NO317348B1 - Mikropartikler for frigjoring av aktive preparat - Google Patents

Mikropartikler for frigjoring av aktive preparat Download PDF

Info

Publication number
NO317348B1
NO317348B1 NO19965403A NO965403A NO317348B1 NO 317348 B1 NO317348 B1 NO 317348B1 NO 19965403 A NO19965403 A NO 19965403A NO 965403 A NO965403 A NO 965403A NO 317348 B1 NO317348 B1 NO 317348B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
microparticles
microparticle
polymer
emulsion
active substance
Prior art date
Application number
NO19965403A
Other languages
English (en)
Other versions
NO965403D0 (no
NO965403L (no
Inventor
Ming-Kung Yeh
Allan G A Coombes
Paul G Jenkins
Stanley Stewart Davis
Original Assignee
West Pharm Serv Drug Res Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by West Pharm Serv Drug Res Ltd filed Critical West Pharm Serv Drug Res Ltd
Publication of NO965403D0 publication Critical patent/NO965403D0/no
Publication of NO965403L publication Critical patent/NO965403L/no
Publication of NO317348B1 publication Critical patent/NO317348B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/14Particulate form, e.g. powders, Processes for size reducing of pure drugs or the resulting products, Pure drug nanoparticles
    • A61K9/16Agglomerates; Granulates; Microbeadlets ; Microspheres; Pellets; Solid products obtained by spray drying, spray freeze drying, spray congealing,(multiple) emulsion solvent evaporation or extraction
    • A61K9/1605Excipients; Inactive ingredients
    • A61K9/1629Organic macromolecular compounds
    • A61K9/1641Organic macromolecular compounds obtained otherwise than by reactions only involving carbon-to-carbon unsaturated bonds, e.g. polyethylene glycol, poloxamers
    • A61K9/1647Polyesters, e.g. poly(lactide-co-glycolide)
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/14Particulate form, e.g. powders, Processes for size reducing of pure drugs or the resulting products, Pure drug nanoparticles
    • A61K9/16Agglomerates; Granulates; Microbeadlets ; Microspheres; Pellets; Solid products obtained by spray drying, spray freeze drying, spray congealing,(multiple) emulsion solvent evaporation or extraction
    • A61K9/1605Excipients; Inactive ingredients
    • A61K9/1629Organic macromolecular compounds
    • A61K9/1641Organic macromolecular compounds obtained otherwise than by reactions only involving carbon-to-carbon unsaturated bonds, e.g. polyethylene glycol, poloxamers

