NO842893L - Anordning ved elektrokardiograf - Google Patents

Anordning ved elektrokardiograf

Info

Publication number
NO842893L
NO842893L NO842893A NO842893A NO842893L NO 842893 L NO842893 L NO 842893L NO 842893 A NO842893 A NO 842893A NO 842893 A NO842893 A NO 842893A NO 842893 L NO842893 L NO 842893L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
data
writing
printer
analog
signals
Prior art date
Application number
NO842893A
Other languages
English (en)
Inventor
Martin J Slavin
Original Assignee
Intech Systems Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Intech Systems Corp filed Critical Intech Systems Corp
Publication of NO842893L publication Critical patent/NO842893L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B5/00Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
    • A61B5/24Detecting, measuring or recording bioelectric or biomagnetic signals of the body or parts thereof
    • A61B5/316Modalities, i.e. specific diagnostic methods
    • A61B5/318Heart-related electrical modalities, e.g. electrocardiography [ECG]
    • A61B5/333Recording apparatus specially adapted therefor
    • A61B5/336Magnetic recording apparatus
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B5/00Measuring for diagnostic purposes; Identification of persons
    • A61B5/02Detecting, measuring or recording pulse, heart rate, blood pressure or blood flow; Combined pulse/heart-rate/blood pressure determination; Evaluating a cardiovascular condition not otherwise provided for, e.g. using combinations of techniques provided for in this group with electrocardiography or electroauscultation; Heart catheters for measuring blood pressure

