget, varigenom de korrosiva verkningarna minimeras.
Föreliggande uppfinning åstadkommer också ett ytterst stabilt, men ändå snabbverkande lyftsystem. 7714739-s I enlighet med föreliggande uppfinning åstadkommes ett lyft- system för en kranbom av den typ, som har en pelare och en bom, som är ledad vid pelaren. Systemet har ett stag, som sträcker sig mellan pelaren och bommen. Staget är svängbart anslutet till både pelaren och bommen och har en gångled, som delar upp staget i ett kort parti, vilket är anslutet till bommen, och ett långt parti, som är anslutet till pelaren. Bomförflyttningsorgan är anslutna till både bommen och det korta stagpartiet, varvid påverkan av förflyttningsorganen höjer och sänker bommen relativt pelaren.
Uppfinningen beskrivs närmare i det följande med hänvisning till de bifogade ritningarna, vilka visar föredragna utförings- former. Fig l, 2 och 3 är schematiska sidovyer av förut kända lyftsystem för kranar. Fig 4 är en sidovy av en kran med ett lyft- system enligt föreliggande uppfinning. Fig 5 är en sidovy av en kran med ett modifierat lyftsystem enligt föreliggande uppfinning, vilket lyftsystem är liknande det, som visas i fig 4.
Med hänvisning till fig 1-3 är kranar a av den typ, som har en vertikal pelare b och en lyftbom c,förut kända. Bommen c är ansluten vid sin ena ände d till pelaren b vid eller intill dess övre ände e medelst en dubbel, svängbar anslutning f. Anslutningen f möjliggör att bommen c svänger uppåt eller nedåt kring anslutningen f, och svänger också kring pelaren b. Bommen c har en krok g för att uppbära en last, vilken kroken kan förflytta utmed bommens C längd och vilken kan höjas eller sänkas.
Olika lyftsystem h för bommar har använts på kranar a. Ltt sådant lyftsystem h använder en hydraulisk cylinder i, såsom Visan i fig l, såsom en kombinerad stag- och lyftanordning. Cylindern i är ansluten vid sin ena ände till pelaren b vid ett ställe på ett visst avstånd nedanför den svängbara anslutningen f, medelst en annan svängbar anslutning j. Den fria änden av en kolvstång k, som skjuter ut ur cylindern i, är ansluten medelst en ytterligare, svängbar anslutning l till bommen c mellan dennas ändar. Utskjut- ning av kolvstången k höjer vid funktion bommen c kring den svängbara anslutningen f till ett horisontellt arbetsläge. Cylindern i stagar bommen i detta läge. Indragning av kolvstången k sänker bommen b till dess lagringsläge (visat medelst streckprickade linjer c'). 7714739-5 Ett annat lyftsystem hß som visas i fig 2, använder ett diagonalt anordnat, stelt stag m. Staget m är anslutet vid sin ena ände medelst en svängbar anslutning n till bommen c mellan bommens ändar. Den andra änden av staget m är ansluten medelst en glid- förskjutbart fäst, svängbar anslutning o till pelarens mittparti.
Den svängbara anslutningen o är av den typ, som medger att staget m svänger uppåt och nedåt och även svänger kring pelaren b. Den svängbara anslutningen o är glidförskjutbart fäst på en vertikal slid p, vilken är fäst vid pelaren b. En hydraulisk cylinder q är belägen intill pelaren b med sin nedre ände fäst vid basen r eller vid pelaren b. Den fria änden av dennas kolvstâng k är fäst vid den glidförskjutbart anordnade,svängbara anslutningen o.
Utskjutning av kolvstången s medelst cylindern q höjer vid funktion den svängbara anslutningen o utmed sliden p. Detta i sin tur höjer det stela staget m och svänger bommen c uppåt från dess sänkta lagringsläge (visat med streckprickade linjer c') till dess horisontella arbetsläge.
Ett ytterligare lyftsystem h" visas i fig 3. Här används ett av två delar bestående, ledat stag t för att uppstödja bommen c.
Staget t är anslutet vid sin ena ände till pelaren b mellan dennas ändar medelst en svängbar anslutning u. Den svängbara anslutningen u möjliggör att staget t rör sig uppåt eller nedåt och också svänger kring pelaren b. Den andra änden av staget t är ansluten till bommen c mellan dennas ändar med en svängbar anslutning v.
