RO115756B1 - Dispozitiv pentru determinarea jocului din imbinarile articulate si pentru masurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule - Google Patents

Dispozitiv pentru determinarea jocului din imbinarile articulate si pentru masurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule Download PDF

Info

Publication number
RO115756B1
RO115756B1 RO95-00185A RO9500185A RO115756B1 RO 115756 B1 RO115756 B1 RO 115756B1 RO 9500185 A RO9500185 A RO 9500185A RO 115756 B1 RO115756 B1 RO 115756B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
plate
upper plate
measuring
determining
vehicles
Prior art date
Application number
RO95-00185A
Other languages
English (en)
Inventor
Eride Rossato
Original Assignee
Eride Rossato
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eride Rossato filed Critical Eride Rossato
Publication of RO115756B1 publication Critical patent/RO115756B1/ro

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01BMEASURING LENGTH, THICKNESS OR SIMILAR LINEAR DIMENSIONS; MEASURING ANGLES; MEASURING AREAS; MEASURING IRREGULARITIES OF SURFACES OR CONTOURS
    • G01B5/00Measuring arrangements characterised by the use of mechanical techniques
    • G01B5/24Measuring arrangements characterised by the use of mechanical techniques for measuring angles or tapers; for testing the alignment of axes
    • G01B5/255Measuring arrangements characterised by the use of mechanical techniques for measuring angles or tapers; for testing the alignment of axes for testing wheel alignment
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01MTESTING STATIC OR DYNAMIC BALANCE OF MACHINES OR STRUCTURES; TESTING OF STRUCTURES OR APPARATUS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01M17/00Testing of vehicles
    • G01M17/007Wheeled or endless-tracked vehicles
    • G01M17/06Steering behaviour; Rolling behaviour