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Cardiology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Physiology (AREA)
  • Measurement And Recording Of Electrical Phenomena And Electrical Characteristics Of The Living Body (AREA)
  • Measuring Pulse, Heart Rate, Blood Pressure Or Blood Flow (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Massaging Devices (AREA)
  • Measuring And Recording Apparatus For Diagnosis (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår generelt en kardiograf av den typen som er anvendt for å tilveiebringe en opptegning av data fra konvensjonelle elektrokardiografsensorer som blir anbrakt på en pasients legeme og nærmere bestemt en liten batteridrevet miniatyrfono- og elektrokardiograf for å holde i hånden, som vanligvis kan bli båret av doktorer, sykepleiere, teknikere etc. Konvensjonell EKG-maskiner ble anvendt under styrte betingelser hvor pasienten blir nøyaktig behandlet for målinger som skal bli gjort. Maskinene er generelt store og dyre og av begge grunner ikke spesielt bærbare slik at doktoren kunne transportere dem med seg ved hans normale rundgang, heller ikke vil disse instrumentene være praktiske for transport av sykepleiere og lignende. Bruken av EKG-maskiner har blitt begrenset selv om permanent opptegning som disse maskinene tilveiebringer av en pasients tilstand ved et gitt tidsøyeblikk er et uvurderlig verktøy for praktikeren.
En annen ulempe ved konvensjonelle maskiner som frembrin-ger et kardiogram er størrelsen og skriveren som er nød-vendig for å frembringe en hovedsakelig analog øyeblikks-fremstilling av EKG-signalene når de blir detektert. Evnen til opptegningsevnen og nøyaktig følge de tilførte elektriske drivsignalene gir plass for forbedringer og bruken av oscilloskop mens man følger nøyaktig de elektriske signalene tilveiebringer ingen permanent opptegning med mindre ytterligere utstyr for fotografering er tilstede. Kompleksiteten ved slike anordninger gir ytterligere be-grensninger likeledes som dens bærebarhet.
Det ville dessuten være mekanisk nyttig å tilveiebringe en permanent opptegning av et signal representativt for lyd-signalet fra et stetoskop, for således å tilveiebringe en permanent opptegning og for å tillate sammenligning med et elektrokardiogram av pasienten.
Det som er nødvendig er en miniatyrfono- og elektrokardiograf som er liten og lett og dermed bærbar og som tilveiebringer en nøyaktig og permanent opptegning av EKG og lyden fra et stetoskop.
Generelt sagt, blir i samsvar med oppfinnelsen tilveiebrakt en miniatyrfono- og elektrokardiograf spesielt egnet for bæring. Miniatyrfono- og elektrokardiografen kan hol-des i hånden og er batteridrevet. Anordningen innbefatter en digitaldreven miniatyrskriver som kan samtidig skrive data mottatt fra i det minste to sensorer på kroppen. Signaler fra konvensjonelle EKG-elektroder eller fra en lyd-utgang til et stetoskop slik som differensialstetoskop, som beskrevet i US-søknad nr. 366.516, er valgt ved multi-pleksing i samsvar med maskininstruksjonene tilveiebrakt av brukeren. De valgte multiplekssignalene blir omdannet fra analogt til digitalt format og lagret i et direktelager alle under styring av mikroprosessor. Hovedsakelig samtidig med innføring av data til direktelageret blir dataen lest ut under styring av mikroprosessoren og ført til den digitaldrevne skriveren for å tilveiebringe en skrevet opptegning av de opprinnelige EKG-inngangene. Hastigheten for lesing av data fra lageret for å drive skriveren er langsommere enn hastigheten på skrivingen av data inn i lageret fra sensorene.
Utgangene er anbrakt på anordningen for å kunne koples med et oscilloskop og med et modem for overføring av digitalisert data ved hjelp av telefon eller andre dataoverfø-ringsinnretninger for å kunne analyseres ved fjerntliggen-de steder. Et tastatur tillater brukeren å velge utskrivning blant forskjellige EKG-elektroder og lydinngangen fra stetoskopet som kan være samtidig forbundet med miniatyrfono- og elektrokardiografen. Brukeren innfører også iden-tifikasjonsdata ved hjelp av tasturen, f.eks. pasientens navn, operatørens navn, data, tid og lignende og identifi-kasjon av valgte kanaler som er blitt opptegnet. Skriveren skriver ut denne informasjonen på opptegningen med utskrivningen av de aktuelle EKG- og lyddata. Data- og tids-informasjon kan automatisk bli skrevet ut fra en intern takter i anordningen. Tastaturen kan også tillate valg av forsterkning, tidsbasis, antall slag som skal bli opptegnet, spesielle filter og andre utgangssignal-definerende trekk ved å tilføre styresignaler til mikroprosessoren. En f remvisningsanordning slik som en vaeskekrystallf remviser angir indentifikasjonsdata når de blir tilført av brukeren for å tillate kontroll av nøyaktigheten og også fremvisning av instruksjoner for brukeren og spørsmål om informasjon fra brukeren når nødvendig for en fullstendig opptegning under styring av mikroprosessoren og bruk av lagret data i et direktelager. Et utskiftbart batteri driver hele kretsen.
Følgelig er det et formål ved foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en forbedret miniatyrfono- og elektrokardiograf som er liten og kan bli holdt i hånden.
Et annet trekk ved oppfinnelsen er å tilveiebringe en forbedret miniatyrfono- og elektrokardiograf som er batteridrevet og kan bli anvendt på området under ukontrollerte forhold.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en forbedret miniatyrfono- og elektrokardiograf som kan velge utskrivninger blant flere EKG-innganger og en lyd-inngang fra et stetoskop.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en bærbar elektrokardiograf som kan ha en digitalstyrt skriver som skriver ved en hastighet langsommere enn hastigheten til de tilførte EKG-signalene.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en forbedret miniatyrfono- og elektrokardiograf som tilveiebringer en permanent, nøyaktig skrevet opptegning av opptegnet data innbefattende identifikasjonsinformas jon.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en forbedret miniatyrfono- og elektrokardiograf som tilveiebringer løpende instruksjon og spørsmålsinformasjon for brukeren når nødvendig for en fullstendig og nøyaktig opptegning av data.
