NO801710L - Transdermalt legemiddelsystem for isosorbiddinitrat - Google Patents

Transdermalt legemiddelsystem for isosorbiddinitrat

Info

Publication number
NO801710L
NO801710L NO801710A NO801710A NO801710L NO 801710 L NO801710 L NO 801710L NO 801710 A NO801710 A NO 801710A NO 801710 A NO801710 A NO 801710A NO 801710 L NO801710 L NO 801710L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
preparation
alcohol
water
ointment
fatty
Prior art date
Application number
NO801710A
Other languages
English (en)
Inventor
Guenter Cordes
Ewald Giesselmann
Ulrich Muench
Original Assignee
Sanol Arznei Schwarz Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sanol Arznei Schwarz Gmbh filed Critical Sanol Arznei Schwarz Gmbh
Publication of NO801710L publication Critical patent/NO801710L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K31/00Medicinal preparations containing organic active ingredients
    • A61K31/33Heterocyclic compounds
    • A61K31/335Heterocyclic compounds having oxygen as the only ring hetero atom, e.g. fungichromin
    • A61K31/34Heterocyclic compounds having oxygen as the only ring hetero atom, e.g. fungichromin having five-membered rings with one oxygen as the only ring hetero atom, e.g. isosorbide
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/70Web, sheet or filament bases ; Films; Fibres of the matrix type containing drug
    • A61K9/7023Transdermal patches and similar drug-containing composite devices, e.g. cataplasms

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Dermatology (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Oxygen Or Sulfur (AREA)