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Vehicle Cleaning, Maintenance, Repair, Refitting, And Outriggers (AREA)
  • A Measuring Device Byusing Mechanical Method (AREA)
  • Length Measuring Devices With Unspecified Measuring Means (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Details Of Measuring And Other Instruments (AREA)
  • Steering Controls (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la un dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiului de bracaj la autovehicule, dispozitiv destinat atelierelor de verificare și întreținere a autovehiculelor.
Este cunoscut că stațiile de întreținere a autovehiculelor sunt prevăzute cu dispozitive pentru măsurarea jocului din îmbinările articulate ale vehiculelor. Aceste dispozitive cuprind o placă inferioară și o placă superioară care se poate deplasa orizontal față de placa inferioară după două direcții perpendiculare. Dispozitivele amintite se instalează, în general, în perechi, pe un elevator de vehicule, placa inferioară fiind fixată de calea de rulare corespondentă, iar placa superioară susținând o roată 10 a vehiculului de verificat care a fost în prealabil așezat pe elevator. Pentru a determina prezența vreunui joc în îmbinările articulate ale sistemului de direcție și pentru a-i măsura amplitudinea, placa superioară are posibilitatea să se miște față de placa inferioară care este fixă, pe perioada acestor mișcări observându-se vizual și cu ajutorul unei lămpi electrice comportarea articulațiilor vehiculului.
Un dezavantaj al acestui dispozitiv cunoscut este acela că are o înălțime destul de mare - aproximativ 7 cm - iar, întrucât se află instalat, în general, permanent pe elevatorul de vehicule, acesta din urmă poate fi practic utilizat doar în acest scop.
în același scop, sunt cunoscute și niște plăci circulare dotate cu bile și folosite pentru măsurarea geometriei suspensiei și a unghiurilor de bracaj ale roților. Și 2Q aceste plăci sunt montate, în general, pe căile de rulare ale elevatorului de vehicule, în degajări adecvate, special prevăzute, limitând astfel utilizarea la acest unic scop datorită configurației lor particulare și naturii funcțiilor îndeplinite.
Prin urmare, acele stații de întreținere auto care sunt echipate și pentru determinarea jocului și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj trebuie neapărat să fie 25 prevăzute cu două elevatoare de vehicule sau, în orice caz, cu două posturi separate de lucru, unul echipat cu accesorii de un tip, iar celălalt cu accesorii de celălalt tip, cu implicații evidente asupra costului și spațiului necesar.
Pe de altă parte, accesoriile corespunzătoare celor două tipuri de măsurători ar putea fi montate interschimbabil pe unul și același elevator, dar aceasta ar necesita 30 o serie de operații suplimentare pentru instalarea accesoriilor adecvate, înaintea efectuării unui anumit tip de măsurători și apoi pentru îndepărtarea acestora după efectuarea măsurătorii respective.
Problema pe care o rezolvă invenția este obținerea unui dispozitiv care să poată fi folosit atât pentru determinarea jocului din îmbinările articulate, cât și pentru 35 măsurarea unghiurilor de bracaj ale roților autovehiculelor, și care să poată fi utilizat în oricare din aceste forme.
Invenția mai urmărește și obținerea unui dispozitiv care să poată fi montat în degajarea practicata în calea de rulare a unui elevator pentru vehicule.
Invenția are în vedere și obținerea unui dispozitiv a cărui conversie amintită să 40 poată fi efectuată repede și ușor.
Invenția urmărește și realizarea unui dispozitiv care să poată fi montat pe elevatoarele convenționale, fără ca prin aceasta să le limiteze la acestă utilizare specifică.
Invenția urmărește, de asemenea, și obținerea unui dispozitiv care să combine multifuncționalitatea cu o construcție compactă, cu operarea singură și fiabilă, și cu cerințe minime de spațiu, cum ar fi posibilitatea de a fi dispus în degajarea prevăzută, în general, în căile de rulare ale elevatoarelor de vehicule.
Invenția mai urmărește și obținerea unui dispozitiv care să permită deplasări unghiulare ale plăcii superioare de 90° sau de 45°, în funcție de măsurătorile efectuate.
RO 115756 Bl
Toate aceste deziderate, dar și altele, vor rezulta din descrierea prezentată în continuare și vor fi atinse prin intermediul unui dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform invenției.