Oppfinnelsen skal nå beskrives nærmere med henvisning til tegningene, hvor: Fig. 1 viser et perspektivriss av en miniatyrfono- og
elektrokardiograf i samsvar med oppfinnelsen.
Fig. 2 viser et sideriss av elektrokardiografen på fig. 1.
Fig. 3 viser et funksjonsblokkdiagram av en miniatyrfono- og elektrokardiograf i samsvar med oppfinnelsen .
Med henvisning til figurene innbefatter fono- og elektrokardiografen 10 i samvar med oppfinnelsen et hus 12 som har på dens venstre side flere inngangsbøssinger 14 for forbindelse med EKG-elektroder som kan være tilført på konvensjonell måte til en pasient for tilveiebringelse av kardiogram. En bøssing 20 tilveiebringer inngangen til den elektriske (fono) utgangen til et stetoskop som har en elektroakustisk transduktor, slik som differensialsteto-skopet av den typen beskrevet i US-søknad nr. 366.516. Denne inngangen tilveiebringer et analogsignal som er representativt for pasientens hjerteslag og hjertelyd. Fono- og elektrokardiografen 10 har også et tastatur 22 på dens toppoverflate for innføring av alfanummerisk informasjon som forklart nærmere senere, og et væskekrystallfrem-visningsanordning 24 på dens toppflate for å tilveiebringe en visuell indikasjon av inngangssignalene til tastaturen 22 og annen informasjon. En skriver 26 er montert inne i huset 12 og skriver på et opptegningspapir 28 som blir tilført skriveren 26 fra en rull 30 anbrakt inne i huset 12 og gjort synelig ved hjelp av et transparent fjernbart deksel 32.
Fono- og elektrokardiografen 10 har batteripakken 34 som kan utskiftes ved hjelp av en inngangsbøssing 36 anbrakt på den høyre siden av kassetten 12 motsatt EKG-inngangs-bøssingen 14 og fonoinngangsbøssingen 2. En PÅ/AV-bryter 38, som styrer tilførselen av batterieffekten til de andre elektriske elementene i fono- og elektrokardiografen 10, er også anbrakt på siden av huset 12. En første utgangs-bøssing 40 tilveiebringer av ethvert valgt signal som er blitt tilført ved bøssingene 14, 20 for å tilføre signalet til en annen kardiografanordningen eller til et oscilloskop for fremvisning. En andre utgangsbøssing 42 kan selektivt tilveiebringe digitalisert, multiplekset dataut-gangssignaler representative for en eller flere av inngangene til bøssingene 14, 20 i et format egnet for data-overføring. Fono- og elektrokardiografen 10 innbefatter et modem 43 forbundet med utgangsbøssingen 42 for sending av data ved hjelp av telefon eller for overføring av opptegnet data til midlertidig eller permanente lager utenfor fono- og elektrokardiografen 10.
Ved den viste utførelsesformen er fem EKG-innganger anordnet, hvor en, f. eks. den høyre inngangen, tjener som et referansesignal på vanlig måte. Ytterligere EKG-innganger kan være anordnet om ønskelig. Som det fremgår av fig. 3 er EKG- eller fonosignalene mottatt ved bøssingene 14, 20 tilført signalbehandlingskretsen 44 hvor signalene blir normalisert for å justere amplituden for å tilveiebringe maksimale topper ved full skala i datalagrings- og skrive-prosessen. De analoge inngangene blir så tilført en analog/digitalomformer 46 ved hjelp av en multiplekser 48. Multiplekseren 48 drives under dirigering av en mikroprosessor 52, som igjen er styrt ved instruksjoner fra brukeren tilført via tastaturen 22 eller ved hjelp av instruksjoner lagret i et direktelager (EPROM 60) som nærmere beskrevet nedenfor. Multiplekseren 48 innbefatter mikro-prosessorstyrte brytere som selektivt fører inngangssignaler fra bøssingene 14, 20 for addering, subtrahering, gjennomsnittsberegning og filtreringskretser for å frembringe ønsket kombinering av inngangssignalene som er mer vanlig ved bruk i elektrokardiografer, som ytterligere kombinasjon om ønskelig. Blant kombinasjoner av signaler som ofte blir frembrakt, er således forskjellen mellom venstre arm (LA) og høyre arm (RA) inngangssignaler (betegnet I) og forskjellen mellom høyre arminngangen (RA) og gjennomsnitten av venstre arm (LA) og venstre legg (LL) inngangssignaler (betegnet AVR). De individuelle eller kombinerte inngangssignalene kan bli selektivt ført gjen-nom en/eller flere filter slik som et artefaktfilter tilpasset til å filtrere ut effekten av forskjellige elektriske signaler. En eller flere av de individuelle kombinerte inngangssignalene er etter filtreringen om ønskelig, valgt som dirigert av multiprosessoren for sampling og digitali-sering. De samplede digitaliserte dataene til valgte inngangssignaler eller kombinasjoner av inngangssignaler blir lagret ved sammenhengende adresser til direktelageret 50 (RAM). Dersom to signaler skal bli skrevet ut, fremvist eller sendt inneholder hver lageradresse eller sammenfal-lende lageradresse vesentlige samtidige sampler av to signaler valgt for skriving, fremvisning eller overføring. Siden samplingshastigheten er valgt til å være høy sammen-lignet med hastigheten for de samplede signaler, tilveiebringer de samplede signaldelene lagret i RAM 50 en nøyak-tig fremstilling av det ønskede signalet og hvor der er to slike originaler, kan de bli dømt til å være samtidig. Ved en utførelsesform blir en samplingshastighet på omkring 2000 pr. sekund anvendt.
Mikroprosessoren 52 styrer driften av multiplekseren 48, analog/digitalomformeren 46, og RAM 50, som innbefatter valg av adresse i RAM 50 for lagring av digitalisert data. Data fra analog/digialomformeren 46 blir sendt til mikroprosessoren 52 ved hjelp av en toveis databuss 54 som også tilveiebringer datainnføringen til RAM 50. En adressebuss 56 forbinder mikroprosessoren 52 med RAM 50 som tillater mikroprosessoren 52 å styre adressevalget for lagring av digitalisert signaldata.