Description

Oppfinnelsen angår polymerbaserte mikrokapsler for administrasjon av aktive preparat, og en framgangsmåte for framstilling av slike partikler.
Bakgrunn
Det er mulig å tilføre terapeutiske midler i form av medikament og vaksine til kroppen via en rekke veier, slik som parenteralt og ikke-parenteralt. Produktene fra bioteknikken representerer en spesiell materialklasse. I dag står den farmasøytiske spesialist overfor et problem med å avlevere terapeutisk aktive materialer i form av peptider og proteiner, karbohydrater, oligonukleotider og DNA.
Det råder betydelig interesse for bruken av kolloidale partikler for frigjøring av terapeutisk aktive materialer i form av proteiner og peptider og for framstilling av vaksiner. En har undersøkt ulike biodegraderbare polymerer som terapeutiske bærere, deriblant serumalbumin-kuler, polyakryl-stivelses-mikropartikler, polyakrylamid-mikropartikler, poly(butyl-2-cyanoakrylat)-nanopartikler og polylaktid-ko-glykolid-mikropartikler (Florence et al). I tilfellet med albumin og polyakryl-stivelse, ble det indusert antistoff-respons overfor bærerne og overfor de spesifikke antigener innlemmet i samme. Problemer med giftighet forbundet med polyakrylamid og poly(butyl-2-cyanoakrylat) begrenser bruken av disse polymerer som antigen-avleveringssystem.
Mikropartikler basert på resorberbare kopolymerer av polylaktid og polyglykolid er undersøkt i stort omfang med hensyn til medikament-avlevering (Watts, et al) og finner nå en økende anvendelse for tilførsel av produktene fra bioteknikken (særlig peptider og proteiner) (Kwong, et al og Wang, et al). Disse syntetiske polyestere er godkjent for bruk på mennesker og har en 25 års lang historie med hensyn til sikkerhet. Injiserte mikrokapsler av poly(DL-laktid-ko-glykolid) (PLG) oppviser god bioforenelighet og induserer kun en minimal betennelses-respons. Laktid-kopolymerer slik som PLG er gode kandidater for utviklingen av medikamentsystemer og vaksiner med kontrollert frigjøring eller avlevering. De biodegraderes ved hydrolyse av esterbindinger til å gi kroppens naturlige melkesyre og glykolsyre. Degraderingshastigheten for laktid-kopolymerer kontrolleres av ulike faktorer slik som molvekt, forhold mellom laktid og glykolid samt av polymer-krystallinitet, og kan variere fra flere uker til over ett år. På denne måten vil en ha en potensiell kontroll over tid og hastighet for frigjøring av vaksinen. Bærere kan derfor utformes til å frigjøre innlemmet antigen i visse intervaller etter immunisering når forsterkerdoser administreres normalt.
Det har blitt utviklet en lang rekke mikroinnkapslingsteknikker ved bruk av PLG, slik som filmstøping, formstøping, spraytørking og ekstrudering, mens den vanligste teknikken er løsningsmiddelinndamping (Fong et al., og Bodmeier et al). Selv om teknikken med inndamping av olje-i-vann (o/w)-emulsjon/løsningsmiddel har blitt brukt med hell av flere grupper for å fange hydrofobe substanser slik som progesteron, har en fått dårlig inn-kapslingseffekt for moderat vannløselige og vannløselige medikamenter grunnet separasjon ut i den vandige kontinuerlige fasen (Benita et al.). Dette representerer et sentralt problem innen medikament- og vaksine-frigjøring.
Proteininnkapsling i PLG-mikropartikler har blitt forsøkt tidligere ved bruk av olje-olje (o/o)- og o/w-teknikker der tørket protein først dispergeres i en løsning av PLG (Alonso et al). I o/o-teknikken kan dispersjonen emulgeres i silikonolje med Span 85 som stabilisator. Tilsats av petroleumeter fører deretter til løsningsmiddelekstraksjon og utfelling av mikropartiklene. Selv om proteinandelen er tett opp til det teoretiske maksimum, har partikkel-størrelsen en tendens til å være stor (omlag 500 nm) og partikkelformen er irregulær. Leelarasamee et al har beskrevet en løsningsmiddelaktiv metode med langsom injeksjon av en suspensjon av hydrokortison i en PLA-løsning inn til en strøm av mineralolje. I en beslektet metode av Wada et al ble hydrofile medikamenter innkapslet i melkesyre-oligomer-mikropartikler ved bruk av en acetonitril/vann-blanding for å framstille primæremulsjonen. Denne ble deretter emulgert i bomullsfrøolje og løsningsmidlet ble fjernet ved oppvarming.
I o/w-tilnærmingen blir en suspensjon av protein i polymerløsningen emulgert med en ublandbar vandig tensidløsning, som fører til polymerutfelling og herding av mikrokapslene. Løsningsmidlet fjernes ved inndamping. Mikropartikler mindre enn 10 um kan framstilles, men proteinet er ineffektivt innkapslet i mikrokapslene framstilt i nærvær av vann grunnet separasjon inn i den vandige fasen. En har også registrert en raskere og mindre reproduserbar proteinfrigjøring når proteinet er dispergert som et lyofilisert pulver i polymerløsningen (Alonso et al).
For å fremme andelen av vannløselige forbindelser i PLG-mikropartikler brukte Ogawa et al en vann-i-olje-i-vann-løsningsmiddelinndampingsteknikk (w/o/w) for å innlemme et vannløselig peptid i PLG-mikropartikler. Denne w/o/w-teknikken har siden da blitt en av de mest grunnleggende metoder for innkapsling av proteiner og peptider (Jeffery et al). I denne dobbeltemulsjons-løsningsmiddelinndampings-tilnærmingen blir en vandig løsning av proteinet emulgert med polymerløsningen for å framstille en primær vann-i-olje emulsjon (w/o). Denne blir deretter emulgert med en vandig tensidløsning (w/o/w) for å indusere polymerutfelling og mikropartikkelherding og for å tillate fjerning av løsnings-middel ved fordamping. Denne w/o/w-metoden har blitt brukt til å innkapsle difteri-toxoid i DL.PLA-mikropartikler for kontrollert frigjøring (Singh et al) og tetanus-toxoid i hhv. PLA og DL.PLG (Raghuvanshi) med det formål å framstille enkeltdose-vaksiner som potensielt skal overvinne problemene med avvisning eller vegring hos pasienten, vaksine-administrasjon og lagring.
En nyere publikasjon har beskrevet innarbeiding av ovalbumin i PLG-partikler ved bruk av w/o/w-metoden (Uchida og Goto., Biol. Pharm. Bull., 17(1994), 1272-1276). Partiklene hadde en størrelse i området 1-14 nm. Forfatterne kommenterte den lave ladningseffekt (8-20%). Innholdet av ovalbumin i mikropartiklene ble forventet å utgjøre fra 0.08 til 0.20%.
Tysk patentsøknad DE 3916020 Al beskriver framstillingen, via en smelte og/eller en o/w emulsjons-prosess, av polylaktid, polyglykolid eller PLG mikropartikler som inneholder aktive substanser, samt frigjørings-styrende tilsetningsmidler så som poly(etylen-glykol) (PEG). Europa patentsøknad EP 486959 Al, beskriver mikropartikler omfattende en biodegraderbar polymer, en amfilisk polymer og en aktiv forbindelse. Ingen av disse dokumentene verken omtaler eller antyder mikropartikler som er karakterisert ved at de oppviser en frigjørings-profil for den aktive forbindelsen som er lineær med tid, eller mikropartikler som inneholder en vannløselig polymer som er en blokk-kopolymer (hvor PEG er en av blokkene).
US patent 4,767,628 beskriver farmasøytiske blandinger som omfatter et polylaktid og et farmakologisk aktivt, syrestabilt, polypeptid. Dette dokumentet verken omtaler eller antyder mikropartikler som omfatter en kombinasjon av to polymerer med klart definerte funksjoner.
Mikropartikler som administreres subkutant blir enten tilbake i det subkutane vev eller fagocytoseres avhengig av deres størrelse (Visscher et al). Innkapslingen av antigener i mikropartikler mindre enn 10 nm er av interesse for å målrette mot makrofager (Eldridge et al). Flere studier (Eldridge et al., og Jenkins et al., og Jani et al) har vist at det også eksisterer en betydelig avhengighet av størrelse for absorpsjonen av mikropartiklene gjennom fordøyelseskanalen etter oral administrasjon, der mikrokapsler med størrelse i området 0.5-1.0 nm ble absorbert i størst omfang. Det er følgelig et ønske å kunne regulere partikkelstørrelsen på en enkel måte.
Det er overraskende funnet at mikrokapsler som omfatter en blanding av en biodegraderbar polymer og en vannløselig polymer oppviser en forbedret ladningsandel av aktivt preparat og kan gi en lineær tidsprofil for frigjøringen av det aktive preparat. Dessuten har en funnet at framstilling av polymermikropartikler ved bruk av en emulgerings/løsnings-middelsekstraksjons-metode der en bruker blandbare organiske løsningsmidler vil medføre en betydelig reduksjon av separasjon av det aktive preparat inn i den kontinuerlige fase av sekundæremulsjonen, særlig når det aktive preparat er vannløselig.
Den foreliggende oppfinnelsen framskaffer derfor en mikropartikkel omfattende en blanding av en biodegraderbar polymer og en vannløselig polymer, og et aktivt preparat. Betegnelsen mikropartikkel brukes her for å inkludere nanopartikler. Mikropartiklene har fortrinnsvis en størrelse i området 10 nm til 100 fim. Den vannløselige polymer er fortrinnsvis løselig i både vann og diklormetan (DCM).
Her brukes betegenelsen 'biodegraderbar polymer' til å omfatte polymersystemer som kan degraderes til lavmolekylære forbindelser som er kjent for å ta del i den normale meta-bolske prosess. Betegnelsen brukes også i denne sammenheng til å omfatte polymersystemer som kan være festet i det biologiske miljø slik at systemets integritet, og i noen tilfeller av makromolekylene selv, blir påvirket og gir fragmenter eller andre degraderings-biprodukter som kan flyttes vekk fra deres virkeområde, men ikke nødvendigvis fra kroppen.
Forholdet mellom biodegraderbar polymer og vannløselig polymer er i området 99.9:1.0 til 10:90, særlig 90:10 til 10:90.
Egnede biodegraderbare polymerer for framstilling av mikropartiklene er polyestere, slik som polylaktid, polyglykolid, kopolymerer av laktid og glykolid, polyhydroksybutyrat, polykaprolakton, kopolymerer av melkesyre og lakton, kopolymerer av melkesyre og PEG, kopolymerer av a-hydroksysyrer og a-aminosyrer (polypepsipeptider), polyanhydrider, polyortoestere, polyfosfazener, kopolymerer av hydroksybutyrat og hydroksyvalerat, poly-(etylenkarbonat), kopoly(etylenkarbonat), polyetylentereftalat eller blandinger av disse.
De foretrukne resorberbare/biodegraderbare polymerer er laktid-homopolymerer poly(L-laktid), poly(D.L-laktid) og kopolymerer av laktid og glykolid slik som 50:50 poly(DL-laktid koglykolid) (PLG). PLG har fortrinnsvis en molvekt i området 5-100 kD.
Mens poly(etylenglykol) (PEG) er den foretrukne vannløselige polymer for blanding med den biodegraderbare polymer, kan en anvende andre egnete vannløselige polymerer, slik som poly(oksyetylenoksid) (PEO), poly(oksyetylen)-poly(oksypropylen) [PEO PPO], blokk-kopolymerer slik som tri-blokk PEO-PPO-PEO-kopolymerer (Poloxamers, Pluronic) og tetrafunksjonelle blokk-kopolymerer avledet fra den sekvensielle tilsats av propylen-oksid og etylenoksid til erylendiamin (Poloxamin, Tetronics), kopolymerer av PEG med poly(melkesyre), oligomerer av poly(melkesyre), laktider, kopolymerer av PEG og aminosyrer, konjugater av PEG med polysakkarider for eksempel et konjugat framstilt av 40000 MW dekstran og polyoksyetylen-glykol-monometyleter og andre som beskrevet av Duval et al., i Carbohydrate Polymers, 15, (1991), 233-242, konjugater av PEG med proteiner slik som de beskrevet av Nucci et al., i Advances in Drug DeHvery Review, 6, (1981), 113-151, eller med kollagen som beskrevet av Rhee et al i Poly(ethylene glycol) chemistry, Biotechnical and Biomedical Applications, Ed. J. Milton Harris, Plenum Press (1992) eller konjugater av PEG med kolonistimulerende faktor (Colony Stimulating Factor, CSF-1) som beskrevet av Katre N,V, i The conjugation of proteins with polyethylene glycol and other polymers, Adv. Drug Delivery Reviews, 10,91-114 (1993). Konjugater av PEG med bioaktive midler slik som enzymer, vitaminer, steroider og medikamenter slik som 5 fluor-uracil.
Molvekten av PEG er i området 100-100.000. Molvekten av PEO kan med fordel være fra 100.000 til 500.000.
Oppfinnelsen anviser også en framgangsmåte for framstilling av polymermikropartikler som inneholder et aktivt preparat, ved å: a) framstille en vandig løsning, vann-i-olje (w/o) emulsjon eller en suspensjon av det aktive preparat i et første organisk løsningsmiddel; b) blande den vandige løsning, w/o-emulsjonen eller suspensjonen av det aktive preparat med en polymerløsning framskaffet i et andre organisk løsningsmiddel; c) blande emulsjonen framstilt i trinn b) med en kontinuerlig fase omfattende et tredje organisk løsningsmiddel som er blandbart med det første og andre organiske løsningsmidlet