Dispozitivul pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform invenției, înlătură dezavantajele de mai sus prin aceea că, urmând să fie poziționat într-o degajare prevăzută în fiecare din căile de rulare ale unui elevator pentru vehicule, este prevăzut cu o placă de bază așezată pe fundul degajării, cu o placă superioară care poate glisa pe orizontală în raport cu placa de bază și cu niște perechi de elemente de acționare asociate plăcii superioare pentru a-i determina mișcările de translație. Niște platane cu bile, dispuse pe placa superioară care glisează, sunt centrate față de aceasta cu ajutorul unor mijloace de centrare și pot fi blocate prin niște elemente de acționare, □ placă intermediară este prinsă de tijele primei perechi de elemente de acționare și glisează cu două muchii paralele în niște ghidaje practicate lateral, în corpurile elementelor de acționare, iar o pereche de ghidaje formate lateral, în corpurile celei de a doua perechi de elemente de acționare, sunt destinate celor două muchii paralele și opuse ale plăcii superioare.
Dispozitivul mai este prevăzut cu niște mijloace de menținere a platanelor cu bile într-o poziție centrată elastic față de placa superioară, elementele de acționare ale primei perechi fiind dispuse paralel una față de cealaltă și fixate de placa de bază, iar elementele de acționare ale celei de a doua perechi fiind dispuse perpendicular pe elementele de acționare ale primei perechi și fixate pe placa intermediară, tijele perechii de elemente de acționare fiind solidare cu placa superioară, Placa de bază are forma unui octogon regulat, distanța dintre laturile sale opuse fiind practic egală cu dimensiunea degajării măsurată pe axa longitudinală a căii de rulare.
Dispozitivul mai este prevăzut cu niște mijloace care limitează mișcările orizontale ale platanelor în raport cu placa superioară și cu cel puțin un element de acționare, cu axa practic verticală, fixat de placa superioară și care se cuplează cu platanele cu bile pentru a le bloca, la comandă, față de placa superioară. Placa superioară este prevăzută cu un orificiu central, practic circular, cu care se cuplează o piesă îndreptată în jos dinspre suprafața inferioară a platanelor cu bile, care are practic forma unei ciuperci, al cărui cap are diametrul mai mare decât diametrul orificiului central practicat în placa superioară. între platane și placa superioară sunt interpuse niște arcuri elicoidale, pentru a le menține într-o poziție centrată reciproc în absența forțelor exterioare.
Un platan are forma unui octogon regulat, iar celălalt este circular. Platanul circular este prevăzut cu o muchie gradată, căreia îi este asociat un indicator solidar cu placa de bază. Placa de bază poate fi deplasată transversal în cadrul degajării ce îi corespunde din fiecare cale de rulare și este prevăzută cu cel puțin o piesă de legătură îndreptată în jos și care se poate cupla cu niște orificii prevăzute în placa de bază a acestei degajări. Piesa de legătură se cuplează cu un element de acționare poziționat transversal sub placa de bază, care mai este prevăzută cu cel puțin o decupare transversală prin care pot trece țevile de alimentare ale perechilor de elemente de acționare și ale mijloacelor de blocare, oricare ar fi poziția transversală a plăcii de bază în cadrul degajării corespunzătoare.
Datorită combinării elementelor de determinare a jocului cu cele de măsurare a unghiului de bracaj într-o singură unitate și datorită dispunerii și coordonării originale a diferitelor părți ce interacționează, dispozitivul, conform invenției, permite modificarea considerabilă a metodei convenționale și obținerea următoarelor avantaje:
100
RO 115756 Bl
- determinarea jocului și măsurarea unghiului de bracare ale unui autovehicul pot fi efectuate la alegere, cu un singur dispozitiv, fără a fi necesară schimbarea poziției vehiculului pe elevator;
- dispozitivul este multifuncțional, având totodată dimensiuni reduse, ceea ce permite montarea sa în degajările convenționale prevăzute în căile de rulare ale elevatorului pentru vehicule;
- poate fi îndepărtat de pe elevator care nu mai este limitat doar la această utilizare;
- poare fi utilizat fără deosebire în ambele căi de rulare;
- permite deplasarea platanului superior nu numai paralel și perpendicular pe axa căii de rulare, ci și sub un unghi de 45° față de aceasta;
- poate fi utilizat pentru vehicule practic cu orice ecartament;
- este ușor de instalat și nu necesită alte conexiuni exterioare în afara celor de alimentare cu energie electrică și hidraulică.
Se dă, în continuare, un exemplu de realizare detaliată a invenției, cu referire și la fig.1...6, care reprezintă:
- fig.1, vedere de sus a dispozitivului pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiului de bracaj la autovehicule, conform invenției, montat în degajarea din calea de rulare a unui elevator pentru vehicule;