Mikroprosessoren er tilpasset for å behandle samplede og digitaliserte inngangsdata som instruert av brukeren ved hjelp av tastaturet 22. Mikroprosessoren 43 kan bli instruert av brukeren via tastaturet 22 til å justere for-sterkningen til inngangssignalene, til å innstille antall hjerteslag i inngangssignalet som skal bli opptegnet og for å innstille tidsbasisen til den delen av inngangssignalet som skal bli opptegnet. På grunn av praktiske be-grensninger i størrelsen på RAM 50, kan kun et begrenset antall hjerteslag til EKG-signalet eller fonosignalet bli behandlet med hver drift av anordningen. Ved anbringelsen av et ytterligere lager kan imidlertid ytterligere hjerteslag bli lagret. Tidsbasisen kan bli jusert ved å velge matehastigheten til skrivemiddelet 28. Forsterkning kan bli uttrykt i følsomhet, antall millimeter av avbøyning på utskrivningen er inngangsmillivolt. Både tidsbasisen og forsterkninger kan bli styrt kontinuerlig via tastaturen, men ved en utførelsesform er anordnet tre forhåndsinnstil-te valg for hver, valgt av dens bruker via tastaturen og som forblir uendret fra bruk til bruk inntil endret. Nummeret eller instruksjonene tilført ved nedtrykning av taster på tastaturet 22 blir kodet i en koder 58 i signaler egnet for sending på en felles databuss 54. Disse kodede signalene blir omsett til signaler for å drive væskekrystallfremvisningen eller skriveren ved hjelp av mikroprosessoren som anvender koder lagret i det elektriske leselageret (EPROM) 60 på en konvensjonell måte. Ved å anvende tastene på tastaturet kan brukeren innføre data som identifiserer utstyrsoperatøren, pasienten og kanaler elelr signaler som er valgt for utskrivning. Fono- og elektroradiografen blir brukervennlig ved at EPROM 60 innbefatter instruksjoner for brukeren som dirigerer brukeren de riktige operasjonssekvenser og spør etter bestemte innganger fra brukeren ved riktige tidspunkter, slik at disse inngangene kan bli lagret i RAM 50 ved riktig adresse valgt av mikroprosessoren 52. Instruksjonene fra EPROM 60 til brukeren er i form av instruksjonssignaler som driver fremvisningsanordningen 24, som gjør brukeren oppmerksom på hans neste operasjon eller gjør han oppmerksom på identifikasjonsdatainngangen. De fremviste instruksjonene kan være alfanumeriske. Mikroprosessoren fremviser også inngangssignaler tilført av brukeren for å sikre nøyaktig-heten av inngangssignalene. Fremvisningen kan også være av en annen form, men er fortrinnsvis en væskekrystallfrem-visningsanordning. Dersom en punktmatrisefremvisning blir anvendt kan samplede, digitaliserte data bli fremvist på fremvisningsanordningen 24.
Skriveren 26 er av enhver konvesjonell digitaldreven type som har et skriverhode som går på en vogn over platen til skrivermediumet 28 eller over skrivemediumet i sideretningen på en vogn relativt i forhold til et skrivehode og tilveiebringer matingen av skrivemediumet 28 i en retning på tvers av vognens bevegelse.
Signalet lagret i RAM 50 blir innført til skriveren 26 fra utførende adresser i lagerholdet, som starter hovesakelig samtidig med datainnføringen. Data fra RAM 50 blir lest av mikroprosessoren og ført til et skrivergrensesnitt 62 som driver skriverhodet for å skrive på opptegningsmediumet 28. Skrivningen blir bevirket når vognen når sideposisjonen i dens bevegelse som korresponderer med digitalisert data lagret i lageradressen som har blitt lest. Lageradressen blir fremført i korrelasjon med skriverhodets bevegelse over skrivermediumet, koordinert av mikroprosessoren 52 når data for hver kurve blir lagret i separate lageradresser. Ved en utførelsesform hvor hver adresse inneholder data for begge kurver blir lageradressen frem-ført etter hver vognbevegelse og forskyvningen av skrivermediumet 28 relativt i forhold til skriverhodet. Ved begge utførelsesformene blir skrivemediumet 28 fremført ved fullførelse av skrivningen ved hver vognbevegelse.
En taktkrets 64 tilveiebringer også aktuelle tids- og datainformas jon som kan bli en del av data lagret i RAM 50 for hver drift av anordningen for senere skrivning eller slik tids- og datainformas jon kan bli lest fra taktkretsen og direkte sendt til skriveren for predatering og er også skrevet ut på opptegningsmediumet 28 når opptegnet datasignaler blir skrevet. Takteren 64 kan bli innstilt ved drift av tastaturen under styring av mikroprosessoren. Adressebussen 65 er også forbundet med EPROM 60 og takteren 64 for å klargjøre mikroprosessoren til tilgang for disse anordningene for lesing av data fra dem og for innstilling av takteren. Databussen 54 og adressebussen 56 er fortrinnsvis felles ved flere kretselementer som vist på fig. 3 og blir drevet som delte, multipleksede busser for å minimalisere kostnad og størrelse.
Skriveren 26 skriver et segment (prikk eller linje) for hver av en eller to valgte kurver på opptegningsmediumet 28 ved hver bevegelse av skriverhodevognen over mediumet i korrespondanse med to datapunkter som lagret i RAM 50. Skriveren kan være av enhver digitaldreven type, f.eks. en pennskriver (hvor pennen er selektivt samvirket og løftet opp fra papiret), trådpunktskriver, en farvestråleskriver, en termisk skriver som bruker følsomt papir, etc. I til-felle av punktskriver, dersom to kurver skal bli skrevet, blir to punkter, ett fra hvert datasignal, skrevet ved hver tverrbevegelse av vognen. Med en pennskriver blir f.eks. en punkt- eller linjedel skrevet for hver kurve med datasignaler ved hvert tverrbevegelse. Ved begynnelsen eller slutten av skrivningen av de lagrede datasignalene blir identifiseringsdata og takt- og datainformas jon skrevet på opptegningsmediumet 28. For identifikasjonen avhenger takt og data, antall punkter eller linjedeler skrevet med hver bevegelse av data som skal bli skrevet. Mens derimot data er tilført RAM-lageret 50 fra EKG-terminalene 40 og fonoterminalene 20 ved en høy sampelhastighet og for en tidsperiode bestemt av kapasiteten til lageret 50 og ønsket varighet av signalinngangen, blir hastigheten av lesing av data fra RAM 50 og driving av skriveren 26 valgt for optimal drift av skriveren 26. Hastigheten av dataut-lesingen og skrivningen er således mye lavere enn datainn-skrivningshastigheten. Skrivningen er derfor fullstendig kun etter en tid som ligger etterfulgt av fullføringen av datainnføringen til RAM 50 selv om skrivningen begynner hovedsakelig samtidig med innføring av signaldata til RAM 50. Multipleksingen av adressene og databussene tillater datainnføring og skrivning samtidig.