og som ikke er et løsningsmiddel for polymeren.
Den kontinuerlige fasen forårsaker utfelling av polymeren, ekstraksjon av det første og andre løsningsmidlet og herder mikropartiklene.
Mikropartiklene blir deretter oppsamlet, renset og lagret i henhold til vanlige metoder.
Det første og andre organiske løsningsmidlet kan være like eller ulike, og er fortrinnsvis valgt blant diklormetan (DCM), kloroform, aceton, etylacetat, etylformat eller blandinger av disse.
Det tørre aktive preparat kan tilsettes direkte til løsningen av polymer i det andre organiske løsningsmidlet. Følgelig kan løsningsmidlet som anvendes til framstilling av vann-i-olje-emulsjonen av det aktive preparat allerede inneholde den oppløste polymer.
Det tredje organiske løsningsmidlet er fortrinnsvis en lavere alkohol med 1-6 karbonatomer og er fortrinnsvis metanol eller etanol.
Det første organiske løsningsmidlet inneholder fortrinnsvis en stabilisator. Egnede stabilisatorer er Sorbitan-estere, Span 60 (Sorbitan monostearat), glyceryl-monoestere slik som glyceryl monostearat, og nonylfenoletoksylater eller enhver annen stabilisator som er løselig i det første organiske løsningsmidlet. Den kontinuerlige fasen inneholder fortrinnsvis et tensid slik som polyvinylpyrrolidon (PVP) eller ethvert annet tensid som er løselig i det tredje organiske løsningsmidlet.
Teknikken med emulgering/løsningsmiddelinndamping for framstilling av PLG-mikrokapsler er generelt basert på bruk av ublandbare væsker for å framstille små dråper av polymerløsning i en kontinuerlig fase som deretter herder til å danne mikrokapsler ved polymerutfelling og løsningsmiddelfjerning. Et unntak er nanoutfellingsmetoden av Fessi et al der sfæriske partikler kan framstilles ved tilsats av en løsning av PLG i aceton til vann.
I kontrast til dette anvender framgangsmåten ifølge oppfinnelsen blandbare organiske faser slik som DCM og metanol for å danne mikropartikler. Denne framgangsmåten har vist seg å føre til forbedret innfanging av aktivt preparat og gir en vesentlig reduksjon av separasjon av preparatet inn i den kontinuerlige fase.
Betegnelsen 'aktivt preparat' brukes her til å omfatte ethvert middel som en ønsker å administrere til mennesker eller dyr for ethvert formål, slik som terapeutiske, farma-søytiske, farmakologiske, diagnostiske, kosmetiske og profylaktiske midler. Betegnelsen brukes også til å omfatte ethvert middel som en ønsker å administrere til planter for kontrollert frigjøring, slik som agrokjemikalier i form av herbicider, pesticider og gjødningsstoff.
Det aktive preparat er fortrinnsvis vannløselig, og her defineres vannløselig som et materiale med løsbarhet i vann på minst 1 mg/ml.
Det aktive preparat er fortrinnsvis et polypeptid, peptid eller protein, et karbohydrat eller et oligonukleotid slik som DNA.
Egnede aktive preparat er veksthormon, insulin, interferoner (alfa, beta, gamma), krypto-poietin, kolonistimulerende faktorer, parathyroid hormon, 'leutenizing' hormon-firgjørende hormon, kalcitonin, heparin, somatostatin og ulike analoge av disse.
Det aktive preparat kan også være et antigen for bruk i vaksiner, slik som polypeptider, proteiner, glykoproteiner framskaffet fra bakterielle, virale og parasittiske kilder eller framstilt syntetisk. Her brukes begrepet antigen om ethvert materiale som vil forårsake en antistoff-reaksjon av enhver type ved administrasjon. Slike antigener kan administreres ved injeksjon eller til en rekke slimhinner (nasalt, oralt, vaginalt, rektalt, kolonalt).
Vaksiner for behandling av allergi og for autoimmun-sykdommer er godt beskrevet i den kjente teknikk. For eksempel i autoimmun-sykdommer har det blitt foreslått at den lang-somme administrasjon av essensielle faktorer kan være fordelaktig. Slike faktorer kan omfatte insulin for behandling av diabetes og kollagen for behandling av rheumatiod arthritis.
Mikropartiklene er nyttige for avlevering av et bredt spekter aktive preparater og kan administreres via en rekke veier avhengig av preparatet som skal avleveres. Mikropartiklene kan være tilpasset injeksjon, enten intramuskulært, intravenøst, subkutant, intraartikulært eller intraperitonalt. Mikropartiklene kan være tilpasset administrasjon til hudlaget eller overhudslaget i huden ved injeksjon eller med et nålefritt injeksjonssystem. Mikrokapslene kan også være tilpasset administrasjon til slimhinner slik som i nesen, fordøyelseskanalen, tykktarmen, vagina eller rektum, eller administrasjon til øyet.
Mikropartiklene har fortrinnsvis en størrelse i området 10 nm til 200 um. Den valgte størrelse for en spesiell mikropartikkel vil avhenge av det aktive preparat som skal avleveres og den tiltenkte administrasjonsvei.
For oral avlevering har partiklene med fordel en størrelse i området 0.5-5.0 um. For subkutan avlevering er størrelsen med fordel mindre enn 100 um. Mikropartikler for ekstra-vaskulær avlevering til milten, leveren og benmargen har fortrinnsvis en størrelse mindre enn 100 nm.
Mikropartikler for parenteral tilførsel har med fordel en størrelse mindre enn 200 um, fortrinnsvis mindre enn 150 nm. Mikropartikler tilpasset intra-arteriell kjemo-emboliseringsterapi har fortrinnsvis en størrelse opp til 100 nm, og mikropartikler for målretting av et middel til lungekapillarene har med fordel en størrelse på omlag 7 \ im.
Den ønskete partikkelstørrelsen kan oppnås ved å endre prosessparametrene på måter som er velkjente innen fagområdet. For eksempel vil en endring av den aktuelle polymer-typen som brukes og dens molvekt endre partikkelstørrelsen, og en økning i molvekt vil generelt øke partikkelstørrelsen. En økning av polymerkonsentrasjonen vil også øke partikkelstørrelsen.
Mikropartiklene ifølge oppfinnelsen framskaffer et kontrollert avgivelsessystem som er nyttig for avlevering av et bredt spekter aktive midler. En spesielt viktig fordel er funnet med partikler ifølge oppfinnelsen, dvs. at en kan oppnå en en lineær eller nullte-ordens frigjøringsprofil av det aktive preparat. En slik frigjøringsprofil er særlig fordelaktig for den kontrollerte frigjøring av visse bioaktive midler slik som proteiner.
I tillegg har det vist seg at bruk av blandingen av biodegraderbare og vannløselige polymerer i mikropartiklene ifølge oppfinnelsen tillater en vesentlig økning av mengde aktivt preparat innlemmet i partiklene, mens de samtidig gir en lineær frigjøringsprofil. Denne kombinasjonen av egenskaper har ikke blitt oppnådd med kjente partikler omfattende kun biodegraderbare polymerer.
Proteininnholdet i kjente resorberbare PLG-mikropartikler produsert med konvensjonelle emulgerings/løsningsmiddelfordampnings-teknikker (w/o/w) kan økes ved å øke mengde
protein i primæremulsjonen. Det oppstår imidlertid en betydelig eksplosjonsartet frigjøring av protein i løpet av de første 24 timer med frigjøringsforsøk grunnet overflatelokalisering av protein. I tillegg er frigjøringsmønsteret ofte ikke lineært, og er kjennet ekne t ved en rask frigjøringsfase (utbruddseffekt eller spisseffekt) etterfulgt av en lang fase der det frigjøres lite eller intet protein, etterfulgt av en stabil frigjøringsrate (Cohen et al., i Pharmaceutical Research, 8, 1991,713-720 (1991)). I andre tilfeller viser den kumulative mengde av protein frigjort fra resorberbare mikropartikler et lineært forhold med kvadratet av tiden, som uttrykker en prosess kontrollert ved diffusjonsbetinget frigjøring av protein gjennom et nettverk av vannfylte kanaler (Hora et al. i Pharmaceutical Research, 7,1190-1194 (1990)).
Mikropartiklene ifølge oppfinnelsen lider ikke av noen vesentlig eksplosjonsartet fri-gjøring av det aktive preparat etterfulgt av en forsinkelsesperiode med lite eller ingen frigjøring. I stedet har mikropartiklene ifølge oppfinnelsen redusert dette problemet og har vist seg å gi en lineær frigjøring av det aktive preparat.
Siden PEG er lett løselig i vann vil resorpsjonsraten for PLG:PEG-blandete mikropartikler i den foretrukne utførelsen forventes å bli vesentlig modifisert i forhold til det ublandete PLG-system grunnet PEG-utskilling fra mikropartiklene som etterlater en svært porøs matrise. En kan oppnå en detaljregulering av proteinfrigjøring ved adekvate endringer i PEG-karakteristikk og innhold.
Framgangsmåten ifølge oppfinnelsen har også vist seg å hjelpe til med å oppnå en økt ladningsandel av det aktive preparat i partiklene grunnet det tredje organiske løsnings-middel som anvendes i den kontinuerlige fase. I tillegg har innlemmelsen av en stabilisator slik som Span 60 i det første organiske løsningsmidlet vist seg å bidra til å redusere utbruddseffekten eller spisseffekten for mikropartikler ifølge oppfinnelsen.
I en foretrukket utførelse har det vist seg at mikropartikler som inneholder en blanding av PLG og PEG, framstillt ved en framgangsgmåte ved bruk av metanol som det tredje organiske løsningsmiddel, vil medføre en vesentlig økning av ladningsandelen av det aktive proteinpreparat og oppvise et nullteordens frigjøringsmønster for protein i løpet av 30 dager under en in vitro inkubering ved 37°C.
Foretrukne utførelser av oppfinnelsen er illustrert i de etterfølgende eksempler og med henvisning til vedlagte figurer, der
figur 1 viser de kumulative frigjøringsprofiler av OVA fra PLG-mikropartikler framstilt ved bruk av en PLG:PEG-løsning,
figur 2 viser de kumulative frigjøringsprofiler av OVA fra PLG-mikropartikler framstilt ved bruk av PLG.Pluronic-løsning, og
figur 3 viser de kumulative frigjøringsprofiler av insulin fra PLG-mikropartikler framstilt ved bruk av en PLG:PEG-løsning.
Materialer
50:50 poly(DL-laktid-ko-glykolid) [molvekt 9.000, RG503], 75:25 poly(DL-laktid-ko-glykolid) [molvekt 17.000, RG755], 85:15 poly(DL-laktid-ko-glykolid) [molvekt 54.000, RG858], poly(D,L-laktid):(PLC, molvekt 332.000, R208), skaffet fra Boehringer Ingellheim, Tyskland. Polyvinylalkohol (PVA) [1333-23.000, 87-89% hydrolysen], og poly(vinylpyrrolidon) (PVP) [molvekt 40.000] skaffet fra Aldrich Chemical Co., Inc. Dorset, U.K. Diklormetan (DCM), og metanol (HPLC-kvalitet) skaffet fra Fisons, Loghborough, U.K. Ovalbumin (OVA) (kvalitet V), Insulin, Meutinising hormone releasing hormone' (LHRH), polyetylenglykol [molvekt 8.000] og Span 60 ble skaffet fra Sigma chemical Co., Dorset, U.K. Pluronic polyetylenoksid-polypropylenoksid-blokk-kopolymerer L44, L121, L122, L123 og F127 ble framskaffet fra BASF Co., Parsippany, NJ, USA. Alle materialene ble brukt som levert.
Blandingene beskrevet i de etterfølgende eksemplene ble alle laget ved bruk av 50:50 PLG-kopolymer (RG503) med mindre annet er angitt.
Eksempel 1. Basisformulering av mikropartikler
En løsning av Span 60 i DCM (2 ml, 0.5% vekt/volum) ble emulgert med en vandig ovalbuminløsning (OVA) (1 ml, 30 mg/ml) ved bruk av en Silverson-homogenisator (Silverson machines, Chesam Bucks U.K.) for å framskaffe primæremulsjonen. Emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet i 2 minutter med 5 ml polymerløsning (6% vekt/ volum PLG i diklormetan) og emulgert i 4 minutter med en kontinuerlig fase, metanol (20 ml) inneholdende 10% vekt/volum PVP som emulgeringsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resuspendering i destillert vann totalt tre ganger og deretter frysetørket. Sluttproduktet ble lagret i en eksikator under 4°C.
Eksempel 2. Effekt av Span-konsentrasjon i primæremulsjonen
En løsning av Span 60 i DCM (2 ml) (0.1-20.0% vekt/volum) ble emulgert med en vandig OVA-løsning (1 ml, 30 mg/ml) ved bruk av en Silverson-homogenisator for å framskaffe en primæremulsjon. Den resulterende emulsjonen ble deretter emulgert ved høy hastighet med en polymerløsning (6% vekt/volum PLG i DCM) og emulgert med en kontinuerlig fase av metanol med 10% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet foran.
Bestemmelse av OVA- andel i mikropartikler
3-5 mg nøyaktig innveide frysetørkete mikropartikler ble behandlet med 1.0 ml 0.1 M NaOH inneholdende 5% vekt/volum SDS ved risting over natta på en Ika Vibrax - VXR-rister. Prøven ble sentrifugert og en BCA protein-mikroanalyse ble brukt for å bestemme OVA-konsentrasjonen i supernatanten mot en serie av OVA-standarder framstilt i 0.1M NaOH inneholdende 5% vekt/volum SDS. Hver prøve ble analysert to ganger.