- fig.2, vedere de sus a dispozitivului pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiului de bracaj la autovehicule, fără placa superioară sau platoul suprapus;
- fig.3, vedere de sus a dispozitivului fără platou;
- fig.4, vedere de sus a dispozitivului cu un platou circular în locul celui octogonal;
-fig.5, secțiune longitudinală cu un plan V- l/din fig.1;
- fig.6, secțiune transversală cu un plan VI - VI din fig.1.
Dispozitivul pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiului de bracaj la autovehicule, conform invenției, este dotat cu o placă de bază 2, de forma unui octogon regulat, de dimensiuni adecvate instalării sale într-o degajare 4 prevăzută în fiecare din căile de rulare 6 ale unui elevator pentru vehicule, nereprezentat. Placa de bază 2 este dotată cu niște decupări rectilinii 8, al căror rol va fi arătat în cele ce urmează.
Niște elemente de acționare 10, sub forma unor cilindri hidraulici, sunt montate pe placa de bază 2, în apropierea laturilor opuse, paralele cu cele două decupări 8 și au tijele prinse de o placă intermediară 12, practic dreptunghiulară, care are suprafața mai mică decât cea a plăcii de bază 2. Această placă intermediară 12 se poate deplasa orizontal în raport cu placa de bază 2, sub controlul celor două elemente de acționare 10. în acest scop, suprafețele laterale, aflate față în față, ale acestor elemente 10, sunt prevăzute cu niște ghidaje 14, care încadrează două muchii opuse ale plăcii 12, pentru a o ghida pe durata mișcărilor sale de translație și care sunt, prin urmare, paralele cu axele cilindrilor 10.
Alte două elemente de acționare 16, sub forma unor cilindri hidraulici, sunt fixate pe placa 12, pe cele două laturi care nu sunt dispuse în ghidajele 14 și au tijele pistoanelor prinse de o a treia placă dreptunghiulară 18, superioară, care astfel poate glisa orizontal după o direcție perpendiculară pe direcția după care glisează placa intermediară 12 de sub ea și este ghidată pe parcursul mișcărilor ei prin introducerea a două dintre muchiile sale laterale în niște ghidaje 20, corespondente, formate în corpurile elementelor de acționare 16.
RO 115756 Bl
Această a treia placă superioară 18, care este mai mică decât placa intermediară 12 de sub ea, are un orificiu circular central 22 și este prevăzută pe suprafața sa superioară cu mai multe suporturi de bile 24, pe care este așezat un platan octogonal 26, practic analog plăcii de bază 2 și care constituie placa suport a roții autovehiculului de verificat.
Din centrul suprafeței interioare a platanului octogonal 26 se extinde în jos o piesă 28, de forma unei ciuperci, al cărei cap are un diametru mai mare decât diametrul orificiului 22, în scopul de a permite platanului 26 deplasări substanțiale în raport cu placa intermediară 18 de dedesubt, dar împedicând totodată separarea sa completă de ea. în plus, între piesa 28, de forma unei ciuperci, a platanului octogonal 26, și placa intermediară 18, de dedesubt, sunt interpuse două perechi de arcuri elicoidale 30, cu rolul de a menține cele două plăci 26 și 18 centrate reciproc, atunci când forțele exterioare sunt absente.
Pe placa dreptunghiulară 18 sunt dispuși și doi cilindri 32, de dimensiuni mici, cu axele perpendiculare pe această placă și tijele îndreptate în sus, pătrunzând în câte un orificiu corespondent prevăzut în platanul 26 de deasupra, orificiile aflându-se față în față cu tijele atunci când platanul 26 este centrat în raport cu placa 18.
Dispozitivul conform invenției cuprinde, de asemenea, un platan circular 34, care poate înlocui platanul octogonal 26. Acest platan circular 34 este și el prevăzut cu o piesă 28, de forma unei ciuperci și îndreptată în jos, și cu orificiile corespunzătoare pentru cuplarea cu cilindrii de blocare 32. Platanul 34 este dotat cu o muchie gradată 36, căreia îi este asociat un indicator 38 fixat pe placa de bază 2.
Dispozitivul conform invenției mai cuprinde niște senzori și niște legături care îi permit conectarea la un mic bloc de control plasat, de preferință, sub calea de rulare 6, în care este instalat dispozitivul și care permite executarea corectă a ciclului de operații ce va fi descris în continuare. întrucât acest bloc de control este de tip convențional în ceea ce privește construcția și funcționarea - blocul cuprinde un rezervor și o pompă, mai multe ventile electromagnetice și diverse elemente de control și reglaj care depind de tipurile vehiculelor încercate - el nu este redat în desene.