På grunn av utlesing av data fra RAM 50 er taktet til å samsvare med skriveren 26, kan en liten lavhastighetsdi-gitaldreven skriver bli anvendt ved denne anordningen sam-menlignet med analog grafisk mekanisme anvendt ved tidligere kjente elektrokardiografanordninger. På grunn av at vognen til skriveren beveges ved en forutbestemt hastighet over skrivermediumet 28 uten hensyn til størrelsen på sig-naldataen som skal opptegnes, er en skriver som drives på denne måten ekstremt nøyaktig og gir ikke noen vanskeligheter med konvensjonelle eller elektromagnetiske pennan-ordninger som reagerer på analoge signaler tilført der og som lider av vanskeligheter som følge av pennens masse og dens vogn. Skriverne som drives ved lavere hastigheter er enklere i konstruksjon og følgelig billigere og har høyere pålitelighet. Ved lagring av inngangssignaldata i lageret 50 ved en hurtig hastighet tilstrekkelig for å sikre en stor dataakkumulering og nøyaktighet ved utskrevet utgangssignal, blir vanskelighetene ved tidligere kjente innretninger overvunnet, og en fono- og elektrokardiograf blir tilveiebrakt som er tilstrekkelig liten slik at den kan være bærbar og batteridrevet. En permanent opptegning blir tilveiebrakt uten brysom oppstillingsprosedyre i form av et kardiogram som er ekstremt nøyaktig og permanent identifisert for således å unngå tap eller feilanvendelse.
Det skal bemerkes at varigheten av samplingen, dvs. mengden av data som blir lagret midlertidig for utskrivning avhenger av størrelsen på lageret 50. Antall kurver som er reprodusert ved en skrivesekvens kan bli variert avhengig av størrelsen på RAM-lageret 50 og graden av multipleksingen som blir tilveiebrakt. Det skal også bemerkes at et sirkulasjonslager kan bli anvendt for å lagre data slik at innholdet til en lageradresse blir utvisket umiddelbart etter utlesingen av den adressen og ny data kan i det på-følgende bli lagret i samme lageradresse, som derved ut-vider mengden av data som kan bli behandlet før lageret blir fult.
Det skal også bemerkes at ved en alternativ utførelsesform kan innkommende signaler som har blitt behandlet bli skrevet ut på opptegningsmediumet 28 med ordinatmarkeringer som angir signalenes sanne skala.
Ved drift slår operatøren på enheten ved påvirkning av bryteren 38 og følger instruksjonene som fremkommer på væskekrystallfremvisningsanordningen 24 og utfører komman-doene ved hjelp av tastaturen 22 og forbinder sensorled-ningene med egnede bøssingterminaler 14, 20. Operatøren utfører ytterligere instruksjoner som bedt om av enheten for å identifisere seg selv og pasienten for å velge utgangen for utskrivningen og for å innføre data og tid med mindre ikke det har blitt sørget for at mikroprosessoren 52 utfører denne oppgave automatisk ved å anvende data fra tidskretsene 64.
Som reaksjon på en instruksjon for å begynne datasamlingen fremkommer fra væskekrystallfremvisningen 24 og ved å på-virke tastaturen 22 som reaksjon derpå blir innkommende signaler tillatt til å gå inn i signalbehandlingskretsen 44 for behandlingen som beskrevet ovenfor. Samtidig begynner skriveren driften med å skrive ut valgte signalinn-ganger som kurver når skrivemediumet 28 beveger seg ut av skriveren 26.
Ved en utførelsesform blir ti taster til tastaturen 22 i gruppe 70 anvendt for numeriske innganger. De øvrige tastene 72, 74, så vel som nummertastene kan i egnede sekven-ser bli anvendt for å starte funksjoner slik som tidsinn-stilling, innstilling av antall slag, innstilling av forsterkning, innstilling av tidsbasis, innstilling av pasienten eller brukerens koder, kalibrering, innføring av artsfaktfilter, tilbakestilling eller lignende. Hver taste kan utføre mer enn funksjon avhengig av innstillingen av andre taster. Anordningen kan funksjonere enten ved valg eller programmer i flere moduser. Anordningen kan først automatisk og sekvensmessig produsere en på forhånd valgt serie med enkelgrafiske utskrivninger, som hver representerer separate fono- eller elektrokardiografutganger. For det andre kan valgte utganger bli utskrevet. For det tred-je kan to valgte utganger slik som fono- og elektrokar- diografutgang bli skrevet ut samtidig ved siden av hverandre. Ved valget av skriveren kan også flere utganger bli skrevet ved siden av hverandre forutsatt at adekvat lager-kapasitet er tilstede.
Informasjon kan bli skrevet ut før eller etter hverkurve eller også etter hver kurve. I tillegg til kurveidentifi-kasjonen, kan data, tid og pasientidentifikasjonsinforma-sjon, grad av filtrering, tidsbasis, forsterkning (følsom-het) eller andre relevante informasjoner bli skrevet ut for å forsyne brukeren med en fullstendig opptegning av hva som er vist på kardiogrammet.
Det skal også bemerkes at ved en alternativ utførelsesform av en fono- og elektrokardiograf i samsvar med oppfinnelsen, begynner ikke utskrivningen før alle inngangsdatasig-nalene har blitt lagret i lageret. Også hver lageradresse kan lagre data mer enn en inngangsbøsse 14, 20.
Ved en utførelsesform er huset 12 omkring 10 cm bredt, 33 cm langt og 4 cm tykt. Fono- og elektrokardiografen er således lett bærbar og lett å anvende.