En gångled w ansluter de två angränsande ändarna av staget t till varandra. Staget t viks vid denna gångled w i ett plan, som är i linje med staget, bommen och pelaren. En hydraulisk cylinder x är svängbart ansluten vid sin ena ände till den svängbara anslutningen f, som förbinder pelaren b och bommen c med varandra. Den fria änden av denna kolvstång y är svängbart ansluten till staget t § vid gångleden w. Indragning av kolvstången y medelst cylindern x rätar ut det hopvikta staget t. Då staget t är uträtat lyfts bommen c kring den svängbara anslutningen f från sitt snedställda lagrings- läge c' till sitt horisontella arbetsläge. I Såsom framgått ovan har alla de ovan beskrivna lyftsystemen nackdelar. Lyfsystemet enligt föreliggande uppfinning, vilket visas i fig 4, är avsett att övervinna nackdelarna hos de förut kända --~ i 5771473945 Kil systemen. Lyftsystemet 1 enligt föreliggande uppfinning, som visas i fig 4, har ett ledat stag 3, vilket är svängbart anslutet mellan en vertikal pelare 5 och en bom 7. Bommen 7 är ansluten vid sin ena ände medelst en dubbel, svängbar anslutning 9 till pelaren 5 vid eller intill dess övre ände. Den svängbara anslutningen 9 möjliggör att bommen 7 svänger uppåt och nedåt och också svänger kring pelaren 5.
Staget 3 är svängbart anslutet vid sin ena ände ll till pela- ren 5 medelst en svängbar anslutning l3, vilken möjliggör att staget 3 rör sig uppåt eller nedåt och också svänger kring pelaren 5. Den svängbara anslutningen 13 är fäst vid pelaren 5 på ett visst avstånd nedanför den svängbara anslutningen 9. Staget 3 är också svängbart anslutet till bommens 7 sida medelst en svängtapp 15. Tappen 15 är belägen på bommen 7 mellan dennas ändar och är också anordnad på ett kort avstånd från stagets 3 andra ände 17.
Staget 3 ärlagrat viden gângled 19, som är belägen mellan den svängbara anslutningen 13 och tappen 15. Gångleden 19 är företrädesvis anordnad intill tappen 15, vilken delar upp staget 3 i ett långt parti 21, som är anslutet till pelaren 5, och ett kort parti 23, vilket är anslutet till bommen 7. Gângleden 19 medger att staget viker sig nedåt i ett plan, vilket är i huvud- sak parallellt med det plan, som innehåller pelaren 5 och bommen 7 vid vilket svängningsläge som helst av bommen inom en båge av ungefär 1800.
Ett bomförflyttningsorgan, företrädesvis i form av en relativt liten, hydraulisk cylinder 25, är monterat på bommens 7 sida. En ände av cylindern 25 är svängbart fäst på bommen 7 medelst en svängtapp 27. Svängtappen 27 är företrädesvis belägen mellan stagets svängtapp 15 och den svängbara anslutningen 9, så att cylindern 25 sträcker sig inåt mot pelaren 5. Cylinderns 25 kolv- stång 29 är ansluten medelst en svängtapp 31 till stagets 3 för- längning 23, vilken är belägen på den andra sidan om tappen 15 från gångleden 19.
Då kolvstången 29 vid funktion dras in medelst cylindern 25 viks staget 3 nedåt kring sin gångled l9 och bommen 7 lagras i ett snedställt läge. För att höja bommen 7 till ett operativt, i huvudsak horisontellt läge, påverkas cylindern 25 för att skjuta 7714739-5 ut kolvstången 29. Då kolvstången 29 är utskjuten, bringar den stagpartiet 23 att svänga kring svängtappen 15. Denna svängnings- rörelse rätar ut staget 3 och följaktligen höjer bommen 7. Partiets 23 svängning fortsätter tillsstaget 3 har rätats ut och därefter böjts något i den motsatta riktningen. I detta läge är kolvstången 29 helt utskjuten, och är i själva verket utdragen medelst bommens tyngd. Bommen är låst i sitt arbetsläge genom att gångledens 19 axlar förflyttas i staget 3 en liten sträcka 35 förbi en linje 37, som förenar den svängbara anslutningen 13 och svängtappen 15 med varandra. Det inses, att då gångleden 19 rör sig uppåt förbi en tänkt linje 37, når bommen 7 sin maximala höjd och faller där- efter något. _ För att lagra bommen 7 dras kolvstången 29 in, varvid det korta stagpartiet 23 svänger kring tappen 15 och förflyttar gång- leden 19 nedåt förbi den tänkta linjen 37 för att vika staget 3.