Description

Nærværende oppfinnelse vedrører en frcmgangsmåto for fremstilling av en tilberedning av ot transdermalt legemiddel med isosorbiddinitrat som terapeutisk virkende stoff» Tilberedningen, som foreligger som salve, har sammenlignet
med konvensjonelle salver lav viskositet, slik at salven som er fremstilt ifølge nærværende oppfinnelse lett kan doseres uten vanskeligheter» Salven oppviser høy absorpsjonsgrad og god langtidsvirkning, d.v.s. salven virker over lengre tid.
Salven er ikke fet og føles behagelig ved påføring på huden.
Organiske nitrater såsom nitroglyserin og Isosorbiddinitrat anvendes med godt resultat for behandling av koronar hjerte-sykdom» I de senere år or resultater fra behandling med nitroglyserin-salvcr gjort kjent, hvorved sammenlignet med oral administrasjon fordelen'med en virkning over lengre tid fremheves. Ncjrmoro cloL.aljor vil kunna utloses av tabell 1»
På grunn av hudens tempera,tar pa ca» 3 0° C vil imidlertid
for disse salver nitroglyserinens flyktighet, som er større enn isosorbiddinitratens flyktighet, ha en ugunstig virkning.
I US patent nr. 4 112 115 foreslås anvendelsen av isosorid-dinitrat sammen med en barer, hvorved isosoriddinitratet foreligger i ekte løsning i en eller flere faser til bæreren.
Med slike løsninger kan det imidlertid ikke oppnås noen langtidsvirkning»
Den topiske'administrasjonen av de nevnte organiske nitrater oppviser sammenlignet med oral administrasjon den fordel at aktivstoffet ikke først kommor til leveren og derfra inn i det systemiske kretsløp. Sammenlignet hermed kommer aktiv stoffet ved oral administrasjon først til leveren, slik at en betydelig del av aktivstoffet blir metabolisert til mindre virksomme eller uvirksomme spaltningsprodukter.
Det har vært et formål»med oppfinnelsen å komme frem til en fremgangsmåte for fremstilling av en farmasøytisk tilberedning, som ved applikasjon på den menneskelige hud bl.a. oppfyller følgende krav: 1. Tilberedningen skal kunne doseres nøyaktig, f.eks. med en anordning ifølge veot-tysk patent nr. 16 25 200.9. 2. Tilberedningen skal utmerke sog. ved en høy resorpsjons-andol av aktivstoffot også uten anvendelse av kjente olepo~ stoffer ("Schleppersubstanxon") såsom dimotylsulfoksyd eller dimetylacetamid . 3. Den påførte tilberedningen skal vere lett å gni inn og ikke etterlate noen fet eller fettlignende film eller skorpe på huden. 4. Tilberedningen skal ba on lang virkningsvarighot (depot-virkning av uløst aktivstoff).
Formålet har vistf,sog u bli oppnudd• mod on tilberedning nom inneholder?
a) isosorbiddinitrat som aktivstoff,
b) et løsningsmiddel for isosorbiddinitrat,
c) en salvekonsistens-giver/middel,
d) eventuelt en emulgator,
e) vann og
f) eventuelle konvensjonelle konserveringsmidler, antoksydasjons-midler, pH-regulerende stoffer og/oller luktestoffer,
hvorved vektsforholdet vann; konsistensmiddel inklusiv emulgator
(d) : løsningsmiddel er 30 til 80 ; 3 til 35 ; 3 til 35, og hvorved innholdet i tilberedningen av emulgator (d) er 0,5 til 15 vekt-% og av isosorbiddinitrat 2 til 20 vekt-%.
Man har funnet at man kan anvende et løsningsmiddel som løser
minst 5 og spesielt minst 10 vekt.-S • ieosiorb.iddinitrat (beregnet på løsningsmidlet-, og som or blandbart med vann, fortrinnsvis ubegrenset blandbart med vann, og som har en salvelignende konsistens(størkningspunkt under..40° C), eller som er flytende (kokepunkt over 100° C)„ Det foretrekkes et 'løsningsmiddel som er mindre flyktig enn'vann. Eksempler på slike løsningsmidler er estere av en CQ ^g-fettsyre med en (med f.eks. 3 til 10 mol,
og da spesielt 7 mol alkylenoksyd) alkoksylert,- og da spesielt ethoksylert glyserol.
Som konsistensmiddel kan man anvende en mono- eller polyester .
av en flerverdig alifav.isk alkohol med en fettsyre med 8 eller fler karbonatomer eller en hydrokoylfettsyre med 8 eller fler karbonatomer, en mono- eller polyester av en flerverdig alifatisk