Claims (4)

1. Elektrokardiograf for tilkopling til sensorer som sender ut analoge elektriske signaler,karakterisertved at den innbefatter: i det minste en sensor som sender ut analoge elektriske signaler, samplingsinnretning for selektiv avføling ved interval-ler i det minste av ett analogt signal som representerer analoge signaler fra i det minste en av sensorne, analog/digitalomformer for å motta de samplede analoge signalene og sende ut digitaliserte signaler som korresponderer dermed, lager innbefattende flere adresser for lagring av data, prosessorinnretning for skrivning av de etterhverandre følgende samplede digitaliserte signalene representative for en forutbestemt varighet til i det minste et analog-sensorsignal ført inn i adressen til lageret for lagring deri i rekkefølge etterhverandre, skriver for opptegning på et skrivemedium som reaksjon på digital data ført inn deri, idet prosessoren dessuten er tilpasset for å lese lagret data fra adressene i lageret i nenvte etterhverandre følgende rekkefølge og innføring av data til skriveren for skrivning av en rekke deler av en kurve som representerer analogsignalet fra i det minste en sensor, idet skriveren er tilpasset til å bevege skrivemediumet etter skrivningen av hver kurvedel, et kardiogram av nevnte forutbestemte varighet av det selektive i det minste et analogt signal som blir frembrakt på skrivemediumet som strekker seg i retningen fremover av skrivemediumet, idet prosessoren innfører data til skriveren ved en langsommere hastighet enn hastigheten til dataen er skrevet på lageret.
2. Elektrokardiograf ifølge krav 1,karakterisertved at sensorne innbefatter i det minste et fono-kar-diografavfølingselement og flere elektrokardiografavfø-lingselementer.
3. Elektrokardiograf ifølge krav 1,karakterisertved at mengden av analoge signaler er i det minste to, idet hvert slikt analogsignal er fra i det minste en av sensorne og samplingsinnretninger innbefattende multi-pleksinnretning, idet analogsensorsignalene blir tilført analog/digitalomformeren på en multiplekset basis, idet i det minste to ved siden av hverandre liggende kardiogram-mer blir samtidig frembrakt på skrivemediumet, hvor begge kardiogrammene strekker seg i fremføringsretningen til skrivemediumet.
4. Elektrokardiogram ifølge krav 5,karakterisertved at skriveren innbefatter et skrivehode montert på en bærer for bevegelse i sideretningen over skrivemediumet, skrivergrensesnittinnretning for driving av skrivehodet for skriveren, idet skrivehodet blir drevet for skrivning på mediumet alltid når sideposisjonen til vognen korresponderer med digitalisert data lagret i utlesingen fra lagerinnretningen, idet prosessorinnretningen retter utlest digitalisert data til skrivergrensesnittet.
NO842893A 1983-08-25 1984-07-13 Anordning ved elektrokardiograf NO842893L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/526,260 US4483346A (en) 1983-08-25 1983-08-25 Electrocardiograph with digitally-printing waveform display