Partikkelstørrelse
Partikkelstørrelsen ble bestemt med laserdifrfaktometri ved bruk av en Malvern 2600D laser. Midlere partikkelstørrelse ble uttrykt som volum midlere diameter (vmd) i um.
Span i mikropartikkelblandingen har vist seg å være effektiv til å redusere spisseffekten eller utbruddseffekten av overflateprotein, og innvirke på partikkelstørrelsen og protein-nyttelast (tabell 1). Når Span 60 ble brukt som stabilisator i primæremulsjonen, økte proteinandelen med økende konsentrasjon av tensid til en maksimalverdi på omlag 16% OVA ved 3% Span-konsentrasjon, og avtok deretter med økende tensidkonsentrasjon fra 3 til 20%. Den midlere partikkelstørrelsen var mellom 10 og 20 um, og de minste partiklene ble oppnådd i fravær av Span 60.
Eksempel 3. Effekten av løsningsforholdet mellom PLG og PEG 8000
En løsning av Span 60 (3.0%, 2 ml) i DCM ble emulgert med en vandig OVA-løsning (1 ml, 30 mg/ml) for å framskaffe primæremulsjonen. Den resulterende w/o-emulsjonen ble deretter emulgert ved høy hastighet med en polymerløsning (6% vekt/volum) bestående av PLG blandet med ulike forhold av PEG 8000 i DCM. Emulsjonen ble deretter blandet med en kontinuerlig fase av metanol inneholdende 10% vekt/volum PVP som emulsjons-stabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet foran.
Med 3% Span 60 som tensid i primæremulsjonen ble det funnet et klart forhold mellom protein-innlemming og løsningsforhold mellom PLG og PEG 8000 (tabell 2). Løsnings-forholdet 1:3 førte til den høyeste proteinandel (72%). Proteininnlemmingen (% vekt/vekt) økte med økende løsningsforhold fra 0 til 1:3 og avtok deretter med økende løsningsforhold fra 1:4 til 1:5. Den midlere partikkelstørrelse varierte mellom 7 og 18 nm avhenig av løsningsforholdet mellom PLG og PEG, og den minste partikkelstørrelsen (6.6 um) ble oppnådd ved bruk av et løsningsforhold mellom polymerene lik 1:1.
Eksempel 4. Effekt av stabilisatorkonsentrasjon i den kontinuerlige fase
En løsning av Span 60 (0.5%, 2ml) i DCM ble emulgert med en vandig OVA-løsning (1 ml, 30 mg/ml) for å framskaffe primæremulsjonen. Den resulterende emulsjonen ble deretter emulgert ved høy hastighet med en polymerløsning (6% vekt/volum 1/5 PLG PEG 8000 i DCM) og emulgert med en kontinuerlig fase av metanol med innhold av 5-25% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet foran.
Den midlere partikkelstørrelse varierte mellom 10 og 20 fim (tabell 3). Proteinandelen forble ganske konstant mellom 30 og 36% (tabell 1). Det ble ikke registrert noen vesentlig effekt på PVP-konsentrasjonen mellom 5 og 25% på OVA-innlemming.
Eksempel 5. Effekt av reagensvolum på mikropartikkelkarakteristikk framstilt ved bruk av PLG/PEG-løsninger.
Effekten på mikropartikkelkarakteristikk ved økning av polymerløsningens volum. Volumforholdet mellom OVA, Span, polymerløsning og kontinuerlig fase (1/2/5/20) ble holdt konstant. En løsning av Span 60 (0.5%) i DCM (2,4 og 8 ml) ble emulgert med en vandig OVA-løsning 30 mg/ml, (1,2 og 4 ml). Den resulterende emulsjon ble deretter blandet ved høy hastighet med polymerløsningen (6% vekt/volum PLG/PEG 8000 : 1/5 i DCM) (5, 10, 20 ml) og emulgert med kontinuerlig fase (20,40 og 80 ml) av metanol med innhold av 15% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet foran.
Effekten på mikropartikkelkarakteristikk ved økning av volumet av polymerløsning (ved konstant volumforhold av OVA/Span/polymerløsning/kontinuerlig løsning/( 1/2/5/20)) er vist i tabell 4. Proteininnlemmingen viste seg å øke med økende volum fra 31.6% vekt/vekt til 47.8 vekt/vekt og partikkelstørrelsen avtok med økende volum fra 16.7 til 2.1 um.
Eksempel 6. Protein-frigjørende mikropartikler
In vitro - frigjøring av ovalbumin fra mikropartikler
En serie av prøverør som hver inneholdt omlag 20 mg frysetørkete mikropartikler (nøyaktig innveide) og dispergert i 2.0 ml PBS, ble holdt i et vannbad ved 37°C med risting nå og da. Mikropartikkelprøvene ble periodisk sentrifugert (3.800 opm i 5 minutter), supernatanten ble fjernet og proteininnholdet i supernatanten ble analysert ved bruk av en BCA proteinanalyse. Frisk PBS ble tilsatt til mikropartiklene og inkubering ble fortsatt. Frigjøringsprofiler ble beregnet både i lys av kumulativ frigjøring (%) mot inkuberingstid og ug O V A/mg mikropartikler mot inkuberingstid.
Proteinfrigjøringskarakteristikk for mikropartikler framstilt ved framgangsmåten ifølge oppfinnelsen er vist i figur 1. Kumulativ frigjort mengde (ug/mg) mot tiden er vist. En kan se at frigjøringsmønsteret føger en nullte-ordens frigjøringsprofil. De blandete PLG/PEG-partiklene framstilt i henhold til oppfinnelsen fører til en minst firedoblet økning av proteinfrigjøring sammenliknet med PLG-mikropartikler, framstilt i henhold til den kjente teknikk (Wang et al.).
Eksempel 7. Mikropartikler framstilt av blandete løsninger av laktid-polymerer og
PEG
OVA-fylte mikropartikler ble framstilt i henhold til framgangsmåten beskrevet i eksempel 3 men ved bruk av polymerer med ulike forhold mellom laktid og glykolid i en . l:2-blanding med PEG. Mikropartikkel-karakteristikken er vist i tabell 5. Den maksimale proteinandel på rundt 40% ble oppnådd ved bruk av poly(D,L-Iaktid)polymer med PEG 8000. Den minste partikkelstørrelsen ble oppnådd ved bruk av 75:25 PLG. En kan følgelig se at bruken av ulike biodegraderbare polymerer i mikropartikkelblandinger som den langsomt resorberende fase kan tillate en variasjon av proteinandel og mikropartikkel-størrelse.
Midlere volumdiameter (vmd); Partikkeldiameter d(90): 90% under dette området; Partikkeldiameter d(10): 10% under dette området.
Eksempel 8. Effekten av løsningssammensetning PLG:Pluronic 127 på mikropartikkelkarakteristikk
En løsning av Span 60 (2 ml, 0.5% vekt/volum) i DCM ble emulgert med en vandig OVA-løsning (1 ml, 30 mg/ml) ved bruk av en Silverson homogenisator for å framstille en primæremulsjon. Den resulterende emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet med en 6% (vekt/volum) polymerløsning framstilt ved samtidig oppløsing av PLG og Pluronic F127 i DCM i ulike forhold: 3:1,1:1, 1:2 og 1:3. Den resulterende w/o-emulsjonen ble blandet med en kontinuerlig fase av metanol med innhold av 15% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator, og den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt med en magnet-rører i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet i eksempel 1.
Prøver er i teksten benevnt med hensyn til forholdet mellom PLG og Pluronic i start-polymerløsningen.
Effekten av løsningssammensetningen av PLG:Pluronic F127 på mikropartikkel-karakteristikken er vist i tabell 6. Blanding av Pluronic F127 og PLG fører til en forbedret proteininnfanging eller -andel i forhold til PLG-mikropartkler. Den maksimale innlemming oppnådd lik omlag 30% (1:2 PLG:Pluronic F127) er nesten det dobbelte av det som oppnås med PLG (16%) i mikropartikler av tilsvarende størrelse. Det var intet åpenbart forhold mellom proteininnlemming og forhold mellom PLG:Pluronic F127 (tabell 6). Mikro-partikkelstørrelsen ser ut til å avta med økende forhold mellom Pluronic F127 i utgangs-løsningen fra 17.4 (im (3:1) til 6.4 (im (1:3). Forhold mellom PLG og Pluronic F127 over 1:3 ga intet resultat på mikropartikkeldannelsen.
Midlere volumdiameter (vmd); Partikkeldiameter d(90): 90% under dette området; Partikkeldiameter d(10): 10% under dette området. Resultatene i tabellen tilsvarer 2 separate satser av mikropartikler.
Eksempel 9. Effekt av reagensvolum på mikropartikkelkarakteristikk PLG- Pluronic blandet løsning
Volumforholdet mellom OVA/Span/polymerløsning/kontinuerlig fase (1/2/5/20) ble
holdt konstant. En vandig OVA-løsning (1,2 og 4 ml) ble emulgert med en løsning av Span 60 (0.5% vekt/volum) i DCM (hhv.2,4 og 8 ml). Den resulterende emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet med en polymerløsning (6% vekt/volum, 1:1 PLG:Pluronic F127 i DCM) (5,10 og 20 ml) og emulgert med en kontinuerlig fase (20,40 og 80 ml) av metanol med innhold av 15% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset, frysetørket og lagret som beskrevet i eksempel 1.
Protein-innlemmingen ble funnet å være upåvirket ved økning av reagensvolumet ved et konstant volumforhold (tabell 7). Mikropartikkelstørrelsen hadde en tendens til å øke med en økning av reagensvolum, og partikkelstørrelsesfordelingen ble forbedret.
De små mikropartiklene med størrelse 3-4 um framstilt ved å øke reagensvolumet er potensielt egnet for intravenøs administrasjon og orale vaksineblandinger. I det sistnevnte tilfellet blir mikropartikkelsamvirke med Peyer's plaster forbundet med lymfevev forbedret dersom partikkelstørrelsen er mindre enn 5 um.
Midlere volumdiameter (vmd); Partikkeldiameter d(90): 90% under dette området; Partikkeldiameter d(10): 10% under dette området. Resultatene i tabellen tilsvarer 2 separate satser av mikropartikler.
Eksempel 10. Mikropartikler framstilt av blandete løsninger av laktidpolymerer og
Pluronic
Effekt av. laktidpolymertype på mikropartikkelkarakteristikk
OVA-holdige mikropartikler ble framstilt i henhold til framgangsmåten beskrevet i eksempel 8 men ved bruk av polymerer med ulike forhold mellom laktid og glykolid i en 1:1-blanding med Pluronic F127.
Den maksimale ladning på omlag 40% OVA ble oppnådd ved bruk av en 75:25 PLG kopolymer (tabell 8). Mikropartikkelstørrelsen økte med økende laktidinnhold i kopolymeren. Bruken av poly(D,L-laktid) førte ikke til mikropartikkeldannelse.
Midlere volumdiameter (vmd); Partikkeldiameter d(90): 90% under dette området; Partikkeldiameter d(10): 10% under dette området.
Eksempel 11. Mikropartikler framstilt fra blandete løsninger av PLG og Pluronic Effekt av Pluronic på mikropartikkelkarakteristikk
Den medvirkende effekt av Pluronic PEO-PPO kopolymerer slik som Pluronic L121 har blitt rapportert av flere arbeidsgrupper (Hunter et al). Flere andre preparater som anvender PEO-PPO kopolymerer med kortere PPO- eller lengre hydrofile PEO-kjeder viste også en medvirkende aktivitet. Mikropartikkelvaksiner framstilt av blandinger av PLG og Pluronic kan derfor føre til forbedret hjelpeeffekt.
OVA-holdige mikropartikler ble framstilt i henhold til framgangsmåten beskrevet i eksempel 8 men ved bruk av ulike typer Pluronic PEO-PPO kopolymerer i en 1:2 blandingsløsning med PLG og en økende polymerkonsentrasjon til 3%.
Effekten av Pluronic på mikropartikkelkarakteristikk er vist i tabell 9. Et OVA-innhold på omlag 40% i tilsvarende store mikropartikler på 3.9-6.2 um ble oppnådd rutinemessig. Det ble ikke funnet noe klart forhold mellom mikropartikkelstørrelse og Pluronic (tabell 9). Den høye OVA-andel kan dels være forårsaket av bruken av et lavere polymerløsnings-innhold (dvs. 3% heller enn 6%).
Midlere volumdiameter (vmd); Partikkeldiameter d(90): 90% under dette området; Partikkeldiameter d(10): 10% under dette området.
Eksempel 12. OVA-frigjøring fra mikropartikler framstilt fra PLG:Pluronic-blandete løsninger
Den kumulative frigjøring av OVA fra ulike mikropartikkelformuleringer er vist i figur 2 mot tid. Endringen i frigjøringsmønster og frigjort mengde oppnådd ved å blande PLG med Pluronic F127 i løsning for å framstille bærermatrisen er framtredende. Den kumulative frigjorte mengde for 1:2 og 1:3 PLGrPluronic-mikropartikler etter en måneds inkubering i PBS ved 37°C er tilsvarende og utgjør henholdsvis 100 ug OVA/mg mikropartikler og 110 ug OVA/mg mikropartikler. Resultatene fra kurvetilpasningsprogrammer (PCNONLIN) foreslår at proteinfrigjøring fra systemene 1:2 PLG:Pluronic og 1:3 PLG: Pluronic retter seg etter Higuchi-modellen (frigjort mengde avhenger av kvadratroten av tiden). Diffusjonshastighetskonstanter (D) er henholdvis 19.8 og 20.4 (ug/mg dag0 5).
I tilfellet med PLG:Pluronic-mikropartikler 3:1 og 1:1 er proteinfrigjøringsmønsteret tilsvarende og ser ut til å følge en lineær nullte-ordens frigjøringsprofil med en frigjørings-hastighetskonstant (k„) på henholdsvis 1.3 og 0.97 (ug/mg dag).