Toate componentele blocului sunt miniaturizate și poziționarea lor sub calea de rulare 6 limitează substanțial lungimea legăturilor până la dispozitivul conform invenției. Practic, este necesar un singur bloc de control pentru cele două dispozitive conform invenției, care sunt montate în cele două căi de rulare 6, ale elevatorului pentru vehicule. între blocul de control și dispozitivul montat în aceeași cale de rulare 6, sunt necesare două conducte de legătură, plus încă alte două conducte de legătură între blocul de control și cel de al doilea dispozitiv montat în cealaltă cale de rulare a elevatorului pentru vehicule. în final, este necesară și o sursă de alimentare cu energie electrică, a blocului de control.
Pentru a determina existența unui posibil joc, se poziționează mai întâi două dispozitive conform invenției, pe elevatorul de vehicule, în degajările 4, prevăzute, în general, în căile sale de rulare 6. în timpul efectuării acestei operații, trebuie să se aibă în vedere ca fiecare dispozitiv să fie poziționat astfel, încât cei doi cilindri 10, solidari cu placa de bază 2, să aibă axele perpendiculare pe axa longitudinală a căii de rulare respective. în vederea efectuării de măsurători corecte, cele două dispozitive trebuie poziționate la o distanță între ele egală cu ecartamentul vehiculului de încercat, de aici rezultând că, întrucât căile de rulare ale elevatoarelor pentru vehicule au o lățime destul de mare pentru a permite utilizarea aceluiași elevator pentru vehicule cu diferite ecartamente, fiecare dispozitiv poate fi deplasat transversal în degajarea corespondentă 4 a căii de rulare 6 fie manual, fie mecanic.
150
155
160
165
170
175
180
185
190
195
RO 115756 Bl în primul dintre aceste cazuri, de placă de baza 2, de formă octogonală, este fixată o piesă 40, îndreptată în jos, care corespunde unor orificii prevăzute într-o placă de bază 44 a degajării 4, orificii care corespund diferitelor poziții transversale pe care le poate ocupa dispozitivul conform invenției, în degajare.
în cel de al doilea caz, sub placa de bază 44 a degajării 4 este dispus un cilindru transversal 42 a cărui tijă se cuplează cu piesa 40, îndreptată în jos dinspre placa de bază 2 și care trece printr-o decupare transversală 46 din placa de bază 44 mai sus amintită.
în ambele cazuri, alimentarea hidraulică a cilindrilor 10, 16 și 32 nu pune nici o problemă, indiferent de poziția plăcii de bază 2 în cadrul degajării 4, întrucât decupările 8 prevăzute în placa menționată permit trecerea conductelor de alimentare, oricare ar fi poziția plăcii.
Datorită faptului că, așa cum va rezulta și din cele ce urmează, dispozitivul conform invenției trebuie să poată fi poziționat în cadrul degajării 4 în două poziții distincte, decalate cu 45°, piesa 40 trebuie să fie situată exact la centrul plăcii 2.
Pentru a determina existența unui joc la un autovehicul, cele două dispozitive conținute în degajările 4 ale celor două căi de rulare 6 trebuie să fie poziționate la o distanță corectă una față de cealaltă, corespunzătoare ecartamentului vehiculului, prin reglarea manuală sau mecanică a poziției transversale a cel puțin unuia dintre dispozitive.
□dată efectuată această poziționare, vehiculul este așezat pe căile de rulare ale elevatorului și poziționat astfel, încât cele două roți din față să stea în centrul platanelor 26 ale celor două dispozitive conform invenției, iar acestea să fie blocate în raport cu plăcile de dedesubt.
Apoi, după dezactivarea celor doi cilindri 32 și deci deblocarea platanului 26 față de placa 18, cele două perechi de cilindri 10 și 16 sunt comandate să genereze mici mișcări longitudinale și/sau transversale, pentru a se verifica existența vreunui joc în articulații. Această verificare se efectuează, în general, la lumina unei lămpi care trebuie să lumineze de jos în sus regiunea de verificat și este însoțită de acționarea, prin intermediul unor butoane, a cilindrilor 10 și 16.
Dacă roțile urmează să fie supuse unor mici mișcări pulsatorii la 45° față de axa longitudinală a căii de rulare, fiecare dispozitiv poate fi poziționat în degajarea ce îi corespunde, rotit cu 45°. în aceste condiții este necesară acționarea doar a uneia dintre perechile de cilindri 10 sau 16 pentru a obține mișcările pulsatorii după direcția cerută. Din acest punct de vedere, în astfel de cazuri, dispozitivul conform invenției ar putea fi prevăzut doar cu una dintre perechile de cilindri 10 sau 15, sau doar cu una dintre plăcile 12 sau 18.
Dacă este necesară și determinarea unghiului de bracaj al roților, atunci platanul octogonal 26 poate fi înlocuit cu platanul circular 34, pe care, după ce a fost blocat față de placa 18 cu cilindrii 32, se așază roata condusă a vehiculului. Platanul 34 este apoi deblocat, roata este bracată, iar unghiul de rotație a platanului 34 este citit conform poziției indicatorului 38 față de muchia gradată 36.