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO842893L true NO842893L (no) 1985-02-26

Family

ID=24096593

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO842893A NO842893L (no) 1983-08-25 1984-07-13 Anordning ved elektrokardiograf

Country Status (22)

Country Link
US (1) US4483346A (no)
JP (1) JPS6048730A (no)
KR (1) KR850001677A (no)
AR (1) AR241859A1 (no)
AU (1) AU3000984A (no)
BE (1) BE900325A (no)
BR (1) BR8403538A (no)
CA (1) CA1243362A (no)
DE (1) DE3425220A1 (no)
DK (1) DK353784A (no)
ES (1) ES534446A0 (no)
FR (1) FR2550934A1 (no)
GB (1) GB2145525A (no)
GR (1) GR82095B (no)
IL (1) IL72193A0 (no)
IT (1) IT1181815B (no)
MX (1) MX156427A (no)
NL (1) NL8402156A (no)
NO (1) NO842893L (no)
PT (1) PT79059B (no)
SE (1) SE8403784L (no)
ZA (1) ZA844913B (no)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4624263A (en) * 1983-08-25 1986-11-25 Advanced Medical Electronics Developments Limited Partnership Portable electrocardiograph with digitally-printing waveform display
US4679570A (en) * 1984-11-13 1987-07-14 Phonocardioscope Partners Phonocardioscope with a liquid crystal display
US4894728A (en) * 1985-02-27 1990-01-16 Goodman Robert M Data acquisition and recording system
US5012411A (en) * 1985-07-23 1991-04-30 Charles J. Policastro Apparatus for monitoring, storing and transmitting detected physiological information
US4720866A (en) * 1985-09-20 1988-01-19 Seaboard Digital Systems, Inc. Computerized stethoscopic analysis system and method
US4862897A (en) * 1985-11-05 1989-09-05 Sound Enhancement Systems, Inc. Electrocardiogram enhancement system and method
JPH01502087A (ja) * 1986-04-21 1989-07-27 サーンジャヴィック・ドラーゴ 心電計
US4803625A (en) * 1986-06-30 1989-02-07 Buddy Systems, Inc. Personal health monitor
US4889132A (en) * 1986-09-26 1989-12-26 The University Of North Carolina At Chapel Hill Portable automated blood pressure monitoring apparatus and method
DE3732122C2 (de) * 1987-09-24 1996-02-22 Dieter Prof Dr Ing Barschdorff Vorrichtung zur Bewertung einer periodischen Folge von Herzgeräuschsignalen
US5218969A (en) * 1988-02-04 1993-06-15 Blood Line Technology, Inc. Intelligent stethoscope
US5010889A (en) * 1988-02-04 1991-04-30 Bloodline Technology Intelligent stethoscope
US5213108A (en) * 1988-02-04 1993-05-25 Blood Line Technology, Inc. Visual display stethoscope
US4975842A (en) * 1988-08-11 1990-12-04 Schering Corporation Electronic patient diary and patient monitoring process
US5025809A (en) * 1989-11-28 1991-06-25 Cardionics, Inc. Recording, digital stethoscope for identifying PCG signatures
DE4012874C2 (de) * 1990-03-08 1994-10-13 Mueller & Sebastiani Elek Gmbh Blutdruckmeßvorrichtung mit einer Langzeit-EKG-Meßeinrichtung
US5036856A (en) * 1990-07-19 1991-08-06 Thornton William E Cardiovascular monitoring system
RU2077864C1 (ru) * 1992-03-26 1997-04-27 Балакирев Владимир Юрьевич Способ экспресс-анализа сердечного ритма и устройство для его осуществления
US5355892A (en) * 1993-02-10 1994-10-18 Hewlett-Packard Corporation Method and apparatus for controlling a medical device with a macro instruction
JP3585258B2 (ja) * 1994-04-22 2004-11-04 オリンパス株式会社 視度調節可能な一眼レフレックスカメラのファインダー光学系
US5549115A (en) * 1994-09-28 1996-08-27 Heartstream, Inc. Method and apparatus for gathering event data using a removable data storage medium and clock
US6004276A (en) * 1997-03-03 1999-12-21 Quinton Instrument Company Open architecture cardiology information system
US6266555B1 (en) * 1998-05-07 2001-07-24 Medtronic, Inc. Single complex electrogram display having a sensing threshold for an implantable medical device
US6982737B2 (en) * 2001-03-01 2006-01-03 Ge Medical Systems Information Technologies, Inc. Printing method and apparatus
EP1424637A1 (en) * 2002-11-29 2004-06-02 Instrumentarium Corporation Artifact removal from an electric signal
EP1678649A2 (en) * 2003-10-21 2006-07-12 Philips Intellectual Property & Standards GmbH Method of automatically displaying medical measurement data
WO2012014119A1 (en) * 2010-07-28 2012-02-02 Koninklijke Philips Electronics N.V. Recorder with piezo motor used to drive platen for high magnetic environments
USD938046S1 (en) 2020-04-15 2021-12-07 GE Precision Healthcare LLC Cart