Den raske og effektive proteinavgivelse som karakteriserer PLG:Pluronic-mikropartikIer forventes å bli lettere med Pluronic-modifiserte innvendige overflater i bæreren som kan modulere protein/polymer-samvirke. Egenskapene ved mikropartikkelmatrisen slik som tilbøyeligheten til poreutvikling og mønsteret for medikament-frigjøring forventes å være kontrollerbare ved å justere mengden og molekylkarakteristikken hos Pluronic-kopolymeren innlemmet i utgangsløsningen. Proteinfrigjøringshastigheten og den kumulative frigjorte mengde forventes å øke med økende mengder av hydrofile Pluronic-kopolymerer i blandingen og med avtakende molvekt av Pluronic-kopolymerer.
Eksempel 13 Insulin-holdige mikropartikler
Framstilling
En løsning av Span 60 (2 ml, 0.5% vekt/volum) i DCM ble emulgert med en vandig insulinløsning (1 ml, 50 mg/ml) for å framskaffe en primæremulsjon. Den resulterende emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet med en 5 ml 6% (vekt/volum) polymer-løsning framstilt ved samoppløsing av PLG og PEG 8000 i DCM i et forhold på 1:2. Den resulterende w/o-emulsjon ble blandet med 20 ml kontinuerlig fase av metanol med innhold av 10% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt med en magnetrører i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resuspendert i destillert vann i alt tre
ganger og deretter frysetørket. Sluttproduktet ble lagret i eksikator under 4°C.
Bestemmelse av insulinandel i mikropartikler med HPLC
Testmetode: Det kromatografiske system besto av en Lichrospher 100 RP-18 5 (im
partikkeldiameter (Merck) (0.46 x 15 cm) kolonne, en LKB 2150 HPLC pumpe for tilførsel av løsningsmiddel, en Gilson-fortynner modell 401 prøveinjektor og en LKB 2152 HPLC-kontroller. Topp-detektering ble utført ved UV-absorbans ved 220 nm ved bruk av en LKB 2151 variabel bølgelengde-detektor. Kvantifisering (av toppareal) og registrering av kromatogram ble utført ved bruk av en HP 3394A integrator.
Den mobile fasen besto av acetonitril:vann i et forhold på 32:68, med 0.06% TFA, som ble gassfriet med helium før bruk. En strømningsrate på 2.0 ml/min ble etablert ved romtemperatur, som førte til en oppholdstid for insulintoppen på 6 minutter. Det injiserte prøvevolumet var satt til 50 ul og prøvene ble analysert i tre paralleller. Den minimale detekterbare konsentrasjon av insulin var 1 ug/ml, og regresjonsforholdet for kalibrerings-kurven for insulintopparealet mot konsentrasjon (mellom 1 og 100 ug(ml) var over 0.997.
Ekstraksjon av insulin fra mikrosfærer:
Insulin ble ekstrahert fra mikropartikler i henhold til følgende framgangsmåte. 10 mg insulin-holdige mikropartikler ble løst i 1 ml N,N-dimetylacetamin : l-metyl-2-pyrrolidon (l:l-forhold) og tilsatt til 1.0 ml acetonitril. Blandingen ble omrørt ved bruk av en mekanisk ristemaskin i 3 minutter. To milliliter 0.1 N fosfatbufferløsning (pH 7.4) ble tilsatt, og rørinnholdet ble sentrifugert ved. 3500 opm i 10 minutter. Supernatanten ble sentrifugert på nytt ved 13.600 opm i 5 minutter hvoretter 50 ul av denne løsningen ble analyserrt med HPLC. Hver prøve ble analysert i tre paralleller og insulinkonsentrasjonen ble bestemt ved å sammenlikne med en kalibreringskurve.
In vitro- frigjøring av insulin fra mikropartikler: En serie prøverør, hver med omlag 20 mg frysetørkete mikropartikler (nøyaktig innveid), ble dispergert i 2.0 ml PBS inneholdende
0.01% metylcellulose, og holdt i et vannbad ved 37°C med tilfeldig røring. Mikropartikkel-prøvene ble sentrifugert periodisk ved 3.600 opm i 5 minutter, og supernatanten ble samlet og sentrifugert ved 13600 opm i 5 minutter. Femti mikroliter av denne løsningen ble injisert på HPLC-kolonna. Frisk PBS ble tilsatt til mikropartiklene og inkubering ble fortsatt. Fri-gjøringsprofiler ble beregnet både i lys av kumulativ frigjøring (% vekt/vekt) med inkuberingstid og kumulativ frigjøring (ug insulin/mg mikropartikler) med inkuberingstid.
Det initielle insulininnhold i mikropartikler, og insulininholdet i mikropartikler etter vasking i PBS-løsning ved romtemperatur i 4 timer for å fjerne overflateinsulin, er vist i tabell 10. Den initielle insulinandel var omlag 17% vekt/vekt, som ble redusert etter vasking til et nivå på omlag 5%. En stor del av insulinet som opprinnelig var forbundet med mikropartiklene er følgelig lokalisert ved overflata.
Den kumulerte frigjorte mengde av insulin fra vaskede mikropartikler etter en måneds inkubering i PBS ved 37°C var omlag 30 ug insulin/mg mikropartikler (figur 3). En betydelig spisseffekt av overflatelokalisert insulin fant sted fra vaskede mikropartikler i løpet av de tre første dagene med frigjørings-tester og utgjorde omlag 47% av insulininnholdet. Etter tre dager skjedde det en jevn frigjøring av insulin ved en frigjøringsrate på 0.6 ug/mg/dag.
I den kjente teknikk er det gjort forsøk på å innlemme insulin i mikropartikler. Kwong et al. beskrev framstilling av insulinholdige polymelkesyrepartikler som hadde en størrelse over 100 (im. Det skjedde en eksplosiv frigjøring i løpet av den første timen ved 0°C på mer enn 50% av insulininnholdet. Det resterende insulinet ble frigjort langsomt. Varigheten av partikkelytelsen kunne variere fra noen få timer til flere dager. Insulininnholdet i disse partiklene beskrevet i den kjente teknikk var mindre enn 5% vekt/vekt før vasking. Denne verdien falt til 2% vekt/vekt eller mindre etter vasking.
Eksempel 14. LHRH-holdige mikropartikler
Framstilling
En løsning av Span 60 (2 ml, 0.5% vekt/volum) i DCM ble emulgert med en vandig LHRH-løsning (1 ml, 50 mg/ml) for å framstille en primæremulsjon. Den resulterende emulsjon ble deretter blandet ved høy hastighet med en 5 ml 6% (vekt/volum) polymer-løsning framstilt ved samtidig oppløsing av PLG og PEG 8000 i DCM i et forhold på 1:2. Den resulterende w/o-emulsjonen ble blandet med 20 ml kontinuerlig fase av metanol med innhold av 10% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt med en magnetrører i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resupendering i destillert vann i alt tre ganger og deretter frysetørket. Sluttproduktet ble lagret i en e ksi ka tor under 4°C.
Analyseprosedyren som ble brukt til å bestemme LHRH-andelen i mikropartiklene er beskrevet i eksempel 13.
LHRH-innholdet i mikropartiklene og det tilsvarende mikropartikkelstørrelsesornråde er vist i tabell 11.
Eksempel 15 DNA-holdige mikropartikler
En løsning av Span 60 i DCM (2 ml, 0.5% vekt/volum) ble emulgert med 1 ml vandig DNA-løsning (1 mg plasmid PT 7T3,400 ul vann, 200 ul etanol, 400 ul TE (Tris/EDTA) pH 8.5). Emulsjonen ble blandet i 2 minutter med 5 ml polymerløsning i DCM (6% vekt/ volum, 1.1 PLG.PEG) og emulgert i 4 minutter med en kontinuerlig fase av metanol (20 ml) med innhold av 10% vekt/volum PVP som emulsjonsstabilisator. Den resulterende w/o/o-emulsjonen ble omrørt i 3-4 timer under omgivende betingelser for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resuspendert i destillert vann etterfulgt av frysetørking og lagring i eksikator under 4°C.
En undersøkelse av mikropartiklene ved bruk av scanning elektronmikroskopi avdekket to populasjoner av grovt sett sfæriske mikropartikler, en med diameter i området 10-40 um og den andre med en midlere diameter på omlag 100 um.
Mikropartikler ble behandlet med kloroform/vann for å ekstrahere DNA, og DNA ble detektert ved agarosegel-elektroforese. Nærværet av et bånd på gelen ble avdekket med en UV transluminator som bekreftet nærværet av DNA i mikropaitikkelprøven.
Sammenlignings-eksempel
I det følgende sammenlignes innlemmingen av aktiv stubstans i et PLG-PEG system og et PLG-blokk-kopolymer system.
Framstilling av mikrosfærer ved bruk av PEG 8000 som vannløselig polymer
En løsning av Span 60 sorbitan monostearat (Sigma Chemical, Dorset, UK) (2 ml, 3,0 % w/v) i diklormetan (DCM) ble emulgert med en ovalbuminholdig (OVA) vandig løsning (1 ml, 30 mg/ml) i et 50 ml begerglass i 30 sekund. OVA var av grad V (45 kD) fra Sigma, Chemical, Dorset, UK. Den resulterende emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet (13600 rpm) i en Silverson homogenisator (Silverson Machine, Chesham, UK) i 2 minutt med 5 ml av en 6 % (w/v) polymerløsning framstilt ved å sam-oppløse 50:50 PLG og PEG DCM. Den resulterende w/o emulsjonen ble blandet i 4 minutt ved høy hastighet, med 20 ml av en metanol-løsning i kontinuerlig fase, inneholdende 10 % w/v polyvinyl pyrollidone (PVP) (MW 40 kD) (Aldrich Chemical Co., Dorset UK) som en emulsjons-stabilisator. Den resulterende w/o/o emulsjonen ble rørt i 3-4 timer ved bruk av en magnetisk rører under omgivende forhold, for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resuspendert i destillert vann totalt tre ganger, og deretter frysetørket. De endelig produktene ble lagret i et tørkeapparat under 4°C.
Framstilling av mikros/ ærer ved bruk av PEG- blokk- kopolymere som vannløselig polymer. En OVA vandig løsning (1 ml, 30 mg/ml) ble emulgert med en løsning av Span 60 (2 ml, 0,5 w/v) i DCM for å gi den primære emulsjonen. Den resulterende emulsjonen ble deretter blandet ved høy hastighet i 2 minutter med 5 ml av en 6% (w/v) polymerløsning framstilt ved å sam-oppløse PLG og Poloxamer 407 i DCM. Den resulterende w/o emulsjonen ble blandet med 20 ml av metanol-løsning i kontinuerlig fase, inneholdende 15 vekt% PVP som emulsjons-stabilisator i 4 minutter, og den resulterende w/o/o løsningen ble deretter rørt med en magnetisk rører i 3-4 timer under omgivende forhold for å ekstrahere DCM. Mikropartiklene ble renset ved sentrifugering og resuspensjon i destillert vann, totalt tre ganger og deretter frysetørket. Det endelige produktet ble lagret i et tørkeapparat under 4 .
°C.
Bestemmelse av mengde OVA i mikropartikler
En prøve på 8-10 mg frysetørkete mikropartikler, nøyaktig oppveid, ble behandlet med 3,0 ml 0,1 M NaOH inneholdende 5% w/v SDS ved å riste over natta på en Ika Vibrax-VXR rister (Ika-Labortechnik, Tyskland). Prøven ble sentrifugert (2000 g, 5 minutt) og en BCA protein-analyse ble benyttet for å bestemme protein-konsentrasjonen i supernatanten mot en serie av protein-standarder framstilt i 0,1 M NaOH inneholdende 5 % w/v SDS. Kalibrerings-løsningene inneholdt fra 5 til 100 ug/dl OVA og ble benyttet for å lage en kalibrerings-kurve over UV-absorbans-verdi mot prøve-konsentrasjon. Hver prøve ble analysert tre ganger.
Prosentvis OVA innlemming vekt/vekt (% w/w) ble uttrykt ved å relatere mengden analysert protein mot vekten av mikropartikkel-prøven,
Prosentvis innlemmings-effektivitet ble deretter bestemt ved å relatere den totale vekten av innlemmet protein i mikropartikkel-serien, til utgangsvekten av proteinet
Resultatene er vist i tabell 12 nedenfor.
Resultatene viser klart en uventet forbedring i innlemmings-effektiviteten for PEG-blokk kopolymer-systemet.
Litteraturhenvisninger
1. Florence, et al., Controlled release of drug : polymers and aggregate systems,
Morton Rosoff, VCH publishers, N.Y., 1988,163-184.
2. Watts, et al., Crit. Rev. Ther. Drug Carrier Syst., 7, (1990) 235-259.
3. Cohen, et al., Pharm. Res., 8 (1991) 713-720
4. Wang, et al., J. Cont. Rel, 17, (1991) 23-32.
5. Fong, et al., J. Cont. Rel, 3, (1986) 119-130.
6. Bodmeier, et al., Pharm. Res., 4, (1987) 465-471.
7. Benita, et al., J. Pharm. Sei., 73. (1984) 1721-1725.
8. Alonso, et al., Pharm. Res. 10 (1993) 945-953.
9. Leelarasamee, et al., J. Microencapsulation. 3. (1988) 147-157.
10. Wada, et al., Pharm. Res., 8, (1991) 1292-1296.
11. Ogawa, et al., Chem. Pharm. Bull., 36, (1988) 1095-1103.
12. Jeffery, et al., Int. J. Pharm, 77, (1991) 169-175.
13. Jeffery, et al., Pharm. Res., 10 (1993) 362-368.
14. Singh, et al., Pharm. Res., 8, (1991) 958-961.
15. Singh, et al., Int. J. Pharm., 85, (1992) R5-R8.
16. Raghuvanshi, et al., Int. J. Pharm., 93, (1993) R1-R5.
17. Visscher, et al., J. Blomedical Material Res., 22, (1988) 733-746.
18. Eldridge, et al., Infer. Immun., 59 (1991) 2978-2983.
19. Eldridge, et al., Curr. Top. Micro. Immunol., 146, (1989) 59-66.
20. Jenkins, et al., Int. J. Pharm, 102, (1994) 261-266.
21. Jani, et al., J. Pharm. Pharmacol., 41, (1989) 809-812.
22. Eldridge, et al., J. Cont. Rel., 11, (1990) 205-209.
23. Hora, et al., Pharm. Res., 7, (1990) 1190-1194.
24. Smith, et al., Anal. Biochem., 150, (1985) 76-82.
25. Fessi, et al., Demande de Brevet D'invention, Republique Francaise, No. 2608900, 1986.
26. Kwong et al., J. Contro. Release 4, (1986) 47-62.
27. Hunter et al., Vaccine, 9 (1991) 250-256.