karboksylsyre med en fettalkohol med 8 •eller fler karbonatomer, en fettalkohol med 10 oller fl.ir karbonatomer og/eller en fettsyre med 10 eller fler karbonatomer. Spesielle eksempler på slike konsistensmidler er glyserolmonostearat„ herdet risinusolje, cetylalkohol, stearylalkohol og/eller stearinsyre.
Konsistensmidlet kan også ha on emulgerende virkning. Uavhengig herav kan dot til tilberedningen tilsettes en (ytterligere) emulgator, som kan være en ester dannet av en polyalkylendiol og en fettsyre el.lor en eter dannet av en fettalkohol og en polyalkylendiol. Som eksempel kan nevnes stearatet til poly-etylenalykol (gjennomsnittlig molekylvekt til polyetyélenglykolen er ca. 100). Konsentrasjonen til emulgatoren (d) er spesielt 1 til 10 vekt-%, beregnet på tilberedningen.
Tilberedningen inneholder spesielt mye vann. Etter påføring på den menneskelige hud, hvis temperatur er ca. 30° C, synker vanninnholdet og nrroner seg en likevekt. Løsningsmiddelmengden i tilberedningen kan nå velges slik at vektforholdet er 1 til 60 : 99 til 40, og spesielt 5 til 60 s 95 til 40, alt etter som likevekt tilnærmelsesvis er oppnådd eller or oppnådd. De angitte mengdeområder skal på den ene nido garantere at konsentrasjonen av løst isosorbiddinitrat i tilberedningen er høy nok for å oppnå en tilfredsstillende resorpsjonsmengde, og på den annen side garantere at mengden av uløst isosorbiddinitrat i tilberedningen er tilstrekkelig for oppnåelse av en langtidsvirkning.
I en in-vitro-test ble det gjennomført et forsøk med en tilberedning for å bestemme mengden av løstJpg uløst isosorbiddinitrat i tilberedningen-etter oppnåelse av en likevekt. Ved hvert forsøk ble en filsa med en tykkelse på 0,5 mm påført en ugjennomsiktig bærer ved 30° C og ved en luftfuktighet på 70%. Etter oppnåelse av likevekt fant man i residuet et l.ikevekts-forhold av løst til' ulønt isosorbiddinitrat på 1 til 6 0 : 99
til 40 og spesielt 5 til 6 0 s 95 til 40*
Minst 90?;, og da spesielt 90 vokt-S av de i tilberedningen forekommende isosorbiddinitrat-partiklene kan ha en lengde som er mindre enn 100^ im„ og spesielt mindre enn 60^/<m, samt en bredde på under 2 0^m, og spesielt under 10^/4sn. Derved muliggjøres en rask etterløsing av isosorbiddinitrat-krystallene.
Den aktuelle tilberedning blir fremstilt ved fremgangsmåten ifølge; oppfinnelsen ved at man smol tor en blanding bestående av Isosorbiddinitrat'„ konnistonsmiddol, løsningsmiddel og eventuelt en emulgator (d) , og deretter bråkjølor smeiten i vann. Herved kan man anvende de for tilberedningen ønskede total- eller delmengder av angitte komponenter, og hvorved restmengder kan tilsettes etter bråavkjølingen. De vanlige tilsetningsstoffene såsom konserveringsmidler, antioksydasjons-midler, pH~reguleringsmidler og/eller luktestoffer kan man tilsette en eller flere av de angitte komponenter før fremstillingen av smeiten, smeiten før bråavkjølingen og/eller etterpå. Ved hjelp av denne fremgangsmåte sikres at isosorbiddinitratet erholdes findelt, hvorved det kan etterløse3 raskt i tilberedningen .
Ved en utførelsesform av fremgangsmåten fremstilles smeiten
ved ca. 55 til 75° c, spesielt ved 63 til 67° C, hvoretter smeiten tilsetter; til vann som har en temperatur på fra 0 til 2 5° c, spesielt fra 1 til 5° C, og fortrinnsvis fra 1 til 2° C. Det foretas fortrinnsvis en kraftig omrøring.
Sammensetningen inneholder en høy andel vann. Derved oppnås
at tilberedningen lar seg dosere tilfredsstillende nøyaktig ved hjelp av en doseringsinnretnihg, og at den lett lar seg gni inn i huden uten at en ubehagelig fettfilm blir tilbake. Klærne blir altså ikke nédsølt, slik at pasienten ikke får et negativt forhold til medikamentet, og derved foreligger mindre fare for uregelmessig bruk. *
Av beskrivelsen ovenfor fremgår at e,U' del av det løste isosorbiddinitratet felles ut når blandingen av isosorbiddinitrat, løsningsmiddel og salvokonsistensmlddel tilsettes til vann. Tilberedningen, nom fremstillen ved fremgangsmåten ifølge nærværende oppfinnelse, inneholder altså uløst isosorbiddi nitrat. For resorpsjonen er i begynnelsen det løste aktivstoffet avgjørende, mens det uløste aktivstoffet virker som depot og således sikrer en langtidsvirkning.