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3171406A (en) * 1961-09-26 1965-03-02 Melpar Inc Heart beat frequency analyzer
US3773033A (en) * 1971-11-15 1973-11-20 Hope City Method and apparatus for obtaining and displaying cardiovascular data
US3868948A (en) * 1972-08-16 1975-03-04 Parke Davis & Co Multiple channel electrocardiograph
US3990435A (en) * 1974-09-30 1976-11-09 Murphy Raymond L H Breath sound diagnostic apparatus
US4115864A (en) * 1974-10-31 1978-09-19 Hycel, Inc. Fail safe detector in a cardiac monitor
US4098267A (en) * 1977-07-05 1978-07-04 Clinical Data, Inc. System for display and analysis of physiological signals such as electrocardiographic (ECG) signals
US4339800A (en) * 1978-11-03 1982-07-13 Del Mar Avionics Validator for electrocardial data processing system
US4254302A (en) * 1979-06-05 1981-03-03 Walshe James C Electronic stethoscope
US4331159A (en) * 1979-12-31 1982-05-25 Pfizer Inc. Electrocardiographic storage system using a rotating film drum
US4364397A (en) * 1980-01-23 1982-12-21 Medtronic, Inc. Apparatus for monitoring the rhythm of a patient's heartbeat
US4301809A (en) * 1980-03-13 1981-11-24 Pinchak Alfred C Esophageal monitoring apparatus
US4256888A (en) * 1980-03-26 1981-03-17 Eastman Kodak Company Preparation of 2-chloropyrimidines

Also Published As

Publication number Publication date
BE900325A (fr) 1984-12-03
IT1181815B (it) 1987-09-30
PT79059B (en) 1986-06-09
BR8403538A (pt) 1985-06-25
DK353784D0 (da) 1984-07-19
NL8402156A (nl) 1985-03-18
ES8507340A1 (es) 1985-09-01
US4483346A (en) 1984-11-20
AR241859A1 (es) 1993-01-29
GB8415918D0 (en) 1984-07-25
DK353784A (da) 1985-03-08
PT79059A (en) 1984-09-01
KR850001677A (ko) 1985-04-01
SE8403784L (sv) 1985-02-26
IL72193A0 (en) 1984-10-31
JPS6048730A (ja) 1985-03-16
GB2145525A (en) 1985-03-27
DE3425220A1 (de) 1985-03-07
ES534446A0 (es) 1985-09-01
IT8448667A0 (it) 1984-07-30
SE8403784D0 (sv) 1984-07-18
MX156427A (es) 1988-08-19
FR2550934A1 (fr) 1985-03-01
CA1243362A (en) 1988-10-18
GR82095B (no) 1984-12-13
ZA844913B (en) 1985-02-27
AU3000984A (en) 1985-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO842893L (no) Anordning ved elektrokardiograf
US4624263A (en) Portable electrocardiograph with digitally-printing waveform display
US4183354A (en) Ambulatory electrocardiographic recorder
US5181521A (en) Portable electronic instrument and method
US5002062A (en) Ambulatory electrocardiographic apparatus
US5086778A (en) Method and system for evaluating data picked-up by means of long term ecg devices
JPS6125525A (ja) 患者監視装置
WO1997017012A9 (en) Modular physiological computer-recorder
EP0955866A1 (en) Modular physiological computer-recorder
JP6188275B2 (ja) 心電図解析装置及びその制御方法
JP2007244531A (ja) ホルタ型心電図モニタ及び心電図モニタシステム
EP0208619A2 (en) Electronic sphygmomanometer
WO2001085019A2 (en) Heart monitoring apparatus and method
JPH06154181A (ja) 生体情報処理装置及び生体信号検出手段の外れ表示方法
JP2013208367A (ja) 心電図データ出力装置、心電図解析装置
EP0299667A1 (en) Portable electrocardiograph
EP0647427A1 (en) Breath flowmeter apparatus and health maintenance system
JP6875898B2 (ja) 携帯型医療用測定装置、及び、医療用測定プログラム
JP4489885B2 (ja) 生体情報処理装置及び生体情報表示制御方法
JP2817850B2 (ja) 患者監視装置及び患者監視装置におけるアラーム波形の表示方法
JP2883723B2 (ja) 携帯型血糖値測定システム
CN115635776A (zh) 一种基于热敏打印机的心电图打印控制方法及系统
JPH0228890Y2 (no)
JPS5926243Y2 (ja) 自動血圧測定装置
JP2882620B2 (ja) 心臓電位の記録装置