Claims (20)

1. Mikropartikkel omfattende en blanding av en biodegraderbar polymer, en vannløselig polymer, og en aktiv substans, karakterisert ved at mikropartikkelen oppviser en frigjøringsprofil for den aktive substans som er lineær med tiden.
2. Mikropartikkel ifølge med krav 1, karakterisert ved at den vannløselige polymer er en blokk-kopolymer omfattende PEG som en av blokkene.
3. Mikropartikkel ifølge et av kravene 1 eller 2, karakterisert ved at mikropartiklene har en størrelse i området 10 nm til 200 um.
4. Mikropartikkel ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at den biodegraderbare polymer er en laktid-homo-polymer eller en kopolymer av laktid og glykolid.
5. Mikropartikkel ifølge krav 4, karakterisert ved at den biodegraderbare polymer er poly(laktid-ko-glykolid) med en molvekt i området 5-100 kD.
6. Mikropartikkel ifølge et av de foregående krav, karakterisert den aktive substansen er et peptid, polypeptid eller et protein.
7. Mikropartikkel ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved at den aktive substansen er DNA, en vaksine, et allergen eller et antistoff.
8. Mikropartikkel ifølge krav 6, karakterisert ved at den aktive substansen er insulin, LHRH eller en analog av det, et veksthorom, interferon, kolonistimulerende faktor, somatostatin eller et analog av det.
9. Framgangsmåte for framstilling av mikropartikler i samsvar med krav 1, karakterisert ved å omfatte: a) framstilling av en vandig løsning, vann-i-olje (w/o) -emulsjon eller en suspensjon av den aktive substans i et første organisk løsningsmiddel, b) blanding av den vandige løsning, w/o-emulsjonen eller suspensjonen av den aktive substans med en polymerløsning etablert i et andre organisk løsningsmiddel, c) blanding av emulsjonen fra trinn b) med en kontinuerlig fase omfattende et tredje organisk løsningsmiddel som er blandbar med det første og andre løsningsmidlet og som ikke er løsningsmiddel for polymeren.
10. Framgangsmåte for å framstille en mikropartikkel i samsvar med et av kravene 1-8, omfattende en framgangsmåte i samsvar med krav 9, karakterisert ved at løsningsmidlet som anvendes til framstilling av vann-i-olje emulsjonen eller suspensjonen av den aktive substans inneholder den løste polymer, idet trinn b utelates.
11. Framgangsmåte ifølge krav 9 eller 10, karakterisert ved at det anvendes en polymer-løsning omfattende en blanding av en biodegraderbar polymer og en vannløselig polymer.
12. Framgangsmåte ifølge et av kravene 9 til 11, karakterisert ved at det som nevnte tredje organiske løsningsmiddel anvendes en lavere alkohol med 1-6 karbonatomer.
13. Framgangsmåte ifølge krav 12, karakterisert ved at det som nevnte tredje organiske løsningsmiddel anvendes metanol.
14. Framgangsmåte ifølge et av kravene 9 til 13, karakterisert ved at det første og andre organiske løsningsmidlet velges lik eller ulik og velges blant gruppen bestående av diklormetan (DCM), kloroform, aceton, etylacetat, etylformat eller blandbare blandinger av disse.
15. Framgangsmåte ifølge et av kravene 9 til 14, karakterisert ved at det første organiske løsningsmidlet som anvendes inneholder en stabilisator.
16. Framgangsmåte ifølge et av kravene 9 til 15, karakterisert ved at det anvendes en kontinuerlig fase inneholdende et tensid.
17. Bruk av en mikropartikkel ifølge et av kravene 1-8, ved administrasjon av en aktiv substans til et dyr eller menneske.
18. Mikropartikkel omfattende en blanding av en biodegraderbar polymer, en vannløselig polymer og en aktiv substans, og som kan oppnås ved en framgansmåte i samsvar med et av kravene 9 til 16, karakterisert ved at mikropartikkelen oppviser en frigjøringsprofil for den aktive substansen, som er lineær med tid.
19. Mikropartikkel omfattende en blanding av en biodegraderbar polymer, en vannløselig polymer og en aktiv substans, og som kan oppnås ved en framgansmåte i samsvar med et av kravene 9 til 16, karakterisert ved at den vannløselige polymeren er en blokk-kopolymer omfattende PEG som en av blokkene.
20. Mikropartikkel som kan oppnås ved framgangsmåten i samsvar med et av kravene 9 til 16.
NO19965403A 1994-06-18 1996-12-16 Mikropartikler for frigjoring av aktive preparat NO317348B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB9412273A GB9412273D0 (en) 1994-06-18 1994-06-18 Administration means
PCT/GB1995/001426 WO1995035097A1 (en) 1994-06-18 1995-06-19 Polymer microparticles for drug delivery