Tilberedningen som fremstilles ifølge fremgangsmåten oppviser den store fordel at den raskt etteroppløser.aktivstoff som foreligger findelt etter at smolten or bråavkjølt i vann. Da videre konsentrasjonen av .'løst aktivntoff i tilberedningen or liten undertrykkes på en fordelaktig måte omkrystallisering og krystallvoksing, slik at en rask etteroppløsing bibeholdes etter at tilberedningen er påført og vannlikevekten er innstilt.
Det må anses overraskende at det på denne måte erholdes en tilberedning med god emulsjonsstabilitet og høy resorpsjonsgrad. Spesielt når det gjelder resorpsjonsgraden vil en fagmann på grunn av den høye andelen vann i tilberedningen regne med et ikke tilfredsstillende resultat. Metningskonsentrasjonon av isosorbiddinitrat i vann or nemlig bare 0,7 g/l vann. Således vil fagmannen på grunn av don høye andelen vann forvente lav konsentrasjon av løst aktivstoff i tilberedningen og følgelig en lav resorpsjonngrad» Dertil kcmmor at fagmannen vil se bort fra anvendoluen av va.al.igo "slnpcstof f or" såsom dimetyl-sulfoksyd oller d.imotylacotamid, som toksisk betraktet ikke kan anvendes uten betenkelighet.
På denne måte må den lange virkningsvarighet og den høye resorpsjonsgrad være overraskende (se eksemplene 2 til 3). Til et tilsvarende tilfredsstillende resultat ville en fagmann ikke ha kommet ved å unnlate å anvende vann. For eksempel ville en tilberedning av ba :o isosorbiddinitrat og salvemiddel ( uten vann og isosorbiddinitrat--løsningsmiddel) vare fet og ikke tilfredsstillende doserlngsbar og ha lav resorpsjonsgrad» Ved tilsetning av et løsningsmiddel kan riktig nok resorpsjonsgraden forbedres, men dot vil ikko kunne oppnås noen langtidsvirkning. Ved lø£jningsmiddel-tilsetning vil heller ikke til-beredningens foto karakter og dårlige donoringsbarhet forbedres. Såleder, kan holler ikko noen .langtidsvirkning forventes av
den isosorbiddinitrat-løsning som er beskrevet i US patent
nr. 4 112 115.
Sammenligningseksempel 1 (se figurene 1 og 3)
Man anvendte den vannholdige, hydrofile salven iflg. DeutschesArzneibuch, 8. Auflago, side 436, og ved hjelp av denne ble
det fremstilt en naive med 10 vokt-2 .isosorbiddinitrat, som var radioaktivt merket med<1><a>"C. Minst 90*5 uv inonorblddinitratet hadde en lengde pa Ikke mer onn 10Q/*m„ Denne nalvcn ble påført rotter (n~-5) , hvoretter den gjennomsnittlige konsentrasjon av radioaktivitet i plasma og den kumulative utskillingen i urin ble bestemt. Resultatene fremgår av figurene 1 og 3. Doser-barhet og resorpsjonsgrad var utilfredsstillende.
Dessuten ble det fremstilt en sammenligningssalve med følgende sammensetnings
Vektsf orholdot kon r, i n ton smidde 1 (inklusiv emulgator) : løsnings-middel cr 3 : 21,5.
Denne sammenligningssalve tilsvarte salven ifølge nærværende oppfinnelse med den unntagelse at den ved påføringen ikke inneholdt noe vann. Både denne salve som salven ifølge Das Deutsche Arzneibuch inneholdt vdd administrasjonen det samme isosorbiddinitrat-innhold på 10 vekt-fc.
Sammenligningssalven ble påført rottone på samme måte som salven ifølge Deutsches Arzneibuch og ellers testet på samme måte. Igjen ble den gjennomsnittlige konsentrasjonen av radioaktivitet 1 plasma og den kumulative utskillingen i urin bestemt. Sammenlignet med salven ifølgo Deutsches Arzneibuch ble det oppnådd en hurtigere resorpsjon og dermed ot høyere plasmabilde samt en høyere resorpsjonsgrad.
Forprøver viste at det meste vannet i salven ifølge oppfinnelsen fordampet etter at salven ble påført huden. Etter påføring av salven på huden og etter innstilling av vannlikevekt tilsvarer således sammensetningen en salve som or fremstilt ifølge oppfinnelsen, og som luar utgangnsa^uienset.'»ingens