Claims (7)

1. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, urmând a fi poziționat într-o degajare (4), prevăzută în fiecare din căile de rulare (6) ale unui elevator pentru vehicule și care
RO 115756 Bl
250 cuprinde o placă de bază (2) așezată pe fundul degajării (4), o placă superioară (18] care poate glisa pe orizontală în raport cu placa de bază (2), niște perechi de elemente de acționare asociate plăcii superioare (18] pentru a-i determina mișcările de translație, niște platane cu bile (26 și 34), dispuse pe placa superioară (18) care glisează și niște mijloace de centrare a platanelor cu bile (26 și 34) față de placa superioară (18) și niște elemente de acționare (10, 16) pentru blocarea lor, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu o placă intermediară (12) prinsă de tijele primei perechi de elemente de acționare (10) și care glisează cu două muchii paralele în niște ghidaje (14) practicate lateral în corpurile elementelor de acționare (10), o pereche de ghidaje (20) formate lateral în corpurile celei de a doua perechi de elemente de acționare (16), destinate celor două muchii paralele și opuse, ale plăcii superioare (18), și niște mijloace de menținere a platanelor cu bile (26, 34) într-o poziție centrată elastic față de placa superioară (18), elementele de acționare (10) ale primei perechi fiind dispuse paralel una față de cealaltă și fixate de placa de bază (2), iar elementele de acționare (16) ale celei de a doua perechi fiind dispuse perpendicular pe elementele de acționare (10) ale primei perechi și fixate pe placa intermediară (12), tijele perechii de elemente de acționare (16) fiind fixate de placa superioară (18),
2. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că placa de bază (2) are forma unui octogon regulat, distanța dintre laturile sale opuse fiind practic egală cu dimensiunea degajării (4) măsurată pe axa longitudinală a căii de rulare (6).
3. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu niște mijloace (22 și 28) care limitează mișcările orizontale ale platanelor (26 și 34) în raport cu placa superioară (18).
4. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că placa superioară (18) este prevăzută cu un orificiu central (22) practic circular, cu care se cuplează o piesă (28) îndreptată în jos dinspre suprafața inferioară a platanelor cu bile (26 și 34).
5. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 3, caracterizat prin aceea că piesa (28) este îndreptată în jos, dinspre suprafața inferioară a platanelor cu bile (26 și 34) și are practic forma unei ciuperci, al cărei cap are diametrul mai mare decât diametrul orificiului central (22), practicat în placa superioară (18).
6. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că este prevăzut cu cel puțin un element de acționare (32), cu axa practic verticală, fixat de placa superioară (18) și care se cuplează cu platanele cu bile (26 și 34) pentru a le bloca, la comandă, față de placa superioară (18).
7. Dispozitiv pentru determinarea jocului din îmbinările articulate și pentru măsurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că între platanele (26 și 34) și placa superioară (18) sunt interpuse niște arcuri (30) pentru a le menține într-o poziție centrată reciproc în absența forțelor exterioare.
RO95-00185A 1992-08-04 1993-07-27 Dispozitiv pentru determinarea jocului din imbinarile articulate si pentru masurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule RO115756B1 (ro)