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO965403D0 NO965403D0 (no) 1996-12-16
NO965403L NO965403L (no) 1996-12-16
NO317348B1 true NO317348B1 (no) 2004-10-18

Family

ID=10756962

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19965403A NO317348B1 (no) 1994-06-18 1996-12-16 Mikropartikler for frigjoring av aktive preparat

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5869103A (no)
EP (1) EP0766554B1 (no)
JP (1) JP2963540B2 (no)
AT (1) ATE293437T1 (no)
AU (1) AU689272B2 (no)
CA (1) CA2193203C (no)
DE (1) DE69534163D1 (no)
FI (1) FI965068A (no)
GB (1) GB9412273D0 (no)
NO (1) NO317348B1 (no)
WO (1) WO1995035097A1 (no)

Families Citing this family (149)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5612052A (en) * 1995-04-13 1997-03-18 Poly-Med, Inc. Hydrogel-forming, self-solvating absorbable polyester copolymers, and methods for use thereof
US6413539B1 (en) 1996-10-31 2002-07-02 Poly-Med, Inc. Hydrogel-forming, self-solvating absorbable polyester copolymers, and methods for use thereof
GB9514285D0 (en) * 1995-07-13 1995-09-13 Univ Nottingham Polymeric lamellar substrate particles for drug delivery
GB2317340B (en) * 1995-07-13 1998-12-23 Danbiosyst Uk Polymeric lamellar substrate particles for drug delivery
JPH11510142A (ja) 1995-07-21 1999-09-07 ブラウン・ユニバーシティ・リサーチ・ファンデーション 核酸負荷ポリマー微粒子を使用した遺伝子治療法
US6248720B1 (en) 1996-07-03 2001-06-19 Brown University Research Foundation Method for gene therapy using nucleic acid loaded polymeric microparticles
US6143211A (en) 1995-07-21 2000-11-07 Brown University Foundation Process for preparing microparticles through phase inversion phenomena
JP2000500744A (ja) 1995-11-09 2000-01-25 マイクロバイオロジカル リサーチ オーソリティー ワクチン接種および遺伝子治療のためのマイクロカプセル化dna
GB9709900D0 (en) * 1997-05-15 1997-07-09 Microbiological Res Authority Microencapsulated DNA for vaccination and gene therapy
US6270795B1 (en) 1995-11-09 2001-08-07 Microbiological Research Authority Method of making microencapsulated DNA for vaccination and gene therapy
GB9600272D0 (en) * 1996-01-06 1996-03-06 Univ Nottingham Polymers
JPH11509862A (ja) * 1996-01-24 1999-08-31 アメリカ合衆国 新規「バーストフリー」持続放出型ポリ(ラクチド/グリコリド)微小球
US5874064A (en) * 1996-05-24 1999-02-23 Massachusetts Institute Of Technology Aerodynamically light particles for pulmonary drug delivery
US6303300B1 (en) * 1996-08-16 2001-10-16 Introgen B.V. Poly (organo) phosphazenes for use in synthetic transfection systems
EP1498115A1 (en) * 1997-01-16 2005-01-19 Massachusetts Institute Of Technology Preparation of particles for inhalation
PT954282E (pt) * 1997-01-16 2005-06-30 Massachusetts Inst Technology Preparacao de particulas para inalacao
US20020182258A1 (en) * 1997-01-22 2002-12-05 Zycos Inc., A Delaware Corporation Microparticles for delivery of nucleic acid
US5783567A (en) * 1997-01-22 1998-07-21 Pangaea Pharmaceuticals, Inc. Microparticles for delivery of nucleic acid
EP1837017A3 (en) * 1997-01-22 2009-12-23 Eisai Inc. Microparticles for delivery of nucleic acid
US20040202680A1 (en) * 1997-01-30 2004-10-14 O'hagan Derek Microparticles with adsorbent surfaces, methods of making same, and uses thereof
ATE235890T1 (de) * 1997-01-30 2003-04-15 Chiron Corp Verwendung von mikropartikeln mit adsorbiertem antigen zur stimulierung der immunabwehr
US6884435B1 (en) 1997-01-30 2005-04-26 Chiron Corporation Microparticles with adsorbent surfaces, methods of making same, and uses thereof
US5912225A (en) 1997-04-14 1999-06-15 Johns Hopkins Univ. School Of Medicine Biodegradable poly (phosphoester-co-desaminotyrosyl L-tyrosine ester) compounds, compositions, articles and methods for making and using the same
US6833275B1 (en) * 1997-07-22 2004-12-21 Roche Diagnostics Gmbh Gold conjugates containing detergent
DE69841984D1 (de) * 1997-09-05 2010-12-16 Maruho K K Zusammensetzung aus nanokapseln zur behandlung von intraarticulaeren erkrankungen
US20040265377A1 (en) * 1997-10-27 2004-12-30 Harry Seager Solid dispersing vaccine composition for oral delivery
US7393630B2 (en) * 1997-12-16 2008-07-01 Novartis Vaccines And Diagnostics, Inc. Use of microparticles combined with submicron oil-in-water emulsions
PT1042001E (pt) 1997-12-16 2002-09-30 Chiron Corp Uso de microparticulas combinadas com emulsoes submicronicas oleo-em-agua
US20030180368A1 (en) * 1998-03-14 2003-09-25 Cenes Drug Delivery Limited Production of microparticles
GB9810236D0 (en) * 1998-05-13 1998-07-08 Microbiological Res Authority Improvements relating to encapsulation of bioactive agents
US6406719B1 (en) 1998-05-13 2002-06-18 Microbiological Research Authority Encapsulation of bioactive agents
CA2335460A1 (en) 1998-06-18 1999-12-23 Johns Hopkins University School Of Medicine Polymers for delivery of nucleic acids
US6916490B1 (en) 1998-07-23 2005-07-12 UAB Research Center Controlled release of bioactive substances
KR100348397B1 (ko) * 1998-08-18 2003-01-24 김호연 경구관용유도용조성물
US7087236B1 (en) 1998-09-01 2006-08-08 Merrion Research I Limited Method for inducing a cell-mediated immune response and improved parenteral vaccine formulations thereof
JP2002524741A (ja) * 1998-09-04 2002-08-06 パウダージェクト リサーチ リミテッド 粒子送達方法を使用する免疫診断
US6143314A (en) 1998-10-28 2000-11-07 Atrix Laboratories, Inc. Controlled release liquid delivery compositions with low initial drug burst
US6565874B1 (en) 1998-10-28 2003-05-20 Atrix Laboratories Polymeric delivery formulations of leuprolide with improved efficacy
GB9905136D0 (en) 1999-03-06 1999-04-28 Danbiosyst Uk Surface modification of lamellar particles
US20040110722A1 (en) * 1999-05-27 2004-06-10 Ornberg Richard L. Modified hyaluronic acid polymers
JP2003500174A (ja) * 1999-05-27 2003-01-07 フアルマシア・コーポレーシヨン スーパーオキシド・ジスムターゼ模倣体で修飾された生体材料
US7030097B1 (en) 1999-07-14 2006-04-18 Cornell Research Foundation, Inc. Controlled nucleic acid delivery systems
AU6510400A (en) * 1999-08-04 2001-03-05 Oakwood Laboratories L.L.C. Slow release microspheres
US6503528B1 (en) * 1999-11-19 2003-01-07 Abbott Laboratories Polymeric compositions and a method of making the same
US20030206958A1 (en) * 2000-12-22 2003-11-06 Cattaneo Maurizio V. Chitosan biopolymer for the topical delivery of active agents
WO2001047572A2 (en) * 1999-12-29 2001-07-05 Advanced Cardiovascular Systems, Inc. Device and active component for inhibiting formation of thrombus-inflammatory cell matrix
AU2001264706A1 (en) * 2000-05-19 2001-12-03 Battelle Memorial Institute Controlled release of materials from polymer matrices
US20040022814A1 (en) * 2000-06-15 2004-02-05 O'hagan Derek Microparticles with adsorbent surfaces, methods of making same, and uses thereof
FR2811227A1 (fr) * 2000-07-07 2002-01-11 Philippe Maincent Vecteurs particulaires destines a ameliorer l'absorption orale de principes actifs
US6565888B1 (en) 2000-08-23 2003-05-20 Alkermes Controlled Therapeutics, Inc. Methods and compositions for the targeted delivery of biologically active agents
CN101428006A (zh) * 2000-09-28 2009-05-13 诺华疫苗和诊断公司 微粒体组合物及其生产方法
ES2260291T3 (es) * 2000-09-28 2006-11-01 Chiron Corporation Microparticulas para la administracion de acidos nucleicos heterologos.
US8470359B2 (en) 2000-11-13 2013-06-25 Qlt Usa, Inc. Sustained release polymer
JP2004537401A (ja) 2001-08-08 2004-12-16 ブラウン ユニバーシティ リサーチ ファウンデーション 疎水性薬物の微粉砕方法
US7309498B2 (en) * 2001-10-10 2007-12-18 Belenkaya Bronislava G Biodegradable absorbents and methods of preparation
AU2002343681B2 (en) 2001-11-12 2006-07-06 Alkermes Controlled Therapeutics, Inc. Biocompatible polymer blends and uses thereof
US20030235619A1 (en) * 2001-12-21 2003-12-25 Christine Allen Polymer-lipid delivery vehicles
US20060177495A1 (en) * 2001-12-21 2006-08-10 Christine Allen Polymer-lipid delivery vehicles
WO2003075892A1 (en) * 2002-03-13 2003-09-18 Novartis Ag Pharmaceutical microparticles
DE60222734T2 (de) * 2002-03-15 2008-07-17 Alrise Biosystems Gmbh Mikropartikel und Verfahren zur deren Herstellung
US8728510B1 (en) 2002-03-15 2014-05-20 Advanced Cardiovascular Systems, Inc. Biocompatible carrier containing a bioadhesive material
CA2479920A1 (en) * 2002-03-29 2003-10-09 The Regents Of The University Of California Microgel particles for the delivery of bioactive materials
AU2003217531A1 (en) * 2002-05-02 2003-11-17 Massachusetts Eye And Ear Infirmary Ocular drug delivery systems and use thereof
US8986737B2 (en) * 2002-09-05 2015-03-24 Wm. Marsh Rice University Antibiotic microspheres for treatment and prevention of osteomyelitis and enhancement of bone regrowth
WO2004022000A2 (en) * 2002-09-05 2004-03-18 Ambrose Catherine G Antibiotic microspheres for treatment of infections and osteomyelitis
FR2850880B1 (fr) * 2003-02-07 2006-06-23 Cerexagri Fabrication de microbilles de pesticides et utilisation de ces microbilles dans la protection des cultures
ES2427092T3 (es) * 2003-04-10 2013-10-28 Evonik Corporation Un método para la producción de micropartículas a base de emulsión
US20070207211A1 (en) * 2003-04-10 2007-09-06 Pr Pharmaceuticals, Inc. Emulsion-based microparticles and methods for the production thereof
WO2004105791A2 (en) * 2003-06-02 2004-12-09 The Talwar Research Foundation Recombinant anti-lhrh vaccines
ES2596553T3 (es) * 2003-06-02 2017-01-10 Glaxosmithkline Biologicals Sa Composiciones inmunogénicas a base de micropartículas que comprenden toxoide adsorbido y un antígeno que contiene un polisacárido
BRPI0412211A (pt) * 2003-07-23 2006-08-22 Pr Pharmaceuticals Inc composições de liberação controlada
US20060263350A1 (en) * 2003-09-26 2006-11-23 Fairfield Clinical Trials Llc Combination antihistamine medication
WO2007030698A2 (en) * 2005-09-07 2007-03-15 The University Of North Carolina At Chapel Hill Materials and methods for fabricating isolated micro-and nano-structures having chemical functionality
US9040090B2 (en) * 2003-12-19 2015-05-26 The University Of North Carolina At Chapel Hill Isolated and fixed micro and nano structures and methods thereof
KR101376715B1 (ko) 2003-12-19 2014-03-27 더 유니버시티 오브 노쓰 캐롤라이나 엣 채플 힐 소프트 또는 임프린트 리소그래피를 이용하여 분리된 마이크로- 및 나노- 구조를 제작하는 방법
US9498457B2 (en) 2004-04-30 2016-11-22 Allergan, Inc. Hypotensive prostamide-containing biodegradable intraocular implants and related implants
US8722097B2 (en) 2004-04-30 2014-05-13 Allergan, Inc. Oil-in-water method for making polymeric implants containing a hypotensive lipid
US7799336B2 (en) 2004-04-30 2010-09-21 Allergan, Inc. Hypotensive lipid-containing biodegradable intraocular implants and related methods
US7993634B2 (en) 2004-04-30 2011-08-09 Allergan, Inc. Oil-in-oil emulsified polymeric implants containing a hypotensive lipid and related methods
CA2565236A1 (en) * 2004-05-06 2005-11-17 Ivrea Pharmaceuticals, Inc. Particles for the delivery of active agents
AU2005269800B8 (en) 2004-07-19 2011-12-01 Celator Pharmaceuticals, Inc. Particulate constructs for release of active agents
US20060057215A1 (en) * 2004-09-15 2006-03-16 Raiche Adrian T Method for the production of nanoparticles and microparticles by ternary agent concentration and temperature alteration induced immiscibility
WO2007001448A2 (en) * 2004-11-04 2007-01-04 Massachusetts Institute Of Technology Coated controlled release polymer particles as efficient oral delivery vehicles for biopharmaceuticals
WO2006121170A1 (en) 2005-05-06 2006-11-16 Fujifilm Corporation Method of concentrating nanoparticles and method of deaggregating aggregated nanoparticles
WO2007070682A2 (en) * 2005-12-15 2007-06-21 Massachusetts Institute Of Technology System for screening particles
ES2776100T3 (es) 2006-03-31 2020-07-29 Massachusetts Inst Technology Sistema para el suministro dirigido de agentes terapéuticos
WO2007133807A2 (en) * 2006-05-15 2007-11-22 Massachusetts Institute Of Technology Polymers for functional particles
WO2007137117A2 (en) * 2006-05-17 2007-11-29 Massachusetts Institute Of Technology Aptamer-directed drug delivery
US20080181958A1 (en) * 2006-06-19 2008-07-31 Rothrock Ginger D Nanoparticle fabrication methods, systems, and materials
US9381477B2 (en) * 2006-06-23 2016-07-05 Massachusetts Institute Of Technology Microfluidic synthesis of organic nanoparticles
WO2008013952A2 (en) 2006-07-27 2008-01-31 The University Of North Carolina At Chapel Hill Nanoparticle fabrication methods, systems, and materials for fabricating artificial red blood cells
US20100144845A1 (en) * 2006-08-04 2010-06-10 Massachusetts Institute Of Technology Oligonucleotide systems for targeted intracellular delivery
US8039010B2 (en) 2006-11-03 2011-10-18 Allergan, Inc. Sustained release intraocular drug delivery systems comprising a water soluble therapeutic agent and a release modifier
US9217129B2 (en) * 2007-02-09 2015-12-22 Massachusetts Institute Of Technology Oscillating cell culture bioreactor
US20100151031A1 (en) * 2007-03-23 2010-06-17 Desimone Joseph M Discrete size and shape specific organic nanoparticles designed to elicit an immune response
EP2139513B1 (en) * 2007-03-28 2012-09-05 National Institute of Immunology Polymer particles based vaccine
WO2008124634A1 (en) * 2007-04-04 2008-10-16 Massachusetts Institute Of Technology Polymer-encapsulated reverse micelles
JP2010523595A (ja) * 2007-04-04 2010-07-15 マサチューセッツ インスティテュート オブ テクノロジー ポリ(アミノ酸)ターゲッティング部分
EP2044934A1 (en) * 2007-10-01 2009-04-08 Institut National De La Sante Et De La Recherche Medicale (Inserm) Dispersion of poloxamer-protein particles, methods of manufacturing and uses thereof
MX2010003364A (es) 2007-10-08 2010-07-06 Lux Biosciences Inc Composiciones oftalmicas que comprenden inhibidores de calcineurina o inhibidores de mtor.
US10736848B2 (en) 2007-10-12 2020-08-11 Massachusetts Institute Of Technology Vaccine nanotechnology
ES2718612T3 (es) 2007-12-20 2019-07-03 Evonik Corp Procedimiento para preparar micropartículas que tienen un bajo volumen de disolvente residual
JP2012501966A (ja) * 2008-06-16 2012-01-26 バインド バイオサイエンシズ インコーポレイテッド ビンカアルカロイド含有治療用ポリマーナノ粒子並びにその製造方法及び使用方法
AU2009268923B2 (en) * 2008-06-16 2015-09-17 Pfizer Inc. Drug loaded polymeric nanoparticles and methods of making and using same
WO2010005726A2 (en) 2008-06-16 2010-01-14 Bind Biosciences Inc. Therapeutic polymeric nanoparticles with mtor inhibitors and methods of making and using same
RU2508093C2 (ru) * 2008-07-01 2014-02-27 Нитто Денко Корпорейшн Фармацевтическая композиция, содержащая микрочастицы с поверхностным покрытием
WO2010030763A2 (en) 2008-09-10 2010-03-18 Bind Biosciences, Inc. High throughput fabrication of nanoparticles
US8591905B2 (en) 2008-10-12 2013-11-26 The Brigham And Women's Hospital, Inc. Nicotine immunonanotherapeutics
US8277812B2 (en) 2008-10-12 2012-10-02 Massachusetts Institute Of Technology Immunonanotherapeutics that provide IgG humoral response without T-cell antigen
US8343498B2 (en) * 2008-10-12 2013-01-01 Massachusetts Institute Of Technology Adjuvant incorporation in immunonanotherapeutics
US8343497B2 (en) 2008-10-12 2013-01-01 The Brigham And Women's Hospital, Inc. Targeting of antigen presenting cells with immunonanotherapeutics
WO2010068866A2 (en) 2008-12-12 2010-06-17 Bind Biosciences Therapeutic particles suitable for parenteral administration and methods of making and using same
JP2012512175A (ja) 2008-12-15 2012-05-31 バインド バイオサイエンシズ インコーポレイテッド 治療薬を徐放するための長時間循環性ナノ粒子
CA2749997A1 (en) * 2009-01-23 2010-07-29 Surmodics Pharmaceuticals, Inc. Polymer mixtures comprising polymers having different non-repeating units and methods for making and using same
US20100189763A1 (en) * 2009-01-23 2010-07-29 Heather Nettles Controlled release systems from polymer blends
US20110223201A1 (en) * 2009-04-21 2011-09-15 Selecta Biosciences, Inc. Immunonanotherapeutics Providing a Th1-Biased Response
AU2010254550B2 (en) * 2009-05-27 2015-10-15 Selecta Biosciences, Inc. Targeted synthetic nanocarriers with pH sensitive release of immunomodulatory agents
AU2010259184B2 (en) * 2009-06-09 2015-08-13 Aurinia Pharmaceuticals Inc. Topical drug delivery systems for ophthalmic use
ES2721898T3 (es) 2009-12-11 2019-08-06 Pfizer Formulaciones estables para liofilizar partículas terapéuticas
WO2011084513A2 (en) 2009-12-15 2011-07-14 Bind Biosciences, Inc. Therapeutic polymeric nanoparticle compositions with high glass transition temperature or high molecular weight copolymers
ES2764971T3 (es) * 2009-12-22 2020-06-05 Evonik Corp Proceso basado en emulsión para la preparación de micropartículas y conjunto de cabezal de trabajo para su uso con el mismo
WO2011119262A1 (en) 2010-03-26 2011-09-29 Cerulean Pharma Inc. Methods and systems for generating nanoparticles
US20110262491A1 (en) * 2010-04-12 2011-10-27 Selecta Biosciences, Inc. Emulsions and methods of making nanocarriers
AU2011258156B2 (en) 2010-05-26 2016-11-24 Selecta Biosciences, Inc. Multivalent synthetic nanocarrier vaccines
US8546521B2 (en) 2011-01-28 2013-10-01 Cerulean Pharma Inc. Method for fabricating nanoparticles
EP2736492A4 (en) * 2011-07-27 2015-06-17 Polypid Ltd MATRIX COMPOSITIONS FOR THE CONTROLLED RELEASE OF PEPTIDES AND POLYPEPTIDE MOLECULES
AU2012290306B2 (en) 2011-07-29 2017-08-17 Selecta Biosciences, Inc. Synthetic nanocarriers that generate humoral and cytotoxic T lymphocyte (CTL) immune responses
CN104812381B (zh) 2012-09-17 2018-01-26 辉瑞大药厂 用于制备治疗性纳米颗粒的方法
SG11201607645TA (en) 2014-03-14 2016-10-28 Pfizer Therapeutic nanoparticles comprising a therapeutic agent and methods of making and using same
EP3233056B1 (en) 2014-12-15 2023-11-15 The Johns Hopkins University Sunitinib formulations and methods for use thereof in treatment of ocular disorders
EP3340982B1 (en) 2015-08-26 2021-12-15 Achillion Pharmaceuticals, Inc. Compounds for treatment of immune and inflammatory disorders
AR106018A1 (es) 2015-08-26 2017-12-06 Achillion Pharmaceuticals Inc Compuestos de arilo, heteroarilo y heterocíclicos para el tratamiento de trastornos médicos
US10953103B2 (en) 2015-11-06 2021-03-23 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V Composition comprising a biocompatible and biodegradable polymer, nanocarriers and a drug and methods of making and using the same
EA038755B1 (ru) 2015-11-12 2021-10-14 Грейбаг Вижн, Инк. Агрегирующие микрочастицы для обеспечения замедленного высвобождения терапевтического агента для внутриглазной доставки
WO2017197055A1 (en) 2016-05-10 2017-11-16 C4 Therapeutics, Inc. Heterocyclic degronimers for target protein degradation
WO2017197046A1 (en) 2016-05-10 2017-11-16 C4 Therapeutics, Inc. C3-carbon linked glutarimide degronimers for target protein degradation
CN109562113A (zh) 2016-05-10 2019-04-02 C4医药公司 用于靶蛋白降解的螺环降解决定子体
AU2017290593A1 (en) 2016-06-27 2019-01-03 Achillion Pharmaceuticals, Inc. Quinazoline and indole compounds to treat medical disorders
CN109789143A (zh) 2016-07-01 2019-05-21 G1治疗公司 基于嘧啶的抗增殖剂
EP3518897B1 (en) * 2016-09-30 2022-02-09 Mati Therapeutics Inc. Ophthalmic drug sustained release formulation and uses thereof
AU2018240462C1 (en) 2017-03-23 2022-12-08 Graybug Vision, Inc. Drugs and compositions for the treatment of ocular disorders
CN111201040A (zh) 2017-05-10 2020-05-26 灰色视觉公司 用于医学疗法的缓释微粒及其悬浮液
US20190224275A1 (en) 2017-05-12 2019-07-25 Aurinia Pharmaceuticals Inc. Protocol for treatment of lupus nephritis
JP2021519337A (ja) 2018-03-26 2021-08-10 シー4 セラピューティクス, インコーポレイテッド Ikarosの分解のためのセレブロン結合剤
JP2021535112A (ja) 2018-08-20 2021-12-16 アキリオン ファーマシューティカルズ,インコーポレーテッド 補体d因子の医学的障害の治療のための医薬化合物
EP3852782A4 (en) * 2018-09-20 2022-06-08 Biovena Science, LLC ARTERIAL EMBOLIZATION BASED ON MICROSPHERES OF OCTREOTIDE FOR THE TREATMENT OF OBESITY
EP3866773A4 (en) 2018-10-16 2022-10-26 Georgia State University Research Foundation, Inc. CARBON MONOXIDE PRODRUGS FOR THE TREATMENT OF MEDICAL CONDITIONS
JP2021028305A (ja) 2019-08-09 2021-02-25 株式会社リコー 粒子、医薬組成物、及び粒子の製造方法
CN114159411A (zh) * 2021-10-21 2022-03-11 广东省科学院健康医学研究所 一种载药聚合物微球及其制备方法和应用