Vektsforholdet vann s konsistensmiddel {inklusiv emulgator)%løsningsmiddel = 44,5 s 6,7 s 43,3 (= 30 s 4,5 s 29,2). Detto or praktisk talt sammensetningen til don foranstående anførte sammenligningssalve.
Med salven som er fremstilt ifølge oppfinnelsen og eksempel 1 forbedres langtidsvirkningen, da salven også etter påføring på huden og fordamning av vannet ennå inneholder uløst iso-rorbiddinitrat, som først otteroppløses i løpet av tiden 'depot-virkning p.g.a. uløst isosorbiddinitrat}„
Eksempel 1
Det ble fremstilt en tilberedning méd følgende sammensetnings
Råstoffene 3 og 4 ble blandet omhyggelig med hverandre og blandet/revet sammen med 0,0 kg av råstoff 2, som ble tilsatt findelt, slik at ingen klumper ble erholdt.
Av råstoffene 1 og resten 19,2 kg av råstoffet 2 ble det i
en med faotokrubart lokk, kikkevindu og omrøror forsynt kjele ved oppvarming ved 70 til 75° C tilberedt on klar smelte, hvor det ble regelmessig omrørt.
Deretter ble det "innstilt en3meltetemperatur på fra 63 til 67° C. Denne smeiten ble tilsatt de opprevede råstoffene 3 og 4 i råstoff 2, hvorved det ble omrørt så lenge til man hadde en klar løsning. Det ble unngått å avkjøle smeiten til en temperatur under 60° C, da det ellers vil inntreffe en utfelling av isosorbiddinitrat, som ville nødvendiggjøre en nY oppvarming til en temperatur over 70° C. En slik fornyet oppvarming ville være uheldig for stabiliteten til askorbyl-palmitatet.
Råstoffene 5 og 6 ble oppløst i vann i en andre kjele (Brogli). Denne kjele var forsynt med et rørovork og homogenisator. Den vandige fasen ble avkjølt til 1 til 2° C, hvoretter det ble pålagt et vakuum på minst --0,8 kg/cm^» Deretter ble smeiten ved å holde temperaturen på 63 til 6 7° C og med homogenisatoren i drift innsuget. Denne innsuging pågikk ca. 15 min. Under innsugingen ble det foretatt ytterligere avkjøling.
Etter fullført innsuging ble det ytterligere omrørt 1 time
ved et vakuum på under -0,8 kg/orn^. Til slutt ble råstoff 7 innsuget via homogenisatoren, hvorved det ble ytterligere rørt i 5 min. Deretter ble omrøroren og homogenisatoren stoppet, hvoretter vakuumet ble langsomt opphevet ved luftning.
Tilberedningen ble i,porsjoner på 90 g fylt i glassflasker, som ble tilsluttet krempumper (LL 10 V, Deutsche Aerosol Ventile GmbH) som var innstilt på levering av 500 mg pr slag.
Eksempel 2 (figur 2)
Etter påføring av en (nominell) dosering på 100 mg isosorbiddinitrat i form av den i eksempel 1 beskrevne tilberedning på mennoske-hud, var den gjennomsnittlige aktivstoffkonsentrasjonen under den første 1,5 timen opp til 2 ng/ml,
og oppnådde etter G timor 6,2 ny/ml, Deretter falt verdiene suksesnivt til 2,9 ng/ml ottor 12 timor og til 1,2 ng/ml etter 24 timer» Heiv otter 3 2 timor består fremdeles en målbar aktivstof fkon sentras j on»
Ved sublingualt inntak av en tablett med 5 mg isosorbiddinitrat var den høyeste aktivstoffkonsentrasjonen i plasma (15,9 ng/ml blod) oppnådd etter 0,5 timer, hvoretter den falt med en halveringstid på ca. 50 min.
Derav følger at etter kutan administrasjon av isosorbiddinitrat vil det erholdes en forholdsvis langvarig aktivstoff-konsentrasjon i plasmaet. Med hensyn til ytterligere detaljer henvises til Manse.l~Jone3 et al„ i Therapiewoohe, 28 (1978), s.653 7 til 654 0.
Eksempel 3
11 pasienter hvor koronare hjertelidelser var påvist både klinisk og elektrokardiografisk ble behandlet med tilberedningen ifølge eksempel 1. Etter 3, 5 og 7 timer såvel som ved begynnelsen av behandlingen ble linder ergometrisk kontroll den såkalte ST-strekningssenking målt, hvilken er et mål for den koronare hjertesykdommen hhv» for medikamentets virkning. Ved begynnelsen av behandlingen (b.".indprøvoverdi) ble det målt en strekningssenking på 2,7 mm» 3 timor etter administrasjon av tilberedningen var verdien 1,2 mm,: ottor 5 timer 1,0 mm og etter 7 timer 0,9 mm, d.v.s, at også otter 7 timer var en effekt tilstede6 Effekten holder seg altså lenger enn 7
timer (det skal her henvises til professor Brunner, Donolo-sykehus i Jaffa, Israel- under trykk)„