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ITVE920031A IT1260832B (it) 1992-08-04 1992-08-04 Dispositivo per rilevare i giochi degli snodi e per misurare gli angoli di sterzata di autoveicoli
IT9301991 1993-07-27
US08/378,572 US5522139A (en) 1992-08-04 1995-01-26 Device for determining the slack in articulated joints and for measuring the steering angles of motor vehicles

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO115756B1 true RO115756B1 (ro) 2000-05-30

Family

ID=44643014

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO95-00185A RO115756B1 (ro) 1992-08-04 1993-07-27 Dispozitiv pentru determinarea jocului din imbinarile articulate si pentru masurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule

Country Status (25)

Country Link
US (1) US5522139A (ro)
EP (1) EP0654139B1 (ro)
JP (1) JP3115601B2 (ro)
KR (1) KR100230648B1 (ro)
AR (1) AR247513A1 (ro)
AT (1) ATE144320T1 (ro)
AU (1) AU664771B2 (ro)
BR (1) BR9306793A (ro)
CA (1) CA2141549A1 (ro)
DE (1) DE69305523T2 (ro)
DK (1) DK0654139T3 (ro)
ES (1) ES2095661T3 (ro)
FI (1) FI110453B (ro)
GR (1) GR3021968T3 (ro)
HU (1) HU220653B1 (ro)
IT (1) IT1260832B (ro)
LT (1) LT3219B (ro)
LV (1) LV11066B (ro)
NO (1) NO313345B1 (ro)
PL (1) PL171773B1 (ro)
RO (1) RO115756B1 (ro)
RU (1) RU2108544C1 (ro)
SK (1) SK283158B6 (ro)
WO (1) WO1994003773A1 (ro)
ZA (1) ZA935596B (ro)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE503452C2 (sv) * 1994-09-09 1996-06-17 Josam Lastbilteknik Ab Anordning för stationär kontroll av styrleder och upphängningsdetaljer i fordon
US6047594A (en) * 1996-05-23 2000-04-11 Intercomp Company Digital turn plate apparatus
US6163968A (en) * 1999-02-19 2000-12-26 Hunter Engineering Co Steering lash and suspension play testing system
IT1317228B1 (it) * 2000-04-12 2003-05-27 Gieffe Immobiliare S N C Di Gi Procedimento ed apparecchiatura per la verifica dei giochi nellesospensioni e nello sterzo di un autoveicolo
ITVE20000043A1 (it) * 2000-10-23 2002-04-23 Eride Rossato Attrezzatura per effettuare misurazioni della geometria delle sospensioni di un autoveicolo
ITAL20010012U1 (it) * 2001-10-18 2003-04-18 Giacomo Gallese Piatto rotante autobbloccante autocentrante con funzionamento meccanico pneumatico
US7308971B2 (en) * 2003-12-19 2007-12-18 Hunter Engineering Company Turn plate and slip plate centering and locking mechanism
DE102005056655A1 (de) * 2005-11-28 2007-05-31 Sherpa Autodiagnostik Gmbh Prüfvorrichtung für Fahrzeuge, um ein etwaiges Achsspiel bzw. Gelenkspiel sichtbar zu machen
CA2773403C (en) * 2009-09-14 2017-08-29 Snap-On Tools Of Canada, Ltd. Apparatus for supporting a wheel of a vehicle
DE102009060304A1 (de) * 2009-12-23 2011-06-30 Sherpa Autodiagnostik GmbH, 84453 Achsspielprüfeinrichtung
WO2018049475A1 (en) 2016-09-15 2018-03-22 Terex Australia Pty Ltd Crane counterweight and suspension
RU207302U1 (ru) * 2021-04-19 2021-10-21 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Ижевская государственная сельскохозяйственная академия" Стенд для диагностирования шкворневых соединений автомобилей на поточных линиях

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1927488A (en) * 1931-01-16 1933-09-19 Christensen Harry Wheel gauging device
US3321983A (en) * 1965-01-04 1967-05-30 Master Specialties Company Tilting bar alternate action switch mechanism
DE1530639B1 (de) * 1965-11-17 1969-11-06 Daimler Benz Ag Einrichtung zum Pruefen von Fahrzeuglenkungen
US3875672A (en) * 1973-05-24 1975-04-08 John J Castoe Wheel alignment rack with adjustable turntables
FR2571495B1 (fr) 1984-10-09 1986-11-21 Ouest Centre Tech Apave Appareil pour la detection des jeux des trains et la verification de la direction d'un vehicule automobile
FR2619443B1 (fr) * 1987-08-10 1991-04-26 Brodu Jacques Dispositif a plateau pivotant pour la mesure des angles de braquage d'une roue directrice d'une voiture automobile
NL8800876A (nl) 1988-04-06 1989-11-01 Dicky Van De Graaf Draaiplaat.
US4897926A (en) * 1988-09-14 1990-02-06 Hunter Engineering Company Vehicle wheel turning angle gauge
EP0451175A1 (en) 1988-12-14 1991-10-16 Eride Rossato Device for supporting motor vehicle wheels when taking suspension geometry measurements
JP2588982B2 (ja) * 1990-02-13 1997-03-12 本田技研工業株式会社 車輪検査方法及び装置