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IE52535B1 (en) 1981-02-16 1987-12-09 Ici Plc Continuous release pharmaceutical compositions
ATE37983T1 (de) * 1982-04-22 1988-11-15 Ici Plc Mittel mit verzoegerter freigabe.
DE3916020C2 (de) * 1989-05-17 1994-06-01 Burkhard Dr Wichert Retardierende Mikropartikel aus bioabbaubaren Polyestern; Verfahren zu deren Herstellung unter Verzicht auf toxische Lösungsmittel und diese Mikropartikel enthaltende pharmazentische Zubereitungen
IT1243390B (it) * 1990-11-22 1994-06-10 Vectorpharma Int Composizioni farmaceutiche in forma di particelle atte al rilascio controllato di sostanze farmacologicamente attive e procedimento per la loro preparazione.
US5543158A (en) * 1993-07-23 1996-08-06 Massachusetts Institute Of Technology Biodegradable injectable nanoparticles

Also Published As

Publication number Publication date
AU2743695A (en) 1996-01-15
NO965403D0 (no) 1996-12-16
JPH09510477A (ja) 1997-10-21
JP2963540B2 (ja) 1999-10-18
FI965068A (fi) 1997-02-17
NO965403L (no) 1996-12-16
CA2193203C (en) 2000-12-05
EP0766554B1 (en) 2005-04-20
CA2193203A1 (en) 1995-12-28
GB9412273D0 (en) 1994-08-10
EP0766554A1 (en) 1997-04-09
FI965068A0 (fi) 1996-12-17
DE69534163D1 (de) 2005-05-25
WO1995035097A1 (en) 1995-12-28
ATE293437T1 (de) 2005-05-15
AU689272B2 (en) 1998-03-26
US5869103A (en) 1999-02-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO317348B1 (no) Mikropartikler for frigjoring av aktive preparat
Tamber et al. Formulation aspects of biodegradable polymeric microspheres for antigen delivery
CA2565296C (en) Sustained-release microspheres and methods of making and using same
NL195056C (nl) Werkwijze voor het bereiden van preparaten die zouten van peptiden met op carboxy eindigende polyesters bevatten.
Sinha et al. Biodegradable microspheres for protein delivery
Kissel et al. Parenteral protein delivery systems using biodegradable polyesters of ABA block structure, containing hydrophobic poly (lactide-co-glycolide) A blocks and hydrophilic poly (ethylene oxide) B blocks
Giri et al. Prospects of pharmaceuticals and biopharmaceuticals loaded microparticles prepared by double emulsion technique for controlled delivery
JP5242415B2 (ja) 高い安定性を持つ薬理組成物
CN107661490B (zh) 包含格拉默或其药用盐的储药系统
AU710347B2 (en) Composition for sustained release of an agent
Cleland et al. Development of a single-shot subunit vaccine for HIV-1: Part 4. Optimizing microencapsulation and pulsatile release of MN rgp120 from biodegradable microspheres
DE69831415T2 (de) Schnellfreisetzende enkapsulierte bioaktive wirkstoffe zur induzierung einer immunantwort und verwendung derselben
EP1886668B1 (en) Controlled release compositions for interferon based on block polymers
US20080254086A1 (en) Controlled Release Compositions
NZ239381A (en) A microcapsule designed for zero order release of a polypeptide
US20060110460A1 (en) Prolonged release biodegradable microspheres and method for preparing same
Sinha et al. Biodegradable microspheres for parenteral delivery
WO2004084819A2 (en) Poly(acryloyl-hydroxyethyl starch)-plga composite microspheres
US6616949B2 (en) Process for producing microparticles
McGee et al. The immunogenicity of a model protein entrapped in poly (lactide-co-glycolide) microparticles prepared by a novel phase separation technique
EP1162945B1 (en) Particle based vaccine composition
ZA200403065B (en) Prolonged release biodegradable microspheres and method for preparing same.
JP2003527413A (ja) 粘膜表面へ投与するための医薬組成物
CA2429103A1 (en) Process for producing microparticles