Claims (5)

1. Fremgangsmåte for iixs. vah <t> f:lj' . l iq nv en' ti råpoutisk salve for tran*da;:mi]. ftLwitaistraujifU/ oc, c.i-a in-.-riijujJAir iiiuuorbiddi:* nitrat oom <-o::r.p: n.*:J nli. vfc&itiflci uiidrt.;!» 1 t .v a kt ori-* , sort v u flB tn r:r. jI^ct -n> iJi;?.?. i«-i>.f"c»Ado i»v 2«-20\ o];t" Q .'>#M ;;<x:b?.Jriiu<::tfat, Ju.v.rfrinh ;.>A "iii;lvi*i.".-f !■ lron <H>. l <!i:> ' <?> ' ■ tonsmLddolf o/Uioa oA mono--.ullivjiiCilynfitfi-: ny. 'au ?;^vorcU'y alifatiak alkohoj.' med cu J!otv.iy:.:o ollr;f f' eti' fcy-.1-- !T .nyl£ofct;nyrn .. nod 8 aller flor harkoxmtømsrj ca unno.-" " al>.:w: polyiritor r.v on . flerverdig alifatiok -karbnksylsyra mori an fettalkohol mod 0 eller flor karbonntoumr; nn fattalkohol mod 1C uller flor karbonatomeri og/eller en fettoyre and 10 oller flor karbonatomer» - et D øsningsmiddol for isososbiddinitr <p.> t» og nom løser minst 5 og spesielt 10 vekt-* isonofbiddinitrat (borognet p& løs-ningsmidlet* » og som nr blnntlb <p> rt mnd vern* og da spnniolt uhe-grensot blandbart, og- som har an iirJ.vn7.ignc! -ido l-onitf.otonn (ti tørk - ningnpunkt utidnr 40°GJ» olloi.' nou ot £ l.yi niuio (l.nkopunkt ovor 100°C)» - eventuelt 0,5-15 og fortrinnsvis 1-10 vokt-6 nv en emulgator - . (beregnet på salynn) og- - eventuelle tilsotningsmidlnr» og ni; wai )r;AH;)ølor denne sraol-tede blanding i cn slik vanniunngd.-i 3 -tftovoktnforholdet vann x konsistonsmiddol (inklusiv emu]gatorJs løsningsmiddel er 30 til 80 : 3 til 35 : 3 til 35» hvorved nian tiloattor smeiten under omrø ring til vann, som oppviser-' en temperatur i området fra 0 til 25, spesielt ltil 5 og fortrinnsvis x til 2 °C. "i
2. Fremgangsmåten .'følge krav 1»karakterisert v o d nt uan som lørminrrswiddol anvender en ester av en Cg^g-f ettsyre med on ( mrnfi f .oies. 3 til 10 mol» og spesielt 7 mol alkyionoksyd) alkokuylnrt, og da-spesielt ..etoksylert glyserol.
3.F remgangsmåte ifølge ftcrrogAende krav* k a r a k •• terisert ved at man som konsiutennmlddol anvender glyserolmonostearati herdet risiiiusoljei cetylalkohol t stearylalkohol t og/oller stearinsyre.
4. FramgangsmAtn iitølcp fforcig/ lc- iidc» <1> k n v n Y. t e r i s o r? t v.o d dl; }.ifv. i: na oiaulf/ r-t-or ■iv.wemdi.r nn ester av en polyalkylnnclLol w A eva J!u'wi;nyro riAin -a i;::u«irufccvfc til polyetylonglykol Iyjonnomr;ii■ *.y auJ.ol;y:i.vci]..!; i.'o::.poly--etylenglykol er <*> ca.. 100).- ellov en .■si-.o.v daiiaov. <p> v un fett*-alkohol og polyalkylendiol.
5. Fremgangsmåte ifølge :■'or:iglonde krav» k. a r a k •-terisort vod at iaiuot. 90 vc!;l:*-tt. av de nrl *oldte lsosorbiddinitrat-pnrtiklnno hur on lout/do på undor 100, da spesielt undor G0^ um, r.amt on brnddopA uvolr.uJ».u:lt 20 og da spesielt maksimalt 10 ^um.
NO801710A 1979-06-13 1980-06-09 Transdermalt legemiddelsystem for isosorbiddinitrat NO801710L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2924005A DE2924005C2 (de) 1979-06-13 1979-06-13 Isosorbiddinitrat enthaltendes Mittel