Då gångleden 19 rör sig förbi linjen 37 hjälper bommens 7 tyngd att dra in kolvstången 29. Då kolvstången är helt indragen är bommen lagrad i sitt snedställda läge. _ En något modifierad utföringsform av lyftsystemet 1 visas i fig 5. Detta modifierade lyftsystem 101 använder också ett ledat stag 103, vilket är anslutet mellan en vertikal pelare 105 och en bom 107. Bommen 107 är ånyo ansluten vid sin ena ände medelst en dubbel, svängbar anslutning 109 till pelaren 105 vid eller inti1l.dessövre ände, varvid den svängbara anslutningen 109 möjlig- gör att bommen svänger uppåt eller nedåt och också kring pelaren 105. Staget 103 är anslutet vid sin ena ände 111 medelst en dubbel, svängbar anslutning 113 till pelaren 105 vid ett ställe, som är anordnat på ett visst avstånd nedanför den svängbara anslutningen 109. Den dubbla, svängbara anslutningen 113 möjliggör också att staget 103 förflyttas uppåt och nedåt relativt pelaren 105 och svänger kring pelaren. Staget 103 är också svängbart anslutet till bommens 107 sida medelst en svängtapp 115.
Den så långt beskrivna konstruktionen är likadan som den, som visas i fig 4. Vid denna utföringsform är emellertid svängtappen 115 belägen vid stagets 103 ände 117. Staget 103 är lagrat vid en svängtapp 119, som är belägen mellan dess ändar lll, 117. Svängtappen 119 är belägen avsevärt närmare änden 117 än änden lll och delar upp 7714739-5 staget 103 i ett långt parti 121, som är anslutet till pelaren 105, och ett kort parti 123, vilket är anslutet till bommen 107. Tappen 119, liksom tappen 19, möjliggör också att staget 103 viker sig eller svänger i ett plan, som innehåller både bommen och pelaren.
Ett bomförflyttningsorgan i form av en relativt liten, hydraulisk cylinder 125 är monterat utmed bommens 107 sida. Cylindern 125 vid denna utföringsform är belägen i samma plan som staget 103 utmed bomen 107 och är ansluten vid sin yttre ände till bommen 107 medelst en svängtapp 127. Stagpartiet 123 har ett sidoutsprâng 131 i huvudsak mittemellan sin anslutning till tapparna 115 och 119.
Utsprânget 131 sträcker sig uppåt från stagpartiet 123 och cylinderns 125 kolvstång 133 är ansluten till detta utsprång medelst en svängtapp 129. Stagpartiet 123 kan också ha ett ut- skjutande stopporgan 135 intill svängtappen 115.
Då kolvstången 133 vid funktion dras inåt, svängs staget 103 kring tappen 119, varvid det korta partiet 123 svänger kring tappen 115 för att höja svängtappen 119 och sänka bommen 107 till dess snedställda läge, i vilket den är lagrad.
Då cylindern 125 påverkas svänger kolvstången 133 partiet 123 kring tappen 115, varvid staget 103 rätas ut och följaktligen höjer bommen 107 kring tappen 109 relativt pelaren 105. Företrädes- vis påverkas cylindern 125 tills svängtappen 119 just har passerat en dödpunktslinje, som förenar tappens 115 centrumaxel och tappens 113 horisontella centrumaxel. I detta läge är bommen 107 i huvud- sak horisontell och staget 103 är "låst" med stopporganet 135 i an- liggning mot ett anslag 141 på bommen 107 för att begränsa ytter- ligare rörelse medelst cylindern 125.
Cylindrarna 25 och 125 kvarblir i huvudsak utmed bommens sida vid varje tillfälle, varvid kolvstängerna 29 och 133 antingen är utskjutna eller indragna och följaktligen är skyddade från möjlig skada av den last, som uppbärs av bommen. Dessutom är kolvstängerna 29 och 133 i det indragna läget, vilket skyddar dem från korrosion då bommen är lagrad och inte används. De hydrauliska cylindrarna 25, 125 är relativt små i jämförelse med förut kända cylindrar.
Eftersom stagen 3 och 103 är uppdelade i ett relativt kort parti och ett relativt långt parti och eftersom cylindrarna är anslutna till det korta partiet, erfordras endast ett relativt kort kolvslag