Also Published As

Publication number Publication date
JPH07509563A (ja) 1995-10-19
KR950702700A (ko) 1995-07-29
FI950449A0 (fi) 1995-02-02
NO950400D0 (no) 1995-02-03
ITVE920031A0 (it) 1992-08-04
JP3115601B2 (ja) 2000-12-11
BR9306793A (pt) 1998-12-08
AR247513A1 (es) 1995-01-31
PL307337A1 (en) 1995-05-15
HUT71011A (en) 1995-11-28
FI950449A (fi) 1995-02-02
LV11066A (lv) 1996-02-20
FI110453B (fi) 2003-01-31
ZA935596B (en) 1994-03-01
WO1994003773A1 (en) 1994-02-17
HU9500227D0 (en) 1995-03-28
LV11066B (en) 1996-06-20
ITVE920031A1 (it) 1994-02-04
RU2108544C1 (ru) 1998-04-10
SK283158B6 (sk) 2003-03-04
SK14495A3 (en) 1995-08-09
KR100230648B1 (ko) 1999-12-01
IT1260832B (it) 1996-04-22
LT3219B (en) 1995-04-25
EP0654139A1 (en) 1995-05-24
DE69305523D1 (de) 1996-11-21
AU664771B2 (en) 1995-11-30
DE69305523T2 (de) 1997-04-24
PL171773B1 (pl) 1997-06-30
EP0654139B1 (en) 1996-10-16
GR3021968T3 (en) 1997-03-31
ATE144320T1 (de) 1996-11-15
NO950400L (no) 1995-02-03
RU95106974A (ru) 1996-11-20
CA2141549A1 (en) 1994-02-17
DK0654139T3 (da) 1997-04-01
LTIP838A (en) 1994-10-25
NO313345B1 (no) 2002-09-16
AU4702793A (en) 1994-03-03
US5522139A (en) 1996-06-04
HU220653B1 (hu) 2002-03-28
ES2095661T3 (es) 1997-02-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO115756B1 (ro) Dispozitiv pentru determinarea jocului din imbinarile articulate si pentru masurarea unghiurilor de bracaj la autovehicule
JPH04230434A (ja) 架空線の電車線検査機械
US4175327A (en) Measuring machine
DE60019799D1 (de) Fahrbahndeckenprofilmessung
CN206876098U (zh) 一种曲面玻璃的检测装置
US4133112A (en) Apparatus for measuring a workpiece
JP3017459B2 (ja) 鉄道車両の車輪の片寄りを測定する装置
KR102417776B1 (ko) 3축 콘크리트 균열 게이지
US5053701A (en) Device for measuring the spacing between aligned rails
DE4315161A1 (de) Vorrichtung zum Vermessen von Bauteilen mittels eines Tasters
CN106989650A (zh) 一种汽车离地间隙测量机构
US5806199A (en) Three-dimensional part measurement system
CN85107033A (zh) 接触信号测头
JP2622600B2 (ja) 車両複合試験装置
RU2096741C1 (ru) Способ размерного контроля крупногабаритного изделия и устройство для его осуществления
CN1050900C (zh) 一种测定机动车的铰链连接件间的间隙和测量转向角的装置
CN213447993U (zh) 一种道路施工质量检测装置
ES2185451B1 (es) Banco para ensayos de direccion, frenado y suspension de vehiculos.
KR100661442B1 (ko) 엘리베이터의 가이드레일 정렬오차 측정장치
SU1411560A1 (ru) Устройство дл измерени плоскостности и горизонтальности поверхности
IT202100015224A1 (it) Sistema migliorato di misurazione di spostamenti o scorrimenti longitudinali di rotaia, per controlli anche su binari ferroviari in esercizio
SU1515048A1 (ru) Устройство дл определени положени подкрановых путей
SU933610A2 (ru) Приспособление дл выверки колес мостового крана
CN110360956A (zh) 一种车体底架中心销垂直度测量装置及测量方法
SU1265505A1 (ru) Устройство дл определени массы и координат центра масс издели