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO801710L true NO801710L (no) 1980-12-15

Family

ID=6073179

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO801710A NO801710L (no) 1979-06-13 1980-06-09 Transdermalt legemiddelsystem for isosorbiddinitrat

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4293565A (no)
JP (1) JPS55167216A (no)
AR (1) AR222527A1 (no)
AT (1) AT365451B (no)
AU (1) AU530739B2 (no)
BE (1) BE881382A (no)
CA (1) CA1118351A (no)
CH (1) CH643456A5 (no)
DE (1) DE2924005C2 (no)
DK (1) DK528879A (no)
ES (1) ES8100883A1 (no)
FI (1) FI69753C (no)
FR (1) FR2458285A1 (no)
GB (1) GB2050827B (no)
GR (1) GR70373B (no)
IE (1) IE49527B1 (no)
IT (1) IT1140521B (no)
LU (1) LU81902A1 (no)
NL (1) NL8000129A (no)
NO (1) NO801710L (no)
PT (1) PT70696A (no)
SE (1) SE442266B (no)
YU (1) YU308379A (no)
ZA (1) ZA796256B (no)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK243084A (da) * 1983-05-26 1984-11-27 Takeda Chemical Industries Ltd Perkutane farmaceutiske praeparater til udvortes brug
DE3325466A1 (de) * 1983-07-14 1985-01-24 Mack Chem Pharm Pharmazeutische zubereitung enthaltend isosorbiddinitrat
US4632937A (en) * 1984-12-21 1986-12-30 Ici Americas Dentifrice formulation and method of treating teeth, mouth and throat therewith to reduce plaque accumulation and irritation
DE3613187A1 (de) * 1986-04-18 1987-10-22 Mack Chem Pharm Verwendung einer carbonsaeure in zur topischen anwendung bestimmten pharmazeutischen zubereitungen
US5227157A (en) * 1986-10-14 1993-07-13 Board Of Regents, The University Of Texas System Delivery of therapeutic agents
US4804541A (en) * 1987-08-11 1989-02-14 Moleculon, Inc. Transdermal administration using benzyl alcohol
US4959208A (en) * 1987-10-19 1990-09-25 Ppg Industries, Inc. Active agent delivery device
US5035886A (en) * 1987-10-19 1991-07-30 Ppg Industries, Inc. Active agent delivery device
US5505963A (en) * 1993-04-07 1996-04-09 Schwartz Pharma Ag Slow release pharmaceutical preparation
GB9711032D0 (en) * 1997-05-30 1997-07-23 Johnson Matthey Plc Compound as a stimulant for the central nervous system
WO2001017528A1 (en) * 1999-09-08 2001-03-15 Nitromed, Inc. Methods of treating and preventing congestive heart failure with hydralazine compounds and isosorbide dinitrate or isosorbide mononitrate
US7708989B2 (en) * 1999-10-29 2010-05-04 Nitromed, Inc. Methods of treating vascular diseases characterized by nitric oxide insufficiency
AU780261B2 (en) * 1999-10-29 2005-03-10 Nitromed, Inc. Methods of treating vascular diseases characterized by nitric oxide insufficiency
US7537785B2 (en) * 1999-10-29 2009-05-26 Nitromed, Inc. Composition for treating vascular diseases characterized by nitric oxide insufficiency
US7235237B2 (en) * 1999-10-29 2007-06-26 Nitromed, Inc. Methods of treating vascular diseases characterized by nitric oxide insufficiency
US6479060B1 (en) 2001-09-04 2002-11-12 Healthpoint, Ltd. Elegant hydrogenated castor oil ointments
US7439241B2 (en) * 2003-05-27 2008-10-21 Galderma Laboratories, Inc. Compounds, formulations, and methods for treating or preventing rosacea
WO2007097951A2 (en) * 2006-02-17 2007-08-30 Nitromed, Inc. Methods using hydralazine compounds and isosorbide dinitrate or isosorbide mononitrate
EP2024337A4 (en) * 2006-05-16 2011-09-14 Nitromed Inc SOLID DOSAGE FORMULATIONS OF HYDRALAZIN COMPOUNDS
US8496917B2 (en) * 2009-11-13 2013-07-30 Sytheon Ltd Compositions and methods for improving skin appearance
WO2016160635A1 (en) 2015-03-27 2016-10-06 Sytheon Limited Compositions and methods for treating psoriasis