Claims (12)

'7714739*5 för att vika eller för att räta ut stagen 3, 103 och följaktligen höja eller sänka bommen 7, 107. Det kortare slaget minimerar möjligheten för böjning av kolvstången. Även om en kortslagig cylinder används, möjliggör emellertid det âstadkomna arrangemanget att bommen förflyttas över en relativt stor vinkel. Lyftsystemet åstadkommer också viss flexibilitet vid val av storlek hos de hydrauliska cylindrarna 25, l25, eftersom längden av de korta stagpartierna 23, 123 och de på avstånd från varandra anordnade svängtapparna 15 och 31 resp 115 och 129 kan varieras. PATENTKRAV
1. l. Lyftsystem för en kran av den typ, som har en pelare (5,l05) och en bom (7,l07), vilken är ledbart ansluten till pelaren, k ä n - n'e t e c k n a t därav, att det innefattar ett stag (3,l03), vilket sträcker sig mellan pelaren (5,lOS) och bommen (7,l07), varvid staget är svängbart anslutet till både pelaren och bommen på avstånd från dessas ledpunkt och varvid en gångled (l9,ll9) på staget delar upp detta i ett kort parti (23,l23), som är anslutet till bommen, och ett långt parti (2l,l2l), vilket är anslutet till pelaren, och ett bomförflyttningsorgan (25,l25), som är svängbart anslutet till både bommen och det korta stagpartiet.
2. System enligt kravet 1, k ä n n e t e c k n a t därav, att staget (3,l03) är svängbart anslutet till bommen (7,lO7) vid ett ställe mellan det korta stagpartiets (23,l23) ändar och att för- flyttningsorganet (25,l25) är anslutet till det korta stagpartiet mellan nämnda ställe och dess fria ändv.
3. System enligtkravet 2, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (25,l25) är svängbart anslutet till bommen (7,l07) mellan pelaren (5,l05) och stagets.(3J03) svängbara anslut- ning till bommen.
4. , System enligt kravet 3, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (25,125) är anordnat att förflytta staget (3,l03) från ett första, vikt läge med bommen (7,l07) sänkt, över ett ut- rätat läge, till ett andra, i motsatt riktning något vikt läge med bommen höjd. '
5. System enligt kravet 4, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet innefattar en hydraulisk cylinder (25,l25) med en kolvstång (29,l33L som är helt utskjuten då staget (3,l03) är 7714739-5 i det andra läget.
6. System enligt kravet 5, k ä n n e t e c k n a t därav, att cylindern (25,l25) är halägen atmed bommens (7,lO7) sida.
7. System enligt kravet l, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (25,l25) är anslutet till det korta stagpartiet (23,l23) vid ett ställe mellan dess ändar ocn att det korta stag- partiet är svängbart anslstet till bommen (7,lO7) mellan nämnda ställe och dess fria ände.
8. System enligt kravflt 7, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (25,l¿5) är svängbart anslutet till bommen (7,l*7ë mellan dess fria ände och stagets (3,l03) svängbara anslutning till bommen.
9. System enligt kravet 8, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (25,l25) är anordnat att förflytta staget (3,l03) från ett första, vikt läge med bommen (7,lO7) sänkt, över ett uträtat läge, till ett andra, i motsatt riktning något vikt läge med bommen höjd.
10. System enligt kravet 9, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet innefattar en hydraulisk cylinder (25,l25§ med en kolvstång (29,l33), vilken är helt utskjuten då staget (3,l03) är i det andra läget.
11. ll. System enligt kravet l0, k ä n n e t e c k n a t därav, att cylindern (25,l25) är anordnad utmed bommens (7,lO7) sida.
12. l2. System enligt kravet 7, k ä n n e t e c k n a t därav, att förflyttningsorganet (2S,l25) är anslutet till det korta stag~ partiet (23,l23) vid ett ställe förskjutet transversellt från en linje, som förenar gångleden (l9,ll9) och den svängbara anslutningen till bommen (7,lO7) med varandra. ÅNF Norge 105 769 (35 b:3/ Osterríke 221 750 (35 b Poon QuAuTv
SE7714739A 1976-12-25 1977-12-23 Lyftsystem for en kranbom SE416720B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP15713176A JPS5380655A (en) 1976-12-25 1976-12-25 Derric device for boom and so on