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ZA715659B (en) * 1970-10-02 1972-04-26 Syntex Corp Fatty-alcohol propylene glycol cosolvent vehicle
BE790136R (fr) * 1971-11-29 1973-02-15 Esteve Labor Dr Nouveaux esters et hemi-esters des acides dicarboxyliques et procede depreparation de ces
FR2379285A2 (fr) * 1977-02-08 1978-09-01 Expl Marques Brevets Et Nouvelle composition a base d'acide salicylique et de corticoide
US4112115A (en) * 1976-11-08 1978-09-05 Coghlan Charles C Therapy of leg muscle cramps

Also Published As

Publication number Publication date
IT8019266A0 (it) 1980-01-17
ATA809079A (de) 1981-06-15
AU5445880A (en) 1980-12-18
JPS55167216A (en) 1980-12-26
IE49527B1 (en) 1985-10-16
SE442266B (sv) 1985-12-16
LU81902A1 (de) 1980-04-22
DE2924005A1 (de) 1980-12-18
SE8001599L (sv) 1980-12-14
IE800406L (en) 1980-12-13
NL8000129A (nl) 1980-12-16
PT70696A (en) 1980-02-01
ZA796256B (en) 1980-10-29
DE2924005C2 (de) 1984-07-05
AT365451B (de) 1982-01-25
CH643456A5 (de) 1984-06-15
AR222527A1 (es) 1981-05-29
BE881382A (fr) 1980-05-16
DK528879A (da) 1980-12-14
FR2458285A1 (fr) 1981-01-02
FI69753C (fi) 1986-05-26
FI69753B (fi) 1985-12-31
IT1140521B (it) 1986-10-01
US4293565A (en) 1981-10-06
CA1118351A (en) 1982-02-16
FR2458285B1 (no) 1983-04-22
ES8100883A1 (es) 1981-03-01
GB2050827A (en) 1981-01-14
AU530739B2 (en) 1983-07-28
GR70373B (no) 1982-09-30
FI794003A (fi) 1980-12-14
YU308379A (en) 1988-04-30
GB2050827B (en) 1983-04-20
ES487833A0 (es) 1980-12-16
JPS6321648B2 (no) 1988-05-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO801710L (no) Transdermalt legemiddelsystem for isosorbiddinitrat
US11419814B2 (en) Transdermal compositions of ibuprofen and methods of use thereof
NO172028B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av transdermalt resorberbare preparater av arylpropionsyrer
TWI574689B (zh) 治療生殖器及肛周疣用之低劑量濃度咪喹莫特調配物及短投藥療法
Bartter et al. The effect of adrenocorticotropic hormone in panhypopituitarism
WO2021204223A1 (zh) 一种包含烟酰胺的药物组合物
KR20020038595A (ko) 피부 침투제를 포함하는 국소용 제제 및 그의 용도
JP2570342B2 (ja) 外用液剤
TWI768732B (zh) 包含去氧膽酸之醫藥組成物
Hamburger Testosterone Treatment and 17-Ketosteroid Excretion: V. Administration of testosterone per rectum
CN108403619A (zh) 一种治疗氢氟酸致皮肤烧伤的药物凝胶制剂
CN102552678A (zh) 可注射参麦温度敏感型原位凝胶制剂及其制备方法
Kuno et al. Acute Generalized Exanthematous Pustulosis upon Ingestion of a Progesterone Preparation.
CN110339157A (zh) 一种治疗口腔溃疡的药物组合物及其口服液的制备方法
NZ703779B2 (en) Transdermal compositions of ibuprofen and methods of use thereof
Darmasetiawan The role of nitric oxide in prevention of osteoporosis: a novel therapy?
NZ723994A (en) Transdermal compositions of ibuprofen and methods of use thereof
NZ723994B2 (en) Transdermal compositions of ibuprofen and methods of use thereof
NZ618259B2 (en) Transdermal compositions of ibuprofen and methods of use thereof
Laborde reaction of a mercuric salt with protochloride of tin is published by