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7714739L SE7714739L (sv) 1978-06-26
SE416720B true SE416720B (sv) 1981-02-02

Family

ID=15642872

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7714739A SE416720B (sv) 1976-12-25 1977-12-23 Lyftsystem for en kranbom

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4212404A (sv)
JP (1) JPS5380655A (sv)
BR (1) BR7708600A (sv)
DE (1) DE2755986C2 (sv)
ES (1) ES465419A1 (sv)
GB (1) GB1548470A (sv)
GR (1) GR64126B (sv)
NL (1) NL7714273A (sv)
SE (1) SE416720B (sv)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4411584A (en) * 1981-01-26 1983-10-25 J. I. Case Company Optimized earthworking tool operating linkage
DE3104072C2 (de) * 1981-02-06 1986-07-03 O & K Orenstein & Koppel Ag, 1000 Berlin Löffelbagger
FR2566380A1 (fr) * 1984-06-26 1985-12-27 Materiel Manutention Concassag Portique de chargement ou de dechargement, notamment portuaire, a fleche relevable
FR2572718B1 (fr) * 1984-11-06 1988-02-05 Phb Someral Systeme de controle du fonctionnement d'une grue a fleche
GB8618236D0 (en) * 1986-07-25 1986-09-03 Mcconnel F W Ltd Vegetation cutting apparatus
US7762412B2 (en) * 2007-04-26 2010-07-27 Manitowoc Crane Companies, Llc Mast raising structure and process for high-capacity mobile lift crane
CN109019358A (zh) * 2018-08-09 2018-12-18 徐州杰瑞钢结构有限公司 一种钢结构起吊装置
CN110921526B (zh) * 2019-12-10 2020-08-04 台州市路桥欧铂喷塑电泳有限公司 一种可调支撑点的起重机

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3073397A (en) * 1959-05-11 1963-01-15 Mccabe Powers Body Co Portable digger
AT221750B (de) * 1960-09-03 1962-06-12 Richard Palfinger Ladekran für Lastkraftwagen
US3517829A (en) * 1966-08-12 1970-06-30 Hans Tax Luffing crane
ES357369A1 (es) * 1967-08-30 1970-03-16 Karl Fritjof Torbjorn Adolfsso Una grua de pequeno tamano.
DE7029696U (de) * 1970-08-07 1970-11-12 Atlas Mak Maschb Gmbh Vorrichtung zur vergroesserung des wippbereiches eines mit hydraulischem wippzylinder verstellbaren auslegers eines kranes an bord von schiffen.

Also Published As

Publication number Publication date
BR7708600A (pt) 1978-08-15
ES465419A1 (es) 1978-09-16
GR64126B (en) 1980-01-25
NL7714273A (nl) 1978-06-27
DE2755986C2 (de) 1984-12-13
DE2755986A1 (de) 1978-07-06
JPS5621720B2 (sv) 1981-05-21
JPS5380655A (en) 1978-07-17
US4212404A (en) 1980-07-15
GB1548470A (en) 1979-07-18
SE7714739L (sv) 1978-06-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4614275A (en) Heavy duty crane
RU2083473C1 (ru) Автоматически складываемая стрела для подъемного крана
SE416720B (sv) Lyftsystem for en kranbom
US20230150802A1 (en) Marine knuckle boom crane
US3715039A (en) Telescopic boom
US4196814A (en) Vertical telescoping lower crane
US3637043A (en) Articulated aerial device
US4303166A (en) Horizontal slewing crane
US3367514A (en) Loading apparatus for vehicles
RU98112609A (ru) Складная мачта из трех элементов с устройством складывания и раскладывания для башенного крана
SE456575B (sv) Kran vars vipparm er svengbar relativt huvudarmen via ett lenksystem
KR830000872Y1 (ko) 부움 인양장치
EP3339237B1 (en) Hydraulic crane
SE416531B (sv) Lyftanordning bestaende av en teleskopiskt verkande lyftpelare
SU695960A1 (ru) Подъемник
CN217921202U (zh) 一种多节臂同步伸缩机构及起重机
SU145082A1 (ru) Навесной тракторный стогометатель-погрузчик
SU1747377A1 (ru) Самомонтирующий башенный кран
US3471034A (en) Boom in a truck-crane
JPH0415754Y2 (sv)
JP2581976B2 (ja) ダブルリンク式引込クレーンの吊荷安定支持装置
SU745858A1 (ru) Пространственный рычажный механизм подъемника
RU1782918C (ru) Башенный кран
NO123993B (sv)
RU1802069C (ru) Приемный мост буровой установки

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7714739-5

Effective date: 19880927

Format of ref document f/p: F